Hvilke statiner er bedre for å ta med kolesterol?

Alt om diabetes » Hvilke statiner er bedre for å ta med kolesterol?

 • 1. Typer av stoffer
 • 2. Egenskaper for statiner
 • 3. fordelene med statiner
 • 4. Hvem behandles ikke med statiner?
 • 5. Fordeler og ulemper ved statiner
 • 6. De mest effektive og sikre statinene
 • 7. Lignende preparater

I dag er kardiovaskulære sykdommer på første plass blant sykdommer som forårsaker død av en person. Ofte fremkaller lidelsen aterosklerose, som dannes på grunn av akkumulering av dårlig kolesterol og kolesterolplakk i kroppen.

For å unngå alvorlige komplikasjoner i diabetes, er det viktig å starte behandlingen i tide. Den behandlende legen vil undersøke, etter undersøkelse og analyse, hvilke statiner fra kolesterol som er mest effektive og trygge.

Narkotika begrenser arbeidet i leveren, kunstig reduserer konsentrasjonen av skadelige lipider i blodet, renser blodkar og forbedrer pasientens livskvalitet.

Typer av stoffer

Statiner kan være naturlige og syntetiske, skapt kunstig. Også kolesterol medisiner er delt inn i fire generasjoner.

Første generasjons medisiner inkluderer naturlige statiner, som utskilles fra sopp. Legemidler fra andre generasjoner produseres ved syntetisk isolasjon.

Simvastatin og Lovastatin er statiner av første generasjon. De har mindre utprøvd terapeutisk effekt og forårsaker ulike bivirkninger. Mer langsiktig bruk krever andre generasjons legemidler, som inkluderer fluvastatin. De kan vare lenge i en persons blod.

En signifikant reduksjon i konsentrasjonen av triglyserider og lipoproteiner med lav densitet fremmes av tredje generasjons legemidler, blant hvilke den mest kjente er Atorvastatin. Legemidler fra økt ny fjerde generasjon kolesterol bidrar til en betydelig økning i effekt og sikkerhet sammenlignet med tidligere analoger.

I tillegg til de grunnleggende funksjonene for å redusere lipidnivåer, har medisiner unike egenskaper og tilleggseffekter.

Egenskaper av statiner

Preparater av gruppen statiner påvirker produksjonen av kolesterol i leveren ved sin inhibering. Dette skyldes det faktum at enzymer involvert i syntesen av kolesterol er blokkert. Disse enzymene akselererer produksjonen av mevalonsyre, som virker som en forløper for kolesterol.

Også statiner påvirker endotelet i blodårene, reduserer betennelse og reduserer risikoen for blodpropper, stimulerer syntesen av nitrogenoksyd, som utvider og slapper av blodkar, opprettholder stabiliteten av blodets kjemiske sammensetning.

I tillegg hindrer narkotika myokardinfarkt. Så, for eksempel, har Rosuvastatin vist seg å være en effektiv medisin, samtidig som risikoen for å utvikle kardiovaskulære patologier reduseres. Under rehabilitering etter et hjerteinfarkt er det statinene som tas, da de bidrar til å fremskynde gjenopprettingsprosessen.

Inkludert tabletter kan øke nivået av gode lipider.

Fordelene med statiner

Disse typer medikamenter brukes til å forebygge og behandle aterosklerose, når andre behandlingsmetoder ikke har vist den riktige effekten. Statiner reduserer risikoen for å utvikle hjerteinfarkt, forbigående iskemisk angrep, hjerneslag, aterosklerose.

Også pillene normaliserer arbeidet i det kardiovaskulære systemet med iskemisk sykdom og angina pectoris, lindrer symptomene på diabetes, reduserer vekten i fedme, reduserer betennelse på veggene i blodårene. Legemidler kan fortynne blod og forhindre utvikling av trombose, normalisere metabolske prosesser, utvide arterier, fjerne aterosklerotiske plakk.

Legemidlet tillater å øke hastigheten på rehabiliteringsprosessen med stenting, iskemisk berøring, koronary shunting, angioplastikk, hjerteinfarkt, lungeemboli.

Hvem er kontraindisert med statinbehandling?

Før du starter behandling, bør du konsultere en lege. Det vil hjelpe deg med å velge stoffet og doseringen, idet du tar hensyn til organismens individuelle egenskaper og tilstedeværelsen av sekundære sykdommer. Siden sateen har flere kontraindikasjoner, kan ikke selvmedisinering i noen tilfeller behandles.

Fra bruk av legemidlet bør være fullstendig forlatt i nærvær av en allergisk reaksjon og intoleranse av de aktive stoffene i legemidlet, nyresykdom, forstyrrelse av skjoldbruskkjertelen og det endokrine systemet.

Tablettene skal heller ikke brukes dersom muskuloskeletale systemet forstyrres, akutte og kroniske leversykdommer. I diabetes mellitus bør være svært forsiktig, velge en måte å senke kolesterol. Under graviditeten kan stoffet skade fosteret, så det er bedre å erstatte medisinen med et sikkert alternativ eller helt stoppe behandlingen.

Det må forstås at å ta medisinen kan forårsake visse bivirkninger.

 • I svært sjeldne tilfeller utvikler myopati. Et slikt brudd avhenger av pasientens alder, dosen av medisinen, tilstedeværelsen av akutte komplikasjoner i diabetes mellitus.
 • Noen ganger er sentralnervesystemet forstyrret. Dette manifesterer seg i form av hodepine, svimmelhet, søvnforstyrrelse, generell svakhet.
 • Ved eksponering for luftveiene utvikler det i noen tilfeller rhinitt, bronkitt.
 • Også pasienten kan oppleve kvalme, oppkast, forstoppelse.

Generelt, med et balansert, forsiktig og korrekt inntak av tabletter, kan du se et positivt resultat. Men i tilfelle overdose og langvarig bruk, kan pasienten oppleve negative reaksjoner som:

 1. Smerte i mage og tynntarm, forstoppelse, oppkast;
 2. Amnesi, søvnløshet, parestesi, svimmelhet;
 3. Trombocytopeni eller en kraftig reduksjon i antall blodplater
 4. Puffiness, fedme, utvikling av impotens hos menn;
 5. Muskelkramper, ryggsmerter, leddgikt, myopati.

