Hvilke produkter fortynner blodet og styrker veggene til fartøyene, som trenger dem

Fra denne artikkelen vil du lære: hvilke produkter fortynne blod og styrke veggene i blodårene. Hvorfor trenger vi en slik diett, hvordan og til hvem det kan være nyttig.

For å forhindre utvikling av kardiovaskulære patologier, anbefaler leger og ernæringseksperter å introdusere til diettprodukter som fortynner blod og styrker veggene i blodårene. På en så enkel måte kan elasticiteten til karene normaliseres, dannelsen av aterosklerotiske plakk og trombi kan forhindres, og normal koagulasjon av blodet gjenopprettes.

Spesielt effektive er produkter med høyt innhold:

 1. PUFA eller flerumettede fettsyrer (havfisk).
 2. Folsyre (asparges, bønner, nyrebønner).
 3. Askorbinsyre eller vitamin C (hvitløk, sitrus, currant, rødkål).
 4. E-vitamin (linfrø, ubehandlet oljeolje).
 5. Flavonoider (tomater, persille, bokhvete grøt, blåbær, aprikoser).
 6. Stoffer som reduserer mengden skadelig kolesterol eller fytosteroler (fiken, pistasjenøtter, sesam, persimmon).
 7. Kompleks av mineraler (ingefær, gurkemeie, kanel, kakao).

Denne dietten er relevant ikke bare for forebygging av sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Det er i stand til å forbedre kvaliteten på blodet og tilstanden til fartøyene med:

 • åreknuter
 • hjertesvikt;
 • aterosklerose;
 • iskemi av hjernen og hjertet;
 • arteriell hypertensjon;
 • forstyrrelser i blodkoagulabilitet (polycytemi);
 • diabetes mellitus;
 • fedme.

I tilfelle av alvorlige kardiovaskulære patologier, bør terapeut eller kardiolog konsultere valg av optimal diett. Med blodsykdommer med koagulasjonsforstyrrelser - hematolog, med endokrinopatier (diabetes) - endokrinolog.

Hva er dette dietten for?

Hva er de farlige endringene i vaskulære vegger og økt koagulasjon (koagulasjon) av blodet? I strid med elasticitet og permeabilitet av fartøyet kan skader, stratifisering, fremspring og veggbrudd forekomme.

Den skadede indre overflaten av fartøyet med tid knyttet til proteiner, spesifikke lipider, adhærer til røde blodlegemer. Dette danner en aterosklerotisk (kolesterisk) plakk og en trombus som delvis overlapper blodets lumen. Prosessen er mer aktiv med økt blodpropp.

Struktur av en aterosklerotisk plakk

Som et resultat utvikler brudd på blodtilførsel av organer og vev, oksygen sult (iskemi) i hjertemuskelen, hjernen, utrydder aterosklerose i ekstremiteter, åreknuter, tromboflebitt.

Komplikasjon kan være en komplett overlapning av fartøyets lumen (trombose), tromboembolisme (blokkering av vitale blodkar med avbrutt trombus), ulcerøs vevnekrose.

Liste over de 10 mest nyttige produktene med disse egenskapene

Denne listen består av de rikeste for nyttige stoffer - for styrken av blodkar og for fortynning av blod - og det er selvsagt ikke fullført.

1. Oljefisk (tunfisk, laks)

2. Uraffinert linfrøolje

3. Fersk hvitløk

4. Friske tomater

5. Haricot bønner (grønn asparges og bønner)

6. Valnøtter

7. Fersk rødkål

8. ingefær

9. Persimmon

10. Hvetespirer

For forebygging av aterosklerose og kardiovaskulære sykdommer er svært nyttige sitrusfrukter (grapefrukt med hvit hud på lobules), honning, kornblanding (havremel), gulrøtter, røde druer, og små porsjoner (daglig rate - 75 ml) av tørr rødvin.

Riktig ernæring (for blodårer og økt blodkoagulasjon)

Ethvert riktig diett for hjerte-og karsykdommer, samt økt blodpropp, inneholder minst dyrefett og maksimalt plantefiber. Dette betyr at dietten til en person med høyt kolesterol og vaskulær patologi ikke skal inneholde mer enn 1 gram animalsk fett pr. Kilo kroppsvekt.

De andre nyttige stoffene og proteinet som er nødvendige for cellemetabolisme (metabolisme), kan kroppen motta fra plantefôr, fisk, sjømat. Vegetabilsk fiber, som finnes i grønnsaker, frukt og frokostblandinger, fremmer nøytralisering av forhøyet kolesterol.

En nødvendig betingelse for forebygging av klumping av erytrocytter og dannelse av trombi er riktig drikkegruppe. En sunn person bør drikke opptil 1,5 liter rent vann om dagen (dette beløpet inkluderer ikke te, kaffe og supper), spesielt i den varme sesongen. Pasienter med hypertensjon og kronisk hjertesvikt, et slikt regime er kontraindisert, slik at vedheft av erytrocytter (adhesjon) forhindres ved utnevnelse av antitrombotiske legemidler.

Kardiomagnet - en av de vanligste antiaggregantene

Hvilke produkter skal jeg begrense

K vitamin K gir normal blodpropp, men i store mengder kan den nøytralisere effekten av antikoagulantia.

Produkter med høyt innhold av vitamin K:

 1. Pine nøtter og cedar olje.
 2. Egg.
 3. Soyabønner.
 4. Frisk melk.
 5. Olivenolje.
 6. Hvit, Brussel, blomkål, brokkoli.
 7. Bananer, kiwi, avokadoer.
 8. Grønn te.
 9. Spinat.

Med uttrykte grader av åreknuter eller dens komplikasjoner (tromboflebitt), kardiovaskulære patologier, aterosklerose og økt blodkoagulasjon fra daglig bruk av disse produktene, er det bedre å avstå helt.

Produkter med høyt innhold av vitamin K

Med kardiovaskulær sykdom er det nyttig å redusere bruken av aterosklerose for forebygging:

 • salt (opptil 4,5 gram per dag);
 • stekt mat, foretrekker rå, kokt eller dampet;
 • pickles, hermetikk, røkt produkter;
 • smør, animalsk fett, margarin, fett kjøtt;
 • slakteavfall;
 • hvitt brød, gjærmuffins, konfekt;
 • sukker, søtsaker.

Enhver diett bør inneholde en balansert mengde næringsstoffer og er mer nyttig for forebygging. Ingen produkt eller kompleks er i stand til å rydde fartøyene fra de allerede dannede kolesterolplakkene og kan bare stoppe den videre utviklingen av aterosklerose og dens komplikasjoner.

Vaskulære styrkeprodukter

Menneskekroppen er gjennomsyret av blodkar, blodårer, kapillærer, hvis helse må overvåkes godt. Regelmessig medisinsk undersøkelse, tar nødvendige medisiner og riktig ernæring, moderat fysisk aktivitet - disse er komponentene i omsorgen for hjernens, nesen, bena og øynene. En viktig rolle i styrken av blodårene spilles av tilstrekkelig ernæring. Bruken av visse produkter vil bidra til å styrke veggene i blodkarene, rense kroppen.

Hva du trenger for å styrke fartøyene

Mange vet at riktig ernæring er et løfte om god helse og humør. Et balansert kosthold gir kroppen med de nødvendige stoffene, vitaminer og mikroelementer, noe som er svært viktig for vaskulær helse. Ved bruk av "rette" produkter, vil kroppen senke nivået av kolesterol, karene vil være sterke, noe som vil bidra til å unngå alvorlige sykdommer. Så hvilke matvarer for vaskulær styrking er nødvendig for en person? Kostholdet bør omfatte frukt og bær, grønnsaker, magert kjøtt, fettfisk, oliven og noen andre vegetabilske oljer. I dette tilfellet må du unngå skadelig mat: søtsaker, duftende boller, hurtigmat og stekt mat. Maten er best tilberedt for et par, bake, koke. Nedenfor vil vi se nærmere på produkter som styrker karene og kapillærene, og forteller deg hvorfor dietten skal inkludere en eller annen mat.

