Hvordan behandles trombose?

Trombose er ikke en sykdom, men en patologisk mekanisme som fremmer visse sykdommer. Dens essens er i kroppens økte evne til å danne trombotiske masser i blodkar. De farligste stedene er forbundet med redusert blodgjennomstrømning. Derfor blir det ofte dannet trombier i venesystemet, på steder med bifurkasjon (forgrening) av tynne arterier, for eksempel i kranspulsårene.

Trombusens parietale plassering er karakteristisk for virkningene av akutt myokardinfarkt, dannende aneurysm, som utelukker nekrosisstedet fra kontraksjonsprosessen.

Manifestasjoner av akutt trombose er hjerneslag, hjerteinfarkt, lunger, tarm. Trombi i overfladiske og dype årer bidrar til trophic ulcers på bena, portal hypertensjon, intern blødning.

Kun en slik lege kan behandle slike forhold, idet man tar hensyn til en fullstendig undersøkelse av pasienten og finne ut årsaken til økt trombose.

Hva er årsakene til trombusdannelse?

Undersøkelser av trombosens struktur gjorde det mulig å klargjøre hovedkomponentene som er viktige i forskjellige stadier av trombose:

 • skade på fartøyets indre vegg;
 • akkumulering av blodplater og leukocytter;
 • liming sammen blodplater
 • avsetning av fibrin, dens koagulasjon.
 • økt koagulerbarhet av blod;
 • lav blodstrømningshastighet;
 • mekanisk hindring i form av spasmer, arr, aterosklerotiske plakk, komprimering av venen eller arterien.

Hvilke matvarer forhindrer trombose?

Legenes råd til å ta vare på kostholdet er basert på kampen mot overvekt, noe som gir økt belastning på fartøyene, og tar vare på matens kvalitative sammensetning. Blodsammensetningen avhenger av produktene som kommer inn i kroppen.

Kostholdet mot trombose inkluderer nødvendigvis:

 • en tilstrekkelig mengde væske (opptil to liter);
 • grønnsaker og frukt som inneholder vitaminer og fibre.

Dette settet gjør at du kan rense fartøyene i tide, styrke veggen, aktivere metabolske prosesser.

 • alle typer animalsk fett (smør, fett kjøtt, fett, røkt produkter, pølser, pølser, fjærfe hud);
 • meieriprodukter med høyt fettinnhold (melk, hytteost, rømme, krem, myk slags ost), iskrem;
 • stekte retter av poteter og kjøtt, chips;
 • baker bakverk, søtsaker med krem, kjeks, søtsaker;
 • Kaffe, sjokolade, øl og alkohol, karbonerte søte drikker;
 • fettkrydderier og sauser.

I det medisinske dietten må være tilstede:

 • sjøfisk og sjømat, som gir kroppen umettede syrer;
 • skummet melk, kefir og cottage cheese, rik på høyverdig protein;
 • produkter stimulerende elastin syntesen -, røde druer, dadler soyabønner, krabbekjøtt, kamskjell, hummer, biff lever, både i mat går inn i en tilstrekkelig mengde av kobber;
 • produkter med antioksidantvirkning, styrking av karossens vegger og myokardiet, og forhindrer økning av blodpropp i trombose.

De viktigste antioksidanter er:

 1. Vitamin E - er inneholdt i cereal-nyttevekstene hvete frøplanter, nesle blader, peppermynte, lever kjøtt, brokkoli, nøtter, belgfrukter, solsikkefrø, asparges;
 2. Vitamin C - en del av de elastiske fibrene i arterier og vener, beskytter det indre skall av trombose er inneholdt i sitrusfrukter, meloner, vannmelon, grønn løk, paprika, solbær, sjø buckthorn, dill og persille, hvitløk, epler, fiken, pomegranates, andre bær og frukt;
 3. β-karoten - finnes i bladene av salat, spinat, grønnsaker, sorrel, gulrøtter, ananas, vannmelon.

Stoffer fra gruppen av flavonoider opprettholder tonene i karene, reduserer vedheft av blodplater, dette forhindres ved trombose:

 • Rutin - virker sammen med vitamin C, hindrer ødeleggelse av hyaluronsyre inneholdt i bær (bjørnebær, jordbær, bringebær, solbær), i sitrusfrukter, aprikoser, valnøtter, tomater, kål, salat blader, vill rose, grønn te, i bokhvete groats;
 • quercetin - finnes i løk og hvitløk, grønn te, epler, kirsebær, pærer, spinat, kål;
 • hesperidin - påvirker tonen i små venules, har høy konsentrasjon i sitrusplanter.

Disse produktene trenger ikke å bli konsumert sammen, men de bør inkluderes i det daglige kostholdet for å forebygge trombose.

Er det mulig å oppløse trombosen med tabletter?

Moderne behandling av trombose gjør ikke uten reseptbelagte medisiner. De er inkludert i den obligatoriske standarden for konservativ terapi, brukt før og etter operasjonen. Hovedgruppene av narkotika er preget av virkningsmekanismen på trombosens komponenter:

 • antikoagulantia,
 • trombotiske og fibrinolytiske midler,
 • Platehemmere.

Gruppen av antikoagulantia har betydelig økt de siste årene med medisiner fra lavmolekylær heparin.

Antikoagulanter av direkte virkning inkluderer de vanlige unfractionated heparin og nye former: Clexane, Dalteparin, Frakssiparin, Normiflo. Dosering velges individuelt på grunnlag av en laboratorieanalyse av aktivert tromboplastintid. Avhengig av sykdommen administreres legemidlene intravenøst ​​og subkutant.

Hepariner med lav molekylvekt er mer effektive med færre injeksjoner, ingen behov for konstant overvåkning av blodkoagulasjon.

Antikoagulanter av indirekte virkning inneholder kumarinderivater fra kløver, de er antagonister av vitamin K, hemmer produksjonen av visse koagulasjonsfaktorer i leveren. Disse inkluderer Dikumarin, Sinkumar, Warfarin, Fenilin. Preparatene er praktiske i bruk, tabletter er strengt doserte, varierer i aktivitet, hastighet og virkningsvarighet, giftighet og evne til å akkumulere (kumulasjon).

Vanligvis blir trombose behandlet med heparin i 2 til 4 dager, mens den også foreskriver en liten dose indirekte antikoagulantia for å skape en akkumulasjonsperiode. Hvis du bruker dem etter avskaffelse av heparin, kan pasienten i noen dager være uten antitrombotisk beskyttelse.

Behandlingsforløpet av trombose varer nødvendig tid ved overvåking av protrombinindeksen. Nivået skal opprettholdes innen 45-65%.

Heparin brukes som en salve for åreknuter, tromboflebitt med et infeksjonssted. Effekten er forbedret hvis forsiktige bevegelser gnides inn i huden over det tettede området, bruk komprimerer for å forhindre trombose om natten.

Antikoagulantia er ikke i stand til å oppløse tromben, de brukes som et middel for forebygging.

Trombolytiske og fibrinolytiske preparater

Cure trombose er bare mulig ved å eliminere hindringen for blodstrømmen. Prosessen med trombolyse (oppløsning av trombus) ble mulig, takket være etableringen av nye grupper av rusmidler.

Alle trombolytika er delt inn i følgende grupper:

 • legemidler avledet fra blodplasma (plasma);
 • plasminogenaktivatorer - forårsaker oppløsning indirekte (Streptokinase, Alteplase, Urokinase, Reteplase);
 • kombinert midler fra disse gruppene.

For å maksimere effektiviteten av terapi, bør den begynne i den første timen etter utbruddet av trombose. Når trombose av arteriene anbefales å gå inn i dem intraarterielt. Det er viktig å sikre kontinuerlig kontinuerlig introduksjon i løpet av 2-3 dager.

