Hva heter doktoren fartøyet?

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva heter doktoren av blodårene, arteriene og deres sykdommer. Hva er problemene med vaskulære og generelle kirurger; hvilken lege behandler vaskulære sykdommer i hjernen og hjertet.

Navnet på legen involvert i vaskulære sykdommer er en vaskulær kirurg. Men i noen sykdommer i blodårer, cardiosurger, intervensjonskardiologer, kirurger, nevrokirurger kan det hjelpe.

Strengt tatt er leger og andre spesialiteter involvert i patologien forbundet med vaskulære sykdommer. Et eksempel kan være en nevrolog som behandler cerebrovaskulære sykdommer, hvis utvikling skyldes brudd på blodstrømmen gjennom hjernens kar. I samme rolle kan det fungere og kardiologen som behandler iskemisk hjertesykdom, som har oppstått på grunn av innsnevring av hjertets blodkar.

Leger som er engasjert i vaskulær behandling

Vaskulære og generelle kirurger

En vaskulær kirurg er en høyt kvalifisert spesialist som behandler sykdommer i det vaskulære systemet. Legen i denne spesialiteten behandler alle fartøyene, bortsett fra hjernen og hjertet.

Det vaskulære systemet består av arterier og vener, gjennom hvilke blod bæres gjennom hele kroppen. Uten normal blodtilførsel kan menneskekroppen ikke fungere normalt.

I mange mennesker er ordet "kirurg" bare knyttet til å utføre operasjoner. Imidlertid trenger mange pasienter av vaskulære kirurger ikke behov for kirurgiske inngrep, de trenger konservativ terapi, som det ofte er mulig å forbedre tilstanden til blodsirkulasjonssystemet. Dessuten, før kirurgisk inngrep, er det nødvendig å etablere diagnosen riktig. For å gjøre dette finner karsykiren det kliniske bildet av sykdommen, spør pasienten om utvikling av symptomer, gjennomfører en undersøkelse og utpeker ytterligere undersøkelser. Basert på funnene etablerer han en diagnose og bestemmer behandlingens taktikk.

Vaskulær kirurg vurderer pasienten

Drug behandling av vaskulære kirurger foreskrevet for de første stadier av aterosklerose og utslett endarteritis på føttene, dyp venetrombose, postthrombophlebitic syndrom, en mild åreknuter. Leger forsøker å forhindre sykdomsprogresjonen slik at pasienten ikke trenger å utføre operasjonen.

Kvalifiserte vaskulære kirurger utfører ulike operasjoner på fartøy, inkludert:

 • Endovaskulær (operasjoner utført minimalt invasivt under røntgenkontroll) eller åpne kirurgiske inngrep for en aneurysm i abdominal eller thorax aorta.
 • Åpen og minimal invasiv operasjon i patologien til alle fartøy, unntatt hjernen og hjertet.
 • Fjerning av aterosklerotiske plakk i karoten arterier, stenting av karoten arterier.
 • Shunting arterier i aterosklerose eller utrydder endarteritt på beina.
 • Endovaskulær behandling av aterosklerose eller utslettende endarteritt.
 • Skleroterapi, radiofrekvens eller laserablation i åreknuter.
 • Tradisjonell fjerning av åreknuter.
 • Endovaskulær eller åpen kirurgisk rekonstruksjon med dyp venetrombose.
Operasjoner med åreknuter

Ikke alle disse operasjonene kan utføres av en vaskulær kirurg. Som i noen medisinsk spesialitet akkumuleres kunnskap og ferdigheter med erfaring. I karkirurgi mulig spesialisering, for eksempel, kan en lege spesialister på endovaskulære operasjoner, og den andre - i gjennomføringen av offentlige tiltak, men begge vil bli henvist til karkirurger.

Disse spesialistene arbeider i de fleste tilfeller i store medisinske institusjoner, hovedsakelig i store byer. Imidlertid lever ikke alle mennesker med vaskulære sykdommer i eller i nærheten av disse byene. I slike tilfeller er generelle kirurger involvert i behandlingen av ikke-alvorlige tilfeller. De kan ikke utføre endovaskulær kirurgi og komplisert operasjon for aortaaneurisme, men konservativ behandling av aterosklerose og utslette endarteritis av nedre ekstremiteter, varicose sykdom, er dyp venetrombose helt i deres makt.

Videre utfører generalkirurger ofte operasjoner for åreknuter på bena, benk i underbenet, forårsaket av forverring av blodsirkulasjonen. De har ofte amputere nedre lemmer på ulike nivåer, men med forbehold om levering av tertiær omsorg, inkludert endovaskulær intervensjoner og bypasskirurgi berørt arterier, noen ben av pasienter har blitt frelst.

Generelle kirurger, med all sin profesjonalitet, kan ikke erstatte vaskulære kirurger i vanskelige tilfeller, de har ikke denne kunnskapen, ferdigheter og utstyr.

Kardiokirurger og intervensjonskardiologer

Kardiokirurger og intervensjonskardiologer er leger som er involvert i behandling av hjertesykdom. Dette er to forskjellige spesialiteter, hvor roller ofte er sammenflettet. Intervensjonelle kardiologer utfører kun minimal invasive operasjoner på hjerteskjærene, som tilhører:

 1. Koronarangiografi er en undersøkelse av koronararteriene, som gir blod til hjertet. Denne undersøkelsen utføres ved å innføre kontrast i lumen i hjerteskjærene gjennom et langt kateter og videre radiografisk undersøkelse. Ved hjelp av koronar angiografi er det mulig å oppdage steder av innsnevring av hjertets blodkar, som kan føre til hjerteinfarkt.
 2. Angioplastikk og stenting - endovaskulær operasjon for å gjenopprette patronen til kranspulsårene. Disse inngrepene brukes i nærvær av hjerteinfarkt eller iskemisk hjertesykdom.

Kardiovaskere utfører et bredt spekter av operasjoner på hjertet og dets fartøy, inkludert minimalt invasive og åpne kirurgiske inngrep. I tillegg til koronar angiografi, angioplastikk og stenting, utfører legene i denne spesialiteten en bypass av koronararteriene. I denne operasjonen opprettes en blodbypass (shunt) på blodkarene i hjertet, det siste stedet for innsnevring i koronararterien.

Kardiosurgeons utfører også kirurgisk behandling av en aneurisme av aortabuen. Dette er den første delen av aorta, som direkte kommer i kontakt med hjertet og hvor fartøyene går i hender, hode, nakke og hjerne. I noen medisinske institusjoner opererer kardiovaskere også aneurysmer i thorax aorta.

nevrokirurger

Nevurkirurger er engasjert i problemer med karene i hjernen og ryggmargen. Vaskulær nevrokirurgi anses å være en av de vanskeligste områdene i denne medisinske spesialiteten. Nevurkirurger utfører endovaskulære og åpne operasjoner i patologien til karene i sentralnervesystemet. Kvalifiserte leger av denne spesialiteten jobber bare i store medisinske institusjoner.

Hvordan velge en god lege

Å velge en god lege kan være en vanskelig oppgave, uavhengig av den medisinske spesialiteten pasienten trenger. Legen ved fartøyene er ikke noe unntak.

