Hva er hjertesykdom (medfødt og oppkjøpt)

Hjertesykdom er en sykdom som er preget av et brudd på den anatomiske strukturen til individuelle deler av hjertet, valvulære apparater, septum, store fartøy. Som et resultat øker hjertefeilens hjertesvikt med hjertens viktigste funksjon - som gir oksygen til organer og vev, "oksygen sult" eller hypoksi.

klassifisering

Klassifiseringen deler hjertesykdommer i to store grupper i henhold til forekomstsmekanismen: kjøpt og medfødt.

Ervervet - oppstår i alle aldre. Årsaken er oftest revmatisk feber, syfilis, hypertensjon og koronar hjertesykdom, uttalt aterosklerose, cardio, skade på hjertemuskelen.

Medfødt - dannes i fosteret som et resultat av feil utvikling av organer og systemer på scenen for å legge ned grupper av celler. Det er vanlig å sette ut to årsaker til disse bruddene:

 • eksternt dårlige miljøforhold, mors sykdom under graviditet (viral og andre infeksjoner), bruk av legemidler som har toksiske effekter på fosteret;
 • internt - er knyttet til en arvelig disposisjon langs linjen til far og mor, hormonelle forandringer.

Leger er populære i fordelingen av arter ved:

 • Enkelt, "rent" er en isolert forandring i en ventil, innsnevring av ett hull;
 • kompleks - er en kombinasjon av to eller flere strukturelle forstyrrelser (innsnevring av hullet + ventilfeil);
 • Kombinert hjertefeil er enda mer komplekse kombinasjoner av anatomiske lidelser, når lesjoner av flere hull og ventilerte hjerteventiler oppdages.

Avhengig av hvor feilen befinner seg, klassifiserer klassifiseringen:

 • mangler i ventiler (mitral, aorta, tricuspid, lungeventil);
 • mangler av inngrep og interatrialsepta (øvre, mellom og nedre).

For å fullt ut karakterisere konsekvensene kan du gruppere:

 • "Hvite" vices - det er ingen blanding av venøst ​​og arterielt blod, vev får nok oksygen til livet;
 • "Blue" - det er en blanding av venøst ​​blod og kaste inn i den arterielle sjiktet som et resultat av hjertet pumper blod uten nok oksygeninnhold, tidlige manifeste symptomer på hjertefeil, cyanose av leppene, ører, fingre og tær.

I formuleringen av diagnosen blir en grad av sirkulasjonsforstyrrelse alltid lagt til etter beskrivelsen av feilen (fra første til fjerde).

diagnostikk

Diagnose av hjertefeil begynner med en undersøkelse av en gravid kvinne. Ved å høre på hjerteslag, kan du mistenke hjertesvikt i fosteret. En kvinne blir undersøkt av eksperter for et fremtidig barns levedyktighet. Umiddelbart etter fødselen inspiserer neonatologene barnet, lytter til babyens hjerteklump, ser på de første timene og dagene i livet. Om nødvendig overføres de til spesialiserte barnesentre.

Undersøkelse av førskole- og skolealder omfatter nødvendigvis undersøkelse av barnelege og auskultasjon av hjertet. Når uklar støy oppdages, sendes barna til kardiologen, de gjennomgår elektrokardiografisk og ultralydsundersøkelse av hjertet (ultralyd) og store kar. En mer objektiv metode for å undersøke hjertestøy er fonokardiografi. Opptak og etterfølgende dekoding av lyder oppstår. Det er mulig å skille mellom funksjonslyd og organisk støy.

Ultralyd og doppler ekkokardiografi i hjertet gjør det mulig å visuelt vurdere arbeidet i ulike deler av hjertet, ventiler, bestemme tykkelsen på muskelen, tilstedeværelsen av en omvendt støpt blod.

En røntgenstudie bidrar til å diagnostisere utvidelsen av individuelle deler av hjertet og aorta. Noen ganger brukes en variant av kontrasterende spiserøret til dette. I dette tilfellet tar pasienten en slurk av kontrastmedium, og radiologen ser sin fremgang. For bestemte hjertefeil forårsaker forstørrede kamre en avvik i spiserøret. På denne bakgrunn kan vi angi tilstedeværelsen av anatomiske defekter.

Mer funksjonelle og strukturelle forstyrrelser, vil hoved symptomatologien for hjertefeil analyseres separat for ulike former for sykdommen.

Ervervede hjertesykdommer

Denne sykdommen er den vanligste årsaken til funksjonshemning og dødelighet i ung alder.

For primære sykdommer fordeles vices:

 • om lag 90% - revmatisme
 • 5,7% - aterosklerose;
 • ca 5% - syfilitiske lesjoner.

Andre mulige sykdommer, som fører til en sammenbrudd i hjertets struktur - forlenget sepsis, traumer, svulster.

Hjertesvikt hos voksne er forbundet med noen av de listede sykdommene. Ventilfeil er mest vanlige. I en alder av 30 år - mangel på mitral og tricuspid ventiler. Syfilittisk aortainsuffisiens manifesterer seg i 50-60 år. Aterosklerotiske misdannelser forekommer ved 60 år og eldre.

Mekanismen for funksjonsforstyrrelser

Som følge av ventilens mangel, blir blodet som kastes ut under en systole (sammentrekning) fra en avdeling til en annen eller til store fartøyer, delvis tilbake, møter med neste del, overløper hele hjerteavdelingen, forårsaker stagnasjon.

Ved innsnevring av hjerteåpning oppstår de samme vanskelighetene. Gjennom et smalt hull, går blodet nesten ikke inn i karene eller det neste kammeret i hjertet. Overflow og spenning oppstår.

Oppkjøpte hjertefeil blir gradvis dannet. Hjertemusklene tilpasser seg, tykkere og hulrommet hvor overskudd av blod samler seg, dilaterer (dilaterer). Opp til visse grenser er disse endringene kompenserende. Da blir den adaptive mekanismen "trøtt", begynner sirkulasjonssykdommen å danne seg.

De vanligste feilene i denne gruppen er:

 • mangel på mitralventilen;
 • mitral stenose;
 • aortaklafffeil;
 • innsnevring av aortaåpningen;
 • insuffisient av tricuspid (tricuspid) ventil;
 • innsnevring av den høyre atrioventrikulære åpningen;
 • svikt i ventiler i lungearterien.

Karakteristiske funksjonsforstyrrelser og symptomer på overførte feil

Mitralventilinsuffisiens refererer til revmatisk hjertesykdom. Mitralventilen (toskall) er lokalisert mellom venstre atrium og ventrikel. Dette er den vanligste ventilen (3/4 av alle). Bare i 3,6% av tilfellene er det observert i en "ren" form. Vanligvis er dette en kombinasjon av nedfallet av ventiler og stenose av venstre atrioventrikulær åpning (passasjen mellom venstre atrium og ventrikel). En slik kombinert vice er også kalt "mitral hjertesykdom".

