Varicose på føttene behandling

Åreknuter på bena er en kronisk sykdom kjennetegnet ved et brudd på utstrømningen av blod, noe som øker trykket på venene. Blodkar er utstyrt med ventiler som tillater at blodet bare strømmer oppover slik at det ikke stagnerer i underekstremiteter. Når driften av ventilene er forstyrret, blir blodstrømmen kaotisk, hvorpå utviklingen av åreknuter på bena og behandling i dette tilfellet skal utføres umiddelbart. Dette er ikke bare et persons estetiske problem, men også en trussel mot helse, og til og med liv.

Metoder for å behandle åreknuter på bena

Varicosity begynner med utseendet av "edderkopp" eller vaskulære stjerner på beinets hud, den periodiske oppstått tyngde og hevelse i underdelene. Noen ganger har en person nok hvile, slik at de første tegn på utvidelse av venene har passert. Dette er fellen - pasienten søker en lege for behandling når åreknuter allerede er startet, og kirurgisk inngrep er nødvendig.

Hvis du føler deg tung i bena, hevelse, smerte når du går, så vet du - du har den første fasen av åreknuter som skal behandles. Hoved tegn på åreknuter:

 • vedvarende hevelse i beina i underbenet eller låret;
 • hudstramming på underbenet;
 • endring i hudfarge (røde flekker, mørkere);
 • uttalt smerte i kalvene, verre når de går;
 • ømhet i venene under palpasjon;
 • dannelse av trofasår.

Ekstern behandling: Krem, salver og geler

I åreknuter er de overfladiske og dype blodkarene først skadet, noe som fører til stagnasjon av blod. I de første stadiene av sykdommen er legemidler for å behandle åreknuter på bena effektive: geler, salver og kremer. De brukes aktivt i hjemmebehandling av åreknuter, og brukes direkte på vaskulaturområdet to ganger om dagen. Avhengig av ønsket effekt, er disse stoffene delt inn i grupper:

 1. Basert på heparin. Forhindre stagnasjon av venøs blod, har en løsningsvirkning. Den vanligste: "Lyoton 1000", "Dolobene", "Heparin salve."
 2. Basert på naturlige ingredienser (nål, hestkastanje, honningkake). Lindre smerte i kroniske åreknuter, styrke blodårene, fjern tretthet i svangerskapet. Populær: "Venitan", "Reparil-gel", "Troxevasin".
 3. Nonsteroid medisiner som forhindrer betennelse. De brukes til å behandle trombose og tromboflebitt: "Voltaren", "Fastum-gel", "Diclaurin."
 4. Basert på hormoner som har antihistamin, antiinflammatorisk effekt i åreknuter: "Celestoderm", "Flucinar", "Sinaflan".

Narkotikabehandling av åreknuter

I den komplekse behandlingen av varicose er en viktig komponent behandling med medisiner. Hovedtyper medikamenter er tabletter, kapsler, injeksjoner (injeksjoner). Mer vanlig er:

 1. Phlebotonics, som øker blodstrømmen, forbedrer tonen i vaskulære vegger. For eksempel, fremstilling av Fleboph. Det er et moderne høyrenset diosminpreparat, det eneste innen hjemmemedisiner uten filmlag, farger og konserveringsmidler, som det aktive stoffet absorberes så raskt som mulig, og sannsynligheten for allergiske reaksjoner minimeres.
 2. Blodfortynningspreparater. De forhindrer dannelsen av trombi, fortynner blodet og forbedrer sirkulasjonen. Den mest berømte: "Venolife", "Trenal", "Aspirin". De brukes til behandling av varicose strengt i henhold til legenes resept.
 3. Antiinflammatoriske legemidler som frembringer anestesi, reduserer hevelse av vev, hemmer adhesjon av blodplater: "Diclofenac", "Indomethacin." Behandling av åreknuter med disse legemidlene bør bare skje under tilsyn av en lege.

Laserbehandling

Takket være prestasjonene fra moderne medisin, er det nå mulig å kvitte seg med varicose smertefritt med en laser. Det genererer stråling, og pasientens hemoglobin absorberer spekteret av laserbølgen, og frigjør varme som lukker innsiden av det skadede karet fra innsiden. Som et resultat, slutter blodet å bevege seg langs dette segmentet av venen, beveger seg langs de dypere karene. Etter en stund dannes bindevevet på stedet av det berørte fartøyet, som da løser. Laserstråling på åreknuter er effektiv, uten å forårsake skade på omgivende vev.

hydroterapi

Behandling av åreknuter har vært kjent siden gammel rus. Årene under påvirkning av forskjellige temperaturer kan smale og utvide, noe som bidrar til å styrke deres elastisitet. Hydroterapi er svært effektiv i begynnelsen av behandlingen av åreknuter, når bare et vaskulært nettverk vises på beina. Bad kan deles når hele kroppen av pasienten er nedsenket i vann eller lokalt - bare for føttene. Vanntemperaturen for behandling bør variere fra 40 til 20 grader.

Strømper og strømpebukser fra åreknuter

Kvinner er utsatt for åreknuter mer enn menn. Dette skyldes hormonelle forandringer de gjennomgår i løpet av livet (graviditet, overgangsalder). Den mest komfortable og enkle metoden for å behandle åreknuter har på seg spesielle strømpebukser eller strømper som beskytter beina mot smerte, hevelse og tretthet. Effektiviteten av kompresjonslinne skyldes det faktum at det komprimerer beina, og dette fører til komprimering av åreknuter. Bruk av kompresjonstrømpebukser er en utmerket forebygging av åreknuter. Det er produktmodeller utviklet for å behandle avanserte årer hos menn og gravide.

Kirurgisk inngrep

Når åreknuter ekspandere, anbefaler legene phlebectomy - kirurgisk fjerning av åreknuter. Ved hjelp av denne operasjonen blir blodstrømmen gjenopprettet. En obligatorisk tilstand for å utføre kirurgisk inngrep er fraværet av kutt, pustler, utslett på det opererte hudområdet. Operasjonen i seg selv varer ikke mer enn 2 timer, hvorpå små arr gjenstår (4-5 mm). Indikasjoner for kirurgisk inngrep:

 • trofiske forandringer i huden;
 • unormal utvidelse av vener;
 • omfattende åreknuter
 • brudd på blodutløp.

