cardiosclerosis

cardiosclerosis - patologi i hjertemuskelen, karakterisert ved vekst av binde arrvev i hjertemuskelen, den muskelfibre utskifting og deformasjon av ventilen. Utviklingsområder Cardiosclerosis skjer på stedet død hjerteinfarkt fiber, noe som innebærer første kompenserende hjerteinfarkt hypertrofi, utvidelse av hjertet og deretter til utvikling av ventilen svikt. Cardio er en hyppig resultat av aterosklerose av koronarkarene, koronar hjertesykdom, myokarditt forskjellig opprinnelse, myokardial dystrofi.

cardiosclerosis

cardiosclerosis - patologi i hjertemuskelen, karakterisert ved vekst av binde arrvev i hjertemuskelen, den muskelfibre utskifting og deformasjon av ventilen. Utviklingsområder Cardiosclerosis skjer på stedet død hjerteinfarkt fiber, noe som innebærer første kompenserende hjerteinfarkt hypertrofi, utvidelse av hjertet og deretter til utvikling av ventilen svikt. Cardio er en hyppig resultat av aterosklerose av koronarkarene, koronar hjertesykdom, myokarditt forskjellig opprinnelse, myokardial dystrofi.

Utviklingen av kardiosklerose på grunnlag av inflammatoriske prosesser i myokardiet kan forekomme i alle aldre (inkludert hos barn og ungdom), mot bakgrunn av vaskulære lesjoner - hovedsakelig hos pasienter i mellom- og alderen.

Klassifisering av kardiosklerose

Det er to morfologiske former for kardiosklerose: Fokal og diffus. Med diffus cardiosklerose er myokardiet jevnt skadet, og foci av bindevev er diffus distribuert gjennom hele hjertemuskelen. Diffus kardiosklerose er observert i IHD.

Fokal (eller cicatricial) kardiosklerose er preget av dannelsen i myokardiet av separate, forskjellige cikatricielle sider i størrelse. Vanligvis forekommer utviklingen av fokal kardiosklerose som et resultat av myokardinfarkt, mindre ofte myokarditt.

Cardiosclerosis allokert etiologiske former er primær sykdom resultat medfører cicatricial substitusjon av funksjonelle myokardiale fibre: aterosklerotisk (i resultatet av aterosklerose) postinfarction (som resultat av hjerteinfarkt) myocarditic (i utfallet av revmatisme og myokarditt); sjelden sett andre former Cardiosclerosis forbundet med degenerasjon, traume eller annen skade på myokard.

Etiologiske former for kardiosklerose

Myokardittformen av kardiosklerose utvikler seg på stedet av det tidligere inflammatoriske fokuset i myokardiet. Utviklingen av myokardisk cardiosklerose er forbundet med ekssudasjonsprosessen og proliferasjonen i myokardens stroma, samt ødeleggelsen av myocytter. Myokarditt er preget av tilstedeværelsen av en anamnese av smittsomme og allergiske sykdommer, kronisk infeksjonsfokus, vanligvis unge pasienter. I følge EKG-data er endringer i diffus natur notert, mer uttalt i høyre ventrikel, ledning og rytmeforstyrrelser. Hjertets grenser er jevnt forstørret, blodtrykket er normalt eller redusert. Ofte utvikler høyre ventrikulær kronisk sirkulasjonsfeil. Biokjemiske blodtall er vanligvis uendret. Svak hjerte lyder, aksent av III tone i projeksjon av hjertepunktet.

Aterosklerotisk Cardiosclerosis form er vanligvis en manifestasjon av langsiktig koronar hjertesykdom, det er preget av langsom utvikling og diffus karakter. Nekrotiske endringer i hjertemuskelen utvikles som et resultat av den langsomme degenerasjon, atrofi og død av de enkelte fibre, forårsaket av hypoksi og metabolske forstyrrelser. Død reseptorer fører til en reduksjon i følsomhet av myokard til oksygen og progresjon av CHD. Kliniske manifestasjoner i lang tid kan forbli knappe. Så snart cardio skrider frem, utvikles venstre ventrikkel hypertrofi, da fenomenet hjertesvikt: hjertebank, kortpustethet, perifert ødem, effusjon i hulrommene i hjerte, lunge, bukhulen.

Sklerotiske endringer i sinusknuten føre til utvikling av bradykardi og arrdannelse prosesser i ventiler sene fiber og papillære muskler kan føre til utvikling av ervervet hjertesykdom: mitral eller aortastenose, valvulær insuffisiens. Lytte på kroppslyd Hjertet auscultated svekkelse I tonehøyden i den projeksjon apex, systolisk bilyd (med aortaventilen sklerose - meget kraftig) i toppen av hjerte og aorta. Venstre ventrikkelsvikt utvikler sirkulasjon, blodtrykk over det normale området. Når aterosklerotiske cardiosclerosis rytme og ledningsforstyrrelser oppstår type med lukninger varierende grad og deler av ledningssystemet, atrieflimmer og ekstrasystoler. Undersøkelse av biokjemiske parametre for blod viser økt kolesterol, økte nivåer av β-lipoprotein.

Post-infeksjon av kardiosklerose utvikler seg når et sted med døde muskelfibre er erstattet av cicatricial bindevev og har liten eller stor fokal karakter. Gjentatte infarkt bidrar til dannelsen av arr av varierende lengde og lokalisering, isolert eller tilstøtende til hverandre. Kardiosklerose etter kirurgi er preget av hypertrofi av myokardiet og utvidelse av hjertehulene. Cicatricial foci kan strekke seg under påvirkning av systolisk trykk og forårsake dannelsen av en aneurysm i hjertet. Kliniske manifestasjoner av kardiosklerose etter infarkt ligner aterosklerotisk form.

En sjelden form av sykdommen er primær kardiosklerose, som følger med i løpet av kollagenose, medfødt fibroelastose, etc.

Symptomer på kardiosklerose

Kliniske symptomer Cardiosclerosis bestemmes av dets morfologiske og etiologiske former, utbredelse og lokalisering. Fokal og diffus moderat uttrykt kardiosklerosis oppstår ofte klinisk asymptomatiske, men plasseringen til og med mikroskopiske foci ved seter sklerose ledende system eller i nærheten av den sinus-atrial node kan føre til stabile ledningsforstyrrelser og ulike hjertearytmier.

De viktigste manifestasjonene av diffus cardiosklerose er symptomene på hjertesvikt og et brudd på myokardiums kontraktile funksjon. Jo større området funksjonelt myokardvev erstattet av connective, desto større er sannsynligheten for å utvikle hjertesvikt, ledningsforstyrrelser og rytme. Hvis fenomenene lednings- og rytmeforstyrrelser dominerer, merker pasientene palpitasjon, arytmisk hjertesammentrekning. Med utviklingen av fenomenene hjertesvikt, kortpustethet, hevelse, smerte i hjertet, en reduksjon i utholdenhet til fysisk anstrengelse, etc.,

Kardiosklerose fortsetter med gradvis progresjon og veksling av perioder med relativ remisjon, som kan vare i flere år. Pasientens helsetilstand er i stor grad bestemt av utviklingen av den underliggende sykdommen (aterosklerose, revmatisme, hjerteinfarkt) og livsstil.

Komplikasjoner av kardiosklerose

Cardio kan kompliseres av progressiv kronisk hjertesvikt, aneurisme dannelsen av hjertet, atrioventrikulær blokader, utvikling av ventrikkeltakykardi, en alvorlig trussel mot pasientens liv. Brudd i hjerteveggen fører til en aneurisme perikard tamponade hulrom.