Den reumatiske prosessen fører til rynke av ventilflapper, forkortelse av sener som sikrer sitt arbeid. Som et resultat er det et gap hvor blodet vender tilbake til atriumet når venstre ventrikel er kontrahert. Under neste sammentrekning går mer blod inn i ventrikkelen. Som et resultat øker hulrommet, musklene tykner. Den adaptive mekanismen forårsaker ikke en forstyrrelse i pasientens velvære, lar deg utføre det vanlige arbeidet. Dekompensasjon utvikles på grunn av tilsetning av stenose på grunn av den fortsatte aktiviteten til den reumatiske prosessen.

De første symptomene hos barn manifesteres etter overført angina. Barnet klager over tretthet i fysisk utdanning klasser, kortpustethet, hjertebank. Barn slutter å delta i spill. Hos voksne er de første tegn på dekompensasjon kortpustethet når man går, spesielt når man klatrer et fjell, en tendens til bronkitt.

Karakterisert av pasientens utseende: lepper med en blåaktig tinge, på kinnene flush. Hos barn, i forbindelse med en intensivert hjerteimpuls, kan et fremspring av thoraxen dannes, det kalles "hjertebukk". Når du undersøker og lytter til hjertet, diagnostiserer legen de karakteristiske lyder. Prognosen for sykdomsforløpet er gunstig dersom det er mulig å stoppe reumatismangrep på scenen for ventilinsuffisiens og for å forhindre utvikling av stenose.

Mitral stenose - innsnevring av venstre atrioventrikulær åpning. Den hyppigste reumatiske defekten. Omtrent 60% av tilfellene blir observert i en "ren" form. Manglende evne til å skyve blod inn i ventrikkelen fører til utvidelse av venstre atrium til enorme dimensjoner. Som kompensasjonsmekanismen, øker høyre ventrikel og tykner. Det er gjennom lungene at han gir blod til venstre atrium. Forstyrrelse av enheten fører til stagnasjon av blod i lungene.

Kortpustethet er hovedsymptomet på denne skruen. Barn blir blek, fysisk underutviklet. Med tiden oppstår en host med skumaktig sputum som inneholder blod, hjertebank og hjertesmerter. Dette symptomet er spesielt karakteristisk etter trening, overarbeid. Små stillestående årer rundt lungevevet er revet.

Pasienten er blek, kinn, nesespissen, leppene og fingrene er cyanotiske. I epigastrium ses pulsering av hjertet. Lyttet pust høres i lungene. Diagnose er ikke vanskelig. Farlig komplikasjon - i de strakte venstre og høyre atriumene dannes klumper. De kan passere med blodstrøm og forårsake infarkt i nyrene, milten, hjernen, lungen. Den samme årsaken bidrar til utviklingen av atrieflimmer. Med den raske strømmen av revmatisme oppstår pasientens funksjonshemming på grunn av alvorlige komplikasjoner.

Pulsåreklappen insuffisiens skjer med forlenget varighet av revmatisme, syfilis, kronisk sepsis, aterosklerose er et resultat uttrykt. Ventiler blir tette, inaktive. De dekker ikke helt utløpet, gjennom hvilket blod strømmer fra venstre ventrikel inn i aorta. En del av blodet returneres til ventrikkelen, det dramatisk utvider musklene tykne. (Cardiac astma, lungeødem) forekommer sirkulasjonssvikt på den første venstre ventrikkel type, så blir høyre ventrikkel manifestasjoner (for eksempel mitralstenose).

Pasientene er bleke, en sterk pulsering av nakkens fartøy er synlig, et symptom på hodens hengsel sammen med pulsering. Klager over svimmelhet, hodepine, smerte i hjertet er forbundet med mangel på oksygenforsyning. Karakteristiske endringer i blodtrykk: de øvre sifrene er opphøyet, de nedre er betydelig redusert. Prognosen er knyttet til løpet av den underliggende sykdommen.

Mangelen på en tricuspidventil som ligger mellom høyre hjerte, finnes ikke i en "ren" form. Denne feilen er dannet som følge av kompensasjon for mitralstenose. Manifestasjoner av vice blir observert mot bakgrunnen av andre symptomer. Det er mulig å gi spesiell betydning for puffiness og puffiness i ansiktet, cyanose av huden i den øvre halvdelen av stammen.

For andre ervervede former for misdannelser, er det ifølge medisinsk statistikk om lag 1% regnskapsført.

Medfødt hjertesykdom

Medfødte misdannelser er et komplekst brudd på hjerteutviklingen i fosteret på embryo-scenen. Eksakte instruksjoner om årsakene til forekomsten eksisterer ikke ennå. En bestemt rolle for infeksjon av moderorganismen i begynnelsen av graviditeten (influensa, rubella, viral hepatitt, syfilis), mangel på protein og vitaminer i fremtidens mors ernæring, påvirkning av strålingsbakgrunn.

De vanligste feilene er ikke-spredning:

Sjeldne vices: innsnevring av lungearterien, aortas isthmus.

Isolert vice forekommer i isolerte tilfeller. I de fleste barn fører unormal utvikling til en kompleks kombinert anatomisk forandring i hjertet.

Åpne boutalla kanaler er nødvendig for livmorutviklingsperioden. Det forbinder lungearterien og aorta. Ved fødselen må denne stien være stengt. Vice er mer vanlig hos kvinner. Det er preget av blodtransfusjon fra høyre ventrikel til venstre og omvendt, utvidelsen av begge ventriklene. Kliniske tegn uttrykkes mest skarpt med en stor blenderåpning. På en liten - kan være lang uoppdaget. Behandling - kun operativ, strømmen av kanalen og dens fullstendige lukking utføres.

Defekten i interventricular septum er et åpent hul opptil to centimeter i diameter. På grunn av høyt trykk i venstre ventrikkel, blir blodet destillert til høyre. Dette fører til utvidelse av høyre ventrikel og stagnasjon i lungene. Venstre ventrikkel kompenserer også. Selv i fravær av klager, karakteriseres pasientene av karakteristiske lyder når de lytter til hjertet. Hvis du legger hånden i det fjerde intercostalområdet til venstre, kan du føle symptomet på "systolisk skjelving." Behandling for dekompensering av skadet er bare operativ: hullet er lukket med syntetisk materiale.

Atrial septalfeil står for opptil 20% av alle tilfeller av medfødte misdannelser. Det er ofte en del av de kombinerte lastene. Mellom atria er det et ovalt hull som lukkes i tidlig barndom. Men i noen barn (oftere jenter) lukkes det fortsatt ikke. Fra venstre atrium er hullet dekket med et blad av ventilen og presser det tett, siden det er mer press her. Men med mitralstenose, når trykket i høyre deler av hjertet øker, trengs blodet fra høyre til venstre. Hvis hullet ikke er helt lukket selv ved ventilen, så er det en blanding av blod, overløp av høyre hjerte. Behandling av et blemish er bare operativ: En liten defekt er syet opp, en stor er dekket med et graft eller protesmateriale.

