Hva slags lege bør jeg konsultere hvis hodet mitt alltid er sårt?

Hodepine (ytterligere GB) er et av de mest utbredte ikke-spesifikke symptomene som finnes i alle aldre. Også betegnelsen "cephalgia" eller "cranialgia" brukes til å referere til smertesyndromet i hodeområdet. Cefalgi kan være et symptom på 45-50 sykdommer.

Epidemiologi og klassifisering av cephalalgia

Ifølge statistikken lider 80% av befolkningen av vanlig hodepine. I 30% av tilfellene forårsaker ulempen en nedgang i arbeidskapasitet, oppmerksomhet og konsentrasjon.

Klassifisering og hyppighet av forekomst av forskjellige typer GB

Hvilken spesialist kan hjelpe

Hvis du ofte og intensivt gjør hodet ditt, bør du kontakte legen din umiddelbart. Avhengig av arten av smertsyndromet, er flere spesialister engasjert i behandling av sykdom.

 1. Terapeut (familie lege). En spesialist med bred profil, etter en grunnleggende undersøkelse, kan han referere til en nødvendig, smal spesialist, spesialist (for eksempel en øyeleger, LOR).
 2. Nevrolog. Det er spesialisten som terapeuten vil lede deg til, hvis årsaken til smerten er forbundet med nevrologiske sykdommer. Han er den mest kvalifiserte spesialist i behandlingen av cephalothia. Ta gjerne hjelp fra denne legen, hvis smertsyndromet er forskjellig i intensitet og varighet, er bekymret seriøst.
 3. Psykoterapeut. Denne legen vil ta vare på behandlingen din i tilfelle at hodepine er ledsaget av et deprimert humør, depressive syndrom og åpenbart mentalt stress. Uavhengig kan du gå til ham hvis du lider av migrene (vanlige, alvorlige smertefulle smerter, ikke forårsaket av traumer, ofte konsentrert i en halv av hodet).
 4. Refleksolog. Metoden for behandling er optimal som en profylakse av angrep fra GB, mens spesialisten virker med nåler eller fingertupper, magneter på kroppens biologiske punkter. Det anbefales å konsultere ham etter å ha konsultert en terapeut eller en nevrolog.

Når en pasient skal konsultere en lege

Hodepine er ikke alltid en uavhengig sykdom, resultatet av stress og tretthet, samtidig kronisk patologi. Noen ganger signerer sykdommen en alvorlig patologi.

Hodet gjør vondt i mange, men du bør umiddelbart konsultere lege hvis du finner symptomene som er oppført i tabellen under (ifølge VV Osipova). I tillegg er det nødvendig å rådføre seg med cephalgia, grunnen som du ikke vet om det ikke utelukkes en sekundær karakter, hvis GB reduserer den normale daglige aktiviteter og livskvalitet, samt i å identifisere den i barnet.

Egenskaper av klinikken og symptomer på de vanligste typer hodepine

Før du velger hvilken spesialist for behandling du trenger å kontakte, bør du i det minste anta at du lider av hodepine av hvilken type.

 1. Spenning hodepine. De lider av og til. Symptomer på denne typen smerte er beskrevet som følger: En presserende, kompressiv følelse i templets område. Smerte ser ut til å vikle hodet rundt bøylen. Ofte bekymret fra begge sider, sprer seg opp fra baksiden av hodet eller omvendt. Har moderat til moderat intensitet.
 2. Migrene. Den flyter i form av angrep, den er lokalisert bare på den ene siden av hodet i pannen og templene, den supraorbitale regionen. Ledsaget av lys og fobi, kan ha en aura. Vanligvis øker et slikt smertesyndrom med fysisk aktivitet. Det truer ikke hjernens funksjon, men intensiteten reduserer evnen til å jobbe, det er vanskelig å bære.
 3. Abuzusnaya hodepine. Denne typen GB er forårsaket av bruk av ulike medisinske smertestillende midler (analgetika, derivater av ergotamin, etc.). I første omgang er smerten lik angrepene til en typisk migrene, men over tid, etter hvert som antallet medisiner øker, vokser det til en kronisk form. Ledsager en person hele dagen, fra øyeblikk av oppvåkning. Den er karakterisert som stump, moderat, bilateral, diffus og frontal-occipital. Øker med fysisk og psykisk stress.

Diagnose: samtale og undersøkelse

Når du besøker en lege, bør du være klar til å svare på en rekke spørsmål om situasjonen din og beskrive symptomene.

Periodisk smerte: daglig, hver tredje dag, en gang i uken, en gang i måneden.

Varighet: time, dag og dag.

Karakteristisk: kjedelig, skarp, vondt, søm, svak, moderat, intens, pulserende, kompressiv.

Kombinasjon med andre symptomer: kvalme, oppkast, svimmelhet, irritabilitet i lys og / eller lyd, etc.

Narkotika du tok for å redusere ubehag: navn, dose, tid og hyppighet av opptak.

Presumptive årsaker til smerteutbrudd: stress, sykdomsresultater etc.

Ytterligere undersøkelsesmetoder

Dersom de nøyaktige årsakene til smerte ikke ble identifisert ved standardmålinger av diagnose, henvises til spesielle undersøkelsesmetoder:

 1. Trans- og ekstrakraniell dopplerografi. Brukes til å visualisere blodårer. Angiografi kan også utføres (intraarteriell kontrastmedium administreres). Disse metodene tillater å undersøke tilstedeværelsen og plasseringen av en aneurisme, tilstanden av vaskulærsengen, okklusjonen av arterien,
 2. MR eller CT-skanning. Det gjør det mulig å diagnostisere eller utelukke en svulst, slag, hematom, cyste, ildsted skade, subarachnoidal blødning, tilstedeværelse og alvorlighetsgrad av intrakraniell hypertensjon, hjerne atrofi, demyelinerende sykdom, aneurisme. Bredt brukt av moderne spesialister.
 3. Ultralyd (for eksempel nakkekar).
 4. Konsultasjoner av smale spesialister (oftalmolog, ENT).
 5. Laboratoriemetoder for diagnostikk.

Hoved terapeutiske retninger

Når årsaken til cephalalgia blir klar, behandler spesialisten sykdommen på følgende områder:

 1. Narkotika terapi. Inkluderer utnevnelse av narkotika av gruppen NSAIDs, triptaner, muskelavslappende midler, antikonvulsiva midler, antiemetika, etc.
 2. Fysioterapi og fysioterapi. Hjelper i de tilfellene hvis smerten er forårsaket av en stillesittende livsstil og sykdommer i ryggraden. For eksempel, i tilfelle av osteokondrose, skoliose.
 3. Psykoterapi. Denne typen behandling foreskrives av en legepsykoterapeut når det avslører depresjon og angst, eller pasienten er for stresset på hodepine. Behandling utføres ved hjelp av økter og med deltagelse av antidepressiva.
 4. Manuell terapi. Ledet av en lege - manuell terapeut (vanligvis har et diplom i medisinsk skole og spesialisering i nevrologi). Det er foreskrevet i tilfeller hvor hyppig hodepine er forbundet med sykdom i bein, ryggrad. Det er ingen medisiner i denne praksisen.
 5. Akupunktur. Utnytter en lege-refleksolog. Det praktiseres akupunktur i punktene som er ansvarlige for organene, problemer med som forårsaket hodepine. Til tross for metodens relative frivolitet, bekreftet studiene sine positive resultater. Pasienter som klaget over at de har hodepine, bekreftet betydelige forbedringer i 80% av tilfellene.
 6. Osteopati. Refererer til alternative medisinske metoder. Inneholder i seg selv en forbedring av hele organismen ved hjelp av manuelle manipulasjoner av en spesialist. Ofte brukes punktmassasje, som påvirker stedene som er ansvarlige for harmoni mellom organer og kroppens generelle helse. Har ingen komplikasjoner.

medisinering

Til dags dato har mange stoffer blitt oppfunnet for å bekjempe hodepine. For å kjøpe en stor del, trenger du resept fra legen din.

Hvilke stoffer får du uten resept og hvordan du tar dem?

Abortiv (dvs. forstyrrende) ikke-reseptbelagte legemidler: acetaminophen (paracetamol), aspirin, kombinasjon av NSAID og koffein. Stopp og stopp smerten, men behandle ikke selve sykdommen og ikke forebygge et nytt angrep. Godta dem ikke tillatt mer enn en gang hver annen uke.

Unntak: menstruasjonssmerter, smerte forårsaket av akutt respiratorisk virusinfeksjon eller influensa, resultatene av alkoholforgiftning. Dette gjelder ikke bare for hodepine, men for alle andre. Hvis du trenger disse abortifacientene oftere, må du kontakte terapeuten. Med misbruk kan hodet begynne å øke enda mer.

Analgetika og ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler: acetaminophen, aspirin, naproxen, ibuprofen, nimesil. Ofte kontraindisert, da de har en negativ effekt på mage-tarmkanalen, nyrene, hematopoiesis. Det er også forbudt å bruke gravide og ammende mødre (unntatt paracetamol og ibuprofen). Tabletter når de brukes, tygger ikke, husk å vaske ned med vann.