Hvordan bli kvitt åreknuter folkemidlene

Behandling av åreknuter hjemme kan også være effektiv hvis den behandles på en omfattende måte. Det generelle komplekset av tiltak for eliminering av sykdommen består av flere punkter:

 1. Gi opp vane med å sitte med beinet foldet.
 2. Ikke gå glipp av muligheten til å gå.
 3. Gå inn i diettprodukter som inneholder fiber, vitaminer, fordelaktige mikroelementer, unngå stekt, skarp, fettstoffer.
 4. Bruk til behandling av varicose folkemidlene (tinkturer, avkok, komprimerer, gnister).

Apple cider eddik fra benet hevelse

Det er mange folkemessige oppskrifter som bidrar til å lindre smerte, hevelse, tyngde i beina. Apple cider eddik har medisinske egenskaper som er effektive i åreknuter. I sammensetningen er det mer enn 20 mineraler og sporstoffer som er nyttige for menneskekroppen, samt vitamin A, C, B. Apple-eddik styrker ikke bare veggene på karene, det bidrar også til å fjerne hevelse, utmerket toning av huden.

Metoder for dets anvendelse for behandling av åreknuter:

 1. Rubbing. Etter å ha tatt vannprosedyrer, gni eple cider eddik i smertefulle områder, og ikke skyll til neste bad eller dusj.
 2. Komprimerer. Våt gaze i ren eddik, fest til en åreknute, vikle med cellofan, varm med et håndkle. Ligg så at bena dine er 50 cm over kroppen din, med armlene på sofaen eller puten for dette. Ligge i 30 minutter til 1 time.
 3. Dousing. Ta et par liter varmt vann, tilsett 150 g eple cider eddik. Sett føttene i bassenget, sakte helles de hovne venene med den forberedte løsningen. Drenne deretter vannet ved å gjenta prosedyren i minst 5 minutter. Etter å ha dousing, tørk ikke føttene, la dem tørke naturlig.

Leirer og kompresser laget av leire

Nyttig til behandling av åreknuter er blå, hvit eller grønn leire, som selges på apoteket. Det bør være dekket med varicose leg seksjoner, tidligere bløt i kaldt vann. Lagets tykkelse skal være minst 1 cm. Topp skal påføres med polyetylen, og det er ikke nødvendig å påføre varmeisolasjon. Denne kaldt innpakningen skal holdes lenge - fra 1 til 1, 5 timer, og ta en kald dusj.

Kaldbryting er ikke mindre nyttig ved behandling av åreknuter enn varmt. I denne prosedyren begrenser blodårene, forbedrer metabolismen, avviser lymf, som medfører giftstoffer og avfall. Wrapping leire lindrer tretthet i bena og kjemper effektivt med hevelse. Tilbring minst 12 prosedyrer med en frekvens på 2 ganger i uken, og følg lyset i beina.

Acacia tinktur

Mange herbalists anbefaler tinktur av hvite akacieblomster til behandling av åreknuter. Den brukes i form av komprimerer, lotioner, gni. Tinktur løser perfekt hovne venøse noder, gir bein lyshet og helse. For å gjøre det, hell 100 gr. blomster 0,5 liter vodka, insistere på et mørkt sted i tre uker. Deretter belastes og gni infusjonen daglig i beinets hud, der det er venøse forlengelser. Jo oftere du gjør dette, jo raskere vil din normale sirkulasjon gjenopprette. For det første forsvinner det vaskulære nettverket, og med tiden vil de dype årene forsvinne.

Video: hvordan å behandle åreknuter hjemme

Åreknuter behandles hjemme på mange måter. For eksempel gjør hver dag 15 minutter fersk mynte peppermynt og kamille. Disse urter bidrar til å avlaste tretthet etter en arbeidsdag, som er en utmerket profylakse av årer. Noen bruker en hestkastanje-tinktur for å behandle hovne vener, som fjerner hevelse i beinene med wraps. Se på videoen nedenfor for råd om bruken av et nytt stoff for behandling av benvarikose, som er basert på hestkastanje.

Foto av åreknuter i underekstremiteter

Hvis varicose ikke blir behandlet, vil over tid trofiske sår utvikle seg på beina, vokse til gangrene, og personen vil møte en amputasjon. For ikke å bringe situasjonen til det ytterste, er det nødvendig, ved de første symptomene på sykdommen, å konsultere en phlebologist, som vil tilby individuell behandling av sykdommen, avhengig av stadium. Se på bildet nedenfor, hvordan varicosity ser ut i de siste stadiene.

anmeldelser

Etter langvarig smerte i bena, måtte jeg vende til en phlebologist. Han foreslo at jeg fjerner åreknuter med en laseroperasjon, og jeg, etter å ha sortert ut frykt, var enig. Fjerning av mine åreknuter med laser varte 40 minutter under lokalbedøvelse, og etter operasjon ødemer og blåmerker varte en uke. Jeg er fornøyd med resultatet av behandlingen, jeg har ikke lenger smerte.

For meg har phlebologist anbefalt å behandle varianter med leeches. Jeg er ikke redd for disse skapningene, så jeg var enig. I spyttens spytt inneholder nyttig hirudin, som renser og fortynner blodet og senker dets koagulasjon. Behandlingsforløpet var 8 økter med tre døgns intervaller. Etter en 3 måneders pause vil jeg gå gjennom et andre kurs, for etter 2 økter la jeg merke til at hevelsen av beina mine sovnet, ble det lettere å gå.

Angelica, 33 år gammel:

Jeg behandlet åreknuter med eple eddik og massasje: Jeg lagde daglig halvtime omslag med en etterfølgende 5-minutters massasje av hovne årer i to måneder. Først var det morgesmerter i beina, etter tre uker forsvant varicose venen, og nå er de dype blodårene borte. Jeg er veldig glad for at jeg klarte å unngå kirurgisk inngrep, og nå anbefaler jeg deg å behandle varicose med epleeddik til alle dine venner.

Informasjonen som presenteres i denne artikkelen er kun til informasjonsformål. Materialene i artikkelen kaller ikke for uavhengig behandling. Kun en kvalifisert lege kan diagnostisere og gi råd om behandling basert på individuelle pasienters individuelle egenskaper.

Behandling av åreknuter hjemme: effektive metoder

Fra denne artikkelen vil du lære: Metoder for å behandle åreknuter på beina hjemme (samt hjemmebehandling for småbarkvarikose og andre sykdommer). Utvalg av effektive oppskrifter.

