Cyster av cerebrovaskulære plexuser

Cysten i vaskulær plexus hos nyfødte er mer vanlig enn i andre aldersgrupper. Den sprer seg i det store flertallet selv og i 99,9% av tilfellene, bringer det ikke mye skade på utviklingen av babyen.

Denne diagnosen er skremmende for foreldre, siden navnet heter konsistent med navnet på en seriøs utdanning - en vaskulær cyste. Men disse er to forskjellige sykdommer med forskjellige manifestasjoner og konsekvenser.

Hva er denne sykdommen?

Cysten er en liten ball med væske inne. Denne utdanningen kan vises på helt forskjellige steder. Det er et slags signal til kroppen at en feil har oppstått.

Diagnose av vaskulære plexuscyster i et foster er ikke uvanlig. Ved slutten av tredje trimester løser det oftest. I medisinsk praksis anses slike cyster ikke for å være en patologisk manifestasjon.

Hvis denne neoplasmen er funnet i babyen, er dette mest sannsynlig resultatet av en komplisert graviditet eller infeksjon, som moren gjennomgikk i løpet av svangerskapet.

Den vaskulære plexus er blottet for nerveendringer. Deres hovedmål er utvikling av væske, væske rundt ryggmargen og hjernen.

Dette er det første systemet i kroppen som vises i fremtiden baby. Med rask vekst og utvikling av hjernen er sannsynligheten for å fylle hulrom med brennevin stor. Så disse ballene er dannet. De har ingen effekt på hjernen og dens arbeid.

Uten noen "partner" cyst i vaskulær plexus er ikke farlig. Men i kombinasjon med andre patologiske forandringer er negative konsekvenser mulige. Derfor, når det oppdages, foreskriver legen en serie undersøkelser for å sikre at det ikke finnes andre patologier. Hvis resultatene bekrefter forekomsten av bare vaskulære cyster, vil prognosen være gunstig.

Neoplasma i fosteret

Denne uregelmessigheten påvirker ikke utviklingen og velvære av "puzozhitelya". Sykdommen er sjelden, forekommer bare i 3% tilfeller.

På den sjette uken begynner babyen å danne en vaskulær plexus. Dette er et ganske komplekst system. Tilstedeværelsen av to plexuser gir grunn til å anta at begge hjernehalvfrekvensene vil utvikle seg tilstrekkelig.

Cysten i vaskulær pleksus i hjernen i fosteret er diagnostisert ved 14. og 22. uke. Ifølge statistiske data, ved den 28. uken av graviditeten, er denne neoplasma selvdestruktiv. Det viser seg at når barnets hjerne begynner å utvikle seg, stopper ingenting sin funksjon.

Sykdom hos nyfødte

Den vaskulære plexusens cyste i et nyfødt kan være en konsekvens av en medfødt anomali eller fødselstrauma. Det kan oppstå på bakgrunn av en feil i stoffskiftet, feil blodsirkulasjon, hode traumer eller meningitt.

Alle disse faktorene kan føre til vevnekrose, og som et resultat - dannelsen av en boble med væske.

Den cerebrale væsken flyter i små porsjoner til vaskulær plexus og er fanget der. Så cyster blir dannet. Babyer har enkle og bilaterale cyster.

Identifisere sykdommen er bare mulig med en diagnostisk studie. Det er ingen signifikant symptomatologi. Det er ingen trusler mot babyens utvikling eller helse. Pseudocysten er i de fleste tilfeller eliminert uavhengig innen 1 år.

Patologi av vaskulær plexus hos voksne

Et slikt nederlag i hjernen hos voksne skjer svært sjelden. Patologien til vaskulær plexus kan være medfødt eller dannet som et resultat av et mikroslag.

Diagnose av sykdommen utføres ved hjelp av datamaskin (CT) eller magnetisk resonans imaging (MR) i begge hemisfærene. Behandlingen er av en restorativ natur. Terapi er begrenset til å forskrive medisiner for å normalisere blodstrømmen og metabolisme.

Typer av sykdom

En pseudocyst kan dannes i fosteret på forskjellige steder i hjernen. Det skjer

 • riktig vaskulær plexus;
 • den venstre vaskulære plexus;
 • duplex;
 • bestående av flere baller med brennevin.

I medisinsk praksis forekommer følgende former for denne sykdommen:

 1. Choroidal cyste.
 2. Subendymal variasjon.
 3. Arachnoidal lesjon.

choroidal

Choroidal cyste - en neoplasma i vaskulær plexus av høyre eller venstre lateral ventrikel. Provoke utviklingen av denne sykdommen kan infeksjon eller oksygen sult av babyen under fødsel.

Når han vokser opp, kan pasienten observere:

 • hodepine;
 • nevrologisk tråkking av lemmer;
 • kramper.

subendymal

Et slikt utvalg manifesteres i form av små bobler med cerebrospinalvæske, som kommer under hjernekuvertet. Cysten er dannet i hulrom.

Skader på flere kapillærer, oppnådd under arbeid, kan forårsake utseendet av bobler, siden blodet i små mengder faller under skallet. Den dannede hematom er behandlet av "spesielle celler". Som et resultat blir blodet erstattet med brennevin.

En slik cyste krever ikke medisinsk inngrep. Det forsvinner spontant med tiden.

arachnoid

Denne variasjonen ligger mellom en hard overflate og et mykt skall. Årsakene til en arachnoid cyste kan være:

 • smittsom sykdom hos den gravide kvinnen;
 • alvorlig graviditet;
 • vanskelig fødsel.

Mens blæren ikke vokser, er alt i orden, barnet føler seg ikke ubehag. Men hvis cysten begynte å øke, er denne prosessen ledsaget av følgende symptomer:

 • Hodepine.
 • Dårlig appetitt.
 • Søvnløshet.
 • Apati.
 • Oppkast og oppkast.
 • Periodisk tråkking av lemmer.

Behandlingsforløpet er rettet mot å eliminere symptomer, stabilisere utløpet av cerebral væske og forhindre ødem.

Mulige årsaker

Hittil har årsakene til utseendet til en cyste i regionen av de vaskulære plexusene ennå ikke blitt fullstendig utforsket.

Denne sykdommen kan være en medfødt anomali, men manifesterer seg bare i voksen alder. I dette tilfellet kan grunnlaget for sykdomsutbruddet være:

 • Hjernerystelser.
 • Iskemisk eller hemorragisk hjerneslag.
 • Skader mottatt av generisk prosess.
 • Microstroke.
 • Aneurismer.

