Hvordan behandle aterosklerose i underlivet - medisiner, folkemidlene, kosthold og mosjon

Til behandling av aterosklerose i underekstremitetene var den mest produktive, kreves ikke bare å gi opp dårlige vaner, men velg med omhu medisin for syke fartøy og arterier. Ellers blir pasienten oppmerksom på lameness, og selve sykdommen er full av funksjonshemming, gangrenaris er flott. Behandling av utryddet aterosklerose i nedre ekstremiteter begynner med kosthold, inkluderer konservative og alternative metoder som er realisert hjemme.

Hva er aterosklerose i nedre ekstremiteter

Dette er en stor patologi i det vaskulære systemet, hvor den patologiske prosessen hovedsakelig involverer bena. I løpet av sykdommen reduseres permeabiliteten til perifere kar, forekommer vevtrofisme, og blant de potensielle komplikasjonene tildeler legene lameness, funksjonshemning, amputasjon av en eller begge ekstremiteter.

Patologiske endringer legene diagnostisert i popliteal, tibial og femorale arterier, med vaskulær clearance reduseres med nesten halvparten. Sykdommen er kronisk, og pasientens oppgave er å forlenge ettergivelsesperioden for å unngå alvorlige komplikasjoner. Derfor er spørsmålet om hvordan å behandle aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter viktig å løse i tide.

årsaker

Når aterosklerotiske plakk akkumuleres i blodårer og blodårer, er blodet ikke i stand til å bevege seg langs beinene og blodårene i beina med samme hastighet og i det vanlige volumet. Det er en fortykkelse av fartøyets vegger. Som et resultat er varmeutvekslingen av patologisk lokus brutt (beina forblir ofte kald), bevegelsene er kompliserte, det er en uttalt symptomatologi med begrenset mobilitet. Leger utelukker ikke den genetiske predisponering av en karakteristisk sykdom, men det finnes andre patogene faktorer:

 • overdreven kolesterolemi
 • Røyking eller tilstedeværelse av andre dårlige vaner;
 • økt kroppsvekt;
 • underernæring (fettstoffer med overskytende kolesterol);
 • diabetes mellitus;
 • overvekt, fedme;
 • genetisk determinisme;
 • arteriell hypertensjon;
 • kronisk stress, følelsesmessig sjokk;
 • kardiovaskulære sykdommer;
 • aldersrelaterte endringer i kroppen;
 • redusert fysisk aktivitet.

symptomer

For å kurere sykdommen, må den diagnostiseres i tide. For å gjøre dette er det viktig å kjenne tegnene på atherosklerose i nedre ekstremiteter for å vende seg til legen i tide for de første endringene i den generelle tilstanden av helse. De viktigste symptomene på en karakteristisk lidelse er følgende, i mangel av en rettidig respons bare intensivert:

 • følelsesløp av føtter;
 • akutt trombose, emboli;
 • ømhet i bevegelse;
 • kramper, spesielt smertefullt om natten;
 • utseendet av trofe sår;
 • oppblåsthet av vener;
 • dannelse av foci av nekrose;
 • blep, cyanose av huden;
 • cyanose av huden;
 • kronisk tretthet;
 • halte, vanskelig å gå.

Hvordan behandle

Terapeutisk diett i aterosklerose vaskulær ben er grunnlaget for intensiv behandling, bidrar det til å øke permeabiliteten av fartøyet veggene i arteriene og bidrar til å hindre fettavleiringer og gjentakelse av den underliggende sykdommen. I tillegg til riktig ernæring trenger du en dagbehandling, medisinering, bruk av alternativ medisin, terapeutisk gymnastikk for atherosklerose av beinene i beina. Du kan tiltrekke seg mer avanserte intensivpleiemetoder, blant dem endovaskulære kirurgiske teknikker.

Nedenfor er de generelle anbefalingene fra spesialister for vellykket behandling av atherosklerose i ekstremiteter:

 • vektkorreksjon, avvisning av dårlige vaner;
 • valg av komfortable sko laget av naturlige materialer;
 • rettidig behandling av mindre skader, sår, trykksår;
 • moderat fysisk aktivitet
 • behandling av den underliggende sykdommen;
 • forebygging av systematisk hypotermi i beina;
 • en diett med lite fett.

Narkotikabehandling for åreforkalkning av karene i ekstremiteter

For å utvide fartøyene og øke elastisiteten i vaskulære vegger, foreskriver legene medisiner utad og oralt. Den primære oppgaven er å behandle den underliggende sykdommen, noe som provoserte en sekundær lidelse, for eksempel hypertensjon, artrose, sepsis, blodkarosklerose. Behandling av aterosklerose i nedre ekstremiteter inkluderer følgende farmakologiske grupper av legemidler:

 1. Betablokkere. Gi undertrykkelse av perifer blodtilførsel, presenteres av Anaprilin, Atenol, Nipradilol, Flextrolol.
 2. Fibrater. Kontroller syntesen av fett i kroppen, er representert av slike stoffer som Clofibrate, Bezafibrate, Atoris.
 3. Statiner. Reduser produksjonen av kolesterol i leveren, er egnet ved høyt blodsukker. Dette er lovastatin, simvastatin, pravastatin, atorvastatin.
 4. Narkotika mot blodpropper. Legemidler som fortynner blod. Kontroller viskositeten til blodet. En lys representant for denne farmakologiske gruppen er Aspirin, Aspekard.
 5. Antikoagulantia. Forhindre dannelsen av trombi, kontroller viskositeten av blodet. Disse legemidlene er heparin og warfarin.
 6. Platehemmere. Midler for næring av vev, er kraftige immunostimulerende midler. Dette er Kurantil, Ilomedin.
 7. Spasmolytika. Det er nødvendig å forbedre bevegelsens bevegelse, eliminere akutt smertesyndrom. Dette er Pentoxifylline, Drotaverin eller Cilostazol.
 8. Sequestants av gallsyrer. Å kontrollere kolesterolet i blodet. Dette er slike medisinske produkter som Kvantalan, Questran, Kolestipol, Kolestid.
 9. Preparater for tilførsel av vev. Den mest effektive er medisinsk legemiddel Zincteral, Trental. I tillegg er det mulig å utføre intravenøse infusjoner av Trental, Tivortin, Reopoliglyukin og Vazaprostana.
 10. Vasodilatormedikamenter.
 11. Vitamin terapi.

tabletter

Ta piller for behandling av atherosklerose kreves oralt, i henhold til medisinske indikasjoner. Med spesiell forsiktighet blir det vist å bli behandlet i alderdommen, for å kontrollere daglige doser, for å overvåke din egen tilstand nøye og å besøke behandlingslegen systematisk. Med omfattende lesjoner er behandlingsforløpet langt, og ta tabletter er nødvendig for systematisk veksling, ikke glem om stoffet interaksjon.