Anbefalinger om hvordan du velger en god spesialist:

 • Velg en lege som du stoler på og med hvem du føler deg komfortabel.
 • Ikke vær redd for å stille spørsmål til ham for å sikre at han kan forstå dem på en forståelig måte.
 • Snakk med andre pasienter fra denne legen og spør dem om de er fornøyd med resultatene av behandlingen.
 • Hvis du trenger kirurgisk behandling, spør legen om hans erfaring med slike operasjoner.
 • Hvis operasjonen utføres av en generell kirurg, spør om det er noen kurs for forbedring i vaskulær kirurgi.
 • Stol på din intuisjon, det svikter vanligvis ikke.

Kriterier for høy profesjonalitet hos en lege kan bare vurderes tilstrekkelig av andre leger. Synspunktet fra enkelte pasienter kan være feilaktig og betinget av deres liker eller misliker. For eksempel kan en lege være en utmerket vaskulær kirurg, men vet ikke hvordan man skal kommunisere med pasienter og deres slektninger.

Hvis det er mange negative vurderinger, er dette en anledning til å tenke på kvalifikasjoner av noen lege.

Hvilken lege behandler årer og blodårer

Det moderne livets uro, konstant stress, dårlig økologi og usunn næring har en negativ innvirkning på fartøyets tilstand, forverrer sitt arbeid. I denne situasjonen er det nødvendig med en doktors konsultasjon, som foreskriver undersøkelsene for diagnose.

Det er ikke alltid enkelt å bestemme selv hvilken lege du skal søke på, så du kan i utgangspunktet besøke en terapeut som vil henvise deg til den nødvendige spesialisten, som vil bidra til å løse problemene.

Hva slags leger er involvert i behandlingen av det vaskulære systemet

Når det gjelder en medisinsk institusjon, vil pasienten vite hva legen er kalt til hvem han trenger å komme til. Behandling av vaskulære sykdommer utføres av spesialiserte leger.

Hvis funksjonene i koronarårene forstyrres, er det nødvendig med konsultasjon av kardiologen. Problemer med hjernens fartøy vil bidra til å løse nevrologeren. Med venenes sykdom, arbeider en phlebolog med arterier som angiolog.

I tillegg kan den behandlende legen sende en avtale til hudlege, immunolog, allergiker, kirurg eller annen spesialist.

Det skjer at hjelp av en vaskulær kirurg eller reumatolog (med betennelse i karets vegger) kreves.

Spesialist på fartøy av hode og nakke

Patologien i hjernen er terapeuten. Pasienten kan adressere til ham med klager om hodepine, tinnitus, svimmelhet, besvimelse.

Men hvis problemene har oppstått med hjernens kar, blir pasienten henvist til behandling hos en nevrolog. Denne legen bidrar til å normalisere blodstrømmen og takle konsekvensene.

Til hvem å behandle aterosklerose

Ofte er pasienter diagnostisert med aterosklerose, i slike tilfeller oppstår følgende problemer:

Slike tegn forekommer som et resultat av et høyt nivå av kolesterol og dannelsen av plaques på de vaskulære veggene, på grunn av hvilket det er et brudd på blodstrømmen. I fravær av nødvendig behandling kan det oppstå komplikasjoner som encefalopati. Sykdommen er preget av forstyrrelser i arbeid og endringer i hjernekonstruksjoner.

Hvis legen mistenker utviklingen av aterosklerose, bør pasienten, i tillegg til å konsultere en nevrolog, komme ultralydsundersøkelse av blodårer, datortomografi og en blodprøve for kolesterol.

Når en hjerneslag oppstår, har pasienten følgende symptomer:

 • Kvalme.
 • Besvimelse.
 • Forstyrrelser i orientering i rommet.

Bistand til en person skal gis umiddelbart, da skal han observeres hos en nevrolog, fordi når som helst kan post-stroke vaskulær demens utvikle seg - en mental forstyrrelse på grunn av en forstyrrelse i hjernen.

Hvor å gå med IRR

Vegetosovaskulær dystoni er preget av en rekke symptomer:

 • Trykkfeil.
 • Dyspné selv med liten fysisk anstrengelse.
 • Kvalme, oppkast.
 • Svimmelhet opp til besvimelse.
 • Halsbrann.

Ved slike brudd bidrar det også til å takle en nevrolog, og pasienten blir ofte sendt for konsultasjon til endokrinologen.

Legen for sykdommer i beina i bein og hender

Mange mennesker lider av slike tegn:

 • Tyngde i nedre lemmer.
 • Utseendet til et vaskulært mønster på armene og bena.

Oftest viser disse symptomene åreknuter. I dette tilfellet kan en lege for blodårer og blodårer hjelpe:

Angiologen tar seg av behandlingen av karene i nedre ekstremiteter. Sykdommer kan knyttes til sirkulasjons- og lymfesystemet.

Først av alt utpeker legen en rekke diagnostiske prosedyrer:

 • Ultralyd dupleksskanning.
 • USA.
 • Angiografi.

Etter å ha studert resultatene, er nødvendig terapi foreskrevet.

Til hvem å gå med åreknuter

Det ledende stedet blant vaskulære sykdommer er varicose på bena. Oftest er problemet provosert av slike faktorer:

 • Svak tone i venøse vegger.
 • Langt uten å bevege seg.
 • Brudd på funksjonene til vener i vener.
 • Patologier av skjoldbruskkjertelen.
 • Genetisk predisposisjon.

En rekke symptomer er indikert som indikerer dannelsen av åreknuter:

 • Oppblåsthet av vener.
 • Pain.
 • Hevelse.
 • Vaskulært mønster.
 • Sår som oftest vises på underbena.

Venøst ​​blod stagnerer, som er resultatet av tromboflebitt - lukking av fartøyet med blodpropp etterfulgt av en inflammatorisk prosess.

Phlebologist vil bestemme en rekke studier:

 • Dopplerografi av vener, som blodstrømmen i karene vurderes på.
 • CT-skanning for å oppdage blodpropper.
 • Blodtest for koagulering.
 • Phlebomanometry (måling av trykk i venene).

Sykdommen er forbundet med trykk i karene. I de tidlige stadiene av utvikling er medisiner foreskrevet, med forsømte formularer kan bare kirurgisk inngrep hjelpe.

Vaskulær kirurg

Operasjonen av vaskulær kirurg består av kirurgisk behandling, som utføres på fartøy under kontroll av radial avbildning, ved bruk av spesielle instrumenter. Dette inkluderer shunting av koronarfartøyene, en operasjon for å rense innsiden av fartøyet fra en atherosklerotisk plakk.

I spesialistens oppmerksomhetsområde er ulike arter av blodårer, behandling av tromboflebitt, noe som reduserer lumen av arteriene med samtidig betennelse i delene av det vaskulære systemet.

Endovaskulær kirurgi har flere fordeler. Fordi prosedyren er minimal invasiv, er rehabilitering raskere og med minimal manifestasjoner av smerte og komplikasjoner.

