Styrking av hjerneskip: gymnastikk, narkotika, herding

Fra denne artikkelen vil du lære: er det mulig å styrke hjernens kar og forhindre sykdommer forbundet med deres skrøbelighet? Hvordan styrke karene i hjernen? Metoder for vaskulær styrking avhengig av effektiviteten.

Brennbare kar av hjernen - en av hovedårsakene til slag. Ifølge WHO, strekker okkupere det andre stedet blant årsakene til menneskelig dødelighet. Derfor blir spørsmålet om bevaring av cerebral fartøy mer og mer presserende. Det er spesielt viktig for personer som fører en stillesittende livsstil, ofte stresset, utsatt for høyt blodtrykk. Og også til de som allerede har sykdommer i kardiovaskulærsystemet, som i familien hadde tilfeller av slag. Spesiell oppmerksomhet bør gis til personer som har dårlige vaner.

Men det vil ikke være mulig å styrke fartøyene uendelig. Du kan oppnå tilstrekkelig elastisitet i veggene og opprettholde denne tilstanden gjennom hele livet.

En terapeut (eller familie lege), en kardiolog, en nevrolog og en rehabiliterende lege kan hjelpe med anbefalingene for å styrke cerebral fartøyene.

Hvem trenger å styrke hjernens kar

Til alle og alle. Med alderen blir fartøyene avtagende, og når de blir utsatt for traumatiske faktorer, kan de briste.

Men det er kategorier av mennesker som trenger å være spesielt oppmerksom på deres blodårer i hjernen:

 • Idrettsutøvere. Ved overdreven fysisk anstrengelse øker blodtrykket, blodet presser mot karossens vegger med større kraft. Med denne effekten må veggen være sterk.
 • Folk som fører en passiv livsstil. Blod på små fartøy flyter mye raskere under bevegelse av en person. Dette forhindrer utviklingen av blodpropper. Når en person beveger seg litt, reduserer blodet sin nåværende. Det er hevelse i vev og trombose.
 • Personer som er utsatt for hyppig stress. Under et nervøst sjokk utsettes kjertlene hormoner (adrenalin, kortisol), noe som fører til en skarp innsnevring av karene. Dette kan skade de skjøre veggene i arteriene og årene.
 • Personer som lider av sykdommer i kardiovaskulære eller endokrine systemer (høyt blodtrykk, fedme, diabetes mellitus).
 • Folk med en arvelig byrde er de som har hatt hjerteinfarkt og slag i familien.
 • Folk som misbruker alkohol eller røyk.

Hvor effektive er metodene for å styrke karene

Tidlig vaskulær styrking kan forhindre slag i 80% av tilfellene (WHO-statistikk).

Viktige aspekter ved effektiv vaskulær styrking:

 • Aktualitet - jo raskere du begynner å trene, jo mer effektiv blir det. Ikke vent på tidspunktet for det iskemiske angrepet (pre-stroke tilstand).
 • Rhythmicity - anbefalingene gitt av legen bør observeres hele tiden, og ikke bare til øyeblikket når helsetilstanden har blitt bedre.
 • Sekvens - belastningen skal bestemmes av legen i overensstemmelse med pasientens individuelle egenskaper. Effektivere vil være en konstant beholdning av moderate belastninger på fartøyene, enn en kontinuerlig økning i disse belastningene.

Kombinasjonen av flere metoder vil gi størst effekt. En diett uten gymnastikk gir ikke det riktige resultatet, så vel som bruk av bare medisiner. Et kompleks av høyverdig næring, optimal trening, normalisering av blodtrykk og reduksjon av stresshormoner i blodet, vil gi den ønskede effekten.

gymnastikk

Det er veldig vanskelig å trene cerebral fartøy direkte. Faktum er at fartøyene til hele organismen ligger mellom musklene, og hodene ligger i hjernevævet. Menneskekroppen sørger for autonom (selvstendig) overvåkning av tilstanden til blodkar i hjernen - denne reguleringen utføres under betingelse av normal funksjon av hele organismen som helhet.

Oppgaven av øvelsene beskrevet nedenfor er normalisering av arbeidet til fartøyene og muskler i nakken, de nervøse og endokrine systemene, hjertemuskelen. Dette gjør at du kan opprette ideelle forhold for drift av hjerneskip.

Hvordan styrke fartøyene? Forbedring av tilstanden til kapillærene og karene

Mest alvorlige og svært farlige sykdommer begynner med vaskulær sykdom. Det vaskulære systemet inkluderer kapillærer, årer og arterier, og det er på dem at alle funksjonelle evner hos en person hviler.

Kapillærer er svært små blodkar som leverer næringsstoffer til celler og muskelfibre. Som et resultat av brudd på arbeidet, er alle vitale prosesser hemmet, kroppen begynner å jobbe verre og verre.

Den beste måten å styrke og rense på kapillærene anses å være høy intensitet regelmessig trening. Jo mer tid du gir til fysisk aktivitet, desto raskere vil kapillær blodtilførsel bli styrket.

En utmerket stimulerende faktor for å forhindre utvikling av alvorlige vaskulære sykdommer er en variert massasje, det kan føre til blodgennemstrømning i huden. Effektive metoder for rensing og styrking inkluderer også en kontrastdusj, et bad med en kostsmassasje og bad basert på terpentin (zhivitsa) ifølge Zalmanov, som har en god antiseptisk effekt.

Linfrøolje for rengjøringsfartøy

Arterier - fartøyene som overfører næringsstoffer til hjertet, kan bli svært sårbare med alderen.

De trenger å styrke minst kapillærene og blodårene. For å forbedre ytelsen til arteriene må du være oppmerksom på organisasjonen av diett og vektkontroll.

Å fjerne veggene i arteriene kan være en enkel metode - å drikke urtete basert på hagtorn, bjørkeknopper, St. John's wort og mynte.

Hver dag er det verdt å gjøre fysiske øvelser, gå mer. De arterier for styrking trenger konstant fysisk aktivitet. Praktisk sett vet alle at blodet strømmer direkte gjennom venene til hjertet.

Fartøy trenger vitaminer. De mest populære er C, P (rutin). De finnes i sitrusfrukter, propolis, honning, hvitløk, løk, bær. Bruken av en stor mengde friske urter, grønnsaker og frukt vil også være en god metode for rensing, forebygging av sykdommer.

Hvis blodbevegelsen svikter og blodbevegelsen til menneskets organer, åreknuter, trombose og Rhins sykdom kan oppstå.

Det største problemet for venøse fartøy er bruken av alkoholholdige drikker og nikotin, så først og fremst er det verdt å forlate disse dårlige vaner.

Alle tipsene som er nevnt ovenfor, vil bidra til å lette presset fra fartøyene, forbedre ytelsen og redusere sannsynligheten for alvorlig sykdom, og også bidra til rensing. Det viktigste er å begynne å handle nå, og ikke når problemet allerede har gjort seg selv følt.

Hvordan styrke fartøyene?

Svake, utarmede blodkar er årsaken til mange sykdommer. Menneskeskip ligner en rørledning. Gjennom dem strømmer blod gjennom hele kroppen. Det er blodkarene som gir blodsirkulasjon, noe som igjen sikrer metabolisme, varmeveksling og andre utvekslinger i menneskekroppen. Så, hvis blodårene dine er tilstoppet eller svekket, vil blodet ikke strømme til de stedene der det trengs i tilstrekkelig mengde. Mangel på blod fører til en nedgang i menneskelivet. Mange prosesser i kroppen senker seg. Trykket avtar, det er en dårlig tilstand av helse, dårlig humør, dårlig appetitt og så videre.