Bruk av slike medisiner er indikert for eliminering av økt ødem og rødhet i dermis av bena, eliminere akutt smertesyndrom og begrenset mobilitet. Salver ha smertestillende, anti-inflammatorisk, regenerering og styrkende egenskaper, gir en effektiv adjuvant behandling av aterosklerose med nedre ende patologisk innsnevring av lumen. Velprøvd salve som Klopidogrel, skjær Sophora, Dimexidum, Oflokain eller Levomekol.

Terapeutisk gymnastikk

Når vaskulære lesjoner krever gymnastikk, som er en hjelpebehandling. Disse er pusteøvelser, trening av nedre lemmer. Hovedmålet med slike øvelser er å styrke den systemiske blodstrømmen, øke permeabiliteten til de vaskulære veggene. Det er viktig å supplere den terapeutiske gymnastikken med det kurative diettregimet for å redusere antall aterosklerotiske plakk i blodstrukturen.

Prostetikk av karene i nedre ekstremiteter

Hvis konservative metoder er i praksis ineffektive, tilbyr legen pasientens radikale behandlinger. Med kirurgisk inngrep skaper kirurgen en ekstra kanal for blodstrømmen ved kunstige midler. Moderne metoder har minst kontraindikasjoner, et begrenset antall bivirkninger. Alternativt kan det være:

 • laser plast;
 • ballong angioplasti;
 • shunting av skip;
 • angioplastikk og stenting;
 • endarterectomy.

Kosthold for aterosklerose i nedre ekstremiteter

Den daglige diett av pasienten bør være til stede bare sunn mat, som tare, tang, rips, bokhvete, kirsebær, havregryn, epler, aronia, vegetabilske oljer, bringebær, bønner, egg, fisk, magert kjøtt, bønner. Forbudte ingredienser er alkohol, kaffe, sjokolade, fettstoffer, salt, sukker og krydder.

Forebygging av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter

For å unngå en slik sykdom, bør forebyggende tiltak bli normen for hverdagen. Dette er en fullstendig avvisning av dårlige vaner og riktig ernæring, mosjon eller gjennomsnittlig fysisk aktivitet. For forebygging av aterosklerose er det vist:

 • kontroll av sukker, kolesterol i blodet;
 • normalisere vekt, bekjempe fedme;
 • overholdelse av et terapeutisk diett
 • vitaminterapi.

Video: hvordan å behandle aterosklerose i nedre ekstremiteter

Informasjonen som presenteres i denne artikkelen er kun til informasjonsformål. Materialene i artikkelen kaller ikke for uavhengig behandling. Kun en kvalifisert lege kan diagnostisere og gi råd om behandling basert på individuelle pasienters individuelle egenskaper.

Folkemetoder i behandling av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter

Sykdommer som påvirker blodåresystemet i underekstremitetene, er nå en av de vanligste årsakene til behandling av pasienter til spesialister - i behandling av disse sykdommer er effektiv ikke bare tradisjonell, men også tradisjonell medisin. For de fleste pasienter betyr urtebehandling at man overholder tradisjoner som har bevist sin effektivitet, samt muligheten for å spare. Leger ikke innvendinger mot anvendelse av alternative medisinske teknikker - mange medikamenter som er foreskrevet for aterosklerotiske lesjoner av nedre lem arterier er opprettet fra planteekstrakter. Behandling av aterosklerose folk retts nedre ekstremiteter blir sjelden brukt som en separat behandling i de fleste tilfeller, er prosedyren en av komponentene av komplekset av terapeutiske tiltak.

Ufravikelige betingelser for behandling av aterosklerose av blodkar i de lavere ekstremiteter med bruk av folk rettsmidler - en omfattende diagnose av organismen, med sikte på å klarlegge årsakene til sykdommen og behandlingen under kontinuerlig oppsyn av en lege.

Undersøkelsen vil bidra til å identifisere mulige kontraindikasjoner for utnevnelse av planter og mulige komplikasjoner av legvaskulære sykdommer som kan kreve kirurgisk inngrep.

Årsaker til patologisk utvikling av hovedkarene i bena

Aterosklerose av arteriene i de nedre ekstremiteter - en bestemt manifestasjon av en systemisk sykdom i lipid- og karbohydratmetabolismen i kroppen, noe som skjer på bakgrunn av aldersrelaterte forandringer eller skader på indre foring av arteriene. Til den skadede sonen rushes kolesterol, som danner en plakett, som består av lipider, bindevev, trombotiske masser avsatt fra blodstrømmen. Og gradvis begrenser denne formasjonen lumen av arterien eller lukker helt blodkarret. Bein vev, utvikles aterosklerose bakre sone alvorlig iskemi og hypoksi forårsaket av utilstrekkelig oksygenrikt arterielt blod innstrømning i arteriene og oppstrøms for dette område, betydelig økt blodtrykk.

Utviklingen av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter er en lang prosess, men de lyse symptomene på sykdommen oppstår med en signifikant vevsekemi.

Provoke en arteriell patologi:

 • brudd på glukosetoleranse;
 • inntaket av overskytende kolesterol fra mat;
 • minimums nivå av fysisk aktivitet
 • vektig.

Fagfolk som arbeider med skip (Hjerte og vaskulær kirurgi, kirurgiske) rimelighet at arteriosklerose obliterans i de lavere ekstremiteter er forårsaket av de samme metabolske lidelser som koronarsykdom eller store arterier i hjernen (hjerneinfarkt). Uavhengig av lokalisering av aterosklerotiske plakk, folk oppskrifter anvendes - som medikamenter, medisinske komponenter av planter undertrykke overdreven vekst av bindevev (St. John surt, celandine) og forbindelser som har antitrombotisk virkning (Willow bark) og normalisering vaskulær tone.

Manifestasjoner av sykdommen

Symptomer på arterielle lesjoner i nedre ekstremiteter manifesteres av pasientens generelle klager, karakteristisk for atherosklerose, ubehag, brystsmerter, nedsatt treningstoleranse og lokale endringer.