Når venene er blokkert, utføres shunting, det vil si å omgå det blokkerte fartøyet, en annen er satt i drift eller en protese er installert. I dette tilfellet fjernes den detekterte trombusen. Et slikt tiltak gjør det mulig å gjenopprette blodstrømmen. Hvis pasientens vene blir omgått, blir manipulasjonen kalt "autovenous bypass".

Øk diameteren til veggene gjør det mulig å dilatere. Operasjonen er preget av innføring av en sylinder under lavt trykk. Vedlikehold av den økte diameteren er tilveiebragt ved hjelp av en spesiell fjær laget av metall.

Hvor å gå for problemer med fartøyene i ansiktet

Noen ganger mottar en medisinsk institusjon klager om utseendet på røde utslett i ansiktet.

Ofte er en slik manifestasjon preget av lupus erythematosus. Patologi er forbundet med en funksjonsfeil i immunsystemet, det bestemmes av produksjon av antistoffer mot sitt eget bindevev. Immunitet kjemper med kroppens celler, problemer med blodårene begynner.

Rød lupus manifesteres av et antall tegn:

 • Økning i temperatur.
 • Generell ubehag, svakhet.
 • Hårtap og tarnishing, sprø negler.
 • Smertefulle symptomer i muskler, ledd.
 • Rød formasjon på ansiktet er en konsekvens av ødeleggelsen av kapillærene.
 • Myokarditt er et nederlag i hjertemuskelen av en inflammatorisk natur.
 • Perikarditt er en betennelse i hjertets serøse membran.

Patologien er preget av alvorlige komplikasjoner:

 • Betennelse i lungene.
 • Raynauds sykdom er nederlaget av arterier og arterioler i ekstremiteter.
 • Sklerose.
 • Glomerulær nefrit er en inflammatorisk prosess i nyreglomeruli.
 • Forverring av blodstrømmen i hjernen.
 • Anemi.

Hvis symptomene ovenfor vises, konsulter en immunolog for råd.

En rekke tiltak er vedtatt for å bekrefte diagnosen:

 • Blodprøve.
 • Generell analyse av urin.
 • Ultralyd undersøkelse.
 • Elektrokardiogram.
 • CT i hjernen.

Kardiovaskulær spesialist

Behandling av hjertesykdommer håndteres av en kardiolog. Til ham klager pasientene om:

 • Smerter i brystet.
 • Kortpustethet.
 • Intensivt arbeid av svettekjertler.
 • Heartbeat krenkelse.
 • Hjertesykdom.
 • Et hjerteinfarkt.
 • Angina pectoris.

I tillegg handler kardiologen med fartøy som fôrer hjertemuskelen.

Det anbefales å besøke en kardiolog i en rekke tilfeller:

 • Alder etter 35 år.
 • Planlagt graviditet.
 • Genetisk predisposisjon til hjertepatologier.
 • Overvekt, fedme.

Hvis en person følger disse reglene, reduseres risikoen for alvorlige sykdommer i kardiovaskulærsystemet flere ganger. Hvis et bestemt problem oppdages, mottar pasienten rettidig behandling uten å risikere utviklingen av komplikasjoner.

Personen selv er ansvarlig for fartøyene, deres helse, og legen hjelper bare å takle problemene som har oppstått.

Hvorfor det er viktig å kontakte en spesialist på en riktig måte

Hvis du har helseproblemer, trenger du noen ganger å kontakte en lege som behandler blodårer. Dette vil gjøre det mulig å avklare diagnosen etter en omfattende undersøkelse og utpeke de nødvendige terapeutiske tiltakene.

Det er viktig å huske at vaskulær patologi er et ledende sted blant de vanligste anomaliene i vårt århundre. De frarøver ofte en person av muligheten til å flytte, for å kommunisere med mennesker.

Det er viktig å rette opp alle faktorer som kan føre til brudd, og husk at den mest skadelige effekten har nikotin og stillesittende livsstil.

Hvordan sjekke beinbeinene: Moderne diagnostiske metoder

Alvorlighetsgraden av summingen i bena på slutten av dagen, smerter under trening og lange turer til fots, tørr, kløende hud og kjøling tær og føtter - alt dette er tegn på forstyrrelser i arterier og vener i nedre ekstremiteter.

Legen kan forutsi forekomsten av sykdommen på grunnlag av karakteristiske kliniske manifestasjoner, men moderne og effektive undersøkelsesmetoder bekrefter diagnosen. Hvordan sjekke beinene på beina: Vi vil analysere i anmeldelsen og videoen i denne artikkelen.

Problemer med beinene i beina: hva du kan forvente

Når det gjelder problemer med blodkar, kan en lege huske dusinvis av sykdommer.

Krenkelse av blodsirkulasjonen i nedre lemmer kan skyldes:

 • aterosklerose - dannelsen av arterier av kolesterolplakk på veggen og utvikling av iskemi av perifere organer;
 • varicose sykdom - patologisk dilatasjon av benene på bena med endring i fysiologisk utstrømning av blod og dannelse av tette smertefulle "knuter";
 • trombose - fullstendig eller delvis okklusjon av overfladiske eller dype vener med trombose;
 • flebitt eller tromboflebitt - betennelse i venøs veggen.

Til tross for at hver av disse patologiene har sine egne karakteristiske kliniske egenskaper, er instruksjonene for diagnosen deres standard. Så, hvordan sjekker fartøyene på bena dine?

Vær oppmerksom! Forskjeller er kun tilstede ved diagnose av arterielle og venøse lesjoner.

Hva slags lege bør jeg konsultere for sykdommer i arteriene og årene

Før vi går videre til kompleksiteten av diagnosen, la oss finne ut hvilken lege som tester fartøyene til beina.

Den primære omsorgspesialisten er en terapeut. Det er han som pasienter behandler sine klager. Imidlertid helbreder ikke terapeuten av en vaskulær sykdom vanligvis. Dens oppgave er å stille en foreløpig diagnose, utarbeide en plan for å undersøke pasienten og, basert på resultatene, sende den til en spesialist.

En lege som utfører diagnostikk og behandling av arterielle sykdommer kalles en angiolog. Hvis han også utfører kirurgiske operasjoner, høres hans spesialitet som en angiosurgeon. Phlebitis, tromboflebitt, åreknuter og andre patologier av vener er en phlebologes privilegium.

Effektive metoder for å diagnostisere sirkulasjonsforstyrrelser i NC

Måten fartøyene kontrolleres på beina, avhenger av lokaliseringen av lesjonen.

Sjekk arteriene

Diagnostikk av aterosklerose og andre sykdommer i benene i bena krever en integrert tilnærming. Den er basert på kliniske, laboratorie- og instrumentdata.

Det bør bemerkes at en vesentlig del av benene på vaskulære sykdommer som er assosiert med dannelsen av kolesterol plakk i endotelium, som vokser og forårsaker tilstopping av arterien og iskemiske forandringer i perifere vev.

Vær oppmerksom! Omtrent halvparten av pasienter med aterosklerose i underekstremiene har ingen klager. Ofte kan de begynnende patologiske endringene kun ses av resultatene av den instrumentelle undersøkelsen.

