Hvordan styrke kardiovaskulærsystemet og forhindre utvikling av hjerteinfarkt

I det moderne samfunn er tilfeller av hjerteinfarkt og hjerneslag registrert i økende grad, og disse sykdommene har også blitt betydelig yngre. Derfor er spørsmålet om hvordan å styrke det kardiovaskulære systemet fortsatt svært presserende.

Regler som skal følges

For at en sunn person aldri skal ha problemer med hjerte og blodårer, bør man følge visse regler som hindrer alvorlige sykdommer.

Mat og vekt

Se på maten din. For normal drift av hjertet er det nødvendig at maten var rik på vitaminer og nødvendige sporstoffer. Proteiner, fett og karbohydrater bør nøye balanseres i kostholdet. Det totale daglige volumet av mat skal deles i porsjoner og tas om mulig 3 til 5 ganger om dagen.

Maksimal bruk bør begrenses til følgende produkter:

 • fet kjøtt, samt lever og nyrer;
 • margarine, fettkarakterer av melk, rømme, ost;
 • alle bakverk er høyt i fett;
 • halvfabrikata, hurtigmat, hermetikk;
 • helt eliminere alkohol, sterk te, kaffe, sigaretter.

Nyttig for normal hjertefunksjon ved bruk av følgende produkter:

Vi anbefaler også at du leser:

 • hvitt fjærkre kjøtt, kalvekjøtt;
 • fettfattige meieriprodukter;
 • noen slags fisk, spesielt oljeaktig sjøfisk;
 • noen friske bær, frukt og grønnsaker;
 • ubearbeidet frokostblanding (havremel, bokhvete, perlebyg, ris);
 • usyret brød, nøtter, havremelkaker;
 • noen friske urter.

Hvis du overholder alle livene til slike anbefalinger, kan du forhindre forekomst av problemer med kardiovaskulærsystemet.

For forebygging av sykdommer og behandling av manifestasjoner av åreknuter på bena av våre lesere rådes antivarikoznye gel "VariStop", fylt med planteekstrakter og oljer, skånsomt og effektivt fjerner det symptomene på sykdommen, forbedre symptomer, toner og styrker blodkar.
Uttalelse fra leger.

Disse reglene også tillate makt for å redusere overvekt, selv om du ikke holder seg til spesielt streng diett som også er viktig for å forebygge høyt blodtrykk, akutte og kroniske lidelser av blodsirkulasjonen i hjertet og hjernen.

Følg ryggraden

Styrke kardiovaskulærsystemet innebærer også normal passering av impulser fra sentralnervesystemet.

Regulering og kontroll av arbeidet i alle organer utføres i sentralnervesystemet. For eksempel, i tilfelle av osteokondros, eller andre problemer i cervical ryggraden, det er en forstyrrelse av koronar blodstrøm, noe som gjør det vanskelig å forsyne hjertemuskelen med oksygen.

Ofte trykke på nervene mellom ryggvirvlene som fører til hyppigere hjertefrekvens og øker trykket, noe som øker belastningen på hjertet og myokardial oksygenforbruk, med tilhørende forandringer i koronararteriene kan forekomme myokardial ischemi.

For å unngå slike situasjoner hjelper trening, en kombinasjon av stillesittende arbeid med sport, vandre i naturen, jogging, svømming.

Tidlig samtale til en lege for problemer med ryggraden og begynnelsen av behandlingen, vil bidra til å unngå mange problemer knyttet til andre organer og systemer, inkludert blodkar og hjerte.

fysisk trening

I tillegg til å forbedre ryggraden, bidrar moderat trening til å styrke kardiovaskulærsystemet og forbedre sitt effektive arbeid betydelig.

Til dette formål er det spesielle aerobic øvelser, de kalles også cardio trening. Disse aerobic øvelsene er rettet mot å styrke hjertemuskulaturen, lungene og blodkarene, med sikte på å stabilisere trykket, øke metabolske prosesser og redusere kroppsvekt.

Alle kan velge seg selv den mest optimale varianten av belastninger og klasser etter deres preferanse. Aktiviteter på gaten kan inkludere skøyter og ski, løp, gå og svømme. I treningsstudioet kan du velge en motorsykkel, et tau, en tredemølle.

Betydningen av slik trening er å øke oksygenforbruket og øke hjertefrekvensen innenfor normen og i prosessen innebærer det nødvendigvis mange muskelgrupper.

Varigheten av øvelsene skal korreleres etter alder og kroppsegenskaper. Det viktigste er å øve regelmessig. I nærvær av kroniske sykdommer før leksjonene bør konsultere lege. Dette gjelder spesielt for folk som lenge har hatt en "stillesittende" livsstil og overvektige mennesker. For en slik kategori skal klassene begynne med anvendelse av en minimumsbelastning og gradvis øke det med tiden.

Forberedelser for å styrke hjertet og blodkarene

For øyeblikket er det mange verktøy som bidrar til å forbedre arbeidet i hjertet og blodårene. Intensivt styrke kardiovaskulære legemidler inkluderer:

 1. Vitaminer og mikroelementer. Spesielt er nødvendig er askorbinsyre, vitamin A, hele masse av vitamin B, vitamin E, F. Kunne ikke normal drift av hjertemuskelen uten tilstrekkelige mengder kalsium, kalium, fosfor, selen og magnesium. Det er mange stoffer som inneholder det optimale innholdet i disse komponentene.
 2. Asparkam. Inneholder den optimale mengden kalium og magnesium. Som bidrar til å opprettholde en elektrisk balanse i hjertet. Det er tatt ikke bare for behandling av sykdommer, men også for mangel på stoffer i kroppen som utgjør sammensetningen
 3. Riboksin. Det øker metningen av hjertemuskelen med oksygen og øker dens terskelfølsomhet for iskemi.
 4. Hawthorn. Er en beroligende, kardiotonisk. Har en uutviklet spasmolytisk effekt. Regelmessig inntak av tinktur eller avkok av dette middelet kan forbedre blodstrømmen betydelig, roe nervesystemet under overeksponering, lavere kolesterol.

Fartøysutvinning: anbefalinger, narkotika, narkotika, livsstil

Fartøygjenoppretting er en kompleks prosess, som er en kombinasjon av terapeutiske og forebyggende tiltak, inkludert riktig ernæring, fysisk aktivitet, vann og fysioterapi, medisinering, bruk av folkemidlene.

Sterke og elastiske kar tilpasser seg lett til kroppens behov og gir det næringsstoffer og oksygen. Fragile og svekkede blodkar er årsaken til mange sykdommer. Fartøy slites ut på grunn av hypertensjon og tørker opp under aldringsprosessen. Arterier er skadet, kolesterolplakkene dannes på endotelet. Fedme og hypodynamien fører også til vaskulær sykdom. De berørte karene er tilstoppet med trombi eller plakk, blodet kommer ikke til ønsket sted, dysfunksjon av indre organer oppstår, livsaktiviteten til en person reduseres. Han har ubehag, tretthet, dårlig appetitt, søvn og humør. I fravær av adekvat terapeutisk tiltak vil svikt i vaskulær sengen etter hvert bli en alvorlig patologi som vil utvikle seg.

Å styrke, beskytte og reparere blodkar, for å returnere dem tidligere form og elastisitet, er det nødvendig å observere de grunnleggende prinsippene for en sunn livsstil: rasjonelt å spise, herdet, aktiv livsstil, gå lange turer, for å jevnlig besøke en massasjesalong, ta et daglig Douches, gjør fotbad.

I nærvær av kliniske symptomer, på grunn av vaskulær patologi, bør du besøke en lege, gjennomgå en omfattende undersøkelse og foreskrevet behandling. For tiden er det også et stort antall ganske gode oppskrifter av tradisjonell medisin som vil bidra til å styrke og gjenopprette blodkar.