Også, hvis sykdommen har oppstått etter fødselen, kan den bli forårsaket av:

 • herpes;
 • blødning under arbeidskraft;
 • smittsomme sykdommer.

symptomatologi

Det er ingen uttalt symptomatologi med denne sykdommen. De mest negative mulige manifestasjoner:

 • Tilstedeværelse av hypertonicitet hos spedbarn.
 • Høyt kranialtrykk.
 • Dysfunksjon av organene med hørsel og syn.
 • Forstyrrelse av koordinering av bevegelser.

Hvis cysten er lokalisert slik at den legger press på nærliggende vev, mens arbeidet deres blir forstyrret. I slike tilfeller er epileptiske anfall mulig. For å gjøre dette må det være imponerende i størrelse og plassert på visse punkter - tenketankene.

diagnostikk

Ofte er sykdommen diagnostisert i fosteret opptil 20 uker. Etter å ha overvunnet denne aldersgrensen, forsvinner syre i vaskulus plexus uten spor. I noen tilfeller kan et barn bli født av denne sykdommen.

Ifølge statistikken, blir babyen kvitt denne svulsten etter å ha fylt 2 måneder. I enkelte tilfeller forblir denne sykdommen hos en person for livet uten å forårsake betydelig skade på pasientens helse.

Ultralydmaskinen brukes til å diagnostisere cyster i fosteret og det nyfødte. Resultatene av studien er registrert i protokollen og rapportert til den gravide kvinnen.

Diagnose av cyste i hjernen til et nyfødt utføres av ekkoskopi, det vil si ved hjelp av ultralyd eller nevro-nonografi. Foreldre bør ikke bekymre seg: denne prosedyren er helt smertefri og vil ikke forstyrre barnet.

Det er trygt og har ingen kontraindikasjoner. Det gir også ikke forberedende prosedyrer.

Så endringer i hjernens struktur er bare observert hos spedbarn. Dette skyldes tilstedeværelsen i barnet ved fontanelens alder (området av hodet ikke dekket av beinvev). Gjennom den passerer ultralyd, viser det tilsvarende bildet på skjermen. Det er verdt å merke seg at denne prosedyren gjennomgår alle premature babyer født med asfyksi.

For å fastslå hvilken type cyste som er involvert, utføres flere studier. Til dette formål, CT og MR brukes. For å finne ut årsaken til sykdommen:

 1. Dopplerografi av karene utføres.
 2. Sjekk tilstanden til hjertet.
 3. Gjør en blodprøve.
 4. Mål trykket.

Behandlingskurs

Basert på de oppnådde resultatene, bestemmer spesialisten hvilke tiltak som skal tas. Spesiell behandling for denne sykdommen er fraværende, ettersom sykdommen er eliminert. I sjeldne tilfeller er pasienten foreskrevet medisiner som akselererer prosessen med resorption av cysten. Forløpet av slik behandling innebærer mottaket:

 • Cinnarizine for å styrke veggene i blodårene. Dette bidrar til å normalisere kroppen og kvitte seg med en boble med væske.
 • Cavinton, hvis blodsirkulasjonen i hjernen var forstyrret.

Disse stoffene tolereres godt og har ingen alvorlig bivirkning. Likevel, uten avtale og konsultasjon av behandlende lege, er det ikke verdt å ta dem. Siden i behandlingen av sykdommer forbundet med hjerneaktivitet er hver nyanse viktig.

I noen tilfeller blir forebyggende undersøkelser gitt hver tredje måned. Dette er gjort for å overvåke pasientens tilstand.

Er det verdt å frykte konsekvensene?

Cysten i de vaskulære plexusene utgjør ikke en trussel mot pasientens helse og liv. Det gunstige utfallet av sykdommen påvirkes ikke av cystens plassering. Det spiller ingen rolle i hvilken ventrikel hun satte seg "- til høyre eller venstre.

Dette fremgår av kjennetegnene til sykdommen:

 1. Cysten er i stand til selveliminering.
 2. Det kan ligge i en "sovmodus" gjennom hele livet.

Bare i 0,1% av tilfellene kan det begynne å vokse. Men i de aller fleste tilfeller løser cysten i vaskulær plexus før barnets fødsel eller i barndommen, uten å ha særlig innvirkning på livskvalitet og utvikling.

Cyst hos spedbarn

Cystisk svulster er i dag ansett som ganske vanlig patologi nyfødte, spedbarn og barn i første leveår med ulik lokalisering - en cyste i hjernen, testikler og sædlederen, dermoidcyste, polycystisk nyresykdom og cyster på eggstokkene i milten og andre organer. Men oftest diagnostisert cystisk hjernedannelse.

Cyst i hjernen hos spedbarn

Cyst i hjernen er ofte funnet hos spedbarn. Utseendet av disse typer av godartede tumorer som skyldes feil legging og differensiering av vev i nervesystemet, cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser eller anoksi neuroner i sentralnervesystemet in utero. Ofte løser cyster seg selv før barnets fødsel eller i det første året av sitt liv. Identifisere disse patologiske enheter utføres ved hjelp av ultralyd, så hvis du har mistanke om tilstedeværelse av cyster nyfødte gjennomgår diagnose i nyfødtperioden eller i de første månedene av livet.

De fleste typer cyster har ikke en negativ effekt på hjernens aktivitet og psyko-emosjonell utvikling av babyen, men med en viss lokalisering av svulsten kan barnet vise forskjellige patologiske symptomer av nevrologisk karakter:

 • hodepine som manifesterer seg i form av et barns angst, et urimelig eller monotont skrik, søvnforstyrrelser;
 • sløvhet, adynami
 • problemer med visjon;
 • hørselshemmede.

Etter å bestemme tilstedeværelsen av unormal vekst (ultralyd, CT, MRI), er det nødvendig å se en spesialist for en fullstendig undersøkelse av målet - diagnose av tumorer som bestemmer dens lokalisering, struktur og andre indikatorer som gjør det mulig å bestemme passende behandling. Babyer med en cyste, uavhengig av type behandling, utføres hver måned en ultralydsskanning for å kontrollere størrelsen på svulsten.

Symptomer på hjernens cyste hos spedbarn

Hjernens cyste er et hulrom som er fylt med væske, lokalisert i ulike deler av hjernen. Tegn på cyste hos nyfødte avhenger av lokalisering, type og omfang av svulsten, samt utvikling av komplikasjoner:

 • pussdannelse;
 • ondartet degenerasjon av tumorceller
 • inflammatoriske prosesser.

Cyster av liten størrelse kan være asymptomatiske, men det er flere nevrologiske tegn som kan indikere tilstedeværelse av en cyste i hjernen:

 • vedvarende hodepine, som manifesteres i form av angst og gråt av barnet;
 • krenkelse av koordinering av bevegelser med forsinkelse av nevrologiske reaksjoner;
 • tremor av ekstremiteter;
 • bulging fontanel;
 • brudd på følsomhet i lemmer (lav følsomhet av barnet til smerte);
 • hypo - eller hypertonus av en muskel eller en bestemt gruppe muskler;
 • hørsel og synshemming
 • Konstant oppkast og oppkast syndrom;
 • ulike typer søvnforstyrrelser;
 • forsinkelse i barnets mentale utvikling;
 • konvulsivt syndrom.