Hvordan styrke fartøyene og finn helse? Fartssvikt skyldes hovedsakelig en nervøs sammenbrudd. Kjedelig arbeid, stress og sjokk, langvarig depresjon og andre problemer i livet fører til funksjonsfeil i nervesystemet. Fra hva det slutter å fungere ordentlig og gi de riktige kommandoene til fartøyene. Så alkohol og røyking fører til svekkelse av blodårene. Drikker ånder, overdriver du blodet, og når du røyker, begynner blodkarrene å smale eller utvide seg. Dette er en svært ekstra byrde. Alkohol, å komme inn i blodet blir en gift, det påvirker veggene i blodårene, svekker og ødelegger dem. En viktig årsak til vaskulær dystoni er underernæring. Å spise fett, høyt saltoppløsning, fører akutt til kolesterolet i karene. Det har ingen gunstig effekt på fartøyets tilstand og stillesituasjonen. Fravær av fysisk anstrengelse og konstant tilstedeværelse i samme posisjon fører til stagnasjon av blod. Fartøyene jobber ikke med full styrke, de strekker seg ikke. De er avslappet og svømmer gradvis med fett.
Fra det ovenstående kan vi konkludere med at dersom alt dette ikke er gjort, vil blodårene dine være sunne. Men, hvis du allerede har startet blodårene og opplever ubehag, et trykkfall og du har en summende øre. Du bør gjøre trening.

Styrkelse av fartøy med folkemessige virkemidler. Metoden for å styrke karene, som vil bli diskutert i India, brukte indiske yogier disse øvelsene i deres meditasjoner for å styrke kroppen. Ja, og ånden også. Fordi noe, sterkere enn stress og et deprimert humør, svekkes ikke som følge av fremkomsten av en ond sirkel. For det første har du en dårlig årsak fordi du satte spørsmålstegn ved noen på grunn av de små tingene, og så blir blodårene dine dårlige fordi du har dårlig humør igjen. Det er av denne grunn at det er nødvendig å styrke ikke bare kroppen, men ånden. Metoden jeg foreslår er veldig enkel og veldig effektiv. Alle kan fullføre kurset.
Så først må du begynne med fysiske øvelser. Det er fysiske øvelser som best fører kroppen til å tone og bidra til normalisering av karsystemet.
Så, morgen. Når du våkner om morgenen, bør du sitte på kanten av sengen og lage deg et hode- og ansiktsmassasje. Begynn med ørene. Klem øredobbene med tommel og pekefinger og masser med urviseren i et minutt. La dem varme opp. Masser deretter hele øret med hendene. Blod må komme, de må varme opp og til og med rødme. Ikke vær redd, etter ti minutter, vil rødheten passere. Fra ørens massasje går du til hodens massasje. Bred spred fingrene i begge hender og bøy dem litt. Fest fingrene på begge hender og begynn å massere hodet. Prøv å beskrive sirkelen din med bevegelsene dine. Masser hodet ditt i ett minutt. Dette vil være nok til å gjenopprette blodsirkulasjonen etter søvnen. Det er hjernen som er ansvarlig for hele legemets arbeid, og det må derfor være godt vasket av blod. Fra hodebunnsmassasje, gå til ansiktsmassasje. Pek fingrene på øyenbrynene og masser mot klokka i tjue sekunder, ta en pause i ti sekunder og gjenta øvelsen.

Dette er veldig enkle øvelser som alle gjorde i fysisk utdanningskurs. Sitter på sengen, gjør sirkulære svinger med hodet med urviseren og mot klokka. Kant i høyre til venstre, opp og ned. Gjør øvelsen i tre minutter. Etter det masserer du nakken med begge hender. Denne oppvarmingen om morgenen har en gunstig effekt på arbeidet i det nervøse og vaskulære systemet. Hjernens og nakkens fartøy styrkes. Og også det generelle trivselet blir bedre. Alt dette må gjøres gjennom livet. I dette er det ikke noe komplisert og lenge, hele oppvarmingen i morgen tar omtrent ti minutter, maksimalt.
Lading. Utøve om morgenen er ikke jakt, dovenskap er sterkere enn ønsket om å være sunn. Og dette er veldig forgjeves. Etter oppvarming av nakken og hodet, er det tilrådelig å gå på treningsstudioet. Det å hente folk fra et svakt vaskulært system er litt annerledes enn å lade en sunn person.
Gå ut av sengen. Sett føttene sammen og gjør bakkene, prøv å nå fingeren på gulvet med tipsene dine, ikke bøy. Denne strekningen bidrar til å styrke benaens kapillærer og kar. Etter hvile, ta en pause. Følgende øvelse er også rettet mot å strekke fartøyene. Sitt på gulvet og spred bena så mye som mulig. Det er viktig i denne øvelsen å ikke bøye bena. Bøy armene dine foran brystet og prøv å nå dem til gulvet. Gjør ti helling og hvil i et minutt, og gjenta øvelsen ytterligere to ganger om mulig.
Følgende øvelse vil bidra til å styrke beinene i beina og forbedre blodsirkulasjonen. Stå på knærne og gå rundt i rommet, gå fra et hjørne av rommet til en annen flere ganger. Deretter ligger du bare på ryggen og puster fullstendig.
Disse øvelsene vil være nok til å forbedre ytelsen til blodårene og å returnere sunn blodsirkulasjon etter søvnen. Hvis du ikke har problemer med fartøyene, er det nok å gjøre bare en massasje av ørene og hodet og nakken.
Dette var morgenoppvarming. Men for vaskulær styrking Dette vil ikke være nok. For å oppnå raske resultater må du opprette en fysisk belastning og gjennom hele dagen. Hvis du er en kontorarbeider og du ikke har tid i løpet av arbeidsdagen - gå til treningsstudioet eller ikke ha et sted på jobb for å trene der. Du kan bruke en enkel metode for å styrke karene ved hjelp av pustebeskyttelse. Det er veldig enkelt. Hold pusten så lenge som mulig. Ta deretter et dypt åndedrag og puster ut, hvorpå prøve å fange pusten med små sukker. Etter at pusten er gjenopprettet, gjenta øvelsen. Bare ved å gjenta øvelsen, må du puste inn igjen med store puster. Det er nødvendig å få lungene til å fungere så mye som mulig. De må absorbere så mye oksygen som mulig og overføre blodet. I sin tur vil oksygenert blod strømme gjennom karene, noe som er veldig nyttig for dem. Denne øvelsen skaper en naturlig intern stimulering av fartøyene, noe som betyr at fartøyene vil bli styrket. Gjør to tilnærminger om gangen om gangen. Gjenta øvelsen i løpet av dagen to eller tre ganger.

