Vitaminkomplekser for beinene i beina

For normal blodsirkulasjon trenger menneskekroppen vitaminer, mineraler og andre nyttige mikroelementer. Hvis du opplever mangel på slike stoffer, reagerer alle interne organer og systemer på dette ekstremt negativt, risikoen for å utvikle alvorlige sykdommer øker betydelig. De fleste vitaminer er ikke produsert på egenhånd, de må gå inn i kroppen vår med mat. Hvis kostholdet ditt ikke er for variert, er det mangel.

Faktorer som fremkaller utviklingen av vaskulære sykdommer i nedre ekstremiteter inkluderer røyking, drikking av alkohol, overvekt, overdreven vekt på beina, stillesittende arbeid. Hvis folk som er i fare, vil mangle vitaminer og andre nyttige forbindelser, vil de snart få de første symptomene på åreknuter, trombose og andre vaskulære patologier. For å unngå dette, besøk phlebologisten regelmessig, gjennomgå en forebyggende medisinsk undersøkelse, og pass på at du spiser riktig.

For hjertet

Etter en hard dag føler du smerte og overdreven tretthet i underdelene - slike ubehagelige symptomer kan signalere den første fasen av utviklingen av åreknuter og andre vaskulære sykdommer.

Vitaminer for blodårer

Ønsker å styrke blodårer og blodårer, forhindrer utviklingen av blodpropper - så vær sikker på at du også tar spesielle vitaminer for beinene i beina.

La oss se på de mest nyttige gruppene av mikroelementer som sørger for normal funksjon av kardiovaskulærsystemet.

Rutin. Vitamin P er best tatt sammen med askorbinsyre. Dette mikroelementet øker fartøyets elastisitet, bidrar til rask gjenoppretting av skadede elementer. Et slikt tillegg til kostholdet anbefales for personer som har svært sprø og tynne kapillærer i underekstremiteter.

Vitamin C. Matte kroppen med dette nyttige mikroelementet vil hjelpe produkter som solbær, hundrosen, sitrusfrukter, grønn te. Vitamin C styrker immuniteten betydelig, forbedrer blodsirkulasjonen, beskytter mot utvikling av de fleste venøse patologier.

Vitaminer i gruppe B. Slike mikroelementer har en gunstig effekt på helsen til hjernens kar. Hvis kostholdet ditt inneholder nok mat med høyt innhold av vitamin B, vil minnet og tenkningen bli betydelig, arbeidet i nervesystemet vil normalisere, mental overarbeid vil redusere. Mikroelementer i gruppe B reduserer blodpropp, fremmer tilstrekkelig metning av hjernen med oksygen, og dette er den beste forebyggingen av slag.

Vitamin B5 er svært viktig for menneskekroppen, fordi den er direkte involvert i prosessen med hematopoiesis. Hvis dette mikroelementet ikke er nok, kan det oppstå smerte og spasmer i underekstremiteter. I kyllingen inneholder eggeplomme og kli ganske mye vitamin B5.

Hvis du ikke vet hvilke vitaminer og sporstoffer kroppen din mangler, skriv ned en konsultasjon med en lege. I tillegg kan du gjennomgå en omfattende medisinsk undersøkelse.

For fartøyer

Omega-3 fettsyrer

Fettsyrer, kalsium, magnesium og andre nyttige mikroelementer gir elastisitet av karene, styrker dem og forhindrer utvikling av alvorlige patologier. De fleste næringsstoffene kommer inn i kroppen sammen med mat. Men hvis en person er på en diett eller dietten hans ikke er mangfoldig, må du ta flere mikronæringsstoffer som et forebyggende tiltak. Vurder egenskapene til de mest nyttige stoffene for blodkar.

Kobber er et mikroelement som tar en direkte rolle i prosessen med hemoglobindannelse, hovedbestanddelen av blodelementet. Hvis kroppen mangler ioner av dette metallet, oppstår det problemer med syntese av fosfolipider og stoffskifte av fett.

Sink - deltar også i prosessen med proteindannelse, og gir også syntese av visse hormoner. Dette mikroelementet styrker venene og arteriene i underekstremiteter, og det er også veldig nyttig for hjernens kar. Metning av kroppen med sink vil redusere nivået av skadelig kolesterol i blodet, normalisere trykket.

Kalsium og magnesium - reguler rytmen til hjerterytmen, normaliser blodtrykket, styrker nervesystemet, gjør fartøyene i underekstremiteter mindre følsomme.

Separat er det verdt å fremheve fordelene med fete Omega-3 syrer. Disse sporelementene sikrer korrekt overføring av impulser på mobilnivå. Fettsyrer har også en positiv effekt på kardiovaskulærsystemets og hjernens funksjon, bidrar til minneforbedring og generell helsefremmende effekt.

Å styrke

I moderne apotek presenteres et stort utvalg av vitaminer og mikroelementer i form av kapsler eller tabletter. Det er ikke alltid mulig å velge de mest hensiktsmessige midler uten ytterligere konsultasjon med legen.

Vurder de mest effektive kompleksene av vitaminer, som anbefales for forebygging og behandling av vaskulære sykdommer.

Askorutin. Inneholder to aktive komponenter - vitamin C og P. Disse stoffene bidrar til å styrke blodkarene, har en gunstig effekt på helsen til årer, arterier og kapillærer. Ved vanlig administrasjon av et slikt legemiddel, er karbondratmetabolisens prosess akselerert betydelig, produksjonen av steroidhormoner aktiveres.

Troxerutin - styrker vener og arterier, lindrer smertefulle opplevelser og reduserer betennelse i begynnelsen av åreknuter. Produktet er tilgjengelig både i form av tabletter og i form av en gel til ekstern bruk. Det anbefales at du bruker denne medisinen regelmessig dersom du stadig opplever større stress på underkroppene og lider av overvekt.

Escuzane - stoffet inneholder vitamin B1, samt et naturlig terapeutisk ekstrakt fra frø av hestkastanje. Et slikt stoff vil raskt bli kvitt muskelsvikt, tap av følsomhet i nedre ekstremiteter, en sterk puffiness. Ved jevnlig opptak av escusan blir veggene av fartøyene tettere og sterkere, de kommer inn i tonus.

Neyromultivit. Sammensetningen av disse kapslene inneholder 3 vitamin B-grupper. Produktet er beregnet på vaskulær styrking, forebygging av åreknuter, trombose, normalisering av nervesystemet.

Før du kjøper et kompleks av vitaminer og sporstoffer for blodårer, anbefales det å konsultere en lege og gjennomgå en medisinsk undersøkelse. Denne regelen gjelder spesielt for personer som observerer de første tegn på vaskulære sykdommer. For å forebygge, må du vurdere dietten din. Ekskluder fra de daglige menyprodukter med høyt kolesterol.

Vitaminer for vaskulær styrke: hvordan de virker, indikasjonene på opptak

Fra denne artikkelen vil du lære: hvorfor vitaminer for blodkar er nødvendig. Hvilken av dem skal brukes til å styrke veggene i kapillærene og forbedre ytelsen til hele kardiovaskulærsystemet. Om det er mulig å gjenopprette fra sykdommer i arterier og årer, ved bruk av bare vitaminer.

Vitaminer er en stor gruppe organiske stoffer, forskjellige i kjemisk sammensetning, som kombinerer en funksjon: ingen system i kroppen kan fungere ordentlig uten dem. En person trenger vitaminer for livet, men bare en liten del påvirker de vaskulære veggene.

Til tross for at artikkelen er viet til vitaminer, er det umulig å ikke nevne mineralene som sikrer normal drift av blodkar. Og noen apotekskompleks inneholder alltid begge, da de styrker hverandres handlinger og ikke arbeider alene.

Effekter av vitaminmolekyler og mineralstoffer i forhold til årer og arterier består av:

 1. Styrking av veggen, på grunn av effekten på cellene av glatte muskler og økning av elasticiteten eller utvidbarheten av fartøyet.
 2. Redusere skadelige effekter av frie radikaler dannet under oksidative reaksjoner.
 3. Binde skadelige kolesterolfraksjoner og fjerne dem fra kroppen.
 4. Forbedringer i blodets reologi (fluiditet) og hindringen av dannelsen av små blodpropper som forstyrrer normal blodgass i karene.
 5. Normalisering av alle typer metabolske prosesser i celler og intercellulær plass i vaskulærveggen.

Med tanke på virkningen av vitaminer på det vaskulære systemet, omfatter deres anvendelse:

 • forebygging av mulige patologiske forandringer;
 • behandling av eksisterende problemer, som en av elementene i kompleks terapi av sykdommen.

