Klassifisering av hjerteinfarkt og forskjeller i arter

Myokardinfarkt er nederlaget i hjertemuskelen på grunn av brudd på blodtilførselen. I den delen hvor oksygen sult har utviklet, dør celler, den første dør etter 20 minutter etter at blodtilførselen er sluttet.

Infarction er en av de beste sykdommene som forårsaker dødelighet. Hvert år, bare i Europa av denne grunn, dør 4,3 millioner mennesker.

Utviklingsstadiene og klinikken av typiske former

Klassifisering av hjerteinfarkt innebærer fire stadier av sykdomsutviklingen over tid og et klinisk bilde - lesjoner, akutt, subakutt, arrdannelse.

Skadeperiode (innledende)

Symptomer oppstår i løpet av perioden fra flere timer til 3 dager. På dette stadiet observeres transmural skade på fibrene som følge av sirkulasjonsforstyrrelser. Jo lenger latent fase, jo mer alvorlig sykdommen.

Kjenne til sykdommen gir EKG. Kaliumioner, utover de døde celler, danner skadestrømmer. deretter det er et patologisk spor Q, som er fast for den andre dagen.

Hvis nekrotiske lidelser opptrer i hjertet, da ST-segmentet er mye høyere enn isolinen, Konvexiteten styres oppover, og gjentar formen på monofasekurven. Samtidig registreres fusjonen av dette segmentet med en positiv T-tann.

Det er bemerkelsesverdig at Hvis det ikke er Q-bølge, er alle cellene i hjertemuskelen fortsatt i live. Denne tann kan dukke opp selv på den sjette dagen.

akutt

Varigheten av den andre fasen - fra 1 dag til 3 uker.

Gradvis blir kaliumionene vasket ut av skadeområdet, svekkende styrken av strømmen. Samtidig reduseres den skadede sonen, siden en del av fibrene dør, og Den overlevende delen prøver å gjenopprette seg og blir til iskemi (lokal reduksjon av blodsirkulasjon).

Segmentet ST faller ned til isolinen, og den negative tannen T oppnår en uttrykksdyktig kontur. Men med hjerteinfarkt med hjerteinfarkt i hjerteinfarkt, vil ST-stigningen sannsynligvis fortsette i noen tidsperiode.

Hvis det er et omfattende transmursjonsinfarkt, er veksten av ST-segmentet lengst, noe som indikerer et alvorlig klinisk bilde og en dårlig prognose.

Hvis det ikke var Q i den første fasen av tannen, så nå han vises i form av QS for transmural og QR i nontransmural type.

subakutt

Scenen varer ca 3 måneder, noen ganger - opp til et år.

På dette stadiet passerer dypt skadede fibre inn i nekrosisonen, som er stabilisert. Andre fibre blir delvis restaurert og danner en iskemisk sone. I denne perioden legen bestemmer størrelsen på lesjonen. I fremtiden krymper iskemisonen, fibrene i den fortsetter å gjenopprette seg.

Cicatricial (terminal)

Scarring av fibrer varer hele pasientens liv. På nekrosestedet blir vevene i tilstøtende friske områder samlet sammen. Prosessen er ledsaget av kompenserende hypertrofi av fibrene, lesjonssonene reduseres, den transmurale typen blir noen ganger ikke til transmural.

I siste etappe kardiogrammet viser ikke alltid en tann Q, derfor rapporterer EKG ikke sykdommen. Det er ingen sone for skade, segmentet ST sammenfaller med isolinen (myokardinfarkt fortsetter uten oppgang). På grunn av fraværet av en iskemisk sone viser EKG en positiv T-bølge, karakterisert ved en jevnere eller mindre høyde.

Deling av lesionsanatomi

I følge anatomien til lesjonen utmerker seg sykdommen:

 • transmuralt;
 • utført;
 • subendokardial;
 • subepicardial.

transmuralt

Når transmursjonsinfarkt oppstår iskemisk skade på hele organets muskellag. Sykdommen har mange symptomer som er typiske for andre sykdommer. Dette komplikerer i stor grad behandlingen.

Ifølge symptomene ligner sykdommen angina med forskjellen at i sistnevnte tilfelle er iskemi et midlertidig fenomen, og med et infarkt, blir det irreversibelt.

veggmaleri

Nederlaget er konsentrert i tykkelsen på veggen til venstre ventrikel, påvirker ikke endokardiet eller epikardiet. Størrelsen på lesjonen kan være forskjellig.

subendokardial

Dette er begrepet infarkt i form av et smalt band i endokardiet til venstre ventrikel. deretter Det berørte området er omgitt av subendokardial skade, noe som resulterer i ST-segmentet som faller under isolinet.

I normal sykdomsforløp passerer eksitasjon raskt de subendokardiale delene av myokardiet. Derfor, over infarktssonen, har den patologiske Q-tannen ikke tid til å vises. Hovedfunksjonen i subendokardial form er at over lesjonens område Skifter ST-segmentet horisontalt under den elektriske linjen mer enn 0,2 mV.

subepicardial

Lesjonen forekommer nær epikardiet. I kardiogrammet uttrykkes den subepikardiale form i en redusert amplitude av R-bølgen, i lederne over infarktområdet Den unormale tannen Q er sett, og også segmentet ST. En negativ T-bølge vises i første fase.

Flere detaljer om sykdomsdefinisjonen på EKG, se videoen:

Mengde berørt område

Det er storfokal eller Q-myokardinfarkt, og småfokal, som også kalles ikke Q-infarkt.

macrofocal

Forårsaker et stort hjerteinfarkt av trombose eller langvarig spasme i kranspulsåren. Som regel er det transmural.

Utviklingen av Q-infarkt indikeres av følgende symptomer:

 • brystsmerter, gir den høyre øvre torso, under hans venstre skulderblad, i den nedre kjeve, i andre deler av kroppen - skulder og arm på høyre side, i magesekken;
 • ineffektivitet av nitroglyserin;
 • Varigheten av smerte er forskjellig - kort eller mer enn en dag, kanskje flere angrep;
 • svakhet;
 • depresjon, frykt;
 • ofte - kortpustethet
 • lavere blodtrykk hos pasienter med hypertensjon
 • slimhinne i huden, cyanose (cyanose) av slimhinner;
 • rikelig svette;
 • noen ganger - en bradykardi, noe som i noen tilfeller blir til takykardi;
 • arytmi.

Når du undersøker kroppen, blir tegn på atherosklerotisk kardiosklerose, utvidelse av hjertet i bredden avslørt. Over toppen og ved Botkin-punktet, er den første tonen svekket, noen ganger delt, dominerer den andre tonen, systoliske lyder blir hørt. Begge hjertetoner blir dempet. Men hvis nekrose ikke utvikler seg mot bakgrunnen av patologiske forandringer i orgelet, så er den første tonen til stede.

Med et stort fokal myokardinfarkt hørbar perikardial friksjonsstøy, hjertets rytme blir galopperende, noe som indikerer en svekket sammentrekning av hjertemuskelen.

Laboratorietester finnes i kroppen høyt nivå av leukocytter, økt ESR (etter 2 dager), effekten av "saks" i forholdet mellom disse to indikatorene blir observert. Den store fokalformen er ledsaget av andre biokjemiske anomalier, hvorav hovedsakelig er hyperfermentemi, som oppstår i de første timene og dagene.

Med storfokusform sykehus. I den akutte perioden foreskrives pasienten en hvilerom, mental hvile. Mat - en brøkdel, begrenset kalori.

Formålet med medisinering er å forebygge og eliminere komplikasjoner hjertefeil, kardiogent sjokk, arytmier. For å stoppe smerten, brukes narkotiske analgetika, nevrologika og nitroglyserin (intravenøst). Pasienten foreskrives antispasmodika, trombolytika, antiarrytmika, B-blokkere, kalsiumantagonister, magnesia og så videre. D.

melkoochagovyj

Med dette skjemaet utvikler pasienten små fokus på involvering av hjertemuskelen. sykdom er preget av en lysere strømning i sammenligning med krupnoochagovym nederlag.

Lyden av toner forblir den samme, Det er ingen galopperende rytme og perikardial friksjonsstøy. Temperaturen stiger til 37,5 grader, men ikke høyere.

Nivået av leukocytter er ca. 10.000-12.000, høy ESR er ikke alltid oppdaget, i de fleste tilfeller er det ingen eosinofili og en stakkeskift. Enzymer aktiveres kort og ubetydelig.

På et elektrokardiogram Segmentet RS-T er forskjøvet, det synker ofte under isolinen. Patologiske endringer i T-bølgen observeres også: Som regel blir den negativ, symmetrisk og har en spissform.

Småfokalinfarkt er også en anledning til sykehusinnleggelse av pasienten. Behandlingen utføres på samme måte og metoder som med storfokalform.

Utsiktene for dette skjemaet er gunstige, dødeligheten er lav - 2-4 tilfeller per 100 pasienter. Aneurisme, hjerteinfarkt, hjertefeil, asystoli, og andre tromboemboliske effekter melkoochagovogo myokardinfarkt er sjeldne, men denne fokal formen av sykdommen hos 30% av pasientene utvikler seg til macrofocal.

lokalisering

Avhengig av lokaliseringen skjer myokardinfarkt i følgende kliniske varianter:

 • venstre og høyre ventrikler - Blodstrømmen til venstre ventrikkel blir ofte stoppet, og flere vegger kan påvirkes samtidig.
 • septum, når den inngripende septum lider
 • apikale Nekrose forekommer i hjertepunktet
 • basal - skade på de høye delene av bakveggen

Atypiske typer av sykdommen og deres kliniske manifestasjoner

I tillegg til det ovenfor er det andre former for denne sykdommen. Atypiske former utvikler seg spesielt i nærvær av kroniske lidelser. Så, med osteochondrose, er hovedsmertsyndromet supplert med et belte i brystet, som styrkes av bakoverbøyningen. Atypiske former gjør diagnosen vanskelig.

Atypiske former for hjerteinfarkt inkluderer:

 • abdominal - i denne formen av symptomene ligne akutt pankreatitt smerte lokalisert i den øvre bukhulen og ledsages av kvalme, oppblåsthet, hikke, og noen ganger oppkast;
 • astmaanfall - dette skjemaet ligner et akutt stadium av bronkial astma, dyspnø vises, alvorlighetsgraden av symptomet øker;
 • atypisk smertesyndrom - En mann klager over smerte i underkjeven, ileum, i armen, skulderen;
 • asymptomatisk - dette skjemaet ses sjelden, og det påvirker hovedsakelig diabetikere, som på grunn av egenskapene til en kronisk sykdom er mindre følsomme;
 • cerebral - det er nevrologiske symptomer, klager på svimmelhet, nedsatt bevissthet.

mangfold

På denne bakgrunn utmerker seg følgende typer myokardinfarkt:

 • hoved~~POS=TRUNC - skjer for første gang;
 • palindromisk - Lesjonen er løst i to måneder etter den forrige, og i samme sone;
 • fortsatte - det samme som det gjentagende, men det berørte området er annerledes;
 • gjentas - Diagnostisert to måneder senere og en hvilken som helst sone påvirkes.

Derfor, med de første symptomene som kan indikere et infarkt, kontakt legehjelp umiddelbart.

