Hvorfor er dannelsen av vaskulære plexuscyster i fosteret?

Vascular plexus cyster-eksperter kaller opphopning av cerebrospinalvæske i mellomrom mellom fibrene i de vaskulære plexusene. Trusler mot fostrets liv, slike formasjoner representerer ikke, i prosessen med vekst og utvikling av hjernen er de utsatt for selvstendig resorpsjon. Hvis slike væskeformasjoner blir funnet, vil kun ekspertene riktig forklare den fremtidige morens spesifikasjoner av denne tilstanden og dens effekt på babyens kropp.

Vanligvis blir vaskulære plexuscyster oppdaget med ultralydundersøkelse ved 18-22 uker med utvikling av foster. I de fleste tilfeller er en slik konklusjon av en ultralydspesialist ikke en grunn til bekymring for helsen til en babys fremtid, siden den ikke indikerer en patologi og ikke gir negative konsekvenser.

Navnet "cyste" for denne utdanningen er ikke helt riktig. I dette tilfellet mener vi akkumulering av væske mellom fibrene i vaskulær plexus, og ikke patologisk formasjon. Slike væskeklynger i vaskulære plexuser finnes i 2-3% av de undersøkte embryonene.

Vaskulære plexuser er strukturer i hjernen, som dannes en av de første i utviklingen av en ny organisme. Anatomisk er de et nettverk av små fartøy som produserer cerebrospinalvæske, som er næringsmediet for cellene i den utviklende hjernen og ryggmargen. Ved overdreven produksjon av væske og akkumulering i plexus eller intensiv hjernevekst, dannes et mellomrom mellom fibrene i plexus, fylt med CSF. Under den diagnostiske ultralydundersøkelsen blir slike mellomrom sett som spesialiserte anechogene inneslutninger lokalisert i skallene til de laterale hjerne-ventriklene.

Akkumuleringen av cerebrospinalvæske av nerveceller inneholder ikke, men deltar i produksjonen av cerebrospinalvæske. Senere, med intensiv utvikling av hjernen, krymper plassen mellom karene i plexus, og væsken mellomrom forsvinner gradvis. Vanligvis er denne prosessen ferdig med den 24. uke med intrauterin utvikling. Slike formasjoner kan enten være enkle eller flere og kan være plassert på en eller begge sider.

Det er indikasjoner på at de provokerende faktorene for utviklingen av slike formasjoner i fosteret er følgende faktorer:

 • smittsomme sykdommer båret av moren;
 • feil posisjon av fosteret, som fører til brudd på naturlig blodgass.

Blant spesialister er det en oppfatning at dannelsen av slike cyster er et naturlig fenomen som relaterer seg til et av stadiene av hjerneutvikling i embryoet.

Det er tilfeller av deteksjon av slike væskeformasjoner i perfekt sunne barn og til og med hos voksne. Dette faktum indikerer fraværet av negativ påvirkning av vaskulære plexuscyster på kroppen.

Cyster av vaskulære plexuser har ingen tendens til uavhengig vekst, degenerasjon i noen neoplasmer eller negativ påvirkning på omkringliggende strukturer og vev. De regnes ikke som en uavhengig sykdom, og når de oppdages under en ultralydstudie, blir det ikke gjort en diagnose.

Medisinsk statistikk indikerer en tendens til spontan regresjon av vaskulære plexuscyster. Omtrent 90% av tilfellene har en tendens til å spontant løse seg i perioden fra 26 til 28 uker med graviditet. I tilfelle dette ikke skjer, utgjør cysten i seg selv ingen fare for den normale utviklingen av den nye organismen.

I noen tilfeller kan vaskuluscystene imidlertid være tegn på utviklingsdefekter (denne konklusjonen er mulig dersom vaskulære plexuscyster registreres mot bakgrunn av andre tegn forbundet med misdannelser av fosteret). Dette inkluderer følgende syndromer:

I tilfelle av utviklingen av disse patologiene, viser ultralydundersøkelse av fosteret flere misdannelser. Men hvis cysten i vaskulær plexus er det eneste tegnet, er dets tilstedeværelse ikke en unnskyldning for å anta disse anomaliene.

