Angiokardiografi: indikasjoner, kontraindikasjoner, forberedelse til studien

Angiokardiografi er diagnoseteknikken, som består i innføring av et kontrastmiddel i koronarbeinene og kamrene i hjertet og utfører en rekke røntgenfotografier. Denne svært informative måten å undersøke hjertepasienter er mye brukt til å oppdage og studere hjertefeil eller anomalier i utviklingen av større kar. I tillegg kan teknikken med hell brukes til å diagnostisere andre kardiovaskulære patologier som krever bestemmelse av hemodynamiske lidelser og vaskulære lesjoner.

I denne artikkelen vil vi gjøre kjent med essensen av denne diagnostiske metoden, indikasjoner, kontraindikasjoner, mulige komplikasjoner, måter å forberede pasienten på og teknikken til å utføre angiokardiografi. Oppnådd informasjon vil hjelpe deg å forstå prinsippet om denne undersøkelsesmetoden, og du kan stille spørsmål til din kardiolog.

Essensen av metoden

Angiokardiografi kombinerer følgende studier:

 • koronar angiografi - visualisering av koronararterier;
 • studier av riktig hjerte - visualisering av høyre ventrikel og atrium:
 • venstre sidet ventrikulografi - visualisering av venstre ventrikel.

Med angiografi oppnås en rekke bilder av blodkar og hjerte etter innføring av et kontrastmiddel i blodet. Avhengig av de kliniske indikasjonene, kan kontrast innføres på flere måter:

 • i livets vene;
 • ved retrograd venstre ventrikulær kateterisering gjennom den perifere arterien;
 • ved transseptal venstre hjerte kateterisering, når kateteret og nålen etter at injeksjonen er levert i den femorale vene inn i det høyre atrium, stiplet nål skillevegg og inn i venstre atrium eller ventrikkel;
 • ved perkutan punktering av venstre ventrikel.

Oftest for angiokardiografi, er kardiell kateterisering pre-utført for å introdusere en røntgenkontrast substans. Etter at kateteret er levert til hjertehulen, blir blod tatt fra hulrommene for gassanalyse og trykkmåling. Og først etter å ha gjennomført disse studiene er innføringen av kontrast for å skaffe en serie bilder.

Kontrastpreparater for angiokardiografi

Følgende jodholdige radioaktive midler kan brukes til studien:

De er vandige løsninger med høy konsentrasjon av organiske jodforbindelser (ca. 65-85%). Dosen av slike legemidler avhenger av pasientens vekt - 1-1,5 ml per 1 kg vekt.

Hvis det er nødvendig å identifisere de perikardittiske forekomster, kan karbondioksid brukes som en kontrast. En slik studie kalles angiokardiopneumografi.

Hvilket utstyr er nødvendig for forskning

En serie bilder av kamrene i hjertet og karene utføres ved hjelp av et spesielt røntgenapparat (angiograph) med automatisk filmfôring. Den er utstyrt med et filmkamera, en elektron-optisk omformer og en røntgen-TV-enhet. Tunnelkassetter med spesielle design gir deg mulighet til å ta bilder med jevne mellomrom. Lysstyrken av visualiseringene oppnådd under angiokardiografi kan økes med 1000 ganger, men pasienten mottar en mye lavere strålingsbelastning (10-12 ganger mindre enn med vanlig røntgen).

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Indikasjoner for utnevnelse av angiokardiografi kan være følgende kliniske tilfeller:

 • kjøpt eller medfødt hjertesykdom;
 • Defekter av hjerte septa av medfødt art eller som følge av traumer;
 • innsnevring av pulmonal arterie eller aorta;
 • hypertrofisk eller dilatert kardiomyopati;
 • behovet for å bestemme omfanget av en kirurgisk operasjon for iskemisk hjertesykdom;
 • forberedelse til andre kardiologisk kirurgiske inngrep.

Alle kontraindikasjoner til implementeringen av angiokardiografi er relative. I slike tilfeller er spørsmålet om hensiktsmessigheten til å gjennomføre en slik undersøkelse bestemt individuelt for hver pasient, og løsningen avhenger av det kliniske bildet og alvorlighetsgraden av den samtidige patologien.

Relative kontraindikasjoner for angiokardiografi er som følger:

 • allergiske reaksjoner på jodholdige stoffer;
 • akutte smittsomme prosesser eller systemisk infeksjon;
 • forhøyet temperatur;
 • akutt slag
 • ukontrollert hypertensjon eller arytmi;
 • hypokalemi;
 • digitalis forgiftning;
 • dekompensert løpet av hjertesvikt;
 • alvorlig anemi eller koagulopati
 • lungeødem;
 • alvorlig perifer aterosklerose;
 • dekompenserte former for diabetes mellitus;
 • blødning fra mage eller tarmen;
 • dekompensert forløb av nyresvikt;
 • graviditet og amming.

Påvisning av slike sykdommer eller tilstander som kan anbefales til pasienten til studiet av spesielle forberedelser eller behandling av andre sykdommer til generell tilstand stabilisering, transport undersøkelse dato for å eliminere interfererende faktorer eller erstatning angiokardiografii en alternativ diagnostisk metode.

Klargjøring av pasienten

Hvis det er nødvendig å foreskrive angiokardiografi, forklarer legen nødvendigvis pasienten essensen av implementeringen av denne teknikken, bekrefter mulige kontraindikasjoner og konsekvenser av en slik diagnostisk prosedyre. Hvis pasienten er enig i å utføre studien, signerer han dokumentene og begynner å utarbeide undersøkelsen:

 1. I 1-2 uker før prosedyren utføres blod og urintester, koagulogram, 12-ledig EKG, brystrøntgen og Echo-CG. Om nødvendig kan legen foreskrive en tredemølleprøve eller sykkel ergometrisk test og andre tilleggsstudier.
 2. Pasienten kan bli anbefalt midlertidig kansellering av visse medisiner eller andre medisiner.
 3. Studien kan utføres etter sykehusinnleggelse eller etter å ha besøkt diagnosesentralen. Etter å ha utført prosedyren, må pasienten forbli under medisinsk tilsyn i flere timer eller til neste morgen. For et komfortabelt opphold på sykehuset pasienten bør ta med komfortable klær, tøfler, tannbørste, hygiene og så videre. I tillegg, hvis pasienten har planer om å gå hjem på dagen av studien, det må sikre tilgjengeligheten av støtte (eller nære slektninger).
 4. Om nødvendig kan legen foreskrive en prøve for å identifisere allergier mot lokalbedøvelse eller jodholdig medisin.
 5. På kvelden før prosedyren, ta en dusj og barbere håret fra det tiltenkte området for innsetting av kateteret.
 6. 6-8 timer før studien, slutte å ta mat og væsker.
 7. Før prosedyren skal pasienten fjerne og forlate ting fra medfølgende slektninger eller i menigheten (proteser, høreapparater, briller etc.) som forstyrrer prosedyren.