Nøtter: Et kjent middel som styrker veggene i menneskeskip

Til tross for det høye kaloriinnholdet, er forskjellige typer nøtter veldig sunne, og de er til stede selv i kosttilskudd. Ikke et unntak og helsen til blodkar, er nøtter ekstremt viktige for deres styrke. Først av alt, for å styrke skipene trenger vi mandler og valnøtter. De inneholder omega-3 syrer, magnesium og mange andre nyttige stoffer. Spesielt valnøtter har en positiv effekt på kardiovaskulærsystemet, hindrer utviklingen av aterosklerose, fôrer hjertet og styrker karens vegger. Å spise valnøtter bidrar til å redusere nivået av "dårlig" kolesterol, og øke nivået av "bra".

Bær og vaskulær helse

Bær har mye vitaminer, pektiner, mikroelementer, syrer og andre nyttige stoffer. Derfor er disse produktene nødvendige for vaskulær styrke. Blant de mange stoffene som utgjør bær, er kalium og magnesium ekstremt nyttig for kardiovaskulærsystemet. Kalium fjerner væske fra kroppen, forbedrer arbeidet i hjertet, det er nødvendig for menneskekroppen i arytmi. Og magnesium reduserer risikoen for vaskulære sykdommer, utvider veggene i blodårene, forbedrer blodsirkulasjonen, reduserer blodtrykket. Vitamin C, hvis rikdom kan skryte av mange bær, styrker veggene i blodårene, beskytter dem. Vitamin P, som også er rik på mange bær, gir helsen til kapillærene. Fiber fjerner skadelige stoffer fra kroppen, senker kolesterolet. Spesielt nyttig for å styrke blodkar er jordbær, kirsebær, kirsebær, svart og rødbær, bringebær. I sorten er vitamin C mer enn i epler.

frukt

Disse planteprodukter styrker også veggene i blodårene, gjør blodet mer flytende, renser det, regulerer nivået av kolesterol. Men ikke alle frukter har en spesiell effekt på kardiovaskulærsystemet. Vi vil fortelle deg om de som er spesielt nødvendige for å styrke veggene i blodårene.

Epler, men dårligere enn svart currant i innholdet av askorbinsyre flere ganger, forblir fortsatt på listen over spesielt viktige produkter for hjerte, blodårer og hjernen. De er også rik på kalium, pektin, fiber og vitaminer, som senker kolesterolnivået i blodet, renser kroppen, lindrer hevelse og normaliserer blodtrykket. I tillegg er epler ekstremt nyttige for helse generelt. Forresten, finn ut hvordan du går ned i vekt på epler.

Garnet er kjent som leder blant produkter som er nyttige for kardiovaskulærsystemet. Det senker kolesterol, forteller blod, sliter med anemi. Å spise granateple for å styrke fartøyene du trenger frisk, eller i form av ferskpresset juice.

Grapefrukt er ikke bare en berømt fettforbrenner, men styrker også veggene i blodårene. Det fjerner tretthet, senker blodtrykket, forhindrer en rekke sykdommer.

Nyttige grønnsaker

Noen grønnsaker gir et stort bidrag til helsen til menneskeskip. Disse urteprodukter inneholder mange nyttige stoffer som er nødvendige for alle kroppssystemer.

Hvitløksklær er ikke bare et utmerket antiviralt middel, men også et produkt som styrker kardiovaskulærsystemet. Spesielt er det nyttig for personer med høyt blodtrykk. Nitrogenoksyd og hydrogensulfid, som er en del av hvitløk, som bidrar til å justere blodtrykket.

Gresskar, selv om det ikke er enstemmighet til hvilken art som tilhører (er en grønnsak eller frukt), et ekte lagerhus av næringsstoffer. C-vitamin, betakaroten, kalium og andre stoffer som utgjør denne kulturen, er svært nyttige for fartøyer. Gresskar bidrar til å normalisere vann-saltmetabolismen og senker trykket.

Agurker, eggplanter, tomater, sorrel, salat og grønnsaker bidrar også til helsen til kardiovaskulærsystemet. Det styrker veggene i blodårene, reduserer presset, renser kroppen.

Bruken av belgfrukter

Bønner og linser er spesielt fremstilt for sin fordel for fartøy. De er rike på kalium og fiber, som, som vi allerede har sagt, bidrar til å motvirke hjerte-og karsykdommer.

Korn, styrke kar

Spesielt rik på fiber, omega-3-fettsyrer, kalium, havremel og bokhvete, er det nødvendig å styrke den vaskulære veggen. Bruken av kornavlinger bidrar til å redusere kolesterol, opprettholder vaskulær helse. De mest nyttige er store korn, de inneholder mer fiber.

avokado

Dette produktet har lenge vært kjent for sine nyttige egenskaper for hele menneskekroppen. Inkludert i flerumettede fettsyrer, redusere risikoen for kardiovaskulær sykdom, forbedre mental ytelse og styrke minnet. Med mangel på disse stoffene oppstår problemer med kolesterol metabolisme ofte. La oss på nytt minne om fordelene med kalium, som er rik på kultur. Kobber tillater ikke utvikling av anemi, jern er et viktig element som påvirker blodsammensetningen. Avokado inneholder også vitaminer E, B6, C. Vi vil imidlertid ikke liste opp hele spekteret av næringsstoffer som utgjør denne kulturen. La oss bare si at en oljeaktig plante, i tillegg til å senke kolesterolet, vil bidra til å redusere blodtrykket. Det er viktig å bruke avokado for å styrke veggene i blodkar i en rå form.

Linfrøolje

Linfrøolje inneholder mye Omega-3 fettsyrer, som bidrar til å regulere kolesterol og fortynnet blod. Men på grunn av høy næringsverdi må du ikke overdrive det med dette produktet. Tre ss per dag med linolje vil være mer enn nok som en dressing salat.

Kjøtt og fisk for vaskulær helse

Fisk er ekstremt nyttig for å styrke blodkar. Fettvarianter av fisk er spesielt rik på Omega-3-syrer og andre fordelaktige stoffer. Makrell, ørret, tunfisk, laks og laks skal inkluderes i den ukentlige menyen, helst minst tre ganger. Bruken av slike fisk er en god forebygging av en rekke sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

Når det gjelder kjøttprodukter, bør det gis fortrinn til småfettvarianter av kjøtt, spesielt fjærfe og kaniner.

Hva å spise på søtt?

Overraskende styrker sjokolade også veggene i blodårene og reduserer trykket. Men for en slik effekt er det viktig å spise mørk sjokolade med et kakaoinnhold på mer enn 70%, og selvfølgelig vet du målet! Melk sjokolade inneholder små kakao bønner og mye sukker.

Hva du trenger å drikke for å styrke blodårene

For å styrke skipets vegger er det viktig ikke bare å spise sunn mat, men også å bruke den nødvendige flytende hastigheten. En dag bør drikke mer enn 1,5 liter vann. Det er vann, ikke te, kaffe og enda mer, søt brus. Fra søte butikkdrinker er det bedre å nekte helt, og tillate kaffe og te per kopp per dag. Det vil være nyttig å bruke buljonger fra bær, som vi snakket om i begynnelsen av artikkelen.

Vaskulære styrkeprodukter: Hva er nyttig å spise?

Menneskekroppen inneholder et utallige antall arterier og årer, hvis helse spiller en viktig rolle i hele kroppens funksjon. Produktene for å styrke karene kan være forskjellige - du bør ikke tro at du bare vil ha grønnsaker.

Å vite nyttig informasjon fra en hvilken som helst person i stand til å skape brukervennlig meny, slik at for å redusere sannsynligheten for patologier så som aterosklerose, åreknuter, iskemi og andre sykdommer.

Hva skal jeg spise?