Komplikasjoner av medfødt nezarascheniyah er uvanlig tromboembolisme.

For å diagnostisere i disse tilfellene, brukes røntgenundersøkelse med kontrastmiddel. Introdusert i et kammer i hjertet, passerer det gjennom de åpne kanalene til den andre.

Av særlig vanskeligheter i behandlingen er kombinert mangler fra fire eller flere anatomiske defekter (tetralogi av Fallot).

Kirurgisk behandling av medfødte misdannelser utføres på et tidlig stadium for å hindre dekompensering. Klinisk oppfølging av pasienter krever konstant beskyttelse mot infeksjon, kontroll av kosthold, mosjon.

Hjertefeil hos barn og voksne: essensen, tegnene, behandlingen, konsekvensene

Det ukjente er i det minste alltid alarmerende eller redd, og frykt forlamper personen. Feil og hastige beslutninger blir gjort på den negative bølgen, og deres konsekvenser forverrer tingenes tilstand. Så igjen, frykt og - igjen feil beslutninger. I medisin kalles denne "looped" situasjonen sirkulus mortum, en ond sirkel. Hvordan komme seg ut av det? La en grunne, men sann kunnskap om grunnlaget for problemet, bidra til å løse det tilstrekkelig og til tiden.

Hva er hjertesykdom?

Hvert organ i kroppen vår er opprettet for å handle rasjonelt i systemet som det er ment for. Hjerte refererer til sirkulasjonssystemet, hjelper bevegelsen av blod og metning med oksygen (O2) og karbondioksid (CO2). Fylling og kontrahering, det "skyver" blodet videre, inn i store og deretter små fartøy. Hvis den normale (normale) strukturen i hjertet og dets store kar er forstyrret - enten før fødsel eller etter fødselen som en komplikasjon av sykdommen, så kan vi snakke om vice. Det er hjertefeil er et avvik fra normen som forstyrrer blodets fremgang eller endrer fyllingen med oksygen og karbondioksid. Naturligvis oppstår det problemer for hele organismen, mer eller mindre uttalt og av varierende grad av fare.

Litt om kroppens fysiologi

Menneskets hjerte, som alle pattedyr, er delt av en tett partisjon i to deler. Den venstre pumpen blod arteriell blod, den er lys rød og rik på oksygen. Høyre venet blod, det er mørkere og mettet med karbondioksid. Normalt septum (det kalles interventricular) har ingen hull, og blodet i hjertets hulrom (atriene og ventriklene) blandes ikke.

venøs Blod fra hele kroppen kommer inn i høyre atrium og ventrikel, deretter inn i lungene, hvor det gir CO2 og mottar O2. Der blir det en a arteriell, passerer venstre atrium og ventrikel, i henhold til systemet med blodårer når organene, gir dem oksygen og tar karbondioksid, og blir til en venøs. Neste - igjen i høyre side av hjertet og så videre.

Sirkulasjonssystemet er lukket, derfor kalles det "sirkulasjonssystemet". Det er to slike sirkler, i begge er hjertet involvert. Sirkelen "høyre ventrikel - lungene - venstre atrium" kalles liten, eller lunge: i lungene blir det venøse blodet arterielt og overføres videre. Sirkelen "venstre ventrikel - organer - høyre atrium" kalles stor, passerer på ruten, blir blodet fra arterien omdannet til et venøst ​​blod.

funksjonelt venstre atrium og ventrikkel opplev en høy belastning, fordi en stor sirkel er "lengre" enn en liten. Derfor til venstre er hjerteens normale muskelvegg alltid noe tykkere enn til høyre. Store kar som kommer inn i hjertet kalles årer. Utgående - arterier. Normalt kommuniserer de ikke i det hele tatt, isolerer strømmen av venøst ​​og arterielt blod.

ventiler hjerter ligger mellom atriene og ventriklene, og ved grensen for inngang og utgang av store fartøy. Oftest er det problemer med mitral ventil (toskall, mellom venstre atrium og ventrikel), på andreplass - aortic (ved utgangspunktet til aorta fra venstre ventrikel), da trikuspidalklaff (tricuspid, mellom høyre atrium og ventrikel), og i "utenforstående" lungeventil, på vei ut av høyre ventrikel. Ventiler er hovedsakelig involvert i manifestasjoner av kjøpte hjertefeil.

Video: Prinsipper for blodsirkulasjon og hjertearbeid

Hva er hjertefeil?

Vurder klassifiseringen, i henhold til uttalelsen tilpasset pasientene.

 1. Medfødt og oppkjøpt - endringer i normal struktur og stilling hjerte og hans store fartøy dukket opp enten før eller etter fødselen.
 2. Isolert og kombinert - endringene er enten enkle eller flere.
 3. Med cyanose (såkalt "blå") skifter huden sin normale farge til en cyanotisk nyanse, eller uten cyanose. skille cyanose generalisert (vanlig) og acrocyanosis (fingre og tær, lepper og nese, ører).

I. Medfødte hjertesykdommer (CHD)

Brudd på den anatomiske strukturen i barnets hjerte dannes i utero (under graviditet), men bare etter fødselen. For å få et mer komplett bilde av problemet, se bildene av hjertefeil.

For enkelhets skyld ble de klassifisert, idet det ble tatt blodstrøm gjennom lungene liten sirkel.

 • Med økende pulmonal blodstrøm - med cyanose og uten det
 • CHD med normal lungesirkulasjon;
 • CHD med redusert blodgjennomstrømning gjennom lungene - med cyanose og uten det.

Defekt av interventricular septum (DMVD)

VSD forekommer oftest, vanligvis i kombinasjon med andre anomalier. Gjennom hullet, arteriell blod fra venstre ventrikel (det er høyere trykk) går til høyre, øker belastningen på liten sirkel, og så - og på venstre side av hjertet. Den muskulære veggen er forstørret, og det "sfæriske" hjertet er synlig på røntgenstrålen.

behandling: hvis åpningen av septum er liten og ikke særlig påvirker blodsirkulasjonen, er det ikke nødvendig med kirurgi. Ved alvorlige lidelser er kirurgi nødvendig - hullet sutureres, interventricular septum blir normal.

prognose: pasienter lever lenge, i en svært avansert alder.

