Kalsifisering av hjerte og blodkar

Kalsifisering av hjerte og blodårer er en kompleks patologisk prosess, som er basert på en rekke metabolske forstyrrelser som forårsaket akkumulering av kalsium i kroppens vev og deres etterfølgende kalkning. Naturligvis er kalsium i normen svært nødvendig for mikroelementets fullfunksjon, hvorav overskudd fritt utskilles fra menneskekroppen gjennom fordøyelseskanalen, samt urinsystemet. Med en forandring i den normale metabolismen av kalsium blir dets salter avsatt i hjertets vev og på veggene til store kar, noe som i tide gjør dem til å se ut som porselen. Slike fartøy kan enkelt sprekke, og kardiale strukturer mister funksjonaliteten.

Hvorfor utvikler kalsifisering?

Metabolsk forkalkning er resultatet av en hel rekke patologiske forstyrrelser som påvirker hjerterytmen, ventilapparatets tilstand og hovedkaretas elastisitet:

 • genetisk predisposisjon;
 • økning i nivået av Ca i blodet;
 • forandring i pH;
 • utilstrekkelig produksjon av kondroitinsulfat;
 • fermentopathy;
 • nyresykdom;
 • dype metabolske lidelser;
 • neoplastiske prosesser.

Kalkning kan skyldes komplekse biokjemiske prosesser i pasientens kropp, økning av vitamin D-nivå, transformasjon av vev under påvirkning av myelom eller kreft. Utviklingen av sykdommen skyldes også alvorlig dystrofi med dype endringer i strukturen av vitale systemstrukturer. Dannelsen av store kalkholdige konglomerater kan fremkalle dysfunksjon av parathyroidkjertler med nedsatt produksjon av parathyroidhormon.

De viktigste mekanismene for sykdomsutvikling

 1. Medfødt hjerteventil forkalkning, så vel som hoved og koronare av kompliserte biokjemiske prosesser som er nedfelt på genetisk nivå. Denne typen sykdom er diagnostisert i barndommen og er svært vanskelig å medisinere korreksjonen;
 2. Metastatisk kalsifisering finner sted når brudd på normale prosesser for utskillelse av kalsium fra kroppen gjennom fordøyelseskanalen, nyrene og lignende;
 3. Dersom fritt kalsium avsettes på overflaten av hjerteklaffer og blodkar, da det er den universelle calcinosis med økt mottakelighet organ strukturer for å trenge gjennom veggen til mikro forbindelser;
 4. Dystrofisk forkalkning er en patologisk prosess, som ble innledet av dype forstyrrelser på tilførselssiden av kroppsvevet som tjener som en basis for dannelsen av den såkalte tittelen "armerte" hjerte og lungesvikt.

Zoner av nederlag

Beregning av hjertevev og karvevegger er en prosess som er preget av systemisk og kompleks. Sykdommen påvirker sjelden den individuelle strukturen i kardiovaskulærsystemet, men som regel finner den seg umiddelbart i flere deler av den. De vanligste diagnosen sykdomsformer, for eksempel kalsifisering av aorta, ventiler og koronarbeholdere.

 1. Kalkulering av mitralventilen i medisinsk praksis er sjelden. Dette er på grunn av kompleksiteten av sykdomsdiagnose og feilaktig aksept av hans viktig symptom av patologiske manifestasjoner av revmatisk feber, medfødt mangel på mitral ventilklaffer sklerose og lignende. Det antas at sykdommen hovedsakelig rammer eldre mennesker, så noen ganger er det mulig å diagnostisere sykdommen først etter obduksjon.
 2. Kalkning av aortaklaffen er den vanligste varianten av sykdommen. Sykdommen utvikler seg vanligvis på bakgrunn av andre patologiske prosesser, spesielt reumatoid hjertesykdom, infeksjonssykdom, eller degenerering av ventilkonstruksjoner som provoserer fibrøse forkalkning av ventilringen. Endringer fra ventilbladene fører til forstyrrelse av mobilitet og elastisitet, noe som fører til at kalsiumsalter holder seg fast på overflatene. Over tid fremkaller kalkning av hjertets aorta-ventil fremveksten av øyeblikkelige dilatasjoner av hjertekamrene, aortainsuffisiens og hjertedysfunksjon.
 3. Kalsifisering av aorta kan forekomme både på brystdelens del og i bukdelen. Oftere forekommer forkalkningen av fartøyet i sin grad. Symptomer vil avhenge av plasseringen av kalsiumkonglomerater. Kalkning av abdominal aorta kan forårsake nekrose i bukorganene, samt tromboembolisme og komplekse varianter av multippel organsvikt. Sykdommen er vanligvis diagnostisert hos eldre, som lenge har vært langt over 60.
 4. Med kalsifisering av koronar og cerebrovaskulære kar, må leger møtes daglig. Snarere med konsekvensene av disse patologiske prosessene, som i praksis manifesteres av iskemiske infarkter, hemorragiske slag. Dessverre ignorerer de fleste pasientene de første manifestasjonene av sykdommen, og feiler dem for aldersrelaterte endringer. Det er derfor sykdommen diagnostiseres allerede på scenen når pasienten har de største endringene i strukturen i vaskemuren.

Symptomer på den patologiske prosessen

Den generelle manifestasjonen av sykdommen er i stor grad påvirket av scenen i utviklingen av sykdommen. Fra graden av forsømmelse av den patologiske prosessen avhenger av valg av taktikk for å behandle en syke person. Det er viktig å huske at i de tidlige stadier av dannelsen av patologiske forandringer i aorta, hjertet, dets små kar og ventiler, kan sykdommen praktisk talt ikke manifestere seg på noen måte. Tanken på hennes tilstedeværelse i pasientens lege kan bli bedt om av en mager klinikk med symptomer som er typiske for de fleste sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Kalkningen er som regel bekreftet under laboratorieinstrumentdiagnostikk.

Sykdommen kan manifestere seg på forskjellige måter, avhengig av lokaliseringen av den patologiske prosessen. Dersom sykdom "avgjort" i mitralklaffen, mens på klinikken av patologisk prosess i forgrunnen er et symptom på fiaskoen: pasienter har en kortpustethet, rask hjerterytme, blek hud og siplost stemme. I løpet av en tilleggsstudie diagnostiseres pasienter med et mitralventilinsuffisiensyndrom med oppblåsthet og en utvidelse av hjerteets venstre kant.

I tilfeller hvor aortaklaff lider av forkalkning, kan sykdommen være asymptomatisk i lang tid. Å mistenke at spesialistene i sykdommen er i stand til bare i de sentrale stadiene, når den patologiske prosessen strekker seg til venstre ventrikel og mitralventil med dannelsen av raskt fremgangende hjertesvikt.

