Vitaminer for hjertet og blodkarene: En liste over stoffer

En stillesittende livsstil, hyppige belastninger, dårlige vaner, underernæring, en uregelmessig arbeidsdag - dette er hvor mange mennesker bor nå. Slike påkjenninger kan ikke bare påvirke helsen til kardiovaskulærsystemet, og antall pasienter i kardiologer vokser jevnt. Det er også bemerket at det triste faktum er at blant dem blir ungdommer, tenåringer og barn i stigende grad funnet.

For å takle dette problem og for å minimalisere den negative virkningen på hjerte og blodkar kan ikke bare ved å overholde reglene for en sunn livsstil og regelmessig overvåkning av en lege, men også ved hjelp av DRX vitaminer og sporelementer, som er i stand til tungtveiende støtte det kardiovaskulære systemet. For å plukke opp slik vitamin-mineralsk kompleks, vil terapeuten eller kardiologen som vurderer dine individuelle egenskaper, hjelpe deg: alder, vekt og helsetilstand. I denne artikkelen vil vi introdusere deg vitaminer, mineraler og preparater basert på dem, som er i stand til å gjenopprette og støtte hjertet og blodårene.

Hvilke vitaminer er gode for hjertet og blodårene?

Listen over vitaminer som styrker hjertet og blodårene inkluderer:

 1. Vitamin C (eller askorbinsyre) - er i stand til å akselerere alle metabolske prosesser, styrker myokard og vaskulære vegger, forhindrer overdreven dannelse av kolesterol.
 2. Vitamin A (eller retinol) - forhindrer utviklingen av aterosklerotiske prosesser på blodkarets vegger og forbedrer metabolske prosesser.
 3. Vitamin E (tokoferol) - er en antioksidant og forhindrer oksidasjon av fett. Denne effekten beskytter vevene til karene og hjertet mot skade.
 4. vitaminP (rutin) - styrker veggene i arteriene og forhindrer overdreven blødning.
 5. vitaminF (Gruppen av flerumettede fettsyrer: linolsyre, linolensyre og arakidonsyre) - styrke det kardiale vev, hindrer dannelsen av kolesterol plaques og blodpropper på det indre laget av arteriene.
 6. Koenzym Q10 - Dette vitaminlignende stoffet er syntetisert i leveren, det er nødvendig å skaffe energi, det forhindrer hjerteinfarkt, arytmier og tidlig aldring.
 7. Vitamin B1 (tiamin) - etter å ha kommet inn i kroppen, blir den til kokarboksylase, noe som er nødvendig for stimulering av kardiale sammentrekninger.
 8. Vitamin B6 (pyridoksin) - normaliserer lipidmetabolismen og fremmer desintegrasjon og utskillelse av overskytende kolesterol.

Hvilke sporstoffer er nyttige for hjerte og blodårer?

Listen over mikroelementer som styrker hjertet og blodkarene inkluderer:

 1. magnesium - sørger for en balanse mellom kalium og natrium, stabiliserer blodtrykket, forbedrer metabolismen i myokardiet og forhindrer dannelsen av blodpropp.
 2. kalsium - Styrker veggene i blodkarene og normaliserer sammentrekninger av hjertemuskelen. For bedre absorpsjon tas med vitamin D.
 3. kalium - gir en kvalitativ beholdning av nerveimpulsen som kreves for sammentrekning av myokardiet langs nervefiberen.
 4. fosfor - er et byggemateriale for cellemembraner og gir overføring av nerveimpulser og sammentrekning av myokardiet.
 5. selen - ødelegger frie radikaler som ødelegger veggene i blodkar og hjertevev, og fremmer bedre absorpsjon av andre vitaminer og mineraler.

Hvem bør ta vitaminer og mineraler først for hjertet og blodårene?

De fleste begynner å tenke på helsen til hjertet og blodkarene og deres støtte bare når de oppdager en sykdom. Det er kjent at forebygging av kardiovaskulære patologier ikke bare kan beskytte mot sykdomsprogresjonen, men hindrer også utseendet.

Kardiologer identifiserer slike grupper av mennesker som er vist å ta vitamin-mineralkomplekser for hjerte og blodårer:

 • pasienter med patologier av karene i hode eller nedre lemmer;
 • pasienter som fikk alvorlig kardiovaskulær sykdom
 • folk over 35;
 • idrettsutøvere;
 • personer som arbeider i farlige næringer eller engasjert i tung fysisk arbeidskraft;
 • barn og ungdom (ifølge indikasjoner).

Hvis du tilhører en av de ovennevnte gruppene, bør du kontakte en terapeut eller kardiolog som henter produktet du trenger. Gitt dine individuelle egenskaper, vil legen være i stand til å foreskrive en dose, gi råd om hvilken tid på året for å ta et kurs av vitaminterapi, avgjøre varigheten og hyppigheten av opptaket.

De mest effektive og populære vitamin- og mineralkompleksene for hjertet og blodkarene

I dag på apotekets hyller finner du mange vitaminpreparater for kardiovaskulærsystemet. Noen av dem inkluderer mineraler og ulike naturlige komponenter (hunderose, ingefær, hagtorn, ginkgo biloba, mynte, L-cystein, etc.). Vurder de mest effektive og populære.

askorutin

Sammensetningen av dette legemidlet omfatter vitamin C og rutinemessig. Mottaket bidrar til å redusere skjøtheten og permeabiliteten til kapillærene, styrker de vaskulære veggene, eliminerer betennelsen og hevelsen. Ascorutin har antioksidant og radiobeskyttende virkning, fremmer normalisering av karbohydratmetabolismen, akselererer regenerering av vev og øker motstanden mot ytre ugunstige faktorer.

Asparkam

Sammensetningen av dette legemidlet omfatter kalium aspartat og magnesium aspartat, som støtter hjertearbeidet, gjenoppretter elektrolyttbalansen og har antiarytmisk effekt. Den kan brukes ikke bare som et vitamintilskudd, men også som en komplett middel for arytmi, hjerteinfarkt, digitalisintoksikasjon, og hjertesvikt. I tillegg til en gunstig effekt på hjertet, forbedrer Asparks fordøyelsen og øker kontraktiliteten til skjelettmuskler.

BAD Hawthorn forte

I blandingen av tilsetnings maten er inkludert hagtorn (frukt og blomster ekstrakt), magnesium aspartat, og kalium aspartat, noe som bidrar til normalisering av hjertefrekvensen, lavere blodtrykk, og utøver en avstivning og mild sedativ virkning. Inneholdt i Hawthorn rutin, quercetin, hyperoside og helbreder kapillærer eliminere vaskulære veggen inflammasjon, bekjempe virus og beskytte blodkar fra virkningen av negative faktorer. Den vitexin, som er en del av stoffet, eliminerer spasmer og normaliserer arbeidet i myokardiet, aktiverer dets enzymer.

Vitrum Cardio

Dette vitamin-mineralkompleks omfatter et kompleks av vitamin A, E, D3, C, B1, B12, B6, B2, pantotensyre og folsyre, nikotinamid, selen, krom, soyalecitin, beta sil sterol, sink, psylliumfrø, havrekli og fiskeolje. Legemidlet er brukt til å forhindre utvikling av IHD og aterosklerose, foreskrives under rehabilitering etter et hjerneslag og hjerteinfarkt. Vitrum Cardio normaliserer lipidmetabolismen og hjelper til med å normalisere nivået av triglyserider og kolesterol i blodet.

Vil sende

Sammensetningen av denne formulering inkluderer vitaminene B1, B2 og B6, magnesium og kalium-asparginat, hofter, blomster og hagtorn ekstrakt av ginkgo biloba. Disse komponentene styrker de vaskulære veggene, normaliserer blodsirkulasjonen, gjenoppretter myokardiet og forbedrer kontraktiliteten. Legemidlet er i stand til å redusere aterosklerotiske prosesser i koronarbeinene og forhindrer utviklingen av hjerteinfarkt.

Cardio Forte

Sammensetningen av vitamin-mineralkompleks inneholder vitaminene C, B6, B12, E, folinsyre, beta-karoten, magnesium, lykopen, vendelrot og hagtorn ekstrakter, flerumettede fettsyrer, L-arginin, L-taurin, kalium og kanel. Cardio Forte brukes til å behandle og forhindre nevrokirkulatorisk dystonium hjerte- eller hypertonisk type, arteriell hypertensjon og andre patologier i hjertet og blodårene. Legemiddelet kan også administreres til personer som er i fare for å utvikle hjerte og karsykdommer.