Legemidler som inkluderer antispasmodik eller lignende, som ikke-shpa, papaverin, spasmalgon, spazgan, etc., kan bare brukes til visse typer GB.

Reseptbelagte legemidler og deres kontraindikasjoner

   • kombinasjoner av smertestillende midler, som inkluderer barbiturater;
   • kombinasjoner av analgetika med kodein;
   • Analgetika, som inkluderer narkotiske stoffer (tramadol);
   • triptaner og ergotaminer;
   • muskelavslappende midler og antidepressiva.

Det er strengt forbudt å bruke legemidler av disse gruppene til gravide eller ammende kvinner (unntak, enkelte typer muskelavslappende midler og antidepressiva).

Smertestillende midler kan ha en negativ effekt på mage-tarmkanalen (for eksempel trigger gastritt, mavesår), slik at perioden med administrering og dosering er angitt utelukkende med en spesialist.

Forbudt mottak for sykdommer i nyrene, leveren og fordøyelseskanalen. Ikke anbefalt for kjerner. Drikk kan ikke være annet enn vann, andre drikker svekker virkningen av stoffet. I resepsjonen er det nødvendig å utelukke full alkoholholdige drikkevarer.

I tillegg til noen smertestillende midler, antikonvulsive midler, antidepressiva, triptaner, baclofen og katadolon, er foreskrevet for salg.

Fra tid til annen bekymrer cephalgia alle. Å lyde en alarm og søke på kvalifiserte spesialister er nødvendig når GB viser seg oftere en gang i to uker, eller i de tilfellene når de er veldig intense og uutholdelige.

Selv om hyppige plager er åpenbart forårsaket av hardt arbeid og hjemmestress, er det nødvendig med en legehjelp. Å ignorere hodepine er bevisst å ta risiko for at du savner hovedsymptomet til en alvorlig sykdom. Med noen sykdom er sen diagnose en ekstremt ubehagelig konsekvens.

  1. Bokonzhich R. Hodepine / Trans. med serbskohorv. - M.: Medisin, 1984.
  2. Shtok VN Hodepine. - M.: Medisin, 1987.
  3. D. Hayer Hodepine. Neurology. Redigert av M. Samuels. Øvelse, 1997.
  4. Jerry Adler, Adam Rogers "Med et dårlig hode...". Resultater av 16.02.1999
  5. Neurologi / Ed. M. Samuels; Trans. med engelsk. - Moskva: Øvelse, 1997.

Hva er navnet på legen som behandler hodet?

Hva er navnet på legen som behandler hode sykdom?

Hva er navnet på legen som behandler hode sykdom?

Hva slags lege skal jeg bruke når jeg har hodepine?

Hvilken lege behandler hodet, hodepine?

Hvis hodet ditt gjør vondt, så er selvfølgelig det første du må gå til terapeuten, forklare når hodet gjør vondt og hvordan. Legen skal forstå hva den er koblet til. Kanskje du bare har lavt eller høyt blodtrykk, og kanskje til og med internt blodtrykk. Kanskje det er noen gammel skade eller hodeskader, eller kanskje et problem med livmorhalsen. Han må sende deg enten til en nevrolog eller til en nevrokirurg. De bør sende deg til forskjellige tester og prosedyrer. Og viktigst på en MR.

Legen som behandler hodet kan bli kalt en nevrolog eller nevropatolog. Hvis du føler at du ofte har hodepine, ikke rist tannkjøttet og ta kontakt med din terapeut for registrering. Og han vil allerede gi deg en henvisning til riktig spesialist for undersøkelse av hodet.

Hodet er behandlet av en rekke leger, avhengig av hodesykdommen.

1 Psykoterapeut og psykolog behandler sykdommer i hjernen og mental aktivitet.

2 Dermatologen behandler akne og sår på hodet.

3 Trichologist behandler sykdommer av hårrødder.

4 Traumatolog behandler blåmerker og andre hodeskader.

5 Kirurgen kan gjøre en rekke operasjoner på hodet, for eksempel lobotomi.

6 Tannlegen behandler tennene i hodet.

7 Terapeuten behandler ulike forkjølelser. Han kan fortsatt behandle hodepine, har skrevet ut beroligende og bedøvende medisiner.

Den oculist hjelper med øynene som også er på hodet.

Jeg tror at det finnes en rekke spesialister som har en bestemt holdning til behandlingen av hodehodene.

Hva å gjøre og til hvilken lege å håndtere med hodepine

Når smerten i hodet er sjelden og fort går, betaler de ikke mye oppmerksomhet. Vanligvis tenker en person på hvilken lege som skal brukes til hodepine, hvis angrepene er vanlige, ikke går i flere dager. Tross alt vet alle at en rettidig diagnostisert sykdom og riktig utvalgt terapi er nøkkelen til en vellykket gjenoppretting. Det er spesielt farlig å lide smerte i hodet, ledsaget av oppkast, nedsatt koordinasjon, svimmelhet.

Symptomer på hodepine

Eventuelle smertefulle ubehag i skallen er vanligvis ansett som hodepine (eller cephalgia). Men de patologiske prosessene som forårsaker slike følelser er vanligvis forskjellige. Smerte er et resultat av irritasjon av hjerne-reseptorer, små eller store kar og nerver. Sår muskler, nerveender og nerver selv. Forskjellige lidelser i kroppen manifesterer forskjellige symptomer.

Mange mennesker vet ikke hvilken lege som skal behandles med hodepine når hun bærer:

Smertene er konsentrert i øyekontaktene, i nærheten av pannen, i den tidlige regionen, i den occipital delen av skallen, i nesebroen. Det smertefulle syndromet er følt:

Periodikk og varighet av cephalalgi kan være forskjellig. Ofte er det ledsaget av flere tegn:

 • Kvalme.
 • Gagrefleksen.
 • Forringelse av syn.
 • Slurred tale.
 • Kramper.
 • Hodet spinner.
 • Nummen av ekstremiteter.
 • Fallende eller økende blodtrykk.

Alle disse symptomene (hvis noen) må beskrives til legen i resepsjonen. Dette vil lette diagnosen, som vil påskynde igangsetting av behandlingen.

årsaker

Cephalgia er primær og sekundær. Før du spør hvilken lege som skal konsultere for hodepine, bør du finne ut om det er sykdom eller ubehag på grunn av banal mangel på søvn eller overoppheting.

Primær cephalalgi betraktes som en lidelse som ikke er forårsaket av en annen sykdom. Her må du stoppe sine manifestasjoner. Å bære det:

 • Smerter av spenning.
 • Migrene.
 • Cluster smerter.

Sekundær cephalalgi er et tegn på en annen sykdom. Det kan være et alarmerende signal om en smittsom infeksjon som har forårsaket alvorlig forgiftning. Provokatorer av hodepine kan omfatte:

 • Stressfulle situasjoner.
 • En skarp forandring i været.
 • Overoppheting eller hypotermi.
 • Mangel på søvn, overarbeid, utmattelse.
 • Alkohol eller matforgiftning.
 • Overspising.

Sekundære smerter gjentas igjen og igjen, hver gang blir mer intens og uutholdelig. Alvorlig frustrasjon kan være skjult bak slike symptomer. Legene sier at hodepine som en egen sykdom er ekstremt sjelden. I utgangspunktet signaliserer de utviklingen av enhver patologi.

Primær cephalalgi

Primær hodepine starter mot en bakgrunn av nedsatt blodsirkulasjon i hjernen, noe som gjør at nervesystemet i hovedorganet mister oksygen og andre næringsstoffer. Ofte tenker pasienter ikke på å stoppe slike hodepine med smertestillende midler, til hvilken lege skal søke. Men når angrepene kommer tilbake, kan du ikke uten medisinsk hjelp.

Stressfull cephalgia

Det kan plutselig starte og plage en person fra en halv time til flere dager. Utsatt for denne sykdommen er mennesker som fører en inaktiv livsstil, arbeider sittende eller på steder som krever økt oppmerksomhet. I sitteposisjonen er musklene i nakken overfylt, og det oppstår smertefulle opplevelser. Til "skadelige" yrker, truende hodepine, bærer:

 • Drivere.
 • Overvåkingsoperatører.
 • Regnskapsførere.
 • Broderi.
 • Kunstnere.
 • Programmerere.

Ofte, hvis de har hodepine, hva slags lege å vende seg til, tror de ikke. Bedøvelse lindrer ubehagelige symptomer. Unntak er angrep som er kroniske. Forstyrrelsen fører til nervøsitet, korthet, rask tretthet, tap av konsentrasjon. Den trenger allerede spesialisthjelp.

Klynge (stråle) smerte og migrene

Cluster smerter er preget av en piercing sensasjon lokalisert på den ene siden. Intensiteten øker om noen få minutter, og avtar ikke til 3 timer. Ubehagelige opplevelser oppleves i øyesokkene, mens øyet kan rødme eller vann.