Kalsifisering av hjertets kransbeholdere manifesteres av de samme tegn som iskemisk sykdom. Pasienter klager over smerte i området bak brystbenet, kortpustethet, manglende evne til å utføre det vanlige arbeidet. Den patologiske prosessen er ofte årsaken til omfattende hjerteinfarkt, når legene ikke alltid klarer å redde en persons liv.

Manifestasjoner av aorta lesjoner avhenger av lokalisering av kalsium konglomerater. Oftest til rådighet i thorax merket brystsmerter, nummenhet i den øvre lem, tendens til luftveisinfeksjoner og kronisk tretthetssyndrom. Dersom fremgangsmåten trekkes inn i den abdominale aorta, da pasienter har forstyrrelser i funksjonen av abdominale organer, tilbøyelighet til tap av appetitt og vektøkning, smerte i forskjellige deler av mage, parestesi i de nedre lemmer, og mer.

Moderne tilnærminger til behandling

Er det mulig å kvitte seg med forkalkning og alle dets manifestasjoner? Dette spørsmålet har ikke et entydig svar, siden effektiviteten av behandling av sykdom er avhengig av graden av forsømmelse. Ved begynnelsen av dannelsen av kalsiumavsetninger prøver leger å behandle metabolsk forkalkning ved folkemessige virkemidler. En viktig rolle i prosessen med slik terapi spiller et balansert og riktig kosthold. Matvarer bør ikke inneholde mange sure komponenter, noe som bidrar til assimilering av Ca og endringen i pH. Det er bedre å gi preferanse til lett fordøyd mat, som normaliserer fordøyelseskanalen og ikke inneholder forhøyede konsentrasjoner av kalsiumforbindelser.

Konservativ behandling av forkalkning gir ikke alltid positive resultater. Pasienter med avanserte former av sykdommen, som alle hadde levende manifestasjon av hjerte- og valvulær insuffisiens med forstyrrelser av hjerterytmen og ledning, eksperter anbefaler kirurgisk korreksjon av lesjoner i hjerte-sektoren. Kirurgisk behandling av forkalkning av mitral ventil kan reduseres til commissurotomy og medisinsk postoperativ rehabilitering, men med pulsåreklappen eller aortisk pasient kan trenge proteser. Behandling av calcific aortaklaffen hjelp av kirurgiske inngrep ikke alltid ender med suksess, siden det er risiko for å utvikle livstruende komplikasjoner som trombose, avvisning av pode materiale og allergiske reaksjoner.

I alle fall er sykdommen alltid lettere å forhindre enn å kurere senere. Derfor er det beste middel for sykdommen rettidig forebygging og en sunn livsstil.

Kalsium: ikke bare bein

Hvorfor spille russisk roulette med blodtrykk, når det er kalsium, som er så nyttig?

Våre forfedre i steinalderen spiste mye kalsium. I motsetning til oss. De konsumerer fra 2000 til 3000 mg kalsium per dag, hovedsakelig i ville planter. Dette er fem ganger mer enn 600 mg, som i dag vanligvis mottas av kvinner fra 35 til 75 år, som vist av en storstilt regjeringsstudie. Vår kropp, som følge av evolusjon, har tilpasset seg å bruke mye mer kalsium. Videre vokser dette elementets mangel i løpet av årene, fordi kroppen absorberer det verre.

Vi vet alle at kalsium er nødvendig for vekst og bevaring av benstyrke. Men det har en viktigere, men mindre kjent funksjon - vedlikehold av hjertes helse.

Hva er kalsium?

Kalsium er det vanligste mineral i kroppen. Vi trenger minst 1000 mg kalsium per dag - sammenlign det med flere milligram eller til og med mikrogram av andre mineraler og de fleste vitaminer. Kalsium utgjør ca 2% av menneskekroppen, hvorav 99% er ben, tenner og andre tette vev. Men denne 1%, som er inneholdt i blod og andre væsker, har stor betydning for hjertet.

Hva sier vitenskapen om kalsium?

Kalsium og blodtrykk

Kalsium kan redde deg fra aldersrelatert hypertensjon og er svært effektiv for eldre, spesielt de som er følsomme for salt. I slike mennesker øker trykket fra å spise for mye natrium. Etter å ha nylig vurdert alle studier der personer med høyt blodtrykk tok kalsiumpreparater, bemerket David A. McCarron, MD fra Oregon Medical University, at kalsium reduserer blodtrykk i 75% av tilfellene. I gjennomsnitt falt systolisk trykk (øvre figur) med 5-7 mm Hg, og det diastoliske trykket falt med 3-4 mm Hg. Art. Dosen var fra 400 til 2000 mg og ble vanligvis tatt i seks til tolv uker.

Bruken av store mengder kalsium kan forhindre selve utseendet av hypertensjon. Forskere ved Boston University School of Medicine nylig avsluttet en studie som overvåket helsen til en stor gruppe menn i 18 år. De som forbruket den største mengden kalsium (opptil 1100 mg per dag) var 20% mindre sannsynlig å øke trykket i alderen enn de som brukte minst (mindre enn 110 mg per dag). En annen studie av moderat drikker og overvektige personer under 40 år har vist at å ta 1000 mg kalsium om dagen reduserer risikoen for høyt blodtrykk med 40%.

Hvis alle tok kalsiumforberedelser, ville 50% av amerikanerne ha hatt sitt blodtrykk senket, ifølge forskeren av hypertensjon Lawrence M. Resnick, MD fra Wayne University i Detroit.

Hva er enda mer bemerkelsesverdig, kalsium kan kurere noen komplikasjoner forårsaket av økt trykk. Livsår med høyt blodtrykk kan "helle" inn i et hjerneslag, hjertesvikt i hjertets venstre ventrikulære hypertrofi og hjertesvikt. Forskere fra Wayne fant at det å ta 1000 mg kalsiumkarbonat i åtte uker førte til at den økte hjertemuskelen minker!

Kalsium og kolesterol

Overraskende kan kalsium hjelpe i kampen mot skadelig kolesterol. Margo A. Denke fra Southwestern Medical Center ved University of Texas i Dallas gjennomførte studien: menn med moderat forhøyet kolesterol mottok en diett med et ganske høyt innhold av biff og fett og lavt kalsium (410 mg per dag). Så byttet de til regimet av økt inntak av kalsium (2200 mg per dag). Det totale kolesterolnivået falt med i gjennomsnitt 6%. Enda viktigere, nivået av "dårlige" LDL-kolesterol, tilstoppende arterier, ble redusert med 11%.

Hva er virkningsmekanismen for kalsium?