Doppelgerz kardiovaskulær

Sammensetningen av dette stoffet inkluderer et ekstrakt av hagtorns blader og blomster, som har spasmolytiske, kardiotoniske og beroligende effekter. Mottak Doppellerts kardiovaskulær gir selektiv utvidelse av blodkarene i hodet og hjertet, hjelper til med å normalisere blodtrykket og normaliserer venetrykk. Legemidlet brukes i den komplekse behandlingen av hjertesvikt i I-II-grad.

CoQ10 (koenzym Q10)

Sammensetningen av dette unike preparatet inkluderer koenzym Q10, som bidrar til generering og opphopning av energi i celler. Opptak CoQ10 gir økt immunitet og normalisering av hjertet og karene. Legemidlet brukes til å behandle og forhindre hypertensjon, hjertesvikt, myokarditt og myokardiodystrofi. Koenzym Q10 bidrar til å senke blodtrykket, normaliserer blodsirkulasjonen, påvirker hjernens arbeid positivt og gir den nødvendige energien til hele kroppen.

Kardiohels

Sammensetningen av dette preparatet inkluderer vitaminene A, C (fire former), E, ​​B12, folinsyre, kalium, selen, sink, magnesium, niacin, koenzym Q10, L-karnitin, hvitløk, ginkgo biloba, hvit pil og hagtorn. Motta Kardiohelsa bidrar til å stabilisere forbrenningen, redusere kolesterolnivået og protrombin, styrke karvegger, restaurering av sin elastisitet, forebygging av aterosklerotiske lesjoner formasjon, forbedring av nervesystemet og det sirkulatoriske normalisering. Legemidlet har antiinflammatorisk, immunostimulerende, hypotensiv og koleretisk effekt.

Synkron-7

Sammensetningen av dette legemidlet omfatter syv naturlige former for vitamin C, grapefruktpektin, bioflavonoider og diettindoler. Synkron-7 er vellykket brukt av kardiologer til å behandle alvorlig aterosklerose, visse hjertefeil og myokarditt. Dessuten kan medikamentet bli administrert for å normalisere blodkolesterolnivået, opprettholde immunitet eliminere hormonell ubalanse, akselererende vev regenerering og for å opprettholde den mental og fysisk aktivitet i løpet av intensive belastninger.

Det er mange andre multivitaminpreparater for hjerte og blodårer. I denne artikkelen har vi kun kjent deg med noen av dem og beskrevet deres hovedegenskaper. Hvilken vil være best for deg? Svaret på dette spørsmålet kan fåes ved å konsultere en lege, siden hvert legemiddel har sitt eget sett med indikasjoner og kontraindikasjoner. Husk dette og vær sunn!

Vitaminer for hjerte og blodårer

Et sterkt hjerte og sterke blodårer er garantien for et langt og tilfredsstillende liv. Unge mennesker betaler liten oppmerksomhet til tilstanden til deres kardiovaskulære system, ta tak i hodet, bare når sykdommen kommer. Menneskets hjerte klare hver dag med utrolige laster. På grunn av livets frenziedrytme, stress, dårlig kosthold, sirkulasjonssystemet er svekket, fylt med slagger og giftige stoffer. Vitaminer for hjerte og blodårer trengs ikke bare for eldre, men også for unge mennesker. Inntaket av vitaminpreparater er en sikker måte å opprettholde helse og forlenge livet på.

Årsaker til hjertesykdommer

Ifølge statistikk er hjertesykdom en av lederne blant menneskelige patologier med uførhet og dødelighet. Hvorfor er moderne mennesker i alle aldre utsatt for hjerte-og karsykdommer? Den viktigste skyldige er feil livsstil. Representanter for dagens ungdom beveger seg lite, underernærte, ofte nervøse, bekymret, utsatt for stress, jage etter suksess, glemme hvile. Og mangel på søvn og overflødig belastning er hjertets viktigste fiender. Hjertepatologier oppstår som følge av følgende faktorer:

 • høyt blodtrykk;
 • fedme;
 • stillesittende livsstil;
 • dårlige vaner;
 • konstant stress;
 • genetisk predisposisjon;
 • mangel i kroppen av vitaminer og sporstoffer.

Vitaminer og biologisk aktive stoffer som er nødvendige for hjertet

Til hjertet var sunt, bør kroppen få i optimale mengder vitaminer og sporstoffer. Nedenfor er vitaminer mest nødvendige for normal funksjon av hjertemuskelen.

 1. Retinol eller vitamin A. Fettløselig substans som stimulerer stoffskiftet, som forhindrer utviklingen av aterosklerose. Retinol er rik på fiskeolje, melk, gulrøtter. I apotek er retinolacetat en løsning for oral administrasjon.
 2. Ascorbinsyre eller vitamin C. Vannløselige substanser som aktiverer metabolisme, ødelegger skadelig kolesterol, noe som styrker hjertemuskelen. Vitamin inneholder i store mengder hovedsakelig planteprodukter: hundrosen, sitrus, currant, bulgarsk pepper. Ascorbinsyre kan brukes i injeksjoner, tabletter og absorberbare tabletter.
 3. Tocopherol eller vitamin E. Forhindrer oksydasjon av fett og dannelse av frie radikaler som ødelegger vevet i hjertemuskulaturen og blodårene. I en betydelig mengde er tilstede i leveren, nøtter, vegetabilsk olje. På apoteket kan vitaminet kjøpes i kapselform eller i form av en løsning.
 4. Rutinemessig eller vitamin P. En vannoppløselig substans som styrker veggene i blodårene, brukes til patologisk blødning. Vitamin er rik på sitrus, epler, hundrosen. På apotek blir rutin solgt i tablettform.
 5. Tiamin eller vitamin B1. Det vannløselige stoffet er nødvendig for riktig sammentrekning av hjertemuskelen. Mest av alt tiamin inneholder kornblandinger. For å eliminere mangelen på dette vitaminet i kroppen, er injeksjoner vanligvis foreskrevet.
 6. Pyridoksin eller vitamin B6. Det ødelegger skadelig kolesterol, normaliserer arbeidet til karene i nesen, øynene, hjernen, aktiverer lipidmetabolismen. I en betydelig mengde er tilstede i kjøtt, fisk, belgfrukter, melk. Det brukes vanligvis i injeksjoner av pyridoksinhydroklorid.
 7. Vitamin F. Vitaminlignende forbindelser er flerumettede fettsyrer. Forhindre dannelsen av kolesterolplakk i blodkarene. Fettsyrer er rike på fiskeolje, vegetabilske oljer, fisk og sjømat.
 8. Koenzym Q10. Et enzym som er syntetisert i den menneskelige leveren med tilstrekkelig inntak av plante- og animalske produkter. Med en mangel på stoffet øker sannsynligheten for hjerteinfarkt, kroppen blir raskt aldrende.

Nødvendig for hjertet av mineraler

Arbeidet med sirkulasjonssystemet påvirkes positivt av visse mineralstoffer. Nedenfor er en liste over de viktigste mineralene for hjertet.

 1. Kalsium. Regulerer hyppigheten av sammentrekninger av hjertemuskelen, styrker veggene i arteriene og årene. I betydelig grad finnes det i fisk og fermenterte melkeprodukter.
 2. Kalium. Det styrer nerveimpulser som fører til at hjertemuskelen trekkes sammen. I høy konsentrasjon finnes i nøtter, tørket frukt, poteter, kål.
 3. Magnesium. Det forbedrer metabolismen i hjertet vev, forhindrer dannelsen av blodpropper. I store mengder finnes i kjøtt, belgfrukter, fisk.
 4. Fosfor. Deltar i dannelsen av cellemembraner. Regulerer sammentrekningen av muskelvev og overføring av nervesignaler. I en betydelig mengde er tilstede i brød med kli, asparges bønner, tørket frukt.

Nyttige vitaminer for hjerneskipene

På grunn av forverring av blodsirkulasjonen i hjernen forekommer det ofte slag. Og etter et slag er en persons minne, visuelle og talefunksjoner notert. For at hjernen skal fungere riktig, må du regelmessig ta vitaminer. Nedenfor er en liste over stoffer som er viktige for cerebral fartøy.