Diagnose av kardiosklerose

Ved diagnose Cardiosclerosis kardiolog tar hensyn til den tidligere historie (tilstedeværelse av aterosklerose, koronar hjertesykdom som migrerte siste myokarditt, hjerteinfarkt, reumatisme og lignende. D.), Den relative stabilitet av hjertesvikt (ødem, tungpustethet, acrocyanosis), arytmi (atrieflimmer, arytmi). Diagnosen å bli bekreftet resultatene av EKG, som er kjennetegnet ved vedvarende endringer, ekkokardiografi, hjerte MR-data.

Differensiert skjema Cardiosclerosis er noen ganger vanskelig, spesielt mellom aterosklerotiske og myocarditic. For aterosklerotisk Cardiosclerosis skjemaet indikerer tilstedeværelse av ischemisk hjertesykdom og hypertensjon, er resultatet av farmakologiske og sykkeltest, EKG-forandringer. Sannsynlighets diagnostisk myocarditic Cardiosclerosis ovenfor i forstyrrelser av hjerteaktiviteten hos unge pasienter, på bakgrunn eller etter infeksjonssykdommer, komplekse arytmier og ledningsforstyrrelser, fravær av fokale lesjoner i hjertemuskelen på et elektrokardiogram.

Behandling av kardiosklerose

Terapi for kardiosklerose er rettet mot å eliminere manifestasjoner av den underliggende sykdommen, forbedre metabolske prosesser i myokardiet, eliminere tegn på hjertesvikt og lednings- og rytmeforstyrrelser.

Behandling av kardiosklerose utføres av diuretika, perifere vasodilatatorer, antiarytmika. Alle pasienter med kardiosklerose viste en begrensning av fysisk aktivitet. I nærvær av hjertets aneurisme kan kirurgisk behandling indikeres, med alvorlige ledningsforstyrrelser - implantering av pacemakeren.

Prognose og forebygging av kardiosklerose

Endringer i pasientens tilstand og evne til å arbeide med kardiosklerose bestemmes av alvorlighetsgraden og arten av manifestasjonen av patologi. Hvis kardiosklerose ikke belastes av brudd på hjertets rytme og blodsirkulasjon, er kurset mer gunstig. Utseendet til atrieflimmer, sirkulasjonsmangel, ventrikulær ekstrasystol forverrer prognosen. Signifikant fare for pasientens liv er tilstedeværelsen av hjerte aneurysm, ventrikulær paroksysmal takykardi og fullstendig atrioventrikulær blokade.

For forebygging av kardiosklerose, tidlig diagnose, rettidig og aktiv terapi av myokarditt, koronar insuffisiens, atherosklerose er nødvendig.

Det viktigste ved hjertekardiosklerose: essensen av sykdommen, typene, diagnosen og behandlingen

Fra denne artikkelen vil du lære: Hvilke endringer i hjertet forårsaker kardiosklerose, hvorfor det oppstår, hvor mye symptomene bryter tilstanden til pasientene. Er det spesielle metoder for behandling av denne patologien.

Kardiosklerose er en sykdom hvor normale hjerte muskelceller blir erstattet av et dårligere arrvev - myocardial scarring oppstår. Dette medfører tap av struktur (økning i størrelse, ekspansjon), rytmeforstyrrelser (arytmier) og redusert funksjonalitet (svakhet, hjertesvikt). dannet

Kardiosklerose forårsaker ikke alltid klager og symptomer. Hvis hjertets arr er utviklet bare litt (i form av små foci), presenterer pasientene ikke noen karakteristiske klager. Den utprøvde sklerotiske prosessen forstyrrer den generelle tilstanden til en person i form av smerte i hjertet, livstruende arytmi, alvorlig dyspnø, hevelse, fullstendig manglende evne til å motstå fysisk anstrengelse.

Generelt er symptomene bestemt av hovedårsakssykdommen som førte til utvikling av kardiosklerose og graden av hjertesvikt. Tross alt kan det ikke være en uavhengig (primær) patologi.

Endringer i myokardiet med kardiosklerose er irreversible, så det kan ikke herdes. Moderne behandlingsmetoder støtter myokardiet og eliminerer symptomene på hjertesvikt, underlagt livslang overholdelse av anbefalingene fra spesialister. Behandle sykdommen skal en kardiolog, og om nødvendig hjerte kirurg.

Essensen av patologi: hvorfor denne sykdommen er sekundær

Begrepet sekundær sykdom betyr at det ikke kan være en selvstendig patologisk tilstand, men oppstår alltid mot bakgrunnen av en annen patologi. Denne funksjonen er karakteristisk for kardiosklerose. Det vises aldri i en person som ikke har hatt klager eller sykdommer fra hjertet.

I sin essens er hjertesklerose erstatning av det ødelagte normale hjertevevet med et ustrukturert arrvæv. Og selv om arret ikke kan kalles et patologisk vev, kan alt det gjør, utføre en wireframe-funksjon på stedet for de ødelagte hjertecellene. Men for å ta på seg sin funksjon, er han ikke i stand.

Alt dette betyr at kardiosklerose er en naturlig prosess av arrdannelse på stedet for ødelagte celler i hjertet, som er adaptiv i naturen. Men hvis arrvævet blir for mye, sprer det seg til viktige strukturer i myokardiet eller ledningssystemet, dette forstyrrer normal funksjon og forårsaker symptomer på en reduksjon i kontraktil aktivitet i hjertet.

Typer av kardiosklerose

Avhengig av omfanget og omfanget av arrprosessen i hjertet, er det klassifisert i arter. Ifølge den internasjonale klassifikasjonen av sykdommer er det bare to: diffus og brennvidde.

Funksjoner av diffus prosess

Hvis cicatricial degenerasjon strekker seg til de fleste av en av avdelingene eller hele myokardiet, uten klare grenser, kalles det diffus cardiosklerose. En slik forandring i begynnelsen har en nettverksstruktur - den danner celler fra arrvæv av bindevev, mellom hvilke muskelcellene befinner seg. De utfører kontraktile bevegelser. Som fremdriften av kardiosklerose øker området for det strukturløse vevet på grunn av ødeleggelsen av muskulaturen, men fullstendig erstatning av det berørte området av myokardiet bør ikke forekomme.

Funksjoner av fokuseringsprosessen

Hvis kardiosklerose er begrenset av et lite område med klare grenser, kalles det fokal. En mer forståelig karakteristikk er et arr på hjertet. Som arret fra kuttene på huden, er det representert utelukkende av bindevev og inneholder ikke muskelceller. Et slikt nettsted er helt uten kontraktilitet og tjener bare som en sammenkoblingskomponent mellom friske muskelceller.

Når patologi blir farlig

I 40-45% forårsaker hjertesklerose ikke noen spesifikke symptomer som ville snakke om sin tilstedeværelse, og truer ikke pasientene.

Fare oppstår i slike tilfeller:

 1. Når den diffuse prosessen sprer seg over et stort område av hjertet og tynningen av myokardets vegger:
 • redusert myokardial kontraktilitet - hjertesvikt;
 • strekking av vegger og hulrom - en betydelig økning i størrelsen på hjertet.
 1. Et svakt arr på hele tykkelsen av myokardiet med fokal kardiosklerose er risikoen for å danne et hjertesyre-aneurisme (saccular protrusion).
 2. Tykk, tykk eller arr som påvirker den sentrale bane av nerveimpulsene til hjertet - risikoen ledningsforstyrrelser (blokk) og (arytmi: ekstrasystoli, paroksysmal fibrillering).