Hvordan utføres forskningen

Angiokardiografi utføres i et spesialutrustet kontor, som har nødvendig utstyr og fasiliteter for beredskap. Under studien er pasienten bevisst, kan kommunisere med legen og oppfylle hans forespørsler (pust inn, pust ut, hold pusten, hoste).

Før prosedyren begynner, vil legen påminne pasienten om mulige følelser etter innføring av radiopaque midler: en følelse av varme, hjertebank og en liten prikkling i området med administrasjon av legemidlet. Disse bivirkningene bør ikke skremme pasienten, fordi de raskt elimineres alene. I tillegg vil spesialisten kunngjøre pasienten med tegn på en allergisk reaksjon: kløe, kvalme, tetthet i brystet eller en klump i halsen, alvorlig svimmelhet. Ved utseendet av slike symptomer skal pasienten straks informere legen.

Angiokardiografi utføres i følgende rekkefølge:

 1. Pasienten får en beroligende en time før testen.
 2. Etter transport til kontoret for angiokardiografi forkler han seg i engasjert klær og passer på bordet.
 3. Sygeplejersken peker venen på albuen for å gi tilgang til administrasjon av nødvendige stoffer og løsninger. Med noen indikasjoner settes et kateter inn i blæren.
 4. Felt lege utfører prosessering for innføring av hjertekateter (typisk - lysken, albue eller håndledd krøll, minst - sone aksillær, subclavia, vena femoralis eller stort overflatevene) og utfører lokal anestesi.
 5. Etter anestesi er en liten snitt laget for å sette inn kateteret eller punktere karet med en tykk nål.
 6. Spesialisten setter kateteret inn i blodkaret og under røntgenkontrollen forflytter det til hjertekamrene. Etter at kateteret kommer inn i hjertet, blir blod tatt fra kroppshullene for gassanalyse og trykkmåling.
 7. Etter dette injiseres en nødvendig dose kontrastpreparasjon i pasientens kateter eller blodår, og en serie av røntgenbilder utføres ved hjelp av en angiograf. Under denne delen av studien kan legen spør pasienten om å holde pusten, hoste eller ta et dypt pust.
 8. Etter at prosedyren er fullført, fjerner legen kateteret fra hjertet og blodkaret. På manipulasjonsområdet blir sømmer påført snitt- eller kollagenforseglingsmiddelet og en trykkforbinding for å forhindre subkutan blødning. Sykepleieren fjerner nålen fra albuen og kateteret fra blæren.

Etter endt angiokardiografi må pasienten følge en rekke doktors anbefalinger. Stå opp fra sengen eller gå hjem, han kan bare etter legenes tillatelse.

Etter prosedyren

Etter angiokardiografi skal pasienten følge følgende doktors anbefalinger:

 1. Hold deg under medisinsk tilsyn i noen timer eller til neste morgen.
 2. Når du setter inn et kateter i albuen, må du ikke bøye armen i flere timer, og når du setter kateteret inn i lysken, ikke gå ut av sengen og ligge på ryggen i flere timer.
 3. Når det oppstår smerte på stedet for innsetting av kateteret etter slutten av lokalbedøvelsen, ta et bedøvelsesmiddel.
 4. For å avklare med legen, når det blir mulig å gjenoppta mottak av de avbrutt preparatene.
 5. På dagen for studien, kjør ikke. Pasienten må være ledsaget av noen.
 6. I løpet av de neste 24 timene etter prosedyren, drikk ca 2 liter vann, noe som bidrar til raskere fjerning av kontrast fra kroppen.
 7. På tide, utfør antiseptisk behandling av stedet for innsetting av kateteret, bytt bandasje og begynne å ta en dusj bare etter legeens tillatelse.
 8. I løpet av de neste 7 dagene, gi opp store belastninger.

Mulige komplikasjoner

Prosedyren for angiokardiografi kan bli komplisert av følgende tilstander eller sykdommer:

 • en kraftig nedgang i trykket;
 • arytmi;
 • tromboembolisme;
 • hjerteinfarkt;
 • slag;
 • perforering av hjertekammeret eller koronarbeholderen;
 • blødning i området av kateterinnføringen;
 • infeksjon av kateterinnføringsområdet;
 • allergiske reaksjoner på kontrastmiddelet;
 • nedsatt nyrefunksjon på grunn av innføring av kontrast (forekommer vanligvis med nyrepatologier eller diabetes mellitus);
 • dødelig utfall.

Slike alvorlige komplikasjoner som hjerteinfarkt, hjerneslag eller dødelig utfall er ekstremt sjeldne - bare hos 0,1-0,2% av pasientene.

Korrekt forberedelse av pasienten til studien, identifisering av alle mulige kontraindikasjoner og høy kvalifikasjon av legen som utfører prosedyren reduserer risikoen for utvikling av uønskede konsekvenser av angiokardiografi til et minimum.

Forklaring av resultatene

Korrekt tolkning av resultatene av angiokardiografi kan kun utføres av en lege:

 1. Resultatene av koronarangiografi gjør det mulig å vurdere koronarfartøyens patenter, å oppdage stenoser, deres alvor og omfang. Basert på disse resultatene vil legen kunne planlegge videre behandling av hjertesykdom. Når innsnevringen av koronararterien blir detektert, blir pasienten tildelt en kirurgisk prosedyre for å gjenopprette normal blodsirkulasjon med 50%.
 2. Studien av de rette hjerteavdelingene gir spesialistinformasjonen om tilstanden til pulmonal arterie, hulrom og ventilsensor i hjertet, avslører integritetsforstyrrelser og mangler i interventrikulær septum.
 3. Data fra venstre ventrikulografi gir informasjon om formen til venstre ventrikel, tilstanden og bevegelsen av veggene, integriteten til interventrikulær septum, funksjonaliteten til mitral og aortaklappen. Numeriske parametere for venstre ventrikulær funksjon er også oppnådd: End-systolisk og diastolisk volum (CSR og BWW), ejection fraksjon (EF) og støtvolum (VO). I tillegg kan denne studien oppdage trombi i venstre ventrikel.

Angiokardiografi er en svært informativ studie som gir detaljert informasjon om hemodynamikk, tilstanden av koronarbeholdere og kamre i hjertet. Denne studien anbefales ofte for å planlegge kommende kardiovaskulære inngrep og utarbeide en behandlingsplan.

