Effektive måter å behandle trombofleitt i underekstremiteter hjemme

Tromboflebitt er en vaskulær sykdom som fører til venøs betennelse. Når sykdommen blir observert, er en sterk koagulerbarhet av blod forstyrret, og ødem i ekstremiteter oppstår. Inflammasjon av blodårer skyldes en blodpropp som tetter opp karet.

Er det mulig å kurere denne sykdommen hjemme med folkemidlene? Er det farlig? Hva tillater leger?

Vil det hjelpe?

Behandling av tromboflebitt i underekstremiteter med folkemidlene hjemme er ganske effektiv. Men for å starte behandlingen med urter og buljonger trenger du bare i de tidlige stadier, med symptomer som manifesterer seg som smerte under knærne og i kalvene, så vel som med utseendet av hevelse i nedre lemmer.

Tradisjonell medisin bidrar til å stoppe sykdomsprogresjonen. Men hvis du starter behandling med urter, når sykdommen har gått inn i hele fasen, vil det være helt umulig å kurere det, selv om det er mulig å lindre kurset.

Mulige farer

Tromboflebit er farlig med sin akutte fase. Komplikasjon av denne sykdommen er en trombose som er festet til fartøyets vegg er skjøre. En del av trombosen kan når som helst komme av, med en strøm av blod for å trenge inn i hjertet og forårsake en blokkering av lungearterien. Avhengig av trombusens diameter og nivået på tilstoppet kar, kan sykdommen føre til et mildt, sjokk, dødelig eller asymptomatisk utfall.

Akutt tromboflebitt utvikler seg om noen timer. Dens symptomer strekker seg til de fleste fartøyene. Pasienten kan økningstemperatur, kramper og hevelse i underekstremiteter begynner.

I den akutte sykdommen er det strengt forbudt å utføre mekaniske manipulasjoner i det berørte området. Ikke gni salver eller kremer i et sårt sted. Pasienten må legges og kaller en lege.

Folkets rettsmidler for behandling av akutt tromboflebitt er best satt til side, og fortsett til det, så snart hovedbehandlingen vil ha en positiv effekt. Bedre i dette tilfellet vil folks midler ikke, da risikoen for separasjon av trombus vil øke betydelig.

Sikre oppskrifter

Bli kvitt tromboflebitt i underekstremitetene eller i det minste lindre det kroniske løpet av sykdommen kan være ved hjelp av slike tradisjonelle behandlingsmetoder som forskjellige komprimerer, urteinfusjoner, diettmat og en aktiv livsstil.

diett

I tromboflebitt er det en forutsetning blodfortynning. Dette forenkles av følgende produkter:

 • Linfrø og olivenolje;
 • Hvitløk og løk;
 • frø;
 • Apple cider eddik;
 • Grønnsaker - spesielt rødbeter og tomater;
 • Melon, vannmelon;
 • Groats - havremel og havregryn
 • Frukt - Kirsebær, Tranebær, Viburnum, Sitron;

igler

Akutt stadium av denne sykdommen kan behandles med leeches. De påføres over den skadede delen av fartøyet. Hvis du legger dem over på en vene, kan leeches provosere blødning.

Den beste måten er å lokalisere leeches på begge sider av det syke fartøyet, i en avstand på to centimeter. De skal være forskuddet i 6 centimeter fra hverandre.

Avhengig av sykdommens kompleksitet per økt, kan du trenge opptil 15 leeches.

de bør ikke ligge under kneet, og forsiktighet må tas når leksene passer inn i lysken. Når purulent sykdom er brukt, er leeches forbudt.

rubdown

Det er godt å tørke deg selv med tromboflebitt. I de berørte beina kan være å gni en tinktur av Kalanchoe. Den er utarbeidet som følger:

 • Vodka - 200 ml;
 • Kalanchoe - 2 ss. skjeer av blader. Anlegget skal være eldre enn 5 år.

Løsningen er infundert i 5 dager. Prosedyren for tørking utføres tre måneder.

Hjelper til å fremskynde helbredelsesprosessen salve med lard, som bør brukes på sykeområder og ikke vaskes ut i løpet av dagen. For å forberede salven trenger du:

 • Svinekjøtt fett;
 • En liten kjære
 • Husholdnings såpe i flytende form;
 • Ichthyol salve;
 • Juice av løk og scarlet.

Alle ingrediensene blir tilsatt til smeltet fett og blandet. Før bruk må blandingen avkjøles.

Overflater på huden kan herdes ved å smøre dem alkohol tinktur av akacia.

Vel hjelper og bodyaga. Komprimering fra det blir brukt på de berørte områdene, og de skal holdes i en time. For kompresst er 2 ss. skjeer med vannsvamp, som fortynnes med et glass kokende vann. Blandingen bør infunderes i minst to timer.

Godt bevist seg selv salve med mumier. Dette stoffet oppløses i vaselin i et forhold på 1 til 5. Sammensetningen påføres de berørte områdene to ganger om dagen. Mumi blir tatt og inne som en tinktur på 20 dråper før måltider: 8 g av stoffet oppløses i 0,5 l vann.

Mot varicose blir eplecidereddik ofte brukt. Lær alt om applikasjonen i denne situasjonen.

Hvordan lage en krem ​​av bivoks fra åreknuter? Instruksjoner i denne publikasjonen.

Dekoksjoner og infusjoner

Infusjon av honning og hvitløk. For å gjøre det, trenger du renset og hakket hvitløk i en mengde på 250 g og 300 g honning. Hvitløk, blandet med flytende honning, skal infunderes i en uke ved romtemperatur.

Ta blandingen du trenger å spise en og en halv måned i mengden av en spiseskje. Disse ingrediensene inneholder de sporelementene som har en antiinflammatorisk effekt på karene og venene og styrker veggene til karene.

Avkjøling av hopkegler. For å forberede kjøttkraft 2 ss er tatt. skjeer av kjegler, som helles i 2 glass varmt vann og oppvarmes i et vannbad i 15 minutter.

Kjøttkraft er tatt på tom mage for en halv kopp i 20 dager tre ganger om dagen. Stoffene inneholdt i kjeglene har en anti-inflammatorisk og smertestillende effekt på karenees vegger.

Avkok fra barken av eik.

For matlaging, ta en spiseskje tørket bark, som er fylt med et glass vann og koker over en liten brann i 30 minutter.

Kjøttkraft er insistert til klar i en time, da må den filtreres.

Det er tatt på en spiseskje på tom mage opptil 4 ganger om dagen i 14 dager.

