Koronarangiografi av hjertets kar: Kjernen i prosedyren, indikasjoner og kontraindikasjoner

Koronarangiografi er en svært informativ, moderne og pålitelig metode for å diagnostisere lesjonen (konsentrasjon, stenose) av kransbunnen. Studien er basert på visualisering av passasje av kontrastmedium langs hjertets kar. Kontraststoff gjør det mulig å se prosessen på skjermen av en spesiell enhet i sanntid.

Koronararterier (koronararterier, hjertearterier) er kar som gir blodtilførselen til hjertet.

Koronarangiografi av hjertekarene er "gullstandarden" av kranspulsårforskning. Utfør prosedyren i røntgenstrålen. Intervensjonell kirurgi utvikler seg raskt og konkurrerer med "stor operasjon" i behandlingen av koronar hjertesykdom.

Leger av denne spesialiteten er kardiovaskulære kirurger som har gjennomgått seriøs trening. Nå blir de kalt - av intervensjonskirurger eller røntgen endovaskulære kirurger.

Røntgenkirurgi er et rom hvor leger utfører intrakardial forskning og behandling under sterile forhold ved hjelp av røntgenutstyr. Det er røntgenstrålen som gjør at legen kan se hjertet, kranspulsårene under hele prosedyren.

Da vil du lære: Når koronarografi er vist, vil vi dvele i detalj om det viktigste øyeblikket for pasienten - hvordan prosedyren går, og hvem når du kan begynne å jobbe. Hva er indikasjonene, mulige komplikasjoner.

Indikasjon for koronarografi

Hvem trenger å gjøre forskning? Indikasjonene er svært brede, det er flere og flere av dem. Vi vil vurdere de hyppigste tilfellene når forskning er uunnværlig.

 1. Under utviklingen av akutt koronarsyndrom (ACS) - dette er starten på et mulig myokardinfarkt. Faktum er at myokardinfarkt (hjertemuskulatur) har flere utviklingsstadier. Hvis i begynnelsen av denne hendelsen forsøker å gjenopprette blodstrømmen, vil ACS ikke ende med nekrose (død) av delen av myokardiet.
 2. Mistanke om koronar sykdom. Hvis pasienten har angina pectoris, så hvis det er innsnevring i henhold til koronar angiografi, må blodstrømmen i hjerteårene gjenopprettes før det oppstår iskemi eller et hjerteinfarkt.
 3. Når det er nøyaktig kjent at det er stenose i kranspulsåren (innsnevring av lumen aterosklerotiske plakk), men det er nødvendig å finne ut hvor mye det er uttrykt. Røntgen kirurger øyne (det vil si visuelt) vurdere volumet av stenose. På skjermen kan du se "en timeglass, når den er i stenosens plass, passerer kontrast en innsnevring. Hvis denne innsnevringen er svært liten - vurder deretter hastigheten som kontrastmiddelet er vasket av (tross alt er kontrasten normal blodstrøm).
 4. I de tilfellene når pasienten trenger en hjertekirurgi: erstatning av en eller flere ventiler eller en operasjon for aortaens forstørrelse (forstørrelse). I alle disse tilfellene bør legene avgjøre om det er en patologi i hjerteårene. Hvor mye kirurgi er nødvendig for pasienten? Bare en korreksjon av en flamme eller en rippe også?
 5. Det er velkjent at iskemisk hjertesykdom (koronar hjertesykdom) utvikles tre ganger oftere hos pasienter med en transplantert nyre enn hos den vanlige befolkningen i samme alder. I forbindelse med det økende antall transplantasjoner i verden blir dette problemet ganske akutt, og koronarografi utføres også av slike pasienter.
 6. Det er ikke lenger en sjeldenhet når studien utføres til pasienter med et transplantert hjerte for diagnose av angina pectoris.

Koronarografi er nødvendig for timing (som presserende) og metoden for behandling av stenotiske lesjoner i kranspulsårene. Hvis en kritisk innsnevring (mer enn 50% av den arterielle lumen), at et presserende behov for å bestemme hvorvidt en pasient behov for å koronararterie-bypasskirurgi eller koronar angioplastikk. Hvis innsnevringen ikke er kritisk, kan det være nok medisiner.

Kontra

Absolutte kontraindikasjoner eksisterer ikke. Hvis pasienten tar svært lang tid å ta medisiner som fortynner blodet, og det ikke er noe behov for koronar angiografi, kan prosedyren bli utsatt i 7-10 dager. I dette tilfellet anbefales det å avbryte medisinen. Det er nødvendig at etter prosedyren stoppet blodet raskt, og det var ingen risiko for blødning.

Hvordan virker prosedyren?

Vi vil vurdere hele prosedyren for koronarangiografi av hjerteskjoldene "fra pasientens side".

Hospitalisering og forberedelse

Pasienten ankommer om kvelden i avdelingen eller om morgenen kommer han på fastsatt tidspunkt for studien. På hendene skal han ha blodprøver (legen vil spesifisere hva), elektrokardiografi og ultralyd i hjertet.

I venterommet eller i menigheten vil pasienten få informasjon om samtykke på hånden, som må signeres (med mindre du har forandret deg til å gjennomgå en studie). Koronarografi utføres på tom mage, varigheten av hele prosedyren er fra 30 minutter til 2 timer. Pasienten tømmes neste dag. Om morgenen før utslipp vil ta alle testene.

Denne prosedyren kan utføres på to måter (det er en standard diagnostisk metode): gjennom armene og gjennom lårarterien.

Metoder for innføring av et kateter for koronar angiografi av hjertekarene

Før koronar angiografi, vil en nyxis (premedikasjon) bli brukt til å lindre nervøsitet.

Vanligvis er pasienten bevisst under studien og kommuniserer med legen. I sjeldne tilfeller er det nødvendig å nedsette pasienten i en tilstand av medisinsk søvn - så vil anestesiologen være på studien.

Hva skjer i operasjonen

 1. I begge tilfeller er lokalbedøvelse opprinnelig ferdig (lidokain og andre rusmidler).
 2. Punkterer fartøyet på låret eller armen, sett et kateter eller rør inn i karet. I utgangspunktet er det nødvendig å nå koronararterien munn (dette er stedet for utgangen av koronararterien fra aorta). Kirurgen setter inn et rør inn i pasientens høyre fartøy
 3. Lektekateteret stiger direkte til koronararteriene. I den andre enden (hvor de kom inn i huden) er en sprøyte med kontrast festet til kateteret. Her er det introdusert. Kontrast fyller hjerteslagene og vaskes av blodstrømmen. Under hele prosedyren er det et videoopptak. Legen observerer fremdriften av prosessen på skjermen. Skjermen kan roteres slik at pasienten også ser sine egne arterier. Du kan snakke med legen. Gjennom kateteret injiserer kirurgen kontrast fra sprøyten. Legen observerer fremdriften av prosessen på skjermen
 4. Etter å ha fullført prosedyren på punkteringsområdet, utøver legen fysisk trykk med hender. Det er nødvendig å stoppe blødningen.
 5. Deretter påføres en steril, pressende (veldig tett) bandasje og pasienten overføres til menigheten. Etter prosedyren pålegger kirurgen et tett bandasje på pasienten

Etter koronar angiografi

Pasienten anbefales ikke å komme seg ut av sengen fra 5 til 10 timer. Denne forskjellen er forståelig - fordi noen pasienter tar stoffer som fortynner blod. Og ikke i alle tilfeller kan de bli kansellert før prosedyren.