Åreknuter er en kronisk sykdom der venøs fartøy er strukket eller langstrakt. Varicose forekommer ikke bare i benene på beina (men dette er den vanligste formen), det kan også utvikles i blodkarene i andre indre organer. Med alle former for åreknuter, er metodene for å behandle det hjemme veldig lik.

Diagnose av sykdommen utføres av en phlebologist eller vaskulær kirurg, han bestemmer også hvordan man skal behandle sykdommen i et bestemt tilfelle. Behandling av patologien er basert på to metoder: konservativ behandling av åreknuter, som utføres hjemme, og kirurgisk inngrep.

Åreknuter

Avhengig av graden av utvikling av venøs patologi, kan behandling av åreknuter hjemme være:

 • Hovedbehandlingen er bare i de tidlige stadiene av sykdommen. Søker medisinsk hjelp på scenen av små ødem i føttene eller med utseende av et vaskulært mønster på beina gjør det mulig å kurere sykdommen hjemme.
 • Tilhørende behandling - med avanserte stadier av sykdommen, når den utviklede patologien krever spesialisert terapi, og hjemmebaserte øvelser som har til hensikt å forbedre utstrømningen av blod, er et nødvendig supplement til hovedbehandlingen.
 • Forebyggende tiltak etter kirurgisk inngrep, hindre videre utvikling av patologi.

I hjertet av åreknuter er svakheten i bindevevet i veggen av venøse kar, så konservativ behandling av sykdommen er primært rettet mot å styrke denne veggen. Denne tilnærmingen til behandling er grunnleggende og tillater behandling av åreknuter av lokalisering: både på ben og vener i indre organer.

Behandling av åreknuter på bena hjemme krever også en rekke ekstra tiltak:

Hvordan behandle åreknuter på bena hjemme. Salver for åreknuter

I artikkelen snakker vi om venene på beina og snakker om behandling av åreknuter hjemme. Du vil finne ut hva folkemidlene kan brukes til åreknuter, om massasje er effektiv, og i hvilke tilfeller kan operasjonen ikke unngås. Ved hjelp av våre tips kan du lage kompresser og tinkturer for å lindre hevelse og smerte i åreknuter. Og lær også listen over salver som er effektive mot åreknuter.

Åreknuter, vener på beina

Åreknuter eller åreknuter i underdelene - en sykdom der veggene i overflatefartøyene blir tynnere, deres lumen øker, og knutne forstørrelser dannes. Utvendig kan sykdommen oppdages hvis venene på beina rager ut. Åreknuter er funnet hos både kvinner og menn, men kvinner er mer utsatt for patologi.

Årsaker, symptomer

Åreknuter - dette er en økning (hevelse) av vener, som forekommer på overflaten av musklene i bena. Årene blir hovne og sinuøse, og står sterkt ut under huden. Hvorfor forekommer varicose? I nedre ekstremiteter er det subkutane og dype årer, de er forbundet med kommunikasjonsårer. Gjennom dem strømmer blodet oppover fra de subkutane årene til de dype. For hennes bevegelse møter muskelpumpen.

Med fysiske bevegelser, muskler kontrakt og skyve blod oppover. Venøs ventiler hindrer blodet i å bevege seg ned. Dette er riktig blodsirkulasjon, og det er bare mulig med normal vene.

Hvis tonen i venøs veggen reduseres, og ventilene ikke oppfyller sin funksjon, beveger blodet ikke bare oppover, men også nedover. Dette øker presset på fartøyene, provoserer hevelse og ekspansjon, fremmer dannelsen av noder.

Nerveender, som ligger på veggene til fartøyene, gir signal til hjernen. Hjernen kommandoer for å øke venøs tone. Økningen i motstand øker ytterligere byrden på venene, fører til atrofi av venøs veggen og død av nerveender.

Risikofaktorer som bidrar til utviklingen av åreknuter:

 • stillesittende livsstil;
 • mangel på fysisk aktivitet;
 • feil kosthold;
 • fedme;
 • brudd på hormonbalanse
 • graviditet;
 • genetisk predisposisjon.

Symptomer på åreknuter:

 • tyngde i bena;
 • økt tretthet;
 • lokal smerte i underbenet;
 • hevelse av bena;
 • nattkramper - i alvorlige tilfeller.

I de første stadier manifesteres utseende av åreknuter ved dannelsen av vaskulære stjerner på overflaten av huden. I løpet av utviklingen av sykdommen øker utvidelsen av venene, hemodynamikk blir stadig forstyrret. I de siste stadiene er de overfladiske venene loddet i huden. Det er blokkering av blodårer, dannet trophic ulcers.

For mer informasjon om åreknuter, se følgende video:

Vene på benet gjør vondt - hva å gjøre

Hvis det oppstår en fremspringende vene på beinet og gjør vondt, indikerer dette utviklingen av åreknuter. Jo tidligere du starter behandling, desto mer vellykket vil det være, og jo høyere sjansene for å stoppe utviklingen av sykdommen.

Til hvilken lege å adressere på varices? Diagnose og behandling av åreknuter utføres av en phlebologist. Selv i begynnelsen er det nødvendig å søke råd fra en spesialist. Han vil identifisere de viktigste faktorene som har påvirket utviklingen av sykdommen, foreskrive tilstrekkelige metoder for terapi og forebygging.

Behandling av åreknuter på bena

Behandling av åreknuter på bena utføres hjemme, dersom pasienten ikke trenger kirurgisk eller laseroperasjon. Legene foreskriver piller, salver og geler som forbedrer venøs sirkulasjon, klipper blodpropper, øker væsken i blodet, lindrer hevelse og tretthet i beina. Som en ekstra terapi kan du bruke folkemessige rettsmidler.

Behandling av åreknuter på bena med folkemidlene

I denne delen beskriver vi hvordan og hvordan å behandle åreknuter hjemme. Hvis du er interessert i hvordan å behandle åreknuter hos kvinner eller hvordan å behandle åreknuter hos menn, vil du finne effektive folkemidlene i tabellen.

Oppskrifter av tradisjonell medisin for behandling av åreknuter:

Ta 1-2 ss. natron og lett fukt med vann. Påfør blandingen på det berørte området og dekk med kålblad. Fest kompressen med gasbind og la den stå over natten.

Du kan lage et fotbad med brus. For å gjøre dette fortynner 200 g soda i 5 liter varmt vann. Varigheten av prosedyren er 10-15 minutter.

Gni eple cider eddik inn i de berørte områdene om morgenen og kvelden etter dusjen.