I 90% av tilfellene forsvinner hjernens cyster på egenhånd. Men med dannelsen av en cyste etter fødselen eller med den aktive veksten av medfødte cyster, er kirurgisk inngrep nødvendig, noe som avhenger av lokalisering og symptomer på neoplasma. Spesiell fare for babyens helse og liv er cyster som er store - de kan endre sin plassering, klemme det omkringliggende vevet betydelig og ha en mekanisk effekt på hjernens vev og strukturer. Som følge av dette utvikler barnet kramper som senker sin psyko-emosjonelle utvikling, og i noen tilfeller fører til utvikling av hemorragiske slag. Med den tidlige diagnosen og gjennomføringen av tilstrekkelig terapi (medisinsk eller kirurgisk inngrep) hos nesten alle nyfødte og spedbarn, er prognosen for cysten positiv.

Etiologiske faktorer for utvikling av cyster i hjernen til spedbarn

Årsakene til dannelse av cyster nervesystemet hos den nyfødte, i de fleste tilfeller forbundet med mekanismene for dens dannelse og forskjellige patologiske forhold (virus, toksiner, medikamenter) som virker på den føtale hjernecellene i livmoren, har stor betydning for en genetisk predisposisjon for tilsynekomst av tumorer.

Til dato er de vanligste typene av neonatale svulster:

1) cyste av vaskulær plexus, som fremkommer i forbindelse med infeksjon av fosteret med herpesviruset, krever kirurgisk behandling;

2) subependimal (intracerebral) cyste utvikles som følge av oksygen sult av hjernevæv, som er årsaken til neurons død, og i sin posisjon dannes en cystisk neoplasma. Denne typen cyste uten rettidig kirurgisk inngrep kan forårsake signifikante brudd på utviklingen av barnet (mental retardasjon, taleforsinkelse, synshemming, vestibulære lidelser);

3) arachnoid cyste - denne typen svulst er plassert mellom hjernen mellomrom og kan utvikle seg i hvilken som helst del av føtale hjernen. Behandling av arachnoidcysten utføres ved hjelp av forskjellige metoder for kirurgisk inngrep (endoskopisk kirurgi, trepanering av kraniet eller skakoperasjonen). I fravær av kirurgisk inngrep utvikler barnet signifikante forstyrrelser i den psyko-neurologiske sfæren;

4) traumatisk (ervervet) cyste - er dannet som et resultat av fødselstrauma, klemming eller blåmerker under fødsel, med utvikling av intrakranial blødning og fremmer utviklingen av ulike typer hjernesvulster.

Cyst av vaskulær plexus hos en nyfødt

Cyste i choroid plexus hos spedbarn og barn - patologisk svulst, som vises i livmoren på grunn av cystisk vekst av hjernen fartøy som følge av den negative virkningen av patogener intrauterine infeksjoner (ofte når infisert med herpes virus eller toksoplasmose) samtidig bærer et barn. Vaskulære plexus er strukturer som ikke har nerveender og spille en stor rolle i hjernens blodtilførsel og dens modning, og deres aktiv utvikling begynner med den sjette uken av babyen. Med tidlig infeksjon av barnet og dannelse av cyster av choroid plexus disse formasjonene ofte løse på egen hånd før 25-38 uker av svangerskapet - eksperter tilskriver dette til sterk vekst og utvikling av nervesystemet hos fosteret. Også disse neoplasmene påvirker ikke utviklingen av barnet. Cyster choroid plexus for mellomstore og store størrelser er bestemt ved hjelp av ultralyd ved 17-20 ukers fosterutvikling. Men disse unormal vekst av cerebrale vaskulære pleksus kan forekomme i den nyfødte etter fødselen med massiv infeksjon av fosteret ved slutten av svangerskapet eller under arbeid med gradvis innføring av den intrauterine infeksjoner. Cyste vaskulære pleksus hos spedbarn referert til som "myke markører", som er helt ufarlig og ikke påvirker funksjonen, og utvikling av hjernen, men kan øke muligheten for utvikling av andre sykdommer eller lidelser forårsake funksjonssystemer. I de fleste tilfeller passerer disse neoplasmene etter det første året av barnets liv uten spor.

I forbindelse med risikoen for å utvikle ulike sykdommer i andre organer - ved etablering av diagnosen "cystene i vaskulære plexusene" er obligatorisk ultralydsovervåking av nærvær, lokalisering og tilhørende patologier nødvendig. Barnet blir revurdert ved tre måneders alder, deretter på seks måneder og i en alder av ett år. I fravær av positiv dynamikk for uavhengig resorption av cyster, tar den behandlende legen på grunnlag av resultatene av forskning og utvikling av barnet en beslutning om videre overvåking eller behandling av barnet individuelt.

Subependymal cyste i hjernen hos en nyfødt

Subependymal cyste betraktet som et alvorlig patologi som er dannet i hjernens vev fra nyfødte eller på grunn av betydelig anoksi av hjernevev eller blødning som resulterer i hjerneventriklene på fødselsskader. Ofte denne type cystisk svulster løse på egen hånd, men trenger noen obligatoriske kontroller (cerebral ultralyd) og spesialbehandling.

I de fleste tilfeller øker denne typen cyste ikke i størrelse og påvirker ikke utviklingen av babyen. Men med en stor størrelse subependimalnoy cyste kan forårsake et skifte i hjernevævet, noe som fører til fremveksten og utviklingen av nevrologiske symptomer, som krever umiddelbar kirurgisk behandling.

Choroidal cyste i en nyfødt

Den koroidale cysten i et nyfødt er en cystisk neoplasma av hjernens choroid plexus. Denne typen cyste kan utvikle seg på grunn av innføring og progresjon av den smittsomme prosessen i kroppen eller traumatisk skade på føtale hjernen under graviditet eller som et resultat av fødselstrauma. Choroidale cyster er gjenstand for obligatorisk fjerning på grunn av at sannsynligheten for selvoppløsning av denne typen cyste er 45%.

Tegnene på å ha en choroidal cyste i et nyfødt er:

 • muskeltrekk og / eller kramperreaksjoner;
 • Konstant angst hos barnet eller omvendt uttrykt døsighet;
 • konstant gråte i forbindelse med alvorlig hodepine;
 • konstant oppblåsthet og oppkast;
 • brudd på koordinering av bevegelser.