Dekoksjon av blader og kløverblomster og søt kløver. Til matlaging kreves 2 ts urter fylt med 300 ml kokende vann. Blandingen må ha lov til å brygge i en halv time. Ta kjøttkraft 3 ganger daglig etter å ha spist i en måned til 100 g.

Urter har på venene anti-inflammatorisk og smertestillende effekt, forbedre blodtilførselen av vev.

Noen få oppskrifter presenteres i denne videopresentasjonen:

Kompatibilitet med tradisjonell terapi

Folkemedisiner for tromboflebitt i underekstremiteter er godt kombinert med bruk av tradisjonell medisin. Det viktigste, alle prosedyrer utføres under tilsyn av behandlende lege, spesielt hvis sykdommen er akutt.

Behandling kan utføres både i ambulant innstilling og gjennom kirurgisk inngrep - alt avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen.

Behandling av sykdommen på en konservativ måte er i utnevnelsen av følgende midler:

 • Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler;
 • bedøvelsesmidler;
 • Phlebotonics (en gruppe medikamenter som øker den venøse blodstrømmen fra nedre ekstremiteter);
 • Dezagregantov (legemidler som forhindrer trombose og reduserer risikoen for hjerteinfarkt).

Mer om konservativ behandling av tromboflebitt av føtter, lest i en egen artikkel.

prognoser

Med alle anbefalinger fra legen prognose for tromboflebitt gunstig behandling. Ved de første tegnene og symptomene på sykdommen må du øyeblikkelig kontakte en lege, ikke ta uavhengige beslutninger ved akutt utvikling av sykdommen og ta et behandlingsforløp med legemidler som øker venøs blodstrøm.

Sykdom er alltid lettere å hindre enn å behandle. Forebygging av tromboflebitt er enkel nok - det er riktig næring og en aktiv livsstil. Personer som er i fare, anbefales å bruke kompresjons undertøy, unngå å vandre i badstuen, og ikke bruke mye tid på å sole seg i solen.

Tromboflebitt - symptomer og behandling

Tromboflebitt - er en inflammatorisk prosess venøse vaskulære vegg for dannelse av en blodpropp i lumen. Sykdommen er hyppigst diagnostisert i blodkarene i de nedre ekstremiteter, men det finnes tilfeller for å identifisere tromboflebitt i venene i den øvre lemmer, halsen og brystet. Det kalles tromboflebitt leger utvikle patologi av overflatiske venene i underekstremitetene, men hvis betennelse og dannelse av blodpropper oppstår i de dype venene, er en slik tilstand klassifisert som flebotromboz, og leger og kalte ham trombose.

Årsaker til tromboflebitt

Det er flere forhold som kan føre til utviklingen av den aktuelle sykdommen - de er alle nøye forsket av forskere og leger. Av slike årsaker er:

 • noen inflammatorisk prosess i karene - det kan være lokalt eller generelt;
 • genetisk predisposisjon, arvelig disposisjon til dannelse av trombi - koagulopati / trombofil tilstand;
 • Åreknuter - en konsekvens av denne sykdommen kan være en senking av blodstrømmen gjennom karene;
 • skade på vevets vegg - dette kan oppstå selv på grunn av en mindre effekt på venen (for eksempel ved montering av et kateter).

I tillegg til de åpenbare årsakene til tromboflebitt identifiserer legene også risikofaktorer - det handler om bestemte grupper av mennesker. Slike faktorer inkluderer:

 • tvungen senger hviler i lang tid - for eksempel under rehabilitering etter operativ inngrep;
 • slag;
 • fedme;
 • ondartede svulster, behandling av onkologi med stråling og / eller kjemoterapi;
 • graviditet;
 • gynekologisk operasjon, inkludert kunstig avslutning av graviditet;
 • bruk av langsiktige hormonelle prevensjonsmidler;
 • dehydrering.

Hvis det er minst en av disse faktorene, så vil det være logisk å søke råd fra en spesialist for å unngå utviklingen av sykdommen. Legene skal gjøre avtaler for å forebygge tromboflebitt.

Symptomer på tromboflebitt

Symptomer på tromboflebitt er alltid uttalt og forårsaker alvorlig ubehag hos pasienter - det er ikke overraskende at pasienter søker medisinsk hjelp på et tidlig stadium i utviklingen av den aktuelle sykdommen. Men pasienter klargjør at med utviklingen av karakteristisk betennelse i vener på overflaten vil symptomene gradvis skaffe seg en intens farge. De viktigste symptomene på tromboflebitt:

 • smerte i lokalisering av inflammatorisk prosess;
 • hevelse i lemmen;
 • økt kroppstemperatur;
 • I løpet av den berørte venen er det rødme og tetting av huden.

Hvis dyp venetrombose utvikler seg, vil det første tegn på patologien være hevelse i det syke lemmet. Men i dette tilfellet kan pasienten ikke føle seg ubehag i lang tid, ikke søke hjelp fra en lege - dette medfører stor sannsynlighet for komplikasjoner av tromboflebitt. Vennligst merk: Hvis du allerede er diagnostisert med tromboflebitt og blant de vanlige symptomene (hevelse og smerte) dukket plutselig feber, kortpustethet, hjertebank og høyt blodtrykk, bør du umiddelbart ringe hjem brigaden "førstehjelp". En slik tilstand er en kraftig forringelse i pasientens fartøyet, og faren for blodpropp øker i tider med separasjon.

Diagnose av tromboflebitt

Det er ingen, bestemt ordning for diagnostisering av den aktuelle sykdommen. Faktum er at legen etter den første undersøkelsen av pasienten enten umiddelbart diagnostiserer eller henter noe av en av følgende studier:

 1. venography - Studie av venøs seng ved hjelp av et kontrastmiddel satt inn i karet. Denne metoden anses for foreldet, mye mer informativ vil være tosidig angioscanning.
 2. Doppler - ultralyd undersøkelse av venøs fartøy
 3. Beregnet Tomografi - tillater ikke bare å nøyaktig bestemme stedet for innsnevring av venen, plasseringen av trombuset, men også for å forutse den videre utviklingen av sykdommen.

Men selv etter den nøyaktige diagnosen tromboflebitt, må pasienten gjennomgå flere studier for å finne ut den sanne årsaken til utviklingen av den aktuelle sykdommen. Dette vil bidra til å foreskrive effektiv behandling og forhindre tilbakefall.

Hvordan behandle tromboflebitt

Først etter at diagnosen er gjort, kan en spesialist foreskrive en behandling - for en tromboflebit av overfladiske årer, vil det være ved bruk av visse medisiner, for den samme sykdommen med lokalisering i dyptgående kar - andre.