Angiokardiografi - indikasjoner, kontraindikasjoner etc.

angiocardiography Er en metode for å studere hjertets blodkar og hulrom ved å introdusere dem i et røntgenkontrastmateriale og utføre en serie bilder. Denne metoden inkluderer: koronar angiografi, venstre sidet ventrikulografi og høyre sidete hjerte studier.

Angiokardiografi er en indikasjon.

Angiocardiography vist i medfødt og ervervet hjertesykdommer, deteksjon av defekter i septa hjerte trauma og medfødte defekter, diagnose hals av aorta og lungearterien i dilatert kardiomyopati eller hypertrofisk.

Og også når man bestemmer seg for volumet av kirurgisk behandling av hjertesykdom, som forberedelse til hjerteoperasjoner.

Angiokardiografi er en kontraindikasjon.

Fra prosedyren bør oppgives i nærvær av akutt nyresvikt, akutt infeksjonsprosess, dekompensert hjertesvikt, akutt hjerneslag.

Også en svært viktig faktor er den dokumenterte reaksjonen på jodpreparater.

Angiokardiografi - forberedelse til studien.

Før du bruker Angiocardiography nødvendig for å gjennomføre følgende aktiviteter: fullstendig blodtelling, koagulasjon, blod kjemi, blodtype analyse og Rh faktor, 12-avlednings EKG, tredemølletest eller sykkeltest, ekkokardiografi.

På kvelden før prosedyren er det nødvendig å barbere hårbunnen over arterien, som var involvert i studien.

Natten før, er det nødvendig å lage en rensende emalje. Studien utføres på tom mage, siste måltid ikke senere enn 8 timer før prosedyren.

Angiokardiografi er en prosess.

Under studien ligger pasienten på operasjonstabellen, prosedyren kan utføres under lokal eller generell anestesi.

Etter avslutning av studien fjernes kateteret, og fartøyets punkteringssted presses forsiktig for å forhindre blødning. Påfør deretter et aseptisk trykkbandasje eller en tett vals.

Angiokardiografi - komplikasjoner.

De store komplikasjoner har blødning på punktering arterien, hjerterytmeforstyrrelser, trombose, koronar arteriesykdom, allergisk reaksjon til kontrastmiddel som inneholder jod, hjerteinfarkt.

Del en artikkel - dette øker nivået av hormonet av lykke i blodet :-)

angiocardiography

angiocardiography - Det er en metode for å studere hjertets blodkar og hulrom ved å introdusere dem i et røntgenkontrastmateriale og utføre en serie bilder. Metoden kombinerer:

 • koronar angiografi - skaffe bilder av koronararterier, blodfødende hjerte,
 • venstre sidet ventrikulografi - undersøkelse av venstre ventrikel når du fyller hulrommet med kontrast,
 • Studie av høyre hjerte (atrielle og ventrikulære) og lungearteriesystemer.

Indikasjoner for angiokardiografi

Medfødt hjertesykdom.

Ervervede hjertesykdommer.

Påvisning av defekter i septa i hjertet med traumer og medfødte misdannelser.

Diagnose av aorta og lungearterieinnsnevring.

Dilatorisk eller hypertrofisk kardiomyopati.

Beslutningen av et spørsmål om volum operativ behandling av en iskemisk hjertesykdom.

Forbereder for hjerteoperasjon.

Kontraindikasjoner til angiokardiografi

Betingelser der utførelsen av angiokardiografi kan forverre pasientens tilstand:

 • akutt nyresvikt,
 • akutt smittsom prosess,
 • dekompensert hjertesvikt,
 • dokumentert anafylaktisk reaksjon på jodpreparater,
 • akutt slag.

Forberedelse for forskning

Før du utfører angiokardiografi, utføres pasienten på en poliklinisk basis:

 • en generell blodprøve,
 • koagulasjon,
 • biokjemisk blodprøve,
 • analyse på blodgruppen og Rh-faktor,
 • EKG i 12 ledninger,
 • tredemølle test eller veloergometrisk test,
 • Ekkokardiografi (ultralyd av hjertet).

På dagen før studien er det nødvendig å barbere hodebunnen over arterien, gjennom hvilken kateteret blir satt inn.

Natten før gjør en rensende enema.

Studien utføres på tom mage, siste måltid ikke senere enn 8 timer før prosedyren.

Metode for gjennomføring

Under studien ligger pasienten på operasjonstabellen, prosedyren kan utføres under lokal eller generell anestesi.

For å introdusere kontrast og utføre koronar angiografi og venstre sidet ventrikulografi, utføres punktering av femorale arterien (noen ganger - den humerale arterien). I en studie av høyre hjerte og lungearterien kateteret er ofte satt inn gjennom den femorale vene, minst - gjennom aksillær, subclavian, halsvenen og den store vena saphena magna lår.

Pekingen av fartøyets veggen utføres av en tykk nål, gjennom hvilken en tynn metallleder som ligner en streng er satt inn. Deretter fjernes nålen, og et kateter settes inn i hjertet gjennom lederen. Avhengig av formålet med studien, blir kontraststoffet introdusert i visse kar og kamre i hjertet. I koronar angiografi er høyre og venstre kranspulsårene og deres grener fylt i kontrast, med venstre ventrikulografi - hulrom i venstre ventrikel. For å studere høyre hjerte injiseres kontrastmiddel i høyre atrium, høyre ventrikel og deretter inn i pulmonal arterie stammen.

For å få et klart bilde av området under behandling, administreres en kontrastmiddel som inneholder jod i en dose på 1-2 ml per 1 kg kroppsvekt. I slike mengder kan preparatet ikke provosere utviklingen av alvorlige komplikasjoner fra andre organer og systemer.

Etter dette utføres en rekke røntgenbilder i flere fremspring for å danne en nøyaktig representasjon av tilstanden til kammeret og karene i hjertet, dets ventiler og partisjoner.

Etter avslutning av studien fjernes kateteret, og fartøyets punkteringssted presses forsiktig for å forhindre blødning. Påfør deretter et aseptisk trykkbandasje eller en tett vals.

Komplikasjoner av angiokardiografi

Blødning på punkturets punktering (punktering) av arterien.

Krenkelse av hjertets rytme.

Trombose av kranspulsåren.

Allergisk reaksjon på et kontrastmiddel som inneholder jod.

Tolkning av resultater

Resultatene av koronarangiografi gjør det mulig å vurdere tilstedeværelsen av innsnevring av karene som gir hjertet, lokalisering av stenose (innsnevring), omfanget og alvorlighetsgraden, noe som er viktig for planlegging av videre behandling av IHD.