 1. Tiamin eller vitamin B1. Forbedrer minnet, bidrar til å lære informasjon raskere. Med vitaminmangel, søvnløshet, hyppig overarbeid, problemer med koordinering av bevegelser, er depresjon notert. For å fylle kroppen av tiamin, bør du spise fisk, kjøtt, nøtter, egg, havremel.
 2. Riboflavin eller vitamin B2. Gir hjernevevsenergi, hjelper til med å håndtere høy intellektuell og fysisk stress. Med en mangel på substans blir en person døsig og distrahert, hans appetitt forverres og hodepine oppstår. Vitamin er rik på kjøtt og meieriprodukter.
 3. Nikotinsyre eller vitamin B3. Stimulerer syntesen av energi i kroppen, normaliserer fartøyets funksjon i øynene, nesen og hjernen. I store mengder er tilstede i leveren, kjøtt, belgfrukter, fisk, nøtter, egg.
 4. Pantotensyre eller vitamin B5. Den styrer overføringen av nerveimpulser, støtter mental ytelse. Med en mangel på stoffet, er depresjon, søvnløshet, kronisk tretthet registrert. Vitamin er rik på melk, lever, kål.
 5. Pyridoksin eller vitamin B6. Gjenoppretter nerver, styrker hjernens kar. Med en mangel på substans blir en person raske og engstelige, utvikler han depresjon og søvn er forstyrret. Vitamin i en betydelig konsentrasjon er tilstede i kornblandinger, lever, belgfrukter, nøtter.
 6. Folsyre eller vitamin B9. Forbedrer mental evne. Med mangel på vitaminet, forringes hukommelsen, blir apati og svakhet notert. Stoffet er rik på nøtter, frokostblandinger, sopp, kjøtt, friske grønnsaksprodukter.
 7. Cyanokobalamin eller vitamin B12. Regulerer endringen av faser av søvn og våkenhet, øker hjernens aktivitet. Når det er mangel på substans, blir depresjon, tinnitus, en reduksjon i intellektuelle evner, nervøsitet, syns- og hukommelsesskader notert. Vitamin er bare tilstede i dyrefôr og noen alger.

Styrking av karene i ekstremiteter

Hovedproblemet i blodårene i beina er åreknuter. Dette er en ekstremt ubehagelig sykdom, i en forsømt form som er manifestert av hevelse av knær, skinner og føtter, betennelse og mørkhet i huden på underekstremiteter.

For å styrke hendene og føttene er det nødvendig å ta vitaminkomplekser supplert med jern, sink og kalsium. Eliminering av åreknuter utføres gjennom komplisert terapi. Legen utpeker pasientens terapeutiske gymnastikk, fysioterapeutiske og vannprosedyrer, medisiner. En syke person bør ikke stå lenge eller sitte i en stilling, spise mye salt, kaffe, svart te, alkohol. For å lykkes bli kvitt sykdommen må følge med på kosthold, overvåke kroppsvekt.

Forsterkning av øyets fartøy

Hvis øynene er kuttet og skadet, er blodårene synlige på overflaten, så kan vi snakke om svekkelsen av øyeskjærene. Øyens fartøy svekkes av følgende faktorer:

 • allergier;
 • lenge på datamaskinen;
 • lys sol og skarp vind;
 • søvnløshet;
 • endringer i blodtrykk;
 • intensiv fysisk anstrengelse.

For å fartøyene i øynene ikke brister, er det nødvendig å ta vitaminer fra gruppe B og askorbinsyre. Ved alvorlige vaskulære patologier i øynene anbefales det å administrere rutin intramuskulært. Frisk frukt og grønnsaker, grønn eller hund rose te er nyttig.

Produkter for å styrke karene og forbedre hjertearbeidet

For å holde kardiovaskulærsystemet sunt, må du inkludere følgende matvarer i kosten.

 1. Olivenolje. Høyverdig produkt av den første pressingen er rik på umettede fettstoffer og antioksidanter, som renser karene med skadelige akkumuleringer. Med vanlig bruk av olivenolje i blodet, er konsentrasjonen av skadelig kolesterol kraftig redusert.
 2. Tørkede aprikoser. I tørkede aprikoser, en stor mengde naturlige antioksidanter, som beskytter hjertecellene mot giftstoffer og henfallsprodukter. I tørkede aprikoser er det kalium, som forhindrer utviklingen av et hjerteinfarkt.
 3. Fish. Rik på stoffer som styrker veggene i blodårene. Det er nyttig i arytmier.
 4. Nøtter. I deres sammensetning er det arginin - en aminosyre som har en gunstig effekt på hjertet. Ved vanlig bruk av nøtter er sannsynligheten for hjerteinfarkt betydelig redusert.
 5. Mørk sjokolade. Et produkt av høy kvalitet inneholder flavonoider - pigmenter som utvider blodkar som bidrar til å eliminere hypertensjon. Det bør bemerkes at sjokolade ikke påvirker mennesker med lavt blodtrykk.
 6. Druer. Inneholder en betydelig mengde antioksidanter og vitaminer for hjertet. I kvalitets drue viner, er antioksidanter også til stede. Det er imidlertid ikke nødvendig å misbruke alkoholholdige drikkevarer, ellers vil skade overstige fordelen.

Hvem bør ta vitaminer for blodkar og hjerte?

Mange begynner å ta vare på sirkulasjonssystemet bare når det blir syk. Ved å støtte og beskytte hjertet og blodkarene, er det ikke bare mulig å kurere farlige patologier, men også for å forhindre utseende. Hvilke grupper av mennesker trenger vitaminer for hjerte og blodårer?

 1. Pasienter som lider av vaskulære sykdommer i hjernen og ekstremiteter.
 2. Idrettsutøvere.
 3. Barn og tenåringer.
 4. Folk etter 50 år.
 5. Pasienter som gjennomgikk hjerteoperasjon.
 6. Folk som er engasjert i tungt fysisk arbeid.
 7. Folk som jobber i skadelige bedrifter.

Personer som tilhører de ovennevnte kategoriene, må alltid kontakte kardiologen. Legen vil velge det optimale komplekset av vitaminer og mineraler. Den medisinske spesialisten bestemmer doseringen av legemidlet og varigheten av terapeutisk kurs, basert på pasientens alder og tilstand.

De mest kvalitative og effektive vitaminkompleksene for hjertet og blodkarene

På apotek i et stort antall vitaminholdige legemidler for hjertet og blodkarene blir realisert. Mange vitaminkomplekser inneholder dessuten mineralelementer og naturlige stoffer som kommer fra medisinske planter. Nedenfor er navnene og egenskapene til de mest populære og høyverdige legemidler for å opprettholde kardiovaskulærsystemet.