Når det gjelder forebyggende inntak av vitamin-mineralkomplekser, bør det bemerkes at den moderne rytmen av livet ofte ikke tillater en person å inkludere alt nødvendig mat i hans kosthold, slik at mengden innkommende vitaminmolekyler tilsvarer kroppens behov. Derfor er bruk av ytterligere kilder til nyttige stoffer allerede en nødvendighet.

Ett inntak av mineraler og vitaminer kan ikke helt fjerne muligheten for sykdomsutbrudd og spesielt helbrede den allerede eksisterende patologien. Mekanismen for utvikling av noen sykdom er alltid assosiert med ikke en faktor. Men mangelen på grunnleggende vitaminmolekyler og mineraler er en av dem.

Vurderingene av leger om viktigheten av anvendelse av vitaminer variere innen vide grenser: fra total sperring av sin vekt (avhengig av tilstrekkelig ernæring) i absolutt sikkerhet at risikoen for kardiovaskulær sykdom øker i betydelig grad uten mineral- og vitamin-støtte. Men så langt har ingen pålitelig forskning blitt utført om dette emnet, og det er umulig å gi bevis til fordel for noen av disse vurderingene.

De fleste leger tror fortsatt at dette problemet må tas opp individuelt etter at pasienten har blitt vurdert for tilstedeværelse av vaskulær og hjertesykdom, kostholdet og tegn på vitaminmangel.

Få informasjon om:

 • hvilke vitaminer er nødvendig for det vaskulære systemet;
 • i hvilken mat eller kjemiker betyr det at de er;
 • hvor mye skal forbrukes

Du kan ha en lege-terapeut, kardiolog, nevrolog eller kikkert.

Indikasjoner for bruk

Vitaminer for å styrke karene og forbedre arbeidet er anbefalt for forebygging, så vel som i alle kardiovaskulære behandlingsregimer.

forebygging

Målet er å redusere muligheten for utseendet av sykdommen, slik at bruken av mineraler og vitaminer i dette tilfellet blir vist for personer med risiko for å utvikle vaskulær patologi, samt sunne mennesker som ønsker å forlenge den normale arbeidskapasiteten til deres arterier og årer.

Det anbefales å ta medisiner som en ekstra kilde til nødvendige stoffer om vinteren i 4-6 uker. Dette skyldes de kumulative egenskapene til mange av vitaminer og mineraler, hvis lagre fra sommer-høsttid kommer til en slutt bare i januar-februar.

Bruken av mer enn seks uker er uhensiktsmessig på grunn av denne periodens tilstrekkelighet for restaurering av "bestandene" i kroppen.

behandling

Med terapeutisk formål anbefales det at vitamin-vitamintilskudd inkluderes i den komplekse behandlingen av vaskulær patologi av noe slag. Tiden for å ta medisiner i dette tilfellet bestemmes av den behandlende legen, basert på scenen i sykdomsforløpet og graden av endringer i veggene til karene.

I dette tilfellet er bruk av vitaminer som eneste middel for behandling fulle av alvorlige og noen ganger dødelige komplikasjoner.

Vitaminer for vaskulær styrking: Hva trengs og hvor skal man se etter dem?

Et sunt hjerte og blodårer er garantien for helheten av hele organismen. Ikke for mange av oss tenker på dette i ung alder, de fleste husker bare deres helse når det ikke lenger er mulig å helbrede og rense kroppen helt. Men selv da kan du hjelpe hjertet til å takle de stressene det føles daglig. Moderne liv med sin hast og stress, samt underernæring, reduserer effektiviteten av kardiovaskulærsystemet, tilstopping og svekkelse av det. Vitaminer for blodkar og hjerter er rett og slett nødvendig for alle som begynner med middelalderen. Jo tidligere en person tenker på tilstanden til sirkulasjonssystemet, desto flere muligheter til å forlenge sitt sunn liv.

Sunn blodkar - hva er de?

For hvilke friske fartøyer som trengs, bør alle vite alt for å forstå betydningen av sitt gode arbeid for kroppens generelle tilstand:

 • Hvis blodårene er sunt, er de i stand til å reagere på intensiteten av blodstrøm, utvide og kontrakt etter behov. Deres elastisitet gjør det mulig å opprettholde riktig metabolisme. Vasokonstriksjon - en langsommere metabolisme, noe som betyr at forringelse av organer på grunn av mangel på kraft. Muskelvev lider også av utilstrekkelig blodgass. Fartøy regulere blodtrykket, og ved sin elastisitet, avhenger sin normalisering.
 • En viktig betingelse for god blodgass er glattheten av karets vegger, noe som betyr at blodet, uten å møte hindringer underveis, går helt gjennom kroppen. Hvis fartøyene mister sin indre glatthet på grunn av avsetning av kolesterolplakk på veggene, er det vanskeligere for blodet å passere gjennom disse hindringene, på grunn av dette endres tilstanden til verre. Blodkar kan danne blodpropper, og dette kan være fulle av triste konsekvenser.

Sunn, og derfor rene og elastiske kar - er de viktigste betingelsene for det gode arbeidet i hele kardiovaskulærsystemet. Å opprettholde dem i god stand vil hjelpe vitaminer til hjerte og blodårer.

Hva skal inneholde et vitaminkompleks for hjertet og hele kroppen?

Styrke fartøy vitaminer hjelper renser dem fra kolesterol avleiringer, og som et resultat, aktiveres den fri sirkulasjon av blod gjennom sirkulasjonssystemet i kroppen. Vitaminer for blodårer beholder elastisiteten og glattheten til de indre veggene:

 1. Dette fremmes av slike vitaminer som C og P (rutin). De forhindrer skjøtheten og permeabiliteten av karenees vegger. Disse vitaminene finnes i mange frukter og bær som solbær, chokeberry, en vanlig rogn, vill rose, i alle sitrusfrukter, etc. På grunnlag av rutinen etablerte og velkjente gel -. Troksevazin som strømmer leg fartøyer, lindrer stress og smerte.
 2. Vitamin B. Det bidrar også til å styrke fartøyene, opprettholder tonen på ønsket nivå, forhindrer svakhet i musklene, reduserer hevelse. Inneholder vitamin B-produkter som bryggers gjær, lever, frokostblandinger, kjøtt, belgfrukter. På grunnlag av dette vitaminet har en exuzanpreparat blitt utviklet - det bidrar til å normalisere venøsirkulasjonen.
 3. Vitamin B5 - Pantotensyre. Mangelen på det i kroppen fører til muskelspasmer og smerter i lemmer. Det finnes i kylling, kli, gjær, peanøtter, eggeplomme, brokkoli.
 4. Vitamin C - askorbinsyre, øker immuniteten, opprettholder riktig nivå av jern i blodet. De er rike på svart currant, sitrus, hundrose, havtorn, all slags grønne.
 5. For normal tilstand av hele systemet, i tillegg til vitaminer for å styrke blodkarene, trenger kroppen ulike sporstoffer - kalsium, sink, kalium, magnesium, mangan, natrium, kobber.

Viktige vitaminer for å styrke blodkarene i hjernen

Brudd på hjernens sirkulasjon fører ofte til slag, synsproblemer, tap av minne, tale og andre uønskede konsekvenser. For at dette ikke skjer, må du begynne å ta vitaminer i tide til hjernens fartøy.