Gjentatte angrep danner en klynge (sammenhengende smerter), som varer 2-3 måneder. Med dette problemet er menn mer vanlige, og årsakene til forekomsten er ikke fullstendig undersøkt. Det er kjent at røyking og drikking av pasienter er mer sannsynlig å lide av en slik lidelse.

Migrene er også en primær cephalalgia. Det er ledsaget av:

 • Kvalme.
 • Frysninger.
 • En hvirvling av hodet.
 • Apati.
 • Lys og støykontroll.

Smertefulle følelser pasienter opplever fra flere timer til 2-3 dager. Angrep skjer:

 • Hyppig (flere ganger i måneden).
 • Sjeldne (1-2 ganger i året).

Migrene begynner noen ganger med en aura. I pasientens øyne vises sirkler, blinker, asterisker foran øynene. Kroppen, fra fingrene, vokser nummen. Den viktigste årsaken til sykdommen er patologiske prosesser i hjernedepartementene som er ansvarlige for følelsen av smerte. Det er kjent at sykdommen rammer kvinner oftere, og er arvet.

Til hvilken lege å ta opp med hodepine forårsaket av migrene, vil terapeuten si. Først vil han finne ut:

 • Hvor lenge siden var det smerter.
 • Hvor ofte, og hvor lenge de ser ut.
 • Hva slags tegn har på seg.
 • Hvor er lokalisert.
 • Om det er medfølgende tegn.
 • Så kommer de opp.
 • Enn eliminert.
 • Lider slektninger av slike lidelser.

Etter at svarene er mottatt, vil legen sende pasienten til en spesialist. Mest sannsynlig vil det være en nevrolog som behandler patologier i nervesystemet.

Sekundær cephalalgi

Slike anfall er provosert av følgende sykdommer:

 • Brudd på nervesystemet.
 • Diabetes mellitus.
 • Økt trykk.
 • Hjerneslag.
 • Skader på hode eller nakke.
 • Meningitt, manifestert av høy feber, akutt hodepine, kulderystelser, kortpustethet, takykardi, tap av appetitt.
 • Høyt øye trykk kan være et formidabelt tegn på å utvikle glaukom, noe som provoserer cephalalgia.
 • Forverrede kroniske ENT sykdommer ved hypotermi eller inntak av patogene infeksjoner.
 • Encefalitt forårsaket av bitt av en encefalittmitt. Noen ganger oppstår sykdommen som en komplikasjon etter influensa eller herpes.
 • Nyresykdommer.
 • Onkologiske sykdommer.

Hvis hodet gjør vondt, hvilken terapeut vil terapeuten si. Alt vil avhenge av diagnostiske tester og typen sykdom.

Når konsultasjon med en lege er nødvendig

De fleste syke mennesker gir ikke hodepine en spesiell betydning, og prøver å eliminere ubehag for smertestillende. De er i apotek nok. Men uten å ta sterke medisiner, kan du skade helsen din og forverre tilstanden.

Legene anbefales å kontakte sykehuset hvis:

 • Mennesket oppdaget først hodepine etter 50 år.
 • Angreper uutholdelig og intens.
 • Smerter stopper ikke lenge.
 • Pressing, piercing, knocking sensations accrue.
 • Smerte er verre når du endrer stillingen eller slår på hodet.
 • Det er tilfeller av glemsomhet, besvimelse, utilstrekkelig oppførsel.
 • Cefalgia forsvinner ikke etter bruk av smertestillende midler og antipyretika.

Diagnose og behandling

Mange tenker lenge, opplever lignende hodepine, hvilken lege som skal håndtere. Først må du konsultere en terapeut. Det kan henvises til en nevrolog, otolaryngologist, en nevrokirurg, tannlege eller onkolog, hvis problemet er ikke aktuelt i de terapeutiske patologier (hopper i blodtrykk, blodmangel).

For diagnostisering av mulige patologier:

 • Blod og urintester.
 • USA.
 • Radiografi.
 • Electroencephalography..
 • Elektromyografi.
 • MR eller CT i hodet og livmorhalsområdet.

Etter å ha mottatt resultatene undersøker pasienten:

 • Otolaryngologist. Han avslører forekomsten av ENT sykdommer (bihulebetennelse, bihulebetennelse, tonsillitt, otitis), som forårsaker akutt cephalgia.
 • En nevrolog vil utelukke spinal sykdommer, som er en hyppig provokatør av hodepine.
 • Kirurgens undersøkelse vil vise om det oppstår hodeskader.
 • Oftalmologen måler øyetrykk.
 • Infeksjonist behandler behandling av infeksjoner i kroppen som påvirker membranene i hjernen.

Behandling av hodepine vil avhenge av sin type - primær eller sekundær. For behandling av smerte er tildelt primær smertestillende midler (aspirin, Tsitramon) og krampeløsende midler (No-Spa, Drotaverine, papaverin).

Sekundære smerter behandles av smale spesialister, som bruker terapi avhengig av den underliggende sykdommen.

Cephalgia kan ikke tolereres. Hvis en person er overtired eller har hatt stress, kan du spare deg selv med piller. Men når angrepene ikke avtar, er det sekundære symptomer, må du søke hjelp, og ikke forsinke turen til sykehuset. Den primære undersøkelsen utføres alltid av terapeuten, han vil fortelle deg hvilken lege som skal konsultere hodepine av en bestemt type. Det er bedre å foreta en rettidig diagnose av kroppen enn å bli behandlet i lang tid fra en alvorlig forsømt sykdom.

Hvordan sjekke hodet for smerte

Hvilken type undersøkelse skal jeg gå gjennom med konstant hodepine?

Hvis du er bekymret for hyppige eller periodiske hodepine, må du finne ut årsaken. Kanskje en vaskulær sykdom eller overmatt, myopi, sinus eller hevelse. En komplett undersøkelse med hodepine bidrar til å finne ut årsaken til smerten og utføre behandlingen. Hvilke undersøkelser trenger du å gjennomgå til en pasient?

Undersøkelsen av pasienten vil begynne med levering av laboratorietester og besøk til smale spesialister: oculist, ENT, nevropatolog, tannlege. Det er sykdommer i nervesystemet, blodårene, øynene, som forårsaker konstant eller periodisk hodepine.

Inspeksjon av oculist (oftalmolog)

Tillater å finne frem til falsk eller progressiv nærsynthet (disse sykdommene er en hyppig årsak til hodepine). Inspeksjon av fundus av øyelegologen diagnostiserer om det er endringer i øyets retina. I tillegg kontrollerer oculisten skarpheten og feltet (bredden) av synet.

Hvordan er undersøkelsen av fondet:

Inspeksjon, undersøkelse og ekstern undersøkelse av fundus kalles ophthalmoskopi. Øyebunn # 8212; Dette er den indre buede overflaten av øyebollet som netthinnen er plassert på. Du kan se fundus hvis pasienten er i et mørkt rom og en liten lyskilde ligger ved siden av øyet. Deretter kan du se retina av fundus gjennom eleven.

Den otolaryngologist (ENT)

Undersøkelse i ENT er nødvendig for betennelse i de maksillære bihulene # 8212; bihulebetennelse, som nødvendigvis ledsages av hodepine i ansiktets forside: i pannen, superciliary buer og øyne.

stomatologist

Diagnostiserer forekomst av prekestoltenner i overkjeven, betennelser som ligger nær de maksillære bihulene og kan forårsake bihulebetennelse og hodepine.

Ved avtale med en nevrolog (nevrolog) og en vertebrolog

Neuropatologen # 8212; en lege som diagnostiserer lidelser i nervesystemet og cerebral kar. Vertebrologist # 8212; en lege som er en nevrolog og en manuell terapeut på samme tid. Ved undersøkelse sjekker nevrolog og vertebrologer refleksene, analyserer ansiktsuttrykk, muskelton, koordinering av bevegelser. En nevrolog kan ordinere flere undersøkelser. Hvilke undersøkelser for hodepine vil en nevrolog utpeke en pasient?

Encefalogram (EEG)

Under undersøkelsen registreres elektriske impulser i hjernen. Ifølge disse dataene vurderes aktiviteten til hjerneceller. Sensitive elektroder påføres pasientens hode, som er i stand til å motta svake elektrostrømmer og overfører dem til skjermen. EEG utføres med skader, hypertensjon og cervical Osteochondrose, ved VSD og søvnforstyrrelser (hver av følgende tilstander kan være årsak til hodepine).

T Datatomografi (CT eller RT)

CT bruker røntgenstråler til undersøkelse. Det gir informasjon om stoffets fysiske tilstand. I sykdommer i vev endres deres røntgen tetthet. De mottatte dataene brukes til diagnostikk. CT tillater påvisning av skader i kraniet, sone cerebrovaskulære ulykker, aterosklerose, hydrocefalusventiler hjernelidelser utvikling hos barn, eksistensen av volum formasjoner (svulster).