Riktig ernæring er et løfte ikke bare for god helse, men også for godt humør. Vi er det vi spiser - et ordtak som fullt ut reflekterer virkeligheten.

Man bør huske at forbruket av ulike "søppel" i form av hurtigmat, forskjellige sjetonger og andre halvfabrikata ikke gjør det bedre og sunnere. Den patogene sammensetningen provoserer avhengighet, og som følge av dette kan en person ikke nekte å vane snacking med skadelige produkter.

Det er verdt å merke seg at for å danne vaner krever menneskekroppen 21 dager. Dette faktum er ikke refuted av enten leger eller psykologer. Følgelig er bruken av skadelige produkter i en slik tid - farlig, fordi en person ikke kan uten dem.

Det er nødvendig å danne sunne vaner, og det er bedre å gjøre det i barndommen.

Et balansert kosthold vil bidra til å fylle opp kroppen til alle nødvendige komponenter, som inkluderer:

Alle disse komponentene er nødvendige for å opprettholde parametrene til kardiovaskulærsystemet i norm.

Med forbruk av gode, sunne matvarer i kroppen reduseres lipoproteinparametrene med lav tetthet. Denne positive effekten er grunnlaget for å forhindre manifestasjon av alvorlige plager. Men hva skal du spise for å styrke blodårene?

Listen over nyttige komponenter av dietten er gitt:

 • frukt og bær;
 • friske grønnsaker;
 • fettfattig kjøtt;
 • sjøfisk;
 • olivenolje.

De nyttige egenskapene til hver komponent i dietten vil bli beskrevet senere. Men innføringen av nyttige komponenter i dietten - ikke nok. Det er viktig å ekskludere fra diett skadelige komponenter.

Alle måltider skal tilberedes ved hjelp av milde varmebehandlingsmetoder. Det er bedre å gi preferanse til damping, baking, matlaging.

Medikamenter har aktive evner i rensing og styrking av vaskemuren, men prisen er ofte høy, og bivirkninger er ikke uvanlige.

Oppmerksomhet vær så snill! Muligheten for å nekte å bruke medisiner bør diskuteres med en spesialist. Forbud mot denne kontoen er som regel manifestert i tilfeller der kolesterolet i en persons blod øker vesentlig og det er stor risiko for trombose.

Videoen i denne artikkelen vil fortelle deg hva du trenger å spise for å normalisere sirkulasjonssystemet.

Fordeler med nøtter

Tenk om å ta med nøtter i kostholdet, mange tvil. Et tvil er gjort av det høye kaloriinnholdet i produktet og den økte konsentrasjonen av fettstoffer. Til tross for sin kontroversielle sammensetning med et jevnt forbruk av kjerner, er det i stand til å gi ekstraordinære fordeler.

Oppmerksomhet vær så snill! Det er oppskrifter basert på nøtter med høy evne til å rense arteriene.

Den største fordelen kan trekkes fra følgende typer nøtter:

Ved vanlig bruk av nøtter i mat, reduseres konsentrasjonen av dårlig kolesterol, og den nyttige substansen øker. Fett inneholdt i kjernen "gi" hjertet de komponentene som er nødvendige for arbeid.

Det er noen advarsel - du kan ikke bruke nøtter til alle pasienter som ønsker å styrke fartøyene. Personer som er predisponert for å manifestere en allergisk reaksjon, bør nærme seg spørsmålet om å inkludere kjerner i en diett med høyt ansvar. Begrensninger av denne art er forbundet med økt sannsynlighet for allergisk reaksjon som følge av forbruk.

Hvilke bær er nyttige?

Sammensetningen av bær inneholder et stort antall nyttige stoffer:

Det er derfor slike produkter er en uunnværlig mat for prosessen med å forhindre manifestasjon av patologier. Oppregner hvilke produkter som gjenoppretter veggene i blodårene, det er umulig å ikke nevne disse nyttige stoffene.

Mest av alt helbredende komponenter i bær som inneholder i sammensetningen av kalium og magnesium.

Blant listen over de mest nyttige bærene er:

Du kan bruke disse produktene ikke bare om sommeren. Bær kan lagres ved å fryse, denne måten å bevare nyttige egenskaper ødelegger ikke nyttige egenskaper.

Frukt er den beste trioen

Blant listen over nyttige produkter er:

Alle listede produkter er vist på bildet i artikkelen. Epler, litt dårligere enn noen bær for innholdet av C-vitamin, tilhører likevel listen over de mest nyttige fruktene til fartøyene.

De har ikke bare positivt innflytelse på CAS, men reduserer også viskositeten til blodet, slik at det kan passere uhindret gjennom karene. Epler, for eksempel, forhindrer slag.

Oppmerksomhet vær så snill! Produkter for å styrke veggene i blodårene bør konsumeres regelmessig. I dette tilfellet er det mulig å få mest mulig nytte av bruk.

Nyttige egenskaper granatäpple inkluderer:

Fordelene kan hentes ikke bare fra frisk frukt, men også fra juice. Grapefrukt, som er en kjent fettforbrenner, har også positive egenskaper.

Blant de positive egenskapene kan identifiseres:

 • eliminering av tretthet;
 • redusert blodtrykk;
 • styrking av de vaskulære veggene;
 • forebygging av mange patologier.

Produkter som fortynner blod og styrker veggene i blodkar er frukt. Alle listede komponenter har slike egenskaper.

Det bør huskes at forbruket av mat fra denne listen er forbudt for ulcerative sykdommer i mage og tolvfingertarmen.

grønnsaker

Blant den generelle listen over nyttige grønnsaker er:

Alle vet om de helbredende egenskapene til hvitløk. Han fikk tittelen på folkemusikantivirus, og spiste det i løpet av sesongen av akutte luftveisinfeksjoner kan unngå forkjølelse, men dette slutter ikke hans positive egenskaper. Spicy denticles har evnen til å styrke karene, komponenten er nyttig i hypertensive sykdommer, fordi det bidrar til å stabilisere blodtrykksindikatorer.

Selvfølgelig, vurderer at det er nyttig å spise for å styrke arterier, det er umulig å ikke nevne grønnsaker. Mange av dem kan utgjøre grunnlaget for dietten, sikre forbedring av sirkulasjonssystemet og stabilisering av kolesterol.

Fisk og kjøtt i kostholdet

Fisk og kjøtt bør være til stede i hver enkelt diett. Den største fordelen kan fås fra fiskefettvarianter, som har Omega 3-syrer og andre komponenter.

Forbruker mat bør være minst 3 ganger i uken, bør oppmerksomheten stoppes på følgende typer fisk:

Velger kjøtt ingredienser, bør du gi preferanse til fettfattige varianter av kjøtt. Med tanke på produkter som styrker veggene i blodårene i åreknuter (se varicose sykdom - årsaker, manifestasjoner, behandlingsmuligheter og forebygging), kan du ikke unngå å nevne fisk. Høye konsentrasjoner av fettsyrer har en positiv effekt på alle systemer i menneskekroppen.

Og hva med dessert?

Ikke skade sødmen av naturlig opprinnelse:

 • sjokolade med kakaoinnhold på minst 70%;
 • Kozinaki;
 • lim;
 • marmelade;
 • Turkish Delight.

Det er viktig å huske dimensjonaliteten. Hvis du bruker mat i akseptable doser, vil du kunne dra nytte av organismen og ikke forårsake skade på helsen din.

Å nekte fra søtsaker er ikke verdt det, fordi det er en kilde til energi og godt humør.

Nyttige tips

Å forbruke nyttig mat er ikke nok, det er viktig å observere de grunnleggende reglene som innebærer en forandring i livets rytme.