Den mest kjente funksjonen til dette elementet er dannelsen av grunnlaget for beinet, men for hjertet er dets lille del i blodet og andre kroppsvæsker viktig. Kalsium samhandler med enzymer som er ansvarlige for muskelkontraksjon og overføring av nerveimpulser, og bidrar til å regulere hjerteslag. Kalsium påvirker blodtrykket på forskjellige måter: det er svært viktig for riktig funksjon av muskelceller og hormoner som forårsaker blodårer å kontrakt.

På nivået med kolesterol virker kalsium, delvis inhibering av absorpsjon av mettet fett i tarmen. Jo mindre mettet fett i form av ost, krem ​​og andre fettstoffer du absorberer, jo mindre kolesterol dannes i kroppen din. I en studie, i emner med kosthold høyt i kalsium og avføring, ble to ganger så mye fett utskilt fra kroppen. Ikke forvent at kalsium vil beskytte deg mot de skadelige effektene av fettstoffer, men det kan myke blåset.

Hvor mye kalsium skal jeg ta? For å forhindre eller kurere høyt blodtrykk eller høyt kolesterol, kan du trenge mye kalsium - opp til 2000 mg per dag. Fordi disse dosene er terapeutiske, bør du konsultere legen din før du tar dem, spesielt hvis du tar medisiner.

Hvor mye kalsium er trygt? For mye kalsium kan forårsake en av to motsatte problemer i tarmene: forstoppelse eller diaré. For å unngå begge problemene, drikk rikelig med vann og fordel tablettene hele dagen. For å kalsium absorberes bedre, trenger du ikke ta mer enn 500-600 mg om gangen. Nasjonalt vitenskapsakademi anbefaler å ta ikke mer enn 2500 mg kalsium per dag.

Det er en feilaktig oppfatning at kalsium og vitamin C fremmer dannelsen av nyrestein. Ny forskning viser at dette ikke er tilfelle. Det er tegn på at stoffer av begge stoffer kan bremse prosessen med dannelse av steiner.

Tabletter eller mat? Hvis du ikke spiser noen porsjoner av matvarer med høyt kalsium daglig, det vil si meieriprodukter, hermetisert sardin eller laks, grønne grønnsaker, tofu eller kalsiumstivede matvarer, må du ta ekstra kalsiumtilskudd. Men hvorfor risikerer det? Disse stoffene er billige, effektive og pålitelige, sier Walter Willett fra Harvard. Vanligvis er det nødvendig å ta separate tabletter, fordi kalsium i multivitamin kapsler sjelden finnes i tilstrekkelige mengder. Selv om du tar hypertensjon medisiner, kan kalsiumtilskudd føre til ytterligere reduksjon i trykk, sier Dr. McCarron. Men, advarer han, må du informere legen dersom du skal ta kalsium sammen med medisinene.

Hva er de beste kalsiumtilskuddene? Ikke drikk medisiner fra benmel eller dolomitt. De kan inneholde en farlig mengde bly. Det beste alternativet er karbonat eller kalsiumsitrat. Husk å lese på etiketten hvor mye rent kalsium i hver tablett. Slik bestemmer du hvor mye kalsium kommer inn i kroppen din fra et bestemt preparat. Kalsiumpreparater er svært forskjellige fra hverandre. For eksempel inneholder kalsiumglukonat bare 9% rent kalsium og karbonat - 40%. Studier utført ved University of Tufts viser at en ny form for kalsium kalt kalsiumsitrat er svært effektivt - det absorberes med 40% bedre. Det vil si at du trenger det mye mindre i forhold til andre stoffer.

Kalsium og hjerte

Kalsium i produkter

En rekke studier har vist at forekomsten av kalsium i koronarbeinene er en prediktor for risikoen for å utvikle koronar hjertesykdom.

Kalsiumnivået kan forutsi risikoen for hjertesykdom

15. april 2014. Bestemmelsen av kalsiumnivået gjør det mulig å nøyaktig forutsi dødsannsynligheten fra kardiovaskulære sykdommer hos voksne med ubestemte risikofaktorer. Som regel inneholder kranspulsårene ikke kalsium. Akkumulering av kalsium kan begrense hjertets hjerteslag og føre til hjerteinfarkt. Tidligere studier har vist at bestemmelse av kalsiumnivået er effektivt ved å forutse hjertesykdom blant voksne med risikofaktorer som hypertensjon, diabetes, dyslipidemi, røyking eller en familiehistorie av hjertesykdom. I denne studien ble 5 593 voksne uten kjente risikofaktorer for hjertesykdom eller med minimal risiko for hjertesykdom som gjennomgått screening for kalsiumkreft (kontrastdatortomografi) fra 1991 til 2011 undersøkt.

Som regel inneholder kranspulsårene ikke kalsium. Akkumulering av kalsium kan begrense hjertets hjerteslag og føre til hjerteinfarkt. Blant voksne i studien var selv med lavt nivå kalsium i koronararterien (1-99 poeng) 50% mer sannsynlig å dø av hjertesykdom enn hos voksne med kalsiumnivå på nullpunkter. Voksne med en moderat score på 100-399 hadde en 80% større sjanse for å dø av hjertesykdom enn med nullpunkter, og med et nivå over 400 poeng hadde en 3 ganger større sjanse for å dø av hjertesykdom sammenlignet med personer med nullpunkt.

Denne langsiktige studien har bevist effektiviteten av kalsium-screening av koronararterien ved å forutse risikoen for hjertesykdom. Kalsiumbestemmelse er som regel anbefalt kun for pasienter med eksisterende risiko for hjertesykdom. Disse resultatene viser at kalsiumbestemmelse kan være et effektivt verktøy for å vurdere risikoen for hjertesykdom hos voksne med ukjente risikofaktorer. Derfor kan folk endre deres livsstil, noe som kan hjelpe dem med å unngå hjertesykdom i fremtiden.

En økt risiko for hjerteinfarkt og død er forbundet med akkumulering av kalsium i koronararterien

2. mai 2013 Hvis pasientene i koronararterien deponerer kalsium, øker risikoen for hjerteinfarkt eller dødsfall fra hjerte-og karsykdommer med 6 ganger.

Folkene som deltok i studien hadde ikke en historie med hjerteinfarkt før de startet i Mesa-studien. Forskerne fant at nesten halvparten (49,9%) av deltakerne hadde kalsium i koronararterien da de ble skannet. De fleste av dem (84,8%) hadde fortsatt kalsiumakkumulering i koronararterien (målinger ble utført ved hjelp av CT-beregnet tomografi) etter 2,5 år. For personer med maksimal økning i akkumulering av kalsium i koronararterien (300 enheter eller mer) viste studien en økning på 6 ganger i forekomsten av koronar hjertesykdom, uavhengig av tilstedeværelsen av andre risikofaktorer for hjertesykdom. Progresjon av kalsiumakkumulering i arteriene kan være en viktig faktor ved vurderingen av risikoen for å utvikle et hjerteinfarkt i fremtiden. CT-skanning - datatomografi - kan finne kalsium eller kalsiumkorn i murene i kranspulsårene, oppdage tidlige tegn på koronar hjertesykdom. IHD kan føre til hjerteinfarkt, hjertesvikt og arytmi.