Nyttig informasjon: Svimmelhet og hodepine med cervikal osteokondrose

Magnetic resonance imaging (MR, MR)

Mer sensitiv og kostbar diagnostikk. Bruker i undersøkelsen magnetisk stråling og diagnostiserer stoffets kjemiske tilstand.

MRI bedre diagnostisere forandringer i det myke vev: viser foci av hemorrhage slag, tumor og cancer, hjernevevet betennelse, nerver, og ryggmargsskade, spinal brokk (som også gi hodepine).

Angiografi # 8212; hva er det?

Angiografi # 8212; Metoden for undersøkelse av fartøy etter innføring av et diagnostisk stoff i dem. Substansen for diagnose administreres intravenøst ​​under lokalbedøvelse. Angiografi utføres når andre diagnostiske metoder ikke er tilstrekkelige. Metoden gjør det mulig å oppdage vaskulær skade, mangler i utviklingen, innsnevring av vaskulære lumen.

Overvåkning av arterielt trykk (SMAD)

Det foregår i løpet av dagen. Det består i å måle og registrere blodtrykk ved hjelp av en spesiell enhet. Den har en lav vekt (opptil 300 g) og er festet på kroppen i løpet av undersøkelsen. De oppnådde dataene analyseres ved hjelp av et dataprogram. Det gjør det mulig å skape et bilde av en blodtrykks svingning for å identifisere arteriell hypertensjon (som er ledsaget av hodepine) eller hypotensjon og egnet behandling.

Den vanligste årsaken til hodepine og generell lidelse hos eldre mennesker er blodtrykkshopp, for høy eller for lav.

 • Symptomer, forutsetninger og metoder for behandling av hypertensjon (hypertensjon) kan bli funnet her.
 • Årsakene og måtene å behandle hypotensjon (lavt blodtrykk) hos voksne, barn og gravide, se her.

Lumbal punktering

Dette er utvinning av væske fra ryggmargen (nålpinnen i nedre rygg) og undersøkelse av dette fluidet for infeksjon. Den cerebrospinalvæske løper mellom hjernen inne i skallen og ryggraden. Derfor kan hennes punktering gjøres i en tilgjengelig lumbal zone.

Lumbal punktering er foreskrevet med mistanke om encefalitt, meningitt eller neurosyphilis, samt å redusere intrakranielt trykk (som er ledsaget av alvorlig hodepine).

En rekke typer undersøkelser gjør det mulig å diagnostisere sykdommen # 8212; årsaken til hodepine. Og velg en effektiv behandling.

Nyttig informasjon

Hvordan utføre en hodeundersøkelse og typer diagnoser

MR bruker ikke røntgenstråler. I denne studien er kreftene i magnetfelter, pulser av høyfrekvens, datasystemer involvert. Som et resultat vises bildet av indre organer, myke vev på skjermen på skjermen, det vil si at legen ser nesten hele strukturen i menneskekroppen fra innsiden. Informasjon kan skrives ut, kopieres til hvilket som helst medium, sendt via e-post.

Den oppnådde informasjonen gjør det mulig for legen å forstå tilstanden til pasientens kropp for å identifisere de plager som ikke kan skille seg fra andre diagnostiske prosedyrer. Spesielt verdsatt MR i diagnose av organer og fartøy i hodet.

Magnetisk resonanshodetterapi tjener til å identifisere følgende sykdommer:

 • neoplasmer i hjernen og forstyrrelser i sin utvikling;
 • patologi av cerebral fartøy, for eksempel aneurysmer;
 • øye sykdommer;
 • sykdommer i det indre øre;
 • slag;
 • problemer med hypofysen;
 • en rekke sykdommer i nervesystemet, som for eksempel multippel sklerose.

MR er brukt til å oppdage smertefulle forandringer i hjernevevet hos pasienter med senil demens.

Studien utføres av en radiolog. Han avgir også resultatet av bildene. Etter å ha studert dem, gjør legen en konklusjon og sender den til legen som sendte pasienten til MR.

Det skjer ofte at du må gjøre en gjentatt tomografi ved hjelp av andre bildebehandlingsteknikker. Noen ganger er det en annen undersøkelse gjort på et bestemt stadium av behandlingen for å bekrefte at den er korrekt.

2 REG


Hvis du jammer hodepine med piller, kommer det etter en stund tilbake. Enda sterkere og som alltid ikke i tide. Uten å ta de nødvendige tiltakene, blir smerten til en kronisk og forstyrrer livet. Finn ut hvordan leserne på nettstedet takler hodepine og migrene ved hjelp av en krone.

Rheoencephalography er en enkel diagnostisk prosedyre, men veldig informativ. Det gir deg mulighet til å identifisere mange sykdommer i hjernen og vurdere hjernens sirkulasjon. Legene bruker resultatene av denne studien ganske ofte: det er billig, resultatet vises raskt, informasjonen som er mottatt for legen, er nok.

Prosedyren er basert på virkningen av elektrisk strøm på kroppsvev. Strømmen går mellom de to elektrodene. Denne medisinske manipulasjonen er ikke kontraindisert for noen. Resultatene vises på en skjerm eller et papir. Dekryptere nevropatologen.

REG utnevnes ikke bare av indikasjoner, men også som forebygging. Spesielt er det nødvendig for eldre pasienter som på grunn av alder er forstyrret av blodkarens elastisitet, noe som forårsaker ulike sykdommer.

Indikasjoner for prosedyren er:

 • hyppig svimmelhet;
 • avhengighet av værforhold
 • epilepsi;
 • ryggsmerter;
 • støy i ørene;
 • hode traumer;
 • arvelighet;
 • aterosklerose;
 • hypertensjon.

Med hjelp av REG, er mange patologier diagnostisert. Blant dem:

3 Typer eksamen

En enkel, men effektiv måte å bli kvitt på Hodepine! Resultatet vil ikke holde deg venter! Våre lesere har bekreftet at de med hell bruker denne metoden. Etter å ha studert det nøye, bestemte vi oss for å dele det med deg.

Pasienten med hodepine undersøkes ved hjelp av ulike diagnostiske prosedyrer.

En av dem er en ekkofinografi. Denne metoden refererer til ultralyd. Det utføres på et oscilloskop som er i stand til å registrere ultralydsignaler. Resultatene vises på skjermen. EchoEG avslører forflytningen av hjernestrukturene som skjedde med traumer til skallen eller med neoplasmer i den. Denne studien er helt ufarlig. Det utføres enkelt og krever ikke spesiell forberedelse av pasienten.

Ultralyddopplerografi (UZDG) er en annen metode for å undersøke hodet. Gir deg mulighet til å estimere blodstrømmen i hodene og hodene. Hvis det er nødvendig å evaluere riktigheten av den valgte behandlingen, kan legen foreskrive denne prosedyren.

Ved bruk av UZDG avsløres fartøyens patologi i et tidlig stadium av utviklingen.

Doppler ultralyd er ikke kontraindisert, smertefri, utført på poliklinisk basis.

Magnetisk resonansangiografi anses av leger for å være en lovende diagnose av blodårer. Denne metoden krever ikke arteriell punktering. Prosedyren går fort.

Som et resultat av studien ser legen alle endringene i fartøyene, både patologiske og strukturelle. Ulike prosesser som forekommer i hjernen blir evaluert. Prosedyren lar deg lage en serie bilder av forskjellige seksjoner og bygge en tredimensjonal projeksjon.

EEG - elektroensfalografi. En studie basert på opptak av svingninger i hjernens elektriske potensialer. De registrerer sine instrumenter, kalt elektroencefalografer.

Electroneuromyography er en metode basert på registrering av muskelbiokrøver. Det gjør det mulig å avsløre tilstandene av muskler og nerver. Brukes for sykdommer i det perifere nervesystemet.

Neurosonography - ultralyd av hjernen til ungdomshode. Legen bruker ultralyd gjennom barnets store fontanel, undersøker strukturen i hjernen og blodstrømmen.

Føler du fremdeles at det er vanskelig å beseire hodepine?

 • Du lider av episodisk eller vanlig bouts av hodepine
 • Han presser på hodet og øynene, eller han støter på hodet på hodet med en sledehammer eller banker på sine templer
 • Noen ganger har du hodepine syk og svimmel?
 • Alt starter Enrage, arbeid er umulig!
 • Spytter du din irritabilitet på slektninger og kolleger?

Stopp det, du kan ikke vente lenger, forsinker behandlingen. Les hva Elena Malysheva anbefaler og finne ut hvordan du kan bli kvitt disse problemene.

Metoder for diagnostisering av karene i hodet og nakken

Livets tempo, stressende situasjoner og underernæring påvirker helsestatusen. Dette manifesteres hovedsakelig av hyppige hodepine, nedsatt mental ytelse og andre lidelser. Jo sterkere symptomene er, jo skarpere blir spørsmålet - hvordan man kontrollerer hjernens blodkar. De fleste forskningsmetoder tar litt tid, krever ikke spesiell forberedelse og blir ikke ledsaget av smertefulle opplevelser.

