Kardiosklerose i etterkant: årsaker, manifestasjoner, hvordan å unngå død

Hver av oss vet at myokardinfarkt er et av de farligste forholdene til en person, noe som ofte fører til døden.

Men selv om pasienten har fått medisinsk hjelp til rett tid, kan hjerteinfarkt i lang tid virke ubehagelige symptomer og sykdommer, hvorav den ene kalles kardioklerose etter infarkt.

Hva er det

Kardiosklerose er en patologisk prosess som påvirker myokardiet: Vevet i dets muskelfibre er erstattet av bindevev, noe som fører til en forstyrrelse i dens funksjon.

Ifølge statistikk, nøyaktig kardiosklerose blir den vanligste dødsårsaken og funksjonshemming personer i postinfarction tilstanden og med forskjellige former for iskemisk hjertesykdom.

Årsaker, typer og former

Den vanligste årsaken til cardiosklerose - hjerteinfarkt. En karakteristisk arr blir dannet 2-4 uker etter vevskader, så denne diagnosen er laget for alle pasienter som har hatt sykdommen.

Litt mindre ofte utvikler kardiosklerose som en komplikasjon av andre sykdommer: hjertemykokarditt, aterosklerose, iskemisk sykdom og myokarddystrofi.

Kardioklerose etter infarkt er klassifisert som en patologisk prosess. På denne bakgrunn er sykdommen delt inn i en fokal og diffus form.

focal Kardiosklerose etter infarkt er preget av forekomsten i myokardiet av individuelle arr, som kan være enten stor eller liten (brennvidde og liten fokalform av sykdommen).

ved diffuse kardiosklerose bindevev utvikler seg gjennom myokardiet jevnt.

Farer og komplikasjoner

Hovedfaren for kardiosklerose er det nytt vev kan ikke utføre kontraktil funksjonen og gjennomfører elektriske impulser, utfører kroppen ikke sitt arbeid fullt ut.

Hvis patologien utvikler seg, begynner myokardiet å ekspandere sterkt, ulike deler av hjertet er involvert i prosessen, noe som resulterer i at vices, atrieflimmer, indre blodstrømmer, lungeødem og andre komplikasjoner utvikler seg.

symptomer

De kliniske manifestasjonene av kardioklerose etter infarkt avhenger av forekomsten av den patologiske prosessen og dens plassering - jo større arr og mindre sunt vev, jo mer sannsynlig utviklingen av komplikasjoner. Pasienter med denne sykdommen er plaget av følgende symptomer:

 • kortpustethet, som oppstår både etter fysisk anstrengelse og i ro og styrker seg i den bakre posisjonen;
 • hjertebank og trykksmerter i brystbenet;
 • cyanose eller blå lepper og lemmer, som oppstår på grunn av brudd på gassutvekslingsprosesser;
 • arytmier som oppstår på grunn av sklerotiske endringer i banene;
 • en reduksjon i arbeidskapasiteten, en konstant følelse av tretthet.

Samtidige manifestasjoner sykdommen kan være anoreksi, hevelse i livmorhalsen, patogen forstørrelse av leveren, ødem i lemmer og opphopning av væske i kroppshulene.

Siden kardioklerose etter kardiovaskulær behandling kan føre til alvorlige konsekvenser og til og med død, med ubehagelige følelser i hjertet, hjerterytmefeil, dyspnø og andre slike manifestasjoner, det er nødvendig å konsultere en kardiolog så snart som mulig (spesielt hvis de følger pasienten i post-infarkt tilstand).

diagnostikk

Etter hjerteinfarkt utføres en diagnose av kardiosklerose automatisk, men noen ganger skjer det at pasienten i lang tid ikke mistenker at sykdommen er til stede. For å diagnostisere det, brukes følgende metoder:

 • Ekstern inspeksjon. Når du lytter til hjertetoner, kan du identifisere svekkelsen av den første tonen øverst, noen ganger - systolisk støy i mitralventilen og rytmen på kanteren.
 • elektrokardiogram. Disse studiene viser fokale forandringer som er karakteristiske for myokardinfarkt, samt diffuse myokardiale endringer, koronar arteriesykdom, hypertrofi av venstre og høyre ventrikkel, defekt i hjertemuskelen.
 • Hjerte ultralyd. Evaluerer myokardets kontraktile funksjon og gjør det mulig å identifisere arrdannelse, samt endringer i form og størrelse på hjertet.

 • radiografi. Med brystradiografi er en moderat økning i hjertevolum diagnostisert, hovedsakelig på grunn av sine venstre divisjoner.
 • ekkokardiografi. En av de mest informative metodene for å diagnostisere kardiosklerose etter infarkt. Det gjør det mulig å bestemme lokaliseringen og volumet av degenerert vev, kronisk hjerteaneurisme, samt brudd på kontraktilfunksjonen.
 • Positron Emisjon Tomography. Det utføres etter introduksjonen av isotopen og gjør det mulig å skille fokalet av endret vev som ikke deltar i sammentrekning fra den friske.
 • angiografi. Studien utføres for å bestemme graden av innsnevring av koronararteriene.
 • Ventikulografiya. Bestemmer brudd på bevegelsen av ventiler i mitralventilen, noe som indikerer et brudd på funksjonaliteten til papillære muskler.
 • Koronar angiografi. Det utføres for vurdering av koronar sirkulasjon og andre viktige faktorer.
 • behandling

  Til dags dato, Det finnes ingen enkel metode for behandling av kardioklerose etter kardiovaskulær behandling, siden funksjonen til det berørte området ikke kan gjenopprettes.

  Som konservative midler for behandling av kardiosklerose Følgende legemidler er foreskrevet:

  • ACE-hemmere som reduserer prosessen med hjerteinfarkt.
  • antikoagulantia for forebygging av blodpropper;
  • metabolske legemidler for å forbedre ernæringen av myocytter;
  • beta-blokkere som forhindrer utviklingen av arytmi;
  • diuretika, reduserer akkumulering av væske i kroppshulene.

  I de vanskeligste tilfellene brukes kirurgiske metoder behandling: fjerning av aneurysm sammen med aortokoronar bypass, ballongangioplasti eller stenting (for å forbedre det levedyktige myokardvevet).

  Ved gjentakelse av ventrikulær arytmi, er en cardioverter-defibrillator installert, og med en atrioventrikulær blokade er en elektrisk pacemaker installert.

  Et veldig viktig kosthold (nektelse av bordsalt, alkohol, kaffe, produkter som inneholder kolesterol), kontroll av væsken er full, avvisning av dårlige vaner og terapeutisk trening. En del av den komplekse terapien kan også være sanitær.

  Prognose for overlevelse og forebygging

  Prognosen for denne sykdommen avhenger av prosentandelen av vevskader, graden av forandring i hjertemuskelen og tilstanden til kranspulsårene. Hvis kardiosklerose oppstår uten uttalt symptomer og hjerterytmeforstyrrelser, er prognosen for pasienten god.

  Med komplikasjoner i form av arytmi og hjertesvikt behandling vil ta mye lengre tid og vil få mindre effekt, og i diagnosen av en aneurysm er det en direkte fare for livet.

  Som forebyggende tiltak er det nødvendig Å lede en sunn livsstil og overvåke tilstanden til hjertet ditt, regelmessig gjennomgår elektrokardiografi og undersøkelser hos en spesialist. Med noen manifestasjon av iskemisk sykdom, som kan føre til utvikling av hjerteinfarkt, kan legen ordinere legemidler som styrker kardiovaskulær aktivitet, antiarytmika, vitaminer (kalium, magnesium, etc.).

  Postmyokardiell kardiosklerose er en farlig sykdom som ofte fører til alvorlige konsekvenser, opp til dødsårsaken. Men med riktig holdning til ens egen helse kan man ikke bare minimere sine ubehagelige manifestasjoner, men også forlenge ens liv i flere tiår.