Du kan bruke eddik fra epler som komprimering. Damp med flytende gaze og fest på beinet. Lig deg ned i 1 time, legg føttene på puten slik at de ligger over hjertet av 15-20 cm.

Ta opp en tom mage 1 ss. honning hver dag.

Med honning blir fotbad laget. For å gjøre dette løses 10 g honning i 5 liter varmt vann. Prosedyrens varighet er 20 minutter.

Salve fra åreknuter på bena

Salver for åreknuter brukes når en eller flere årer er synlige. Legemidler til aktuell bruk lindrer ikke sykdommen, men bare reduserer alvorlighetsgraden av manifestasjoner. Hvis du har hovnet og kryp ut, kontakt en phlebologist. Legen vil råde deg til å bruke salver og geler i de tidlige stadiene, men hovedstokken til å stoppe sykdommen vil være å forebygge og eliminere risikofaktorer.

Liste over salver fra åreknuter:

 • Heparin salve - billig salve basert på heparinnatrium. Antikoagulant, fortynner ikke bare blod, men reduserer også smerte.
 • Lyoton 1000 - Gel, væsker blod og forbedrer blodsirkulasjonen. Forhindrer dannelsen av blodpropper.
 • troksevazin - øker tonen i vaskulærveggene, har en anti-inflammatorisk, anti-ødem og fortynningseffekt. Forhindrer dannelsen av blodpropper.
 • Venoton - toner de venøse veggene, har anti-inflammatorisk og anti-edematøs effekt, forbedrer blodsirkulasjonen og forhindrer dannelsen av blodpropper.
 • Girudoven - et stoff som inneholder leech ekstrakt. Salve forbedrer blodsirkulasjonen, eliminerer hevelse og smerte, øker tonen i veggene i blodårene.

Liste over tabletter fra åreknuter på bena

I tillegg til salver i de tidlige stadier av åreknuter, brukes også tabletter. For behandling av åreknuter, flebotonika, antikoagulanter, antioksidanter, disaggreganter brukes.

Liste over tabletter fra åreknuter:

 • Venolayf - forbedrer blodsirkulasjonen, eliminerer kramper, regulerer blodtrykk, virker som en antioksidant.
 • Venarus - toner og beskytter venøse vegger, reduserer fartøyets dilatasjon og venøs stasis, reduserer permeabiliteten og sårbarheten i kapillærene, forbedrer blodsirkulasjonen og lymfestrømmen.
 • Venolek - forhindrer utvidelse av blodkar, øker elastisiteten til venøse vegger, reduserer stagnasjon av blod, fremmer normalisering av blodsirkulasjonen.
 • detraleks - toner og beskytter vaskulære vegger, reduserer uttrekningen av vener, forhindrer stagnasjon av blod.
 • Flebodia 600 - reduserer dilatabiliteten til karene og øker tonen i venøsveggene, reduserer blodstablering, forbedrer blodsirkulasjonen og lymfestrømmen, reduserer permillabiliteten til kapillærene.
 • klokkespill - forbedrer mikrosirkulasjon av blod, forhindrer dannelsen av blodpropp.

Ikke velg stoffet selv. Tabletter for behandling av åreknuter har et stort antall kontraindikasjoner til bruk, kan bare foreskrives av den behandlende legen.

For mer informasjon om behandling av åreknuter, se følgende video:

Hvordan lindre smerter med åreknuter? Med smerter i bena kan du bruke rusmidler med smertestillende og antiinflammatoriske virkninger - Diklofenak, Indomethacin, Nimesulide, Ibuprofen, Paracetamol. For å eliminere tretthet, legg deg ned i flere minutter, løft bena over hjertet og legg en pute under dem.

Komprimeringsundertøy

Ved behandling av åreknuter er det viktig å ha spesielle kompresjonsklær. Strømper, knesokker, strømper og strømpebukser med varierende grader av kompresjon skaper nødvendig press på venene, dette hjelper muskelpumpen å skyve blodet opp og forbedrer blodsirkulasjonen i bena.

I tillegg reduserer kompresjonslinnet byrden på venene, på slutten av dagen er beina mindre trette, det er ingen hevelse.

Du bør ikke selv velge kompresjons undertøy uten først å konsultere en phlebologist. Hvis symptomer på varicose er funnet, konsulter en spesialist, vil legen undersøke venens tilstand og, med hensyn til individuelle egenskaper, velg kompresjonsklasse og type produkter.

 • 1 klasse - komprimering ikke mer enn 23 mm Hg. Art. Tilordne seg i de tidlige stadier av åreknuter.
 • 2 klasse - komprimering på ca 33 mm Hg. Art. Brukes til behandling av moderat varicose og tromboflebitt.
 • 3 klasse - komprimering ca 45 mm Hg. Art. Brukes til behandling av alvorlig venøs insuffisiens.
 • 4 klasse - kompresjon over 50 mm Hg. Art. Tilordne seg i alvorlige stadier av sykdommen.

Massasje med åreknuter

Massasje er en annen metode for behandling av varicose i de tidlige stadier. Men uten å observere riktig teknikk, kan prosedyren gi enda større skade. Massasje skal utføres av en kvalifisert spesialist.

Er det mulig å gjøre fotmassasje med åreknuter

Massasje av beina med varicose kan bare gjøres ved den første fasen av sykdommen. Det er forbudt å utføre prosedyren for trofasår, tromboflebitt og hudsykdommer. Blant de generelle kontraindikasjoner er forhøyet kroppstemperatur, smittsomme sykdommer og inflammatoriske prosesser. Det er ikke nødvendig å utføre med varicose anti-cellulitt massasje, spesielt med vakuum bokser.

Å behandle varicose lymfe dreneringsmassasje. Det forbedrer blodsirkulasjonen og lymfedrenering, eliminerer hevelse, tretthet og smertesyndrom.

For å utføre lymfatisk dreneringsmassasje, må du først sakte huden langsomt. Så beveger de seg fra kalv til skaft med glatte bevegelser, og øker trykket kraftig.

Du kan også bruke et boblebad med alternerende vanntemperatur. Effekten av kaldt og varmt vann øker tonen i vaskulære vegger og forbedrer blodsirkulasjonen.

Ordningen med profylaktisk massasje fra åreknuter, se følgende video:

Behandling av blodårer på beina med laser

Prosedyren for behandling av åreknuter med en laser kalles laser koagulasjon. Dette er en moderne metode for å forhindre bevegelse av blod ned. Laseren tillater å øke tonen i vaskulærene og normalisere blodsirkulasjonen.

