Mekanisme for utvikling, diagnose og behandling av forkalkning av aorta

Kalsium er hovedbygningen i menneskekroppen, men opphopningen har en negativ effekt på helse. Hvis kalsium ikke fjernes fra kroppen, begynner det å trenge inn i blodet. Dette provoserer avsetning av kalsium på vegger av fartøyene, inkludert aorta. Således oppstår forkalkning av aortaklaffen. Denne tilstanden er farlig fordi det største fartøyet i kroppen mister sin elastisitet. En økning i blodtrykk kan utløse et brudd på aorta og øyeblikkelig død.

Mekanismen for utvikling og årsaker

Sykdommen strekker seg ikke bare til aortaväggen, men også til aortaklappen i hjertet. Ifølge statistiske data blir hver femte feil i valvulærapparatet provosert ved forkalkning. Denne overførte patologien til aortaklappen kalles også ekte stenose.

Kalkning av aorta fører til en endring i ventilens struktur, sammensmeltingen av ventiler, noe som provoserer dens mangel. Dette fenomenet fører til at under blodstrømmen fra venstre ventrikel inn i aorta er det et sterkt trykkfall. I hulrommet i ventrikkelen økes blodtrykket, men ved aortaens munn minker det kraftig. På grunn av dette mister kaviteten i ventrikkelen sin elastisitet, og veggene er hypertrofierte. Dette fenomenet fører til en svekkelse av funksjonene til venstre ventrikel og en reduksjon i volumet av utblodning av blod fra det. Den hemodynamiske overbelastningen, hvorfra venstre ventrikel lider, strekker seg til atriumet og til karene i den lille sirkulasjonen.

På grunn av opphopning av kalsium i kroppen, kan en person utvikle en forkalkning av ikke bare aorta, men også mitralventilen. I dette tilfellet er kalsium lagdelt på den fibrøse ventilringen. Mange mennesker med kalsinose har ingen abnormiteter i ventilfunksjonen, men det er fare for å utvikle mitralregurgitasjon når en systolisk blodstrøm fra venstre ventrikel til venstre atrium oppstår.

Årsakene til overdreven akkumulering av kalsium i blodet er:

 1. Alder: hos eldre mennesker blir kalsium skyllet ut av bein og penetrerer inn i blodet.
 2. Nyresykdom: Manglende evne til å skille ut kalsium bidrar til akkumulering i kroppen.
 3. Økt absorpsjon av kalsium i tarmen.
 4. Krenkelse av prosessen med kalsiumabsorpsjon av beinvev.
 5. Diabetes mellitus.
 6. Hjertefeil.
 7. Fedme.
 8. Usunn livsstil.
 9. Arvelighet.
 10. Åreforkalkning.
 11. Revmatisk valvulitt.

symptomer

Ved kalkning av ventilapparatet observerer en person slike symptomer:

 • kortpustethet;
 • forstyrrelse av hjertets rytme;
 • smerte i hjertet;
 • episoder av bevissthetstap.

Alvorlig forkalkning av ventilen kan forårsake et angrep av hjertesyma eller kvelning. Kalsiumavsetning på den indre delen av aortaväggen provoserer ofte brudd. Tegnene på denne farlige tilstanden er:

 • akutt smerte i brystet eller magen;
 • en kraftig reduksjon i blodtrykk og puls;
 • bevissthetstap
 • kvalme og oppkast;
 • blanchering av huden eller dens cyanose;
 • ufrivillig avføring (vannlating).

Med slike symptomer trenger en person nødhjelp.

Diagnose og behandling

Bestem tilstedeværelsen av forkalkning av aorta og aortaklaff kan gjøres ved hjelp av slike metoder:

 • ultralyd undersøkelse av hjertet;
 • bryst røntgen;
 • hjerte kateterisering;
 • ventrikulografi;
 • aortography;
 • ultralyd.

Resultatene av forskningen deklareres av den behandlende legen. Etter at diagnosen er gjort, bestemmer spesialisten taktikken for å behandle pasienten. Vanligvis inkluderer terapi:

 1. Inntak av kalsiumantagonister med høy konsentrasjon av magnesium: Verapamil, Tiapamil, Felipamine.
 2. Ta medisiner for å stabilisere blodtrykket: Nitro-5, Sustonite, Arfonada.
 3. Mottak av diuretika: Veroshpirona, Furosemida.

Hvis kalkning provoserer atrieflimmer, vises en person Digoxin. I tilfelle trussel om utvikling av hjertesvikt eller aorta-brudd, er avgjørelsen truffet til fordel for kirurgisk behandling. Ved forkalkning av følgende:

 1. Bytte av den berørte ventilen med kunstig (hvis aortaklaffen er påvirket).
 2. Aortisk ballongvalvuloplasti eller omkjøring med bruk av vaskulær protese (hvis hele aorta er berørt).

Utviklingen av forkalkning kan forebygges ved hjelp av folkemidlene. De kan være et effektivt tillegg til tradisjonell terapi. Men før du tar folkeslag mot kalsifisering, bør du konsultere en lege.

Hvitløk brukes til å senke kalsifiseringsprosessen. Det fremmer normalisering av trykk, forebygging av aterosklerose og oppløsning av kalsiumavsetninger på blodkarets vegger. Hjemme kan du forberede et effektivt middel:

 1. Du må ta 300 gram hakket hvitløk og hell dem et glass vodka.
 2. Beholderen med arbeidsstykket legges på et mørkt sted i en uke.
 3. De første 5 dagene tar agenten tre ganger om dagen for 1 dråpe. Det anbefales å legge medisinen til melk. Daglig øker antall dråper med 1 (for hver dose). Så på dag 5 skal en person ta 15 dråper hvitløktinktur.
 4. Fra 5. dag reduseres antall dråper tatt om gangen med 1.
 5. Fra den tiende dagen må du ta 25 dråper per dag.

Behandlingsforløpet er 4 måneder med en 2 måneders pause.

Agenten som er fremstilt i henhold til følgende oppskrift, anses som effektiv:

 1. Du må ta 100 gram tørr kamille, bjørk knopper og morwort. Alt skal knuses.
 2. Urteblanding skal helles i 0,5 liter kokende vann og insistere i 20 minutter.
 3. Et glass filtrert avkok, sammen med en teskje honning, er full før du går i seng, og den andre delen - om morgenen på tom mage.

Under behandling av forkalkning bør du begrense inntaket av matvarer som er rike på kalsium. Det anbefales også å kontrollere kroppsvekten og ikke tillate innsamling av ekstra pounds.

Diagnose og moderne behandling av forkalkning av hjertets kar, dets ventiler og aorta

Kalsinose i medisin kalles vanligvis brudd på utveksling av kalsiumioner i kroppen. Under påvirkning av ulike årsaker er makroelementet deponert i alle organer og vev, men de store trunkkarene og veggene til ventiler i hjerteventilene lider spesielt. Hvilke faktorer påvirker utviklingen av forkalkning av aortas vegger, hvordan sykdommen manifesterer seg, diagnostiseres og behandles: svarene på disse og andre spørsmål finnes i vår gjennomgang.

Relevans av problemet

Hjertet er hovedorganet i sirkulasjonssystemet, som utfører pumpefunksjonen og pumper opptil 360 liter blod hver time. Kommunikasjonen mellom sine isolerte kamre - atria og ventrikler, samt mellom hjertehulen og karene som kommer fra den - utføres via ventilsystemet. Ventiler er fremspring av endokardiumbladet, synkront svingende og lukning på tidspunktet for systol og diastol.

Fra hjertets venstre hjertekammer forlater aorta - en stor stamme som bærer oksygenholdig blod og gir opphav til alle andre arterielle karer i menneskekroppen, inkludert koronararterier.

Avhengig av den overordnede lokaliseringen av avsetningen av Ca2 + -ioner i organene i sirkulasjonssystemet, er det mulig å utvikle:

 • forkalkning av aorta
 • forkalkning av blodkar (koronararterier);
 • forkalkning av hjerteventiler.