Du kan spise rett etter prosedyren. Kirurgen nærmer seg menigheten for å diskutere alle nyanser av studien.

Prosedyren for koronarangiografi blir nøye og gjentatte ganger studert og analysert av leger. En kopi av videoen vil bli gitt til deg umiddelbart i operasjonen.

Pasienten er utladet, hvis det ikke er noen komplikasjoner, neste dag. Du kan begynne å jobbe på en dag.

Komplikasjoner av prosedyren

I praksis er komplikasjoner ekstremt sjeldne - ikke mer enn 1%. I litteraturen rapporteres fra 0,19 til 0,99% av komplikasjoner etter denne studien.

 • Blødning og påføring av trykkbinding. Det er obligatorisk etter undersøkelsen at legen som gjorde prosedyren, vil nærme seg deg. Han vil gå så ofte som situasjonen krever.
 • Allergiske reaksjoner mot kontrast. Det kan være kvalme, oppkast, utslett. Problemene går bort på egenhånd, eller de får injeksjoner av allergier.
 • Myokardinfarkt, arytmi, smerte i hjertet - ikke mer enn 0,05%. I menigheten ved siden av pasienten får lov til å finne en kjære. Pass på å observere to leger: doktoren i avdelingen og legen som gjorde koronarangiografi. Slike komplikasjoner vil bli diagnostisert på det tidspunktet.
 • Kontrast-indusert nefropati (akutt nyreskade) er ledsaget av en kortvarig økning i kreatinin i blodet på grunn av kontrast. Kreatinin er et produkt av proteinmetabolisme, en viktig indikator for nyrefunksjon. Kontrasten utskilles innen 24 timer uten skade på nyrene.
 • Perforering og ruptur av koronararterien. Det forekommer hos 0,22% av pasientene. Denne komplikasjonen utvikler seg hos pasienter med avansert aterosklerose i kranspulsårene. (Journal of Practice of Emergency Medical Care, 2014). Mer enn hos 99% av pasientene, kan komplikasjonen elimineres på operasjonstabellen.

funn

Koronarografi er nødvendig for legen å estimere med egne øyne hvordan, hvor og hvorfor kranspulsårene påvirkes. Etter studien vil pasienten få en nøyaktig diagnose.

Det kan også være at under koronar angiografi vil du umiddelbart få en korreksjon av de trange arteriene (oppblås kanen under trykk i stedet for stenose).

Prosentandelen av komplikasjoner etter studien er lav, og metodens informativitet er pålitelig og viktig for videre behandling.

Koronar angiografi av hjertets kar - hva er det, er det trygt når

Kardiovaskulære sykdommer er en svært karakteristisk patologi for personer over 40 år. Og blant disse sykdommene er de vanligste forbundet med ufleksibilitet av karet og begrensning av hjertemuskulær ernæring.

For å klargjøre årsakene til hjertesykdom er det mange måter å diagnostisere. En av de mest informative kontrollene er koronar angiografi av hjertekarene - hva er det, er det farlig å gjøre det, og hvordan går eksamenen?

Generell informasjon

Dette er en invasiv manipulasjon, som tjener til å bestemme tilstanden til fartøyene som bærer blod og oksygen til hjertet. De kalles koronar. Venstre og høyre koronararterier Normalt gir de muskel ernæring og opprettholder hele kroppen.

I tilfelle uønskede hendelser, disse arteriene av ulike årsaker taper (stenose) eller tilstoppet (okklusjon). Tilførselen av hjertet med blod er betydelig begrenset eller på et bestemt sted stopper i det hele tatt, noe som er årsaken til koronar sykdom og hjerteinfarkt.

Dette er Røntgenundersøkelse lumen av koronarbeinene ved hjelp av et angiogram og et kontrastmiddel administrert gjennom et kateter bare i forgrunnen av hjerteårene. Skytingen utføres under forskjellige vinkler, som lar deg lage det mest detaljerte bildet av tilstanden til undersøkelsesobjektet.

Indikasjoner for prosedyren

På en planlagt måte utføres koronar angiografi for:

 • bekreftelse eller tilbakekalling av diagnosen IHD;
 • klargjøre diagnosen med ineffektivitet av andre metoder for å bestemme sykdommen;
 • bestemme arten og metoden til å reparere feilen under den kommende operasjonen;
 • Revisjon av tilstanden til kroppen som forberedelse til en åpen hjerteoperasjon, for eksempel i en skrue.

I nødstilfeller Prosedyren utføres i nærvær av de første tegnene og symptomene på et hjerteinfarkt eller i preinfarktstaten, som krever umiddelbar intervensjon i henhold til vitale indikasjoner.

Tenk på hvordan du skal forberede deg på koronar angiografi i hjertet, og også hvordan denne prosedyren er utført.

Fremstilling av

Før utnevnelse av koronarangiografi må det utføres en rekke undersøkelser for å utelukke eller bekrefte forekomst av faktorer som ikke tillater bruk av denne diagnostiske metoden. Treningsprogram:

 • blodprøver (totalt, for sukker, for hepatitt B og C, bilirubin og andre leverindikatorer, for HIV, for RW, for gruppen og Rh-faktoren);
 • urinalyse for tilstedeværelse av nyrepatologi;
 • EKG i 12 ledninger;
 • Undersøkelse og konklusjon av spesialister på eksisterende kroniske sykdommer.

Forutsatt at manipulering utføres direkte forberedelse før prosedyren:

 • Legen på forhånd kansellerer bestemte stoffer, for eksempel å redusere blodproppene;
 • utelukke matinntak på diagnosedagen - for å unngå komplikasjoner i form av oppkast, utføres testen på tom mage;
 • legen samler en allergisk anamnese, utfører en test med en kontrastmiddel.

Umiddelbart før koronar angiografi anbefales ta en dusj, barber håret i lysken, ta av smykker fra kroppen din (øredobber, ringer, piercinger), briller, flyttbare proteser, linser, bruk toalettet.

Hvordan det er gjort

Pasienten ligger på et spesielt bord. Til brystet er festet hjertesensorer. På området for kateterinnføring, lokalbedøvelse og desinfeksjon av huden. I venen, lage en mikrokut, gjennom hvilken et kateter settes inn.