Vaskulær skade manifesterer seg:

 • lokal muskel ømhet og hud, som svarer til området blodtilførsel til den berørte arterien;
 • lav temperatur på føttene - det føles av pasienten (kulde, chilliness) og medisinsk personell (hudtermometri)
 • intermittent claudication - 15-30 sekunder etter begynnelsen av bevegelsen i beina er det en skarp smerte som krever at pasienten stopper;
 • Endring i hudfarge - både hyperpigmentering og uttalt cyanose kan utvikle seg;
 • tegn på sekundær infeksjon i huden og vev rundt det
 • symptomer på ben-iskemi - fravær av puls på perifere arterier, chilliness, alvorlig smerte i muskler.

nedre ekstremiteter aterosklerose detektert oftere hos menn som lider av diabetes eller røyk konstant - begge varianter patologi påvirke den lokale reguleringen av vaskulær tonus (innervasjon av karene) og påvirker blodlevring, forårsaker sin fortykning. Fra rettidig diagnose og tidlig behandling er direkte avhengig av utsiktene for liv og helse til pasienten - terapi omfatter både konvensjonell medisin (diett korreksjon, tilstrekkelig belastning, statiner og antihypertensiva), samt urte behandlinger, valgt lege.

Diagnose av aterosklerose i bena

Undersøkelse av pasienten med karakteristiske klager gjør det mulig å avsløre nøyaktig lokalisering av aterosklerotiske plakk i arterielle trunker. For å klargjøre diagnosen ved hjelp av ultralyd av beinene på beina - ultralyd krever ikke betydelige tilleggskostnader og forberedelse av pasienten, men denne diagnosen lar deg velge pasienter som etter medisinske indikasjoner krever umiddelbar kirurgisk inngrep. Operasjonen er nødvendig hvis aterosklerose er påvirket av store arterielle tabeller med en betydelig begrensning av blodstrømmen. I dette tilfellet endovaskulær kirurgi er fortsatt den eneste måten å redde pasientens ben og liv.

I tillegg er et koagulogram, lipidogram, UAC (kinetisk blod), studier som er nødvendige for diagnostisering av diabetes mellitus foreskrevet.

For å studere beinene på bena, anbefaler legen angiografisk diagnose, en MR med ekstra kontrasterende arterier.

Tradisjonell medisin

Behandling av de nedre lemmer som er berørt av atherosklerose hjemme er en vanskelig oppgave, og et friskt samarbeid mellom legen og pasienten er nødvendig for å løse det.

Hvis pasienten nekter å oppfylle legenes resept, kan ikke kvitte seg med vanedannende vaner og justere dietten, så er det nesten umulig å kurere utslettende endarteritt.

Folkemidlene for aterosklerose i nedre ekstremiteter forblir et ekstra element i kompleks behandling, valget av terapeutiske tiltak avhenger av sykdommens form, dets varighet, ødeleggelse av vev på beina.

Behandling av aterosklerose i hjemmet bør omfatte:

 • diett terapi;
 • reseptbelagte legemidler som påvirker årsaken til sykdommen og mekanismene for dens utvikling;
 • behandling av blodkar ved folkemessige rettsmidler.

Terapeutisk diett

Ernæring av pasienter som lider av aterosklerose og endarteritt er et viktig element i hjemmeterapi.

I dietten er produktene som inneholder overskytende kolesterol så lite som mulig begrenset:

 • animalsk fett;
 • biprodukter (hjerne, lever, lunger, nyrer);
 • egg;
 • hermetisert fisk;
 • melk og hvit sjokolade;
 • kakao bønner;
 • svart karakter av te.

Nyttige produkter inkluderer grønnsaker og frukt, nøtter (i kombinasjon med tørket frukt), sitrus (grapefrukt), vannmeloner, epler av syre varianter. For å fylle salater og ferdigretter anbefales det å bruke solsikke eller olivenolje. Av drikkene er grønn te foretrukket. Kolesterolnivået i serum reduserer ekstra svart og svart sjokolade.

Et diett med lavt kaloriinnhold hjelper ikke bare med å normalisere lipidogramindeksene, men bidrar også til å redusere overflødig kroppsvekt, bidrar til å gjenopprette normal glukosemetabolisme i kroppen.

Matvarer

Blant produkter som behandler aterosklerose, anbefaler spesialister i alternativ medisin å bruke løk, sjøkål, hvitløk, pepperrot, epler.

Løk. For forebygging og behandling av bruk av fotorosklerose:

 1. Juice - du trenger en peeling stor løk og honning i like deler. Løk finhakket (gnidd på en fin rist) og blandet med et like stort volum honning. Planlegging inntak - innsiden av 10 ml med hvert måltid. Varigheten av behandlingsforløpet er opptil 3 måneder.
 2. Løk med sukker - du trenger 100 g skrælt løk og 200 g sukker. Løk fin gni, dekk med sukker, bland. Tilberedningstiden er 5 dager, tilstanden er i kjøleskapet. Planlegg inntak av 20 ml juice med hvert måltid. Opptakstid - minst 30 dager.

Sea Kale. Dette produktet anbefales å ta alene 100 g hver dag i en måned. Havkål anbefales å inkludere i salater (en klar tallerken er fylt med solsikkeolje). Produktet kan også spises i tørr form - pulveret legges til ferdige måltider (første og andre).

Valnøtter. Med forebyggende formål med atherosklerose, anbefales det å spise flere kjeder av nøtter hver dag. Om ønskelig kan du vri gjennom kjøttkvernen like store mengder tørkede aprikoser, nøtter av nøtter, lys rosiner og tilsett 1 kopp (200 ml) honning til den ferdige blandingen.

Bord pepperrot. Med denne rotgrønnsaken serveres en tradisjonell saus, serveres til retter med mye protein. Med en kurativ hensikt er det avkok av roten - 250 g pepperrot, 3 l vann, en kasserolle er nødvendig, og tilberedningstiden er 1/4 timer. Den sveisede drikken filtreres gjennom en sil. Planlegg mottak - Drikk 100 ml avkok under hvert måltid. Varighet - opptil 3 uker med en ukentlig pause mellom opptak.

hvitløk

For behandling av vaskulær patologi kan du bruke:

 1. Hvitløk med honning - du vil trenge renset hvitløk og limehunne i en andel. Hvitløk er finhakket eller passert gjennom en press, deretter bland det tilberedte produktet med honning. Tidsplanen for mottak - flere ganger om dagen i 15 minutter for 10 ml i 14 dager, ta en pause i 7 dager og fortsett behandlingen.
 2. Tinktur - du trenger hvitløk (300 g), 0,5 liter kvalitetsvodka (40% etylalkohol), en glassflaske. Renset denticles er satt i glass og fylt med alkohol. Forberedelsestid 21 dager, forhold - daglig blanding av produktet er nødvendig. Tidsplanen for mottak - 20 dråper en gang, på melk.
 3. Hvitløk olje - trenger rengjort denticles (1 hode), 200 ml hjemmelaget vegetabilsk olje (unrefined). Hvitløk sendes gjennom en press, strømmet med olje. Etter 24 timer skal ferskpresset sitronsaft legges til produktet, bland godt. Tilberedningstiden er 1 uke, tilstanden er i kjøleskapet. Tidsplanen for å ta 1 ts i en halv time før hvert måltid, varigheten av behandlingen - 90 dager.