Indikasjoner for studien av hodene i hodet og nakken

Selv om de fleste ikke rush til legen for ubehag eller første tegn på ubehag, er det en rekke symptomer som indikerer mangel på blodsirkulasjon i hjernen. I slike tilfeller er diagnosen av karene i hodet og nakken av største betydning. Til dem tilhører:

 • hyppige migrene eller repeterende hodepine;
 • tap av bevissthet, besvimelse eller svimmelhet uten grunn
 • Usikker gang og vanskeligheter med å opprettholde balanse;
 • plutselig syn og hukommelsesforstyrrelser;
 • smerte og en følelse av bankende i nakken;
 • problemer med arteriell og intrakranialt trykk.

Korrekt diagnose gjør det mulig tidlig å fastslå risikoen for slag og hjernesvulster, graden av ødeleggelse blodårene i aterosklerose og hypertensjon, alvorlighetsgraden av en hjernerystelse, cerebralt infarkt, eller encefalopati. Ved å sjekke hjerneskibene kan du bestemme taktikken for behandling, justere medisiner eller tilby pasientens kirurgiske behandling.

Metoder for undersøkelse av cerebral fartøy

Metoder for å studere hjernens kar er delt inn i ikke-invasiv og invasiv (med gjennomtrengning i karets hulrom). Vi skal studere hvordan vi skal sjekke hodens fartøy:

 1. Neurosonography (NSG) - metode, beregnet for spedbarn til ett år, er diagnose utført ved cerebral hypoksi og fødselsskader for å bestemme tilstanden av blodkar og likvorovyvodyaschey system.
 2. Tosidig skanning (DS) - Moderne ultralydsutstyr gir et fargebilde av hjernens arterier og vener. Det tillater å diagnostisere den første fasen av stenose, aterosklerotisk skade, for å oppdage aneurysmer eller okklusjoner av cerebral fartøy.
 3. Rheoencephalography (REG) blir utført ved hjelp av elektroder og lav strøm, blir brukt for å bedømme i hjernens blodmengden, hulrommets åpning, tone og elastiske egenskaper vaskulære veggen.

Hvordan kan jeg samtidig undersøke vascular systemet i hodet og nakken?

Kontroller hodene på hodet og nakken ved hjelp av følgende metoder:

 1. Echoencefalografi (EEG) - brukes til å studere tilstanden til karene i hodet og nakken, manipulasjonen er smertefri og utføres uten forberedelse. Karakteriserer hjernens indre struktur, den mulige størrelsen på intrakranielt trykk og omkroppsrommet. Brukt for problemer med blodsirkulasjon i hjernen, med mistanke om onkologiske og purulente prosesser, hematomer.
 2. Doppler ultralyd (ultralyd) - bestemmer hastigheten på blodstrømmen gjennom arteriene i halsen (carotis og vertebrale) og hodet (hjerne), evaluerer deres diameter, fylling og slag. Slike diagnostiseringer er viktige for atherosklerose for å måle alvorlighetsgraden av vaskulære lesjoner, graden av blokkering.

Viktig! Før prosedyren er bruk av vasodilatorer forbudt.

Det finnes andre metoder:

 1. Ultrasonography (USG) brukes til samtidig undersøkelse av arteriene i hode og nakke for å bestemme blodpropper, aterosklerotiske plakk og fibrotiske noder.
 2. Computertomografi (CT) - er lagdelte røntgenbilder, som bidrar til å bestemme tilstedeværelsen av cerebrovaskulær patologi vegg og eventuelle misdannelser i hjernens arterier og vener.
 3. Magnetic resonance imaging (MR) gir deg mulighet til å oppnå et tredimensjonalt bilde og vurdere tilstanden til blodkar og ulike deler av hjernen. Metoden brukes ikke til pasienter med en masse over 150 kg, i nærvær av pacemakere, kunstige ledd og metallimplantater.

Invasive diagnostiske metoder

 1. Computer angiography (CA) er en invasiv metode for diagnose. Etter lokalbedøvelse injiseres kateteret med et røntgenkontrastmateriale i arterien lumen og en serie bilder tas ved hjelp av en angiograf. Metoden brukes til forberedelse av nevrokirurgiske operasjoner, mistanke om onkologiske prosesser. cyster, trombose og aneurysmer. Kontraindikasjoner inkluderer alvorlig nedsatt nyre- og leverinsuffisiens, intoleranse mot jodpreparater, problemer med blodpropp, graviditet og amming av barnet, psykisk lidelse.
 2. Magnetisk resonansangiografi (MRA) utføres med eller uten bruk av kontrast. Detekterer stenose og trombose av arteriene eller blodårene i hode og nakke, årsaker til økt intrakranielt trykk og omfanget av lesjoner i slag, hjertefeil og svulster.

Pasientene er interessert i spørsmålet: "Hvilken lege sjekker hjernens fartøy?". Det anbefales å søke på en nevrolog, etter en undersøkelse og undersøkelse av pasienten vil han utpeke en type studie av blodkar og sende til diagnose. Avhengig av situasjonenes kompleksitet og den samtidige patologien utføres ikke-invasive prosedyrer på poliklinisk basis, og invasive prosedyrer utføres utelukkende i en sykehusinnstilling.

Dermed er omfanget av diagnostiske manipulasjoner bredt nok, og hver har sine fordeler. Men det bør huskes at tidligere konsultasjon og rettidig diagnose vil bidra til å forhindre mest ubehagelige konsekvenser.

Sjekk hodet som kalt

Hvordan sjekke blodkarene hos barn og voksne og hvor mye koster det?

I dag kan mange mennesker ha slike sykdommer som migrene, høyt blodtrykk og andre sykdommer som er knyttet til arbeid hjerneskip. For å unngå ubehagelige konsekvenser av mulige sykdommer, må en person være spesielt oppmerksom på hans helse.

Om nødvendig må pasienten besøke sin lege og bestå de foreskrevne diagnostiske undersøkelsene. Alle tilgjengelige i medisinsk praksis måter å sjekke tilstanden til hjerneskipene vil bli diskutert i denne artikkelen under.

Vær forsiktig

Hodepine er det første tegn på høyt blodtrykk. I 95% av hodepinen oppstår fra brudd på blodstrømmen i den menneskelige hjerne. Og hovedårsaken til bruken av blodstrømmen er blokkering av blodårene på grunn av underernæring, dårlige vaner og en livsstil med lav aktivitet.

Det er en stor mengde medikamenter for hodepine, men alle påvirker etterforskningen, ikke årsaken til smerten. På apotek selger smertestillende midler, som bare utmerker smerten, og behandler ikke problemet fra innsiden. Derav det store antallet hjerteinfarkt og slag.

Men hva skal gjøres? Hvordan bli behandlet hvis det er svindel overalt? Leger i medisinsk vitenskap Bokeria LA gjennomførte sin egen undersøkelse og fant en vei ut av denne situasjonen. I denne artikkelen beskrev Leo Antonovich hvordan GRATIS beskytte deg mot døden på grunn av tette blodårer, trykksving, og reduser risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag med 98%! Les artikkelen på den offisielle nettsiden til Verdens helseorganisasjon.

Hva er navnet på kontrollen av hjerneskibene?

Prosedyren for å sjekke hjernens fartøy har flere navn:

 1. Dopplerografi av cerebral fartøy;
 2. Dupleks ultralyd;
 3. Transcranial Doppler.

Indikasjoner for forskning

Indikasjoner for studier av cerebral fartøy kan være:

 1. Pasienten har et høyt intrakranielt trykk;
 2. migrene ;
 3. hypotensjon ;
 4. Brudd på riktig blodsirkulasjon i hjernen, noe som gjør at pasienten har problemer som:
  • Forringelse av minne, syn og hørsel;
  • Redusert effektivitet;
  • Hodepine.
 5. Risikofaktorer for helse, som inkluderer:
  • aterosklerose;
  • arvelighet;
  • fedme;
  • Lavt trykk;
 6. sterkavhengighet av røyking eller alkohol.
 7. svulstereller traumer til hjernen;
 8. Hjertesykdommer;
 9. Forberedelse for hjerteoperasjon;
 10. alderklient i mer enn 50 år;
 11. Myokardinfarkt. som led en pasient
 12. Tilstedeværelsen av minst ett slag i pasientens anamnese.

Hvordan sjekker vi hjernens fartøy hos voksne og barn?

Hos barn under ett år vil legen sjekke hjernens fartøy ved hjelp av ultralydsmaskinen. En slik undersøkelse av små barn kalles neurosonografi. Dette ultralyd utføres gjennom gapet mellom beina i hjernen, som visningen ikke er mulig på grunn av overgrodd ennå FONTANEL på barnets hode.

I en voksen kan en kontroll av cerebral fartøy utføres ved bruk av:

 • ultralydapparater;
 • ray-maskin.