Et kateter styres gjennom fartøyene under angiografens kontroll til koronararteriene. I sin tur blir et kontrastmedium innført i hver av dem, som beskriver det indre rommet til disse fartøyene. gjennomført skyting og festing fra forskjellige stillinger. Stedet for stenose eller okklusjon bestemmes.

Etter fullføring av overvåkingen blir kateteret forsiktig trukket fra venen. Såret er forsiktig lukket. Pasienten forblir fortsatt for en stund å lyve, og Legen skriver en konklusjon. Det indikerer størrelsen på de minste lumene i fartøyene, graden av innsnevring og den anbefalte metoden for å korrigere situasjonen - stenting eller omgå hjertekarene. I fravær av problemområder er en generell beskrivelse av kranspulsårene gitt.

Video om hvordan å gjøre ambulatorisk koronar angiografi av hjertet:

Vilkår og betingelser

Ofte utføres koronarografi på et sykehus som en del av en planlagt undersøkelse for IHD. I dette tilfellet er alle testene tatt her, noen dager før intervensjonen.

Det er mulig å utføre diagnostikk og ambulant. Men pasienten må tidligere selvstendig passere alle undersøkelsene på listen, få en kardiologs konklusjon om muligheten for å gjennomføre koronarografi og referere til den med en indikasjon på formålet med studien.

På poliklinisk basis innføring av et kateter for koronar angiografi gjennomføres for det meste gjennom venen av håndleddet og hånden - på den postoperative perioden belastningen på den, i motsetning til den invasjon gjennom den femorale årene, kan bli minimalisert for å unngå risikoen for blødning.

Kontra

En rekke stater tillater ikke denne metoden diagnose, så ty til alternativ. Foreløpig eksamen kan avsløre disse forholdene:

 • ukontrollert arteriell hypertensjon - Intervensjon kan provosere stress, som følge av en mulig hypertensiv krise;
 • post-stroke tilstand - agitasjon kan forårsake et annet angrep av sykdommen
 • intern blødning i et hvilket som helst organ - under invasjonen kan blodtap øke;
 • smittsomme sykdommer - viruset kan fremme trombusdannelse på snittet, samt peeling av seksjonene på karossens vegger;
 • diabetes mellitus i dekompensasjonsstadiet - en tilstand av betydelig skade på nyrene, høyt blodsukker, muligheten for et utbrudd av et hjerteinfarkt;
 • forhøyet temperatur av hvilken som helst opprinnelse - med høyt blodtrykk og hjertebanken kan føre til hjerteproblemer under og etter prosedyren;
 • alvorlig nyresykdom - Kontraststoff kan forårsake skade på kroppen eller forverre sykdommen;
 • intoleranse mot kontrastmedium - på dagen før diagnosen utføres en prøve;
 • økt eller nedsatt blodpropp - kan forårsake trombose eller blodtap

Risiko, komplikasjoner og konsekvenser

Koronar angiografi, som enhver invasjon, kan ha bivirkninger forårsaket av en feil reaksjon av kroppen til pasientens intervensjon og stress. Sjelden, men følgende hendelser oppstår:

 • blødning ved inngangsportene
 • arytmi;
 • allergier;
 • eksfoliering av det indre laget av arterien;
 • utvikling av hjerteinfarkt.

Prøveprosedyreundersøkelse er utformet for å forhindre disse forholdene, men noen ganger skjer dette. Leger som deltar i undersøkelsen, takler situasjonen, prosedyren avsluttes ved de første ugunstige tegnene, pasienten er tatt ut av en farlig tilstand og overført til et sykehus for observasjon.

Anbefalinger etter gjennomføring

Ifølge konklusjonen av legen som gjennomførte studien, kardiolog bestemmer måten å behandle pasienten på. Hvis det er indikasjoner, foreskrives tiden for stentplassering (på samme måte som koronarangiografi - ved hjelp av et kateter).

Noen ganger utføres denne prosedyren rett under diagnosen, hvis det foreligger samtykke fra pasienten. Kardiologen kan også foreskrive en ambulant behandling eller aortokoronær bypassoperasjon.

Kostnad ved diagnose

Hvis det er en MHI-policy Koronar angiografi i henhold til indikasjoner er gratis. Men utleie av flertallet av sykehus tillater ikke å dekke hele denne metoden på kort tid. Vanligvis køen varer i flere måneder, fordi kvoten for undersøkelsen er begrenset. Det er mulig å bestå denne studien på kommersiell basis.

Koronarangiografi er en obligatorisk liste over diagnostiske prosedyrer for å bestemme graden av skade på hjertekarene. Prosedyren ble utført og standardisert i lang tid - dette tjener som en garanti for pasientsikkerhet. Kardiologisk nivå i landet gjør det mulig å identifisere patologi på et tidlig stadium og ta tiltak for å eliminere det eller forhindre utvikling.

Koronar angiografi av hjertet - hva er det, koronar undersøkelse og koronar angiografi

Koronarangiografi av hjertet er "gullstandarden" for å diagnostisere hjertets patologi. Ifølge statistikk er hovedårsaken til dødsfall kardiovaskulære sykdommer. Flere og flere mennesker har høy risiko for hjertesykdom.

Forhindre veksten av hjertesykdommer ved å bruke tidlig påvisning av årsakene til sykdommen.

Moderne medisiner har et helt arsenal av metoder for å undersøke hjertet og blodkarene, slik at de kan gjennomføre en undersøkelse på et hvilket som helst stadium av sykdommen og individuelle egenskaper hos en person.

Koronar angiografi av hjertet eller angiografi er en røntgenmetode som etablerer patenen av hjertets hjertekaronier.

Verdien av diagnosen består i å se problemet fra innsiden: objektivt vurdere tilstanden til det indre laget av blodkar og identifisere fødselsfeil.

Kjernen i prosedyren er at kardiografi av hjerteskjærene utføres med en kontrastmiddel som fyller karene, og projiserer hva som skjer på angiografens skjerm.

Koronarbeholdere er tynne arterier, som sikrer strømmen av blod og oksygen til myokardiet. Dette er den eneste kilden til tilførsel av hjertemuskelen, den er svært sårbar og utsatt for skade. Aterosklerose, myokardinfarkt, iskemi - en konsekvens av innsnevring av lumen, blokkering av koronarbeinene.

Koronar angiografi av hjertet vil tillate:

 • vurdere tilstanden til koronarfartøyene;
 • identifisere kilden til spasme eller okklusjon (blokkering);
 • diagnostisere abnormiteter i strukturen av arteriene;
 • å studere tilstanden av sikkerheten (lateral og bypass) blodstrøm.

Bare en kardiolog kan sende en pasient til en koronar undersøkelse av pasientens hjerte.

Indikasjon for den planlagte studien av koronarbeholdere kan være en avklaring av diagnosen iskemi, angina pectoris og andre hjertesykdommer eller bekreftelse på nylig funnet konklusjoner. Det er nødvendig å gjennomføre koronar angiografi før operativ behandling av hjertesvikt.