  Symptomer og behandling av kardioklerose etter døden, dødelige komplikasjoner

  I denne artikkelen vil du lære hva som skjer med hjertet når sykdommen hjerteinfarkt (dvs. cardio etter et hjerteinfarkt), patologi, symptomer, hvilke konsekvenser det kan føre. Diagnose og behandling. Livsstilen med en slik diagnose.

  Med kardiosklerose etter et hjerteinfarkt, erstattes det døde vevet av hjertemuskelen (myokard) med bindevev. Dermed er et arr dannet på stedet av et område som har lidd av et hjerteinfarkt - det kalles også hjerteinfarkt. Dette arret kan vokse, på grunn av hva hjertet kan øke i størrelse.

  En slik avvik fører til en reduksjon av myokardets kontraktilitet og nedsatt blodsirkulasjon gjennom hele kroppen.

  Ofte blir kardiosklerose dødsårsaken, så behandle sykdommen seriøst og følg alle anbefalingene fra behandlingslegen. Du vil være eksperter i hjertesykdommer: kardiolog, hjertekirurg, arytmolog.

  Fullstendig kur en slik sykdom er umulig, fordi i stedet for død muskel på grunn av et hjerteinfarkt og vil forbli et arr. Behandling er nødvendig for å sikre at kardiosklerose ikke fører til døden. Ved hjelp av ulike behandlingsmetoder elimineres komplikasjonene forbundet med hjertesvikt.

  Varianter av kardioklerose etter infarkt

  Avhengig av hvor arrene er tildelt:

  1. Stor-fokal kardiosklerose. Det dannes etter omfattende myokardinfarkt.
  2. Små spredt spredt kardiosklerose. Flere små inneslutninger av bindevev i myokardiet. Oppstår etter flere mikroinfarkter.

  Dødsårsaken blir vanligvis en kardioklinisk postinfarktkardiosklerose, siden et stort arr sterkt hindrer hjertearbeidet.

  Med hensyn til lokalisering av sykdommen, oftest kornet er dannet på den venstre ventrikkel (i de fleste tilfeller - på forsiden av veggen, i hvert fall - på baksiden), samt interventrikulære septum.

  Steder av arrvævdannelse av kardiosklerose etter infarkt

  Symptomer på sykdommen

  Kardioklerose etter infarkt er manifestert av tegn som er karakteristisk for kronisk hjertesvikt. Her er deres liste:

  • kortpustethet;
  • ubehag og brystsmerter;
  • ødemer (ekstremiteter, lunger, sjeldnere - bukhulen);
  • økt trykk;
  • svimmelhet;
  • rask tretthet;
  • arytmi;
  • intoleranse mot fysisk aktivitet;
  • mangel på appetitt.

  Hvis pasienten har et stort arr på venstre ventrikel, blir symptomene uttalt og er til stede selv i ro. Når det gjelder fysisk aktivitet, er det uutholdelig å selv gå til fots, klatre opp trappen.

  Ofte er sykdommen ledsaget av høyt blodtrykk, som må elimineres, da det øker risikoen for lungeødem.

  Dødelige komplikasjoner

  Erstatning av muskel bindevev provoserer forekomsten av mange hjertesykdommer som kan føre til døden.

  Farlige komplikasjoner av kardiosklerose etter infarkt:

  • paroksysmal takyarytmi (takykardi);
  • ventrikulær fibrillasjon;
  • kardiogent sjokk.

  Paroksysmal takykardi manifesteres ved angrep av akselerert hjertebank, som er ledsaget av svimmelhet, kvalme og noen ganger - besvimelse.

  Under en av paroksysmal ventrikkelflimmer kan forekomme - kaotisk deres reduksjon med meget høy frekvens (.. 300 bpm) En slik komplikasjon i 60% av tilfellene fører til død for pasienten.

  Kardiogent sjokk oppstår på grunn av storskala kardiosklerose i venstre ventrikel. Dette er en kraftig forverring i kontraktiliteten, som ikke kompenseres av den tilsvarende reaksjonen av blodkar. Dette fører til mangel på blodtilførsel til alle vev og organer av mennesker. Manifestasjoner av kardiogent sjokk er som følger: fall av arteriell trykk, blek og fuktig hud, lungeødem, søppel. I 81-95% av tilfellene (avhengig av pasientens alder) fører denne tilstanden til døden.

  Diagnose av kardioklerose etter kardiovaskulær behandling

  Tilstanden til pasienter som har hatt hjerteinfarkt overvåkes konstant av leger. Å etablere en definitiv diagnose av "hjerteinfarkt" kan være et par måneder etter myokardnekrose området - når prosessen med arrdannelse allerede slutt.

  Noen pasienter som har fått flere mikroinfarkt, kan ikke engang vite om det. Slike pasienter behandles med klager på brystsmerter, kortpustethet og andre symptomer på hjertesvikt.

  Allerede under den første undersøkelsen kan du mistenke kardiosklerose. Identifiser det ved slike tegn:

  • lyder i hjertet,
  • en deafening hjerte tone,
  • økt blodtrykk,
  • forstyrret rytme i hjertet.

  Siden disse symptomene kan være manifestasjoner av mange sykdommer i kardiovaskulærsystemet, er en mer detaljert undersøkelse foreskrevet. Det inkluderer slike prosedyrer:

  La oss undersøke disse metodene mer detaljert.

  Ved hjelp av et elektrokardiogram er det mulig å studere i detalj kjennetegnene til ledning og elektrisk aktivitet i hjertet, diagnostisere arytmi. Det er en av manifestasjonene av kardiosklerose. Noen ganger utnevner daglig Holter-overvåking. Det er nødvendig å oppdage paroksysmal takykardi (for å fikse et angrep).

  Echo KG

  På Echo KG (ultralyd av hjertet) finner du:

  • en økning i veggen til venstre ventrikkel på grunn av bindevev (normalt er tykkelsen ikke større enn 11 mm);
  • reduksjon av brøkdel av utblodning av blod ved venstre ventrikel (norm - 50-70%).

  Myokardisk scintigrafi

  Myokardisk scintigrafi er en diagnostisk metode der det ved bruk av radioaktive isotoper er mulig å bestemme den nøyaktige plasseringen av sunne og skadede hjerteområder. Under scintigrafi blir pasienten gitt et radiofarmasøytisk middel, som bare går inn i friske celler i myokardiet. Dermed kan selv små skadede områder av hjertemusklene oppdages.

  De samme diagnostiske metodene brukes også til å overvåke effektiviteten av behandlingen.

  Metoder for behandling

  Cure til slutten av kardiosklerose etter infarkt er umulig. Behandling er nødvendig for å:

  1. stopp veksten av arret;
  2. stabilisere hjertefrekvensen;
  3. forbedre blodsirkulasjonen;
  4. eliminere kvaliteten på livsforverrende symptomer;
  5. forbedre tilstanden til cellene i det overlevende myokardiet og forhindre deres død;
  6. hindre livstruende komplikasjoner.

  Behandlingen kan både være medisinsk og kirurgisk. Sistnevnte er vanligvis brukt til å eliminere årsaken til iskemi, som provoserte et hjerteinfarkt og kardiosklerose. Det gjør det mulig å forbedre blodtilførselen til hjertet, noe som positivt påvirker sitt arbeid og forhindrer den videre døden av myokardceller.

  Medisinering for kardiosklerose etter infarkt

  Påfør medisiner fra flere grupper med forskjellige farmakologiske effekter.

  Kardiosklerose etterfylt som en plage av modernitet: behandling og forebygging av sykdom

  Kardioklerose (PC) er en patologi som utvikler seg mot bakgrunn av muskelnekrose og iskemi, samt cikatriske muskelendringer. Lesjonens område mister raskt sine funksjoner, og utviklingen av hjertesvikt oppstår. Medisinske tiltak skal være rettet mot å eliminere sannsynligheten for et andre infarkt, eliminering av symptomer og muligheten for muskelreformering (endring).

