Gjenoppretting etter hjerteinfarkt: fra et angrep på et normalt liv

Moderne ganske rate pasienter og i de fleste tilfeller, søke samarbeid med legen, spesielt tydelig etter å ha fått livstruende tilstander. Pasienter om deres helse lett, etter å ha fått et hjerteinfarkt eller slag, ofte revurdere din livsstil, kosthold, utrydde noen ikke så gode vaner for å hindre gjentakelse av akutt hjerte- og karsykdommer.

Rehabilitering etter hjerteinfarkt - en svært viktig sett med tiltak for å hindre krisesituasjoner og med sikte på organisering av riktig ernæring, modus for aktivitet og avslapping, spa-behandling og medisinsk profylakse etter utskrivning fra sykehus kardiologi. Interessen for pasienten i denne saken er svært viktig, fordi selv de mest verdifulle råd medisin vil være ineffektiv hvis personen ikke vil være med forståelsen målbevisst og ansvarlig hver dag for å oppfylle dem.

Myokardinfarkt, som kom plutselig

En person lever som han kan og er vant til, man vurderer seg frisk, en annen kamp med angina pectoris. Og plutselig stopper en skarp smerte i hjertet på en ikke helt perfekt dag den vanlige hendelsen. "Folk i hvite frakker", sirene, sykehus vegger... Å snakke om et øyeblikk om utfallet tidlig i hvert enkelt tilfelle - spesifikke, avhengig av omfanget av skaden på hjertemuskelen, komplikasjoner og konsekvenser, som er så redd for kardiologer, pasienter og pårørende.

Alvorlig infarkt med kardiogent sjokk, arytmi, lungeødem og andre komplikasjoner krever umiddelbar sykehusinnleggelse, gjenopplivning og en lang periode med rehabilitering med forebygging av alle Mulige konsekvenser av et hjerteinfarkt:

Noen tror at det er et visst antall hjerteinfarkt som en person kan tolerere. Selvfølgelig er dette ikke tilfelle, siden det første hjerteinfarkt kan være så alvorlig at det blir det siste. Eller småfokale infarkter, ikke så formidabel når de utvikles, men gir alvorlige langsiktige konsekvenser. Denne indikatoren kan imidlertid betraktes som individuel i de fleste tilfeller er det siste det tredje infarkt, så pasienter, selv med tidligere arr på hjertet (ved et uhell registrert på EKG) for å teste skjebnen, anbefales ikke.

Det er også umulig å svare utvetydig hvor mange lever etter et hjerteinfarkt, fordi den første kan være dødelig. I andre tilfeller kan en person leve 20 år etter at IM med fullt liv uten funksjonshemming. Det hele avhenger av hvordan den berørte hjerteinfarkt i hemodynamikken av systemet, eventuelle komplikasjoner, og konsekvensene var eller ikke var, og, selvfølgelig, hva slags livsstil er syk som han sliter med sykdommen, som tar forebyggende tiltak.

Første skritt etter et hjerteinfarkt: fra seng til trapp

Viktige aspekter ved komplisert behandling av hjerteinfarkt inkluderer rehabilitering, som inkluderer en rekke medisinske og sosiale aktiviteter som er satt opp for å gjenopprette helse og om mulig arbeidskapasitet. Tidlige klasser av fysioterapi trening bidrar til å returnere en person til fysisk aktivitet, men treningsbehandling kan kun startes med doktors tillatelse og avhengig av pasientens tilstand og grad av myokardieskade:

 • Den gjennomsnittlige graden av alvorlighetsgrad gjør det mulig å begynne å praktisere bokstavelig i 2-3 dager, mens det med alvorlig er nødvendig å vente en uke. Dermed begynner treningsbehandling på sykehusstadiet under tilsyn av en fysisk treningstrener;
 • Ca. 4-5 dager kan pasienten sitte en stund på sengen og dingle på bena;
 • Fra den 7. dagen, hvis alt går bra, uten komplikasjoner, kan du ta noen få skritt i nærheten av sengen din;
 • Etter en uke eller to, kan du gå rundt om avdelingen dersom dette er tillatt av legen din;
 • Pasienten er under konstant vurdering og korridoren kan bare komme fra 3 ukers opphold, og hvis forholdene tillater det, vil instruktøren hjelpe ham å lære noen trinn av trappen;
 • Avstanden reist gradvis, og etter en stund overtar pasienten avstanden på 500-1000 meter uten å være alene. En helsepersonell eller en av slektningene er i nærheten for å overvåke pasientens tilstand, som vurderes ved hjertefrekvens og blodtrykk. For å sikre at disse indikatorene var pålitelige, en halv time før turen og en halv time etter det, ble pasienten målt av BP og EKG er fjernet. Med unormaliteter som indikerer en forverring av tilstanden, reduseres pasientens fysiske aktivitet.

Hvis personen alt går bra, kan det bli overført til rehabilitering etter hjerteinfarkt i forstaden spesialisert kardio sanatorium, der under tilsyn av spesialister, vil han være engasjert i fysioterapi, for å gjøre dosen går (5-7 km daglig), for å få mat kosthold og ta stoffbehandling. I tillegg vil en psykolog eller psykoterapeut samarbeide med pasienten for å styrke troen på et sikkert utfall og gode fremtidsutsikter for fremtiden.

Dette er klassisk versjon av hele behandlingspakken: infarkt - pasient - sanatorium - tilbake til trudu eller gruppe funksjonshemning. Imidlertid er det oppdaget infarkt under en human undersøkelse, for eksempel ved en medisinsk undersøkelse. Slike mennesker trenger også behandling og rehabilitering, og enda mer i forebygging. Hvor kommer disse infarktene fra? For å svare på dette spørsmålet, er det nødvendig å gå litt fra emnet og kort beskrive varianter av infarktene, som kan passere på sykehuset og forbi kardiologen.

Symptomene er få, og prognosen er "ulykkelig"

Asymptomatiske og asymptomatiske varianter av myokardinfarkt, mer karakteristiske for småfokalinfarkt, er et spesielt og ganske alvorlig problem. For den asymptomatiske formen er preget av et komplett fravær av smerte og andre symptomer av noe slag, så MI oppdages senere og ved et uhell (på EKG-arret på hjertet).

Andre varianter av et infarkt, som har et ekstremt dårlig uspesifikt klinisk bilde, blir ofte også årsaken til den forsinkede diagnosen. Det er bra, hvis de få, som er karakteristiske for mange sykdomsskilt, vil varsle pasienten, og han bør konsultere en lege:

 1. Moderat takykardi;
 2. Svakhet med svette, uttrykt mer enn vanlig;
 3. Reduksjon av blodtrykk;
 4. Kortsiktig temperaturøkning til subfebrile.

Generelt kan pasienten vurdere sin tilstand som "noe er galt", men ikke gå til klinikken.

Slike former for MI fører ofte til at pasienten ikke går hvor som helst, ikke mottar medisinering, men begrensningene som er forbundet med en slik patologi gjelder ikke for ham. Etter utløpet av tiden vil en persons tilstand ved fjerning av et elektrokardiogram kvalifiseres som et hjerteinfarkt, overført til beina, som imidlertid ikke går uten komplikasjoner, selv om noe forsinket i tide. Konsekvensene av slike varianter av MI er:

 • Et arr som vil bryte den normale strukturen i hjertemuskelen, noe som vil forverre sykdomsforløpet i tilfelle av et gjentatt infarkt;
 • Svakhet i myokardets kontraktile funksjon og som følge av lavt blodtrykk;
 • Kronisk hjertesvikt;
 • Mulighet for å danne en aneurisme
 • Tromboembolisme, fordi pasienten ikke tok spesiell behandling som reduserer dannelsen av blodpropper;
 • Perikarditt.

Utypiske manifestasjoner av MI kompliserer diagnosen

Det faktum at en person hadde eller har et hjerteinfarkt er vanskelig å bedømme om det er et atypisk forløb av sykdommen. For eksempel kan det noen ganger forveksles med gastrointestinale sykdommer, som kalles abdominalsyndromet. Selvfølgelig er det ikke overraskende å mistenke patogen i mage-tarmkanalen med følgende kliniske manifestasjoner:

 1. Intense smerter i epigastriske regionen;
 2. Kvalme med oppkast;
 3. Oppblåsthet og flatulens.

Enda mer forvirrende i slike tilfeller slås ned visse smertefulle opplevelser i magen under palpasjon og spenningen i muskelmuskulaturen, også ledsaget av smerte.

Cerebral form av hjerteinfarkt er så kamuflert som et slag, som selv leger finner det vanskelig å raskt etablere en diagnose, jo mer slik at EKG ikke klar bilde som atypiske og i dynamikk gir hyppig "falske positive" forandring. Og generelt, hvordan ikke å mistenke et slag, hvis dets tegn er tydelig sporet:

 • Smerter i hodet;
 • svimmelhet;
 • Mystiske lidelser;
 • Motor og sensoriske lidelser.

I mellomtiden, Kombinasjonen av et hjerteinfarkt og et slag samtidig er ikke veldig hyppig og mest sannsynlig usannsynlig, men mulig. Med stort fokaltransmittalt myokardinfarkt, er cerebral sirkulasjon ofte kjent som en manifestasjon av tromboembolisk syndrom. Naturligvis må slike valg absolutt ikke bare tas i betraktning under behandlingen, men også i rehabilitering.

Video: hjerteinfarkt - hvordan skjer det og blir det behandlet?

Kosthold - det første punktet med rehabiliteringsaktiviteter

Pasienten kan komme til legen i enhver etterfyllingsperiode. Med en detaljert undersøkelse av personer som har hatt infarkt, viser det seg at mange av dem har:

Hvis røyke, kan drikke alkoholholdige drikkevarer eller annen måte forby (eller overtale?) Og dermed eliminere de negative effektene av disse faktorene på kroppen, kampen mot fedme, hyperkolesterolemi og hypertensjon - det er ikke en dag. Imidlertid har det lenge vært kjent og vitenskapelig bevist at en diett kan hjelpe i alle tilfeller samtidig. Noen tvinge hendelser som prøver å redusere kroppsvekten på kortest tid, og det vil ikke gi fordel, og det vil være vanskelig å holde resultatet. 3-5 kg ​​per måned - det mest optimale alternativet, hvor kroppen sakte men sikkert kommer inn i en ny kropp og venter seg på det.