Også denne typen cyste kan redusere utviklingen og dannelsen av babyen betydelig. Diagnosen av denne cystiske utdanningen utføres med ultralyd (neurosonografi av hjernen gjennom en stor fontanel). Behandlingen utpekes individuelt og i de fleste tilfeller av kirurgisk metode i kombinasjon med medisinering.

Arachnoid cyste i hjernen hos spedbarn

Den arachnoide cysten i et nyfødt regnes som en sjelden hjerneabnormalitet, som forekommer hos 3% av spedbarnene.

Denne typen cyste er en tynnvegget intrakraniell formasjon mellom arachnoidmembranen og overflaten av hjernen.

Det er to typer arachnoid cyster:

 • primære (medfødte neoplasmer), som diagnostiseres i sen graviditet eller i de første timene av babyens liv;
 • sekundær (oppkjøpt) utvikle på grunn av inflammatorisk prosess eller kirurgisk inngrep (cystdannelse oppstår når en annen type neoplasma fjernes eller hematom blir fjernet).

Oftest utvikles denne typen cyste hos nyfødte gutter.

Symptomer på arachnoidcyst hos nyfødte er: hodepine, oppkast, tremor av lemmer, kramper.

Arachnoid cyste har i de fleste tilfeller en positiv prognose, og med rettidig behandling påvirker ikke utviklingen av babyen.

Periventrikulær cyste hos spedbarn

Periventrikulær cyste lesjoner dannet som et resultat av hvit substans i hjernen på grunn av dannelsen av nekrotiske lesjoner og er en type av hypoksisk-iskemisk hjerneskade, infeksjonssykdommer, unormaliteter i hjernens utvikling in utero og i arbeid, så vel som den vanligste årsak til utvikling av lammelse hos spedbarn.

Behandling av en periventrikulær cyste er svært komplisert og bestemmes individuelt, kombinere medisinsk terapi og kirurgisk inngrep. Denne typen cyste løses svært sjelden.

Subependymal cyste hos spedbarn

Den subependymale cysten i et nyfødt utvikles på grunn av sirkulasjonssuffisiens i hjernens ventrikler, som forårsaker død av celler og vev, og i deres sted dannes et hulrom og en cystisk neoplasma dannes.

Kjører denne typen cyste kan være asymptomatisk og ikke påvirke utviklingen av babyen, men kan forårsake utvikling av andre patologiske prosesser i hjernen. Behandling av subependimal cyste forutsetter medisinering, kirurgisk inngrep og dynamisk observasjon hos en nevrolog.

Andre steder av cysten hos spedbarn

Ovariecyst hos spedbarn

Denne patogen forekommer ganske ofte hos nyfødte jenter, betraktes som en funksjonell svulst og tilhører ikke ondartede neoplasmer, og har også tilbøyelighet til uavhengig resorbsjon, og krever ikke kirurgisk inngrep. Behandling av ovariecyster utføres av ulike medisinske metoder. Forskjellen betraktes som flere cyster (polycystose av eggstokkene), som har en negativ innvirkning på barnets hormonelle bakgrunn eller har en tendens til å forvandle seg til en malign tumor som utvikler seg raskt og har aggressiv vekst.

Maligne neoplasmer av eggstokkene hos spedbarn er svært sjeldne.

Seedal cord cyste hos spedbarn

Cyste sædlederen er en væske opphopning ved vaginal kløften prosessen peritoneum (sædlederen i konvoluttene). Når det gjelder funksjonalitet, er denne typen cyste likt en dropsy av testikelen, og det ser ut til at behandlingen av denne svulsten med behandling av dropsy er en operativ intervensjon.

Under fosterutviklingen faller fosterprøven ned i pungen gjennom inngangskanalen sammen med peritonealveksten. Denne prosessen normalt resorbert før fødsel, men i strid med de prosesser som i sin uaktsom fjerning av dannede cystiske svulster i sædlederen, som i løpet av diagnose forveksles ofte med en inguinal brokk som har lignende symptomer - økt svelling av pungen og lysken. Når disse tegnene opptrer hos en nyfødt, må foreldrene straks kontakte en pediatrisk urolog eller en kirurg.

Egg cyst i en baby

Eggcyster i et nyfødt er godartede svulster som ser ut som et hulrom med væske i epididymis. Cyster har en jevn, myk og veldefinert struktur. For å skille denne neoplasmen er nødvendig med en dråpeaktig testikkel, brokk, varicocele.

Forklaring av diagnosen utføres ved hjelp av ultralyd og andre instrumentelle studier, undersøkelse og innsamling av anamnese. Størrelsen på testikelens cyste overstiger ikke 1-2 cm og kan gi ubehag og miktur til spedbarnene. Behandlingen av cysten utføres ved kirurgisk inngrep etter et år med observasjon i forbindelse med sannsynligheten for uavhengig resorbsjon av neoplasma. Mangel på behandling av cyst i spermatiske ledd i voksen alder kan forårsake obstruksive former for infertilitet, erektil dysfunksjon og impotens.

Nyrene i nyre hos spedbarn

Nyrer i nyrene er asymptomatiske, og påvirker ikke nyres funksjon. Bestem cystisk neoplasma med ultralydundersøkelse av nyrene, noe som gjør at du nøyaktig kan bestemme plasseringen av cysten og egenskapene til blodtilførselen.

Det finnes flere typer nyrecyster hos nyfødte:

 • ensidige cyster, som skyldes utvikling av samtidig nyresykdom;
 • cortical cyster (med diagnosen av denne typen cyste på en nyre er ofte bestemt av svulsten og på den andre nyren).

I tillegg til ultralydsundersøkelsen for diagnose av cyster, utfører nyfødte duplex nyre skanning, noe som gjør det mulig å bestemme maligniteten til prosessen.

Behandling av nyrecyster utføres ved behandling av legemidler, det er også tilfeller av selvoppløsning i barnets første år.

Milt cyste hos spedbarn

Milten cysten i nyfødte er definert som hulrom i parenchyma av kroppen, fylt med væske. Samtidig er kirurgisk fjerning av denne typen cyste ikke anbefalt - sannsynligheten for at organets tap er høyt, så behandling er medisinsk administrert.

Årsakene til utviklingen av miltcysten er bestemt av medfødte lidelser av embryogenese. Noen ganger utvikler falske cyster, som oppløses uavhengig og ikke krever behandling.

Cyste i et spedbarns tunge

Cysten i en nyføddes tunger er bestemt av uregelmessighetene i utviklingen av tungenkanalen, og møtes ganske ofte.

Det kliniske bildet avhenger av størrelsen på svulsten og lokaliseringen på språket:

 • små cyster er definert som en svulst i språket uten kliniske manifestasjoner;
 • En stor cyste, som ligger foran, forstyrrer ofte matinntaket, så det må fjernes.