Instruksjonen er som følger:

 1. Koker bedre på vegetabilsk olje (velge mellom solsikke og oliven, det er bedre å gi preferanse til sistnevnte).
 2. Du bør vurdere å kjøpe en panne med Teflon belegg (du kan lage mat uten olje).
 3. For dressing salater, bør du bruke vegetabilske oljer, helt forlate majones.
 4. Sport er en viktig faktor i styrken av fartøyene. Menneskekroppen må daglig motta moderat fysisk aktivitet.
 5. For å sikre fjerning av skadelig kolesterol bør hver morgen drikke et glass varmt vann på tom mage.
 6. Det er viktig å minimere bruken av salt.
 7. Det er nødvendig å begrense bruken av koffeinholdige drikker.
 8. Alkoholforbruk og nikotinavhengighet gjør også skade.
 9. Ikke mindre viktig er å forebygge stress.
 10. Kun en lege kan med rimelighet vurdere prosessen med utvinning. Eventuell korreksjon av doser av anbefalte medisiner bør kun gjennomføres med tillatelse.
 11. Spor endringen i baseline indikatorer vil hjelpe biokjemisk blodprøve, som må tas 2-3 ganger i året.

Disse anbefalingene vil bidra til å optimalisere livets rytme. Overholdelse av matlagingstips vil bidra til å gjøre det daglige kostholdet til en person mer nyttig. De første tegnene på forbedring i trivsel vises etter bare 1-2 måneder.

Riktig ernæring er nøkkelen til sterke og sunne blodårer. Med rettidig korreksjon av dietten kan det forhindre utvikling av alvorlige problemer i form av kolesteroldeposisjon og utvikling av alvorlige kardiovaskulære patologier.

10 mest nyttige produkter for hjerte og blodårer

Hele vår kropp er helt riddled med blodårer. Hjerteslag, blod beveger seg til organer og vev i arteriene (arterioler og kapillærer), og deretter til hjertet gjennom vener, venøs kapillærer og venyler. Den stadige bevegelse av blodet, anriket med vitaminer og essensielle sporelementer, en reduksjon under påvirkning av den energipuls, og også akkumulering av kolesterol og feilfunksjon av organer forårsaker vaskulær vegg i forfall.

Fartøy begynner å skaffe kolesterolplakk, smal, trombose, aterosklerose og som et resultat et hjerteinfarkt eller hjerneslag. Hvordan beskytte deg mot slike uønskede konsekvenser? Spis hver dag de nødvendige produktene for å styrke blodårene, juster kostholdet ditt, ta en negativ innvirkning på kroppen med et ubalansert kosthold og kan være stolt av utmerket helse.

Hva er symptomene på vaskulære problemer?

 • Det er mørke sirkler foran øynene når du svinger skarpt, eller når du står opp;
 • ofte svimmel;
 • føler vondt i fartøyene;
 • Det er en dårlig tilstand av helse, når det er veldig varmt og ubehag i kulde;
 • ofte blir lemmer kalde, dumme (armer, ben og fingre);
 • tidligere svingte ikke i kjøretøyet, men begynte nylig;
 • når været forandrer seg reagerer kroppen med hodepine og tåke foran øynene;
 • trykket faller kraftig og øker kraftig;
 • plutselig kan det oppstå en sterk hjertebank;
 • plutselig besvimelse (besvimelse).

Daglig bruk av produkter for å styrke blodkar betyr omsorg for hjernen, hjertet, leveren, øynene, bena, hvor det er fare for tette og ruptur av blodårer, kapillærer eller årer.

10 produkter for vaskulær styrke

Valnøtter, mandler anbefales for deres syrer og magnesium. Kjernen i valnøtten forhindrer utviklingen av aterosklerose, tilstopping med kolesterol, gir tilstrekkelig ernæring til hjertet og styrker veggene til karene.

Bær hindrer aldring av celler i kroppen, fordi de har en masse vitaminer, - disse er nyttige produkter for å styrke blodkar. Rik på kalium, som raskt fjerner det akkumulerte væsken fra kroppen. Magnesium i bær reduserer risikoen for atherosklerose, utvider veggene i blodårene, justerer blodsirkulasjonen. Rekordholdere for gunstige effekter på fartøyene: jordbær, kirsebær, kirsebær, sorte og røde bønner, bringebær. I solbæren, 15 ganger mer C-vitamin enn i eplet. Det er svart currant som vises til personer med hjerteproblemer, da det har en tonisk effekt på hjertearbeidet.

Hvitløk er kjent for alle som en antiviral metode, men få vet at det også kan ha en effektiv effekt på mennesker som lider av hypertensjon. Nitrogenoksyd, hydrogensulfid er de mirakuløse stoffene som er i stand til å justere blodtrykket og senker for mye av fartøyets tone.

Kornblandinger har en inhibering av kolesterol og dets akkumulering, det er fiber som bidrar til å forbedre nivået av kolesterol i blodet. Det er nødvendig å velge porrer der det er mer fiber: bokhvete, havremel.

Garnet er anerkjent som leder blant nyttige produkter for hjerte og blodårer. Det er angitt å bruke i frisk form. Pomegranate juice fortynner blod, et utmerket middel for anemi.

Epler har en gunstig effekt på hjernens aktivitet, på kardiovaskulærsystemet, forbedrer hukommelse, tarmarbeid, generell helse. Kalium i epler bidrar til å fjerne giftstoffer og giftstoffer fra kroppen. Pektin renser karene, tarmen, forhindrer dannelsen av plakk.

Grapefrukt inneholder vitaminer, som er ansvarlige for stramming av blodkar, lindrer tretthet, bidrar til å senke blodtrykket. Det er indikert for forebygging av hjerteinfarkt, diabetes mellitus. På en uke, bruk 2 foster av grapefrukt til forebyggende formål.

Avokadoer fornyer underskudddet av flerumettede syrer i kroppen, noe som signifikant reduserer sjansene for aterosklerose av karene og akkumulering av kolesterolplakk. Avokado har de rikeste reservert av kalium, så det påvirker spesielt hjertearbeid, for hjertemuskelen.

Bønner og belgfrukter er rik på kalium og vegetabilsk fiber, de har også flavonoider, som forebygging av hypertensjon. De har alt som er så nødvendig for vellykket og problemfri drift av hjertet: fiber, protein, folsyre, jern.

Fisk er uunnværlig for både beinvev og hjerte, fordi det er et naturlig lagerhus av Omega-3. Hvilken fisk er nyttig: laks og laks. Du kan også spise makrell, ørret eller tunfisk.

Slike produkter for å styrke fartøyene vil gi et langt og lykkelig liv til hjertet ditt.

Nyttige produkter for blodårer

De mest forferdelige sykdommene-stroke og infarkt-er forbundet med vaskulær forstyrrelse. Og for å holde dem i god stand hjelper det riktige kostholdet.

Det er klart at alkohol, hurtigmat, saltet mat er skadelig for blodårene. Men det er også nyttige produkter som gjenoppretter skarens elastisitet og forhindrer atherosklerotiske plakkes deponering i dem, normaliserer trykket og inneholder også stoffene som er nødvendige for optimal blodsammensetning.

Produkter rensing fartøy

Plakk er dannet av feil ernæring på karenees vegger. Akkumuleringen reduserer tverrsnittet av fartøyene og deres elastisitet. Det er nødvendig å konstant overvåke hva du spiser. Bruk matrensingsbeholdere til mat.

I utgangspunktet er det produkter som inneholder fiber. Det fjerner skadelige stoffer, renser og reduserer kolesterol.

Hele korn

Helkorn brun ris, havre og bokhvete, grovbrød grovt rike kostfibrer som binder overskytende kolesterol og avgi den fra kroppen.

Bønner, bønner

Bønner og belgfrukter inneholder store mengder protein, fiber, jern, og folsyre kisloty.Pri at de mangler den essensielle fett kisloty.Eto produkter for forebyggelse og behandling av aterosklerose, slag.

asparges

Asparges er en av de beste naturlige rensemidler av arterier. Den behandler enda flerårig betennelse i blodårene og senker arteriell blodtrykk, forhindrer dannelsen av blodpropper.