Fartøygjenoppretting er en langsiktig prosess. Å nekte det vanlige kostholdet og livsstilen er vanskelig, men helse er mye viktigere.

mat

For å gjenopprette svekkede blodårer må du spise riktig. Eksperter anbefaler å gi opp fett, stekt, krydret, salt mat og alkohol, bruk bare naturlige og selvforberedte matvarer. Mørk og vegetabilsk diett, rik på vitaminer og mikroelementer, bør prioritere. Det anbefales å nekte retter tilberedt, stekt, stekt og røkt. Produt bedre stew, kok, bake, dampende.

 • Det daglige kostholdet skal berikes med rutinemessig og askorbinsyre. Disse vitaminene finnes i store mengder i druer, løk, hvitløk, pepper. Også nyttig for fartøy av nikotinsyre er mange i kylling og kaninekjøtt, sopp, bokhvete, blekksprut, sjøfisk.
 • Forbudt er: grillet kjøtt, røkt kjøtt, pickles, saltfisk, animalsk fett, sterk kaffe, te, brus, kaker, godterier. Koffeinholdige drikker slites raskt ut i sirkulasjonssystemet.
 • Stoffer som er gunstig for fartøy som finnes i produkter som kan brukes trygt: grønn te, uraffinert vegetabilske oljer - soya, peanøtter, sesamfrø, gresskar, druejuice, sjø fisk lav-fett varianter, bær, kål, korn, soyaprodukter, hvitløk, nøtter. Immun beskyttelse av vaskemuren er gitt av naturlige antioksidanter - sitroner, appelsiner, mandariner, gulrøtter, persille.
 • Ørret, laks, fiskeolje (omega-3) gjenopprette elastisiteten av blodkar, ødelegge og oppløse den aterosklerotiske plakk, forhindre ytterligere progresjon av multippel sklerose. Blodkarene rengjøres og blir mer holdbare.
 • Ferskpresset juice er ikke bare deilige drinker, men også nyttig. Appelsin, gulrot, rødbeter, gresskar og kåljuice er tilberedt hjemme, de er drukket sakte, i små sip.
 • Gjenopprett blodkarene etter langvarig røyking er vanskelig. For å akselerere denne prosessen, er det nødvendig å fylle på kroppen av vitaminer. Hver dag bør du drikke en liter ferskpresset juice.
 • Geitemelk vil også bidra til å styrke veggene til fartøyene, gjenopprette elastisiteten av vev, fjerne tegn på betennelse og rydde luftveiene.

Et av prinsippene for et balansert kosthold er delte måltider. Mat bør tas i små porsjoner 4-5 ganger om dagen. Et sunt og moderat kosthold vil bidra til å gjenopprette blodkar og normalisere funksjonen i hele sirkulasjonssystemet.

Video: mat for blodårer, program "Live healthy"

fysisk trening

Korrekte fysiske øvelser normaliserer det vaskulære systemet og kroppen som helhet. De trener ikke bare menneskekroppen, men også dens kar. Gjenoppretter beina på beina og øker tonen sin gå, svømme, tennis, ski, sykling. For å gjenopprette hjernens fartøy er det nødvendig å utføre øvelser for livmorhalsen. Dette bør gjøres jevnt, sakte, uten plutselige bevegelser. Spesialister anbefaler pasienter å lage skråninger og sving i hodet, dreie i forskjellige retninger, trekke hodet i skuldrene.

Hvis det ikke er tid for fullverdig trening, må du i det minste gjøre øvelser om morgenen. Sportsaktiviteter øker stressmotstand og utholdenhet. Å bøye øvelser, revitaliserende blodårer, inkluderer knep og lange turer som øker nivået av oksygen i blodet.

For å rense kapillærene og gjenopprette den systemiske blodstrømmen, er det nødvendig å gi kroppen mer intensive belastninger, der karene ekspanderer og fyller med blod. For tiden er "øvelsen for kapillærene", som ble utviklet av professoren fra Japan Nishi, veldig populær. Personen ligger på ryggen, løfter hendene og føttene og begynner å vibrere dem. Vibrasjonen varer omtrent tre minutter. På dette tidspunktet åpner kapillærene, blodstrømmen aktiveres, veggene på karene i underbenene styrkes.

Video: Nishi Katsudzos gymnastikk

Medisineringsterapi

Gjenopprett og styrke blodkar med medisinering. Spesialister foreskriver stoffer av følgende grupper for personer med hjerne-, krans- eller perifer sirkulasjonsforstyrrelser:

 1. Nootropics - "Fenotropil", "Aminalon", "Pyracetam", "Nootropil".
 2. Vitaminpreparater - "Ascorutin", "Panangin", "Asparcum".
 3. Venotonikken er Detralex, Venezia, Escuzan.
 4. Antioksidanter, antihypoksanter - "Semax", "Actovegin".
 5. Antiaggreganter - "Aspirin", "Kurantil."
 6. Forberedelser for å forbedre mikrosirkulasjonen - "Cerebrolysin", "Trimetazidin."
 7. Vitaminer E, C og kosttilskudd "Lecithin", "Betakaroten".

Den moderne farmasøytiske industrien produserer et stort antall medisiner som gjenoppretter hjernens kar, forbedrer de intellektuelle og mnestic-funksjonene. De hemmer aldringsprosessen, gjenoppretter mikrosirkulasjon, hemmer trombusdannelse. De viktigste komponentene i stoffene styrker karene og gir dem elastisitet. De forhindrer utviklingen av slike alvorlige patologier som hjerneslag og hjerteinfarkt.

Spesiell oppmerksomhet bør gis til metoden for ikke-medisinsk behandling av vaskulære sykdommer - ozonbehandling. Denne fysioterapiprosedyren refererer til alternativ medisin. Ozon brukes til å gjenopprette blodkar etter ulike sykdommer. Slike behandling tolereres godt av pasienter, avviker ved fravær av bivirkninger, kombineres med andre behandlingsmetoder og utføres med det komplette unntaket av medisiner. Ozon injiseres i kroppen intravenøst, subkutant, rektalt, oralt.

Akupunktur styrker blodkarene perfekt og gjenoppretter mental balanse.

Tradisjonell medisin

For tiden er det mange oppskrifter av folkemedisin som brukes til å gjenopprette veggene i blodårene.

 • Hvitløk-sitron-tinktur er et utmerket middel for å gjenopprette elastisiteten i blodkarene. Slip en sitron og et hvitløkhode i en kjøttkvern og hell 50 ml vodka til forberedelsen. Insister på det mottatte produktet 10 dager, og ta deretter daglig før hvert måltid i tre måneder. Denne tinkturen er også full av forebyggende formål for å rense blodårene en gang i året.
 • Japansk Sophora renser blodet og gjenoppretter blodkar etter langvarig røyking. Forbered alkohol tinktur og ta den i en måned.
 • Mistelten hvit beroliger og regulerer vaskulær tone. Fra det forberede infusjonen, som tas før hvert måltid.
 • Tibetansk samling vil øke effektiviteten av tidligere metoder for vaskulær rekonstruksjon. Til dette ble blandet i like mengder gress Hypericum, kamille, Immortelle og bjørk knopper, og kokende vann helles rå insisterer tre timer. Ta løsningen før sengetid og om morgenen på tom mage, og legg til honning etter smak.
 • Å gjenopprette hjertets kar vil hjelpe tranebær. Et kilo bær og 200 gram hvitløk blir malt i en mørtel, forlatt på et mørkt sted i 12 timer, legg til honning, bland godt og ta det innvendig.
 • Klar kroppen som helhet er i stand til å hør. Hørfrø helles med kokende vann og kokes i et vannbad i en time. Filter løsningen og ta før hvert måltid for 1 skje i løpet av en måned.
 • Spirituell tinktur av salvie vil gjenopprette skipets tone og arbeid.
 • Gulrøtter spises rå, kokt, i form av hamburgere, salater og syltetøy, det bidrar til å stabilisere trykket og fjerne blodkarene i hjernen og øyet.
 • Bland gulrot og sukkerroer, legg til honning, revet pepperrot og vodka. Ta balsamet inne i 1 spiseskje tre ganger om dagen.

