Hvordan behandling av koronar hjertesykdom med folkemidlene kan forbedre pasientens tilstand

Metoder for tradisjonell medisin brukes til å behandle mange sykdommer. Alle midler har høy sikkerhet. Men effektiviteten av slik behandling er ikke alltid høy.

For behandling av sykdommer i kardiovaskulærsystemet, og spesielt koronar hjertesykdom, brukes en rekke resepter fra komponenter av vegetabilsk opprinnelse.

Er det verdt å bruke

Ved de første stadier av hjertesykdom kan folkemidlene fra medisinske planter bli den viktigste metoden for å behandle symptomene på dens utvikling.

For at behandlingen skal være effektiv, en lege er konsultasjon er nødvendig å velge den nødvendige medisinske samlingen. Multikomponent sammensetning vil tillate å oppnå en kompleks handling som påvirker alle symptomene på sykdommen.

Egenheten ved å ta medisinplanter, sammenlignet med medisinske preparater, er at de må tas i lang tid. Aktive komponenter av planter har ikke øyeblikkelig virkning. Men de er i stand til å samle seg i kroppen, og dermed forhindre forekomsten av symptomer.

Mulige farer

Selvmedisinering i tilfelle av hjertesykemi er uakseptabelt. Tradisjonell medisin kan bare foreskrives av lege, og om nødvendig suppleres med tradisjonelle medisiner.

Sikker resept fra iskemi

Fytoterapi forbedrer pasientens livskvalitet. Med riktig avtale øker sikkerheten i behandlingen og forbedrer effekten av medisiner.

Hvitløk og lyng

Hvitløk er i stand til utvide fartøy og øke amplitude av sammentrekninger. I tillegg forhindrer det dannelsen av aterosklerotiske plakk, fordi det påvirker metabolismen, noe som bidrar til utskillelsen av kolesterol.

For fremstilling av legemiddel, skal hvitløk knuses, blandes med like mye honning og insisterte i en uke. Ta dette stoffet tre ganger om dagen for en spiseskje, en halv time før måltider.

Heather har positiv innflytelse på manifestasjonene av arytmi. Det brukes i form av avkok, for hvilket 50 gram urter kokes i 500 ml vann. Den resulterende løsningen er insistert på en annen dag. Stam kjøttkraft, det er lagt til te i mengden 50 ml per krus.

Å gjenopprette blodsirkulasjonen

En blanding av motherwort, hagtorn og kamille i like store mengder jordes og helles med kokende vann. Andel av infusjonen: 50 gram av blandingen for 500 ml vann. Løsningen er klar etter tre timers infusjon. Ta et slikt middel før du spiser.

Velge en tonometer på håndleddet: Hva er bedre å kjøpe, hvordan er modellene forskjellige, hvordan bruker man det? Vi spurte - vi svarer!

Om hvordan den automatiske enheten for måling av blodtrykket fungerer, hvordan det skiller seg fra en halvautomatisk og mekanisk, les her.

Hvis testene viste økt ESR i blodet - hva betyr dette? Om det er nødvendig å være redd eller ikke vente på noe forferdelig? Lær alle detaljene.

Med smerte i hjertet

Et glass kokende vann er fylt med spiseskje blandinger av slike ingredienser:

 • sitronmelisse - 15 gram;
 • spisskummen - 10 gram;
 • periwinkle - 10 gram;
 • valerian - 15 gram;
 • hagtorn - 20 gram;
 • mistelten - 30 gram.

Profylakse av iskemisk hjertesykdom

Forbered avkok av havre. For å gjøre dette, 50 gram havre, hell 500 ml vann, kok opp, fjern deretter fra varme. Kjøttbørsen skal infunderes i flere timer. Mottatt avkok av pour 70 gram knuste røtter elecampane.

Den resulterende blandingen kokes, og insisterer deretter på 2 timer. Stam opp løsningen og tilsett 30 gram honning. Ta 2-3 ganger om dagen før du spiser en halv kopp buljong.

Forbedre hjertearbeidet. For dette, spis På en tom mage en blanding av to egghviter, en teskje honning og to skjeer med rømme.

Hvordan behandle hagtorn

Det mest brukte folkemidlet til behandling av koronar hjertesykdom. hans kan tas som te hele tiden, fra tid til annen gjør små pauser.

Infusjon av frukt drikker 1 til 2 skjeer før du spiser. For forberedelsen En spiseskje med hagtorn helles i et glass kokende vann. Infusjonsprosessen skal foregå på et varmt sted. Du kan bruke en termosflaske.

For å hindre angina angrep mot hagtornet, tilsettes et like stort antall morwort. 12 ss av planteblandingen helles med 7 kopper kokende vann, innpakket og insistert i 24 timer. Den resulterende løsningen lagres godt på et kjølig sted. Bruk tre ganger om dagen for et glass infusjon, ikke legge til søtsaker.

Hjertelixir hjemme

Effektive midler for hjertesykdom. For forberedelsen er det nødvendig med to blandinger:

 1. 500 g flytende honning blandes med 500 g vodka. Varm på en liten brann, rør, til en film dannes på overflaten. Fjern fra brannen og la stå.
 2. I en liter kokende vann brygg i en halv time på en klemme av følgende urter:
  • cottonweed;
  • knotweed;
  • motherwort;
  • vendelrot;
  • kamille.
 3. Etter at blandingen er filtrert gjennom ostekloth.

Etter å ha kombinert de to blandingene, legemidlet settes til side i tre dager på et mørkt sted. Behandlingsforløpet med slik eliksir er et år. Godta løsningen i henhold til denne ordningen:

 • Den første uken - på en teskje morgen og kveld;
 • Den andre uken - på en spiseskje om morgenen og om kvelden;
 • Den tredje uken er en pause.

Lær de første tegn på hjerteinfarkt hos en kvinne, for å vite nøyaktig når du skal starte en aktiv handling for å få hjelp. Dette er viktig!

Hvordan oppføre seg etter hjerteinfarkt? Lær alt om den etterfølgende behandlingen fra vår publikasjon.

Hva er medisinsk behandling av angina, de nødvendige legemidlene og dosene deres - alle detaljer du finner her.

Kompatibilitet med tradisjonell terapi

Tilnærmingen til behandling av hjertesykemi bør være omfattende. Kombinasjonen av tradisjonelle og ikke-tradisjonelle metoder gir de beste resultatene. Ved hjelp av phytopreparations støtter hjerte muskelen. Og legemidler stopper akutte forhold.

Det obligatoriske behandlingsstadiet er etterlevelse av kosttilskudd og begrensning av faktorer som bidrar til utvikling og utvikling av iskemi. Det er nødvendig å redusere virkningen av stressfaktorer og øke motoraktiviteten.

Terapeutisk diett innebærer en diett:

 1. Produkter hvis bruk anbefales:
  • rosiner;
  • nøtter;
  • honning;
  • gresskar og dets frø;
  • hytteost;
  • soya, soyaolje og mel;
  • sitrus med zest;
  • sjøkale;
  • jordbær;
  • erter;
  • rose hofter;
  • tyttebær;
  • stikkelsbær.
 2. Produkter som skal utelukkes:
  • fett kjøtt;
  • margarin og smør.

prognoser

Folkemetoder i behandling av koronar hjertesykdom gir kun en positiv effekt hvis holder seg til riktig ernæring og eliminerer risikofaktorer.

Langsiktig behandling kan forbedre pasientens tilstand betydelig. Ofte blir antallet angrep og eksacerbasjoner av sykdommen redusert, og i noen tilfeller, og helt passerer.

For å forbedre tilstanden med hjerte muskel iskemi er det nødvendig å utføre et sett med tiltak for å justere livsstilen og ernæringen. Med denne tilnærmingen forbedres effektiviteten av behandlingen med folkemidlene.

Riktig valgt fytoterapi vil gradvis gi opp legemidler og opprettholde helse gjennom naturlige midler.

Behandling av kranspuls sykdom: hvordan å stoppe sykdommen og redde livet fra hjerteinfarkt

I denne artikkelen lærer vi:

Ifølge definisjonen av Verdens helseorganisasjon er hjertesykdom (CHD) a akutt eller kronisk myokarddysfunksjon på grunn av en relativ eller absolutt reduksjon i arteriell blodtilførsel til myokardiet, oftest assosiert med en patologisk prosess i koronararteriesystemet.

Dermed er IHD en kronisk oksygen sult av hjertemuskelen, noe som fører til brudd på normal drift. Mangel på oksygen fører til et brudd på alle hjertefunksjonene. Derfor er iskemisk hjertesykdom et komplekst konsept som inkluderer angina pectoris, hjerteinfarkt og hjerterytmeforstyrrelser.

Hvorfor forekommer kranspuls sykdom?

For normal drift trenger vårt hjerte konstant oksygenforsyning med blod. Blod forsyner vårt hjerte med kranspulsårene og deres grener. Inntil koronarøyets lumen er rent og bredt - hjertet mangler oksygen, noe som betyr at det er i stand til å arbeide effektivt og rytmisk uten å være oppmerksom på seg selv under noen forhold.