Og hvis du fortsatt har tid og sted for trening, kan du gjøre denne øvelsen med lys for å forbedre innsiden av skip, men også annen fysisk trening. Det viktigste å huske på hvis du tilfeldigvis brå trykkreduksjons angrep, så bør du ikke gjøre noen brå fysisk anstrengelse, ikke å løfte tungt når treningen uten praksis, å være i posisjoner som er farlig i tilfelle tap av bevissthet. Slike pasienter er egnet for enkle øvelser som ikke er forbundet med høye belastninger. For eksempel jogging. Kjører generelt har en gunstig effekt på hele kroppen, må du kjøre, hvis du ønsker å ha friske blodårer og et sterkt hjerte. Kjører i frisk luft om morgenen er sannsynligvis den beste oppvarmingen og trening før en hard dag. De som har svake blodårer, bør ikke løpe i mer enn en halv time for en treningsøkt. Begynn å løpe må du gradvis. En kort avstand, hvorpå resten og så uken. Etter en uke, øk avstanden med en tredjedel, etter en annen uke i et annet kvartal. Etter den tredje uken øker kjørehastigheten. Gradvis bør det vokse. Og så på slutten av klassene bør du kjøre en kilometer fritt og enkelt. Sjansene er, som gir en kjøre samtidig styrke blodkar, er vanskelig å overvurdere, men ikke med uforminsket tilnærming kan bare skade deg selv. Derfor, husk dette: Du kan ikke kjøre på full mage, ikke løpe, hvis du føler deg svak i bena, ikke løpe, hvis du nynne i ørene, ikke kjøre hvis driftstrykket er mye lavere enn vanlig, ikke gjør brå start, bygge opp hastigheten gradvis, mens du kjører Skal puste nese, ikke munn. Følg disse instruksjonene, og løp vil gi fartøyene helse.
Morgenprosedyrene for å styrke fartøyene kan ikke ende opp med en oppvarming. Kanskje den beste måten å våkne opp er å ta en kontrastdusj. Det er kontrast, ikke bare kaldt. Ja, det er vanskelig for så mange mennesker, men dette er den beste betalt for blodårene dine. De kommer fra en så kraftig temperaturendring, da blir de redusert, da blir de rettet ut. Den beste styrken av det nervøse og vaskulære systemet. Hvis du ikke har styrken til å overvinne deg selv og kjøre deg inn i en kald dusj, kan du ta en kald dusj til dine føtter. Ta to bekker og i en kuld, og i et annet veldig varmt vann. Du må starte med varmt vann. Sett føttene i et vaske med varmt vann og la dem varme opp et par minutter, så skyv beina dine øyeblikkelig i et vaske med kaldt vann. Hold føttene i kaldt vann for et minutt og tilbake i en varm, la føttene varme og igjen i kulde. Det er nødvendig å fullføre denne prosedyren med kaldt vann, nemlig kaldt vann.
I tillegg til en kald dusj, styrker den godt fartøyene og badet. Fortrinnsvis et russisk bad, men du kan selvfølgelig ha en badstue. Bad bidrar til å fjerne giftstoffer fra kroppen, samt gir en belastning, karene som er svært nyttige. Mens du svinger i kostet, trener du og masserer samtidig. Å gå til badekaret helst 3 ganger i uka. For å gå til badet trenger du ikke bare å vaske deg selv, men for å styrke det vaskulære systemet, ta det som en kostnad.
Sannsynligvis hørte alle at det er nyttig å gå barfot - det er helt sant. Faktum er at på føttene er det mange nerveender, når du går barfot på sanden eller på en annen piercingoverflate, stimulerer du nerveenderne mekanisk. Å gå barfota styrker veldig godt nervesystemet, blir mindre irritabel, mer balansert og rolig. Nervesystemet bringes i sans, og derfor blir leddene løst. Butikken selger spesielle tepper for å gå på barfodet. Kjøp deg selv dette og så ofte som mulig, gå videre. Dette er en helt ufarlig øvelse som kan gjøres på ubestemt tid.
Akupunktur. Det er teknikker som godt styrker fartøyene. For å gjøre dette, konsulter en spesialist, og de vil gjennomføre et akupunktur kurs som vil hjelpe deg å gjenopprette din mentale balanse og gå til en avtale med deg selv. Generelt er kurset av akupunktur ønskelig å passere til hver person minst en gang i året.
Og nå er det viktigste at det vil bidra til å bringe kroppen din til følelser, det er absolutt en skikkelig hvile. Du jobber bra, du er en veldig travel person, som ikke har tid til hvile, og derfor vil du utvikle kardiovaskulære sykdommer. Hvordan unngå dette? Ja, det er veldig enkelt! Det er nødvendig å begynne å hvile riktig. Du står opp tidlig hele uken, og på søndag sover du før middag forsøker å sove hele uken. Dette er helt feil og svært skadelig for kroppen din. Den interne klokken din er slått ned, hvorfra de naturlige prosessene brytes. Dette er et sterkt slag mot nervesystemet og som følge av fartøyene. Hvis du har en driftsmodus hele uken, trenger du ikke å krenke den. For å fungere ordentlig trenger menneskekroppen åtte timers søvn. Og åtte timer er et ideelt, en drøm mer enn åtte timer går ikke bra, men bare skader. Så, hvis du går til sengs klokken 12 og står opp om syv om morgenen og ikke får nok søvn, handler det ikke om antall timer. Faktum er at biorhythmene dine er slått ned og knust, på grunn av det du tror at du ikke fikk nok søvn. Men syv timer er en fullverdig drøm. Det samme konstante regimet er garantien for stabil drift av alle kroppssystemer.
Hvil er det som gir kroppen avslappet, kommer til sansene og begynner å jobbe normalt. Hvis du sitter i en stol hele dagen. Da trenger du bare å begå hver time fravær gjennom kontoret. Gjør minst en bevegelse. Stå opp fra bordet og gå. Bevegelsen styrker fartøyene. Det spiller ingen rolle hvor du skal dra, det viktigste er å gå. For å få sunne blodkar, må du ha en god hvile. Hvordan går helgen din ferie? Hjemme i sengen, og deretter på TV eller ved bordet, eller i baren. Så fartøyene blir ikke sterkere. På dagen skal du stå opp som vanlig og gjøre alle prosedyrene for å styrke fartøyene som er gitt ovenfor. Etter et måltid, men gjør ikke magen din til du gir opp, og ta en bit. Beste suppe eller havremel.
Gå til naturen, i frisk luft, og det spiller ingen rolle om vinteren eller sommeren. Utenfor, i frisk luft. Ski, snowboard, skøyter, og om sommeren fotturer, strand, fiske og mange flere. Forresten, besøker bassengene om vinteren og sommeren. Svømmingen utvikler muskelsystemet og stimulerer blodsirkulasjonen.
Ekstrem ferie, med fysisk anstrengelse, deler av adrenalin - det er ikke noe bedre enn dette. Adrenalin, som kommer inn i blodet, stimulerer blodårene til å fungere. Alle interne prosesser er akselerert. Men ekstrem hvile er kontraindisert for personer med et rystende vaskulært og nervesystem. Det er nyttig for de menneskene som ikke vil lide av denne sykdommen.
Så for å få blodårene dine for å flytte. Bevegelsen er livet. Sport, trening, avslapping og vannprosedyrer - det er det du trenger for å styrke blodårene. Men det bør ikke glemmes at sykdommen i blodårene først og fremst ligger i nervesystemet. Stress, erfaringer og andre negative faktorer skake nervesystemet. Og derfor må du herde ikke bare kroppen, men ånden. Som de sier "I en sunn kropp, sunn ånd" og det er ingen uten den andre. Vær sunn!

Hvordan styrke hjernens kar med folkemidlene og medisiner

innhold

Hvordan styrke karene i hjernen? Dette problemet er spesielt vanlig for folk som opplever jevn følelsesmessig stress, så vel som tett å jobbe med store mengder informasjon. Dette skyldes tettheten av arrangementet av grupper av fartøy og deres begrensede beinmateriale rundt.

Av samme grunner har eksterne faktorer, som traumer, hypotermi, overoppheting, sterk innflytelse på hjernens kar. I nærvær av et stort antall svake fartøy kan situasjonen slutte selv med døden - derfor er deres styrking en vanlig del av den generelle helseforebyggingen.

Problemer med blodkar: symptomatologi, diagnostiske teknikker

Eventuelle skader på hjernen trekker raskt oppmerksomhet - dette skyldes tilstedeværelsen av et bunt nerver forbundet med det, som signaler sendes til resten av kroppen.

symptomatologi

De viktigste symptomene som signalerer brudd i fartøyene er som følger:

 • uventede endringer i kroppstemperaturen;
 • problemer med toleranse for varme og kulde;
 • svimmelhet og hodepine;
 • avhengighet av værendringer
 • vanlig svimning med skarp forandring i kroppsstilling og mørke i øynene;
 • endringer i hjertefrekvensen;
 • kalde hender og føtter;
 • Vanlige situasjoner med bevegelsessykdom i transport;
 • smerter i leddene;
 • morgenkvalme, dårlig helse.