Vitamin B-gruppen er hovedassistent for sentralnervesystemet:

 • Vitamin B1 er tiamin, ansvarlig for minnefunksjoner og læringsfølsomhet. Dens mangel manifesteres av rask tretthet, nedsatt koordinering, søvnløshet, depressiv tilstand, nummenhet i lemmer. Den høye konsentrasjonen er notert i fisk, kjøtt, nøtter, egg, havremel, erter.
 • Vitamin B2 er riboflavin. Gir hjernen energi, som er aktivt brukt med mental stress, så vel som fysiske øvelser. Ved sin eller hans mangel forsvinner appetitt, døsighet, delikatesse, retardasjon, noen ganger hodepine. Inneholdt i surmælk, kjøttprodukter.
 • Vitamin B3 er nikotinsyre. Det forbedrer funksjonen av fartøyene i hodet, og øker produksjonen av energi. Mangel B3 er en følelse av konstant tretthet, rask tretthet, minnesproblemer er notert. Du må spise leveren, nøtter, kjøtt, egg, bokhvete, fisk, belgfrukter.
 • Vitamin B5-pentotensyre, stimulator for mental aktivitet og fri overføring av neurale impulser. Mangel på det i kroppen forårsaker depresjon og søvnløshet, minnetap og vedvarende tretthet. Det finnes i kål, erter, bokhvete, lever, melk.
 • Vitamin B6 - pyridoksin sørger for normal funksjon av hele nervesystemet, brukes som et tillegg til legemiddelkompleksene under behandlingen. Med sin mangel er irritasjon, angst, søvnforstyrrelse og depresjon observert. Innholdet er rik på valnøtter, belgfrukter, lever, bananer, korn, ris, etc.
 • Vitamin B9 er folsyre, Ansvarlig for tilstrekkelig spenning i nervesystemet og inhiberingsprosesser, påvirker effektiviteten til å tenke. Mangel på det i kroppen - det er et problem med minnefunksjon, apati, tretthet, til stede i følgende produkter: sopp, nøtter, rå frukt og grønnsaker, kjøtt, korn.
 • Vitamin B 12 - Cyanokobalamin er ansvarlig for kognitive funksjoner i hjernen, søvn og våkenhet. I tillegg bør B12 tas når du endrer livsstil eller tidssoner. Ulempen medfører en følelse av depresjon, senil demens, irritabilitet, ringe i ørene, en synsforstyrrelse og minne. Inneholder B12 i havkål og annen sjømat, melk, kjøtt av fugler.

Også behov er flere og andre vitaminer som fremmer rensing av skip og aktivering av blodstrømmen (C, D, E, F) og aminosyrer - lysin, leucin, isoleucin, fenylalanin, tryptofan, treonin og andre, som også påvirker mental aktivitet, hukommelse, metabolske prosesser, følelsesmessig og fysisk tilstand av en person.

Styrking av beina på bena

Benene er også utsatt for indre traumer, og de manifesteres av åreknuter. Hvis denne sykdommen er startet, vil den begynne å utvikle seg. Dette vil bli manifestert ved hevelse av bein og føtter, mørkgjørelse av beinets hud, mulig omfattende betennelse.

Årsaker til åreknuter

Når åreknuter i beinet årer blod stagnerer på grunn av det faktum at veneklaffene er svekket, deformert og kan ikke oppfylle sin funksjon - det hindrer den normale sirkulasjon av blodet. En slik sykdom rammer ofte mennesker med overdreven vekt, genetisk predisponering, hormonelle feil etc.

Styrke venenees vegger

For å styrke årer, trenger omfattende tiltak med fysioterapi, fysioterapi, hydroterapi, urtemedisin, farmakoterapi, men bare på resept. Følgende tiltak vil også hjelpe:

 1. Kosthold og kontroll over vekten din.
 2. Reduksjon av belastningen på venene og karene på bena.
 3. Det anbefales ikke å holde seg i en posisjon i lang tid, dvs. Sitt i en stilling i lang tid, vær opptatt hele dagen.
 4. Redusere bruken av salt - det er årsaken til ødem.
 5. Ikke tillat forstoppelse, normaliser fordøyelsen.
 6. Terapeutiske øvelser for å aktivere blodsirkulasjonen, bestående av enkle øvelser, som bør utføres regelmessig.
 7. Få et fotbad med hydromassasje, det vil gi deg en god service. Vannprosedyrer er bedre å utføre daglig.
 8. Medisinplanter vil også bidra til behandling av åreknuter, for eksempel en avkok av humle. En st. en skje med hoppkegler helles med kokende vann (ett glass) og holdes i et vannbad i 20-25 minutter. Ta muntlig tre ganger om dagen, i fem til seks måneder.
 9. Begrens deg selv i alkoholholdige drikker og ved bruk av kaffe og sterk te.
 10. Å bruke vitaminkompleks med kalsium, jern, sink og andre mikroelementer.

Mer informasjon om de generelle metodene for vaskulær styrking kan leses ved referanse.

Vitaminstøtte for øynene

Hvis det oftere er en situasjon hvor øyet føles stikkende, prikker og et blåmerke oppdages - dette indikerer fartøyets svakhet. Derfor, for å styrke dem er det behov for vitaminer for øynene. Årsakene til svekkelsen kan være forskjellige.

Årsaker til svake øyefartøy:

 • Allergisk reaksjon.
 • Langt arbeid på datamaskinen.
 • Langt opphold i solen, eksponering for vind.
 • Kronisk søvnmangel.
 • Galloping arteriell trykk.
 • Flott fysisk aktivitet.

Spiser for øynene helse

For å kvitte seg med sprengende vesikler i øynene, er det behov for vitaminer som styrker veggene på fartøyene. Til slike midler tilhører de ovenfor beskrevne vitaminer fra gruppe B, i tillegg vil det være bra å poprinimat askorbinsyre. Dietten må være aktivert rutiner - (. Alle sitrusfrukter, paprika og andre) mer grønnsaker og frukt, buljong hofter med honning, grønn te.

Komplett løsning

Det beste alternativet er å bruke et kompleks av vitaminer for blodkar, da det er umulig å styrke dem i bare en avdeling. En generell balansert effekt er nødvendig for å rense og gjenopprette elastisitet og glatthet.

Et godt universelt kompleks for fartøy består av de viktigste vitaminene, som PP, C, B2, B6, B12, B9, E; sporstoffer - kobber, sink, selen, mangan, krom, magnesium.

Det må alltid huskes at før du begynner å ta medisiner eller vitaminkomplekser, må du få råd fra en spesialist. Bare han kan virkelig forstå pasientens helsetilstand, og på grunnlag av de utførte studiene, foreskrive en behandling.

5 beste forberedelser for vaskulær styrking

Fartøyene i menneskekroppen er delt inn i arterier, vener og mikrocirkulatoriske senger. De utfører en viktig funksjon, som gir blodstrøm, tilførsel av næringsstoffer til vevet, samt utskillelse av metabolske produkter. Ulike moderne forberedelser for å styrke blodårene gjør det mulig å forebygge ulike sykdommer, samt forbedre den generelle tilstanden til en person.

Hvorfor reduseres styrken?

Det menneskelige vaskulære systemet er lukket. Utvekslingen av næringsstoffer og metabolske produkter skjer i små mikrocirkulatoriske senger. Arterier gir en strøm av blod fra hjertet, og i venene kommer en retur fra det perifere vev. Styrken og elastisiteten til veggene i karossens konstruksjoner kan reduseres på grunn av realiseringen av et betydelig antall forskjellige årsaker:

 • Påvirkning av ugunstige miljøfaktorer (forverring av miljøet, økt strålingsbakgrunn).
 • Intoksisering av menneskekroppen av ulike kjemiske forbindelser, som har en negativ effekt på kargenes veggen.
 • Medfødt svekkelse av bindevevet av karets vegger, som skyldes endringer i funksjonaliteten til visse gener. Dette fører til at fartøyene er svake fra barndommen.
 • Aterosklerose er en utvekslingspatologi som påvirker kardiovaskulærsystemet og er preget av nedbrytning av kolesterol i arteriene av arteriene med en reduksjon av deres styrke.
 • Betennelse av arterier av forskjellig opprinnelse (endarteritt).
 • Inflammatoriske prosesser som forekommer i blodårer, ofte med bakteriell opprinnelse og fører til intravaskulær dannelse av trombier (utvikling av tromboser).
 • Degenerativ-dystrofisk lesjon av venøs veggen med svekkelse og dannelse av fremspring i åreknuter.
 • Utilstrekkelig inntak i menneskekroppen av det nødvendige for den normale funksjonelle tilstanden til veggene i forbindelsens kar med mat (vitaminer, proteiner).
 • Endringer i stoffskiftet - en langvarig økning i blodsukkernivået i diabetes mellitus forårsaker skade på karene i målorganer, som inkluderer øyets nese, tærne, hjertet, hjernen og nyrene.

En viktig provokerende faktor, som reduserer styrken til fartøyene, uavhengig av type og kaliber, er alder. Hos menn og kvinner etter 50 år er ulike vaskulære sykdommer svært vanlige.