I løpet av en fysisk undersøkelse vurderer en ekspert de eksisterende tegn på perifere arterielle lesjoner:

 • forringelse / fravær av puls;
 • systolisk murmur mens du lytter til en arterie med et stetoskop;
 • en reduksjon i blodtrykket i lemmer;
 • pudder i huden, ekssanguination av fingeren under negleplaten.

Så, hvordan sjekker fartøyene i nedre ekstremiteter for patency?

Blant populære instrumentale tester:

 1. Dupleks ultralyd - Ikke-invasiv metode for undersøkelse ved bruk av fargebelegg. Vanligvis vises arteriell strøm i rød, venøsblå. Dette gjør at vi kan vurdere graden av utrydding av fartøyene og alvorlighetsgraden av stenose.
 2. Radiopaque angiografi - En av de mest nøyaktige metodene for å diagnostisere arterielle problemer, basert på innføring av et kontrastmedium i karet og dannelsen av en rekke røntgenbilder. Det gjør det mulig å pålidelig bestemme lokalisering av innsnevring og spredning av graden av patologisk prosess.
 3. Beregnet Tomografi - En mer moderne måte å undersøke på arteriene, som gir et lagdelt bilde av kroppens indre strukturer. Brukes hovedsakelig for å vurdere tilstanden til mavene i abdominal aorta, store iliac, femorale arterier.
 4. MR angiografi - En moderne og svært nøyaktig metode for diagnostisering av vaskulære sykdommer, hvorav det kjennetegne er mangelen på R-stråling. Den er basert på effektene av magnetiske bølger og databehandling av de innhentede dataene.

Kontrollerer venene

Studien av blodårene er også basert på karakteristiske symptomer, laboratorie- og instrumentprøver. Og i noen tilfeller er det kliniske bildet mer informativt. Så, med åreknuter, er sykdomsstadiet bestemt på grunnlag av typiske symptomer.

Hvilken lege å gå for å sjekke blodårene?

Problemer med nakken

Hvilken lege ville du ikke trenger å ta opp, er det nødvendig å starte med en lokal terapeut som vil skrive deg en henvisning til en rekke tester (komplett blodprosent, urin, EKG, etc.) - uten noen spesialist du vil ikke engang snakke. så vi har nå gratis sykeforsikring. Allerede på resultatene av tester og visuell inspeksjon av terapeuten vil lede deg til en bestemt spesialist. Ikke det faktum at smerte i nakken, må du sjekke blodårene og å rådføre seg med phlebologist (forresten, en svært sjelden spesialist som er ikke engang i hovedstaden i hver klinikk har en stab). Og når slike smerter deg direkte veien til en nevrolog, finner hvem du en inngrodd Osteochondrose.

SHEIA.RU

Doktor på fartøy og wren: Hvordan kalles det

Hvilken lege er involvert i vaskulær behandling

Negativ påvirkning av dårlig økologi, stressende situasjoner, underernæring og alle slags dårlige vaner fører til forstyrrelse av det vaskulære systemet. Helseproblemer forbundet med nedsatt vaskulær status krever umiddelbar inngrep av en kvalifisert spesialist. En erfaren vaskulær utfører en grundig undersøkelse av kroppen i ønsket volum og etablerer en nøyaktig diagnose.

Før du ber om profil fagpersoner som er involvert i behandlingen av visse kardiovaskulære sykdommer, er det lurt å oppsøke lege, for å gi omfattende medisinsk behandling av ulike avvik i pasientens kropp. Et besøk til terapeut bidrar til å orientere i valg av ekspert, i stand til å gi full medisinsk behandling som tilsvarer de oppdagede avvik.

symptomer

Når det er et brudd på blodsirkulasjonen i nakkekarene, er det en forstyrrelse i pasientens hjerte og hjerne. Utilstrekkelig tilførsel av næringsstoffer og oksygen til kroppens celler er skadelig for hjernens og andre indre organers aktivitet.

Symptomer på patologiske brudd på karene i nakken er:

 • Hyppig svimmelhet;
 • Konstant smerte i hjernen;
 • Periodisk tilbakevendende synkope
 • Natt søvnløshet;
 • Ustabilitet i bena på grunn av nedsatt koordinasjon av bevegelser;
 • Alvorlig døsighet i løpet av dagen;
 • Økt tretthet ved relativt lave belastninger;
 • Tap av følsomhet;
 • Konstant sløvhet og svakhet;
 • Disorders av det visuelle apparatet;
 • Kronisk tretthet;
 • Utseende av flekker, flimrende foran øynene;
 • Støy i ørene og delvis hørselstap.

Patologiske forstyrrelser i livmorhalske arterier fører ofte til utseende av alvorlig hodepine og arteriell hypertensjon, manifestert i en vedvarende økning i blodtrykket. Hvis selvdeteksjon av mistenkelige symptomer bør kontakte en medisinsk institusjon for råd fra en erfaren spesialist. En grundig undersøkelse av pasienten av legen bidrar i de fleste tilfeller til å fastslå alvorlighetsgraden av problemet og for å finne ut hvilke praktiske skritt som må tas i fremtiden.

Under undersøkelsen er det nødvendig å fortelle legen de minste detaljene av funnene, siden fullstendig informasjon fra pasienten bidrar til å bestemme en effektiv metode for å diagnostisere sykdommen. Bruken av spesialisert utstyr i sykdomsdiagnosen bidrar til å velge en effektiv behandlingsstrategi.

diagnostikk

Den komplekse strukturen i sirkulasjonssystemet fører til behovet for detaljert vurdering av tilstanden til indre organer for den mest nøyaktige definisjonen av eksisterende patologi. De fleste tegn på ulike sykdommer er veldig lik hverandre, og for å avgjøre en spesifikk anomali er det derfor nødvendig med en medisinsk undersøkelse utført i henhold til godkjent metode ved bruk av spesialutstyr.

Samarbeidet fra en spesialisert medisinsk profesjonell med beslektede spesialister som bruker ultralyddiagnostikk, sikrer maksimal effektivitet når det gjelder å etablere mulige avvik og bestemme de eksakte årsakene til sykdommer. Ved ultralydsundersøkelse av lemmer inspiserer karsygen visuelt tilstanden til venene og karene, og undersøker også pasienten i detalj om mulige arvelige sykdommer og livsstil. For effektiv undersøkelse av pasientens kropp brukes en svært informativ og sikker metode - dopplerografi av nakkekarene.

Anvendelse av metoden gir:

 • Bestemmelse av blodstrømshastighet i blodkar;
 • Bestemmelse av styrken av blodkarets vegger;
 • Forklaring av egenskapene til perifere fartøyer.

Med ultralyddiagnose og dopplerografi av nakkekarene utføres en fullverdig undersøkelse av brakiocephalic og ekstracranial arterier. Samtidig diagnose av karene i nakken og hjernen gir et helhetlig bilde av pasientens helse. Analysen av blod bidrar til å gi et komplett bilde av organismens fysiske tilstand og å oppdage potensielt mulige patologier assosiert med endringer i koagulasjon.