Prinsippet for teknikken er basert på laserens termiske virkning på den indre overflaten av venen og blodet. I blodet dannes dampbobler. Dampen kommer i kontakt med veinvegen, skader den og "chargerer" den. Den resulterende trombus er erstattet av bindevev, og passasjen er forseglet.

Kontraindikasjoner for laser koagulasjon:

 • betydelig utvidelse av venen;
 • Fokus på betennelse i intervensjonssonen;
 • trombofili;
 • kronisk iskemi av nedre ekstremiteter;
 • sykdommer som krever prioriterte behandlinger.

Drift for å fjerne åreknuter

Herding av sykdommen kan være gjennom konservativ og minimal invasiv terapi, men den kan helt elimineres bare gjennom kirurgi.

Hovedoperasjonen for å eliminere åreknuter er phlebektomi. I ferd med det blir beskadige vener fjernet, dette gjør det mulig å normalisere blodsirkulasjonen i de dype årene.

Indikasjoner for utførelse:

 • omfattende åreknuter
 • forstørrede subkutane årer;
 • brudd på utstrømning av blod;
 • trophic ulcers;
 • tromboflebitt.
 • sen stadium av åreknuter;
 • hjertets iskemi
 • alvorlige smittsomme sykdommer;
 • andre halvdel av graviditeten;
 • alderdom.

Rehabilitering etter fjerning av venen på beinet

Varigheten av operasjonen er 1-2 timer. Første gang etter det er pasienten under oppsyn av leger. Et par timer senere fikk han lov til å flytte beina sine. Suturer fjernes etter 10 dager.

I den postoperative perioden er pasienten tildelt å bruke kompresjonstrikk og utføre spesielle øvelser. Under rehabilitering er det viktig å vane seg med normal fysisk aktivitet, noe som vil sikre blodsirkulasjon, men vil ikke forårsake sterk belastning på venene.

Forebygging av åreknuter på bena

Dens viktige rolle i behandlingen av åreknuter er dens forebygging. Det er spesielt viktig å følge visse regler hvis det er en genetisk predisponering og andre risikofaktorer, så vel som etter laserbehandling og flebektomi for å forhindre sykdomsfall.

For forebygging av åreknuter kan brukes folkemedisiner og farmasøytiske preparater for topisk anvendelse, som øker tonen i veneveggen, forbedrer blodsirkulasjonen og lindre tretthet og svelling av benene på slutten av arbeidsdagen. Alle disse verktøyene vi beskrev i artikkelen.

Livsstil, gymnastikk og diett

For å forhindre utvikling av åreknuter, er det nødvendig å lede en sunn livsstil. Avvise dårlige vaner, som ikke bare inkluderer alkohol og tobakk, men også overmåling. Fedme er en av risikofaktorene for forekomsten av åreknuter.

Balansert mat, unngår fett, stekt, salt og altfor krydret retter. Inkluder i kostholdet mer frisk frukt og grønnsaker.

Hvis du vil forhindre utvikling av åreknuter, ikke glem om gymnastikk og lette fysiske øvelser. For å akselerere blodet i underkroppene, bør treningsstudioet bruke bena. Utmerket ledelse for å forebygge åreknuter er en sykkel.

For mer informasjon om gymnastikk for åreknuter, se følgende video:

Bruk behagelige sko. Hvis du har en disponering for sykdommen, ta kontakt med en phlebologist. Legen vil hjelpe deg å velge kompresjon undertøy.

Forebyggende vedlikehold av varicose under graviditet

Mer gravide kvinner har risiko for å utvikle åreknuter. For å forhindre utvikling av sykdommen i løpet av svangerskapet, observere de enkle regler for forebygging:

 • Bruk kompresstrømper eller strømper.
 • Tren for å forbedre sirkulasjonen i bena.
 • Ikke stå eller sitte i en pose lenge.
 • Bruk behagelige sko og klær.
 • Sove på venstre side, denne stillingen vil ikke tillate deg å klemme venen på høyre side, som er ansvarlig for utstrømningen av blod fra underdelene.
 • Ikke kast foten på benet ditt.
 • Spis riktig.
 • Gå utendørs.

Hva vil skje hvis du ikke behandler åreknuter

Varicosity er en alvorlig sykdom som, når ubehandlet, forårsaker farlige komplikasjoner, blant annet:

 • tromboflebitt;
 • en trombusbrudd og blokkering av lumen i venen;
 • tromboembolisme av lungearterien;
 • trophic ulcers;
 • ødem av ulike deler av kroppen;
 • dermatitt;
 • komprimering av subkutant fett i lesjonen.

Hva å huske

 1. Åreknuter - åreknuter, som oppstår som et resultat av en nedgang i tonen i vaskemuren.
 2. I de første stadier av åreknuter, kan salver og piller og folkemidlene brukes. Sykdommen kan fullstendig helbredes kun kirurgisk.
 3. Hvis symptomer på varicose forekommer, se en phlebologist. Han vil velge riktig behandling.

Vennligst støtte prosjektet - fortell oss om oss

Hvordan helbrede åreknuter hjemme

Åreknuter (eller åreknuter) på beina - sykdommen er ganske vanlig. I utgangspunktet er ofrene kvinner fra 30 til 60 år, spesielt hvis de lider av diabetes eller har overvekt og problemer med stillingen. I tillegg er åreknuter de menneskene som krever at de skal stå i stående eller sittende stilling i lang tid. Dessverre øker antallet tilfeller hvert år. Derfor er det viktig å ikke bare vite hvordan å kurere åreknuter, men også hvordan det kan unngås.

årsaker

Behandling av varicose må først og fremst være å eliminere den umiddelbare årsaken til forekomsten. Nedenfor er oppført de som finnes i dagliglivet oftest:

 • Å være i vertikal eller sittende stilling i lang tid;
 • Overvekt (fedme);
 • Økt trykk i venene på nedre ekstremiteter på grunn av høy belastning med forstoppelse, tyngdekraft og graviditet;
 • Medfødt eller posttraumatisk fravær av venøse ventiler i karene i underekstremiteter.