Forberedelse: Kok asparges bare et par minutter i litt saltet vann, dryss deretter med oliven eller solsikkeolje. Legg på bordet som garnityr.

brokkoli

Brokkoli og andre kål er rik på vitaminer C og K, som forhindrer avsetning av salter i kolesterolplakk og skade på arteriene.

I brokkoli, mye fiber, som normaliserer nivået av kolesterol.

Det kan brukes i supper og koker det garnir.Gotovit trenger ikke for dolgo.Pravilno kokt kål bør forsiktig knekke.

gurkemeie

Gurkemeie har en veldig sterk anti-inflammatorisk effekt, forhindrer herding av arteriene, reduserer fettinntak i dem med så mye som 26%. Tilsett gurkemeie i første og andre retter. Du kan spesielt legge det til varm melk.

persimmon

Persimmon inneholder 2 ganger mer fiber og antioksidanter enn et eple. Og disse stoffene er bare nødvendig for en god arbeidsevne i sirkulasjonssystemet.

Også i den er det polyfenoler, som reduserer tilslutning av kolesterol til de indre veggene til fartøyene.

spinat

Spinat inneholder folsyre og andre essensielle stoffer. Det bidrar til å normalisere blodtrykket. En servering med spinat om dagen reduserer risikoen for vaskulær sykdom med 11%. Om vinteren kan fersk spinat erstattes med frosne blader og legges til maten: salater, supper, omeletter.

Produkter som styrker fartøyene

Det er nødvendig å kontinuerlig levere til byggematerialet byggematerialet som vaskulær helse er avhengig av. Mat styrke fartøy bør inneholde vitaminer og mineraler veschestva.Konechno egentlig er en frukt og bær: granatepler, appelsiner (sitrus), kiwi, persimmon, tranebær, svart rogn, smorodina.Pochti alle bær inneholder vitamin C, som styrker og beskytter Veggene på fartøyene fra skade og betennelse..

avokado

Avokado inneholder sink og andre mineraler som trengs for å reparere vev, inkludert vaskulære vegger. Hvis hver dag i en uke er det en avokado, så kan nivået av "dårlig" kolesterol reduseres med 17% og nivået av "gode" øker.

Prøv å legge på kornbrødet tynne skiver av avokado i stedet for smør. Hvis du ikke liker smaken av denne smørbrød, prøv å legge denne eksotiske frukten til salater.

grapefrukt

Grapefrukt er unik i sine helbredende egenskaper. Det er en god assistent for nesten alle prosesser i kroppen.

Han renser fartøyene. Pektiner grapefrukt sosudy.A styrke blod som inneholdes deri, mineralske stoffer (kalsium, magnesium, natrium, kalium, fosfor, jern, jod, kobolt, sink, fluor, kobber, mangan) og vitaminer (beta-karoten, vitamin A, C, E, PP, gruppe B) gjenopprette elastisiteten til veggene på fartøyene.

Det er ønskelig 2-3 ganger i uken å spise i en av måltidene en hel grapefrukt umiddelbart. Bare du må gjøre dette i tidsintervallet mellom medisinene.

tranebær

Tranebær er rik på kalium og askorbinsyre. Regelmessig bruk av dem vil bidra til å redusere risikoen for kardiovaskulære sykdommer med 40%.

Hytteost

Høstost inneholder lett fordøyelige aminosyrer-et byggemateriale som er nødvendig for bevaring av blodkarets vegger.

Også i sammensetningen innbefatter en rekke mineraler, uten hvilke normal blodstrømning er umulig.

Folk som daglig spiser magre meieriprodukter, sjelden lider av sykdommer i sirkulasjonssystemet sammenlignet med temi.kto ikke spise yoghurt og ost, og yoghurt drinker.

Prøv å kjøpe meieriprodukter med lav prosentandel av fett og uten tilsetning av konserveringsmidler.

laks

Laks eller annen fet fisk-tunfisk, makrell, sild-inneholder omega-3 fettsyrer. Hvis du inkluderer fettfisk i menyen med kostholdet ditt to ganger i uken, kan du redusere risikoen for å utvikle kardiovaskulære sykdommer, redusere betennelse og forbedre kolesterol metabolisme.

Nyttige fettsyrer finnes også i mandler og valnøtter, gresskar og sesamfrø, olivenolje og linolje.

Produkter som utvider fartøyene

Med aterosklerose er karene konstant undertrykk av blodstrømmen, hvor strømmen mangler en fri lumen. Derfor lider du ofte av hyppige hodepine.

Redusere trykket vil hjelpe produkter som utvider karene.

granateple

Granatäpplen inneholder mange fytosubstanser som beskytter slimhinnene i arteriene mot skade og betennelse.

Granateple juice stimulerer dannelsen av nitrogenoksid i kroppen, noe som bidrar til utvidelse av blodkar og forbedrer blodbevegelsen i dem.

alger

Alger brukes ikke ofte i matlagingen av landet vårt. Likevel, daglig inntak av tang lindrer kronisk krampe i arteriene, normaliserer blodtrykk og hjelper leveren til å produsere 'gode' kolesterolet, bremser ned utviklingen av aterosklerose.

Grønn te bidrar til å redusere blodtrykket ved å utvide karene og senke kolesterolet.

Eksempel på daglig diett

frokost:

Grøt (med kanel, rosiner, honning, rødbeter) eller frukt eller salat eller hytteost (med honning)

Ferskpresset sitrusjuice eller rose hofter
lunsj:
salat
Fisk eller kyllingbryst med garnering av grønnsaker

Eller grønnsaker med ris eller bokhvete med sopp
Eller suppe.
Grønn te
snack:

Salat eller frukt

Middag 2 timer før sengetid:

Høstost eller yoghurt

Kontroll over ernæring, bruk av nyttig mat for blodkar er nødvendig, ikke bare når du er diagnostisert: aterosklerose eller Gud forby, oppstod et slag. Med slike sykdommer er det nødvendig å ha en streng riktig diett. Men også om profylakse av vaskulære sykdommer bør ikke glemmes fra ung alder.

De 20 mest nyttige produktene til fartøyene som styrker veggene sine, forbedrer tilstanden og forbedrer tonen

En uunnværlig tilstand for fysisk, mental og mental aktivitet opp til den eldre alderen er sunne kar.

Ifølge forskningen, deres vanlige arbeid avhenger direkte av personens livsstil, og først og fremst på å observere visse næringsregler for vaskulær helse.

Regelmessig inntak av produkter som er skadelig for blodårene: fett kjøtt og meieriprodukter, røkt kjøtt, pølser, lav kvalitet godterier, bekvemmelighet mat og fastfood før eller senere, garanterer en reduksjon lumen i blodårene og blokkering av årer som støttes av forskning.

For å forhindre at dette skjer i ung alder, er det nødvendig å danne et diett i tide som ikke bare vil være harmløst for blodårene, men vil bli et løfte om helse og ungdom. I denne artikkelen vil vi snakke om de mest nyttige produktene til menneskefartøy.

1-8: Frukt og grønnsaker

Nyttige vaskulære grønnsaker og frukt må være 2/3 av den daglige diett, hvis det er kardiovaskulær sykdom slik som hypertensjon, aterosklerose, åreknuter, trombose, har slag eller hjerteinfarkt. Lignende produkter, som styrker veggene i blodkar og kapillærer, er også nyttige for dem som bare overvåker renheten av deres årer og arterier og hjertens muskelhelse.

1. Sitron

Vitamin C, essensielle oljer, antioksidanter er nødvendige for både syke og friske mennesker. Kardiologer anbefales å bruke sitronen hele tiden, og en gang i året for å rense karene med sitron og helbrede hjertet med narkotika basert på det, siden sitrus ikke bare gir vitaminer, men også:

 1. reduserer innholdet av "skadelig" kolesterol i blodet;
 2. fjerner giftstoffer;
 3. oppløser gamle kolesterol innskudd;
 4. sitron er et produkt som øker elastisiteten og den generelle tonen i karene og venene på underdelene.

Med halsbrann, gastritt, bukspyttkjertel sykdom, sitron brukes med stor forsiktighet.