Det finnes et stort utvalg av ulike dietter, men de har alle felles prinsipper for konstruksjon, med tanke på at du allerede kan oppnå betydelig suksess:

 • Reduser kaloriinntaket av mat;
 • Unngå å spise dårlig humør med karbohydrater (å spise godteri, kaker, kaker - så søt og velsmakende, veldig uønsket, så det er best å ikke røre dem i det hele tatt);
 • Begrens bruk av fettstoffer av animalsk opprinnelse;
 • Å ekskludere slike favoritttilsetninger til de grunnleggende retter, som sauser, skarpe snacks, krydder som er i stand til å spenne ikke dårlig nok og uten det en vanlig appetitt;
 • Mengden bordsalt til å bringe til 5 gram per dag og ikke overstige dette nivået, selv om noe ikke er så deilig uten det;
 • Drikk ikke mer enn 1,5 liter væske per dag;
 • Organiser et gjenbrukbart måltid, slik at følelsen av sult ikke forfølges, og magen var full og påminnet ikke sult.

Hos personer som er overvektige, bør dietten etter hjerteinfarkt rettes mot å redusere vekten, som vil redusere belastningen på hjertemuskelen. Her er en omtrentlig en-dags diett:

 1. Første frokost: hytteost - 100 g, kaffe (ikke sterk) uten sukker, men med melk - et glass med et volum på 200 ml;
 2. Andre frokost: 170 gram syre kremsalat laget av fersk kål, helst uten salt eller med minst mulig mengde;
 3. Lunsj består av 200 ml vegetarisk kål suppe, 90 g kokt magert kjøtt, 50 g grønne erter og 100 g epler;
 4. Som en matbit kan du spise 100 g hytteost og drikke den med 180 ml rosehips;
 5. Kveldenes inntak av mat anbefales å begrense kokt fisk (100 g) med grønnsakspott (125 g);
 6. Om natten får du drikke 180 g yoghurt og spise 150 g rugbrød.

Denne dietten inneholder 1800 kalorier. Selvfølgelig er dette en omtrentlig meny på en dag, så maten etter et hjerteinfarkt er ikke begrenset til bare de oppførte produktene, og for pasienter som har normal vekt, blir kostholdet betydelig utvidet. Diett etter hjerteinfarkt, selv om begrenset bruk av fett (animalsk) og karbohydrater (uraffinert og raffinert), men ekskluderer dem bare under visse omstendigheter, for å gi den personen en mulighet til å kvitte seg med overflødig vekt.

Med pasienter uten overvekt, er alt enklere, de setter en diett med et daglig kaloriinnhold på 2500-3000 kcal. Bruken av fett (dyr) og karbohydrater (unrefined og raffinert) er begrenset. Den daglige rasjonen er delt inn i 4-5 mottakelser. I tillegg anbefales pasienten å tilbringe losningsdager. For eksempel en dag å spise 1,5 kg epler og ingenting mer. Eller 2 kg friske agurker. Hvis noen og en dag uten kjøtt ikke kan leve, vil også 600 gram fettfattig kjøtt med grønnsak garnering (fersk kål, grønne erter) gå på en fridag.

Utvidelse av dietten bør heller ikke forstås bokstavelig talt: Hvis du kan spise etter et hjerteinfarkt, grønnsaker og frukt, magert kjøtt og meieriprodukter generelt, uten restriksjoner, da Det anbefales ikke å spise søte konfekt, fete pølser, røkt produkter, stekte og krydrede retter.

Alkohol, uansett om det er armensk konjakk eller fransk vin, til pasienter som har hatt hjerteinfarkt, anbefales ikke. Ikke glem det noen alkoholholdig drikk forårsaker en økning i hjertefrekvensen (derfor takykardi), og i tillegg øker det appetitten, at det absolutt ikke er behov for konvalescerende, fordi dette er en ekstra belastning, om enn mat.

Etter utslipp - i sanatoriet

Settet med rehabiliteringstiltak avhenger av hvilken funksjonsklasse (1, 2, 3, 4) pasienten er tildelt, derfor vil tilnærmingen og metodene være forskjellige.

Etter uttak fra sykehuset, pasienten, tildelt 1 eller 2 funksjonsklasse, Neste dag kaller han en kardiolog ved huset, som gir en plan for videre rehabiliteringsaktiviteter. Vanligvis er pasienten tildelt en 4-ukers observasjon av medisinsk personell i ferie kardiologisk, der en pasient å bekymre deg om noe ikke er nødvendig, vil han bli pålagt å utføre kun godkjent program som inkluderer, i tillegg til kosthold terapi:

 • Dosert fysisk aktivitet;
 • Psykoterapeutisk hjelp;
 • Narkotikabehandling.

Kjernen i fysiske rehabiliteringsprogrammer er en klassifisering, som omfatter følgende kategorier:

 1. Alvorlighetsgrad av pasientens tilstand
 2. Alvorlig koronar insuffisiens
 3. Tilstedeværelse av komplikasjoner, konsekvenser og samtidige syndromer og sykdommer;
 4. Naturen til det overførte infarkt (transmural eller nontransmural).

Etter å ha bestemt individuell toleranse for belastninger (sykkel ergometer test), mottar pasienten den optimale dosen av fysisk trening for seg selv, med sikte på å øke myokardets funksjonelle evner og forbedre tilførselen av hjertemuskelen ved å stimulere metabolske prosesser i hennes celler.

Kontraindikasjoner for utnevnelse av opplæring er:

 • Hjernens aneurysme
 • Alvorlig hjertesvikt
 • Typer av arytmier som reagerer på fysisk stress ved forverring av rytmeforstyrrelser.

Fysisk trening utføres under tilsyn av en spesialist, de er rettet mot å forhindre et gjentatt hjerteinfarkt, øke forventet levealder, men samtidig kan de ikke forhindre utbruddet av plutselig død i den fjerne fremtid.

I tillegg til de doserte belastningene inkluderer fysisk rehabilitering etter et hjerteinfarkt slike metoder som fysioterapi (gymnastikk), massasje, helsebane (dosert vandring).

Men med hensyn til pasientens trening, bør det bemerkes at de ikke alltid går jevnt. I utvinningsperioden kan legen og pasienten møte visse symptom-kompleksiteter som er spesielle for konvalescenter:

 1. Kardiovaskulært syndrom, til hvilket kardialgias på grunn av osteokondrose i thoracal ryggraden blir tilsatt;
 2. Tegn på hjertesvikt, manifest takykardi, økt hjertestørrelse, kortpustethet, våtpustethet, hepatomegali;
 3. Syndrom av generell avvikling av pasientens kropp (svakhet, smerte i nedre ekstremiteter når du går, reduksjon av styrke i muskler, svimmelhet);
 4. Nevrotiske lidelser, fordi pasienter, lurer, "Hvordan leve etter et hjerteinfarkt?", Er utsatt for angst og depresjon, begynner å bli redd for familien min, og ta noen smerter av reinfarkt. Selvfølgelig trenger slike pasienter hjelp av en psykoterapeut.

I tillegg mottar konvaleserende pasienter antikoagulant terapi for å forhindre dannelse av trombi, statiner for å normalisere lipidspektret, antiarytmika og annen symptomatisk behandling.

Rehabilitering i en polyklinikk på bostedsstedet

Slike rehabilitering er bare indikert for pasienter med klasse 1 og 2 etter en 4-ukers opphold i sanatoriet. Pasienten blir nøye undersøkt, det som er registrert i hans ambulante kort, det er registrert hans suksess i fysisk trening, effektivitetsnivået (fysisk), responsen på medisinering. I henhold til disse indikatorene blir det tildelt et individuelt program for å øke fysisk aktivitet, psykologisk rehabilitering og narkotikabehandling, som inkluderer:

 • Gymnastikk i henhold til en styrt puls og elektro utført ved romtemperatur utøve terapi 3 ganger i uken i 4 modi (godartet, sparsom-utøveren, utøver, utøver intens);
 • Individuelt valgt medisinering;
 • Klasser med en psykoterapeut;
 • Bekjempelse av dårlige vaner og andre risikofaktorer (fedme, hypertensjon, etc.).

Ikke la den daglige treningen av pasienten og hjemme (gå, det er bedre med en skridtteller, gymnastikk), men glem ikke selvkontrollen og bytter lasten med hvile.

Video: LFK etter infarkt

Gruppe av hevet medisinsk kontroll

Med hensyn til pasienter som er tildelt 3 og 4 funksjonsklasse, så gjennomgår de rehabilitering under et annet program, hvis formål er å gi et slikt nivå av fysisk aktivitet slik at pasienten selvstendig kan betjene seg selv og utfør en liten del lekser, men i nærvær av kvalifikasjoner er pasienten ikke begrenset til intellektuelt arbeid hjemme.

Slike pasienter er hjemme, men under tilsyn av en terapeut og kardiolog blir alle rehabiliteringsforanstaltninger også utført hjemme, da pasientens tilstand ikke tillater høy fysisk aktivitet. Pasienten utfører rimelig arbeid i hjemmet, går rundt leiligheten fra den andre uken etter uttømming, og fra den tredje uken begynner det å stille stille på treningsbehandling og gå i en time i gården. Legen lar ham klatre trappene i et veldig sakte tempo og bare innen samme mars.

Hvis sykdommens morgenøvelser var en rutinemessig affære, så er det bare tillatt fra den fjerde uken og bare 10 minutter (mindre, mer, umulig). I tillegg får pasienten å løfte seg i første etasje, men veldig sakte.

Denne gruppen av pasienter som krever selvkontroll, og spesiell medisinsk overvåkning, fordi når som helst ved den minste belastning, er det en risiko anginaanfall, økt blodtrykk, utseende av dyspné, alvorlig takykardi eller alvorlig utmattelse som er grunnlaget for reduksjon av fysisk aktivitet.

En kompleks med medisin, psykologisk støtte, massasje og treningsbehandling pasienter 3 og 4 funksjonsklasse er også mottatt hjemme.