Hovedårsakene til

Scarring av myokardiet må nødvendigvis føres av ødeleggelse. I en rolle av årsakene som er i stand til å provosere ødeleggelse av kardiomyocytter (hjerteceller), kan det fungere:

 • Aterosklerose i hjertekarene. Det fører til en permanent forstyrrelse av blodsirkulasjonen i myokardiet, noe som til slutt forårsaker dystrofi - tap av struktur og ødeleggelse som vokser til en arrprosess.
 • Iskemisk sykdom. Det er direkte relatert til aterosklerose, men sentrale kar, koronararterier, påvirkes. Forårsaker mer uttalt og vanlig kardiosklerose sammenlignet med aterosklerotisk.
 • Myokardinfarkt - nekrose av hjertemuskelsiden. På stedet for de ødelagte cellene dannes et begrenset arr.
 • Myokarditt er en inflammatorisk prosess i hjertet. På steder med hjerteinfarkt, dannes bindevev.
 • Kardiomyopati og kardiodistrofiya - hjerte forskjellige endringer karakter hypertrofi (fortykning), restriktiv prosess (kompresjon), dilatasjon (utvidelse) bryte mat og forårsake ødeleggelse av kardiomyocytter fulgt sklerose.
 • Alvorlig hypertensjon og diabetes. I det første tilfellet opplever hjertet konstant overbelastning med økt trykk, i det andre oksygen sult på grunn av diabetisk involvering av de minste karene. Det generelle resultatet av disse tilstandene er dystrofi, ødeleggelse, sklerosering.

Tabellen presenterer årsakssammenheng mellom mekanismer for utbruddet av kardiosklerose, dets umiddelbare årsaker og arter.

cardiosclerosis

cardiosclerosis

Cardio, heller miokardiokleroz - en progressiv patologiske tilstand kjennetegnes ved erstatning av den normale prosessen med muskelvev i myokardium uelastisk og tøff bindevev.

Som et resultat, mister hjertemusklene sine grunnleggende funksjoner - impulser og kontraktilitet. Kardiosklerose er også delvis påvirket av hjerteventiler.

årsaker

Kardiosklerose forekommer hos mennesker i alle aldre.

Men årsakene som vil føre til erstatning av normale bindevev, avhengig av alder, er vesentlig forskjellige.

Hos barn er kardiosklerose vanligvis resultatet av inflammatoriske eller dystrofiske prosesser i myokardiet.

Hos voksne er dette resultatet av hjertesykdommer, metabolske sykdommer og, i mindre grad, endringer på grunn av inflammatoriske prosesser i myokardiet.

Til utvikling av kardiosklerose bly:

 • myokarditt (betennelse i hjertemuskelen),
 • kardiomyopati (muskelskade på grunn av brudd på ernæringen),
 • koronar hjertesykdom (skade på grunn av nedsatt blodstrøm til myokardiet),
 • aterosklerose i kranspulsårene (på grunn av brudd på blodstrøm og myokardnæring).

Kardiosklerose i bakgrunnen av dystrofiske prosesser dannes

 • med overdreven fysisk anstrengelse av profesjonelle idrettsutøvere,
 • med endokrin patologi (skjoldbrusk sykdom, fedme, diabetes),
 • når det er en forstyrrelse i utvekslingen av vitaminer og deres kroniske mangel,
 • ved anemier i en seriøs grad og deres lange strøm,
 • med forgiftning (alkoholisme, giftig produksjon),
 • i amyloidose (akkumuleringen av en spesiell substans i hjertevevene - den gelatinøse massen av amyloid),
 • når utveksling av jern med opphopning i vev (hemosiderose) er forstyrret.

Utgangspunktet er et brudd Cardiosclerosis aterosklerotiske vaskulære hulrommet med kronisk mangel på oksygen og næringsstoffer til hjertemuskelen.

Mekanismen for utvikling

Alle de ovennevnte årsakene fører til oksygenmangel i myokardets vev og gradvis erstatning av normal muskel med bindevev. Plott av dette vevet kan ikke oppfylle sin funksjonelle belastning, og nærliggende normale områder tar vare på hjertet.

På grunn av dette blir deres hypertrofi dannet (økning i muskelstørrelsen på grunn av aktivt arbeid). Men hjertet kan ikke tåle slike laster i lang tid - musklene blir slitne, igjen erstattet med bindevev. Dette vevet strekker seg, og hjertets hulrom utvides, blodsirkulasjonen forstyrres. Hjertefeil er dannet.

Typer av kardiosklerose

Graden av utbredelse av prosessen er:

 • fokale lesjoner (bare små områder har bindevev, faktisk er de arr på hjertet),
 • diffuse lesjoner (bindevev erstatter gradvis omfattende områder av myokardiet).

Kardiosklerose kan også deles inn i visse former:

 • primær kardiosklerose, som oppstår på bakgrunn av systemiske sykdommer i bindevev,
 • postinfarction, forekommer på stedet for hjerteinfarkt, hvor det danner et arr.
 • myokarditt, oppstår mot en bakgrunn av alvorlig betennelse i muskelen, mens det ikke er noen skade på hjertets blodkar.
 • substitutive kardiosklerosis kalt miofibrozom, dannelsen av arrvev på stedet av sult kroniske muskelceller (i aterosklerotiske vaskulære lesjoner med en gradvis innsnevring av lumen). Bindevevet erstatter myokardets døende celler.

For hvilken hensikt er du interessert i denne sykdommen?

Legen har satt slik diagnose, jeg søker etter detaljer eller tviler jeg på

Jeg mistenker denne sykdommen fra meg selv eller en venn, jeg søker bekreftelse / refutation

Jeg er lege / bosatt, jeg spesifiserer detaljer for meg selv

Jeg er student i medisinsk skole eller paramedic, jeg spesifiserer detaljer for meg selv

Symptomer på kardiosklerose

Graden av manifestasjon av manifestasjoner av kardiosklerose avhenger av omfanget av skade på hjertemuskelen og plasseringen av foci av bindevev.

I de tidlige stadiene:

 • retrosternal smerte under store belastninger,
 • svekket velvære, svakhet,
 • trykkfluktuasjoner.

Hvis arr- eller bindevevsstedet er lokalisert i hjerteveiene, kan arytmi dannes.

Med en vanlig, diffus form av kardiosklerose er det tegn på hjertesvikt:

 • kortpustethet
 • hjerte hevelse på hender og føtter,
 • hoste om natten på grunn av stillestående fenomen i lungene,
 • takykardi med nedsatt trykk,
 • opphopning av væske i kroppens hulrom - buk og thorax.

Spesielt farlig er komplikasjoner av langt borte kardiosklerose i form av

 • utviklingen av arytmier (atrieflimmer, ekstrasystole, hjerteblokkering)
 • aneurismiske lesjoner på steder Cardiosclerosis - fremspringene vev vegg tynning og bruddrisiko (hjerteinfarkt).
 • Utvikling av kronisk hjertesvikt med nedsatt blodpumping.

diagnostikk

I tillegg til en anamnese med indikasjon på hjertesykdom og andre patologier, er en lege viktig for å kontrollere og typiske klager hos pasienter. Men de viktigste metodene for diagnose av kardiosklerose er:

 • Ultralyd av hjertet med et estimat av dens kontraktilitet, struktur, størrelse og form,
 • doplerografi av blodårer med vurdering av blodstrøm gjennom koronarbeholdere, områder av hjertekardisk iskemi, tilstanden til hjerteventiler, etc.,
 • EKG med endringer i ledende system, tilstedeværelse av hjerteinfarkt av fersk opprinnelse eller i cicatricial stadium med nøyaktig lokalisering.
 • Røntgen av hjertet med flere fremspring, for en visuell vurdering av størrelse og tilstand.
 • CT og MR i hjertet med påvisning av områder med endret myokardium.