Hvis diameteren av koronararterien er innsnevret med 1/3, blir området av dets lumen redusert med 50%, derfor reduseres volumetrisk strømningshastighet av dette fartøyet med 50%. Hvis diameteren reduseres med 1/2, reduseres volumetrisk blodstrømningshastighet med 75%, og når diameteren reduseres med 2/3 - med 90%. Innsnevringen av lumen i koronararterien ved 1/2 og mer krever kirurgisk behandling.

Basert på resultatene fra venstre ventrikulografi,

1. Formen til venstre ventrikel og bevegelsen av veggene:

 • hypokinesi - redusert kontraktiliteten til ventrikulærveggen,
 • akinesia - det er ingen sammentrekning av ventrikulærveggen,
 • dyskinesi - utbuling av veggen under sammentrekning av venstre ventrikel, karakteristisk for en aneurisme i venstre ventrikel.

2. Integrity of the interventricular septal and the function of the aortic and mitral valves. Hvis, under systolen (sammentrekning) i venstre ventrikel, kommer kontrastmiddelet inn i det venstre atrium, dette indikerer en feil i mitralventilen (løs lukking av ventiler).

3. Utseendet til venstre ventrikel - forekomsten av hypertrofi av veggene, karakteristisk for hypertrofisk kardiomyopati.

4. Trombi i kaviteten i ventrikkelen.

5. Tallene til venstre ventrikkel - beregning EDV (fyllingsvolum), ESV (slutt-systoliske volum) SV (slagvolum) og EF (utkasting fraksjon).

Undersøkelse av høyre hjerte og lungearterien gir informasjon om forekomsten av hjertekamrene, tilstedeværelse av ventrikkelseptumdefekter, noe som er viktig for diagnose av hjertesykdom, så vel som på tilstanden i ventilanordningen.

Velg symptomene som angår deg, svar på spørsmålene. Finn ut hvor alvorlig problemet ditt er, og om du trenger å se en lege.

Før du bruker informasjonen som leveres av medportal.org, vennligst les vilkårene i brukeravtalen.

Brukeravtale

Nettstedet medportal.org gir tjenester på de vilkår som er beskrevet i dette dokumentet. Ved å bruke nettstedet, bekrefter du at du har lest vilkårene i denne brukeravtalen før du bruker nettstedet, og godtar alle vilkårene i denne avtalen i sin helhet. Vennligst ikke bruk nettstedet hvis du ikke godtar disse vilkårene.

Beskrivelse av tjenesten

All informasjon som er lagt ut på nettstedet, er referanseprodukt, informasjon hentet fra åpne kilder er referanse og annonserer ikke. Nettstedet medportal.org tilbyr tjenester som tillater brukeren å søke etter medisiner i dataene hentet fra apotek innenfor rammen av en avtale mellom apotek og nettstedet medportal.org. For å gjøre det enklere å bruke nettstedet, er data om legemidler, kosttilskudd systematisert og gitt en stavemåte.

Nettstedet medportal.org tilbyr tjenester som tillater brukeren å søke etter klinikker og annen medisinsk informasjon.

Begrensning av ansvar

Informasjonen i søkeresultatene er ikke et offentlig tilbud. Administrasjonen av nettstedet medportal.org garanterer ikke nøyaktigheten, fullstendigheten og (eller) relevansen av de viste dataene. Administrasjonen av nettstedet medportal.org tar ikke ansvar for skade eller skade som du kan pådra seg av tilgang eller manglende evne til å få tilgang til nettstedet eller fra bruken eller manglende evne til å bruke dette nettstedet.

Ved å godta vilkårene i denne avtalen, forstår du og er helt enig i at:

Informasjonen på nettstedet er kun til referanse.

Administrasjon av nettstedet medportal.org garanterer ikke mangel på feil og uoverensstemmelser vedrørende deklarert på nettstedet og den faktiske tilgjengeligheten av varer og priser for varene i apoteket.

Brukeren er forpliktet til å avklare den nødvendige informasjon ved telefonsamtale apoteket, eller bruke informasjonen på egen hånd.

Administrasjonen av nettstedet medportal.org garanterer ikke mangel på feil og uoverensstemmelser angående tidsplanen for klinikkarbeid, deres kontaktinformasjon - telefonnumre og adresser.

Verken medportal.org nettstedet, eller noen annen part involvert i prosessen med å gi den informasjonen skal ikke holdes ansvarlig for skader eller skader som du kan lide av det faktum som er avhengige av informasjonen på denne nettsiden.

Administrasjonen av nettstedet medportal.org forplikter seg og forplikter seg til å fortsette å gjøre sitt ytterste for å minimere avvik og feil i informasjonen som tilbys.

Administrasjonen av nettstedet medportal.org garanterer ikke fravær av tekniske feil, inkludert i forhold til driften av programvaren. Administrasjonen av nettstedet medportal.org forplikter seg til å gjøre all mulig innsats så snart som mulig for å eliminere eventuelle feil og feil i tilfelle deres forekomst.

Brukeren blir advart om at administrasjonen av nettstedet medportal.org ikke er ansvarlig for å besøke og bruke det eksterne ressurser, koblinger som kan finnes på nettstedet, gir ikke godkjenning av innholdet og er ikke ansvarlig for tilgjengeligheten.

medportal.org forbeholder seg retten til å stanse driften av nettstedet, helt eller delvis endre innholdet, gjøre endringer i brukeravtalen. Slike endringer gjøres kun etter administrasjonens skjønn uten forvarsel til brukeren.

Du anerkjenner at du har lest vilkårene i denne brukeravtalen og godtar alle vilkårene i denne avtalen i sin helhet.

Reklameinformasjon, for plassering av hvilke på nettstedet er det en passende avtale med annonsøren, er merket "på annonseringsrettigheter".

Angiografi av hjertets kar - hvordan går det ut? Indikasjoner og kontraindikasjoner, pris

Ca. 57% av befolkningen i vårt land lider av hjerte-og karsykdommer. En av de mest kraftfulle metodene for instrumentell forskning i kroppen, som hjelper til med rettidig diagnose av mange kardiovaskulære problemer, er angiografi av hjertets kar, som ellers kalles koronar angiografi.

Essensen av koronarangiografi er at ved hjelp av røntgenbilder blir det oppnådd bilder av koronarbein - de som har direkte kontakt med hjertet - på grunnlag av disse bildene, blir diagnosene av kardiovaskulære problemer avklart.

Muligheter for angiografi

Under implementering av angiografi fra hjertespesialisten, som sitter ved dataskjermen, kan vi se blodkar og prosessene som forekommer i dem.