Den psykiske trenger også rehabilitering

En overlevende av et slikt sjokk, kan ikke glemme det i lang tid, og deretter setter seg selv og andre spørsmålet hvordan man skal leve etter et hjerteinfarkt, sier han at han nå ikke kan være alt så utsatt for depressive stemninger. pasienten er helt naturlig og forståelig bekymringer, så folk trenger psykologisk støtte og rehabilitering, men her alle individuelt: en svært raskt for å takle problemet, tilpasse seg nye forhold, andre skje, og seks måneder er ikke nok til å ta den endrede situasjonen. Oppgaven med psykoterapi er å forhindre patologiske endringer i personligheten og utviklingen av neurose. Slægtninge kan mistenke nevrotisk maladaptasjon på slike grunner:

 1. irritabilitet;
 2. Instabilitet av stemning (like og roet ned, og etter kort tid kastet de seg i dyster tanker);
 3. Defekt søvn;
 4. Fobier av alle slag (pasienten lytter til sitt hjerte, er redd for å være alene, går ikke ut for turer uten akkompagnement).

For hypokondriakal oppførsel er preget av "fly inn i sykdommen." Pasienten er sikker på at livet etter et hjerteinfarkt ikke er liv i det hele tatt, sykdommen er uhelbredelig, at leger ikke legger merke til alt, så han selv om og uten årsak fører til ambulanse og krever ytterligere undersøkelse og behandling.

En spesiell gruppe pasienter er ennå ikke gamle menn som er seksuelt aktive før sykdommen. De er bekymret og prøver å finne ut om sex etter et hjerteinfarkt, og om sykdommen kan påvirke seksuell funksjon, som la merke til at enkelte lidelser (nedsatt seksuell lyst, spontane ereksjoner, impotens). Selvfølgelig konstant refleksjon over dette problemet og opplevelsen av sine intime liv er ytterligere forverrer situasjonen og fremme utviklingen av hypokondre symptomer.

Samtidig er sex etter et hjerteinfarkt ikke bare mulig, men nødvendig, fordi det gir positive følelser, så hvis du har problemer i denne forbindelse, er pasienten tildelt en ekstra behandling (psykoterapi, autogen trening, psykofarmakologiske korreksjon).

For å forhindre utvikling av psykiske lidelser og for å hindre andre konsekvenser av hjerteinfarkt, har spesialskoler blitt opprettet for pasienter og deres slektninger, som lærer hvordan man oppfører seg etter en sykdom, hvordan man tilpasser seg en ny situasjon og går raskere tilbake til arbeidet. Det faktum at arbeidskraft anses som den viktigste faktoren for vellykket mental rehabilitering er uten tvil, derfor jo tidligere pasienten faller inn i arbeidet, desto raskere kommer han inn i den velkjente rutinen.

Sysselsettings- eller funksjonshemningsgruppe

En gruppe funksjonshemninger med fullstendig eliminering av fysisk aktivitet vil motta pasienter i klasse 3 og 4, mens pasienter i grad 1 og 2 er anerkjent som ufrivillige, men med noen begrensninger (om nødvendig, må de overføres til lett arbeidskraft). Det er en liste over yrker som er kontraindisert etter hjerteinfarkt. Selvfølgelig gjelder dette i hovedsak tungt fysisk arbeid, nattskift, daglige og 12-timers skift, arbeid knyttet til psykomotional stress eller krever økt oppmerksomhet.

Han hjelper med sysselsetting og løser alle problemer av en spesiell medisinsk kommisjon som blir kjent med arbeidsforholdene, studerer tilstedeværelsen av gjenværende hendelser og komplikasjoner, samt sannsynligheten for en risiko for infarkt. Naturligvis, i nærvær av kontraindikasjoner til et bestemt arbeid, er pasienten ansatt i henhold til hans evner, eller en gruppe uføre ​​er utnevnt (avhengig av tilstanden).

Etter et hjerteinfarkt observeres pasienten i polyklinikken på bostedet med en diagnose - kardiosklerose etter infarkt. Få en spa-behandling (ikke å forveksle med sanatoriet, som er utnevnt etter utslipp!), Kan han i et år. Og det er bedre om det er alpinanlegg med det vanlige klimaet for pasienten, fordi sol, fuktighet og atmosfærisk trykk også påvirker hjerteaktivitet, men ikke alltid positivt.

Hvordan gjenopprette fra et hjerteinfarkt?

Rehabilitering etter hjerteinfarkt er et kompleks av medisinske og sosiale tiltak som tar sikte på å returnere pasienten til et fullt liv, samt hindre gjentatte hjerteinfarkt og forverring av hjertet. Hovedområdene for utvinning etter hjerteinfarkt er:

 • gjenopptakelse av fysisk aktivitet
 • diett;
 • medisinering;
 • psykologisk hjelp.

Rehabiliteringsprogrammet og betingelsene der det skal utføres, velges individuelt avhengig av pasientens alder, alvorlighetsgraden av sykdommen og tilstedeværelsen av komplikasjoner. For eksempel i tilfeller av mild ukomplisert sykdom, legen engasjert i rehabilitering klinikker, og alle sine anbefalinger pasienten kan utføre hjemme. Dersom pasientens tilstand alvorlig, ble han diagnostisert med hjertesvikt, arytmier, hjerteblokk, og andre konsekvenser av et hjerteinfarkt, bør rehabiliteringstiltak gjennomføres først i et spesialisert kardiologi senter eller i et sanatorium, og deretter gå hjem.

Fysisk rehabilitering

For å gå tilbake til full fysisk aktivitet, begynner pasienter med hjerteinfarkt på sykehuset under tilsyn av medisinske arbeidere. Så snart helsetilstand er stabilisert, er pasienten lov til å utføre første passive (sitte opp i sengen), og senere aktive bevegelser: sitte selv, ben, stå opp, gå rundt på avdelingen, ned korridoren, og selv klatre noen trapper. Alle disse ferdighetene en person som har gjennomgått et hjerteinfarkt må gjenopprette i løpet av de første 3-6 ukene av sykdommen.

Et spesielt sted i fysisk rehabilitering av pasienter med postinfarkt er terapeutisk gymnastikk. Det antas at spesialopplæring kan forbedre blodtilførselen til hjertet og gjenopprette sin funksjon raskere. Obligatoriske forhold for begynnelsen av klassene er: en tilfredsstillende tilstand av pasienten, positiv dynamikk i EKG og laboratorietester.

diett

Personer som har hatt et hjerteinfarkt, må gi opp med å røyke irretrievably, begrense eller slutte å drikke alkohol bedre, endre deres vaner. Dette er ekstremt viktig for å forebygge gjentakende iskemisk hjertesykdom. Riktig ernæring etter hjerteinfarkt har følgende mål:

 • Ikke tillat en økning i nivået av "dårlig" kolesterol i blodet;
 • redusere byrden på hjertet;
 • forbedre metabolske prosesser;
 • stimulere utvinningen av myokardiet;
 • normalisere tarmens arbeid.

Derfor bør kosten for personer med myocardial være lavkalori (hovedsakelig ved å redusere mengden av fett), med obligatorisk å inngå i diettprodukter inneholder flerumettede fettsyrer, fiber, kalium, vitamin P og C, og også har en begrensning av salt (3- 5 g) og væske (1-1,2 l). Slike krav blir besvart av kostholdstabellen №10 i ulike varianter. I samsvar med ham, pasienter med postinfarkt, kan du spise:

 • fettfattig kjøtt;
 • fettfattige meieriprodukter;
 • "Hvit" fettfisk og et lite antall laks, sild, sardiner;
 • vegetariske supper;
 • grønnsaker og frukt, bortsett fra belgfrukter, spinat, sorrel, sopp, reddik;
 • grøt, rug, kli brød;
 • protein damp omelett;
 • vegetabilske oljer;
 • ikke sterk te, usøtet juice og kompott.

Det er nødvendig å utelukke følgende produkter helt:

 • baking;
 • ferskt brød;
 • fett kjøtt,
 • hermetikk;
 • egg (kokt eller stekt);
 • pickles, syltet grønnsaker;
 • naturlig kaffe;
 • sjokolade, kaker, bakverk, etc.

Maten skal kokes eller tilberedes på biff, i ekstreme tilfelle - bakt, det skal tilberedes uten salt. Det er ofte behov, men i små porsjoner. I den første uken av sykdommen, anbefales 6 måltider av bakken mat daglig. Fra den andre uken - fem måltider om dagen, og rettene skal knuses. Fra 4 uker er det mulig å gå tilbake til en normal konsistens av mat, men nødvendigvis regulere dens kaloriinnhold (optimal 2300 kcal). Hvis du trenger å redusere vekten, bør du redusere kaloriinnholdet litt og gjøre losningsdager.

Drug Rehab


Medisinering etter hjerteinfarkt spiller en viktig rolle i forebygging av tilbakefall. Postinfarkt pasienter er vist følgende stoffer:

 • Aspirin, plavix, tiklid. Disse stoffene forhindrer koronar blokkering på grunn av en reduksjon i blodplateaggregering.
 • Nitrater, beta-adrenoblokere, kalsiumantagonister, angiotensinkonverterende enzym-inhibitorer. Disse midlene er ikke tildelt alle pasienter, men bare til de som trenger symptomatisk behandling av angina pectoris, arytmi, hypertensjon.
 • Statiner for å forhindre atherosklerose.
 • Actovegin, solkoseryl, piracetam, mildronat - et middel til å forbedre stoffskiftet i vev.
 • Antioxidanter (vitamin E, riboksin).
 • Multivitamin komplekser kurs i måneden flere ganger i året.

Psykologisk rehabilitering

Psykoterapeutens arbeid med personer som gjennomgikk hjerteinfarkt utføres i to retninger:

 1. Med pasienten å eliminere sin frykt for nye angrep og gå tilbake til hverdagen. Legen lærer pasientens avslappingsteknikker, noe som er svært viktig for forebygging av gjentatte infarksjoner, det hjelper ham å gå tilbake til arbeidet.
 2. Med pasientens slektninger, slik at de ikke anser ham som ugyldig, ikke ta vare på overdreven omsorg og ikke begrenser sin fysiske aktivitet dersom den oppfyller legenes resept.

Bestemmelse av arbeidsevne

Bestemmelse utkoblings oppstår av de følgende parametere: resultatene av klinisk undersøkelse av pasienten, data elektrokardiografi og laboratorieprøver, og resultatene av bestemmelsen av arbeidskapasiteten (topp trening studier). Som regel blir de anerkjent som uføre:

 • pasienter med kongestiv hjertesvikt
 • pasienter med daglige angina-angrep som ikke kan behandles.