Behandling av kardiosklerose

Terapeuter og kardiologer er engasjert i diagnose og behandling av kardiosklerose, noen ganger kardiovaskere blir med i dem - om nødvendig, korrigering av endringer ved kirurgi.

Dessverre er det ingen medisiner og behandlingsmetoder som vil føre til at bindevevet blir omdannet til et muskelvev igjen. Derfor er behandlingen rettet mot å opprettholde det gjenværende myokardium i arbeidstilstand og stoppe spredning av bindevev.

I tillegg, med kardiosklerose, er behandling av eksisterende hjertesykdommer forårsaket av en smertefull prosess nødvendig:

 • terapi av myokarditt, myokarddystrofi og aterosklerose,
 • behandling rettet mot å eliminere myokardisk iskemi,
 • tar medisiner for å normalisere hjerterytmen (cordaron, amiodaron, rytmemon og andre),
 • forberedelser for aktivering og forbedring av metabolske prosesser i myokardiet (korglikon, dopamin, simdaks, actovegin, cardionate og andre).
 • diettbegrensninger - redusert mengde salt og sukker, lavt karbohydrat diett, reduksjon av cholesterol-holdige produkter ødeleggelse for å forhindre atherosklerose,
 • begrensning av belastninger i tilfelle overbelastning av hjertemuskelen,
 • kirurgisk korreksjon av aneurysmer, implantering av pacemakere i tilfelle rytmeforstyrrelser, etc.

forebygging

Grunnlaget for hjertes helse og forebygging av kardiosklerose er å ta vare på hjertet ditt fra en ung alder.

Riktig ernæring og regelmessig mosjon, begrensende toksiske effekter og rettidig behandling av forkjølelse, angina og inflammatoriske prosesser er nødvendig.

I tillegg er det viktig å kontrollere blodtrykket og tilstanden til fartøyene, bekjempe overvekt og "dårlig" kolesterol.

cardiosclerosis

Cardio - valvulær hjertesykdommer og hjertemuskelen på grunn av forekomsten i disse patologiske arrvev som erstatter myokardium og deformerer ventilen. Områdene av degenerativt vev kan ha forskjellig størrelse og distribusjonsområde.

Hvordan utvikler kardiosklerose?

Hvorfor forekommer kardiosklerose?

Hovedårsakene til kardiosklerose er visse sykdommer og lidelser:

 • myokarditt;
 • revmatisme;
 • Hjerteinfarkt;
 • Aterosklerose og andre.

Kardiosklerose kan utvikles i alle aldre. I barndommen og ungdommen oppstår det etter overførte inflammatoriske sykdommer i hjertet. Hos de eldre er årsaken til denne patologien forskjellige sykdommer i hjertesyklusene.

Hvordan manifesterer kardiosklerose?

I lang tid kan kardiosklerose oppstå uten noen symptomer. De begynner å dukke opp når sykdommen utvikler seg. Hovedsymptomene Cardiosclerosis hjerte - en kortpustethet, feilfunksjon av hjertet (takykardi eller bradykardi), hevelse i føttene. En person er ikke i stand til å takle selv med mild fysisk anstrengelse. Andre symptomer på hjerte kardiosklerose er arytmier, samt kronisk hjertesvikt.

Hva er kardiosklerose?

Kardiosklerose kan være diffus eller fokal (arrdannelse). Med diffus kardiosklerose er det en jevn (over hele overflaten) lesjon av hjertemuskelen. I fokal kardiosklerose i hjertets muskel dannes områder av arrvæv. Diffus kardiosklerose utvikler seg mot bakgrunn av hjertesykdom, og arrdannelse - etter myokardinfarkt eller myokarditt.

 1. Kardiosklerose som følge av aterosklerose

Hvis denne patologien utvikles som et resultat av progressiv aterosklerose, vil det være aterosklerotisk kardiosklerose. Det kan føre til mangel på mitral- eller aortaklaffene.

Aterosklerotisk kardiosklerose kan ledsages av anginaangrep, og kronisk hjerteaneurisme kan utvikle seg. Utvikler som regel sakte. I lang tid føler en person ikke noen endringer. Men når store områder av bindevev vises i hjertet, begynner det å trekke seg mindre og vokse i størrelse, noe som resulterer i hjertesvikt. Dens viktigste manifestasjoner er kortpustethet, hevelse, hjertebank. Også med hjertesvikt, akkumuleres væske i lungene og bukhulen.

I de tilfellene hvor bindevev påvirker hjertets ledningssystem, opptrer arytmi.

 • Kardiosklerose som følge av myokardinfarkt

  Dette er postinfarkt cardiosklerose. På hjertet av hjertet, som har lidd som et resultat av et hjerteinfarkt, begynner det bindende (erstatte) vevet å vokse. Deretter kommer scenen av arrdannelse. Hvis en person har lidd flere hjerteinfarkt, vil det være mange arr, de vil ha forskjellige lengder, og de vil bli spredt over hele hjertet. Siden myocardiet i denne situasjonen taper sin evne til å trekke seg normalt, så, som ved aterosklerotisk kardiosklerose, oppstår alle symptomene på hjertesvikt.

  I tillegg kan kardiosklerose etter komplikasjoner bli komplisert av en aneurisme. En aneurisme er et vascular sacral protrusion, som er dannet fra hjertevegget. Hvis arterietrykket økes, og hjertemuren er svak, blir den delen av hjertet som det er et arr etter et hjerteinfarkt utvides og stikker ut, en pose blir dannet på den. Brudd på en aneurisme i hjertet er et øyeblikkbart dødelig utfall.

  Det er derfor, med hjerteinfarkt, det viktigste er å observere den strengeste sengestøtten. Deretter helbrede hjerteområdene som er berørt av et hjerteinfarkt, godt og korrekt cicatrize. Og sannsynligheten for død fra en aneurisme er betydelig redusert.

 • Kardiosklerose som en konsekvens av inflammatoriske sykdommer i myokardiet og tilstedeværelsen av fokus på kronisk infeksjon i kroppen

  Dette er hjertekardiosklerose. Utvikler som en komplikasjon etter myokarditt. I sin tur påvirker disse sykdommene folkene svekket oftere. Ofte forekommer myokarditt hos de som har hatt angina, tonsillitt eller vanlig ARVI. Forløpet av myokardittkardiosklerose avhenger av alvorlighetsgraden og omfanget av den inflammatoriske prosessen. Pasienten har kortpustethet - i begynnelsen med betydelig fysisk anstrengelse, og deretter på en mer moderat måte. På et sent stadium begynner dyspné selv når man går.

  Hvis den inflammatoriske prosessen ikke var så omfattende og uttalt, oppdager det kun hjertekardiosklerose ved EKG.

 • Kardiosklerose som en følge av den inflammatoriske prosessen i hjerte muskel i reumatisk eller ikke-reumatisk natur

  Dette er postkardisk cardiosklerose. Reumatisme utvikler seg som regel etter overført angina. Sykdommen påvirker først de store leddene i hender og føtter, og deretter hjertet.

  I tillegg kan postkardisk cardiosklerose også være ikke-reumatisk i naturen. Det kan forårsake forårsakende agenter av difteri, skarlagensfeber, salmonellose etc.

  Symptomene er de samme som med andre typer kardiosklerose.

  Hvordan diagnostiseres kardiosklerose?