Nyttige anbefalinger

Å gjenopprette åpenhet og arbeid av blodårer vil ikke bare hjelpe de ovennevnte anbefalingene, men også andre råd fra spesialister:

 1. Kontrast dusj tog fartøy, stimulerer kroppen og forbedrer hjernens sirkulasjon. Begynn å ta en dusj med varmt vann, og senk det gradvis. Styr effekten av dusjen for blodkar med et dusjhode som forandrer presset av vann.
 2. Kontrasterende dusjer begynner med å tørke. Håndkleet er gjennomvåt i kaldt vann og ansikt, nakke og kropp tørkes i fem minutter. Etter dousing med kaldt og varmt vann, gni hele kroppen med en hard håndkle til lysrød. Denne prosedyren stimulerer kapillær sirkulasjon.
 3. Kontrastbad for føttene styrker og gjenoppretter karene i underbenet. Varme og kalde dusjer alterneres, og deretter blir bena grundig gnidd med et håndkle. Under påvirkning av lave og høye temperaturer, aktiveres det vaskulære systemet, fartøyene smale og ekspandere, rene, bli elastiske og sterke.
 4. Et bad med en kost bidrar til å åpne kapillærene, og dousing med kaldt vann er en slags vaskulær gymnastikk. Bath broom - en flott massasje, stimulerer blodsirkulasjonen og gjenoppretter blodkarets elastisitet. Steam prosedyrer gir raskt en god fysisk form til kroppen, men de passer ikke folk med kroniske sykdommer.
 5. Terpentinbader er tatt for forebygging og behandling av blodkar. Terpentin har en lokal irriterende og antiseptisk effekt, det forstørrer lumen av kapillærene.
 6. Våt rengjøring av lokalene, eksponering tilstrekkelig til frisk luft, kampen mot avhengighet, badstue, yoga, spise sunn mat og fersk juice å forbedre arbeidet med alle indre organer og systemer.
 7. Optimal modus for arbeid og hvile, moderat fysisk aktivitet, respiratorisk gymnastikk, massasje forbedrer blodsirkulasjonen og generell tilstand av kroppen. Personer som jobber hardt, sover dårlig og overarbeidet, er mest utsatt for dysfunksjon av det vaskulære systemet. Mental balanse, høyverdig søvn og hvile vil bidra til å takle noen patologi.

Slik hjelper du med å arbeide med kardiovaskulærsystemet

Hovedoppgavene til en person som vil at kardiovaskulærsystemet skal fungere jevnt, er å gi systemet alt nødvendig, ikke å forgifte og trene det.

Hvordan styrke kardiovaskulærsystemet?

 • Gå inn for sport. Meget god effekt på hjertet av fysisk trening i frisk luft. Vel styrke hjertet til å løpe og svømme.
 • Prøv å erstatte turene på heisen med fotheiser på trappene. I stedet for å klatre på rulletrappen, bruk trappene i ditt eget tempo. Bruk denne metoden når du ikke har tunge poser med deg.
 • Hjertet begynner å fungere i en styrket modus når vi overvinner. Prøv å ikke overexert det med rikelig mat, kontroller mengden mat.
 • For hjertet er det behov for mikronæringsstoffer som magnesium og kalium. Hvis de mangler i kroppen, vil dette føre til brudd på hjertefrekvensen. Kalium er rikelig i tørkede aprikoser, svisker, mandler, bananer og erter. Magnesium er rik på sesam, pistasjenøtter, pinjekjerner og cashewnøtter.
 • For å holde hjertet sunt, ikke drikk alkohol. Ikke legg kroppen din med røyking. Minimere bruken av kaffe og sterk te. Drikk mer vann.
 • Det er verdt å inkludere i diettprodukter som fjerner overflødig vann fra kroppen. Når det er en overflod i kroppen, utvikler ødem, trykket stiger. Dette fører til en ekstra belastning på hjertemuskelen. Produkter som fremmer fjerning av overflødig væske fra kroppen, som nøtter, persille, tørkede aprikoser, solsikkefrø.
 • Overflødig væske i kroppen overbelaster det kardiovaskulære systemet, så pass opp for mengden salt som brukes. Dens overabundance i kosten vil ikke være til nytte for kroppen, men vil føre til økt blodtrykk og ødem.

Behandle hjertet

Tips og oppskrifter

Hvordan gjenopprette kardiovaskulærsystemet

I det moderne samfunn er tilfeller av hjerteinfarkt og hjerneslag registrert i økende grad, og disse sykdommene har også blitt betydelig yngre. Derfor er spørsmålet om hvordan å styrke det kardiovaskulære systemet fortsatt svært presserende.

Regler som skal følges

For at en sunn person aldri skal ha problemer med hjerte og blodårer, bør man følge visse regler som hindrer alvorlige sykdommer.

Mat og vekt

Se på maten din. For normal drift av hjertet er det nødvendig at maten var rik på vitaminer og nødvendige sporstoffer. Proteiner, fett og karbohydrater bør nøye balanseres i kostholdet. Det totale daglige volumet av mat skal deles i porsjoner og tas om mulig 3 til 5 ganger om dagen.

Maksimal bruk bør begrenses til følgende produkter:

fet kjøtt, samt lever og nyrer; margarine, fettkarakterer av melk, rømme, ost; alle bakverk er høyt i fett; halvfabrikata, hurtigmat, hermetikk; helt eliminere alkohol, sterk te, kaffe, sigaretter.

Nyttig for normal hjertefunksjon ved bruk av følgende produkter:

hvitt fjærkre kjøtt, kalvekjøtt; fettfattige meieriprodukter; noen slags fisk, spesielt oljeaktig sjøfisk; noen friske bær, frukt og grønnsaker; ubearbeidet frokostblanding (havremel, bokhvete, perlebyg, ris); usyret brød, nøtter, havremelkaker; noen friske urter.

Hvis du overholder alle livene til slike anbefalinger, kan du forhindre forekomst av problemer med kardiovaskulærsystemet.

Våre lesere anbefaler

For forebygging av sykdommer og behandling av manifestasjoner av åreknuter på bena av våre lesere rådes til å sprøyte «NOVARIKOZ», som er fylt med planteekstrakter og oljer, slik at det ikke kan skade helse og har nesten ingen kontraindikasjoner
Rådgivning av leger...

Disse reglene også tillate makt for å redusere overvekt, selv om du ikke holder seg til spesielt streng diett som også er viktig for å forebygge høyt blodtrykk, akutte og kroniske lidelser av blodsirkulasjonen i hjertet og hjernen.

Følg ryggraden

Styrke kardiovaskulærsystemet innebærer også normal passering av impulser fra sentralnervesystemet.

Regulering og kontroll av arbeidet i alle organer utføres i sentralnervesystemet. For eksempel, i tilfelle av osteokondros, eller andre problemer i cervical ryggraden, det er en forstyrrelse av koronar blodstrøm, noe som gjør det vanskelig å forsyne hjertemuskelen med oksygen.

Ofte trykke på nervene mellom ryggvirvlene som fører til hyppigere hjertefrekvens og øker trykket, noe som øker belastningen på hjertet og myokardial oksygenforbruk, med tilhørende forandringer i koronararteriene kan forekomme myokardial ischemi.

For å unngå slike situasjoner hjelper trening, en kombinasjon av stillesittende arbeid med sport, vandre i naturen, jogging, svømming.

Tidlig samtale til en lege for problemer med ryggraden og begynnelsen av behandlingen, vil bidra til å unngå mange problemer knyttet til andre organer og systemer, inkludert blodkar og hjerte.

fysisk trening

I tillegg til å forbedre ryggraden, bidrar moderat trening til å styrke kardiovaskulærsystemet og forbedre sitt effektive arbeid betydelig.

Til dette formål er det spesielle aerobic øvelser, de kalles også cardio trening. Disse aerobic øvelsene er rettet mot å styrke hjertemuskulaturen, lungene og blodkarene, med sikte på å stabilisere trykket, øke metabolske prosesser og redusere kroppsvekt.