 1. Askorutin. Åpner en omfattende medisinsk vurdering designet for å eliminere mangelen på askorbinsyre og rutine. Billig tabletter har antioksidant og radiobeskyttende effekt, normaliserer karbohydratmetabolismen, aktiverer vevsreparasjon, hjelper hjertet til å motstå negative faktorer. Legemidlet bidrar til å øke kapillærens styrke og elastisitet, slokker betennelse og hevelse i veggene i blodårene.
 2. Asparkam. Legemidlet med magnesium og kalium, solgt i tabletter og injeksjonsvæske. Stimulerer arbeidet i hjertemuskelen, normaliserer vann-saltbalansen i blodet, forhindrer forekomsten av arytmi. Det er ofte foreskrevet som det viktigste stoffet for hjertesvikt, hjerteinfarkt og hjerteglykosidforgiftning.
 3. Vil direkte. Legemidlet, inkludert tiamin, riboflavin, pyridoksin, magnesium, kalium, ekstrakter av ginkgo biloba, dogrose og hagtorn. Disse stoffene er en utmerket støtte for hjertemuskelen og veggene i blodkarene. Legemidlet, implementert i kapsform, gjenoppretter blodsirkulasjonen, forhindrer utviklingen av aterosklerose, reduserer sannsynligheten for hjerteinfarkt.
 4. Vitrum Cardio Omega-3. Legemidlet, basert på flerumettede fettsyrer og tokoferol. Det er foreskrevet for voksne pasienter å normalisere lipidmetabolismen, forhindre utvikling av aterosklerose, beskytte kroppen mot frie radikaler.
 5. Doppelgerz kardiovaskulær. Kardiotonikk av vegetabilsk opprinnelse. Den er basert på et hagtorns utdrag. Forårsaker utvidelsen av karene i hjertet og hodet, normaliserer blodtrykket, har en beroligende og spasmolytisk effekt. Det er ofte foreskrevet som et ekstra middel for behandling av hjertesvikt i I og II grader.
 6. Kardiosan. Et kompleks av næringsstoffer fra Finland for å forbedre hjertefunksjonen og normalisere blodsirkulasjonen. Som en del av kosttilskudd er det pyridoksin, folsyre, cyanokobalamin, magnesiumkomponenter, som har en gunstig effekt på kardiovaskulærsystemet. Finske tabletter skal være full av dårlig blodsirkulasjon, muskelspasmer, høyt blodsukker, følelsesløp i hender og føtter, og også for å forhindre hjertesykdommer.
 7. Hawthorn Forte. Et kosttilskudd som inneholder hagtornekstrakt, magnesium og kalium. Disse stoffene er nødvendig for å normalisere hjertet, redusere blodtrykket, styrke og roe kroppen. Hawthorn ekstrakt er nyttig for å styrke kapillærene, tilbakebetale betennelsen i veggene i blodkarene, beskytte sirkulasjonssystemet mot virusinfeksjon og andre negative faktorer. Legemidlet er anbefalt for vasospasmer og hjerte muskelforstyrrelser.
 8. M-Card. Et kosttilskudd basert på kalium og magnesium. Det anbefales å drikke disse tabletter i tilfelle av hjertesykdommer knyttet til mangel i kroppen av de ovennevnte mineraler. Det er strengt forbudt å ta stoffet uten å ordinere en lege. Med ukorrekt uautorisert bruk av legemidlet i kroppen, kan mineralbalansen bli forstyrret.
 9. Hjertesykdommer. Meget effektivt biologisk supplement, egnet for idrettsutøvere og personer som er engasjert i tungt fysisk arbeid. Sammensetningen av stoffet er tokoferol, retinol, askorbinsyre, cyanokobalamin, folsyre, magnesium, kalium, sink, koenzym Q10, medisinske planter. Legemidlet er foreskrevet med økt konsentrasjon i blodet av kolesterol og protrombin, et brudd på metabolisme, svekkelse av blodkarets vegger, forverring av blodsirkulasjonen, nervesykdommer. BAA virker som et immunostimulerende middel, lindrer betennelse, senker blodtrykket.
 10. Synkron-7. Et godt hjerte medisin, vist til eldre og pasienter med hjertefeil. Som en del av stoffet er det ascorbinsyre, indoler, pektiner. Legemidlet som selges i kapsform er foreskrevet for aterosklerose, nedsatt immunitet og myokarditt av enhver form, en sykdom i hjertemuskelen.
 11. Venatol. Biologisk aktiv additiv for å styrke beinene i beina, som har en tonisk og anti-inflammatorisk effekt, som beskytter nerver mot effekten av negative faktorer, som forhindrer dannelsen av trombi. Sammensetningen av medikamentet inkluderer ascorbinsyre, tokoferol, rutin, enzymer, mineraler, flavonoider, aminosyrer, ekstrakter av medisinske planter. Kosttilskudd anbefales til eldre mennesker som har utviklet åreknuter.
 12. Smart Omega. Baby vitaminer i tabletter. Sammensetningen av stoffet inneholder askorbinsyre, retinol, kalkiferol, omega-3 - stoffer som er viktige for normal utvikling av hjerte og hjerne hos barn og ungdom. Disse vitaminene anbefales til et barn som lider av vegetarisk dystoni, takykardi, kronisk tretthet.

Før du bruker vitaminer, anbefales det å konsultere en lege. Selv de beste vitaminkompleksene har kontraindikasjoner. Legen vil fortelle hvilket legemiddel som er optimal og trygt for pasienten.

De beste vitaminene til hjertet og stoffene

I kardiologisk praksis foreskrives vitaminer og mineraler for å øke utholdenheten i hjertemuskelen, motstand mot fysisk stress og mangel på oksygen, gjenopprette normale metabolske prosesser. Både monopreparasjoner og komplekser som inneholder flere komponenter, brukes til å behandle og forebygge sykdommer i kardiovaskulærsystemet og hjernen.

Opptaket av vitaminer forbedres med riktig ernæring, hvor det er nok protein, rå grønnsaker, urter og frukt.

Les i denne artikkelen

Hvilke vitaminer er nødvendig for hjertet, blodårene, hjernen

Med feil mat og livsstil, så vel som etter langsiktige sykdommer, utvikler en mangel på vitaminer i kroppen, noe som forstyrrer funksjonen til alle systemer. En del av vitaminene kan syntetiseres av kroppen selv under betingelse av en sunn intestinal mikroflora, noe som er svært sjelden på grunn av misbruk av raffinerte produkter og medisiner.

Resten skal bare komme med mat. Med god økologi og balansert ernæring trenger en person ikke syntetiske analoger. Hvis dette ikke er mulig, foreskrives legemidler.

E-vitamin (tokoferol)

Refererer til effektive antioksidanter, beskytter celler fra ødeleggelse når de utsettes for frie radikaler. Ved påføring er slike biologiske effekter manifestert:

 • styrker cellemembranen;
 • hemmer avsetningen av kolesterol i arteriell kanal;
 • senker kolesterolet;
 • aktiverer enzymer som er nødvendige for energiproduksjon
 • deltar i syntesen av hemoglobin.

Det er indikert for forebyggelse og behandling av aterosklerose, myokardialt blodtilførsel brudd, angina, post-MI, myokardial dystrofi og hjerteinsuffisiens. Tocopherol er foreskrevet for nedsatt cerebral sirkulasjon og neurastheni.

Vitamin C (askorbinsyre)

Rollen av vitamin C i hjerte-og karsykdommer er i følgende egenskaper:

 • deltar i dannelsen av røde blodceller;
 • hindrer skade på proteinstrukturer, DNA og RNA molekyler;
 • normaliserer blodproppens prosesser;
 • regulerer permeabiliteten til fartøyets vegg;
 • hemmer aterosklerotiske endringer i vaskemuren

Det brukes til å øke kroppens utholdenhet med høy psykisk og fysisk belastning, og perioden for utvinning etter smittsomme sykdommer, for å forebygge aterosklerose og myokarddystrofi.

Vitamin P (rutin)

Reduserer permeabiliteten og sårbarheten i blodkarene, normaliserer ernæringsprosessene og sirkulasjonen av vev, reduserer venøs overbelastning, ødemer og betennelser. Det brukes til kronisk insuffisiens av hemodynamikk i venøs sengen, lokal ødem av noen etiologi, angiopati.

Vitamin B1 (tiamin)

En viktig effekt av tiamin er tilførsel av myokard med ernæring og energi, utvidelse av koronarbeholdere. Under påvirkning av dette vitaminet øker kraften av sammentrekning av hjertemuskelen. B1 simulerer prosessene med høyere nervøsitet, og gjenoppretter også ledningsevnen til nevroner i den perifere delen av nervesystemet. Indikasjoner for bruk:

 • myokardisk iskemi;
 • rytmeforstyrrelser i henhold til type takykardi eller ekstrasystol;
 • sirkulasjonssykdom;
 • nevrolitt, neuralgi;
 • astenisk syndrom.

Vitamin B6 (pyridoksin)

Det er en del av enzymer som gir utveksling av proteiner, transport av aminosyrer gjennom cellemembranen. Aktiverer formasjonen av mediatorer i hjernen. Det er foreskrevet for slike sykdommer:

Vitamin F (flerumettede fettsyrer, omega)

Omega syrer går inn i strukturen av cellene i myokard og hjernen. Har slike medisinske egenskaper:

 • redusere lipidinnholdet som er involvert i dannelsen av aterosklerotiske plaketter;
 • hemmer dannelsen av blodpropper, reduserer risikoen for hjerteinfarkt og slagtilfelle;
 • utvide blodårene som fôrer myokardiet
 • har hypotensiv effekt
 • forbedre minne, oppmerksomhet og koordinering av bevegelser;
 • hindre depresjon.

Mineraler og mikroelementer for hjertet, blodkarene, hjernen

Fra innholdet av elektrolytter i blodet avhenger av oppførselen av elektriske impulser i myokardiet, styrken av hjerteslagene og hastigheten til metabolske prosesser.

Er det så viktig magnesium og kalium?

De er blant de viktigste sporelementene, siden de påvirker myokardets evne til å reagere på eksitering og spredning av nerveimpulsen over hjertemuskelen.

Mangelen på kalium fører til en akselerert hjerteslag, ekstrasystole, pulsen blir svak, blodtrykk og muskelstyrke reduseres.

Med magnesiummangel er kolesterol sterkt deponert på kargenes veggen, spasmer av blodkar og muskelfibre, kramper, økt irritabilitet og søvnløshet.