Hvordan behandle tromboflebitt av overfladiske vener

Normalt, når du setter en slik differensialdiagnose, anbefaler leger at behandling utføres på ambulant basis. Men dette betyr ikke at pasienten kan ignorere den foreskrevne behandlingen - dette vil bare forverre helsetilstanden. Anbefalinger kan være som følger:

 1. Forløpet for å ta ikke-steroide antiinflammatoriske medisiner - for eksempel Ibuprofen, Diclofenac, Nimesil og andre.
 2. Lokale agenter vil også være effektive - spesielt formulerte salver og komprimerer.
 3. Nødvendigvis med diagnostisert overfladisk tromboflebitt, er pasientene tildelt å bruke kompresjonslinne - elastiske bandasjer, et spesielt utviklet komprimeringsstrikk.
 4. Kurset med å motta midler med phlebotonic action - for eksempel Flebodia, Vasoket, Detraleks og andre.

Tromboflebit av overfladiske vener krever sjelden at pasienten skal bli registrert for innlagt behandling, og hvis reseptene og anbefalingene fra den behandlende legen er strengt observert, kommer lettelse raskt. Vennligst merk: hvis legen under kontrollundersøkelsen av pasienten bestemmer veksten av trombosen, kan dette bare bety en - fremdriften av overfladisk tromboflebitt. I dette tilfellet er kirurgi vist, som består av bandasje av tromboset ven og, om mulig, fjerning.

Hvordan behandle dyp venetrombose

I dette tilfellet kan leger også bruke ulike terapeutiske metoder - valget er laget på individuell basis.

medisinering

Nødvendig utpekt koagulanter - legemidler som bidrar til blodgjennomstrømningen. Disse inkluderer: Heparin, Fragmin, Warfarin, Fraksiparin og andre. Det er viktig å: Det er strengt forbudt å utføre behandling med disse medisinene selv! Faktum er at feilkorrigerte doser koagulanter kan føre til alvorlige konsekvenser. Spesielt forsiktig med å være med stoffet Warfarin - det bør tas i henhold til de tillatte dosene, overvåke helsen din og regelmessig gjennomgå en blodprøve.

Kompresjonsbehandling

Sørg for å diagnostisere dyp venetrombose. Legen vil anbefale å bruke et spesielt kompresjonsundertøy. Det kan være strømper, elastiske bandasjer, strikkede bukser. Du kan bruke slike klær nesten døgnet rundt, men generelt er det bedre å ta kontakt med en spesialist om varigheten av bruk av kompresjonsklær.

Installere et cava filter

Dette er en ny metode for å bistå med dyp venetrombose, som ikke kan kalles fullverdig behandling. Essensen av metoden: Et spesifikt cava filter er implantert inn i hovedvenen til pasientens kropp. Dette gjør det mulig å forhindre at vilkårlig bevegelse slår seg fra blodproppene til nedre lemmer, til lungene. Cava filter "fungerer" på prinsippet om en felle - det samler bare inn alle blodproppene. Installer den aktuelle enheten enten permanent eller i 3-4 måneder - dette problemet kan kun løses av en spesialist. Prosedyren for å implantere et cava filter i en vene utføres ved bruk av lokalbedøvelse, og tiden for å finne en pasient i en medisinsk institusjon minimeres.

Drift med tromboflebitt

Omfanget og metoden for kirurgisk inngrep for komplisert dyp venetrombose er valgt av en spesialist etter en fullstendig undersøkelse. Generelt kan kirurgisk behandling av tromboflebitt utføres på tre måter:

 • venøs angioplastikk;
 • venøs bypass;
 • thrombectomy.

Vennligst merk: dersom dyp venetrombose blir diagnostisert på et tidlig stadium av utviklingen, kan legen foreskrive trombolyse-prosedyren. Dens essens ligger i oppløsningen av trombotiske masser av bestemte stoffer. Trombolyse har mange kontraindikasjoner.

Tromboflebitt - behandling hjemme

I tillegg må pasientene ta visse medisiner for å lette deres tilstand av helse, og du må endre livsstilen din. Og først og fremst handler det om ernæring - det skal være rasjonelt og fullt.

diett

Ernæring for sykdommen i spørsmålet bør være fullført - i menyen er det nødvendig å introdusere grønnsaker og frukt, helkornsbrød, frokostblandinger og nøtter. Det finnes en rekke produkter som må inkluderes i dietten - de gjør blodet mer væske. Disse inkluderer:

Det er nødvendig å bruke vitaminkomplekser, som inneholder kalsium og magnesium, vitaminer B6, A, C og E. Veldig nyttig vil være linfrøolje.

Generelle anbefalinger

Det er nødvendig å endre din vanlige livsstil - fra hvor fullstendig det vil være mulig å gjøre, vil det endelige resultatet av behandlingen fra tromboflebitt avhenge. Generelle anbefalinger fra leger er som følger:

 1. Under hvilemodus og søvn skal beina være i opphøyet stilling - dette vil sikre utstrømning av blod fra underekstremiteter, forhindre stillestående fenomener i karene til underekstremiteter.
 2. Kategorisk er det umulig for pasienter med en betraktet sykdom å besøke bad og badstuer. Overoppheting er imidlertid også skadelig, som hypotermi.
 3. Unngå langvarig stående eller sittende - slik statistisk monotont tilstand kan føre til dårlig helse.
 4. Regelmessig kroppsopplæring - minst morgenøvelser og gange, som maksimalt - i treningsstudioet.
 5. Det er strengt forbudt å løfte vekter.

Det er mange midler fra kategorien "tradisjonell medisin" - ulike lotioner, bad og komprimerer. Man kan tro på sin mirakuløse kraft, man kan stole på kun offisiell medisin. Men! I alle fall er det ikke anbefalt å bruke folkemidlene for tromboflebitt uten først å konsultere en lege. Hvis den aktuelle sykdommen blir diagnostisert på et tidlig stadium, vil effektiviteten av behandlingen være svært høy. Men selv om spesialister anbefaler en operativ intervensjon, bør det ikke nektes. En slik kardinal behandling fører vanligvis til en fullstendig restaurering av evnen til å leve og utføre arbeid. Tsygankova Yana Alexandrovna, medisinsk anmelder, terapeut av den høyeste kvalifikasjonskategorien.