Spesialister i ulike fartøy

Behandlingen av høyt spesialiserte patologier utføres av spesialiserte spesialister som tilbyr høyeste kvalitet medisinske tjenester til pasienter på grunnlag av dyp kunnskap om fysiologiske prosesser. Pasienter som refererer til klinikken for kvalifisert behandling, er det viktig å vite hva som kalles en lege som behandler patologiske endringer i blodårene.

 • En nevrolog er en vaskulær lege som spesialiserer seg på behandling av cerebrale kar. Nevrologistens hovedoppgave er å gjenopprette normal blodsirkulasjon og for å eliminere konsekvensene av den oppdagede sykdommen så raskt som mulig. Trykkforstyrrelser, kvalme, dyspné, svimmelhet og dysfunksjon i nervesystemet fører til behovet for behandling til en nevrolog. For å effektivt behandle komplekse patologier som krever kirurgisk inngrep, vil det være nødvendig med en kvalifisert vaskulær kirurg som spesialiserer seg i behandling av skadede kar. Vaskulær kirurg sikrer gjenoppretting av normal blodstrøm ved å eliminere effektene av okklusjon av kar.
 • En angiolog, som representerer en relativt nylig voksende spesialisering innen medisinsk praksis, spesialiserer seg på behandling av sykdommer i kroppens kar-og lymfatiske system. En høyt spesialisert vaskulær lege som studerer de fysiologiske og anatomiske egenskapene ved endringer i blodutløpet, utfører diagnose og påfølgende behandling av sykdommer. Henvisning til legen gjennom vener og blodkar bør suppleres med et besøk til en kardiolog som undersøker hjertearbeidet. Parallelt med behandling av blodårer, kan legen henvise pasienten til en avtale med en kardiolog som tester hjertet.

forebygging

En erfaren vaskulær lege foreskriver tiltak for å forhindre utvikling av sykdommen. Ikke mindre viktig er riktig diett, eliminerer risikoen for tette blodårer, noe som sikrer en normal metabolisme i kroppen. Vekttap, røykeslutt, samt bruk av ren, sunn mat, bidrar til å redusere den negative effekten av alder eller arvelige faktorer på vaskulære forhold. Det er tilrådelig å begrense forbruket av salt og egg, smør, margarin og alle slags konditorivarer.

En kvalifisert vaskulær lege hjelper med å bestemme optimal diett og nødvendige endringer i pasientens livsstil. Sterk blodtrykkskontroll i tilfelle av hypertensjon, blodkolesterolkontroll og glukosekontroll i diabetes, minimerer risikoen. Utnevnelsen av narkotika som fortynner blodet, bidrar til å unngå dannelsen av farlige blodpropper. For å effektivt kontrollere blodtrykket kan en vaskulær lege foreskrive statiner, kalsiumantagonister og angiotensinkonverterende enzymblokkere.

Overholdelse av enkle regler bidrar til å forhindre fremveksten og utviklingen av farlige vaskulære sykdommer. Slutte å røyke og alkohol positiv innvirkning på den generelle tilstand av legemet, øker sin livskraft og evne til å motstå ulike sykdommer. Regelmessig fysisk trening utendørs med normalisert belastning gir normal blodsirkulasjon i skipene, noe som eliminerer risikoen for congestive prosesser som følger mennesker som fører en stillesittende livsstil. Overholdelse av forebyggende krav bidrar til å opprettholde helse og høy livskvalitet.

Hva slags lege skal jeg behandle med vaskulære problemer

Det er viktig å vite! Ikke mer kortpustethet, hodepine, trykkstropper og andre symptomer på hypertensjon! Våre lesere for behandling av trykk har lenge brukt denne øremetoden. Lær metoden...

Det er trist, men de utvidede venøse karene på bena, manglende evne til å passere uten smerte og hundre meter, atherosklerose, som fører til hjerteinfarkt og slag og andre vaskulære patologier er langt fra uvanlig. På alle sider, som omringer våre samtidige negative faktorer, konstant stress, mangel på tid, til og med bare til å sove, øker hvert år signifikant flere millioner hæren av dem som lider av slike sykdommer.

I tillegg er det et annet problem, på grunn av noe legene over hele verden er slå alarm. Hvis den siste tiden, åreknuter lidelser og åreforkalkning regnes som mye eldre, men nå tegn på disse sykdommene er sett hos personer som ikke har oppnådd en alder av tretti. I slike tilfeller kan de viktigste årsakene til sykdom ikke legge til respekt for dagen, hyppig inntak av alkoholholdige drikker, røyking, avhengighet til fast food og andre matvarer rike på kolesterol og andre "skadelige" lipider.

Når en person endelig bestemmer seg for å rådføre seg med sine problemer med en spesialist, er det naturlige spørsmålet: hvilken lege behandler fartøyene, og hvem skal klare sine klager? Finn ut kilden til bruddene, gjør en nøyaktig diagnose og foreskrive en effektiv behandling er usannsynlig distrikts terapeut, så du bør kontakte en spesialist med en smal profil: en nevrolog, en vaskulær kirurg, en angiolog eller phlebologist. Om hvilken av disse legene hjelper i hvilke situasjoner, snakker vi videre.

Hvem handler med cerebral fartøy?

Med hyppige klager på hodepine, svimmelhet, konstant trøtthet, svakhet, besvimelse, bør folk konsultere en nevrolog. Leger av denne profilen er engasjert i slike sykdommer:

 • Migrene, nervøse tics, betennelse i trigeminusnerven og andre lidelser, en av de viktigste symptomene som er smerte i ulike deler av hodet.
 • Kramper.
 • Epilepsi.
 • Iskemisk og hemorragisk slag.
 • Osteochondrose.
 • Craniocerebrale og vertebrale skader.
 • Isjias.
 • Sykdommer av Alzheimers og Parkinsons.

Avhengig av typen av det berørte fartøyet, karakteren av patologiske forandringer, sykdomsstadiet, behandling av vaskulære lidelser involverer leger med forskjellige profiler. For å bli diagnostisert så snart som mulig og riktig formulert behandlingsplan, bør du først kontakte en nevrolog som deretter refererer til den rette spesialisten.

Under opptaket samler legen opp maksimal informasjon for å finne ut årsaken til forverring av velvære. For å gjøre dette ber han pasienten å fortelle detaljert om hans klager, han er interessert i arbeidsmengder, tilstedeværelsen av kroniske sykdommer, og han stiller en rekke andre spørsmål. Nevrologen undersøker pasienten, leder ham til diagnostiske undersøkelser og etterpå, har kjent seg med sine resultater, diagnostiserer og foreskriver et behandlingsforløp.

Så, må nevrologen bli behandlet hvis det er slike symptomer:

 • Hyppig og langvarig hodepine som ligner på migrene.
 • En følelse av tyngde i hodet.
 • Utseendet til å ringe i ørene.
 • Kvalme med trang til å kaste opp.
 • Krenkelser av koordinering.
 • Nummen av hender og føtter.
 • Problemer med korttidshukommelse.
 • Tåke av bevissthet, ned til fullstendig tap.
 • Smerter i ryggen.

Til hvem å behandle åreknuter?