Epler. Tilhengere av ikke-tradisjonelle behandlingsmetoder anbefaler daglig å spise minst 1 fersk apple daglig - dette er en god forebygging av aterosklerose av noe sted. Det er nyttig å spise og bakt epler - etter varmebehandling i frukt øker innholdet av pektin, som binder kolesterol og begrenser absorpsjonen. For å bake frukten, fjern kjernen og fyll den med en liten mengde sukker eller honning. I ovnen blir epler tilberedt i 7-10 minutter, i mikrobølgeovnen - 2-3 minutter ved maksimal effekt.

Infusjoner og avkok for oral administrasjon

For å forberede infusjoner, avkok og tinkturer, som hjelper til med å håndtere aterosklerose, bruker du individuelle medisinske planter eller urter.

 • Birk knopper. Avkok for 1 behandlingsdag fremstilles fra 500 ml vann og 10 g tørkede knopper og 500 ml vann. Forberedelsestid - 25 minutter (koking uønsket). Kjøttkjøttet er fullstendig kjølt, det blir filtrert før inntaket. Planlegging mottak - etter måltider, varigheten av kurset - 60-90 dager.
 • Hawthorn blomster. Infusjon for 1 dag med behandling er utarbeidet fra 10 g tørkede blomster og 0,5 liter kokende vann, og brygger produktet i en termosflaske. Koketid - opptil 8 timer. Klar til å filtrere, klemme. Plan for mottak - hele drikken er delt inn i like store deler og full i løpet av dagen. Avkok - for 1 dag med behandling er tilberedt fra 10 g råvarer, 250 ml kokende vann. Forberedelsesbetingelser - i badekaret, tid - 25 minutter uten koking. Ferdig drikke for å filtrere, klemme, tilsett kjølt vann til 250 ml. Planlegg mottak - delt i to deler og en drink om dagen.
 • Et ark med jordbær. Broth - du vil trenge tørkede røtter av jordbær (10 g), vann opptil 500 ml, emaljert retter. Forberedelsestid - 20 minutter, forhold - på lav varme uten kokepunkt. Avkjøling for å filtrere, kjølig. Tidsplanen for mottak - delt i flere deler og en drink for dagen, uansett matinntak. Fra jordbærbladene forbereder du en duftende infusjon - du trenger 10 gram blader og kokende vann (ikke mer enn 250 ml), og legger i en termos til morgenen. Teen brygges direkte i koppen, tiden er 4-6 minutter. For å tilberede en servering, ta 1 ts tørket råmateriale eller 5-6 friske blader av planten.
 • Nard. Tinktur - det tar 6 ss. skjeer av tørrrot (pre-knust), 500 ml 40% etylalkohol (kvalitet vodka), en glassflaske. Tilberedningstiden er 40 dager, tilstanden er kaldt, uten tilgang til sollys, innholdet i flasken må omrøres daglig. Tidsplanen for mottak - 20 dråper med hvert måltid, løpet av behandlingen - 65-90 dager.
 • Blader av sitronbalsam. Melissa (frisk) regnes som en god følgesvenn for en ferdig matrett - salater, kjøttretter, side retter og desserter. Te - du trenger 10 g råvarer og kokende vann, drikken er tilberedt direkte i koppen. Infusjon - du trenger 10 gram tørket blad og kokende vann. Forberedelsesbetingelsen - i termos, tid - 7-8 timer, om morgenen filtreres filtret, fordeles i like store deler og drukket i løpet av dagen. Denne medisinske planten er tatt på ubestemt tid - melis har en beroligende effekt, senker kolesterolet, fjerner spasmer av glatte muskler.
 • Nype. For beredning av tinkturer ta tørre bær av dogrose, knust i en mørtel eller blender, og fyll med 2/3 av råmaterialet en flaske glass, legg vodka til halsen. Tinktur er forberedt i 2 uker uten tilgang til solen, mens flasken skal ristes flere ganger om dagen. Ta tinktur 1 gang per dag - slipp 20 dråper sukker og oppløs det som et godteri.

Innsamling av medisinske planter

Med den profylaktiske og terapeutiske formål hos pasienter med aterosklerose av arteriene i benene alternativ medisin anbefaler avgifter, som består av flere urter - utvalgte planter som forbedrer effekten av hverandre og bruke dem for fremstilling av avkok og infusjoner.

 1. Bland i like mengder hagtorn (blomster) og misteltein. For matlaging trenger du 1 ss. en skje med urter, en termosflaske og kokende vann (400 ml). Klargjøringstid - insister til morgenen (6-8 timer), avløp og drikk, delt i porsjoner tre ganger per dag. Varigheten av behandlingen er 21 dager.
 2. De tar en hule, løvetann (rot), blodorm (røtter og blader), rhizomrotgrass, bland godt. 10 g urter plasseres i en termos, tilsett kokende vann. Insister 7 timer, drikk 1/2 kopp drikke 40 minutter før måltider.
 3. Infusjonen er tilberedt fra 2 ss. skjeer av bjørkblader, hagtorn bær, St. John's wort og orthosiphon (nyre te), 1 ss. skjeer av immortelle, lapchatka (gress), hofter av hundrosen, oregano, linfrø. Blandingen av urter er godt malt og blandet. I en 500 ml termosflaske helles 20 gram av en blanding av medisinske planter over natten. Ferdigstillet infusjon bør være full i løpet av dagen, delt inn i 3 porsjoner.
 4. Broth - er tilberedt av bær chokeberry, fjell jordbær og hagtorn (de er tatt i like mengder). 2 ss. Skjeer av blandingen helles i 500 ml kokende vann, kokt i et bad i 40 minutter. Kjøttkjøttet skal avkjøles, dreneres, presses ut fruktene og bringe volumet av kjølt kokt vann til opprinnelig mengde. Klar til å drikke kjøttkraft for 100 ml per mottak.