Standard hjelp av fibrinolytisk terapi i de første timene med akutt myokardinfarkt gjør det mulig å redusere lesjonsstedet til et minimum, og med lunge trombose for å redde pasientens liv.

Hvordan forhindre vedheft av blodplater?

For å redusere prosessene for liming (aggregering) av blodplater, brukes følgende legemidler:

 • Preparater av acetylsalisylsyre (Aspirin og dets derivater) - blokkere enzymet som fremmer aggregering, er gitt i tabletter. For å redusere den negative effekten på magen, opprettes kapsler med et beskyttende belegg. I kardiologi brukes Aspirin Cardio, Cardiomagnet, Aspifate aktivt.
 • Ticlopidin er forskjellig fra aspirin ved behandling av adenosindifosforsyre, epinefrin, blodplateaktiverende faktorer og reduserer nivået av fibrinogen med en tendens til trombose.

Ovennevnte virkemidler anbefales ikke til trombose når de kombineres, noe som øker risikoen for blødning.

Øvelser for forebygging av trombose

Øvelser for å forhindre trombose trenger ikke nødvendigvis om morgenen. Enda bedre, om i løpet av dagen er det anledning til å trene i 10 minutter.

Det anbefales å utføre svært enkle bevegelser:

 1. Ta av skoene dine og stå rullende med sokker på dine hæler;
 2. sitter og strekker bena forover, strekker seg fra seg selv og drar ham mot ham;
 3. stående, litt å stige på sokker og skarpt å falle, ha slått ned hælene rundt et gulv;
 4. gå rundt, bøy knærne og løft dem foran deg;
 5. Gjør det samme, men kaster bena tilbake.

Massasje vil bidra til å lindre spenninger fra nedre ekstremiteter, aktiver blodsirkulasjonen. I nærvær av utvidede venøse noder eller tette smertefulle steder av tromboflebitt, kan de ikke berøres.

Begynn massasjebevegelser fra gropen på sålen, den skal males med rotasjonsbevegelser av knyttneve.

Deretter løfter benet, masserer gastrocnemius muskler fra begge sider, bevegelsene skal styres fra under til toppen.

Gnidning med begge hender utføres i samme retning - fra foten langs skinn og lår til inguinal fold.

Folkemedisiner for trombose

Lovers av folkebehandling bør innse at en trombose fra blodåren eller arterien ved noen konspirasjoner og dekokser ikke kan fjernes. Derfor bør det være svært viktig å behandle slike løfter, for ikke å erstatte medisinsk resept av legen med "tinktur, oppløsning av blodpropper".

Erfarne girudoterapevty, lenge engasjert i bruk av leeches, vil heller ikke annonsere sitt arbeid. Den fordelaktige effekten av hirudin på kroppen skyldes en verdifull bioaktiv sammensetning som strømmer direkte inn i pasientens blod. Den generelle aktiveringen av metabolisme gjør det mulig å forhindre tilstander for trombodannelse, gir et incitament til immunitet, beskytter veggene i blodkarene.

Folkemedisinene varierer fra medisiner med for lite konsentrasjon av det aktive stoffet. Derfor er de ikke anvendelige i det akutte stadiet av trombose. I kronisk kurs kan du bruke urte råvarer i form av urte te, decoctions, komprimerer for å fikse hovedløpet av terapi.

Til planter som brukes til å redusere blodpropp, omfatter trombose:

 • blomster av hagtorn,
 • horsetail feltet,
 • gress pochechuynaya,
 • salvie,
 • mynteblader,
 • rot elecampane,
 • sitronmelisse,
 • kegler av humle,
 • motherwort,
 • blomster av akasia,
 • blader og frukter av kastanje,
 • Hvit bloodroot,
 • bjørk knopper.

De brygges i form av te, de forbereder buljonger med infusjon i en termos, helles vodka og står i mørket i 10 dager for å "modne" tinktur. Hvis ønskelig, kan du forberede en samling av flere midler fra trombose, tilsett honning for smak.

Ta bør bare være i fravær av allergiske reaksjoner.

Profylakse av trombose er av stor betydning for personer med kroniske sykdommer, risikofaktorer, mangel på mobilitet. Det er mest pålitelig å bruke råd fra din behandlende lege for dette. Han vil kunne velge riktig verktøy og advare irrasjonelt sløsing med innsats og tid.

De viktigste aspektene ved trombosebehandling

I de senere år har prinsippene for terapi for akutt vaskulær patologi gjennomgått en rekke endringer. Dette skyldes utseendet på nye, mer effektive medisiner. Så for eksempel var behandlingen av dyp venetrombose et klart eksempel på nye innovasjoner.

Kort om patologien

For å forstå hvordan å behandle trombose, må du forstå kjernen i prosessen.

Patologi er en akutt sykdom som oppstår ved intravaskulær dannelse av blodpropp med utvikling av varierende grad av lokale inflammatoriske reaksjoner.

Dette er også forbundet med en annen sykdom i blodårer - tromboflebitt. Så, grunnlaget for tromboseutvikling er 3 mekanismer:

 • senking av blodstrømmen;
 • skade på fartøyets vegg;
 • endring i reologiske egenskaper av blod (økning i viskositeten).

Utseendet på disse forholdene er mulig i følgende situasjoner:

 • alvorlige smittsomme prosesser;
 • traumer;
 • fødsel;
 • kirurgiske inngrep;
 • diabetes mellitus;
 • alvorlige allergiske reaksjoner;
 • Vaskulær patologi (åreknuter, aterosklerotiske lesjoner);
 • onkologiske sykdommer;
 • langvarig bruk av visse legemidler (systemiske glukokortikosteroider, orale prevensiver).

Ved behandling er det viktig å vurdere årsaken til trombose. Uten terapeutisk effekt på det, er det umulig å kurere vaskulær patologi. For å velge en tilstrekkelig behandlingsmetode styres legene av flere klassifikasjoner, som gjør det mulig å avgrense hastigheten og planleggingen av pasientene. Trombose er delt inn i tre grupper i takt med utviklingen:

 1. Sharp. Varigheten er opptil 2 uker.
 2. Subakutt. Varer opptil 3 måneder.
 3. Kronisk. Karakterisert av et forlenget kurs - mer enn 3 måneder.
 4. Post-tromboflebitisk syndrom.

Klassifiseringen av graden av trofiske og hemodynamiske forstyrrelser anses å være aktuell når det er mulig å gjennomføre en operativ inngrep. Det inkluderer tromboser:

 • lysform;
 • moderat alvorlighetsgrad
 • tung.

Diagnosen innfører også nødvendigvis lokalisering av trombose:

 • lesjoner i systemet av den underordnede eller overlegne vena cava;
 • pulmonal arteriesykdom;
 • koronararteriesykdom, etc.

Ved trombose av vener velges behandling med hensyn til scenen av den patologiske prosessen, bestemt av det kliniske bildet:

 1. IA er preget av mild symptomatologi: følelsesløshet, forkjølelse av lemmen, en følelse av "goosebumps" på huden.
 2. IB ledsages av vedlegg av smerter av varierende grad intensitet.
 3. IIA er preget av redusert sensitivitet og aktive bevegelser i leddene;
 4. Ved IIB observeres fullstendig lammelse av musklene, blod som leverer tilstoppet kar.
 5. IIIA viser hevelse i ekstremiteten.
 6. IIIB er preget av fullstendig ugjennomtrengelighet i leddene, markert smertesyndrom. I fravær av terapi på dette stadiet utvikler gangrene av fingrene seg med en tendens til å spre prosessen.

Et slikt utvalg av former bestemmer problemets haster.

Trombose kan oppstå i alle aldre, og den mest formidable versjonen av det er PE, noe som fører til lungekirurgi og dermed døden av pasientene.