Diagnostiske metoder

Blant de diagnostiske metodene som tillater å avgjøre dette problemet, er det mye instrumental forskning. Siden brudd i hjernens fartøy ikke gir et smalt spesifikt bilde, er det noen ganger nødvendig med en lang diagnostisk prosess for å bestemme kilden til symptomene.

Blant de viktigste metodene er:

Denne diagnostiske prosedyren tillater:

 1. Bestem om helseproblemene er relatert til patologiene i hjernen.
 2. Analyser tilstanden til fartøyene.
 3. Bestem nøyaktig hvor og hvor mye de er berørt.

Når det gjelder dette, ordner den behandlende legen en tilstrekkelig behandlingssituasjon.

Trening, massasje

Regelmessig trening er en av de mest nyttige aktivitetene, hvis det er nødvendig å styrke hjernens svake kar. Når kroppen er i en posisjon i lang tid, strømmer blodet ned, blir mer viskøst. I tillegg kaster det seg fra hjernen og fokuserer på nedre lemmer.

Øvelser vil hjelpe som følger:

 • normalisere nivået av blodtrykk;
 • bidra til utvidelse av blodkar;
 • vil sikre sunn blodsirkulasjon.

For fartøy betyr dette i første omgang tilstrekkelig ernæring med både oksygen og et kompleks av nyttige stoffer som bærer blod med dem. Dette styrker veggene sine, gjør dem mer elastiske og mindre utsatt for ødeleggelse på grunn av eksterne faktorer.

Den vanlige ordningen med forebyggende aktiviteter inkluderer ikke spesielt stress. Normen for folk med dårlig helse eller rett og slett ikke engasjert i idrett er tidligere 10-15 minutter om dagen. Det er bedre å gradvis øke det og ta det til en og en halv time.

Du kan øve noen form for sport, fra gymnastikk til karate, men det mest egnet for å styrke hjernens kar er kardiooperasjoner:

 1. Kjører.
 2. Hopping med et hoppetau.
 3. Fotturer.

Danser vil også være nyttige, deres last er mer enn tilstrekkelig for fartøyets fulle funksjon.

Massasje er også veldig nyttig for blodsirkulasjon, og det behøver ikke nødvendigvis å bli registrert for en full økt til mesteren.

Det vil være nok for små selvmassasøkter:

 • ansikt og hode (kan masseres med palmer og med en myk børste);
 • gni hendene dine;
 • gni føttene dine.

Alle disse tiltakene stimulerer blodsirkulasjonsaktiviteten.

Personer som er tvunget til å tilbringe mesteparten av tiden på grunn av arbeid eller andre forhold innendørs, bør ikke gi opp respiratorisk gymnastikk. Dette er en av de beste måtene for å mette hjernen med oksygen.

Vaskulære styrkeprodukter

Hjerneskipene kan bidra til å styrke og forandre dietten. Først av alt er det nødvendig å redusere mengden fett - de påvirker sirkulasjonsgraden negativt. Men i dette tilfellet kan i intet tilfelle ikke forsøke å overgi dem helt: det vil ødelegge hele balansen mellom fordøyelsen.

Å få riktig ernæring, som bidrar til å styrke hjernens kar, er lett nok.

Først av alt bør du forlate en rekke produkter:

 • stekt mat;
 • krydret mat;
 • fast food;
 • alkoholholdige drikkevarer;
 • koffeinholdige drikker;
 • søtsaker;
 • baking.

Selvfølgelig, hvis kroppen ikke har en alvorlig patologi som krever streng overholdelse av diett, snakker ingen om et fullstendig nektelse. Alle disse produktene kan forbrukes, men i rimelige mengder og ikke hver dag.

De grunnleggende regler for ernæring i dette tilfellet vil se slik ut:

 1. Kjøtt bør foretrukket å fiske.
 2. Kremfett, om mulig, erstattes av vegetabilsk fett.
 3. Reduser inntaket av salt.
 4. Gå til et delt måltid: ofte, men i små porsjoner.
 5. Drikk fra 1,5 liter vann per dag.

Hvordan få fartøyene til å fungere

Nyere har du flere og flere ganger hørt fra leppene til legene at menneskets ressurser er utformet for et godt hundre års "problemfritt" arbeid, i det minste. Hvorfor er selv marken på 70-80 år for mange utenfor rammene av muligheter? Kanskje fordi vi er ekstremt uforsiktig om vår egen helse. Så som svar på spørsmålet: "Hva vet du om hvordan du styrker fartøyene og hvor viktig er det for kroppen som helhet?" - De fleste av oss forvirret skulder på skuldrene eller begrenset seg til et par tåkefraser.

I mellomtiden er blodkarene svært sårbare og viser seg ofte å være en slags "akilleshæl" som fremkaller funksjonsfeil i hele organismen. Det avhenger av tilstanden til fartøyene at tilførselen av sine celler med oksygen, hjertets arbeid og alle vitale organer, stoffskiftet og dermed vår blomstring (eller ikke) utseende avhenger. Og å tenke på hvordan å styrke blodårene og dermed forhindre alle typer tromboser, aterosklerose, hjerteinfarkt, slag og andre problemer, trenger du så snart som mulig.

De første klokkene i fremtidige problemer

Noen, etter å ha lest disse linjene, vred sannsynligvis sin øyenbryn lunefullt - de sier at det er for tidlig for meg å tenke på det! Imidlertid tror de som naivt tror at alt ovenfor bare gjelder de eldre menneskene, venter på den grusomme skuffelsen. Faktisk er feil i arbeidet med det kardiovaskulære systemet i økende grad forekommende hos de som ikke er tretti. Samtidig skjønner mange av dem ikke at årsaken til plutselig mangel ligger i karene.

Derfor er det ikke overflødig å se nærmere på deg selv - at tiden er kommet for å tenke på hvordan å styrke blodkar og kapillærer, kan signalere en rekke symptomer. Blant dem:

 • rask tretthet;
 • generell svakhet, svimmelhet;
 • hyppig hodepine;
 • forverring av helse ved forandring av været;
 • mørkere, "flyr" i øynene;
 • problemer med søvn;
 • støy i ørene;
 • hjerteinfarkt;
 • sløvhet, døsighet selv etter en full natts søvn;
 • hjerteinfarkt;
 • tyngde i hjertet;
 • følelsesløp i ekstremiteter, ledsaget av prikker i fingrene;
 • fryser hender og føtter;
 • en følelse av tyngde, tretthet i bena om kveldene;
 • selv korthet i fysisk anstrengelse.

Har funnet ut noe av de nevnte tegnene i seg selv? Det er på tide å seriøst ta vare på din egen helse!

Hvordan styrke fartøyene: begynn å handle

En mirakuløs pille som en gang for alle kan kvitte seg med nevrocirkulatorisk dystoni (det er det som problemene med blodkar kalles vitenskapelig) eksisterer ikke ennå. Imidlertid, for å gjenopprette fartøyene og få dem til å fungere som før - målet er ganske oppnåelig, selv om det uten en viss innsats selvfølgelig ikke kan gjøres.

Det første du må gjøre er å fullstendig revurdere din livsstil. Og vær sikker på å inkludere i den daglige rutinen, uansett hvor opptatt det er, fysiske øvelser, å spille sport. Utmerkede treningsfartøy jogger, svømmer, danser og yoga.

Riktig ernæring er viktig for å opprettholde blodkar. Øk andelen grønnsaker og frukt i kostholdet ditt. Minimer antall kopper kaffe drukket per dag. Gi opp drinker som Coca Cola, erstatte dem med vanlig vann. Og viktigst av alt - aldri overeat.

Ved å finne svaret på spørsmålet om hvordan man styrker fartøyene og forlenger ungdommen, kan man ikke ignorere et så viktig middel til å trene fartøy som vannprosedyrer. Nyttige og vanlige hygieniske bad, og en kontrastdusj, og vandring i badekaret.