Metoder for å studere hjernens kar

I medisinsk praksis for å teste den cerebrale vaskulaturen til pasientens hjerne, er det flere måter å studere på:

 1. Ved hjelp av ultralydsmaskinen kan du utføre følgende fremgangsmåter:
  • Ultralyddopplerografi. Gjennom denne studien kan du bestemme:
   • Tilstedeværelsen av plakk som ikke tillater at blod sirkulerer riktig inne i hjernens kar;
   • Hastigheten av blodet strømmer gjennom karene i hodet og livmorhalsområdet;
   • Størrelsen på karoten, hjerne og vertebral arterier.
  • Tosidig skanning. Takket være denne studien kan en lege:
   • Konstruer et fargevalg av blodstrømmen i hjernens kar
   • For å identifisere sykdommer i det vaskulære system av hodet, som er ennå i det innledende trinn, f.eks aterosklerose, stenoser, aneurismer, okklusjoner.
  • Echoencefalografi lar deg sjekke:
   • Tilstanden for både den indre side av hjernen og beinets nærbenet;
   • Med hvilken kraft er pulsering i hjernen. På grunn av denne bekreftelsen bestemmes intrakranielt trykk i pasienten.
  • neurosonography etc. Barn er født som ikke har fylt en alder. Som hjernen til små pasienter er sjekket gjennom fontanel, som ennå ikke er overgrodd med dem. I en slik studie kan en spesialist bestemme følgende:
   • Sirkulasjon i hjernen;
   • Fravær av neoplasmer eller cyster i hjernen;
   • Har du en ung pasient lider av en sykdom relatert til hjernens funksjon, for eksempel en hjernetrykk, mottakelighet for epileptiske anfall eller encefalopati. Dessverre kan slike ubehagelige sykdommer oppstå på grunn av mulig fødselstrauma eller fordi babyen manglet oksygen under passasje gjennom fødselskanalen.
 2. Ved hjelp av røntgenstudier, som kalles angiografi. Det finnes flere typer slike kontroller:
  • Magnetisk resonans angiografilar deg kontrollere pasientens cerebrale kar med følgende sykdommer:
   • slag;
   • Hjertesykdommer;
   • Økt trykk inne i skallen;
   • Aterosklerose av karene i nakken eller hjernen;
   • Vegetosovaskulær dystoni;
   • vaskulitt;
   • stenose;
   • Aneurismer.
  • Magnetisk resonansangiografi har flere underarter:
   • Diffusjonsvektet magnetisk resonansavbildning vil bli tildelt pasienten dersom han har mistanke om iskemisk hjernesykdom;
   • Diagnose av de viktigste cerebrale arteriene;
   • Sinusografi lar deg studere tilstanden til venene i hjernen og samlerne av dette venesystemet. Denne prosedyren vil bli utført til pasienten for å utelukke dannelsen av blodpropper i hjernens kar.
  • Det bør tas i betraktning at en slik diagnose også har kontraindikasjoner:
   • Stor vekt på pasienten (mer enn 150 kg);
   • Metalimplantater;
   • Tilstedeværelse av kunstige ledd;
   • Elektriske pacemakere.
  • Computer angiografi. En slik undersøkelse utføres i henhold til følgende algoritme:
   • Pasienten får en lokalbedøvelse;
   • Et kateter er plassert i hjernekaret gjennom hvilket en spesiell substans (radiokontrast) kommer inn;
   • Etter alt forberedende arbeid utføres diagnosen selv på et angiogram;
   • På en slik røntgenmaskin blir bilder av cerebral fartøy tatt;
   • Etter at alle nødvendige tiltak ble tatt til pasienten, var stedet der kateteret var plassert, tett bandasjert.
   • Pasienten må vite at en slik undersøkelse bare skal utføres på tom mage, og etter diagnose er det nødvendig å drikke mye for å fjerne stoffet som ble injisert gjennom kateteret under undersøkelsen fra kroppen.
 3. Rheoencefalografi er en slik diagnostisk metode, som du kan:
  • Vurder blodsirkulasjonen i hjernen;
  • Bestem hvor raskt blod beveger seg gjennom blodårene;
  • Å se i hvilken tilstand er skipets vegger.

Alle som gjennomgår en undersøkelse av cerebral fartøy, bør vite at en diagnose basert på disse diagnostiske studiene kun kan gjøres av en lege som om nødvendig vil foreskrive en bestemt behandling eller sende pasienten til ytterligere undersøkelser av andre organer i kroppen.

Jeg er engasjert i forskning om årsakene til at det har oppstått en hodepine allerede i mange år. Ifølge statistikken, i 89% av tilfellene har hodet vondt på grunn av tilstoppede blodkar, noe som fører til hypertensjon. Sannsynligheten for at en uskadelig hodepine vil resultere i et slag og død av en person er svært høy. Nå om lag to tredjedeler av pasientene dør innen de første 5 årene av sykdommen.

Det neste faktumet - du kan drikke en pille fra hodet, men dette helbreder ikke selve sykdommen. Den eneste medisinen som er godkjent av Helsedepartementet for behandling av hodepine og brukes av kardiologer i deres arbeid, er PhytoLife. Legemidlet virker på grunn av sykdommen, noe som gjør det mulig å fullstendig kvitte seg med hodepine og hypertensjon. I tillegg, innenfor det føderale programmet, kan enhver russisk statsborger motta det gratis!

Hvilken lege kontrollerer tilstanden til fartøyene?

Tilstanden til hjerneskibene er kontrollert en nevrolog. Etter at pasienten adresserer med visse klager om helse, vil nevrolog undersøke det og gi om nødvendig retning til en bestemt undersøkelsesmetode.

Dessuten kan nevrologen, avhengig av pasientens type sykdom, sende ham for undersøkelse til legen som behandler sykdommen:

 1. Hvis pasienten har en sjanse til å utvikle seghjerteinfarkt, da vil han bli sendt for undersøkelse til en kardiolog. Tross alt er hjernens og hjertearbeidet svært nært forbundet. Tross alt, på grunn av et hjerteinfarkt eller hjerneslag, kan pasienten dessverre si farvel til sitt liv.
 2. I tilfelle når en person allerede har sden innvilgede stadiet av aterosklerose, da må en slik pasient gjennomgå en undersøkelse:
  • Hos nevropatologen Siden denne spesialisten, etter å ha utført en spesiell studie, vil kunne bestemme tilstedeværelsen av en pre-kulturell tilstand hos pasienten.
  • En endokrinolog som vil kontrollere det endokrine systemet;
  • En angiolog. En slik lege vil utpeke en pasient til å utføre ytterligere diagnose av hjernens arterier.

Hvor mye koster det?

Kostnaden ved undersøkelsen avhenger av undersøkelsesmetoden som den behandlende legen har tildelt pasienten. Kostnaden for studien varierer i gjennomsnitt fra 600 rubler til 7500 rubler.

Oppsummering, vi kan si at for en uforståelig tilstand av helse er pasienten best til å umiddelbart vende seg til kvalifisert lege. hvem, etter en fullstendig konsultasjon, vil gi pasienten en henvisning til eksamen.

Tross alt er sykdommen alltid lettere å kurere på et tidlig stadium enn når det allerede er startet. Derfor, til tross for deres ansettelse, må hver person først og fremst overvåke sitt eget trivsel. Tidsplanen for medisinsk behandling kan ikke bare forbedre pasientens tilstand, men i ekstreme tilfeller redde livet hans.

 • Årsaker og typer slag, temperatur og...
 • Sykdommer i hjerneskip: arter,...
 • Behandling av en aneurisme i hjernen: symptomer og...
 • Krenkelse av hjernecirkulasjon i...
 • Et hjerneinfarkt: årsaker, symptomer, behandling og...
 • Dyscirculatory encephalopathy: hva er det?

Hvordan sjekke tilstanden til fartøyene i hodet

Hjerneskipene er ansvarlige for næringen av det vitale organet. Ethvert brudd på patency forårsaker en risiko for iskemi i en større eller mindre sone. Dette betyr tap av kontroll over en bestemt aktivitet i kroppen.

På hvordan å sjekke hjernens fartøy i tidlig påvisning av mulige sykdommer eller medfødt patologi, henger helsen, og noen ganger prognosen til en persons liv.

Hvem trenger å sjekke hjernens blodkar?

Indikasjon og valg av undersøkelsesmetode bestemmes av legen avhengig av mål, symptomer, foreløpig diagnose. Vanligvis anses:

Våre lesers historier

Har blitt kvitt hodepine for alltid! Det har vært et halvt år siden jeg glemte hva en hodepine er. Åh, du vet ikke hvordan jeg led, hvor mange ting jeg prøvde - ingenting hjalp. Hvor mange ganger gikk jeg til polyklinikken, men jeg ble foreskrevet ubrukelige medisiner igjen og igjen, og da jeg kom tilbake, tok legene bare hendene opp. Endelig har jeg taklet hodepine, og alt takket være denne artikkelen. Alle som ofte har hodepine - les nødvendigvis!