Takket være koronar angiografi kan du:

 • å evaluere dynamikken i blodsirkulasjonen i karene og deler av hjertet;
 • bestemme tilstedeværelsen av innsnevring eller stenose av blodårer;
 • identifisere tidligere ukjente medfødte hjertefeil.

Hvis kirurgi kreves på et koronarfartøy, utføres angiografi foreløpig, noe som tydeliggjør alle detaljene i denne delen av sirkulasjonssystemet.

Mange er også interessert i hva som er MSCT angiografi av hjertet - her for studier av årer brukes en multispiral computertomografi. Kontraststoff administreres intravenøst ​​og synkront med hjertearbeidet. I motsetning til klassisk selektiv angiografi er MSCT praktisk talt ikke-invasiv (med unntak av kateterplassering). Prosedyren varer ikke mer enn en halv time, i løpet av hvilken tid verdifull informasjon er oppnådd.

For noen pasienter kan et hinder være at prisen for multispiral datamaskinangiografi av hjerteskjærene ikke er tilgjengelig for alle (fra 5 til 9 tusen rubler), men denne prosedyren utføres i en ikke-invasiv modus.

vitnesbyrd

Det er problemer som krever obligatorisk koronar angiografi:

 • angina pectoris, ikke egnet til rusmiddelbehandling;
 • postinfarkt angina pectoris;
 • stabil angina pectoris, kombinert med arteriell hypotensjon og venstre ventrikulær dysfunksjon;
  behandling av IHD med høy risiko for komplikasjoner eller manglende evne til å bestemme omfanget av risikoen ved ikke-invasive forskningsmetoder;
 • med utseende av dyspné og smerte i brystet, siden disse symptomene ofte blir ledsaget av en innsnevring av koronarbeinene;
 • i tilfelle mislykket behandling av kardiovaskulær sykdom og på bakgrunn av ytterligere intensivering av hans symptomer;
 • når du forbereder deg til hjertekirurgi med sikte på visuell fiksering av vasokonstriksjon;
 • etter en hjerteventil implantasjon operasjon for å vurdere behovet for en gjentakelse operasjon;
 • i nærvær av koronararteriesykdom;
 • når man mistenker at de har medfødte hjertefeil
 • med skader på brystet;
 • når manifestasjoner av hjertesvikt (hoste, kortpustethet, hyppige hjerteslag, etc.).

Video om angiografi av hjerteskjermer:

Kontra

Angiografi av hjertekaronier i hjertet utføres vanligvis ikke under følgende forhold:

 • høy temperatur;
 • lavt nivå av kalium;
 • anemi,
 • en forstyrrelse av blodpropp
 • sykdom i lungene og nyrene;
 • allergi mot radioaktive stoffer;
 • alvorlig diabetes mellitus;
 • sykdommer i sirkulasjonssystemet.

Bare den behandlende legen bestemmer seg for å gjennomføre prosedyren i et bestemt tilfelle, slik at selv om det er kontraindikasjoner for denne prosedyren, av og til utelukkende.

Forbereder for angiografi av hjertet

I tillegg til den planlagte øvelsen kan koronarangiografi utføres og i nødstilfelle. Den behandlende lege bestemmer om denne prosedyren er hensiktsmessig, og tildeler deretter en serie tester som må foregå, som inkluderer:

 • bestemmelse av blodgruppen og Rh-faktor;
 • en generell blodprøve;
 • HIV testing;
 • prøver for hepatitt B og C;
 • analyse for syfilis;
 • EKG i 12 ledninger;
 • Ekkokardiografi.

I tillegg til de ovennevnte obligatoriske testene, kan legen foreskrive andre studier som kan kreve at pasienten skal trives godt eller fortelle sin medisinske historie. På kvelden før prosedyren anbefales pasienten vanligvis ikke å spise.

Hjerteangiografi

Koronarografi utføres i røntgenrommet under lokalbedøvelse.

 1. Personen som undersøkes gjennom lårbenet eller arterien i underarmen, injiseres med et kateter, som er avansert til øvre del av aorta. Når man arbeider med håndens arterie, blir oppfølgingsperioden etter prosedyren for pasienten noe redusert.
 2. Gjennom kateteret injiseres en røntgenkontrast substans i blodet, som divergerer langs det vaskulære systemet og visualiserer det i røntgenstråler.
 3. Skyting utføres ved hjelp av enheten - angiograf, og det resulterende bildet kommer på skjermen. I dette tilfellet registreres alle mottatte data i digitalt format.

Siden CT-angiografi i hjertet er praktisk talt smertefri og krever bare lokalbedøvelse, er pasienten bevisst under undersøkelsen. Derfor kan legen spørre ham til et visst punkt for å holde pusten hans, eller tværtimot, dypt puste, endre situasjonen litt - alt for at MSCT angiografi av hjertets kar skal gi det beste bildet.

Når kateteret beveger seg langs koronarbeinene, kan hjertefrekvensen senke eller akselerere, noe som er en ganske normal reaksjon. Generelt blir pasienten bedt om å slappe av så mye som mulig under prosedyren, og legen ser umiddelbart signifikante endringer på skjermen.

Når et kontrastmedium blir introdusert, føler pasienten kortvarig intens varme - dette er også en naturlig reaksjon av kroppen.

I nødvendige tilfeller kombineres koronarografi med installasjon av stent-vaskulær endoprostese eller ballongdynatasjon. Kombinere diagnostikk med behandling er veldig praktisk, men på grunn av dette blir prisen på hjerteangiografi høyere ved kostnadene ved å installere stenten, så disse spørsmålene diskuteres på forhånd.

Når prosedyren er fullført, viser legen pasienten en plate hvor studien er registrert, alle viktige data, forklarer resultatene og gir anbefalinger for etterfølgende behandling. En disk med en rekord og en skriftlig rapport er gitt til pasientens hender, og sistnevnte kan deretter overføre den til den behandlende legen, som vil fortsette behandlingen.

CT-angiografi av hjerteskjærene varer ca. 40 minutter. Når kateteret settes inn gjennom armen, kan pasienten straks gå tilbake til rommet sitt etter prosedyren, og hvis en punktering ble gjort gjennom lårbenet, overføres pasienten til intensivavdelingen i 24 timer, hvor han er forbudt å gå gjennom hele oppholdet.

Etter prosedyren skal pasienten hvile og drikke rikelig med væske for å vaske kontrastmiddelet ut av kroppen. Vanligvis om to dager er det et ekstrakt.