  Egenskaper av sykdommen

  I følge medisinske data kan kardiosklerose (sammen med andre kardiovaskulære sykdommer) betraktes som en plage av modernitet. Hittil har det ikke vært mulig å fastslå nøyaktig taktikk for behandling eller forebygging som helt eliminerer sannsynligheten for PC-utvikling.

  Når postinfarction cardiosclerosis starter patologisk overvekst av arrvev, men på samme sted, og andre farlige endringer i hjertemuskelen - deformert ventiler, begynner fibrene og muskelceller substituert patogene vev. Spesielt utvikler sykdommen seg raskt i nærvær av andre patologier i hjertet (myokarddystrofi, aterosklerose, iskemi, myokarditt).

  Den mest berørte er utviklingen av PC-pasienter i voksenkategorien, fra en alder av 50 år. Spesielle forskjeller i sykdomsforløpet hos menn og kvinner gjør det ikke. I tillegg er begge utsatt for denne patologien.

  Flere detaljer om funksjonene og manifestasjonene av kardiosklerose etter infarkt vil bli fortalt av videoen nedenfor:

  klassifisering

  Isolere diffus (dvs. småfokal) og storfokal kardiosklerose av en etterfyllende natur.

  • Spesielt vanskeligheter for behandling er den siste typen patologi, den har også den verste prognosen. På dette området oppstår ofte en aneurisme, slik at lokaliseringen av lesjonen ikke har liten betydning.
  • Småbrun KG er et lite "slag", strimler eller foci av hvitaktig farge. Denne sykdomsformen oppstår med atrofi eller dystrofi av hjertevævet. Årsaken er ofte hypoksi (en mangel i oksygenvev).

  Ofte isolert og diffus cardiosklerose, der bindevevet som om flettet hjerte muskel. Myokardets stroma grover og tykkere.

  årsaker

  Årsaken til kardiosklerose av denne arten er myokardinfarkt, men dette er ikke den eneste faktoren som er i stand til å provosere utviklingen av sykdommen. Risikogruppen omfatter pasienter med kardiovaskulære patologier, inflammatoriske prosesser i myokardiet og vaskulære skader.

  symptomer

  Symptomene som pasienten føler er avhengig av lesionsområdet og dets plassering på myokardiet. Ofte er det angina og dets karakteristiske tegn.

  Meget symptomatologi av denne typen sklerose, som allerede nevnt ovenfor, avhenger av lokalisering av infarkt.

  I tilfelle av høyre ventrikulær lesjon

  I den høyre ventrikulære lesjonen oppstår:

  • forstørrelse av leveren, ømhet vises i hypokondrium til høyre;
  • hevelse;
  • det er opphopning av væske i perikardial, pleural eller abdominal området;
  • akrocyanose, som er uttrykt ved blåser av lemmer, nese;
  • pulsering i livmorhalsen, deres hevelse.

  Selv om lesjonen er minimal, forårsaker det fortsatt elektrisk ustabilitet i myokardiet, noe som manifesteres av arytmier. Det er de som utgjør en fare for pasientens liv.

  Med venstre ventrikulær lesjon

  Følgende tegn er karakteristiske for lesjon i venstre ventrikel:

  1. hoste, ofte ledsaget av sputum med blodårer;
  2. kortpustethet, blir sterkere i horisontal posisjon;
  3. dårlig toleranse for belastninger;
  4. ødem i bronkiene.

  Noen ganger er det hjerteastma om natten, men dette symptomet er spesielt kjent for de menneskene hvis kardioklerose etter kardiovaskulasjon forverret hjertets kontraktilitet. Angrepet går fort etter å ha tatt en vertikal stilling.

  diagnostikk

  For en nøyaktig diagnose av kardiosklerose bruk anamnese, undersøkelse og instrumentelle studier. Hovedmetoden for å identifisere tegn på kardiosklerose etter kardiokardi er ikke EKG, men ultralyd.

  • Takket være EchoCG er det mulig å bestemme ikke bare patologins fokus, men også å avdekke en aneurisme, for å lære tykkelsen av muskelveggene, størrelsen på kamrene, samt storheten av lesjonen. Ved hjelp av spesielle medisinske beregninger bidrar alle disse indikatorene til å beregne ejektionsfraksjonen, noe som betyr at det vil være mye lettere å velge riktig behandling og foreta en nøyaktig diagnose.
  • Etter en ultralyd utføres et elektrokardiogram. Det viser ofte tegn på et nylig hjerteinfarkt og utvikling av aneurysm. Denne studien bidrar til å oppdage og forstyrre ledningsevnen eller rytmen.
  • Radiografi, som EchoCG, brukes til å kontrollere tilstanden til venstre ventrikel, tilstedeværelsen av utvidelser i hulrommet. Det er ganske bemerket at informativiteten til denne teknikken er minst lav av alle.
  • Som et alternativ brukes positronutslippstomografi. Et spesielt preparat injiseres i karene, takket være hvilke endringer i hjertet som er synlige, er lesjonens område lett bestemt. Selv ved hjelp av denne typen tomografi, avsløres nivået av metabolisme.
  • Angiografi av koronarbeinene utføres for å kjenne stadium av aterosklerose (samt aterosklerotisk kardiosklerose). Et spesielt kontrastmedium brukes også i studien. Og for å beregne ejektionsfraksjonen og prosentandelen av arrvæv fjerner ventrikulografi, introduserer kontrast i hulrommet til venstre ventrikel.

  Behandling av kardiosklerose etter infarkt

  terapeutisk

  Behandlingen av kardiosklerose etter infarkt er direkte relatert til revisjonen av ens livsstil. Hvis pasienten senere ønsker å leve fullt, må han opprettholde sin fysiske form, samt justere dietten. Så lenge nok sikt er det nødvendig å holde seg til saltfri diett. Etter den viktigste behandlingen er ofte foreskrevet spa behandling, som inkluderer en rekke teknikker som bidrar til å gjenopprette etter sykdommen.

  For å normalisere staten, er fysioterapi ofte brukt. Spesiell oppmerksomhet i kardiosklerose etter kardiovaskulær behandling er gitt til refleksbehandling. Denne teknikken ligner akupressur, siden det er nødvendig å arbeide med strengt definerte punkter på kroppen. Men den irriterende effekten oppnås ikke bare ved hjelp av massasje, men også ved hjelp av en elektrisk strøm, en laser, en nål. Refleksbehandling kombinerer godt med stoffbehandling og gir ikke bivirkninger selv med iskemi. Ved hjelp av prosedyrer, normaliserer blodtrykket, reduserer stress, gjenoppretter blodsirkulasjonen.

  medisinering

  Grunnlaget for behandling er forebygging av alle symptomene som fremkaller kardiosklerose og fjerning av risikoen for forverring av sykdommen. Det er ingen tvil om å gjenopprette det tidligere arbeidet i myokardiet, siden dette er umulig. For medisinsk terapi brukes følgende grupper av legemidler:

  • Diuretika. De spiller en viktig rolle i forebygging av hjertesvikt.
  • Aspirin, nitroglyserin, så vel som andre midler som brukes til kardioklerose og koronararteriesykdom etter postinfarkt;
  • Veroshpiron. Det kan tilskrives diuretika, men med kardioklerose etter kortfarten spiller den en litt annen rolle. Sammensetningen av stoffet virker på reseptorene av aldosteron, noe som bidrar til å forhindre strekking av hulrommene i hjertemuskelen og reduserer sannsynligheten for omorganiseringen.
  • ACE-hemmere reduserer blodtrykket. Normaliseringen hindrer også fjernelse av hjertekamrene.
  • Betablokkere brukes som antiarytmika, men de bidrar også til å redusere hjertefrekvensen.