Alle kan velge seg selv den mest optimale varianten av belastninger og klasser etter deres preferanse. Aktiviteter på gaten kan inkludere skøyter og ski, løp, gå og svømme. I treningsstudioet kan du velge en motorsykkel, et tau, en tredemølle.

Betydningen av slik trening er å øke oksygenforbruket og øke hjertefrekvensen innenfor normen og i prosessen innebærer det nødvendigvis mange muskelgrupper.

Varigheten av øvelsene skal korreleres etter alder og kroppsegenskaper. Det viktigste er å øve regelmessig. I nærvær av kroniske sykdommer før leksjonene bør konsultere lege. Dette gjelder spesielt for folk som lenge har hatt en "stillesittende" livsstil og overvektige mennesker. For en slik kategori skal klassene begynne med anvendelse av en minimumsbelastning og gradvis øke det med tiden.

Forberedelser for å styrke hjertet og blodkarene

For øyeblikket er det mange verktøy som bidrar til å forbedre arbeidet i hjertet og blodårene. Intensivt styrke kardiovaskulære legemidler inkluderer:

Vitaminer og mikroelementer. Spesielt er nødvendig er askorbinsyre, vitamin A, hele masse av vitamin B, vitamin E, F. Kunne ikke normal drift av hjertemuskelen uten tilstrekkelige mengder kalsium, kalium, fosfor, selen og magnesium. Det er mange stoffer som inneholder det optimale innholdet i disse komponentene. Asparkam. Inneholder den optimale mengden kalium og magnesium. Som bidrar til å opprettholde en elektrisk balanse i hjertet. Det er tatt ikke bare for behandling av sykdommer, men også for mangel på stoffer i kroppen som utgjør Riboxin. Det øker metningen av hjertemuskelen med oksygen og øker dens terskelfølsomhet for iskemi. Hawthorn. Er en beroligende, kardiotonisk. Har en uutviklet spasmolytisk effekt. Regelmessig inntak av tinktur eller avkok av dette middelet kan forbedre blodstrømmen betydelig, roe nervesystemet under overeksponering, lavere kolesterol.

Expert + Yoga instruktør, mamma

Hvorfor er det viktig å styrke kardiovaskulærsystemet? På grunn av helheten til hele organismen, er kvaliteten og varigheten av en persons liv avhengig av tilstanden hennes. Og for at hjertet skal være sterkt og varig, er det verdt å gi den behørig oppmerksomhet.

Hovedoppgavene til en person som vil at kardiovaskulærsystemet skal fungere jevnt, er å gi systemet alt nødvendig, ikke å forgifte og trene det.

Hvordan styrke kardiovaskulærsystemet?

Gå inn for sport. Meget god effekt på hjertet av fysisk trening i frisk luft. Vel styrke hjertet av løping og svømming. Prøv å erstatte turene på heisen med fotheiser opp trappen. I stedet for å klatre på rulletrappen, bruk trappene i ditt eget tempo. Bruk denne metoden når du ikke har tunge poser med deg. Hjertet begynner å fungere i forsterket modus når vi overvinner. Prøv å ikke overexert det med rikelig mat, kontroller mengden mat. For hjertet er det nødvendig med sporstoffer som magnesium og kalium. Hvis de mangler i kroppen, vil dette føre til brudd på hjertefrekvensen. Kalium er rikelig i tørkede aprikoser, svisker, mandler, bananer og erter. Magnesium er rik på sesam, pistasjenøtter, pinjekjerner og cashew. For å holde hjertet sunt, ikke drikk alkohol. Ikke legg kroppen din med røyking. Minimere bruken av kaffe og sterk te. Drikk mer vann. Det er nødvendig å ta med i diettprodukter som fjerner overflødig vann fra kroppen. Når det er en overflod i kroppen, utvikler ødem, trykket stiger. Dette fører til en ekstra belastning på hjertemuskelen. Produkter, bidrar til den konklusjon av overflødig væske fra kroppen, er det nøtter, persille, tørkede aprikoser, frø podsolnechnika.Lishnyaya fluid i kroppen overbelaste det kardiovaskulære systemet, så se ut for mengden av salt forbrukt. Dens overabundance i kosten vil ikke være til nytte for kroppen, men vil føre til økt blodtrykk og ødem.

Slik hjelper du med å arbeide med kardiovaskulærsystemet

Fartøygjenoppretting er en kompleks prosess, som er en kombinasjon av terapeutiske og forebyggende tiltak, inkludert riktig ernæring, fysisk aktivitet, vann og fysioterapi, medisinering, bruk av folkemidlene.

Sterke og elastiske kar tilpasser seg lett til kroppens behov og gir det næringsstoffer og oksygen. Fragile og svekkede blodkar er årsaken til mange sykdommer. Fartøy slites ut på grunn av hypertensjon og tørker opp under aldringsprosessen. Arterier er skadet, kolesterolplakkene dannes på endotelet. Fedme og hypodynamien fører også til vaskulær sykdom. De berørte karene er tilstoppet med trombi eller plakk, blodet kommer ikke til ønsket sted, dysfunksjon av indre organer oppstår, livsaktiviteten til en person reduseres. Han har ubehag, tretthet, dårlig appetitt, søvn og humør. I fravær av adekvat terapeutisk tiltak vil svikt i vaskulær sengen etter hvert bli en alvorlig patologi som vil utvikle seg.

Å styrke, beskytte og reparere blodkar, for å returnere dem tidligere form og elastisitet, er det nødvendig å observere de grunnleggende prinsippene for en sunn livsstil: rasjonelt å spise, herdet, aktiv livsstil, gå lange turer, for å jevnlig besøke en massasjesalong, ta et daglig Douches, gjør fotbad.

I nærvær av kliniske symptomer, på grunn av vaskulær patologi, bør du besøke en lege, gjennomgå en omfattende undersøkelse og foreskrevet behandling. For tiden er det også et stort antall ganske gode oppskrifter av tradisjonell medisin som vil bidra til å styrke og gjenopprette blodkar.

Fartøygjenoppretting er en langsiktig prosess. Å nekte det vanlige kostholdet og livsstilen er vanskelig, men helse er mye viktigere.

mat

For å gjenopprette svekkede blodårer må du spise riktig. Eksperter anbefaler å gi opp fett, stekt, krydret, salt mat og alkohol, bruk bare naturlige og selvforberedte matvarer. Mørk og vegetabilsk diett, rik på vitaminer og mikroelementer, bør prioritere. Det anbefales å nekte retter tilberedt, stekt, stekt og røkt. Produt bedre stew, kok, bake, dampende.

Det daglige kostholdet skal berikes med rutinemessig og askorbinsyre. Disse vitaminene finnes i store mengder i druer, løk, hvitløk, pepper. Også nyttig for fartøy av nikotinsyre er mange i kylling og kaninekjøtt, sopp, bokhvete, blekksprut, sjøfisk. Forbudt er: grillet kjøtt, røkt kjøtt, pickles, saltfisk, animalsk fett, sterk kaffe, te, brus, kaker, godterier. Koffeinholdige drikker slites raskt ut i sirkulasjonssystemet. Stoffer som er gunstig for fartøy som finnes i produkter som kan brukes trygt: grønn te, uraffinert vegetabilske oljer - soya, peanøtter, sesamfrø, gresskar, druejuice, sjø fisk lav-fett varianter, bær, kål, korn, soyaprodukter, hvitløk, nøtter. Immun beskyttelse av vaskemuren er gitt av naturlige antioksidanter - sitroner, appelsiner, mandariner, gulrøtter, persille. Ørret, laks, fiskeolje (omega-3) gjenopprette elastisiteten av blodkar, ødelegge og oppløse den aterosklerotiske plakk, forhindre ytterligere progresjon av multippel sklerose. Blodkarene rengjøres og blir mer holdbare. Ferskpresset juice er ikke bare deilige drinker, men også nyttig. Appelsin, gulrot, rødbeter, gresskar og kåljuice er tilberedt hjemme, de er drukket sakte, i små sip. Gjenopprett blodkarene etter langvarig røyking er vanskelig. For å akselerere denne prosessen, er det nødvendig å fylle på kroppen av vitaminer. Hver dag bør du drikke en liter ferskpresset juice. Geitemelk vil også bidra til å styrke veggene til fartøyene, gjenopprette elastisiteten av vev, fjerne tegn på betennelse og rydde luftveiene.