Metoder for terapi

Hovedoppgavene til behandling i tilfelle trombose er:

 • restaurering av den normale patensen av vaskulærsengen (blodårer, arterier);
 • forebygging av alvorlige komplikasjoner (PE, iskemisk berøring, nyreinfarkt);
 • stopp prosessen med vekst av blodpropper;
 • forebygging av den gjentatte utviklingen av patologi;
 • dyp venetrombose forutsetter forebygging av ventrikulær vaskulær sykdom og utvikling av posttromboflebitisk syndrom;
 • restaurering av nedsatt funksjon av orgel eller lem, avhengig av lokalisering av prosessen.

Slike mål oppnås ved utnevnelse av:

Etter å ha studert Renat Achkurins metoder for profylakse av trombi og utvinning av kar og deres rensing fra kolesterol, bestemte vi oss for å gi dem oppmerksomhet.

 • generelle anbefalinger
 • behandling av den underliggende sykdommen, noe som førte til utvikling av trombose;
 • kirurgisk inngrep;
 • konservativ terapi;
 • fysioterapeutiske prosedyrer.

Kirurgisk behandling av patologi utføres i de første 6-8 timene (med trombose i blodet, kranspulsårene) eller i en akutt periode i nederlaget for dype vener. I sistnevnte tilfelle er operasjonen utført i perioden opptil 5 dager mest effektiv.

Tromboembolisme av lungearterien

Ved utvikling av tromboembolisme i lungearterien utføres lesjoner av koronarbeinene angiografisk undersøkelse, som gjør at du kan visualisere området av lesjonen. Ved akutt koronarsyndrom med ST-segmenthøyde (stort fokal myokardinfarkt) under prosedyren, utføres lokal trombolyse. Hvis det er ineffektivt, utføres ballongangioplastikk og stenting (restaurering av arterien lumen ved å installere en ekspanderer). Operasjonen utføres etter anestesi med narkotiske stoffer.

Når PE er også lokalt administrert trombolytiske legemidler. Cava-filteret blir deretter implantert i vena cava for å forhindre gjenutvikling.

Jeg leste nylig en artikkel som beskriver den naturlige sirup Holedol for forebygging av blodpropp ved å redusere kolesterolnivået og normalisere det kardiovaskulære systemet. Med denne sirup kan raskt lavere kolesterol, gjenopprette blodårer, fjerne kolesterol plaketter, for å eliminere aterosklerose, forbedre blodomløpet, renser blod og lymfe-systemer i hjemmet.

Jeg var ikke vant til å stole på noen informasjon, men bestemte meg for å sjekke og bestilte en pakke. Jeg la merke til endringene i en uke: Vekten i bena mine forsvunnet, bena mine stoppet hevelse, jeg begynte å føle meg bedre, styrke og energi dukket opp. Analyser viste en nedgang i kolesterol opp til normen. Prøv og deg, og hvis du er interessert, så er lenken under en artikkel.

Ved behandling av dyp veneskader kalles kirurgi trombektomi. Dens essens består i disseksjon av tilstoppet fartøy og utvinning av blodpropper. Operasjonen utføres under generell anestesi. Etter det er det obligatorisk å overvåke de røde blodtallene for å vurdere konsistensen av suturene.

Trombose av dype vener av et kronisk kurs med en utviklende gangren fører i de fleste tilfeller til amputasjon. Det utføres i henhold til strenge indikasjoner under hensyntagen til den samtidige patologien. Hvis den belastede anamnesen ikke tillater pasienten å gjennomgå gangreneoperasjon, fortsetter konservativ behandling med tilsetning av sterke analgetika.

Fysioterapeutiske prosedyrer er indikert for kronisk sykdom av sykdommen og for fase II-III etter en akutt periode. tildele:

Målet med prosedyrene er å redusere smerten og redusere patologienes utvikling. Når du utvikler trombose mot en bakgrunn av kroniske sykdommer, må du kontakte legen din. Han vil justere behandlingen.

Av de generelle betegnelsene er et antall elementer gitt et betydelig sted:

 • korrekt ernæring, inkludert daglig inntak av ferskvann i volumet, minst 2 liter (i fravær av kontraindikasjoner);
 • redusert kroppsvekt;
 • nekte å røyke
 • reduksjon av fysisk aktivitet (spesielt knekk);
 • for kvinner - uttak av orale prevensjonsmidler;
 • tett elastisk bandasje, påkledning av spesielle kompressionsstøter og strømper - med dyp venetrombose. De velges med tanke på pasientens vekt og høyde.
til innholdsfortegnelsen ↑

Drug Administration

Blant legemidlene som brukes til å behandle og forhindre trombose, vises tre grupper medikamenter:

For forebygging av Tombo, redusere kolesterolnivået i kroppen Elena Malysheva anbefaler en ny metode basert på moderne Holedol medikament.

Den består av frøene og saft av amaranth, og andre naturlige ingredienser som effektivt bekjemper blodpropp, lavere kolesterol, normalisere den venøse tone, rense blod og lymfe, hindrer avsetning av kolesterol plakk, forbedre den totale helsen. I dette tilfellet brukes bare naturlige ingredienser, ingen kjemi og hormoner!

 1. Trombolytisk.
 2. Antikoagulantia.
 3. Platehemmere.

Trombolytiske stoffer

Trombolytika er i stand til å oppløse tromben, gjenopprette patronen av fartøyet. Indikasjoner for deres formål er:

 • lungeemboli;
 • iskemisk berøring på grunn av trombose;
 • akutt koronarsyndrom med forhøyning av ST-segmentet.

Tilordne det i tilfelle hvis fra det øyeblikk som begynnelsen av det kliniske bildet ikke gikk mer enn 12-24 timer. På senere tidspunkt er trombolyse ikke effektiv. De mest brukte stoffene er:

 • streptokinase;
 • Purolaza;
 • urokinase;
 • alteplase;
 • Tenecteplase.

Hva er stoffet som skal administreres, bestemmer den gjenopplivende legen. Trombolyse utføres kun i intensivavdelinger. Dette skyldes det faktum at når trombosen løses, kan pasientens tilstand forverres skarpt, opptil stopp av hjerteaktivitet. Terapi utføres i flere timer under konstant kontroll av parametrene til blodkoagulasjonssystemet, erytrocytter og hemoglobin. Det er også nødvendig å overvåke hemodynamikk. Kontraindikasjoner for trombolytisk terapi er:

 • et hemorragisk slag i anamnesen;
 • tegn på indre blødning;
 • forverring av magesår i mage eller tolvfingertarm
 • nylige kavitoperasjoner, fødsel;
 • graviditet;
 • reseptbelagte trombose mer enn en dag.

Trombolyse kan utføres både systemisk og lokalt under en angiografisk studie. Sistnevnte metode er mer foretrukket på grunn av færre bivirkninger. Imidlertid er ikke alle medisinske fasiliteter utstyrt med nødvendig utstyr.

Før trombolyse utføres, må pasienten gis en Aspirin tablett og injiseres med heparin for å forbedre effekten av de viktigste aktive ingrediensene. Samtidig med trombolytiske legemidler foreskrives disaggregeringsmidler og antikoagulantia. Dette skyldes patologiens alvor og den høye prosentdelen av dødsfall fra den.