Nesten hver eldre person har føttene dekket med et venøst ​​nettverk, og på bena og lårene er de utvidede og tettere venene i venene tydelig synlige. Alle disse manifestasjonene av vanlige varicose lesjoner, flebitt, trombose og tromboflebitt. Patologier av venøse kar er håndtert av en phlebologist, som behandles med slike klager:

 • Fremspringende steder av forstørrede og komprimerte vener.
 • Hevelse av føttene.
 • Smerter når du går og hviler.
 • Utseendet til et subkutant vaskulært nett av en lilla fargetone.
 • Kalvkramper, som er spesielt vanlige under nattesøvn.
 • Rask tretthet i beina under trening.

Hvis du har slike tegn, bør du ikke utsette å besøke en lege, fordi patologier kjennetegnes av rask progresjon og forekomsten av alvorlige komplikasjoner. Som følge av at åreknuter blir betent, dannes mikrokrekker i sitt indre lag, noe som bidrar til dannelsen av trombi. I tillegg er den mer avanserte sykdommen, jo vanskeligere, lengre og dyrere sin behandling.

I tillegg til beinene på beina er åreknuter utsatt for endene i endetarmen (hemorroider), urogenitale organer og spiserøret. Det er spesielt vanskelig å diagnostisere åreknuter i bekkenet, noe som er vanlig hos kvinner i en alder av 45 år. Pasienter klager over slike smertefulle manifestasjoner:

 • Smerter i underlivet.
 • Menstruasjonssmerter.
 • Vaginal utslipp.
 • Brudd på vannlating.
 • Sårhet med gynekologisk undersøkelse.
 • Utvidelse av vener i baken, hofter og perineum.

Nesten alle disse symptomene ligner på manifestasjoner av gynekologiske sykdommer, slik at muligheten for åreknuter ikke alltid tolereres av en erfaren vaskulær lege.

I resepsjonen bør legen spørre pasienten i detalj om arten av hans aktivitet, arbeidsbelastning, familieforhold, arvelig disposisjon til noen patologier. Deretter utfører spesialisten en primær undersøkelse, undersøker pasientens anamnese, leder ham til ytterligere undersøkelser.

Hvem er legene involvert i problemene med aterosklerose?

Aterosklerotiske endringer i blodårene finnes nesten hver person over femti år. De første stadiene av denne lidelsen er som regel symptomatisk, og patologi oppdages først etter forekomsten av alvorlige komplikasjoner, som for eksempel hjerteinfarkt, ulike typer slag, hjertesvikt. Jo tidligere en pasient søker medisinsk hjelp, jo mer sannsynlig er det å stoppe utviklingen av uorden, for å unngå alvorlige konsekvenser og å opprettholde helse i mange år.

Aterosklerose og andre patologier av arterielle og lymfatiske kar er håndtert av en angiolog eller en vaskulær kirurg. Konsultasjon av denne spesialisten er nødvendig for slike klager:

 • Nummen av hender og føtter.
 • Tingling i lemmer.
 • Konstant frysing av lemmer, selv når det er varmt ute.
 • Sårhet og forstørrelse av lymfeknuter.

Leger av denne profilen utfører ikke bare medisinsk behandling av arterier i patologi. De er også engasjert i restaurering av funksjonene til indre organer, forstyrret som følge av sirkulasjonsforstyrrelser, mikrokirurgi og vaskulær transplantasjon.

Hvilke andre leger er involvert i blodårene?

Gitt at alle indre organer og systemer er avhengige av sirkulasjonssystemet, står legene av slike retninger overfor vaskulære patologier:

 • En kardiolog er spesialist i kardiopatologi. Denne legen skal behandles med utseende av hjertesmerter, kortpustethet og kortpustethet, tremor, svette.
 • Reumatologist - spesialiserer seg på systemiske sykdommer, hvorav en av symptomene er vaskulitt (løpet av den inflammatoriske prosessen i fartøyets vegg).
 • Immunolog - mange vaskulære patologier og blodsykdommer har en autoimmun natur når immunceller begynner å reagere på vevene i sin egen organisme som fremmede.
 • Infeksjonist - det er en rekke vaskulære sykdommer forårsaket av patogene mikroorganismer og virus.

Hva slags lege bør jeg konsultere med vaskulære problemer: en gjennomgang av spesialister

Legen på fartøyene før eller senere er nødvendig for nesten alle personer. Faktum er at dårlig økologi, et brudd på ernæring, og, hovedsakelig, stress og dårlige vaner på den mest direkte måten påvirker forekomsten av problemer med kroppens vaskulære system. Kardiovaskulærsystemet er imidlertid en kompleks mekanisme, så det er ikke overraskende at leger av spesielle "smale spesialiteter" jobber i denne retningen.

Neurolog - spesialist i behandling av cerebral fartøy

Som regel er tilstedeværelsen av en hvilken som helst sykdom i hjernen diagnostisert av terapeuten som behandles av pasienten, klager over hodepine, tinnitus, tretthet, svimmelhet og svimmelhet. men hjerneskip blir undersøkt og behandlet av en nevrolog, Hovedoppgaven er å gjenopprette forstyrret blodsirkulasjon og eliminere konsekvensene av sykdommen.

Aterosklerose av cerebral fartøy er funnet blant sykdommene i denne planen oftest. Sammen med hodepine opplever en person alvorlige minneproblemer, som i sin tur oppstår på grunn av økt kolesterol og deponering av plakk på veggene på karene, og som følge derav, blodstrømforstyrrelser. Hvis du ikke legger merke til disse symptomene, kan encefalopati utvikle seg - en forstyrrelse i hjernegionens funksjon på grunn av endring i strukturen av vevet i den. I tilfelle av mistanke om aterosklerose, kontakter ikke bare til en nevrologen, men også gjennomgå ultralyd intrakraniale fartøy, computertomografi av hjernen, så vel som til å gi blod for å bestemme nivået av kolesterol og dens fraksjoner (lipidprofil).

Stroke er preget av en skarp brudd på blodstrømmen i et bestemt område av hjernen. En person føler seg kvalm, mister ofte bevissthet, opplever problemer med orientering i rommet. I dette tilfellet bør medisinsk behandling gis umiddelbart, først av gjenopplivingsteamet, deretter av en nevrolog basert på resultatene av magnetisk resonansbilder. Pasienten, som led av et slag, må besøke en nevrolog, siden det er stor sannsynlighet for at han vil oppleve post-stroke vaskulær demens. Dette er mental og psykisk lidelse forårsaket av hjerneskade. Men som regel etter at de forlot hjemmet, er pasienten på dispensarrekord hos en nevrolog.

VVD - vegetative-kar, cardiopsychoneurosis, eller feilfunksjon av det autonome nervesystemet - en sykdom som er karakterisert ved nedsatt trykk, kortpustethet, kvalme, halsbrann, svimmelhet og andre uønskede manifestasjoner av alle levende systemer. Vanligvis går en person til en nevrolog hvis disse manifestasjonene er permanente og forstyrrer normal livsaktivitet. Ytterligere konsultasjoner fra endokrinologen og terapeuten.