I det overveldende flertallet av tilfellene løser cysten på det nyfødte språket seg i de første månedene av barnets liv. Med sin progresjon, cyster - behandlingsmetoden avhenger av egenskapene til strukturen og lokalisering av cysten.

Den viktigste metoden for kirurgisk inngrep med en cyste i tungen er disseksjonen av den cystiske neoplasmen.

Cyst i det nyfødte i munnen

En cyste i en nyfødt i munnhulen er en genetisk patologi forbundet med ulike smittsomme prosesser i kroppen. Avhengig av lokalisering, blir cystene i tungen, palatin- og gingivalcystene isolert med histogenesen deres.

Diagnose, bestemme årsaken til cysten og avgjørelsen om behandlingsmetodene, tas av en tannlege. For å gjøre dette, brukes ulike diagnostiske metoder (røntgen eller ultralyd i munnhulen) for å bestemme lokaliseringen av neoplasma. Det er viktig å vite at 90% av disse cysterene oppløses i det første år av livet, slik at medisinsk og kirurgisk behandling i opptil et år blir brukt når det er absolutt nødvendig.

Den babatiske cysten av babyen

Cyste på den nyfødte himmelen (perler Epstein) anses ikke å være et patologisk fenomen og kan observeres i nesten alle babyer i de første ukene av livet og forsvinner av seg selv etter det første levemåned.

De er dannet av epithelial inneslutninger som ligger langs fusjonen av palatinplater og ser ut som gulaktige eller hvite tuberkler i palatin-sømområdet. Palatine cyster krever ikke behandling.

Cyst på gingiva hos spedbarn

Den gingival cyster i spedbarn er dannet i utero fra ektodermale ligamentet (dental plate) av basen for å danne tenner, både meieri og permanent. Resten av platen anses å være årsaken til utseendet til små gingival tumorer og cyster. Neoplasmer lokalisert direkte på tannkjøttet kalles Bona knutepunktet, og cyster som utvikler seg på vedlegget til den alveolære kammen er gingival cysten.

Disse cysterene ser ut som små baller med hvit eller gulaktig farge, de er helt smertefrie og gir ikke uleilighet og ubehag for barnet. De oppløser seg selv i de første ukene av barnets liv, eller forsvinner helt når barnets tenner vises.

Diagnose av cyster hos spedbarn

Diagnose av neonatal cyster i de fleste tilfeller avhenger av tilstedeværelsen av symptomer og lokalisering av sykdommen (spesielt i nærvær av asymptomatiske former).

For diagnose av hjernens cyster, blir ultralyd av hjernen oftest brukt (nevrokonfoni gjennom fontanelen til en nyfødt). Datatomografi (CT) og MR (magnetisk resonansbilder) er svært nøyaktige.

Også i nærvær av en cyste i hodet, blir diagnostikk brukt ved Doppler-studie av cerebral fartøy, undersøkelse og måling av trykket fra fundus.

For diagnostisering av ovariecyster, spermatisk ledning og testikler, brukes ultralyd, punktering og beregningstomografi.

Nyre og miltcyster diagnostiseres ved palpasjon, ved ultralyd og datatomografi.

Cystene i munnhulen bestemmes ved visuell inspeksjon (undersøkelse av tannlegen), røntgen og ultralyd

Prognose av cyster hos spedbarn

Varsel cystisk svulster hos spedbarn i de fleste tilfeller positive, på grunn av den spontane resorpsjon av mange typer cyster i det første året av barnets liv, og ikke forstyrre barnet. Men ikke glem om de mulige negative konsekvensene av cyster - betent, break vegger, rask vekst og spiring av klemme og til nærliggende organer og strukturer, malign transformasjon og progresjon av kreft. Derfor er det nødvendig med kontinuerlig overvåkning av denne patologiske prosessen ved diagnose av cystisk neoplas og i noen tilfeller medisinsk behandling.

Er den vaskulære plexuscysten dårlig for en nyfødt?

1. Årsaker 2. Hva er forskjellen mellom en cyste og en pseudocyst? 3. Hva er en pendemisk pseudocyst? 4. Signal til foreldrene 5. Hva skal man gjøre hvis cysten oppdages i barndom? 6. Mater siden - til høyre eller til venstre? 7. Den koroidale cysten

I det overveldende flertallet av tilfellene er sykehuset i det vaskulære plexus et uhell, siden det ikke manifesterer seg på noen måte. Ofte forsvinner denne cysten spontant ved slutten av det første år av livet. Når det oppdages, bør barnet inspiseres jevnlig med intervaller på 3 måneder før de fyller 1 år.

Tilstedeværelsen av vaskulære plexuscyster i fosteret kan tjene som et bevis for at under graviditeten de faktorer som førte til brudd på embryogenesen, virket.

årsaker

I prosessen med embryogenese foregår dannelsen av kar for dannelsen av stoffet i hjernen, dannelsen av nevroner. Det vaskulære plexus er lokalisert i hjernens ventrikler, dets funksjon er produksjon av cerebrospinalvæske eller CSF. Den er dannet fra vevene til pia materen, inneholder kar og nerveender som overfører informasjon.

Plexus er dannet som følger: Hjerteblærens vegg i stedet for fremtidig ventrikel beholder en enkeltlagsstruktur som ikke skiller seg i nervevev. Utenfor er det tilstøtende av en rik hjerne-vascular konvolutt. Gradvis bøyer den og trenger inn i fortauet av hjerneblæren. De vokser sammen og danner mange nye fartøyer, hvorfra plexus er dannet.

Vaskulær plexus i fosteret dannes i en periode på 18-19 uker. Det er i denne perioden når du utfører ultralyd, at de første tegnene på cyster kan bli funnet som ser ut som ekko-negative formasjoner. Ofte i perioden fra 20 til 24 uker, når det er aktiv dannelse av hjernen, reduseres størrelsen på cysten, og den forsvinner helt.

Utvikling av fosteret er kontinuerlig, det er en konstant differensiering av organer og vev. Men hvis noe går "galt", blir "mangel på byggemateriale" erstattet av en cyste. Erstatning er midlertidig - barnet blir født, og i løpet av det første år av livet vil de nødvendige strukturelle enhetene oppstå.

Alt du trenger fra foreldre og leger er å kontrollere utviklingsprosessen og skape de optimale vekstforholdene for babyen. Du trenger bare bekymre deg hvis cysten øker i størrelse, heller enn reduserer.

Hva er forskjellen mellom en cyste og en pseudocyst?

Innebygd leger bruker disse konseptene som synonymer. Forskjeller eksisterer faktisk, men de er morfologiske, refererer til strukturen og har liten effekt på utfallet.