4 602 visninger totalt, 3 visninger i dag

Tromboflebit av dype og overfladiske årer: akutt og kronisk. Diagnose, behandling, forebygging

Blant de vaskulære sykdommene er det en som leger vurderer de mest lumske, med knapt forutsigbare konsekvenser. Dette er tromboflebitt i nedre ekstremiteter. Dette er navnet på den inflammatoriske prosessen i venøse vegger, noe som fører til dannelse av en trombose i det venøse lumen. Sykdommen som utvikler seg i beinene av bena er den vanligste formen. Men noen ganger (selv om mye mindre ofte) Det finnes andre former for det - tromboflebitt i øvre ekstremiteter, samt cervikal og thorax deler.

Hver person har et blodnettverk på overflaten (under huden) og skjult i dypere lag. Avhengig av dette utmerker man to typer sykdommer:

 1. Dyp venetromboflebitt i nedre ekstremiteter (dens medisinske betegnelse er flebotrombose);
 2. Tromboflebit av subkutane, overfladiske vener.

Noen ganger blir veggene i venøse kar oppblåst, en koagulasjon dannes ikke. I dette tilfellet kalles sykdommen flebitt.

Årsaker til sykdommen

Årsakene til tromboflebitt er mange. Men følgende anses som grunnleggende:

 • Genetisk (arvelig) predisponering for koagulopati (dannelse av trombi) og trombofili.
 • Ofte er årsaken til betennelse traumer til venøs veggen.
 • En vanlig årsak er åreknuter, noe som medfører en reduksjon i blodstrømmen gjennom venene, noe som fører til stagnasjon av blod i karene.

I tillegg kan tromboflebitt forekomme etter at infeksjon er introdusert fra utsiden. Et eksempel på et slikt tilfelle er beskrevet i videoen nedenfor:

Alvorlighetsgrad

Et karakteristisk trekk ved sykdommen er at symptomene på tromboflebitt oftest manifesteres når sykdommen allerede har spredt seg til store områder. Og i utgangspunktet mistenker de fleste pasientene ikke engang at kroppen er i fare, noe som er for høyt en trombøsning. Dette øker signifikant sannsynligheten for at den blir separert, hvoretter den sendes til "fri navigasjon" på vaskulærsystemet. Det er umulig å forutse bevegelsen sin. Den farligste er inngangen av en avbrutt trombose inn i blodårene i lungene, noe som fører til emboli (overlapping) i luftveiene i luftveiene. Dette kan forårsake øyeblikkelig (plutselig) død.

Voksne opptrer trombinen (og i fremtiden kan føre til blokkering) trunk vener. Hva forårsaker kronisk venøs insuffisiens? Behandlingen av tromboflebitt er betydelig komplisert.

Symptomer på tromboflebitt

Følgende tegn indikerer begynnelsen av betennelse i venøse kar, som de fleste ikke alltid holder oppmerksom på:

 1. Mindre hevelse i beina;
 2. Smertefulle opplevelser i kalvene,
 3. Følelse av brenning og tyngde i beina,
 4. Rødhet i huden.

I de fleste tilfeller søker pasienten medisinsk hjelp når sykdommen utvikler seg. Samtidig er hevelse i beina økt, i området med trombusdannelse får huddekslene en blåaktig tinge. I en forsømt tilstand kan lemmen svinne. En trombose er vanligvis lokalisert i venene på låret, underbenet eller ankelen.

Tromboflebitt av overfladiske vener (venstre) og dype vener (høyre)

Risikogrupper

Det er visse kategorier av mennesker som leger refererer til den såkalte risikogruppen. På dem er sannsynligheten for at en tromboflebitt forekommer - den høyeste. Disse inkluderer:

 • Folk som tilbringer mye tid i en sittende (fast) stilling, reiser på et fly eller kjører bil.
 • Han som gjennomgikk kirurgi, og er tvunget til å observere i lang tid en ubevegelig, hvilerom.
 • Lider av åreknuter.
 • Pasienter med antiphospholipidsyndrom, hyperhomocystoinemi (akselerert blodkoagulasjon).
 • Gravide kvinner. Risikoen for tromboflebitt øker under fødsel.
 • Tromboflebitt er en hyppig følgesvenn av overvektige mennesker som lider av fedme.
 • Folk i avansert alder, som fører en stillesittende livsstil.

Video: overfladisk og dyp tromboflebitt

Det er flere underarter av tromboflebitt:

Akutt tromboflebitt

Tegnene på tromboflebitt manifesteres tydeligst i den akutte sykdommen, som begynner med utseendet av skarp smerte i retning av blodstrømmen i den berørte venen. Samtidig er misfargingen av huden merkbar. Det blir cyanotisk med et utvidet nett av blodkar på overflaten. På grunn av økt kroppstemperatur forblir det vondt benet kaldt. Smerte, som det brister det. Instinktivt prøver pasienten å holde henne i hevet tilstand, og prøver å redusere smertsyndromet.

Ved de første symptomene på akutt tromboflebitt, bør du straks kontakte en lege og legge pasienten i senga. I dette tilfellet, før ankomsten av leger, er det strengt forbudt å foreta behandling (rubbing salver, utfører massasje prosedyrer, påføring av kompresser, etc.). Dette kan provosere frigjøring av en del av trombuset og inngangen til lungene eller andre indre organer.

Lukking av trombus med forverring av tromboflebitt

I tillegg går den akutte form av tromboflebitt svært raskt i komplikasjoner - gangrenøs eller iskemisk tromboflebitt, hvit eller blå phlegmia. De blir ledsaget av økt smerte og økende, bokstavelig talt hvert minutt, hevelse. Huden er først blek og kjøper deretter en lilla nyanse. Derfor jo raskere medisinsk behandling er gitt, desto større er sannsynligheten for å unngå alvorlige konsekvenser.

behandling

Behandlingen av en akutt form av sykdommen er valgt ut fra tilstanden til fartøyene, arten av sykdomsforløpet, plasseringen av tromben. Vanligvis brukes konservativ terapi til dette, som inkluderer lokal og generell behandling. Pasienter som er diagnostisert med akutt tromboflebitt i underarmen og underbenet, kan behandles på poliklinisk basis. Med alle andre typer blir pasienter sendt til sykehus. De er tildelt sengestøtte, det syke benet er i hevet tilstand.

Lokal terapi inkluderer følgende prosedyrer:

 1. Påføringen av en av salverne: Vishnevsky, butadionisk eller heparin.
 2. Halvalkohol komprimerer eller kald behandling, med obligatorisk elastisk bandaging.
 3. For oral administrasjon anbefales det at du bruker medisiner som forbedrer blodmikrocirkulasjonen, slik som flexital, theonicon, trental osv.
 4. Indometacin, karantil, aspirin, etc., brukes som inhibitorer.
 5. Å korrigere brudd på blodstrømmen i blodårene kan brukes eskuzan, troxevasin, venaruton, detraleks.
 6. Preparater for bedøvelse, redusering av inflammatorisk prosess og senking av temperaturen - analgin, reopyrin, butadion, etc.
 7. For desensibilisering - suprastin, dimedrol, etc.