Også en uønsket effekt kan observeres dersom lipidsenkende og andre typer inkompatible legemidler i tillegg brukes.

Fordeler og ulemper ved statiner

Hvis du regelmessig behandler og følger alle medisinske anbefalinger, reduserer denne gruppen medikamenter risikoen for dødsfall fra hjerteinfarkt og hjerneslag med 40 prosent. Medisinen lar deg redusere konsentrasjonen av dårlig kolesterol med 50%. For å vurdere tilstanden, anbefales det å donere blod en gang i måneden til nivået av skadelige lipider.

Dette er et trygt stoff som, hvis observert, ikke har en toksisk effekt på kroppen. Forberedelser av den nye generasjonen har et minimum antall bivirkninger, og uten konsekvenser kan det utføres behandling for diabetes mellitus. I dag er det mange analoger tilgjengelig til rimelige priser, slik at alle kan velge medisin, med fokus på deres økonomiske evner.

Av ulempene kan tilskrives den høye prisen, spesielt dyrt er de originale stoffene Rosukard, Krestor, Leskol Forte.

Men på hyllene er det alltid billigere tabletter, der det samme aktive aktive stoffet kan være inneholdt.

De mest effektive og sikre statene

For å svare på spørsmålet, hvilke statiner kan forbedre en persons tilstand uten helsehelse, har mye vitenskapelig forskning blitt utført. Som et resultat viste det seg at den mest effektive og mindre farlige er stoffet Atorvastatin. På andreplass er ikke mindre pålitelig og effektiv Rosuvastatin, og på den tredje - Simvastatin.

Tabletter Atorvastatin kan legen utpeke ved patologi av kardiovaskulært system og forhøyet vedlikehold av kolesterol i blod. Dette legemidlet har vist seg i mange kliniske studier og viste i praksis at det kan redusere risikoen for hjerneslag med 50 prosent. Ifølge doktors vitnesbyrd er doseringen 40-80 mg om morgenen eller om kvelden, avhengig av graden av sykdommen.

Rosuvastatin er et kunstig opprettet stoff. Den har en utprøvd hydrofil effekt, noe som fører til reduksjon i bivirkninger og stopp i produksjonen av skadelig kolesterol. I motsetning til andre tabletter fremkaller stoffet ikke myopati og muskelkramper.

 • Dosen på 40 mg kan redusere nivået av lipoproteiner med lav tetthet med 40 prosent og øke konsentrasjonen av godt kolesterol med 10 prosent.
 • Resultatet av bruk av medisinen kan observeres etter syv dager, etter en måned når effekten maksimalt, og denne tilstanden kan opprettholdes i lang tid.

Simvastatin tillater en reduksjon på 10 prosent i risikoen for kardiovaskulær og hjertesykdom etter hjerteinfarkt, hjerneslag og diabetes mellitus. Hvis du tar stoffet i lang tid, kan du normalisere forholdet mellom skadelig og godt kolesterol, redusere risikoen for trombose i kranspulsårene.

Som legene noterer i sine vurderinger, er statiner trygge medisiner. Men det er viktig å lese instruksjonene før bruk, ta hensyn til organismens individuelle egenskaper, følg dosen nøye, vær forsiktig med sekundære sykdommer og ikke selvmedikamenter.

For å forbedre den generelle tilstanden, anbefales det å bryte buljonger fra medisinske urter, inkludere vegetarmat i menyen, og bruk sikre oppskrifter under tilberedningen.

Lignende stoffer

Hver av de ovennevnte preparater har et annet handelsnavn. Derfor kan den behandlende legen utnevne en lignende naturlig eller omvendt syntetisk medisin til en gunstigere pris.

Det aktive stoffet i simvastatin er det eponymiske elementet som utøver en hypolipidemisk effekt. Listen over analoger inkluderer Zovatin, Ovenkor, Simvakor, Simgal, Vazilip, Soest, Zokar, Simvastol, Vastatin.

Legemidlet til den første generasjonen Pravastatin kan erstattes av Lawrence, Lipostat. Statiner basert på lovastatin inkluderer Mevakor, Lovageksal, Lovacor, Apekstatin, Rovacor, Holetar, Cardiostatin, Medostatin, Lovasterol, Liprox.

For medisiner basert på atorvastatin er tulpan, canon, atoris, atorvox, atomax, lipitor, lipimar, torvacard, anvistat, liptonorm. Minst like effektive og sikre rosuvastatin analoger for å redusere kolesterolnivået i blodet er Rozart, Rozulip, Roxer, crestor, Tevastor, Merten, Novostatin, AKORT.

Om statiner blir fortalt i videoen i denne artikkelen.

Tabletter fra kolesterol

Generell informasjon

kolesterol Er en fettalkohol, en organisk forbindelse som finnes i membranene i levende organismer.

To begreper brukes ofte: kolesterol og kolesterol. Hva er forskjellen mellom dem? Faktisk er dette navnet på det samme stoffet, bare i medisinsk litteratur er begrepet "kolesterol"Siden slutten"-ol"Indikerer dets forhold til alkoholer. Dette stoffet er ansvarlig for å gi styrke celle membraner.

Men hvis kolesterolnivået i kroppen øker, dannes kolesterolplakk i veggene på karene, som, sprekker, skaper et gunstig miljø for utdanning blodpropp. Plaques smalker fartøyets lumen.

Derfor, etter en analyse av innholdet av kolesterol, bestemmer legen om nødvendig hva som skal gjøres med høyt kolesterol. Hvis analysen av analysen på kolesterol indikerer høye priser, utpeker spesialisten ofte dyre medisiner - statiner, som er utformet for å forebygge sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Det er viktig at legen forklarer at pasienten etter avtalen skal drikke slike tabletter til enhver tid, som bruksveiledningen antyder.

Men anti-kolesterol medisiner har visse bivirkninger, som leger bør advare pasientene om, og forklarer hvordan de skal drikke tabletter riktig.

Derfor bør hver person som har høyt kolesterolnivå, bestemme om han skal ta slike medisiner.

For tiden er det to hovedgrupper av narkotika for kolesterol: statiner og fibrater. I tillegg anbefaler eksperter at pasienter bruker Liposyre og Omega 3. Følgende er legemidler som brukes til å redusere kolesterol. Imidlertid er deres bruk bare tilrådelig etter undersøkelse og avtale av lege.