Et høyt nivå av kalsium indikerer en risiko for hjerteinfarkt

31. juli 2009. Mengden kalsium i koronarbeinene kan måles med CT-beregnet tomografi. Disse verdiene kan ha høy prediktiv verdi for å vurdere sannsynligheten for hjerteinfarkt hos pasienter, uavhengig av pasientens alder, kjønn og andre koronar risikofaktorer. Iskemisk hjertesykdom er den vanligste typen hjertesykdom. I denne sykdommen akkumuleres aterosklerotiske plakker som består av kolesterol, kalsium, fett og andre stoffer inne i arterien, som gir blod til hjertet. Når plakk vises i koronararteriene, reduseres blodstrømmen til hjertet og kan føre til arytmi, hjerteinfarkt eller hjertesvikt.

For tiden brukes måling av kalsium i arteriene som en screeningstest i tilfeller av mistanke om hjertesykdom, men ikke med nærvær av IHD. I løpet av studien gjennomgikk 260 pasienter med koronar hjertesykdom en test for å bestemme kalsium i koronararterien. Gjennomsnittlig periode på 5,4 år var etter alvorlige hjertehendelser, det vil si hjertedød eller ikke-dødelig hjerteinfarkt. Tjuefem av de 260 pasientene var dødelige eller hadde et akutt hjerteinfarkt, og 40 pasienter gjennomgikk shunting. Resultatene viste at patenter med kalsiumnivå over 400 hadde en signifikant økt risiko for alvorlige hjertehendelser. kilde: Radiologisk samfunn av Nord-Amerika

Det er ingen korrelasjon mellom kalsiuminntak og forkalkning av koronararterien

7. november 2012. Denne studien viser at det ikke er noen sammenheng mellom kalsiuminntak og forkalkning av koronararterien. Derfor kan pasienter som tar kalsiumtilskudd med kalsium for beinhelse, ikke bekymre seg for at disse kosttilskuddene kan føre til utvikling av forkalkning av blodkar.

I en artikkel publisert 7. november i American Journal of Clinical Nutrition, Det ble vist at deltakerne i studien som hadde mye kalsium hadde lavt nivå av forkalkning av koronararterien. Vurdering av koronar forkalkning gjenspeiler alvorlighetsgraden av forkalket plakk tetter blodårene i hjertet og er en uavhengig prediktor infarkta.Sledovateli studert 1300 deltakere, både menn og kvinner, gjennomsnittsalder 60, som svarte på spørsmål om deres kosthold og Badakhshan som de har vedtatt, og deretter gått CT av kranspulsårene etter 4 år.

Følgende ekstra kalsiummetoder anses å være sikre og effektive for beinhelse: 1200 mg per dag kalsium - for kvinner over 50 og menn over 70 år; 1000 mg per dag - for menn mellom 50 og 70 år. Retningslinjen sier også at kosttilskudd kan tas hvis kriteriet for kalsium ikke oppfylles av kosthold.

Kalsifisering av hjerte og blodårer: utseende, tegn, diagnose, behandling

I alderdommen og med noen patologiske forhold i menneskekroppen akkumuleres en overdreven mengde kalsium, som naturlig ikke kan trekkes tilbake. Det er frigjøringen i blodet. Som et resultat, Kalsium begynner å bli deponert på blodkarets vegger, inkludert aorta. Det er liming av veggene og ventilflappene. Denne prosessen kalles forkalkning (forkalkning, forkalkning). I tilfelle av aortisk skade utgjør sykdommen en direkte trussel mot menneskeliv, siden kalsiumavsetning på veggene berøver dem av elastisitet.

Aorta begynner å ligne et skjøre porselenfartøy som kan sprekke fra en økt belastning. Denne faktoren for denne store arterien er økt trykk. Den kan når som helst bryte den skjøre veggen og forårsake øyeblikkelig død. Økt trykk bidrar til kalkning forårsaket av forkalkning på ventiler av aorta polypoid trombotiske masser, noe som fører til en innsnevring av munnen.

Eliminering av forkalkning

Kalsifisering av aorta er en av årsakene til utviklingen av en alvorlig sykdom - aorta stenose (AC). Det er ingen spesiell metode for medisinering for denne sykdommen. Et generelt styrkingskurs er rettet mot å forhindre koronar hjertesykdom (CHD) og hjertesvikt, samt eliminere eksisterende sykdommer.

 • Behandling av forkalkning av mild til moderat alvorlighetsgrad utføres med kalsiumantagonister, med høyt innhold av magnesium. De løser med hell kalkholdige forekomster på aortas vegger. I oppløst form utskilles noen av dem fra kroppen, og noen absorberer benvevet.
 • Utnevnt medisiner for å normalisere blodtrykket og opprettholde det innenfor visse grenser.
 • Stagnasjon av blod i en liten sirkel elimineres ved å ta diuretika.
 • Med systolisk dysfunksjon og atrieflimmer som forekommer i venstre ventrikel, brukes Digoxin.
 • Tungformene elimineres kun ved kirurgisk inngrep.
 • For behandling av aorta forkalkning i barndom, benytter aortisk ballong valvuloplasty - minimal invasiv prosedyre hjerteekspansjonsventilen ved å innføre inn i aorta med kateteret ballongen blåses opp ved enden (lik den tradisjonelle teknologi angioplastikk).

Kalsifisering er årsaken til stenose av aortaklappen

En av de vanligste årsakene (opptil 23%) av utviklingen av hjerteventilfeil er stenose av aortaklappen (AK). Det er forårsaket av inflammatorisk prosess (revmatisk valvulitt) eller forkalkning. Denne sykdommen anses som en ekte stenose. Kalkning av ventiler av aortaklaven fører til degenerative forandringer i vevet. De tykes gradvis og blir tykkere. Overdreven lagdeling kalk salter fremmer koaleserende flikene ved commissures, noe som resulterer i en reduksjon i den effektive åpningsarealet av aorta og dens ventilsvikt inntreffer (stenose). Dette blir et hinder for blodstrømmen fra venstre ventrikel. Som et resultat, i overgangsområdet fra den venstre ventrikkel inn i aorta oppstår blodtrykkssenkning: det begynner å stige kraftig i ventrikkelen, og faller ned i munningen av aorta. Som et resultat blir det venstre ventrikulære kammeret gradvis strukket (dilatert), og veggene tykkere (hypertrophied). Det svekker sin kontraktile funksjon og reduserer hjerteutgangen. Venstre atrium opplever hemodynamisk overbelastning. Den går til karene i den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen.