Phlebologist - en lege for venøse lidelser

Det første stedet blant blodårene er åreknuter av underekstremiteter. Den sanne årsaken til det er ikke fullt ut forstått, men leger er sikre på at de negative faktorene som fremkaller sykdommen, er:

 1. Langt opphold på bena;
 2. Medfødt medfødt svakhet
 3. Krenkelser i drift av ventilårene;
 4. Endokrine sykdommer;
 5. Nasledstvennot.

Symptomer på åreknuter er hovne ben, hevelse, smerte, vaskulær "mesh" og til og med små sår, hovedsakelig på beina. Stagnasjon av venøst ​​blod begynner å gradvis "slør" blodårene, fremkallende en annen sykdom - tromboflebitt, - blokkering av venen med blodpropp etterfulgt av betennelse.

Hvis du merker disse symptomene, bør du vite det Åreknuter blir behandlet av en smal spesialisert phlebologist. Til å begynne med utfører doktoren i venene et doplerogram av beinene i beina for å måle blodstrømmen i karene, en datortomografi for å oppdage blodpropper, og kontrollerer også blodet for koagulering.

Kardiolog - spesialist i hjertesykdom

Mange vet det hjertet helbreder kardiolog, så hvis det er smerte i hjertet, kortpustethet, svette, er det fornuftig å konsultere ham for EKG og en omfattende undersøkelse. De vanligste problemene som denne spesialisten løser er arytmi, hjertefeil, hypertensjon, hjerteinfarkt, angina pectoris. Han er engasjert i restaurering og rehabilitering av normal funksjon av kardiovaskulærsystemet.

Det anbefales også å gå til en kardiolog hvis:

 • En person er over 35 år gammel;
 • Graviditet er planlagt;
 • I familien til en person led noen av hjerte-og karsykdommer;
 • Det er mye overvekt.
 • Det antas at en årlig undersøkelse av en kardiolog reduserer sannsynligheten for kardiovaskulær sykdom flere ganger.

Angiolog - lege for sykdommer i arteriene og lymfesystemet

Arterier behandles av en lege som kalles angiolog, men i russiske polyklinikker er ofte den samme personen både en spesialist i årer og arterier. En angiolog bør konsulteres hvis du føler følelsesløshet, prikker i leddene. Tilstedeværelsen av problemer med karene kan indikere en konstant følelse av chilliness i ben og hender.

Angiologer behandler også Betennelse av lymfeknuter (lymfadenitt). Lymfeknuter blir som regel inflammet på grunn av smittsomme sykdommer - influensa, tuberkulose, samt seksuelt overførbare sykdommer. Men med myokarditt har endokarditt også en lesjon av lymfesystemet, derfor, hvis smittsomme sykdommer ikke er bekreftet, er det fornuftig å kontrollere hjertet og i tillegg til å besøke kardiologens kontor.

Hvem skal jeg kontakte hvis vaskulær sykdom er en sekundær sykdom?

Lupus erythematosus, vaskulitt

Systemisk lupus erythematosus er en sykdom forbundet med nedsatt immunfunksjon og manifesterer seg i produksjon av antistoffer mot sitt eget bindevev. Organismen oppfatter sine celler som fremmede og begynner å kjempe mot dem. Sykdommen manifesterer seg i følgende symptomer:

 1. Økt kroppstemperatur;
 2. Apati, svakhet;
 3. Økt hårtap, sprø negler;
 4. Smerte i leddene, muskler;
 5. Sykdom av myokarditt, perikarditt;
 6. Røde utslett på ansiktet - sprengende kapillærer ("lupus butterfly").

Lupus er veldig farlig for komplikasjoner og tilhørende patologiske forhold:

Hvis du mistenker en lupus eller vaskulitt, bør du besøke en immunolog. Pasienten må donere blod for generelle og biokjemiske analyser, for antinuclear faktor, og også for å passere urin. På grunn av mulige komplikasjoner, anbefales det å utføre ultralyd av indre organer, EGC, datastyrt tomografi i hjernen.

erysipelas

Blant virus sykdommer av vaskulær lokalisering er erysipelas en av de vanligste. Det begynner akutt, med feber på 40 grader, oppkast, og deretter vises røde smertefulle lesjoner på ansiktets hud. Noen ganger på rødhetsstedet er det bobler med væske eller små sår. Siden sykdomsfremkallende middel er streptokokker, trenger pasienten med erysipelas en første konsultasjon med en smittsom lege eller en hudlege som ikke håndterer fartøyene direkte.

Hvis pasienten har åreknuter, kan den provosere et tilbakefall av sykdommen, så de syke må besøke phlebologisten. Hvis det ikke er noen åreknuter, men sykdommen utvikler seg, er det verdt å besøke en allergiker, dermatolog, kirurg. Behandlingen er redusert til å ta antibiotika, ultraviolett bestråling, kirurgisk inngrep.

hemangiom

Relativt ofte hos nyfødte og sjelden hos voksne, er det et hemangiom - en godartet svulst eller en spredning av blodkar. Hvis en liten rødlig konvekse flekk dukket opp på nakken - dette er kapillærene, som forvandlet til en svulst. Hemangiomer er ikke farlige i seg selv, men gjennom dem kan infeksjon lett trenge inn i kroppen, blodkoagulasjon reduseres. Ved en hemangiom anbefales det å ta kontakt med onkologen og kirurgen. Hos barn, går hemangioma som regel i seg selv til 10 år og krever ikke spesiell behandling.

Dermed behandles karene av et bredt spekter av leger av ulike spesialiteter, fra phlebologist til immunolog. Hvis du ikke er sikker på hvilken lege du skal besøke, ta kontakt med en terapeut som vil skrive deg den retningen du trenger. Dette kan kreve overlevering av mange tester, basert på hvilken du kan dømme en bestemt sykdom.

Hvilken lege er engasjert i vaskulær behandling

Til eksperten i vaskulære patologier for å adressere til hver andre person. Dårlig miljøforhold, underernæring, skadelige vaner og høy stress på nervesystemet fører til stor sannsynlighet for komplikasjoner fra sirkulasjonssystemet. Men hvordan vet du hvilke leger som behandler fartøyene?

Det menneskelige vaskulære systemet regnes som et av de mest komplekse systemene i kroppen, og dets spesialisering er nødvendig for behandling.

nevrolog

En lege som behandler arteriosklerose av blodkar og andre sykdommer i hjernen kalles nevrolog. Disse legene behandler hjernens kar og er engasjert i forebygging av disse patologiene.

Tilstedeværelsen av hjernens patologi terapeut vanligvis diagnostisert når en pasient undersøkelse av karakteristiske syndromer - smerter i hodet og nakke, støy og tinnitus, kronisk tretthet, midlertidig tap av orientering og kortvarig tap av bevissthet. Men nevrolog undersøker og helbreder sirkulasjonssystemet, hans hovedoppgave er å eliminere sirkulasjonsforstyrrelser, kvitte seg med konsekvensene og starte forebygging i tide.