Varianter av hjerteinfarkt

Den moderne rytmen i livet er forbundet med mange forstyrrelser og stress som forårsaker forskjellige typer hjerteinfarkt hos mennesker som er predisponert for det. Ufordelige økologiske forhold, underernæring har negativ innvirkning på kroppens arbeid.

Problemet med fremveksten av denne typen sykdom er blitt så presserende at det i hverdagen er svært ofte mulig å møte uttrykket "å bringe til et hjerteinfarkt". Men ikke alle mennesker i en stressende situasjon, det er så ubehagelig fenomen. For å forstå essensen av sykdommen, er det nødvendig å klart formulere definisjonen av denne sykdommen.

Definisjon av infarkt og dets kategorier

Hjerteinfarkt er død av hjertemuskulaturceller (nekrose) på grunn av mangel på blodtilførsel forårsaket av blokkering av arterien med kolesterisk plakk. I tillegg til nederlaget i hjertet, kan sykdommen dekke andre typer organer. Ordet "infarkt" stammer fra gammel gresk medisin. I oversettelse til russisk betyr det "jamming", "blokkering". Sværheten i å transportere blod til organets vev fører til nummenhet og umuligheten av full funksjon. De viktigste typene sykdom er delt inn i 3 kategorier:

 1. Iskemisk eller anemisk.
 2. Hemoragisk.
 3. Iskemisk eller anemisk med hemorragisk belte.

Den første typen sykdom er preget av nederlag av organer som: nyrer, milt, hjerne, hjerte. På grunn av opphør av blodsirkulasjon i karene, oppstår vevfølelse og tørr nekrose forekommer. Blødningstypen av sykdommen oppstår på grunn av stagnerende prosess av blod i blodårene. De vanligste rammene er følgende organer: lunger, tarm, milt, hjerne. Utbruddet av sykdommen i lungene skyldes mangelfull ernæring av hjertet, og i milten - på grunn av venetrombose.

Det iskemiske utseendet til sykdomskategorien med hemorragiske egenskaper kombinerer de to første typer organskader og representerer tørnekrose med blødning. Det påvirker hjertet, nyrene og milten. Hjerteangrep eller følelsesløshet i hjerneceller kan forårsake død eller føre til alvorlige konsekvenser, som post-infarkt cardiosklerose.

Lokalisering av organskader

Ved plasseringen av det berørte område av hjertet er klassifiseringen av myokardinfarkt delt inn i de tilsvarende typene:

 • hjerteinfarkt i ventrikelen (fremre, bakre, laterale, dårligere);
 • hjerteinfarkt av interventricular septum;
 • isolert myokardinfarkt i øvre del av hjertet;
 • hjerteinfarkt i høyre ventrikel.

Området for blokkering av arteriene kan også være ved krysset mellom kardiale deler: posterolaterale, laterale, laterale osv.

Typer av infarkt klassifiseres ikke bare av parametrene for plasseringen av klemme av hjertemuskelen, men også i samsvar med størrelsen på organskader.

Småbrent myokardinfarkt indikerer et lite område av skade (vanligvis i tykkelsen av myokardiet). Denne arten har to underkategorier: subendokardial myokardinfarkt (plassert under endokardiet) og subepikardial (under epikardiet). Omfattende nekrose innebærer at det bortvises et bredt område av hjertemuskulaturen. Det er transmural og ikke-transmural.

bevis

I gamle dager har bare eldre lidd av et hjerteinfarkt, men i de senere årene forekommer anfall ofte hos unge menn og kvinner. Menn er mest utsatt for symptomene på sykdommen og er i den første risikogruppen. Hos kvinner forekommer fenomenet hjerteinfarkt hovedsakelig i voksen alder, siden produksjonen av kjønnshormon østrogen forhindrer dannelsen av kolesterol i kroppen.

En typisk form for infarkt manifesteres i form av et akutt angrep av smerte i brystområdet som oppstår uten åpenbare årsaker. Sensasjoner er preget av trykk på hjertet, kompresjon, noen ganger smertefulle reflekser sprer seg til bak- og skuldermuskulaturen. Symptomet har en likhet med angina, men i motsetning til en gitt hjertesykdom, kan det oppstå ikke ved lasten, men i ro. Smertefulle opplevelser ledsages av arytmieangrep, økt press. Kroppstemperaturen stiger til 40 ° C, det er en økning i puls, ledsaget av svakhet og oppkast av oppkast. Å ta piller fra hjertet, spesielt nitroglyserin, hjelper ikke til å lindre smerte.

Kvinnelig og mannlig infarkt

Inntil nylig var hjerteinfarkt vanligere hos menn, men i løpet av det siste tiåret har tilfeller av kvinnelige hjerteinfarkt blitt hyppigere. Konstant vedvarende følelse av svakhet, søvnløshet, hevelse, en følelse av angst, kortpustethet - alle disse tegnene skal forårsake frykt for hjertehelsen. Det er nødvendig å ta tid til å besøke polyklinikken for EKG. Hvis symptomene er funnet i tide, er det mulighet for å forhindre uønskede konsekvenser.

Et hjerteinfarkt hos kvinner er ledsaget av smerte. Spasmer blir observert i nakken, venstre skulder, påvirker kjeften. Muskelsmerter oppstår mot bakgrunn av kvalme, svimmelhet, kald svette. Ifølge studier er perioden for tilpasning hos kvinner roligere, og etter sykdommen vender pasientene tilbake til normal rytme i livet, og fullstendig glemmer konsekvensene. Sykdommen kan imidlertid igjen minne seg på at dette ikke skjer, det anbefales å revidere livsstilen.

I motsetning til det motsatte kjønet viser tegn på sykdommen hos menn ikke lenge. Hvis det er et angrep, er det ikke tegn på svimmelhet, ubehag eller kvalme. Smertefulle spasmer påvirker overkroppen, lemmer, noen ganger kjeften. Problemer med å puste og brenne i halsen er ledsaget av hikke, det er en ansiktsfarge og manglende evne til å stå på føttene.

Forskjellen mellom et slag og et hjerteinfarkt

Mange forvirrer de to i roten til motsatt sykdom - et hjerteinfarkt og et slag. Generell bevissthet om diagnosen hjerteinfarkt, ville unngå mange dødsfall. For en mer nøyaktig diagnose av sykdommen må du ha en klar ide om symptomene på en bestemt sykdom. De viktigste tegnene på et slag er:

 • dumhet av hender, føtter;
 • stivhet av bevegelser av ansiktsmuskler;
 • ensidig lammelse av kroppen.

Forskjeller mellom symptomene på de to hjertesykdommene er svært signifikant. I noen tilfeller kan et hjerteinfarkt vise et symptom på hjerneslag og andre diagnoser. Slike typer hjerteinfarkt kalles "atypiske former for hjerteinfarkt."

Typer av nekrose med symptomer på andre sykdommer

Årsakene til nekrose maskerer for andre sykdommer ved å manifestere sine symptomer er atypiske former for hjerteinfarkt. Denne kategorien av symptomer, uvanlig for hjertesykdom, skaper ytterligere vanskeligheter ved å bestemme diagnosen. I medisinsk praksis er følgende de vanligste atypiske former for myokardinfarkt:

 1. Astmatisk form. har en feilaktig likhet med bronkial astma.
 2. Den cerebrale formen. preget av et brudd på nervesystemet og ledsaget av nevrologiske abnormiteter.
 3. Abdominal form av hjerteinfarkt. Symptomene på sykdommen ligner på akutt pankreatitt.
 4. Asymptomatisk form er mest vanlig i diabetes mellitus. På grunn av en nedgang i kroppens følsomhet er ikke ledsaget av smerte.

Det første alternativet er ikke ledsaget av smerte i hjertet. Maskering for symptomer på astma gir full rett til å klassifisere det på grunnlag av "atypiske former for hjerteinfarkt." Det er kortpustethet, der ulike midler brukes til å lette pusten, men ingen forbedring observeres.

Atypiske former av myokardinfarkt, magetypen enkelt skjule bak symptomer på "akutt abdomen": oppblåsthet, magesmerter, etterfulgt av svakhet, lavt blodtrykk, takykardi. Ved en primær undersøkelse av pasienten er det vanskelig å diagnostisere denne form for hjerteinfarkt. Den endelige dommen kan kun gjøres etter økt av elektrokardiogrammet.

myokardial infarkt, cerebral type atypiske former har alle tegn på en slag: pulsen blir mindre, er det en sammenblanding av tale, nummenhet eller delvis lammelse av legemet med en hånd. Karakterisert av økt svetting, blodstrømmen til ansiktet.

Atypiske former for myokardinfarkt av et asymptomatisk utvalg av nekrose forekommer uten smertereflekser, oftest hos pasienter med diabetes mellitus. Det eneste tegn på denne sykdommen er økt tretthet og kortpustethet etter fysisk anstrengelse, som tidligere ikke påvirket velvære.

Stenokardi spenning - et annet tegn på sykdommen, som kan tilskrives klassen "atypiske former for myokardinfarkt", observeres hos ca 5% av pasientene. Forverring av smerte manifesterer seg bare mens du går. Ofte mistenker slike pasienter ikke engang sykdommen, og fortsetter å leve i den vanlige rytmen i livet. Diagnosen manifesteres bare i EKG-prosedyren.

Som konklusjon er det gitt et sett med grunnleggende forebyggende tiltak for forebygging av hjerteinfarkt. Til tross for risikofaktorene i en bestemt gruppe mennesker som er potensielt utsatt for forekomst av hjerteinfarkt, vil en rekke tiltak som er tatt, forhindre sykdom. Først av alt, denne holdningen til skadelige vaner, bidrar til forekomst av hjerteproblemer: røyking, overdreven konsum av fettstoffer, en stillesittende livsstil, overvektig. Eliminering av uønskede infarktfaktorer vil ha en gunstig effekt på bevaring av hjertetonus i mange år.

Hva er hjerteinfarkt

Under hjerteinfarkt menes nekrotisk skade på hjertemuskelen, som skyldes utilstrekkelig blodtilførsel. Okklusjon av koronarbeholdere fører til oksygen sult og gradvis bortfall av friske celler. Følgende faktorer påvirker utviklingen av sykdommen: stadiet, klinisk form, alvorlighetsgraden av symptomene, antall hjerteinfarkt i anamnesen. Det er flere klassifikasjoner av hjerteinfarkt, noe som forenkler formuleringen av den korrekte diagnosen. Avhengig av den mottatte informasjonen, er pasienten valgt behandling basert på patogenetisk klassifisering og individuelle egenskaper hos pasienten.

Stadier av utvikling av hjerteinfarkt

Et hjerteinfarkt oppstår plutselig, mot en bakgrunn av langvarig iskemi, som gir pasienten mange smertefulle opplevelser. Trykk på smerter bak brystbenet vedvarer til en sone av nekrose er dannet. Så er nekrose av celler erstattet av bindevev.