Lengre og hardere tilbake til det vanlige livet til mennesker som har hatt et omfattende hjerteinfarkt, det er lettere - pasienter med en mikroinfarkt. Det er imidlertid ingen bestemte frister for gjenoppretting av arbeidskapasitet, siden alle utvinningsprosessene utføres hver for seg.

Absolutt postinfarction pasienter som ikke kan vende tilbake til sentralen, kan føreren av kjøretøyet som bærer mennesker, som i tilfelle av gjentatte angrep være en fare for at passasjerer til hardt fysisk arbeid (særlig i forbindelse med løfting av tyngdekraften å grave jorden og lignende).

Gjenoppretting etter et hjerteinfarkt

Etter hjerteinfarkt, liv og rehabilitering

Etter et infarkt

En av de farligste komplikasjonene av sykdommer i hjerte-kar-systemet er hjerteinfarkt. Myokardinfarkt er hovedårsaken til døden, ikke bare i Russland, men også på hele planeten. Hva skal jeg gjøre hvis hjerteinfarkt kom til huset ditt? Det viktigste med det som ikke bør glemmes er at livet ikke slutter her, og ved å ta visse tiltak kan man leve et fullverdig, rik glede og lykkelig inntrykksliv.

Det er imidlertid nødvendig å vite at personer som har hatt et hjerteinfarkt, har høy sannsynlighet for å gjenta denne forferdelige sykdommen som kan føre til hjertesykdom og til og med døden. Ved å overholde visse regler kan du redusere risikoen for å returnere sykdommen. Hva er sjansen for et gjentatt myokardinfarkt? Den første timen etter hjerteinfarkt er veldig farlig, sannsynligheten for et dødelig utfall er svært høyt og er omtrent 50 prosent. En høy andel personer som ikke lever opp til slutten av den første måneden. Derfor er det svært viktig å overvåke tilstanden din i denne perioden. Sannsynligheten for dødelig utgang er også innenfor det første året etter myokardinfarkt (3-7% av pasientene). Hvordan ikke komme inn i denne dødelige interessen? Først må du behandle sykdommen riktig. Hjertesykdom, spesielt hvis den oppstår mot bakgrunnen av relativ helse, undergraver vanligvis ikke bare fysisk, men også mental tilstand til en person.

Tross alt planlegger vi livet, og mange av oss har en tidsplan for hver dag. På grunn av et hjerteinfarkt kollapser det vanlige livssystemet, noe som resulterer i at du må gjenoppbygge livsprioriteter. Depresjon, frykt for en forestående død, overdreven angst, som bare forverrer pasientens tilstand og gjør det vanskeligere å gjenopprette, kan oppstå. Ofte undergraver selvtilliten til det kardiovaskulære syndromet, som manifesterer seg i gjenopprettingsperioden. Det er smerter i brystet som er gitt til venstre skulder og underkjeven. Disse symptomene kan være harbingere av gjentatt myokardinfarkt. Imidlertid er ikke alltid slike symptomer signaler for kardiovaskulær patologi, de kan være psykomotoriske og oppstå med nervøs overbelastning. Derfor er det svært viktig å lytte til kroppen din. Hjelp i riktig diagnose kan betjene Kardi.ru, hvor du kan finne ut årsaken til smerten.

Egenskaper ved rehabilitering etter hjerteinfarkt

Rehabilitering av en pasient som gjennomgått hjerteinfarkt er rettet mot å gjenopprette ikke bare fysisk aktivitet, men også psykisk helse. Etter utslipp fra sykehuset er det svært viktig å følge alle doktors forskrifter. I tillegg bør pasientene til pasienten også følge visse regler i forholdet til pasienten. Det er klart at innfødte mennesker ønsker å beskytte sin kjære mot overforbruk og på alle mulige måter forsøke å beskytte ham mot fysisk anstrengelse. Det bør imidlertid ikke glemmes at i gjenopprettingsperioden, etter myokardinfarkt, er det nødvendig å bevege seg og utføre et sett med terapeutiske øvelser.

Som kjent, påvirker hjerteinfarkt yngre og yngre lag hvert år. Derfor er for pasienter en av de viktige problemene tidspunktet for tilbakelevering av seksuelt liv. Det antas at hvis ikke omfattende hjerteinfarkt, kan normalt sexliv begynne etter to måneder, sunn partner, må velge en mer aggressiv holdning. Kontraindikasjoner til utbruddet av seksuell kontakt kan være angina og høyt blodtrykk. I slike tilfeller må du alltid kontakte legen din. Endringer i hjerte før og etter samleie kan kontrolleres ved hjelp av CardioVisor, noe som vil bidra til å evaluere virkningen på den menneskelige kjønn.

Fysisk aktivitet etter hjerteinfarkt

Et viktig sted i rehabilitering av en pasient som har gjennomgått hjerteinfarkt er å gjenopprette en persons fysiske evner. En person er foreskrevet treningsterapi, som overvåkes av en spesialist. Hittil er profesjonell gjenoppretting av fysisk helse hos "hjerte" pasienter engasjert i hjertesentre, som ofte ligger langt fra pasientens bostedssted. Mens vanlige polyklinikker og sykehus ikke kan tilby disse tjenestene til pasienter. Derfor, de fleste etter uttømming, må du selv utføre terapeutiske øvelser, etter forskrift fra behandlingslegen. Det er kjent at pasientene fortsatte å utføre øvelser hjemme ganske raskt rehabilitert og glemte sykdommen på kort tid. Men det viktigste i hjemmepraksis er ikke å overdrive det. Det er viktig å overvåke tilstanden din. Det er nødvendig å måle puls, blodtrykk. Tjenesten som tilbys av Kardi.ru-tjenesten kan komme til hjelp. Bruk av Cardiovisor lar deg overvåke dynamikken til endringer i hjertet. Ved minste overgrep informerer datasystemet om undersøkelse av patologiske forhold.

Funksjoner av ernæring etter hjerteinfarkt

Like viktig er dietten. I en persons diett må produkter være til stede som bidrar til å gjenopprette normal funksjon av hjertemuskelen. Derfor må du spise brød, grønne grønnsaker og frukt. Disse matvarene er rike på vitaminer og stoffer som normaliserer metabolske prosesser i kroppen. I sin tur er det nødvendig å redusere antallet produkter som brukes, noe som fører til dannelsen av aterosklerotiske plakk, som skyldes økningen i nivået av kolesterol i blodet. Følgelig må en person som har gjennomgått et hjerteinfarkt, forlate animalsk fett. Disse produktene inkluderer fett kjøtt, lever og nyrer. I tillegg er kolesterol rik på ulike røkt kjøtt, pølser, pølser og pølser. Gunstig utvinning kan påvirkes av nektelsen av stekt mat, som anbefales å erstattes med kokt eller dampet. Det bør kastes produkter av melkeopprinnelse - fettost, ost, smør og rømme. Men ikke fullstendig forlate kjøttet. I dietten bør være tilstede fettfattig fisk, fjærfe (bør spises uten hud). Koking bør bare gjøres ved bruk av vegetabilsk olje - det anses å være mest nyttig å bruke rapsolje, selv om solsikke også er egnet til matlaging. Et viktig trekk ved post-infarkt dietten er en nedgang i mengden salt som brukes, noe som kan utløse blodtrykksprang. Med en riktig valgt diett, vil du raskt gå til endringen, og rehabilitering av kroppen vil passere nesten umerkelig. Kardi.ru-prosjektet bidrar til å kontrollere hjertets arbeid, takket være at du kan overvåke dynamikken i utvinning, og også hvordan hjertet ditt reagerer på endringer i kostholdet.

I tillegg er det nødvendig å forstå at personer som har gjennomgått hjerteinfarkt alltid skal glemme røyking. Sigaretter provoserer angrep av smerte i hjertet, og oftere forårsaker et gjentatt hjerteinfarkt.

Risikoen for gjentatt hjerteinfarkt

For i dag utgjør sannsynligheten for forekomst av et gjentatt infarkt ca 20-40%. Høy sannsynlighet, som nevnt ovenfor, i de første dagene etter et hjerteinfarkt, og til og med det første året. Menneskers helse er avhengig av sin oppførsel. Pasienter som oppfyller alle kravene til en lege, som spiser bare de "riktige" matvarer, samt arbeider med fysioterapi er svært ofte tilbake til normal drift, og de er ikke truet tilbakevendende hjerteinfarkt. Selv om ingen er immun mot tilbakefall. Derfor spiller en stor rolle i opprettholdelsen av helse et kompleks av diagnostiske tiltak, slik at du kan overvåke tilstanden til kroppen. Den økende popularitet blant hjerteinfarkt få Cardiovisor enhet som gjør det mulig ikke bare å ta EKG målinger, men også på bakgrunn av regelmessige undersøkelser kan bidra til å forhindre tilbakevendende hjerteinfarkt, som gjør det mulig for pasienten å se en lege på en riktig måte.

Service Kardi.ru tar på våpen og kardiologer som vurderte kvaliteten på tjenestene. Takket være Kardi.ru, kan en lege utføre ekstern overvåking av postoperative pasienter og overvåke pasientens helse på avstand, og ta resultater av undersøkelser via Internett. De minste overtredelsene overvåkes av legen og tillater om nødvendig å justere behandlingen.

Hvis man følger reglene ovenfor, adlyde legens anbefalinger og gjennomføring vanlige diagnostikk, du raskt gå på bedringens vei, og ditt hjerte vil tillate deg å gå tilbake til et normalt sunt liv.

Rostislav Jadeyko. spesielt for prosjektet Kardi.Ru.

Rehabilitering etter hjerteinfarkt

Kardiovaskulærsystemet er utsatt for en rekke sykdommer. En av de mest alvorlige - hjerteinfarkt, fordi det ofte slutter med dødelig utgang. Over hele verden blir det den vanligste dødsårsaken. Hvis du eller din kjære blir rammet av et hjerteinfarkt, må du først huske - livet fortsetter. Å observere noen regler, du kan leve et fullt liv, rik på gode inntrykk.