Preparater for kapillærer

Kapillærene er de minste fartøyene. De har en diameter som er lik størrelsen på røde blodlegemer. Muren av humane kapillærer er veldig tynn, noe som sikrer passering av næringsstoffer, metabolske produkter (metabolisme), samt oksygen og karbondioksid. Forbedre tilstanden av mikrocirkulatorisk sengen strukturer kan gjøres med visse stoffer og vitaminer:

 • Askorbinsyre eller C-vitamin er en naturlig forbindelse som nødvendigvis kommer inn i kroppen med mat (greener, currants, løk, dogrose, sitrusfrukter).
 • Rutinemessig eller vitamin P - refererer til de "vaskulære" aktive substansene, gir en reduksjon i skjøthet i kapillærene, finnes i chokeberry rowan, jordbær.
 • Fettløselige vitamin E - gjør det mulig å øke styrken på veggene til små fartøy, samt forbedre deres funksjonelle tilstand.
 • Preparater, stabilisering av kapillærveggene med organiske forbindelser av naturlig opprinnelse - flavonoider (Detralex).

For å behandle patologi av små fartøyer, brukes vitaminer i form av medisiner, som inkluderer Ascorutin (en kombinasjon av askorbinsyre og rutine), multivitaminmidler Multitabs, Hexavit. De bidrar til å forbedre mikrocirkulasjonen i vevet, som er merkbart på ansiktet (huden får en sunn farge).

Tips! E-vitamin absorberes bedre når det brukes med fettstoffer.

Forberedelser for arterier

Reduksjon i styrken av arterielle fartøy er fulle av utviklingen av alvorlige komplikasjoner i form av tromboser, blødninger i vev, inkludert vitale organer. Myokardinfarkt, hjerneslag, gangre i lemmervev, død av tarmkanalen er et resultat av et problem med arteriene. Unngå slike komplikasjoner kan være ved hjelp av en rekke stoffer:

 • Statiner er en gruppe medikamenter som reduserer konsentrasjonen av kolesterol i blodet, og bidrar også til sin delvise eluering fra veggene i arteriene med en reduksjon i aterosklerotisk plakk. Legemidler er foreskrevet av en lege, han bestemmer dosen og varigheten av opptaket. Disse inkluderer atorvastatin tabletter.
 • Multivitaminer - askorbinsyre, rutin, vitamin E styrker også veggene i arteriene ved å forbedre metabolisme i bindevev.
 • Metabolske legemidler som forbedrer metabolske prosesser i arterielle kar og vev - de mest brukte er verktøy som gjenoppretter funksjonell tilstand av vev og blodstrøm i hjernen (Piracetam, Cerebrolysin). Med et komplisert ateroskleroseforløp er et metabolsk legemiddel foreskrevet for parenteral administrering (injeksjoner) av Corvitin.
 • Antihypertensive stoffer er medisiner som indirekte tillater at arteriene styrkes ved å senke blodtrykket som utøves på deres vegger (lisinopril, bisoprolol, amlodipin).
 • Antitrombotika - legemidler som tas i form av tabletter, reduserer den funksjonelle aktiviteten til blodplater (blodplater) og forhindrer intravaskulær dannelse av trombi i arteriene (acetylsalisylsyre).

Nesten alle medisiner er foreskrevet av en medisinsk spesialist. Deres uavhengige mottakelse kan føre til komplikasjoner og negative konsekvenser for helsen.

Preparater for vener

Patologien til venøse kar har blitt utbredt. Av alle sykdommene er varicose sykdom vanligst, hvor beinene på beina er hovedsakelig berørt, og tromboflebitt preget av betennelse med intravaskulær trombusdannelse. Vaskulær medisinering er representert av en ganske stor liste:

 • Multivitaminpreparater med askorbinsyre og rutin i tablettformet doseringsform, som bidrar til å redusere tegn på forverret blodstrøm i små årer (utseendet på vaskulære stjerner på huden).
 • Kombinerte legemidler som fortynner blodet og styrker arteriens vegger - legemidler fremstilles i doseringsformer av en tablett for systemisk bruk (Clopidogrel) og lokal ekstern bruk (heparinsalve).
 • Venoprotektorer er legemidler som forbedrer metabolske prosesser i vevene i venouskarens vegger, og øker dermed motstanden mot bivirkninger, samt veggens styrke (Venoton, Venoplast, Venorotol).

De fleste medikamenter kan forbedre tilstanden til venøs bed for ulike patologier. Men for å kurere sykdommen, bør kompleks terapi utføres, med sikte på å eliminere effekten av årsaken.

Av alle grupper av legemidler for forebygging av svekkelse av fartøyets vegger, venbeskyttelse, vitamindrikker, statiner og metabolske midler, brukes ofte. Av disse kan du identifisere de 5 beste medisinene, som inkluderer Ascorutin, E-vitamin, VENOPLAST, Piracetam, Atorvastatin.

Generelle anbefalinger

For å øke virkningen av de aktuelle legemidlene, og for å opprettholde terapeutiske effekter, er det viktig å følge noen få enkle generelle anbefalinger:

 • Tilstrekkelig søvn, som skal være minst 8 timer (optimal tid for søvn er fra kl. 22.00 til 6.00).
 • Overvekt i diett av plantefôr, som begrenser inntaket av fett av animalsk opprinnelse, krydder, marinader, krydret retter.
 • Begrensning av bruk av alkohol, siden det er et vaskulært toksin og fører til en forverring av hele organismen. Dette gjelder også for nikotin, så røyking folk bør bedre forlate avhengigheten som fører til nikotinavhengighet.
 • Tilstrekkelig motoraktivitet - morgenøvelse reduserer risikoen for å utvikle ulike vaskulære patologier betydelig.
 • Rationalisering av regimet av arbeid og hvile - uansett hvilken type arbeid hver time er det ønskelig å ta en kort pause i 5-10 minutter.
 • Begrens virkningen av negative følelser og stressfaktorer når det er mulig.

Gjennomføringen av generelle anbefalinger gjør det mulig å holde alle fartøyene sunne og for å hindre mange sykdommer.

Viktig! Periodisk inntak av alkohol i kroppen forbedrer tilstanden til fartøyene. For å gjøre dette har kroppen enzymmatiske systemer som produserer endogen alkohol.

Folkemidlene

Et betydelig antall forskjellige medisinske planter har en positiv effekt på fartøyets tilstand. Disse inkluderer japansk urt, rødkløver, barbær. Bruk av folkemidlene er kun mulig etter rådgivning hos en lege.

Tidlig og korrekt bruk av rusmidler for å styrke blodårene vil unngå alvorlige komplikasjoner, ubehagelige helseeffekter og senke aldringsprosessen i kroppen.

Vitaminer for blodkar: typer, resepsjonsegenskaper, en vurdering av preparater

Vitaminer er lavmolekylære organiske forbindelser som deltar i metabolske prosesser, syntese av hormoner, akselerere kjemiske reaksjoner i kroppen. De går inn i kroppen fra utsiden (med mat eller vann), og bare noen arter syntetiseres i små mengder av indre organer. Disse mikronæringsstoffene er ekstremt viktige. Deres mangel påvirker tilstanden til hele organismen negativt. Vitaminer er også nødvendig for blodårer.

Hvorfor styrke fartøyene

Blodkar flytter blodet fra hjertet til organene og i motsatt retning. Fra kapillærtilstanden avhenger ikke bare transporten av næringsstoffer, men også normaliseringen av vevets respirasjon. På grunn av aldersrelaterte endringer, underernæring, dårlige vaner, stress, kan fedme fartøy miste glatthet av bevegelsen av blod er brutt, svekket veneklaffene. Som et resultat av utvikling av forskjellige sykdommer i sirkulasjonssystemet :. iskemi, infarkt, hypertensjon, åreknuter, aterosklerose, trombose, etc. Ikke mindre angrepne kar og vaskulær dystoni (Vvd).

Hvordan forstår når det er på tide å ta vitaminer, styrke veggene i blodårene:

 • En person har et vaskulært nettverk på beina, ansiktet, utvikler kupperose.
 • Pasienten lider av svimmelhet, hodepine. Disse symptomene forekommer ofte i vegetativ-vaskulær dystoni.
 • Dårlig toleranse for varme og trykkfall.
 • Hjertepasning.
 • Økt meteosensitivitet.
 • Brudd på blodsirkulasjon, følelsesløp i lemmer.
 • Støy i ørene.

Viktig! Når symptomene oppstår, bør du konsultere en phlebologist eller en vaskulær kirurg. Han vil utføre diagnostikk og foreskrive behandling, inkludert egnede vitaminkomplekser for blodårer

Vitaminer for å styrke karene tykkere veggene, forbedre elastisiteten, normalisere prosessen med oksygenavgivelse til organer og vev, beskytter celler mot skade. Disse stoffene bidrar også til normal blodstrøm.