Allerede ved 35-40 år å få rene blodkar i hjertet blir vanskeligere. Helsen vår er i økende grad påvirket av den vanlige livsstilen. Økt blodtrykk og en overflod av fettstoffer i kostholdet bidrar til akkumulering av kolesterolinntak på veggene i koronarbeinene. Slik begynner fartøyets lumen å begrense, hvorfra livet vårt avhenger direkte. Regelmessig stress, noe som igjen fører til spasmer i kranspulsårene, og dermed reduserer blodstrømmen til hjertet enda mer. Endelig fører en stillesittende livsstil og overdreven vekt som en utløser uunngåelig til den tidligste forekomsten av koronar hjertesykdom.

Symptomer på iskemisk hjertesykdom. Hvordan skiller seg fra et hjerteinfarkt?

Ofte er de aller første synlige manifestasjonene av koronar hjertesykdom paroksysmal smerte i brystbenet (hjerte) - angina pectoris. Smertefulle opplevelser kan "gi" til venstre arm, krageben, scapula eller kjeve. Disse smertene kan være både i form av skarpe prikkende følelser, og i form av en følelse av trykk ("hjertet presser") eller brenner bak brystbenet. Slike smerter fører ofte til at en person fryser, stopper noen handlinger og til og med holder pusten til de passerer. Hjertesmerter i IHD varer vanligvis minst 1 minutt og ikke mer enn 15 minutter. Deres forekomst kan foregå av alvorlig stress eller fysisk stress, men det kan ikke være noen åpenbare grunner. Fra et hjerteinfarkt kjennetegnes angina angst med CHD av en lavere intensitet av smerte, deres varighet er ikke mer enn 15 minutter og forsvinning etter å ha tatt nitroglyserin.

På grunn av hva er det angrep av iskemisk hjertesykdom?

Når vi diskuterte blodtilførselen i hjertet, ble det sagt at rene koronarbeholdere gjør at hjertet vårt kan fungere effektivt under alle forhold. Kolesterolplakkene begrenser koronarens lumen og reduserer blodstrømmen til myokardiet (hjertemuskulaturen). Jo vanskeligere blodtilførselen til hjertet, desto mindre stress kan det tåle uten smertefullt angrep. Alt dette skjer fordi noen følelsesmessige og fysiske belastninger krever å styrke hjertearbeidet. For å takle en slik byrde trenger vårt hjerte mer blod og oksygen. Men fartøyene er allerede tilstoppet med fete forekomster og spasmed - de tillater ikke at hjertet får den nødvendige ernæringen. Hva skjer er at belastningen på hjertet vokser, men det kan ikke motta mer blod. Slik utvikler oksygen sulten i hjertemuskelen, som som regel manifesteres av et angrep av søm eller trykke smerter bak brystbenet.

Det er kjent - forekomsten av IHD fører alltid til flere skadelige faktorer. Ofte er de relatert til hverandre. Men hva er de skadelige?

Overflod av fettstoffer i kostholdet - fører til øke kolesterolet i blodet og dets forekomster på blodkarets vegger. Koronarens lumen smalker - blodtilførselen til hjertet minker. Dermed blir tydelige angrep av IHD merkbare hvis kolesterol innskudd begrenser lumen av koronarbeinene og deres grener med mer enn 50%.

Diabetes mellitus - akselererer prosessen med aterosklerose og avsetning av kolesterolplakk på karene. Tilstedeværelsen av diabetes mellitus i 2 ganger øker risikoen for kranskärlssykdom og forverrer prognosen til pasientene betydelig. En av de farligste hjertekomplikasjoner av diabetes er hjerteinfarkt.

hypertensjon - høyt blodtrykk skaper overdreven stress på hjertet og blodårene. Hjertet virker i en for høy grad av slitasje. Blodkarrene mister deres elastisitet - evnen til å slappe av og la mer blod strømme under lasten. Det er traumatisering av vaskulasjonen - den viktigste faktoren som akselererer avsetningen av kolesterolplakk og innsnevring av blodkarets lumen.

Sedentary livsstil - Konstant stillesittende arbeid på datamaskinen, bevegelse på bilen og mangel på nødvendige fysiske anstrengelser fører til svekkelse av hjertemuskelen, venøs stasis. Det blir vanskeligere for det svake hjertet å pumpe ut stillestående blod. Under disse forholdene er det umulig å fullføre hjertemuskelen med oksygen - utvikler CHD.

Røyking, alkohol, hyppig stress Alle disse faktorene fører til koronar spasmer - og dermed blokkere blodtilførselen direkte til hjertet. Regelmessige spasmer i hjerteskjoldene i de allerede blokkerte kolesterolplakkene er en farlig forløper for tidlig utvikling av angina pectoris og hjerteinfarkt.

Hvorfor fører IHD og hvorfor skal jeg behandle det?

Iskemisk hjertesykdom - progressive sykdom. På grunn av økt atherosklerose, ukontrollert blodtrykk og livsstil gjennom årene, blir blodtilførselen til hjertet forverret til kritisk verdier. Ukontrollert og ubehandlet IHD kan gå inn i hjerteinfarkt, hjerterytmeblokkering og hjertesvikt. Hva er disse tilstandene og hva er de farlige?

Myokardinfarkt Er det bortfall av et bestemt område av hjertemuskelen. Det utvikler som regel på grunn av trombose av arteriene som fôrer hjertet. Denne trombosen er et resultat av den progressive veksten av kolesterolplakkene. Det er på dem at blodpropper dannes over tid som kan blokkere oksygen til vårt hjerte og forstyrre livet.

Med hjerteinfarkt, er det et plutselig angrep av utålelig, tåre smerte bak brystbenet eller i hjertet. Denne smerten kan gis til venstre arm, scapula eller kjeve. I en slik tilstand har pasienten en kald svette, blodtrykket kan falle, kvalme, svakhet og frykt for sitt liv vises. Myokardinfarkt er forskjellig fra anginaangrep i IHD med utålelig smerte, som varer lenge, mer enn 20-30 minutter, og reduseres noe fra å ta nitroglyserin.

Hjerteinfarkt - livstruende tilstand, noe som kan føre til hjertestans. Det er derfor, hvis du har symptomene ovenfor, bør du umiddelbart ringe til en ambulanse.

Hjerte rytmeforstyrrelser - blokkering og arytmier. Langvarig forstyrrelse av tilstrekkelig blodtilførsel til hjertet i IHD fører til ulike hjertefrekvensmangler. Med arytmier kan hjertepumpens funksjon reduseres betydelig - det pumper ikke blodet effektivt. I tilfelle av alvorlig forstyrrelse av hjertefrekvens og ledning mulig hjertestans.

Hjerte rytmeforstyrrelser i IHD kan være asymptomatiske og kan kun registreres på et elektrokardiogram. Imidlertid føler pasientene seg i en rekke tilfeller i form av hyppige hjerteslag bak brystbenet ("pounding the heart"), eller tvert imot åpenbar lettelse av hjerteslag. Slike angrep er ledsaget av svakhet, svimmelhet og i alvorlige tilfeller kan føre til tap av bevissthet.

utvikling kronisk hjertesvikt - er resultatet av ubehandlet iskemisk hjertesykdom. Hjertesvikt er hjertets manglende evne til å takle fysisk stress og gi blod til kroppen. Hjertet blir svakt. Med mild hjertesvikt, er det alvorlig kortpustethet under trening. Ved alvorlig insuffisiens, er pasienten ikke i stand til å tolerere de letteste husholdningenes belastninger uten smerte i hjertet og kortpustethet. Denne tilstanden er ledsaget av hevelse i ekstremiteter, en konstant følelse av svakhet og ubehag.

Hjertesvikt er derfor et resultat av progresjon av koronar hjertesykdom. Utviklingen av hjertesvikt kan betydelig forverre livskvaliteten og føre til fullstendig tap av effektivitet.

Hvordan er diagnosen iskemisk hjertesykdom?

Diagnose av iskemisk hjertesykdom er laget i henhold til resultatene av instrumentelle og laboratorieundersøkelser. Pågår blodprøve, med tolkning av profilen av kolesterol og sukker. For å vurdere hjertefunksjonen (rytme, spenning, kontraktilitet) utføres EKG-opptak (Elektrokardiogram). For å nøyaktig vurdere graden av innsnevring av hjertefôringsbeholdere, injiseres et kontrastmiddel i blodet og en røntgenundersøkelse utføres - koronar angiografi. Et sett av disse studiene viser dagens tilstand av metabolisme, hjertemuskulatur og koronarbein. I kombinasjon med symptomene gjør dette det mulig å diagnostisere IHD og bestemme prognosen for sykdomsforløpet.

Behandling av IHD med medisiner. Prospekter. Hva er viktig å vite?