Myokardinfarkt er en nødsituasjon, som oftest skyldes trombose i kranspulsårene

Sykdommen oppstår i flere stadier, som er preget av ulike endringer i det kliniske bildet og formen på tennene på EKG:

 • skadefase - først går det ubemerket, over tid foreligger det et akutt sirkulatorisk lidelse som fører til et transmuralt hjertemuskelen vevskade (varer i noen få timer, men kan utvikle seg opp til tre dager);
 • den skarpeste perioden - betyr et hjerteinfarkt, ledsaget av alvorlig smerte med den raske ekspansjonen av det nekrotiske fokus, hvis ikke patologisk zubetsQ hadde tidligere dannet, blir det synlig på EKG er allerede i den akutte fase;
 • akutt periode - starter noen få timer etter angrep varer opp til 14 dager i løpet av akutte vev henfallsproduktene inn i blodstrømmen og forårsake forgiftning, liggende i ST-segmentet zubetsT tidligere positiv blir negativ;
 • subakutt stadium - ledsaget av ST-segmenttilnærming til det isoelektriske linjen lindring nekrotisk syndrom og begynnelsen av dannelsen av bindevev arr, varer subakutt periode i 1,5-2 måneder etter.

Fullfør patogenesen av myokardinfarktstadiet arrdannelse. Dannelsen av en sone fra bindevev til hjertet fører til en reduksjon i området for fungerende kardiomyocytter. Etter forsvinning av typiske symptomer bør det være en lang periode med rehabilitering.

Anatomisk klassifisering av hjerteinfarkt

Hjertet er delt inn i tre sfærer (endokardium, muskelkule og epikardium), hvis skade kan ha ulike komplikasjoner. Den medisinske prognosen avhenger av lokaliseringen av det berørte området og dets område. Den mest alvorlige er omfattende lesjon i venstre ventrikel, noe som fører til en betydelig forstyrrelse av hjerteaktiviteten.

Størrefokalt (transmural) infarkt - skade strekker seg til hele tykkelsen av hjertemusklen og fanger dens omfattende område

Anatomisk klassifisering omfatter følgende typer infarkt:

 • transmural infarkt (intra-wall) - påvirker muskulære laget av hjertet som en helhet, og i fravær av rettidig medisinsk behandling fører til alvorlige helsemessige komplikasjoner, døden kan streiken også epikardet og endocardium;
 • veggmaleri - er preget av en mindre lesjon i venstre ventrikulær veggen, en patologisk tann er fraværende, bare en negativ tann og en mindre uttalt forskyvning av ST-segmentet er tilstede på EKG;
 • subendokardial - nekrotisk senter er under epicardium i form av smale strimler og vil ikke påvirke andre deler av hjertet, i de fleste tilfeller zubetsQ frakoblet, er ST-segment i henhold til konturlinjen ved en avstand som er større enn 0,2 mV;
 • subepicardial - dødsone er lokalisert nær den epicardiale (ytre lag av hjertet) og vises som endringer på EKG, fører til de tilsvarende patologiske zubetsQ spores og stiger over det isoelektriske linjesegmentet ST.

Bak volumet av problemssonen utmerker seg en stor fokallesjon, som ikke alltid er transmural og småfokal nekrose. Ved død av et stort antall celler, som bare påvirker muskellaget, ser prognosen mer trøstende ut.

Småfokus nekrose er ledsaget av milde symptomer, men i fravær av behandling kan det gå inn i en storfokalform.

Det lukkede lumen av fartøyet forhindrer levering av blod og oksygen, noe som fører til død av hjerte muskelstedet

Typer av infarkt avhengig av lokalisering

ICD-10 har en hel klasse kalt "Akutt hjerteinfarkt." Denne kategorien inkluderer ikke den overførte varianten av sykdommen, så vel som komplikasjonene som er forbundet med dannelsen av en nekrosefoci. Separat er subklasser av den transmurale form av sykdommen, dannet i samsvar med nekrose av celler i en bestemt hjertevegg, angitt.

Basert på plasseringen av hjertemuskulære lesjoner, er følgende de vanligste typene myokardinfarkt:

 • septal (påvirker septum mellom ventriklene);
 • basal (høye deler av hjerteets bakre vegg lider);
 • nekrose av venstre ventrikel (forekommer oftere enn andre);
 • nekrose av høyre ventrikel (i praksis blir det observert mindre ofte).

Det finnes mange typer av nekrotiske lesjoner av hjertemuskelen (den fremre vegg i membranveggen, bunnveggen, etc.) og noen blandede versjoner, for eksempel: anterolaterale og nizhnezadnyaya skjema sykdom. Identifisere tydeligere plasseringen av EKG- og ultralyddiagnosen av hjertet.

Klassifisering etter mangfold av forekomst

Tatt i betraktning hver eneste sykdom, spesielt fra kardiologiområdet, er det verdt å være oppmerksom på de relevante endringene i historien. Myokardinfarkt er en svært forurensende sykdom, tilbøyelig til tilbakefall, og hvert nytt hjerteinfarkt medfører økende risiko.

Hjerteinfarkt kan være primær (det først oppsto), gjentatt (i det siste har hatt et hjerteinfarkt) eller tilbakevendende (utviklet i perioden opp til 28 dager etter en foregående hjerteinfarkt

Klassifisering av hjerte muskel nekrose over utviklingsperioden inkluderer:

 • hovedfokus - betyr den første registrering av et akutt anfall forbundet med koronar arteriesykdom og er ledsaget av dannelsen av nekrotisk fokus (bør skille angina);
 • backset - oppstår innen 8 uker etter et akutt angrep, krever spesiell oppmerksomhet og kontroll av alle vitale tegn, er en svært alvorlig tilstand, siden det innebærer en reduksjon i hjertets kontraktilitet;
 • andre angrepet - det er minst 8 uker etter den erfarne sykdom ofte forekommer hos eldre pasienter, årsaken er å styrke belastningen på myokard, noe som fører til forskjellige komplikasjoner i bakgrunnen av den tidligere sonen av nekrose.

Hvis pasienten har hatt et myokardinfarkt tidligere, men i øyeblikket ikke viser noen klager, kalles denne sykdomsformen overført. Det krever ikke intensiv behandling, men det tvinger den syke personen til å revurdere deres livsstil, trening og ernæring.

Typer av infarkt avhengig av kliniske manifestasjoner

Ovenfor ble det nevnt typiske varianter av utviklingen av nekrose av hjertemuskelen, ledsaget av smerte bak brystbenet og tegn på vedvarende iskemi. De utgjør den mest omfattende kategorien - den kardiale kliniske form. Likevel er det i dag ofte atypiske manifestasjoner av sykdommen, som ligner på andre patologier.

Gastritt variant av myokardinfarkt. Det manifesterer seg som en uttalt smerte i den epigastriske regionen og ligner en forverring av gastritt

Blant de mer sjeldne kliniske skjemaene er:

 • gastralgicheskuyu - som dyspepsi, ledsaget av smerter i epigastriet området, kvalme, oppkast, flatulens, tyngde i bukspyttkjertelen;
 • collaptoid (cerebral) - Hovedtegnet er en markert svimmelhet, støttet av hodepine, led under et angrep, føler sterk svakhet;
 • astma - denne type hjerteinfarkt ligner et angrep av bronkial astma, det inkluderer alvorlig dyspné, blå hud, en følelse av klemming i brystsonen;
 • perifer - er karakterisert ved smerter som stråler mot venstre skulderblad og kjeve, kjente hun sterkere enn en brennende følelse bak brystbenet, med den syke personen til å flytte tunge problema lem;
 • asymptomatisk - følger med liten brennskader på hjertemuskelen, kan også observeres hos personer med nedsatt følsomhet i vevet til smerte, for eksempel i tilfelle av alvorlig diabetes mellitus.

Utseendet til karakteristiske tegn på arytmi forekommer ofte under et hjerteinfarkt. Noen leger kaller en arytmisk type hjerteinfarkt, i tilfeller av aksent nøyaktig på ujevn hjerteslag. Tilstedeværelsen av et blandet bilde indikerer en kombinert form.

Universell klassifisering av hjerteinfarkt

Tilstedeværelsen av et stort antall varianter av nekrose av hjertemuskelen kompliserer i stor grad diagnosen. Klassifisering, som inkluderer alle dem, er et verdifullt arbeid av menneskeheten. Likevel er det tilfeller der en lege har behov for aktivitetshastighet. Den universelle klassifikasjonen av myokardinfarkt er en delikatesse basert på etiologien til en bestemt variant av sykdommen.

Det er 5 typer nekrose av hjertemuskelen:

 1. Spontan, forårsaket av den primære lesjonen av koronarbeinene på grunn av deres stratifisering, plugging med en plakett eller en trombus.
 2. Sykdommen, som oppsto på bakgrunn av iskemi forbundet med andre patologier i sirkulasjonssystemet, slik som koronar vasospasme, en alvorlig form for anemi, hypertensjon.
 3. Plutselig hjertedød, hvis primære symptomer ligner akutt iskemi, er en slik diagnose foretatt før blod og etablering av nivået av biokjemiske markører.
 4. Den fjerde typen er delt inn i to undertyper: A og B. Den første er forbundet med perkutan koronarintervensjon, den andre med trombose av den tidligere etablerte stent.
 5. Sykdom, som dukket opp mot bakgrunnen av rytmen av kranspulsårene.

På grunn av ulike klassifikasjonsalternativer er det utviklet en rekke medisinske prosedyrer for å maksimere pasientgjenoppretting etter et angrep. For vellykket behandling er det viktig å finne årsaken til sykdommen, samle en detaljert anamnese, ta hensyn til alle kliniske symptomer, etablere lokalisering og nekrose.

Hva er myokardinfarkt eller klassifisering av hjerteinfarkt

foreløpig klassifisering av hjerteinfarkt den er laget i henhold til dens dybde og plassering.

Når myokardial fange hele tykkelsen av veggen, taler man gjennomtrengende hjerteinfarkt eller Q-positive myokardinfarkt eller elevasjon (høyde) ST, alle synonymer. Ellers sier de henholdsvis om ikke-penetrerende, eller Q-negativ eller myokardinfarkt uten ST-forhøyning.

Diagnosen indikerer også veggen til hjertet der problemet oppstod, for eksempel foran, bak, side, bunn. Indikert og området - apikal, anteroposterior, etc.

Ordet "omfattende"Sier at hjerteinfarkt fanger mesteparten av muskelen eller flere av veggene, for eksempel: front-apex-lateral. melkoochagovyj Et hjerteinfarkt indikerer at endringene bare skjedde i et lite område, for eksempel: apikal eller septal.

Jeg må si at i diagnosen kan du fortsatt finne ordet "akutt myokardinfarkt" - dette betyr at det ikke har gått mer enn 28 dager siden begynnelsen av utviklingen. "Gjentatt myokardinfarkt" - dette betyr at et enda hjerteinfarkt utviklet seg innen 28 dager fra begynnelsen av den forrige (og dette skjer sjelden); og "gjentatt infarkt" - gjentatt utvikling i termer som overstiger 28 dager fra den siste vaskulære ulykken.

Hvis man kommer til diagnose ved slutten av også nevnt en Killip (killip) med arabiske tall fra I-IV, viser denne figur er graden av reduksjon i pumpehjertefunksjonen ved tidspunktet for et hjerteinfarkt. Jo større sifferet er, jo tyngre pasientens tilstand.

Hvis du kan lære hva du har skrevet, vil det være mye lettere for deg både å forstå sykdommen og kommunisere med legene.

Myokardinfarkt: hvordan man unngår, hvem har størst risiko

Myokardinfarkt er en tung og ofte tragisk slutt på langvarig hjerte- og vaskulær sykdom, forverret av stress, dårlig ernæring og dårlige vaner.