  Identifiser kardiosklerose ved hjelp av ultralyd i hjertet og EKG. Elektrokardiogrammet hjelper til med å oppdage brudd på hjertefrekvensen og øke størrelsen på hjertet. Også denne undersøkelsesmetoden bidrar til å vurdere om et hjertesyre er dannet etter et hjerteinfarkt.

  Ultralydet i hjertet gjør at spesialisten kan trekke en konklusjon om hvor godt eller dårlig hjertemuskelen er kontraherende. Med hjelp av ultralyd kan detektere endringer i tid, både form og størrelse av hjertet, samt arr.

  Hvordan behandle kardiosklerose

  Det er mange metoder for behandling av denne patologien. Hovedoppgaven er å eliminere sykdommen som førte til utvikling av kardiosklerose. Behandlingen av kardiosklerose omfatter også tiltak for å forbedre metabolske prosesser i myokardiet, samt tilstanden til de hjertemuskulaturfibrene som ikke har gjennomgått degenerative forandringer. En annen oppgave med terapi for kardiosklerose er eliminering av alle de viktigste symptomene.

  Hvis bindevevet er erstattet av viktige områder av hjertet, kan kirurgi brukes: aortokoronar bypass eller stenting.

  Nylig har stamceller blitt brukt til å behandle kardiosklerose. Essensen av metoden er at en person er plantet med egne stamceller. Disse cellene, sammen med blodstrømmen, går inn i hjertemuskelen og festes til et sunt område i hjertet, og fortløpende forskyver det skadede vevet. Dermed blir det normale arbeidet i hjertet og blodkarene gradvis gjenopprettet. Dette tar fra 9 til 12 måneder. Med andre ord, på et år vil pasienten kunne helt glemme sykdommen og leve et normalt liv. Hovedfordelen ved metoden - stamceller eliminerer ikke bare symptomene, men også årsakene til hjertekardiosklerose.

  Hva skal være mat for kardiosklerose

  For å behandle kardiosklerose var den mest effektive, må du følge et spesielt diett. Først av alt, i den daglige dietten til pasienten, må du begrense mengden salt og væske. Du kan heller ikke drikke drikker som har en spennende effekt på nervesystemet. Pasient med kardiosklerose, sterk te, kakao og kaffe er kontraindisert. Du kan ikke spise stekte matvarer, så vel som reddik, løk, reddik og hvitløk. Fra den daglige menyen, bør du fjerne de produktene som kan forårsake flatulens - alle belgfrukter, kål og melk. Det utelukker mat der det er mye kolesterol: eggeplomme, hjerner, svinekjøtt og biff lever, nyrer, hjerte og lunger.

  En ideell tallerken for pasienter med kardiosklerose er bokhvete grøt. Som du vet, i bokhvete er det mye kalium. Det er dette mikroelementet som er nødvendig for at hjertet skal fungere jevnt. Også med kardiosklerose må du spise grønnsaker, grønnsaker og frukt. Spesielt nyttig for hjertemusklene er bananer og bakt epler.

  Hvordan forebygge utvikling av kardiosklerose

  Først og fremst må du nøye overvåke tilstanden til kroppen og arbeidet i hjertet. Hvis det oppstår forstyrrende symptomer, kontakt lege umiddelbart.

  Unngå situasjoner som er fulle av stress, så vel som nervøs overbelastning. Likevel er det nødvendig i tide å sanitisere alle foci av en kronisk infeksjon, inkludert karige tenner.

  De som allerede er syk med kardiosklerose, er det nødvendig å begrense fysisk aktivitet.

  Generell farmakologi

  cardiosclerosis

  Kardiosklerose er nederlaget i muskel- og valvulært hjerte som et resultat av utviklingen av arrvæv i dem, noe som fører til en kraftig reduksjon i kontraktiliteten i hjertemuskelen. Det er resultatet av revmatisme eller aterosklerose i kranspulsårene. Dette er kronisk form for iskemisk hjertesykdom, selv om det kan forekomme hos pasienter samtidig med angina og hjerteinfarkt. Med kardiosklerose begynner hjertet å slå veldig ujevnt, med avbrudd, fading. Ofte er det faints, mens blodet fra hodet kaster, og ansiktet blir blekt. Slike angrep gjentas periodisk og kan vare i flere dager.

  De store manifestasjoner er stabile Cardiosclerosis arytmier og ledningsforstyrrelser intrakardiale, kronisk hjertesvikt. Som en representant for koronar hjertesykdom er den karakterisert ved en ytterligere klaffe og, i tillegg, angina og kronisk hjerte- aneurisme. Noen ganger pasienter ikke klager over smerte og lidelse bare fra kortpustethet, som øker fra år til år, som representerer en av de første symptomene på en sakte utvikling hjertesvikt (hovedsakelig venstre ventrikkel). Først er det bare dyspné ved anstrengelse eller følelsesmessig opplevelse, så får paroksysmal tegnet vises oftest i løpet av natten (hjerte astma). Pasienten våkner opp i frykt for kvelning, tvunget til å sitte opp, svingte bena ut av sengen, så de begynner å bli bedre. Senere, under anfall av åndenød vises hoste med skummende slim, noen ganger skjær av rosa. Selv på avstand kan høres rallende liten (piping) i brystbenet. Gradvis ansikt, lepper og fingre blir cyanotisk hue, neseborene fakling. Pulsen blir hyppig, arytmisk. Alle disse symptomene indikerer at et hjerte astma, lungeødem forbundet som en indikator på akutt påfølgende svakhet av den venstre ventrikkel. Med tiden er konstant åndenød, lever sveller ut svelling og ansamling av væske i hulrommene. Til å begynne med symptomene vises kun i sterk fysisk stress, sterk følelse, når høye doser av alkohol, overdreven røyk. I løpet av denne perioden, pasienter føler bare et lite kortpustethet eller hjertebank, og brystet. Med utviklingen av sykdommen utvikles generell svakhet og svakhet. I dette tilfellet har pasientene en jordaktig og blek hudfarge. De begynner å bli sliten raskt, de mister evnen til en intens fysisk og mental aktivitet. Gradvis disse symptomene forverres, pusting vanskeligere, er det tegn på svelling og stagnasjon i lever og nyrer. Når kosten feil, store fysiske anstrengelser eller voldelige uro stenokardicheskie angrep kan forekomme. De vises plutselig kommer smerter i hjertet, utstrålende inn på baksiden, venstre skulder og venstre arm til fingerspissene. Det er alltid ledsaget av en følelse av lengsel og tetthet i brystet, og en følelse av fullstendig maktesløshet og hjelpeløshet. Pasienten er på jakt etter støtte, kan knapt bevege seg, knapt snakker noen ord i en hvisking. Lammene blir kaldere, pannen blir dekket med kald svette. Etter 0,5 - 1 time passerer angrepet vanligvis, og pasientene begynner gradvis å føle seg normale.

  Det generelle kurset av sykdommen er i stor grad avhengig av pasientens oppførsel, på deres evne til å beskytte seg selv. Noen ganger kommer generelle stagnasjonsfenomener (dyspnø, ødem, etc.) frem til forgrunnen. I andre tilfeller utgjør anginaangrep seg, men i det endelige resultatet - er diagnosen alltid ugunstig, siden sykdommen fører til en blodsirkulasjonsforstyrrelse.

  Behandling avhenger hovedsakelig av graden av hjertesvikt. En obligatorisk tilstand bør være aktualitet i begynnelsen av behandlingen, men noen komplikasjoner av sykdommen gjør prognosen ugunstig, og behandlingen er lang.

  Hovedoppmerksomheten er betalt for å stoppe utviklingen av angrep av hjerte astma og sirkulasjonsforstyrrelser.