Først av alt er det nødvendig å forstå det narkotika behandler ikke hovedårsaken til hjertesykdom - de midlertidig muffle symptomene på kurset. Som regel foreskrives et helt kompleks av forskjellige preparater for behandling av IHD, som må tas hver dag fra tidspunktet for avtale for livet. I terapi av iskemisk hjertesykdom foreskrive stoffer av flere hovedgrupper. Medisiner i hver gruppe har en rekke rektor Begrensninger på bruken hos pasienter med IHD. Så behandling blir umulig, eller farlig for helse i nærvær av visse sykdommer hos forskjellige pasienter. Overlappende hverandre reduserer disse begrensningene betydelig muligheten for behandling av koronar hjertesykdom. I tillegg er aggregatet bivirkninger fra forskjellige stoffer, er faktisk allerede skilt fra CHD-sykdom, som mye reduserer kvaliteten på menneskelivet.

I dag brukes følgende grupper av narkotika for narkotikaforebygging og behandling av IHD:

 • platehemmere
 • B-blokkere
 • statiner
 • ACE-hemmer
 • Kalsiumantagonister
 • nitrater

Hver gruppe av disse stoffene har ganske bestemte grenser for anvendelighet og en rekke samtidige bivirkninger, som det er viktig å vite:

platehemmere - Blodfortynnende legemidler. De vanligste er aspirinholdige legemidler. Alle stoffer i denne gruppen kontraindisert i svangerskap og fôring. Narkotika har irriterende og ulcerende virkning på magen og tarmene. Det er derfor å ta disse legemidlene er en risiko for pasienter som allerede har magesår, tolv tolvfingre eller inflammatorisk tarmsykdom. Med langvarig bruk av aspirinholdige legemidler, risiko for allergisk respiratorisk reaksjon. Dette er spesielt viktig å vurdere om en pasient med IHD allerede har bronkial astma eller bronkitt; narkotika kan forårsake et angrep. Det må tas i betraktning at alle forberedelser av denne gruppen har en betydelig belastning på leveren og derfor ekstremt uønsket for bruk i leversykdommer.

B-blokkere - En stor gruppe medikamenter som opptar et av hovedstedene i medisinsk behandling av IHD. Alle beta-blokkere har betydelige begrensninger for bruk. Denne gruppen av rusmidler Ikke ta pasienter med bronkial astma, bronkitt, KOL, og diabetes mellitus. Dette skyldes bivirkninger i form av mulig bronkospasme og uregelmessig blodsukker.

statiner - Disse stoffene brukes til å senke nivået av kolesterol i blodet. Hele medisinen forbudt under graviditet og fôring, fordi statiner kan forårsake uregelmessigheter i fosterutviklingen. preparater svært giftig for leveren, i forbindelse med hvilke de ikke er anbefalt for de tilsvarende sykdommene. Ved opptak, er det nødvendig med regelmessig laboratorieovervåkning av leverinflammatoriske parametere. Statiner er i stand til å forårsake atrofi av skjelettmuskulatur, og forverre også dagens myopati. Av denne grunn, når det er smerter i musklene mot bakgrunnen for å ta disse medisinene, bør du konsultere en lege. Statiner er kategorisk uforenlige med alkoholinntak.

Kalsiumkanalblokkere - brukes også sammen med andre midler for å senke blodtrykket. Hele gruppen av disse stoffene er forbudt for bruk under graviditet og fôring. I tilfelle av diabetes mellitus inntaket av denne gruppen medikamenter i behandlingen av IHD er svært uønsket. Dette er forbundet med en risiko for alvorlige brudd på ionbalansen i blodet. Når det gjelder eldre og tilstedeværelsen av cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser, er bruk av rusmidler i denne gruppen forbundet med risiko for slag. Preparatene er kategorisk uforenlige med alkoholinntak.

ACE-hemmere (angiotensinkonverterende enzym) - oftest brukt til å senke blodtrykket ved behandling av IHD. Reduser konsentrasjonen av de viktigste ioner i blodet. Har skadelig påvirkning på blodets cellulære sammensetning. Giftig for leveren og nyrene, og derfor ikke anbefalt for bruk med tilhørende sykdommer. Ved langvarig bruk forårsake en konstant tørr hoste.

nitrater - oftest brukt av pasienter for å lindre angrep av smerte i hjertet (en nitroglyserin tablett under tungen), kan også foreskrives for å forebygge angina pectoris. Denne gruppen av rusmidler er forbudt for bruk under graviditet og fôring. Narkotika har en alvorlig effekt på karbonens tone, og derfor forårsaker bruken av hodepine, svakhet, senking av blodtrykket. Av denne grunn er behandling med nitrater farlig for personer med brudd på cerebral sirkulasjon, hypotensjon og intrakranielt trykk. Ved langvarig bruk av nitrater, reduseres effektiviteten betydelig i forbindelse med avhengighet - Tidligere doser slutter å fjerne angina pectorisangrep. Nitrater er kategorisk uforenlige med alkoholinntak.

Gitt det foregående, blir det tydelig at behandlingen av IHD med legemidler kun kan midlertidig begrense sykdommens fremgang, noe som forårsaker signifikante bivirkninger hos pasienten. Den største ulempen ved medisinering er effekter på symptomene på sykdommen uten å eliminere årsaken selv utvikling av iskemisk hjertesykdom.

Hovedårsaken til IHD-utvikling. Hvorfor utvikler denne sykdommen?

Iskemisk hjertesykdom er en metabolsk sykdom. Det er på grunn av de dype metabolske sykdommene i kroppen vår at kolesterol er deponert på fartøyene, blodtrykket stiger og en spasme i hjerteskarene. Med den jevne utviklingen av IHD Det er umulig å takle uten å fikse stoffskiftet i kroppen.

Hvordan kan jeg rette opp metabolismen og stoppe fremdriften av IHD?

Det er allment kjent - det er nødvendig å følge arterielt trykk. Ikke mindre kjent som Det er strengt sikkert antall "sunt" blodtrykk, som tilsvarer normen. Alt som er høyere og lavere er avviket som fører til sykdommen.

Ikke mindre er kjent at det konstante forbruket av fettstoffer og kaloriinnhold fører til avsetning av kolesterol i karene, fedme. Det blir således klart at Fett og kalorier i mat har også en strengt definert sats, innenfor hvilken personen er sunn. Overflødig fettinntak fører til sykdom.

Men hvor ofte sier syke mennesker at deres pust er dypere enn normalt? Kjenne pasientene om koronar hjertesykdom, hva er for mye dyp pusting hver dag en nøkkelrolle i utviklingen av sykdommen deres? Er det kjent for pasienter med IHD at mens de puster dypere enn en sunn fysiologisk norm, kan ingen stoffer stoppe sykdommens fremgang? Hvorfor skjer dette?

Åndedrag er en av de viktigste vitale funksjonene i kroppen vår. Det var pusten vår spiller en nøkkelrolle i stoffskiftet. Arbeidet med tusenvis av enzymer, aktivitet av hjertet, hjernen og blodkarene avhenger direkte av det. Puste, som blodtrykk, har strenge definerte normer, der en person er sunn. I årevis har pasienter med iskemisk hjertesykdom pusten for mye dyp. Overdreven pusting endrer gassens sammensetning av blod, ødelegger metabolismen og fører til utvikling av koronar hjertesykdom. Så med dyp pusting:

 • Det er en spasme av fartøy som nærer hjertet. fordi Fra vårt blod blir karbondioksidet vasket for mye - en naturlig faktor for vaskulær avslapping
 • Oksygen sult av hjertemuskelen og indre organer utvikler seg - Uten nok karbondioksid i blodet, kan oksygen ikke flyte til hjertet og vevet
 • Arteriell hypertensjon utvikler seg - løft av arterielt trykk - refleksbeskyttende reaksjon av kroppen vår mot oksygen sult av organer og vev.
 • Forløpet av de viktigste metabolske prosessene er forstyrret. Overdreven pustedybde forstyrrer sunne mengder blodgasser og dets syre-base tilstand. Dette medfører forstyrrelsen av den normale driften av en hel kaskade av proteiner og enzymer. Alt dette bidrar til brudd på metabolismen av fett og akselererer avsetningen av kolesterol i karene.

På denne måten, overdreven dyp pusting er en viktig faktor i utviklingen og utviklingen av iskemisk hjertesykdom. Det er derfor å ta en håndfull medisiner stopper ikke IHD. Med medisin fortsetter pasienten å puste dypt og ødelegge metabolismen. Dosene øker, sykdommen utvikler seg, prognosen blir mer alvorlig - og dyp pusting forblir. Normalisering av respirasjon hos en pasient med IHD - som medfører en sunn fysiologisk norm, er i stand til Stopp fremdriften av sykdommen, hjelp til behandling av narkotika og redde livet fra et hjerteinfarkt.

Hvordan kan man normalisere pusten?

I 1952 gjorde Sovjetforskeren-fysiologen Konstantin Pavlovich Buteyko revolusjonerende funn innen medisin - Oppdagelse av dyp pusting. På grunnlag utviklet han en syklus med spesiell respiratorisk trening, som gjør det mulig å gjenopprette sunn normal pust. Som vist ved bruk av tusenvis av pasienter som har passert gjennom Buteyko-senteret, eliminerer normaliseringen av pusten seg permanent behovet for medisiner til pasienter med begynnende grader av sykdommen. I alvorlige, forsømte tilfeller blir pusten en stor hjelp, slik at det sammen med medisinering kan redde kroppen fra sykdomsforløpet.