Det skal bemerkes at venstre ventrikel har en kraftig kraft som kan kompensere for de negative effektene av stenose. Normal fylling av blodet hans er gitt av en intensiv sammentrekning av venstre atrium. Derfor utvikler misdannelsen i lang tid uten merkbar forstyrrelse av blodsirkulasjonen, og pasienter har ingen symptomer.

Utvikling av forkalkning av aortaklappen

Kalsifisering av hjerteventiler er forløperen til slike sykdommer som hjertesvikt, generalisert aterosklerose, hjerneslag, hjerteinfarkt osv. Vanligvis kalkulerer aortaklaven mot bakgrunnen av degenerative prosesser som forekommer i vevet forårsaket av revmatisk valvulitt. På de rynket, sveisede kantene av ventilerte klaffer overlapper formløse kalkholdige utvekster aortaens munn. I noen tilfeller kan kalsifisering fange seg i umiddelbar nærhet av veggen til venstre ventrikel, den fremre klaffen MK, septumet mellom ventrikkene.

Sykdommen har flere stadier:

 1. I det første trinnet er hyperfunksjonen i venstre ventrikkel notert. Det bidrar til fullstendig tømming. Derfor forekommer dilatasjon (forlengelse) av hulrommet ikke. Denne tilstanden kan vare lenge. Men mulighetene for hyperfunksjon er ikke ubegrenset og neste trinn kommer.
 2. I LV-hulrommet forblir mer blod hver gang. På grunn av dette krever dens diastolske fylling (under eksitasjon) mer volum. Og ventrikelen begynner å ekspandere, det vil si at dens tonogene dilatasjon oppstår. Og dette fører igjen til en økning i LV-sammentrekning.
 3. I neste stadium oppstår en myogen dilatasjon forårsaket av et svekket myokard, som er årsaken til aorta-insuffisiens (stenose).

senil (topp) og bivalve stenose (bunn) av aortaklappen på grunn av forkalkning

Kalsifiseringen av AK avsløres under røntgendiffraksjon. Det er tydelig synlig på et skråt fremspring. På ECHOKG er kalsinose registrert som et stort antall ekkoer med høy intensitet.

Siden aorta sirkulasjonsfeil kompenseres i lang tid, føles en person helt frisk. Han har ingen kliniske manifestasjoner av sykdommen. Hjertefeil oppstår uventet (for pasienten) og begynner å utvikle seg raskt. Døden oppstår i gjennomsnitt 6 og et halvt år etter utbruddet av alvorlige symptomer. Den eneste effektive metoden for å behandle denne feilen er en kirurgisk operasjon.

Kalkning av mitralventilen

Kalsium er svært vanskelig å diagnostisere, fordi dets kliniske manifestasjoner ligner symptomene på kardiosklerose, hypertensjon, revmatisme. Derfor pasienten ofte feildiagnostisert, og forkalkninger fortsetter fremgangen, som fører til alvorlig hjertesykdom, slik som mitral insuffisiens eller mitralstenose.

forkalkning av mitralventilen

Pasienter klager over redusert ytelse, økt tretthet. De har kortpustethet, uregelmessig hjerteslag, vekslende med hyppig hjertebank, hjertesmerter. I mange tilfeller er hosting med blod notert, stemmen blir hes. Rettidig behandling gitt forkalkning av mitral ventil med mitral commissurotomy og profylaktisk medikamentell behandling, ikke bare for å gjenopprette hjerteaktivitet, men også gi mulighet til å leve et aktivt liv.

Evnen til å oppdage kalsinering av denne arten gir en Doppler fargeskanning. Ved undersøkelse hos legen er akrocyanose og "mitral" rødme mot bakgrunnen av hudens hud slående. Ved full undersøkelse av pasienten blir utvidelsen av venstre atrium og hypertrofi av veggen diagnostisert, med liten trombi i øret. I dette tilfellet forblir størrelsen på venstre ventrikel uendret. På høyre ventrikel - veggene er forstørrede, med merkbar fortykning. Lungeårene og arterien blir også utvidet.

Vaskulær forkalkning og dens typer

Forkalket plakk på blodårene - en av de vanligste årsaker til hjerteinfarkt og slag, på grunn av en betydelig innsnevring av hulrommet mellom deres vegger. Det forhindrer revers blodstrøm fra hjertet. Dette forstyrrer sirkulasjonen av en stor sirkel, noe som fører til mangel på blodtilførsel til myokard og hjerne og ikke tilfredsstiller deres behov for oksygen.

Mekanismen for utvikling av kalsifisering av fartøy er delt inn i følgende typer:

 • Kalsinering metastatisk, som bli årsaken til feilfunksjoner (sykdommer) individuelle organer, f.eks, nyre, tarm, etc. Hos eldre mennesker og i barndommen utvikles forkalkning fra overdreven inntak av D-vitamin. Ofte har denne type kalsifisering ingen kliniske tegn.
 • Interstitiell (universell) forkalkning eller forkalkning er metabolisk. Det er forårsaket av økt følsomhet for organismen for kalsiumsalter (forkalkning). Fremgang, alvorlig lekkasje sykdom.
 • Beregning dystrophic. Dette forkalkning av hjertet som fører til dannelsen av "stein hjerte" med perikarditt eller "light armert" med pleuritt, forårsake nedsatt hjertefunksjon og kan føre til trombose.
 • Hos barn observeres ofte idiopatisk (medfødt) forkalkning, som oppstår i patologiene i utviklingen av hjertet og blodkarene.

Kalkning av abdominal aorta

Til døden i løpet av et år kan det resultere i en aneurisme i abdominal aorta. Noen ganger dør en person plutselig fra indre blødninger i bukhulen, forårsaket av ruptur av en aneurysm. Årsaken til denne sykdommen er kalsifisering av abdominal aorta. Det oppdages under gjennomgang av fluoroskopi.

De viktigste symptomene på denne sykdommen er magesmerter som oppstår etter hvert måltid, som etter hvert som sykdommen utvikler, øker, så vel som intermitterende claudikasjon.

Elimineres av en kirurgisk operasjon - reseksjon av en aneurisme. I fremtiden utføres proteser på et eksternt aorta-område.

Intrakardialkalkning

Den patologiske prosess av kalkavleiringer på veggoverflaten til sklerotiske fortykninger korde infarkt og dets filamenter, baser og flikene ventiler (intrakardial forkalkning) fører til det faktum at det er en endring i vev fysikalsk-kjemiske egenskaper. De akkumulerer alkalisk fosfatase, noe som akselererer dannelsen av kalsiumsalter og bidrar til deres nedsettelse på nekrotiske steder. Noen ganger blir intrakardialkalkning ledsaget av sjeldne og noen ganger uventede manifestasjoner, for eksempel skader på endotelet og dets ekskoriering. I noen tilfeller er det et brudd på endotelet, noe som forårsaker trombose av ventiler.