Når den akutte inflammatoriske prosessen blir slått av for å øke effektiviteten resorpsjon trombe anbefales fysioterapeutisk behandling lampe solljuks diametralt strømmer UHF. Gode ​​resultater oppnås ved iontophorese med heparin, proteolytiske enzymer (chymotrypsin, trypsin og lignende.), så vel som med kaliumjodid. Elastisk kompresjon bør fortsette i ytterligere to måneder etter fullføring av hovedbehandlingen, samtidig med mottak av phlebodynamiske legemidler.

Kirurgisk inngrep utføres i nødstilfeller, med følgende indikasjoner:

 • Stigende tromboflebit av en stor eller liten subkutan overfladisk vene i en akutt form, med et arrangement på øvre eller midtre del av låret.
 • Trusselen mot emboli i lungearterien.
 • Smeltende trombus med purulent ekssudat.

Ved behandling av stigende tromboflebitt blir også laserutslettelse brukt, hvis essens i oppvarming av blodveggveggen er noe høyere enn trombusen. Dette gjør det mulig å fjerne patologiske venøse noder fra hovedskipene, og stoppe veksten av trombosen med en inflammatorisk prosess. Eliminering av sannsynligheten for å skyve blodpropp inn i karene blir lettere ved hjelp av en alternativ teknikk for å gjennomføre en laserstråle rettet motsatt til bevegelsen av blodstrømmen. Det er på dette tidspunkt unikt.

Tromboflebitt opplink effektiv metode, ikke tillater tromben for å utvikle og trenge dypt beliggende fartøyer, er operasjonen i forbindelse med ligering av de stedene hvor overflaten blir dyp Wien. Det kalles cross -ectomy. Manipulering utføres ved bruk av lokalbedøvelse, i ambulante innstillinger.

Postinjeksjon tromboflebitt

Under sklerotisering av åreknuter, er det noen ganger et brudd på teknikken for å utføre kompresjonsskleroterapi. I dette tilfellet redusert komprimering av venen på administrasjonsstedet (injeksjon) sklerosant, fører ofte til utbruddet av betennelse. I lumen i venene begynner en trombos å danne, med trusselen om overgang til etterfølgende emboli i lungearterien. Denne komplikasjonen kalles tromboflebitt etter injeksjon. For å unngå det anbefales det å styrke kompresjonen ved bruk av skumgummi og latexputer, samt limbindinger til spesielle formål.

Postinjeksjonsskjema på håndens eksempel på grunn av innsetting av kateteret

Spesielt resulterer utilstrekkelig kompresjon i fremveksten av hematomer intravenøs, som utover ligner deler av blodårer med trombi. I deres lumen er det en masse av en tarry-ser art, der en sklerosant og blodpropper. Det er intravenøse hematomer og fører til akutt tromboflebitt.

Behandling av postinjeksjonell tromboflebitt består i å påføre bandasjer med terapeutiske salver, bruk av elastisk kompresjon og passende medisiner (som i akutt form). Noen ganger gjør i en vene en spesiell snitt-punktering for å fjerne blodsklerosantmassen.

Kronisk tromboflebitt

Kronisk tromboflebitt, i motsetning til akutt form, har ingen uttalt tegn og symptomer. Med denne sykdomsformen er smerten periodisk, mest bekymret etter belastning på beina (langvarig gange, etc.). Nesten ingen i ro. Ødem er også ubetydelig. Derfor skynder en person ikke å søke medisinsk hjelp.

Ved behandlingen av kroniske former av tromboflebitt anvendt salve, anbefales det permanent elastisk kompresjon ved hjelp av spesielle plaster eller strømper, mosjon terapi, fysioterapi og behandling i kurbad og leire bad.

Tromboflebitt av overfladiske vener påvirket av åreknuter

En av de mest vanlige former av sykdommen er akutt variceal typen tromboflebitt, som er ledsaget av alvorlig smerte, rødhet av venen på å nå opp til skrittet. I denne formen av sykdommen venetrombose omgir markert hevelse, og det blir meget vanskelig. Med utviklingen av blodpropp, hevelse går til de dypere venene, som er en svært farlig symptom. De viktigste trekk ved denne form for trombose er en alvorlig smerte mens gange, så vel som enhver berøring med åreknuter. Sykdommen er ledsaget av høy feber og svakhet, som minner om symptomene på forkjølelse.

Varicosity og tromboflebitt er sammenhengende sykdommer. Ofte forårsaker varicose utviklingen av blodpropper i de overfladiske og dypere årene, siden den preges av en lav blodstrøm i hovednoderne. I dette tilfellet er tromboflebitt den alvorligste komplikasjonen av åreknuter. Det blir mye oftere transformert til tromboembolisme av lungearterien og blir årsaken til posttromboflebitisk syndrom.

Ved behandling av tromboflebitt forårsaket av åreknuter, brukes antiinflammatorisk terapi for å lindre smerter og redusere inflammatorisk prosess. Den inkluderer hormonelle salver, komprimerer på 50% alkohol, samt suppositorier med diclofenac eller butidon.

Et hinder for overføring av tromboflebitt til blodårer i dypere lag er elastisk kompresjon med spesielle strikkede undertøy (strømper, tights) eller bandasjer. For å redusere ødem og betennelse, er et legemiddel foreskrevet for å forbedre blodsirkulasjonen - anastax, detralex, etc.

Tromboflebitt under graviditet

Graviditet er perioden hvor en kvinne oftest blir utsatt for slike sykdommer som åreknuter i underekstremiteter og tromboflebitt. Dette skyldes økningen i deres intrauterin-trykk og fysiologiske endringer i blodsammensetningen. Den største faren er tromboflebitt i de første dagene i postpartumperioden. Siden de fleste komplikasjonene i form av tromboembolisme forekommer nøyaktig etter fødselen. Fødsel er en stor overbelastning i det vaskulære systemet.

 • For det første øker trykket i bukhulen 2-3 ganger.
 • For det andre klemmer barnet gjennom fødselskanalen, med hodet i noen øyeblikk, klemmene i bekkenet.
 • I dette tilfellet faller tonen i venene på bena kraftig og ekspansjonen oppstår.

Alt dette fører til et brudd på naturlig blodstrøm i underekstremiene og dannelsen av blodpropper.