  Om behovet for kirurgi, hvis pasientens medisinske historie er "postinfarction cardiosclerosis", vil vi fortelle nedenfor.

  drift

  Kirurgisk inngrep er nødvendig hvis det er et oppholdsrom i myokardiet i det berørte området, samt en aneurisme. For slike tilfeller er aortokoronar bypass-operasjon indikert. På operasjonstidspunktet blir det gjennomført reseksjon av den tynne veggen samtidig med skanning. Intervensjon utføres ikke bare under generell anestesi, men også med et apparat av kunstig sirkulasjon.

  Hvis det er nødvendig å gjenopprette patronen av kranspulsårene, brukes i dette tilfellet minimalt invasive behandlingsmetoder: stenting, ballongangioplastikk, koronarografi.

  Forebygging av sykdom

  Kardioklerose etter infarkt refererer til dødelige sykdommer, så det er mye bedre å forhindre dets utvikling eller i det minste forsøke å unngå tilbakefall. Jo lengre ettergivelsesperioden, desto mindre sannsynlig utseendet av nye arr og andre komplikasjoner.

  Medisinsk gymnastikk med hjerteinfarktkardiosklerose er det beste alternativet til full trening. For det første utføres slike øvelser av fagfolk og gir ikke patologisk farlig overbelastning av myokardiet, og for det andre vil det være enkelt å utføre selv for eldre. I første etappe er det verdt å besøke hallen i polyklinikken for å gjøre øvelsene direkte under veiledning av en spesialist, og deretter kan du utføre gymnastikk og hjemme.

  Forebygging er også i løpet av å ta vitamin medisiner og balansert ernæring, hvorfra du trenger å få den grunnleggende delen av sporstoffer. Spesiell oppmerksomhet bør utvises på mineraler som kalium og magnesium, samt vitamin B og C. I tilfelle av arytmi må man nøye kontrollere tilstanden og, hvis den aktuelle anbefaling ble gitt, ta antiarytmiske legemidler.

  Om hvilke øvelser som skal inkluderes i post-infarktgymnastikk, forteller videoregionen:

  komplikasjoner

  På bakgrunn av kardiosklerose etter infarkt kan en aneurisme bli dannet. Dette øker risikoen for trombose dobbelt, og fører ofte til tromboembolisme av karene i nedre ekstremiteter og hjernen. Ofte er komplikasjoner avhengig av medfødte egenskaper i hjerteutviklingen. Så, med et åpent ovalt vindu på veggen, er det fare for å få embolus (dvs. en koagulasjon) direkte inn i lungens aorta.

  Perioden etter et hjerteinfarkt, når kardiosklerose ikke er fullt dannet, er ikke mindre farlig for en forsømt sykdom. Det er på denne tiden at det kan forekomme aneurysmbrudd.

  Om hvorvidt en kardioklinisk kardioklinose kan forårsake døden, og hva er den generelle prognosen for overlevelse for en sykdom, vil vi fortelle deg videre.

  outlook

  Som med symptomene, er prognosen for kardioklerose etter kardiovaskulasjon avhengig av hvilket område av myokardiet som har gjennomgått patologi. En signifikant reduksjon i livskvaliteten er observert hos pasienter med venstre ventrikulære lesjoner.

  For slike tilfeller er bruken av kirurgiske behandlingsmetoder mer vanlig, siden stoffene ikke gir den ønskede effekten. Kardiosklerose i de neste årene kan forårsake død hvis hjertetransplantasjon ikke utføres.

  Kardioklerose etter fødsel er en mulig dødsårsak

  Myokardinfarkt er en av de farligste konsekvensene av IHD. Denne tilstanden kan føre til død og ulike irreversible konsekvenser, funksjonshemning.

  Med hjerteinfarkt forverres blodtilførselen av hjertemuskelen, nekrotiske prosesser begynner, noe som fører til kardiosklerose. Klinisk manifesterer den seg som enhver annen hjertesykdom, men det er veldig viktig å diagnostisere kardiosklerose for å starte behandlingen på tid.

  Årsaker og klassifisering av kardiosklerose etter infarkt

  Kardiosklerose er en form for iskemisk hjertesykdom

  Kardiosklerose har flere former, men den vanligste er dens etterfarging variasjon. Med hjerteinfarkt fører nekrotiske prosesser i myokardiet til arrvev. Muskulært hjertevev er erstattet av en bindende, noe som reduserer hjertets kontraktilitet og kan føre til kronisk hjertesvikt.

  Om hvordan kardioklerose etter kardiovaskulatur oppstår, dødsårsak og prognose av sykdommen - alt dette vil bli fortalt av en kardiolog. Hovedårsaken til kardiosklerose er fokalnekrose av myokardiet, som oppstår med infarkt. På hjertet dannet en slags arr som ikke tillater at ventriklene trekker sammen normalt, noe som reduserer volumet av pumpet blod.

  Kardiosklerose kan forårsakes ikke bare ved hjerteinfarkt, men også ved myokarddystrofi (dystrofiske prosesser og hjerte muskel dysfunksjon), ulike brystkreft.

  Avhengig av lokaliseringen og alvorlighetsgraden av sykdommen, er tre typer kardiosklerose preget:

  • Ildsted. Fokus for kardiosklerose er preget av et punkt, fokal lesjon av muskelen. Fokalisert cardiosklerose oppstår etter et hjerteinfarkt veldig ofte, avhengig av omfanget av lesjonen, er det forskjellige komplikasjoner.
  • Diffuse. I diffus form av sykdommen er arrvæv jevnt fordelt over hele hjertemuskelflaten og påvirker en ganske stor del av myokardiet. Denne form for kardiosklerose kan utvikles med noen form for koronar hjertesykdom og fører ofte til kronisk hjertesvikt.
  • Med nederlaget til ventilapparatet. Hvis kardiosklerose påvirker hjerteventilene, begynner de å deformere. Valvulær svikt fører til hjertefeil og andre komplikasjoner.

  Avhengig av storheten av de berørte vevene, er småfokus og storfokal kardiosklerose isolert. Jo større arrene er, jo mer symptomatisk uttrykkes, og jo høyere er risikoen for død.

  Lokalisering av arr påvirker også sykdomsforløpet. Den farligste er ventrikulære arr, som forstyrrer hjertets arbeid betydelig. Arr på atria eller septa anses mindre farlig.

  Diagnose og symptomatologi

  Med patologi kan arrprosesser påvirke hjerteventilene

  Symptomer på kardiosklerose kan manifestere seg i varierende grad. Det avhenger av plasseringen av arrene og variasjonen av sykdommen. Symptomene på kardiosklerose etterfalt sammenfallende med det kliniske bildet av hjertesvikt. Pasienten har kortpustethet, som i utgangspunktet bekymrer seg under fysisk aktivitet, og så vises og i ro. Over tid øker symptomene, pasienten begynner å våkne om natten fra en alvorlig mangel på luft, noe som får ham til å ta en vertikal stilling.

  Når kardioklerose etter kardiovaskulær sykdom ofte observeres takykardi (rask hjerterytme, noen ganger smertefullt), svimmelhet, svakhet, rask tretthet. Takykardi kan forekomme dramatisk, uten tilsynelatende grunn, og føre til smertefulle opplevelser i brystet. Ved alvorlige forstyrrelser i blodsirkulasjonen, observeres blåtting av lemmer og huden rundt leppene.

  Hjerteforstyrrelser fører også til hevelse, opphopning av væske i bukhulen.