Statiner for senking av kolesterol

Før du tar slike legemidler, er det nødvendig å vite hva som er de statiner -. Hva det er nytte og skade av slike legemidler og andre statiner er kjemiske stoffer som reduserer produksjonen i kroppen enzymer, nødvendig for prosessen med kolesterol syntese.

I instruksjonene for slike legemidler kan du lese følgende:

 • Reduser konsentrasjonen av kolesterol i plasma på grunn av undertrykkelse HMG-CoA reduktase, så vel som å senke syntesen av kolesterol i leveren.
 • Reduser nivået av kolesterol hos personer med homozygot familiær hyperkolesterolemi, som ikke kan behandles med lipidsenkende medisiner.
 • Deres virkningsmekanisme gjør det mulig å senke det totale nivået av kolesterol med 30-45%, "skadelig" - med 40-60%.
 • Når du tar et statinivå HDL kolesterol og apolipoprotein Aøker.
 • Narkotika reduserer sannsynligheten for komplikasjoner av iskemisk natur med 15%, spesielt ifølge konklusjonene fra kardiologer, risikoen angina pectorisog hjerteinfarktfaller med 25%.
 • Det er ingen mutagen og kreftfremkallende effekt.

Bivirkninger

Etter å ha tatt mange negative effekter kan man merke seg:

 • Hyppige bivirkninger: asteni, søvnløshet, hodepine, forstoppelse, kvalme, magesmerter, diaré, myalgi, flatulens.
 • Fordøyelsessystemet: diaré, oppkast, hepatitt, pankreatitt, kolestatisk ister, anoreksi.
 • Nervesystemet: svimmelhet, hukommelsestap, hypoestesi, ubehag, parestesi, perifer neuropati.
 • Allergiske manifestasjoner: et utslett og kløe i huden, urtikaria, anafylaksi, eksudativ erytem, ​​Lyells syndrom.
 • Muskuloskeletalsystemet: Ryggsmerter, myositt, kramper, gikt, myopati.
 • hematopoiesis: trombocytopeni.
 • Utvekslingsprosesser: hypoglykemi, diabetes mellitus, vektøkning, fedme, impotens, perifer ødem.
 • Den mest alvorlige komplikasjonen ved statinbehandling er rabdomyolyse, men dette skjer i sjeldne tilfeller.

Hvem skal ta statiner?

Informere om at slike statiner, reklameprøver og instruksjoner til forberedelser vitner om det statiner - er effektive stoffer for å redusere kolesterol, noe som betydelig øker livskvaliteten, og reduserer sannsynligheten for utvikling slag, hjerteinfarkt. Følgelig er bruk av disse tabletter hver dag en sikker metode for å senke kolesterolnivået.

Men faktisk, til i dag, er det ingen nøyaktig informasjon om hvorvidt behandling av pasienter med slike legemidler er virkelig trygg og effektiv. Tross alt hevder enkelte forskere at potensiell skade og bivirkninger overskrider bruken av statiner som et forebyggende verktøy som brukes til å forebygge sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Eksperter argumenterer fortsatt om det er verdt å ta statiner, veier fordeler og ulemper. Forumet for leger inneholder nesten alltid en debatt om temaet "Statins - Fordeler og ulemper".

Men likevel er det visse grupper av pasienter som statiner er obligatoriske for.

Statiner av den siste generasjonen må søke:

 • med sikte på sekundær forebygging etter hjerneslageller hjerteinfarkt;
 • ved rekonstruktiv kirurgisk inngrep på store fartøy og hjerte;
 • ved hjerteinfarkteller akutt koronarsyndrom;
 • ved iskemisk sykdom med økt risiko for hjerneslag eller hjerteinfarkt.

Det vil si at kolesterolnøsemidler er indikert for hjertepasienter for å øke varigheten av livet. I dette tilfellet, for å redusere bivirkninger, må legen velge riktig medisin, overvåke biokjemiske parametere. Hvis det er en 3 ganger økning i transaminaser, avbrytes statiner.

Tvilsomt er det tilrådelig å ordinere medisiner av denne gruppen for slike pasienter:

Hvis statiner er foreskrevet for personer med diabetes, kan de trenge flere tabletter for å redusere sukker i blod, siden i slike pasienter øker statiner sukker. Legemidler for å redusere blodsukker bør foreskrives og justeres til dosen av en lege.

For tiden innebærer standarden for terapi for de fleste hjertepatologier i Russland bruk av statiner. Men til tross for at medisinsk formål reduserer dødeligheten, er dette ikke en forutsetning for å forskrive medisiner til alle personer med IHD eller hypertensjon. Ikke bruk dem av alle som allerede er 45 år, eller alle som har høyt nivå av kolesterol.

Det er viktig å vurdere kompatibiliteten av disse stoffene med andre legemidler.

Om nødvendig, sammen med antikolesterol-legemidler, foreskriver legen andre legemidler til behandling av hjerte-og karsykdommer: diroton, Concor, propanorm og andre.

diroton (aktiv komponent - lisinopril) brukes til å behandle arteriell hypertensjon.

Concor (aktiv komponent - bisoprololhemifumarat) brukes til terapi arteriell hypertensjon, hjertesvikt, angina pectoris.

Liste over statin narkotika

Hvilke stoffer er relatert til statiner, og hva er deres aktivitet for å senke kolesterol, kan du finne ut av tabellen nedenfor.

Klassifisering av statiner

I medisin er visse parametere for klassifisering tatt i betraktning.

Hvordan velge statiner?

Til tross for alle vurderinger om statiner for å redusere kolesterol, er det opp til pasienten å bestemme om man skal ta slike medisiner, men det er bare nødvendig å gjøre dette på anbefaling av en spesialist. Viktig, først og fremst, ikke tilbakemelding, men utnevnelse av lege.

Hvis en person fortsatt bestemte seg for å ta statiner, bør valgfaktoren ikke være prisen på medisinen, men først og fremst tilstedeværelsen av kroniske sykdommer.