De første tegn på åreknuter er vanligvis observert i graviditetens andre trimester, når den forventede moren begynner å synke seg tyngre. Først er det utseendet av vaskulære stjerner på huden på underbenet, lårene eller anklene, da blir blodårene økende og smerter oppstår. Ben begynner å hovne oftere om kvelden, noen ganger oppstår kramper.

Så snart disse symptomene oppstår, bør du umiddelbart konsultere en phlebologist. Han vil gjennomføre en dupleks fargeskanning for å undersøke tilstanden til sirkulasjonssystemet og gi anbefalinger om hvordan man kan forebygge utvikling av en mer alvorlig sykdomsform og unngå komplisert behandling.

I denne perioden er forebygging av tromboflebitt svært viktig, som inkluderer følgende:

 1. Siden utseendet på de første symptomene og til selve fødselen er det nødvendig å ha elastisk kompresjons undertøy (strømpebukse, strømper). Det bør velges av en phlebologist. Siden det feil valgte trykket (kompresjon) kan påvirke pasientens tilstand negativt, forårsake ubehag ved bruk, etc.
 2. Det er nyttig å gjøre terapeutisk gymnastikk for gravide, inkludert øvelser for å forbedre blodstrømmen i venene på underekstremiteter. Motoraktivitet beskytter ikke bare mot stagnasjon av blod i beina, men bidrar også til ytterligere tilførsel av føtal oksygen.
 3. Hver dag, i alle vær, før du går i seng, bør du gå ut en kort spasertur (30 minutter).
 4. Det bør sikres at maten inneholder flere produkter av vegetabilsk opprinnelse. Det er de trenger i rå form. Spesielt nyttig er vannmeloner, meloner, ananas. De bidrar til fortynning av blod og er biostimulatorer av hemodilusjon med aktiv virkning.
 5. Begrens bruk av væske, fordi i løpet av svangerskapet er det en forsinkelse i kroppen. Og dette er risikoen for stabil, hard-edema hevelse.

Tromboflebit av overfladiske årer under graviditet er ofte ledsaget av alvorlig smerte. Det må huskes at i denne perioden er det ikke anbefalt å ta medisiner. Raskt avlaste pasienten for ubehag, og ikke la tromben trenge inn i venene som ligger i de dypere lagene, vil hjelpe venøs cenose. Dette er en punktering av den berørte knuten for å fjerne tromben. Denne metoden er trygg for fosteret, siden manipulasjonen utføres under lokal tumescent anestesi (et bedøvelsesmiddel injiseres under huden, danner en beskyttende pute rundt det opererte fartøyet).

Detraleks med tromboflebitt: hjelper det?

I noen tilfeller, for behandling av åreknuter, kan en phlebolog bestemme å foreskrive Detralex. Men det er en begrensning: fremtidige moms kan bare brukes i andre halvdel av svangerskapet. Det er et effektivt middel for behandling av varicose av noen stadium og andre sykdommer i sirkulasjonssystemet, som anses som ganske trygt. I sammensetningen - komponenter av vegetabilsk opprinnelse. Det endrer ikke blodsammensetningen, men øker bare tonen i blodkarets vegger. Han har ingen bivirkninger, men det er en mulighet for en allergisk reaksjon.

Men ved behandling av tromboflebitt gir det positive resultater i kombinasjon med disaggregeringsmidler og trombolytiske stoffer. Som uavhengig terapeutisk middel for trombose brukes sjelden, hovedsakelig for lindring av angrep av venøs insuffisiens av kronisk natur. Men det er ofte foreskrevet etter kirurgisk behandling av tromboflebitt, som en støttende, langsiktig terapi.

Tradisjonell medisin i behandlingen av tromboser

Behandling av tromboflebitt med folkemidlene vil bidra til å lette sykdomsforløpet, redusere smerte og hevelse i beina, og fjerne andre symptomer. Dette er ikke påvist i en enkelt generasjons metoder. Noen av dem er mye mer effektive enn syntetiske stoffer. Den mest effektive i denne sykdommen er biavlprodukter: honning, propolis og bi pollock. Vi tilbyr flere oppskrifter fra disse produktene.

Bee Products

 • Tinktur av bier. Biernes liv er kort. Og på våren, de gamle prøvene som jobbet sommeren dør. Unge bier bærer dem til flybrettet. Dette kalles et undermål. De må samles og helles med vodka (en håndfull podmoroda for 0,5 liter vodka). Insister for to uker, avløp. Bruk som komprimering, som ligger over et sårt sted i 1,5-2 timer.
 • Honning komprimere. For dette blir honning i ren form påført på en linneklut og påføres på stedet med den berørte venen. For en komprimering kan honning blandes med et knust Kalanchoe-blad, eller påføres på et kålblad. Disse to plantene øker bare styrken av honning.

**Kroppen av biet inneholder stoffer som er en del av ulike medisiner. Det er gift, nektar og pollen av planter, propolis og mikropartikler av voks. Det er i seg selv et ferdigstilt stoff, bare i mikroskopiske doser.

 • Fra propolis kan du lage en helbredende salve fra tromboflebitt. For å gjøre dette, grind det, bland med forvarmet smør i en andel på 3:10 og varm opp litt (ikke mer enn 15 minutter). Bruk som komprimering eller bare gni inn i det berørte området.

Apple cider eddik

 • En av de mest effektive rettsmidler for denne alvorlige sykdommen i årer er hjemmelaget eplecidereddike. Den brukes som en maling, tidligere fortynnet med vann (en spiseskje eddik til et glass vann).

Gåsfett

 • De fleste urbane mennesker vet ikke at i landsbyen ble mange sykdommer i bein og hender (brannsår, frostbit), så vel som magesår av forskjellig opprinnelse og tromboflebitt, behandlet med gåsfett. Selv i dag regnes det som en av de mest effektive middelene, som brukes, både i ren form, og når man forbereder salver med tilsetning av forskjellige urter, for eksempel kalendula eller Johannesjurt. En fullstendig utvinning kan oppnås ved bruk av en 30% salve med tilsetning av knust korianderfilet (levende). For å gjøre dette tilsettes hundre gram goosefett 30 gram kamrøtter. Varm 15 minutter, filter. Salven er klar til bruk.

Urteinfusjon for oral administrasjon

Noen eksterne midler er noen ganger ikke nok til å kvitte seg med sykdommen. Tradisjonell medisin anbefaler også inntak av urte medisinske urter som forbedrer blodsirkulasjonen, noe som øker elastisiteten til veggene i venøse kar.