  Ved diagnostisering av en sykdom samler legen en anamnese, og tildeler deretter diagnostiske prosedyrer:

  1. EKG. Fra elektrokardiogrammet begynner undersøkelsen av hjertesykdom. Dette er en ganske enkel, billig og rask prosedyre som gjør det mulig å vurdere hjertefunksjonen, dens kontraktile funksjon, rytme og hjertefrekvens ved hjelp av hjerteimpulser. Prosedyren er smertefri og tar ikke mer enn et par minutter. Resultatet i form av et kardiogram gis til pasienten samme dag.
  2. Ekkokardiografi. Prosedyren for ekkokardiografi kombinerer EKG og ultralyd i hjertet. Prosedyren er smertefri og tar 10 til 30 minutter. Det utføres ved hjelp av en standard ultralydsmaskin. Ekkokardiografi gjør det mulig å evaluere ikke bare hjertets kontraktilitet, men også å se tilstedeværelsen av cyster, svulster og forstørrelse av ventriklene.
  3. Angiografi. Dette er en metode for radiografisk undersøkelse av blodkar med kontrastmiddel. Prosedyren har en rekke kontraindikasjoner, men det er en av de mest informative i å diagnostisere aterosklerose og andre lesjoner av blodkar og arterier.

  Før utnevnelsen av en lege vil råde til å ta en blodprøve for å vurdere tilstanden til kroppen. Diagnosen inkluderer også urinalyse. Dette vil bestemme retningen for videre undersøkelse.

  Metode for behandling

  Behandling av en sykdom er foreskrevet av en lege individuelt

  Behandling av kardiosklerose etter kardiovaskulær behandling er som regel kompleks. Det er nødvendig å forstå at de berørte delene av myokardiet ikke gjenopprettes, lårvævet forblir på plass, men det kan stoppes.

  Behandlingsmetoden består i å ta medisiner, et spesielt kosthold, moderat fysisk aktivitet, overholdelse av regimet og oppgivelse av dårlige vaner. I komplekset kan terapeutiske prosedyrer gi en god effekt, men effektiviteten av behandlingen avhenger i stor grad av graden av myokardisk skade og alvorlighetsgraden av sykdomsforløpet.

  Først av alt er behandlingen rettet mot forebygging av infarkt, tilbakefall av symptomer og forebygging av komplikasjoner.

  • Diuretika. Diuretika bidrar til å bli kvitt ødemer og senke blodtrykket. Med hjerte sykdom, er de foreskrevet ofte, men de har en rekke bivirkninger. De forstyrrer vann-elektrolyttbalansen i kroppen og kan føre til utvasking av næringsstoffer. Av denne grunn utnevnes de i små kurs. Diuretika inkluderer Aldactone, Indapamid, Torasemid, Furosemid.
  • ACE-hemmere. Dette er medisiner for normalisering av blodtrykk og forebygging av ulike hjertekomplikasjoner. ACE-hemmere brukes ofte til å behandle hjerte- og nyresvikt. Listen over disse stoffene inkluderer Amprilan, Irumed, Lizinopril, Monopril.
  • Antikoagulantia. Antikoagulanter reduserer blodpropp og forhindrer dannelse av blodpropp. Disse legemidlene er foreskrevet med økt risiko for hjerteinfarkt eller tilbakefall, med hjertefeil. Vanlige foreskrevne antikoagulanter inkluderer Fenindion, Dalteparin, Desirudin.
  • Betablokkere. Når hjertet er forstyrret, reduseres aktiviteten betydelig, noe som fremkaller produksjonen av hormoner som forbedrer sin kontraktile funksjon. Betablokkere reduserer blodtrykket, normaliserer hjerterytmen med takykardi. Betablokkere inkluderer Acebutalol, Bispoprolol, Nadolol.

  Hvis konservativ behandling ikke gir effekt og pasientens tilstand forverres, tyder de på implantering av pacemakeren. Han opprettholder rytmen i hjertet i en normal tilstand. Hans implantasjon utføres oftest under lokalbedøvelse. Pacemakeren er implantert i det venstre subklaviske området. Dette er en liten enhet som kjører på et batteri. Batteriene varer som regel i flere år.

  Farlige konsekvenser og dødsårsaker i patologi

  Kardiosklerose etterfalt er farlig for konsekvensene!

  Prognosen for kardioklerose etter infarkt er tvetydig. Det avhenger i stor grad av graden av hjerteinfarkt, behandlingstiden og andre faktorer. Kardioklerose etter infarkt anses å være en dødelig tilstand som krever medisinsk behandling og tilstrekkelig behandling.

  Til et dødelig utfall kan det føre både myokardinfarkt og dets konsekvens - kardiosklerose etter infarkt. Dødsårsaken er ofte omfattende skade på myokard-arrvævet og reduserer hjertets kontraktilitet.

  De farligste konsekvensene av kardiosklerose etter kardiovaskulær er:

  1. Kronisk hjertesvikt. Hovedtrekk ved hjertesvikt er en reduksjon i hjertets evne til å kontrakt og fylle med blod. Som et resultat er blodforsyningen til alle organer svekket. Total hjertesvikt fører til irreversible forandringer i hjernens, hjerte, nyrene, som fører til død av pasienten. Dessverre er denne sykdommen progressiv og det er nesten umulig å kurere det.
  2. Aneurysme i hjertet. En aneurisme er fremspring og uttynding av arterien og aortaveggen. Denne tilstanden er farlig fordi en aneurisme kan bryte når som helst, noe som vil føre til hjertestans og død av pasienten.
  3. Atrieflimmer. Med atriell fibrillasjon begynner ulike fibre og deler av hjertemusklene å krympe seg kaotisk. Hvis dette forårsaker takykardi, øker belastningen på hjertet betydelig. Dette kan forårsake et gjentatt hjerteinfarkt.
  4. Postinfarkt angina. Etter et hjerteinfarkt, angina angrep returnerer innen en måned. Angina pectoris betraktes som et alarmerende symptom, da risikoen for gjentatt myokardinfarkt og plutselig død er betydelig økt.

  Mer informasjon om IHD finnes i videoen:

  Det er verdt å vurdere at eventuelle konsekvenser av hjerteinfarkt kan føre til en plutselig hjertestans og død av pasienten. For å unngå dette må du følge regler for forebygging (spis riktig, opprettholde vekten på vanlig måte, gi opp dårlige vaner, trene regelmessig), besøk en lege for forebygging eller når de første tegnene på hjertesykdom oppstår. Jo tidligere behandlingen er startet, jo lavere er risikoen for pasientens død.

  Fant du en feil? Velg den og trykk Ctrl + Enter, å informere oss.

  Hvorfor dødsårsaken er kardiosklerose etterfalt og det er mulig å unngå dødelige konsekvenser

  Nylig er en svært vanlig dødsårsak kardioklerose etter kardiovaskulær behandling.

  Dette skyldes den utbredte forekomsten av iskemisk hjertesykdom, mangel på rasjonell terapi av den underliggende sykdommen og effektive forebyggende tiltak mot komplikasjoner av hjertepatologi.

  De viktigste aspektene ved diagnosen

  Postinfarktkardiosklerose (PICS) er en konsekvens av en alvorlig fokal myokardskader med dannelsen av en nekrose (døde vev) sone, etterfulgt av erstatning av disse områdene med fibre fra bindevev. Som legene noen ganger forklarer, er dette et "arr" på hjertet.

  Formerte områder er ikke i stand til å redusere, stimulere og utføre en nerveimpuls. De støtter ikke normal funksjon av hjertemusklene, noe som gjenspeiles i kliniske symptomer, diagnostiske tegn.

  For dannelsen av kardiosklerose etter infarkt er det derfor tre forhold:

  1. Pasienten har iskemisk hjertesykdom.
  2. Utsatt akutt stort fokal myokardinfarkt på et hvilket som helst sted. Den fokologiske varianten av patologi er ikke ledsaget av nekrose av hjerte muskelstedet.
  3. Omorganisering av skadede områder med dannelse av grove bindevevstrukturer.

  Det er tilfeller når PEAKS blir det første tegn på atherosklerotisk lesjon av kranspulsårene. Det blir avslørt i slike situasjoner ved en tilfeldighet under undersøkelse for en annen sykdom, eller posthumously.