På en dag kan du skjemme deg bort med såkalte urtebad - med tillegg av tinkturer av kamille, streng, oregano, celandine, valerian, nesel, eikebark, nåler. For øvrig er alle tinkturene tilberedt i henhold til en skjema: 100 g tørr råmateriale helles med en liter kaldt vann, kokt, insistert i en time og, etter filtrering, helles i et varmt bad.

Selvfølgelig er ulike folkemidlene for å styrke karene og deres rensing også inkludert i det personlige helseprogrammet.

 • Hver dag før du går i seng, er det nyttig å drikke et glass kokt vann med juice oppløst i den, en halv sitron og en teskje honning.
 • Det er verdt å regel som å spise hver dag et par hvitløksklær. Og du kan kvitte seg med lukten ved å tygge et stykke sitron eller et stek persille.
 • I løpet av måneden, fullfør hvert måltid med en liten mengde medisinske ingredienser fra bakkevalnøtter, tørkede aprikoser, rosiner, pommes frites, sitronskall og honning (i et vilkårlig forhold).
 • Utfør et 4-måneders rensekurs: Drikk daglig, i stedet for vann, infusjon av rose hofter (3 ss) og hakkede nåler (5 ss). Alt dette helles med 3 glass vann, kokes og smelter på lav varme i 10 minutter. Det insisteres hele natten på et varmt sted, neste morgen blir det filtrert.

Og ikke glem å glede seg hver dag du har bodd og finne tid til å slappe av. Positive følelser går bare til fordel for våre toilers-fartøy.

Tradisjonell medisin bidrar virkelig til å forbedre tilstanden med VSD. Nedenfor er oppskrifter, rettsmidler som hjelper med vegeto-vaskulær dystoni:

Før du tar avgiftene, les kontraindikasjoner til urter som inngår i deres sammensetning! Urter er full av kurs med obligatoriske pauser mellom dem.

Behandling av vegetativ-vaskulær dystoni (VSD) folkemidlene, samt oppskrifter som vil bidra til å rense og styrke karene, øke deres elastisitet:

Med vegetativ-vaskulær dystoni anbefales det å inkludere bananer daglig på menyen, helst med noen nøtter.

Infusjon for rensing av blodkar.

1 kopp tørr dill frø, to spiseskjeer av rot vendelrot Hell en liter kokende vann i en termos, gå for en dag. Deretter belastning, legg til to kopper honning. Helt riktig rør og sett i kjøleskapet. Ta en blanding av 1 ss 3 ganger om dagen i en halv time før du spiser til alt er over.

TESTIMONY: Veldig bra middel for IRR. Jeg følte meg bra. Men så snart infusjonen ble avsluttet, ble det enda verre. Begynte å ta følgende tinktur:

Hjertetinktur vil lette tilstanden med vegeto-vaskulær dystoni.

Forbered det. Kjøp et apotek for 100 ml tinkturer peon evading, valeriansk, hagtorn, motherwort og tilsett dem 50 ml tinktur av eukalyptus og 25 ml tinktur av peppermynte. Bland alt i en halvliter flaske og legg til 10 krydderknopper (krydder).
En flaske "cocktail" bør settes på et mørkt sted i to uker, med jevne mellomrom risting. Ta medisinen 3 ganger daglig i 15-20 minutter. før du spiser 20-25 dråper, fortynn med litt vann eller drypp på sukker. Behandlingsforløpet er en måned. Etter en kort pause kan du gjenta.
Virkningsfeltet for slik behandling er svært omfattende: det senker det intrakranielle trykket og normaliserer arterien, har antispasmodisk og antikonvulsiv virkning, hjelper med varicose, forbedrer cerebral sirkulasjon, hindrer dannelse av trombi, stimulerer bloddannelse.

FEEDBACK: Denne folkemedisinrecepten er fantastisk, veldig lett å forberede. Det hjelper virkelig å glatte symptomene på IRR. Jeg vil bruke det med jevne mellomrom.

Helse fra Tibet.

Ved behandling av vaskulære dystoni denne oppskrift er bra for folk med fettavleiringer, eller aterosklerotiske plakk i arterier, som er årsaken til smerter i hjertet, høyt blodtrykk, utilstrekkelig blodtilførsel til hjernen.
Infusjon forbedrer metabolisme, blodkar blir elastisk, sklerose, hjerteinfarkt, hypertensjon forebygges, lyder i hodet, svimmelhet forsvinner. Forbedrer kroppens generelle tilstand, gjenoppretter syn, forynker hele kroppen
Ta 100 gr. hver urt: kamille, johannesurt, evig, bjørk knopper. Alle blander. Om kvelden 1 st.l. Blandingen heller 0,5 kokende vann, insisterer på en termos i 3-4 timer, strekker seg gjennom vev og klemme. Å drikke før en drøm 1 glass med 1 ч.л. honning. Om morgenen, drikk resten, forvarmet, også med honning, 30 minutter før du spiser. Gjør dette hver dag til blandingen er over. Du kan gjenta kurset bare etter 5 år.

FEEDBACK: Helseforholdet forbedres umiddelbart. Ikke en ideell tilstand, men tålelig. Kurset tok 4 måneder. Dette kostholdsråd anbefales for de som vil gå ned i vekt, men jeg kan ikke si noe om dette (jeg er allerede så tynn).
Sammen med denne oppskriften (det sammenfalt med samlingstidspunktet) var denne pine te full.

Pine renser fartøyene.

5 ss finhakkede nåler av en furu (det er ønskelig å ta unge nåler i inneværende år), 2-3 st. skje med løkskall (behandler pyelonefrit - hvis nyrene ikke forstyrrer, er løkskall ikke nødvendig). Alt dette helles 0,7 liter kokende vann i en termosflaske. Insister natten. Stam og drikke i stedet for vann hele dagen. Behandlingen varer i 4 måneder. I løpet av hele tiden tar du avkledning, du trenger ikke å bekymre deg for forkjølelse og influensa.

KOMMENTAR: elsket teen med hele familien. Drikk uten løkskall. Datteren ble godt hjulpet av å hoste en slik drink. Hodet mitt ble klarere. Faktisk ble jeg ikke syk under mottak av en fyrdrink. Fra VSD ble ikke kvitt. Men jeg vil drikke hver vår, minst 1 måned.
Jeg leste et sted at du ikke kan tørke nålene, fordi forsvinner umiddelbart i vitamin C, jeg frøs det i porsjoner.

Etter at de ovennevnte oppskriftene kom over følgende:

Innsamling av intrakranielt trykk og hypertensjon.

Ta 1 del av blomster av cikorie, urter St. John's Wort, urter veronica, ark jordbær, 2 deler gress ryllik og rosen hofter, 0,5 del av rhizome calamus og frukt einer. Alle komponenter i samlingen er blandet. Vi bruker følgende måte: 2 spiseskjeer av blandingen sovner i en termos, hell 0,5 liter kokende vann og insisterer hele natten. I morgen filtrerer vi infusjonen, men ta en halv time før måltider i varm form i 3 delte doser. Det er mulig med 1h.l.meda. Denne infusjonen skaper med kroppen noen mirakler. Tilstanden blir bedre, hodet blir klart og enkelt. Behøver bare å bli behandlet regelmessig, ikke vær lat, ikke ta av før i morgen.

REVISJON: En god oppskrift. Trykket hopper ikke, det generelle velvære er bra. Jeg vil regelmessig drikke kurs. Sannheten i denne oppskriften er ikke angitt hvor mye det kan være full. Det eneste negative - ikke ta folk som har tromboflebit, fordi etter en lang mottak av slike te hadde jeg et veldig høyt hemoglobin.