Situasjonen er forsterket av det faktum at et hjerteinfarkt har vært jevnt stadig yngre: det før det var mye eldre, og nå i hjerte sykehus trettiårene infarktniki ingen er overrasket.

Hvordan utvikler denne alvorlige sykdommen og hvordan forekommer det? Hva er profylaksen av myokardinfarkt? Om dette og snakk.

Farlig "fylling"

"Infarctus" på latin betyr "utstoppet, utstoppet." Hva slags fylling er det? Dette - en trombose eller et atherosklerotisk plakk, ved et uhell revet fra veggen til et stort fartøy og tilstoppet lumen av kranspulsåren.

På blokkeringsstedet blir blodsirkulasjonen forstyrret og hypoksi oppstår, hvor myokardceller dør - kardiomyocytter. Massiv celledød fører til dannelsen av nekrotiske områder av hjertevævet. Jo mer omfattende disse områdene, jo mer alvorlige myokardinfarkt og jo mer ugunstige dets prognose.

Hvor kommer trombi og plaques fra?

En trombose er en blodpropp som dannes på grunn av fortykning (hyperkoagulering) av blodet. Blodfortykkelse kan i sin tur oppstå på bakgrunn av mange sykdommer, tar en rekke stoffer, dehydrering, begrenser mobiliteten under lange turer i bilen eller flytrafikken.

Trombuset festes til den skadede veggen av fartøyet, og løsrevet fra det når som helst, kan begynne sin dødelige reise til hjertet.

På samme måte oppfører aterosklerotiske plakk på grunn av brudd eller overfladisk sårdannelse, hvorav myokardinfarkt utvikles enda oftere.

Dannelsen av aterosklerotiske plakk er en direkte konsekvens av dårlig ernæring med en overvekt av fete, stekte matvarer, alkohol, hurtigmat. Dens rolle her er spilt av røyking, noe som fører til konstant spasmer av blodårer og kronisk forgiftning med nikotin.

Hva er hjerteinfarkt?

Myokardinfarkt er et alvorlig syndrom, som forekommer med varierende intensitet, symptomatologi og lokalisering. Avhengig av dette er det vanlig å klassifisere det.

Klassifisering etter område

Det finnes typer infarksjoner for området av nekrotiske områder, og fremhever deres former:

Småbrent myokardinfarkt er det enkleste og gunstigste når det gjelder prognoseform, som fortsetter uten dannelse av aneurysm og rupturer i hjertemuskelen. Karakterisert av små størrelser av nekrosefoci. Også med dette skjemaet er ekstremt sjeldne fenomener ventrikulær fibrillasjon, asystol og hjertesvikt.

Stor-focal myokardnekrose betyr store deler av hjerteinfarkt som følge - alvorlig sykdomsbilde og lang periode med behandling, hvor mulig utvikling av en rekke komplikasjoner opp til reinfarkt og død av pasienter.

Det er viktig å kjenne perioder med flyt av storfokus MI for å forestille seg hvor lenge det vil ta en syk person å behandle og cicatrice hjertet.

 • Den mest akutte perioden (varighet - fra en halv time til 120 minutter fra utseendet til de første symptomene på myokardisk nekrose);
 • En akutt periode: varigheten er fra to til ti dager. I dette tidsintervallet blir de nekrotiske områdene av myokardiet underkastet smelting (myomalakia);
 • Subakutt periode - en tidsperiode hvor arr begynner å danne i stedet for nekrose;
 • Post-infarktperiode som varer fra tre måneder til seks måneder betyr fullstendig arrdannelse og tilpasning av det skadede myokardiet til nye forhold.

Fra denne period sees at fremgangsmåten i infarktbehandling, helbredelse og tilpasning tar lang tid, i løpet av hvilken det er nødvendig ikke bare for å overholde terapeutiske regimer, men også en flerhet av medisinsk ernæringsmessige råd, følelsesmessig og fysisk stress.

Klassifisering ved lokalisering

Myokardinfarkt er en vaskulær ulykke, hvor lokaliseringen kan være forskjellig. Så, i noen tilfeller påvirker den den fremre eller bakre veggen til hjerteets venstre ventrikel, som vanligvis kalles for- og bakre infarkt.

Når den nedre veggen påvirker det såkalte lavere (basale) infarkt. Hvis den inngripende septum lider, er denne tilstanden klassifisert som en septal katastrofe. Det skjer at samtidig nekrose påvirker flere vegger samtidig: da utvikler infarktens sirkulære form.

Veggene i ventrikkelen består av flere lag. Et infarkt kan påvirke dem både delvis og fullstendig.

Avhengig av dybden av nekrose er den delt inn i:

 • veggmaleri;
 • subendokardial;
 • Transmuralt.

Akutt hjerteinfarkt av transmural form er det mest alvorlige og farlige variasjonen av syndromet, siden det påvirker alle lag av veggen samtidig. Hvis andre varianter av syndromet kan forekomme i form av små foci, er det transmurale infarkt alltid bare stort fokus.

Mangesidige syndrom

Hjerteinfarkt har mange alternativer av symptomer - fra små generelt ubehag til sterke smerter i brystet, ledsaget av klissete, kald svette, følelse av frykt for døden, svimmelhet, alvorlig svakhet, kortpustethet, rask og kraftig fall i blodtrykket.

Det er andre forhold der lignende symptomer er observert:

 • Langvarig angrep av IHD, ustabil angina;
 • Panikkanfall;
 • Perforert magesår;
 • perikarditt;
 • lungeemboli;
 • Dissecting aorta av aneurisme
 • Attack av intercostal neuralgi;
 • Osteokondrose i brystkroppen;
 • Pleuritt.

Noen av disse statene, men veldig ubehagelig, men trusselen mot livet ikke er til stede, andre - som alvorlige og krever umiddelbar handling - ring team av leger, sykehus med akutt behandling eller kirurgi.

Et infarkt uten smerte?

En helt spesiell form for infarkt er smertefri: den fortsetter uten et typisk sett med klager, noe som forårsaker plutselig død eller utilsiktet å finne på EKG ved undersøkelse av annen grunn.

Et slikt hjerteinfarkt er svært vanlig blant diabetikere. På grunn av dype metabolske forstyrrelser i kroppen, mister nerveendene følsomhet, slik at pasienter ikke føler smerte med den raskt utviklende nekrose av hjertemuskelen. Klager er begrenset kun til svimmelhet, migrene hodepine, en følelse av tretthet.

Hvem er mest utsatt?

Den høyeste risikoen for å lide et hjerteinfarkt er hos personer hvis medisinske historie viser følgende faktorer:

Eldre alder

Jo eldre en person - enten mann eller kvinne - jo høyere er risikoen for en vaskulær ulykke (hjerteinfarkt eller hjerneslag) på grunn av at både fartøyene og hjertemuskelen slites ut med alderen.

Hypertensiv sykdom

Et sterkt forhøyet og dårlig kontrollert blodtrykk skaper en overdreven belastning på hjertet.

Som et resultat av konstant stress, slites myokardet raskere ut, noe som fører til hjerteinfarkt, selv hos relativt unge pasienter.

aterosklerose

Problemet er lagt til ved atherosklerose, som diagnostiseres nesten helt i personer over førti. Sin skyldige er matvarer som inneholder transfett, skjult salt og kjemiske fyllstoffer. En stor belastning på fartøyene er også opprettet uten et mål på alkohol, sigaretter.

Diabetes mellitus

Økt blodglukose akselererer betydelig dannelsen av aterosklerotiske forekomster på blodkarets vegger.

Plaques begrenser lumen, forstyrrer blodsirkulasjonen, forårsaker iskemisk hjertesykdom - kronisk blødning av myokardiet.

Mangel på hormoner

I en noe bedre posisjon er kvinner som ikke har nådd overgangsalder: deres hjerte muskel - under beskyttelse av hormonet østrogen, regulerer aktiviteten til reproduktive systemet. Med utbruddet av overgangsalderen og en reduksjon i produksjonen av østrogen, øker sannsynligheten for å utvikle et hjerteinfarkt til tider hvis kvinnen er mer aterosklerose, hypertensiv sykdom, diabetes.

Myokardinfarkt kan forekomme hos tilstrekkelige unge kvinner som gjennomgått kirurgisk fjerning av eggstokkene i forbindelse med kreft og av ulike årsaker ikke mottar hormonbehandling.

Årsaken er den samme som i overgangsalderen: en mangel på østrogen i kroppen og mangel på naturlig beskyttelse av hjertemuskelen.

påkjenninger

En dødelig rolle spilles også av stress, kronisk overmatt, et betydelig overskudd av tilstrekkelig nivå av fysiske og mentale belastninger. Ofte forekommer hjerteinfarkt hos personer hvis arbeid er knyttet til økt ansvar: blant sine ofre kan mange ledere av ulike ranger telle.

Alvorlig kirurgi og traumer

Død fra plutselig utvikling av myokardinfarkt direkte på kirurgisk bord kan forekomme under en operasjon på risting eller stenting av hjertet, operasjoner på beinene på beina.

komplikasjoner

I tillegg utgjør dette hjerteinfarkt i seg selv en alvorlig trussel mot menneskelivet, det er fulle av mange like farlige komplikasjoner.

De kan knyttes direkte sammen med ytterligere brudd på hjerteaktivitet, samt med somatiske og psykiske lidelser.

Komplikasjonene av hjerteinfarkt assosiert med hjerteaktivitet er vanligvis delt inn i tre grupper:

 • el;
 • hemodynamisk;
 • Reaktiv.

Elektriske komplikasjoner inkluderer forskjellige arytmier (bradyarytmier, takyarytmier, ekstrasystoler), ledningsforstyrrelser (f.eks. AV-blokkering). Oftest utvikler de seg mot et stort fokal hjerteinfarkt. Ikke noe kritisk farlig for livet, men slike tilfeller krever fortsatt beredskap.

Hemodynamiske komplikasjoner oppstår når pumpefunksjonen i hjertet eller mekanisk skade på den - ruptur av papillære muskler, interventrikulær septum eller fri vegg, aneurisme i venstre ventrikkel.

Ved reaktive komplikasjoner inkluderer tromboembolisme, tidlig postinfarction angina, epistenokardichesky perikarditt, og andre.

Hvordan hjelpe en pasient med hjerteinfarkt

Når det er symptomer som gjør at du mistenker hjertekatastrofe, må du handle raskt og riktig: Førstehjelp med hjerteinfarkt er mer effektivt enn før.

Her er en omtrentlig algoritme av handlinger:

 1. Legg pasienten, ta av klærne, løsne slips og belte på buksene.
 2. Tillat oppløsning av tabletten - to nitroglyserin, for å svelge aspirintabletten hvis personen er bevisst.
 3. Ring til legen, og klart beskrive dispatcheren alle klager og hva du ser deg selv.

Det nyoppnådde medisinske teamet vil utføre beredskapsdiagnostikk, innføre analgetika, beroligende midler og andre preparater for lindring av anginalangrep, tilby sykehusinnleggelse og ta pasienten til sykehus.

Nøddiagnose inkluderer en undersøkelse av pasienten selv eller de som ringte ambulansen, en fysisk undersøkelse og fjerning av EKG.

Hva snakker kardiogrammet om?