  Tidspunktet for dannelsen av kardioklerose etter kortfarsjon i moderne medisin anses å være 29 dager fra akutt skader på hjertemuskelen (fra 1 dag med hjerteinfarkt). Inntil den tiden har det ikke vært vekst av bindevevsfibre og omorganisering av nekrose-steder.

  symptomer

  Det er ingen unike symptomer som er karakteristiske for kardiosklerose. I lang tid kan patologien ikke manifestere seg og fortsette asymptomatisk.

  Imidlertid, med nøye forespørsel, gjør pasientene følgende klager:

  • tyngde i venstre side av thoraxen;
  • smerte i hjertet av kompressiv natur, oppstår og øker med fysisk overbelastning, stress, docking etter å ha tatt nitrater;
  • Dyspnø er ofte permanent;
  • høy puls;
  • følelse av unormalt hjerteslag, en følelse av fading med vanlige kutt
  • svakhet, tretthet;
  • lav arbeidskapasitet;
  • mangel på utholdenhet i fysisk innsats;
  • økning eller reduksjon i blodtrykksverdiene;
  • poser.

  Disse symptomene i hver pasient har en alvorlighetsgrad. De definerer ikke diagnosen, men angir bare alvorlighetsgraden av tilstanden.

  diagnostikk

  Påvisning av kardioklerose etter infarkt skjer i flere stadier:

  1. Innsamling av generell informasjon - klager, livets og sykdommens historie, forekomsten av kroniske sykdommer, deres behandling.
  2. Generell undersøkelse av pasienten.
  3. Laboratorietester for å identifisere risikofaktorer, bestemmer alvorlighetsgraden av patologi. Et ugunstig tegn er utseendet i analysene av anemi og nyresvikt.
  4. Instrument diagnostiske metoder, inkludert:
  • EKG med registrering av store scars cicatricial endringer i myokardiet av atriene og ventriklene;
  • en oversikt radiografi av lungene for å bestemme hjertets grenser og tegn på venstre ventrikulær svikt;
  • ECHO-KG - ultralyd, som gjør det mulig å bestemme lokaliseringen av prosessen, graden av skade på myokardiet og dets remodeling;
  • Holter overvåking av EKG i 24 timer for registrering av ventrikulære (fatal) rytmeforstyrrelser (obligatorisk);
  • SMAD - måling av blodtrykk i løpet av dagen for å identifisere hypertensive kriser og episoder av hypotensjon (ofte ledsaget av livstruende arytmier);
  • angiografisk undersøkelse av hjertets blodkar gir deg mulighet til å vurdere det sanne bildet av aterosklerotisk lesjon og bestemme den videre taktikken for å håndtere pasienten.

  Den eneste metoden, som er basert på den endelige diagnosen, er ultralyd av hjertet.

  Ved kardiosklerose etter kardiovaskulasjon identifiseres soner av hypo- og akinesi av forskjellige deler av myokardiet (ikke involvert i sammentrekning) og en lav utkastningsfraksjon.

  Behandlingsalternativer

  Cure denne patologien er ikke mulig. Derfor er formålet med terapien:

  • forebygging av plutselig hjertedød;
  • forebygging av livstruende arytmier;
  • et hinder for dannelsen av iskemisk kardiomyopati;
  • kontroll av blodtrykk og hjertefrekvens
  • forbedre pasientens livskvalitet;
  • økt overlevelse av pasienter.

  Slike mål oppnås gjennom utnevnelse av en rekke aktiviteter, inkludert:

  • ikke-farmakologisk komponent;
  • konservativ terapi;
  • kirurgisk behandling.

  Det første elementet inneholder generelle anbefalinger om oppførsel av en sunn livsstil, avvisning av sigaretter og alkohol.

  Medikamentblokken gjør anvendelse av følgende grupper av preparater:

  • beta-blokkere: Metoprolol, Carvedilol, Bisoprolol;
  • ACE-hemmere: lisinopril, enalapril;
  • sartaner: Valsartan;
  • antiarytmika: Cordaron, Sotalol;
  • diuretika: dykker, furosemid, lasix;
  • antagonister av mineralococcoid hormoner: Veroshpiron, Spironolactone, Inspra;
  • lipidsenkende medisiner: atorvastatin, rosuvastatin;
  • Disaggreganter: Aspirin Cardio, Cardiomagnum, Acetylsalicylsyre, Plavix, Lopirel, Zilt;
  • antihypoksanter: Preductal MB, Predizin;
  • Omega-3-flerumettede fettsyrer: Omacor.

  Det nødvendige behandlingsregime er valgt av den behandlende legen.

  Kirurgi er indikert dersom de konservative tiltakene ikke er effektive, og de brutto endringene i myokardiet utvikler seg.

  komplikasjoner

  PEAKS, som utfordrer alvorlige konsekvenser, blir en hyppig dødsårsak. De inkluderer:

  • iskemisk kardiomyopati;
  • gjentatt myokardinfarkt "langs arret";
  • ventrikulær takykardi;
  • ledningsforstyrrelser etter type atrioventrikulær blokk;
  • lungeødem og akutt venstre ventrikulær svikt;
  • plutselig hjertedød.

  Hvis unødig beredskapsbehandling er gitt, vil noen av disse forholdene føre til døden.

  Slike pasienter er alltid i intensivavdelinger eller intensivavdelinger med hjerteenheter.

  forebygging

  Spesifikke tiltak for å hindre utvikling av PEAKS og dets komplikasjoner eksisterer ikke. All forebygging reduseres til streng overholdelse av alle medisinske avtaler og dynamisk kontroll. Men selv med det mest rasjonelt valgte behandlingsregime, oppstår dødelige utfall.

  Dermed kan enhver komplikasjon være dødsårsaken ved kardiosklerose ved etterfarging. Effektiv behandling og spesifikk forebygging eksisterer ikke. For å avsløre en patologi er det kun mulig å passere instrumentkontrollen som reduserer sanne tall for sykdomens utbredelse. Alt dette vitner om den alvorlige fare for dette problemet.

  Kardioklerose etter infarkt: årsaker, symptomer, diagnose, hvordan å behandle, konsekvenser

  Kardioklerose etter infarkt er en av formene for kronisk iskemisk hjertesykdom, uttrykt i dannelse av arrvæv i myokardiet (hjertemuskulatur) etter nekrose på grunn av obstruksjon av koronararteriene.

  Spredning av bindevev i et begrenset område av myokardiet fører til en forstyrrelse i kontraktilfunksjonen, som uunngåelig påvirker både intrakardial og generell hemodynamikk. Reduksjon av kontraktilitet fører til en reduksjon i volumet av blod som utledes av hjertet inn i den store sirkulasjonen av blodsirkulasjonen til systolen, noe som fører til at indre organer gjennomgår hypoksi og gjennomgår de karakteristiske endringene i denne tilstanden.

  Kardiosklerose, som andre former for iskemisk sykdom, forekommer ganske ofte, fordi antall hjerteinfarkt øker konstant. Ervervet ikke-smittsom hjertepatologi er fortsatt ledende når det gjelder antall tilfeller og dødsfall fra hjerte-og karsykdom verden over. Selv i utviklede land med høyt nivå av medisinsk behandling forblir problemet med kronisk hjerte og karsykdom ganske presserende.

  Livsstil, høyt stressnivå, spesielt innbyggerne i byene, den dårlige kvaliteten på mat og individuelle kostvaner bidra til endringer i blodårene i hjertet og musklene, for å kjempe som er svært vanskelig, selv tiltrekker seg de mest moderne metoder for behandling.

  Aktivt forebyggende arbeid er heller ikke i stand til å forbedre statistiske indikatorer, fordi leger ikke kan få pasientene til å flytte mer eller gi opp sine favorittbiter og dårlige vaner. I de fleste tilfeller ligger skylden til infarkt og påfølgende kardiosklerose hos pasientene selv, og realiseringen av dette faktum kan komme når profylaksen må overføres til aktiv livslang behandling.