For å studere metoden til Dr. Buteyko og å oppnå et betydelig resultat i behandlingen, er det nødvendig å føre tilsyn med en erfaren metodolog. Forsøk på uavhengig normalisering av pusten, ved hjelp av materialer av ubekreftede kilder, gir i beste fall ikke resultater. Det er nødvendig å forstå pusten - en vital funksjon av kroppen. Innstillingen for sunn fysiologisk pusting har stor fordel, feil pust har stor helsehelse.

Hvis du vil normalisere pusten din - søk etter fjernundervisningskurset ved hjelp av Buteyko-metoden på Internett. Klasser holdes under oppsyn av en erfaren metodolog, som gjør det mulig å oppnå ønsket resultat i behandlingen av sykdommen.

Lektor ved Senter for effektiv læring, buteyko metode,
Neurologen, kiropraktor
Konstantin Sergeevich Altukhov

Heal deg selv selv

DIN HELSE I HÅNDENE

Nylige innlegg

Siste kommentarer

 • Galina til posten Iskemisk hjertesykdom
 • poster

  kategorier

  Nye innlegg

  Iskemisk hjertesykdom

  Hva er sykdommen - iskemisk hjertesykdom?

  Iskemisk hjertesykdom (CHD) er når hjertet lider på grunn av å stoppe eller redusere levering av blod til det. Årsaken til dette er de smertefulle prosessene som forekommer i koronarbeinene.

  Bare si at koronarsykdom - er det vanlige navnet av sykdommen, som refererer til en rekke sykdommer (angina pectoris, hjerteinfarkt, etc.), og de forekommer på grunn av dårlig levering av blod til hjertet på grunn av det faktum at koronarkarene truffet aterosklerose (aterosklerotisk plakk, spasmer av blodkar, trombose).

  Se på bildet, som viser hvordan et rent og sunt koronarfartøy ser ut (til høyre) og hvordan innsiden av fartøyet berørt av aterosklerose ser ut (fra venstre).

  At personen har utviklet en sykdom, slik som angina, er det nødvendig at ca 50% av arealet av en av koronararteriene ble påvirket av aterosklerose, og det skjer ikke på en dag, måned eller år.

  Hvorfor forekommer hjertesykdom (iskemisk hjertesykdom)?

  Flere studier har vist at personer som regelmessig engasjerer seg i manuell arbeid, lider av kranspuls sykdom sjeldnere enn personer med psykisk arbeidskraft.

  Den første og hovedfaktoren forekomsten av IHD er hypertensjon. Hos 70% av pasientene med iskemisk hjertesykdom har denne sykdommen oppstått mot en bakgrunn av høyt blodtrykk, når høyt blodtrykk varer lenger enn 160/95. Aterosklerose og spasmer i koronarbeinene utvikler seg mye raskere med hypertensjon, og derfor er det viktig å behandle hypertensjon i de tidlige stadier.

  Den andre faktoren Er diabetes mellitus. Utvekslingen av proteiner og lipider er forstyrret i diabetes mellitus, og dette bidrar også til utvikling av aterosklerose.

  Den tredje faktoren - Røyking. Mange røykere tror ikke at nikotin påvirker hjertet, men statistikk viser at personer som røyker folk, har et hjerteinfarkt oftere enn ikke-røykere. Og det er en forklaring på dette:
  Når røyking øker blodkoagulasjonen, som bidrar til dannelsen av tromboser, og samtidig dannes spasmer av koronarbeholdere, noe som fører til endring i koronarbeholdere.

  Den fjerde og stabile faktoren er fedme. Med fedme utvikler aterosklerose mye mer intensivt og flere ganger oftere enn hos personer med normal vekt. Mengden kolesterol hos mennesker med stor overflødig vekt økes kraftig, og stillesittende livsstil som folk fører med fedme, fremmer utviklingen av aterosklerose og kranspulsårene.

  Det er ikke utelukket og genetisk faktor. Det er gjentatte ganger etablert at barna til de menneskene som har lidd eller lider av kranspulsårene, blir syke fem ganger oftere enn barn av friske mennesker.

  Det er 4 former for iskemisk hjertesykdom:

  Den første form - stenocardia Er en av mange former for koronar hjertesykdom. Folk kaller det "Thoracic pad". Det oppstår når myokardiet, som et resultat av starten av iskemi, ikke tilstrekkelig tilføres blod.

  De viktigste og den viktigste årsaken til angina er aterosklerose i koronarårene i hjertet, men ikke sjelden årsak til angina er: coronaritis, myokarditt, syfilis Aortitt, og andre.

  Hva er tegn og symptomer på angina pectoris?

  Hovedtegnet på angina er smerte i venstre side av brystet.

  Disse smertene er sterke og paroksysmale. Det er ikke sjeldent at denne smerten, som først vises i venstre halvdel av brystet, sprer seg til venstre arm, nakke eller venstre skulder.

  Smerten kan være av komprimerende natur - da har en person en følelse av at noen har sterkt presset hjertet fra innsiden og dette smertsyndromet varer i flere minutter.

  Smerte kan også ha et sømt tegn - da har en person en sterk prikk i hjerteområdet, og det er ingen mulighet for å puste inn eller puste luften fra brystet. Slike smerter varer også i noen få minutter.

  Disse smertene kan oppstå under å spise eller gå. De oppstår ofte når du forlater varmen i kulde. Når det oppstår smerte når det går, stopper det raskt hvis personen stopper.

  I begynnelsen av denne sykdommen, forekommer angrep av smerte sjelden og bare med fysisk anstrengelse eller med sterk følelsesmessig spenning. Men så blir slike angrep hyppigere og oppstår selv når personen er i fullstendig hvile.

  På slike tidspunkter må du raskt sette en tablett av nitroglyserin eller Validol under tungen, så har smerten en 1 minutt.

  Hvis smerten ikke er helt stoppet av nitroglyserin eller validol, er slik angina ikke et tegn på CHD, men har en refleks karakter. Reflex angina pectoris alltid skjer mot en bakgrunn av andre sykdommer, som diafragmahernie, kolecystitt, flatulens, tarm, magesår, kreft, kardinal av magen, etc. Og for å bli kvitt angina av denne art, er det nødvendig å behandle sykdommen, mot der det er manifestert..

  Den andre formen av IHD er hjerteinfarkt.

  Hva er hjerteinfarkt?

  Hvorfor forekommer hjerteinfarkt?

  myokard - Muskelvevet i hjertet, som er kontraherende, skyver blodet. Dette er hoveddelen av hele hjertet i hjertet.

  Når en hjerteinfarkt - dette betyr at en viss del av hjertemuskelen (muskelvev) ikke får strøm fra det faktum at det var en blokkering av et av koronarkarene.

  Figuren viser hjertet og i sirkelen viser hvor det oppstod en blokkering i koronarbeholderen.

  Som følge av denne blokkering oppstår nekrose på denne delen av myokardiet (hjertet) eller på annen måte - celledød (det er indikert med blå flekker på figuren).

  Avhengig av størrelsen på det berørte nekrotiske området er myokardinfarkt småfokus og storfokal.

  Omfattende hjerteinfarkt - dette betyr at mer enn halvparten av hjertet i hjertet (myokardiet) er påvirket av nekrose. Sjelden, hvilken type pasient overlever med et slikt angrep.

  Hva er tegn og symptomer på hjerteinfarkt?

  Det er tre former for denne sykdommen: astmatisk smerte og magesmerter.

  Den astmatiske formen kan fortsette smertefritt. På dette punktet er det en ventrikulær svikt som en type hjerteastma.

  Ved smerte begynner hjerteinfarkt, som angina, med alvorlig smerte i hjerteområdet (venstre halvdel av brystet).

  Og med mageform - smerten oppstår i brystområdet, men nærmere magen.

  Men i alle former, blir ikke smerte (hvis noen) stoppet av Validol og nitroglyserin, som i angina pectoris. Og enda kraftigere smertestillende midler eliminerer ikke det. Pasienten i dette øyeblikket blek, eller rettere blir ansiktet hans grått. Det blir dekket med kaldt svette. Ofte på samme tid, rushes en person og blir ekstremt rastløs. Under et angrep er kvalme og oppkast ikke utelukket. Arterialt trykk faller som regel, og puls blir stille og hyppig.

  Hvor mange angrep av hjerteinfarkt kan det være?

  og Hva angrep av hjerteinfarkt er det farligste?

  Attack av hjerteinfarkt skjer:

  hoved~~POS=TRUNC, hvis personen aldri har hatt en kransløpssirkulasjon før;

  igjen, Hvis hjerteinfarkt har utviklet seg andre steder i hjertemusklene noen gang etter den første og

  tilbakevendende, hvis infarkt utviklet seg etter 2-3 måneder på samme sted som den primære.

  Avhengig av hvor mange prosent av det totale arealet av myokardiet er berørt av nekrose, kan anfall være mindre farlig for livet og svært farlig.