Les artikkelen i sin helhet >>>

 • pasientklager av hodepine, migrene, svimmelhet;
 • informasjon om det skadede hode og livmorhalsen;
 • plutselig oppstart av syns- eller hørselshemmede, tinnitus;
 • uforståelig neseblødning;
 • tilbøyeligheter til å svimme med kortvarig bevissthetstap
 • et tidligere hjerneinfarkt, tilstedeværelsen av tegn på kronisk iskemi;
 • hevelse av hender, hodet som en manifestasjon av parkinsonisme;
 • mistanke om hevelse, aneurysm i karet;
 • klargjøring av blodtilførselsrollen i encefalopati.

La oss vurdere eksisterende og mest tilgjengelige metoder for diagnostikk.

Hva kan du lære om blodårer fra en blodprøve?

Gjennomføring av blodprøver spiller ikke en viktig rolle i vaskulær testing. Men de tillater deg å indirekte dømme årsaken til sykdommen, graden av nederlag.

Aterosklerose er for eksempel en av hovedårsakene til vaskulære lidelser. Dette bekreftes av det høye nivået av lavdensitets lipoproteiner i den biokjemiske testen. Med en hastighet på 5,2 til 6,0 mmol / l har pasienter med aterosklerotiske lesjoner 7 eller flere. Et slikt resultat indikerer utvilsomt endringer i hjernens arterier.

Systemisk vaskulitt, den auto-allergiske karakteren av sykdommen, indikeres av økningen i eosinofiler og basofiler i blodformelen. Og evnen til å øke koagulering og trombose kan dømmes av det høye nivået av blodplater, protrombin, fibrinogen.

Derfor er det i undersøkelsen alltid verdt å gjennomgå de foreskrevne blodprøver.


Ultralydundersøkelse av nakkens kar skal utføres med hodepine hos unge mennesker

Hvilke fartøyer må kontrolleres?

Ofte forstår pasienter ikke hvorfor de er tildelt for å studere fartøyene i nakken, ryggraden. Faktum er at det er her at hovedgrenene til arteriene går til hjernen. De refererer til ekstrakranielle kar (ekstra cerebrale). Interne og eksterne carotis, vertebral arterie i stor grad bestemme cerebral blodstrøm, fylle de små kar i skallebasis, fra hvilke flere tråder divergerer mot den fremre, midtre og baksiden av hjernen. Dette er intrakranial (intracerebral) sirkulasjon.

En diagnostisk undersøkelse av arteriene i hode og nakke bør omfatte kontroll av alle varianter av blodtilførselsforstyrrelser. De mest informative metodene tillater å evaluere ulike måter å levere blod til hjernens celler.

Indirekte diagnosemetoder

Det finnes metoder der ingen synlige kar av hodet, men det at det opprettes, for å bestemme graden av svekkelse av hjerne-aktivitet i løpet av trauma (inkludert barn under kompliserte leveranser), etter hjerneslag, med uklare forårsake anfall, svekket fysisk utvikling og andre hjerne avvik.

Basert på konklusjonen etter en slik undersøkelse kan legen påta seg området for hjernevevskader og deretter utføre en målrettet studie. Slike metoder inkluderer:

 1. Elektroencefalografi (EEG) - enheten registrerer endringen i det elektriske potensialet til nevroner og forskjellige hjernekjerner. Moderne diagnostikk gir mulighet for langvarig pasientovervåkning ved hjelp av hodetelefoner. Enkefalografen registrerer alle endringer på båndet, som deklareres etter slutten av studien.
 2. Echoencefalografi (EchoEG) - refererer til ultralyd. Alle reflekterte signaler er synlige på skjermen og registrert. Metoden er spesielt følsom med endringer i hjernestrukturer, svulster, konsekvensene av craniocerebralt traume. Indikerer deres forskyvning, ødelagt sted.
 3. Electroneuromyography oppdager biokjemikalier fra musklene, bekrefter sykdommene (parese og lammelse).
 4. Neurosonografi er en ultralydsmetode for studiet av små barn (det er nødvendig å frigjøre den store fontanelen). Hjelper i studien av hjernens struktur, bestemmer de generelle parametrene for blodstrømmen.
 5. Craniography - på en annen måte kalles røntgen på skallen i to fremspring (fullt ansikt og profil). Det gjør det mulig å avdekke konsekvensene av kranietskader, fødselsskader. Med utviklingen av blodårer aneurisme, er det mulig å endre beinstedene.
 6. Tomografi - Røntgenundersøkelse på dybder spesifisert i dybden. Det utføres som en kvalifiserende undersøkelse etter radiografi for å bestemme dybden av forekomst av feil, dets konturer, kontakt med viktige sentre og soner.

Hvilke metoder tillater deg å se strukturen i blodårene?

La oss dvale mer i detalj på måter å diagnostisere strukturen og patensen til fartøyene.

rheoencephalography

Rheoencephalography (REG) - studien bruker registrering av elektrisk motstand av vev, pulsoscillasjoner. Lar deg dømme fartøyets funksjonelle tilstand. Metoden brukes i polyklinikker, utstyret er tilgjengelig i funksjonene til funksjonell diagnostikk. Det er foreskrevet for pasienter:

 • med mistanke om cerebral sirkulasjonssykdom;
 • med en uklar migrene;
 • med skader vedvarende;
 • med epilepsi.


Informasjonen fra de installerte sensorene registreres, funksjonstester brukes med hodet vende til sidene, avvik bakover

Det er mulig å bruke REG i fødsel for å diagnostisere tilstanden av cerebral hemodynamikk hos fosteret.

Metoden krever ikke spesiell forberedelse. Begrenset ved diagnose hos pasienter med tremor i hode og ekstremiteter.

Ultralyd undersøkelsesmetoder (ultralyd)

Ultralydet av fartøyene er basert på vevets evne til å reflektere de rettede ultrasoniske vibrasjoner. Veggene på fartøyene kan skelnes og kontrolleres.

 • vurdere lokalisering og retning av fartøyet;
 • se hvilken som helst deformasjon langs ytre og indre konturer, lagdeling, tilstedeværelse av aneurysmiske forlengelser;
 • å evaluere den individuelle utviklingen av nettverket av collaterals;
 • å avsløre den første obstruksjonen, trombi, aterosklerotiske plaques;
 • bestemme graden av innsnevring av fartøyet;
 • spore kvaliteten på bølgene av pulsering;
 • sjekk vevet rundt karet (muligens spinalprosessen med spines i forbindelse med osteokondrose, tegn på puffiness med perivaskulær betennelse).

Moderne utstyr lar deg umiddelbart dechifisere bildet på skjermen, ta opp indikatorene i fargen.


Data vises umiddelbart på skjermen

Doppler ultralyd

Ultralyddopplerografi er en av bruken av ultralyd i diagnose. I motsetning til den generelle ultralyden i blodkarene, brukes Doppler-effekten, noe som gjør det mulig å evaluere blodstrømmen i bevegelse og dømme ved det at arteriene er patenterte.

Fremgangsmåten er effektiv for diagnose av ikke bare de store fartøyene i forhold til halsen (carotis, ryggvirvel, subclavian), men også i form av en transcranial Doppler, noe som gjør det mulig å kontrollere de intracerebrale arteriene i små og middels kaliber, deres forbindelser og permeabilitet.

For nivået på polyklinikken er metoden for diagnose ganske informativ. Det er mulig å bruke som kontroll over effektiviteten av medisinske prosedyrer.

Hvorfor utføre magnetisk resonansavbildning?

Metoden for magnetisk resonans imaging (MRI) er basert på det fysiske fenomenet kjernemagnetiske resonanssignaler. Når menneskekroppen er utsatt for et magnetfelt, reflekterer radiofrekvenspulser reflekterte svingninger fra indre organer og strukturer.

Ved diagnostisering av vaskulære sykdommer som leverer blod til hjernen, hjelper MRI til å oppnå pålitelig informasjon om følgende:

 • plassering og struktur av hele nettverket, et bestemt fartøy, dets grener;
 • forekomst av aneurysmal utvidelse, hematom, trombose.

Metoden gjør det mulig å sjekke utviklingen av sivile sirkulasjon, for å etablere faktorer for skade på de biologiske strukturer i hjernen. Dette er ekstremt nødvendig informasjon med sikte på riktig behandling av pasienten.

Pasienten er isolert i cellen, men personalet overvåkes av ham

Før du legges i et spesielt kammer, skal motivet fjernes og legges på bordet av alle metallobjekter fra lommene. Metoden gjelder ikke for personer med pacemaker installert. Prosedyren varer opptil 30 minutter.

Andre lovende dyre undersøkelsesmetoder

Anbefalinger: Hvordan lage en MR i hjerneskip?

Dyrere og mindre tilgjengelige metoder for å oppdage vaskulær patologi er tilgjengelige i spesialiserte klinikker og sentre. Som regel er de gratis for pasienter av disse medisinske institusjonene, men for polikliniske pasienter utføres på betalt vilkår og etter avtale.