  Mat bør tas i små porsjoner. Salt er tillatt i svært små mengder (det øker ødem). Diuretiske virkningen ostemasse med sukker (opp til 1 kg per dag) og dager eple diett (1 kg av ikke-sure rå epler) eller en kombinasjon av ostemasse epler 1: 1.

  • Under et angrep, bruk sennepplastere eller lokale varme bad på hender og føtter, tørr krukker rundt brystet.

  • Det anbefales å ta 2 til 3 dråper av en 1% alkoholløsning av nitroglyserin og innånd oksygen.

  • For å hjelpe pasienten, bør han legges, vikle hodet med et håndkle fuktet i kaldt vann, og sett en varmepute eller et varmt håndkle på hjerteområdet.

  • I Tyskland behandler aterosklerose med hagtorntinktur på alkohol (20 dråper tinktur på vann). Ved det første tegn på hjerteslag, bør du bytte til behandling med avkjøling av hagtorn eller hagtorn med en motherwort 1: 1. Du kan legge til frukt for smak og nytte av rosen hofter. Angrep vil forsvinne i mange år.

  • MEST NØDVENDIGE PLANTER OG FRUKTER

  Quince, anis, rosmarin, berberis, bjørk, hagtorn, kirsebær, adonis, kost, jordbær, rosenrot, calendula, kastanje, rødkløver, koriander, nesle, lin, liljekonvall, magnolia, honning, mynte, ladyfingers, havre, misteltein, valnøtt, bergknapp, gjeter Veske, smalkjempe, ryggsmerter, kamille, rue, asparges, cudweed, timian, ryllik, bearberry, fennikel, bønner, Viola tricolor, humle, kjerringrokk, nyper.

  • 1 ss. skje anemi stammer for 1 kopp kokende vann, insister 30 minutter, belastning og drikk på] / 4 kopp 3 ganger daglig før måltider.

  • 1 teskje Labrador te blomster per 1 kopp kokende vann, insister 30 minutter, belastning og ta 1 ss. skje 3-4 ganger om dagen.

  • 10 ss. Spoonfuls av unge birk blader for 0,5 liter kokt vann ved romtemperatur, insistere 2 timer, belastning og ta som en drink.

  • Fyll glassburken med 2/3 stammen (større i størrelse), birk øredobber, hell dem opp med vodka, lukk og insister i 2 uker. Ikke filter. Drikk 20 dråper til 1 teskje 3 ganger om dagen i 30 minutter før måltider. Ved bruk av denne tinkturen, sår i hjertet reduseres dyspnø, livskraft og vitalitet opptrer.

  • 1 ss. skje av hagtorn blomster for 1 kopp kokende vann, insister 30 minutter, belastning og drikk 0,5 kopp 3 ganger daglig før måltider.

  • 1 ss. en skje med knust kastanjebark for 1 glass vann, koke 1 min, insister 1 time, belastning og ta 0,5 kopp 3 ganger daglig etter måltider.

  • 1 teskje linfrø til 1 kopp kokende vann, insister på et varmt sted, rør hele tiden, 30 minutter, belastning og ta 1 ss. skje 3 ganger daglig før måltider. Ved kronisk forstoppelse frø er insistert i 1 time og, uten filtrering, drikk sammen med frøene for 1 glass om natten.

  • 2 ss. hakkede grønne stilker av havre med umodne frø i en kopp vann, kokt i 1 minutt på lav varme, sette i 30 minutter på et varmt sted, filter og ta 0,5 kopp 3 ganger om dagen.

  • 1 ss. en skje med kamomile blomster for 1 kopp kokende vann, insister 30 minutter, press og drikk 1/4 kopp 3 ganger daglig før måltider.

  • 1 teskje hakkede hoppkegler per 1 kopp kokende vann, insister 30 minutter, belast og ta 1 ss. skje 3 ganger om dagen etter et måltid eller 2 ss. skjeer om natten.

  • 1 ss. skje med hakkede valnøttblader for 1 kopp kokende vann, insister på et varmt sted i 1 time, belastning og ta 1/4 kopp 3 ganger før måltider.

  • Ta SOFORIN (se avsnittet "HYPERTENSION" i kapittelet "HJERNESYKER OG FARTØYER").

  Til behandling av hjertesvikt som skyldes sklerose av hjertemuskelen, atrieflimmer, ventiler og andre defekter. Hjertesykdommer bruke pulver fra bladene av digitalis 3 ganger daglig fra bladspissen (0,1 g). Planten er giftig!

  Behandling av kardiosklerose

  Sikring av effektiv blodsirkulasjon utføres ved riktig hjerteoperasjon. Arbeidet utføres ved hjelp av hjertets muskler på grunn av deres rytmiske sammentrekninger.

  Med utviklingen av et patologisk organ, som for eksempel hjertekardiosklerose, i hjertevev og fôringssystemer, kan en del av muskelfibrene fungere effektivt. Det er en erstatning av muskelfibre med et koblingslag. Ofte er det utseende av arrvæv i stedet for myokardiet.

  Hvorfor oppstår sykdommen?

  Årsakene til utseendet av kardiosklerose er forskjellige. Utviklingen av sykdommen skjer i seg selv ganske sjelden. Generelt utvikler alt som en komplikasjon fra konsekvensene av andre sykdommer.

  For utseendet av bindelag i myokardområdet er det bare en liten inflammatorisk prosess i hjertet som kreves. Og også døden av organets cellevev bidrar til dette. Opphopningen av bindevevsfibrer oppstår på grunn av aktiveringen av kroppens beskyttende funksjoner på den manifesterte patologiske prosessen med betennelse.

  Andre årsaker til kardiosklerose er delt inn i bestemte grupper, som består av aterosklerotisk, hjerteinfarkt, kardioklerose etter kardiovaskulær og andre.

  Aterosklerotisk form

  Aterosklerotisk form inkluderer sykdommer som fører til forekomst av en sykdom som kardiosklerose, gjennom manifestasjon av langvarig iskemi, i form av mangel på oksygen.

  Hvis oksygenstandarden av visse grunner ikke blir brukt på kroppens muskler (hjertet), dør et bestemt område av muskelsystemet. Så det er bindevev i det berørte området (i stedet for to kardiomyocytter). Dette er en slags begynnelsen på utseendet av multippel sklerose.

  Hovedårsaken til forekomsten av iskemisk sykdom er en patologisk prosess i midten av koronarbeinene, når en reduksjon i deres lumen (effektiv diameter) fremkommer. Dette skyldes akkumulering av kolesterolinnsatser i lagene av blodkar og deres videre gjennombrudd.

  Innsnevring av koronarbeinene og årsakene til prosessen:

  • under langvarig stressende situasjoner, som arbeidet i binyrene endres;
  • bredden på fartøyene avhenger av de genene som overføres av slektskap;
  • under kronisk hypertensjon, som manifesteres av sitt høye blodtrykk (arterielt trykk);
  • med fedme, når hjertet er lastet mye mer enn under normale forhold;
  • med forstyrret fettmetabolismen og forhøyet kolesterolnivå;
  • med intensiv eller langvarig røyking, siden nikotin, kan forårsake midlertidig kramper i hjertet.

  Kardiosklerose og dets aterosklerotiske manifestasjon kan ikke utvikles skarpt, men mer jevnt. Hvis prosessen vurderes mer detaljert, så er det en økning i bindevev mellom hjertets muskler, som er ansvarlige for driften av venstre ventrikel. Det er venstre muskel som lider først i oksygen sult under utvikling av kardiosklerose.