Kardiologer skiller følgende indikasjoner for koronarangiografi:

 • langvarig smerte i thoracic region, ledsaget av kortpustethet;
 • forverring av pasienten under intensiv behandling;
 • planlagt kirurgi for utskifting av hjerteventilen;
 • analyse av rangeringseffektivitet;
 • medfødte hjerteanomalier;
 • hjerte og karsykdommer;
 • ineffektiv behandling av iskemi;
 • komplikasjoner av hjerteinfarkt;
 • forskning av hjertepatologier av representanter for høyt ansvarlige yrker (kosmonauter, piloter, maskinist);
 • Kawasaki sykdom;
 • traumatiske skader på brystet.

Koronarangiografi tillater rettidig deteksjon av patologien til hjerteslagene, gjør det mulig å foreskrive riktig behandling, forhindrer utviklingen av hjertesykdommer.

Verdensmedisin har fire moderne metoder for å diagnostisere tilstanden av koronarfartøyer:

 1. Intravaskulær ultralyd (IVUS) - en invasiv metode for studier av blodårer, noe som tydeliggjør koronarkanalens posisjon. Den endovaskulære ultralydmetoden brukes sjelden.
 2. Intervensjonell selektiv koronarografi - Innføring av et kontrastmiddel gjennom kateteret. Prosedyren er fastsatt på et angiogram, det er representert i flere fremskrivninger. Denne teknikken er farlige komplikasjoner av aortaens aeurisme, en trombusbrudd, et hjerteinfarkt. Strengt vist sengestil i 12 timer etter diagnose.
 3. CT-koronarografi - Den mest populære og klinisk relevante studien. Det utføres på en datortomografi med EKG-synkronisering, som rekonstruerer de mottatte bildene inn i den diastoliske fasen av hjertesyklusen, når kranspulsårene ikke beveger seg. Det utføres på en poliklinisk basis og krever ikke sykehusinnleggelse av pasienten.
 4. Magnetisk resonanskoronarografi - En sjelden prosedyre, som vanligvis utføres med sikte på vitenskapelig forskning. En teknisk komplisert metode som ikke gir nok tilleggsinformasjon til å vurdere patologi av kranspulsårene.

Koronar angiografi av hjertets kar - hva er det og hvordan å forberede seg

Koronarangiografi av hjertets kar er en alvorlig diagnose som krever forberedende forberedelse. Ofte utføres på planlagt basis, mindre ofte utført for nødindikasjoner.

Forberedelse av prosedyren for koronarangiografi krever at pasienten utfører en rekke aktiviteter:

 • en generell blodprøve med en obligatorisk leukocytformel og blodplate-teller;
 • biokjemisk blodprøve;
 • etablering av blodgruppen og Rh-faktor;
 • koagulasjon;
 • Analyser som utelukker hepatitt C og B, HIV-infeksjon;
 • røntgen;
 • elektrokardiogram i 12 ledninger;
 • veloergometry;
 • ultralyd undersøkelse av hjertet;
 • Stress echography;
 • scintigrafi av myokardiet i en tilstand av hvile og dynamikk.

Pasienten anbefales å gjennomgå et antiinflammatorisk terapi for å ekskludere katarrale og virussykdommer for å stabilisere eksisterende kroniske patologier.

Dagen før koronarangiografien i hjerteskjærne er det bedre å avstå fra mat og å depilere området av punkteringen.

Vi fant ut hva hjertets hjerte-angiografi er. La oss nå snakke om hvordan det gjennomføres. Det finnes flere metoder.

Den første er selektiv. Pasienten er innlagt på sykehus (vanligvis per dag). Legen vurderer pasientens nåværende tilstand, advarer om mulige farer og konsekvenser. I fravær av kontraindikasjoner sendes til operasjonen. Angiografi er smertefri, pasienten er bevisst og kommuniserer med legen.

Selektiv koronarangiografi av hjerteskarene inkluderer følgende stadier:

 1. Novokain eller lidokain anestesi.
 2. Gjennomføring av et kateter gjennom lårets arterie og øvre del av aorta til koronarbeinens munn (muligens gjennom underarmen i underarmen).
 3. Innføring av radiopaque forberedelse.
 4. Å fikse prosessen med et angiogram, se hva som skjer på skjermen og ta opp resultatene. Arteriene er skutt i flere fremspring og forskjellige fly.

CT-koronarangiografi krever ikke forberedende prosedyrer.

Følg bare visse anbefalinger:

 • Ikke bruk stoffer og produkter som fremmer økningen i hjertefrekvensen.
 • gi opp røyking og alkohol;
 • på dagen for en diett
 • ikke spis.

CT - angiografi utføres i flere stadier.

Den første - studien av koronar kalsium (CaScore) - den første fasen, avslørende tilstedeværelsen av aterosklerose i koronarbeinene. Utført uten innføring av et spesielt stoff, er å beregne mengden kalsium i kranspulsårene. Bestemmer behovet for CT-skanning.

Den andre CT-angiografien tilbys liggende på ryggen med armene hevet bak hodet.

Den totale tiden for prosedyren varer fra 40 til 60 minutter og inkluderer følgende trinn:

 • tar Isoket eller Nitroglycerin;
 • innføring av en radio-kontrast jodholdig substans ved hjelp av en automatisk perfusor og saltoppløsning;
 • skanning av avdelingene i kranspulsårene ved tomografien, pasientens overholdelse av pusteforsinkelsen;
 • skaffe bilder i aksialplanet.

Under økten er pasienten i konstant kommunikasjon med legen, og mottar klare instruksjoner og forklaringer. Ti minutter etter CT-angiografi, vil pasienten kunne komme tilbake til sin vanlige livsstil. Siden resultatene krever detaljert tolkning, mottar pasienten dem neste dag.

Koronar angiografi av hjertets kar og kontraindikasjoner til sin adferd

Koronar angiografi - en medisinsk prosedyre, som omfatter ikke bare diagnose, men også behandling av de nærmere, og det er ikke bare individuelle indikasjoner, men også kontraindikasjoner, koronar angiografi årene i hjertet er ikke noe unntak.

Som sådan er det ingen absolutte kontraindikasjoner for å gjennomføre en slik studie.

Samtidig er det en liste over spesielle, ganske betydelige begrensninger som kan påvirke avskaffelsen av koronarangiografi.

Disse inkluderer:

 • forekomsten av en allergisk reaksjon på en spesiell substans som administreres til pasienten før starten av undersøkelsen;
 • Nyresykdom eller hjertesvikt - På grunn av stoffbehandling er pasientens generelle tilstand stabilisert, derfor blir forskningen mulig.
 • Tilstedeværelsen av forandringer assosiert med koagulerbarhet av blodceller eller såkalt anemi - studien kan utføres bare etter omhyggelig forberedelse av pasienten;
 • nivået av sukker i blodet, som overstiger normen;
 • Tilstedeværelsen av ulike typer smittsomme sykdommer;
 • betennelse i hjertets indre skall
 • periode med akutt stadium av magesår
 • Tilstedeværelse av vedvarende arteriell trykk, ikke gi til medisinsk behandling.