Etter å ha drukket 2 kurs i 1 måned. med en ukentlig pause mellom kursene, gjorde følgende tinktur.

Hjelper fartøy med VSD.

Denne oppskriften er mer enn 200 år, å hjelpe folk som lider av vaskulær dystoni, neyrotsirkulyatrnoy dystoni, koronar hjertesykdom, angina pectoris, hjerte nevroser, hypertensjon. Denne samlingen består av 14 urter:
ark brennesle - 5 g (2 ss), Adonis gressfjær - 7 g (1,5 ss), timian - 7 g (5 ss), busken frukt amorph - (naturlig beroligende middel) - 7 g (1 spiseskje), hagtorn -7 g (0,5 spiseskje) svart eldre blomster - 7 g (2 ss), et peppermynteblad, - 7 g (3 ss), blader og blomster Lily of the valley - 7 g (2 spiseskjeer), lakrisrot -7 g (1,5 teskje), vendelrot rot - 7 g (1 spiseskje), fruktskall hestekastanje - 10 g (1 spiseskje); misteltein hvit - 12 g (6 ss). Samler urter trenger å helle 1,5 liter 45 prosent alkohol, insisterer 21 dager på et mørkt sted, press gjennom flere lag av osteklede. Drikk konjakk 1 ts, kaster henne 5 teskjeer vann, 30 minutter før måltider, morgen og kveld. Drikk 20-25 dager, deretter 5-7 dager pause. Med forsømte sykdommer, hold minst 3 kurs. Den terapeutiske virkning er følte allerede etter 7 dager etter infusjon. De som har hatt hjerteinfarkt, den nødvendige dosen av mottak - ikke mer enn 15 dråper 3 ganger om dagen.

TESTIMONIAL: Jeg likte resultatet av behandlingen. Det ble bare dårlig for værbyttet og deretter for kort tid. Men etter behandlingens slutt, kommer "kvalme" tilbake. Jeg vil fortsette å behandle urter, tk. Resultatene er verdt det.

Flott balsam for blodårer

For å forberede balsam, bør du først forberede tre tinkturer: propolis, rød kløver og Kaukasiske Dioscoreans. For dette formål 40 g kløver blomster helle 500 ml av 40 prosent alkohol, insisterer 2 uker i et mørkt sted, belastning. 50 g av røtter Dioscorea helle 500 ml av 40 prosent alkohol, i den samme presse. For fremstilling av propolis skjær må velges forholdsvis myke bitene (de har færre urenheter) og ingen tegn på bedervelse, deretter knust og sette fremstilt propolis i beholdere av mørkt glass, hell den 70% alkohol (basert på 100 g propolis per 1 liter alkohol) tett propp og la stå på et mørkt sted ved romtemperatur i 8-10 dager, belastning. Deretter, når alle tinkturer er klar, kan du begynne å forberede balsam, som må blandes i like deler, en god riste.
Ta balsam skal være 1 teskje 3 ganger daglig etter måltider, fortynn i 50 ml vann. Behandlingsforløpet er 2 måneder. Etter en to-ukers pause kan kurset gjentas.

Merk: Wild yam kaukasisk brukes for hjerteinfarkt, slag, multippel sklerose, cerebral arteriosklerose, og andre organer, inflammasjon av trigeminal nerve og generell aterosklerose, støy i ørene og hode, hypertensjon, vegetative-vaskulær dystoni, encefalopati, intrakranialt trykk, betennelse i blæren, nefrit, diabetes, gikt. Hva vi trenger.
Om propolis alt i lang tid er det kjent - et naturlig antibiotika.
Rødkløver har de sterkeste anti-aterosklerotiske egenskapene.

TESTIMONIAL: En sterk blanding er oppnådd. Trykket hopper ikke, hodet er klart, men noen ganger gjorde symptomene på VSD seg selv. Etter å ha drukket 3 måneder bestemte jeg meg for å ta en pause, allerede forberedt tinkturene fra Sophora og misteltein (se nedenfor) siden urter bør stadig forandres og overholder samme behandlingsregime: kurs - 21 dager, uke - pause.

Herding, som trening av blodårer.

Herding er ikke bare dykking om vinteren i et ishull og helling av isvann. Du kan trene blodårene først på en mer forsiktig måte. For eksempel, ved hjelp av håndskuffer. Disse prosedyrene krever ingen spesiell tid eller spesielle forhold. Og mens de er gunstige for hele kroppen!
Hånd fra hendene til armhulene, senk i vann med en temperatur på 36 grader i ca 5 minutter. Etter det, tørk dem med et håndkle. Neste gang, bruk kaldere vann, og til og med kaldere, så ta det til is. Det er godt å gjøre slike prosedyrer hver dag.

Urter vil hjelpe fartøy med VSD.

Ta gresset: periwinkle, Astragalus, Legestenkløver, mynte og hagtorn blomster. Alle 1 ss. Og hell en liter kokende vann. Dette bør brygge i 30 minutter. Strain.
Drikk to ganger om dagen - om morgenen og om ettermiddagen (ikke om kvelden) en halv kopp. Kurs - to måneder.

Merk:periwinkles kan være av 3 typer: liten - det laget medisiner som er nyttige for neurokirkulatorisk dystoni, direkte og rosa, med antitumoraktivitet. Akkurat nå produserer periwinkles av små og direkte damper på grunnlag av det aktive stoffet Cavinton. Bruk den til kursene, fordi ellers utvikler avhengighet, dvs. de blir ineffektive.

Blodtynning, hjelper fartøy.

Vi tar gresset: hestkastanje, bark og unge skudd med blader Filbert (hasselnøtt), fargen på lind og unge skudd, søt kløver og mynte.
Hestekastan har lenge vært brukt til å forbedre blodsirkulasjonen i blodårene.
1 ss. blandingen legges i en kjele og helles i 0,5 liter. kokende vann, la det brygge i 40-50 minutter. Og så drikker de 0,5 ss hver. om natten.

Merk:Mange verdifulle egenskaper i kastanje, spesielt på ulike vaskulære sykdommer, bare alltid må huske på at den kastanje er kontraindisert i tilfelle av forstoppelse, gastritt, uregelmessigheter og forsinkelser i menstruasjonssyklusen, dårlig blodpropp, trombocytopeni. Ikke ta internt med hypotensjon. Når en overdose kan forårsake anfall - på hendene på fingrene.

"Potato cap" av den bulgarske helbreder Dimkov i VSD i henhold til den hypotoniske typen.

Metoden til "Dimkov's cap" er nyttig for de som har vegetativ-vaskulær dystoni, hovedsakelig med hodepine.

Påfør et sårt sted (hode) en tynn bomullsklut med en rynk på en stor riper 1 kg poteter. Potetgruel må først blandes med 50 ml rå naturlig melk og la den brygge i 30 minutter. Kashitsu klemmer litt og legger et lag på 1 cm, og på toppen - en hodeplagg laget av ull eller naturlig pels. Oppbevar 1-1,5 timer før sengetid. Prosedyrer utført hver annen dag 10-15 ganger. Metoden er veldig effektiv og kalles "Dimkovs potet cap" - med navnet på den bulgarske healer. Det er folk som har lidd av hodepine i mange år, og etter 10 økter ble de kurert en gang for alle.

Gribbe til behandling av fartøy

For å rense fartøyene, er det nødvendig å forberede den overjordiske delen av planten: bladene, stammen. 1 ss. knust råstoff hell 1 ss., insister 30 minutter og drikk 1/3 kopp 3 ganger om dagen. Hvor mange helseproblemer vil falle i seg selv. Tretthet forsvinner, søvn normaliserer.

Blandingen vil rense karene.