I kombinasjon med andre tegn på utviklingsmisdannelser kan slike formasjoner indikere abnormiteter. Denne funksjonen ga de vaskulære cystitene karet navnet på myke markører av kromosomale abnormiteter. Dette gir grunnlag for spesialister i deres deteksjon for å undersøke fosteret nærmere, for å identifisere tegn på utviklingsfeil, om noen, eller å være overbevist om deres fravær.

Det har vært statistisk fastslått at de mer ekkografiske anomaliene avslørt under ultralydsundersøkelse i fosteret, jo mer sannsynlig er trisomien av 18 par kromosomer. Av medfødte patologier, følger vaskuluscyster ofte Edwards syndrom, mindre ofte forekommer de i Downs syndrom (8% tilfeller) og Patau syndrom (2% tilfeller).

I de fleste tilfeller forsvinner slike væskeformasjoner som avdekkes av ultralyd alene og krever ingen handling fra spesialistens side. Derfor, når du identifiserer slike tegn i uke 18, venter taktikken bare.

Noen ganger kan en fluidboble ikke løse seg. Men dette utgjør ingen trussel mot den vanlige utviklingen av babyen. Umiddelbart etter oppdagelsen av et slikt fenomen, gjør ekspert ingen avtaler. Legen skal roe den gravide kvinnen og forklare henne at opphopningen av væske i det vaskulære plexus i seg selv ikke betyr at barnet har noen patologi. Forutsatt en genetisk sykdom, er grunnlaget bare forekomsten av flere tegn på utviklingsdefekter som kombineres med påvisning av vaskulære plexuscyster.

I tilfelle at det er en mulighet for at dannelsen av cyster blir provosert av en moderbåret infeksjon, tildeles en rekke egnede tester. Med et positivt resultat utføres gjentatt ultralyd i uke 28, det vil si når cysten formodentlig skulle regresere.

Enkeltsaker registreres etter 20-28 uker med graviditet, og til og med ved barnets fødsel. Men selv da påvirker de ikke utviklingen av babyen. Dette er i samsvar med hans alder og grunnlov.

Barn født av ikke-resorbert årehinnen plexus cyste, er gjenstand for rutinemessige overvåkingen ved følgende trinn:

 • den tredje måneden etter fødselen;
 • i en alder av seks måneder
 • på en år gammel alder.

Slike babyer foreskrives ultralyd undersøkelse for å oppdage de overlevende cyster eller registrere deres resorpsjon. I noen tilfeller, i nærvær av bevis, utpeker en spesialist et nyfødt barn et behandlingsforløp som fremmer aktiveringen av cerebral sirkulasjon og optimaliserer produksjonen av cerebrospinalvæske. Slike terapi vil fremme resorpsjon av den vaskulære plexuscysten.

Cyst av vaskulær pleksus i hjernen i fosteret: diagnose og konsekvenser

Etter ultralyd er gravide kvinner noen ganger veldig redde, etter å ha fått en lege mening, som sier at en cyste av hjernens vaskulære pleksus er funnet i fosteret. Dette skremmende navnet er konsonant med andre, mer alvorlige problemer, som den vaskulære cysten. Et slikt resultat av ultralyd er ikke en trussel, og i 99,9% av tilfellene er cysten ikke farlig for fosteret og dets fremtidige liv.

Hva er cysten i den vaskulære pleksus i hjernen i fosteret

Navnet "cyste" for denne utdanningen, heller ikke fenomenet, er ikke helt begrunnet. I dette tilfellet refererer en cyste til akkumulering av væske fremstilt av selve vaskulus plexus. Det er en spesiell formasjon som oppstår i de tidlige stadier av fosterdannelse i embryotrinnet. Den vaskulære plexus tjener som grunnlag for dannelsen av nervesystemet til den fremtidige personen, det produserer en spesiell væske som kalles cerebrospinalvæske, som nærer barnets fremtidige hjerne.