Hva du trenger å vite om rehabilitering

Etter hjerteinfarkt, trenger pasienten rehabilitering, som er rettet mot å gjenopprette fysisk helse og mental tilstand. Avhengig av nøyaktigheten av doktors anbefalinger, er ditt velvære avhengig. Slægtninge bør være tolerante overfor pasienten, og husk at pasienten i løpet av rehabiliteringsperioden skal bevege seg mer og gjøre et sett med terapeutiske øvelser.

Komplekset med restorative tiltak, utført etter hjerteinfarkt, er flere komponenter:

 • streng diett,
 • tar medisiner,
 • moderat fysisk aktivitet,
 • terapeutisk gymnastikk,
 • psykologisk rehabilitering.

Komplekset av tiltak etter et hjerteinfarkt krever nødvendigvis medisinsk kontroll. Hovedoppgaven er å hjelpe pasienten som overlevde hjerteinfarkt for raskt å gjenopprette fysiske parametere, om mulig til forrige nivå av aktivitet. Samtidig bør risikoen for nye anfall og andre hjertesykdommer reduseres.

Gjenoppretting etter et hjerteinfarkt

Alle rehabiliteringsforanstaltninger er rettet mot følgende oppgaver:

 • fysisk - normalisering av arbeidet i hjertet og blodkarene, restaurering av pasientens arbeidsevne, oppnådd normal respons på belastningen, dette vil ta to til seks uker med vanlig trening,
 • psykologiske - Pasienter som har hatt hjerteinfarkt, utvikler ofte frykt for et nytt angrep, så moralsk støtte er viktig, psykotrope medisiner kan tas,
 • forberedelse til selvstendig liv og tilbake til arbeid. Pasienten anses som uførlig for de første fire månedene etter sykdommen, hvoretter han blir sendt til en kommisjon. På denne tiden begynner femti prosent av pasientene å jobbe igjen, det vil si at arbeidskapasiteten er fullstendig restaurert. Hvis det oppdages komplikasjoner, etableres en funksjonshemningsgruppe.

Varigheten av rehabilitering og et sett med terapeutiske tiltak er valgt utelukkende individuelt.

diett

Det er etter et hjerteinfarkt, det er ofte nødvendig - opptil syv ganger om dagen og i små porsjoner. Dietter finnes for tiden av en akutt periode, og også du er en periode med arrdannelse.

Ved en forverring er dietten den strengeste. Det bør observeres ikke mer enn to uker, og kun under tilsyn av en lege. I dietten må være til stede lette grønnsaksupper, flytende grøt fra korn, lavmette meieriprodukter. Alle retter skal spises i en frayed form og nødvendigvis usaltet.

I arrangeringsperioden, som begynner ca. tre uker etter at infarkt skjedde, kan du bytte til normal ernæring med iakttagelse av de begrensninger som legen anbefaler. For ikke å spenne hjertet, er det tilrådelig å spise spire hvete, kli, mindre fettstoffer, salt. Kategorisk røkt produkt er forbudt. Sukkervarer skal erstattes med honning, nøtter, tørket frukt. I stedet for svart te, drikk en kjøttkraft av villrose eller mor fra tranebær. Kaffe og alkohol er forbudt.

Med hjerteinfarkt er gulrotjuice nyttig, i hvilken vegetabilsk olje tilsettes. I rehabiliteringstiden bør du spise minst fire ganger om dagen, organisere middag på et senere tidspunkt på syv. Om natten er et glass kefir eller krøllet melk tillatt. Ekskluder fra kostholdsspresjon, matvarer som er rike på kolesterol. Nyttig, ikke-feit stekt ost, rømme, krem.

fysisk trening

Fra begynnelsen av behandlingen, forutsatt at det ikke er noen komplikasjoner, foreskriver legen, foruten medisiner og kosthold, et kurs av terapeutisk gymnastikk. Leksjoner må starte med de enkleste øvelsene som du kan ligge i sengen. I begynnelsen kan det være bevegelser med øynene, så klemme-unclenching av børster, roterende bevegelser av føttene.

Ligge i sengen, gjør noen bevegelse med hendene dine. Det er nyttig å utføre bøyningens bøyning, lener seg på albuene, bøy bena i knærne og løft den rette. Når legen tillater deg å sitte, gjør overgangen til en sittestilling ved hjelp av hender, sving til høyre side og prøv å sitte med beina dine flatet fra sengen.

Sitting, gjør avling av albuene, bakkene til sidene, rotasjonen av skuldrene. I stående stilling, løft deg opp på tærne, fjern bena med en samtidig heving av hendene, utfør omdreiningene på stammen. Hvis det er vanskeligheter, kan du bruke som støtte på baksiden av stolen, løfte bena fremover, bak og på siden.

Hjemme, etter utslipp fra sykehuset, er det tilrådelig å gå utendørs hver dag. Walking er en av de mest effektive måtene å gjenopprette hjertemuskelen. Men overdriv det ikke. Begynn med å gå for korte avstander, sørg for å kontrollere puls og helbred. Hver dag skal du utvide avstanden som er reist. Først, gå sakte, så kan du øke tempoet. En god simulator er en stige. Også her skal alt være gradvis. Det viktigste er at lasten øker gradvis. En stige kan være et diagnostisk verktøy for deg. Hvis du til slutt stiger til fjerde etasje, og det ikke er kortpustethet, er rehabilitering riktig.

Psykologiske aspekter

En av komponentene i rehabilitering er psykologisk gjenoppretting. Det er ment å gi pasienten en positiv holdning, forbedre sin oppfatning av livet etter et hjerteinfarkt, og også støtte i et forsøk på å forandre livsstilen.

Vanligvis er arbeidet allerede på sykehuset. Det er gjenopprettelsen av grunnleggende ferdigheter som er tapt på grunn av sykdommen - bevegelse gjennom menigheten uten hjelp utenfra, omsorg for deg selv, osv. Hjemme fortsetter rehabilitering, men alltid under oppsyn av en lege. Hovedoppgaven for alle aktiviteter er å forhindre ytterligere hjerteproblemer. I tillegg kan spesialutviklede programmer hjelpe pasienten til å unngå funksjonshemning og gå tilbake til normalt arbeid, forbedre fysiske parametere og redusere behovet for medisiner.

Livet til en person etter hjerteinfarkt endres helt. Først av alt er det nødvendig å forstå at farmakologiske legemidler må konsumeres for resten av livet. Fra dårlige vaner er det nødvendig å nekte, daglig å føre tilsyn med press. Men hvis du følger anbefalingene fra leger, etter hjerteinfarkt, kan du leve nesten fullt ut.

Det er kjent at myokardinfarkt i økende grad påvirker unge mennesker. Derfor er det aktuelle spørsmålet på tide å komme tilbake til seksuelt liv. Det antas at etter en ikke-alvorlig hjerteinfarkt, kan seksuell aktivitet gjenopptas etter to måneder, og gir preferanse til en passiv pose. Kontraindikasjon mot seksuell aktivitet er angina og økt blodtrykk. I disse tilfellene er det nødvendig med en lege.

sanatorium kardiologisk profil.

Rehabilitering etter en sykdom som hjerteinfarkt er en langvarig og tidkrevende prosess. Derfor blir ofte pasienter henvist til en sanatorium-resort behandling, hvor restaurering av kroppen vil finne sted i et egnet miljø for dette. Det ideelle stedet for dette er kardiologisk profilens sanatorium. I et slikt anlegg vil pasienten bli forsynt med riktig omsorg og gjennomføring av medisinske tiltak for å forbedre pasientens generelle tilstand og fremme helse.

Hvis du likte vår artikkel, og du har noe å legge til, kan du dele tankene dine. Det er veldig viktig for oss å kjenne din mening!

Rehabilitering etter hjerteinfarkt

# image.jpgDet må være moderasjon i alt

Litt om rehabilitering etter hjerteinfarkt

Før du starter en samtale med Yuri Fedorov, en kardiolog, PhD, førsteamanuensis i klinisk immunologi og allergologi av Lviv Medical University, på rehabilitering etter hjerteinfarkt er trolig verdt å minne leserne om at et hjerteinfarkt, mot der det forekommer og denne sykdommen er livstruende - generelt og for videre, etterfarging - spesielt. Så...

- Myokardinfarkt er en svært alvorlig sykdom. Det er faktisk en katastrofe i kroppen, som er kjennetegnet ved nekrose av hjertemuskelen - på grunn av det faktum at stopper blodstrømmen til den del av hjertemuskelen. Og gjennom det, for det første, kan utvikle fatale arytmier (livstruende hjerterytmeforstyrrelser), opp til plutselig hjertestans, og for det andre, selv om pasienten overlever hjerteinfarkt, har alvorlig hjertesvikt. Sykdommer er i stadig fremgang, er det en fare for gjentatte hjerteinfarkt, aterosklerose fordi ellers skadet koronararteriene, som også kan føre til plutselig død fra arytmi eller alvorlig sykdomsforløp med alvorlig hjertesvikt.

Hvis en pasient med alvorlig hjertesvikt overlever et hjerteinfarkt, er medisinen begrenset, og det eneste som kan hjelpe pasienten på dette stadiet er hjertetransplantasjon. Spesielt ser jeg Lviv-kvinnen, som ble transplantert til denne kroppen i Polen i 1997.

Det er verdt å minne om at kardiovaskulær sykdom, inkludert hjerteinfarkt, okkupere "ærefulle" første plass blant andre på dødelighet - 65% av befolkningen er døende av hjerte- og karsykdommer. Og bare 12 - 18% - fra kreft, som er på andre plass. På den tredje - traumer, og fjerdeplassen deles av andre sykdommer.

- Det er klart at en person med hjerteinfarkt kommer til sykehusbehandling.

"Ikke alltid." Opptil 30% av menneskene har et hjerteinfarkt "på føttene" og vet ikke hva de hadde. Og så er sykdommen diagnostisert med en utilsiktet undersøkelse. En tredjedel av pasientene dør plutselig. Og bare om lag en tredjedel faller på pasientbehandling, hvorav 12-15% dør allerede på sykehuset - fra komplikasjoner av hjerteinfarkt.