Uavhengig behandling, hvis det økes kolesterolet, kan det ikke utføres noen legemidler. Behandling for økt kolesterol og lipid metabolisme lidelser er foreskrevet av en kardiolog eller terapeut. I dette tilfellet vurderer eksperten nødvendigvis følgende risikoer:

 • alder;
 • gulvet;
 • vekt;
 • Tilstedeværelsen av dårlige vaner
 • sykdommer i kardiovaskulærsystemet, andre sykdommer (diabetes mellitus, etc.).

Det er viktig å ta statiner i dosen som ble foreskrevet av legen, mens det er viktig å ta biokjemisk blodprøve så ofte som foreskrevet av en spesialist.

I tilfelle at for dyre piller ble foreskrevet, kan du be legen om å erstatte medisiner som er billigere. Imidlertid anbefales det å bruke originale forberedelser, siden generikkene av innenlandsk produksjon er av lavere kvalitet enn det originale stoffet og generikkene som tilbys av importprodusenten.

De som tidligere tar interesse, er interessert i hvilke virkelige fordeler og skader av statiner fra kolesterol, og flere viktige faktorer må vurderes for å minimere skadene av disse stoffene.

Hvis medisiner foreskrives for eldre pasienter, bør det tas hensyn til risikoen myopati dobles hvis tatt sammen med rusmidler fra hypertensjon, gikt, diabetes mellitus.

Ved kroniske leversykdommer er det ønskelig å ta Rosuvastatin i lave doser, pravastatin (Pravaksol). Disse stoffene gir beskyttelse for leveren, men når du bruker dem kategorisk, kan du ikke drikke alkohol, og også øve behandling antibiotika.

Med konstant manifestasjon av smerte i musklene eller tilstedeværelsen av en risiko for skade, er det også tilrådelig å bruke Pravastatin, siden det ikke er så giftig for musklene.

Personer med kronisk nyresykdom bør ikke tas Fluvastin Lescoll, også ikke bør drikke Atorvastatin kalsium (Lipitor), siden disse legemidlene er giftige for nyrene.

Hvis pasienten søker å redusere kolesterol med lav tetthet, anbefales det å bruke forskjellige typer statiner.

For tiden er det ingen presise data at det er tilrådelig å ta en kombinasjon av "statiner pluss nikotinsyre". Når du tar nikotinsyre, kan folk med diabetes miste blodsukker, giktangrep, blødning fra fordøyelseskanalen er også mulig, sannsynligheten øker rabdomyolyse og myopatier.

Studien av effekten av statiner på kroppen

Tidligere kardiologer foreskrev statiner for mennesker som lider iskemisk sykdom, arteriell hypertensjon, og har lav risiko for kardiovaskulære patologier.

For tiden har holdningen til denne typen narkotika endret seg i noen spesialister. Selv i Russland så langt har det ikke vært en fullverdig uavhengig studie av effektene av statiner på kroppen.

I mellomtiden hevder canadiske forskere at etter bruk av statiner, er risikoen katarakt hos pasienter økte med 57%, og forutsatt at en person led diabetes mellitus, - med 82%. Slike alarmerende data ble bekreftet ved statistisk analyse.

Spesialister analyserte resultatene fra fjorten kliniske studier som ble utført for å studere effekten av statiner på kroppen. Deres konklusjon var som følger: Når du tar denne typen medisin, reduseres sannsynligheten for slag og hjerteinfarkt, men i følge de alvorlige bivirkningene, er de ikke foreskrevet for personer som ikke tidligere har hatt slag eller hjertesykdommer. Ifølge forskere utvikler folk som regelmessig tar slike legemidler følgende bivirkninger:

Men generelt er det forskjellige synspunkter på om disse stoffene er skadelige, eller de er relativt sikre.

 • Forskere fra Tyskland har vist at med lavt nivå av kolesterol, sannsynligheten for å utvikle seg kreft, leversykdommer og en rekke alvorlige plager, samt tidlige dødsfall og selvmord, og bekrefter dermed at lavt kolesterolnivå er farligere enn høyt kolesterol.
 • Forskere fra USA sier det hjerteinfarkt og slag utvikle seg ikke på grunn av høyt kolesterol, men på grunn av et lavere nivå av magnesium i kroppen.
 • Statiner kan undertrykke en viktig funksjon av kolesterol, gjenopprette forstyrrelser i kroppens vev. For å øke muskelmassen i kroppen, og for sin normale aktivitet som helhet, er det nødvendig med fettceller med lav tetthet, det vil si "dårlig" kolesterol. Hvis det mangler det, myalgi, muskeldystrofi.
 • Når du tar slike legemidler, undertrykkes kolesterolproduksjon henholdsvis og produksjonen mevalonat, som ikke bare er en kilde til kolesterol, men også en rekke andre stoffer. De utfører viktige funksjoner i kroppen, slik at deres mangel kan utløse utviklingen av sykdommer.
 • Denne gruppen medikamenter øker sannsynligheten for å utvikle seg diabetes mellitus, og denne sykdommen fører til økning i kolesterol. Ulike kilder sier at hvis du tar statiner i lang tid, er risikoen for diabetes 10 til 70%. Under påvirkning av disse stoffene, reduseres konsentrasjonen av GLUT4-proteinet som er ansvarlig for nivået av glukose i blodet i cellen. Britiske forskere har bevist at det å ta slike legemidler øker risikoen for diabetes hos kvinner etter menstruasjonspause med 70%.
 • Negative bivirkninger utvikles sakte, henholdsvis, kan pasienten umiddelbart ignorere den, noe som er farlig med langvarig opptak.
 • Ved bruk av statiner, er det en effekt på leveren. De som lider av fedme eller fører en stillesittende livsstil, markerer for en periode forbedringen av fartøyets tilstand. Men over tid er komplekse prosesser i kroppen brutt, noe som kan føre til en forverring i mentale prosesser, særlig hos folk i alderen.

Når en person under 50 år har forhøyet kolesterolnivå, indikerer dette at kroppen utvikler alvorlige lidelser som må behandles. I noen land, på nasjonalt nivå, presenteres programmer som fremmer reduksjonen av kolesterol ved å popularisere aktiv livsstil, endre kostvaner, forlate nikotinavhengighet og bruk av statiner.