Midler til ekstern bruk

Å håndtere åreforkalkning av arteriene og dens konsekvenser vil bidra til effektive salver og komprimerer:

 1. For lokal anvendelse på de berørte arteriene anbefaler herbalists en salve, komponenten er synpha, larver (comfrey), hestkastanje. Salver brukes på følsomme områder med et tynt lag 3-4 ganger om dagen.
 2. For kremer bruker en blanding bestående av urte St. John's wort, salvie, psyllium blad, kamille blomster og resids. 2 ss. Skjeer av blandingen brygges med 500 ml kokende vann og insisterte på et mørkt sted i minst 24 timer. Komprimering påføres projeksjonssonen i de berørte fartøyene i 30-40 minutter. Etter fjerning av lotionen blir føttene skyllet under en varm dusj.
 3. Huden over de berørte karene er smurt med en blanding utarbeidet fra like deler av havtorn og olivenolje. Etter å ha påført oljeskruen, bløtmassasjebevegelser til helt absorbert, blir behandlingen gjentatt 1-2 ganger om dagen.

medisiner

Hvis en pasient har aterosklerose i nedre ekstremitetskar, hjelper behandling med medisiner å begrense symptomene på sykdommen på en relativt kort periode.

Når foreskrivende lege skal forklare til pasienten at medikamentterapi, er det visse indikasjoner og kontraindikasjoner, og i de fleste tilfeller, etter eliminering av akutte manifestasjoner endarteriita nødvendig korreksjon av lipid- og karbohydratmetabolisme.

For behandling utnevnelse:

 • lange sengsbaner (opptil 24 måneder);
 • nikotinsyre og preparater med innhold
 • Fibrer (med kombinasjon av arteriosklerose av karene med "ekstra" kroppsvekt og endringer i lipidogrammet):
 • legemidler som reduserer absorpsjonen av lavt tetthetskolesterol i tynntarmen;
 • midler som påvirker koagulasjonssystemet (for å forebygge trombose og tromboembolisme).

Vaskulær behandling tildeler lege - basert på resultatene fra laboratorieanalyser valgt legemidler som virker på de årsakene som provoserte utvikling av aterosklerose, og legemidler for symptomatisk terapi.

Hvordan behandle aterosklerose, tar løsningen legen i hvert enkelt tilfelle - det vurderer klager av pasienten, informasjon om utviklingen av vaskulær sykdom og relaterte sykdommer, resultatene av laboratorietester og instrumentale undersøkelser. Effektiviteten av terapien er avhengig av sykdomsstadiet og pasientens ønske om å overholde legenes anbefalinger om å endre kostholdet, ta medisiner og midler fra arsenalen til tradisjonell medisin.

Aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter: symptomer, diagnosemetoder og behandling

Aterosklerose av karene i underdelene er en kronisk progressiv sykdom i kardiovaskulærsystemet. Årsaken til forekomsten er avsetning av kolesterol og fettlignende stoffer på de indre veggene i arteriene.

Etter hvert som patologien utvikler seg, øker kolesterolplakkene, smalker fartøyets lumen (arteriell stenose) eller dekker det helt (okklusjon).

På grunn av en nedgang i blodvolumet som kommer inn i vevet, forverres trofisk vev, noe som fører til utvikling av sekundære alvorlige patologier, noe som ofte medfører uførhet.

Generell informasjon

I de tidlige stadier av utvikling av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter oppstår en tilstand kjent som iskemi. Det er preget av følelser vekt når du går, rask tretthet, lokal temperaturreduksjon i den distale delen av den berørte lemmen.

Den neste fasen av sykdommen er kjent som utslettende endarteritt. Karakteristiske symptomer på endarteritt - en stabil pimple og intermittent claudication. Denne patologien i fravær av rettidig behandling kan føre til utvikling av gangrene og lemmer.

Aterosklerotiske endringer i blodkar av forskjellig grad av alvorlighetsgrad er tilstede hos de fleste middelaldrende og eldre, men i de tidlige utviklingsstadiene er sykdommen asymptomatisk. Smerter under gang vises senere, med en betydelig innsnevring av fartøyets lumen, og indikerer en markert arteriell insuffisiens.

årsaker til

Obliterating aterosklerose påvirker hovedsakelig menn, utviklingen av patologi bidrar:

 • røyke. Ca 90% av pasientene med aterosklerose er røykere med lang historie.
 • Utilstrekkelig fysisk aktivitet. Blant personer som leder en stillesittende livsstil, er vaskulære patologier mer vanlige.
 • alkohol. Systematisk og overdreven forbruk av alkohol akselererer sykdomsforløpet.
 • Krenkelse av prinsippene for sunn mat. Den overflod av røkt, stekt, fet mat bidrar til dannelsen av kolesterolplakk.
 • Kronisk stress og nevro-emosjonell overbelastning er årsaken til angiospasmer, noe som forverrer blodsirkulasjonen i vev.
 • Kroniske sykdommer. Aterosklerose kan utvikle seg mot bakgrunnen av diabetes, fedme, reumatisme, tuberkulose, hypertensjon og andre patologier i kardiovaskulærsystemet.

Risikofaktorer kan deles inn i to grupper: de enten føre til en permanent innsnevring av blodkar, hemme blodsirkulasjonen og akselerere avsetningen av kolesterol, eller øke nivået av kolesterol og assosierte lipoproteiner i blodet.

bevis

Vaskulære patologier er spesielt farlige fordi de kan utvikle seg asymptomatisk i lang tid. De første merkbare symptomene på arteriosklerose av beinene på beina indikerer at prosessen allerede har gått langt nok og pasienten trenger akutt behandling.

Det første som pasientene pleier å være oppmerksom på - rask tretthet og smerte som oppstår under treningen (spesielt når du går, klatrer trapper, løper), ledsaget av en følelse av skumle hud. Noen pasienter rapporterer økt følsomhet overfor kulde.

Lokalisering av smerte avhenger av lesjonens plassering. Vanligvis kalvemuskulaturene lider, stenosen av abdominal aorta og iliac arteriene er smertefulle i muskler i lår og rumpe. Med fremdriften av aterosklerotiske forandringer øker intensiteten av smerteopplevelser, de sprer seg til andre muskler i det berørte benet.

Pasientene klager over følelser av tetthet, stivhet, nummenhet. Det er karakteristisk at ved fjerning av lasten, og enda mer etterpå hviler smerten, vil ubehagelige opplevelser forsvinne. Dette symptomkomplekset er kjent som intermittent claudication.