  Blant personer som har diagnostisert kardiovaskulær postinfarkt, dominerer menn, og har ofte en arbeidsalder. Dette er ikke overraskende, siden myokardinfarkt også viser en klar tendens til å "forynge", noe som ofte påvirker personer i alderen 45-50 år. Hos kvinner, hjertekarene berørt senere i overgangsalder, på grunn av den beskyttende virkning av kjønnshormoner, slik som det dannede aterosklerotiske og hjerteinfarkt påvist i de senere - av 65-70 år.

  IHD og kardiosklerose etter infarkt er klassifisert i klasse I20-25 i henhold til den internasjonale klassifiseringen av sykdommer, inkludert iskemisk sykdom selv og dens spesifikke former. Kardioklerose etter kardiovaskulasjon er kodet i kronisk iskemisk sykdom - I25, som et tidligere infarkt.

  Hjerte hjerteinfarkt er ansett som en selvstendig form av iskemisk hjertesykdom (ICD-10-kode - I25.2), så vel som hjerteanfall, angina, arytmier, og andre typer av ischemiske lesjoner. På dannelsen av arret tar omtrent 6-8 uker, det vil si etter en halv til to måneder etter nekrose av muskelen, kan du snakke om tilstedeværelsen av et dannet arr.

  Diagnosen ved etterfarging arr er omtrent som følger: IHD (hjerte-karsykdom): kardioklerose etter kardiovaskulær behandling. Videre er manifestasjoner av patologi i form av arytmier, kronisk hjertesvikt (CHF), som indikerer scenen, alvorlighetsgraden, arten etc. angitt.

  Årsaker til kardiosklerose etter infarkt

  årsaker Kardiosklerose etterfalt er:

  • Utsatt akutt infarkt i bakgrunnen av aterosklerose og etterfølgende arrdannelse;
  • Myokarddystrofi;
  • Nekrose på grunn av arteriospasm.

  Nekrose i hjertemuskelen oppstår i sin tur fra en organisk lesjon av hjertets arterier ved en aterosklerotisk prosess. I sjeldne tilfeller er krenkelsen av blodstrømmen på grunn av vasospasme eller mot bakgrunnen av myokarddystrofi, og deretter kan hjerteslagene være helt tilpasbare. Kardiosklerose som en form for koronar hjertesykdom oppstår i forbindelse med aterosklerose i arteriene, i andre tilfeller vil den bli kodet i henhold til ICD som en annen patologi.

  utviklingen av et hjerteinfarkt etterfulgt av dannelsen av et sklerotisk arr på grunn av en aterosklerotisk plakk i koronararterien som mater hjertemuskelen

  Restaurering av myokardiet etter muskelceller er mulig bare på grunn av det nydannede bindevevet, fordi kardiomyocyttene ikke er i stand til å reprodusere på nytt og fylle defekten. Peis sklerose erstatter nekrose etter flere uker, hvor arrdannelse på stedet av den cellulære sammensetnin er erstattet med nøytrofiler ment å begrense området av nekrose og cellerester spaltes til makrofager, absorberende tissue detritus.

  Hypoksi i det ødelagte myokardområdet stimulerer migrasjonen av ikke bare blodceller, men også en økning i aktiviteten av bindevevselementer - fibroblaster som produserer kollagenfibre. Disse fibrene vil senere bli grunnlaget for et tett arr.

  Det dannede fokuset på kardiosklerose etter infarkt har form av et tett hvitt vev, hvor størrelse og plassering bestemmes av lokalisering av et tidligere infarkt. Konsekvensene og dybden av hjertesykdommer er avhengige av størrelsen og plasseringen av arret. Faktisk skjer kardiosklerose:

  Jo større arr, jo mer uttalt vil være brudd på hemodynamikk, siden bindevevet ikke kan trekke sammen og ikke føre elektriske impulser. Det er umuligheten av ledning som forårsaker intrakardiale blokkeringer og patologi av rytmen.

  Hvis nekrose okkupert et stort område, og ofte er tilfelle når transmurale infarkter, "gjennomtrengende" hele tykkelsen på hjertemuskelen, snakker vi om store samlings postinfarction cardiosclerosis. Etter en liten nekrose vil fokuset på vekst av bindevev også være liten - småfokal kardiosklerose.

  På bakgrunn av den hjerteformede arret vil prøve å kompensere nedgangen i hjertets kontraktilitet ved hypertrofi av sine celler, men dette kompensatorisk hypertrofi kan ikke eksistere i lang tid, fordi muskelen ikke får nok mat og opplever en økt belastning.

  Før eller senere vil hypertrofi bli erstattet av en utvidelse av hjertekamrene på grunn av svekkelsen og utmattelsen av kardiomyocytter, noe som resulterer i hjertesvikt, som bærer et kronisk progressivt kurs. Strukturelle endringer vil vises i andre organer som er mangelfull i blodstrømmen.

  Macrofocal kardiosklerosis, karakterisert rumen fortrenger en av veggene i venstre ventrikkel, er fylt med kronisk aneurysmidannelse, når det ikke er noen reduksjon av de tilsvarende deler av myokard, men i stedet bare varierer tett bindevev. Kronisk aneurisme i hjertet tidlig og ganske raskt kan føre til alvorlig organsvikt.

  Siden infarktene vanligvis forekommer i veggene i venstre ventrikel, som den mest involverte delen av hjertet, vil den etterfølgende kardiosklerosen også være der. Av samme grunn vil brudd på hemodynamikk uunngåelig påvirke andre organer, blodtilførsel fra aorta og dets grener, fordi det er venstre ventrikel som gir blod for hele den store sirkelen.

  Manifestasjoner og komplikasjoner av kardiosklerose etter infarkt

  symptomatologi kardiosklerose etterfalt avhenger av volum og plassering av arret, men nesten alltid består det av:

  • Økende kroppssvikt;
  • Patologi av å gjennomføre nerveimpulser.

  Hvis arret er knapt synlig og dukket opp etter småfokal nekrose, så kan det ikke være symptomer i det hele tatt, men et slikt fenomen er heller et unntak fra reglene. I de aller fleste tilfeller er det umulig å unngå sirkulasjonsmangel.

  De vanligste symptomene på kardiosklerose etter kardiovaskulær er:

  1. Kortpustethet
  2. Økt puls eller uregelmessighet;
  3. Rapid tretthet og svakhet;
  4. Hevelse.

  Etter hvert som myokardial kontraktilitet avtar, kortpustethet, som forsterkes i den bakre posisjonen og med fysisk innsats. Pasienter har en tendens til å okkupere en semi-sittende stilling for å lette byrden på den venøse delen av karet og lungene.

  Preget av svakhet, tretthet, og i alvorlige tilfeller av hjertesvikt pasienten er vanskelig å utføre selv enkle husarbeid, for å gå ut, tilberede et måltid, ta en dusj, osv... Disse handlingene provosert økt dyspné, svimmelhet, forverring av arytmier.

  Spesifikke tegn på hjertesvikt er angrep av tørr hoste og dyspné om natten, når pasienten sover sover. Dette fenomenet kalles hjerte astma, som stammer fra stagnasjon av blod i lungene. Disse symptomene gjør deg våkne og sitte eller stå opp. Blod rushes inn i blodårene i den nedre halvdelen av kroppen, noe som tømmer lungene og hjertet, slik at pasienten føler seg lindring i omtrent en kvart time eller enda tidligere.

  En spesiell fare er hjerteastma med samtidig hypertensjon, ettersom trykkbelastning på den venstre ventrikkel gir ytterligere sin kontraktilitet, hvilket resulterer i mulig akutt venstre ventrikkelsvikt og lungeødem - en potensielt dødelig komplikasjon.

  Smerte syndrom anses ikke som en uunnværlig ledsager Cardiosclerosis etter et hjerteinfarkt, men de fleste av de aktuelle om smerten ved angina typen pasienter - i brystet, venstre bryst, spre seg til venstre arm eller under skulderbladet. Jo større er, jo mer sannsynlig er det smertefulle angrepet. Hvis det er diffus sklerose i myokardiet, så er fenomenene angina pectoris nesten uunngåelige.