Derfor, når kroppen er utilstrekkelig eller gå tapt ved bruk av diuretika, oppkast, diaré, nyre funksjonsfeil framdrift sykdommer som høyt blodtrykk, arteriosklerose, arytmi, hjertesvakhet.

Om årsakene til mangel på magnesium i kroppen, symptomer, korreksjon av mikronæringsdefekt, se i denne videoen:

Hvorfor trenger du selen, fosfor, kalsium

Selen, sammen med vitaminene A, E og C, blandt de mest aktive antioksidant, det hindrer utvikling av aterosklerose, degenerative prosesser i hjertemuskelen, myokardial, og kreft, generell aldring av organismen.

Fosfor er involvert i konstruksjonen av et ATP-molekyl som gir muskelkontraksjon, nukleinsyrer, cellemembraner, syntese av fett og beinvev. Med sin mangel, muskel svakhet, tretthet, minneforringelse, blodtrykksnivå øker, angina angrep forekommer.

Kalsiumioner støtter ledningsevnen til nerveimpulser og sammentrekninger av muskelfibre, stimulerer cellevekst og deling, regulerer blodtrykk, akselererer blodproppene.

Hvem bør nødvendigvis drikke vitaminer

Økt etterspørsel etter vitaminer oppstår i perioden med intensiv vekst (barn og ungdom), med økt fysisk anstrengelse, stressende situasjoner, graviditet, skadelige arbeidsforhold.

Det er verre å absorbere vitaminer fra naturlige produkter av pasienter med lever og fordøyelsessystem. Økt tap av sporstoffer forekommer med smittsomme sykdommer, forgiftninger, langvarige kroniske inflammatoriske prosesser. I slike tilfeller anbefales vitamin-mineralkomplekser å fylle underskuddet.

Effektive stoffer, piller og injeksjoner for hjertet, blodkarene, hjernen

Mangfoldet av farmasøytiske produkter presentert i apotek gjør det vanskelig å gjøre det riktige valget, ikke bare for pasienter, men også for kardiologer. Det bør forstås at alle legemidler som tilskrives mattilsetninger, kun kan brukes til forebyggende formål. De kan tas av kurs for å mette kroppen med stoffer som må komme med mat. I mer alvorlige tilfeller er det nødvendig med medisiner.

For voksne

De vanligste legemidlene inneholder mineraler, vitaminer og stimulanter av metabolske prosesser i hjertemuskelen. Man kan utpeke slike effektive komplekser: Kratal, Kor suis compositum, Neocardil.

Kratal

Sammensetningen omfatter aminosyre taurin, ekstrakter fra hagtorns frukter og urteblad av blader av moderen.

Har en tonisk virkning, forbedrer myokardial ernæring, ekspanderer kranskarene, bedrer hjerterytmen, beskytter hjertemuskelen fra skade lags celler understøtter kraften av kardiale sammentrekninger, gir resistens mot oksygenmangel, lindrer og avlaster irritabilitet.

Cor Suis Compositum

Dette er et homøopatisk preparat av en kompleks sammensetning. Det er indisert for behandling av koronar hjertesykdom, inkludert i post-MI, for raskere rehabilitering, arytmi, myokardial dystrofi, myopati, lungeemfysem, endokarditt og hypertensjon. Har spasmolytisk effekt, forbedrer metabolske prosesser i hjertet.

Neokardil

Preparatet er av vegetabilsk opprinnelse, den inneholder blader av ginkgo, rot av pueraria og hagtorn blomster og blader. Nøkkelfunksjoner:

 • forbedrer tilførsel av myokard og hjerneblod;
 • lindrer spasm av koronar fartøyer;
 • normaliserer reologiske egenskaper av blod;
 • gjenoppretter den skadede blodbanen i underdelene;
 • reduserer trykket i hypertensjon
 • stabiliserer hjerterytmen;
 • forhindrer aterosklerose i blodårene.

For barn

Barn anbefales spesielle kardiologiske legemidler, doseringen av vitaminer som velges under hensyntagen til aldersbehovet.

Smart Omega

Preparatet inneholder Omega-3, vitamin C, D3 og A. Disse komponentene kreves for normal hjerteformasjon og hjerneaktivitet, støtter barnet i perioden med akselerert vekst og læring. Det er foreskrevet for økt tretthet, smerte i hjertet, forbundet med vegetovaskulær dystoni, takykardi.

Qudesan

Koenzym Q 10 og vitamin E i preparatet brukes til å behandle slike forhold:

 • myokarddystrofi;
 • rytmeforstyrrelser;
 • vegetovaskulær dystoni;
 • astenisk syndrom;
 • lag i vekst og utvikling.

Mat rik på vitaminer og mineraler

De mest nyttige produktene for hjerte og karsykdommer er:

 • grønnsaker: sellerirot, tomater, paprika, gresskar, asparges, brokkoli, rødbeter og aubergine;
 • frukt og bær - aprikoser (spesielt tørkede aprikoser), plommer, avokadoer, druer, stikkelsbær, solbær;
 • vegetabilsk olje;
 • nøtter;
 • grønn te;
 • fisk;
 • sur-melk drikker, lite fett hytteost;
 • kli.

Nyttige vitaminer for hjertet, blodårene, hjernen

For å forhindre vitaminmangel i vaskulære sykdommer, kan patologien for hjerte- og hjerneaktivitet gi råd om slike legemidler:

 • Vitrum Antioxidant;
 • Moriamin Forte;
 • Vil lede;
 • Farmaton vital;
 • Duovit.

For å velge et vitamin-mineralsk kompleks tilpasset individuelle behov, anbefales det at du sender en blodprøve for innholdet av elektrolytter og grunnleggende vitaminer.

For å opprettholde hjerte- og hjernefunksjonen, må du gi matvarer som inneholder viktige sporstoffer, umettede fettsyrer og vitaminkomponenter. Hvis det er en patologi eller økt etterspørsel etter biologisk aktive stoffer, anbefales farmasøytiske preparater.

Nyttig video

For nyttige produkter til hjertet, se denne videoen:

Forskjellige vitaminer Doppel Hertz brukes etter sykdommer, for forebygging og støtte. For eksempel er det et kompleks med magnesium som vil hjelpe med arytmi, takykardi, det er en ressurs som vil legge til energi.

Varianter, hvordan å styrke hjertet, avhenger hovedsakelig av hans tilstand. De påvirker også karene, nerver. For eksempel, i eldre hjerte muskler vil støtte trening. Etter et hjerteinfarkt, med arytmi, kan folkemedisiner ordineres.

Hjertesvikt: symptomer, behandling med folkemidlene og medisiner. Påføring av hagtorn, viburnum, fjellaske og andre planter.

Kratal er spesielt vanlig i Ukraina, selv om det er etterspurt i Russland, er bruken foreskrevet for voksne og barn. Sammensetningen av stoffet lar deg normalisere hjertet, fjerne nervøsitet. Legemidlet fungerer også for deltakerne i Tsjernobyl NPP. Hvordan ta piller?

Ta vitaminer for hypertensjon er ganske rimelig, fordi det er bevist at de reduserer blodtrykket. Hva skal jeg drikke? Vil magnesium B6 og dets analoger hjelpe?

Carnitine er foreskrevet for hjertet ganske ofte. Dens viktigste fordel er å gi energi. Innflytelse på myokardiet går også i flere retninger. L-karnitin er foreskrevet hos barn, voksne og eldre.

Slike sporstoffer, som kalium og magnesium, for hjertet blir kraftkilder. Produkter som inneholder kalium og magnesium er enkle og rimelige. Men hvis de ikke er nok, vil preparater og tabletter komme til hjelp, inkludert magnesium6.

Bruk av BADA for hjertet er nyttig både for forebygging av potensielle sykdommer, og etter dem. De vil bidra til å styrke, gjenopprette myokardium. Velg det beste er ikke lett. Evalar, Newways og Solgar er ledende på markedet.

I noen situasjoner blir homøopati for fartøyene en ekte frelse. For eksempel er det foreskrevet for aterosklerose, fra spasmer, også for ben med varicosity, lymphostasis og andre lidelser.

Vitaminer for hjerte og blodårer - Liste over legemidler, beskrivelse, priser

Kardiovaskulære patologier er på første plass blant årsakene til reduksjonen i forventet levealder. Overholdelse av en sunn livsstil, regelmessige undersøkelser hos legen, vil bidra til å forhindre utseendet deres, men for at hele kroppen skal fungere optimalt, må vitaminer for hjerte og blodkar tas i tillegg.