Trombose er farlig fordi den fører til sepsis og tromboendokarditt. I medisinsk praksis er det mange tilfeller der trombose helt blokkerte mitralringen. På grunnlag av intrakardiell forkalkning kan utvikle stafylokokk emboliske hjernehinnebetennelse, som nesten alltid ender i døden. Når kalsifisering sprer seg over store områder av ventilflikker, blir dets vev myknet og caseous massene dannes på dem. Med ventilklapper kan caseous migrere til nærliggende områder av myokardiet.

Det er to typer intrakardialkalsifisering:

 1. Primær (degenerativ, alder), hvis opprinnelse ikke alltid er kjent. Ofte observeres med aldring av kroppen.
 2. Sekundær, oppstår på bakgrunn av sykdommer i hjerte-og endokrine systemer, nyrer, etc.

Behandling av primærkalsifisering reduseres for å forhindre forekomst av dystrofiske forandringer forbundet med aldring av kroppen. Ved sekundær forkalkning elimineres årsaken som forårsaker dannelsen av kalkholdige utvekster på veggene til karene og ventilene.

angioplastikk - metode for eliminering av forkalkning

En vanlig metode for behandling av visse hjertesykdommer, spesielt myokardinfarkt ballong-angioplastikk brukes (gjenvinningskar lumen av en oppblåsbar ballong). Denne metoden utvider koronararteriene, klemmer og flater kalsium utvoksninger på veggene deres, overlapper lumenene. Men det er vanskelig å gjøre dette, siden i ballongene er det nødvendig å skape et trykk som er dobbelt så høyt som det som brukes til behandling av infarkt. I dette tilfellet er det noen risikoer, for eksempel trykksystemet eller kanen selv ikke tåler økt til 25 atm. trykk og brast.

Kliniske egenskaper

Oftest intrakardielle forkalkning symptomer i de senere stadier, når kalkavleiringer har allerede forårsaket store fysiologiske forandringer i hjerte struktur og føre til sirkulasjonsproblemer. En person opplever uregelmessig hjerteslag, opplever smerter i hjertet og permanent svakhet. Han er ofte svimmel (spesielt med en skarp endring i posisjon). Den konstante følgesvenn av forkalkning er kortpustethet. I begynnelsen avtar det i hvilemodus, men med sykdomsprogresjonen registreres det selv under en natts søvn. Det kan være korte faints og kortvarig bevissthetstap.

Hovedårsakene til kalsifisering er brudd på reguleringen av metabolske prosesser. Det kan være forårsaket av en dysfunksjon i det endokrine system, noe som fører til redusert produksjon av kalsitonin og paratyroidhormon. Dette blir en årsak til sykdommer i syre-base-balansen i blodet, noe som fører kalsiumsalter ikke lenger oppløses i fast form avsettes på beholderveggene.

Ofte er kalsifisering forårsaket av nyresykdom (kronisk nefritt eller polycystose), svulster og myelomsykdommer. Kalkning av arteriene kan oppstå i den postoperative perioden, mot bakgrunnen av traumer av bløtvev under implantasjonen av funksjonelle enheter. Limkonglomerer av store størrelser er oftest dannet i områder med dødt vev eller med dystrofi.

Moderne diagnostiske metoder

Høy dødelighet blant pasienter med diagnose av forkalkning av hjerte eller aorta gjør at leger over hele verden søker nye og forbedrede metoder for å diagnostisere denne sykdommen. På scenen av kliniske studier er følgende metoder:

 • ELKG (elektronisk stråleberegnet tomografi), som gir en kvalitativ vurdering av kalsinering.
 • To-dimensjonal ekkokardiografi, gjennom hvilken visualisering av kalsinitter oppnås. De oppdages i form av flere ekkoer. Denne teknikken gjør det mulig å avdekke anatomiske forstyrrelser, men gir ikke et kvantitativt estimat av forekomsten av kalsinering.
 • Ultralyd. Med hjelpen er det mulig å identifisere forkalkningen av karenees vegger, men det tillater ikke å etablere tilstedeværelse og grad av forkalkning av aortaklaffene.
 • Ultralyd densitometri. Det utføres gjennom Nemio-diagnostisk systemet fra TOSHIBA. Den inkluderer en hjertesensor i form av et faset array og et datakardiale program IHeartA. Denne enheten lar deg diagnostisere omfanget av forkalkning i forhold til Mean.
  1. Hvis Mean er mindre enn 10, er det ingen kalkning av AK;
  2. Hvis 10 17 indikerer en betydelig økning i kalkholdige forekomster (klasse 3).

Det er spesielt viktig å tidssvarende og korrekt diagnostisere graden av forkalkning under graviditet. Med en høy grad av forkalkning har ofte problemer under fødsel, som kalsium kan avgjøre ikke bare på ventiler i hjertet, men også i morkaken. Hvis en diagnose er gjort av forkalking av 1. grad, bør du begrense bruken av matvarer med høyt kalsium. Det anbefales å ta multivitaminer og preparater med høyt innhold av magnesium.

Folk oppskrifter mot forkalkning

Det antas at det er mulig å stoppe utviklingen av forkalkning ved hjelp av folkemidlene basert på hvitløk. Den unike egenskapen til dette anlegget for å oppløse kalkholdige forekomster ble funnet av europeiske forskere som gjennomførte studier av effekten av dets biologisk aktive substanser på blodkar. For forebyggende formål er en dag nok til å spise bare to dentikler.

Kinesiske healere forberedt hvitløk tinktur fra 300 g skrællede og knuste hvitløksklyv og 200 gram alkohol (vodka). Etter en 10-dagers infusjon ble den tatt som følger:

 • 5 dager, starter med en dråpe på 50 ml kald melk, tre ganger om dagen, med hver tilsetning tilsatt en dråpe. På kvelden på den femte dagen skal du drikke 50 ml melk med 15 dråper hvitløkstinktur.
 • 5 dager, reduserer en dråpe for hver avtale. På den tiende dagen om kvelden må du drikke 50 ml melk med en dråpe infusjon.
 • Ta deretter 25 dråper for hver dose til tinkturen er over.

Resept av "Elixir of Youth", som tibetanske munker pleide å rense blodårene og forlenge livet:

 • De tokfor 100 gram tørr gresskamille, morwort og bjørkeknopper. Blandingen ble grundig blandet og malt. En spiseskje av den forberedte samlingen ble brygget 0,5 liter kokende vann og insistert i 20 minutter. Et glass varm, filtrert infusjon, med tilsetning av en spiseskje honning, må være full på kvelden før sengetid. Den andre delen er full i morgen på en tom mage.