Som et resultat, i mange land denne metoden "arbeidet": dødeligheten fra hjerte-og karsykdommer har betydelig redusert. Likevel er det en oppfatning at slutte å røyke, fysisk aktivitet og endre menyen er den beste måten å forlenge livet, enn å bruke medisiner som har kontraindikasjoner, bivirkninger.

Statiner for eldre pasienter

Blant argumentene til fordel for at eldre mennesker bare skal ta statiner etter forsiktig veiing av skade og nytte, kan vi huske en studie der mer enn 3000 mennesker i alderen 60 år og eldre tok medisinstatiner. Omtrent 30% merket manifestasjonen av muskel smerte, samt en reduksjon i energi, tretthet, svakhet.

Smerten i musklene er mest alvorlig hos de som nettopp har begynt å ta slike medisiner. Som følge av dette reduserer denne tilstanden intensiteten i fysisk aktivitet - det er vanskelig for folk å trene, gå, noe som i sidste ende fører til økt risiko for å utvikle slag og hjerteinfarkt. I tillegg begynner en person som beveger seg litt, gradvis å øke kroppsvekten, noe som også er en risiko for kardiovaskulær sykdom.

Fibrats: hva er det?

preparater fibrater brukes også til å senke kolesterolet. Disse stoffene er avledet fibronsyre. De binder seg til gallsyre, og reduserer dermed den aktive produksjonen av kolesterol i leveren.

fenofibrat redusere nivået medisinsk lipider, som igjen fører til en nedgang i kolesterolet. I kliniske studier reduserer bruken av fenofibrat kolesterol med 25%, triglyserider med 40-50%, og øker også nivået av såkalt "godt" kolesterol med 10-30%.

Instruksjonen om bruk av fenofibrates, ciprofibrates indikerer at med høyt kolesterolnivå reduserer disse legemidlene mengden ekstravaskulære innskudd, og senker også kolesterol og triglyserider hos pasienter med hyperkolesterolemi.

 • Taykolor;
 • Lipantil;
 • Exilip 200;
 • ciprofibratLipanor;
 • Gemfibrozil.

Men før du kjøper og tar slike medisiner, bør du vurdere at deres mottak fører til utseendet av visse bivirkninger. Som regel manifesterte seg ofte en rekke fordøyelsessykdommer: flatulens, fordøyelsesproblemer, diaré, oppkast.

Det er slike bivirkninger etter å ha tatt fenofibrates:

 • Fordøyelsessystemet: pankreatitt, hepatitt, oppkast, magesmerter, kvalme, diaré, flatulens, utseende av gallestein.
 • Muskuloskeletalsystemet: Svakhet i musklene, rhabdomyolyse, diffus myalgi, myosit, spasmer.
 • Nervesystemet: hodepine, seksuell dysfunksjon.
 • Hjerte og blodårer: lungeemboli, venøs tromboembolisme.
 • Allergiske manifestasjoner: hud kløe og utslett, lysfølsomhet, urtikaria.

Det praktiseres kombinere statiner med fibrater for å redusere dosering og følgelig negative manifestasjoner av statiner.

Medisiner som senker absorpsjonen av kolesterol i tarmen

Legemidlet ezetimib (Ezetrol) Er et nytt lipidsenkende middel som reduserer absorpsjonen av kolesterol i tarmen. I tillegg utløser Ezetimibe (Ezetrol) ikke utviklingen av diaré. På en dag må du ta 10 mg medisin. Men det er viktig å vurdere at kroppen produserer opptil 80% kolesterol, og bare ca 20% av det kommer inn i kroppen med mat.

Alle andre medisiner

Legen kan anbefale å ta kosttilskudd (BAA).

Men slike naturlige rettsmidler som Omega 3, tykveol, linfrøolje, liposyre senk kolesterolet litt.

Det bør tas hensyn til at kosttilskudd ikke er medisiner, derfor er slike legemidler dårligere enn statinsmedisiner når det gjelder å forebygge kardiovaskulære sykdommer.

Listen over kosttilskudd som brukes til dette formålet og inneholder naturlige komponenter:

Omega 3

Tabletter som inneholder torskeleverolje (Omega 3, Okeanologii, Omacor) anbefales for opptak til folk som prøver å senke kolesterolet. Fiskolje beskytter kroppen mot utviklingen av plager av blodkar og hjerte, samt fra depresjon og leddgikt. Men for å drikke fiskolje må du være veldig forsiktig, som når du tar det øker risikoen kronisk pankreatitt.

tykveol

Gresskarfrøolje er indikert for opptak til de som lider kolecystitt, aterosklerose fartøy av hjernen, hepatitt. Legemidlet gir koleretisk, antiinflammatorisk, antioksidant, hepatoprotective effekter.

Liposyre

Dette middelet er endogent antioksidant, Den brukes til forebygging og behandling av koronar aterosklerose. Det er en positiv effekt av stoffet på karbohydratmetabolismen. Når det er mottatt, forbedres trofiske neuroner, glykogenivåene i leveren øker.

vitaminer

vitaminer bidra til normalisering av kolesterolindikatorer, øke hemoglobin og andre. Organismen trenger vitamin B12 og B6, folsyre, Nikotinsyre. Det er veldig viktig at disse er naturlige vitaminer, det vil si, det er viktig å spise de matvarene som inneholder disse vitaminene.

Sitoprom

BAD er et ekstrakt av granens fot, det inneholder beta-sitosterol, polyprenoler. Skal tas på hypertensjon, aterosklerose, høye nivåer av triglyserider og kolesterol.

policosanol

BAA - ekstrakt av vegetabilsk voks. Hjelper med å redusere kolesterol med lav tetthet, bidrar til å forhindre atherosklerose.

Andre midler

Gallsyresekvestranter (colesevelam og andre) er legemidler som brukes i kompleks behandling som en hjelpestoff for senking av kolesterol. De undertrykker sin syntese i plasma.

ciprofibrat Lipanor - Undertrykker syntesen av kolesterol i leveren, senker nivået i blodet, reduserer nivået av atherogene lipoproteiner.

funn

Dermed er listen over narkotika for kolesterol som tilbys i dag svært bredt. Men hvis en pasient praktiserer å redusere kolesterol i blodet, må han huske at stoffer som reduserer kolesterolnivået, forårsaker en rekke bivirkninger. Selvfølgelig, når du forskriver medisiner for høyt kolesterol, tar doktoren hensyn til dette, og informerer også pasienten om kontraindikasjoner for å senke kolesterolet.