Undersøkelsen og den fysiske undersøkelsen gjør at legen bare mistenker et hjerteinfarkt, men elektrokardiografien og blodprøven for CKK-markører av infarkt er avgjørende for å stille inn de foreløpige og endelige diagnosene.

EKG i hjerteinfarkt har følgende egenskaper:

 • Med et lite fokalinfarkt, ses en negativ symmetrisk T-bølge (intramural form) eller et S-T-segmentskifte under isolinet på båndet dersom det oppstår en subendokardial infarkt.
 • I tilfelle en storskala katastrofe, vises Q-bølgen på EKG, mens amplituden til R-bølgen minker. Noen ganger forsvinner det helt, men det komplekse QS (transmural infarkt) dannes.

EKG myokardinfarkt bestemmer ikke bare den type katastrofer, men også perioder med dens kurs: for hver av dem karakterisert ved sitt eget bilde.

Således, i en akutt periode, stiger S-T-segmentet over isolinet, T-bølgen blir ikke detektert. For den subakutte perioden er utseendet til en negativ T-bølge og utelatelsen av segmentet karakteristisk.

Ved etterfasningsfasen er tennene Q og T, det isoelektriske segmentet S-T tydelig synlig.

Behandling av hjerteinfarkt utføres strengt i et spesialisert sykehus eller i terapi i fravær av en kardiologisk enhet.

Hvordan unngå tragedie

Forebygging av hjerteinfarkt er en multivaktoroppgave, derfor bør den løses umiddelbart i flere retninger:

 • Kontroll av blodtrykk og hjerteaktivitet i seg selv;
 • Behandling av blodtrykk, aterosklerose;
 • Gir næring med redusert fett, salt, sukker, konserveringsmidler;
 • Støtte for normal vekt, om nødvendig - redusere det;
 • Sikre tilstrekkelig motor og fysisk aktivitet;
 • Reduksjon av psykomotional belastning;
 • Avslag fra røyking og overdreven alkoholavhengighet.

Vi kontrollerer blodtrykket

Hypertensjon kan vare i lang tid nesten asymptomatisk eller med et sett med minimal klager. Ved stadig høyt trykk, lider hjertet uunngåelig, da det blir tvunget til å pumpe mye større blodvolumer enn nødvendig.

Kontroll av trykk, regelmessig observasjon av spesialister, behandling av hypertensjon, reduserer risikoen for å utvikle hjerteinfarkt.

Vi behandler aterosklerose

Reduser nivået av skadelig kolesterol som er ansvarlig for utseende av aterosklerotiske plakk, ikke bare et spesielt diett, men også bruk av statiner - legemidler som regulerer fettinnholdet i blodet.

Rett spise

Mat bør ikke bare være frisk og velsmakende: det burde være nyttig. Rimelig kosthold, der den kjemiske sammensetningen av produkter er balansert, vil bidra til å forhindre atherosklerose, diabetes og hypertensjon, og med dem - hjerteinfarkt og hjerneslag.

Forebyggende ernæring består i nektelse av mat og produkter som inneholder mange tunge og kunstige fettstoffer, salt, sukker, smakforsterkere. I menyen til hver person fra barndommen skal det være nok ferske grønnsaker og frukt, fisk, sjømat, fettsyrer med sour-milk.

Med forsiktighet er det nødvendig å bekymre seg for egg, hvitt brød, kjøtt søtsaker.

Ser på vekten

Opprettholde en normal vekt i henhold til alder og høyde er en effektiv forebygging av hjerteinfarkt, siden folk med mager og tett trykk på karene og hjertet er optimale.

Hvis du har ekstra pounds, må du gå ned i vekt.

Vi beskytter nerver og generell helse

Kraftig belastning på hjertet er ikke bare opprettet av kilo overvekt, men alt som gjør oss bekymret: På grunn av erfaringene, er hjertet tvunget til å kjempe hardere og pumpe hundrevis av liter av det samme "ekstra" blodet. Ikke vær nervøs.

Hver pust av en sigarett og hvert glass alkohol virker på myokardet som en gift og dreper hjertene. Ikke røyk og begrense alkohol til et minimum.

flytting

Det er ikke nødvendig å tilbringe mange timer i treningsstudioet: nok og stille daglige turer. Gå mer - la hjertet bli vant til fysisk anstrengelse.

Alle disse tiltakene vil bidra til å holde blodårene og hjertet sunt - ikke forsøm omsorg for helsen din!

Hva er hjerteinfarkt

Situasjonen er forsterket av det faktum at et hjerteinfarkt har vært jevnt stadig yngre: det før det var mye eldre, og nå i hjerte sykehus trettiårene infarktniki ingen er overrasket.

Hvordan utvikler denne alvorlige sykdommen og hvordan forekommer det? Hva er profylaksen av myokardinfarkt? Om dette og snakk.

Farlig "fylling"

"Infarctus" på latin betyr "utstoppet, utstoppet." Hva slags fylling er det? Dette - en trombose eller et atherosklerotisk plakk, ved et uhell revet fra veggen til et stort fartøy og tilstoppet lumen av kranspulsåren.

På blokkeringsstedet blir blodsirkulasjonen forstyrret og hypoksi oppstår, hvor myokardceller dør - kardiomyocytter. Massiv celledød fører til dannelsen av nekrotiske områder av hjertevævet. Jo mer omfattende disse områdene, jo mer alvorlige myokardinfarkt og jo mer ugunstige dets prognose.

Hvor kommer trombi og plaques fra?

En trombose er en blodpropp som dannes på grunn av fortykning (hyperkoagulering) av blodet. Blodfortykkelse kan i sin tur oppstå på bakgrunn av mange sykdommer, tar en rekke stoffer, dehydrering, begrenser mobiliteten under lange turer i bilen eller flytrafikken.

Trombuset festes til den skadede veggen av fartøyet, og løsrevet fra det når som helst, kan begynne sin dødelige reise til hjertet.

På samme måte oppfører aterosklerotiske plakk på grunn av brudd eller overfladisk sårdannelse, hvorav myokardinfarkt utvikles enda oftere.

Dannelsen av aterosklerotiske plakk er en direkte konsekvens av dårlig ernæring med en overvekt av fete, stekte matvarer, alkohol, hurtigmat. Dens rolle her er spilt av røyking, noe som fører til konstant spasmer av blodårer og kronisk forgiftning med nikotin.

Hva er hjerteinfarkt?

Myokardinfarkt er et alvorlig syndrom, som forekommer med varierende intensitet, symptomatologi og lokalisering. Avhengig av dette er det vanlig å klassifisere det.

Klassifisering etter område

Det finnes typer infarksjoner for området av nekrotiske områder, og fremhever deres former:

Småbrent myokardinfarkt er det enkleste og gunstigste når det gjelder prognoseform, som fortsetter uten dannelse av aneurysm og rupturer i hjertemuskelen. Karakterisert av små størrelser av nekrosefoci. Også med dette skjemaet er ekstremt sjeldne fenomener ventrikulær fibrillasjon, asystol og hjertesvikt.

Stor-focal myokardnekrose betyr store deler av hjerteinfarkt som følge - alvorlig sykdomsbilde og lang periode med behandling, hvor mulig utvikling av en rekke komplikasjoner opp til reinfarkt og død av pasienter.

 • Den mest akutte perioden (varighet - fra en halv time til 120 minutter fra utseendet til de første symptomene på myokardisk nekrose);
 • En akutt periode: varigheten er fra to til ti dager. I dette tidsintervallet blir de nekrotiske områdene av myokardiet underkastet smelting (myomalakia);
 • Subakutt periode - en tidsperiode hvor arr begynner å danne i stedet for nekrose;
 • Post-infarktperiode som varer fra tre måneder til seks måneder betyr fullstendig arrdannelse og tilpasning av det skadede myokardiet til nye forhold.

Fra denne period sees at fremgangsmåten i infarktbehandling, helbredelse og tilpasning tar lang tid, i løpet av hvilken det er nødvendig ikke bare for å overholde terapeutiske regimer, men også en flerhet av medisinsk ernæringsmessige råd, følelsesmessig og fysisk stress.

Klassifisering ved lokalisering

Myokardinfarkt er en vaskulær ulykke, hvor lokaliseringen kan være forskjellig. Så, i noen tilfeller påvirker den den fremre eller bakre veggen til hjerteets venstre ventrikel, som vanligvis kalles for- og bakre infarkt.

Når den nedre veggen påvirker det såkalte lavere (basale) infarkt. Hvis den inngripende septum lider, er denne tilstanden klassifisert som en septal katastrofe. Det skjer at samtidig nekrose påvirker flere vegger samtidig: da utvikler infarktens sirkulære form.

Veggene i ventrikkelen består av flere lag. Et infarkt kan påvirke dem både delvis og fullstendig.

Avhengig av dybden av nekrose er den delt inn i:

 • veggmaleri;
 • subendokardial;
 • Transmuralt.

Akutt hjerteinfarkt av transmural form er det mest alvorlige og farlige variasjonen av syndromet, siden det påvirker alle lag av veggen samtidig. Hvis andre varianter av syndromet kan forekomme i form av små foci, er det transmurale infarkt alltid bare stort fokus.

Mangesidige syndrom

Hjerteinfarkt har mange alternativer av symptomer - fra små generelt ubehag til sterke smerter i brystet, ledsaget av klissete, kald svette, følelse av frykt for døden, svimmelhet, alvorlig svakhet, kortpustethet, rask og kraftig fall i blodtrykket.

Det er andre forhold der lignende symptomer er observert:

 • Langvarig angrep av IHD, ustabil angina;
 • Panikkanfall;
 • Perforert magesår;
 • perikarditt;
 • lungeemboli;
 • Dissecting aorta av aneurisme
 • Attack av intercostal neuralgi;
 • Osteokondrose i brystkroppen;
 • Pleuritt.

Noen av disse statene, men veldig ubehagelig, men trusselen mot livet ikke er til stede, andre - som alvorlige og krever umiddelbar handling - ring team av leger, sykehus med akutt behandling eller kirurgi.

Et infarkt uten smerte?

En helt spesiell form for infarkt er smertefri: den fortsetter uten et typisk sett med klager, noe som forårsaker plutselig død eller utilsiktet å finne på EKG ved undersøkelse av annen grunn.

Hvem er mest utsatt?

Den høyeste risikoen for å lide et hjerteinfarkt er hos personer hvis medisinske historie viser følgende faktorer:

Eldre alder

Jo eldre en person - enten mann eller kvinne - jo høyere er risikoen for en vaskulær ulykke (hjerteinfarkt eller hjerneslag) på grunn av at både fartøyene og hjertemuskelen slites ut med alderen.

Hypertensiv sykdom

Et sterkt forhøyet og dårlig kontrollert blodtrykk skaper en overdreven belastning på hjertet.

Som et resultat av konstant stress, slites myokardet raskere ut, noe som fører til hjerteinfarkt, selv hos relativt unge pasienter.

aterosklerose

Problemet er lagt til ved atherosklerose, som diagnostiseres nesten helt i personer over førti. Sin skyldige er matvarer som inneholder transfett, skjult salt og kjemiske fyllstoffer. En stor belastning på fartøyene er også opprettet uten et mål på alkohol, sigaretter.

Diabetes mellitus

Økt blodglukose akselererer betydelig dannelsen av aterosklerotiske forekomster på blodkarets vegger.