Noen stoffer er foreskrevet i lang tid. Den kombinerte bruk av disaggregeringsmidler og antikoagulantia er indisert for behandling av en sykdom som dyp venetrombose. De er tildelt før kirurgi og etter det. Varigheten av deres samtidige mottak bestemmes individuelt.

antikoagulanter

Dyp venetrombose innebærer terapi med antikoagulantia. Det kan utføres ved hjelp av preparater av forskjellige doseringsformer:

Ved innlagt sykehus i en akutt periode med trombose, foreskrives subkutan administrering av antikoagulantia i magen. Slike lokalisering av injeksjoner forklares av en lavere risiko for hematomer. Av stoffene som brukes:

 1. Heparin opptil 4 ganger daglig i en periode på 7-10 dager. Totalt blod, koaguleringstid og APTT overvåkes. Med en kraftig økning i de siste 2 indikatorene - reduser doseringen eller avbryt stoffet. Dette skyldes høy risiko for intern blødning.
 2. Clexane administreres 2 ganger daglig. En forsiktig kontroll krever ikke. Varigheten av injeksjonene er 7 dager. Dosen er valgt med tanke på pasientens kroppsvekt. Du kan utnevne etter ukomplisert fødsel.
 3. Frakssiparin administreres to ganger daglig i 5-7 dager. Når den administreres, evalueres den totale blodprøven og koaguleringstiden.

2-3 dager før slutten av løpet av de oppførte produktene, er det antydet oral antikoagulantia. Dette er relevant for kategorien pasienter som gjennomgikk operativ behandling med stentplassering (for eksempel i karoten eller kranspulsårene, aorta). Inntil nylig ble slike pasienter foreskrevet Warfarin. Hans mottak krever nøye overvåkning av enkelte indikatorer (MNO) og overholdelse av dietten. Siden han ble utnevnt i lang tid (opptil et år), kunne ikke alle pasientene ha råd til det. Nylig har nye legemidler dukket opp som ikke krever noen laboratoriekontroll, men har høye kostnader. Disse er:

 • Pradaksa. Det tas 2 ganger om dagen;
 • Ksarelto. Tilordne 1 gang per dag. Den største fordelen er at den behandler dyp venetrombose samt overfladiske årer. Anbefal det i de sentrale stadier av dyp venetromboflebitt.

Kontraindikasjoner til utnevnelse av antikoagulantia er:

 • intern blødning;
 • ulcerative prosesser i eksacerbasjonsstadiet;
 • hyppig neseblødning;
 • stor koaguleringstid og APTT;
 • anemi,
 • graviditet.
til innholdsfortegnelsen ↑

platehemmere

Parallelt med antikoagulantia obligatorisk foreskrive dezagreganty for forebygging av gjentatt trombose. Følgende legemidler brukes:

 • Acetylsalisylsyre. (Aspirin, Cardiomagnum, Cardi ASA, Trombo ACC);
 • Chimes. Kan foreskrives under graviditet);
 • Klopidogrel. (Plavix, Lopirel).

Tilordne dem for en periode på minst et år. For større effektivitet er to medisiner foreskrevet samtidig: Aspirin og Clopidogrel. En slik ordning er for tiden nyttig i behandlingen av enhver type trombose, når kirurgisk inngrep ikke stent arterien. Kontraindikasjoner for administrering av antiplateletmidler er:

 • aspirin astma;
 • høysnue;
 • trombocytopeni;
 • hemofili.

Ovennevnte legemidler er foreskrevet for magesår, men med samtidig inntak med protonpumpehemmere - Omese, Lanzid, Nolpaz.

Behandling av trombose innebærer således bruk av intensiv medisinbehandling. Trombose av ekstremitetens dype vener behandles ved samtidig administrering av antikoagulantia og disaggreganter, med utvikling av komplikasjoner som trombolytika foreskrives. Etter uttak fra sykehuset i løpet av året, vises pasienten Aspirin og Clopidogrel. Hvis behandling av trombose ble ledsaget av installasjon av stent eller cava filter (med PE), anbefales Xarelto eller Pradaksu også for opptak.

I tillegg på sykehuset foreskrevne medisiner som kan forbedre trophic og har en svak antiaggregant aktivitet. Skriv dem intravenøst. For slike legemidler bærer:

 • pentoxifylline;
 • Trental;
 • reopoligljukin;
 • Xanthinal nikotinat.

Vaskulære kirurger i behandling av trombose dype og overfladiske vener anbefaler å ta venotonikk - Escuzan, Fleobody, Detralex, etc. Tilordne slike stoffer i lang tid. Effekten observeres etter en måned etter opptaket.

Lokale salver er effektive i nederlaget av overfladiske vener, injeksjonstromboflebitt. I slike tilfeller utnevnes to grupper:

 • ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer - Naise, Nimulide, Nurofen;
 • venotoniserende midler - Troxevasin gel, heparinsalve.

Terapi av trombose er kompleks. Selvmedisinering i hjemmet er uakseptabelt. Bare legen velger de nødvendige stoffene. Behandling av trombose er en tidkrevende prosess som begynner på et sykehus og fortsetter hjemme, men bare under tilsyn av en spesialist. Derfor er det viktig å følge alle forskrifter fra legen for forebygging av tilbakefall og alvorlige konsekvenser av patologi.

Hvordan behandle tromboflebitt på bena

Trombose og tromboflebitt

Kliniske manifestasjoner:

 • Inflammatorisk infiltrere;
 • Seal langs venene til det berørte lemmet;
 • Rødhet i huden;
 • Økt kroppstemperatur;
 • Smerter i projeksjon av dype vener;
 • Hevelse.

Prinsipper for behandling og forebygging:

1. Ikke la kroppen dehydrere;

2. Overvåk tilstanden av koagulering (tromboflebitt er vanligvis assosiert med nedsatt koagulasjonsegenskaper av blod, eller heller med hyperkoagulabilitet);

3. Antikoagulant terapi;

4. Elastisk strømpebukse eller bandasje;

5. Forhøyet lemposisjon

6. Oljebalamisk dressing.

Tidlig diagnose av det ovennevnte problemet hjelper legen med å formulere en diagnose og forstå hvordan man behandler en trombose i karene i underekstremiteter på et tidlig stadium.

Dyp venetrombose kan utvikle seg på grunn av skader, svulster, hypodynamier, så vel som i nærvær av smittsomme og giftige sykdommer. Den utvikler seg hovedsakelig i beina dype.

Klinisk bilde:

 • Vandringsforstyrrelse;
 • Smertefornemmelser i gastrocnemius-musklene (palpasjon av musklene langs midterlinjen og bøyning av fotens dorsum);
 • Hevelse av nedre tredjedel av underben og fot;
 • Blek varm hud;
 • Økt kroppstemperatur;
 • I tilfelle av flebitt i femoral iliac-segment eller lårbenen, observeres akutt smerte i lemmen.

Hvordan helbrede en trombose i beinene av beina med tromboflebitt av dype vener i låret:

Tromboflebitt i underdelene som en godbit. Enkel tur går vi gjennom livet

Visste du at et rødt eller blått nett på beina kan virke mye tidligere i Claudia Schiffer enn i Natasha Koroleva?

Denne sykdommen forekommer oftere i høye og leggy mennesker.

Fremmer dette ved alltid å ha på seg en strømpe og høyhælte sko. Spesielt under varme dager er alle beinproblemer signifikant manifestert: ødem, tretthet, prikking, "tyngde". Antallet telangiektasi øker også -

Dette er et vaskulært mønster av blå eller rød nyanser, som minner om "stjerner", "edderkopper", "mesh". De er ikke bare et kosmetisk problem, men tegn på å utvikle venøs insuffisiens av bena. I halvparten av tilfellene er de kombinert med hevelse, følelse av tyngde, nummenhet, kramper av kalvemuskler om natten og andre symptomer.

Type arbeid og tilstand av fartøy på bena

Personer som utfører arbeid som krever mange timers stående eller sittende er spesielt utsatt. Bevegelse av blod i blodårene skyldes arbeidet i kalvemuskulaturen, som pumper det opp. I de faste beina ekspanderer veggenes vegger, og blodet trenger inn i karene som ligger nærmere huden, slik at de blir synlige som blåår. Oppmerksomhet vær så snill! Dette er begynnelsen på åreknuter, men utviklingen kan fortsatt bli redusert.