  Den behandlede patologien utvikler umerkelig og er i stand til ikke å fortelle om seg selv i lang tid, spesielt hvis det er feil å spise og føre en feil livsstil. Sin symptomatologi manifesteres i tilfelle når hjertemusklene praktisk talt er dekket med bindeformasjoner.

  Å utvikle aterosklerose, det tar mye tid. Det er verdt å merke seg at tegn på kardiosklerose ofte forekommer hos personer som er over 40 år.

  myocarditic skjema

  Dette skjemaet er i stand til å utvikle en ganske annen mekanisme. Prosessen begynner å treffe muskelvev av hjertet, så vel som mange av kardiomyocytter - provoserer det at det er en akutt inflammatorisk prosess (i sin medisin som kalles myokarditt).

  Når inflammasjon er tilordnet en rekke av skadelige stoffer som kan forårsake skade på vev og slimhinne i muskelcellene, bør det bemerkes at en viss del av dem er skadet eller dør fullstendig.

  Når myokarditt lyktes å helbrede, virker kroppens beskyttelsessystemer slik at tykkelsen av vevet i myokardiet øker, som kalles forbindelsen.

  Årsaken til myokarditt er ofte forårsaket av følgende sykdommer:

  • etter overføring av tyfus
  • andre infeksjoner, slik som trichinose, toxoplasmose;
  • når overføring av virale patologier som Coxsackie-virus, cytomegalovirus, vanlig rubella, influensa, Epstein-Barr-virus eller lignende sykdommer;
  • bakteriell infeksjon (med streptokokkerinfeksjon, meningokokk);
  • svampelesjoner (startet av form av candidiasis eller aspergillose);
  • etter overføring av difteri og lignende sykdommer (hjertesykdom i denne situasjonen kan utvikle seg raskere);
  • inflammatoriske sykdommer og deres systemiske manifestasjon;
  • giftige hjerteskader (i tilfelle alkohol- eller narkotikamisbruk);
  • med sterk allergi mot de brukte legemidlene.

  Alle disse sykdommene og tilstandene i kroppen er i stand til å forårsake alvorlig skade på kroppen og dens hjerte. Samtidig skjer alt hemmelig, fra begynnelsen, og da øker symptomene dramatisk. Det er verdt å merke seg at utviklingen av sykdommen i en tidligere alder ikke er utelukket, men dette skjer ikke så ofte.

  Postinfarkt form for kardiosklerose

  Under kardiosklerose etter kardiovaskulær er bindevev dannet på stedet der kardiomyocytter dør i et hjerteinfarkt. Når det er en tett overlapping av blodtilførselen, begynner deres delvis eller fullstendig døende.

  Fokuset på patologi kan være av forskjellige størrelser, og plasseringen avhenger av stedet for blokkering av blodkar. For å kompensere for hjertens tapte muskelvev, begynner produksjonen av et stort antall fibre for forbindelsen.

  Så begynner de patologiske prosessene som er forbundet med kardiosklerose etter infarkt, og det naturlige utfallet er et hjerteinfarkt. Et dødelig utfall er ikke utelukket.

  Andre årsaker til sykdommen

  Kardiosklerose er i stand til å utvikle seg og på en annen måte. Det er mange grunner, mange leger og spesialister jobber med deres utseende og konsekvenser.

  Sjeldne årsaker til utviklingen av kardiosklerose:

  • Tilstedeværelse av sklerodermi;
  • manifestasjon av idiopatisk cardiosklerose;
  • forekomst av hemokromatose;
  • utseendet av sarcoidose av hjertet;
  • Tilstedeværelsen av rasjonell eksponering.

  For å fastslå den nøyaktige årsaken til hjertesykdom, vil mange studier og diagnostiske aktiviteter bli påkrevd. Denne informasjonen vil bidra til behandling av sykdommen i fremtiden.

  Mange eksperter hevder at han cardio kur er urealistisk, fordi vevet som har oppstått som et lag, er ikke lenger i stand til å bli erstattet av normale cardiomyocytes. Hvis grunnårsaken er eliminert, kan sykdommens fremgang reduseres flere ganger. Og i nær fremtid vil pasienten føle seg bra uten å ha hjerteproblemer.

  Typer av patologi

  Hjertesykdom kan oppstå i alle aldre, men oftere forekommer det etter 40 år. Oftere vises det i barndommen. Patologi kan klassifiseres, avhengig av fordelingen:

  • fokalform av kardiosklerose;
  • diffus form for hjertesykdom.

  Fokalformen av kardiosklerose oppstår i form av arr i myokardiet. Fokuset kan okkupere forskjellige overflatearealer i kroppen. Provokasjon oppstår etter hjerteinfarkt som har blitt overført. Så, småfokale og store fokaltyper av kardiosklerose og dens former er forskjellige:

  • Den store frontale arten skyldes dannelsen av et massivt cicatricialfelt av bindevev etter et infarkt (en eller flere). Hvis veggen er helt overgrodd, så er det et arr og en ytterligere manifestasjon av en hjertemessig aneurisme.
  • Det fin-frontale utseendet bestemmes av en liten lesjon av sammenkoblingslaget av hvit farge. De befinner seg i tykkelsen av myokardets vev. Den betraktede arten vises i oksygen sulten i hjertemuskulaturen. Det er verdt å merke seg at skaden kan være liten. Alt avhenger av intensiteten av oksygenforsyningen.

  Den diffuse form av kardiosklerose fremkommer i forbindelse med den ensartede veksten av mellomstoffet langs hele hjertemuskelens vev langs hele myokardiet. Utseendet til en diffus form skyldes løpet av en kronisk type sykdom.

  Hvordan manifesterer kardiosklerose?

  Manifestasjoner av sykdommen og deres alvorlighetsgrad avhenger av de viktigste patologiske prosessene som forårsaket sykdommen. Sykdommen kan forekomme i bakgrunnen:

  • overførte veneriske sykdommer;
  • brudd på aneurisme av hjertets venstre hjertekammer;
  • ventrikulær fibrillasjon;
  • lungeødem.

  Symptomer på kardiosklerose bestemmes avhengig av myokardiums lesjon. Det kan være brennvidde eller diffusjon. Og også manifestasjonen av sykdommen avhenger av tilstedeværelsen av arr fra bindevevet og størrelsen på deres plassering. Hvis bindevev dannes nær ledende systemet, så er det brudd i form av arytmi.

  Diffus kardiosklerose er i stand til å oppføre seg i hemmelighet, og under normale forhold kan det ikke bestemmes i det hele tatt. Du kan bare gjøre en slik sjekk ved hjelp av spesialutstyr.

  Det er visse signaler som sier:

  • forekomsten av ødem i føttene, særlig om kvelden;
  • utseendet av en følelse av luftmangel når man tar en horisontal posisjon
  • utseendet av rask tretthet;
  • utseendet av svimmelhet;
  • forekomsten av dyspnø under betydelige belastninger som tidligere var tolerert uten problemer;
  • Hjerteslaget er konstant hørbart både under trening og i ro.

  Når det oppstår alarmer, er det absolutt nødvendig å spørre spesialister om hjelp. Hvis det skjer en progresjon av bindevev, som varer mer enn ett år, oppstår dannelsen av en utbredt diffus kardiosklerose.

  Kardiosklerose manifesteres av følgende symptomer:

  • utseendet av alvorlige angrep av dyspné, selv med en liten belastning eller bare i ro
  • forekomsten av episoder assosiert med astma;
  • utbruddet av nattlig kvælning;
  • et merkbart utseende av rytmeforstyrrelser (i form av atrieflimmer eller ventrikulær ekstrasystol, blokkad);
  • i form av ødem i ekstremiteter i føttene;
  • ødem i lumbalområdet, så vel som i magen;
  • smerte i leverområdet (under høyre nedre ribbe).