  På grunn av det faktum at en del av hjertemusklen slutter å virke, er hjerterytmen brutt, noe som resulterer i takykardi og ekstrasystol. Det er mange komplikasjoner etter et hjerteinfarkt, og de fleste av dem fører til dødelig utgang, hvis det ikke er aktuelt å gi pasienten kvalifisert, akutt medisinsk behandling. I de fleste tilfeller er dette et akutt kirurgisk inngrep.

  Er det mulig å kurere hjertesykdom?

  Selvfølgelig kan du, om ikke å være lat. I verden så langt er det ikke slik medisin som har blitt akseptert en gang og - du er sunn.

  For å bli frisk igjen, tar det lang og hardt arbeid å gjøre dette. Nedenfor beskriver vi den tradisjonelle medisinen som virkelig hjelper.

  Den tredje form for IHD er akutt koronarinsuffisiens, men vi vil ikke beskrive det, siden et av tegnene til denne akutte (dvs. plutselige) sykdommen er pasientens død. Det oppstår på grunn av koronar aterosklerose, som påvirker mer enn 60% av koronarbeinene.

  Den fjerde formen av IHD er mangel på blodsirkulasjon eller hjerterytmeforstyrrelser. Dette er en smertefri form for IHD, og ​​den, som sykdommene beskrevet ovenfor, kommer fra hjertekarene.

  Folkemidlene for IHD

  De som kjenner eller har lest årsakene grunn som det er koronarsykdom, har innsett at den virkelige kur iskemi, kan bare rense blodkar fra åreforkalkning og blodpropp.

  Og for å sikre at fartøyene alltid er rene og sunne, må du senke nivået av kolesterol i blodet ditt og drikke de medisinske infusjonene som fortynner blodet, og ikke kondensere det.

  Oppskrift 1.

  Hvitløk tinktur eller Elixir av ungdom.

  Vi tilfeldigvis ikke gi den aller første oppskriften nøyaktig denne. Alle som noen gang har brukt denne tinkturen i behandling, reiterer enstemmig den fantastiske egenskapen for hvitløkstinktur for å helbrede hjertesykdommer. Det er tatt med alle kardiovaskulære sykdommer (hypertensjon, iskemi, aterosklerose,

  Jeg bekrefter personlig disse ordene av forfatteren av disse linjene. Min mor led av høyt blodtrykk, drakk tabletter daglig, men de reduserte trykket bare en stund. Etter at hun drakk et par kurs av hvitløkstinktur - trykket i flere år nå er normalt.

  Nå oppskriften selv:

  250 gram peeling hvitløk (helst hjemme, ikke butikk) må knuses i en keramisk eller tremørtel. Hvorfor kan du ikke male hvitløk gjennom en kjøttkvern eller rist på rivejern? Faktum er at når det kommer i kontakt med metallprodukter, taper hvitløk halvparten av helbredende egenskaper.

  Når hvitløk er godt knust og gi juice, fyll den med 96% alkohol - 250 gram. Bland godt med en trespatel, tøm alt i en mørk flaske eller krukke. Hvitløk skal infunderes i 2 uker. I løpet av denne tiden, rist det av og til (hver annen dag), slik at alkoholen tar opp så mange nyttige hvitløksstoffer som mulig.

  Etter to uker, filtrer tinkturen (du kan gjennom et tynt vev) og begynn å ta denne eliksiren av ungdom 3 ganger daglig 30 minutter før du spiser, i henhold til følgende skjema:

  Den første dagen - 1 dråpe. For å dryppe tinktur er det nødvendig i 50 ml (halv halv) melk (med andre væsker er det umulig).

  Den andre dagen - 2 dråper, den tredje dagen - 3 dråper og så videre.

  På dag 15, ta 15 dråper, og deretter redusere daglig en dråpe:

  på dag 16-14 dråper, på dag 17-13 dråper, på dag 18-12 dråper, og så vil du nå 1 dråpe på dag 29.

  Etter 29 dager kan du drakk en dråpe 3 ganger om dagen, er det allerede begynt med neste (30) dagen infusjons drikke 25 dråper 3 ganger om dagen, til hele infusjonen er fullført. Dette er - ett kurs av opptak.

  Hvor mange ganger og for hvilken tidsperiode å gjøre dette kurset avhenger av tilstanden til blodårene dine.

  Moren min har for eksempel litt overvekt og var den første fasen av diabetes, så kursene gjorde ett til fem år. Bare 3 kurs er nødvendig. Allerede to uker etter begynnelsen av mottakelsen av denne eliksiren ble hennes trykk normalisert, søvn gjenopprettet, hodepine forsvunnet og humøret forbedret.

  Hvis du bare har den første fasen av sykdommen, er det nok å rense karene på denne måten 1 gang om 5 år.

  Legemidler, infusjoner og tinkturer av hvitløk er kontraindisert, dersom pasienten har en hyperacid gastritt.

  Oppskrift nr. 2.

  Det er et veldig godt og bevist resept for iskemisk hjertesykdom. Tabletter og injeksjoner hjelper midlertidig, og denne oppskriften lindrer anfall meget bedre og, viktigst, i lang tid.

  Oppskriften er kompleks, men graden av helbredelse er rett og slett uerstattelig.

  Først må du ta 50 gram hver Følgende komponenter:

  1. Rosehip frukt
  2. Pine knopper
  3. malurt
  4. gress

  Fyll alle komponentene med 3 liter ren, men rent vann og la det stå i 3 timer for de tørre ingrediensene å suge.

  Sett i god tid alt i en emaljepanne. Brannen må være veldig, veldig svak, slik at vannet i pannen ikke kokes sterkt, men sakte vandre i 2 timer. Lukk lokket på gryten.

  Etterpå pakker du pannen med noe varmt, slik at det stikker i ytterligere 24 timer.

  Etter 24 timer i en anstrengt infusjon, legg til:

  1. Chaga Extract - 200 gram
  2. Juice fra bladene av Aloe - 200 gram
  3. honning - 500 gram
  4. konjakk - 250 gram.

  Sett denne forbindelsen på et mørkt sted, men i 4 dager, og da kan du begynne å behandle din IHD ved å ta sammensetningen 3 ganger om dagen.
  Drikk det må være 2 timer før du spiser 1 teskje. Kurs - 2 - 3 måneder (hvis mindre, kan anfall etter en stund igjen vises).

  Oppskrift nummer 3. Frukt av hagtorn (Otvar).

  Å få 3 ss tørre perler hagtorn, fylle dem med 0,5 liter kokende vann og kok frukten ved lav temperatur i ca 10 minutter insisterer mer time buljong - To. Drikk 150 ml (litt mer enn et halvt glass) før måltider tre ganger om dagen, og fjerde gang - før sengetid. Dette legemidlet drikke som skal tas for alle pasienter med aterosklerose, hypertensjon, svimmelhet, søvnløshet, angina, hjertebank.

  Daglig mottak - en måned er et kurs, du trenger en pause-10 - 14 dager og drikker igjen. For året må du gjøre 6-7 av disse kursene.

  Med langvarig behandling med avtagning av hagtorn, forbedrer pasientene selv med uttalt atherosklerose. Samtidig, høytrykksfallet (stabiliserer), blir søvn sterk og langvarig. Forbedrer blodsirkulasjonen i hjertemuskelen (i myokardiet) og i hjernen, forhindrer overbelastning og slitasje på hjertet.

  Oppskrift nummer 4. Tinktur av hagtorns frukter (på alkohol) virker på samme måte som buljongen, og resultatet av å ta tinkturen er identisk med buljongen.

  Rør et halvt glass hagtornefrukt i en mørtel og bland med 100 ml alkohol.

  3 uker må du vente på frukten for å gi all den helbredende kraften i infusjonen (du sjeler det noen ganger) og etter belastning ta 1 teskje 3 ganger om dagen.

  Kurset, pause og antall kurs per år er det samme som ved bruk av buljong, men infusjonen hjelper fortsatt med thyrotoksikose og nervøs spenning.

  Hovedårsaken til hjertesykdom i aterosklerose, så se flere oppskrifter i denne delen.

  I nær fremtid vil vi legge til flere flere oppskrifter.

  Hvordan kurere hjertesykdom

  Iskemisk hjertesykdom (IHD) er en sykdom som utvikler seg med utilstrekkelig inntak av oksygen til hjertemuskelen gjennom koronararteriene. Den vanligste årsaken til dette er atherosklerose av kranspulsårene med dannelse av plakk og innsnevring av deres lumen. Det kan være akutt og kronisk (lang). Manifestasjoner av IHD kan være: angina pectoris, hjerteinfarkt, hjertearytmi og plutselig hjertedød.

  Hva slags sykdom?

  Iskemien i hjertet har lenge vært vurdert bare en mannlig sykdom, som hos kvinner iskemisk hjertesykdom, ble ibbs ikke diagnostisert.

  For tiden påvirker denne sykdommen både kvinner og menn i alderen 40-65 år, og det er en tendens til rask "foryngelse" av sykdommen. Dette skyldes den utbredte forekomsten av risikofaktorer for utviklingen av patologi, som inkluderer hypertensjon, røyking, alkoholmisbruk, fedme, diabetes, arvelig predisposisjon, stillesittende livsstil, vedvarende stress og tretthet.