Fravær av en interventrikulær septum, eller dens store mangel

Et annet navn - Eisenmenger kompleks. Blodet blandes i ventriklene, derfor er oksygenivået lavt cyanose sterk. belastet liten sirkel blodsirkulasjon, hjertet er sfærisk forstørret. Wieden hjertebukk, pulsering til høyre, for å redusere kortpustethet pasienter squat (den såkalte tvunget posisjon).

prognose: uten tilstrekkelige tiltak, lever pasienter sjelden til 20 til 30 år.

Åpne oval åpning

Ikke overgrow septumet mellom atriene. Blodet går fra venstre til høyre, langs trykkgradienten, veggen til høyre atrium og ventrikel tykkes, trykket øker. Nå er reset allerede til høyre - til venstre, og hjertet øker (hypertrofi) i venstre del.

Et lite hull gir ingen spesielle manifestasjoner, folk lever godt med det. Hvis feilen er uttrykt, er den synlig acrocyanosis, plaget av kortpustethet.

Tilknyttet mangel: uinfisert oval blenderåpning og innsnevring mitral eller aortic ventiler. Hjertet øker i størrelse, "hjertebukk"- brystbenet rager framover, lun, kortpustethet.

behandling: operativ, hvis feil er alvorlig uttrykt og funksjonelt farlig.

prognose: ved en isolert defekt - positiv, ved kombinert - forsiktig (avhengig av et stadium av forstyrrelse av blodstrømmen).

Ikke-infeksjon av den arterielle (botallova) kanalen

Etter fødselen av barnet, kommunikasjonen mellom aorta og pulmonal arterie. Igjen, det samme prinsippet: blodet forlater høytrykssonen i den nedre sonen, det vil si fra aorta til botanal kanal i lungearterien. Venøst ​​blod er blandet med arteriell, liten sirkel opplever en overbelastning. Først er det en økning i høyre og deretter venstre ventrikel. Pulsering av arterier på nakken er synlig, utvikler seg cyanose og sterk kortpustethet (mangel på luft).

Prognose og behandling: En slik defekt, hvis diameteren av en ikke overgrodd kanal er liten, kan ikke vare lenge, og utgjør ikke livet i fare. Hvis feilen er alvorlig, er operasjonen uunngåelig, og prognosen er i de fleste tilfeller negativ.

Forenkling (sammentrekning) av aorta

Observeres langs thorax- og bukdelene aortic, oftere i isthmusens område. Blodet kan normalt ikke strømme ned, ytterligere fartøy utvikles mellom de øvre og nedre delene av kroppen.

symptomer: varme og brennende følelse i ansiktet, tyngde i hodet, følelsesløp i beina. Pulsen er anstrengt på hendene, og på beina - svekket. Det arterielle trykket målt på hendene er mye høyere enn på bena (vi måler bare liggende!).

Behandling og prognose: En operasjon er nødvendig for å erstatte det smalte aorta-stedet med en transplantasjon. Etter behandling bor folk lenge og opplever ikke noe ulempe.

Fallotens tetrad

Fallot tetralogi er den tyngste og hyppigste mangelen på nyfødte. Anatomisk kombinert, med brudd på utgangen fra høyre ventrikel i lungearterien og dens innsnevring, en stor åpning i interventricular septum, dekstrapozitsiey (plassert til høyre, ikke til venstre, som i normen) av aorta.

symptomer: cyanose selv etter små belastninger, utvikle anfall med alvorlig kortpustethet og tap av bevissthet. Brutt arbeidet i mage og tarm, det er forstyrrelser i nervesystemet, veksten og utviklingen av barnet redusert.

behandling: i ikke så alvorlige tilfeller - operasjonen er eliminert stenose (innsnevring) av lungearterien.

prognose: ugunstig. Med en sterk cyanose og dype utviklingsforstyrrelser, kan barn dessverre ikke leve lenge.

Konstruksjon (stenose) av lungearterien munn

Vanligvis er problemet i feil utvikling ventilring, Oftere kan årsaken til innsnevring av lungearterien være hevelse eller forstørrelse (aneurisme) av aorta. Barn legger seg i utvikling (infantilism), hendene cyanotiske og kalde, noen ganger synlige hjertebukk. Fingers karakter er karakteristisk: de blir som trommestikker - med forstørrede og tykkede tips. De viktigste komplikasjonene - hjerteinfarkt (død) av lungene og purulente prosesser, trombi, omtrent i 1/3 tilfeller - tuberkulose.

Hvordan behandle: eneste operasjon.

prognose: avhengig av tilstedeværelsen og alvorlighetsgraden av komplikasjoner.

sammendrag: medfødte hjertefeil, i flertallet, er det mulig å kurere, både hos barn og hos voksne. Operasjoner på hjertet er ikke å frykte, nå teknikken blir forbedret og hjertekirurger blir stadig trent. Resultatet avhenger stort sett av pasientens generelle tilstand og på operasjonstidspunktet.

Video: Medfødt hjertesykdom hos barn

II. Ervervede hjertesykdommer

I perioden fra fødsel til dannelse av problemet har hjertet en normal struktur, blodstrømmen er ikke forstyrret, personen er helt frisk. Hovedårsaken til kjøpte hjertefeil er revmatisme eller andre sykdommer, med lokalisering patologisk (forbundet med sykdommen) prosesser i hjertet og de store fartøyene som forlater det. Bytte ventiler kan begrense åpningene for inngang og utgang av blod - dette kalles stenose, eller utvide dem i forhold til normen, og danner en funksjonell svikt ventiler.

Avhengig av omfanget av defekten og forstyrrelsen av blodstrømmen, kompensert (på grunn av fortykkelse av hjertets vegger og styrking av sammentrekninger, går blodet i normale volumer) og dekompensert (hjertet øker for mye, muskelfibrene ikke får riktig ernæring, kraften i sammentrekninger faller) av de oppnådde manglene.

Mitralventilinsuffisiens

Arbeid av en sunn (topp) og skadet (bunn) ventiler

Ufullstendig lukking av ventiler er resultatet av deres betennelse og konsekvenser i form av sklerose (erstatning av "arbeids" elastiske stoffer med stive bindefibre). Blod ved reduksjon venstre ventrikel er kastet i motsatt retning, inn venstre atrium. Som et resultat er en stor kraft av sammentrekninger nødvendig for å "returnere" blodstrømmen til siden aortic, og hypertrofi (tykkere) hele venstre side av hjertet. Gradvis utvikler svikt på en liten sirkel, og da - brudd på utganger venøs blod fra den store sirkel av blodsirkulasjon, den såkalte stillestående insuffisiens.

symptomer: mitral rødme (rosa - blå farge på leppene og kinnene). Tremor i brystet, det føles selv for hånd - det kalles kattrengjøring, og acrocyanosis (cyanotisk nyanse av børster og fingre på føtter, nese, ører og lepper). Slike pittoreske symptomer er bare mulig med dekompensert vice og med kompensert de eksisterer ikke.