Før utførelse av angiografi av hjerte, gir spesialisten pasienten retningen av passasjen av undersøkelsen, som inkluderer, elektrokardiografi, ekkokardiografi, blod-analyse for å bestemme den gruppe hørings en rekke spesialister, for å testene detektere eventuelle virus.

Ikke glem at pasienten skal informere den behandlende legen om alle eksisterende sykdommer, samt mulige allergiske reaksjoner.

Direkte forberedelse til angiografi av hjertekarene utføres i flere stadier:

 • siden diagnosen utføres på tom mage, bør pasienten slutte å ta mat fra kvelden;
 • Stedet for forskning er nødvendigvis barbert;
 • En spesiell metode for bruk av terapeutiske legemidler utvikles ikke bare utelukkende før prosedyren, men også på forhånd.

For koronar angiografi utføres en analyse for å bestemme venøs tilgang til hjerteområdet for å sikre tilstrekkelig bevegelse og videre innføring av stoffet i kranspulsårene. Dette er gjort for å oppnå de mest nøyaktige og sanne resultatene av riktig kvalitet. Legen vurderer også den generelle tilstanden til pasienten for å etablere muligheten for kontakt med en spesialist under prosedyren.

Utvilsomt er det tilfeller der det kreves en nødsituasjon eller planlagt angiografi av hjertesykene.

Kardiovaskulær angiografi anbefales til personer i løpet av øyeblikkelig forverring av helsen etter endovaskulær kirurgi. Hovedtegnene i dette tilfellet inkluderer negative endringer i parametrene for elektrokardiogrammet, forverring av den generelle tilstanden, samt en signifikant økning i nivået av enzymer i blodet.

Dette skjemaet finner sted hos personer som er på behandling i løpet av en periode med abrupt endring, nemlig en økning i intensiteten av angina pectorisangrep.

Koronar undersøkelse av hjertets blodkar - fortolkning av resultatene

Koronarårene i hjertet undersøkelsen ikke varer lenge, og etter inngrepet anbefales sparsom diett som gir restriksjoner på bøyd lemmer, brukt under kirurgisk behandling for å hindre ytterligere åpning av blødning i punktering. For å forhindre forekomsten av ulike lidelser i nyrene, anbefales pasienten å drikke så mye som mulig.

Det er tilfeller hvor stikkstedet blir skarpe smerte natur, ga signifikant svelling med en utpreget knuse kan forårsake følelser av svakhet, senke blodtrykket eller dyspné. I dette tilfellet bør legen informeres umiddelbart.

Det kan være en viss risiko for komplikasjoner fra en slik prosedyre som koronar hjertekar.

Ofte oppstått av dem:

 • utseendet av blod på stedet der punkteringen ble utført;
 • arytmi;
 • forekomst av allergi;
 • alvorlig eksfoliering av intima av arterien;
 • utvikling av hjerteinfarkt.

Grundig undersøkelse av flere spesialister samtidig gjør det mulig å redusere risikoen for videre utvikling av denne typen plager.

Når det gjelder resultatene av CAG i kardiologi, representerer de en kombinasjon av mange konklusjoner om den generelle tilstanden til karene i hjerteområdet, inkludert nivået av deres innsnevring, samt tilstrekkelig blodtilførsel til myokardiet.

Når innsnevring av lumen er avslørt, forårsaker opptil halvparten ikke endringer som medfører alvorlige konsekvenser. Hvis imidlertid koronarundersøkelsen av hjerteskjærene viste et overskudd av de nødvendige parametrene, indikerer dette et signifikant brudd. Å gjenopprette behovet for kirurgisk behandling.

De oppnådde bildene gjør det mulig å bestemme typene av stenose:

 • lokal - dekke et relativt lite område av fartøyet;
 • diffus - referer til et ganske stort område.

Inndelingen av stenose er også underforstått av veggene:

 • glatt og glatt
 • underkutt og ujevnt.

Komplisert form er ganske vanlig og oppstår på grunn av sårdannelse av aterosklerotisk plakk.

Som et resultat av en koronar undersøkelse av blodkarene, kan en fullstendig blokkering av lumen i hjertekarene detekteres. I dette tilfellet er området av myokardiet underlagt restriksjon av oksygen og mange næringsstoffer.

Koronar hjertebeholdere bidrar også til å bestemme alvorlighetsgraden og utbredelsen av aterosklerose. For å gjøre dette er det tilstrekkelig å vurdere tilstedeværelsen av stenoser og aterosklerotiske plakk i hovedarteriene i hjerteområdet.

Til slutt bør en, to eller tre fartøyslesjoner av systemet angis. Vi merker også at denne prosedyren er ganske dyr.

Effekter av koronarangiografi av hjertekarene, undersøkelsesmetoder og mulige komplikasjoner

Iskemisk hjertesykdom (IHD) er den absolutte lederen i verden når det gjelder antall dødsfall. IHD diagnostiseres når blodtilførselen til hjertet er delvis eller helt nedsatt på grunn av kranspulsårene. Oftest er IHD forårsaket av progressiv aterosklerose, som bryter gjennom permeabiliteten av blodårene.

Smerte i brystet er et typisk symptom på iskemisk hjertesykdom

Metoder for forskning

I arsenalen til moderne medisin finnes det ulike metoder for intravital studie av menneskelige hjertekar. Blant de mest informative er:

 • ultralyddopplerografi av fartøy (UZDG);
 • Kardiografi av hjertets kar med kontrastmiddel;
 • magnetisk resonans imaging (MR);
 • angiografi av hjertets blodkar
 • MSCT av koronarbeholdere (med og uten kontrast).

I hjertet av to dopplerografer og kardiografi er ultralydundersøkelse av hjertet (ultralyd). MR er en skanning av fartøy ved hjelp av magnetfelt og radiofrekvenspulser. Essiografiens essens er i en kontrast-radiografisk undersøkelse av hjerteskarene. MSCT-undersøkelse utføres ved hjelp av en multispiral datortomografi.

Koronar angiografi

Metoden er en del av angiografien. Navnet ble mottatt fordi du kan bruke det til å studere hjertets hjerteskjermer. I medisinsk litteratur finner du et annet navn - koronar angiografi.

Koronarografi brukes ofte i IHD fordi det har fått et rykte som en pålitelig vaskulær test for denne sykdommen.

I denne sammenheng har mange kjerner og deres slektninger en grundig interesse i hvordan koronarangiografi av de berørte karene utføres i iskemisk hjertesykdom. Interessert i de mulige negative konsekvensene som slik diagnostikk av arterielle karene i det syke hjertet kan ha for en persons helse.

Koronar angiografi teknologi

Koronarangiografien består av to faser:

 • preparatet;
 • diagnostisk prosedyre.