Intermittent claudication manifesterer i de fleste tilfeller seg på ett ben, Bilaterale symptomer er sjeldne i de tidlige stadier. Med bilaterale symptomer er graden av uttrykk ikke den samme på hver av bena.

videre Progresjonen av sykdommen er ledsaget av en økning i smerteintensiteten, selv i ro og spredt seg til de distale delene av lemmen helt opp til fingrene. Smertefulle opplevelser øker med den horisontale posisjonen til den berørte lemmen.

Som et resultat av vev trofisme På den berørte bekken faller håret gradvis ut, neglens vekst og helbredelse av små sår, slitasje, skur. På underbenet, fingre og fot er det nekrose, ødem i underben og fot utvikles, trophic ulcers dannes. Huden får en cyanotisk skygge, som til slutt blir brun eller svart. Mangelen på behandling fører til gangrene.

Hovedtegnet for å bestemme stadiet for utvikling av aterosklerose er avstanden til smertefri vandring:

 • 1. trinn. Avstanden til smertefri gange overstiger 1 km, smerte oppstår med betydelig fysisk anstrengelse.
 • 2a trinn. Smertefulle opplevelser vises etter å ha passert en avstand på 250-1000 m.
 • 2b trinn. Pasienten er i stand til å overvinne uten smerte 50-250 m.
 • Trinn 3 (stadium av kritisk iskemi). Avstanden til smertefri gangavstand reduseres enda mer, smerten undertrykker ikke selv i hvilemodus og intensiverer om natten.
 • 4. trinn. Trofiske lidelser.

Disse bildene viser åpenbare symptomer på avansert aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter:

Overtredelse av trofiske ben på grunn av aterosklerose.

I det klassiske forløpet av åreforkalkning, overgår sykdommen gradvis utviklingsstadiene, unntatt tilfeller komplisert av akutt arteriell trombose. Trombuset blokkerer arterien lumen i det smaleste stedet, Den berørte bekken blir plutselig kald og blir veldig blek. Arteriell trombose er referert til som akutte tilstander, når pasienten umiddelbart trenger hjelp av en vaskulær kirurg.

Når skal jeg se en lege?

Hvis en person allerede er over førti, eventuelle uventede opplevelser i beinområdet bør være alarmerende.: Stivhet, tyngde, økt følsomhet overfor kulde, chilliness - spesielt hvis de kombineres med rask tretthet og muskelsmerter. Trouble, ubetydelig ved første øyekast, faktisk - en truende varsel fra fartøyene om tilstedeværelsen av en patologisk prosess.

Det kliniske bildet av vaskulære patologier i tidlige utviklingsstadier ligner manifestasjoner av andre sykdommer som ikke er direkte relatert til blodstrømssykdommer. Derfor er de første symptomene på den påståtte aterosklerosen av karene (blodårer og arterier) på underbenet - en unnskyldning for et besøk til en terapeut, som vil sende pasienten til en spesialist av den aktuelle profilen for behandling.

Smerten som oppstår når du går er en direkte indikasjon på at du ikke kan utsette ditt besøk til phlebologisten igjen. Smertefulle opplevelser, endringer i lokal temperatur og hudfarge indikerer at patologiske endringer har gått langt nok og utgjør en alvorlig trussel, opp til livets trussel.

Veldig forferdelige fenomener - vanskelig helbredelse av riper, små sår, langsommere vekst av negler, håravfall på beina. Hvis en eller flere symptomer blir funnet, bør endokrinologen konsulteres umiddelbart (for å unngå diabetes mellitus) eller umiddelbart til en vaskulær kirurg.

Kostholdet for aterosklerose i hjerneskarene er egnet for pasienter med sykdomsform i underekstremiteter. Lær mer om det.

Hvilke stoffer brukes til åreforkalkning av cerebral fartøy? Alle av dem er oppført her.

diagnostikk

Diagnostisering av okklusiv arteriell sykdom er gjort obligatoriske instrument studier. Pasienten må sendes til ultralyd dupleks skanning av blodkar (UZDS). Ultralydskanningsteknikken gjør at du kan se egenskapene til blodstrømmen i karet, tilstanden til veggene og tilstøtende vev, og å oppdage hindringer som forstyrrer sirkulasjonen.

Hvis det er et antatt behov for kirurgi, radiopaque arteriografi. Radiokontrastmiddelet injiseres i arterien, og en rekke påfølgende bilder tas langs fartøyet. Etter dette blir pasienten igjen på sykehuset og tildelt hvilerid i 12 timer.

I tvistelige tilfeller, en ekstra måling av oksygenpartialtrykk i vev.

Klinisk bilde av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter i tidlige stadier ligner manifestasjoner av andre vaskulære patologier, spesielt tromboangiitt og utryddsende endarteritt:

 • endarteritis påvirker mennesker i ung alder og utvikler seg vanligvis mot bakgrunn av frostskader, nervøs overbelastning eller alvorlig hypotermi. Patologiske endringer er vanligvis lokalisert i de distale delene av lemmen.
 • for thromboangiitis karakteristisk kombinasjon av symptomer, karakteristisk for arteriell insuffisiens og tromboflebitt i årer. Sykdom oppstår hos unge menn.

Hva er det nødvendig å gjøre eller gjøre for konvalescens?

Hvert tilfelle av aterosklerose krever en individuell tilnærming. Ved utvikling av behandlingens taktikk tas det hensyn til forekomsten av samtidige sykdommer, graden av alvorlighetsgraden av pasientens tilstand, omfanget av vaskulær lesjon og noen andre. Behandling av aterosklerose kan være:

 • konservative;
 • endovaskulær;
 • Kirurgisk.

Konservativ terapi

Konservativ behandling er mulig dersom aterosklerose oppdages i de tidlige stadier. Konservative metoder blir brukt under forberedelsen til operasjonen av pasienter i en ukritisk tilstand, svekket av samtidige patologier. Avhengig av pasientens tilstand, kan det i tillegg til medisinsk behandling og fysioterapi, dosert turgåing, treningsbehandling, pneumospressoterapi og visse folkemidlene foreskrives.

Forløpet av medisinering inkluderer stoffer som reduserer blodviskositet, fremmer normalisering av perifer sirkulasjon og antispasmodik. Noen medisiner pasienten bør ta hele tiden, er et fullt behandlingsløp utført flere ganger i året.

Medisinering på noen måte Påvirker ikke kolesterolplakkene, men forbedrer bare blodsirkulasjonen i de små arteriene i det berørte bassenget, som kompenserer for sirkulasjonsfeil.

Endovaskulær behandling

Endovaskulær behandling er minimalt invasivt alternativ til kirurgisk inngrep og brukes i senere stadier av utvikling av aterosklerose, når konservative metoder allerede er utilstrekkelig effektive. I det berørte området av arterien innføres en anordning for å forhindre ytterligere innsnevring av fartøyets lumen.