 1. Den mest effektive er infusjon av nässel. Han har ikke bare gunstig effekt på sirkulasjonssystemet, men også helbreder og styrker hele organismen. Spesielt nyttig om våren, når det ikke er nok vitaminer.
  ** Fra den unge nålen kan du forberede kvass, som har medisinske egenskaper, og belaster med livskraft. For utarbeidelse, velg fersk nettle. Skyll godt, du kan skule med kokende vann. Legg det i en 3-liters krukke, tilsett tre ss sukker og hell kokende vann. Tie nesen på gasbind og sett på et varmt sted i tre eller fire dager for gjæring. Etter kvas fermenter, avløp og du kan starte behandlingen, bruker en halv kopp tre ganger om dagen i 20 minutter før du spiser.
 2. Det er også nyttig å ta eskusblomsten av hestekastanje tilsatt alkohol.
 3. Det bidrar til å behandle tromboflebititt fra tørket kløverhod (1 spiseskje per kopp).

Alle de foreslåtte behandlingsmetodene med folkemidlene må samordnes med den behandlende legen før bruk. Bruk dem bedre i forbindelse med medisinering.

Gymnastikk med tromboflebitt

Medisinske armaturer i mange år krangler om behovet for fysisk trening i sykdommer i venene i underbenet. Noen hevder at fullstendig hvile er nødvendig, mens andre er ivrige motstandere av motoraktivitet. Begge har rett, og andre.

Under en forverring, når risikoen for adskillelse av blodproppen og forekomsten av alvorlige komplikasjoner er høy nok, er det nødvendig å overholde sengen hvile, uten å utsette de syke benene for belastning. I løpet av denne perioden er termisk bad og alle typer massasje strengt forbudt.

Men på slutten av behandlingen, i rehabiliteringsperioden, så vel som i forebygging av sykdommen, er øvelser som øker elasticiteten til venøsveggene og forbedrer blodsirkulasjonen svært nyttige. Den eneste betingelsen er ikke å overdrive det. Komplekset av terapeutisk gymnastikk omfatter følgende øvelser:

I den bakre posisjonen:

 • Tren "fisk". Svake kroppen, vibrere den, simulere bevegelsen av fisken i vannet. Fortsett i ett til to minutter.
 • Bena løftes sakte og senkes til sin opprinnelige posisjon. Gjenta ikke mer enn 8-10 ganger.
 • "Scissors". Hevede bein spredes fra hverandre og deretter flytte. Antall repetisjoner er 10 ganger.

I stillingen "stående" eller "sittende"

 • Sirkulær bevegelse stopper i høyre eller venstre side (fra fem til ti ganger).

I stående stilling:

 • 1.Stig opp til sokker og myk senking på hælene (opptil 15 ganger).
 • 2.Bøy høyre ben og løft. Rett deretter og senk til gulvet. Utfør denne bevegelsen med venstre fot. Denne øvelsen kan gjøres skiftevis, og endrer benet hver gang. Det andre alternativet omfatter første fot (12 ganger), så det samme - den andre foten.

Alle disse øvelsene masserer effektivt blodårene og forhindrer stagnasjon av blod i blodårene. Når du observerer alle legenes forskrifter og utfører forebyggende tiltak, kan du kvitte deg med de ubehagelige symptomene som følger med sykdommen, og unngå komplikasjoner som krever langvarig behandling.

Video: et sett med benøvelser for åreknuter og neostromia tromboflebitt

Hvordan spise med tromboflebitt?

En av årsakene til den beskrevne sykdommen er fedme. Derfor, for alle som er utsatt for noen sykdom i venøsystemet, må man begrense seg til bruken av visse produkter.

Så, for eksempel, en diett med tromboflebitt (for behandlingsperioden) anbefaler at du nekter stekt, skarp, for salt og krydret mat. Det er ønskelig å avstå fra fettvarianter av fisk og kjøtt, inkludere i diettens diettvarianter: kyllingebryst, kaninekjøtt, kalkun. På bordet bør alltid være friske grønnsaker og frukt, unntatt bananer, erter og bønner.

Om vinteren, ta multivitaminer. For å ta en regel daglig å spise på en hvitløksklær, er det obligatorisk å bruke løkløk.

Generelle anbefalinger

Personer som er utsatt for å utvikle tromboflebitt bør være svært oppmerksomme på tilstanden til hender og føtter. Følg anbefalingene som phlebologist gir. Du bør lede en aktiv livsstil. Prøv å gå mer, lære spesielle øvelser som hindrer utviklingen av sykdommen. Ikke dårlig å svømme, sykle. Hjemme kan du opprettholde tonen i blodkarene med vitamin te, drikke tranebærjuice oftere, tinktur av johannesurt.

På samme tid må du unngå statisk stress som oppstår når en person er i sitteposisjon i lang tid eller står på føttene (for eksempel arbeider på en maskin). Kontraindisert i tromboflebitt dampbad, dehydrering. Sko skal være så behagelig som mulig, med optimal hælhøyde og ortopediske innleggssåler. Resten anbefales å ligge ned, løfte litt på bena og legge dem under en liten pute. Å sette kompresjon undertøy følger også liggende, på bena hevet oppover.

Hvordan behandle tromboflebitt i underekstremiteter hjemme med folkemidlene

Tromboflebitt er en sykdom som er svært vanlig i dag. Han har opphørt å være en plage bare av eldre mennesker og blir stadig mer blant unge mennesker.

Med denne sykdommen i blodårene dannes blodpropper som fremkaller betennelse i karets vegger. Disse blodproppene forstyrrer blodsirkulasjonen og gir en alvorlig fare. En trombose kan komme ut av karveggen, med en blodstrøm å bevege seg gjennom blodkarene til andre organer og forårsake blokkering av lungearterien.

Fra blodproppens diameter og den generelle tilstanden til fartøyene, vil det avhenge om denne prosessen vil passere asymptomatisk eller føre til et lungeinfarkt, ende i sjokk eller til og med dødelig. Derfor er tromboflebitt i underekstremiteter veldig listige, det må behandles umiddelbart og umiddelbart.

Det er tre typer trombose:

Tromboflebitt i nedre ekstremiteter påvirker både dype og overfladiske vener. Utvikling av den akutte form forekommer på kort tid - 2-4 uker, kan ledsages av smertefulle opplevelser og ødem i beinet, muligens feber. Noen ganger er det en rask utvikling av akutt tromboflebit innen noen få timer. I den akutte sykdommen må du umiddelbart konsultere lege, ingen selvmedisinering er uakseptabel.