Vær oppmerksom! Ifølge statistikken er kalsifisering av hjerte og blodkar på tidspunktet for obduksjon diagnostisert hos 65% av pasientene over 60 år. Intravital diagnose er vanskelig på grunn av mangel på kliniske symptomer og ufullstendige undersøkelsesmetoder.

Hvorfor utvikler sykdommen?

Ca² + ioner kan deponeres i alle arterier, årer og kar i mikrocirkulasjonsbunnen. Hjertet i hjertet og forkalkning av hjerneskader er spesielt farlig. De forårsaker raskt sirkulasjonsforstyrrelser, levende kliniske symptomer og risikoen for alvorlige komplikasjoner (hjerteinfarkt, hjerneinfarkt). Kalsifisering av aorta og hjerteventiler er oftest forårsaket av metabolske forstyrrelser i kroppen. De kan være relatert til:

 1. Sykdommer i parathyroidkjertelen, ledsaget av hyperparathyroidism - adenom, ondartede neoplasmer.
 2. Andre endokrine sykdommer inkluderer binyrene, skjoldbrusk og seksuelle kjertler.
 3. Tarmens tarm og fermentopatier forbundet med nedsatt absorpsjon og absorpsjon av kalsiumioner.
 4. Polycystisk nyresykdom, nefropati og andre sykdommer i urinsystemet som hemmer evakuering av kalsium fra kroppen.
 5. Utsatt akutt revmatisk feber.

Parathyroid kjertler er små kjertelformasjoner som produserer parathyroid hormon som regulerer prosessene med kalsiumtransport fra beinvev til blodet. De befinner seg i begge lobes av skjoldbruskkjertelen, noe som gjør at de kan betraktes sammen som et kompleks av endokrine organer.

Blant risikofaktorene som fremkaller metabolske og endokrine sykdommer, allokeres:

 • bløtvevsskader og beinfrakturer;
 • hypervitaminose D;
 • ondartede neoplasmer av forskjellig lokalisering
 • blodsykdommer;
 • medfødte og anskaffe hjertefeil;
 • de overførte operasjonene på hjerte og arterier (aortokoronary shunting, stenting, transplantasjon);
 • vaskulære anomalier assosiert med dannelsen av fibrose av deres indre vegg;
 • osteoporose;
 • degenerative endringer i kroppen i alderen;
 • arvelig predisposition;
 • arteriell hypertensjon;
 • aterosklerose og andre dyslipidemiske syndromer;
 • diabetes mellitus;
 • dårlige vaner - røyking, alkoholmisbruk;
 • fedme.

Vær oppmerksom! Studier innen biokjemi har vist at forkalkning av arteriene også kan forekomme med mangel på magnesium i kroppen.

Dermed er det mer enn tjue årsaker og risikofaktorer som forårsaker dannelse av forkalkning av kranspulsårene og aorta. Deres innflytelse på kroppen utløser visse patogenetiske prosesser som fremmer overgangen av den flytende delen av kalsium til faste salter og deres avsetning i veggen av blodkar og hjerteventiler.

I medisin er det tre typer syndromdannelse:

 1. Metastatisk forkalkning utvikler seg vanligvis etter nederlag av en hvilken som helst indre organ - nyre eller lever. I barndommen utvikler denne typen metabolsk lidelse med overskytende D-vitamininntak hos eldre pasienter - som følge av ufrivillige endringer.
 2. Hva er interstitial kalsifisering? Det er forbundet med alvorlige metabolske forstyrrelser i kroppen, er alvorlig og forårsaker raskt levende kliniske symptomer.
 3. Dystrofisk kalsinering er en konsekvens av inflammatorisk skade på hjertemuskelen. Noen ganger kan det bli utviklingen av et "karpehjertet hjerte" - en signifikant forkalkning av perikardialveggene, som forstyrrer den normale kontraktile aktiviteten til atria og ventrikler.

Kliniske manifestasjoner

I lang tid manifesterer sykdommen seg ikke på noen måte: dets symptomer er fraværende både i fase av metabolske forandringer og ved primærkalsifisering. Første tegn på forkalkning forekommer bare ved dannelsen av tette store plakk som forstyrrer det normale vasculære systemets funksjon.

Hjerteventil sykdom

Ifølge den anatomiske strukturen i hjertet utmerker seg fire ventiler:

 • mitral (MK) plassert mellom venstre seksjoner i hjertehulen;
 • aorta, plassert mellom venstre ventrikel og aorta;
 • trehvalvaty, forbinder de rette delene av hjertet;
 • pulmonal, forbinder bukspyttkjertelen og lungekroppen.

Den vanligste forkalkningen av aortaklappen. Dette skyldes trolig de fysiologiske egenskapene til ventilene som hindrer den patologiske strømmen av blod fra LV til aorta under diastolen (avslapping). Mesteparten av forkalkningen av valvulære klaffer skjer mot bakgrunnen av degenerative og degenerative prosesser. Inflammede, hovne, spikete stoffer som tiltrekker ioner av et makronæringsstoff. Innen kort tid danner de volumetriske formløse kalkholdige vekst som betydelig kan redusere hullets diameter mellom LV og aorta.

Alle disse patogenetiske prosessene forårsaker den oppkjøpte hjertesykdommen - stenose (innsnevring) av aortaklappen.

Sykdommen har flere påfølgende stadier:

 1. Kompensasjonstrinn. Ved det observeres hyperfunksjonen - styrking av kontraktil aktivitet i en venstre ventrikel som forsøker å tømme helt fra et blod gjennom stenotisk aortaklaff. I lang tid lykkes han, og symptomer på hemodynamiske lidelser er fraværende. Hjertet kan imidlertid ikke fungere i en slik tidsmodus på ubestemt tid, og pasienten utvikler deretter et stadium av subkompensasjon.
 2. Fase av subkompensasjon. Mer og mer blod begynner å samle seg i hulrommet i venstre ventrikkel. Det er sin tonogene ekspansjon - dilatasjon. Forsøk å evakuere et stort volum blod, hjertet krymper sterkere, arbeider med slitasje.
 3. Dekompensasjonsstadiet er ledsaget av myogen dilatasjon - Kontraktiliteten til LV reduseres dramatisk, og pasienten utvikler hjertesvikt.

Blant symptomene på forkalkning er ventiler av aortaklappen:

 • svimmelhet;
 • generell svakhet, tretthet
 • besvimelse som oppstår ved fysisk, psykomatisk lasting, rask forandring av kroppsstilling;
 • fremvoksende dyspnø, senere - angrep av kvelning forårsaket av akutt venstre ventrikulær svikt (hjerteastma).

Uten nødvendig behandling er det et brudd på hemodynamikk og i høyre hjerte. I dette tilfellet klager pasienten på hevelse av ekstremiteter, alvorlighetsgrad i riktig hypokondrium.

Kalkning av mitralventilen er en annen vanlig variant som påvirker hjertevevet. Hans kliniske bilde er i stor grad avhengig av sykdomsstadiet:

 1. Kalsium 1 grad (kompensert) har ennå ikke kliniske symptomer. Patogenetisk preges det av en økning i nivået av kalsium i blodet og en primær forkalkning av ventilflapper.
 2. Fase 2 av sykdommen er preget av en forverring av pasientens tilstand og utseendet til de første symptomene. Det er forbundet med overstretching av veggene i venstre atrium, som ikke er fullt utgitt fra blodet, og en reduksjon i hjerteutgangen.
 3. Fase 3 (dekompensert) - ledsaget av tegn på pulmonal hypertensjon og sirkulasjonssuffisiens.

Klinisk manifesteres avsetningen av kalsiumsalter i ventralene til mitralventilen:

 1. Kortpustethet, som utvikler seg med intens stress. Senere taper toleransen mot fysisk aktivitet, og en følelse av mangel på luft kan forstyrre pasienten og i ro.
 2. Rapid tretthet, svakhet.
 3. Subjektive følelser av forstyrrelser i hjertets arbeid.
 4. En hoste med blodstrekker eller lyse skarlagen slem.
 5. Cyanotiske lepper, blek hud i ansiktet, en karakteristisk lys "mitral" rødme på kinnene.