Å kurere åreknuter på ben eller føtter er bare mulig etter avhending av alle de ovenfor angitte faktorene. Ellers kan det ikke unngås at sykdommen kommer tilbake.

symptomer

Et av de viktigste tegnene på åreknuter er utseendet på fremspring og knottende hevelse langs venene på nedre ekstremiteter. Dette er ofte ledsaget av alvorlig smerte og tyngde i beina, en ubehagelig brennende følelse kan feste seg. I alvorlige tilfeller kan episodisk benkramper og hevelse oppstå, som vanligvis vises senere på kvelden. Et karakteristisk trekk ved varicose er den gradvise konsolideringen og mørkningen av huden på shin.

Ved fullstendig fravær av behandling blir veggene til de berørte karene betent og tilstoppet med flere blodpropper. Over tid kan det oppstå sår på huden. I de fleste tilfeller fører denne utviklingen til ganske alvorlige sykdommer, for eksempel tromboflebitt eller trombose.

I hvilken situasjon bør jeg se en lege?

Åreknuter utvikles gradvis, men noen ganger går det raskt nok - i slike tilfeller kan du ikke nøle med å konsultere lege. For den akutte sykdommen er følgende symptomer typiske:

 • En skarp smerte som når en slik kraft som en person ikke kan bevege seg selvstendig. Dette er ledsaget av en følelse av varme og fortykning av huden på bena;
 • Kortpustethet, en følelse av svakhet og mangel på luft;
 • Blødning lokalisert i umiddelbar nærhet av de berørte venøse karene eller fra seg selv.

diagnostikk

Når de første tegnene på åreknuder oppstår, bør du søke hjelp fra legen din. Som regel sender han slike pasienter til en spesialist som behandler vaskulære sykdommer (phlebologist) eller umiddelbart til en vaskulær kirurg, etter å ha gjennomført standardeksamen (undersøkelse, samling av anamnese, OAB, OAM).

I tillegg til de viktigste diagnostiske tiltakene kan de tildeles:

 • Ultralyd av vener (tosidig skanning);
 • Kontrast venografi.

behandling

I dag finnes det ingen botemiddel for åreknuter, noe som gir et 100% resultat. Behandling bør utføres på en kompleks måte ved bruk av både kirurgiske og terapeutiske teknikker.

Konservativ behandling

Bekjempelse av åreknuter på bena ved hjelp av konservative metoder er bare mulig i de tilfellene når symptomene bare begynner å vises, og de mulige komplikasjonene kan ikke diskuteres. Hovedkomponentene i slik behandling er:

 • diett;
 • Kompleks av spesielle øvelser;
 • Kompresjonsterapi;
 • Narkotika terapi.

diett

Som tidligere nevnt er åreknuter hovedsakelig de menneskene som har overflødig kroppsvekt. I denne forbindelse er en av betingelsene for vellykket behandling utvilsomt overholdelse av et riktig kosthold, rettet mot ødeleggelse av overskytende kilo. Det er nok mange variasjoner i sammensetningen av det daglige dietten, men ingen av dem bør ikke overholdes uten først å konsultere en ernæringsfysiolog.

Som regel tar slike dietter avslag på noen søtsaker, så vel som de produktene som inneholder en stor mengde cellulose av vegetabilsk opprinnelse.

Fysisk trening

En utmerket medisin for åreknuter på bena er en fysioterapi. Det er en rekke spesielle øvelser, noe som kan redusere sykdomsprogresjonen betydelig, og noen ganger fullstendig slippe av med det. I tillegg må du ikke glemme turer i frisk luft (morgen og kveld) og svømming.

Viktig! Når åreknuter må avstå fra å besøke badstuen, bad, ikke ta for varmt badekar og ikke sveve beina dine. Dette skyldes at under disse prosedyrene er blodstrømmen til ekstremitetene betydelig økt, der det er stagnasjon i åreknuter.

Kompresjonsbehandling

Behandling av varicose hjemme innebærer bruk av spesielle strikkevarer i form av golf, strømper og strømpebukser, samt elastiske bandasjer av forskjellige lengder. Som regel anbefaler leger at de skal ha dem hele dagen og ta av bare før sengetid.

Dermed er det mulig å forbedre tonen i venene betydelig og forbedre blodstrømmen i bena. Og dette bidrar til å eliminere symptomene på sykdommen. Også en veldig nyttig fotmassasje med åreknuter, som nødvendigvis må utføres av en spesialist.

Medisineringsterapi

I dag er det farmasøytiske markedet ganske ofte tilgjengelige stoffer for behandling av denne sykdommen. Og sammen med tabletter, bruker du gel, salve og fotkrem fra åreknuter. Alle av dem tillater å redusere sykdomsprogresjonen betydelig og til og med forhindre utvikling av visse komplikasjoner.

Vi må imidlertid ikke glemme at medisin bare skal brukes som beskrevet av lege. Tross alt har nesten alle dem mange kontraindikasjoner, og misbruk kan føre til uforutsette situasjoner.

Ofte, med åreknuter i nedre ekstremiteter, foreskriver legene legemidlene i følgende grupper:

 • Anti-inflammatoriske legemidler (diklofenak, acyklofenak, aertal);
 • Venotoniki - legemidler som fremmer økningen i årenes tone og forbedrer venøs utstrømning (Venitan, Antistaks, Fleobody og Detralex);
 • Narkotika rettet mot å redusere blodviskositet og tillate å forhindre trombusdannelse (Venolife, Trental, Curantil, etc.).

Kirurgisk behandling

Kirurgisk kirurgi er den mest radikale metoden, som brukes i de situasjonene når alle alternative kampformer ikke gir noe positivt resultat.

Den mest utbredte operasjonen, hvor små snitt av huden er laget, og gjennom dem oppstår fjerning av de berørte delene av venene. Etter operasjonen er beina tett bandasjert. Etter noen timer kan pasientene flytte seg selvstendig.

I dag blir teknikken, der patologisk endrede vener fjernes ved hjelp av en laser, stadig mer utbredt. Denne operasjonen er mindre traumatisk, men etter det blir det ofte observert tilbakefall av sykdommen.

forebygging

Utvilsomt, som de fleste moderne sykdommer, er varicose lettere å hindre enn å behandle. Derfor anbefaler leger å starte forebyggingen av denne sykdommen fra de tidligste årene. For å gjøre dette må du gjøre følgende:

 • Aktivt engasjere seg i idrett;
 • Under stående arbeid må du regelmessig ta pauser (som på sokker, deretter på hælene);
 • Etter fysisk anstrengelse må du ta en kul dusj;
 • Under graviditet, spesielt i senere perioder, bør spesielle strikkevarer brukes.