Video om adferd og prinsipp av hjerteangiografi:

komplikasjoner

Hvis pasienten følger alle legens instruksjoner, skjer det vanligvis ikke komplikasjoner. Men i sjeldne tilfeller kan det oppstå noen komplikasjoner:

 • arytmi;
 • en allergi mot et kontrastmiddel;
 • blødning og blåmerker på punkteringsstedet;
 • utviklingen av hjerteinfarkt;
 • aorta disseksjon;
 • trombose av kranspulsårene.

For å forhindre farlig utvikling i tid, må en kardiosurgeon og en resuscitator være tilstede på kontoret under prosedyren.

Koronarografi er bra fordi det lar deg gjøre en detaljert vurdering av tilstanden til et fartøy og finne det nøyaktige stedet for innsnevring. Takket være denne informasjonen vil funnene fra legene være mer nøyaktige, så vel som pasientens foreskrevne behandlingsforløp. Og av dette avhenger allerede direkte ikke bare helse, men selve livet til pasienten.

Og har du allerede gjort eller gjort en angiografi av hjertets hjerter eller bare utnevnt eller utnevnt denne prosedyren? Hva kan du si om denne typen diagnose? Skriv dine inntrykk i kommentarene.

Kardioangiografi og hjertekateterisering

Innføring av kateteret gjennom arterie eller vene i hjertet hulrom gjør det mulig å oppnå informasjon om størrelsen av trykk, arten av blodstrøm, oksygenmetning som mottas fra de forskjellige kameraer, og når de administreres kontrastmiddel og etterfølgende kardioangiografii vurdere morfologiske egenskaper. Disse studiene gjør det mulig å oppnå høy presisjon informasjon om morfologiske og funksjonelle forandringer i hjertet og å løse ulike diagnostiske og stadig mer terapeutiske problemer.

For kateterisering av hjertet, brukes spesielle katetre med en diameter på 1,5-2,7 mm og 80-125 cm i lengde. For å sette inn kateteret, er albuen eller lårbenet punktert med spesielle nåler. Det finnes forskjellige versjoner av katetre med enheter, for eksempel med oppblåsbare ballonger, som gjør det mulig å utføre medisinske behandlinger. Gjennom katetrene injiseres et kontrastmiddel (cardiotrast) i hjørnene i hjertet og en rekke røntgenfotografier som forbereder de morfologiske endringene blir gjort.

Spesielt viktig er koronararteriografi utført sammen med ventrikulografi hos pasienter med iskemisk hjertesykdom. Således er det mulig å vurdere og etablere nærvær, plassering, alvorlighetsgrad og spredning av koronar obstruksjon, og også for å anslå dens årsak, t. E. Tilstedeværelsen av aterosklerose, trombose eller koronar spasme. Hemodynamisk verdi har en innsnevring av koronararterien med 50-75% av dens lumen. Innsnevringen med 50% har en hemodynamisk verdi med tilstrekkelig stor lengde. En innsnevring på 75% eller mer er viktig, selv om den er til stede på kort lengde av fartøyet. Spenning av kranspulsåren oppstår vanligvis i betydelig lengde og gjennomgår omvendt utvikling ved administrering av nitriglyserin. Med hjertekateterisering og koronararterier utføres for tiden medisinske behandlinger for myokardial revaskularisering. I hjerteinfarkt intrakoronar injiseres trombolytiske midler.

Ved stenotisk koronarosklerose utføres transluminal koronar angioplasti eller laserrekanalisering. Koronar angioplastikk består i å bringe til stedet for sammenblanding av ballongen, som blåses opp og dermed eliminerer den innsnevrede delen. Siden det ofte skjer den gjentatte innsnevringen av det samme stedet, er det laget en spesiell plast med installasjon av en endoprotese, som deretter dekkes med intima.

Indikasjoner for koronar angiografi er behovet for å klargjøre dannelsen av smerte i hjerte og bryst angina motstandsdyktige overfor behandling, valg av drift (koronar angioplastikk eller koronararterie-bypasskirurgi overlay). Koronar angiografi er en forholdsvis sikker prosedyre, men også når dens holde mulige komplikasjoner, deriblant myocardial utseende, delaminering eller brudd på et koronarkar, forekomst av tromboflebitt, nevrologiske lidelser.

Med hjertefeil, gir angiokardiografi deg mulighet til å forfine de anatomiske egenskapene, inkludert størrelsen på hjertekamrene, tilstedeværelsen av oppblåsthet eller uttømming av blod, graden av innsnevring av et hull.

I hjerter i hjertet, er følgende parametere normalt bestemt: trykk i høyre ventrikel - 15-30 mm Hg. Art. (systolisk) og 0-8 mm Hg. Art. (diastolisk), i lungearterien - 5-30 mm Hg. Art. (systolisk) og 3-12 mm Hg. Art. (diastolisk), i venstre atrium (som i venstre ventrikel) - 100-140 mm Hg. Art. (systolisk) og 3-12 mm Hg. Art. (diastolisk), i aorta på 100-140 mm Hg. Art. (systolisk) og 60-80 mm Hg. Art. (Diastolisk). Oksygenmetning av blod oppnådd fra forskjellige kamre i hjertet varierer (høyre atrium - 75%, høyre ventrikel - 75%, pulmonal arterie - 75%, venstre atrium - 95-99%). Ved å måle trykket i hulrom i hjertet og undersøker blod oksygenmetning under sin polurenii fra forskjellige kameraer, kan du få mer tilleggsinformasjon om morfologiske og funksjonelle endringer riokarda. Trykknivået gjør det også mulig å bedømme kontraktilfunksjonen til høyre og venstre ventrikler. Pulmonalt kapillær kiletrykk ved introduksjon av kateteret inn i lungearterien (muligens mer distalt) reflekterer mengden av trykket i venstre atrium og i sin tur beskrives det diastoliske trykk i venstre ventrikkel. Ved kateterisering er det mulig å måle nøyaktig nøyaktig kardialutgangen (liter per minutt) og hjerteindeksen (liter per minutt per 1 m 2 av kroppsoverflaten). Dette innebærer innføring av et fluid av en bestemt temperatur (termodilution). Ved hjelp av en spesiell sensor oppnås en kurve som med en horisontal linje danner et område proporsjonalt med hjerteutgangen. Tilstedeværelsen av en intrakardisk shunt er etablert ved måling av oksygenmetningen av blod i de tilhørende kamrene i hjertet.