Den cyste og pseudocyst er hulrom fylt med væske, i hjernen - med brennevin. Inne i cysten er det en bekledning av epitelet, men inne i pseudocystene - nei. Registrere denne forskjellen kan bare være på høy presisjon utstyr med meget høy oppløsning, som er utstyrt med store medisinske sentre. Når man refererer til en cyste eller pseudocyst, mener leger at det er hulrom i hjernen.

Så, pseudocyst av hjernen hos nyfødte trenger ikke separat behandling - det er en liten boble med væske inne. Slike barn bør observeres i dynamikken til en nevrolog.

Hva er en subependymal pseudocyst?

Det er flere ventrikler i hjernen. Dette hulrommet er for sirkulasjonen av cerebrospinalvæsken. Alkohol i dem samles og bader hjernen. Ependima er en tynn membran som leder ventriklene og spinalkanalen fra innsiden. Celler som danner ependyma refererer til nevrologi eller hjelpende nerveceller som utfører en støttende og trofisk funksjon for det nervøse vevet.

Signal til foreldrene

Statistikk viser at vaskulære plexuscyster er dannet i 1-2% av tilfellene. Spontan resorpsjon oppstår ved den 24. uke i 90% tilfeller. Deres størrelse anses liten til 5 mm.

Genetikk refererer til disse formasjonene til "myke" markører av kromosomale abnormiteter. Dette betyr at barnet kan ha en arvelig kromosomal utviklingsavvik, men ikke nødvendigvis. En mer forsiktig og grundig studie er nødvendig, ved hjelp av metoder for genetisk og molekylær diagnostikk.

Ved påvisning av andre abnormiteter i utviklingen er det tilrådelig å utføre amniocentese - punktering fostervann med etterfølgende studie av kromosomsettet. Konsekvensene av kromosomale abnormiteter er uhelbredelige arvelige sykdommer, og foreldre bør være oppmerksomme på dette.

Hva om cysten er funnet i barndom?

I utgangspunktet, for å observere at patologien ikke forstyrrer utviklingen av barnet. Et skadet subendymalt område indikerer at barnet led intraperitone flere episoder av hypoksi, eller var infisert.

Også kan cysten erstatte blødningsstedet i ventrikulærveggen. En ganske vanlig årsak er herpesviruset, det regnes som en av årsakene til dannelsen av hjernecyster. Årsaken til hjerneskade er alvorlig fødsel. Det viktigste - babyen bør ikke øke størrelsen på cysten og forstyrre utviklingen.

Følg størrelsen på cysten med ultralyd, som gjøres på 3, 6, 9 og 12 måneder. Vanligvis i løpet av året, ofte før, forsvinner cysten. Oppfølging er også nødvendig for utviklingsperioden og barnets generelle tilstand. Den minste forsinkelsen krever hjelp og korreksjon.

Angst bør føre til følgende klager, noe som indikerer en økning i intrakranielt trykk, spesielt hvis de oppstod for første gang:

 • konstant gråt og gråt;
 • generell økt irritabilitet
 • oppkast;
 • nektet å spise
 • kramper angrep.

Slike forhold er sjeldne, men foreldrenes bevissthet er garantien for at barnet skal vokse seg sunt. En økning i cysten endrer umiddelbart barnets oppførsel.

Betyr det til høyre eller til venstre?

Praktisk nei. Cyste av høyre vaskulære plexus er like farlig som formasjonen til venstre. I halvparten av alle tilfeller av diagnose var cyster bilaterale. Dette gjelder spesielt for formasjonene som finnes i fosteret. Det er tidspunkter når cerebrospinalvæsken allerede er blitt utviklet, og veksten av ventrikkelen bare "ikke holder tritt." Deretter er cerebrospinalvæsken blokkert midt i karene, som kan representere en cyste. Slike hulrom kan noen ganger bevare seg til en voksen stat uten å forråde seg selv. Likvor, i kontakt med villi plexus, har mulighet til å utveksle stoffer.

Asymptomatiske cyster, spesielt de som er funnet ved et uhell, krever ikke behandling. De har ingen innflytelse på nervesystemet, motoren eller mentalfunksjonen.

Choroidal cyste

Dette er den eneste formasjonen av denne typen som krever kirurgisk behandling. Den choroidale plexus befinner seg under en stor fontanel, og dets cyste tillater ikke fontanelen å lukke i rett tid. I Normalt bør den komplette lukningen av fontanel oppstå ved slutten av det første år av livet. Dette er fristen, for mange barn stenger det i halvåret. Barnet med brudd på termanavslutning av fontanel sendes til ultralydundersøkelsen, hvor alt er funnet.

Choroidale cyster oppløses spontant i mindre enn halvparten av tilfellene. Størrelsen på denne cysten er alltid solid, og babyen lider av overflødig volum inne i skallen.

Samtidig kan et barn forstyrres:

 • ufrivillig jerking av håndtak og ben;
 • konvulsive reaksjoner på ethvert brudd på regimet eller forkjølelsen;
 • vedvarende døsighet eller irritabilitet;
 • brudd på koordinering av bevegelser;
 • hodepine;
 • synshemming.

Den store fontanelen utbukker, presser på den, øker barnets angst dramatisk eller kan forårsake anfall.

Fjerning utføres etter fullstendig grundig ultralyddiagnose (neurosonografi), MR. De er engasjert i fjerning av barns nevrokirurger. Diagnosen av en choroid cyste er ikke en setning. Med rettidig tilgang til hjelp, kan kirurgi helt helbrede babyen.

KistaPortal

Cysten er en slags hulrom i hvilken væske, fettstoffer og andre ekssudater er konsentrert. Klassifisering av utdanning utføres med hensyn til konsentrasjonssted, symptomatologi og opprinnelse. Cysten i de vaskulære plexusene i hjernen i fosteret er ikke en anomali og krever ikke behandling. Patologi kan passere seg selv. Samtidig har utdanning ikke en skadelig effekt på barnets helse og utvikling. Fare for et cystisk hulrom er når denne patologien foregår av en smittsom betennelse.

årsaker

Den menneskelige hjerne inneholder en spesiell utdanning. Dette er et plexus av fartøy, hovedformålet med dette er produksjon av intracerebralvæske. Dannelsen av denne plexus skjer i et tidlig stadium av fosterutvikling. På bakgrunn av denne prosessen kan intracerebralvæsken ikke seile inn i hjernens ventrikler, men inn i rommet mellom vevene. Resultatet av denne prosessen er dannelsen av avrundede cyster, som inneholder intracerebralvæsken. Den optimale tiden for dannelsen av formasjoner er perioden 16-23 uker. Cystestørrelsen overskrider ikke 2-3 mm.