Hvordan behandle åreknuter hos kvinner?

✓ Artikkel sjekket av lege

Varicosity av nedre lemmer er en patologisk økning i venøs lumen, hvor venene er dilatert, og blod tilbakeslag oppstår (retur utstrømning). Patologi er nesten alltid ledsaget av forstyrrelser av venøse ventiler, som forårsaker venøs stasis. Langsom strømning av blod fører til forekomst av typiske for varicose symptomer: tunghet i bena, følelser av tretthet, smerte under gangavstand. Hvis sykdommen utvikler seg, er det eksterne endringer: vaskulære spirer, tuberkler, konvekse årer med blå eller burgunderfarge. Sykdommen er diagnostisert hovedsakelig hos kvinner, men andelen menn som lider av åreknuter er også ganske store - mer enn 66%.

varix behandling engasjert kirurg eller phlebologist - smale fagfolk som arbeider med diagnose og behandling av forskjellige forstyrrelser i blodårene, inkludert arterier og vener. Å behandle åreknuter hos kvinner kan være på flere måter: medisinsk terapi, oppskrifter av folkemedisin, fysioterapi og fysioterapi. Før du bruker en hvilken som helst metode, er det viktig å få spesialistråd, siden i de seneste stadiene av varicose, er høy effektivitet kun gitt ved kirurgisk behandling.

Hvordan behandle åreknuter hos kvinner?

Hva er symptomene å konsultere en lege?

Varicosity refererer til sykdommer som har en sakte utviklingsmekanisme og et forlenget kurs. Forstyrrelser i blodsirkulasjonen gjennom subkutane årer kan vare i mange år, noe som fører til en gradvis nedgang i vaskulær tone og begynnelsen av irreversible endringer. På et tidlig stadium kan det eneste symptomet være en konstant følelse av tyngde og alvorlig tretthet. Dette tegnet er spesielt uttalt hos kvinner hvis profesjonell aktivitet er knyttet til langvarig opphold på føttene (selgere, servitører, guider).

Et karakteristisk trekk ved patologien er ødem i føttene, som fremstår hovedsakelig på kveldstid og passerer etter oppvåkning. Hvis sykdommen er startet, kan puffiness observeres på overflaten av skinnene og til og med hofter (langs løpet av de subkutane venøse arteriene). Huden på siden av den syke venen tar en unaturlig blek nyanse, i enkelte områder kan bløde flekker oppstå.

Åreknuter fra innsiden

Andre symptomer på benvarikose hos kvinner inkluderer:

 • konvekse årer;
 • Utseendet til et klart venøst ​​mønster under huden (venene kan ha en blå, lilla eller burgunderfarge);
 • vaskulære stjerner (små mørkerosa flekker med grener i form av tynne filamenter, dannet ved brudd på kapillærene);
 • hud kløe på stedet der de syke venene er plassert;
 • ufrivillige spasmer av kalvemuskulaturen, som fremstår hovedsakelig om natten.

Viktig! Hvis noen av disse tegnene eller deres kombinasjon er funnet, bør du umiddelbart kontakte en phlebologist eller en vaskulær kirurg. Legen vil undersøke pasienten, gi en mening om alvorlighetsgraden av den eksisterende symptomatologien og sykdomsstadiet og send den til den nødvendige undersøkelsen. Hvis dette ikke er gjort i begynnelsen av åreknuter, kan trofiske sår og hyperpigmentering oppstå på overflaten av skinnene.

Hva å gjøre med varicose leg sykdom?

Konservativ behandling av åreknuter på en hvilken som helst del av kroppen er bare mulig med lesjoner på 1-2 grader. I noen tilfeller er det mulig å takle sykdommen uten bruk av kirurgiske metoder ved varicose grade 3, men sannsynligheten for dette er svært lav.

Stadier av underbenet varicose

Hvordan behandle åreknuter hjemme

Åreknuter er en svært farlig og ubehagelig sykdom som kan føre til alvorlige konsekvenser, opp til tap av evnen til å bevege seg. Det kan være patologi av mange grunner. Det er viktig å vite hvordan å behandle åreknuter, samt hvilke forebyggende tiltak som bør observeres. Først, la oss se hva sykdommen er.

Hva er åreknuter?

Denne patologien er ofte nok. Det er preget av at venene mister sin tone og begynner å smertefullt utvide seg. I dette tilfellet deformeres fartøyene, lengden endres. Du kan alltid merke sykdommen, til tross for at den har flere utviklingsstadier. Faktum er at på huden kan du se et vaskulært retikulum eller fremspringende vener (siste grad av patologi).

Det skal bemerkes at sykdommen oftest påvirker underkroppene. Derfor vil vi snakke om hvordan å behandle åreknuter. Det er ønskelig å ikke tillate manifestasjon av patologi generelt, men til enhver tid var det en genetisk predisposisjon som ingenting kan gjøres.

Årsaker til sykdommen

Blant de faktorene som bidrar til utviklingen av patologi, vises følgende:

- For sterk eller utilstrekkelig belastning på bena;

- problemer med blod og kardiovaskulær system;

- hormonelle lidelser i kroppen;

- sykdommer i nervesystemet;

- inflammatoriske sykdommer i blodkar og indre organer;

- fedme og underernæring;

- dårlige vaner: lav mobilitet, røyking, alkohol;

Før du lærer å behandle åreknuter på beina, må du forstå typen av patologi og med hvilken type fartøy som er skadet.

Hvordan manifesterer sykdommen seg?

Naturligvis kan det ikke forbli usynlig. Hvis du har åreknuter, kan symptomene fortelle mye. Blant dem kan vi skille slik:

- smerte i bena, en følelse av vondt og utbrudd, tretthet;

- hevelse i underben og føtter;

- vaskulære nettverk på ben er mulige;

- kramper, som oftest oppstår om natten;

- Utvidede vener med noder som rager over overflaten av bena;

- herding og pigmentering av huden.

Hvis du har åreknuter, vil symptomene manifestere seg veldig tydelig. Imidlertid må legen diagnostiseres med diagnosen.

Symptomatisk av dype årer

Store fartøy påvirkes sist. Derfor blir sykdommen på denne tiden mer komplisert. Hvis du har åreknuter, er symptomene på nederlaget på dype kar som følger:

- Stabil hevelse i nedre ekstremiteter, mens venene fremdeles ikke kan lyse;

- vondt og skytesår i hele beinet

- økning i temperatur til 37 grader, noe som kan vare i lang tid;

- cyanose av huden på de berørte områdene;

- manifestasjon av deformerte fartøy, rødhet i form av knutepunkt.