Mindre vanlige er lesjoner av tricuspid (tricuspid) og pulmonale hjerteventiler. De blir ledsaget av stagnasjon i systemet med generell sirkulasjon (hule årer):

 • kortpustethet under trening;
 • rask tretthet;
 • ødem, senere - ascites;
 • vekt, en følelse av raspiraniya i riktig hypokondrium.

Tap av kranspulsårene

Ved forkalkning av kranspulsårene blir blodtilførselen av hjertet sterkt svekket, og symptomene på sykdommen vises raskt nok.

Forstyrrelser i blodtilførselen av den menneskelige "motoren" fører til utseendet på typiske tegn på angina pectoris - "angina pectoris". Pasientene klager over:

 • smerte bak brystbenet av en pressende, brennende natur, intensivere med fysisk anstrengelse, psyko-nomisk stress;
 • Spredning av smertefulle opplevelser i arm, nakke, venstre skulder;
 • kortpustethet, følelse av mangel på luft.

Hos pasienter med forkalkning av kranspulsårene øker risikoen for å utvikle kardiovaskulære komplikasjoner, inkludert akutt myokardinfarkt, betydelig.

Vær oppmerksom! En sunn koronararterie er fleksibel og elastisk. Med fysisk aktivitet kan den strekke seg, møte det økende behovet for hjertemusklene i oksygen og nødvendige næringsstoffer.

Et infarkt er en akutt tilstand, ledsaget av nekrose (død) av hjertemuskelstedet, en reduksjon i sin kontraktile funksjon og et organmangel. Du bør umiddelbart søke medisinsk hjelp hvis du utvikler følgende symptomer:

 • Intensiv, ofte utålelig smerte i projeksjonen av hjertet, ikke undertrykt av de vanlige dosene antianginale legemidler (Nitroglycerin, Izoke);
 • en døvhetstilstand eller tvert imot psyko-psykisk opphisselse;
 • frykt for døden;
 • med utvikling av ødem i lungene - alvorlig kortpustethet, sekretjon av luftveiene i skarlet skum.

Aortisk skade

Kalkning av aorta kan ha forskjellige manifestasjoner avhengig av den primære lokalisering av kalkningssteder. For eksempel, lesjoner i aortabuen fører til avbrudd av blodstrømmen i karene i hjerne, hode og overkropp, og patologiske forandringer i den abdominale del bli en årsak hypoksi av magen og nedre lemmer.

Beregning av den stigende støttedepartementet ved utseendet på følgende symptomer:

 1. hodepine, svimmelhetstanker;
 2. redusert effektivitet;
 3. kortpustethet under fysisk aktivitet;
 4. svimmelhet, som oppstår på bakgrunn av fysisk anstrengelse, senere - i ro
 5. en følelse av prikkende, skummel følelse i fingreområdet, børster;
 6. brudd på svelging, følelse av svette i halsen;
 7. heshet av stemme.

Utseendet av kalkninger i veggen av thoraxdelen av den største arterielle stammen er ledsaget av:

 • smerter i brystet, strekker seg til armene, skuldrene, ryggen og overlivet;
 • økt blodtrykk;
 • dårlig toleranse for trening.

Kalkning av abdominal aorta er preget av utseendet på følgende symptomer:

 • Ikke-lokaliserte magesmerter som øker etter å ha spist
 • nedsatt fordøyelse, oppblåsthet;
 • kronisk forstoppelse;
 • redusert appetitt;
 • skarpt vekttap.

Hvis avsetningen av forkalkninger forekommer hovedsakelig i området med bifurcation (bifurcation) av fartøyet, kommer tegn på sirkulasjonsforstyrrelser i arteriene av underekstremiteter til forgrunnen:

 • bevegelse claudication - hum, tyngde og smerte i beina, oppstår under gang, løp;
 • følelse av nummenhet, prikkende i føttene;
 • trofiske forandringer: tørr hud, utseende av pigment flekker, hårtap, lange uhelte riper og sår, trofasår.

Aneurysm er en livstruende komplikasjon

Forkalkningsforløpet komplicerer ofte aneurismen til den største hjertekroppen. Og hva er det? En aneurisme kalles patologisk utvidelse, fremspring av arterien på grunn av svakheten i veggene. Normalt har aorta sterke og elastiske vegger. Hvis fartøyet komprimeres ved avsetning av kalsiumioner, blir det sprø, og dets muskelskjelett blir tynnere.

Blant symptomene på aorta aneurisme er:

 1. smerte i øvre eller nedre delen av magen;
 2. erctation, ubehag i den epigastriske regionen;
 3. alvorlighetsgrad i den epigastriske regionen;
 4. kvalme, oppkast;
 5. følelse av mage i magen;
 6. økt pulsering i magen: ofte bestemmer pasientene aneurysmstedet gjennom den fremre bukveggen som en tett, smertefull formasjon.

Faren for en aortaaneurisme er en høy risiko for ruptur av sine vegger med utvikling av akutt, livstruende - OCH (heart failure), hemopericardium, hjertetamponade, massiv intraabdominal blødning.

Prinsipper for diagnostikk

En høy prosentandel av kalsifisering av hjerte og blodkar, bestemt posthumt, tvinger spesialister til å lete etter nye effektive måter å diagnostisere denne sykdommen. Mens en metode med 100% effektivitet ikke er funnet, brukes flere metoder for å undersøke pasienter:

 1. ELKG (elektronstråletomografi) - får et lagdelt bilde av organene og vurderer tilstedeværelsen og forekomsten av kalkningssteder.
 2. Tredimensjonal ekkokardiografi - lar deg "se" kalkninger og anatomiske defekter som de forårsaker, men med definisjonen av utbredelsen av lesjonen kan det oppstå vanskeligheter.
 3. Ultrasonografi er en tilgjengelig og sikker metode for undersøkelse basert på virkningen av ultralyd. Godt egnet for studier av vaskulær skade, men ineffektiv for diagnostisering av kalsifisering av hjerteventiler.
 4. Ultralyd densitometri er en av de første studiene for å vurdere graden av forkalkning hos en bestemt pasient. Den er basert på evaluering av informasjon oppnådd fra spesielle hjertesensorer, og sammenligner den med diagnoseskalaen Middel: 17 - uttrykt i klasse 3).

Vær oppmerksom! Spesielt viktig er rettidig diagnose av forkalkning under graviditet. Ofte metabolske forstyrrelser forårsaker deponering av Ca2 + -ioner, ikke bare i kargenes veggen, men også i moderkroppen, noe som påvirker tilstanden til fremtidig mor og foster negativt.

Metoder for terapi

Behandling av forkalkning krever en helhetlig tilnærming og nøye undersøkelse av sykdomshistorien til hver enkelt pasient. Det er viktig å identifisere den underliggende årsaken til disse stoffskiftesykdommene og å jobbe med den.

Ernæring er viktig for pasienter. Terapeutisk diett innebærer utelukkelse fra dietten av mat som er rik på kalsium:

 • melk og meieriprodukter;
 • fett kjøtt, røkt produkter;
 • krydder og krydder;
 • gjærbrød, baking;
 • konfekt, søtsaker;
 • grønn;
 • kakao.

For å forhindre forkalkning av vev er det også anbefalt å øke mengden av mat som er rik på magnesium - erter og bønner, rosenkål, bokhvete bygg og korn, nøtter (hasselnøtt, cashew).

Konservative og folkemessige behandlingsmetoder

Narkotikabehandling av kalsinose inkluderer utnevnelse av antiplatelet-midler, legemidler som forbedrer perifer sirkulasjon. Ved fremkomsten av forkalkning i aorta er assosiert med aterosklerose og primær avsetning av kolesterol plakk, stoffet som velges er de statiner, fibrater, resiner eller agenter basert på nikotinsyre. Pasienter som har hatt akutt revmatisk feber, trenger regelmessig bruk av forebyggende doser bicillin (i henhold til en individuelt utformet ordning).