Men likevel bør medisinske preparater for reduksjon av kolesterol i blod aksepteres, kombinere slik behandling med diett, så vel som aktiv livsstil. Det er ønskelig å ta medikamenter som reduserer kolesterolet i blodet, den siste generasjonen, da deres produsent forbedrer stoffene.

Den beste kur for høyt kolesterol er riktig ernæring

Opptil visse indikatorer kan du senke kolesterolet i blodet med tabletter. Men kolesterolsenkende tabletter bør kun brukes når det er høy risiko for hjerte-og karsykdommer. Det er grupper av pasienter som må ta tabletter fra kolesterol i blodet. I andre tilfeller, før du begynner å ta piller for å redusere kolesterol, bør du konsultere en lege som veier fordelene og skadene til slik behandling.

For å leve et fullt liv, bortsett fra å ta tabletter, må du spise riktig, spille sport. Hvis kolesterolverdiene er svært høye, er det bedre å umiddelbart endre livsstilen, noe som vil bidra til normalisering uten ytterligere behandling. Du kan også øve på mottak av folkemidlene, som inkluderer honning og andre sunneste komponenter som gjør at du kan "rense" kroppen. Hvordan og hvor mange ganger om dagen å konsumere slike midler, vil eksperten fortelle.

Statiner av den nyeste generasjonen - en liste over medisiner fra kolesterol og deres kostnader

Statiner er kraftige medisiner som bidrar til lavere kolesterolnivå. Statiner av den siste generasjonen, i motsetning til andre grupper av stoffer, handler ikke bare for å senke kolesterolet, men også øke produksjonen av såkalt "godt" kolesterol.

De er foreskrevet oftest i alvorlige tilfeller når det er risiko for hjerteinfarkt på grunn av forhøyet kolesterol, og effekten av bruken er merkbar etter en måned med vanlig inntak.

Statiner reduserer kolesterol, slik at kroppen ikke kan produsere mevalonat, som er en forløper for kolesterol

Hva er statiner: indikasjoner på bruk

Statinene kategori ha en innvirkning på lipidmetabolisme - nemlig hemmer et enzym som fremmer veksten kolesterol. I tillegg til de statiner forbedre tilstanden til det indre lag av beholderveggene på et tidlig stadium av aterosklerose - når det ennå ikke er diagnostisert med aterosklerose og kolesterolavsetning allerede hadde begynt.

Indikasjonen for statiner destinasjon er høyt kolesterol (hyperkolesterolemi) tilgjengelig ineffektivitet søknadsmedikament kjøretøy og risikoen for hjerteanfall og slag, så vel som med ineffektivitet av familiær hyperkolesterolemi handling diett.

Vær oppmerksom! Hovedindikasjonene for bruk av statiner er den aktive utviklingen av aterosklerose og økt risiko for blokkering av blodkar.

Til tross for effektiviteten av stoffene i statinserien, er det hittil ingen pålitelige opplysninger om sikkerheten ved å ta slike medisiner av pasienter. Noen studier hevder at bivirkninger overstiger fordelene ved statiner som brukes til å forebygge hjerte-og karsykdommer.

Det er imidlertid visse grupper av pasienter for hvem som tar statiner er obligatoriske:

 • For sekundær forebygging etter et slag eller infarkt;
 • Med iskemisk sykdom for å forhindre utvikling av hjerteinfarkt eller hjerneslag;
 • Ved akutt koronarsyndrom;
 • Tilstand etter rekonstruktiv kirurgi på hjertet eller karene;
 • Med angina pectoris.

Statiner er foreskrevet for profylakse til personer over 40 som har kardiovaskulære patologier, samt til personer som har slektninger som døde plutselig død av hjertesykdom.

Anti-kolesterolmidler blir gitt til pasienter for å øke deres forventede levetid. Musikk betyr ikke at statiner skal foreskrives for alle pasienter uten unntak, lider av hypertensjon eller iskemisk hjertesykdom. Bare hvis det i flere måneder ikke er mulig å senke kolesterol ved hjelp av diett og livsstilsjustering, bestemmer legen om bruk av statiner.

Det skal bemerkes at alle legemidler som inneholder statiner, kun kan foreskrives av en lege. En spesialist, før du anbefaler statiner, evaluerer en rekke kriterier

Klassifisering av statiner

Klassifisere preparatene av serien statiner kan være på flere måter: etter opprinnelse, etter generasjon og ved antall doser.

I generasjoner deles statiner opp:

 • Første generasjon: Lovastatin, Cardiostatin.
 • Den andre generasjonen: Fluvastatin, Simvastatin, Pravastatin.
 • Den tredje generasjonen: Atorvastatin, Cerivastatin.
 • Den fjerde generasjonen: Rosuvastatin, Pitavastatin.

Ved opprinnelse er statiner delt inn i naturlig og produsert av syntetiske råvarer:

 • Syntetisk: Fluvastin, Cerivastatin, Atorvastatin, Pitavastatin, Rosuvastatin.
 • Semisyntetisk: Pravastatin, Simvastatin.
 • Naturlig: Lovastatin.

Alle statinpreparater er foreskrevet i en bestemt dose:

 • Høy dose (40-80 mg) - Lovastatin, Atorvastatin, Fluvastin.
 • Mediastinal (10-40 mg) - Pravastatin, Simvastatin, Rosuvastatin.
 • Lav dose (opptil 8 mg) - Pitvastatin.

Høydose-legemidler har den beste effekten og tolereres vanligvis godt.

Den moderate dosen rosuvastatin kan gis i høy dosering, om nødvendig, selv om applikasjonen gir en god kolesterolreduserende effekt, og oftest er det ikke nødvendig med økt dosering.

Pitavastatin er foreskrevet i minimale doser, på grunn av hvilken risikoen for bivirkninger er mye lavere enn for analoger i klassen.

Siden behandling med ulike statiner krever administrasjon i forskjellige doser, er det rimelig å innføre en klassifisering basert på anbefalte doser

Statiner: En oversikt over populære stoffer

Statins av den nyeste generasjonen kan deles inn i fem grupper, som er forskjellige med det aktive stoffet som ligger til grunn for stoffet.