Av grunner ukjent så langt, har noen embryoer en såkalt cyste av vaskulær pleksus i hjernen i fosteret. Faktisk er det en væskeklynger i selve plexus, som ser ut som en ultralyd i cysten. Det forekommer med en frekvens på 1 til 3% av alle tilfeller av undersøkelse av gravide, noen ganger kan cysten være ensidig eller bilateral, singel eller flere.

I ekstremt små mengder tilfeller av deteksjon av den vaskulære plexuscysten kan det være tegn på tilstedeværelse av visse anomalier i fosteret assosiert med mutasjonsprosesser på genetisk nivå.

Det skal imidlertid bemerkes at faktumet for eksistensen av en slik cyste ikke er direkte relatert til genetiske abnormiteter, det kan også vises i et helt normalt, sunt foster. Detektering av cysten betyr ikke at det fremtidige barnet har arvelige sykdommer, men genetiske lidelser kan ledsages av dannelsen av slike formasjoner i vaskulær plexus.

Det bør umiddelbart berolige bekymrede fremtidige mor og slektninger. Til tross for det skremmende navnet, utgjør en slik cyste ingen trussel mot det ufødte barnet.

Årsakene til cysten i vaskulus plexus i hjernen i fosteret

Mulige årsaker til cyster

Helt årsakene til cysteformasjonen er ukjente, men det er forslag om at det oppstår bare som følge av overdreven produksjon av cerebrospinalvæske av samme vaskulære plexus. Siden denne cysten ikke har en tendens til å vokse eller degenerere til andre svulster, anses den ikke som en sykdom og er ikke en diagnose.

Faktisk, en cyste i bokstavelig forstand, er det heller ikke, så det kan ikke briste eller fester, og heller ikke legge press på de omkringliggende organene. Dessuten diagnostiseres cyst i vaskulær plexus oftest i fosteret før den 20. uker i livet, og forsvinner deretter uten å forlate et spor, uten konsekvenser. Bare i sjeldne tilfeller blir barnet født med denne cysten, men i det overveldende flertallet av registrerte fakta om tilstedeværelsen av nyfødte med den vaskulære plexuscysten, forsvinner den i seg selv i 2 måneder av babyens liv. Det er en ubetydelig prosentandel av voksne som kan oppdage en eller flere slike formasjoner som ikke har noen effekt på tilstanden for menneskers helse.

Cystenen kan være singel eller paret (venstre og høyre), og også ledsaget av utseendet på flere lignende formasjoner.

Det påvirker ikke utviklingen av barnet og påvirker ikke hans fremtidige mentale og fysiske evner og evner.

Faren kan representeres av cyster som har et meget lignende navn, men ikke relatert til tilstanden i spørsmålet. De kalles vaskulære cyster, og har ingenting å gjøre med tilstanden vi vurderer.

Deteksjon og observasjon av cysten i vaskulus plexus i hjernen i fosteret

Selv om en cyste registreres ved fødselen, manifesterer hun seg ikke i fremtiden, og barnet kan betraktes som sunt i fravær av andre sykdommer. Han utvikler og vokser akkurat som andre barn i hans alder.

Vaskulære cyster er hovedsakelig forbundet med smittsomme sykdommer i moren og kan begge forsvinne og aldri vise seg til det øyeblikk av naturlig død allerede i alderen. Men cyster, utseendet som utløses av et virus, er mye mer sannsynlig å gi negative reaksjoner - de begynner å vokse, regenerere eller negativt påvirke barnets helse.

Men å utvilsomt fastslå at alle virale cyster er et bestemt onde og en potensiell fare er feil. De fleste forsvinner uten spor etter året av barnets liv. Men for sikkerheten er slike cyster observert nødvendigvis ved ultralyd og ved hjelp av andre midler, om nødvendig.

 • Den tredje måneden etter fødselen
 • Et halvt år
 • År for barnets liv

Video. Ultralyd av hjernen i barnets første måned.