Behandling og prognose: i forsømte tilfeller, for forebygging sirkulasjonsmangel, Det er nødvendig å bytte ut ventilen på protesen. Pasienter lever lenge, mange vet ikke engang om sykdommen, hvis den er stadier av kompensasjon. Det er viktig å behandle alle inflammatoriske sykdommer i tide.

figur: protetisk mitralventil

Mitral stenose (innsnevring av ventilen mellom venstre atrium og ventrikkel)

Stenose av mitralventilen er vanlig (i 2-3 ganger) hos kvinner, sammenlignet med menn. Årsak - revmatiske endringer endokardial, indre skall av hjertet. En slik vice skjer sjelden isolert, vanligvis er det kombinert med problemer med aortaklappen og trikuspidalklaff.

Blod kommer ikke i normal mengde fra atriene i venstre ventrikel, trykket i systemet øker venstre atrium og lungevev (på dem fører arterielt blod fra lungene inn i hjertet), det er et angrep lungeødem. Litt mer detaljert: I lungene er det en substitusjon av CO2 for oksygen i blodet, det skjer gjennom det minste, med en vegg med bare en celle tykk, kapillærer av alveoler (Bobler). Hvis blodtrykket stiger i pulmonal kapillærsystemet, blir væskedelen "presset" inn i alveolar hulrom og fyller dem opp. Når du inhalerer, luften "skummer" denne væsken, forverrer problemet med gassutveksling.

Maling av lungeødem: boblende pust, rosa skum fra munnen, en vanlig cyanose. I slike tilfeller må du umiddelbart ringe til en ambulanse, og før du kommer til legene, sitter du personen, hvis det er vanndrivende i ampullene, og du vet hvordan du skal gjøre injeksjoner. Gå inn i legemidlet intramuskulært. Målet er å redusere volumet av væske, og dermed redusere trykket i liten sirkel og ødem.

konsekvenser: etter et tidsrom, hvis problemet ikke er løst, mitral lunge med sklerose vev og en nedgang i bruken av gass ​​utveksling volumet av lungene.

symptomer: kortpustethet mitral rødme og acrocyanosis, angrep hjerte astma (pusten er vanskelig, og med bronkial astma det er vanskelig for en person å puste ut) og lungeødem. Hvis mitral stenose dukket opp i barndommen, ser du en nedgang thorax til venstre (Botkin symptom), en tilbakegang i utvikling og vekst.

Behandling og prognose: Det er viktig å avgjøre i tide hvordan kritisk er innsnevring mitral åpning. Hvis innsnevringen er liten, lever en person et normalt liv, men med et område på mindre enn 1,5 kvadratmeter, er kirurgi nødvendig. Etter det må du regelmessig gå gjennom antirheumatic behandlingskurs.

Utilstrekkelig aortaklaff

Aortisk hjertefeil - For det andre i frekvens, er vanligere hos menn, i 1/2 tilfeller kombinert med mitralfeil. Årsaken til forekomsten kan enten være revmatisk, og aterosklerotisk endringer aortic.

Under systole (sammentrekning og komprimering) venstre ventrikel, blod går inn aorta, Dette er normalt. Hvis aortaklaff helt ikke lukket, eller aorta blenderåpning utvidet, kommer blodet tilbake til venstre ventrikel under hans "avslapning" diastolen. Det er overvekst og utvidelse av hulrommet (utvidelse), først bare kompenserende (midlertidig "utjevning" av ulemper for å bevare funksjonen), og deretter strukket venstre atrium og mitral åpning. Som et resultat får vi stagnasjon i liten sirkel, hypertrofi muskulære vegger i hjertet.

symptomer: hvis feilen dekompensert, ved måling blodtrykk lavere nummer (diastolisk trykk) kan falle nesten til null. Pasienter klager over svimmelhet, hvis kroppens posisjon endrer seg raskt (det er lett - stått opp), angrep av kvelning om natten. Hud blek, synlig pulsering av arterier på nakken (karotid dans) og rister på hodet. elever øye og kapillærer under neglene (synlig når du trykker på spikerplate) pulserer også.

behandling: forebyggende - når kompensert vice, radikal - kunstig syet aortaklaff.

prognose: isolert defekt Omtrent 30% er funnet ved en tilfeldighet, med en rutinemessig undersøkelse. Hvis feilen oppstår ventilen er liten og det er ingen uttrykk for hjertesvikt, folk vet ikke engang om styrken og lever et fullt liv.

Konsekvensen av aorta defekt er hjertesvikt, stagnasjon av blod i ventrikkelen

Stenose av aorta-elvemunningen, isolert vev

Vanskelig å gå ut av blodet fra venstre ventrikel i aorta: Dette krever mer innsats, og hjertets muskulære vegger tykner. Jo mindre aorta blenderåpning, jo mer uttalt hypertrofi venstre ventrikel.

symptomer: knyttet til en inntektsreduksjon arterielt blod til hjernen og andre organer. Pallor, svimmelhet og svimmelhet, hjertebukk (hvis defekten utviklet seg som et barn), angrep av smerte i hjertet (angina).

behandling: Vi reduserer fysiske øvelser, vi utfører restorativ behandling - hvis ikke uttrykt sirkulasjonsmangel. I alvorlige tilfeller, kun kirurgi, erstatning av ventilen eller disseksjon av ventiler (commissurotomy).

Kombinert aorta misdannelse

To i ett: svikt ventiler + innsnevring aorta blenderåpning. slikt aorta misdannelse hjertet er mye mer vanlig enn isolert. Skiltene er de samme som for aorta stenose, Bare mindre synlig. I alvorlige tilfeller begynner stagnasjon liten sirkel, ledsaget av hjerte astma og lungeødem.

behandling: symptomatisk og forebyggende - i milde tilfeller, i alvorlige tilfeller - kirurgi, erstatning aortic ventilen eller disseksjonen av dens "smeltede" klaffer. Prognosen for livet er gunstig, med tilstrekkelig og rettidig behandling.

Video: årsaker, diagnose og behandling av aortastensose

Insuffisiens av tricuspid (tricuspid) ventil

På grunn av løs lukking ventilen,blod fra høyre ventrikel er kastet tilbake i høyre atrium. Hans evne kompensere for en feil Det er ikke høyt, så det begynner raskt trengsel av venøst ​​blod i en stor sirkel.

symptomer: cyanose, årer nakken er full og pulserende, arterielt trykk litt redusert. I alvorlige tilfeller, hevelse og ascites (oppsamling av væske i bukhulen). Behandlingen er konservativ, hovedsakelig for eliminering venøs stasis. Prognosen er avhengig av tilstandens alvorlighetsgrad.