Begge disse balmene effektivt rense fartøyene, eliminere tegn på atherosklerose og forkalkning av aortas vegger, returnerer dem deres elastisitet. Bruk dem anbefales hvert femte år.

En farlig sykdom hovedsakelig hos folk i alderen - kalsifisering av hjertet

Hvis det er et brudd på kalsiummetabolismen, blir den vasket ut av bein og deponert i vev, der det ikke skal være normalt. Kalkning av hovedkarene og hjertehjulets hjerteforstyrrelser forstyrrer intrakardial og systemisk sirkulasjon, fungerer som en risikofaktor for hjerteinfarkt. For behandling brukes magnesiumsalter, hypotensive og kardiotrofe midler. I dannelsen av hjertesykdom på grunn av forsegling av ventiler vist operasjon.

Les i denne artikkelen

Årsaker til forkalkning av hjertet

Avsetningen av kalsiumsalter i hjertet utvikler seg oftest etter hjerteinfarkt eller betennelse i myokardiet. Faktorer som bidrar til overgangen av dette makroelementet fra blod til vev inkluderer:

 • Utilstrekkelig inntak eller økt tap av magnesium;
 • dystrofi av hjertemuskelen, inkludert alder;
 • Fokus på kronisk betennelse;
 • forstyrrelse av parathyroid kjertler;
 • avvik fra normen for indikatoren for syre-basebalanse;
 • ødeleggelse av beinvev
 • nyresykdom.

Vi anbefaler at du leser artikkelen om aterosklerose av aorta og ventilens nederlag. Fra det vil du lære om årsakene og konsekvensene av patologi, diagnose og behandling.

Og her er mer detaljert om blokkaden av beina til hans bunt.

Utvikling av en lidelse på ventiler, aorta, kar, myokardieventiler

Nekrose og arrvev, implantater, aterosklerotiske plakk, trombi, dvs. et unormalt vev, blir utsatt for forkalkning. Brudd på fettmetabolismen stimulerer kalsifisering, siden kolesterol kombinerer med kalsiumioner for å danne kalkholdige forekomster. Derfor er aterosklerotiske endringer vurdert som et stadium før kalsinering.

Disse prosessene utvikles på steder med den største belastningen på ventiler og vaskulære vegger. Begrepet skjer som regel nederlag av en aortal, og deretter og mitralventilen. Senere blir septum og venstre ventrikel kalsifisert. Ventilventiler mister elastisitet og mobilitet. Stenose av hullene dannes. Kalsium er den vanligste årsaken blant kjøpte hjertefeil i voksen alder.

Klassifisering av forkalkning

Beregning av blodkar og ventilerte hjerteventiler er primær og sekundær. Det første alternativet refererer til aldersrelaterte endringer i kroppsvev. Det oppdages hyppigere hos eldre kvinner, aldring av hjerteventiler har et irreversibelt kurs og alvorlige kliniske tegn. Sekundær prosess utvikler seg med betennelse eller unormal struktur av valvulære apparater.

Avhengig av utviklingsmekanismen (patogenese), utmerker seg slike former for patologi:

 • Metastatisk. Kalsium kommer fra blodet, der det inneholder en overdreven mengde. Det adskiller seg i mangfoldet av lesjoner. Det oppstår i brudd på bein, svulster, tarmsykdommer, nyrer, overskudd av vitamin D.
 • Dystrofe. Ofte når nedsatt absorpsjon av kalsium områder med nekrose (infarkt) eller kronisk inflammasjon (myokarditt, vaskulitt, perikarditt).
 • Metabolisk (metabolisk). Det oppstår selv med lavt kalsium i blodet, fordi det ikke kan beholdes i det. Det oppstår som en systemisk eller lokal skade.

Symptomer på sykdommen

Til tross for den utbredte prevalensen og alvorlige kliniske manifestasjoner, blir sjeldne diagnoser sjelden gjort i pasientens liv. Årsaken til dette er fraværet av spesifikke symptomer. Tegnene på patologi ligner andre sykdommer, som skjuler seg som:

Tapet på abdominal delen av aorta forårsaker smerter i magen, flatulens, fordøyelsessykdommer. Ved kalkning av thoracic-delen er det heshet av stemmen, en følelse av "klump" i halsen. I tillegg er det en rekke vanlige manifestasjoner: komprimering under huden, lav leddmobilitet, synshemming, vekttap.

Hva er risikoen for forkalkning av hjertet?

Kalkulering av myokardieventiler i lang tid viser ikke symptomer, men det fremskredende kurset medfører slike komplikasjoner:

 • koronar insuffisiens og iskemi;
 • angrep av kvelning;
 • hjerte astma;
 • bakteriell endokarditt;
 • rytmeforstyrrelser;
 • hjerteinfarkt.

Innskudd av kalsiumsalter skade det indre skallet i hjertet, noe som kan forårsake brudd med dannelsen av blodpropper. Det er farlig å rive blodproppen og tette dem med perifere kar. Kalkulatorer er utsatt for betennelse i utviklingen av endokarditt.

Endokarditt og myokarditt som følge av forkalkning av hjertet

Diagnostiske metoder

For å oppdage kalsifisering av hjertet, er det nødvendig å undersøke tilstedeværelsen av slike sykdommer:

 • Hjertesykdom. Beregning av ventiler er mulig hvis alle andre årsaker er utelukket (blodprøve, ultralyd og røntgen).
 • Hjertet mumler på PCG i mangel av en defekt, bevist med ultralyd eller en EKG-studie. Støy kan være i systole eller diastole, grovt timbre.
 • Atrieflimmer, bradykardi, blokkering av stiene. Når overvåking avslører angrep av ventrikulær takykardi, ekstrasystoler på EKG.
 • En forlengelse av mitralventilen eller aortaklappen.

Pasienter med hjerte uforklarlig støy, sirkulasjonssvikt eller symptomer på myokardial iskemi, som ikke passer inn i det typiske mønster, er det nødvendig å foreta en ultralyd og røntgenundersøkelse av hjerte og store fartøy. Hvis det er vanskelig å formulere diagnosen, anbefales CT og MR.

Behandling av pasienter

Sværheten ved å håndtere pasienter med forkalkning er at de dannede forekomstene ikke reverseres. Derfor kan du bare forsøke å redusere prosessens progresjon.

Terapeutiske hendelser

For å normalisere metabolske prosesser, anbefales det å redusere inntaket av kalsium fra mat og medisiner, og produkter som inneholder magnesium og preparater med innholdet bør økes. Anbefales også magnesiummagnesiumvann og avvisning av meieriprodukter og vitamin D. Soling er forbudt for slike pasienter i solen eller i solariumet.

Valg av narkotika

Med kalsifisering er mulighetene for medisiner begrenset. Mange medisiner som brukes til å behandle iskemi (nitrater, hjerteglykosider) foreskrives med forsiktighet.