Plaques begrenser lumen, forstyrrer blodsirkulasjonen, forårsaker iskemisk hjertesykdom - kronisk blødning av myokardiet.

Mangel på hormoner

I en noe bedre posisjon er kvinner som ikke har nådd overgangsalder: deres hjerte muskel - under beskyttelse av hormonet østrogen, regulerer aktiviteten til reproduktive systemet. Med utbruddet av overgangsalderen og en reduksjon i produksjonen av østrogen, øker sannsynligheten for å utvikle et hjerteinfarkt til tider hvis kvinnen er mer aterosklerose, hypertensiv sykdom, diabetes.

Myokardinfarkt kan forekomme hos tilstrekkelige unge kvinner som gjennomgått kirurgisk fjerning av eggstokkene i forbindelse med kreft og av ulike årsaker ikke mottar hormonbehandling.

påkjenninger

En dødelig rolle spilles også av stress, kronisk overmatt, et betydelig overskudd av tilstrekkelig nivå av fysiske og mentale belastninger. Ofte forekommer hjerteinfarkt hos personer hvis arbeid er knyttet til økt ansvar: blant sine ofre kan mange ledere av ulike ranger telle.

Alvorlig kirurgi og traumer

Død fra plutselig utvikling av myokardinfarkt direkte på kirurgisk bord kan forekomme under en operasjon på risting eller stenting av hjertet, operasjoner på beinene på beina.

komplikasjoner

I tillegg utgjør dette hjerteinfarkt i seg selv en alvorlig trussel mot menneskelivet, det er fulle av mange like farlige komplikasjoner.

De kan knyttes direkte sammen med ytterligere brudd på hjerteaktivitet, samt med somatiske og psykiske lidelser.

Komplikasjonene av hjerteinfarkt assosiert med hjerteaktivitet er vanligvis delt inn i tre grupper:

 • el;
 • hemodynamisk;
 • Reaktiv.

Elektriske komplikasjoner inkluderer forskjellige arytmier (bradyarytmier, takyarytmier, ekstrasystoler), ledningsforstyrrelser (f.eks. AV-blokkering). Oftest utvikler de seg mot et stort fokal hjerteinfarkt. Ikke noe kritisk farlig for livet, men slike tilfeller krever fortsatt beredskap.

Hemodynamiske komplikasjoner oppstår når pumpefunksjonen i hjertet eller mekanisk skade på den - ruptur av papillære muskler, interventrikulær septum eller fri vegg, aneurisme i venstre ventrikkel.

Ved reaktive komplikasjoner inkluderer tromboembolisme, tidlig postinfarction angina, epistenokardichesky perikarditt, og andre.

Hvordan hjelpe en pasient med hjerteinfarkt

Når det er symptomer som gjør at du mistenker hjertekatastrofe, må du handle raskt og riktig: Førstehjelp med hjerteinfarkt er mer effektivt enn før.

Her er en omtrentlig algoritme av handlinger:

 1. Legg pasienten, ta av klærne, løsne slips og belte på buksene.
 2. Tillat oppløsning av tabletten - to nitroglyserin, for å svelge aspirintabletten hvis personen er bevisst.
 3. Ring til legen, og klart beskrive dispatcheren alle klager og hva du ser deg selv.

Det nyoppnådde medisinske teamet vil utføre beredskapsdiagnostikk, innføre analgetika, beroligende midler og andre preparater for lindring av anginalangrep, tilby sykehusinnleggelse og ta pasienten til sykehus.

Nøddiagnose inkluderer en undersøkelse av pasienten selv eller de som ringte ambulansen, en fysisk undersøkelse og fjerning av EKG.

Hva snakker kardiogrammet om?

Undersøkelsen og den fysiske undersøkelsen gjør at legen bare mistenker et hjerteinfarkt, men elektrokardiografien og blodprøven for CKK-markører av infarkt er avgjørende for å stille inn de foreløpige og endelige diagnosene.

EKG i hjerteinfarkt har følgende egenskaper:

 • Med et lite fokalinfarkt, ses en negativ symmetrisk T-bølge (intramural form) eller et S-T-segmentskifte under isolinet på båndet dersom det oppstår en subendokardial infarkt.
 • I tilfelle en storskala katastrofe, vises Q-bølgen på EKG, mens amplituden til R-bølgen minker. Noen ganger forsvinner det helt, men det komplekse QS (transmural infarkt) dannes.

EKG myokardinfarkt bestemmer ikke bare den type katastrofer, men også perioder med dens kurs: for hver av dem karakterisert ved sitt eget bilde.

Således, i en akutt periode, stiger S-T-segmentet over isolinet, T-bølgen blir ikke detektert. For den subakutte perioden er utseendet til en negativ T-bølge og utelatelsen av segmentet karakteristisk.

Ved etterfasningsfasen er tennene Q og T, det isoelektriske segmentet S-T tydelig synlig.

Behandling av hjerteinfarkt utføres strengt i et spesialisert sykehus eller i terapi i fravær av en kardiologisk enhet.

Hvordan unngå tragedie

Forebygging av hjerteinfarkt er en multivaktoroppgave, derfor bør den løses umiddelbart i flere retninger:

 • Kontroll av blodtrykk og hjerteaktivitet i seg selv;
 • Behandling av blodtrykk, aterosklerose;
 • Gir næring med redusert fett, salt, sukker, konserveringsmidler;
 • Støtte for normal vekt, om nødvendig - redusere det;
 • Sikre tilstrekkelig motor og fysisk aktivitet;
 • Reduksjon av psykomotional belastning;
 • Avslag fra røyking og overdreven alkoholavhengighet.

Vi kontrollerer blodtrykket

Hypertensjon kan vare i lang tid nesten asymptomatisk eller med et sett med minimal klager. Ved stadig høyt trykk, lider hjertet uunngåelig, da det blir tvunget til å pumpe mye større blodvolumer enn nødvendig.

Kontroll av trykk, regelmessig observasjon av spesialister, behandling av hypertensjon, reduserer risikoen for å utvikle hjerteinfarkt.

Vi behandler aterosklerose

Reduser nivået av skadelig kolesterol som er ansvarlig for utseende av aterosklerotiske plakk, ikke bare et spesielt diett, men også bruk av statiner - legemidler som regulerer fettinnholdet i blodet.

Rett spise

Mat bør ikke bare være frisk og velsmakende: det burde være nyttig. Rimelig kosthold, der den kjemiske sammensetningen av produkter er balansert, vil bidra til å forhindre atherosklerose, diabetes og hypertensjon, og med dem - hjerteinfarkt og hjerneslag.

Forebyggende ernæring består i nektelse av mat og produkter som inneholder mange tunge og kunstige fettstoffer, salt, sukker, smakforsterkere. I menyen til hver person fra barndommen skal det være nok ferske grønnsaker og frukt, fisk, sjømat, fettsyrer med sour-milk.

Med forsiktighet er det nødvendig å bekymre seg for egg, hvitt brød, kjøtt søtsaker.

Ser på vekten

Opprettholde en normal vekt i henhold til alder og høyde er en effektiv forebygging av hjerteinfarkt, siden folk med mager og tett trykk på karene og hjertet er optimale.

Hvis du har ekstra pounds, må du gå ned i vekt.

Vi beskytter nerver og generell helse

Kraftig belastning på hjertet er ikke bare opprettet av kilo overvekt, men alt som gjør oss bekymret: På grunn av erfaringene, er hjertet tvunget til å kjempe hardere og pumpe hundrevis av liter av det samme "ekstra" blodet. Ikke vær nervøs.

Hver pust av en sigarett og hvert glass alkohol virker på myokardet som en gift og dreper hjertene. Ikke røyk og begrense alkohol til et minimum.

flytting

Det er ikke nødvendig å tilbringe mange timer i treningsstudioet: nok og stille daglige turer. Gå mer - la hjertet bli vant til fysisk anstrengelse.

Alle disse tiltakene vil bidra til å holde blodårene og hjertet sunt - ikke forsøm omsorg for helsen din!

Hva er komplikasjonene av hjerteinfarkt

Alle komplikasjoner av hjerteinfarkt, avhengig av alvorlighetsgraden, er delt inn i tre grupper (grader).

Komplikasjoner av hjerteinfarkt hos den første gruppen

Komplikasjoner av 1. gruppe (grad): en sjelden ekstrasystol og jeg (ikke mer enn 1 ekstrasystol per minutt); hyppige ekstrasystoler, men passerte som en episode; atrioventrikulær blokade av 1. grad med lav-back myokardinfarkt; sinus bradykardi; sirkulasjonssykdom uten stagnasjon i lungene, leveren, nedre lemmer; episthenokardiell perikarditt; blokkering av bunden av bunten i fravær av en atrioventrikulær blokk.

Komplikasjoner av hjerteinfarkt av den andre gruppen

Komplikasjoner av den andre gruppen (grad): refleks sjokk (hypotensjon); atrioventrikulær blokk over klasse I (enhver) med hjerteinfarkt med lavere tilbakefall; atrioventrikulær blokade av 1. grad med forankret myokardinfarkt eller i bakgrunnen i bakgrunn av blokkering av buntgrenbenene; paroksysmal rytmeforstyrrelser, unntatt ventrikulær paroksysmal takykardi; migrasjon av pacemakeren; ekstrasystol hyppig (mer enn 1 ekstrasystol per minutt), polytopisk, gruppe, type "R til T", lang (i hele sykdomsperioden); sirkulasjonsfeil II Et stadium; Dresslers syndrom; hypertensiv krise (unntatt en krise i den akutte perioden av sykdommen); stabil arteriell hypertensjon (systolisk blodtrykk 200 mm Hg og over, diastolisk blodtrykk 100 mm Hg og over).

Komplikasjoner av hjerteinfarkt av den tredje gruppen

Komplikasjoner av den tredje gruppen (grad): tilbakevendende eller langvarig løpet av hjerteinfarkt; klinisk død; ekte kardiogent sjokk; lungeødem; fullstendig atrioventrikulær blokk atrioventrikulær blokk over klasse I med anterior myokardinfarkt; akutt aneurisme av hjertet; tromboembolisme i ulike organer; sirkulasjonssykdom over stadium II A, og også resistent mot behandling; nonbacterial trombotisk endokarditt; gastrointestinal blødning; ventrikulær paroksysmal takykardi; kombinasjon av to eller flere komplikasjoner av den andre gruppen.

Hva er former for hjerteinfarkt

Myokardinfarkt gir en alvorlig sykdom som får alle til å frykte. Men det er verdt å merke seg at denne sykdommen ikke truer helt friske mennesker, så det er viktig å fastslå hjertesykdom på riktig og rettidig måte, spesielt hvis det er ledsaget av smerte i dette legemets område. På grunn av det faktum at hjertets smerte har en annen natur, kan kun en kvalifisert spesialist korrekt diagnostisere og foreskrive en behandling. Myokardinfarkt vises når det er et brudd på kransløpssirkulasjonen. Hvis spasmen fortsetter i lang tid, dør halvdelen av hjertemuskelen som arterien er koblet til.