Stenose av høyre atrioventrikulære (mellom høyre atrium og ventrikel)

Vanskelig utstrømning av blod fra høyre atrium i høyre ventrikel. Venøs overbelastning sprer seg raskt til leveren, det øker, utvikler seg hjertefibrose i leveren - Aktivt vev erstattes binde (Scar). vises ascites, felles hevelse.

symptomer: smerte og en følelse av tyngde i hypokondri høyre cyanose med en gul fargetone, alltid - pulse livmorhalsvev. Blodtrykk redusert; leveren økes, pulserer.

behandling: er rettet mot å redusere ødem, men det er bedre å ikke trekke med kirurgi.

prognose: Normal tilstand av helse er mulig med moderat fysisk. aktivitet. Hvis det var atrieflimmer og cyanose - raskt til hjerte kirurg.

sammendrag: kjøpt - for det meste revmatisk hjertesykdommer. Deres behandling er rettet både på den underliggende sykdommen og på å redusere konsekvensene av feilen. Ved alvorlig dekompensering av sirkulasjonen er bare operasjoner effektive.

Viktig! Behandling av hjertefeil kan være mer sannsynlig å lykkes hvis folk er på tide for å se lege. Og ulempen, som grunnen til esculapusens utseende, er absolutt ikke obligatorisk: du kan bare spørre om råd og om nødvendig gjennomgå grunnleggende undersøkelser. En smart lege tillater ikke at pasientene blir syke. Et viktig notat: legenes alder spiller ingen rolle. Virkelig viktig er hans faglige nivå, evne til å analysere og syntetisere, intuisjon.

Hjertesykdom - hva det er, typer, årsaker, tegn, symptomer, behandling og prognose

Hjertesykdom - en slags serie av strukturelle avvik og deformasjoner ventiler, vegger, hull mellom hjertekamrene og fartøyer som bryter blodsirkulasjonen i de indre hjertekarene og disponerer for dannelsen av akutte og kroniske former for mangel på arbeid sirkulasjon.

Som et resultat utvikler en tilstand som i medisin kalles "hypoksi" eller "oksygen sult". Gradvis vil hjertesvikt øke. Hvis du ikke gir kvalifisert medisinsk hjelp i tide, vil dette føre til uførhet eller til og med død.

Hva er hjertesykdom?

Klinisk bilde

Hva leger sier om hypertensjon

Jeg har behandlet hypertensjon i mange år. Ifølge statistikken, i 89% av tilfellene, blir hypertensjon avsluttet av et hjerteinfarkt eller hjerneslag og død av en person. Nå om lag to tredjedeler av pasientene dør innen de første 5 årene av sykdommen.

Følgende faktum - å slå ned trykk er det mulig og det er nødvendig, men det kurerer ikke selve sykdommen. Det eneste medisin som offisielt anbefales av Helsedepartementet for behandling av hypertensjon, og det brukes av kardiologer i deres arbeid, er Giperium. Legemidlet virker på grunn av sykdommen, noe som gjør det mulig å fullstendig kvitte seg med hypertensjon. I tillegg, innenfor det føderale programmet, kan enhver russisk statsborger motta det gratis.

Hjertesykdom - en gruppe av sykdommer relatert med medfødte eller ervervede forstyrrelser av funksjon og anatomisk struktur av hjertet og koronararterier (stor blodkarene til hjertet), på grunn av disse er utvikling av ulike manglene hemodynamikk (blodstrøm gjennom blodårene).

Hvis den normale (normale) strukturen i hjertet og dets store kar er forstyrret - enten før fødsel eller etter fødselen som en komplikasjon av sykdommen, så kan vi snakke om vice. Det vil si at hjertesykdom er et avvik fra normen som forstyrrer blodets fremgang eller endrer fyllingen med oksygen og karbondioksid.

Graden av hjertefeil er forskjellig. I moderate tilfeller kan det ikke forekomme symptomer, mens hjertesykdommer i alvorlig utvikling av sykdommen kan føre til kongestiv hjertesvikt og andre komplikasjoner. Behandlingen avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen.

årsaker

Endringer i strukturstrukturen til ventiler, atria, ventrikler eller hjertekar som forårsaker blodstrømssykdommer langs en stor og liten sirkel, så vel som i hjertet, er definert som vice. Det er diagnostisert hos både voksne og nyfødte. Dette er en farlig patologisk prosess som fører til utvikling av andre myokardieforstyrrelser, hvor pasienten kan dø. Derfor gir rettidig gjenkjenning av feil et positivt resultat av sykdommen.

I 90% av tilfellene hos voksne og barn er overlevert mangel en følge av akutt revmatisk feber (revmatisk feber). Dette er en alvorlig kronisk sykdom som utvikles i respons på innføring i kroppen hemolytiske streptokokker gruppe A (som et resultat av en sår hals, skarlagensfeber, kronisk betennelse i mandlene), og manifesterer seg som påvirker hjertet, ledd, hud, og nervesystemet.

Etiologien av sykdommen avhenger av hvilken type patologi: medfødt, eller oppstår i prosessen med vitale aktiviteter.

Årsakene til overførte feil:

Vær forsiktig

Hypertensjon (trykkprang) - i 89% av tilfellene dreper en pasient i en drøm!

Vi skynder deg å advare deg, de fleste medisiner fra hypertensjon og normalisering av press - dette er en fullstendig bedrag av markedsførere, som vind hundrevis av prosent på narkotika, hvor effektiviteten er null.

Apotekets mafia tjener mye penger i å bedra de syke mennesker.

Men hva skal gjøres? Hvordan bli behandlet hvis det er svindel overalt? Doktor i medisinske vitenskapen Belyaev, Andrei S. gjennomførte sin egen undersøkelse og fant en vei ut av denne situasjonen. I denne artikkelen om kjemisk lovløshet, fortalt Andrei Sergeyevich også hvordan man skal beskytte seg mot døden på grunn av et sykt hjerte og trykkstenger gratis ! Les artikkelen på den offisielle nettsiden til Russlands føderale helse og kardiologi under lenken.

 • Infeksiøs eller revmatisk endokarditt (75%);
 • revmatisme;
 • Myokarditt (betennelse i myokardiet);
 • Aterosklerose (5-7%);
 • Systemiske sykdommer i bindevev (kollagenoser);
 • traumer;
 • Sepsis (generell skade på kroppen, purulent infeksjon);
 • Smittsomme sykdommer (syfilis) og ondartede neoplasmer.

Årsaker til medfødt hjertesykdom:

 • eksternt dårlige miljøforhold, mors sykdom under graviditet (viral og andre infeksjoner), bruk av legemidler som har toksiske effekter på fosteret;
 • internt - er knyttet til en arvelig disposisjon langs linjen til far og mor, hormonelle forandringer.

klassifisering

Klassifiseringen deler hjertesykdommer i to store grupper i henhold til forekomstsmekanismen: kjøpt og medfødt.