Menneskelig sex og tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Kvinner er tre ganger mer sannsynlig å lide av veneutvidelse og andre vaskulære problemer enn menn, fordi kvinnelige kjønnshormoner trenger inn i veggene sine. Jo mer østrogen i kroppen, jo verre for beina. Deres nivå økes ved hjelp av p-piller og hormonbehandling. I risikogruppen er også kvinner av høy østrogen type (store bryst, runde hofter). Steder der du kan se hovne årer - det er bena på anklene, på kalvene og på siden av lårene.

Alder på personen og tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Tendensen til å skape åreknuter med alder utvikler seg. Etter tretti, ca 11% av befolkningen, og i en alder av 50 år har åreknuter 27% av befolkningen. Når en av foreldrene lider av disse problemene, er sannsynligheten for at denne sykdommen vil oppstå hos barn, opp til 70 prosent. Når åreknuter er tilstede hos mor og pappa, er det stor sannsynlighet for at det vil oppstå hos barn.

Hvordan behandle tromboflebitt i beina og hva som trengs for dette?

Om hvordan å behandle trombofleitt, vet vi mye, men dessverre vet ikke alle pasientene om det. Derfor er det verdt å forstå hva som er behandlingen og hvilke prosedyrer som bør utføres i nærvær av en så ubehagelig og noen ganger farlig sykdom.

Det finnes flere andre verktøy som aktivt bidrar til å løse problemet, hvordan å behandle tromboflebitt med folkemidlene. Du kan anbefale fotbad med tilsetning av avkok fra bark av pil eller asp, som varer 10-20 minutter. En veldig god botemiddel for forstoppelse av 10 g frukt eller farger på hestkastanje knuses, helles 100 g vodka og insisterer i 8-10 dager. Deretter må du filtrere og ta 30-40 dråper før du spiser.

Tromboflebitt er en sykdom forårsaket av betennelse i blodveggveggen og dannelsen av en trombose i dens lumen. Årsaken til tromboflet er en forsømt åreknute, samt kronisk venøs insuffisiens. Vanligvis kalles tromboflebitt betennelse og trombose av overfladiske, subkutane årer. Hovedsymptomet er en stramming i årer, smerte og rødhet. Ofte ledsaget av en økning i temperaturen. Dette er en farlig sykdom som kan føre til dyp venetrombose, lungeemboli og til og med sepsis (blodforgiftning).

Det er tromboflebitt av overfladiske og dype vener. Av natur kan denne prosessen deles inn i purulent og ikke purulent. Selvfølgelig er dyp venetrombose en farligere sykdom. Det manifesterer seg ved hevelse og blåaktig farge på beina. Smerte symptom er nesten ikke uttrykt. Det kan være mild sykdom, en svak økning i kroppstemperatur, svakhet.

De vanligste tegn på blokkering av dype vener er utseendet av en følelse av tyngde i beina og deres puffiness. Til tross for slike mindre symptomer kan trombose føre til alvorlige konsekvenser - en blodpropp eller en del av trombosen kan bryte av og tromboembolisme i lungearterien kan utvikle seg. Denne komplikasjonen kan føre til pasientens død.

Av stor betydning er når det er tromboflebitt, hvor å behandle sykdommen. Behandlingen kan være konservativ og kirurgisk. Konservativ behandling innebærer obligatorisk sengestøtte. Det syke lemmet skal plasseres på dekk og i høy posisjon. Dette forbedrer flyt av venøst ​​blod og bidrar til å redusere smerte og hevelse. Hvis det ikke foreligger kontraindikasjoner, anbefales det i denne perioden en rikelig drikke.

Nylig anbefales det å bruke hirudinoterapi i en akutt periode. Hirudin, som er inneholdt i kjertlene av leeches, kommer inn i blodet, bidrar til å redusere viskositeten og koagulabiliteten. Leeches er plassert på flere stykker langs det skadede karet.

En viktig faktor i dannelsen av trombi er det høye innholdet av protrombin i blodet. Utnevnelsen av slike stoffer som dicumaritt, sigcumar, fenylin hindrer dannelsen av blodpropp i karene. Kontraindikasjon til bruk av antikoagulantia er tilstedeværelse av sår, sår, leversykdom, nyrer, hemorragisk diatese.

Med purulent tromboflebitt er det obligatorisk å foreskrive antibiotika. Det er narkotika og direkte effekter på blodpropper, den såkalte fibrinolytiske. Disse inkluderer fibrinolysin, chymotrypsin, urokinase, streptokinase og andre. Mekanismen for deres handling er forbundet med oppløsning av trombi (lysis).

Noen ganger, når spørsmålet oppstår, hvordan å behandle tromboflebitt i beina, er det nødvendig å ty til kirurgiske behandlingsmetoder. Fjern deretter tromboserte noder, ekskreksjon av skadede årer. Imidlertid er ikke alle tromboflebitt farlig og fører til kirurgisk behandling. De fleste pasienter kan behandles på poliklinisk basis.

Det er verdt å merke seg at det ikke er ubetydelig å vite om hvilken lege som behandler tromboflebitt. Det er en phlebologist. Han behandler diagnosen og behandlingen av denne sykdommen, så vel som andre plager og sykdommer i venene.

På et kronisk stadium kan spørsmålet om behandling av dyp venetromboflebitt løses ved hjelp av fysioterapiprosedyrer. Også i folkemedisin, mange metoder for behandling av tromboflebitt. Men i alle tilfeller skal de bare brukes som tilleggsutstyr til grunnprinsippet for behandling.

Til ikke-tradisjonelle behandlingsmetoder kan tilskrives kontrasterende helling av lemmer med varmt og kaldt vann. For ekstern bruk anbefales det å lage bad fra kjøttbøtter av bratte bøyd; Smør de berørte områdene med 15% propolis salve; for nattkompresser bruk infusjon av vannsvamp, som påføres i 1-2 timer.

I de første dagene av sykdommen (akutt periode), anbefales ikke termiske prosedyrer og salver dressinger. Ved alvorlig smerte oppstår en novokainblokk i lumbalområdet. Påfør bare kaldt kald når en puls er følt på den berørte lemmen. I alle stadier av behandling av tromboflebitt er antikoagulant administrasjon obligatorisk.

Uansett måter og metoder for å behandle en slik ubehagelig lidelse som tromboflebitt i beina, bør man ikke ta selvstendige beslutninger, men diskutere alt med en spesialist og er under streng kontroll. Ellers kan du gjøre deg selv mye skade.

Hvilke folkemidlene er effektive for behandling av trombose?

I dag er trombose en ganske omfattende gruppe sykdommer forbundet med ubalanse i funksjonen av koagulerende og antikoagulerende blodsystem, noe som fører til dannelse av intravaskulære blodpropper. Sykdommer av denne typen, ifølge den nyeste statistiske undersøkelser, er diagnostisert hver åttende innbygger av planeten vår, og krever en umiddelbar respons, som årsak til pasientens livstruende sykdomstilstander, som for eksempel hjerteinfarkt, hjerneslag og akutt koldbrann.

En av de vanligste metodene for trombosebehandling er folkebehandling av en smertefull prosess. Leger nekter ikke effektiviteten av slike teknikker. Samtidig anbefaler eksperter seg ikke å være begrenset, men bare brukt i forbindelse med klassisk praksis.

Folk oppskrifter i kampen mot blodpropper lar deg kvitte seg med et eksisterende problem, samt forhindre utviklingen av sykdommen i begynnelsen av dannelsen, når sykdommen ennå ikke er manifestert klinisk.