Forskjeller oksygenmetning mellom det høyre atrium og høyre ventrikkel kan forekomme i løpet av ventrikulær septal defekt, ved hvilken utslipp av blod fra venstre til høyre. Gitt størrelsen på hjerteutgang, kan mengden blod utladet gjennom shunten beregnes. I nærvær av kjøpte og medfødte misdannelser, er spørsmålet om taktikk og arten av kirurgisk behandling bestemt. Foreløpig pasienter med visse defekter, som mitralstenose, kirurgi er ofte utført basert på ekkokardiografiske data uten kateterisering. Hos pasienter med stenose av ventilåpninger, iblant, i stedet for kirurgisk inngrep, utføres valvuloplasti ved bruk av en ballong.

Langvarig kateterisering av høyre hjerte og lunge-arterien med en ballong flytende kateter (Swan-Ganz kateter) utføres fra flere timer til dager. Samtidig overvåkes trykket i lungearterien og i det høyre atriumet. Indikasjoner for slike studier er forekomsten av et ballongkateter eller annen kardiogent sjokk, postoperativ overvåkning av pasienter med alvorlige hjertelidelser, og for pasienter som krever korrigering av mengden av væske og sentrale hemodynamikk. Denne forskningen er viktig i den differensielle diagnose av lungeødem av hjerte- og ikke-kardial opprinnelse, med ventrikulær septal ruptur, isolering av de papillære muskler, akutt myokardialt infarkt og behandling av hypotensjon, ikke endrer seg med innføringen av væske.

Med hjertekateterisering er endomyokardbiopsi av venstre eller høyre ventrikulært vev også mulig. Pålitelige resultater kan kun oppnås hvis vevet undersøkes fra 5-6 forskjellige deler av myokardiet. Denne intervensjonen er viktig for å diagnostisere avvisning av et transplantert hjerte. Videre kan det brukes til å diagnostisere kongestiv kardiomyopati, og skille den fra myokarditt (betennelse av myokard), og for å detektere infiltrerende prosesser i myokard, f.eks hemokromatose, amyloidose.

For tiden er det en konstant forbedring av hjerte forskning teknikker ved anvendelse av f.eks, nukleær magnetisk resonans, og så videre. E. Til i mange tilfeller erstatte invasiv intervensjon (Hjartekateterisering) ikke-invasiv undersøkelse. Et eksempel er den digitale subtraksjon angiografi, som omfatter administrering av et kontrastmiddel inn i en blodåre (uten kateterisering) etterfulgt av røntgenstråler hvis data er utsatt for datamaskin-behandling, noe som resulterer i en konvensjonell røntgen kan oppnås og anslag koronarogrammu morfologisk tilstand av koronararteriene. Det er i prinsippet mulig å utføre intrakardial kardioskopi, noe som også gjør det mulig å visuelt direkte vurdere de morfologiske endringene i hjertet.

Angiografi av hjertet

Angiografi - Røntgenundersøkelse av blodkar ved bruk av kontrastmedium. Ved hjelp av forskningen er det mulig å identifisere et antall farlige sykdommer i første omgang. Denne diagnostiske metoden brukes til en grundig undersøkelse av tilstanden til karene i lymfesystemet, kapillærene, arteriene og venene. Hvordan og for hva utføres angiografi av hjertet?

Egenskaper av studien

Åre, arterier og kar absorberer røntgenbilder, derfor er det ifølge standardbilder ikke mulig å vurdere tilstanden deres. For slike studier ble også angiografi opprettet: fartøyene kan undersøkes i detalj bare gjennom et spesielt radiopaque stoff.

Angiografisk undersøkelse i et spesielt utstyrt sterilt rom, der det er:

 • Apparat for inspeksjon av blodkar;
 • apparat for videoopptak og multiseksjon i røntgenforhold;
 • høyhastighets fluorografi kammer.

Metoden er mye brukt til å identifisere de mest varierte patologiene forbundet med blodkar, nyrer eller hjertet. Angiografi av hjertets kar hjelper til med å identifisere:

 • stenose;
 • aneurisme;
 • cyster;
 • godartede eller ondartede svulster.

Oftest er angiografi av hjertekarene en rutinemessig undersøkelse. Men hvis pasienten er på sykehuset og plutselig er det tegn på intensiv voksende angina - angiografi utføres i en nødsituasjon.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Angiografi er foreskrevet for:

 • progressiv angina;
 • hjerterytmeforstyrrelser;
 • hjerteinfarkt i anamnesen.

Undersøkelsen anbefales også til personer som lider av angina i lang tid, og medisinene valgt av legen gir ikke den ønskede effekten.

Til tross for at en slik undersøkelse er preget av lavt traumatisk og praktisk sikker, er det en rekke visse kontraindikasjoner. Disse inkluderer:

 • nedsatt nyre- eller leverfunksjon
 • Dekompensert hjertesvikt;
 • graviditet;
 • psykisk lidelse;
 • amming periode;
 • allergiske reaksjoner på komponenter i kontrastmedium;
 • sykdommer som påvirker blodkoagulasjon.

I noen tilfeller blir studien utsatt til de inflammatoriske prosessene stopper. Virussykdommer, høy temperatur - relativ tidsmessige kontraindikasjoner.

Fordeler og ulemper ved forskning

Den største fordelen at hjertet har angiografi, er høy informasjonsverdi og evnen til å undersøke fartøyene i detalj, og på en pålitelig måte avslører steder med mulig innsnevring. Dette gjør det mulig for oss å identifisere et antall kardiovaskulære patologier på et tidlig stadium av utviklingen, noe som i stor grad forenkler den medisinske prosessen.

I tillegg er det i løpet av prosedyren mulig å gjennomføre en rekke andre medisinske manipulasjoner. Om nødvendig er også superselektiv undersøkelse av ulike tumorer mulig: et lite kateter kan bringes svært nær neoplasma.

Det er også ulemper. Ulempen er forårsaket av prosedyrens traumatiske karakter, på grunn av hvilken den bare utføres i en sykehusinnstilling, og rehabiliteringsperioden vil ta flere dager. Det er visse farer for å skade karossens vegger, og hvis kontrasten faller under huden - det kan være et hematom eller en abscess vil begynne.

Forberedelse for angiografi

Angiografi er en invasiv studie, slik at pasientens tilstand overvåkes før og etter prosedyren. Noen ganger er sykehusinnleggelse anbefalt, undersøkelsen utføres på et sykehus. Tidligere må pasienten bestå et antall tester:

 • en generell blodprøve;
 • generell analyse av urin;
 • blod biokjemi;
 • røntgenundersøkelse;
 • Ultralyd av hjertet;
 • koagulasjon;
 • Definisjon av blodgruppen;
 • Definisjon av Rh-faktor.

Hvis en pasient tar medisiner som påvirker blodpropp, blir noen dager før studiet medisiner avbrutt. Også innen 12-15 dager før testen, bør du ikke drikke alkohol.