Et av prinsippene for et balansert kosthold er delte måltider. Mat bør tas i små porsjoner 4-5 ganger om dagen. Et sunt og moderat kosthold vil bidra til å gjenopprette blodkar og normalisere funksjonen i hele sirkulasjonssystemet.

Video: mat for blodårer, program "Live healthy"

fysisk trening

Korrekte fysiske øvelser normaliserer det vaskulære systemet og kroppen som helhet. De trener ikke bare menneskekroppen, men også dens kar. Gjenoppretter beina på beina og øker tonen sin gå, svømme, tennis, ski, sykling. For å gjenopprette hjernens fartøy er det nødvendig å utføre øvelser for livmorhalsen. Dette bør gjøres jevnt, sakte, uten plutselige bevegelser. Spesialister anbefaler pasienter å lage skråninger og sving i hodet, dreie i forskjellige retninger, trekke hodet i skuldrene.

Hvis det ikke er tid for fullverdig trening, må du i det minste gjøre øvelser om morgenen. Sportsaktiviteter øker stressmotstand og utholdenhet. Å bøye øvelser, revitaliserende blodårer, inkluderer knep og lange turer som øker nivået av oksygen i blodet.

For å rense kapillærene og gjenopprette den systemiske blodstrømmen, er det nødvendig å gi kroppen mer intensive belastninger, der karene ekspanderer og fyller med blod. For tiden er "øvelsen for kapillærene", som ble utviklet av professoren fra Japan Nishi, veldig populær. Personen ligger på ryggen, løfter hendene og føttene og begynner å vibrere dem. Vibrasjonen varer omtrent tre minutter. På dette tidspunktet åpner kapillærene, blodstrømmen aktiveres, veggene på karene i underbenene styrkes.

Video: Nishi Katsudzos gymnastikk

Medisineringsterapi

Gjenopprett og styrke blodkar med medisinering. Spesialister foreskriver stoffer av følgende grupper for personer med hjerne-, krans- eller perifer sirkulasjonsforstyrrelser:

Nootropics - "Fenotropil", "Aminalon", "Pyracetam", "Nootropil". Vitaminpreparater - "Ascorutin", "Panangin", "Asparcum". Venotonikken er Detralex, Venezia, Escuzan. Antioksidanter, antihypoksanter - "Semax", "Actovegin". Antiaggreganter - "Aspirin", "Kurantil." Forberedelser for å forbedre mikrosirkulasjonen - "Cerebrolysin", "Trimetazidin." Vitaminer E, C og kosttilskudd "Lecithin", "Betakaroten".

Den moderne farmasøytiske industrien produserer et stort antall medisiner som gjenoppretter hjernens kar, forbedrer de intellektuelle og mnestic-funksjonene. De hemmer aldringsprosessen, gjenoppretter mikrosirkulasjon, hemmer trombusdannelse. De viktigste komponentene i stoffene styrker karene og gir dem elastisitet. De forhindrer utviklingen av slike alvorlige patologier som hjerneslag og hjerteinfarkt.

Spesiell oppmerksomhet bør gis til metoden for ikke-medisinsk behandling av vaskulære sykdommer - ozonbehandling. Denne fysioterapiprosedyren refererer til alternativ medisin. Ozon brukes til å gjenopprette blodkar etter ulike sykdommer. Slike behandling tolereres godt av pasienter, avviker ved fravær av bivirkninger, kombineres med andre behandlingsmetoder og utføres med det komplette unntaket av medisiner. Ozon injiseres i kroppen intravenøst, subkutant, rektalt, oralt.

Akupunktur styrker blodkarene perfekt og gjenoppretter mental balanse.

Tradisjonell medisin

For tiden er det mange oppskrifter av folkemedisin som brukes til å gjenopprette veggene i blodårene.

Hvitløk-sitron-tinktur er et utmerket middel for å gjenopprette elastisiteten i blodkarene. Slip en sitron og et hvitløkhode i en kjøttkvern og hell 50 ml vodka til forberedelsen. Insister på det mottatte produktet 10 dager, og ta deretter daglig før hvert måltid i tre måneder. Denne tinkturen er også full av forebyggende formål for å rense blodårene en gang i året. Japansk Sophora renser blodet og gjenoppretter blodkar etter langvarig røyking. Forbered alkohol tinktur og ta den i en måned. Mistelten hvit beroliger og regulerer vaskulær tone. Fra det forberede infusjonen, som tas før hvert måltid. Tibetansk samling vil øke effektiviteten av tidligere metoder for vaskulær rekonstruksjon. Til dette ble blandet i like mengder gress Hypericum, kamille, Immortelle og bjørk knopper, og kokende vann helles rå insisterer tre timer. Ta løsningen før sengetid og om morgenen på tom mage, og legg til honning etter smak. Å gjenopprette hjertets kar vil hjelpe tranebær. Et kilo bær og 200 gram hvitløk blir malt i en mørtel, forlatt på et mørkt sted i 12 timer, legg til honning, bland godt og ta det innvendig. Klar kroppen som helhet er i stand til å hør. Hørfrø helles med kokende vann og kokes i et vannbad i en time. Filter løsningen og ta før hvert måltid for 1 skje i løpet av en måned. Spirituell tinktur av salvie vil gjenopprette skipets tone og arbeid. Gulrøtter spises rå, kokt, i form av hamburgere, salater og syltetøy, det bidrar til å stabilisere trykket og fjerne blodkarene i hjernen og øyet. Bland gulrot og sukkerroer, legg til honning, revet pepperrot og vodka. Ta balsamet inne i 1 spiseskje tre ganger om dagen.

Nyttige anbefalinger

Å gjenopprette åpenhet og arbeid av blodårer vil ikke bare hjelpe de ovennevnte anbefalingene, men også andre råd fra spesialister:

Kontrast dusj tog fartøy, stimulerer kroppen og forbedrer hjernens sirkulasjon. Begynn å ta en dusj med varmt vann, og senk det gradvis. Styr effekten av dusjen for blodkar med et dusjhode som forandrer presset av vann. Kontrasterende dusjer begynner med å tørke. Håndkleet er gjennomvåt i kaldt vann og ansikt, nakke og kropp tørkes i fem minutter. Etter dousing med kaldt og varmt vann, gni hele kroppen med en hard håndkle til lysrød. Denne prosedyren stimulerer kapillær sirkulasjon. Kontrastbad for føttene styrker og gjenoppretter karene i underbenet. Varme og kalde dusjer alterneres, og deretter blir bena grundig gnidd med et håndkle. Under påvirkning av lave og høye temperaturer, aktiveres det vaskulære systemet, fartøyene smale og ekspandere, rene, bli elastiske og sterke. Et bad med en kost bidrar til å åpne kapillærene, og dousing med kaldt vann er en slags vaskulær gymnastikk. Bath broom - en flott massasje, stimulerer blodsirkulasjonen og gjenoppretter blodkarets elastisitet. Steam prosedyrer gir raskt en god fysisk form til kroppen, men de passer ikke folk med kroniske sykdommer. Terpentinbader er tatt for forebygging og behandling av blodkar. Terpentin har en lokal irriterende og antiseptisk effekt, det forstørrer lumen av kapillærene. Våt rengjøring av lokalene, eksponering tilstrekkelig til frisk luft, kampen mot avhengighet, badstue, yoga, spise sunn mat og fersk juice å forbedre arbeidet med alle indre organer og systemer. Optimal modus for arbeid og hvile, moderat fysisk aktivitet, respiratorisk gymnastikk, massasje forbedrer blodsirkulasjonen og generell tilstand av kroppen. Personer som jobber hardt, sover dårlig og overarbeidet, er mest utsatt for dysfunksjon av det vaskulære systemet. Mental balanse, høyverdig søvn og hvile vil bidra til å takle noen patologi.