Grunnleggende prinsipper for folkebehandling

Trombosebehandling ved folkemessige rettsmidler, uansett stadium av utviklingen og lokaliseringen av den patologiske prosessen, vil lykkes hvis pasienten lærer å overholde visse regler:

 • For å bli kvitt blodpropper bør du fjerne matvarer som øker blodproppene (nøtter, bananer, røde druer, røkt produkter, pølser, konserver) fra det daglige kostholdet.
 • begrense bruken av produkter som inneholder skadelige kolesterol i preparatet, vekk skader vaskulære intima og fremmer holde seg til den trombotiske masser (fet og stekt mat, fettholdig kjøtt, meieriprodukter økt fett, smør, egg);
 • i ferd med å kvitte seg med blodpropper ved hjelp av folkemidlene bør man ikke øve seg fast eller begrense seg i en væske;
 • Før du behandler trombose, må du forlate dårlige vaner, inkludert alkohol, røyking, bruk av narkotika;
 • Sterk kontraindikasjon for personer med trombi er termiske prosedyrer i noen form (tar et varmt bad, besøker badstuen, bruker varmekompresser);
 • folk trombose behandling bør kombineres med en aktiv livsstil og kjemper med fedme;
 • Pasienter som lider av en sykdom bør regelmessig besøke en lege og bli undersøkt årlig for tilstanden til fartøyene.

Grunnlaget for folkebehandling er urtedekk

Tradisjonell medisin har et stort antall oppskrifter for å forberede urteinfusjoner, noe som gjør det mulig å kvitte seg med blodpropper. En av de mest berømte urter, som er i stand til å oppløse trombi, er nettle, som vokser nesten overalt og ikke trenger spesiell omsorg. For utarbeidelse av kurativ infusjon av neser brukes knuste blader av gress, fylt med kokende vann. Blandingen bør insisteres i omtrent en time, grundig rengjort av planteelementer og tatt flere sip gjennom dagen.

Blant urter som fortynner blod, På en spesiell konto har phyto-terapeutene peppermynte. Denne planten kan ikke bare forhindre dannelsen av blodpropper, men også oppløsningen av allerede dannet trombi av liten størrelse. For å lage et medisinsk stoff må du ta en teskje finhakket peppermynte gress og bryg det i et glass vann og dekke det med et lokk. Da bør buljongen insisteres, filtreres og tas om morgenen før frokost. Forløpet av slik behandling er minst to måneder.

Spesielt populært er infusjoner av urte rettsmidler, som forhindrer dannelsen av blodpropp og reduserer blodets tetthet.

Tinktur fra blodpropper fra medisinske urter er utarbeidet på grunnlag av yarrow urt, immortelle blomster, eikbark, bjørkblader og kirsebær. Alle ingrediensene i samlingen skal tas i like store mengder. En viss mengde urtepreparat helles med kokende vann og insisterer i minst fem timer. Et glass vann vil være nok til å ta en spiseskje av samling. Etter tynning anbefales tinktur å ta 100 ml tre ganger om dagen.

Renser rent fartøy og løser tromber i dem en avkok av mynte, sitronbalsam, salvie og unge furuskegler. Denne sammensetningen fremstilles ved å helle alle komponenter med kokende vann, etterfulgt av dets infusjon. Ferdig behandling bør tas i små søppel hele dagen i ikke mer enn en måned, hvorpå du må ta en pause.

For å behandle trombose brukes ikke bare urter som fortynnet blod, men også noen bær. For eksempel, perfekt normaliserer tettheten av blod svart currant, som kan konsumeres i sin naturlige form, og også forberede te med kamille, mynte og melissa på grunnlag av tørkede frukter. Du kan behandle trombose og bær av torn.

Honning behandling

Helbredende egenskaper til bieprodukter, inkludert honning, er godt kjent for alle. De brukes som anti-katarrale midler og for å bekjempe plager i fordøyelseskanalen. Gode ​​resultater kan oppnås hvis du bruker honning som tinkturer og buljonger som gjør at du kan endre blodets reologi og forhindre dannelse av blodpropper.

Folkemidlene for trombose på grunnlag av honning bidrar til å raskt takle sykdommen og styrke den generelle kroppens støttestyrker. Slik behandling hjemme kan gjøres med en sammensetning som inkluderer et glass honning og et glass løkjuice. Disse ingrediensene må blandes, insistere noen dager på et varmt sted og ta en skje før hvert måltid.

Ved trombose av de ytre dypene i ekstremiteter er et honning og eplebasert middel kjent for dets effektivitet, noe som er tilberedt ved å legge til en biodilkjøt i et biavlsprodukt. Fra blodpropp i karene er det også nyttig å ta honning med sukkerroesaft om morgenen hver dag i en måned.

Hvordan helbrede trombose med bad?

Behandling av tromboflebitt i underekstremiteter ved folkemessige løsninger er nyttig å kombinere med bad som effektivt eliminerer hevelse i bløtvev, lindrer smerte og forbedrer pasientens generelle tilstand. Clots i bena forsvinner, hvis hver dag sveve nedre ekstremiteter i en avkok av tannic rot, kokt i en time over en langsom brann. Solbrødroten kan erstattes med eik eller ei gulrot. Det er bedre å helle den ferdige løsningen ikke i et lite basseng, men i en bøtte, slik at væskenivået når nesten til knærne. For å forbedre terapeutisk effekt etter prosedyren, er det nødvendig å spole tilbake bena med en elastisk bandasje og ta den bakre posisjonen til kroppen.

Behandling av dyp venetrombose i nedre ekstremiteter kan omfatte bruk av bad med avkok av bjørkeknopper.

Gode ​​resultater i ferd med å kvitte seg med en trombose i beinet gi et varmt bad til personen med nese, brus, myrsvin, lilla, eikebark.

Funksjoner av alkoholholdige tinkturer

Alkoholtinkturer er en vanlig måte å behandle trombi med folkemidlene på. De kan brukes til aktuell ekstern bruk, samt inntak. Pasientene sier at etter behandlingen av tromboflebitt i underekstremitetene i hjemmet til en alkohol skjær er mulig å redusere forekomsten av åreknuter, eliminere ubehag og smerter i bena, samt kvitte seg med blodpropp.

Ved å bruke komprimerer som fortynner blodet og forhindrer dannelsen av trombi, anbefales det ikke å bruke mye tid i stående stilling, kjøre eller kjøre fysisk arbeidskraft. Slike handlinger kan provosere en forverring av den patologiske tilstanden og føre til blødning av blodproppen.

Hvordan helbrede trombose med alkoholiske tinkturer? For intern mottak er agenten på basis av tørket og knust hvite лапчатки perfekt. Et halvt glass tørt råmateriale skal helles i en liter alkohol og insisterte på et mørkt sted i omtrent en måned. Klar tinktur skal filtreres fra deler av planten og tas på en teskje 3-4 ganger om dagen.

For ekstern komprimerer, kan du bruke et folkemiddel som er laget av akacia hvitt. For å få tinkturen, ta blomster av planten i mengden 100 gram og hell dem 500 ml vodka. For å insistere på den mottatte strukturen er det nødvendig på et mørkt og kjølig sted ca 14 dager, hvorpå det er helt klart for bruk. Hovedindikasjonen for bruk av alkoholtinktur fra akacia er dyp venetrombose i nedre ekstremiteter og forebygging av patologisk blodpropp.

Hirudotherapy

Hirudoterapi er et av alternativene for ikke-tradisjonell behandling av trombose, i hvilken prosess ble det brukt leker. Hvordan behandle trombi med leeches, og hvilke mekanismer av deres innflytelse på menneskekroppen kan oppnå den ønskede terapeutiske effekten?

De viktigste effektene av hirudoterapi:

 • forbedring av de reologiske egenskapene til blodet;
 • reduksjon av hevelse i bløtvev;
 • reduksjon eller fullstendig eliminering av smertsyndrom;
 • forebygging av intravaskulær koagulasjon.