Plassering av vaskulære plexuser

Den presenterte prosessen refererer ikke til patologier. I tillegg er dette en helt normal prosess for utvikling av den menneskelige hjerne. Det er slike cyster i 1-3% av alle svangerskap. Uavhengig løser de seg til en periode på 25-27 uker. Men det er situasjoner når de forblir uendret til barnets fødsel.

Fosters cyste

Den vaskulære cysten i hjernen i fosteret er det første legemet i kroppen, utviklingen av denne forekommer allerede i 6 uker fra det øyeblikk som befruktningen er. Det vaskulære plexus inneholder ikke nerveceller. Men de er betrodd stor relativitet, siden uten dem er det umulig å ytterligere danne hjernens nerveceller. Disse formasjonene preges av en kompleks struktur. Og hvis det er to vaskulære plexuser, indikerer dette at de to hjernehalvene i hjernen vil utvikle seg fullt ut.

I fosteret er de vaskulære cysterene små og runde hulrom i hvilke væske er konsentrert. Stedet for lokaliseringen forblir området i hjernen der kransene på fartøyene er. Du kan oppdage slike formasjoner på fosteret i 14-22 uker. Men ved den 28. uke har cysterne løst seg og gått. Etter det går babyens hjerne inn i scenen med aktiv utvikling, og alle dens resultatindikatorer kommer tilbake til normal.

Cyster i nyfødte

I nyfødte dannes slike formasjoner i løpet av perioden med intrauterin utvikling. Som regel oppstår de i et tidlig stadium av embryoutvikling, men allerede nær 28 uker med graviditet forsvinner uavhengig. Men årsaken til utviklingen av en senere utdannelse av vaskuluscystus i spedbarn er infeksjonen som mors kropp led under barnets svangerskap.

Ofte kan de vanlige herpes påvirke dannelsen av den patologiske prosessen. Cysterene er også påvirket av de forholdene under hvilke leveransen fant sted. Opplæringen oppløses som regel ved barnets første år. For å forhindre utvikling av andre sykdommer mot bakgrunnen av denne patologien, bør foreldrene bli registrert hos en lege og besøke ham hver tredje måned.

Hvis cysten ikke løser seg om et år, må legen avgjøre hva som skal gjøres neste, ta hensyn til resultatene av diagnosen og den enkelte utviklingen av babyen.

Vascular plexus cyste hos voksne

Presentert patologi hos voksne er sjelden diagnostisert. Det kan være medfødt eller oppnådd som følge av et mikroslag. For diagnosen blir pasienten sendt til CT og MR av de to hemisfærene. Terapien er av en restorativ natur. For dette brukes legemidler som normaliserer blodstrøm og metabolske prosesser.

Den vaskulære cysten kan dannes i forskjellige deler av hjernen. Det kan være venstre, høyre, tosidig eller bestående av flere sfærer med intracerebralvæske.

Choroidal cyste

Disse cysterene i de vaskulære plexusene i hjernens laterale ventrikler kan forårsake lesjoner til venstre eller høyre. Påvirkning på utvikling av patologi kan være en smittsom prosess eller mangel på oksygen som oppstår hos et barn under fødsel. Forstyrrer slike symptomer: smerte i hodet, nervøs riving av hender og føtter, kramper.

subendymal

Denne typen neoplasma presenteres i form av små vesikler med intracerebralvæske. De er konsentrert under hjernens skall. En cyste dannes i hulrom. Bobler oppstår når blod i en liten mengde kommer under skallet. Det dannede hematomet behandles med spesielle celler. Blodet erstattes således av en intracerebral væske.

Denne typen patologi trenger ikke medisinsk inngrep. Det går til slutt av seg selv.

arachnoid

Denne typen cyste er konsentrert mellom et hardt og mykt skall. Det er en neoplasma på grunn av en smittsom sykdom eller vanskelige fødsler. Hvis blæren ikke vokser, opplever pasienten ikke noe ubehag. Men når cyste begynner å vokse, så har vi følgende symptomer: hodepine, tap av matlyst, dårlig søvn, tretthet, oppkast, skjelving på hender og føtter.

Behandlingsforløpet består i bruk av medisiner for å stoppe det kliniske bildet, normalisere utstrømningen av cerebral væske og forebygge ødem.

diagnostikk

Hos spedbarn kan patologi detekteres med ultralyd i hjernen. Det tar barn i et år. Dette forhindrer utviklingen av cystisk utdanning og andre CNS-patologier. Tilordne ultralyd til premature babyer, så vel som barn som har hatt trauma og hypoksi. Diagnose gjennom anterior fontanelle.

Behandling av cyster av cerebrovaskulære plexuser

Den vaskulære cysten trenger ikke terapi, siden kroppen er i stand til å takle det på egen hånd. Men det er noen situasjoner når legene foreskriver et behandlingsforløp til pasienter med bruk av farmakologiske legemidler. Takket være dem er det mulig å raskt oppløse svulsten. Neurologen er engasjert i dette spørsmålet.

Inkluderer behandling av å ta medisiner som Cinnarizine og Cavinton. Det første legemidlet har en positiv effekt på blodårene og kardiovaskulærsystemet. Takket være ham er hele organismenes arbeid normalisert, og alle uønskede formasjoner blir ødelagt. Cavinton er et legemiddel som bidrar til å takle ulike sykdommer i hjernens sirkulasjon. Disse medisinene tolereres godt av kroppen og fører ikke til utvikling av bivirkninger.

Før du bruker dette eller det aktuelle legemidlet, er det nødvendig å få råd fra en lege.

Hvis den vaskulære cysten ikke hindrer en person fra å leve fullt, trenger du ikke å ta medisiner. Legen utpeker kun gjentatt ultralyd. Gjør det hver 3. måned. Dette vil tillate deg å overvåke dynamikken i utdanning til den helt forsvinner.

effekter

I seg selv er den vaskulære cysten i hjernen hos et nyfødt ikke en trussel mot hans fremtidige helse. Men deres tilstedeværelse øker risikoen for å utvikle et barns kromosomale abnormiteter, inkludert Edwards og Downs syndrom. Ved diagnostisering av slike patologier finnes ofte cystiske neoplasmer.

forebygging

Forebyggende tiltak er ganske enkle. Det første du må gjøre er å forhindre smittsomme sykdommer. For dette kan man ikke holde seg i kulde i lang tid, så vel som på steder der infeksjonsfokus er tilstede. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot immunitet. Hvis det er svakt, selv med en liten overkjøling, vil det oppstå en smittsom prosess.

En annen forebygging innebærer å overvåke tilstanden til blodkar. Det er nødvendig å utelukke den negative virkningen på kardiovaskulærsystemet. Dette inkluderer å nekte alkoholholdige drikker, matvarer som er høyt i koffein, røyking. Fysisk belastning er av stor betydning. For å sikre at fartøyene alltid er i normen, er minimal fysisk aktivitet tillatt. Ingen stress og uttalt affektive tilstander.