Metoder for endovaskulær behandling inkluderer ballong dilatasjon, stenting og angioplasti. Prosedyrene utføres i røntgenrommet, hvoretter pasienten får en trykkbinding og får sengestøtte i 12-18 timer.

kirurgi

Når lange flekker blir funnet, vises pasienten kirurgisk behandling. De vanligste metodene for kirurgisk behandling er:

 • protetikk et korket område;
 • Trombendarterektomiya - fjerning av kolesterolplakk
 • bypass - installasjon av et kunstig fartøy som omgår den okkluderte delen av arterien. Mindre ofte som shunts, brukes fragmenter av pasientens subkutane årer.

Kirurgisk behandling kan kombineres med endovaskulære og andre typer operasjoner avhengig av pasientens tilstand.

Ved alvorlig koldbrann og omfattende nekrose utført amputasjon av armen eller benet, da dette er den eneste måten å redde pasientens liv.

Mer om sykdommen og dens forebygging, se videoen:

Behandling av arteriosklerose av beinene i beina

Med jevne mellomrom føler vi hverandre en liten smerte i beina, men som regel må vi ikke være oppmerksom på det. Og vi gjør det helt forgjeves, for tale kan ikke snakke om tretthet eller vanlig malaise, men om en alvorlig sykdom. En av dem er aterosklerose av karene i underlivet, den vanligste patologien som utvikler seg i voksen alder - ca 65-70 år.

Hva er skjult under denne sykdommen?

Ved aterosklerose ben betyr en sykdom i hvilken det er en rekke endringer - et brudd på blodets passasje gjennom den perifere kar, forekomst av trofiske vev, etc. Som oftest påvirker aterosklerose de store arteriene av bukhule og brysthulen... Dette fører til patologiske endringer i popliteal-, tibial- og femorale arterier, lumenet som reduserer mer enn 50-55%.

Utviklingen av sykdommen kan ta mer enn ti år, hvor hun vil sitte stille inne.

Stadier av aterosklerose

Spesialister skiller flere stadier av utvikling av patologi av beinene i beina. Den første - prekliniske - er ledsaget av et uttalt brudd på lipidmetabolismen (lipoidose). Smerter i underkroppene er, men de oppstår bare etter å ha gått til lange avstander og tung fysisk anstrengelse.

Normale fartøy og utsatt for sykdom

I andre etappe begynner de første tegnene på aterosklerose å oppstå - beinene er skadet etter at de har passert 250-1000 m. Den tredje perioden (kritisk iskemi) er karakterisert ved uttalt symptomer på sykdommen. Smerte syndrom vises bare 50 meter til fots. Vel, på de siste (fjerde) scenen beina treffer huden trofiske sår, nekrose (hud svertet) og koldbrann og alvorlig ubehag i bena skjer selv i ro, også om natten.

Det er viktig. Hvis aterosklerose i underkroppene ikke har begynt behandling på dette stadiet, kan saken avsluttes med gangren med amputasjon av bena.

De viktigste årsakene

Faktorer som fremkaller utviklingen av denne sykdommen kan være svært forskjellige. Vi klarte å samle sammen hovedårsakene:

 • Røyking er hovedårsaken til aterosklerose. Innholdt i tobakk nikotin fører til spasmer av arteriene og forhindrer blod fra å passere gjennom karene. Dette er den direkte ruten mot tromboflebitt og aterosklerose;
 • Overvekt
 • Hyppig å spise mat rik på animalsk fett, og økende kolesterol;
 • Helseproblemer - diabetes mellitus, redusert produksjon av hormoner av kjønnshormoner og skjoldbruskkjertel, arteriell hypertensjon og andre;
 • Genetisk predisposisjon;
 • Kronisk stress;
 • Høyt blodtrykk.
 • alder;
 • Tilhenger av kjønn - oftere er åreforkalkning av bena syke menn;
 • Redusert motoraktivitet;
 • Stor psykomotoriske belastninger;

Som manifestert

Som vi allerede har sagt, manifesterer atherosklerose av karene i underekstremitetene seg ikke lenge, og så vises en hel serie alvorlige problemer umiddelbart. Er det egentlig ikke et enkelt tegn som gjør det mulig å gjenkjenne en begynnende sykdom i tide? Selvfølgelig er det. Alle er foran deg:

 • Nummen av føttene;
 • Intermittent claudication;
 • Sjelden - emboli eller akutt trombose;
 • Konstant chilliness og en følelse av indre kulde;
 • Cyanose og blek hud;
 • Kramper - spesielt ofte plager på natten;
 • Smertefornemmelser - fra svak til veldig sterk;
 • Fravær av pulsasjon i ankel, i popliteal fossa og på lår;
 • Trofiske fenomen som manifesterer seg i neglens eksfoliering og utseende av sår på tær og hæl, samt håravfall på bena;
 • Smerter i ekstremiteter, verre under gang
 • Cyanose (crimson) av huden.

Hvordan diagnostisere

Tidlig og korrekt diagnose av atherosklerose av karene i nedre ekstremiteter spiller en viktig rolle, fordi med hjelp kan man lære om årsakene til sykdommen og foreskrive den riktige behandlingen. På sykehuset må du holde følgende konsultasjoner og prosedyrer:

 • MR angiografi;
 • MSCT angiografi;
 • Måling av trykk med beregning av ankel-brachialindeks;
 • Perifere arteriografi;
 • Tosidig skanning (UZDG) av perifere arterier;
 • Bestemmelse av pulsering av legemene i lemmer;
 • Konsultasjon av vaskulær kirurg.

Legene merker også tilstedeværelsen eller fraværet av trofiske forstyrrelser på beina, fastslår pasientens patentering ved hjelp av DS og UZDG og lytter til systolisk murmur over de stenoserte arteriene.

Det er ikke overflødig å gjennomføre en annen liten test. Pasienten trenger å løfte bena i utsatt stilling med 45 grader. Knær kan ikke bøyes samtidig. I løpet av prosedyren blir hastigheten på utseende av lakk på fotsålene og generell tretthet i beina notert.

behandling

Behandling av denne alvorlige og farlige sykdommen avhenger av alvorlighetsgraden og kompleksiteten av symptomene. Det kan være både folkemusikk og tradisjonelt. Vi vil diskutere alle detaljer i hver av dem.