Hovedmekanismen for den positive effekten av hirudoterapi på menneskekroppen ligger i helbredelsesegenskapene til den spesifikke substansen av hirudin, hvilke blodsugende skapninger etter å ha bitt huden injiseres i såret. Spesiell oppmerksomhet bør behandles ved behandling av dyp venetrombose i nedre ekstremiteter ved hjelp av leeches.

Som et resultat av mye forskning, var forskerne i stand til å fastslå at hirudotherapy i noen tilfeller å gi effektiv medisinsk behandling av tromboflebitt og tillater ikke bare å redusere forekomsten av sykdommen, men også løse opp blodpropper allerede dannet inspirerende dimensjoner.

Leeches, som hindrer den patologiske koaguleringen av blod, er det bedre å sette på begge sider av venen påvirket av trombose i et sjakkbrettmønster. Man kan ikke bruke blodsugende dyr i popliteal området på grunn av de store klynger av lymfeknuter i den, som kan bli infisert, betent og sveller opp. Basiske oppløsninger i forhold til mengden av blodigler deres sted av en direkte anvendelse og varighet må ta girudoterapii selvfølgelig for fagmannen ta hensyn til de indikasjoner for fremgangsmåten, egenskapene til pasienten, hans nærvær av kontraindikasjoner og fasen av den patologiske prosess. Leeches er strengt kontraindisert hos pasienter med purulente sykdommer.

Vaskulær trombose: fra hva som vises og hvordan man skal behandle

I medisinsk praksis forstås begrepet "vaskulær trombose" som en sykdom hvor blodpropper dannes i sirkulasjonssystemet som forårsaker sirkulasjonsforstyrrelser i enkelte deler av kroppen. Faren for denne patologien er at i 80% av tilfellene er det asymptomatisk, og kan resultere i lungeemboli. Ikke mindre farlig tilstand - å få blodpropp i hjertet. I slike tilfeller kan venetrombose forårsake død.

Hva er trombose?

Ifølge WHO-statistikken blir blodproppene diagnostisert i hver fjerde innbygger på planeten. Mer enn en fjerdedel av en million nye tilfeller av trombose registreres årlig i Russland. Denne sykdommen uttrykkes av formasjonen inne i sirkulasjonssystemet av blodpropper av forskjellig struktur og størrelse, festet til veggen av blodåren, arterien eller til og med kapillærene. Under påvirkning av noen faktorer kan de komme ut og dekke hele fartøyets lumen helt.

I hjertet av prosessen med dannelse av blodpropper er en naturlig beskyttelsesmekanisme som bidrar til å unngå blodtap. Hvis bløtvev og blodkar av forskjellig diameter er skadet, hjelper blodproppene å stoppe blødningen naturlig. Etter restaurering av vev i blodet, blir stoffer som fremmer oppløsningen av trombi kastet ut.

Under påvirkning av eksterne og interne faktorer kan denne prosessen forandres. I dette tilfellet kan blodcellene som er ansvarlige for dannelsen av en trombose, aktiveres selv i fravær av skader. Den andre varianten av utviklingen av sykdommen er bevaring av protrombinaktivitet mot bakgrunnen av mangelen på produksjon av stoffer som oppløser en trombose. Kort sagt, balansen mellom koagulasjon og antikoagulantreaksjoner av blod forstyrres.

Ifølge den samme WHO-kliniske statistikken diagnostiseres vaskulær trombose hyppigere hos den kvinnelige delen av befolkningen. I omtrent halvparten av tilfeller er plager kombinert med åreknuter, og oppstår etter alvorlig fysisk anstrengelse (med hensyn til kvinner etter fødsel). En høy risiko for å utvikle trombose er observert hos pasienter med 2 og 3 blodgrupper.

Hva er trombose - klassifisering av sykdommer

I klinisk praksis er det et forgrenet klassifikasjonssystem for trombose på ulike måter, som inkluderer:

 1. Typer av trombose avhengig av opprinnelsen (etiologi). Disse inkluderer stillestående, allergiske, traumatiske, septiske og smittsomme tromboser.
 2. Avhengig av sykdomsforløpet. Disse inkluderer akutte, tilbakevendende og migrerende typer trombose.
 3. Lokalisering av trombi i sirkulasjonssystemet. Disse inkluderer arteriell og venøs trombose i underbenet, foten eller låret.
 4. Avhengig av dybden på de berørte fartøyene. Disse inkluderer dyp venetrombose og overfladisk trombose.

I tillegg er det 3 grader av trombose:

 1. Den første, der, til tross for tilstedeværelsen av trombi i karene, blir blodtilførselen bevaret, men blodstrømningshastigheten reduseres.
 2. Den andre, hvor blodstrømningshastigheten når kritiske verdier.
 3. Den tredje, hvor blodtilførselen av vev er suspendert, og risikoen for okklusjon og patologiske irreversible endringer i bløtvev øker.

Før behandlingsstart er det nødvendig å avdekke hvilken type og grad sykdommen oppstår. Dette vil bygge riktig behandling taktikk og hente de mest effektive medisiner og prosedyrer. Korrekt diagnostisert er nøkkelen til vellykket terapi.

Sammen med funksjonene som er nevnt ovenfor, kan den behandlende legen avgjøre tilleggsdiagnostikk som er utformet for å fastlegge typer blodpropper.

årsaker til

Eksperter oppmerksom på at blodpropp kan forekomme bare når flere faktorer interagerer. Mekanismen for sykdomsutviklingen er nesten alltid den samme: først er det betennelse i vaskulasjonen, som kroppen reagerer med forbedret syntese av protrombinfaktorer. Denne reaksjonen regnes som normal, fordi kroppen prøver å forhindre ødeleggelse av fartøyet og blodtap.

Blant de viktigste årsakene til trombose kalles leger:

 • traumatisk eller inflammatorisk ødeleggelse av de vaskulære veggene;
 • endringer som førte til en økning i syntesen av blodplater og andre midler som påvirker blodkoagulabilitet;
 • Fysiologiske endringer, noe som førte til en senking av blodstrømmen.

Ved forekomst av et av de listede fenomenene ved persontromboflebitt utvikles tilstanden forbundet med den hevede trombosen. For starten av den patologiske prosessen er det imidlertid nødvendig å ha ytterligere provokerende faktorer som kan avvike avhengig av type patologi:

Dyp venetrombose kan diagnostiseres medfødt eller ervervet vaskulær patologi modifikasjon, kreft, hormonelle forandringer, ben og skade mykt vev, kirurgi, fedme, infeksjon. Risikogruppen omfatter menn og kvinner over 40 år som ikke er aktive og har dårlige vaner i form av røyking.

Trombose av overfladiske vener som utfellingsmiddel faktorer kan virke som åreknuter, blodsykdommer, infeksjoner og metabolske sykdommer, allergiske reaksjoner, trauma, autoimmunsykdommer og systemisk patologi og onkologi.

Ovennevnte årsaker til trombose kan kombineres med hverandre. Etablering av de sanne årsakene til utviklingen av sykdommen er den nest viktigste oppgaven for spesialister. Denne informasjonen bidrar til å redusere risikoen for gjendannelse av trombi og utvikling av DVT og TPV i kronisk form.

Redusere tilførselen av vev er på ingen måte det eneste fenomenet som en trombose er farlig. Når du danner en blodpropp i lungearterien, er det fare for alvorlige komplikasjoner opp til et dødelig utfall.

Tegn og symptomer

Når patologien vises, har ikke alle pasienter tegn på trombose. Ifølge statistikken forekommer ca 20% av alle tilfeller i latent form, og viser ikke signifikante symptomer. I mellomtiden kan trombose gjenkjennes av subjektive tegn, som observeres selv hos de pasientene som ikke klager. Disse inkluderer:

 • tretthet og følelse av tyngde i beinet;
 • hevelse i ekstremiteten, en økning i volumet av shin eller foten;
 • tap av følsomhet, kravlesøkende i lemmen;
 • Spredning av smerter i ekstremiteter som vises etter økende fysisk aktivitet;
 • lokal lamming av lemmer og kulde i lemmen.