I avanserte tilfeller med forkalkning av klasse 3, er kirurgisk korreksjon av tilstanden mulig - commissurotomi (disseksjon av den innsnevrede ventilringen), aorta proteser.

En stor popularitet er nytes og behandlet med folkemessige løsninger. Oppskrifter basert på:

 • kamille apotek;
 • roten til aira;
 • bjørk knopper;
 • gress motherwort.

Tinktur av hvitløk til behandling av forkalkning. Ingredienser: hvitløksklær - 300 g; vodka - 200 ml.

Kombiner disse ingrediensene og insister på et mørkt sted i 10 dager. Godta i henhold til ordningen:

 • 1-5 dager (starter med en dråpe, øker dosen gradvis til 15 dråper) - legg til i 50 ml kald melk og ta 3 ganger daglig før måltider;
 • 5-10 dager (starter med 15 dråper, reduserer doseringen til 1 dråpe) - ta med samme intervall.

Ovenfor prøvde vi å finne ut hvordan man behandler forkalkning med konservative, operative og folkemetoder. Husk at legen gjør behandlingsplanen individuelt for hver pasient, avhengig av den primære lokaliseringen, prevalensen og alvorlighetsgraden av den patologiske prosessen. Den tidligere effektive behandlingen er startet, jo lavere er risikoen for alvorlige komplikasjoner og jo høyere pasientens sjanser for full gjenoppretting.

Symptomer og behandling av aorta-ventilkalsifisering

Til tross for det faktum at kalsium er et element som er nødvendig for den normale funksjonen av menneskekroppen, påvirker dens overbevisning ikke bare den generelle tilstanden til helse, men kan også føre til døden. For mye kalsium i blodet fører til forkalkning av aortaklappen.

I dette tilfellet mister ventilvevet deres elastisitet, og når blodtrykket stiger, sprenges blodkarene bare, noe som fører til umiddelbar død. Derfor kan kalsifisering av ventiler i aortakleven ikke overlates ubehandlet, full undersøkelse og tilstrekkelig terapi er nødvendig.

Årsaker til problemet

Beregningen gjelder ikke bare aortas vegger, men også hjertets ventiler, et slikt brudd har etternavnet "ekte stenose".

Kalkning av karene fører til endring i vevene i ventiler, noe som provoserer deres mangel. Som et resultat er det skarpe trykkfall i ventriklene og aorta-elvemunningen, veggene i ventriklene herdes og forandrer form.

De resulterende trykkfall og abnormiteter i arbeidet i ventriklene fører til forstyrrelse av blodkarene i den lille sirkulasjonen og atriene.

Hovedårsakene til overflødig kalsium i blodet:

 • Alderdom (utvasking av kalsium fra bein og opphopning av elementet i blodet).
 • Forstyrrelse av kalsiumfordøyelighet i beinvev.
 • Forstyrrelse i ekskresjonssystemet: nyrene utsettes ikke for kalsium, og det akkumuleres i blodet.
 • Overflødig kroppsvekt.
 • Diabetes.
 • Overdreven absorpsjon av kalsium i tarmen.
 • Dårlige vaner og feil livsstil.
 • Arvelige sykdommer.
 • Valvulitt er revmatisk.
 • Åreforkalkning.
 • Medfødte hjertesykdommer.

Stages av sykdommen

I medisinsk praksis utforskes tre stadier av forkalkning av aortaklaffen:

Kalsium 1 grad kan vare i mange år. Ved undersøkelse diagnostiseres høy aktivitet i venstre ventrikel, kammeret klemmer helt blod fra hjertet, derfor herdes ikke veggene i venstre ventrikkel og deformeres ikke.

Overtredelse av 2. grad er preget av en liten strekking av ventrikkelen, blodet fra kammeret fjernes ikke helt, og myokardiums kontraktile funksjon forbedres.

I tredje fase svekkes myokardiet og begynner å sagke. Dette er begynnelsen på stenose av aortaklappen.

Symptomer på forkalkning av blodårer

Ved kalsifisering av aortaklappen observeres følgende symptomer:

 • bevissthetstap
 • arytmi;
 • smerte i hjertet;
 • konstant kortpustethet.

Symptomer på aorta-brudd:

 • blå eller blanchering av huden;
 • besvimelse eller fullstendig bevissthetstap
 • oppkast;
 • ufrivillig vannlating
 • fall i trykk og en kraftig reduksjon i rytmen til hjerteslag;
 • sterk, stikkende smerte i brystet.

Med symptomer på aorta-brudd, trenger pasienten øyeblikkelig gjenopplivning.

Diagnostiske prosedyrer og behandling

For å klargjøre diagnosen "forkalkning av aorta", sendes pasienten til diagnose:

 • Ultralyd av hjertet;
 • Røntgen av overkroppen;
 • aortagrafiyu;
 • ventrikulografi;
 • hjerte kateterisering.

Behandling er foreskrevet etter at pasienten gjennomgår en fullstendig undersøkelse.

Pasienten behandles med slike legemidler:

 • Felipamin, tiamil, verapamil er stoffer med magnesium som ikke tillater absorpsjon av overflødig kalsium.
 • Sustonite, arfonada, nitro - narkotika, som normaliserer trykket.
 • Furosemid, veroshpiron - diuretika, fjerner kalsium i urinen.

Når du diagnostiserer atrieflimmer, er digoksin foreskrevet.

Konservative behandlinger ikke hjelper i alvorlig hjertesvikt eller skade av aorta i slike tilfeller er kirurgisk inngrep tildelt, som består i å erstatte ventilene eller bypass kirurgi (med full aorta lesjon).

Behandling av forkalkning med folkemidlene

Ved forkalkning av aortaklappen er behandling med folkemidlene kun mulig i kombinasjon med konservativ medisin eller kirurgiske behandlingsmetoder.

Før du begynner å bruke urter eller tinkturer til behandling, bør du konsultere legen din.

For å redusere prosessen med kalkende fartøy, kan du bruke hvitløk. Midler fra hvitløk hjelper oppløsningen av kalsium på ventiler og kar og normaliserer blodtrykket.

For å lage hvitløkstinktur, ta tre hundre gram hakket hvitløk, hell i vodka (250 ml), insister på et tørt, mørkt sted i syv dager. Ta hvitløk tinktur i henhold til ordningen: fem dager tre ganger om dagen, den første dagen en dråpe, den andre dagen to dråper om gangen.

På femte dag skal fem dråper per mottak oppnås. For femten dråper tar fire måneder, så ta en pause. Etter to måneder kan kurset fortsette.

Av folkemidlene, er infusjoner av kamilleblomster, moderfugl og bjørkeknopper ansett som effektive. I infusjonen er det nyttig å legge til en skje med honning.

Behandling av forkalkning med blått jod

Blått jod er det mest effektive av folkemidlene, siden det er i stand til å rense blodårene fra kalsiumakkumulering.

For å forberede et middel, trenger du potetstivelse, sukker, sitronsyre, jod.

 • Vi lager stivelse i femti milliliter vann.
 • I blandingen tilsettes en teskje sukker.
 • Hell deretter et par sitronsyregranuler.
 • Bland hele blandingen i 150 ml kokt vann.
 • I en avkjølt blanding, hell en teskje jod.

Ta en blanding av fem teskjeer en gang daglig, etter å ha spist. Blått jod er full i fem dager, så en pause på en dag og igjen - fem dager.

Kosthold hos pasienter med forkalkning av aortaklappen

Grunnlaget for den riktige livsstilen med forkalkning er en diett basert på utelukkelse av mat som er rik på kalsium. For å spørre om fjerning av kalsium, anbefales pasientene produkter beriket med magnesium.

Forbudt med forkalkingsprodukter:

 • melk;
 • kakao;
 • gjær;
 • røkt produkter;
 • greener;
 • sorrel;
 • spinat;
 • reddik;
 • oster;
 • hel hvete;
 • konditori søtsaker.

Ikke anbefalt greener (overflødig kalsium):

 • persille;
 • dill;
 • basilikum;
 • bladsalat;
 • friske grønne løk.
 • nøtter;
 • bokhvete grøt;
 • erter;
 • Brysselkål.