Cystene av patologisk natur kan ikke ha en viral opprinnelse. Deres grunn kan være:

 • Stroke og mikroslag
 • aneurisme
 • Fødselsskader
 • Skader av annen opprinnelse

Hvis forekomsten av en vaskulær cyste bekreftes ved diagnose i løpet av det første år av livet, eller hvis veksten, forandringene i form, konsistens og tilstand oppdages, er en spesifikk behandling eller kirurgisk inngrep foreskrevet. Konklusjonene fra legen er basert på dataene fra analyser og vitale indikasjoner.

Mulige konsekvenser av cerebral plexus cyste

Manifestasjoner av patologi etter fødselen av et barn

Jeg vil nok en gang berolige gravide kvinner og unge mødre, hvis barn er diagnostisert med en cyste av hjernens plexus i hjernen i fosteret. Dette er en ufarlig og ikke-degenererende formasjon som ikke utgjør en trussel mot barnets helse og liv. De påvirker ikke veksten og utviklingen, har ingen eksterne symptomer og konsekvenser.

Vaskulære cyster er en annen sak. Selv om det ikke er behov for å få panikk, fordi disse formasjonene i de fleste tilfeller løses sikkert før barnet blir et år gammelt. I tillegg manifesteres de av visse symptomer som kan ses av det medisinske personalet, og av foreldrene selv.

Konsekvensene av progresjon og utvikling av vaskulære cyster av forskjellig opprinnelse:

 • Krenkelser av koordinering av bevegelse, for det meste usynlige og ubetydelige.
 • Mindre forstyrrelser i hørsel og syn.
 • Hypertensjon observert hos en nyfødt.
 • Kompresjonen av hjernen med veksten av cysten (svært sjelden).
 • Epileptiske anfall (i sjeldne tilfeller, med forsømt sykdom).

Selv med slike symptomer og konsekvenser av tilstedeværelsen av vaskulære cyster, er de ikke en dom og behandles for det meste vellykket, avhengig av årsaken til forekomsten deres.

Det er svært viktig når du mottar ultralyd, må du ikke få panikk og lese legen din nøye.

Selv om navnene på cyster er svært like, refererer de til to helt forskjellige tilstander. Hvis en vaskulær cyste kan teoretisk være farlig, er cysten i hjernens vaskulære område, som sådan, pseudocyst, det vil si utdanning, på skjermen av ultralydsmåleren som utseendet av en slik defekt.

Denne pseudocysten er en av varianter av den fysiologiske normen og kan ikke skade barnet, dessuten er det svært sjeldent. Den fremtidige moren må forbli rolig for hennes barns trivsel.

Cyst av vaskulær pleksus i hjernen: utbruddet, diagnosen, behandlingen

Den vaskulære pleksusens cyste avsløres i fosteret, vanligvis opptil 6-7 måneder etter utviklingen, siden da det, som regel forsvinner trygt og aldri igjen påminner om seg selv. Men gravide, etter å ha mottatt ultralydfunn, er bekymret og anser dette for en diagnose, selv om dette ikke er staten. Dannet i prosessen med intrauterin utvikling i den vaskulære plexuscysten, er det ingen fare for barnets helse og utvikling. I tillegg, det skal skille seg fra en cyste av vaskulær opprinnelse, som oppstår i hjernens substans som følge av visse patologiske prosesser (slag, aneurisme, infeksjon).

Hva er den vaskulære plexuscysten og mekanismen for dens dannelse

Cyst av vaskulær (choroid, choroid, villøs) plexus i fosteret forekommer med en frekvens på ca 1-3% av tilfellene blant alle observert normale graviditeter. Cyster, hvorav halvparten er bilateral, forsvinner et sted i uke 28. Selv om dette ikke skjer, og cysten vil fortsette å bli visualisert på et senere tidspunkt, frem til leveringstidspunktet, vil dets betydning ikke vokse fra dette.