De viktigste vitaminene

Behandling av sykdommer i sirkulasjonssystemet (inkludert vaskulær dystoni) bør være omfattende. Et terapeutisk diett er foreskrevet, et sett med fysiske øvelser og medisiner. Hvilke vitaminer styrker fartøyene:

 • Vitamin A (retinol). En av de mest nødvendige vitaminer for hodeskårene. Det forhindrer celleskader, forbedrer elastisitet, opprettholder tone, forbedrer blodsirkulasjonen. Inneholdt i fisk, egg, biprodukter, gulrøtter, gresskar. Og også den bulgarske pepper, fersken, druer, aprikoser. Den daglige normen er 3-7 mg.
 • Vitamin C (askorbinsyre). Det er uunnværlig for forebygging av vaskulær dystoni, forbedrer oksygenforsyningen til celler, styrker store arterier, deltar i syntese av elastin og kollagen, normaliserer kolesterolinnholdet i blodet. På en dag må du få 70-100 mg. Innholdt i sitrus, hund rose, svart currant, tranebær, surkål, grønne grønne grønnsaker.
 • E-vitamin (tokoferol). Det er nødvendig for vaskulær dystoni, forbedrer blodsirkulasjonen, styrker blodkarene, reduserer blodviskositeten. Hjelper med å kjempe med blodpropper, forbedrer barrierefunksjoner av cellemembraner, styrker myokardiet. På en dag må du få 8-15 mg tokoferol. Det finnes i vegetabilske oljer, sjømat, nøtter, egg, spiret korn, grønne grønnsaker.
 • Vitamin P (rutin). Den viktigste komponenten av det kjente stoffet Ascorutin. Hjelper med å styrke antioksidantegenskapene til askorbinsyre, reduserer permeabiliteten av blodårene, gjør dem mer elastiske. Ascorutin er foreskrevet for å styrke nesens kar. På en dag, ta 40-60 mg rutine. Mye av det i frokostblandinger, chokeberry, wild rose, aprikoser, epler, rød pepper, tomater.
 • Vitamin F. Det er representert av linolsyre, linolensyre, arakidonsyre. Det er nødvendig for å styrke blodårene, fortynne blod, redusere mengden dårlig kolesterol. Deler i syntesen av prostaglandiner og tromboxaner. Den daglige doseringen er 800-1000 mg. Hovedkildene er vegetabilske oljer, fettfisk, sesam og nøtter.

Den menneskelige hjernen trenger også vitaminstøtte. De viktigste vitaminene til cerebral fartøy er:

 • Vitamin B1 (tiamin). Normaliserer aktiviteten til det sentrale og autonome nervesystemet, forbedrer minnet, fremmer vaskulær styrking. Høy konsentrasjon finnes i kjøtt, fisk, nøtter, frokostblandinger, grønne bladgrønnsaker. Daglig rate: 1,3-2,6 mg.
 • Vitamin B2 (riboflavin). Den supplerer energien som er tapt av mentale og fysiske belastninger, normaliserer aktiviteten til nervesystemet og sirkulasjonssystemet. Hovedkilder: meieriprodukter, kjøtt, slakteavfall, egg. Den gjennomsnittlige daglige normen er 1-1,5 mg.
 • Vitamin B3 (nikotinsyre). Normaliserer hjernens aktivitet, bidrar til å bekjempe tretthet, forbedrer blodsirkulasjonen, deltar i nedbrytning av fett. Kostholdet ditt bør være beriket med nøtter, bønner, fisk, biprodukter, fettfattig kjøtt. Daglig hastighet på 12-25 mg.
 • Vitamin B5 (pantotensyre). Ansvarlig for overføring av nevrale impulser, stimulerer mental aktivitet. Normaliserer prosessen med blodsirkulasjon, reduserer nivået av dårlig kolesterol. Hovedkilder: meieriprodukter, belgfrukter, grønne bladgrønnsaker, biprodukter. Den daglige hastigheten på 5-10 mg.
 • Vitamin B9 (folsyre). Det er nødvendig for normal funksjon av nervesystemet, det forbedrer tankeprosessene, minnet. Hovedkilder: sopp, nøtter, grønne grønnsaker, frokostblandinger. En dag i kroppen skal få 150-200 mikrogram vitamin.
 • Vitamin B12 (cyanokobalamin). Ansvarlig for normalisering av søvn og våkenhet, aktiverer hjernens funksjoner, bidrar til å bekjempe depresjon. Det er ofte foreskrevet for sykdommer i nervesystemet. Hovedkilder: sjømat, kjøtt, egg, meieriprodukter og egg.

Disse vitaminene er nødvendige for beinene i beina, aktiveringen av blodstrømmen. For å normalisere prosessene må aminosyrene også komme inn i kroppen: leucin, lysin, tryptofan, treonin, fenylalanin, etc.

Mineraler for fartøy

For å normalisere funksjonene i sirkulasjonssystemet, er det nødvendig med følgende næringsstoffer:

 • Kalsium. Hjelper med å styrke veggene i blodkarene, forbedrer mykardets kontraktile aktivitet, stimulerer hjernens aktivitet. Hovedkilder: sesam, nøtter, surmælksprodukter og fisk.
 • Kalium. Det er nødvendig for helsen til hjertemuskelen, det er ansvarlig for å gjennomføre neurale impulser. Hovedkilder: nøtter, tørket frukt, gulrøtter, kål, bananer og aprikoser.
 • Magnesium. Det forbedrer metabolske prosesser, styrker hjertemuskelen, sikrer patronen i blodårene. Forebygging av angina og hjerteinfarkt. Hovedkilder: kjøtt, sjømat, bønner, frø, avokado, tørket frukt og gresskar.
 • Fosfor. Uten dette mineralet ville overføringen av nerveimpulser og muskelkontraksjoner være umulig. Fosfor er også nødvendig for bygging av cellemembraner. Hovedkilder: sjømat, asparges, kli, tørket frukt og grønne grønnsaker.
 • Iron. Det deltar i transport av oksygen til vev og organer, hemopoiesis, er en del av hemoglobin og myoglobin, normaliserer vevets respirasjon. Inneholdt i røde grader av kjøtt, eggeplomme, belgfrukter, frokostblandinger og tørket frukt.
 • Kobber. Deltar i syntese av fosfolipider (en bestanddel av cellemembraner), er ansvarlig for transport av oksygen, deltar i syntesen av hemoglobin. Inneholdt i kjøtt, fisk, sopp, nøtter, spinat og gulrøtter.

Vitamin-mineral komplekser for profylakse er tatt av kurs som varer ikke mer enn 5-6 uker. Noen vitaminer og mineraler kan samle seg i kroppen. Hypervitaminose er ikke mindre farlig enn hypovitaminose. Varigheten av å ta legemidlet med et terapeutisk formål bestemmes av den behandlende legen, idet man tar hensyn til graden av endringer i karets vegger og sykdomsstadiet.

Hvordan styrke fartøyene - de beste måtene

Aterosklerose, åreknuter, nedsatt mental aktivitet, hjerteproblemer - alt dette kan være en konsekvens av en nedgang i tonen i kapillærene, årene og arteriene. For å forhindre utvikling av alvorlige komplikasjoner, følg tilstanden til sirkulasjonssystemet. Styrking av blodkarets vegger er mulig ikke bare med medisiner, men også med vitaminer, riktig ernæring, folkemidler og spesiell gymnastikk.

For å unngå sykdommer - se tilstanden til blodkar

Når du trenger vasokonstriktive legemidler

Clogging av blodårer med kolesterolplakk, nedsatt elastisitet og tonus av veggene, utvikles gradvis utviklingen av venene. I lang tid kan en person ikke være oppmerksom på patologiske forstyrrelser i sirkulasjonssystemet.

Signalet for vaskulær styrking kan være følgende:

 • skarpe bakker fra sengen er ledsaget av mørke flekker eller gåsebud foran øynene;
 • Det var hyppig svimmelhet uten tilsynelatende grunn, av og til ledsaget av bevissthetstap;
 • dårlig respons på varmt vær og økt meteosensitivitet;
 • Det er vondt i leddene, fingrene i øvre og nedre ekstremiteter blir kaldere;
 • Vanlige hopp i trykk (reduseres eller stiger), som ledsages av en rask puls;
 • rask tretthet og konstant følelse av tretthet.

Med hyppige trykkendringer, ta vasokonstriktive legemidler

Effektive midler for vaskulær styrking

Utseendet til ubehagelige symptomer, som ikke tidligere var observert, bør oppmuntre en person til å se en lege.