Nevrologgen er engasjert i behandling av hjernens blodkar

De vanligste er følgende sykdommer i hjerneskipene:

 • aterosklerose. I tillegg til hodepine, er sykdommen kjennetegnet ved brudd på total blodstrøm, et brudd på den normale prosessen med kolesterolproduksjon og fortykkelse av vaskulære vegger, noe som fører til nedsatt hukommelse. Ved tidlig behandling er det fare for encefalopati - en degenerativ forandring i strukturen av vev i bestemte områder av hjernen og et brudd på normal funksjon. For diagnosen er tosidig skanning, datastyrt tomografi av hjernen, et lipidogram og en generell blodprøve foreskrevet.
 • fornærmelse. Akutt sirkulasjonsforstyrrelse i et begrenset område av hjernen. Symptomer: kvalme, tilbakevendende synkope, svimmelhet. Medisinsk hjelp er gitt i form av gjenopplivning, deretter av en nevrolog basert på MR-data. Det er preget av en høy sannsynlighet for komplikasjoner, for eksempel vaskulær demens. Dementens tilstand, som har oppstått på grunn av nedsatt hjerneaktivitet. Derfor bør pasienter som er diagnostisert med hjerneslag, observeres hos en nevrolog.
 • Vegetativ dysfunksjon. Brudd på normal aktivitet i det autonome nervesystemet. Symptomer er - høyt blodtrykk, rytme og pustefrekvens, kvalme, halsbrann, midlertidig tap av orientering. Adresse til en spesialist av en smal profil oppstår når symptomene blir systematiske. Ved utnevnelse av behandling kan det bli nødvendig med ytterligere råd fra endokrinologen og terapeuten.

phlebologist

Den vanligste sykdommen i karene i nedre ekstremiteter er varicose. For å gjenopprette fra denne sykdommen, trenger du en lege for behandling av vener (phlebologist).

Mekanismen for forekomsten av varicose er ikke helt bestemt, men leger er sikre på at det er en rekke ugunstige faktorer som kan provosere sitt utseende:

 • overdreven belastning på beina;
 • svakhet eller brudd på venøs veggen;
 • patologi av venøse ventiler;
 • forstyrrelser i endokrine kjertler;
 • genetisk predisposisjon.

Symptomatologien til åreknuter manifesterer seg i form av:

 • fremspringende vener på beina;
 • puffiness, bensårhet;
 • vaskulære stjerner;
 • venøs stasis.

På grunn av disse symptomene er det risiko for å utvikle tromboflebitt i venene, betennelse i venøs veggen med dannelse av en trombus.

Phlebologist behandler karene i nedre ekstremiteter

Hvis du observerer manifestasjonen av disse symptomene, må du kontakte en spesialist at legen for behandling av åreknuter er en phlebologist. For det første blir ultralyd brukt til å diagnostisere benkar, beregningstomografi og lage et koagulogram.

kardiolog

Legen for hjerte- og kardiovaskulær behandling er kardiolog, og når det er smertefulle opplevelser i hjertet, skal brudd på frekvensen og pustens rytme svette, du må gå til ham for diagnose og elektrokardiografi.

Vanlige sykdommer - Krenkelse av hjerterytmen, defekter i hjertets hjerte eller dets vegger, hypertensjon, iskemisk sykdom, smerte i midten av brystet. Kardiologen utfører også rehabiliteringstiltak av gjenopprettende natur.

Det anbefales å besøke en kardiolog også til enkeltpersoner:

 • som ble 30 år gammel
 • planlegger graviditet;
 • å ha en genetisk predisposisjon;
 • lider av overvekt.

Det antas at kardiologen hvert år må gjennomgå en undersøkelse. Så du kan redusere risikoen for sykdommer i sirkulasjonssystemet flere ganger.

Kardiologen er engasjert i behandlingen av hjertekarene.

angiologi

Behandlingen av blodårene håndteres av en angiolog - en lege for sykdommer i arteriene og lymfesystemet. Denne legen er behandlet med en reduksjon av følsomheten i huden, prikken i lemmer, smerte og nedsatt mobilitet i leddene i hender eller føtter.

Inflammasjon av lymf oppstår vanligvis på grunn av smittsomme sykdommer, overført av luftbårne og seksuelle ruter. Spesifikke årsaker til betennelse i lymfesystemet kan virke som myokarditt, endokarditt.

Derfor, hvis den ikke-smittsomme karakteren av sykdommen ikke er bestemt, utføres ytterligere hjerteundersøkelser av hjertet.

Sekundære sykdommer

Libmann-Sachs sykdom

Dette er en systemisk autoimmun sykdom, uttrykt ved produksjon av antistoffer som ødelegger DNA fra friske celler.

Liebman-Sachs sykdom har følgende symptomer:

 • temperaturstigning;
 • anemi,
 • ømhet av små ledd i hender og håndledd;
 • inflammatorisk lesjon av myokardiet og hjertens slimhinne
 • skader på huden på ansiktet i form av en sommerfugl - makulopapulær utslett.

Mulige komplikasjoner:

 • angiotrophoneurosis - en lesjon av små terminal arterier og arterioler;
 • smittsomme lungesykdommer;
 • multippel sklerose;
 • betennelse i nyrene;
 • disirkulatorisk encefalopati;
 • en reduksjon i hemoglobin.

Det er diagnostisert på grunnlag av blod- og urintester, ultralyd, MR og EKG. Behandlingen skal utføres av en legeimmunolog.

Streptokokkinfeksjon av myke vev

Blant virus sykdommer av vaskulær lokalisering er erysipelas en av de vanligste.

Streptokokkinfeksjon av bløtvev preges av en plutselig forekomst:

 • temperaturen stiger til 39;
 • symptomer på generell forgiftning av en organisme er vist, så på en hud er det en rødme og et ødem på et sted for en betennelse;
 • kan oppstå bølleelementer - bobler som inneholder en klar og gjennomsiktig væske. Årsaken er beta-hemolytisk streptokokker i gruppe A.

Ved mistanke om erysipelas er pasienten i tillegg til å konsultere en vaskespesialist ved en ekspert i smittsomme sykdommer eller en hudlege. Med åreknuter er det stor sannsynlighet for reinfeksjon, så det anbefales å konsultere en phlebologist (en lege for behandling av lemmer). Også andre patologier kan føre til en ny infeksjon, så det er nødvendig å besøke en allergiker, dermatolog og kirurg.

Behandlingen består av å ta antibiotika og ultrafiolett stråling, i noen tilfeller kan det være nødvendig med kirurgi.

hemangiom

En godartet vaskulær tumor forekommer hovedsakelig hos nyfødte spedbarn og svært sjelden i voksen alder. Det har utseendet på et rødt, krøllete eller blåaktig sted med uregelmessig form.

Hemangiomer er farlige fordi de forårsaker forstyrrelser av hemostasesystemet og fremmer penetrasjon av mikrober i kroppen. I barndommen forsvinner de etter 12 år og trenger ikke spesiell behandling. Når du utdanner i voksen alder, må du kontakte en onkolog eller kirurg.

På et spørsmål om hva legene behandler fartøy er det umulig å svare utvetydig. Som vi ser behandler de ulike patologiene i sirkulasjonssystemet et ganske bredt spekter av spesialister med forskjellige spesialiseringer. For henvisning til en bestemt spesialist, må du besøke en terapeut som vil foreskrive for henvisning til en mer spesialisert ekspert.

Les Mer Om Fartøyene