Trinn 1: Betal for konsultasjon ved hjelp av skjemaet → Trinn 2: Etter betalingen still spørsmålet ditt på skjemaet under ↓ Trinn 3: Du kan i tillegg belønne spesialisten med en ekstra betaling for et vilkårlig beløp ↑

Hvordan styrke kardiovaskulærsystemet

Kardiovaskulære sykdommer har lenge blitt kalt et av de viktigste problemene i vår tid. Flere og flere mennesker dør av hjerteinfarkt og slag. Og det verste er at hvert år skjer de blant yngre generasjoner. Og hvis du legger til slike hyppige manifestasjoner av problemer i kardiovaskulærsystemet, som kortpustethet, takykardi og akutte smerter - blir det klart at du ikke bør joke med dette.

Derfor tenker flere og flere mennesker på hvordan de skal styrke sitt hjerte og blodårene. For å forhindre at sykdommer, øvelser, dietter og andre midler brukes. I dag lærer vi hvordan å styrke det kardiovaskulære systemet og vurder de 7 mest effektive metodene.

1. Slett dårlige vaner

Hvis du røyker eller spiser alkohol, vil du ikke kunne styrke kardiovaskulærsystemet, uansett hva du gjør. Det er røyking og alkohol - de to mest forferdelige fiender av vår helse. Sigarettrøyk forårsaker spasmer av blodkar og fører til økning i hjertefrekvensen. Derfor er sannsynligheten for at ditt hjerte-kar-system vil lide av sykdom, vokse så mye som 70 ganger! Noen år etter at du slutter å røyke, vil kardiovaskulærsystemet komme seg og begynner å fungere normalt. Med alkohol trenger du bare å vite omfanget, forbruket skal være sjeldent, ikke vanlig, og i små mengder. Ellers vil toksinene også være svært alvorlige på karene dine.

2. Begrens forbruket av kjøtt

Unngå fra kostholdet fetthardt kjøtt og samme fisk, og spesielt - røkt kjøtt. Hvis du vil ha et sunt hjerte, må du gi opp steker og koteletter. Gi preferanse til kokte diettfileter av fjærfe og fisk. Og prøv å ikke misbruke kjøtt i det hele tatt. Og for å gi kroppen med protein, lene seg på egg, sopp, bønner, oster og meieriprodukter. Et interessant faktum: Det mest sunne kardiovaskulære systemet - hos vegetarianere.

3. Lim fett i dietten

Generelt kan alle fettene som er veldig nyttige, bare kalles olivenolje. Derfor, prøv å bruke bare ham til å lage mat og salater. Tro ikke på meg? Se for eksempel hvor lenge spanjolene lever. I en alder av 60 anser de seg fortsatt unge, og ser etter tilsvarende. Brukes til steking og salater, de er bare olivenolje, røkt her, og nesten ikke spis, alt er rykkete. Så dra konklusjoner!

4. Cardio Training

Essensen av kardioopplæring er å pumpe ikke alle musklene i kroppen, men spesielt hjertemuskelen. For å gjøre dette trenger vi ikke strømbelastninger, men lang og moderat trening. Legene anbefaler at de varer fra 20 minutter til 1 time, selv om det er mulig og mer. Det er ønskelig å engasjere minst 5-6 ganger i uken, og ideelt - hver dag. Derfor, for å få et sunt hjerte, start en vane hver dag, bedre etter middagen, for å gjøre minst 20 minutters løp. Du kan bytte til sykkel i stedet for offentlig transport eller bil. Også kardio trening inkluderer: kjører på "orbitrake", hoppetau, gå, rulleskøyter, ski og svømming. Du kan kombinere alle disse typer laster, gjør en dag - kjører, neste dag - svømming, etc.

5. Bekjemp med stress

Ikke fortsett å bekymre deg over småbiter - dette er en svært vanskelig oppgave i den moderne verden. Videre kan noen ganger problemer oppnås i universalskalaene dine. Og hvis du sterkt perenervnichaete, kan hjertet reagere på dette umiddelbart - en karakteristisk prikking, smerte og kortpustethet. Det er derfor for et sunt kardiovaskulært system, sammen med obligatorisk fysisk aktivitet, du trenger en passiv hvile. Ta deg tid til din favoritt stille leksjon - lese en bok, et varmt bad eller se en god film. Og slutte å oppleve alle hendelser så nær hjertet i både direkte og figurativ forstand, ellers for å styrke kardiovaskulærsystemet blir det vanskeligere.

6. Drikk et kurs av fiskeolje i kapsler

Den inneholder omega-3 syrer, som er nødvendige for at hjerte-og karsystemet fungerer tilfredsstillende. Det anbefales imidlertid ikke å konsumere fiskeolje hele tiden, og også hvis du for tiden er engasjert i vekttap eller har overvekt. Samtidig med inntak av fiskeolje (vanligvis fra 2 uker til en måned), er det bedre å begrense forbruket av andre fettstoffer, men å konsumere mer grønnsaker, frukt og tilberedt mat.

7. Normaliser vekten

Det er ingen hemmelighet at overvekt er et av de største hindringene for å styrke kardiovaskulærsystemet. Men hvis du er for tynn, vil ditt hjerte og blodår også lide av dette. For å raskt få vekt, vil den samme fiskeoljen hjelpe. Det kan legges til ditt vanlige kosthold. I tillegg anbefales forsterkede måltider og porsjoner med full verdi, litt mer enn de du er vant til.

Tegn på vaskulære problemer

Hvis følgende symptomer oppstår, er det et brudd på blodsirkulasjonen og det er anledning til å konsultere en lege for undersøkelse:

 • hyppig svimmelhet og hodepine;
 • støy i ørene;
 • med skarpe oppslag og sving i hodet mørkner i øynene;
 • meteosensitivity;
 • dårlig toleranse for varmt vær;
 • kaldte fingre på beina og hender;
 • rocking i transport;
 • press hopp;
 • tyngde i bena om kveldene;
 • nummenhet av lemmer;
 • hjertebanken raskt og kortpustethet ved lave belastninger;
 • døsighet, tretthet;
 • kort synkope.

Svakhet i blodårer kan observeres i ulike kroppssystemer:

 1. I hjernen - fører til hjerneinfarkt, hemorragiske slag.
 2. I nesen - hyppig blødning.
 3. I øynene - ofte brister av kapillærer og blåmerker på øyebollet dannes.
 4. I bena - åreknuter, tromboflebitt.
 5. På ansiktet - kupperose eller vaskulært retikulum.

Riktig ernæring

Tilstanden for vener og arterier er direkte avhengig av ernæring. For å styrke fartøyene må du utelukke skadelige matvarer fra kostholdet og gi preferanse til nyttig mat. Legene anbefaler å følge følgende anbefalinger:

 1. Animalfett bør erstattes med vegetabilske uraffinerte oljer, for eksempel olivenolje.
 2. Gi preferanse til fisk og sjømat, om mulig erstatte dem med kjøtt.
 3. Avvis fra pølser, røkt produkter, fete osttyper.
 4. Bruk så lite mel og konditori som mulig.
 5. I stedet for søtsaker er det i kostholdet kandiserte frukter, tørket frukt, honning naturlig.
 6. Styrke veggene på fartøyene vil hjelpe retter fra frokostblandinger: bokhvete, mais, ris, havremel.
 7. På bordet skal være frukt og grønnsaker uten restriksjoner.
 8. Gunstig effekt på fartøyene og utlede kolesterol grapefrukt, for å forebygge bær svart chokeberry og currants (rød og svart).
 9. For å forhindre kolesterol innskudd og ømhet i blodkar, er det nødvendig å spise eggplanter, agurker, hvitløk, løk.
 10. Styrke blodårene og reduser kolesterolbælgplanter: erter, linser og andre.
 11. Prøv å ikke drikke kaffe og te - maksimalt to kopper om dagen.
 12. Det er nyttig å drikke bær og frukt buljonger, spesielt en avkok av rosen hofter.

livsstil

For å styrke kardiovaskulærsystemet og hele kroppen må man lede en sunn livsstil, som i tillegg til balansert ernæring inkluderer fysisk aktivitet, riktig arbeidsform og hvile, ulike helseprosedyrer.