Regelmessige undersøkelser hos legen, en sunn livsstil, vil bidra til å forhindre forekomst av kardiovaskulære patologier

Å velge det nødvendige vitaminkomplekset vil hjelpe legen med å ta hensyn til vekt, alder, helsetilstand, pasientens yrke. Det anbefales ikke å velge slike preparater alene; i beste fall vil effekten av behandlingen være lav, og i verste fall kan det være skadelig for helsen og forårsake forgiftning av kroppen.

Hvilke vitaminer er nødvendig for hjerte og blodårer

For normal drift av kroppen er det nødvendig at blodet strømmer til organene i tilstrekkelig volum, dvs. flyttet med den nødvendige hastigheten i blodårene og arteriene, som på biokjemisk nivå reguleres ved hjelp av mineraler, vitaminer og mikroelementer. Det vil si at vitaminkomplekser ikke bare styrker blodkar og hjerte, men også normaliserer blodsirkulasjonen og motstår kolesterol-akkumulering. Mangel på vitaminer og mikroelementer fører til dannelsen av patologier av blodkar og hjerte.

Hvilke vitaminer er nødvendig for hjerte og blodårer:

 • Vitamin A (retinol). Regulerer metabolske prosesser, forhindrer utviklingen av aterosklerose. På apotek kan du kjøpe en oljeaktig løsning av retinolacetat til oral administrasjon.
 • Vitamin B11. Stimulerer nedbrytningen av fett, noe som gjør det mulig å frigjøre energien som trengs for å redusere hjertemuskelen.
 • Vitamin C (askorbinsyre). Forhindrer dannelsen av kolesterolplakk, styrker hjertemuskelen, øker stoffskiftet, reduserer skjøtheten og permeabiliteten til kapillærene. Det er inkludert i de fleste vitamin- og mineralkomplekser. Separat er det utstedt i form av tabletter, ampuller, drageer.
 • Vitamin P (rutin). Reduser permeabiliteten av kapillærene, styrker arterieveggene. Det er en del av Ascorutin.
 • E-vitamin (tokoferol). Forhindrer dannelsen av frie radikaler som ødelegger myokard og blodårer, forhindrer dannelsen av trombi, reduserer blodpropp, fremmer normalisering av blodtrykket. Du kan kjøpe kapsler og oljeløsning.
 • Vitamin B1 (tiamin). Dette vitaminet omdannes i kroppen til kokarboksylase, som har en stimulerende effekt på myokardiske sammentrekninger. Solgt i form av ampuller til injeksjon.
 • Vitamin B6 (pyridoksin). Stimulerer nedbrytningen av overdreven kolesterol og normaliserer utvekslingen av fett. Det er en del av vitaminkompleksene for hjerte og blodårer, det oppnås separat i ampuller (pyridoksinhydroklorid).
 • Vitaminer i gruppe F. Fet flerumettede syrer som forhindrer dannelse av plaques på arteriene.
 • Koenzym Q Forhindrer arytmi, hjerteinfarkt, forhindrer for tidlig aldring.
 • Vitamin B12 (cyanokobalamin). Bringer tilbake den biokjemiske sammensetningen av blodet.
 • Vitamin B (folsyre). Forhindrer forekomst av infarktforhold.

Vær oppmerksom! Mange av disse vitaminene kan hentes fra mat med riktig balansert kosthold, men med alderen blir det nødvendig å ta ekstra medisiner for å sikre normal kroppsfunksjon.

Vitaminkomplekser normaliserer blodsirkulasjonen, styrker blodkar og hjerte, motstår kolesterol akkumulering

Kardiovaskulærsystemet styrkes også med ulike sporstoffer, blant annet kalsium, magnesium, fosfor, selen og kalium er spesielt viktige:

 • Kalsium bidrar til korrigerende myokardiske sammentrekninger, styrker på veggene i blodårene. Apotek alternativ - Calcemin.
 • Magnesium. Forbedrer metabolismenes prosesser i myokardiet, hemmer trombusdannelse. På apotek kan du kjøpe kardiomagnesium-tabletter (til behandling av angina og myokard).
 • Kalium. Fremmer å utføre en nerveimpuls langs nervefibrene, noe som bidrar til å korrigere myokardiekontraksjon. Er i sammensetningen av tabletter og Asparcum-oppløsning.
 • Fosfor. Dette er byggematerialet som kreves av cellemembranene for kvalitativ muskelkontraksjon. Apotek alternativ - saltløsning med fosfater.

Vitaminer og mineraler er representert i apoteket, både i form av monopreparasjoner (oppført ovenfor), og som en del av komplekse vitamintilskudd. Bruken av sistnevnte er mest rimelig, siden de har en balansert sammensetning, og det er mulig å få en daglig dose av de nødvendige mineraler og vitaminer for hjertet i en kapsel.

Hvem må ta vitaminer

Vanligvis begynner folk å tenke på sin egen helse bare når de allerede har denne eller den patologien. Vitaminkomplekser for blodkar og hjerte brukes ikke bare til å behandle plager, men også for å forhindre utseende.

Vitaminkomplekser er tatt ikke bare for behandling, men også for å forhindre utseende av vaskulære og hjertesykdommer

For å forebygge vaskulære og hjertesykdommer, bør vitaminkomplekser tas til følgende pasientkategorier:

 • Personer med patologier av underekstremiteter og sykdommer i hodeskårene;
 • Mennesker eldre enn 35-40 år;
 • Personer som har hatt alvorlige former for vaskulær og hjertesykdom;
 • Idrettsutøvere som regelmessig blir utsatt for sterk fysisk stress;
 • Folk engasjert i tung fysisk arbeidskraft og arbeider i farlige næringer.

Viktig! Barn opp til 14 år og ungdom, vitaminpreparater for blodårer og hjerter er foreskrevet i henhold til indikasjonene.

Alle de ovennevnte personer bør konsultere en kardiolog eller en terapeut som velger det nødvendige stoffet, med hensyn til pasientens individuelle egenskaper, bestemme hyppigheten og varigheten av vitaminterapien.

Populære og effektive vitaminer: en liste over stoffer

Det er mange preparater med vitaminsammensetning for blodkar og hjerte, som hver er unikt og tas i henhold til individuelle indikasjoner. De mest populære produktene er oppført i tabellen.

Velg vitaminer og produkter for hjerte og blodårer

Vitaminer er en integrert del av et sunt kosthold for enhver person. Denne gruppen av lavmolekylære forbindelser er ansvarlig for et stort spekter av fysiologiske og kjemiske prosesser i kroppen, stabiliteten i organers og systemers arbeid. Spesielt trenger de hjerte og blodårer!

Hvor mye vitaminer er nødvendig for hjerte og blodårer?

Hva er vitaminer? Disse er organiske forbindelser, hvorav en liten del produseres av menneskekroppen, og det meste forbrukes av det fra det ytre miljø, hovedsakelig med mat. Som koenzymer utfører de katalytiske funksjonene til alle de grunnleggende sentrene for enzymmetabolisme og bidrar til å opprettholde humoristisk regulering.

I fravær eller mangel på vitaminer utvikles avi eller hypovitaminose i kroppen. Disse forholdene utvikler seg gradvis og opprinnelig manifesterer tretthet, irritabilitet, dårlig søvn, senere er det andre patologier, inkludert funksjonsfeil i hjertet. Med overfladisk diagnose finner hjemmemedisin ikke alltid årsaken til problemet, noe som fører til at en person blir behandlet for en sykdom som han ikke har. Spesielt mangel på vitaminer er spesielt tydelig i løpet av høst-vinterperioden, når kostholdet er betydelig innsnevret, og de fleste av lokalt produserte frukter / grønnsaker er utilgjengelige.

Nedenfor vil vi betegne alle grupper av organiske lavmolekylære forbindelser som er nyttige for hjerte og blodårer, og vurdere dem mer detaljert.

Vitaminer for hjerte og blodårer

Vitamin C

Er du overrasket? Ja, en av de viktigste for hjertet og blodkarene er kjent som en organisk forbindelse som har som hovedfunksjon, i henhold til de fleste, er det for å styrke immunforsvaret. I tillegg normaliserer askorbinsyre nesten alle metabolske prosesser, viser en rekke giftige stoffer er en katalysator av jern og kalsium absorpsjon, hindrer dannelsen av kolesterol, samtidig som styrker hjertemuskelen og de vaskulære veggen.

Vitamin C finnes i nesten alle frukter og en rekke grønnsaker. Askorbinsyre syntetisert fra glukose ved avlevering av medikamenter både i solo ytelse (askorbinsyre, vitamin C tabletter, vandige oppløsninger, siruper), og som en del av multivitamin komplekser. Den klassiske vedlikeholdsdosen av et vannløselig vitamin er 500-1000 milligram per dag.