Fremstilling av

Legen skal fortelle personen, som skal ha koronar angiografi, om diagnosens formål, prosedyren for å utføre, mulige komplikasjoner. Pasienten skal informere legen om alle sykdommene.

 1. Pasienten er laget et elektrokardiogram (EKG).
 2. Det er nødvendig å ta blodprøver:
 • felles;
 • biokjemisk;
 • på koagulabilitet;
 • for tilstedeværelsen av en rekke infeksjoner (HIV, hepatitt B og C, syfilis).

Det er obligatorisk å lage tester for toleranse for røntgenkontrastpreparat og legemidler som brukes i prosedyren.

Kontra

For en rekke sykdommer kan ikke koronarografi gjøres:

 • Kontraindikert for personer med ukontrollert hypertensjon, der stress under prosedyren for koronar angiografi kan forårsake hypertensiv krise.
 • Det utføres ikke etter et nylig slag for å unngå gjentatte skader på hjernen.
 • Et annet forbud er knyttet til dekompensert diabetes, når det er alvorlige skader på indre organer, og muligheten for hjerteinfarkt er ikke utelukket.
 • Intern blødning eller svært lav blodkoagulerbarhet er en annen grunn til å nekte koronarangiografi.
 • Nyreskader på grunn av ulike sykdommer tillater ikke koronarangiografi, siden en skarp forringelse av pasientens tilstand etter innføring av et røntgenkontrastpreparat er mulig.
 • Høy temperatur gjør også koronar angiografi umulig.
 • Intoleranse mot stoffet som brukes til kontrast i prosedyren.
Prosedyren utføres i operasjonen

prosedyre

Koronarangiografi utføres ambulant eller permanent i hjertesykehuset på sykehuset.

 • Det er gjort på tom mage, før det er nødvendig å gå på toalettet for å tømme tarm og blære.
 • Barbering av de stedene hvor punktering (punktering) av fartøyet (håndled, axilla, lyske, etc.) utføres.
 • I tillegg til kirurgen som utfører operasjonen, møtes rommet av en intensivavdeling og en anestesiolog.
 • Før prosedyren tar pasienten beroligende, så du trenger ikke å bekymre deg for mye og holde hjerterytmen som vanlig.
 • Under operasjonen ligger pasienten på operasjonstabellen (på baksiden), kroppen er fast, slik at det som følge av ufrivillig bevegelse ikke er skade på fartøyet.
Tilgang er gjennom lårbenet eller radialarterien i armen
 • Etter bruk av lokalbedøvelse, blir det gjennomført en punktering av fartøyet, hvorved tilgang til koronararteriene sikres.
 • En introducer er introdusert i punkteringsstedet - et plastrør. Den har en innebygd hemostatisk ventil for å hindre omvendt blodstrøm, en ekstra kanal for blodprøvetaking for analyse og legemiddeladministrasjon.
 • Gjennom introduceren setter kirurgen et kateter som går videre til arterien som skal undersøkes.
 • Etter å ha nådd den ønskede posisjonen, settes et røntgenkontrastpreparat som inneholder jodisotoper inn av kateteret.
Studien vises på dataskjermen
 • Datamaskinen på skjermen viser et skyggebilde av fartøyet der røntgenkontrastmateriale er tilstede.
 • Studien er gjort i flere vinkler for å få maksimal informasjon om tilstanden til fartøyet eller blodkarene i hjertet.
 • Resultatene av undersøkelsen registreres på et digitalt medium.
Et vaskulært bilde oppnådd under koronarografi
 • Etter at prosedyren er fullført, fjerner kirurgen kateteret og innføreren fra pasientens sirkulasjonssystem og påfører en spesiell bandasje til punkteringsstedet som stopper blodet.

Avhengig av studienes volum varierer varigheten av prosedyren fra 20 minutter til en time.

Mulige komplikasjoner

Moderne høyteknologiske metoder for å studere blodkarene i hjertet er trygge nok. Koronar angiografi av hjertets kar kan imidlertid få uønskede konsekvenser, siden menneskekroppen er komplisert, og det er umulig å forutse og beregne alt helt, selv med en erfaren kirurg og perfekt medisinsk utstyr.

Hematom etter koronar angiografi

Kardiovaskulær system

De alvorligste konsekvensene for hjerte, hjerne og blodårer er:

 • hjerteinfarkt;
 • slag;
 • perforering av karene eller hulrommet i hjertet.

Sannsynligheten for hjerteinfarkt er estimert i forholdet 1: 1000. Risikoen for hjerteinfarkt under eller etter koronar angiografi er høyere hos pasienter med alvorlige lesjoner i kranspulsårene.

Nedenfor er sannsynligheten for et slag (7 per 10000). Det kan oppstå i pasienten hvis bevegelsen av blod til hjernen er blokkert av en trombose, kolesterolplakk, luft.

I 3-6 tilfeller ut av 1000 er perforering eller disseksjon av koronarbeinene eller aorta mulig. Sannsynligheten for skade på iliac eller lårarterien er estimert som 4: 1000.

Vaskulære skader er farlige fordi retroperitoneal blødning kan oppstå, hvor blod gradvis akkumuleres i retroperitonealområdet. Og blodtapet oppstår uten synlige eksterne manifestasjoner.

Komplikasjoner som ikke utgjør en direkte trussel mot menneskelivet er vanligere.

Hos personer med diabetes mellitus, med smale lumen av karene på beinet, med innføring av et upassende kar og størrelsen på innføreren og kateteret, kan trombose av karet i underbenet utvikle seg. I dette tilfellet er det nødvendig med ytterligere behandling - enten en operasjon for å fjerne en trombose eller medisinsk behandling.

Med samtidig skade på nålens arterie og venen, kan arteriovenøs fistel dannes. Sannsynligheten er 1: 100. For å eliminere det, er kirurgisk inngrep nødvendig.

Ofte oppstår en punktering av hematom. Hvis de er små i størrelse, oppløses de av seg selv.

Ved store størrelser kan hematomen koble til lumen av arterien, noe som fører til utseendet på en falsk aneurisme av fartøyet. I de fleste tilfeller er kirurgi ikke nødvendig.

Mulig forstyrrelse av hjertefrekvensen under diagnosen. Oftere faller rytmen (en bradykardi). Mindre hyppige tilfeller av økt hjertefrekvens (takykardi) og ujevn rytme (arytmi).

En annen vanlig komplikasjon er blodtrykksfallet, noe som kan forårsake ulike årsaker forbundet med hjerte- og karsystemets funksjon.

Allergiske reaksjoner

Det er mulig å utvikle allergier som følge av innføring av røntgenstråler i kroppen, beroligende midler, antikoagulanter eller antiplatelet midler, anestetika. Preparatet for koronarangiografi omfatter derfor en nøye kontroll av pasientens respons på alle legemidler som er planlagt for prosedyren.

nyrer

Et organ som kan bli påvirket av koronar angiografi. Hos mennesker med kronisk nyresvikt, diabetes eller alderdom, kan nyrene reagere på røntgenkontrastpreparatet på en dårlig måte. Akutt nyresvikt kan utvikle seg. Alvorlige komplikasjoner krever medisinsk behandling, med liten dysfunksjon anbefalt en rikelig drink etter koronar angiografi.