  Utvidelse av hjertekamrene forstyrrer aktiviteten til sin høyre halvdel, gjør det vanskelig for venøs retur, provoserer stagnasjon i venene, som manifesterer seg hevelse. Først, de er bare synlig på slutten av dagen, er plassert på føtter og ben, men en økning på CHF forverrer dem, og i alvorlig hjertesvikt hevelse ikke lenger holdes i morgen, stiger opp - i armene, bukveggen, ansikt.

  Over tid er det opphopning av væske i hulrommene - buk, thorax, perikardial. De begynnende stadiene av sykdommen er preget av cyanose i huden, hevelse i nerverne, økning i leverstørrelse, total hevelse.

  Rhythm Disorders - et karakteristisk symptom selv med små områder av sklerose i myokardiet. Impulsen som går gjennom det ledende systemet møter på vei et hinder i form av arrvæv og stopper eller endrer retningen. Så det er takykardi, blokkater, atrieflimmer, ekstrasystoler.

  Arrhythmier manifesteres av en følelse av ubehag, en følelse av økt hjertefrekvens eller fading i brystet, svakhet, blokkeringer fører ofte til svimmelhet og svimmelhet.

  Den største faren er representert av atrioventrikulære blokker og paroksysmal takykardi, hvor pulsen kan nå 200 eller flere slag per minutt. Med full blokkering, derimot utvikles en utbredt bradykardi, og hjertet kan når som helst stoppe.

  Med kronisk aneurisme øker sannsynligheten for intra-kardial trombose dramatisk, og blodkonvolutter er i stand til å løsne og migrere til en stor sirkel - tromboembolisk syndrom. En slik komplikasjon kan manifesteres i nyresvikt, et brudd på blodsirkulasjonen i hjernen med en hjerneslagsklinikk. Aneurysm-brudd vil føre til akutt hjertesvikt mot bakgrunnen av perikardial gemotamponade og pasientens død.

  • Dekompensert hjertesvikt;
  • Tromboembolisk syndrom;
  • Ventrikulær fibrillasjon eller hjertestans;
  • Bryting av myokardiet i romenområdet.

  diagnostikk

  diagnostikk Kardioklerose etter infarkt er basert på informasjon om tidligere overførte sykdommer, pasientens livsstil, nærvær av hjertepatologi i nære slektninger. Hvis diagnosen av et hjerteinfarkt var rettidig etablert, er årsaken til økende organsvikt eller arytmi mye lettere å gjette, og ytterligere undersøkelse bekrefter bare gjetningen til behandlingslegen.

  I noen tilfeller behandler kardiologer en ikke-diagnostisert i det siste hjerteinfarkt, som pasienten led, som de sier, på føttene. Slike pasienter trenger en omfattende undersøkelse, inkludert:

  1. EKG;
  2. ekkokardiografi;
  3. Bryst røntgen;
  4. Radiokontrast undersøkelse av patronen av koronarfartøyene;
  5. Tomografi av hjertet;
  6. Biokjemisk analyse av blod med studiet av lipidspektret etc.

  Ved undersøkelse legger legen oppmerksomhet på hudens farge, alvorlighetsgraden av ødem. Under undersøkelsen kan forflytning av hjertegrenser, svekkelse av tonene, utseendet av ekstra støy og endringer i rytmen detekteres. Radiografi vil vise en økning i hjerte størrelse.

  EKG gir bare indirekte tegn på iskemiske forandringer i myokardiet - hypertrofi av venstre divisjoner, blokkering av ledningsbaner, ekstrasystoler, etc. Iskemi viser vanligvis segmentet ST, skiftende ned fra isolinet.

  Hvis liten tid har gått fra øyeblikket av arrdannelse eller den er relativt liten, brukes ytterligere tester med trening - tredemølle, veloergometri, daglig overvåking.

  Det mest informative diagnostisk ultralyd anerkjent metode, som påviser aneurisme, angir volumet av hjertekamrene og tykkelsen av sine vegger, avslører foci nedsatt sammentrekningsevne av kardiomyocytter og unormal bevegelighet av de enkelte seksjoner av muskelen.

  behandling

  Behandling av kardiosklerose etter infarkt kan være konservative eller kirurgi. Det er ikke rettet mot å eliminere arret, som ikke helt kan fjernes med medisin eller skelett av kirurgen, men for å forhindre fremdriften av CHF, eliminering av rytmabnormaliteter og forebygging av gjentatt nekrose.

  Livsstilen, regimet for arbeid og hvile er revidert allerede på stadium av diagnose av et akutt infarkt. Skadelige vaner bør utelukkes. Pasienter anbefales restriksjon av fysisk aktivitet og følelsesmessig overbelastning, overholdelse av kosthold og regelmessig inntak av medisiner foreskrevet av en kardiolog.

  For å redusere belastningen på hjertet og tregere atherosclerosis bør begrense mengden av væskeinntak og salt, kosthold endring i retning av grønnsaker, frukt, magert kjøtt og fisk, gi opp animalsk fett på noen måte, saltet, røkt, stekt mat, lettere mat.

  Ved behandling av kardiosklerose etter kardiovaskulær behandling tar pasienten en rekke medikamenter fra forskjellige grupper. Vanligvis er dette:

  • ACE-hemmere - enalapril, lisinopril, etc., som normaliserer blodtrykket og blodstrømmen i organene;
  • Nitrater - langvarig eller rask virkning - nitroglyserin, isosorbiddinitrat, som bidrar til å lindre anginaangrep og forbedre hjertets kontraktile funksjon;
  • Beta-adrenoblokker - metoprolol, bisoprolol, atenolol - eliminere takykardi, redusere byrden på det syke hjertet, forbedre organ perfusjonen;
  • Diuretisk - furosemid, veroshpiron, aldacton - bekjempe ødem, reduser byrden på hjertet ved å fjerne overflødig væske;
  • Midler for å forbedre metabolisme og øke vevsbestandighet mot hypoksi - inosin, ATP-preparater, kaliumpolariserende blanding, mildronat, tiotriazolin;
  • Vitaminer og mikroelementer (spesielt - gruppe B, magnesium, kalium);
  • Antikoagulanter og antiaggreganter - aspirinkardi, kardiomagnet og andre aspirinholdige stoffer, warfarin.

  De fleste narkotika pasienter må ta for livet. Dette gjelder spesielt for antiarytmika, hypotensive stoffer, acetylsalisylsyre.

  Den tidlige begynnelsen av profylakse av alvorlig CHF kan fremme forlengelse av aktiv livs- og arbeidskapasitet, og reduserer også risikoen for farlige komplikasjoner.

  I alvorlige former for kronisk CAD kan det være nødvendig kirurgisk inngrep. Det kan bestå i implantasjon av pacemaker eller defibrillator, koronar bypasskirurgi, stenting, angioplastikk alvorlig okklusjon av hjertearterien aterosklerotisk plakk. Store aneurismer kan resekteres.

  outlook med kortvarig kardiosklerose er alltid alvorlig, siden komplikasjoner av det representerer en umiddelbar trussel mot pasientens liv. For å redusere patologienes utvikling, er det viktig å ta foreskrevet medisiner, for å unngå stressende situasjoner, og viktigst - å behandle hjerteinfarkt i tide uten å håpe å forlate klinikken så snart som mulig og starte det vanlige arbeidsoppgaven.

  Pasienten må ta vare på seg selv, men for å nekte moderate belastninger i form av en tur i frisk luft, besøk til bassenget, er ikke spa behandling nødvendig hvis den behandlende legen anser dem trygge. Invaliditet er indisert hos pasienter med avansert kronisk hjertesvikt, noe som hindrer arbeid. Gruppen er etablert på grunnlag av graden av funksjonshemning og resultatene av en omfattende undersøkelse.

  Les Mer Om Fartøyene