Vanligvis under slike forhold er det nødvendig å styrke fartøyene i hele sirkulasjonssystemet:

 • nesekarillærer, øye;
 • hjerneskjermer, hjerte;
 • kapillærer på ansiktet;
 • benene på beina.

Styrking av blodkarene i hele kroppen bidrar til å gjenopprette tonen i de svekkede veggene, gjenopprette dem til sin tidligere elastisitet og normalisere blodsirkulasjonen.

Behandling av vener og kapillærer er en lang og arbeidskrevende prosess, som består av flere komponenter:

 • medisinsk terapi (tabletter, injeksjoner, eksterne preparater);
 • mottak av vitaminer;
 • gymnastikk for blodkar;
 • korreksjon av ernæring;
 • folkemetoder.
Bare en integrert tilnærming vil tillate å styrke blodkarene nøye og forhindre hjerte- og hjernesykdommer.

Vaskulær medisinering

Øk elasticiteten til de vaskulære veggene, redusere permeabiliteten og skrøbelighet vil hjelpe venotonikkene for systemisk og ekstern bruk.

Tabell "De beste vasokonstriktormedisinene"

Ulcerative prosesser i fordøyelseskanalen

Barn fra 3 til 12 år - ½ piller 3 ganger om dagen

Varighet av behandlingen 3-4 uker

Behandlingsforløpet - 7-12 dager

Behandling med medisiner bør være under tilsyn av en spesialist. Kun en lege kan ordinere tilstrekkelig terapi med hensyn til særegenheter og alvorlighetsgrad av sykdomsforløpet.

Vitaminer for vedlikehold av blodkar

Forbedre tilstanden til sirkulasjonssystemet og støtte svake blodårer kan skyldes systematisk inntak av vitaminer.

 1. Vil direkte (vitamin B1, B6, B12) - 1 tablett en gang daglig (tatt med mat). Behandlingsforløpet er 30 dager.
 2. Duovit - 1 tablett om dagen for mat. Opptakstid er en måned.
 3. Folsyre - 1 tablett to ganger daglig i 30-45 dager.
 4. Vitrum Cardio - 2 tabletter med hvert måltid.

Vil sende - vitaminer for styrking av fartøy

Hvordan forbedre blodkarene med folkemidlene

Styrke og få fartøyene rene til å hjelpe folkoppskrifter.

Valnøtter for hjernens kar

Tinktur av hagtorn helling 350 g valnøtt valnøtt. Væsken må vare i minst 15 dager, hvorpå den må filtreres og fortsette til behandling. Ta stoffet skal være 1 ts. etter å ha spist. Behandlingsforløpet er 21-30 dager.

Tinktur av en valnøtt vil bidra til å styrke fartøyene

Urte tinktur med svake blodårer på bena

Grind roten av ginseng, gress av magnolia vintreet, rhodiola og bland i like mengder (60 g). Herbal samling hell 300 ml alkohol eller vodka forlate for å insistere på et mørkt sted i 14 dager. Den filtrerte eliksiren skal være full 3 ganger daglig for 15-25 dråper i minst en måned.

Kjøttkraft av ginseng og urter er bra for kroppen

Persille for å forbedre tonen i kapillærene på ansiktet

Hell 250 ml kokende vann 2 håndfull hakket persille og insister på en halv time. Stamme og bland med 200 ml varm melk. I den forberedte væsken fuktes et lite stykke mykt vev, klemme og ordne på ansiktet. Slike kompresser gjør 2 ganger om dagen i 30 minutter. Behandlingsforløpet - 20 dager.

Avkok av persille er nyttig for blodårer

Broth av dogrose for å styrke øyekarrene

Hver dag, start dagen med et glass varm hund rose fra 1 ts. honning.

Kjøtt av villrose har helbredende egenskaper

Det er nyttig å lage lotioner rundt øynene. For å gjøre dette, bryg 30 g hofter i 300 ml kokt vann og kok i et vannbad i 10 minutter. I en avkjølt kjøttkraft suge bomullsputer og på øyelokkene.

Yarrow juice for å styrke kapillærene i nesen

Grind flere blader av en frisk plante og klem ut all væske. En liten mengde juice dråper i nesen 2-3 ganger om dagen. I tillegg tilberedes daglig drikke fersk fra gresskar til 1 ss. l. innen en måned.

For å styrke fartøyene er det nødvendig å drikke vingejuice

Tinktur av unge kastanjer for å styrke blodkarene i hele organismen

Samle kastanjene i en grønn hud, skrell og fyll med slike frukter en liter krukke, hell vodka. Legemidlet er infundert i minst 2 uker, deretter filtrert. Ta medisinen om morgenen før du spiser - 1 time. l. blandet med honning og spiser. Fullt kurs - 3 uker.

Tinktur av kastanjer er nyttig for fartøyer

Samling av urter for å øke blodkarets elastisitet

Grind og bland i like deler (30 g hver) Japansk suppe, grener og barkbærbær, rødkløverblad og grøtgress. I 500 ml kokende vann, legg 1 ss. urteblanding og kok i et vannbad i 15 minutter. Tørket kjøttkraft å drikke 50-60 ml en gang om dagen. Bruk av slik væske bør ikke overstige 1 måned.

Dekoksjon av grener av helbredende trær vil øke elastisiteten i blodkarene

Mat for vaskulær styrking

Til karossens vegger var sterke og elastiske, må du begrense bruken av konserveringsmidler, animalske proteiner, alkohol og nikotin.

Optimale alternativer som vil bidra til å opprettholde sirkulasjonssystemet er normalt, er følgende måltid:

 • grønnsaker rik på vitamin C (spinat tomater), A (gulrøtter), K (kål, salatblad), PP (rødbeter);
 • bønner (bønner, bønner);
 • frokostblandinger - bokhvete, hvete grøt, havremel;
 • diett kjøtt (biff, kanin, kylling) i kokt eller stuvet;
 • fiskeretter;
 • frukt (epler, aprikoser, bananer, sitrusfrukter) i fersk og bakt form, tørket frukt, nøtter.

Kokt kjøtt er nyttig for problemer med blodårer

Vegetabilske salater må fylles med olivenolje. Det anbefales å begrense søtsaker og bakverk. Du bør drikke urtete, grønn te, melk.

Gymnastikk med svake blodkar

For å forbedre sunne fartøy, bruk enkel gymnastikk. Trening er nyttig å utføre om morgenen og før sengetid på daglig basis.

 1. Vibrasjon. Legg deg ned på sengen for å heve armer og ben. Rør i lemmer på 1-2 minutter. Rytmen skal være hyppig og rask. Dette vil gjøre vibromassasje alle fartøyene og utløse tilbaketrekking av toksiner fra kroppen.
 2. Rotasjon av hodet. Du må få rett, føtter skulderbredde fra hverandre, hendene på beltet. Gjør rotasjonsbevegelser av hodet med urviseren og i motsatt retning. Prosedyrens varighet er 2-3 minutter. Øvelse bidrar til å styrke hjernens fartøy.
 3. Sving hendene dine. Litt bøy knærne og drei med venstre hånd i en retning og høyre - i motsatt retning. Endre retninger. Utfør øvelsen i 2-3 minutter.
 4. Rack "bjørk". Ligg på ryggen, løft bena og støtte nedre ryggen med hendene. Stå i denne stillingen i minst 4-5 minutter. Gjennom trening sirkulerer blodet bedre til hjertet og hjernen.
 5. Rocking. I stående stilling, glatt rull fra tå til hæl og tilbake. Utfør samtidig med begge føttene i 5-10 minutter. Gjenoppretter blodstrømmen i beina.

Spesielle øvelser vil bidra til å styrke fartøyene

Makhi føtter i en sittende stilling, rotasjon av føttene, øvelsen "saks" kan også bidra til å styrke svake venøse vegger. Den viktigste tingen. Alle bevegelser er glatte og overdriver ikke det.

Hvordan trene blodkar hjemme

For å øke tonen i de vaskulære veggene og gjenopprette elastisiteten, er det ikke nødvendigvis på sykehuset.