Vitamin A

En hel familie av organiske retinoidstoffer og deres forløpere har vært kjent siden begynnelsen av det 20. århundre. Vitamin A og dets derivater utfører en rekke viktige funksjoner i menneskekroppen fra den regulatoriske funksjonen til det visuelle systemet til en uttalt antioksidant effekt. Den krystallinske uoppløselige i vann normaliserer de grunnleggende metabolske prosessene og forhindrer direkte dannelsen av aterosklerotiske plakk på veggene av karene.

Vitamin A er tilstede i de fleste animalske produkter og deler av vegetabilsk opprinnelse. Den er rik på gulrøtter og lever av marin fisk / pattedyr, litt mindre vitamin A gresskar, tomater, vårløk, rømme, bønner, harde oster.

Ofte er det produsert av farmasøytiske selskaper ikke separat, men som en del av vitamin-mineral komplekser. Norma daglig inntak avhenger av alder og varierer fra 500 mg / dag for barn opp til ett år, opp til 1200-1300 mg / dag for det smukke kjønn, amming. Gjennomsnittlig forbrukstakt for en voksen i alle aldre er 600-900 μg / dag.

Vitamin E

Fettløselige tokoferolderivater spiller en nøkkelrolle i prosessen med å bremse aterosklerotiske prosesser. Å være en kraftig antioksidant forhindrer E-vitamin oksidasjon av fett og beskytter dermed både hjertet og karene mot potensiell skade. I tillegg modulerer stoffet immunsystemets funksjoner, som virker som en direkte beskytter av cellemembraner.

Imidlertid er det nødvendig med vitamin E i en tydelig angitt dose, da hypervitaminose fører til en rekke lidelser i kroppen og osteoporose. Stoffet frigjøres både i sin rene form (tokoferol), og i sammensetningen av vitamin-mineralkomplekser og de fleste kosttilskudd.

Mest av alt naturlig vitamin E finnes i solsikkeolje og rengjør frø av planter, korn og belgfrukter, soyaolje, nype, mandel, ulike typer nøtter, samt rosenkål og brokkoli.

Anbefalte doser varierer fra 3-6 mg per dag, avhengig av alder (barn tar minimum, voksne, spesielt gravide og pleier nærmer seg maksimum). Tocopherol er foreskrevet med forsiktighet til barn under 8 år - kontakt alltid lege!

Vitamin P

R-vitamin, samme rutine er en viktig komponent i kompleks beskyttelse av hjertet og blodårene. Refererer til klassen av flavonoider, reduserer blødning og permeabilitet av kapillærer / kar, spesielt i kombinasjon med ascorbinsyre. I sin naturlige form finnes det i nesten alle spiselige planter, spesielt i hundrosen, sitrus, grønn te, fjellas og currant. Også sin tilstrekkelige mengde finnes i gresk, druer, bringebær, tomater og vanlig kål.

Nesten alltid i farmasi er produsert, som en kombinasjon med askorbinsyre eller er en del av vitamin-mineral-kompleksene. Anbefalte doser varierer fra 25-50 mg / dag til både barn og voksne.

Vitamin F

Til dette vitamin tilhører en hel gruppe flerumettede syrer, hovedsakelig involvert i metabolismen av alle systemer i menneskekroppen. Den første serien med disse stoffene ble oppdaget i tjueårene av forrige århundre, med snart fant sin viktige funksjon for hele kardiovaskulære systemet. Vitamin F, forbedrer ikke bare sirkulasjon, men virker også som cardioprotectors og antiaritmitikom, hindrer utvikling av aterosklerose og samtidig forbedre tilgangen av oksygen og næringsstoffer til alle de myke vev. I tillegg svekker denne gruppen av flerumettede fettsyrer alle inflammatoriske prosesser i kroppen.

Naturlig vitamin F, i en rekke forskjellige oljer (sennep, vegetabilsk, lin, bønner, peanøtter, Came), nøtter, fisk, skalldyr og annen sjømat.

Et separat element produseres sjelden og er som regel en del av vitaminkomplekser, samt moderne kapsol fiskeolje. Eksakte normer for forbruk er ikke etablert empirisk, i internasjonal praksis er en prosent av det totale daglige kaloribehovet tatt som grunnlag.

Vitamin B1

Den første av vitamin B i vitamin B som finnes på praktisk måte, er den medisinske betegnelsen tiamin. Det er viktig for metabolismen av proteiner, fett og karbohydrater som kommer inn i kroppen. Et av derivatene av vitamin B1 (kokarboksylase) virker som en stimulator for hjertekontraksjoner og er viktig for en person.

Mest av alt tiamin finnes i plantefôr. Mye av det i brød laget av hvetemel, spinat, bønner, erter, soya. En mindre, men tilstrekkelig mengde vitamin B1 finnes i gulrøtter, poteter og kål. I små mengder finnes det i biff og svin, samt gjær.

Som medisin er det tilgjengelig i kapsler / tabletter (tiaminbromid / klorid) eller det er en del av vitaminkompleksene i gruppe B. Normene for forbruk er 0,5 mg / dag for barn og 1 mg / dag for voksne.

Vitamin B6

Den medisinske betegnelsen for denne gruppen av vitaminer er pyridoksin med en rekke derivater. Det er hovedregulatoren for metabolisme av alle signifikante makroelementer, katalyserer syntese av hemoglobin, lipider, histamin og en gruppe nevrotransmittere. For hjerte og blodårer er det nyttig som grunnlag for nedbrytning og effektiv fjerning av kolesterol.

De fleste B6 finnes i nøtter av alle slag, poteter, spire, kål, appelsiner / sitroner, jordbær, avokado, tomater og spinat. Produsert som et stoff motgift for forgiftning med hydrazin, er en del av de fleste vitamin-mineral komplekser. Normer for forbruk: barn 0,5-1 mg / dag, voksne 1,5-2,2 mg / dag.

Koenzym Q

Å være bare en vitaminlignende substans, inneholder coenzym Q med mange derivater i nesten alle celler i kroppen, med størst konsentrasjon i hjertet, som et organ med høye energibehov. Koenzym Q og den mest kjente varianten Q10 tar en direkte rolle i oksidativ fosforylering, og fungerer også som hovedkomponent i elektronoverføringskjeden.

Ovennevnte substans er brukt til behandling av kardiovaskulære sykdommer (som en del av kompleks terapi) siden sekstitallet av forrige århundre. Delvis syntetiseres i kroppen, det forhindrer utvikling av myokardialt infarkt, arytmi, høyt blodtrykk, høyt blodtrykk, kongestiv hjertesvikt, kardiomyopati, koronar hjertesykdom og aterosklerose.

Mest av alt finnes Q10 i rødt kjøtt, soya og palmeolje, peanøtter og sild. Farmasøytiske selskaper produseres hovedsakelig i kapsler uten tilsetningsstoffer. Den daglige inntakshastigheten er fra 3 til 6 mg.

Produkter for hjerte og blodårer

Vi presenterer de "fantastiske syv" med nyttige produkter som bidrar til å forhindre de fleste problemer med hjerte og blodårer.

Et virkelig verdifullt og viktig produkt for helse, som ofte forsømmes i den moderne verden. Ikke uten grunn i en rekke land er det en "fisk torsdag" - en gang i uken er den daglige rasjonen bokstavelig talt mettet med retter fra fisk og sjømat.

Hva er så nyttig med fisk? Primært - flerumettede fettsyrer, reduserer risikoen for atherosklerose og hjerteinfarkt betydelig ved å splitte / fjerne skadelig kolesterol. I tillegg inneholder fet fisk mye vitaminer A og B - den første hindrer dannelsen av aterosklerotiske plakk i karene, sistnevnte er et stimulerende middel i hjertet og en katalysator for lipidmetabolisme.

Hvor ofte kan du spise fisk? Det er ønskelig ikke mindre enn tre ganger i uken, og erstatter klassisk kjøtt med et nyttig alternativ, både ved fylling og i volumet av matinntaket.

nøtter

Nesten alle typer nøtter inneholder et stort antall nyttige stoffer, inkludert vitaminer. Naturligvis inneholder de proteiner, fiber og flerumettede fettsyrer - alt som kroppen trenger. Selvfølgelig kan du ikke spise uten tiltak - nøtter er svært kalorier, og de fleste av dem kan virke som naturlig energi og opphisse det nervøse / endokrine systemet.