Det utgjør ingen fare for fosteret, det nyfødte barnet eller den voksne personen, hvis den forblir for livet (et ekstremt sjeldent fenomen). Cysten i vaskulær plexus er kanskje ikke en, antallet varierer ofte, noe som heller ikke endrer prognosen.

vaskulær plexus i hjernens struktur

Den vaskulære cysten er en overbelastning av cerebrospinalvæsken (choroid, cerebrospinalvæske) inne i plexus, produsert av den og beregnet til å mate hjernen og ryggmargen til den fremtidige personen. De vaskulære plexusene selv er blant de tidligste tegn på dannelsen av sentralnervesystemet i embryoet, men det faktum at de to peker på dannelsen av høyre og venstre halvkule. Hvorfor væsken akkumuleres på forskjellige steder, og hva dette betyr, er ukjent for ingen, og det er ingen spesiell følelse i dette, siden klynger ikke spiller noen rolle. På ultralyd er de veldig minner om en cyste, derfor konkluderes de med en cyste, som i fremtiden ikke vil gjøre noen uttalelse om seg selv.

Forhold til andre patologier av intrauterin utvikling. Finnes det egentlig?

I medisinske litterære kilder kan man komme over opplysninger om at det er noen sammenheng mellom tilstedeværelsen av vaskulære cyster med noen medfødt patologi forårsaket av en genetisk mutasjon. Og lokalisering av cystisk hulrom til høyre, til venstre eller på begge sider samtidig har absolutt ingen verdi. Men her er det veldig viktig å huske det IKKE en cyste provoserer utviklingsmangel, men tvert imot - et brudd på intrauterin utvikling fremmer dannelsen av vaskulære cyster, så forholdet mellom dem er begrenset bare ved tilstedeværelse eller økning i antall vaskulære cyster og det er alt. Ingenting mer. Slike genetiske defekter når cystisk hulrom er diagnostisert oftere enn vanlig relatert trisomy 18, kjent som Edwards syndrom (nondisjunction 18 par, og å legge til det annet kromosom 18, men i stedet for to ved en hastighet på er 3, og alle genotypen av slike embryoer representert 47 kromosomer). Forresten er det antatt at trisomi 21 (Downs sykdom) har mye mindre effekt på økningen i hyppigheten av vaskulære plexuscyster enn trisomi 18.

I tillegg er det viktig å merke seg at i tilfelle av andre sykdommer, tilhører den primære rolle å er ikke en cyste, og avvikene som det ledsager, for eksempel tillegg Edwards syndrom, så viktigheten av det, og her er redusert til null.

Således er cyst i vaskulær plexus, enten høyrehøyt eller venstrehendt, enkelt eller representert av flere små formasjoner:

 • Like trygt;
 • Spiller ingen rolle;
 • Deler ikke i noen viktige prosesser;
 • Kan ikke vokse og regenerere.

Gravide kvinner bør vite om det, for ikke å være redd og ikke forveksle med andre cystiske formasjoner som har lignende navn, men en helt annen genese og plassering.

Tosidige vaskulære cyster i MR-bilder

Lignende navn og forskjellige opprinnelser

Oppmerksomhet under graviditet kan fortjente vaskulære cyster funnet på et senere tidspunkt, enn cyster i vaskulær plexus, funnet et sted i den 20. uke, eller diagnostisert med ultralyd i hjernen til en nyfødt baby. Utseendet til cystiske formasjoner i dette tilfellet kan indikere en overført eller eksisterende infeksjon i moren, spesielt dette er mest relevant for herpesviruset og cytomegaloviruset.

Senere dannelse av vaskulær og Ramolytisk (lokalisert i stoffet i hjernen) cyst er forbundet med det faktum at mot en bakgrunn av viral skade dannes cystiske hulrom i nærvær av selve hjernen. I tillegg er sannsynligheten for infeksjon av et barn når det går gjennom fødekanalen til en mor infisert med et virus høyt. Dette forklarer utseendet på slike cystiske formasjoner, ganske ofte flere og ligger hovedsakelig i frontale og tidlige områder, hos en nyfødt baby. Hjernens cyste, som stammer fra nekrosefokus, kalles cysten. I dette tilfellet opptrer nekrose av nervesystemet på grunn av nederlaget av herpesviruset eller CMV.