2. Beetroots

Denne grønnsaken er tradisjonelt ansett som en av de mest nødvendige i pasientens meny atherosklerose. I rå og kokt form:

 1. bete renser arteriene og brukes til å styrke og forbedre tilstanden til blodkar og blodsammensetning;
 2. produktet bidrar til å redusere trykket;
 3. det bidrar til å redusere hevelse og redusere overflødig vekt;
 4. bra styrker hjertemuskelen, da den inneholder mange mineraler det trenger.

Hvis løpet av 2-4 uker kontinuerlig mottar fersk bete juice, deretter tester for "skadelige" kolesterolet viser de gunstige endringene og helsetilstanden har bedret seg markert: forsvinner hodepine, svimmelhet, tinnitus. Det er best å kombinere det med gulrot eller gresskar.

3. Selleri

Med medisinske formål og for å opprettholde helse bruker rot og stilk av selleri. I de varme rettene legger du roten, og stilkene blir lagt til salaten eller lager medisiner med dem, fordi denne grønnsaken:

 1. normaliserer blodsukkernivået og er nyttig i diabetes mellitus, som ofte følger med vaskulære patologier;
 2. Brukes som middel til å senke blodtrykket og forbedre ytelsen til blodkarene;
 3. selleri styrker veggene i arteriene.

Ikke desto mindre er selleri som et middel ikke ønskelig for åreknuter, siden det utvider veggene til fartøyene.

4. Gresskar

Gresskar anbefales for helsen til blodkar og hjerte i enhver form. Den er bakt, stuvet, kokt, spist rå i salater. Veldig nyttig og gresskarjuice, som blandes med frukt og andre grønnsaker. Gresskar er kjent for det faktum at:

 1. reduserer mengden kolesterol i blodet;
 2. bidrar til å fjerne giftstoffer og tillater ikke kulldannelse av blodkarets lumen;
 3. bidrar til å redusere overflødig vekt
 4. vitamin og mineralsammensetning, samt andre nyttige stoffer i frø og kjøtt, styrker og nærer hjertemuskelen.

Kontraindikasjoner til bruk praktisk talt ikke eksisterer, bortsett fra individuell intoleranse, noe som er sjeldent, fordi gresskaret regnes som et hypoallergent produkt.

5. Hvitløk

Denne krydret grønnsaket overlater smaken av retter og helbreder kardiovaskulærsystemet. Den kurative effekten den har og blir tilsatt til mat som krydder, og som en del av medisinene i tradisjonell medisin:

 1. det senker blodtrykket og normaliserer blodsukkeret;
 2. hindrer liming av blodceller, og forhindrer dermed dannelsen av blodpropper;
 3. hvitløk oppløser kolesterolplakk på veggene på fartøyene;

Siden hvitløk er et produkt som styrker hjertet, brukes det selv etter et hjerteinfarkt, men ikke umiddelbart og gradvis introdusert i dietten. Hvitløk i kombinasjon med sitron er spesielt effektiv.

Det finnes en rekke kontraindikasjoner: i sin råform brukes den med forsiktighet i sår med høy surhet, med nedsatt nyrefunksjon, diabetes, graviditet; når laktasjon ikke er verdt å spise hvitløk.

6. Løk

Løk, grønn og andre typer og varianter av løk er veldig nyttige for mange kroppssystemer. Særlig godt løk påvirker fartøyets tilstand:

 1. senker kolesterolet;
 2. oppløser kolesterolvekst.

Løk er også nyttig for hjertet med høyt innhold av sporstoffer, flavonoider, vitaminer. Men det kan provosere overdreven aktivitet i nervesystemet og hjertemuskelen, og øke også trykket.

Derfor, med en tendens til hypertensjon, med takykardi og et nylig overført infarkt, brukes løk litt etter litt. Det kan skade mennesker med GI sykdom.

7. ingefær

Takket være mineraler, vitaminer, essensielle oljer og aminosyrer er ingefær interessant for kjerner og friske mennesker. Det kan erstatte mange kjemiske preparater, fordi:

 1. Ingefær styrker hjertemuskelen, er en god forebygging av tynning;
 2. lindrer spasmer av cerebral fartøy;
 3. fortynner blod ikke verre enn aspirin, og hemmer dermed dannelsen av blodpropper
 4. er en naturlig antioksidant, - forynger alle organer;
 5. renser fartøy av fettstoffer;
 6. Den er nyttig både ved økt trykk og ved senket trykk;
 7. produktet har restorative egenskaper i vaskulære sykdommer.

Men å være et sterkt nok verktøy, Ingefær ikke brukes i akutte former for sykdommer: med angina pectoris, iskemisk sykdom, med høy grad av hypertensjon, etter slag og hjerteinfarkt, selv om de var for lenge siden.

8. Pepperrot

Pepperrot brukes i matlaging, og i folkemedisin som en oppvarming, anti-inflammatorisk stoff. Men dets essensielle oljer, vitaminer og mineraler fra blader og rhizomer:

Til tross for den skarpe smaken og lukten, er pepperrot i små mengder nyttig for nesten alle. Unntaket er gravide kvinner, ammende mødre, personer med kroniske gastrointestinale sykdommer, lever og nyrer.

9-11: Bær

Eventuelle bær inneholder plantemateriale i konsentrert form. Derfor, i sesongen aktivt bruk de gunstige egenskapene til bær for blodårer. De er tørket, kokt, frosset for vinteren, og de er også forberedt med preparater som effektivt bekjemper patologiene i blodårene og blodårene.

9. Kalina

For å forebygge og behandle kardiovaskulære sykdommer, brukes farger, bark og bitter bær i sin helhet sammen med bein. Det er verdifullt i det:

Kalina brukes med forsiktighet under redusert trykk og med tendens til trombose: det øker blodkoagulasjonen.

10. Tranebær

Det er ikke bare et naturlig konsentrat av vitaminer og mineraler. Anti-inflammatoriske antioksidantegenskaper av denne bæren sparer fartøyer fra mange problemer:

 1. redusere nivået av "dårlig" og øke nivået av "godt" kolesterol i blodet;
 2. fortynnet blod, hindrer et slag
 3. Tranebæren styrker musklene i hjertet og veggene i arteriene og venene.

Hvis det er diagnoser forbundet med mage-tarmkanalen, leversykdom, bør du konsultere lege. Bad tannemalje kan også bli et hinder for å spise tranebær.

11. Rowan

Bær og blader av fjellaske er et fantastisk vitaminmiddel for å opprettholde energi. Hjertet og karene trenger også mineraler, vitaminer, tanniner, som finnes i denne planten fordi:

Derfor, når hypotensjon det brukes i små mengder. Forsiktig blir også observert med en tendens til trombose, da fjellasken øker blodets koagulerbarhet. Denne nyttige bæren er også forbudt for iskemi og umiddelbart etter hjerteinfarkt, derfor brukes det ofte som et forebyggende og støttende middel.

12-15: Drikker

I tillegg til medisinske urtedekk, komposter og fruktdrikker fra bær, i kostholdet til en person som ser på sine fartøyer, kan det være andre drikker som er nyttige for fartøyene. Men hver av dem har sine egne nyanser som må vurderes.

12. Grønn te

Te fra det unfermenterte grønne bladet regnes som en av de mest nyttige drikkene til fartøy.

Grønn te bidrar til å senke konsentrasjonen av kolesterol i blodet og forsiktig renser veggene i arteriene med langvarig bruk.

Koffein, inneholdt i grønn te i store mengder, forårsaker kontroverser om bruken for hjertet og blodårene på grunn av det faktum at det kan øke blodtrykket. Men nyere medisinsk forskning bekrefter det Selv med høyt blodtrykk, griner ikke vondt, hvis brukt i mengder på ikke mer enn 2 kopper om dagen.