Noen nøtter inneholder magnesium, en kalsiumantagonist, så valnøtter, cashewnøtter, hasselnøtter, cedar er en viktig del av dietten til en person som lider av forkalkning av aortaklappen.

Pasientene må tilby flytende frokostblandinger, supper og buljonger, kjøtt og fisk i stewed og kokt form.

Av kjøttprodukter kan ikke-fett kylling og kanin være nyttig.

Viktig for behandling av vaskulær forkalkning er forebygging av fedme, pasienter anbefales å lede en aktiv livsstil og holde seg til en diett som ikke tillater deg å få ekstra pounds.

Nekte å røyke, korrigere dagens dag og avstå fra alkohol bidrar til bevaring av blodkar i en sunn tilstand til alderen.

Kalsifisering av aorta, mitralventiler i hjertet, samt av aorta og kar

I kroppen av en sunn person, i gjennomsnitt 1 kg kalsium, hvorav 99% er en del av beinvevet. 1% er inneholdt i væskemediet i kroppen i oppløst form. Hvis uoppløselige kalsiumsalter begynner å bli avsatt på veggene i blodkarene, ventiler, indre organer, utvikler kalsifisering - en patologi som truer menneskers helse.

Men med rettidig diagnose og behandling er et positivt resultat sannsynlig. Derfor vil dette materialet bli viet til behandling av medisiner og folkemidlene for forkalkning av roten til aorta, ringer og ventiler av aorta, mitralventiler, kar og arterier.

Egenskaper av sykdommen

Kalkning av ventilerte hjerteventiler, aorta er vanlig hos eldre kvinner, men også hos svært unge mennesker.

 1. Kalkning starter fra aorta-aortaklappen, som deler seg i en gren som går til nakken, hodet og grenen som strømmer ned til underekstremiteter.
 2. Så strekker prosessen seg til mitralventilen, venstre ventrikel, interventricular septum. Ifølge statistikken utvikler hver 5 defekt i mitralventilen som følge av forkalkning av ventilene.
 3. Mineralolderen ventilene på ventilen frarøver dem elastisitet, noe som bidrar til utviklingen av en mangel i valvulærapparatet, hypertrofi i venstre ventrikel og en reduksjon av dens kontraktilitet.

Om typer forkalkning av aorta, mitralventiler, kar og arterier på 1, 2 grader, vil vi fortelle nedenfor.

Et enkelt språk om hva som er kalsifisering av arteriene, forteller denne videoen:

klassifisering

Det er kalkninger av hjerteventiler:

 • hoved~~POS=TRUNC, karakteristisk for eldre;
 • sekundær, forårsaket av en betennelsessykdom.

Mineralisering av vev kan ta:

 • systemisk eller generell;
 • lokalt eller lokalt.

De viktigste former for patologi kalles kalsinose:

 1. metastatisk - forekommer med høy konsentrasjon av kalsium, ledsages av flere lesjoner av vev;
 2. dystrofe - dannes når absorpsjonen av kalsium er svekket, karakterisert ved foci av nekrotisk vev i myokardiet, lungene;
 3. metabolsk - er assosiert med en metabolsk lidelse, en utilstrekkelig funksjon av parathyroid kjertler som regulerer kalsiummetabolisme.

Årsaker til forkalkning

Faktorer som forkalkning av hjerteklaffer, aorta, kransarterien blir myokardinfarkt, inflammatoriske sykdommer i det kardiovaskulære systemet. Assimilering av kalsium er signifikant svekket med mangel på magnesium. Mangelen på dette makronæringsstoffet er en av hovedårsakene til forkalkning i kroppen som helhet.

Årsakene til forkalkning av aorta er:

 • degenerative senile endringer;
 • kroniske inflammatoriske sykdommer;
 • en metabolsk lidelse.

Avsetningen av kalsiumsalter oppstår som følge av feil metabolisme, som er preget av:

 • patologier av parathyroidkjertelen, et brudd på produksjonen av hormoner calcitonin, parathormone, regulerer nivået av kalsium i blodet;
 • endringer i syrebasebalansen av blodplasma, væskevæske;
 • et brudd på kalsiumabsorpsjon i fordøyelseskanalen;
 • eluering av mineral fra bein;
 • manglende bein til å binde innkommende kalsium;
 • nyresykdommer som forverrer utsöndringen av kalsium.

Om symptomene på forkalkning, les nedenfor.

symptomer

Forutsatt at helsen er truet av kalsinering av bløtvev, er det mulig med enkelte indirekte tegn:

 • Utseendet til små, tette, smertefulle seler under huden;
 • begrensning av leddets mobilitet
 • tap av hår;
 • kortpustethet;
 • søvnforstyrrelser, syn;
 • tretthet,
 • bevissthetstap
 • forstyrrelser i hjertet, smerte i dette området.

Aorta og hjerteventiler

Tegn på forkalkning av aorta og ventiler vises etter 60 år. Veggene i arterien blir sprø med denne patologien, de mister elastisitet og smal. Uoppløselige kalsiumsalter deponeres på aorta, dets grener, aortaklappen.

Ved beregning av aorta på tidspunktet for forgreningen, er det notert:

 • kald stoppe;
 • halthet;
 • sår på underdelene;
 • ufrivillig vannlating
 • seksuell impotens hos menn.

Beregning av den del av aorta som bærer arterielt blod i hodet er ledsaget av:

 • økt blodtrykk;
 • smerte, brenner i brystet, øker med fysisk anstrengelse;
 • svimmelhet, besvimelse
 • cyanotisk hud;
 • hes stemme;
 • vanskeligheter med å svelge.

Kalkning av den nedre delen av aorta, som fører til organene i bukregionen, er ledsaget av symptomer:

 • forstoppelse,
 • flatulens;
 • mangel på appetitt, vekttap;
 • smerter i magen etter å ha spist.

Koronar fartøy

Ernæringen av hjertemuskelen avhenger av tilstanden til koronarbeinene. Med alder gjennomgår de endringer. På grunn av forkalkning i arterier, beholdere og ventiler er begrenset og til og med helt stopper strømmen av de enkelte deler av hjertemuskelen, som er manifestert her av symptomer hos pasienter:

 • angina pectoris - "brystkasse", noe som gir smerter i brystet;
 • smerte i hjertet, bestråling i armen, ben, nakke på venstre side.

diagnostikk

Påvisning av kalsifisering begynner med en analyse av kalsiuminnholdet i blodet. Men økningen i kalsium i blodet kan ikke bare føre til forkalkning av blodkar, og for å etablere den sanne årsaken til uorden, utføres flere studier som inkluderer:

Detaljert informasjon om kalsifiseringens natur, spredningen av forkalkning oppnås ved å bruke datastyrt, magnetisk resonansbilder.

Deretter lærer du hvordan du behandler kalsifisering.

behandling

Konservativ behandling av forkalkning av aorta, ventilerte hjerteventiler kan redusere utviklingen av patologi, men ikke kurere denne sykdommen. En mer lovende behandlingsmetode er anerkjent som kirurgisk inngrep, men denne behandlingsmetoden har ulemper.

terapeutisk

Terapi er rettet mot å gjenopprette balansen av elektrolytter, surheten av kroppsvæsker. Av særlig betydning er det balansert innholdet av magnesium og kalsium.

Magnesium påfylles med medisiner og riktig ernæring. Et godt gjennomtenkt kosthold bør ikke inneholde for mye kalsiuminnhold, fra kostholdet til pasienten utelukker eller reduserer mengden betydelig:

 • meieriprodukter;
 • grønnsaker som inneholder kalsium i høye konsentrasjoner;
 • vitamin D.

medisinering

Kalkningsbehandling omfatter utnevnelse av:

 • Verapamil, Tiapamil, Felipamine - preparater som inneholder magnesium;
 • diuretika - furosemid, veroshpirona;
 • stabilisatorer av arterielt trykk - Sustonide, Arfonada;
 • kardiotrofiske stoffer - Digoxin, Strofantin, Korglikona.