  Koronar hjertesykdom har et karakteristisk bølgete kurs: Den akutte sykdomsformen er erstattet av en kronisk. På begynnelsen av utviklingen er patologien manifestert av plutselige angina pectorisangrep, som i regel oppstår etter intensiv fysisk anstrengelse eller psykologisk overarbeid. I dette tilfellet har pasientene sterkest trykksmerter i hjertet, dyspné og frykt for død, pusteproblemer. Men over tid blir anfall hyppigere og forekommer uten tilsynelatende grunn - sykdommen blir en kronisk form.

  Faren for hjerteiskemi er utviklingen av alvorlige komplikasjoner i fravær av behandling i tid, blant annet hjerteinfarkt, kronisk hjertesvikt og brudd på rytmen av hjertekontraksjoner. Disse konsekvensene forverrer ikke bare pasientens livskvalitet, men fører også til alvorlig funksjonshemning eller død. Hvert år dør 2,5 millioner mennesker fra denne sykdommen.
  Kilde: doctor-alex.com

  bevis

  De første tegn på koronar hjertesykdom blir som regel smertefulle opplevelser - det vil si symptomene er rent subjektive. Jo tidligere pasienten fokuserer på dem, desto bedre. Grunnen til å søke på en kardiolog bør være ubehagelig følelse i hjertet, spesielt hvis det er ukjent for pasienten og ikke har blitt testet før. Det samme gjelder imidlertid for "kjente" følelser som har endret sin karakter eller tilstandsbetingelser.

  Mistanke om koronar hjertesykdom bør forekomme hos pasienten, og hvis smerten i brystet forekommer med fysisk eller emosjonell stress og er i ro, har det et angrep. I tillegg krever enhver retrosternal monoton smerte også omgående behandling til kardiologen, uavhengig av smertenes styrke, heller ikke fra pasientens unge alder eller fra sin gode helsetilstand til andre tider.

  Som allerede nevnt, fortsetter IHD bølgende: Perioder med ro uten manifestasjon av alvorlige symptomer erstattes av episoder av forverring av sykdommen. Utviklingen av koronar hjertesykdom varer i flere tiår, under sykdomsprogresjonen er dens former og følgelig de kliniske manifestasjonene og symptomene kan endres. Det viser seg at symptomene og tegn på koronar hjertesykdom er symptomer og tegn på en av dens former, som hver har sine egne egenskaper og strøm.

  Derfor vil vi vurdere de vanligste symptomene på hjerte-og karsykdommer i samme rekkefølge som hovedformene ble vurdert i avsnittet "Klassifisering av koronar hjertesykdom". Det skal imidlertid bemerkes at om lag en tredjedel av pasientene med IHD ikke får noen symptomer på sykdommen i det hele tatt, og ikke engang vet om eksistensen. Dette gjelder spesielt for pasienter med smertefri myokardisk iskemi. Andre kan være forvirrende symptomer på koronar hjertesykdom er brystsmerte, smerte i armen, smerter i den nedre kjeve, ryggsmerte, kortpustethet, kvalme, sterk svetting, hjertebank eller hjertearytmier.

  årsaker

  Til tross for at hjertet i kroppen pumper blod, trenger det selv blodtilførsel. Hjertemuskelen (myokard) mottar blod gjennom to arterier som beveger seg bort fra aorta-roten og kalles koronar (fordi de runder hjertet som en krone). Videre er disse arteriene delt inn i flere mindre grener, som hver setter sin del av hjertet.

  Det er ikke flere arterier som bringer blod til hjertet. Derfor, ved å redusere lumen eller blokkering av en av dem, mangler stedet av hjertemusklen oksygen og næringsstoffer, utvikler sykdommen.

  Årsakene til hjertesykdom i hjertesykdom er for tiden ansett å være aterosklerose av kranspulsårene med avsetning av kolesterolplakk i dem og innsnevring av arterien lumen (koronar sykdom). Som et resultat kan blod ikke komme til hjertet i tilstrekkelig volum.

  For det første manifesterer mangel på oksygen seg bare under høy belastning, for eksempel når du kjører eller går raskt med en last. Smerten som opptrer etter brystbenet kalles stress angina. Som lumen i kranspulsårene smalner og metabolisme av hjertemuskelen forverres, begynner smerten å oppstå ved en stadig lav belastning, og til slutt, og i ro.

  Samtidig med angina pectoris kan kronisk hjertesvikt utvikles, manifestert av hevelse og kortpustethet.

  Ved plutselig ruptur av plakk kan det oppstå fullstendig overlapping av arterien lumen, hjerteinfarkt, hjertestans og død. Graden av skade på hjertemuskelen i dette tilfellet avhenger av hvilken arterie eller forgrening okkludert - jo større arterien, jo verre konsekvenser.

  For å utvikle et myokardinfarkt, bør lumen av arterien reduseres med ikke mindre enn 75%. Den langsommere og mer gradvis dette skjer, hjertet er lettere å justere. En skarp blokkering er farlig og fører ofte til døden.
  Kilde: medportal.ru

  symptomer

  Symptomer på hjerte-og karsykdommer inkluderer:

  • arytmi,
  • fysisk svakhet,
  • en følelse av kompresjon i hjertet, som er det viktigste og hyppige symptomet på koronar hjertesykdom,
  • kvalme,
  • kortpustethet selv med en liten belastning,
  • økt kald svette er også et av CHD symptomene.

  Symptomer på IHD i angina er preget av paroksysmisk intens smerte, som varer i en kort periode. Den pressende følelsen i brystområdet forårsaket sannsynligvis utseendet til det populære navnet angina pectoris - "angina pectoris". Sykdommer i hjerte-og karsykdommer, angina er ledsaget av smertefulle opplevelser, smerter gir vanligvis opp til vanndelen i kroppen, ofte igjen. En hånd, et ben, under ribben, under skulderbladet, den ene siden av nakken eller under kjeften kan gnage. Noen ganger kan slike symptomer på IHD og angina lignes på halsbrann og ubehag ved fordøyelsen, og en person på lang tid antar ikke engang tegn på iskemisk sykdom.

  CHD er iboende og mentale manifestasjoner:

  • urimelig angst,
  • en følelse av panikk frykt for døden,
  • trist humør, uforklarlig apati til det som skjer,
  • en skarp mangel på luft.

  Et annet iskemisk symptom er brystsmerter, som ikke går bort etter å ha tatt nitroglyserin. Ofte sykdommen koronar hjertesykdom, er angina symptomer uttrykt i vanlige smerter som oppstår spontant, som det var, ut av ingenting, for eksempel i løpet av formiddagen kjølig dusj, den plutselige tilbaketrekning fra varmen i den kalde luften, kulden, vinden, når røyking. Eller når en person spontant gjør noen bevegelser eller handlinger som krever en kraftig blodutvikling.

  De fleste betaler vanligvis ikke mye oppmerksomhet til slike CHD-symptomer, og kan leve lenge uten å innse faren. Men manifestasjonene av koronar hjertesykdom kan ikke ignoreres, konsekvensene kan være tragiske, siden konstant "anemi" truer med hjertemuskulaturens død, myokardets nekrose, plutselig død.

  Iskemisk sykdom er den vanligste årsaken til morbiditet og høy dødelighetstrøm i utviklede land, til tross for det høye nivået av medisinske prestasjoner. Ved alvorlige komplikasjoner, når det gjelder tilstrekkelig sterk innsnevring av fartøyene, krever IHD-behandling bruk av operative metoder: en artrokoronær bypass (erstatning av et skadet kar med et kunstig implantat); angioplastikk (metode for å forstørre fartøyets lumen, ved inflasjon); Bruken av endovaskulær kirurgi (operasjonen passerer inne i fartøyet uten å kutte). En slik metode for kirurgisk inngrep gjør det mulig å gjennomføre det til pasienter som er kontraindisert i generell anestesi, siden lokalbedøvelse er brukt.

  Kompleks CHD-behandling inkluderer følgende tiltak.

  • Relief fra smerte før behandling. Å gi hvile. Hvis det er et alvorlig tilfelle av behandling av koronar sykdom, er det i dette tilfellet mulig, og noen ganger er det nødvendig å bruke epidural anestesi.
  • Flytighet og økning i fluiditeten i blodet. Det er viktig å utføre forskning på viskositeten til blod, trombose, kontrollere nivået av kolesterol, fett og andre biokjemiske indikatorer.
  • Mottak av antikoagulantia. IHD-behandling forutsetter disse stoffene uten å feile, de er i stand til å minimere sannsynligheten for trombose.
  • Forebygging av aterosklerose, som er hovedfaktoren i forstyrrelsen av koronar blodstrøm i iskemisk sykdom.
  • Påvisning og behandling av samtidige avvik i kardiovaskulær og sentralnervesystemet.
  • Mottak av prostaglandiner for oppdagelse av en alternativ by-pass blodforsyning ved behandling av IHD.
  • Bruk av legemidler som påvirker oksygenleveransen og behovet for det med hjertemuskelen. For å gjøre dette, bruk kalsiumantagonister, nitrater og betablokkere. Å øke nivået av oksygen i blodet også ty til prosedyrene for hyperbarisk oksygenering.
  • Ultralydsskanning av arteriell sengen, måling av oksygen i vev og andre studier som karsykiren vil foreskrive når man planlegger en operasjon.