Et par dager før testen er det ønskelig å utføre en test for intoleranse av kontrastmedium, for hvilket jodidforbindelser av vannløselig type benyttes. Som en test injiseres omtrent 0,1 ml kontrastmedium i venen. Hvis allergi symptomer vises, må prosedyren bli kansellert. Alternativt er magnetisk resonansangiografi foreskrevet, i hvilken kontrast ikke brukes.

Visse forberedende nyanser observeres i nærvær av kroniske sykdommer. Således, med smerte i hjertet eller iskemisk sykdom, er Nitroglycerin, Sustac eller Erinitt foreskrevet. Ved problemer med hjerterytmen, brukes glykosider (Obzidan, Strofantin) eller kaliumpreparater (Kaliumklorid, Panangin). Hvis det er hypertensjon, brukes Raunanthin, Hemiton eller Dibasol til å normalisere trykket.

På grunn av angiografi bør pasienten ta beroligende midler. For å forhindre en allergisk reaksjon kan du bruke antihistaminer. I noen tilfeller anbefales det også å rense tarmene: Etter studiet vil det ta lang tid å ligge i en liggende stilling.

Hvordan utføres forskningen

Lokalbedøvelse brukes noen ganger i undersøkelsen. Teknikken er innføring av et kontrastmiddel i karet.

Huden på injeksjonsstedet blir ryddet av hår og behandlet med antiseptika og anestesi. Spesialisten utfører et lite snitt og ser etter den høyre arterien, som er gjennomboret med en spesiell hulnål. En metallleder for kateteret settes inn gjennom den. I venen forblir han bare, nålen og lederen fjernes. Med et overflatisk arrangement av fartøyet er det mulig å injisere et kontrastmedium med en sprøyte uten kateterisering.

En gang i fartøyene sprer kontrastmiddelet seg sammen med blodet, som går fra de store arteriene til de små, og deretter kommer inn i kapillærene, små venler og store vener. Under denne prosessen blir bilder tatt. For å estimere fartøyets lumen, tillater utbredelsen av kontrastmediet.

Etter avslutningen av studien fjernes kateteret. Området av punkteringen er festet med en tett steril bandasje. Kontrast forlater kroppen av seg selv med hjelp av nyrene - den utskilles i urinen.

Mulige komplikasjoner

I løpet av dagen holder pasienten hviler på et sykehus. Den behandlende legen undersøker snittet og måler temperaturen på kroppen. Hvis tilstanden er tilfredsstillende, fjernes dressingen på den andre dagen, pasienten kan forlate klinikken.

"Bivirkningen" av bivirkninger er allergiske reaksjoner mot kontrast, anestesi eller antiseptisk. I sjeldne tilfeller vises blødning på stedet for punktering av fartøyet, muligens blødning.

Ved alvorlige sammenhengende sykdommer er det mer alvorlige konsekvenser - utvikling av akutt nyre- eller leverinsuffisiens, hjerteinfarkt. På grunn av observasjon i et sykehusmiljø, kan pasienten motta rettidig assistanse i tide.

Kardioangiografi hva er det

Angiogram av venstre kranspulsår i venstre skrå fremspring.

Ved angina pectoris detekteres en-, to- og trekarleser i koronararteriene med omtrent samme frekvens (20-30% hver). Med ustabil angina påvises enkeltkarslesjon i 40%, to-fartøy - i 30%, tre-fartøy - i 15%. Hos 10-15% av pasientene finnes ikke patologier i kranspulsårene.

I enkeltkarslesjoner er dødeligheten 1,5% per år, med en to-kar-sykdom på 7%, med en trekarbsykdom på -11%, med lesjon av LCA-28%.

Kontraindikasjoner: feber, alvorlig skade på parenkymale organer, brudd på hjerterytme og cerebral sirkulasjon, allergi.

aortography

Aortografi - Røntgenundersøkelse av aorta og dets grener med kontrastmedier. Kontrast administreres vanligvis av Seldinger (femoral arteriepunktur). Indikasjon: Ved påvisning av aortaklaffinsuffisiens i komplekse aorta defekter, forbedring av anomalier i utviklingen av aorta, differensial diagnose av aorta lesjoner. Kontraindikasjoner: se angiokardiografi.

Aortogram i direkte projeksjon. Kateteret visualiseres i lumen av høyre iliacart (pil) og abdominal aorta.

Angiografi. Indikasjoner: Evaluering av vaskulær status i tilfelle av uoverensstemmelse mellom det kliniske bildet og dataene for Dopplerocardiography eller en tvilsom diagnose.

angiocardiography

Metode hjerte studier og store fartøy ved hjelp av et kateter (probe), som er innført i dem gjennom hulrommet i den perifere vene eller arterie. For kateterisering av høyre hjerte, systemet lungearterien og lungevene venepunksjon produserer en venstre skulder eller hofte og venstre - en punktering på høyre lårarterie. For å undersøke venstre atrium, og atrial septal punktering utføres fra høyre atrium. Studien utføres under kontroll av fluoroskopi. Kateterisering kan bestemmes av gassammensetningen og blodtrykket i forsøkskarene og hjertet hulrom, samt slag og minuttvolumet av høyre og venstre ventrikkel intrakardial produsere plate phonocardiograms elektrisitet og, for å bestemme tilstedeværelsen og størrelsen av shunt og den shunt retning. Innføres gjennom kateteret, og røntgenkontrastmidler virker en serie av radiogrammer - angiograms. Kateteriseringen utføres også for lukking ductus arteriosus og atrieseptumdefekt, behandling av koronar insuffisiens og hjerteinfarkt (endovaskulær dilatasjonsverdier begrenset innsnevringer av koronararteriene).

Indikasjoner: Kateterisering og angiografi utføres dersom det er umulig å oppnå fullstendig informasjon ved ekkokardiogram, mistenkt for uttrykt mitral insuffisiens, samt med andre valvulære defekter og kranspulsårssykdom.

Kontra: Hjartekateterisering er ikke vanligvis utføres pasienter som er yngre enn 40 år, i fravær av klager og kardiovaskulære risikofaktorer i isolerte mitralstenose; I disse tilfellene er indikasjon for kirurgi eller valvuloplasty bestemt på basis av bare det ikke-invasiv undersøkelse. Kontra er også: endokarditt, lungeødem, hemoptysis, paroksysmal takykardi, flebitt perifer vene, høyre hjertesvikt, nyre- og leversvikt, akutt infeksjonssykdom, hypertyroidisme, blodsykdommer, intoleranse jodpreparater.

Les Mer Om Fartøyene