13. Kaffe

Favoritt av mange en duftende drink er estimert av kardiologer tvetydig. Kaffe er bra for migrene forårsaket av hypotensjon, siden den har evne til å bedøve. Kaffe smalker fartøyene som er i hjernen og i bukhulen. Og de som er i musklene, tvert imot, utvider seg.

Under redusert trykk, kaffe:

 1. kaffe forenkler arbeidet i hjertet, da det forbedrer blodstrømmen som vasker hjertemuskelen;
 2. lindrer smerter med angina pectoris;
 3. fjerner hevelse av føttene.

Derfor er det i små mengder vist til hypotensive pasienter, og selv med regelmessig bruk kan det til og med forhindre mange kardiovaskulære sykdommer.

Og med høyt blodtrykk i store mengder - farlig, spesielt sterk.

14. Rød, tørr vin

Denne drinken siden antikken har etablert seg som helbredelse, hvis den brukes i små mengder, og har ingen kontraindikasjoner. Rødvin er bra for hjertet og blodkarene, fordi:

 1. øker mengden nitrogen i blodet, noe som senker blodtrykket ved å utvide blodkarene;
 2. reduserer innholdet av endofeline protein, noe som bidrar til utviklingen av aterosklerose;
 3. inneholder antioksidanter som bevare ungdommen i blodårer, hjernen og hjertet.

15. Cognac

Denne alkoholholdige drikken har de samme nyttige egenskapene som rødvin: den er laget av vindruer og inneholder en stor mengde nyttige organiske stoffer. derfor:

 1. utvider blodårene, senker blodtrykket forsiktig
 2. tillater ikke å danne fettlag, oppløses allerede tilgjengelig
 3. gjør fartøyene mer elastiske.

Men denne effekten av konjakk på kardiovaskulærsystemet vil bare være hvis bruken blir vanlig, i et begrenset antall - 30-50 ml. Volumet på 50-70 ml kan allerede gi motsatt effekt, for ikke å nevne overgrep.

16-20: Andre produkter

I den daglige kjernemenyen, hypertensiv og enhver som ikke vil få vaskulær og hjertesykdom, må det være andre nyttige naturlige produkter. De kan være i sammensetningen av spesielle potions eller bare spist mens de bevarer de helbredende egenskapene.

16. kjære

Honning - det mest berømte biavlproduktet, siden gammel tid brukt ikke bare som en godbit, men også som en medisin. Jo eldre personen og jo mer han har en tendens til hjertesykdom, desto mer trenger han kjære, fordi:

 1. honning gir mye energi til hjertet, gir den nødvendige mineraler;
 2. senker blodets tetthet, oppløser blodproppene og forekommer på veggene i arteriene;
 3. væsker blod og fjerner blodpropper.

Det antas at behandlingen av kar med honning ikke skal kombineres med mottak av søtsaker som inneholder raffinert sukker: dette er full av komplikasjoner.

17. Nøtter

Konsentrasjonen av næringsstoffer i nøtter er stor. Derfor er det behov for nøtter for hjertet og karene som trenger vegetabilsk protein, mineraler, vitaminer, aminosyrer som finnes i nøtter i overflod.

Nøtter nærer hjerte muskler og hjelper veggene i vener, kapillærer og arterier forbli elastiske og sterke.

Høyt oljeinnhold gjør nøtter kalori, så selv om de er nødvendige for sirkulasjons- og karsystemet, men må brukes i svært begrenset mengde. Preference er gitt til valnøtter, hasselnøtter, macadamia, peanøtter.

18. Linfrøolje

En obligatorisk tilstand for bruk av denne oljen er dens friskhet: når taren åpnes, begynner produktet å oksidere raskt, oppnår ubehagelig smak og lukt og mister sine nyttige egenskaper. For fartøy og hjerter er linfrøolje bra fordi:

 1. linolje reduserer nivået av "dårlig" kolesterol og glukose i blodet;
 2. tillater ikke dannelse av blodpropp i blodårene;
 3. gjør veggene til fartøyene ugjennomtrengelige og elastiske, noe som bidrar til å unngå trykkspisser.

Lovers av linolje legg det til ferske salater. Men hvis du ikke liker smaken, så bare drikk en skje i 40 minutter før frokost, spise et lite stykke rugbrød.

19. Olivenolje

Umettede fettsyrer av olivenolje er svært nyttige og for behandling av aterosklerose, og for forebygging. De løser selv den allerede dannede kolesterolet.

Olivenolje forhindrer dannelsen av blodpropper, og forhindrer derfor hjerteinfarkt og reduserer sannsynligheten for et slag. Det tas på en skje på tom mage og legges til salater fra grønnsaker.

20. Propolis

I apitherapy, propolis rangerer andre i betydning i herding fra iskemi, angina pectoris og infarkt. Ofte er det brukt på sammensetningen av tinkturer, siden alkohol strekker seg godt til de nyttige substansene fra propolis, som:

 1. hindrer dannelsen av blodpropper;
 2. propolis gir elastisitet til eldre kar, styrker dem og hjerte;
 3. reduserer oksidasjon av lipider, og forhindrer dermed avsetning av kolesterol;
 4. helbreder, akselererer regenerering av vevene i det kardiovaskulære systemet.

Generelle regler for ernæring

Kompetent utgjør en diett for å opprettholde arteriene og venene i en fungerende tilstand er ikke vanskelig. For å gjøre dette må du vite de nyttige egenskapene til produktene og egenskapene til assimileringen av kroppen.

 1. Redusere mengden fett kjøtt og fett meieriprodukter. Hovedårsaken til problemer med fartøyene er avsetning av kolesterol på veggene. Hvis fett av lav kvalitet, for eksempel transfett eller bare for mange animalske fettstoffer, inntas, blir de ikke fordøyd, men deponeres på indre organer.
 2. Preference for fermenterte melkeprodukter er melk. Kefir, kyllingost, yoghurt, yoghurt og andre melkefermenteringsprodukter er lettere å fordøye
 3. Bytte de fleste animalsk fett med vegetabilske oljer. Animalfett kan ikke frata kroppen. Men de burde være mye mindre enn grønnsaker. Én betingelse: Vegetabilske oljer må ikke raffineres. I dette skjemaet er de i stand til å gi kroppen ikke bare energi, men også ernæring. Naturlige uberørte oljer fra enkle matvarer omdannes til medisinske legemidler til mange organer.
 4. Reduksjon av saltinntaket. Det holder væske i kroppen. Ved å begrense lumen i blodårene fremkalles en økning i blodtrykket, og en overdreven mengde væske forverrer dette problemet. For å unngå overforbruk av natriumklorid, legg ikke mat til parabolen, bruk ferdige produkter av industriell produksjon, inkludert sjetonger og sauser, som ofte er høyt saltet.
 5. Redusere totalt kaloriinnhold i mat. Forsinkelse av kolesterol i blodårene oppstår også på grunn av overskytende kalorier i det daglige dietten. I tillegg er konsekvensen av overeating fedme, noe som ytterligere kompliserer situasjonen.
 6. Økning i antall grønnsaker og grønnsaker. De hjelper ikke bare med å redusere kaloriinntaket av mat, men støtter også kardiovaskulærfunksjonen bedre enn andre produkter. Grønne og de fleste grønnsaker er kilder til vegetabilsk protein, vitaminer, mineraler, organiske syrer som nærer kroppen, og kan også kurere mange plager. Derfor, i den daglige menyen må nødvendigvis være vegetabilske side retter, salater og juice.
 7. Hele kornblandinger. Kashi, supper og garnishes fra uprunget korn er å foretrekke for flager eller malt korn, siden i skallet av noe korn er det mye nyttig for organismen
 8. Brøkkraft. 4-5 engangsinntak av mat bidrar til bedre absorpsjon av næringsstoffer, som forhindrer dannelse av slagg og avsetning av dem i kroppen.
 9. Drikker nok drikkevann. For tykt blod er farlig for hjertet og blodkarene ved at det forårsaker problemer for blodstrømmen, fremmer dannelsen av blodpropper, truer med alvorlige patologier i hele systemet.