Myokardinfarkt er småfokus og storfokus. Formen for hjerteinfarkt:

- transmural nekrose utvikler seg over hele bredden av hjertemusklen, også på hjerteets indre og ytre membran;

- intramural nekrose utvikler seg i hjertemuskelen;

- subepicardial nekrose er lokalisert i myokardsjiktet, ved siden av det ytre hjertehulet - perikardium;

-subendokardial - nekrose sprer seg i myokardsjiktet, ved siden av det indre hjertehulet - endokardium.

Ofte forekommer denne typen sykdom blant folk i den sterke halvdel av menneskeheten etter fylte 50 år, ifølge statistikk kan det ses at det også er tilfeller av sykdomsutvikling i 30 år og mindre. Blant kvinner opp til seksti år, observeres det nesten tre ganger mindre enn hos menn, da avtar denne forskjellen.

Stort fokal myokardinfarkt

Fem stadier av sykdomsforløpet: prodromal og akutt, så akutt og subakutt, den siste postinfarkt.

Prodromaltrinnet varer fra et par timer til en måned. De første symptomene er de fremvoksende tegnene på angina pectoris, som ledsages av forlengelse, økende og økende alvorlighetsgrad av angrep.

Den akutte perioden representerer øyeblikket mellom utviklingen av alvorlig myokardisk iskemi og utbruddet av symptomer på nekrose. Det tar dette stadiet fra 30 minutter til to timer, det er preget av smertefulle opplevelser, som ligger bak brystbenet. Smerter er ofte ledsaget av en generell svakhet i kroppen, kvalme og til og med oppkast.

Det akutte stadiet, hvor nekroseområdet i myokardiet opptrer, er fra to til ti dager, i noen tilfeller kan være forlenget. I løpet av denne tiden reduseres smertefulle opplevelser i hjertet, eller kan forsvinne helt, da kan hjerterytmen bryte.

Subakutt periode, når utviklingen av arr i nekroseområdet er fullført, observeres ved slutten av den femte uken fra begynnelsen av sykdomsutviklingen. Smertefornemmelser i hjertet blir ikke observert.

Varigheten av post-infarktperioden er ca. seks måneder etter utvikling av nekrose. I løpet av denne perioden øker tetthetet av arret, og myokardiet tilpasser seg de nye arbeidsbetingelsene.

Hvordan er det klassifisert?

Så, klassifiseringen av infarkt, vedtatt for i dag, bestemmer flere kriterier som tillater tilskrivning av eksisterende patologi til en bestemt klassifiseringsgruppe.

De viktigste klassifiseringskriteriene er som følger:

Ifølge den topografiske plasseringen kan infarkt være:

 • høyre ventrikkel;
 • venstre ventrikulær (med nekrotisk lesjon av de laterale, bakre, bakre veggene i myokardiet, som involverer interventrikulær septum i prosessen).

Ifølge dybden av penetrasjon av det nekrotiske fokuset, skiller leger:

 • nekrotiske lesjoner av myokard subendokardial type (med omhu av fokus for nekrose til indre deler av muskelmembranen i hjertet);
 • lesjoner av vev av subepicardial type (fokus for nekrose er tilstøtende til ytre sider av myokardiet);
 • patologi av transmuraltypen er såkalt gjennom eller penetrerende nekrose, når hjertemuskulaturen påvirkes av hele dens tykkelse;
 • nederlag intramuralnogo type (med plassering av et nekrotisk fokus i tykkelsen av muskelvev).

I følge størrelsen på den nekrotiske lesjonsfoci:

 • Myokardinfarkt storfokaltype;
 • Eller annet småfokal patologi.

I følge antall gjentakelser er:

 • Primærangrep;
 • gjentatte forhold, gjentatt innen de første to månedene etter det første infarkt;
 • gjentatte anfall som vises etter to måneder fra datoen for den primære gjenkjenningen av problemet.

På utvikling av komplikasjoner kan nekrotisk lesjon av myokardiet være:

 • ingenting komplisert;
 • eller komplisert av andre alvorlige sykdommer.

I følge det utviklende kliniske bildet er det:

 • en typisk (klassisk) form for angrep, når symptomatologien er ganske typisk for hjerteinfarkt hjerteinfarkt og er lett gjenkjennelig;
 • ulike atypiske arter som kan manifestere seg radikalt på forskjellige måter.

Oppmerksomhet vær så snill! Det er umulig å gjenkjenne denne eller den form for infarkt uavhengig, ofte er det vanskelig å diagnostisere noen typer patologi selv under forholdene til en spesiell medisinsk institusjon!

Det er derfor å merke seg den uforståelige symptomatologien, er bedre å ikke engasjere seg i selvmedisinering, ikke kast bort dyrebar tid, og søk umiddelbart kvalifisert medisinsk hjelp.

Når det gjelder lokalisering av lokalisering

Som vi har sett, kan et hjerteinfarkt være: med høyre / venstre ventrikkel lesjoner, sin side, den fremre eller den bakre vegg, så vel som med nekrose involverer interventrikulære septum.

Venstre ventrikulær patologi er mye mer vanlig enn skade på høyre side av hjertet.

Angrepet, karakterisert ved nederlaget av myokardets fremre vegger, kalles også anterior myokardinfarkt.

Symptomatisk av nekrotiske lesjoner av de fremre veggene i venstre ventrikkel, oftest klassisk, men intensiteten kan avhenge av dybden og storheten av det nekrotiske fokuset.

Bakre infarkt, karakterisert ved en anordning av nekrose fokus på venstre ventrikkel bakre vegg, slik det skjer med de klassiske symptomer - sterke smerter i brystet, frykten for døden, takykardi og så videre.

Angrepet av nekrotisk lesjon av myokardiet, kalt det nedre eller basale infarkt, kjennetegnes av plasseringen av fokuset på nekrose på den nedre veggen til venstre ventrikel.

I tillegg kan leger separat identifisere:

 • apikale lesjoner av myokardiet med plassering av fokus på nekrose på toppen av venstre ventrikel;
 • et såkalt septal-infarkt, der en interventrikulær septum er påvirket av nekrose;
 • så vel som en sirkulær type infarkt, med plasseringen av nekrose foci samtidig på flere forskjellige vegger i venstre ventrikkel.

Ofte bruker leger fortsatt generaliserte termer: hjerteinfarkt i høyre ventrikulært eller venstre ventrikulært hjerte (hjertets muskel).

En patologi som påvirker den høyre ventrikkel er funnet i utviklingen av spesifikke symptomer: hypotensjon, atrieflutter, renheten av lunge felt, rytmeforstyrrelser, som gjenspeiles av EKG-dataene.

Infarkt, som påvirker strukturen til venstre ventrikel, kan også gjenkjennes først etter et elektrokardiogram, som tydelig viser forholdet mellom iskemisk skade og det eksisterende kliniske bildet.

EKG-bekreftelse på nekrose av venstre ventrikulære strukturer kan vurderes: forhøyning av ST-segmenter, påvisning av unormale tenner Q.

Patologier av forskjellige typer

Her vil vi være oppmerksom på klassifikasjonen av patologi i henhold til dybden av penetrasjon av nekrose i myokardets vegger. Ifølge denne klassifiseringen identifiserer leger angrep av subendokardial, subepikardial, transmural eller intramural type.

Diagnose av subepikardial infarkt

Begrepet kan oppstå når det nekrotiske fokuset befinner seg direkte i endokardiet (indre lag av hjertemembranen) i venstre ventrikel, når lesjonen har et smalbånds utseende.

På et elektrokardiogram med denne form for infarkt, blir unormal Q-tann vanligvis ikke registrert.

Diagnose av subendokardial infarkt

Terminologien er berettiget når en akutt angi av kardiogrammet etter en akutt anginalt tilstand registreres i en nedgang i ST-segmentet og i alle ledninger.

Vanligvis indikerer dette også en etterfølgende reduksjon i R-bølgen, og en "coronary" T-bølge med et positivt eller negativt tegn blir observert. Slike endringer i kardiogrampostene kan vare mer enn en uke.

Diagnose av transmursjonsinfarkt

Begrepet er hensiktsmessig for utviklingen av en alvorlig krise, karakterisert ved penetrerende nekrotiske lesjoner av hele tykkelsen av myokardveggen (hjertemuskulaturen).

Et slikt hjerteinfarkt kan enten være storskala eller omfattende. Små foci med denne patologien er nesten ikke-eksisterende.

Denne patologien kan ikke uten den etterfølgende arrdannelsen av vev og utviklingen av alvorlig kardiosklerose etter kardiovaskulær behandling.

Diagnose er et intramuralt infarkt

Dette begrepet innebærer utvikling av en patologi hvori otiranie vev forekommer over hele tykkelsen (hele dybden) av myokard, men uten beite patologisk prosess endokardium eller epicardium.

Et karakteristisk trekk ved denne typen patologi er deteksjon av dype T-tenner på EKG med negative indekser.

Av størrelsen på det patologiske fokuset

I henhold til denne klassifiseringen skiller legene fra: storskala, småfokale eller omfattende infarktformer.

Storfokale varianter av nekrotisk lesjon av myokardiet er preget av dannelse av et stort nekrotisk fokus (en eller flere), alvorlig kurs og uttalt symptomatologi. Prognoser for et slikt nederlag er som regel ikke for gunstige.

Småfokuseringsformen til infarkt, samtidig, kan ikke betraktes som mindre farlig. Dette er også en kritisk nødstilfelle, hvor fokus for nekrose kan være mild.

Denne variantpatologien fortsetter praktisk talt uten komplikasjoner (uten lungeødem, aneurysmer eller hjertebrudd). Faren for denne patologien er evnen til raskt å forvandle seg til en storskala eller omfattende form.

Utvilsomt er den farligste for pasienten et omfattende hjerteinfarkt, hvor nesten alle vevene i et bestemt myokardium påvirkes av nekrose.

Primær, tilbakevendende, gjentatte former

Som navnene på slike typer nekrose av hjertemusklene vitner, kan en nødpatologisk tilstand være: oppstår primært, tilbakevendende eller tilbakevendende.

Når vi snakker om den primære patologien, merker vi at denne type infarkt ofte oppstår etter alvorlig stress, overdreven fysisk eller emosjonell stress.

Primærpatologi er forbundet med langvarig vevsisemi. Når leger snakker om en tilbakefallende form for patologi, betyr det at repetisjon av akutt tilstand innen to måneder etter det første angrepet.

Ofte kan det oppstå et tilbakevendende infarkt med utilstrekkelig behandlingseffektivitet, når pasienten ikke overholder alle forskrifter fra legen.

Gjentatt infarkt er en nødsituasjon som oppstår etter to måneder fra datoen for det første angrepet, når det primære nekrotiske fokuset allerede har helbredet.

Jeg må si at hvert påfølgende angrep alltid går mer alvorlig enn det forrige, forverret overlevelsesprognosene i fremtiden.

Ukomplisert eller komplisert patologi

Som enhver annen sykdom kan myokardinfarkt forekomme uavhengig, og kan bli komplisert av andre plager. Klassisk ukomplisert patologi slutter med arr av tidligere berørte vev, delvis eller i sjeldne tilfeller fullstendig restaurering av funksjoner.