  Dersom en transmural (omfattende) infarkt oppstår, kan pasienter utvikle en større sykdom. Basert på det kliniske bildet manifesterer seg denne typen i form av rytmeforstyrrelser, anginaangrep og i form av en annen hjertesvikt.

  Diagnose av hjertesykdom

  Kardiologen behandler diagnosen patologi og behandling, som om nødvendig innebærer andre spesialister, inkludert hjertekirurger.

  Alle studier skjer individuelt for hvert tilfelle, siden selv småbiter kan påvirke ytterligere behandling av kardiosklerose og effektiv gjenoppretting.

  Diagnostiske tiltak tar hensyn til sykdommer som tidligere var, uansett om de er kurert eller ikke. Slike sykdommer inkluderer:

  • atrieflimmer;
  • akrozianoz;
  • revmatisme;
  • hjerteinfarkt;
  • overført i det siste, myokarditt;
  • koronar arteriesykdom;
  • kortpustethet;
  • aterosklerose.

  Hvis du trenger mer nøyaktige resultater, bør du bruke EKG. Og også i studier, er MR av hjerte vev ofte brukt.

  Noen ganger i diagnostisk arbeid er det vanskelig å differensiere kardioklerose. Dette skjer når det er nødvendig å bestemme forskjellen mellom aterosklerotisk og hjerteinfarkt.

  Hvis dette er en aterosklerotisk form av sykdommen, så kan det påvises ved hjelp av IHD. Og også for å bestemme forskjellen mellom aterosklerotisk og myokardie sykdom er mulig ved hjelp av farmakologiske og sykkel ergometriske tester. I en yngre alder bidrar de til å skille endringene i EKG-resultatene.

  Hvordan behandle kardiosklerose?

  For tiden er det ingen effektiv type bekjempende kardiosklerose, siden selve sykdommen har mange retninger, avhengig av organismens preferanser. Ingen stoffer kan forvandle hjertets bindevev til muskler. Som en forebyggende handling har en diett med kardiosklerose vist seg fra den beste siden.

  Av denne grunn går behandlingsprosessen etter at de diagnostiske tiltakene varer, nesten hele livet. Behandling av en sykdom som kardiosklerose bør kun behandles av spesialutdannede leger. Andre spesialister er involvert hvis det er nødvendig.

  Hvis det kreves ytterligere diagnostiske tiltak i behandlingen, anbefales det å forbli på sykehuset til resultatene blir annonsert. Etter det kvalitative utvalget av handlinger av leger og medisiner er gjort, begynner behandlingen.

  Alle resultater bør overvåkes av en lege. Det er tilfeller der, etter diagnose, er hjemmebehandling med medisiner foreskrevet, men dette skjer bare i den første fasen av den patologiske prosessen.

  Hva skjer under behandling av kardiosklerose:

  • symptomer på hjertesvikt reduseres;
  • alt arbeid utføres for å forbedre kvaliteten på en persons liv og arbeidsevne;
  • Det tas forebyggende tiltak for å redusere sannsynligheten for komplikasjoner.
  • eliminere forverrende faktorer;
  • årsakene til sykdomsutviklingen elimineres.

  For å oppnå disse målene, brukes følgende metoder:

  • behandling av kardiosklerose kirurgisk;
  • palliativ kirurgisk behandling;
  • terapi med bruk av medisiner (denne metoden kalles konservativ);
  • Kosthold spiller en viktig rolle i å eliminere symptomer.

  Det finnes andre moderne metoder, men alt avhenger av organismens individuelle egenskaper.

  Kardinal kirurgisk behandling

  Under kardinalt kirurgisk behandling av sykdommen finner organtransplantasjon sted. Bare bruk av en komplett orgelutskifting kan eliminere symptomer, gjenopprette effektiv tilførsel av oksygen til kroppen.

  Det er praktisk talt ingen mer effektiv metode for behandling av kardiosklerose for i dag. Hvis vi undersøker dette uttrykket mer detaljert, snakker vi om sklerosering av den skadede muskulære delen av orgelet etter en infarkt eller et alvorlig myokardium.

  Hvis skjemaet er lettere, er risikoen ved hjertetransplantasjon uberettiget. Symptomer prøver å redusere ved hjelp av medisiner. I dag brukes både den kirurgiske og medisinske behandlingsmetoden i ulike land, hvilken metode som skal brukes avhenger av helsetilstanden og scenen i patologi.

  Når en hjerte transplantasjon utføres:

  • Kirurgi er den siste utvei for behandling av kardiosklerose. Den brukes bare i situasjonen når ingen medisinering kan hjelpe.
  • Kirurgi utføres i fravær av patologiske symptomer i nyrene, leveren eller lungevevvet. Samtidige sykdommer forverrer sannsynligheten for et vellykket resultat.
  • Transplantasjonen skal gjøres bedre i en yngre alder enn hos eldre. Organismen, yngre enn 60 år, tolererer kirurgisk inngrep mye lettere.
  • Med en reduksjon i hjerteutgangen med 20% sammenlignet med normen. Hvis nedgangen skjer ytterligere, er det dødelige utfallet uunngåelig.

  Palliativ kirurgisk behandling

  Ved hjelp av palliativ-kirurgisk behandling kan komplikasjoner elimineres uten å eliminere symptomene på selve herden. Denne metoden brukes bare for å forbedre livskvaliteten.

  Under palliativ-kirurgisk behandling skjer følgende:

  • Koronar fartøy er shunted. Denne metoden brukes hvis patologien skyldes innsnevring av koronarbeinene. Essensen av operasjonen er å utvide lumen i smalerkaret, gjenopprette det normale oksygentilførsel til hjertets muskler. På denne måten oppnår man at det ikke er døende av kardiomyocytter og videre dannelse av mellomstoffet.
  • Bekjempe manifestasjonen av en aneurisme i hjertet (den farligste komplikasjonen). Essensen av operasjonen er at fremspringene fra svake steder fjernes med ytterligere styrking.
  • Installasjon av pacemakere. Disse enhetene brukes til å justere hjertets rytme. De blir implantert under huden i alvorlig form av sykdommen. Det er en generasjon av en sterk puls med undertrykkelse av naturlige bioelektriske utladninger i sinusnoden.

  Disse metodene kan redusere risikoen for arytmi eller komplett hjertestans. Avhengig av symptomene, brukes den mest praktiske metoden.

  Medisinsk tilnærming

  Fra graden av kronisk hjertesvikt avhenger valget av en teknikk for behandling av en slik sykdom som kardiosklerose, ved hjelp av medisiner. Utnevnelsen av legemidlene håndteres utelukkende av kardiologen, etter en rekke studier.

  Det er verdt å vite at mange stoffer i behandlingen av hjertesykdom har mange bivirkninger. Og det er også vanskelig å kombinere med andre legemidler.

  Som en innledning kan det hevdes at uavhengig behandling ikke gir noe positivt resultat, men vil bare forverre situasjonen.

  konklusjon

  Fokalisert kardiosklerose er en sykdom i hjertevævet, som er klassifisert som en primær sykdom. Denne patologiske prosessen vises nesten alltid på grunn av komplikasjoner forårsaket av andre plager.

  Under pasientens undersøkelser og terapi bør årsaken identifiseres og utføres for å forhindre ytterligere vekst av arrvævet. Det er viktig å gjøre alt forebyggende arbeid i tide, enn å kjempe mot en progressiv sykdom.

 • Les Mer Om Fartøyene