Utviklingen av subakut form forekommer i 2-4 måneder. Generelt er symptomatologien likt, huden kan skaffe seg en blåbrun nyanse.

Den kroniske formen utvikler seg over flere år, som regel foregår det av åreknuter. Tilstanden av blodårene forverres over tid, patologiske forandringer oppstår, smerte, hevelse og tretthet oppstår. Dette er alle de første signalene, noe som indikerer at endringer i venøs strømmen begynte å forekomme i kroppen. Disse symptomene bør ikke ignoreres, siden de kan indikere utbruddet av en forferdelig sykdom - tromboflebitt i nedre ekstremiteter. For å behandle den første fasen av sykdommen hjemme kan og bør gjøres. I tillegg har fytoterapeutikere i dag utviklet behandling av ikke bare enkle tilfeller av sykdommen, men også kompliserte.

Med tromboflebitt oppstår stagnasjon av venøst ​​blod, noe som fører til dannelse av blodpropper i karene. En av årsakene til sykdommen er en genetisk predisposisjon, men tilfeller av ervervet trombose er ikke uvanlig. Provoking faktorer er overvekt, arbeid forbundet med langvarig stående på beina, og omvendt stillesittende arbeid.

Tradisjonelle behandlingsmetoder

Behandle hjemme kan nesten alle former for tromboflebitt i underekstremiteter, inkludert trofasår. Men vi må huske at akutt tromboflebitt skal behandles bare av en spesialist kirurg, som vil utføre operasjonen i tide.

Hirudotherapy

Behandling med tåre av åreknuter og trombose er ganske vanlig. Spesielt er denne metoden populær hos pasienter som har kontraindikasjoner til medisiner for flytende blod. Til tross for at hirudoterapi refererer til folkemetoder, bør behandling ved denne metoden bare utføres i spesialiserte medisinske institusjoner. Hirudoterapi gir en rask og effektiv investering, fjerner smerter i beina, lindrer betennelse, utløser metabolske prosesser.

Urtete og tinkturer

Tromboflebit kan behandles med urter. For infusjon ta i like store mengder St. John's wort, mountain arnica og yarrow for 1 ss og bryg 1 glass kokt vann, ta 3 ganger om dagen.

Cure sykdommen kan være en annen avkok - fra kegler av humle og nesler. Fytopreparasjoner helles også med kokende vann og får infusjon. Forbruker på samme måte.

Det er midler som du ikke bare kan kurere tromboflebitt, men også raskt fjerne smerten. En av slike midler - tinktur av blomster av hestkastanje. For å forberede 1 glass blomster, insistere på 0,5 liter vodka for en uke på et mørkt sted. Du må bruke 15 dråper. 3 ganger om dagen. For å fjerne smerten, blir denne tinkturen gnidd inn i beina.

Du kan behandle sykdommen, ikke bare ved å ta medisinen inni. For eksempel, tinktur av Kalanchoe juice, tilberedt uavhengig eller kjøpt på apotek, bør gnides i bena om natten, starter fra hæler og stiger høyere opp til baken. Tinkturbrønnen hjelper selv i det stadiet, når bare på bena har kapillærruten dukket opp. Behandling av Kalanchoe juice bør utføres i tre måneder.

mumie

Behandling av tromboflebitt i underekstremiteter hjemme med hjelp av mumier har lenge vært godt etablert. Fra dette stoffet fremstilles tinktur, som effektivt fjerner smerte og hevelse, fremmer normaliseringen av antall leukocytter, reduserer blodets tetthet.

En liten mengde, 10 mg mumie, oppløses i 1 teskje vann og tas 1 time før måltider. Behandling bør utføres innen 10 dager. Tromboflebit og tilhørende smertefulle opplevelser, reduseres i to dager med slik behandling. De resterende dagene viser glatthet av leddene og gjenoppretter blodformelen.

Essensielle oljer

Cure thrombophlebitis hjemme vil hjelpe slike essensielle oljer som sandeltre olje, St. John's wort blomster, fjell arnica og rosmarin. De kan bare kurere sykdommen i begynnelsen. Oljen blandes med en halv teskje eple cider eddik, og gni deretter inn i beina hvor det er observert vevsegler.

Grønn terapi

For å behandle tromboflebitt i underkroppene kan være ved hjelp av tomater, eller heller applique fra dem. Når knottene blir synlige på beina, anbefaler healere fra folkemedisin å bruke komprimerer fra tomater i form av appliqués. Ripe frukt blir knust i kjøttkvern eller blender, denne våpenapplikasjonen blir brukt på steder hvor støtene blir sett, pakket i polyetylen og pakket inn i en varm klut.

Formålet med slik behandling er aktiveringen av blodstrømmen i de berørte årene. Kompressen holdes på føttene i 2 timer, deretter fjernet og overlappet med en frisk blanding av tomater.

Behandlingen av sykdommen med kålbladene vil være effektiv. Kål har en anti-inflammatorisk effekt og er i stand til å gjenopprette tonen i venøse kar. Et kålblad bør kastes litt før utseendet på saften, deretter påfør litt olivenolje på den og fest den på beinet. Å behandle beina på denne måten er bedre om ettermiddagen, hvis ikke, da minst om natten.

Et annet utmerket verktøy som løser venøse knuter er en komprimering laget av revet gulrøtter og hvite hvitt.

Farmasøytiske salver

Behandling av tromboflebitt i underekstremiteter hjemme kan også utføres med salver kjøpt på apotek. På deres grunnlag er hjemmehjelpene utarbeidet, som deretter brukes med hell.

Ichthyol salve er blandet med aloe juice, revet på en rive med vaskesåpe og smeltet fett. Hver ingrediens er tatt i like mengder, blandet og oppvarmet i et vannbad. Den resulterende salven påføres på venøse knuter på beina og tett vikles med en klut. Denne behandlingen skal utføres i 2 uker.

Du kan behandle sykdommen og en blanding på grunnlag av Vishnevsky salve. Den er tilberedt på lignende måte, bare aloe juice er erstattet med juice av 2 løk. Produktet skal brukes på støtene, innpakket i en klut og igjen over natten. Påfør også i 2 uker. Som et resultat vil nodlene oppløse, noe som gir blodstrømmen uhindret.

De foreslåtte folkemidlene vil ikke skade helsen din og samtidig hjelpe deg med å gjenopprette. Men ikke forsøm legenes råd og til og med folkelige måter å koordinere med dem, siden foreskrevet medisinering kan være dårlig kombinert med den valgte folkemetoden. Kanskje de vil nivåer hverandre, som følge av effekten av behandlingen, vil det ikke.

Les Mer Om Fartøyene