Hvis det er nødvendig å kompensere for sirkulasjonsmangel, er fordelen angiotensin-konverterende enzym (ACE) -hemmere og diuretika. Gode ​​resultater ble oppnådd ved antikoagulasjonsbehandling av Cardiomagnum, Warfarin.

I kompleks terapi brukes magnesiumpreparater. De anbefales å søke månedlige kurs med ukentlige pauser i løpet av året.

Kirurgisk løsning

Avser en effektiv, men sjelden brukt metode. For å forbedre blodstrømmen, er det foreskrevet å fjerne kalsitt fra arterien, dilatere karet med en ballong, installer stenten i koronarbeinene. Ved innsnevring av hjertets åpninger eller store arterier på grunn av stenose blir de dissekert med påfølgende plast.

Ballongangioplastikk som kirurgisk metode for kalsifiseringsbehandling

Folkemidlene

Fytopreparasjoner kan anbefales for kalsifisering, da de kan brukes i lang tid. De har en vanndrivende og rensende effekt, normaliserer kolesterol og mineral metabolisme. Urter har svak toksisitet, noe som er viktig for eldre pasienter.

De mest effektive folkevarianter av forkalkningsbehandling er:

 • Samling av urter, rensing fartøy og fjerning av salter. Den inneholder i like store mengder krydderurtet av St. John's wort and motherwort, bjørk knopper, blomsterstand av immortelle og kamille. Før du forbereder infusjonen, bør de knuses så forsiktig som mulig, og bruk en spiseskje av samlingen til 400 ml kokende vann. Brygg i en termos, drikk varm med en skje honning i to satser.
 • Vodka ekstrakt av hvitløk. For 200 ml vodka blir det tatt 300 g hvitløklobber, fint malt. Forbered deg i 10 dager, stå på et mørkt sted. For behandling på den første dagen trenger du 1 dråpe, på den andre - 2 og så videre 25. Dette er en enkelt dose, mottakets frekvens er tre ganger om dagen. Drypp bedre på en spiseskje melk.

Se på videoen om kalsifisering og behandling med folkemidlene:

Kosthold som en integrert del av terapien

Fra kostholdet utelukkes fete kjøttprodukter, melk og sure melkdrikker, ost og hytteost. På grunn av det høye innholdet av kalsium, må du kaste bort nøtter og frø, soya og bønner, grønne grønner, kål. Det anbefales å begrense sterke væsker og bordsalt. På menyen må du bruke:

 • kli,
 • havremel og bokhvete groats,
 • sjøkale,
 • tørket aprikoser,
 • bananer,
 • rødbeter,
 • sjøfisk,
 • tomater.

Prognose for pasienter

I de fleste pasienter øker tegn på forkalkning gradvis. De kan forverre eksisterende aterosklerotiske vaskulære endringer. Særlig farlig er blokkeringer av lungearteri-kalkning og bakteriell endokarditt. Med disse komplikasjonene, så vel som en alvorlig grad av hjertesvikt, er prognosen ugunstig.

Forebygging av utvikling av patologi

Hvis progresjonsgraden av kalsifisering av blodkar er vanskelig å påvirke, er det tiltak for å forhindre forgjengeren - aterosklerose, kjent:

 • nektelse fra røyking og alkoholmisbruk;
 • vedlikehold av arterielt trykk ikke høyere enn 140/85 mm Hg. Artikkel.;
 • en diett med tilstrekkelig mengde plantefiber og lavt i fettstoffer,
 • vanlig trening.

Kalsiumhjerte manifesteres ved avsetning av kalsiumsalter på ventilfliker. Dette kan være en konsekvens av det økte innholdet i denne makroelementet i blodet, dystrofiske prosesser i kroppens vev, et brudd på stoffskiftet. Kalkulatorer fører til dannelse av hjertesykdom, forverrer koronar blodstrøm og øker manifestasjonen av aterosklerose.

Vi anbefaler at du leser artikkelen om dyspné med angina pectoris. Fra det vil du lære om de viktigste årsakene til dyspnø i pasienten, metoder for diagnose og terapi.

Og her er det mer detaljert om okklusjon av kar på ben eller føtter.

For å bekrefte diagnosen er det nødvendig å undersøke og påvise flere kriteriene for sykdommen. Behandling er rettet mot å stoppe utviklingen av vaskulær malignitet og hjerteapparat. For dette bruk stoffer med magnesium, folkemusikk og generell terapi. Ved alvorlig svikt på grunn av stenose av aorta- eller mitralventiler, er kirurgi indisert.

Det er ganske vanskelig å oppdage ventilkalkning. Det kan være både mitral og aorta, direkte aorta og dets rot. Det er to grader skader - 1 og 2.

Den avslørte blokkaden av beina til bunten Guiss indikerer mange avvik i myokardets arbeid. Det er høyre og venstre, full og ufullstendig, grener, forgrening. Hva er faren for blokkering hos voksne og barn? Hva er EKG-tegn og behandling?

En slik formidabel patologi, som aterosklerose i aorta og ventiler, manifesteres hovedsakelig hos eldre. Under visse årsaker oppstår lesjoner av aorta og mitralventiler, som i fremtiden vil føre til alvorlige konsekvenser.

Generelt er sklerosen av Menkeberg lik den konvensjonelle aterosklerose ved symptomer. Men sykdommen manifesteres ved forkalkning av veggene, og ikke ved avsetning av kolesterol. Hvordan behandle arteriosklerose Menckeberg?

Årsakene til at det kan finnes en fortykkelse av veggene i aorta og dens rot kan være i inflammatoriske og aterosklerotiske prosesser. Symptomer kan lett forveksles med andre sykdommer. Behandlingen er kun valgt av en lege, folkemidlene går bare i komplekset etter avtale.

Hvis det var kortpustethet med angina pectoris, hvilke legemidler kan bare drikke en lege. Tross alt må vi forstå hva slags dyspné - spenning eller annen type. Så hvordan og hva å behandle for å eliminere ubehagelige symptomer?

Fibrene i hjerteventiler utvikles etter overførte smittsomme sykdommer, revmatisme. Kan skade aorta, mitralventilen. Diagnose begynner med analyse av blod, urin, EKG. Behandling er ikke alltid nødvendig.

Det er en svikt i hjerteventilene i ulike aldre. Den har flere grader, begynner med 1, samt spesifikke funksjoner. Hjertefeil kan være med mangel på mitrale eller aorta ventiler.

Hjertets myxoma kan plutselig dukke opp, og det regnes også som arvelig. Det er en svulst i atriumet, ventrikelen, mitralventilen. Symptomene er spesifikke, ikke alltid synlige på EKG. Behandlingen består i fjerning ved operasjon.

Les Mer Om Fartøyene