Det er nødvendig å tilberede 1 glass frisk juice fra løk, bland den med et glass honning og legg til grind på kjøttkvernhud fra en sitron. Hold blandingen i kjøleskapet, i en krukke med lokket. Spis 1 dessert skje av denne blandingen 3 ganger om dagen i en time før du spiser. Drikk denne blandingen flere ganger i året. Det renser ikke bare fartøyene, men hele kroppen styrker seg.

Te laget av bokhvete blomster for vaskulær helse.

Denne te forhindrer tidlig aldring av det vaskulære systemet, og dermed hele kroppen. Du må brygge 1 ss. blomster bokhvete 0,5 liter kokende vann, insistere to timer i en lukket beholder, avløp. For å drikke te er det nødvendig lang tid, på 0,5 st. 3 ganger om dagen.

grener morbær (morbær) fra intrakranialt trykk.

Det intrakraniale trykket blir helbredet en gang for alle ved avkok av mulberry-grener. Ta 2 ss. grener knuste helle 1 l. kokende vann i en termos, insisterer natt. Drikk 3 ganger om dagen for et glass 20 minutter før du spiser. Forbedring kommer om et par uker, smerten forsvinner helt. Å drikke kjøttkraft 2 måneder. Samtidig vil minnet bli bedre og hodepine vil passere.

Samling fra vegetativ-vaskulær dystoni.

Når vegetative-vaskulær dystoni, bland i like vektdeler, pre-hakkede, tørkede blader av valnøtt, peppermynte, ringblomst, gress Repeshko, ryllik, centaury, innledende bokstaver og grus. Hell 2 ss. blanding av 0,5 liter vann, kok opp og kok i et lokket lukket pott på lav varme i 10 minutter. Cool, press og drikk 1/3 kopp 3 ganger om dagen i 15-20 minutter før du spiser. Kurs - 21 dager, 7 dager - pause. Gjenta om nødvendig. Denne samlingen letter perfekt VSD-tilstanden.

Tørket and fra vegetativ-vaskulær dystoni.

1 ts Tørr gress farvning farging 2,5 glass vann. Kok før fordampning av en tredjedel av volumet, avløp. Ta en kjøttkraft hver annen dag for 1-2 ss. (i henhold til helsetilstanden) 3 ganger daglig for vasodilasjon. Planten er giftig!

Tinktur av frukt Sophora japansk og urter mistelten hvit veldig effektivt behandler blodkar.

Grind 100 gram sophora frukt og misteltegress, hell 1 liter vodka, insister på et mørkt sted i tre uker, belastning. Drikk 1 ts. tre ganger om dagen i en halv time før måltider til tinkturen er over. Det forbedrer hjernens sirkulasjon, behandler hypertensjon og andre kardiovaskulære sykdommer, reduserer kapillærens skjørehet (spesielt hjernens kar), renser karene. Tinktur av mistelteinhvite med japansk sophora renser forsiktig karene, slik at de hindrer dem i tilstopping. Mistelten fjerner uorganiske avsetninger (salter av tungmetaller, slagger, radionuklider), organisk - organisk (kolesterol). I tillegg er denne tinkturen meget effektiv i behandling av åreknuter.

REVISJON: Den sterkeste oppskriften på meg. Det eneste som må tas i betraktning er at det tykker blodet og i hvilken den økte koagulasjonen av blod ikke kan brukes.

Styrke blodkar og humane kapillærer

En person kan leve i omtrent hundre år, så hvorfor løper kroppens ressurser på 60-70? Hjertesmerter, problemer med arterier og kapillærer, sklerotiske sykdommer - alt dette overtar en person lenge før den tidsbundne naturen.

Vår "Achilles 'hæl" er blodårene. Den minste svikt i funksjonen av sirkulasjonssystemet kan føre til totale problemer i hele kroppen. For å flytte disse mørke dagene unna er det nødvendig å styrke kapillærene og arteriene. Vi skisserer effektive metoder for vaskulær styrking i denne artikkelen.

Symptomer på nye problemer

Hva er de "første klokkene" av fremtidige ulykker? For å besøke en lege og forandre din livsstil, må du tenke på om følgende symptomer er løst:

 • hyppig svimmelhet og generell svakhet;
 • rask tretthet;
 • kronisk hodepine;
 • mørkere i øynene;
 • forverring av helse ved forandring av været;
 • støy i ørene;
 • problemer med søvn;
 • døsighet og sløvhet (selv om de sov godt);
 • hjerteinfarkt;
 • nummenhet i lemmer (pluss prikking i fingrene);
 • tyngde i brystet;
 • natt slitne ben;
 • frosne lemmer;
 • Dyspné, som oppstår med ikke-alvorlig fysisk anstrengelse.

Generelle anbefalinger for vaskulær styrking

Disse symptomene indikerer en neurokirkulatorisk dystoni - en gradvis slitasje på karene. Ingen oppfant mirakelpiller for denne sykdommen - du vil kjempe med problemet som har blitt presset gjennom en rekke forebyggende tiltak. Vi vil også koble folkemedisin og farmakologiske preparater, men mer om dette senere.

Ta en nærmere titt på din livsstil. Gjør sport, vanlig trening, begynn å spise riktig. Svømming, dans, løping og yoga vil ha en gunstig effekt på blodkarets elastisitet. La oss vurdere problemet mer lokalt.

Vi er engasjert i kapillærer

Kapillærer leverer ernæring til muskel fiber, disse er mikroskopiske blodkar. Det mikrovaskulære nettverket er veldig stort - den totale lengden på kapillærene kan overstige flere kilometer.

Problemer oppstår når det gjelder trombose - karene "sovner" og gjenopprette dem vil ha en uopphørlig stimulans.

For å styrke kapillærene, anbefales følgende metoder:

 • intensive fysiske øvelser;
 • massasje (spesielt med applikatoren Kuznetsova);
 • kontrasterende dusjer;
 • Russisk bad (med bruk av kost);
 • terpentinbad (har en antiseptisk og lokal irritasjonsvirkning).

Kuznetsovs applikator innebærer regelmessig bruk - det er nødvendig å påvirke ryggraden, ansiktet, pannen på pannen, haken. Terpentinbad og balsamimassasje hjelper kapillærene å åpne og styrke blodsirkulasjonen.

Forsterkning av øyekapillærene

Svak er ikke bare fartøy som leverer blod til forskjellige deler av kroppen vår. Kapillærer som mater slimhinnen må også styrkes. Bruising, prikking og rive i øyebollet er alarmerende symptomer som indikerer at kapillæren har bristet.

Årsakene kan være forskjellige:

 • feil kosthold;
 • alkohol og røyking;
 • allergier;
 • mangel på vitaminer;
 • smittsomme sykdommer.

For å holde øynene i god form, unngå direkte eksponering for kunstig lys.

Mens du jobber på datamaskinen, avviker det med jevne mellomrom - se på himmelen og grøntområdet utenfor vinduet. Prøv å holde avstanden mellom skjermen og øynene ca 50 centimeter. For forbedring av øyekapillærene, er de beste middelene:

 • honning og grønn te (spesielt effektive kremer basert på grønn te);
 • bouillon av dogrose (lagt til te, i stedet for sukker - honning);
 • vitaminer (K, C).

Arterier og årer

Koronararterier leverer nyttige stoffer til hjertemusklene - med alderen disse karene blir sårbare, de må styrkes og forynges. Hovedårsaken til arteriell slitasje er fedme. Arterielle vegger er dekket med plaques av kolesterol, mister elastisitet, skaffer arr og andre feil. For å styrke veggene og øke elastisiteten, anbefales følgende verktøy:

 • tinktur av bjørk knopper;
 • arnica fjell (vann infusjon);
 • blomst infusjon av hagtorn;
 • bjørk knopper (alkohol tinktur);
 • Aterosklerotiske samlinger (mynte, løvetann, sporisk, søt kløver, tranebærblad, St. John's Wort);
 • infusjon av mais stigmas.