Å trene svake vener er mulig og i husforhold:

 1. Bruk av medisiner. Spesielt godt tar vare på fartøyene Ascorutin. I tillegg har han nesten ingen kontraindikasjoner.
 2. Anvendelse av eksterne midler. Apotek geler og salver (Lyoton, Troxevasin) påvirker lokalt problemområder.
 3. Oppskrifter av tradisjonell medisin. Det anbefales å drikke avkok, tinkturer og lage lotioner på ømme steder. Dette er gode hjelpemetoder.
 4. Inntaket av vitaminer. For å styrke karene krevde vitaminer K, A, B, E, gruppe B (B1, B6, B12). De finnes i både vitaminapotekets komplekser og matvarer (grønnsaker, belgfrukter, frukt, fisk).
 5. Den rette maten. Det er nødvendig å begrense forbruket av søtt, mel og baking. Det anbefales ikke å spise konserveringsmidler og fettstoffer. Kostholdsmat, dampet, bakt eller tilberedt - det er hovedprinsippet om ernæring.

Gi opp søtt, hvis det er problemer med fartøyene

Styrking av blodkarene i hele organismen er en lang og kompleks prosess, som krever en integrert tilnærming. Den viktigste medisinske terapien må støttes med vitaminer, gymnastikk og riktig ernæring. Ikke forstyrre behandlingen av tynne kar og metoder for tradisjonell medisin. Det viktigste er å styrke fartøyene under tilsyn av en lege og ikke å engasjere seg i selvmedisinering.

Vurder denne artikkelen
(7 anslag, gjennomsnittlig 5,00 av 5)

Vitaminer for blodårer

Vitaminer for blodårer er lavmolekylære stoffer som støtter intensiv blodsirkulasjon. Disse forbindelser "tykne" capillary vegger, redusere konsentrasjonen av kolesterol i blod, forbedrer elastisiteten av arterier og vener, redusere glatt muskelspasmer (og dermed øke åpningen av blodårer), eliminere vevshypoksi, beskytter cellemembraner mot frie radikaler.

Hvorfor styrke fartøyene?

Blodkar - hule tubulære formasjoner, gjennom hvilke blod beveger seg gjennom kroppen: fra hjertet til organene (langs arteriene) og i motsatt retning (gjennom venene).

Og fra kapillærtilstanden avhenger ikke bare tilførsel av celler med næringsstoffer, men også reguleringen av vevets respirasjon. Men som følge av aldersrelaterte endringer, mister fartøyene elastisitet og glatthet, slutter å reagere på endringer i blodstrømningsintensiteten. Samtidig blir blodsirkulasjonen forstyrret, venøse ventiler svekkes, "dårlig" kolesterol akkumuleres på arteriene, den indre overflaten av kapillærene er skadet. Disse fremgangsmåter danner grunnlaget for utvikling av en rekke sykdommer (åreknuter, hypertensjon, slag, aterosklerose, hemorroider, hjerteinfarkt, slag, ischemi, trombose, flebitt).

I tillegg forverrer strukturen av kapillærene eksterne faktorer: underernæring, dårlige vaner, stress, hypodynami, overvekt, hypovitaminose, mangel på vann i kosten.

Symptomer på "dårlige" blodårer:

 • kalde fingre og tær;
 • blåmerker på øyeeballet;
 • bevegelsessykdom;
 • vaskulær setochka på ansiktet, couperose;
 • svimmelhet, svimmelhet;
 • dårlig toleranse for varmt vær;
 • hodepine;
 • mørke i øynene med en skarp forandring i hodeposisjonen;
 • trykkfall;
 • neseblødning;
 • meteosensitivity;
 • hjertebanken;
 • støy i ørene.

Hvis minst ett av de angitte symptomene er tilstede, er det viktig å umiddelbart ringe til en phlebologist eller vaskulær kirurg (for å finne plasseringen av "svake" kapillærer).

Vitaminer for vaskulær styrke

For å redusere aldersrelaterte forandringer i kroppen, er det viktig å regelmessig ta vitaminkomplekser. Dette vil bidra til å minimere risikoen for å utvikle alvorlige sykdommer: hjerteinfarkt, hjerneslag og trombose av "dype" arterier, som intensivt utvikler hvert år.

Hvilke vitaminer er nødvendig for blodårer?

 1. Vitamin A (retinol). Forhindrer celleskader av frie radikaler, forbedrer strukturen i venøs veggen, akselererer den naturlige fornyelsen av det elastiske laget av kapillærene, opprettholder tonen i karet.

Den daglige normen er 3-7 milligram.

Retinol finnes i gulrøtter, persille, gresskar, sorrel, spinat, tomater, aprikoser, blommer, bjørnebær

 1. E-vitamin (tokoferol). Reduserer intensiteten av akkumulering av kolesterol på vaskulære vegger, akselerere absorpsjonen av den dannede trombe, forbedrer barrierefunksjonen av cellemembraner, styrker hjertemuskelen (myokardium), senker blod viskositet, øker styrken og elastisiteten av kapillærer. Det fysiologiske kravet til tokoferol er 20 milligram.

Vegetabilske kilder - spire korn, nøtter, grønne grønnsaker, vegetabilske oljer, frokostblandinger, sjømat.

 1. Vitamin P (bioflavonoider, rutin). Øker blodkarets elastisitet, reduserer kapillærnettets permeabilitet (for å trenge inn i patogene bakterier), forbedrer antioxidantegenskapene til vitamin C, tykner veggene i arterioler og venules.

For å forhindre aldersrelaterte endringer i blodårene, ta minst 60 milligram vitamin P per dag.

De høyeste konsentrasjonene av flavonoider finnes i svart chokeberry, currant, hund rose, tranebær, grønn te, sitrusfrukter.

 1. Vitamin C (L-askorbinsyre). Hindrer ødeleggelse av den indre vegg av kapillærer (som følge av nøytralisering av frie radikaler), eliminerer anoksi celler styrker bindevev store arterier, forbedrer vaskulær tone, stimulerer syntesen av kollagen og elastin, forhindrer akkumulering av kolesterol.

Den daglige normen er 1500 milligram.

Askorbinsyre er en del av tranebær, sort currant, surkål, gran nåler, persille, sitrusprodukter.

 1. Vitamin B9 (folsyre). Forbedrer elastisiteten av arterier og vener, normaliserer metabolisme av homocystein (forstyrrelse som fører til skade på de indre vegger kapillære), det forbedrer blodplateaggregasjon, hindre koronar stenose.

Den daglige delen er 0,4 milligram.

Folsyre oppnås sammen med kyllingelever, spinat, brokkoli, nøtter, eggeplommer, soyabønner, persille, solsikkefrø (rå), kli.

 1. Vitamin B3 (niacin). Den forbedrer kapillærkretsløpet (spesielt i perifere organer), styrker blodkar, akselerere utskillelse av 'dårlige' kolesterol (sammen med cholin og inositol).

Vitamin B3 forbrukes i en dose på 20 milligram per dag.

Matkilder: sopp, lever, rødbeter, bokhvete, rugbrød.

 1. Vitamin B5 (pantothenat). Regulerer prosesser av hematopoiesis, øker tonen i vener og arterier, forbedrer hjerte muskelfunksjonen, reduserer konsentrasjonen av homocystein i blodet.

Den daglige delen er 5 milligram.

Nutrient del av belgfrukt (linser, erter, bønner, jord), nøtter (hasselnøtter, valnøtter), grønne blader (spinat, salat, koriander), rugbrød.

 1. Vitamin F (linolensyre, arakidonsyre, linolsyre). Beskytter den indre overflaten fra skade arterier, fortynner det blod, reduserer syntesen av det "dårlige" kolesterol, deltar i syntesen av cellulære hormoner (prostaglandiner, tromboksaner), returnerer den hjertemuskel tone.

For å forbedre strukturen i blodårene, ta minst 1000 milligram vitamin F per dag.

Kilder av fettsyrer: vegetabilsk olje (linolje, Camelina, sedertre, soyabønner), fet fisk (makrell, laks, sild), nøtter (valnøtter, mandler), frø (sesam, solsikke, lin).

For utvinning av kardiovaskulærsystemet, sammen med vitaminer, er det viktig å ta mikro- og makroelementer (magnesium, sink, selen, kalsium, kobber, krom).

Folk rettsmidler i bekjempelse av åreknuter

Ifølge statistikk er de ledende stillingene blant vaskulære sykdommer patologier forbundet med brudd på blodmikrocirkulasjon i ekstremiteter (åreknuter, trombose, flebitt). Disse plager er preget av overdreven ekspansjon av overflatekapillærene (på grunn av tap av elastisitet i venøse vegger og ventiler). Det første tegn på varicose sykdom er hevelse i beina etter fysisk anstrengelse eller gåing. I dette tilfellet kan det forekomme på huden på lårene, skinnene og føttene, vaskulære stjerner, blåbrune flekker og smertefulle seler. I noen tilfeller forekommer spasmer i kalvemuskulaturen (spesielt om natten). I mangel av kvalifisert behandling forvandles åreknuter til alvorlige patologier: tromboflebitt, trombose, varicose eksem, trofasår.