Konservativ behandling er ikke i stand til å forhindre kalsineringsprosessen, men reduserer så mye som mulig risikoen for sykdomsprogresjon. For dette er det nødvendig å ta narkotika som opprettholder renheten av blodkar:

 • statiner;
 • nikotinsyre;
 • gallsyrer.

kirurgi

Ofte er kalsifisering diagnostisert i alderdommen i det kritiske stadiet av forkalkning. Den beste veien ut i dette tilfellet er kirurgisk inngrep. Ikke bare ventiler i hjertet, men også aorta, koronarbeholdere er gjenstand for protese.

Med økt risiko for aorta-brudd utføres kirurgisk behandling:

 • etablere en vaskulær protese som utvider aorta - operasjonen av aorta ballong valvuloplasty;
 • bytt ut aortaklappen.

Om kalsinose av aorta, mitralventil, blodkar, arterier og dens behandling folkemidlene nedenfor.

Folkemetoder

Folkeslag for kalsifisering erstatter ikke behandlingen, men kan effektivt supplere den.

 • Mot kalsifiseringsprosessene brukes alkoholholdig tinktur av hvitløk, medisinske urter brukes.
 • Forbedrer tilstanden til fartøy med forkalkning av en avkok av en spiseskje av en blanding av kamille, morwort, bjørkeknopper, tatt i like mengder. Decoction drikke i 2 uker, bruk halvparten av glasset om morgenen og kvelden, og legg til en skje med honning.
 • Alkohol tinktur av hvitløk fremstilles ved insisterer 10 dager 300 g knust fedd 200 ml vodka, holdt i et mørkt sted, idet det, ved å starte fra en dråpe, oppløst i et glass melk til 3 ganger om dagen. Innen 5 dager øker antall dråper (en hver dag), og de neste dagene drikker 25 dråper 3 ganger om dagen.
 • Rens kalkfartøyene med blått jod, avkok av frø av sophor, fersk juice og artisjokkinfusjon. Blokkering av nedbør av kalsiumprodukter som inneholder store mengder magnesium - valnøtt, peanøtter, mandler, solsikkefrø.

Om tradisjonelle metoder for behandling av forkalkning av arterier og ventiler, vil eksperten i videoen fortelle følgende:

forebygging

Profylakse av forkalkning av blodkar, aorta, ventiler består i en systematisk:

 • vektkontroll;
 • balansert ernæring;
 • kontroll over nivået av parathyroidhormoner.

komplikasjoner

Forkalkning i blodkar og hjerte ventiler kan være asymptomatiske for en lang tid, og de første tegn på sykdommen vises etter de komplikasjoner som oppstår når en betydelig innsnevring av lumen av blodkar, noe som skaper en barriere for blodstrømmen.

Koronar forkalkning, bevirker pulsåreklappen progresjon av aterosklerose, koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt, venstre atrial hypertrofi, respirasjonssvikt, hjerneslag.

outlook

Med alder, er risikoen for forkalkning av aorta, intrakardielle strukturer øker, noe som bidrar til svekket hjertefunksjon, øker sannsynligheten for kardio emboli - en mekanisk blokkering av en blodåre embolus, som er en del av forkalkning, som falt inn i blodet.

Om kalsium er alltid like nyttig som de sier, og om sin rolle i dannelsen av forkalkning, fortell denne videoen:

Hjerteventilkalsifisering

I en sunn menneskekropp inneholder opptil et kilo kalsium. I flytende medier er kun en prosent av massen oppløst. Men selv en slik mengde sporelement kan føre til alvorlige systemiske endringer. Utsatt på vegger av indre organer, fartøy, hjerteventiler, det fremmer utviklingen av forkalkning (forkalkning). Nedfallet av valvulære strukturer fører ofte til alvorlige konsekvenser, derfor legger klinikere merke til betydningen av tidlig diagnose og terapi.

Essensen av patologi

Sykdommen oppstår ofte nok, noen ganger fører til utvikling av hjertefeil. I løpet av pasientens liv utføres diagnosen kalsifisering av ventilerte hjerteventiler vanligvis tilfeldig. Patologien er maskert for hypertensjon, revmatisme, kardiosklerose og andre sykdommer. Kalsium for kroppen er nødvendig - for normal aktivitet av beinsystemet. Men kalsifiseringsprosessen skaper betingelser for avsetning av saltene på veggene til hjertets ventiler.

Kalsifisering begynner med ventiler av aortaklaven og fører til dannelse av stenose, som ofte kombineres med aorta-insuffisiens forårsaket av revmatisk sykdom. Kalkning bidrar til en strukturell forandring i ventilen, dets ventiler smelter. Som et resultat blir blodstrømmen, som kommer inn i aorta, en kraftig nedgang i trykk. Over tid, kaviteten i ventrikkelen mister sin elastisitet, veggene tykes, funksjonene reduseres, volumet av det utstrålede blodet avtar. Hemodynamisk overbelastning blir deretter reflektert i atriumet, blodets lungesirkulasjon.

Senere forbinder stenosen av mitralventilen de patologiske prosessene. Kalsifisering er lokalisert på sin fibrøse ring. Ofte lider ventilfunksjonene ikke, men risikoen for opphissning av mitral øker - retur av blod i reduksjon av venstre ventrikkel. Kalkning av tricuspid og lungeventil er et svært sjeldent fenomen. Det forekommer hos svært eldre pasienter med biologiske proteser. Patologi fører til en stramming av ventilens vegger og svekker deres mobilitet

Årsaker til sykdommen

Hovedårsakene til kalsifisering av hjerteapparat for hjertefrekvens er:

 • patologi av det endokrine systemet;
 • alvorlige brudd på tarmaktiviteten, ledsaget av redusert kalsiumabsorpsjon
 • arvelige disposisjoner;
 • negative endringer i nyrenes aktivitet som sikrer utnyttelse av sporelementsalter;
 • reumatisme i hjertet;
 • endokarditt (betennelse i det indre skallet i hjertemuskelen);
 • hypertensjon;
 • strukturelle abnormiteter av blodkar;
 • medfødte hjertefeil (aorta stenose, en tofoldet aortaklaff).

Ytterligere risikofaktorer som forverrer forstyrrelsen av metabolske prosesser og provoserer utviklingen av forkalkning av ventilene, er:

 • avhengighet;
 • vektig;
 • psyko-emosjonell overbelastning;
 • et overskudd av vitamin D;
 • kreftvekst;
 • skader på bein og bløtvev.

Kalsifisering av ventilerte hjerteventiler kombineres ofte med aterosklerose.

Symptomatik og grader av forkalkning

En økning i konsentrasjonen av gratis kalsium i blodet tjener som en provokerende faktor, ikke bare for kalsifisering av ventiler til hjerteapparatet, men også for utvikling av patologier som hjertesvikt, hjerteinfarkt, hjerneslag. I dette tilfellet kombineres symptomatologien av forkalkning med tegn på samtidige sykdommer.

Grader av utvikling av forkalkning av hjerteventiler

Kalsifisering av hjerte og blodårer: utseende, tegn, diagnose, behandling

I alderdommen og med noen patologiske forhold i menneskekroppen akkumuleres en overdreven mengde kalsium, som naturlig ikke kan trekkes tilbake. Det er frigjøringen i blodet. Som et resultat, Kalsium begynner å bli deponert på blodkarets vegger, inkludert aorta. Det er liming av veggene og ventilflappene. Denne prosessen kalles forkalkning (forkalkning, forkalkning). I tilfelle av aortisk skade utgjør sykdommen en direkte trussel mot menneskeliv, siden kalsiumavsetning på veggene berøver dem av elastisitet.

Aorta begynner å ligne et skjøre porselenfartøy som kan sprekke fra en økt belastning. Denne faktoren for denne store arterien er økt trykk. Den kan når som helst bryte den skjøre veggen og forårsake øyeblikkelig død. Økt trykk bidrar til kalkning forårsaket av forkalkning på ventiler av aorta polypoid trombotiske masser, noe som fører til en innsnevring av munnen.