Som regel oppstår en vaskulær cyste av subjektive grunner som er relevante for utvikling og vekst av et barn. Gravide kvinner bør være forsiktige med deres helse. Uopptakelig er utviklingen av den smittsomme prosessen i svangerskapet, fordi dette er en direkte vei til utviklingen av vaskulær cyste.

Typer, årsaker og symptomer på cyster hos nyfødte

Cyst i et nyfødt er en vanlig godartet formasjon. Det er et hulrom i kroppen fylt med væske. Ved slutten av graviditeten, ligner et lignende fenomen i et foster vanligvis uten utvendig forstyrrelse. Årsakene til utseendet på cyster er forskjellige. Ofte er cyster resultatet av det faktum at de nyfødte har ennå ikke etablert metabolisme.

Symptomer på neonatal cyster avhenger av typen av svulst. Dens betydning er lokalisering, størrelse og tilhørende komplikasjoner. Neoplasmer er forskjellig i malignitet, tilstedeværelse av suppuration og inflammatoriske prosesser. Nyfødte cyster har følgende symptomer:

Forstyrrelse av koordinasjon av bevegelser og forsinkede reaksjoner.

Reduser følsomheten til lemmer, til den er helt tapt (i et visst tidsrom, blir håndtaket, benet tatt bort).

Overtredelse og forverring av syn.

Hodepine med skarpt temperament.

En cyste i en baby oppdages ved hjelp av ultralyd. For første gang brukes en slik diagnosemetode umiddelbart etter fødselen. Under behandlingen av barnet må du kjøre på ultralyd hver måned. Dette vil gi mulighet til å overvåke endringer i utdanningen.

Cyst i hjernen hos nyfødte

Hjernens cyste i nyfødte er et organ som er uvanlig for kroppen og er fylt med væske. Hjernen til et nyfødt er noen ganger påvirket av en eller flere cyster. Deres tilstedeværelse er diagnostisert før fødselen. I de fleste tilfeller (90% av 100) forsvinner en slik cyste seg selv. Det er vanskeligere å behandle formasjoner som diagnostiseres etter fødselen. Dette er tegn på en slik negativ faktor som infeksjon under graviditet eller direkte under fødsel.

Du må starte behandlingen umiddelbart. Det er generelt akseptert at cysten vil passere seg selv, men dette er bare en mulighet. Det er nødvendig å redusere risikoen til et minimum og eliminere kilden til mulige alvorlige hodepine og hjernesykdommer. Vanligvis tilbys foreldre umiddelbart å starte behandlingen, og det bør ikke overlates. Spesielt farlige cyster, som når en stor størrelse. I slike tilfeller kan deres stilling endres, og nærliggende vev presses på grunn av dette, og hjernen begynner å lide av mekanisk stress.

Det er umulig å innrømme faren for sykdomsprogresjon. Dette kan føre til et slag, som kalles hemorragisk. Effektivitet i diagnose og behandling er nøkkelen til barnets fremtidige helse.

Subependymal cyste i en nyfødt

Den subependymale cysten i et nyfødt indikerer vanligvis intrauterin infeksjon. Faren for en cyste er bestemt av dens variasjon. Hvis en subependymal cyste er diagnostisert hos nyfødte, blir den behandlet som en patologi. Det oppstår vanligvis på grunn av mangel på oksygen eller som følge av en mindre blødning i hjernen, kalt ventrikkelen. Hvis det var oksygen sult, begynner vevene å dø. De erstattes av et hulrom som er fylt med væske - en cyste.

I de fleste tilfeller forsvinner slike cyster hos spedbarn alene. Dette tar litt tid. Fare for barnets hjerne og dets utvikling de representerer ikke. Hvis forekomsten av en subependimal cyste er opprettet, begynner barnets observasjon umiddelbart, ultralyd overvåkes jevnlig og prosessen med dens utvikling overvåkes. Dette bidrar til å forhindre mulige komplikasjoner.

Med veksten av cysten øker væsketrykket i det samtidig. Ikke klem vevet. Dette kan føre til deformasjoner av hjernen, særlig på grunn av endringer i utdanningsstilling. Som et resultat avverter barnets velvære til et kritisk nivå.

Vascular plexus cyster i en nyfødt

Vascular plexus cyster i et nyfødt er en lett herdbar, ofte forekommende sykdom. Det er de vaskulære plexusene som primært dannes i hodet til det menneskelige embryo. De er funnet allerede i den sjette uken av svangerskapet, når de observerer fosteret ved hjelp av ultralyd. Med deltakelse av vaskulære plexuser produseres en spesiell cerebral væske - cerebrospinalvæsken. Den tjener som grunnlag for riktig utvikling av cellene i fremtidens ryggmargen og hjerne.

Hva er farlig slik en cyste? Den mest kompliserte av naturen vaskulær plexus er dannet i et fremtidig barn i antall to stykker. Deres tilstedeværelse antyder at hjernen utvikler seg normalt. Det er ingen nerveceller i de vaskulære plexusene. Men det er i dem at det dannes en væske som nærer nervecellene i begynnelsen av embryoutviklingen.

Denne typen cyste har sine egne egenskaper. Dråper cerebral væske faller inn i en slags felle, plassert i vaskulær plexus. Som et resultat vises vaskulære cyster. I disse hulrommene blir væsken avsluttet. Cystene dannes i høyre og venstre vaskulær plexus, de oppdages lett av ultralyd. Det er også bilateral utdanning. Fremveksten av slik utdanning indikerer at svangerskapet skjer med funksjonshemninger, men dette betyr ikke at barnet blir født syk.

Ovariecyst hos nyfødte

Ovariecyst hos nyfødte forekommer med visse sammenhengende faktorer. Ved ødeleggelse av miljøet og av andre grunner, for eksempel på grunn av infeksjoner eller dårlige vaner hos moren, kan jentene umiddelbart etter fødselen få uønskede formasjoner. Medisinsk statistikk bekrefter: slike tilfeller blir mer og mer. Cyster i de indre kjønnene av jenter vises selv i svært tidlig alder, og noen ganger også i foster. Slike cyster er ikke vanskelig å oppdage under en planlagt ultralyd. Ifølge statistikken dannes de ikke tidligere enn 24 ukers svangerskap.

Hvorfor har nyfødte jenter en ovariecyst? Arv er veldig viktig. Dette er en av de viktigste faktorene som påvirker utseendet av neoplasmer på eggstokkene. Noen ganger er årsakene forskjellige, men de er alle knyttet til helsen til moren:

Les Mer Om Fartøyene