  Med en betydelig del av årsakene til koronar hjertesykdom kaster mikrosementer av kalium og magnesium. De bidrar til å redusere blodviskositeten, opprettholde elastisiteten til blodkarets vegger, redusere veksten av aterosklerotiske plakk, forbedre metabolismen i hjertemuskelen og strømme inn i myokardiet av energi.
  Kilde: panangin.ru

  diagnostikk

  Målet med undersøkelsen for mistenkt iskemisk sykdom:

  1. identifisere ekstra risikofaktorer: høyt blodtrykk, blodkolesterol, tegn på diabetes, nyreskade
  2. vurdere tilstanden til hjertemuskelen,
  3. vurdere tilstanden til kranspulsårene,
  4. plukke opp taktikk for behandling,
  5. forutsi behovet for hjertekirurgi.

  Konsultasjon av spesialist leger:

  Hver pasient med kronisk hjertesykdom eller mistenkt for det bør konsulteres av en kardiolog og, om nødvendig, i fremtiden for å bli observert med ham. Hvis det oppdages en indikasjon for operasjonen, bør en hjertekirurg konsulteres. Hvis pasienten har diabetes mellitus eller bare økt blodsukkeret, er det nødvendig med endokrinologkonsultasjon og passende behandling.

  • En generell blodprøve - lar deg få et generelt bilde av blodtilstanden.
  • Analysen av blod for sukker - påvisning av diabetes.
  • Lipidprofil - flere indikatorer er bestemt: totalt kolesterol, lavt tetthet lipid kolesterol (dårlig), høy tetthet lipider (god), atherogenicitetsindeks, triglyserider (fett).
  • Kreatinin, urea - reflekterer kvaliteten på nyrene. Deres vurdering er nødvendig, siden nyrene er en av koblingene i utviklingen av hypertensjon og hele kardiovaskulær kontinuum.
  • Proteinuri er tilstedeværelse av protein i urinen. Viser om det er en nyreskade.
  • Mikroalbuminuri (MAU) - Tilstedeværelsen i urinproteinalbuminet i lave konsentrasjoner. Det er ikke bestemt i alle laboratorier. Anbefales for analyse av nyere vitenskapelige studier som en ekstra risikofaktor for koronar sykdom.
  • Måling av blodtrykk (BP) er en nødvendig prosedyre for alle pasienter. Ved tvilsomme resultater kan 24-timers blodtrykksovervåking (BPMD) eller stresstest (stresstest) foreskrives.
  • Radiografi på brystet - lar deg vurdere hjertets størrelse og form, samt tilstedeværelsen av stagnasjon i lungene.
  • EKG i ro - reflekterer myokardiums elektriske aktivitet (hjertemuskulatur). Det er mest egnet for påvisning av arytmier, myokardinfarkt, samt indirekte tegn på hjertehypertrofi.
  • Holter overvåking av EKG - kontinuerlig lesning av EKG i løpet av dagen med en spesiell enhet festet til pasientens belte. Sensorene limes til brystet, og pasienten lever med det vanlige livet, men registrerer tidspunktet for smertestart. Tillater registrering av avvik i hjertearbeidet, som ikke kan "fanges" på et normalt hvilende EKG.
  • EKG med en last (VEM sample - "sykkel" eller tredmil - tredemølle) - registrering av EKG og blodtrykket mens pasienten er syklet på ergometersykkel eller vandre på en tredemølle. Det gjør det mulig å vurdere den generelle ytelsen til kardiovaskulærsystemet, og viktigst av alt - å skille angina fra andre lignende sykdommer med smerte i hjertet.
  • Ekkokardiografi (ultralyd i hjertet) - en visuell vurdering av hjertet ved hjelp av ultralyd. Det gjør det mulig å identifisere soner av hjerteinfarkt, komprimering, utvidelse av hjertet og kvaliteten på ventiler.
  • Koronarangiografi er gullstandarden for diagnose av hjertesykdom. Ved hjelp av en lang sonde fra hoften, injiseres et kontrastmiddel i hjertets kar, fulgt av en røntgenstråle. Lar deg tydelig visualisere plasseringen av plakk og graden av innsnevring av arterien lumen, og derfor nøyaktig avgjøre om kirurgi er nødvendig.

  Behandling av koronar hjertesykdom

  For å få en nøyaktig diagnose, er pasienten tildelt en grundig studie av kardiovaskulærsystemet:

  • ECG;
  • ekkokardiografi;
  • koronagraf;
  • bestemmelse av konsentrasjonen av totalt kolesterol og HDL kolesterol.

  Hvordan behandle og kurere hjertesykdom? Grunnlaget for behandlingen av koronar hjertesykdom er først og fremst eliminering av alle negative faktorer som påvirker utviklingen av sykdommen: det er nødvendig å gi opp dårlige vaner og føre en aktiv fysisk livsstil, normalisere blodtrykk, kolesterol og normalisere kroppsvekt, for å venne seg til et riktig balansert kosthold.

  I alvorlige tilfeller kan rekonstruktiv kirurgisk operasjon på de berørte hjertekarbonene i hjertet utføres for å gjenopprette blodtilførselen til myokardiet:

  • ballong angioplastikk og stenting - en forholdsvis enkel operasjon, utføres under gjennomlysning, ved hvilken innføres i arterien ballongkateter, som er rettet mot det sted ballongen er blåst opp, og den begrensning at "Slam" aterosklerotisk plakk inn i karveggen. Hvis den ønskede effekten ikke er oppnådd, plasseres en stent (en spesiell vår, som ikke tillater at arteriene smalges) på stedet for sammenbrudd;
  • koronar arterie bypass graft - En komplisert operasjon, som innebærer systemet med kunstig sirkulasjon. Stedet for den okkluderte arterien er shunted (en bypass er ferdig) av en vene tatt fra hoften, eller en radial arterie tatt fra underarmen. Det nye fartøyet kobles med den ene enden til thoracale aorta, og den motsatte enden til hjertets kranspulsår, slår av det berørte området av kranspulsåren fra sirkulasjonen.

  Kirurgisk behandling av iskemisk hjertesykdom

  Kirurgisk behandling av IHD blir stadig vanlig, spesielt i alvorlig angina. Den mest effektive er operasjonene som gjenoppretter normal blodstrøm i en stenotisk eller tilstoppet koronararterie. Disse inkluderer coronar arterie bypass grafting og driften av å skape en brystkardon anastomose. Et alternativ til koronar arterie bypass-podning kan være angioplastikk - innføringen i kranspulsåren av et kateter med en ballong oppblåst; På grunn av ballongens doserte utvidelse er det mulig å redusere graden av innsnevring av fartøyet.

  Kirurgisk behandling brukes, og i noen tilfeller er hjertes hjertesyke utviklet i utfallet av hjerteinfarkt. Formålet med operasjonen er å forhindre utviklingen av hjertesvikt på grunn av tilstedeværelsen av en aneurisme. En aneurisme blir resected; ofte under operasjonen blir trombotiske masser i aneurysmhulen fjernet. Kirurgisk behandling av IHD utføres under betingelser for kunstig sirkulasjon i spesialiserte sentre for hjertkirurgi.
  Kilde: zabolevaniya.ru

  Folkemidlene

  Nedenfor er oppskrifter for behandling av hjerteisoki folkemidlene:

  • Fennikel. 10 g fennikelfrukt helles i et glass kokende vann, oppvarmes i et vannbad, avkjøles, filtreres, klemmes og bringes til et volum på opptil 200 ml. Ta 1 spiseskje 3-4 ganger om dagen for koronarinsuffisiens.
  • Pepperrot med honning. Med hjertesykdom om morgenen, 1 time før et måltid, bland 1 teskjepe riven pepperrot med 1 teskje honning, bedre enn lime. Vask bare med vann. Bland bare før bruk. Ta blandingen i 1-1,5 måneder, helst i vår og høst.
  • Egg og rømme. For et godt hjertearbeid bør du lage en blanding bestående av 2 egghviter, slått med 2 ts rømme og 1 teskje honning. Spis på tom mage.
  • Svinesvin. Angina 10 g urt Cudweed kokt vann, oppvarmet på et dampbad i 15 minutter, avkjølt 45 minutter, filtrert, drenert og volumet ble justert til 200 ml. Drikk 1 / 3-1 / 2 kopp etter å ha spist.
  • Elixir for hjertet. Vi tilbyr en oppskrift på eliksir, som hjelper med hjertesykdommer som angina og iskemi, samt aterosklerose og hypertensjon. For å få en eliksir, må du forberede 2 formler:
  1. honning naturlig (bedre mai) - 500 g, vodka 40% - 500 g; Bland begge deler, varme med moderat varme (omrør hele tiden) til melkefilmen dannes på overflaten, fjern deretter fra varme og la stå;
  2. motherwort, wheatweed, valerian (knust rot), sporish, kamille. Ta en klype av hver urt, bryg 1 liter kokende vann og sett for å bosette seg i en halv time. Deretter spenne gjennom flere lag av gasbind.
  • Bland den første med den andre. Deretter legger legemidlet på et mørkt sted i 3 dager. Ta den første uken i en teskje 2 ganger om dagen (morgen og kveld). Fra og med den andre uken, ta en spiseskje 2 ganger om dagen til alt er brukt. Etter 7-10 dagers pause, forbered igjen medisinen og fortsett behandlingen, hvis løpet er 1 år.
  • Dill. Grind urtens dill eller dets frø, bryg 1 spiseskje i 1,5 kopper kokende vann, la det brygge. Drikk tilberedt infusjon i løpet av dagen med angina pectoris.
  • Hawthorn (infusjon). En spiseskje tørket hagtorn frukt brygg 200 ml kokende vann, insister 2 timer på et varmt sted (du kan brygge i en termos), drenering. Ta 1-2 spiseskjeer 3-4 ganger daglig før måltider.
  • Hawthorn (te). Brew hagtorn frukt som te. Antallet frukt betyr ikke noe, fargene på infusjonen skal lignes på te med middels styrke. Drikk med sukker. Søk om hjertesykdom.
  • Hawthorn med motherwort. Behandling av stenokardi ved buljongen av hagtorn Russiske helbreder ble ansett som de beste middelene. 6 ss topp med hagtornefrukt og 6 ss Leonurus hell 7 kopper kokende vann. Ikke kok. En pott med hagtorn og morwort innpakket hjertelig og satte på seg en dag. Stamme og vri de hovne bærene gjennom gasbind. Oppbevar tilberedt kjøttpålegg på et kjølig sted. Ta et glass 3 ganger om dagen. Ikke søt. For å forbedre smaken kan du blande med buljongen av villrosen brygget på samme måte.
  • Hvitløk med honning og sitron. Når angina med dyspnø anbefales å ta hvitløk med honning og sitron. Ta 1 liter honning, 10 sitroner, 5 hode hvitløk. Fra citroner presser saften, skrell hvitløk, skyll og rist (du kan passere gjennom kjøttkvern). Alt blandes og forlates lukket på et kjølig sted i en uke. Ta 4 ts 1 time per dag, og ta det sakte, med stopp mellom måltider i hver skje i 1 minutt.
  • Goatee Goose. 2-4 skjeer av urteblomkål gås helle et glass kokende vann og insistere før avkjøling. Ta 1/3 kopp 3 ganger daglig før måltider med angina pectoris, migrene.
  • Løvehale. 15 gram urter motherwort cardiac helle et glass kokende vann og insisterer til avkjølt. Ta en spiseskje 3-4 ganger daglig før måltider med stenokardi, myokarditt, cardioneurose.
  • Elske det medisinske. 40 g tørrpulverte rotter elske medisinske, hell 1 liter vann, koke i 7-8 minutter ved lav varme, insister på et varmt sted i minst 20 minutter. Kjøttkjøttet bør bare tas tilberedt i 4 delte doser per dag.
  • Malurt er bittert. En kaffeske med urt malurt gress skal helles i et glass kokende vann, insistere 2 timer, belastning. Drikk 1 kaffekopp 2 ganger om dagen, om morgenen og om kvelden, før du spiser i en måned. Den andre og tredje måneden drikker en kaffekopp bare om morgenen.
  • Astragalus fluffy. 1-2 spiseskjeer gress Astragalus fluffyflower helle et glass kokende vann, insisterer 1 time, belastning. Drikk 1-2 ss 3-5 ganger om dagen for kronisk kardiovaskulær svikt, ledsaget av takykardi, angina.
  • Rosehip (frukt). 2 ss. l. hofter, 350 ml vodka. Frukt roser hofter fint, hell i en glassflaske med en kapasitet på 0,5 liter, hell vodka. Insistere på det mørke stedet i 2 uker, rystes daglig. Ta 20 dråper på et stykke sukker 3 ganger om dagen, uansett matinntak.
  • Pepperrot. 5 g fersk pepperrotrøtter. Ristede røtter av pepperrot häll i en termos 1 kopp kokende vann, insistere på 2 timer. Kan ikke filtrere. Infusjon til bruk for innånding.
  • Nettles (farge). 1 ts. blomster av nettle. Hell nettverket i et glass kokende vann. Ta 0,5 kopp 2 ganger om dagen: om morgenen på tom mage og om kvelden før du går til sengs.
  • Jordbær (blad). 20 g jordbærblader. Hell råmaterialet 1 kopp kokende vann, koke i 10 minutter, og insister deretter på 2 timer, press, klem bladene, ta med til det opprinnelige volumet kokt vann. Ta 1 ss. l. 3-4 ganger om dagen, uansett matinntak.
  • Hvitløk. 50 gram hvitløk, 1 kopp vodka. Hvitløkhakk, hell vodka, insister på et varmt sted i 3 dager. Ta 3 ganger om dagen for 8-10 dråper i 1 ts. kaldt kokt vann 3 ganger om dagen, uansett matinntak.
  • Hvitløk. 350 g hvitløk, 200 ml medisinsk alkohol med en styrke på 96%. Skal hvitløk finhakket og revet i en beholder med en treskje. Ta under 200 g av denne massen sammen med den resulterende saften, sett i et glass glass, hell alkohol, tett kork. Den mottatte tinkturen skal oppbevares i kjøleskap ikke mer enn 12 dager. Ta 20 minutter før måltider, pre-blandet med 1/4 kopp kald melk, i 10 dager som følger: 1 dag 1 dråpe i morgen, 2 dråper i ettermiddag, 3 dråper før middag. I 2., 3., 4. og 5. dag legger du 3 dråper til resepsjonen. Fra 6. til 10. dag, skal 3 dråper per mottak reduseres.

  forebygging

  Full, balansert, vanlige måltider. Fra diett er nødvendig for å ekskludere produkter er kilder for kolesterol og mettet fett (fettholdig kjøtt, bacon, pølser, dumplings, krem, olje, meieriprodukter med en høy andel av fettinnholdet). Frukt, urter, grønnsaker, magert kjøtt, sjømat og sjø fisk, magre meieriprodukter, korn, belgfrukter, sopp, vegetabilske oljer, nøtter for CHD pasientene er trygge og optimalt for sin diett.

  • Ideell vekt. For å redusere kroppsvekt, må du nøye overvåke kaloriinnholdet i matvarer, ekskludere fra dietten av animalsk fett og fordøyelige karbohydrater, regelmessig ordne avlasting dager.
  • Regelmessig fysisk aktivitet. Fottur, husarbeid, terapeutisk gymnastikk - disse enkle aktivitetene vil bidra til å forbedre ytelsen til hjertet ditt.
  • Ingen stress.
  • Avslag fra dårlige vaner - bruk av alkohol og røyking.
  • Kontroll av blodtrykkstall.

  Tidlig behandling til legen og absolutt overholdelse av hans anbefalinger garanterer full kontroll over koronar hjertesykdom og er den beste forebyggingen av mulige komplikasjoner. Ikke vær syk!
  Kilde: myfamilydoctor.ru

  Strømforsyning

  Ernæring for koronar hjertesykdom omfatter, fremfor alt, behovet for å begrense animalske fettstoffer og mat som er rik på kolesterol, siden de avsettes i karveggen i form av aterosklerotiske plakk.

  Innholdet av fett i det daglige kostholdet bør ikke overstige 70-80 g, og det er bra om halvparten av denne mengden faller på vegetabilske fettstoffer og lav-energi margariner.

  Fett, blant annet inkluderer ikke bare en del av oljen, fett, fløte, men også i produkter som brød, boller, pølse, pølser, ost, cottage cheese, etc.. Så ofte, til tross for begrensning av mat med høyt fettinnhold (avslag fra smør, majones, rømme, etc.), går det siste helt inn i kroppen med andre produkter.

  Med iskemisk hjertesykdom er det viktig å ikke la overflødig kolesterol komme inn i kroppen. Hans overflødig inneholde stør kaviar, nyrer, lever, fet sild, saury, makrell, sardiner, kveite, flyndre, og alle de samme, smør og rømme.

  Naturligvis innebærer en diett for hjertesykdom utelukkelsen av disse matene fra dietten. Også du bør ikke bli involvert med søtsaker, iskrem, sjokolade. Ikke glede diett og elskere av melk.

  Det viser seg at protein av melk - kasein, bidrar til en økning i kolesterolinnholdet. I denne forbindelse bør du begrense forbruket av hytteost, ost, helmelk. Preferanse bør gis til flytende gjærte melkprodukter. Men proteinet i dietten bør ikke begrenses.

  Men det er bedre å tilfredsstille behovet for dem, hovedsakelig på bekostning av ikke-dyr (biff, fisk, kylling, etc.) og vegetabilske proteiner (soya, erter, peanøtter, hvete, etc.). Mat bør også inneholde nok vitaminer og sporstoffer, slik at dietten må inkludere frisk frukt, grønnsaker, urter, bær.

 • Les Mer Om Fartøyene