Eliminering av forkalkning

Kalsifisering av aorta er en av årsakene til utviklingen av en alvorlig sykdom - aorta stenose (AC). Det er ingen spesiell metode for medisinering for denne sykdommen. Et generelt styrkingskurs er rettet mot å forhindre koronar hjertesykdom (CHD) og hjertesvikt, samt eliminere eksisterende sykdommer.

 • Behandling av forkalkning av mild til moderat alvorlighetsgrad utføres med kalsiumantagonister, med høyt innhold av magnesium. De løser med hell kalkholdige forekomster på aortas vegger. I oppløst form utskilles noen av dem fra kroppen, og noen absorberer benvevet.
 • Utnevnt medisiner for å normalisere blodtrykket og opprettholde det innenfor visse grenser.
 • Stagnasjon av blod i en liten sirkel elimineres ved å ta diuretika.
 • Med systolisk dysfunksjon og atrieflimmer som forekommer i venstre ventrikel, brukes Digoxin.
 • Tungformene elimineres kun ved kirurgisk inngrep.
 • For behandling av aorta forkalkning i barndom, benytter aortisk ballong valvuloplasty - minimal invasiv prosedyre hjerteekspansjonsventilen ved å innføre inn i aorta med kateteret ballongen blåses opp ved enden (lik den tradisjonelle teknologi angioplastikk).

Kalsifisering er årsaken til stenose av aortaklappen

En av de vanligste årsakene (opptil 23%) av utviklingen av hjerteventilfeil er stenose av aortaklappen (AK). Det er forårsaket av inflammatorisk prosess (revmatisk valvulitt) eller forkalkning. Denne sykdommen anses som en ekte stenose. Kalkning av ventiler av aortaklaven fører til degenerative forandringer i vevet. De tykes gradvis og blir tykkere. Overdreven lagdeling kalk salter fremmer koaleserende flikene ved commissures, noe som resulterer i en reduksjon i den effektive åpningsarealet av aorta og dens ventilsvikt inntreffer (stenose). Dette blir et hinder for blodstrømmen fra venstre ventrikel. Som et resultat, i overgangsområdet fra den venstre ventrikkel inn i aorta oppstår blodtrykkssenkning: det begynner å stige kraftig i ventrikkelen, og faller ned i munningen av aorta. Som et resultat blir det venstre ventrikulære kammeret gradvis strukket (dilatert), og veggene tykkere (hypertrophied). Det svekker sin kontraktile funksjon og reduserer hjerteutgangen. Venstre atrium opplever hemodynamisk overbelastning. Den går til karene i den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen.

Det skal bemerkes at venstre ventrikel har en kraftig kraft som kan kompensere for de negative effektene av stenose. Normal fylling av blodet hans er gitt av en intensiv sammentrekning av venstre atrium. Derfor utvikler misdannelsen i lang tid uten merkbar forstyrrelse av blodsirkulasjonen, og pasienter har ingen symptomer.

Utvikling av forkalkning av aortaklappen

Kalsifisering av hjerteventiler er forløperen til slike sykdommer som hjertesvikt, generalisert aterosklerose, hjerneslag, hjerteinfarkt osv. Vanligvis kalkulerer aortaklaven mot bakgrunnen av degenerative prosesser som forekommer i vevet forårsaket av revmatisk valvulitt. På de rynket, sveisede kantene av ventilerte klaffer overlapper formløse kalkholdige utvekster aortaens munn. I noen tilfeller kan kalsifisering fange seg i umiddelbar nærhet av veggen til venstre ventrikel, den fremre klaffen MK, septumet mellom ventrikkene.

Sykdommen har flere stadier:

 1. I det første trinnet er hyperfunksjonen i venstre ventrikkel notert. Det bidrar til fullstendig tømming. Derfor forekommer dilatasjon (forlengelse) av hulrommet ikke. Denne tilstanden kan vare lenge. Men mulighetene for hyperfunksjon er ikke ubegrenset og neste trinn kommer.
 2. I LV-hulrommet forblir mer blod hver gang. På grunn av dette krever dens diastolske fylling (under eksitasjon) mer volum. Og ventrikelen begynner å ekspandere, det vil si at dens tonogene dilatasjon oppstår. Og dette fører igjen til en økning i LV-sammentrekning.
 3. I neste stadium oppstår en myogen dilatasjon forårsaket av et svekket myokard, som er årsaken til aorta-insuffisiens (stenose).

senil (topp) og bivalve stenose (bunn) av aortaklappen på grunn av forkalkning

Kalsifiseringen av AK avsløres under røntgendiffraksjon. Det er tydelig synlig på et skråt fremspring. På ECHOKG er kalsinose registrert som et stort antall ekkoer med høy intensitet.

Siden aorta sirkulasjonsfeil kompenseres i lang tid, føles en person helt frisk. Han har ingen kliniske manifestasjoner av sykdommen. Hjertefeil oppstår uventet (for pasienten) og begynner å utvikle seg raskt. Døden oppstår i gjennomsnitt 6 og et halvt år etter utbruddet av alvorlige symptomer. Den eneste effektive metoden for å behandle denne feilen er en kirurgisk operasjon.

Kalkning av mitralventilen

Kalsium er svært vanskelig å diagnostisere, fordi dets kliniske manifestasjoner ligner symptomene på kardiosklerose, hypertensjon, revmatisme. Derfor pasienten ofte feildiagnostisert, og forkalkninger fortsetter fremgangen, som fører til alvorlig hjertesykdom, slik som mitral insuffisiens eller mitralstenose.

forkalkning av mitralventilen

Pasienter klager over redusert ytelse, økt tretthet. De har kortpustethet, uregelmessig hjerteslag, vekslende med hyppig hjertebank, hjertesmerter. I mange tilfeller er hosting med blod notert, stemmen blir hes. Rettidig behandling gitt forkalkning av mitral ventil med mitral commissurotomy og profylaktisk medikamentell behandling, ikke bare for å gjenopprette hjerteaktivitet, men også gi mulighet til å leve et aktivt liv.

Evnen til å oppdage kalsinering av denne arten gir en Doppler fargeskanning. Ved undersøkelse hos legen er akrocyanose og "mitral" rødme mot bakgrunnen av hudens hud slående. Ved full undersøkelse av pasienten blir utvidelsen av venstre atrium og hypertrofi av veggen diagnostisert, med liten trombi i øret. I dette tilfellet forblir størrelsen på venstre ventrikel uendret. På høyre ventrikel - veggene er forstørrede, med merkbar fortykning. Lungeårene og arterien blir også utvidet.

Vaskulær forkalkning og dens typer

Forkalket plakk på blodårene - en av de vanligste årsaker til hjerteinfarkt og slag, på grunn av en betydelig innsnevring av hulrommet mellom deres vegger. Det forhindrer revers blodstrøm fra hjertet. Dette forstyrrer sirkulasjonen av en stor sirkel, noe som fører til mangel på blodtilførsel til myokard og hjerne og ikke tilfredsstiller deres behov for oksygen.

Mekanismen for utvikling av kalsifisering av fartøy er delt inn i følgende typer:

 • Kalsinering metastatisk, som bli årsaken til feilfunksjoner (sykdommer) individuelle organer, f.eks, nyre, tarm, etc. Hos eldre mennesker og i barndommen utvikles forkalkning fra overdreven inntak av D-vitamin. Ofte har denne type kalsifisering ingen kliniske tegn.
 • Interstitiell (universell) forkalkning eller forkalkning er metabolisk. Det er forårsaket av økt følsomhet for organismen for kalsiumsalter (forkalkning). Fremgang, alvorlig lekkasje sykdom.
 • Beregning dystrophic. Dette forkalkning av hjertet som fører til dannelsen av "stein hjerte" med perikarditt eller "light armert" med pleuritt, forårsake nedsatt hjertefunksjon og kan føre til trombose.
 • Hos barn observeres ofte idiopatisk (medfødt) forkalkning, som oppstår i patologiene i utviklingen av hjertet og blodkarene.