Statiner fra kolesterol er de mest effektive og sikre stoffene i hver generasjon

Hovedårsaken til hjerteinfarkt, slag og andre skader på blodkar er aterosklerose. En viktig rolle i utviklingen av patologien spiller kolesterol (lipofil alkohol), hvis molekyler er avsatt på veggene i arteriene og kapillærer i form av tette plakk. Konsentrasjonen må reduseres for forebygging og behandling av aterosklerose.

Statins - hva er det?

De fleste som lider av kardiovaskulære sykdommer oppfatter de beskrevne lipidsenkende medisinene som de mest effektive og sikre stoffene som reduserer kolesterol. Dette er ikke en sann definisjon. For en klar forståelse av hva statiner er, er det viktig å vite mekanismen for dannelse og sirkulasjon av lipofil alkohol, dens formål og funksjon.

Kolesterol kan produseres inne i kroppen, og angi det fra utsiden, for eksempel med mat. Denne organiske forbindelsen er nødvendig for:

 • biosyntese av kortikosteroider og kjønnshormoner;
 • beskyttelse av erytrocytter fra hemolytiske giftstoffer;
 • regulering av cellepermeabilitet;
 • produksjon av gallsyrer og vitaminer i gruppe D;
 • stabilisering av plasmamembranen.

Menneskekroppen produserer komplekse proteiner - lipoproteiner. De spiller rollen som bærere av kolesterolmolekyler fra leveren til vev og tilbake. Statiner blokkerer produksjonen av enzymer som går foran dannelsen av lipoproteiner. På grunn av dette reduseres mengden av kolesterol som kommer inn i vevet, og volumet av omvendt transport øker. Som et resultat reduseres det totale nivået av lipofil alkohol i kroppen effektivt. Samtidig bidrar de aktuelle stoffene til sikker spaltning av allerede eksisterende fettvev og plakk i karene.

Statiner fra kolesterol er gode og dårlige

Selv de mest effektive lipidsenkende stoffene har negative bivirkninger, så de er strengt forbudt å velge og ta på seg selv. Statiner er foreskrevet utelukkende dersom det foreligger direkte bevis for bruken av dem. I de fleste tilfeller kan kolesterolkonsentrasjonen reduseres på andre effektive og sikre måter. Disse inkluderer korreksjon av kostholdet, avvisningen av dårlige vaner, økningen i nivået av fysisk aktivitet og normalisering av regimet av arbeid og hvile.

Statiner fra kolesterol er gode

Beskrevne stoffer er fortsatt det eneste alternativet for forebygging og behandling av de farligste kardiovaskulære patologiene, når ikke-medisinske metoder ikke var effektive nok. Fordelene med statiner er følgende:

 • redusert risiko for hjerteinfarkt;
 • forebygging av forbigående iskemiske angrep, slag;
 • reduserer progresjonen og forhindrer utviklingen av aterosklerose;
 • normalisering av hjertefunksjonen mot angina, iskemisk sykdom;
 • lindring av symptomer på diabetes mellitus;
 • vekttap med fedme;
 • svekkelse av inflammatoriske prosesser på de vaskulære veggene;
 • stabilisering av aterosklerotiske plaketter;
 • fortynning av blod, noe som reduserer risikoen for blodpropper;
 • normalisering av metabolske prosesser i kroppen;
 • vasodilatasjon.

Statiner fra kolesterol er de mest effektive og sikre stoffene for å akselerere rehabilitering etter:

 • stenting;
 • iskemisk slag;
 • koronar bypass kirurgi;
 • angioplastikk;
 • hjerteinfarkt;
 • lungeemboli.

Skader av statiner

Den viktigste faren for å bruke disse medisinene er risikoen for bivirkninger. Parallelt med en reduksjon i produksjonen av lipoproteiner, reduserer statinmedisiner produksjonen av koenzymer Q10. Disse kjemiske forbindelsene gir energi til kroppens og hjernens muskler. Med mangel på koenzymer observeres følgende problemer:

 • tretthet,
 • svakhet og smerte i musklene;
 • svingninger og skarpe hopp i blodtrykk;
 • kongestiv hjertesvikt;
 • ødeleggelse av muskelvev (rhabdomyolyse).

Det er andre negative fenomener som er provosert av statiner - bivirkninger inkluderer:

 • søvnforstyrrelser;
 • forverring av hørsel og skarphet av smakopplevelser;
 • reduksjon av blodplateantall i blodet;
 • halsbrann;
 • hyppig neseblødning;
 • smerte i den epigastriske regionen;
 • økt hyppighet av urinering;
 • avføring lidelser;
 • økt svette;
 • brudd på potens;
 • allergiske reaksjoner;
 • svimmelhet;
 • kvalme;
 • tørr hoste;
 • perifer ødem;
 • Økt hudfølsomhet for ultrafiolett stråling;
 • eksem;
 • rødhet og kløe av epidermis;
 • flatulens;
 • oppkast;
 • økt frekvens av tilbakefall av bronkial astma;
 • depressive forhold
 • forstyrrelse av hjernen;
 • humørsvingninger;
 • gulsott;
 • pankreatitt;
 • kramper;
 • forverring av leddgikt og artrose;
 • humørsvingninger;
 • irritabilitet;
 • lesjoner av ikke-inflammatorisk nervevev;
 • anoreksi;
 • oppkast;
 • peeling og peeling av de øvre lagene i huden;
 • hepatitt;
 • svingninger i blodsukkernivået;
 • nederlag og betennelse i nyrene.

Selv sikre statiner har mange negative bivirkninger, men de opptrer ekstremt sjelden og for det meste hos personer som ikke følger regler for bruk av medisiner. Behandling med lipidsenkende medisiner innebærer avvisning av alkohol, røyking, regelmessig mosjon og et sunt balansert kosthold. Hvis du overholder disse normer, kan bivirkninger lett unngås.

Generasjoner av statiner

De aller første lipidsenkende stoffene ble isolert fra naturlige produkter. Basert på disse forbindelsene ble det utviklet legemidler av lovastatin-gruppen. De resterende varianter og nyere generasjoner av stoffer er laget av syntetiske komponenter. Det er en feil å tro at naturlige statiner fra kolesterol er de mest effektive og trygge. Syntetisk medisin er langt mindre sannsynlig å ha negative bivirkninger og tolereres bedre. I tillegg til lovastatin inkluderer den første generasjonen av beskrevne midler simvastatin og pravastatin.