Hawthorn blomst infusjon bidrar til å rengjøre fartøyene, men den viktigste oppmerksomheten bør betales til organisasjonen av deres regime (hvile og arbeid).

Hjernens fartøy og deres styrking

De berørte karene, som fôrer hjernen, blir senere innsnevret og deformert. Hvis problemet ikke er gitt riktig oppmerksomhet, kan konsekvensene være appalling - det ender med hemorragisk slag, hjerneinfarkt og til og med demens.

I risikosonen er folk som tjener av mental arbeidskraft - de opplever økt hjernelast, noe som fører til stress og tretthet. Resultatet er svekkelsen av hjernens fartøy. Høykalorimat og mangel på frisk luft kan også forverre situasjonen. Fartøyene blir tilstoppet, overgrodd med kolesterolplakk, veggene deres er skadet.

Hvordan styrke hodene på hodet? Det er mange oppskrifter som ikke er særlig vanskelige.

Disse oppskriftene er hovedsakelig av nasjonal opprinnelse. Nedenfor vil vi bringe et par av de mest effektive.

Folkemidlene

 1. Hawthorn og valnøtter. Du trenger ikke nøtene selv, men deres interne partisjoner. 350 gram partisjoner må fylles med en tinktur av hagtorn, kjøpt på apoteket. Elixir er insistert i omtrent to uker - på et kjølig sted, i en beholder under lokket (lukk det tett). Etter dette filtreres tinkturen og brukes tre ganger om dagen. Dosering - en teskje. Behandlingsforløpet er en uke.
 2. Hvitløk tinktur. Hvitløk er ekstremt nyttig for kardiovaskulærsystemet. Du kan bruke det både i form av denticles, og i form av tinkturer. Knust hvitløk (250 gram) helles med samme mengde alkohol, tett lukket og 10-12 dager infundert (kaldt mørkt rom). Mottakssystemet for hvitløktinktur er ganske komplisert, så vi snakker om det separat.

Så, din eliksir er brygget og klar til bruk. Følgende algoritme ser slik ut:

 • Den første dagen. Hell melken i glasset med en tredjedel og legg til en dråpe av stoffet. Bruk blandingen på tom mage, 30 minutter før frokost. Før middag (i en halv time) lag en ny porsjon - med to dråper. Før måltidet legges 3 dråper tinktur til melk.
 • Den andre dagen. Dosering før måltider øker til 4, 5 og 6 dråper. Halv times intervallet bør fortsatt observeres.
 • De neste dagene. Ordningen fortsetter logisk i de følgende dager - gradvis legger du til en ny dråpe. Ved den sjette dagen vil antall dråper nå 15. Nå starter omvendt prosess - reduser doseringen i samme proporsjoner. Etter dette, ta 25 dråper - til slutten av kurset (til stoffet løper ut). Prosessen tar omtrent 90 dager.

Problemer med bena

For å aktivere blodstrømmen og styrke beinene i beina, er det verdt å kombinere styrken av folkemedisin med fysiske øvelser. Regelmessig trening og phytosorter, kjøpt på apoteket - dette er garantien for fremtidig levetid. Det er verdt å være oppmerksom på følgende stoffer:

 • Blanding av urter (rhodiola rosea, citrongras, ginsengrot, eleutherococcus). Forholdene er like (for 50 gram), de må fylles med 250 ml alkohol. Prosessen med å insistere varer i to uker. Legemidlet er tatt tre ganger om dagen for 20-25 dråper.
 • Immortelle. Knuste blader av immortelle (20-30 gram) helles med et glass kokende vann, hvorpå de koke i 8-10 minutter over lav varme. Den endelige berøringen er infusjonen under lokket (ca. en time). Den filtrerte buljongen brukes tre ganger om dagen. Dosering - en tredjedel av glasset.

Av den fysiske anstrengelsen, som gunstig påvirker beinene i beina, er det verdt å fremheve:

 • overvinne trapper til fots;
 • sykle;
 • gå;
 • løfteben (effektive med stillesittende arbeid);
 • ups på tærne (med den etterfølgende senking på hele foten);
 • sirkulær bevegelse av foten.

Styr hjertet og fartøyene som leverer det

Hurtigmat og en overflod av stressfulle situasjoner fører til en svekkelse og deformasjon av fartøyene som fôrer hjertemuskelen. Konstant sysselsetting undergraver vår helse, derfor er det nødvendig å observere en forebyggende pakke med tiltak som styrker hjertet og blodårene.

Komplekset er som følger:

 • unngå stressende situasjoner;
 • ta forsterkende vitaminer (C, P, E, K);
 • Spis riktig (fett og høy kalori mat bør bedre utelukkes fra kostholdet);
 • bli kvitt kolesterol, ren arterier folkemetoder;
 • trening (det er spesielle komplekser for hjertet og blodårene);
 • Påfør vannprosedyrer (universelle midler - kontrastdusj).

Fartøy i nesen

Tap av nesekarelasticitet skyldes vanligvis mangel på vitaminer (C, P). Dette er en alarmerende klokke, det indikerer behovet for å styrke fartøyene i nesen. Og igjen kommer de nasjonale oppskrifter til å redde:

 • Yarrow juice. Det er nødvendig å exfoliere bladene på yarrow og klemme saften gjennom osteskjermen. Deler er tilberedt daglig fra friske blader. Den mottatte væsken blir begravet i nesen minst 2-3 ganger daglig. Parallelt blir juice tatt inn - tre ganger om dagen på spiseskje. Hvis gyllen ikke er til stede, kan du erstatte saften av plantain.
 • Bark of the Kalina. Det høres ganske eksotisk ut, men effektivt. 15-20 g knust bark brygges i et glass kokende vann. Omtrent en halv time opprettholdes vannbadregimet, hvoretter buljongen blir filtrert. Søknad internt - en skje skje tre ganger om dagen.
 • Askorutin. Dette verktøyet er ikke i det hele tatt populært - det er solgt i alle apoteker i landet.

Hva å spise og hva du skal ta

Det finnes universelle folkemidlene og legemidler utviklet av farmakere som styrker sirkulasjonssystemet.

Det er også verdt å være oppmerksom på kostholdet ditt. Begynn å bruke akkurat nå:

Disse produktene har en forsterkende effekt på blodkarets vegger. Mat bør tas i små porsjoner. Vanlig overspising er årsaken til svakhet og svimmelhet. Med ekstrem forsiktighet, drikke koffeinholdige drikker - øke tonen, de har også en bivirkning (løsning) på sirkulasjonssystemet.

Drikkebehandling vil bidra til å normalisere blodsirkulasjonen - drikk minst en og en halv liter vann daglig. Prefekt bør gis til grønnsaker og frukt, men salt er bedre å nekte.

medisiner

I noen tilfeller foreskriver legene spesielle legemidler, hvis formål er å styrke veggene i arteriene. Disse midlene er relatert til flere narkotikagrupper.

 • fibrater (clofibrat, atromidin, atromid, simvastatin, zocor, simvilatin);
 • statiner (mefakor, lovostatin, mevakos);
 • askorutin;
 • cerebrolysin;
 • lecitin;
 • vasodilatormedisiner (papaverin, euphyllin).

Utvelgelse av stoffet utføres av den behandlende legen individuelt. Listen over medisiner vil avhenge av resultatene av diagnose og personlige egenskaper som er knyttet til pasientens kropp. Det er svært uønsket å uautorisert bruk av disse legemidlene.

Noen sykdommer er lettere å forebygge enn å kurere. Styrking av blodårene forhindrer en rekke plager, noe som er bedre å ikke møte i alderen. Ha nok tålmodighet og styrke, disiplin deg selv. Spill regelmessig sport, gi det 15 minutter (minst) hver dag. Etter å ha vunnet latskap, vil du utsette møte med kardiologer i lang tid.

Les Mer Om Fartøyene