 • Ervervet - oppstår i alle aldre. Årsaken er oftest revmatisk feber, syfilis, hypertensjon og koronar hjertesykdom, uttalt aterosklerose, cardio, skade på hjertemuskelen.
 • Medfødt - dannes i fosteret som et resultat av feil utvikling av organer og systemer på scenen for å legge ned grupper av celler.

Ved å lokalisere defekter, er følgende typer feil utbredt:

 • Mitral - oftest diagnostisert.
 • Aorta.
 • Trikuspidalklaff.
 • Isolert og kombinert - endringene er enten enkle eller flere.
 • Med cyanose (såkalt "blå") skifter huden sin normale farge til en cyanotisk nyanse, eller uten cyanose. Distinker cyanose generalisert (vanlig) og akrocyanose (fingre og tær, lepper og nese, ører).

Våre lesers historier

Beseiret hypertensjonen av huset. Det har vært en måned siden jeg glemte pressjumpingene. Å, hvor mye jeg har prøvd alt - ingenting hjalp. Hvor mange ganger gikk jeg til polyklinikken, men jeg ble foreskrevet ubrukelige medisiner igjen og igjen, og da jeg kom tilbake, tok legene bare hendene opp. Til slutt klarte jeg presset, og alt takket være denne artikkelen. Alle som har problemer med press - les nødvendigvis!

Les artikkelen i sin helhet >>>

Medfødt hjertesykdom

Medfødte misdannelser er en feilaktig utvikling av hjertet, et brudd på dannelsen av hovedblodene i løpet av intrauterin perioden.

Hvis vi snakker om fødselsskader, oftest blant dem er det problemene i interventricular septum, i dette tilfellet, blod fra venstre hjertekammer går rett, og dermed øker belastningen på den lille sirkelen. Når en røntgen utføres, har en slik patologi form av en ball, som er forbundet med en økning i muskelveggen.

Hvis et slikt hull er lite, er operasjonen ikke nødvendig. Hvis hullet er stort, så suges en slik skrue, hvorpå pasientene normalt lever til alderdom, gir de vanligvis ikke funksjonshemming i slike tilfeller.

Ervervet hjertesykdom

Hjertefeil oppnås, mens det er brudd på strukturen i hjertet og blodårene, manifesteres effekten av brudd på hjertets funksjonelle kapasitet og blodsirkulasjon. Blant de kjøpte hjertefeilene, er det vanligste nederlaget i mitralventilen og semilunarventilen til aorta.

Ervervede hjertesykdommer er sjelden utsatt for rettidig diagnose, noe som skiller dem fra CHD. Svært ofte lider folk mange smittsomme sykdommer "på føttene", og dette kan forårsake revmatisme eller myokarditt. Hjertefeil med oppkjøpt etiologi kan også skyldes feil foreskrevet behandling.

Denne sykdommen er den vanligste årsaken til funksjonshemning og dødelighet i ung alder. For primære sykdommer fordeles vices:

 • om lag 90% - revmatisme
 • 5,7% - aterosklerose;
 • ca 5% - syfilitiske lesjoner.

Andre mulige sykdommer, som fører til en sammenbrudd i hjertets struktur - forlenget sepsis, traumer, svulster.

Symptomer på hjertesykdom

Den nye defekten i de fleste tilfeller kan i lang tid ikke forårsake forstyrrelser fra kardiovaskulærsystemet. Pasienter kan ta lang tid å trene, uten å føle noen klager. Alt dette vil avhenge av hvilken hjerteavdeling som led av medfødt eller oppkjøpt blemish.

Det viktigste kliniske tegn på en utviklet defekt er tilstedeværelsen av patologiske murmurer i hjertet.

Pasienten presenterer følgende klager i begynnelsen:

 • kortpustethet;
 • konstant svakhet;
 • Utviklingsforsinkelsen er karakteristisk for barn;
 • rask tretthet;
 • redusert motstand mot fysisk stress;
 • hjertebank;
 • ubehag bak brystbenet.

Når feilen utvikler seg (dager, uker, måneder, år), kommer andre symptomer sammen:

 • hevelse av føttene, hendene, ansiktet;
 • hoste, noen ganger med blodårer;
 • hjerterytmeforstyrrelser;
 • svimmelhet.

Tegn på medfødt hjertesykdom

Medfødt patologi er preget av følgende symptomer, som kan oppstå, både hos eldre barn og voksne:

 • Konstant dyspné.
 • Lytt til hjertemormer.
 • En person mister ofte bevissthet.
 • Det er atypisk hyppig ARVI.
 • Appetitt er fraværende.
 • Sakte vekst og rekruttering (et symptom karakteristisk for barn).
 • Utseendet til et slikt tegn som blåser av bestemte områder (ører, nese, munn).
 • Staten med konstant sløvhet og utmattelse.

Symptomer på den ervervede form

 • rask tretthet, besvimelse, hodepine;
 • pusteproblemer, en følelse av mangel på luft, hoste, selv lungeødem;
 • hjertebank, forstyrrelse av rytmen og forandring i stedet for pulsering;
 • smerte i hjertet av hjertet - skarp eller presserende;
 • blå hud på grunn av stagnasjon av blod;
 • en økning i carotid- og subklave arterier, hevelse av årer på nakken;
 • utvikling av hypertensjon
 • hevelse, forstørrelse av leveren og en følelse av tyngde i magen.

Manifestasjoner av vice vil avhenge direkte av graden av alvorlighetsgrad, så vel som hvilken type lidelse. Dermed vil definisjonen av symptomer avhenge av lesjonens plassering og antall berørte ventiler. I tillegg avhenger symptomkomplekset av den funksjonelle form av patologien (mer om dette i tabellen).

 • Hos pasienter oppdages ofte den kyanotiske rosa fargen på kinnene (mitral rødme).
 • I lungene er det tegn på stagnasjon: våt hvesning i de nedre delene.
 • Karakteristisk tendens til angrep av hjerteastma og til og med lungeødem
 • hjertesmerter;
 • svakhet og sløvhet
 • tørr hoste;
 • hjertemormer

En av de tidligste symptomene på denne feilen er:

 • følelse av styrket sammentrekninger av hjertet i brystet,
 • samt en perifer puls i hodet, armer, langs ryggraden, spesielt når du ligger ned.

Med alvorlig aorta insuffisiens er det:

 • svimmelhet,
 • tendens til å svimme,
 • Økning i hjertefrekvens i hvile.

Kanskje forekomsten av smerte i hjertet, som ligner angina.

 • alvorlig svimmelhet til besvimelse (for eksempel hvis du plutselig reiser opp fra en utsatt stilling);
 • i utsatt stilling på venstre side er det en følelse av smerte, en pang i hjertet;
 • rask pulsering i fartøyene;
 • irriterende støy i ørene, synshemming;
 • rask tretthet;
 • søvn er ofte ledsaget av mareritt.
 • alvorlig hevelse;
 • stagnasjon av væske i leveren;
 • en følelse av tyngde i magen på grunn av overløp av blodkar i bukhulen
 • økt puls og lavere blodtrykk.