Også venøs trombose kan ledsages av en økning i kroppstemperatur. Slike situasjoner er karakteristiske for den akutte sykdommen, og også om det er en inflammatorisk prosess på stedet for vedlegg av trombuset. I tilfelle av trombose av arteriene i beina, er det en blåing av lemmen eller dens uttalt blanchering. Medfølgende dette kan være raspirajushchimi smerter.

Avhengig av type og type trombose kan symptomatologien avvike fra den som er beskrevet ovenfor, siden sykdommen kan manifestere seg på forskjellige måter avhengig av dybden av de berørte karene:

 • med nederlag av dype vener på lemmer, kan oppblåste områder av kroppslig eller blek farge oppstå;
 • Med nederlag av overfladiske vener på kroppsoverflaten er blåsede kar med lokalisert blåaktig eller lyse rød knute tydelig synlig.

Alvorlighetsgraden av symptomer avhenger av graden av trombose. Under opprettholdelse av ubehag strømmen passerer etter at resten, og med fullt overlappende årer oppstår ikke passerer akutte smerter ledsaget første tegn på nekrotiske prosesser i mykt vev - deres rødhet blåhet deretter fulgt av dannelse av trofiske magesår.

diagnostikk

I 70% av tilfellene vender pasientene seg til legen når de begynner med akutt trombose, noe som manifesteres av alvorlig smerte, høy feber (hvis det er betennelse) og en rekke andre symptomer. Og bare 30% av pasientene vender seg til phlebologists i nærvær av et uklart klinisk bilde. Likevel blir alle pasienter, uavhengig av gjeldende status, utsatt for detaljert diagnose av trombose, inkludert ulike funksjonstester, laboratorie- og instrumentstudier.

Diagnose for tilstedeværelse av dyp trombose

Funksjonell diagnostikk av dyp venetrombose er komplisert av at fartøyene ofte ikke er synlige visuelt. Likevel, selv i mangel av spesialutstyr, er det mulig å lokalisere trombi og graden av utvikling av sykdommen. Det er en rekke prøver for dette:

 • et symptom på Lovenberg;
 • march test;
 • Pratt-1 test;
 • Homans testen;
 • Mayo-Pratt-testen.

Du kan bestemme venøs trombose ved disse metodene, selv hjemme. Imidlertid kan slik informasjon ikke anses som 100% korrekt. Det brukes oftest til å stille en foreløpig diagnose.

Siden tilstanden til fartøyene og plasseringen av trombuset med de tidligere beskrevne metoder ikke kan bestemmes med høy nøyaktighet, er også en ekstra instrumentell diagnose av dyp trombose foreskrevet:

 • Dopplerografi - en metode for forskning som lar deg bestemme intensiteten av blodstrømmen i karene;
 • Angiografi er en undersøkelsesmetode som gjør det mulig å etablere patency av fartøy, tilstedeværelse av sammenbrudd, innskudd og parietal trombi i dem.

Hvis det er tromboflebitt, kan begge disse metodene gi uvurderlig hjelp til å oppdage de berørte karene og bestemme risikoen for trombosbrudd eller tromboembolisme.

Diagnose hvis det er en mistanke om forekomst av overfladisk trombose

Funksjonsprøver for mistanke om forekomst av overfladisk trombose utføres for å etablere funksjonell tilstand av ventiler og vaskulære vegger. For dette er det tilstrekkelig å utføre følgende tester:

 • Brody-Troyanov-Trendelenburg test;
 • Gakkenbruch-testen.

I tillegg tilordnes instrumentelle diagnostiske metoder i form av Doppler og angiografi.

Ekstra diagnostikk

I tillegg til disse metodene for enhver type trombose er tildelt laboratoriediagnose:

 • generell klinisk analyse av urin
 • analyse for hormoner og kolesterol;
 • en vanlig og utvidet blodprøve.

Informasjonen oppnådd i løpet av disse studiene bidrar til å etablere årsaken til trombose. Med utgangspunkt i dem kan legen gi verdifullt råd om terapi og forebygging av sykdommen.

Metoder for behandling

Førstehjelp for trombose er immobilisering av pasienten. I de første dagene inneholder legens anbefalinger slike gjenstander som komplett hvile - pasienten må legges i seng i en periode på 4 til 12 dager, avhengig av lokalisering av trombosen. Med lesjoner i venene i skinnen, kan det være mindre tid å ligge i sengen, med lesjon av lårbenet - mer. Behandlingen kan foregå på sykehus eller hjemme.

I denne perioden vurderer legen pasientens tilstand og risikoen for separasjon av trombus og lungeemboli. På et høyt nivå av fare kan kirurgisk behandling av venetrombose være nødvendig.

Siden det er behov for å behandle trombose i et kompleks, brukes flere typer terapi:

 1. Konservativ behandling, inkludert langvarig bruk av medisiner i ulike grupper og bandasje av ben med elastikk.
 2. Kirurgisk behandling ved hjelp av moderne og klassiske metoder.

I tillegg, på anbefaling av en lege, kan behandling med folkemidlene brukes.

Medisineringsterapi

For å effektivt behandle trombose brukes flere grupper av legemidler, som har som mål å løse trombi og forhindre dannelsen av nye blodpropper. Blant de mest populære verktøyene identifiserer spesialister:

 • direkte antikoagulantia - Heparin, Clexan, Fraksiparin;
 • indirekte antikoagulantia - Coumadin, Warfarin;
 • enzym antikoagulantia - urokinase og streptokinase;
 • legemidler som forbedrer kapillær sirkulasjon - Reosorbilakt, Refortan;
 • antiinflammatoriske legemidler - Ketoprofen og diklofenak.

Utfør en medisin for trombose i noen form for sykdommen. Den endelige avgjørelsen, i stedet for å behandle sykdommen, tas av den behandlende legen på grunnlag av indikasjoner og kontraindikasjoner. Legemidler som er ment å eliminere den underliggende sykdommen, kan også brukes (dersom trombose er en konsekvens av systemisk patologi).

Kirurgisk behandling

For kirurgisk behandling av trombose må ha indikasjoner som inkluderer betennelse i å finne klumper, høy risiko for trombedannelse eller rive oppover gjennom blodårene, og i flotasjon trombe gjennom sirkulasjonssystemet.

For å eliminere trombose brukes følgende typer operasjoner:

 1. Troyanov-Trendelenburg - brukes til trombose av overfladiske vener. Essensen av operasjonen består i å sy den saphenous venen med metallklammer. Denne metoden brukes i høy risiko for trombospredning langs lårarterien.
 2. Implantasjon av cava filteret - brukes i høy risiko for separasjon av blodpropper. Essensen av operasjonen er installasjonen i den dårligere vena cava av et paraplyfilter som samler blodpropper som beveger seg mot lungene, hjernen og hjertet.
 3. Trombektomi er en radikal metode som består i åpning av en vene berørt av venetrombose og fjerning av blodpropp for hånd. Nylig har minimal invasive operasjoner blitt utøvd, hvor en trombose blir ekstrahert av et miniatyrinstrument gjennom en liten punktering i venøs veggen.

Fullstendig eliminere trombose ved kirurgisk inngrep kan ikke, fordi det er nødvendig å kurere ikke bare denne patologien, men også systemiske sykdommer som førte til økt trombose. I de fleste tilfeller trenger pasienten langsiktig medisinering og livsstilsendringer.

Trombose er en farlig sykdom, som bør behandles med utseendet på de første symptomene. I fravær av komplisert terapi er pasienten i fare for å møte patologier som hjerteinfarkt, hjerneslag, lungeemboli og til og med gangren.

Les Mer Om Fartøyene