Åndedrettssystem

Den mest alvorlige konsekvensen er lungeødem. Det kan utvikle seg på grunn av hjertesvikt og en alvorlig allergisk reaksjon. Sannsynligheten for lungeødem er lav, spesielt når det er samvittighetsfullt forberedt.

trombocytopeni

Ved koronar angiografi praktiseres bruken av heparin, som reduserer blodkoagulasjon. I løpet av få dager kan trombocytopeni, fremkalt av heparin, utvikles. Trombocytopeni er en patologi som er preget av et redusert antall blodplater i blodet og økt blødning.

infeksjon

De patogene midlene kommer inn i pasientens kropp på stedet for punktering av fartøyet.

For å redusere sannsynligheten for infeksjon, er det bedre å bruke en elektrisk barbermaskin for barbering før diagnose, i stedet for barberblad som kan forlate små riper.

For det medisinske personalet er streng etterlevelse av hygienekrav i operasjonen obligatorisk.

Etter diagnose kan punkteringsstedet ikke fuktes med vann i minst to dager.

Etter koronar angiografi

Den mest milde form for koronar angiografi er når kateteret settes inn gjennom den radiale arterien. Hvis det ikke er noen komplikasjoner, kommer en person hjem om noen timer.

Når tilgangen er gjennom lårarterien, forblir pasienten på sykehuset for en dag.

En person som har gjennomgått koronarangiografi bør kontrollere sin tilstand av helse. Hvis det oppstår angstsymptomer (smerte, svakhet, lavt blodtrykk, hevelse på punkteringsstedet), bør du konsultere en lege, og ikke forvent at det vil passere seg selv og ikke engasjere seg i selvmedisinering.

Mer informasjon om koronar angiografi kan fås fra videoen:

Mer informasjon om patologiene til kranspulsårene finnes i videoen:

Elektrokardiografi (EKG)

Hjertets funksjonelle tilstand kan bestemmes på forskjellige måter, som kombineres under begrepet "kardiografi".

Ved hjelp av et kardiograf vurderer en spesialist hjerteaktivitet, identifiserer brudd, samt alvorlighetsgrad og alvorlighetsgrad. Når patologi oppdages, utvikles en hensiktsmessig ordning for behandlingen.

Valg av forskning er avhengig av formålet og utpekes av legen individuelt.

vitnesbyrd

Som forebyggende tiltak anbefales kardiografi etter 40 år hvert år.

I andre tilfeller er hjertekardiografi foreskrevet:

 • med oppstått smerte uten en bestemt årsak i hjertet, ryggen, magen og også i nakken;
 • med puffiness, hyppig besvimelse, kortpustethet, lyder i hjertet;
 • med symptomer på patologiske forandringer i kardiovaskulærsystemet;
 • med lav utholdenhet i myokardiet;
 • ved sykdommer som kan føre til forstyrrelse av hjertefunksjonen (hypertensjon, diabetes, etc.);
 • med kroniske patologier i luftveiene;
 • før det kommende kirurgiske inngrep, ikke knyttet til hjertet, for å bestemme helserisikoen ved bruk av generell anestesi;
 • før operasjoner på hjertet, som en samling av ytterligere data for å oppnå den beste effekten;
 • i løpet av behandlingen for å vurdere de oppnådde resultatene;
 • når du utarbeider tillatelser for å besøke sportsseksjonen, helsefasilitetet, før du mottar, får du et førerkort, etc.

EKG

Elektrokardiografi (EKG) er den vanligste og informative metoden for å diagnostisere hjertesykdommer. Det er en instrumentell studie, hvor den elektrofysiologiske aktiviteten til hjertet er bestemt. Under prosedyren registreres den potensielle forskjellen som oppstår når hjertemuskelkontraktene registreres og vises grafisk.

Metoden brukes som diagnostisk eller profylaktisk formål:

 • i hvilemodus
 • ved fysiske eller medisinske belastninger;
 • daglig overvåking av EKG-holter: overvåking av pasientens hjerte i lang tid ved bruk av en liten bærbar enhet installert på brystet;
 • Transosofageal EKG utføres ved hjelp av en elektrode plassert i pasientens spiserør.

Prosedyren gir ingen fare for pasienten og forårsaker ikke komplikasjoner, men anbefales ikke:

 • med iskemisk hjertesykdom;
 • akutt myokardinfarkt;
 • alvorlige hjerterytmeforstyrrelser og hypertensjon
 • akutte infeksjoner;
 • alvorlige former for hjertesvikt;
 • esophaguspatologier og om nødvendig et transosofagealt EKG.

Prosedyren kan utføres både i en polyklinisk og på et sykehus ved hjelp av et spesielt apparat - en elektrokardiograf.

Spesiell forberedelse krever ikke. Men før EKG er det nødvendig å unngå å røyke, drikke alkohol, kaffe og andre faktorer som kan føre til upålitelige undersøkelser.

Vanskeligheter med å utføre elektrokardiografi kan forekomme med økt grad av hårtap, fedme, og også hvis pasienten har en pacemaker i hjertet.

Før kardiografi ligger pasienten på sofaen, så elektroder som ligner klærne er festet på hendene og suger på brystet. Etter at apparatet er slått på, blir den elektriske aktiviteten til hjertemusklen festet som en grafisk kurve på termisk film, som senere undersøkes av en spesialist.

EKG varer ikke mer enn 10 minutter og forårsaker ikke ubehag.

Koronar angiografi

Koronarangiografi er en røntgenkontrastmetode som gjør det mulig å oppdage koronar hjertesykdom. I løpet av studien undersøkes kranspulsåren, området av hjerteskjermens lesjon, okklusjon eller sammenblanding er bestemt.

Denne typen kardiografi er delt:

 • for intervensjon - for de fleste tilfeller
 • CT-koronarangiografi - i hvilken prosess som hjertekateterisering ikke er nødvendig, blir innføringen av et kontrastmiddel utført i et venøs fartøy;
 • Ultralyd - ved hjelp av en ultralydssensor.

Prosedyren utføres ikke:

 • med ukontrollert arteriell hypertensjon;
 • slag i akutt eller akutt perioder;
 • intern blødning (mage, lunge);
 • smittsomme sykdommer;
 • dekompensert diabetes mellitus;
 • febril tilstand
 • alvorlig nyresvikt
 • intoleranse mot kontrastmedium;
 • brudd på blodpropp.

Tidligere, før det gjennomføres en undersøkelse, gjennomføres et intervju med en lege, som vil gi informasjon om levering av nødvendige tester og gjennomføre forberedende tiltak.