- Snakk nå om de pasientene som ble diagnostisert med hjerteinfarkt og som ble innlagt på sykehus i tide. Derfor er den første behandlingsfasen behandling på sykehus. Den andre fasen er oppholdet i sanatoriet i den kardiologiske profilen. Og så vender pasienten hjem... Jeg, faktisk, Yuri Vladimirovich, og vil gjerne snakke om det. Hvordan skal en mann oppføre seg hjemme, hatt et hjerteinfarkt? For meg er det to kategorier av pasienter. Noen mennesker behandler seg selv etter sykdommen for forsiktig, blåser, som de sier, og til kaldt vann. Andre, tvert imot, oppfører seg som om ingenting hadde skjedd. De gjør vane som vanlige, som før et hjerteinfarkt, en livsstil, begynner å røyke igjen, som før sykdommen, nekter de ikke av et glass eller to. Hva synes du er riktig oppførsel? Likevel må du lete etter den "gylne middel"?

- Den "gylne middel" av rehabilitering skyldes objektiv forskning. Kun en lege, basert på dataene som er innhentet, kan tydelig fastslå pasientens rehabiliteringsprogram. Det er klart at kampen begynner (det ble ikke gjennomført, siden pasienten utviklet et hjerteinfarkt) med aterosklerose. Dette er den viktigste sykdommen, som i 90% av tilfellene bestemmer utviklingen av et hjerteinfarkt. Sekundær forebygging av aterosklerose er å hindre gjentakende myokardinfarkt - ta hensyn til alle risikofaktorer. Hvis pasienten ikke overholder dette, gjennomgår han et gjentatt myokardinfarkt eller hjerneslag, da aterosklerose påvirker ikke bare koronarbeinene, men også hjernens karter og perifere arterier. Og hvordan den gjentatte infarkt eller post-infarkt pasienten vil avslutte et slag, kan vi ikke vite, fordi de ikke klarer å forutsi.

- Du snakker om sekundær forebygging av aterosklerose. Og hva er det forskjellig fra originalen og hva er det?

- Dette er den samme forebyggelse som den primære, og dets forskjell er at det blir utført mer aggressivt - allerede klart definert, er det aterosklerose, alvorlige utvikler seg. Vi snakker om den terapeutiske modifisering av risikofaktorer for kjemoterapi narkotika - pasienten bør alltid ta visse legemidler (for eksempel statiner for å senke kolesterolet, platehemmere for å forebygge trombose, kanskje, antikoagulantia, hvis det er komplikasjoner koronar hjertesykdom). Også bruke medikamenter for å opprettholde en viss tilstand av hjertet og det vaskulære system - er antihypertensive legemidler for å senke blodtrykket når det er hevet, for å forhindre livstruende arytmier og for å gjenopprette den kontraktilitet av hjertemuskelen. Hvis pasienten ikke bruker denne behandlingen, utvikler aterosklerose, og i gjennomsnitt 3-5 år senere, bør et nytt hjerteinfarkt ventes. I Vesten, etter den første hjerteinfarkt pasienter tilbringe invasiv studie av koronararteriene (koronar angiografi), og er allerede basert på disse dataene, legen ganske objektivt avgjør den videre behandlingsstrategi, mulig kirurgi, dvs. angioplastikk, som nå utgjør 85 - 90% av all kirurgi, eller koronararterie-bypasskirurgi (10 - 15%), som garanterer en normal, full livet til pasienten i 5 - 7 år etter hjerteinfarkt. Etter 5 - 7 år etter et kirurgisk inngrep, om aterosklerose utvikler seg mer og det er komplikasjoner, kan komplikasjoner være kirurgisk nivå og forlenge livet til pasienten. Menn 50-55 år, som ofte har hjerteinfarkt, er de første kandidatene til kirurgisk behandling av iskemisk hjertesykdom.

- Kvinner, forstår jeg, er mindre sjeldne?

- Det er riktig, fordi de er beskyttet av kvinnelige kjønnshormoner. Og hjerteinfarkt er syk, vanligvis i postmenopausen, som er etter 60 - 65 år - senere menn på ti år.

- Men etter å ha kommet hjem etter sykehuset, hvordan skal en person oppføre seg i hverdagen - etter et hjerteinfarkt og etter angioplastikk? Er det fornuftig å si å begrense fysisk aktivitet? Er det noen ting du bare må nekte, gitt sykdommen?

- Legen bestemmer mengden fysisk aktivitet individuelt - i forhold til undersøkelse av kardiovaskulærsystemet. For øvrig er moderat trening en viktig faktor for å forhindre fremdriften av aterosklerose. Og dette er et øyeblikk som ikke kan glemmes. Dvs., noe som begrenser fysisk aktivitet, en person utsetter seg for den gradvise utvikling av aterosklerose, forringelse av immun (zahisnoi -.. Aut) systemer, noe som resulterer i revers utvikling av immun inflammasjon i aterosklerotiske plakk, som alltid er til stede der. Forresten må du gå hver dag - i hvert fall gradvis øke avstanden reist for en dag til seks kilometer.

- Kan du gi noen råd til familien - hvordan behandles pasienten? Å angre, å sette mulige og umulige barrierer for både positive og negative følelser, beskytte mot alle og alle, slik at Gud forbyder, som de sier? Eller, tvert imot, å oppmuntre, til og med lett laste hjemsaker, tilpasse seg at alt vil bli bra.

- Positive følelser er nødvendig for alle, fordi det blir vedlikeholdt på riktig nivå immunsystemet og gi en normal utgang mønster for behandling av aterosklerose. Men positive følelser er et immaterielt stoff. Pasienten må bestemme lipid (fett) metabolisme, blod koagulasjon (så langt som det kan bidra til utvikling av trombose), den kontraktile evne (som hjertet arbeider på riktig måte for å unngå hjertesvikt), gjør daglig måling av hjertefrekvensen ved hvilken påvise ondartede arytmier. Dette er nødvendig for å, fra et vitenskapelig synspunkt, virkelig vurdere pasientens tilstand og, om mulig, justere. Og du trenger for å leve en sunn livsstil som inkluderer moderat mosjon, moderat mat, moderate belastninger - moderasjon bør være i alt.

- Svært ung alder av pasientene dine innebærer samleie. Og dette, som du vet, er en ekstraordinær følelsesmessig og fysisk belastning. Der jeg leser at den fysiske belastningen under samleie er lik lasten når du klatrer til 5. etasje. Så hvordan å handle når muligheter ikke sammenfaller med ønske? Kanskje, generelt, er det verdt, la det være en stund å gi opp slike laster?

- Og dette spørsmålet i hvert tilfelle, gitt pasientens tilstand, bør legen bestemme. Da jeg snakket om moderering i alt, hadde jeg i tankene og sexlivet. Ved å laste... er jeg ikke enig med teorien om klatring til fots til 5. etasje. Under kjønn er lasten mye høyere - energi frigjøres med ca 2000 kilokalorier, og dette er mengden kilokalorier som hennes person skal motta med mat per dag. Så, hvis seksuell handling blir sett på som en sport, er det veldig farlig for en person som har hatt et hjerteinfarkt. Hvis vi snakker om forholdet mellom en mann og en kvinne mot bakgrunnen av kjærlighet, gjensidig respekt og gjensidig forståelse, bidrar dette sikkert til rehabilitering av pasienten etter infarkt og fortsetter sitt liv.

- Og det er det jeg vil nevne. Hvis jeg har feil, må du rette meg. Vi snakker om de positive helseeffektene av fellesskap med våre brødre, som komfort og prilestivshis, murkayuchy, kvitre, bare halen, etc. lindre følelsesmessig stress. I tillegg må en hund som minst to ganger om dagen trenge godt, oppmuntre, vil ha - ikke vil, holde seg i frisk luft...

- Absolutt. Gjennomført vitenskapelig forskning viser at tilstedeværelsen av et husdyr forlenger livet til mennesker i forhold til de som ikke gjør det.

- Er det noen produkter som bør forlates etter et hjerteinfarkt?

- Fra diett bør utelukke egg, hard ost, smør, rømme, rød og sort kaviar, lever, hjerne, nyrer, fordi de inneholder mye kolesterol.

"Hva med salt?"

- Salt provoserer utviklingen av hypertensjon og hjertesvikt. Derfor er det ønskelig å konsumere salt til en til to gram per dag.

"Hva med væsken?"

- Væske bør begrenses bare ved hjertesvikt.

- Hvor lenge etter et hjerteinfarkt kan en person komme tilbake til jobb?

"Om fem til seks måneder, hvis det ikke er noen komplikasjoner." Og det er klart at det ikke er tungt fysisk arbeidskraft eller for arbeid med store belastningsbelastninger.

- Og hvilken prosentandel av funksjonshemning etter et hjerteinfarkt?

- Praktisk sett er alle pasienter gitt en gruppe III, det vil si indikasjoner på sysselsetting er begrenset.

- Og på slutten av vår samtale, Yuri Vladimirovich, i noen få ord om medisiner, som, i tilfelle, burde være konstant ved hånden (det gjelder ikke medisiner foreskrevet av legen).

- Nødvendig i et hjem medisinskapet bør være nitroglyserin og nitropreparatov langtidsvirkende analgetika (spesielt Baralginum eller Analgin injeksjon), aspirin, hel tablett (500 mg), som må tas (tygges medikamentet til hurtig suget og hindre dannelse av trombose) som betydelig smerte. Og ikke miste å ringe en ambulanse dersom gripe smerter vare mer enn 5 - 7 minutter og kan ikke fjernes ovennevnte legemidler.

Personer som har hatt hjerteinfarkt, bør huske at risikoen for gjenoppbygging av infarkt er ganske høy, i tillegg er risikoen for plutselig død svært høy. Det er derfor å gjenopprette helse etter hjerteinfarkt er en svært viktig, viktig prosess. Rehabilitering etter et hjerteinfarkt vil redusere trusselen om ugunstige hendelser. Restaurering av en persons helse etter at et hjerteinfarkt led av ham, innebærer å utføre et sett med tiltak, samt bruk av visse medisiner. Det er svært viktig at pasienten overholder alle anbefalingene fra lege og tar nødvendige medisiner.