Generell terapi

Hvis du vil oppnå positive endringer i kampen mot aterosklerose av beinene i beina, forberede deg til å følge anbefalingene fra spesialister:

 • Følg en diett som er lav i kolesterol. Du kan ikke spise fett, pates, margarine, smør, kjøtt av fete varianter, pølser, meieriprodukter med høy prosentandel av fett, avfall, pommes frites, alkohol, melboller, majones;
 • Juster vekten din;
 • Avvis fra røyking og alkohol;
 • Gå for komfortable og romslige sko;
 • Vær veldig forsiktig når du klipper negler;
 • Ikke glem å håndtere alle mindre skader på skinnene og føttene forsiktig.
 • Unngå hypotermi av føttene;
 • Bruk den målte treningsbelastningen - gå i moderat tempo i minst en halv time om dagen, svøm, gjør på sykkelen;
 • Cure associated sykdommer - hypertensjon, diabetes, etc.

Medisinsk behandling tilnærming

Behandling av aterosklerose i nedre ekstremiteter inkluderer en rekke stoffer og prosedyrer. Bare en kvalifisert lege kan ordinere dem, så du må besøke sykehuset uten feil.

Hva kan bli kurert av denne sykdommen?

 • Antitrombotiske medisiner (for eksempel Aspirin og Reopoliglyukin) - de forhindrer utseende av trombi og fungerer som en bedre forebygging av hjerteinfarkt og slag
 • Legemidler som øker pasientens fysiske aktivitet. Takket Pentoxifylline og Cilostazol er det nesten smertelig å gå, og den totale blodstrømmen i underbenet er mye bedre;
 • Legemidler med antiplatelet effekt - de har en positiv effekt på sirkulasjonssystemet og reduserer nivået av kolesterol i blodet;
 • Antikoagulantia (Warfarin, heparin) - ikke la blodet tåle i blodkarene, forhindre utvikling av blodpropper;
 • Spasmolytics (Drotaverin) - lindrer spasmer og reduserer smertsyndrom;
 • Salver med antibiotika (Oflokain, Delaskin, Levomekol, Dimexid) - brukes i nærvær av trophic ulcers;
 • Preparater som forbedrer ernæringen av vev (Zincteral);
 • Vasodilatorer (Vasonitis, Agapurin, Vasaprostan, Pentoxifyllin, Pentillin, Trenal);
 • vitaminer;
 • Fysioterapeutiske prosedyrer - darsonvalisering, elektroforese med novokain, hyperbarisk oksygenering.

Kirurgiske behandlingsmetoder

Operativ inngrep er det siste tiltaket i behandlingen av aterosklerose i nedre ekstremiteter. Typisk foreskrives operasjonen med uttalt iskemi og forekomsten av svært alvorlige komplikasjoner.

I dette tilfellet vil vi snakke om slike prosedyrer:

 • Shunting er etableringen av en ekstra vei for blodstrømmen rundt området for innsnevring av arterien;
 • Ballongangioplastikk - innføring av en ballong i fartøyets hulrom, som utvider den arterielle lumen;
 • Stenting arterier - en rørformet spacer er plassert i det berørte karet, som opprettholder diameteren av arterien på ønsket nivå;
 • Endarterektomi - fjerning av det berørte området av karet sammen med en aterosklerotisk plaque;
 • Autodermoplastikk - brukes til å behandle trofasår som er dårlig egnet til lokal terapi;
 • Protese er erstatning av en autoventil eller syntetisk beholder av det berørte området av arterien;
 • Amputasjon av det nekrotiske benet med den påfølgende montering av en protese.

Tradisjonelle behandlingsmetoder

En ukonvensjonell tilnærming til behandling av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter finner sted, men i dette tilfellet trenger du råd fra en erfaren spesialist. Med hensyn til oppskrifter, har du de mest effektive og populære alternativene.

Oppskrift nr. 1 - tinktur

 • Hestekastanje (frukt) - 20 g;
 • Hop vanlig - 45 g;
 • Safflower bolshevolovnik - 35 g;
 • Vann - med en hastighet på 200 g væske per 2 g av blandingen.
 1. Vi forbinder urteblandingen.
 2. Fyll det med bare kokt vann.
 3. Vi insisterer på tre timer.
 4. Vi tar en dag for ½ kopp.

Oppskrift nr. 2 - avkok

 • Kamille (blomster) - 1 teskje;
 • Reseda - 1 teskje;
 • Plantain - 1 teskje;
 • St. John's wort - 1 ts;
 • Vann - 200 ml;
 • Salvie - 1 teskje

Om ønsket kan sammensetningen endres litt:

 • Salvie - 1 teskje;
 • Plantain - 1 teskje;
 • St. John's wort - 1 ts;
 • Chereda - 1 teskje;
 • Kamille (blomster) - 1 teskje;
 • Vann - 200 ml.
 1. Vi forbinder alle komponentene.
 2. Fyll komposisjonen (1 spiseskje) med bratt kokende vann.
 3. Vi insisterer på om en dag i et mørkt skap.
 4. Vi bruker den til morgen og sengetid. Benene før prosedyren skal vaskes grundig.

Oppskrift # 3 - revet

 • Olivenolje - 1 ss. skje;
 • Seabuckthorn oil - 1 ss. skjeen.
 1. Bland begge oljer.
 2. Gni blandingen inn i den berørte huden som en krem.
 3. Vi bruker det i tre uker.

Oppskrift # 4

 • Frø av dill (knust) - 1 ss. skje;
 • Kokende vann - 200 ml.
 1. Fyll bare dill med kokende vann.
 2. Vi gir verktøyet tid til å brygge.
 3. Drikk fire ganger om dagen for 5 ts.

Oppskrift nr. 5

 • Roten av elecampane (tørr) er 20 g;
 • Tinktur av propolis (20%) - 100 ml;
 • Alkohol - 100 ml.
 1. Grind roten av elecampane og hell den i en flaske mørkt glass.
 2. Vi insisterer 20 dager i et mørkt skap.
 3. Legg tinkturen av propolis.
 4. Vi tar 3 ganger om dagen for 25-30 dråper.

Oppskrift nr. 6

 • Rowan bark - 400 g;
 • Vann - 1 liter.
 1. Fyll rowanbarken med 1 liter kokt vann.
 2. Vi lagker i 2 timer på en stille bål.
 3. La det avkjøle og filtrere gjennom gasbind, brettet i flere lag.
 4. Vi drikker før du spiser.

Aterosklerose av beinene i beina er en alvorlig og svært farlig sykdom som krever akutte og kvalifiserte tiltak. Bare i dette tilfellet kan man håpe, om ikke for et absolutt utvinning, så minst en betydelig forbedring i helse.

Les Mer Om Fartøyene