Blant komplikasjonene i denne nødsituasjonen er de vanligste problemene:

 1. Brudd på rytme (arytmi), ciliary, paroksysmal eller annen type, alvorlig takykardi kan oppstå.
 2. Kardiogent sjokk er en farlig tilstand, som ofte slutter dødelig.
 3. Trombose eller emboli i lungearterien, som også ofte fører til døden.
 4. Lungødem, som med denne patologien er ekstremt vanskelig å kjempe.
 5. Bryting av hjertets vegger (denne eller den ventrikelen). Denne komplikasjonen fører til rikelig blodtap, blødning i perikardiet, utvikling av hjerte tamponade.
 6. Dannelsen av vaskulære aneurysmer, som igjen er farlige for brudd og blødninger.

Etter utviklingen av komplikasjoner i den primære nødstilstanden er prognosen for overlevelse og gjenoppretting av funksjoner alltid negativ. Ifølge statistikken er den totale dødeligheten fra komplikasjoner av hjerteinfarkt nesten 30 prosent.

Typisk og atypisk

På dannelsen av et klinisk bilde (symptomatisk) skiller legene det klassiske (typiske) forløpet av infarkt og dets atypiske variant.

Det klassiske infarkt har en viss stadium (bestemte stadier av hjerteinfarkt, som vil bli diskutert nedenfor) og ledsages av en helt karakteristisk, gjenkjennelig symptomatologi.

Atypiske former for patologien i spørsmålet kan være som følger:

abdominal variant av strømmen, når symptomene på problemet er svært lik manifestasjonene av den akutte form av pankreatitt.

Problemet er ledsaget av magesmerter, hevelse, fordøyelsessykdommer, diaré, kvalme, noen ganger med kraftig oppkast;

 • astmatisk variant, med et symptomatisk lignende angrep av bronkial astma, med hoste, med økning i dyspné;
 • Cerebral variant av kurset, som ofte kan forveksles med et slag. Patologi er ledsaget av svimmelhet, cefalgi, psykiske lidelser, nevrologiske problemer;
 • asymptomatisk variant, som den mest sjeldne patologien, som er vanskelig å rettidig diagnostisere på grunn av komplett fravær av karakteristiske symptomer.
 • Hovedperioder

  Som vi allerede har nevnt, har den aktuelle nødstilstanden vanligvis et strengt definert stadium. Leger deler tilstanden til nederlag av hjertevev for følgende perioder eller stadier av hjerteinfarkt:

  • Preinfarktperiode. Dette stadiet er preget av utseende av harbingers av hjerteskade i noen dager, noen ganger uker eller måneder før utviklingen av vevshypoksi og nekrotisk lesjon;

  Den mest akutte form, som varer en halv time, maksimalt to timer fra starten av et iskemisk angrep og til den primære dannelsen av et nekrotisk fokus.

  På dette stadiet ligger symptomatologien av problemet i utviklingen av akutt smerte i brystet, utseendet av en panikkfrykt for døden;

 • Den akutte form - varer fra to til ti dager fra øyeblikket dannelsen av et nekrotisk fokus i hjertets vev. Intensiteten av symptomer på dette stadiet er allerede betydelig redusert;
 • Subakut form av patologi - en periode på opptil fire uker etter primærdannelsen av det nekrotiske fokuset. Perioden er preget av et komplett fravær av smertesyndrom og dannelsen (helbredelse) av maven;
 • Postinfarktstadiet er en periode som varer opptil tre eller fem måneder (sjelden mer), når den endelige konsolideringen av post-infarkt arr oppstår. På dette stadiet skjer rehabilitering eller tilpasning av organismen til nye eksistensforhold.
 • Som konklusjon er infarktpatologien kompleks (selv om det er tilstrekkelig studert), som har mange former og underarter.

  Selvbestemmelse med diagnose er nesten umulig. Det er derfor legene insisterer på - hvis du opplever symptomer som ligner på infarkt, er det viktig, så snart som mulig, å henvende seg til legene for primærdiagnose, oppdagelse av problemet.

  Tross alt kunne oppdagelsen av patologi redde pasientens liv!

  Myokardinfarkt: hva er det?

  Myokardinfarkt er en av de mest formidable sykdommene, basert på utvikling av nekrose (nekrose) -regionen i hjertet. Som et resultat faller en del av hjertemuskelen ut av sammentrekning, noe som medfører en forstyrrelse av hele hjertet.

  Hva forårsaker hjerteinfarkt?

  Hovedårsaken til hjerteinfarkt er blokkering av kranspulsårene (kar som fôrer hjertet) som følge av progressiv aterosklerose. Det lukkede lumen av fartøyet forhindrer levering av blod og oksygen, noe som fører til død av hjerte muskelstedet.
  Bidra til forekomsten av hjerteinfarkt arteriell hypertensjon, nedsatt fettmetabolismen, røyking og langvarig følelsesmessig stress.

  Hva er typer myokardinfarkt?

  Avhengig av manifestasjoner av den innledende perioden er det forskjellige typer infarkt:

  • smertefull (anginal) - den vanligste varianten - en uvanlig sterk og langvarig smerte i brystet;
  • atypisk smerte - smerte er notert i arm, rygg, tenner eller andre steder;
  • astmatisk - det viktigste symptomet på dyspné;
  • gastralegisk - magesmerter, kan være kvalme, oppkast;
  • arytmisk - uregelmessigheter i rytmen i hjertet, ujevn hjertefrekvens;
  • cerebral - et brudd på hjernens sirkulasjon (svimmelhet, støy i hodet, bevissthetstap);
  • sjokk (collapoid) - et sterkt fall i blodtrykk (svakhet, nedsatt bevissthet);
  • malosimptomny eller asymptomatisk - liten smerte i brystet, kan fjernes ved å ta flere tabletter av nitroglyserin;

  Størrelsen på lesjonen er:

  Størrefokalt (transmural) infarkt - skaden strekker seg til hele tykkelsen av hjertemusklen og fanger dens omfattende område.
  Småfokal (subendokardial, intramural) infarkt - lesjonsfokuset er relativt lite.
  Hjerteinfarkt kan være primær (det først oppsto), gjentatt (i det siste har hatt et hjerteinfarkt) eller tilbakevendende (utviklet i perioden opp til 28 dager etter en foregående hjerteinfarkt, når de grunnleggende prosesser i tidligere hjerteinfarkt arrdannelse er ennå ikke ferdig).

  Hvordan manifesterer myokardinfarkt?

  Det mest karakteristiske tegn på utbruddet av hjerteinfarkt er et angrep av overdømmende, smertefull "terminal" smerte i brystet. Smertebrenning, pressing, strekker seg til venstre skulder, venstre arm eller begge armer, under venstre scapula, på nakke, underkjeve. Angrepet varer mer enn 20 minutter. Å ta nitroglyserin lindrer ikke smerte. Det er angst, frykt for døden. Vanligvis er hjertet angrepet av hyppige angina angina angrep (smerte i brystet, men mindre intens og fjernet av nitroglycerin).
  Det er tilfeller der manifestasjoner av infarkt ikke passer inn i det beskrevne typiske bildet. Alertness bør forårsake utålelig smerte i noe område eller plutselig endring i tilstanden, spesielt hvis anginaangrep ble notert tidligere.

  Hvordan diagnostiseres hjerteinfarkt?

  Den mest pålitelige metoden som bekrefter myokardinfarkt er elektrokardiografi (EKG). Ved hjelp av EKG, kan du etablere ikke bare tilstedeværelsen, men også infarktets størrelse, dens plassering og scene. Meget informativ ekkokardiografi (ekkokardiografi), lar deg vurdere hjertesykdommer som har oppstått i hjertet og forutsi konsekvensene. Laboratoriebekreftelse av hjerteinfarkt er basert på en økning i konsentrasjonen av "markører" av skade på hjertemuskelen (spesifikke kontraktile proteiner, enzymer).

  Hvordan behandle hjerteinfarkt?

  Med hjerteinfarkt er umiddelbar opptak til infarkt eller kardiologisk avdeling obligatorisk.
  Først fjerner smerte: morfin administrert 0,2-0,5 ml av en 1% oppløsning eller trimeperidine (promedol) 1,2 ml av 1% oppløsning eller tramadol (Tramal, tramalgin) 2,1 ml av en 5% oppløsning intravenøst. Legg til beta-blokkere: metoprolol (egilok, corvitin, betalk, metoprol) 5-15 mg intravenøst.
  Utfør oksygenbehandling.
  Gjenopptaking av blodstrømmen i kranskarene ved hjelp av trombolytisk hvorav den ene bidrar til å "oppløse" propper okkludere karet: alteplase (Actilyse) - 100 mg i 1,5 timer (15 mg intravenøse bolus + 50 mg intravenøst ​​i 0,5 timer + 35 mg i.v. drypp i 1 time); urokinase - 2-4 ml ED intravenøst; streptokinase (distreptase) for 1-1,5 millioner enheter intravenøst. Når kontraindikasjoner til trombolytisk administrasjon (kirurgi eller traumer i de siste 10 dagene, blødning eller høy risiko for blødning, atrieflimmer) holdt akutt kirurgi - transluminal ballong angioplastikk og stenting av koronararteriene. Dette er en operasjon for å utvide de trange karene i hjertet, som utføres gjennom et kateter. Til slutt, for å holde åpningens lumen åpen, er en stent installert - en liten perforert tubule.
  For å forhindre ytterligere trombogenese administreres heparin opp til 4000 ED intravenøst ​​/ subkutant eller lavmolekylært hepariner (fragmin, fraktiparin) subkutant. Nødvendigvis er acetylsalisylsyre (aspirin, aspecard, asperat) foreskrevet ved 100-162 mg per dag.
  For å begrense infarktssonen, skriv nitroglyserin, 2 ml av en 1% løsning eller 10 mg eller 10 mg nitroanil eller 25-50 mg nitro; ACE-hemmere (adenosinkonverterende enzym): kaptopril 50-75 mg per dag eller enalapril (enap) 10-20 mg per dag.
  For å forhindre arytmier, er en av betablokkene foreskrevet: bisoprolol (bisokardium, bisoprol, bisostad) ved 5-10 mg per dag.
  I tilfelle av alvorlig blokkering av koronararterien, er kirurgisk inngrep mulig.
  I post-infarktperioden anbefales det for å forhindre gjentatt hjerteinfarkt:

  • opphør av røyking;
  • Vedlikehold av trykk på et nivå under 140/90 mm Hg. og behandling av hypertensjon
  • lipometabolism korreksjon: begrensning fett diett, mosjon og økt regulering av kroppsvekt, ved bruk av co-3 flerumettede fettsyrer, statiner (f.eks Atoris, storvas, Tulip, 10 til 20 mg per dag);
  • antikoagulanter og anti-blodplatemidler: acetylsalisylsyre (aspirin), og ved sin intoleranse - clopidogrel (tiklopidin, plagril).
  • ACE-hemmere: enalapril (enap, berlipril, renitek) ved 2,5-40 mg per dag;
  • beta-blokkere: carvedilol (carvedigam, protacard, corvazan) for 25-50 mg per dag

  Disse stoffene er foreskrevet for konstant opptak i lang tid, dette kan redusere sannsynligheten for et andre infarkt.

  Hva er farlig myokardinfarkt?

  Myokardinfarkt og dets komplikasjoner tar millioner av liv hvert år. De mest farlige komplikasjoner er hjerteinfarkt, kongestiv hjertesvikt, rytme og ledningsforstyrrelser, tromboemboli, kardial aneurisme, Dressler syndrom (pleural og lunge).

  Les Mer Om Fartøyene