En person som har hatt et hjerteinfarkt trenger litt psykologisk støtte, og han må også tenke på å endre livets rytme. Restaurering av helse eller rehabilitering etter hjerteinfarkt er en ekstremt viktig prosess som er nødvendig for å gjenopprette pasientens vitale funksjoner, dens mulige aktivitet og redusere risikoen for tilbakefall. Ofte i de tidlige stadiene av sykdommen, blir pasientene ikke holdt på sykehus, men blir tømt hjemme. Det er veldig viktig å være fysisk forberedt for å få minst en grunnleggende kunnskap om hvordan man oppfører seg og lever etter hjerteinfarkt. Gjenopprettelse av helse etter hjerteinfarkt har ikke vært så enkelt som det kan virke, det er veldig uheldig, men selv i polyklinikken er pasientomsorgen ganske begrenset. Pasienten bør streve for å tilpasse seg en ny tilstand av hans, for å forbedre de fysiske mulighetene som er nødvendige i det vanlige livet, for å eliminere alle de skadelige faktorene som førte til sykdommen. I tillegg er det svært viktig å forbedre sin følelsesmessige stabilitet, lære å reagere adekvat på skadelige ytre påvirkninger, forsøke å komme tilbake til samfunnet og ta en verdig stilling i den.

Hovedpunktene for rehabilitering etter hjerteinfarkt vil være:

1. En bestemt diett. Om nødvendig, glatt vekttap, ved overvekt.

2. Kontroll av blodtrykk, kolesterol og blodsukker.

3. Forebygging av kronisk tretthet og stress.

4. Dosert fysisk aktivitet og terapeutisk gymnastikk.

5. Psykologisk hjelp.

Alle trenger fysisk aktivitet, inkludert personer som har hatt hjerteinfarkt. Det skal imidlertid huskes at fysisk anstrengelse hos pasienter med hjertesykdom skal være jevn, øke gradvis. Det er best å starte gymnastikk under oppsyn av leger, de vil også gi noen råd om et bestemt ernæringssystem, foreskrive medisiner som er obligatoriske for bruk.

Hva slags kosthold, kosthold er nødvendig etter et hjerteinfarkt.

Alle nødvendige anbefalinger er gitt av behandlende lege, men de grunnleggende prinsippene kan utpekes uavhengig. For å redusere risikoen for tilbakefall, videre utvikling av hjertesykdom, må du konsumere mer grønne grønnsaker, røtter, brød, frukt, fisk. Reduser mengden kjøtt som forbrukes ved å erstatte fettkvaliteter med kostholdet fjærfe kjøtt. I stedet for animalsk fett, er det å foretrekke å bruke vegetabilsk, fortrinnsvis olivenolje. Begrens bruken av salt, helt nekte fra røkt produkter, baking, alkohol, sjokolade, kaffe. For å mette kroppen med kalium anbefales det å spise tørkede aprikoser, svisker, rosiner, jodrik sjømat.

Kontrollerer nivået av kolesterol i blodet til en pasient som gjennomgått et hjerteinfarkt.

Høyt kolesterol kan bli en faktor som øker sannsynligheten for å utvikle et hjerteinfarkt, så det er nødvendig å overvåke det. På grunn av det høye kolesterolnivået kan lumen av arteriene være tilstoppet, noe som er forbundet med utvikling av koronar hjertesykdom og som en konsekvens dens negative manifestasjoner, inkludert myokardinfarkt. Konsentrasjonen av kolesterol i blodet kan og bør reguleres, da reduksjonen reduserer risikoen for hjertesykdom, i tillegg påvirker et høyt nivå av kolesterol andre kar.

Trenger jeg å gå ned i vekt etter hjerteinfarkt?

Hjertemusklen er alvorlig stresset hvis kroppsvekten til en person er mye høyere enn normalt. Derfor, for å kunne utføre gjenopprettingen av pasientens helse etter hjerteinfarkt den har lidd, er det nødvendig å redusere vekten hvis den er overflødig. For riktig, riktig vekttap, bør du konsultere en lege som vil anbefale et program rettet mot en jevn, konsekvent reduksjon i kroppsvekt.

Regelmessig trening etter et hjerteinfarkt.

Ethvert rehabiliteringsprogram etter et tidligere hjerteinfarkt krever regelmessig trening. Det er bevist at det gir en fysisk belastning på minst 20 minutter. per dag, kan du redusere risikoen for død av hjertesykdom med 30%. Fysiske belastninger kan redusere blodtrykket, aktivere mange metabolske prosesser, redusere blodsukkeret (hos diabetikere). I det første stadiet, etter et hjerteinfarkt, skal pasienten bruke en viss tid til enkel å gå, fra 5 minutter. og gradvis øker tiden for turer.

Kontroll av blodtrykk og sukkernivå.

Risikoen for tilbakefall av infarkt øker med økning i blodtrykk. Det er nødvendig å konstant overvåke trykket, økt trykk er: systolisk over 140 mm Hg, diastolisk over 90 mm Hg. Når diabetes er svært viktig å kontrollere blodsukkeret, noe som reduserer risikoen for hjertesykdom og hjerteinfarkt. Dette kan oppnås gjennom fysisk aktivitet og bestemte kosttiltak.

Tags: hjerteinfarkt, utvinning, helse

Myokardinfarkt er en setning eller er det fortsatt en mulighet til å gå tilbake til et helt liv? Det er veldig vanskelig å svare utvetydig. Alt avhenger av graden av skade på kardiovaskulærsystemet. Imidlertid kan man si at restaureringsprosessen spiller en grunnleggende rolle i den videre utvinningen av en person. La oss vurdere alle stadier av kompleks rehabilitering.

Gjenoppretting etter et hjerteinfarkt, kalt "hjerteinfarkt", begynner på sykehuset. Opptil dette punktet er umiddelbar sykehusinnleggelse og riktig behandling også determinanter for utfallet av sykdommen. Det er viktig å ta en person til sykehuset umiddelbart på tidspunktet for den første mistanke om et angrep, tk. hvert sekund av forsinkelse kan føre til døden. ICU er tildelt hoved behandling, som, avhengig av hvor alvorlig angrepet er rettet mot å gjenopprette det kardiovaskulære systemet, lagring av uførhet, kolesterolreduksjon.

Begynnende med sykdommens gjennomsnittlige alvorlighetsgrad, er det nødvendig med omfattende rehabilitering. Den er basert på:

 1. Riktig ernæring og kosthold.
 2. Fysioterapi øvelser og moderat trening.
 3. Kontroll av kolesterol, blodtrykk og glukose nivå i pasientens blod.
 4. Psykologisk gjenoppretting.

Kostholdet vil bidra til å unngå komplikasjoner og er en viktig del av rehabiliteringsprogrammet. Kostholdet til en person som har hatt et hjerteinfarkt, må nødvendigvis bestå av brød, frukt, grønnsaker, sjømat og fisk. Stoffer av disse produktene er involvert i normalisering av metabolske prosesser som fremmer restaureringen av normal funksjon av hjertemuskelen. I tillegg er metning av kroppen med sporstoffer og vitaminer i grønnsaker og frukt så nødvendig for en svekket organisme. Utelat fra kostholdet er "skadelige" matvarer som inneholder animalsk fett - svinekjøtt, lam, egg, etc. For å diversifisere det konvaleserende bordet trenger du lavt fett kalvekjøtt, fjærfe kjøtt, kanin og andre matvarer der kolesterol er til stede i små mengder. Salt bør også konsumeres i det minste, det bidrar til å øke hjertebelastningen og øke blodtrykket. Kostholdet bør velges sammen med legen. En ekstra byrde på hjertet skaper en kroppsvekt som overskrider normen. Med andre ord er det nødvendig å redusere overflødig vekt. Denne prosessen skal skje etter samråd med behandlende lege, være konsekvent og jevn.

Pasientens fysiske aktivitet begynner som regel innenfor sykehusets vegger under tilsyn av medisinsk personale. Gradvis øker lasten og øker gradvis. Legene anbefaler i post-infarktperioden:

 • går på en flat vei i et lavt tempo;
 • terapeutisk gymnastikk med lav intensitet;
 • veksling av fysisk anstrengelse med åndedrettsvern.

Det er viktig at enhver øvelse og fysisk aktivitet hos pasienten i de første stadiene av utvinning skal utføres under tilsyn av helsearbeidere. Hvis det oppstår ubehagelige opplevelser i hjertet eller kortpustethet, bør belastningen stoppes eller suspenderes avhengig av pasientens helsetilstand.

I tillegg til kosttiltak, i gjenopprettingsperioden, er det nødvendig med nøye overvåking av kolesterol og blodtrykk. På dette stadiet er hjelp fra nære personer uvurderlig. Hvis den samtidige sykdommen er diabetes, vil overvåking det også redusere risikoen for tilbakefall av koronar hjertesykdom.

I rehabiliteringsprosessen er det viktig å sette pasientens positive holdning til full utvinning. Innfødte mennesker bør bidra til å kvitte seg med dårlige vaner, frigjøre den gjenopprettende personen fra unødvendige bekymringer og stress. Full deltakelse av alle familiemedlemmer og deres støtte til en syk person i gjenopprettingsprosessen er nødvendig.

Selvfølgelig vil helsen til den personen som har hatt hjerteinfarkt, ikke være i stand til å komme seg raskt, men takket være strenge gjennomføring av medisinske anbefalinger, regelmessig bruk av medisiner, medisinsk gymnastikk, støtte fra sine kjære og positiv holdning, du kan ta med deg selv til samfunnet og gjenoppta sine tidligere aktiviteter i en relativt kort periode.

Egenskaper og varighet av rehabilitering

Hver pasient har et annet hjerteinfarkt, men det er vanlige tegn.

Den offisielle klassifiseringen skiller fire stadier av patologien. Den første fasen inkluderer småfokale infarkt, uten alvorlige komplikasjoner, og sistnevnte - et stort fokal hjerteinfarkt med ytterligere fremspring av veggene i arteriene eller andre alvorlige komplikasjoner.

Hvert stadium har sin egen rehabiliteringsperiode. Hvis vevsnekrose opptar et lite område, kan rehabiliteringsperioden vare i mer enn 6 måneder, og etter et stort hjerteinfarkt med ytterligere komplikasjoner, kan perioden øke flere ganger.

Prinsipper for gjenopprettingsperioden

Gjenopprettingstiden inkluderer:

 • utvidet fysisk aktivitet
 • riktig ernæring;
 • restaurering av den psyko-statiske staten;
 • forebyggende vedlikehold ved hjelp av medisinske produkter;
 • observasjon i dispensaren.

Alle disse reglene vil gi effekt bare i et komplekst. For hver pasient blir alt valgt individuelt, noe som vil føre til større suksess.