For å øke elasticiteten i venene og øke blodstrømmen i lemmerne (i begynnelsen av åreknusene), sammen med vitaminer, bruk folkemidlene.

Oppskrifter av "hjemme" rettsmidler for beinskip:

 1. Tinktur for å styrke venene. Komponenter av sammensetningen - tranebær (1 kilo), svart radise (0,5 kilo), røde rødbeter (0,5 kilo). Disse ingrediensene er malt (på kjøttkvern, rist eller blender) og blandes grundig. Vegetabilske blandingen plasseres i en 3 liter flaske og fylles med 500 ml alkohol (30%). Deretter er glasset tilstoppet med et lokk, festet med en tett klut og plassert på et mørkt sted. Etter 14 dager filtreres infusjonen, helles i en glassburk, settes i kjøleskap.

Sammensetningen tas 2 ganger daglig i 40 milliliter 20 minutter før måltider.

 1. Salve for å redusere de kliniske manifestasjonene av åreknuter (smertsyndrom, betennelse, ødem, brennende). Sammensetningen av middelet inneholder knuste frukter av hestkastanje (5 deler), salvegress (1 del), kamilleblomster (1 del). Tørre ingredienser blandes med 30 til 50 milliliter varm kylling eller svinekjøtt, og deretter insistert på et kjølig sted i 8 til 9 timer.

Salve påføres til inflammerte dilaterte årer i 30 til 40 minutter en gang om dagen.

 1. Midler for stimulering av blodsirkulasjon, styrking av venøse kar, forebygging av åreknuter. Milled muskatmosfære (2 - 3 gram) hell 200 ml kokende vann, insister i 10 til 15 minutter. Tilsett 15 ml blomst honning til den tilberedte blandingen.

Sammensetningen er tatt 70 ml to ganger om dagen: en time før frokost og 1,5 timer etter middag.

I tillegg, for å forebygge vaskulære patologier, kan du bruke kjøpt muskatnøtt (jord). Den daglige delen av krydder (i retter) - 1 gram.

 1. Komprimer for reduksjon av smertesyndrom og tonifisering av overflatekarillærene. Grate 2 - 3 unge poteter på en fin riper. Legg deretter massen på gazesnittet (tykt lag) og fest det til de skadede karene. Fest kompressen med en elastisk bandasje. Varigheten av prosedyren er 1 time.
 2. Løsning for vaskulære "stjerner" på bena. Et ferskt kålhodet har en utmerket kapillærbeskyttende effekt. For å styrke fartøyene blir et enkelt blad av grønnsaken påført på de berørte områdene i 6 til 8 timer (om natten). Fest "komprimer" med en bandasje eller en tett bomullsstrøm.

Husk, "behandle" venene hjemme er bare tillatt i begynnelsen av sykdommen. Folkemidlene kan ikke erstatte fullverdig medisinsk terapi.

Vitaminkomplekser

For å forhindre venøs insuffisiens, redusere risikoen for trombose og forbedre blodets reologiske parametre, er det viktig for alle (2 år) å drikke vitaminkomplekser for blodkar 2 ganger i året. Denne anbefalingen er spesielt relevant for personer med stillesittende livsstil: kontorarbeidere, frisører, kirurger.

De beste vitaminer for blodårer og blodårer:

 1. "Doppelgerz VIP Cardio System-3" (Queisser Pharma, Tyskland). Det er et rikt vitamin-mineralkompleks, hvis virkning er rettet mot å forbedre lipidmetabolismen, styrke venøs veggen, normalisere tonen i vaskulærsengen, øke tilførselen av hjertemuskulaturen.

Den daglige delen av additivet er delt inn i 3 farget kapsler: oransje ("morgen"), gul ("dag"), brun ("kveld"). Den første pillen inneholder 8 vitaminer (B1, B2, PP, H, B5, B6, B9, B12), 2 fosfolipider (inositol og kolin), 1 makronæringsstoff (magnesium). Den andre pellet består av vitamin E og flerumettet fett av omega-3. Den tredje kapsel ("Evening") inneholder mikroelementer (sink, jod, krom, selen), antioxidant vitaminer (C, E, A), lecitin, isoflavoner.

Legemidlet er tatt tre ganger om dagen for 1 kapsel med tilhørende farge. Behandlingsforløpet - 2 måneder.

 1. "Sophora og vitaminer for blodårer" (OOO "Soik" Russland). Terapeutisk og profylaktisk sammensetning for forbedring av cerebral og perifer blodsirkulasjon, redusere kapillær permeabilitet, forbedre elastisiteten av vener, forhindring av hjerteinfarkt og slag. Preparatet inkluderer 7 vitaminer (B2, PP, B6, B9, B12, E, C), 6 mineraler (magnesium, sink, krom, mangan, kobber, selen), 3 planteekstrakt (Sophora japonica, hvitløk, ginkgo biloba ).

Tillegget tas to ganger om dagen for 1 kapsel med måltider.

 1. "Sunt hjerte" (naturlig omsorg, USA). Kraftig phytoformula for forebyggelse og behandling av aterosklerose, vev anoksi, kardial insuffisiens, venøs stase i de lavere ekstremiteter. Komplekset består av urteekstrakter (gress og blomster av Crataegus, gurkemeie rot), vitaminer (A, C, E, B12, B9, B6, PP, B2, B1), en aminosyre (taurin, betain, L-karnitin), mineraler ( selen, sink, magnesium, krom), flavonoider (koenzym Q10).

For å opprettholde helsen til kardiovaskulærsystemet, ta 2 kapsler om dagen (etter frokost).

 1. "Venatol" (Art-Life, Russland). Effektive "vitaminer" for skipene i bena, som har anti-inflammatorisk, venøs og protivotrombicheskim nervecellene handlinger. Kosttilskudd inkluderer vitaminer (P, C, E), planteekstrakter (hest kastanje, ginkgo biloba, piletre), bioflavonoider (rutin, quercetin, hesperidin), mineraler (sink, silisium), en aminosyre (L-glutation), et enzym ( bromelain).

Ta 3 tabletter om dagen til 2 tabletter med måltider.

 1. Long Life (Vitaline, USA). Antioksidantblandingen sikte på å nøytralisere oksidativt stress i vaskulære veggen, økt elastisitet av arterier og vener, blod parameter forbedring, forebygging av aterosklerose komplikasjoner (hjerneslag, hjerteinfarkt og utslettet endarteritis). Aktive komponenter - bioflavonoider (quercetin, hesperidin), vitaminer (E, A, C, N), urteekstrakter (grønn te, melk tistel, gurkemeie, blåbær, Bioperine), mikronæringsstoffer (sink, selen) aminosaharid (glukosamin).

"Long Life" tar 1 til 2 ganger daglig for 1 kapsel.

Husk at i tillegg til å spise kosttilskudd for å øke vaskulær tone, er det viktig å drikke minst 2,5 liter væske per dag (i tillegg til kaffe, te og første kurs).

konklusjon

Vitaminer for blodårer er organiske forbindelser designet for å understøtte den funksjonelle aktiviteten til det kardiovaskulære systemet. Disse stoffene øker kapillærveggenes elastisitet, akselererer oppløsningen av eksogent kolesterol, forbedrer blodets reologiske parametere, reduserer risikoen for venøs trombose, beskytter den indre overflaten av arteriene mot skade.

Store næringsstoffer for fartøy - vitaminer P (quercetin, rutin, koenzym Q10), B (niacin, pantotenat, folinsyre, tiamin), C (L-askorbinsyre), A (lykopen, p-karoten) og E (alfa-, beta og gamma tokoferoler).

Som et forebyggende tiltak vitaminer, makro- og mikroelementer som oppnås fra planteføde (nøtter, raffinerte oljene, sjømat, spiret korn, baren, vill rose, rips). Imidlertid, når de første symptomene svekkelse av arterioler og venuler (neseblødninger, plutselig synkope, trykkforskjellene, følelse av kulde i beina, svimmelhet) blir administrert i en daglig meny preparater og venotonics (på legens ordre). I tillegg til å lindre tilstanden, er det tilrådelig å bruke tradisjonelle løsninger (anti komprimerer venotonic infusjoner kapillyaroprotektornoy blanding).

Les Mer Om Fartøyene