Så, hva er inne i dette deilige og næringsrike produktet? I store mengder er E-vitamin her inneholdt - en kraftig antioksidant og immunbeskytter som pålitelig beskytter hjertet og karene mot mulige skader ved å hemme fettoksidasjon. Også inneholder nøtter et komplett sett med B-vitaminer, spesielt B1 og B6, som utfører viktige funksjoner for stimulerende hjerterytmer og normaliserende lipid-fettmetabolismen. Det er også vitamin C (men i små mengder), normalisering av metabolske prosesser og eliminering av toksiner, samt styrking av myokardets vegger.

Daglig bruk av nøtter bør ikke overstige 2-3 frukter, spesielt hvis du har problemer med overvekt. Pass på å vurdere høyt innhold av dette produktet, og lag en daglig meny.

gulrøtter

Rød, lys grønnsak er en hyppig del av mange husholdningsretter. Vi liker også å bruke den frisk, rengjøring og sliping. Gulrøtter inneholder mange nyttige vitaminer i liten mengde (B, PP, C, E, K), men hovedtrekk er en stor konsentrasjon av karoten. Dette stoffet, som kommer inn i kroppen, forvandles til vitamin A, som forhindrer dannelsen av aterosklerotiske plakk på veggene i karene, og regulerer også arbeidet med det visuelle systemet og de grunnleggende metabolske prosessene i kroppen. Effekten forsterkes av de mange phytoncides som utgjør vegetabilsk - de har en lokal antiseptisk effekt og forhindrer dannelsen av fett, og kostholdsfibre har en koleretisk / diuretisk effekt på kroppen, og rengjør den.

Hvor mye kan du spise gulrøtter? Strenge restriksjoner i denne ikke-bruk gulrøtter, hvor det er mulig, drikk ferskpresset juice og vær glad!

kål

Hvitkål er et ekte lagerhus med nyttige stoffer, billig og veldig praktisk. En av de bemerkelsesverdige egenskapene ved dette produktet er vedvarende bevaring av vitaminer, selv med langvarig lagring på grunn av den spesielle "bundne" kjemiske tilstanden av forbindelsene, som forhindrer ødeleggelsen av disse organiske komponentene.

Kål inneholder en stor mengde vitamin C (opptil 300 milligram per 100 gram), samt folsyre. Sammen med matfibre, disse komponentene, komme inn i kroppen, avlaste det med dårlig kolesterol, og askorbinsyre i sin rene form styrker veggene til karene. Kål er den beste forebyggingen av iskemisk hjertesykdom og aterosklerose!

En annen fordel med produktet er det lave kaloriinnholdet, slik at kål kan inkluderes i kostholdet uten restriksjoner, både i form av klassiske salater og tilsetningsstoffer til forskjellige retter. Den eneste nyansen er begrensningen av enteritt, diaré og andre problemer med peristalsis, siden massen av grove fibre når de brukes mye, kan forårsake hevelse og magesmerter.

avokado

Avokado er en eksotisk og veldig nyttig frukt som ble brukt massivt i Russland for bare 30-40 år siden. På grunn av nærværet i preparatet et komplett sett av alle de nødvendige vitaminer (bare vitamin C, er det relativt lite) og mineraler (spesielt kalium), så vel som et stort antall enzymer som fremskynder og forbedrer deres opptak, fremmer frukten forebygging av hjerteinfarkt ved regulering av kolesterol metabolisme / vasodilatasjon og forhindrer degenerasjon av hjertemuskelen.

Bruk avokadoer helst i rå form, ikke mer enn ett gjennomsnittlig foster per dag - det er ganske kalori, noe som kan påvirke figuren ved overmåling.

Vegetabilsk olje

Linfrø, solsikke, soya, oliven - alle disse vegetabilske oljene har blitt brukt siden antikken i folkemedisin i mange land som et middel til å bekjempe hjerteproblemer og blodårer. Det er i vegetabilsk olje at det er mange flerumettede fettsyrer, mange vitaminer E og F, som forbedrer blodsirkulasjonen og forhindrer dannelsen av aterosklerose. Antiarrhythmic og cardioprotective effekter av produktet har også en gunstig effekt på funksjonene til andre kroppssystemer.

Normer for bruk av vegetabilsk olje, uansett hvordan det oppnås, varierer innen 2-3 ss væske / dag - den optimale balansen mellom fordeler og kaloriinnhold.

gresskar

En veldig kjent, men ikke alt, favorittprodukt som menneskeheten har brukt siden antikken, er et ekte lagerhus med nyttige stoffer og komponenter som har en gunstig effekt på hjertet og blodårene. Til tross for det faktum at vitaminene i sammensetningen av gresskar er ikke et meget stort antall (selv om alle sine viktige grupper er til stede, slik som A, B, C og E), produktet har et unikt mineralsammensetning med et høyt innhold av kalium, samt de sporadiske anvendbare makro / mikronæringsstoffer, som er vanskelig å møte i andre grønnsaker / frukt - det er svovel, fosfor, kobber. I gresskaret, mye fiber, er det vitamin K, som er ansvarlig for blodpropp, og karnitin, et vitaminlignende stoff som spiller en rolle i dannelsen av blodplater.

Takket være ovennevnte kjemiske sammensetning eliminerer produktet ødem, styrker blodkarene, bidrar til å forebygge mange hjerteproblemer (inkludert sirkulasjonsforstyrrelser) og normaliserer arbeidet med andre viktige kroppssystemer.

Du kan spise gresskar i nesten hvilken som helst form, dessuten er det både første og andre kurs fra dette produktet, og mange deilige desserter. Normen er opptil 300 gram per dag. Med forsiktighet bør den brukes i alvorlige former for diabetes, magesår og gastritt.

Hvordan forstå hva vitaminer ikke er nok?

Klassisk konservativ medisin har en rekke diagnostiske prosedyrer for å identifisere mangelen på en / flere vitaminer for menneskekroppen. Vanligvis er dette målingen av innholdet av en bestemt komponent i blodserumet, samt analysen av mineralmetabolisme. Dessverre legger legene direkte en foreløpig diagnose av "vitaminmangel" ganske sjelden og relaterer problemer / ulemper til sykdommer, spesielt hvis pasienten ikke har spesifikke klager.

Å gjennomføre en generell tilnærmet differensialdiagnose kan være hjemme, vurdere tilstanden til kroppen som helhet og individuelle organer spesielt.

Mangelen på hver av vitaminene kan manifestere seg på forskjellige måter (avhengig av hvor mye organisk materiale og nåværende tilstand av menneskekroppen mangler), men visse kriterier eksisterer fortsatt.

 1. Mangel på vitamin A - langsom vekst i ungdomsårene, overdreven tørrhet i huden.
 2. Mangel på vitamin B6 - Betennelse i munnen, irritasjon og vanlig eksem på huden.
 3. Mangel på vitamin C - generell svekket immunitet og blødende tannkjøtt.
 4. Mangel på vitamin E - en betydelig forverring av hud og negler.
 5. Mangel på vitamin B1 - anemi og neuralgiske lidelser.
 6. Mangel på vitamin P - generell svakhet, mangel på appetitt, sløvhet.
 7. Mangel på vitamin F - funksjonsfeil i leveren, hyppig forgiftning og infeksjon.

Som du kan se, er symptomatologien ikke alltid entydig og kan behandles på to måter. Hvis du mistenker mangel på et bestemt vitamin eller en gruppe av slike organiske stoffer, kan du prøve å kontakte en terapeut som kan utføre sin egen diagnose og om nødvendig sende pasienten til testen.

Er det mulig med overdosering av vitaminer?

En overdose av vitamin eller en gruppe av slike organiske stoffer kalles hypervitaminose. Ofte skjer dette med ukontrollert bruk av dem gjennom mat eller med rusmidler. Det er til og med karakteristiske symptomer:

 1. Overdosering av vitamin A - hodepine, oppkast, fotofobi.
 2. Overdose av vitamin B6 - nummenhet i lemmer.
 3. En overdose av vitamin C - diaré og nyreproblemer.
 4. Overdose av vitamin E - en signifikant økning i blodtrykket.
 5. Overdosering av vitamin B1 - hudutslett.
 6. Overdosering av vitamin P - hud kløe og hjertearytmi.
 7. En overdose av vitamin F - blødning, forstyrrelse av fordøyelseskanalen.

Bruk vitaminer strengt i henhold til instruksjonene!

Les Mer Om Fartøyene