Ikke gi inn for å stresse. Å unngå dem er neppe mulig, men det er ganske realistisk å lære fred og styrke åndens kraft. Med den moderne arbeidsbelastningen på jobb er det viktig å fullstendig gjenopprette. For å gjøre dette, må du sette av nok tid til søvn, gå i frisk luft (eller i det minste på vei til og fra jobb), gå på teater, museer, konserter, utstillinger, gå ut av byen, bli med i dansestudio eller kunstskole og mer.

Gjør sport og sport. Det skal huskes at fartøy som dynamikk og statikk skader dem. I tillegg hjelper ikke noe med å motstå stress og ulike sykdommer, som motoraktivitet. Det kan svømme i bassenget, utendørs spill (fotball, tennis, badminton), jogging og sykling om sommeren, ski og skøyter om vinteren og mye mer, avhengig av evner og preferanser. I dag er det gode forhold for fitness, men hvis du ikke har tid til å besøke hallen, kan du gjøre øvelser hjemme. Det viktigste er å gjøre dette regelmessig, minst 4 ganger i uken, og husk at belastningen skal være moderat.

Massasje stimulerer blodsirkulasjonen. Under massasje sirkulerer blodet raskere og strømmer til huden.

Kontrastdusj. Styrker de vaskulære veggene og øker tonen, for ikke å nevne at det gir munterhet og et godt humør for hele dagen. Vannprosedyrer ved slutten av arbeidsdagen vil fjerne tretthet og negativitet. Det anbefales å gå til badhuset en gang i uken med en kost og etter dampbadet, hell kaldt vann.

medisiner

Vaskulære sykdommer i vår tid er svært vanlige, så mange medisiner har blitt utviklet for intern og ekstern bruk. Preparater for å styrke blodårene øker permeabiliteten og elastisiteten, reduserer sårbarheten, reduserer kolesterolet.

Disse er tabletter, geler, dråper. De handler annerledes, deres valg avhenger av sykdommen, dets stadium, diameteren og plasseringen av fartøyene, og også om det er årer eller arterier. I alle fall bør legen utnevne en lege etter undersøkelsen og finne ut diagnosen. Midlene for styrking av fartøyene er delt inn i følgende grupper:

 1. Tabletter, styrker veggene i blodkarene, øker deres elastisitet. Disse inkluderer Dehydroquercetin, Ascorutin.
 2. Legemidler som senker kolesterol - statiner (Lovostatin, Mefakor) og fibrater (Atromidin, Zokor, Simvastatin).
 3. Kalsiumkanalblokkere (Cinnarizine).
 4. Angioprotectors forbedrer mikrosirkulasjonen, normaliser metabolisme i veggene i blodkarene (Eszin, Pirikarbat).
 5. Nootropics (Pyracitam, Cerebrolysin, Aminolone).

vitaminer

For å øke elastisiteten i vaskulære vegger, anbefales det å ta vitaminer. Spesielt god effekt på tonen i rutinene, askorbinsyre, vitamin B, E, K og andre. Ascorbinsyre (C) øker vaskulær permeabilitet. Rutinemessig (P) styrker kapillærveggene, reduserer trykket. Vitamin E reduserer skjøtheten i kapillærene.

Ikke alltid nødvendig mengde kan hentes fra mat, så det anbefales å kjøpe ferdige vitaminkomplekser i apotek:

 • Vitrum Cardio;
 • Reoton;
 • antioksydant;
 • Orto Taurine Ergo.

Folk oppskrifter

Folkemidlene gir alltid mer selvtillit, selv om mottaket er berettiget bare som et forebyggende tiltak og som et tillegg til den grunnleggende behandlingen. Å behandle blodårer bruker folkemetoder medisinske planter og vanlig mat.

For hjernens fartøy

Hell den hakkede hvitløk med alkohol, stram tett og sett på et kjølig, mørkt sted i ti dager. På slutten av tiden, belastning og drikke i henhold til ordningen. Den første dagen - en dråpe på 1/3 kopp melk om morgenen før måltider i 30 minutter, to dråper - før middag og tre dråper før middag på 30 minutter. Den andre dagen - på samme prinsipp: fire dråper om morgenen, fem - før middag, seks - før middag. Hold deg til ordningen i fem dager. Fra den sjette dagen (15 dråper) begynner du å redusere en etter en. For en fjerdedel av en liter alkohol må du ta 250 gram hvitløk.

For fartøy i nedre ekstremiteter

Hell kokende vann med knust gress-immortelle, sett på en komfyr og hold på lav varme i 10 minutter. La det brygge i omtrent en time under lokket og avløp. Ta tre ganger om dagen for en tredjedel av glasset. På et glass vann må du ta 25 g gress.

For fartøy i ansiktet

 1. Aloe juice. Før du får juice, må plantens blad bli revet og satt i kjøleskapet i en uke. Deretter klemmer du saften og bruker den til steder med vaskulære stjerner.
 2. Persille med melk. Hell persille med kokende vann (på et glass vann - omtrent to spiseskjeer hakket persille) og la den stå i en halv time. Etter perkolering legger du melken i infusjonen i samme mengde. Lag ansiktsrør i en halv time.

For øyets fartøy

 1. Lag øyeflasker fra grønn te. Daglig drikke grønn te med honning.
 2. I stedet for te, drikk en bouillon av dogrose med tillegg av honning.

For fartøy i nesen

 1. I et vannbad, forberede en avkok fra barken av en Kalina (20 gram råstoff per glass vann). Koketiden er ca. 20 minutter. Etter anstrengelse drikker du tre ganger om dagen på bordet. skjeen.
 2. Begrave i nesen to ganger eller tre ganger om dagen med fruktsaft eller plantain. For dette må anlegget knuses og brytes ut gjennom gasbind. Juice hver dag må du forberede en ny. Du kan ta det inne - på bordet. skje 2-3 ganger om dagen.
 1. I kokt vann (150 ml) tilsett juice av halv sitron og en liten skje med honning, rør og drikk før du legger deg.
 2. Bland de knuste, tørkede aprikosene, pommes frites, valnøtter, sitronskall, rosiner og honning i en vilkårlig andel og spis en spiseskje tre ganger om dagen.
 3. Frukt av kastanjehestfylling med vodka (per liter vodka - 100 gram råvarer). Lukk og la for å infuse på et mørkt sted, husk å periodisk riste. Etter 10 dager filter og ta tre ganger om dagen for 30 dråper. Behandlingen varer fire uker.
 4. For å styrke fartøyene forberede en avkok fra barken av arnica fjell og hassel, tatt i like store mengder. For å gjøre dette, fyll med en liter kokende vann (seks store skjeer) og la i termos for hele natten. Drikk tre ganger om dagen for ¾ kopp før måltider.

Oppsummering

Styrking av blodkar er ikke en engangshendelse, men heller en langvarig prosess. Og hvis det allerede er de første symptomene eller det er en arvelig disposisjon for svake blodkar, så må det gjøres regelmessig. Hvis det er problemer med fartøyene, er de som regel ikke begrenset til et område av kroppen, og hele karsystemet må styrkes.

Hvordan styrke kardiovaskulærsystemet

Forebygging av kardiovaskulære sykdommer er basert på bekjempelse av risikofaktorer. Flytt og flytt igjen!