Kalkning av abdominal aorta

Til døden i løpet av et år kan det resultere i en aneurisme i abdominal aorta. Noen ganger dør en person plutselig fra indre blødninger i bukhulen, forårsaket av ruptur av en aneurysm. Årsaken til denne sykdommen er kalsifisering av abdominal aorta. Det oppdages under gjennomgang av fluoroskopi.

De viktigste symptomene på denne sykdommen er magesmerter som oppstår etter hvert måltid, som etter hvert som sykdommen utvikler, øker, så vel som intermitterende claudikasjon.

Elimineres av en kirurgisk operasjon - reseksjon av en aneurisme. I fremtiden utføres proteser på et eksternt aorta-område.

Intrakardialkalkning

Den patologiske prosess av kalkavleiringer på veggoverflaten til sklerotiske fortykninger korde infarkt og dets filamenter, baser og flikene ventiler (intrakardial forkalkning) fører til det faktum at det er en endring i vev fysikalsk-kjemiske egenskaper. De akkumulerer alkalisk fosfatase, noe som akselererer dannelsen av kalsiumsalter og bidrar til deres nedsettelse på nekrotiske steder. Noen ganger blir intrakardialkalkning ledsaget av sjeldne og noen ganger uventede manifestasjoner, for eksempel skader på endotelet og dets ekskoriering. I noen tilfeller er det et brudd på endotelet, noe som forårsaker trombose av ventiler.

Trombose er farlig fordi den fører til sepsis og tromboendokarditt. I medisinsk praksis er det mange tilfeller der trombose helt blokkerte mitralringen. På grunnlag av intrakardiell forkalkning kan utvikle stafylokokk emboliske hjernehinnebetennelse, som nesten alltid ender i døden. Når kalsifisering sprer seg over store områder av ventilflikker, blir dets vev myknet og caseous massene dannes på dem. Med ventilklapper kan caseous migrere til nærliggende områder av myokardiet.

Det er to typer intrakardialkalsifisering:

 1. Primær (degenerativ, alder), hvis opprinnelse ikke alltid er kjent. Ofte observeres med aldring av kroppen.
 2. Sekundær, oppstår på bakgrunn av sykdommer i hjerte-og endokrine systemer, nyrer, etc.

Behandling av primærkalsifisering reduseres for å forhindre forekomst av dystrofiske forandringer forbundet med aldring av kroppen. Ved sekundær forkalkning elimineres årsaken som forårsaker dannelsen av kalkholdige utvekster på veggene til karene og ventilene.

angioplastikk - metode for eliminering av forkalkning

En vanlig metode for behandling av visse hjertesykdommer, spesielt myokardinfarkt ballong-angioplastikk brukes (gjenvinningskar lumen av en oppblåsbar ballong). Denne metoden utvider koronararteriene, klemmer og flater kalsium utvoksninger på veggene deres, overlapper lumenene. Men det er vanskelig å gjøre dette, siden i ballongene er det nødvendig å skape et trykk som er dobbelt så høyt som det som brukes til behandling av infarkt. I dette tilfellet er det noen risikoer, for eksempel trykksystemet eller kanen selv ikke tåler økt til 25 atm. trykk og brast.

Kliniske egenskaper

Oftest intrakardielle forkalkning symptomer i de senere stadier, når kalkavleiringer har allerede forårsaket store fysiologiske forandringer i hjerte struktur og føre til sirkulasjonsproblemer. En person opplever uregelmessig hjerteslag, opplever smerter i hjertet og permanent svakhet. Han er ofte svimmel (spesielt med en skarp endring i posisjon). Den konstante følgesvenn av forkalkning er kortpustethet. I begynnelsen avtar det i hvilemodus, men med sykdomsprogresjonen registreres det selv under en natts søvn. Det kan være korte faints og kortvarig bevissthetstap.

Hovedårsakene til kalsifisering er brudd på reguleringen av metabolske prosesser. Det kan være forårsaket av en dysfunksjon i det endokrine system, noe som fører til redusert produksjon av kalsitonin og paratyroidhormon. Dette blir en årsak til sykdommer i syre-base-balansen i blodet, noe som fører kalsiumsalter ikke lenger oppløses i fast form avsettes på beholderveggene.

Ofte er kalsifisering forårsaket av nyresykdom (kronisk nefritt eller polycystose), svulster og myelomsykdommer. Kalkning av arteriene kan oppstå i den postoperative perioden, mot bakgrunnen av traumer av bløtvev under implantasjonen av funksjonelle enheter. Limkonglomerer av store størrelser er oftest dannet i områder med dødt vev eller med dystrofi.

Moderne diagnostiske metoder

Høy dødelighet blant pasienter med diagnose av forkalkning av hjerte eller aorta gjør at leger over hele verden søker nye og forbedrede metoder for å diagnostisere denne sykdommen. På scenen av kliniske studier er følgende metoder:

 • ELKG (elektronisk stråleberegnet tomografi), som gir en kvalitativ vurdering av kalsinering.
 • To-dimensjonal ekkokardiografi, gjennom hvilken visualisering av kalsinitter oppnås. De oppdages i form av flere ekkoer. Denne teknikken gjør det mulig å avdekke anatomiske forstyrrelser, men gir ikke et kvantitativt estimat av forekomsten av kalsinering.
 • Ultralyd. Med hjelpen er det mulig å identifisere forkalkningen av karenees vegger, men det tillater ikke å etablere tilstedeværelse og grad av forkalkning av aortaklaffene.
 • Ultralyd densitometri. Det utføres gjennom Nemio-diagnostisk systemet fra TOSHIBA. Den inkluderer en hjertesensor i form av et faset array og et datakardiale program IHeartA. Denne enheten lar deg diagnostisere omfanget av forkalkning i forhold til Mean.
  1. Hvis Mean er mindre enn 10, er det ingen kalkning av AK;
  2. Hvis 10 17 indikerer en betydelig økning i kalkholdige forekomster (klasse 3).

Det er spesielt viktig å tidssvarende og korrekt diagnostisere graden av forkalkning under graviditet. Med en høy grad av forkalkning har ofte problemer under fødsel, som kalsium kan avgjøre ikke bare på ventiler i hjertet, men også i morkaken. Hvis en diagnose er gjort av forkalking av 1. grad, bør du begrense bruken av matvarer med høyt kalsium. Det anbefales å ta multivitaminer og preparater med høyt innhold av magnesium.

Folk oppskrifter mot forkalkning

Det antas at det er mulig å stoppe utviklingen av forkalkning ved hjelp av folkemidlene basert på hvitløk. Den unike egenskapen til dette anlegget for å oppløse kalkholdige forekomster ble funnet av europeiske forskere som gjennomførte studier av effekten av dets biologisk aktive substanser på blodkar. For forebyggende formål er en dag nok til å spise bare to dentikler.

Kinesiske healere forberedt hvitløk tinktur fra 300 g skrællede og knuste hvitløksklyv og 200 gram alkohol (vodka). Etter en 10-dagers infusjon ble den tatt som følger:

 • 5 dager, starter med en dråpe på 50 ml kald melk, tre ganger om dagen, med hver tilsetning tilsatt en dråpe. På kvelden på den femte dagen skal du drikke 50 ml melk med 15 dråper hvitløkstinktur.
 • 5 dager, reduserer en dråpe for hver avtale. På den tiende dagen om kvelden må du drikke 50 ml melk med en dråpe infusjon.
 • Ta deretter 25 dråper for hver dose til tinkturen er over.

Resept av "Elixir of Youth", som tibetanske munker pleide å rense blodårene og forlenge livet:

 • De tokfor 100 gram tørr gresskamille, morwort og bjørkeknopper. Blandingen ble grundig blandet og malt. En spiseskje av den forberedte samlingen ble brygget 0,5 liter kokende vann og insistert i 20 minutter. Et glass varm, filtrert infusjon, med tilsetning av en spiseskje honning, må være full på kvelden før sengetid. Den andre delen er full i morgen på en tom mage.

Begge disse balmene effektivt rense fartøyene, eliminere tegn på atherosklerose og forkalkning av aortas vegger, returnerer dem deres elastisitet. Bruk dem anbefales hvert femte år.

Les Mer Om Fartøyene