Funksjoner av tradisjonell behandling av patologi

Det finnes ulike måter å løse problemet på: tradisjonell og ikke-tradisjonell. Den første består i utnevnelse av injeksjoner, orale medisiner og salver. I utgangspunktet er disse medisinene laget på grunnlag av ekstraktet av hestkastanje. Hvis du har rennevann i beina, hvordan behandler du det, vil legen fortelle. Når det gjelder narkotika, brukes det hovedsakelig de som styrker veggene i blodkar, tone og smal dem, fører til fortynning av blod.

Veldig populær nå er spesielle injeksjoner, med hvilke de berørte karene bare tørkes. Hvis du har åreknuter, hvordan å behandle sår som har dannet, vil legen også fortelle deg. I utgangspunktet bruker de helbredende salver med antibakteriell effekt.

Hvis tradisjonell behandling ikke hjelper, så ta til radikale tiltak. Det vil si en kirurgisk operasjon utføres med fullstendig eller delvis fjerning av det berørte fartøyet. Noen ganger må syke vener bli endret til kunstige. Naturligvis krever hver operasjon en lang gjenopprettingstid.

Når det gjelder ny teknologi, kan problemet løses ved hjelp av en laser. Naturligvis er en slik operasjon dyr, men gjenoppretting etter det skjer raskt nok.

Fysioterapi til redning

Hvis du ikke vet hvordan å behandle åreknuter, så forestill deg at legen skal ordinere en omfattende behandling som inneholder et stort antall prosedyrer. Selvfølgelig er fysioterapi uunnværlig.

Først av alt, inkluderer dette terapeutisk gymnastikk, som bidrar til å styrke veggene i blodårene. Det bør tas hensyn til at lasten må være minimal, men effektiv. I tillegg kan du tilordnes magnetoterapi, akupunktur, elektroforese.

Og legen kan fortelle deg hvordan du kan kurere åreknuter ved hjelp av kompresjon. Det vil si at du må spole dine lemmer med en elastisk bandasje eller bruke spesielle strammebukser. Naturligvis bør de ikke bæres konstant, men de gir sin effekt.

Folk behandling av patologi

Hvis du finner deg selv å ha varicose på beina, blir symptomene og behandlingen av denne sykdommen et viktig tema for refleksjon. Naturligvis søker hver person ikke å søke om igjen til leger. En slik sti er imidlertid feil. Folkebehandling er ikke en panacea, men det kan betydelig akselerere utvinning hvis det brukes i forbindelse med medisinske produkter.

Det er mange verktøy som allerede er testet av folk. Men den mest effektive er:

- Grated poteter eller eple cider eddik. For behandling er det nok å gni føttene med dette middelet daglig. Om en uke eller to vil du føle deg lettet. Imidlertid bør slike metoder brukes i de tidlige stadiene av sykdommen.

- Alkohol tinktur av hestkastanje. Dette verktøyet har blitt brukt i mange år av både tradisjonell og ikke-tradisjonell medisin. For forberedelsen trenger du 50 g blomster og 1 liter vodka. For infusjon, la blandingen i to uker på et kaldt og mørkt sted. Samtidig merk at infusjonen krever en daglig shake-up. Drikk produktet skal være 2 store skjeer før du spiser i 7 dager. Deretter må du gjøre en ukesferie. Kurset gjentas minst 3 ganger.

- Dekoksjon av løk. For å forberede produktet trenger du et glass mulled husks, 2 små skjeer med eple cider eddik, 100 ml olivenolje. Alle ingrediensene blandes grundig og forlates på et mørkt sted i 2 uker. Bruk det bør være slik: daglig lage et bad i 25 minutter. Blandingen bør oppvarmes.

- Grønne tomater. De skal brukes i tilfelle venene allerede har sterkt utvidet og hovent. Tomater bør påføres som komprimering om natten til de berørte områdene og spoles tilbake med et bandasje. Vær oppmerksom på at denne måten å bli behandlet vil ta lang tid. Metoden er imidlertid effektiv.

Så hvis du har varicose på beina, kan en hjemmebehandling hjelpe deg med å bli kvitt patologien raskere.

Hva skal være mat?

For at behandlingen skal være effektiv, må du justere dietten. Prøv å bruke disse matvarene som er rike på vitamin E og A. Takket være dette vil du kunne fjerne smerte og muskelkramper.

Prøv å drikke mer grønnsaksjuice og vann. Helt fjern fra kostholdet av alkoholholdige drikkevarer, søte og krydrede retter. Begrens forbruket av mineralvann, te og kaffe. Det er bedre å spise frukt og grønnsaker. Det er nyttig å spise spinat og gulrøtter. Veldig nyttig er valnøtter. To ganger i uken prøver å gjøre deg selv en fridag. Spis blåbær, fiken, havtorn. Disse fruktene hjelper til med å rense blodet ditt.

For behandling av sykdommen, tilbered decoctions og neselsuppe, spesielt hvis du allerede er langt fra 30 år gammel. For å styrke veggene i blodårene, bruk spiret hvete og rug, stikkelsbær, jordbær, rose hofter. Spis fisk, biff, krabbe. Salater sesong med kun vegetabilsk olje. Eliminer fett fra kostholdet.

Forebygging av sykdom

Hvis du har åreknuter, behandling, vurderinger om hvilke som er både positive og negative, bør være omfattende. Men i din makt for å hindre utvikling av patologi.

Prøv å lede et aktivt liv: gjør gymnastikk, gå mer, gå inn for bading og sykling. Prøv å unngå store belastninger på fotens bue. Det vil si at du må glemme slike idretter som tennis, aerobic, vektløfting. Ikke bruk for stramme klær og sko. Hvis du liker hælsko, må den ha en gjennomsnittlig høyde.

Prøv å endre statisk posisjon så ofte som mulig. Hvis du er overvektig, må du bli kvitt den. Ikke bruk medisiner som inneholder for mye hormon. For å forhindre utseendet av sykdommen, vil det hjelpe kontrastdusjen. Under søvnen bør bena være litt forhøyet slik at du kan forbedre blodsirkulasjonen.

Nå kan du kurere åreknuter på bena dine. Vær sunn!

Les Mer Om Fartøyene