Som regel anbefales det at kardiologer og andre spesialister undersøker, med tilhørende kroniske sykdommer, gjennomgå ulike blodprøver, ultralyd i hjertet og elektrokardiografi.

Prosedyren utføres på tom mage, men mengden fluid som skal brukes, bør økes.

Koronarografi utføres i pasient med skriftlig samtykke fra pasienten under lokalbedøvelse.

Pasienten hvis stilling er fast er i liggende stilling. Blodtrykk og hjertefrekvens styres av en hjertemonitor. Gjennom venetisk kateter injiseres antiallergiske, smertestillende og beroligende midler. Gjennom det innsatte kateteret i lårbenet, innføres et kontrastmiddel. Deretter er det en røntgenundersøkelse og innspilling av data om tilstanden av koronarbeholdere på et digitalt medium fra skjermen, som analyseres av en spesialist.

Prosedyren kan også inkludere gjenoppretting av vaskulær patency ved ballongdynatasjon eller etablering av en stent i karet.

På slutten av studien påføres en trykkbinding på punkteringen.

Koronarografi varer omtrent en time og forårsaker alvorlige komplikasjoner på ikke mer enn 0,2%.

phonocardiography

Fonokardiografi (FCG) lar deg undersøke hjertemuskelen ved hjelp av en spesiell mikrofon.

Fungerer som en ekstra metode for auskultasjon. PCG er tilgjengelig, gir ingen helsehelse og kan brukes ubegrenset antall ganger.

PCG kan utføres på vanlig måte eller ved bruk av spesielle medisiner eller fysisk anstrengelse.

Grunnlaget for metoden er fiksering av lyder som hjertemuskelen utsender, kontraherer og slapper av.

Før prosedyren trenger du en god hvile, sove og unngå stress. Frokost bør være lett og ikke inneholde matvarer som fremmer en hjertetone.

PCG er laget ved en temperatur over 22 º С på kontoret med god lydisolering ved hjelp av et fonokardiografapparat.

Pasienten ligger på sofaen på brystet, en spesialist installerer fem spesielle mikrofoner. I prosessen med forskning på papir registreres hjertetoner og lyder transformert til et elektrisk signal for en senere tolkning av en spesialist. For større nøyaktighet i diagnosen, er det mulig å bruke fonokardiografi sammen med elektrokardiografi.

I noen tilfeller, med FKG under graviditet, blir fosterhypoksi eller medfødte sykdommer i hjerterytmen diagnostisert.

Varigheten av metoden kan variere fra noen få minutter til en halv time. Det forårsaker ikke ubehag og kan brukes til alle pasientkategorier, inkludert nyfødte.

Magnetocardiography

Magnetokardiografi (MKG) er en ikke-kontaktstudie av hjerteaktivitet, hvor organets magnetfelt studeres.

ICGer og EKG har lignende mål og kan utfylle hverandre. Som regel benyttes magnetokardiografi når det er umulig å bruke elektroder.

I forbindelse med svakhet i hjerteets elektromagnetiske felt krever en ICG et svært følsomt registreringsutstyr. Som regel benytter spesialister en toroide spole med et stort antall viklinger, som er plassert så nær det menneskelige brystet som mulig. Pasienten på dette tidspunktet skal være i en sittende eller liggende stilling. Signalene som overføres av sensoren, registreres ved hjelp av opptakeren. Det mottatte magnetokardiogrammet deklareres av en spesialist.

Studien har ingen kontraindikasjoner, forårsaker ikke ubehagelige opplevelser og kan utføres både i en polyklinisk og på et sykehus. Pasienter bør imidlertid ikke ha magnetiske materialer (metallproteser, klokker, etc.) som kan bidra til signalforvrengning eller umuligheten av å gjennomføre det.

rheocardiography

Rheokardiografi (impedans kardiografi) lar deg utforske hjerteaktivitet. Grunnlaget for metoden er oppkjøpet av registreringsdata på elektrisk motstand av levende vev til strømmer som har en lydfrekvens.

Metoden er ikke-invasiv og forfølger hovedmålet - å bestemme størrelsen på hjerneslagets volum. Denne informasjonen tillater oss å beregne, i henhold til en bestemt formel, hvilken hastighet blodstrømmen i forskjellige fartøyer utføres og for å få informasjon om fartøyets overordnede perifere motstand.

Prosedyren utføres som en hjelpemetode, varer om noen sekunder, er ikke vanskelig og er trygg for pasienten, som gjør at den kan brukes i en klinikk.

Bipolare eller tetrapolære rheografer brukes til reokardiografi.

I prosessen med kardiografi injiseres en vekselstrøm som har en lydfrekvens gjennom elektrodene overlappende på de forskjellige deler av legemet.

Det resulterende rheokardiogrammet undersøkes videre av en spesialist.

Ikke-spesifikke metoder

Det er noen typer kardiografi som er enkle å utføre, ikke utgjøre en trussel mot pasienten, men har ikke tilstrekkelig informativ verdi. Men om nødvendig kan de supplere andre, mer nøyaktige og spesifikke forskningsmetoder.

Mekanokardiografi gjør det mulig å undersøke hjertets mekaniske aktivitet.

Vektor kartografi skiller seg fra elektrokardiografi ved å vise resultatet, som vises på flyet.

Med ballistokardiografi registreres pasientens mekaniske svingninger under hjerteaktivitet når blodet presses mot hjertene på hjertekarene.

Kardiotokografi av fosteret

Kardiotokografi er mye brukt som en antenatal diagnose av tilstanden til det ufødte barns helse. Metoden er trygg og informativ.

For studien brukes spesielle enheter, med hjelp av hvilke fiksering av fosterhjerte sammentrekninger eller livmor sammentrekninger finner sted.

Det er foreskrevet fra den 32. graviditetsvecken som en planlagt undersøkelse eller i tilfelle av:

 • belastet obstetrisk anamnese;
 • preeklampsi;
 • arteriell hypertensjon;
 • anemi hos gravide kvinner;
 • Rhesus-konflikt graviditet;
 • perenashivanie;
 • trusselen om tidlig fødsel;
 • polyhydramnios eller mangel på hydratisering;
 • flere fruktbarhet;
 • alvorlig ekstragenital patologi av en kvinne;
 • forsinkelse i fosterutvikling;
 • evaluering av effektiviteten av medisinsk terapi, etc.

Det er to metoder for kardiotokografi:

 • Indirekte (ekstern). Det utføres under graviditet ved hjelp av en plassert sensor på den fremre bukveggen eller i området av den rette vinkelen til livmoren.
 • Direkte (intern). Det brukes i forbindelse med levering med en åpen føtale blære, utstrømningen av vann og åpningen av livmorhalsen minst 2 cm.

Kardiografi er en informativ metode for å oppdage patologier i hjerteaktivitet, og hjelper deg med å ta de nødvendige tiltak for å unngå alvorlige konsekvenser.

Les Mer Om Fartøyene