Fysisk rehabilitering

Alle bør være fysisk aktive, men etter å ha latt et hjerteinfarkt, bør intensiteten av fysisk aktivitet reduseres, og til slutt økes.

Hvis du umiddelbart starter en aktiv livsstil og laster kroppen din med sterke fysiske øvelser, kan komplikasjoner begynne.

Hvis pasienten led akutte fasen av hjerteinfarkt, så kom deg ut av sengen, leger lov til bare én dag, men etter to til tre dager, kan du ta det første skritt på egen hånd, men bare på betingelse av at den flyttes til et vanlig rom.

Med hver dag som går over, øker pasienten antall meter som passerer, flyet må være nivå. En slik tur bør ikke føre til tretthet eller ubehag, spesielt kortpustethet og hjertesmerter.

Når en pasient er på sykehus, er han engasjert i fysioterapi og under streng tilsyn av en fysioterapeut. Fysioterapeut vil lære å regulere belastningens kraft og tidspunktet for øvelsene riktig, og i fremtiden er en slik rehabilitering etter hjerteinfarkt hjemme mulig.

Terapeutisk trening stimulerer blodsirkulasjonen i kroppen, normaliserer hjertefunksjoner, normaliserer pusten, forbedrer tonen i sentralnervesystemet og mage-tarmkanalen.

Hvis treningen av øvelsen var helt korrekt, blir pulsfrekvensen normalisert. For eksempel, noen dager etter operasjonen var puls med rolig gang 130 slag per minutt, og etter noen uker med samme gang bør pulsen ikke overstige 100 slag.

Terapeutisk fysisk trening omfatter ikke bare fysiske øvelser, men også respiratorisk gymnastikk og massasje.

Etter at pasientens tilstand er stabilisert, anbefaler leger at de går inn for idrett, nemlig turgåing, svømming og ridesport. De vil bidra til å styrke og øke utholdenheten i hjertemuskulaturen og forårsake oksygenberikning.

Sport kan anbefales som bidrar til å styrke og øke utholdenheten i hjertemusklene og få den til å bli beriket med oksygen.

Pasienten skal ikke sitte stille, selv på jobb er det nødvendig å tildele flere minutter til fysiske øvelser. Hvis arbeidet ditt allerede er basert på fysisk aktivitet, så tenk på den andre.

Enda bedre, hvis du konsulterer legen din.

Ofte blir pasientene spurt om ledelsen av et seksuelt liv etter et hjerteinfarkt. Her vil samråd med behandlingskardiologen hjelpe, fordi hver intim tilhørighet krever betydelig fysisk aktivitet, noe som kan forårsake alvorlige komplikasjoner.

Legene anbefaler å gjenopprette sitt sexliv ikke før 2 til 3 måneder etter et hjerteinfarkt. Ved pasienten bør pasienten være passiv i sex og velge et positivt sted, noe som ikke krever mye fysisk anstrengelse, for eksempel på siden.

Drug Recovery

Rehabilitering av pasienter med hjerteinfarkt inkluderer gjenvinning av stoffet for å unngå tilbakefall. Etter et hjerteinfarkt blir pasienter tildelt:

 • legemidler som reduserer blodviskositeten;
 • narkotika som gjenoppretter hjertefrekvensen, som kjemper mot arytmi, angina, hypertensjon (til tross for at det provoserte utviklingen av myokardiet);
 • Preparater for forebygging av kroniske arterielle sykdommer;
 • agenter som forbedrer metabolske prosesser i hjertevev.

Hvert år foreskriver legene et en-måneders forløb av multivitaminkompleks, som styrker kroppen og forhindrer den negative påvirkning av miljøet på tilstanden og arbeidet i hjertet, hjertemuskler.

Restaurering av mental tilstand

Ofte er pasienter som overlevde et hjerteinfarkt deprimert, dette er en naturlig prosess, så hver av dem går gjennom, slik at det ikke er tilbakefall.

Rehabilitering av pasienter etter hjerteinfarkt inkluderer arbeid med psykologer. Hovedoppgavene som psykologer står overfor, er å forhindre nevrotiske lidelser, normalisere mental tilstand, eliminere imaginær frykt og bedre søvn.

For å eliminere imaginær frykt, lærer psykologen pasienten å slappe av og motivere ham til å jobbe. Psykologen arbeider ikke bare med pasienten, men med folk som omgir ham (nære slektninger), fordi, som praksis viser, ikke så som resten av folket etter et hjerteinfarkt, de mener pasienten, bryr seg om ham, prøver å beskytte dem fra fysiske aktiviteter.

Overdreven omsorg forverrer bare pasientens psykologiske tilstand og bremser prosessen med å returnere ham til den vanlige livsstilen.

Ernæring etter et hjerteinfarkt

I mange pasienter forårsaker infarkt:

 • overvekt eller fedme;
 • høyt kolesterol i kroppen;
 • nedsatt metabolisme av fett;
 • vedvarende høyt blodtrykk - 140/90, med en hastighet på 120/80;
 • alkohol og røyking.

Misbruk av dårlige vaner, forårsaker en kronisk sykdom i arteriene i form av vaskulær aterosklerose. Aterosklerose av karene krever umiddelbar behandling.

Det regnes som en overgang til et sunt kosthold. Få pasienter kan nekte hyppige måltider. Kosthold er hovedkomponenten som går inn i gjenopprettingsperioden etter et hjerteinfarkt.

Pasienter med overvekt, må du forlate det så snart som mulig, normen anses å være minus tre til fire kilo per måned. I dag er det ikke så vanskelig, da det er mange dietter. Overvekt forstyrrer normal drift av hjertet og tungt laster det, siden myokardiet må strømme mer blod enn de magre menneskene.

Mat bør være balansert og rik på vitaminer. Pasienter må gi opp fete, stekt, røkt og salt mat, og mindre tilsatt salt til oppvasken. Legene anbefaler å drikke mye.

Gjentatt myokardinfarkt og dets fare

Ifølge medisinsk statistikk, til dato, oppstår et gjentatt hjerteinfarkt i 25-45% av tilfellene. Svært ofte kommer tilbakefall noen dager etter det første angrepet, og selv i løpet av det første året er det høy risiko.

Tilstanden for helse og fremtidig liv er bare avhengig av pasientens oppførsel. Hvis pasienten overholder alle anbefalingene fra behandlingslærene, nemlig: han bruker kun nyttige produkter til riktig forberedelse av dem; Han er engasjert i terapeutisk gymnastikk og fysisk utdanning, han vil raskt komme inn i systemet, og han vil ikke møte et tilbakefall av et hjerteinfarkt (men selvfølgelig er det unntak og ingen er immune mot dette).

Hovedregelen for å komme tilbake til en normal livsstil er overholdelse av et sett med gjenopprettingsforanstaltninger.

I de senere årene, ble det en populær enhet, som ikke bare tar målinger av elektro, men også bidrar, avhengig av regelmessige undersøkelser, forhindre re-angrep og tid igjen til eksperter for å få hjelp.

Livsregler etter et hjerteinfarkt

Pasienter som har opplevd et angrep, spør seg selv: Hvordan gjenopprettes det fra hjerteinfarkt?

Etter å ha gjennomført mange laboratorie- og vitenskapelige studier, definerte legene seks grunnleggende regler, hvoretter pasienten ble gjenopprettet.

 1. Ta regelmessig medisiner, inkludert beta-blokkere, legemidler som normaliserer blodtrykket. Midler som forhindrer trombose og reduserer nivået av dårlig kolesterol i blodet. Disse medisinene blir en integrert del, de må tas hele tiden. Legen velger doseringen av legemidler individuelt for hver pasient, som en kraftig reduksjon i blodtrykk etter et hjerteinfarkt, kan føre til iskemisk berøring. Spesiell oppmerksomhet bør gis til nitrater, siden de midlertidig kan avlaste pasienten til smertesyndromet, men samtidig beskytter de ikke ham. Hvis du overdriver dem, så er et tilbakefall mulig. De er foreskrevet som narkotika, for å eliminere stress eller med en uventet rask hjerterytme.
 2. Pasienten bør overvåke puls og blodtrykk. Ofte pasienter ledende 50 år, må målet blodtrykket være større enn ved forhøyet trykk motstandsdyktig: den øvre komponenten må være innen området 115 til 145, og den nederste er ikke mer enn 85. Den frekvens med hvilken den reduserte hjertemuskelen har også stor betydning. Pasienter som har risiko for infarkt hemodynamic utsatt for takykardi (hjertebank) og bradykardi (langsom hjerterytme).Dette er på grunn av det faktum at skader i hjertemuskelen ikke er fullstendig mettet med blod.
 3. Det er nødvendig å besøke kardiologen med jevne mellomrom, det er bedre å velge en permanent for deg selv, som vil overvåke ditt hjerte. Legen skal ha hele medisinsk historie, i henhold til indikasjonene på at han kan korrigere den foreskrevne behandlingen og gjennomføre en ytterligere undersøkelse.
 4. Opprettholde fysisk aktivitet. Den mest optimale treningen går. Walking bør ikke være ubehag for pasienten og bør ikke bli sliten. Til å begynne med kan du starte med 60 trinn, med mindre pasienten etter det ikke kveles og hjertefrekvensen øker ikke. Med hver etterfølgende dag kan du legge til trinn og på slutten må pasienten passere minst 120 trinn på ett minutt. Som regel tar det flere måneder.
 5. Pasienter er kategorisk forbudt å miste hjerte og bryr seg ikke om noe. Dette vil hjelpe medikamenter i form av antidepressiva eller antipsykotika. Et infarkt er ikke slutten på livet. Hvis du overholder alle reglene og behandler og forebygger riktig, blir helsen raskt gjenopprettet og livet blir som før.
 6. Du må følge dietten nøye. Reglene for fôring etter angrepet er helt identiske med næringsreglene etter et iskemisk angrep. Fra kostholdet blir fett av animalsk opprinnelse, alkohol og salt helt fjernet. Hver dag i kostholdet må være til stede ferske grønnsaker og frukt.

Hvis vi holder til alle reglene og anbefalinger fra eksperter, gjennomgår vanlige diagnostiske tester, rehabilitering av pasienter etter myokardialt infarkt, normaliserer raskt funksjon av hjertet og muskler, og pasienten kan gå tilbake til et normalt liv.

Les Mer Om Fartøyene