Av tegnene som er felles for alle hjertesvikt, kan blå hud, kortpustethet og alvorlig svakhet bli notert.

diagnostikk

Hvis du, etter å ha blitt kjent med listen over symptomer, fant en tilfeldighet med din egen situasjon, er det bedre å være trygg og gå til klinikken, hvor hjertesykdommen vil avsløre den nøyaktige diagnosen.

Den første diagnosen kan bestemmes ved hjelp av en puls (måle mens du er i ro). Ved hjelp av palpasjon undersøkes pasienten, hjerteslaget høres på å oppdage støy og endre tonen. Lungene er også sjekket, størrelsen på leveren er bestemt.

Det finnes flere effektive metoder som kan oppdage hjertefeil, og på grunnlag av de oppnådde dataene foreskrive riktig behandling:

 • fysiske metoder;
 • EKG utføres for å diagnostisere blokkering, arytmi, aortainsuffisiens;
 • phonocardiography;
 • Hjerte-radiografien;
 • ekkokardiografi;
 • MRI av hjertet;
 • laboratorieteknikker: reumatoid test, OAK og OAM, bestemmelse av blodsukker og kolesterol.

behandling

Med hjertefeil er konservativ behandling for å forhindre komplikasjoner. Også alt arbeidet med terapeutisk terapi er rettet mot å forhindre tilbakefall av en primær sykdom, for eksempel revmatisme, infeksiv endokarditt. Korrigering av rytmeforstyrrelser og hjertesvikt er under kontroll av hjertekirurg. Basert på formen av hjertesykdom, er behandling foreskrevet.

Konservative metoder er ikke effektive i medfødte patologier. Målet med behandlingen er å hjelpe pasienten og forhindre utbruddet av hjertesvikt. Bare legen bestemmer hvilke drikker du skal ta med hjertesykdom.

Følgende medisiner vises vanligvis:

 • hjerte glykosider;
 • diuretika;
 • for å støtte immunitet og antioksidant effekt gjelder vitaminer D, C, E;
 • preparater av kalium og magnesium;
 • hormonelle anabole midler;
 • når akutte angrep oppstår ved innånding med oksygen;
 • i noen tilfeller antiarytmiske stoffer;
 • i noen tilfeller kan foreskrive stoffer for å redusere blodproppene.

Folkemidlene

 1. Rødjuice I kombinasjon med honning kan 2: 1 du opprettholde hjerteaktivitet.
 2. En blanding av mor og mor bestemmer seg ved å fylle 20 g blader med 1 liter kokende vann. For å insistere agenten er det nødvendig noen dager på et tørt mørkt sted. Deretter filtreres og tas etter et måltid 2 ganger om dagen. En enkelt dose er fra 10 til 20 ml. Hele behandlingsforløpet skal vare omtrent en måned.

drift

Kirurgisk behandling av medfødte eller kjøpte hjertefeil utføres på samme måte. Forskjellen er bare i alder av pasienter: De fleste barn med alvorlige patologier opererer i det første år av livet for å forhindre utvikling av dødelige komplikasjoner.

Pasienter med ervervede defekter virker normalt etter 40 år, på det stadium da den tilstand blir truende (stenose ventiler eller åpninger mer enn 50%).

Det er mange alternativer for kirurgisk inngrep med medfødte og anskaffe mangler. De inkluderer:

 • plast av feil ved patch;
 • proteser av kunstige ventiler;
 • eksisjon av den stenotiske åpningen;
 • i alvorlige tilfeller - hjerte-lungtransplantasjon.

Hva slags operasjon vil bli utført, er løst av hjertekirurgen i en individuell rekkefølge. Følg pasienten etter operasjon i 2-3 år.

Etter eventuell operasjon med hjertesykdommer pasienter er i rehabilitering sentre før etter at hele løpet av medisinsk rehabilitering terapi for å forebygge trombose, hjerteinfarkt forbedre ernæring og behandling av aterosklerose.

outlook

Til tross for at kompensasjonen stadiet (uten kliniske tegn) visse hjertefeil beregnet i flere tiår, kan den generelle levealderen bli redusert, siden hjertet er bundet til å "slite ut" for å utvikle hjertesvikt med nedsatt blodtilførsel og ernæring av alle organer og vev, noe som fører til en dødelig utfallet.

Med en kirurgisk korreksjon av blemish, er prognosen for livet gunstig dersom medisiner tas som foreskrevet av legen, og utviklingen av komplikasjoner er forhindret.

Hvor mange lever med hjertesykdom?

Mange som hører en så forferdelig diagnose, spør umiddelbart spørsmålet - "Hvor mange lever med slike vices? ". Det er ingen utvetydig svar på dette spørsmålet, siden alle mennesker er forskjellige og forskjellige, er også kliniske situasjoner. De lever så lenge hjertet kan fungere etter konservativ eller operativ behandling.

Hvis hjertefeil utvikler seg, omfatter forebygging og rehabilitering et system med øvelser som øker nivået på kroppens funksjonelle tilstand. Systemet med helseforbedrende kroppsopplæring har til formål å øke nivået av pasientens fysiske tilstand til sikre verdier. Det er foreskrevet for forebygging av hjerte-og karsykdommer.

Tegn konklusjoner

Hjerteangrep og slag er årsaken til nesten 70% av alle dødsfall i verden. Sju av ti mennesker dør på grunn av blokkering av hjertene eller hjernens arterier.

Spesielt skremmende er det faktum at mange mennesker ikke engang mistenker at de har hypertensjon. Og de savner muligheten til å rette opp noe, bare gjør seg til fortvilelse.

 • hodepine
 • Hjertebanken
 • Svarte prikker foran øynene (fluer)
 • Apati, irritabilitet, døsighet
 • Uklar syn
 • svette
 • Kronisk tretthet
 • Hevelse i ansiktet
 • Nummenhet og kulderystelser av fingrene
 • Trykkspring
Selv ett av disse symptomene burde få deg til å tenke. Og hvis det er to, så ikke nøl med - du har hypertensjon.

Hvordan behandle hypertensjon, når det er et stort antall medisiner som koster mye penger?

De fleste medisiner vil ikke gjøre noe bra, og noen kan til og med skade! For øyeblikket er det eneste medisin som offisielt anbefales av Helsedepartementet for behandling av hypertensjon, Giperium.

til Institutt for kardiologi sammen med helsedepartementet utfører programmet " uten hypertensjon"Innenfor rammen som stoffet Giperium er tilgjengelig gratis, alle innbyggere i byen og regionen!

Les Mer Om Fartøyene