Også du kan noen ganger utføre rengjøringsprosedyren ved hjelp av ikke-standardmetoder - ved å bruke eplecider eddik og brus.

Oppskrifter av bevist folkemessige løsninger

I tillegg til individuelle produkter kan du også forberede rengjøringstinkturer og avkok. I dette vil vi bli hjulpet av beviste og effektive folkelige oppskrifter.

Basert på hvitløk

Hvitløk er bra fordi, i tillegg til sin utmerkede smak, har den et kraftig helbredelsespotensial. Det renser veggene i blodårene og forhindrer slag og hjerteinfarkt, er svært tilgjengelig og effektivt for langtidsopptak, spesielt som ingrediens i blandinger og hvitløk tinkturer.

 1. Tibetansk oppskrift på tinkturer i hvitløk. Alkoholutvinning er utarbeidet fra 200 ml juice og samme mengde medisinsk alkohol innen 10 dager. Deretter tas det tre ganger om dagen på tom mage med melk i tre faser: fra 1 til 5 dager, øker doseringen av dråpen fra 1 til 15; fra 6 til 10 dager, reduserer drop-by-drop fra 15 til 1 dråp; fra 11 dager til slutten av kurset, 25 faller tre ganger om dagen.
 2. Tinktur av hvitløk på rødvin. For behandling av blodårer insisterer hun 12 dager av 12 fedd hvitløk og en flaske kvalitetsvin. Det tas tre ganger om dagen på en tom mage på en teskjef.
 3. Honning, sitron og hvitløk. Hver ingrediens bidrar til å redusere konsentrasjonen av "skadelig" kolesterol og løser opp fettplakkene. For å gjøre dette, ta tre ganger om dagen på en tom mage ti dagers infusjon av seks sitroner, fire hode hvitløk og 300-400 ml honning. Sitroner brukes med peeling, men pitted, insisterer i kjøleskapet, blander hver dag.
 4. Ginger, sitron, honning og hvitløk. Blandingen er insistert hele dagen, ved bruk av den 1 sitron, ikke mer enn 150 g ingefærrot, et lite hode hvitløk og 5 ss honning. Alt er knust, fjerner kornene fra sitronen og forlater skallet og ingefær for det. Ta to ganger om dagen på tom mage, vask et glass vann.
 5. Hvitløk med tranebær og honning. Blandingen er laget av et kilo bær, 200 g hvitløk, hakket dem og insisterer 12 timer, og tilsetter 500 g honning på slutten. Så rengjør fartøyene ved å bruke en blanding av en full spiseskje med et lysbilde om morgenen og kvelden på tom mage til stoffet er over.
 6. Hvitløk med melk. Dette er den mest milde måten: På morgenen på en tom mage, spis en hvitløksklær, vask den med melk.
 7. Hvitløk olje. Det tas om morgenen, 1-2 skjeer på tom mage. Insister 2 uker i kjøleskapet, hakk skiver og fyll dem helt med uberørt kaldpresset olje.

Basert på kjære

Honning er uunnværlig i behandlingen av aterosklerose og hjertesykdommer hjemme. Den føler hjertemuskelen godt, hindrer at karene blokkerer med kolesterol og blodpropper.

 1. Sitron med honning. Den enkleste måten å opprettholde helsen på er å drikke hver dag med vann eller te en blanding av disse ingrediensene i et forhold på 2/1, hakkes sitron med hud, men uten frø.
 2. Honning, ingefær, sitron. Legemidlet i denne sammensetningen fremstilles ved å male en sitron og ingefær med en peeling 2/1, kokende med kokende vann, ved å insistere og deretter legge til en skje med honning til en litt avkjølt drikkevare.
 3. Honning og kanel. For å fjerne kolesterol fra kroppen, bryg 15 gram kanel i pulver 300 ml varmt vann, tilsatt 40 g honning og insisterer en blanding på 2-3 timer. Ta en teskje før hvert måltid i 10 dager, avbrutt for en uke og gjenta kurset.
 4. Honning med løk. For å forbedre hjernens kar i 2-3 påfølgende måneder, tre ganger om dagen på tom mage, ta en teskje løkjuice og honningblanding 1/1.
 5. Kjære, dill og valerian Et glass fennikelfrø, 2 ss. knust rotvalerian og 2 kopper honning er plassert i en to-liters termos, hell bratt kokende vann til toppen. Insister på en dag, filtrer gjennom gasbind, oppbevar i kjøleskap, ta en skje i en halv time før måltider tre ganger om dagen, til blandingen er over.

Rensing Urter

Urter og frø i plante anti-sklerotiske doser brukes som en effektiv medisin. De insisterer på alkohol, dampet med kokende vann og brygges bare som te.

 1. Altai-te "Altai-nøkkelen" absorberte de nyttige egenskapene til urter, bær og tre sopp, som lenge brukes av medisin for å redusere trykk og rense blodårene. Effekten av bruken er merkbar etter to uker.
 2. Clover ull vel fornyer blod, fjerner "skadelig" kolesterol, forbedrer hukommelsen og øker utholdenhet i hjerte, årer og arterier.
 3. Hestekastanje i sammensetningen av alle vaskulære samlinger tones opp årer, styrker blodstrømmen i dem, reduserer blodtrykket, forhindrer trombusdannelse.
 4. Grønne furu kegler insisterer på alkohol, vodka, kokt med sukker og strømmet med honning: slike stoffer forebygger og behandler slag, ikke la cellene i hjernen dø.
 5. Carnation, takket være essensielle oljer, toner godt blodkarene og forbedrer blodstrømmen; hjelper med vegetarisk dystoni, øker presset. Carnation forbedrer hukommelsen og aktiverer hjernens aktivitet og i sammensetningen av medisiner, og som krydder i mat. Uønsket bruk i hypertensjon.
 6. Linfrø bidrar til å opprettholde renheten og fleksibiliteten til arteriene, brukes i mat ved infusjoner og infusjoner, som beriker blodet med aminosyrer, vitaminer og mineraler.

Sjekk også infografiene:

Hva skal jeg unngå?

Ved en aterosklerose og etter 35-40 år for dens forebygging er det nødvendig å observere et anti-sklerotisk diett. For å behandle og vedlikeholde arterier og årer med medisiner var effektiv, må du minimere en rekke vaskulære produkter skadelige.

 1. Fett kjøtt og meieriprodukter. De er nødvendige for livet, men i det minste. Overskudd vil bli deponert på skipets vegger, som fører til sklerose.
 2. Røkt kjøtt, hurtigmat, halvfabrikata. Disse produktene er veldig fete, inneholder ofte dårlig fettfett, samt mange skadelige kosttilskudd: de øker blodtrykket, danner blodpropper, tetter blodbanen, provokerer slag og hjerteinfarkt.
 3. Sukker i limonade og konfekt Fabrikkproduksjon er ikke nyttig for kroppen, provoserer en økning i trykk, utseendet på diabetes og overvekt, noe som er farlig for kardiovaskulærsystemet.
 4. salt Mer enn 5 g per dag provoserer høyt blodtrykk og hevelse.
 5. Alkohol er kun tillatt i apoteksdoser - i sammensetningen av medisinske preparater på grunnlag av dette. I andre tilfeller fører bruken til ekstremt negative konsekvenser for det syke hjertet og blodårene. Vodka og øl er spesielt skadelige for blodårene.
 6. Sterk te, kakao og kaffe tyk blodet og øke blodtrykket.

Nyttig video

For en detaljert lesning av emnet anbefaler vi at du ser på disse videoene:

Etter å ha studert egenskapene til forskjellige produkter og observere reglene for å lage en sunn meny, kan du enkelt oppnå regelmessig inntak av stoffer som er nyttige for hjerte, årer og arterier. Dette vil bidra til å forlenge ungdom, aktivitet og styrke i kropp og ånd i mange år.

Les Mer Om Fartøyene