Selv tidlig lipidsenkende stoffer gir en uttalt effekt. De beste statiner er mye brukt i forebygging av slag, aterosklerose, myokardinfarkt, spesielt hvis det er arvelige predisposisjoner til de listede patologiene. Indikasjoner for å ta førstelinje medisiner:

 • koronar aterosklerose;
 • Ineffektivitet av diett i et kompleks med fysiske belastninger;
 • primær hyperkolesterolemi.

Den andre generasjonen av narkotika som vurderes, er kun representert av fluvastatin. Disse er effektive og trygge legemidler som kan foreskrives selv til barn fra 10 år. De inneholder natriumsalt, slik at konsentrasjonen av kolesterol i blodet raskt reduseres. Indikasjoner for bruk av fluvastatin:

 • dyslipidemi av blandet type;
 • iskemisk hjertesykdom (for å hindre komplikasjoner);
 • koronar aterosklerose;
 • hyperkolesterolemi;
 • Forebygging av de negative effektene av hjerte- og vaskulær kirurgi.

Den tredje generasjonen av lipidsenkende medisiner er atorvastatin. Egenheten av disse stoffene er en markant forbedring i ytelsen til det kardiovaskulære systemet som helhet. Det antas at statinene fra kolesterol er de raskeste, mest effektive og sikre tabletter for forebygging av diabetes mellitus og kardiovaskulære patologier, inkludert kronisk iskemisk sykdom. Indikasjoner for deres formål:

 • arvelig disposisjon til sykdommer i kardiovaskulærsystemet;
 • blandet dyslipidemi;
 • veid hyperkolesterolemi;
 • progressiv aterosklerose.

Statiner av den nyeste generasjonen inkluderer Pitavastatin og rosuvastatin. Disse stoffene er de siste utviklingen innen farmakologi, de har flere fordeler enn sine forgjengere:

 • veldig rask effekt (resultatene er synlige fra den første uken med opptak);
 • minimal terapeutisk dosering;
 • kontinuerlig handling
 • lav risiko for bivirkninger;
 • muligheten for samtidig bruk med hjertemidler
 • ingen effekt på glukosemetabolismen.

De nye statinene fra kolesterol er de mest effektive og trygge rettsmidler som anbefales i følgende tilfeller:

 • hyperkolesterolemi på ethvert stadium
 • progressiv, komplisert atherosklerose;
 • iskemisk hjertesykdom;
 • diabetes mellitus;
 • dyslipidemi;
 • genetisk predisposisjon til vaskulære patologier;
 • rehabilitering etter hjerteinfarkt, hjerneslag, hjerteoperasjon.

Statin narkotika - liste

Ovennevnte legemidler i hver generasjon har forskjellige handelsnavn. Uavhengig velger stoffer som reduserer kolesterol i blodet, det kan du ikke. Uriktig aktiv substans, ukorrekt dosering, kombinasjon med andre farmakologiske grupper kan provosere de mest farlige bivirkninger og irreversible endringer i leveren, metabolske prosesser. Bare en kvalifisert lege bør gi råd om hvilke stoffer som reduserer kolesterolet i blodet på en sikker og effektiv måte. Den nødvendige generasjonen av statiner er valgt av en spesialist.

Simvastatin-analoger

Dette stoffet selges i form av tabletter med samme navn. Som aktiv ingrediens inneholder simvastatin følgende lipidsenkende legemidler - en liste:

 • Simvastol;
 • Zovatin;
 • Simgal;
 • Zocor;
 • Simvageksal;
 • Soest;
 • Simvakard;
 • Vastatin;
 • Simvakor;
 • Ovenkor;
 • Simla;
 • Vasilip;
 • Sincard og andre.

Pravastatin-analoger

Dette er en annen effektiv og sikker representant for den første generasjonen av lipidsenkende legemidler. Den beskrevne aktive ingrediensen inneholder slike legemidler som reduserer kolesterol i blodet (statiner):

Lovastatin-analoger

Det aller første lipidsenkende legemidlet, isolert fra penisillinsvamp, er ikke det mest effektive, men en av de sikreste måtene. Legemidler som senker kolesterol, basert på lovastatin:

 • Holetar;
 • Lovakor;
 • Cardiostatin;
 • Lovasterol;
 • Mevacor;
 • lovastatin;
 • Apekstatin;
 • Lovageksal;
 • Medostatin;
 • Rovakor;
 • Liprox og andre.

Fluvastatin-analoger

Statiner fra andre generasjon kolesterol er representert av bare ett stoff. På grunnlag er de eneste tabletter produsert - Leskol. De selges i 3 versjoner med samme dose (80 mg):

Atorvastatin - analoger

Denne hypolipidemiske ingrediensen tilhører den tredje generasjonen medisiner. Preparater av et statin på grunnlag av:

 • Lipitor;
 • Anvistat;
 • Lipitor;
 • atorvastatin;
 • Tulip;
 • Atomaks;
 • canon;
 • Torvakard;
 • Atorvoks;
 • Liptonorm;
 • Atoris og andre.

Rosuvastatin-analoger

Statiner for reduksjon av kolesterol fra fjerde generasjon er de mest effektive og sikre midlene med langvarig handling. Rosuvastatin, i tillegg til tablettene med samme navn, finnes i følgende medisiner:

Pitavastatin-analoger

Lipidsenkende legemidler fra den fjerde generasjonen ble etterfulgt av det aktuelle stoffet for bare noen få år siden. Disse statene fra kolesterol er de mest effektive og sikre blant alle identiske medisiner. De har den raskeste og lengste effekten uten noen helserisiko. På grunnlag av Pitavastatin er det bare ett alternativ tilgjengelig - Livazo.

Statiner av den nyeste generasjonen med de minste bivirkningene

Erfarne leger foretrekker å foreskrive bare sikre stoffer med minimal terapeutisk dosering og langvarig virkning. De mest effektive statinene fra kolesterol er rosuvastatin og Pitavastatin:

Les Mer Om Fartøyene