Hvis du vil styrke kardiovaskulærsystemet, så ta regel om daglig minst 20-30 minutter å delta i kroppsopplæring. Du må starte med en liten belastning, gradvis øke den. Det er spesielt nyttig å utføre utendørsaktiviteter i parken, i skogen, på bredden av elven eller havet.

Velg aerob trening, som er den beste måten å styrke hele kardiovaskulærsystemet (styrketrening er ikke alltid vist for personer med risiko for kardiovaskulær sykdom). Du kan gå inn for jogging, svømming, ski, dans, generelt, enhver fysisk trening som vil gi deg glede, vil være nyttig og vil styrke det kardiovaskulære systemet.

Spis riktig!

Styrking av hjertesykdom kan ikke forestilles uten organisering av riktig (rasjonell) ernæring. Avvis eller reduser forbruket av fete, stekte og salte matvarer. Fullstendig eliminere hurtigmat fra kostholdet ditt. Husk at overskytende kolesterol alltid er skjult i fettavsetningene rundt midjen, så vær nøye med vekten din. Inkludere i din daglige meny av matvarer rike på kalium og magnesium, som for eksempel tørkede aprikoser, svisker, bønner, bokhvete, havregryn, tang, etc. For å styrke det kardiovaskulære systemet, er det viktig å spise mat som inneholder vitamin C og P -. Det er epler, rose hofter, currants, appelsiner, sitroner og te.

Unngå stress!

Stress i våre turbulente tider er stadig til stede i våre liv. Men deres innflytelse kan bli betydelig redusert. Rolig reagerer på ytre stimuli og ikke starte opp på småbiter. For å lære å håndtere stress, engasjere seg i yoga og meditasjon. Tilbring mer tid utendørs.

Alle disse ikke vanskelige tipsene vil bidra til å styrke kardiovaskulærsystemet og gi deg mange år med et lykkelig og sunt liv.

Øvelser for styrking av blodkar

For å opprettholde kroppen i god stand, for å styrke hjertets kar og forbedre tonen, trenger du ikke å torturere deg selv med overdreven fysisk stress i treningssentre og stadioner. Enda viktigere, bare flykte fra en stillesittende livsstil. Eller i det minste vekslende med fysiske øvelser, kompetent og jevnt.

Som forskningen fra Dr. Brian Dusch og hans kolleger fra Statens Universitet i North Carolina (USA) har vist, For å styrke blodkar og hjerte er det mye mer å foretrekke å motta ensartede belastninger i samme periode, enn overdreven en gang i måneden. Testen gruppe av personer, går totalt en uke til 30 km hver dag i en ganske rolig rytme, mottatt, ifølge data fra laboratoriet og medisinsk forskning, mye mer nyttig enn de som drev sporadisk og for stor belastning - og ikke hver dag, men når for det var tid. Du kan dømme konklusjonene selv.

Sport bidrar til å styrke blodårene og hjertet, uavhengig av den mannlige alderen. Dette er også egnet for en rekke sportsspill - for eksempel krokket og volleyball. Av effektive sportsaktiviteter - roing, da det gir en rytme til musklene i brystområdet, som støtter blodkarets spenning og setter tonen i hjertet. Generelt omfatter dette svømming (eller i det minste svømming om sommeren i sjøen, elva, sjø og om vinteren - i bassenget).

Dette skyldes hovedsakelig det faktum at den lave temperaturen i det kalde vannet miljøet i utgangspunktet fører til en liten innsnevring av fartøyene, og deretter - deres ekspansjon på grunn av aktive svømmebevægelser. Det viser seg at blodkarene er opptatt med en slags gymnastikk for spenning og avslapping av veggene, noe som får dem til å "trene". I tillegg gir svømmeren en rytmisk fysisk belastning til alle deler av kardiovaskulærsystemet. Om vinteren er det veldig nyttig å gjøre ski og skøyter - det bidrar også til å styrke fartøyene.

Vaskulære styrkeprodukter

Vitaminer for vaskulær styrke

For å styrke blodkarene er svært viktige vitaminer, for eksempel:

 • E (det meste er inneholdt i hofter, persille, spinat, erter, tomater og uberørt olje);
 • Og (det er en overflod av eggeplomme, ost, cottage cheese, krem, smør, melk, fiskeolje);
 • P (de er rike på produkter, som for eksempel bringebær, nype, druer, tomater, salat, kål, bokhvete, pepper, solbær, sitrusfrukter);
 • C (som finnes i overflod i kålrot, poteter, kål, salat blad, dill, i den grønne løk, persille, pepperrot, paprika, i sitrusfrukter, tindved, rogn, solbær, Dogwood, villrose, vegetabilske topper).

I dette tilfellet forhindrer vitamin A og E penetrasjon av infeksjon, og P og C gjør veggene til karene elastiske og slitesterke.

For å tilstrekkelig styrke blodkar og hjerte, bruk en liten mengde sjokolade daglig (helst bitter). Også du vil elske brød fra et mel med grovsliping med kli og grøt - havregryn, perle, bokhvete. Spis så mye som mulig epler, plommer og kirsebær, lavmett ost og hytteost. Drikk melk med 1 prosent fettinnhold. Videre er det ønskelig å gi opp røkt mat og stekt mat generelt. Minimere forbruket av fett (spesielt dyr) ved å erstatte fett kjøtt med mager. Gi preferanse til produkter som inneholder kostfiber og fisk.

Oppskrifter for vaskulær styrking

Noen oppskrifter for å styrke blodkar og hjerte

 • 1 bord. En skje med fersk hakket dill 3-4 ganger i uken øker hjertetonen.
 • 50 gram fersk kål om dagen - et ideelt middel for å styrke blodkar og hjerte.
 • 100 gram tørkede aprikoser hver dag (uten sukker) er svært nyttig for å styrke blodkar.
 • 100 gram av noen fisk per dag (i kokt form) vil spare fra dannelsen av kolesterol i blodet og øke mental ytelse.
 • 100 gram rosiner, 100 gram tørkede aprikoser, 50 gram fiken blir malt og blandet med 1 te. skje hver dag. Dette vil raskt avlaste tretthet og eliminere svimmelhet.
 • 100 gram ostemasse, 50 gram tørkede aprikoser (eller samme mengde persimmoner) blandes sammen. Spis om morgenen, minst tre ganger i uka. Dette vil betydelig styrke veggene til fartøyene og forbedre deres elastisitet.

Vaskulær styrke og hvile

Merkelig nok, men det sitter med en fiskestang nær vannet som hjelper en mann til å tilbringe den beste helgen til fordel for sitt eget hjerte og blodårer. Generelt, hviler på vannet gunstig påvirker det nervøse, og etter det - og det kardiovaskulære systemet. Derfor er det å foretrekke å tilbringe fritiden på bredden av en innsjø, en elv, ved sjøen eller på en båttur. Dette er hovedsakelig i den varme sesongen, og om vinteren er det best å melde seg inn i bassenget.

Men det viktigste for å styrke blodkar og hjerte-positive følelser, følelse av oppriktig fly og nytelse, lykke. Derfor, hvis du ønsker å holde deg borte fra kardiologen i lang tid, ser du frisk ut, selv når du ikke er ung - unngå stress, hvile og spise riktig.

Effekt av stress på vaskulær styrking

Basert på logikk, selvfølgelig, stress. Prøv derfor å unngå stressende situasjoner - både på jobben og hjemme. For dette, reagere rolig på ytre stimuli, oppfatter dem som noe fremmed og midlertidig. Ikke start fra hver smuss og ikke ta alt til hjerte.

Ikke drikk alkohol og tonic drikke (spesielt de som fremmer kortsiktig fysisk og mental gjenoppretting - som moderne gin og tonic). Moderat drikke drinker, tradisjonelt spennende kardiovaskulærsystemet - kaffe (spesielt løselig) og sterk te. De kan føre til økt blodtrykk, søvnløshet og hyppige hjerteslag.

Les Mer Om Fartøyene