Magnetisk resonans angiografi

Magnetisk resonansangiografi av hjernen, i motsetning til konvensjonell angiografi, krever ikke innføring av kontrastmateriale i karene. Metoden tillater å oppnå et tredimensjonalt bilde av hele det vaskulære nettverket. Samtidig utføres prosjektering til hjernestrukturene, er det mulig å studere individuelle iskemiske soner.

Beregnet Tomografi

Beregnet tomografi (CT) av cerebral fartøy undersøker hjernevevet ved hjelp av en skanneenhet gjennom strømmen av røntgenstråler. Sensoren gjør omdreining rundt personens hode. Dette lar deg få et bilde av horisontale stykker på et gitt nivå.

All informasjon kommer inn i datamaskinen og behandles. Målinger og beregninger utføres automatisk, resultatet blir gitt umiddelbart. Metoden lar deg tydelig og objektivt vurdere blodtilførselen til pasientens hjerne. Den endelige diagnosen er laget av en spesialist lege, og det gir viktig hjelp til nevrokirurger når man planlegger kirurgisk inngrep.

Disse diagnostiske metodene gir et valg til legen for å bekrefte diagnosen, hjelpen i pasientterapi, evaluere effektiviteten og prognosen for pasientens helse.

Hvordan utføre en hodeundersøkelse og typer diagnoser

MR bruker ikke røntgenstråler. I denne studien er kreftene i magnetfelter, pulser av høyfrekvens, datasystemer involvert. Som et resultat vises bildet av indre organer, myke vev på skjermen på skjermen, det vil si at legen ser nesten hele strukturen i menneskekroppen fra innsiden. Informasjon kan skrives ut, kopieres til hvilket som helst medium, sendt via e-post.

Den oppnådde informasjonen gjør det mulig for legen å forstå tilstanden til pasientens kropp for å identifisere de plager som ikke kan skille seg fra andre diagnostiske prosedyrer. Spesielt verdsatt MR i diagnose av organer og fartøy i hodet.

Magnetisk resonanshodetterapi tjener til å identifisere følgende sykdommer:

 • neoplasmer i hjernen og forstyrrelser i sin utvikling;
 • patologi av cerebral fartøy, for eksempel aneurysmer;
 • øye sykdommer;
 • sykdommer i det indre øre;
 • slag;
 • problemer med hypofysen;
 • en rekke sykdommer i nervesystemet, som for eksempel multippel sklerose.

MR er brukt til å oppdage smertefulle forandringer i hjernevevet hos pasienter med senil demens.

Studien utføres av en radiolog. Han avgir også resultatet av bildene. Etter å ha studert dem, gjør legen en konklusjon og sender den til legen som sendte pasienten til MR.

Det skjer ofte at du må gjøre en gjentatt tomografi ved hjelp av andre bildebehandlingsteknikker. Noen ganger er det en annen undersøkelse gjort på et bestemt stadium av behandlingen for å bekrefte at den er korrekt.

Rheoencephalography er en enkel diagnostisk prosedyre, men veldig informativ. Det gir deg mulighet til å identifisere mange sykdommer i hjernen og vurdere hjernens sirkulasjon. Legene bruker resultatene av denne studien ganske ofte: det er billig, resultatet vises raskt, informasjonen som er mottatt for legen, er nok.

Prosedyren er basert på virkningen av elektrisk strøm på kroppsvev. Strømmen går mellom de to elektrodene. Denne medisinske manipulasjonen er ikke kontraindisert for noen. Resultatene vises på en skjerm eller et papir. Dekryptere nevropatologen.

REG utnevnes ikke bare av indikasjoner, men også som forebygging. Spesielt er det nødvendig for eldre pasienter som på grunn av alder er forstyrret av blodkarens elastisitet, noe som forårsaker ulike sykdommer.

Indikasjoner for prosedyren er:

 • hyppig svimmelhet;
 • avhengighet av værforhold
 • epilepsi;
 • ryggsmerter;
 • støy i ørene;
 • hode traumer;
 • arvelighet;
 • aterosklerose;
 • hypertensjon.

Med hjelp av REG, er mange patologier diagnostisert. Blant dem:

 • blåmerker;
 • forstyrrelser i hjernens sirkulasjon;
 • slag;
 • aterosklerose;
 • migrene.

Ved hjelp av denne diagnostiske prosedyren er det ofte mulig å identifisere en pre-stroke tilstand og gi rettidig assistanse til pasienten.

3 Typer eksamen

Pasienten med hodepine undersøkes ved hjelp av ulike diagnostiske prosedyrer.

En av dem er en ekkofinografi. Denne metoden refererer til ultralyd. Det utføres på et oscilloskop som er i stand til å registrere ultralydsignaler. Resultatene vises på skjermen. EchoEG avslører forflytningen av hjernestrukturene som skjedde med traumer til skallen eller med neoplasmer i den. Denne studien er helt ufarlig. Det utføres enkelt og krever ikke spesiell forberedelse av pasienten.

Ultralyddopplerografi (UZDG) er en annen metode for å undersøke hodet. Gir deg mulighet til å estimere blodstrømmen i hodene og hodene. Hvis det er nødvendig å evaluere riktigheten av den valgte behandlingen, kan legen foreskrive denne prosedyren.

Ved bruk av UZDG avsløres fartøyens patologi i et tidlig stadium av utviklingen.

Doppler ultralyd er ikke kontraindisert, smertefri, utført på poliklinisk basis.

En enkel, men effektiv måte å bli kvitt på Hodepine! Resultatet vil ikke holde deg venter! Våre lesere har bekreftet at de med hell bruker denne metoden. Etter å ha studert det nøye, bestemte vi oss for å dele det med deg.

Magnetisk resonansangiografi anses av leger for å være en lovende diagnose av blodårer. Denne metoden krever ikke arteriell punktering. Prosedyren går fort.

Som et resultat av studien ser legen alle endringene i fartøyene, både patologiske og strukturelle. Ulike prosesser som forekommer i hjernen blir evaluert. Prosedyren lar deg lage en serie bilder av forskjellige seksjoner og bygge en tredimensjonal projeksjon.

EEG - elektroensfalografi. En studie basert på opptak av svingninger i hjernens elektriske potensialer. De registrerer sine instrumenter, kalt elektroencefalografer.

Electroneuromyography er en metode basert på registrering av muskelbiokrøver. Det gjør det mulig å avsløre tilstandene av muskler og nerver. Brukes for sykdommer i det perifere nervesystemet.

Neurosonography - ultralyd av hjernen til ungdomshode. Legen bruker ultralyd gjennom barnets store fontanel, undersøker strukturen i hjernen og blodstrømmen.

Føler du fremdeles at det er vanskelig å beseire hodepine?

 • Du lider av episodisk eller vanlig bouts av hodepine
 • Han presser på hodet og øynene eller "slår med en sledehammer" på baksiden av hodet eller banker i hans templer
 • Noen ganger har du hodepine syk og svimmel?
 • Alt starter Enrage, arbeid er umulig!
 • Spytter du din irritabilitet på slektninger og kolleger?

Stopp det, du kan ikke vente lenger, forsinker behandlingen. Les hva Elena Malysheva anbefaler og finne ut hvordan du kan bli kvitt disse problemene.

Kilder: http://mozgvtonuse.com/research/proverka-sosudov-mozga.html, http://serdec.ru/diagnostika/kak-proverit-sostoyanie-sosudov-golovy, http://saymigren.net/preparaty/ kak-provodyat-obsledovanie-golovy.html

Tegn konklusjoner

Hjerteangrep og slag er årsaken til nesten 70% av alle dødsfall i verden. Sju av ti mennesker dør på grunn av blokkering av hjertene eller hjernens arterier. Og det første og viktigste tegn på blokkering av blodkar er hodepine!

Spesielt skremmende er det faktum at mange mennesker ikke engang mistenker at de har et brudd i hjernesystemets hjerte og hjerte. Folk drikker bedøvelse - en pille fra hodet, og dermed savner de muligheten til å fikse noe, bare gjør dem til døden.

Til okklusjonen av karene blir det utbrent i en sykdom under det hele kendte navnet "hypertensjon", her er bare noen av sine symptomer:

 • hodepine
 • Hjertebanken
 • Svarte prikker foran øynene (fluer)
 • Apati, irritabilitet, døsighet
 • Uklar syn
 • svette
 • Kronisk tretthet
 • Hevelse i ansiktet
 • Nummenhet og kulderystelser av fingrene
 • Trykkspring
Oppmerksomhet vær så snill! Selv ett av disse symptomene burde få deg til å tenke. Og hvis det er to, så ikke nøl med - du har hypertensjon.

Hvordan behandle hypertensjon, når det er et stort antall medisiner som koster mye penger? De fleste medisiner vil ikke gjøre noe bra, og noen kan til og med skade!

Det eneste stoffet som ga en signifikant
Resultatet er Hypertonium

til Verdens helseorganisasjon driver et program "uten hypertensjon". Innenfor rammen som medisinen Hypertensjon er utstedt gratis, alle innbyggere i byen og regionen!

Les Mer Om Fartøyene