Cyst i hjernen, den sanne form, årsaker og prognose

Prognosen for cystiske formasjoner i et barn avhenger av årsaken, lokaliseringen og størrelsen på cysten, Derfor er disse barna utført en PCR diagnose for virusdefinisjoner, og hvis det er tilgjengelig - den nødvendige behandling og videre observasjon, som gir for den obligatoriske ultralydundersøkelse av hjernen (neurosonography) i 3 måneder, seks måneder og ett år av barnets liv. I de fleste tilfeller er en nyfødt cyster i vaskulær plexus selv i nærvær av viruset har en gunstig prognose, forsvinner mot livets år og i fremtiden fortsetter ikke sin utvikling.

Ramolitsionnaya cyste kan også avslutte sin eksistens i barndom, og kan oppføre seg som utdannelse som oppstår på grunn av andre årsaker og vaskulære cyste kalles en strekning, siden dens genesis er et brudd på den vaskulære veggen, men det i seg selv er lokalisert i hjernevevet (i ettertid).

På denne måten, årsakene til dannelsen av en patologisk cyste i hjernen kan være som følger:

 1. infeksjon;
 2. Generiske og andre skader;
 3. microstroke;
 4. Hemorragisk slag (cyste forekommer på stedet av et hematom som er dannet som følge av vaskulær skade);
 5. Iskemisk berøring (vevnekrose vil gi opphav til en remisjonssyste av vaskulær opprinnelse)
 6. Aneurisme.

Det skal bemerkes at hvis vi snakker om skade på vaskemuren, så mener vi i dette tilfellet arterievegget, siden vener i slike prosesser som regel ikke deltar.

Mulige symptomer og behandling

Cyste hjerne som oppstår som følge av hematom, slag, er aneurisme en utførelsesform av utfallet, i alminnelighet gunstig og noen ganger funnet bare post mortem, men sammen med de cyster, dannet som et resultat av viral infeksjon, noen ganger kan føre til uønskede virkninger, manifestert:

 • Tegn på hypertensjon hos nyfødte;
 • En følelse av kompresjon av hjernen;
 • Noen syns- og / eller hørselshemmede;
 • Mindre forstyrrelser i koordinering av bevegelser;
 • Epileptiske anfall, som selvfølgelig kan betraktes som den alvorligste komplikasjonen.

Kliniske manifestasjoner, noe som indikerer tilstedeværelse av cyster, forekommer i tilfeller hvor cyste komprimering av omgivende vev og forstyrrer deres normale funksjon, det vil si hvis den har en stor størrelse eller "avgjort" i utålelig nærhet til viktige sentrene for høyere nerveaktivitet.

I de fleste tilfeller krever hjernens cyste, så vel som cyste i vaskulær plexus, ikke spesiell behandling, Imidlertid, hvis tilstedeværelsen av en herpetisk, cytomegalovirus eller annen infeksjon har blitt påvist ved immunologiske studier, så er behandling rettet mot viruset indisert. I nærvær av epileptiske anfall, er pasienten foreskrevet antikonvulsiva, og om nødvendig skiller seg til kirurgisk inngrep for å eliminere fokus.

Hvis symptomatologien er dårlig uttrykt, men pasienten av og til klager over cystens vaskulære manifestasjoner (svimmelhet, hodepine av komprimerende natur, etc.) foreskrive stoffer som cinnarizine eller Cavinton, som tolereres godt av pasienten, forbedrer blodtilførselen til hjernen og bidrar til normalisering av velvære.

Årsaker til fosterutvikling av vaskulære plexus i hjernen og behandling

Vanligvis blir vaskulære plexuscyster i fosteret påvist ved 18-22 uker med graviditet under en planlagt ultralydstudie. Mange fremtidige mødre, etter å ha hørt en slik diagnose, er sterkt redde og tar det for hjernens patologi. Tilstedeværelsen av en slik cyste i et foster i de aller fleste tilfeller utgjør imidlertid ingen fare. Vurder hva hjernens cyste er i fosteret, for hvilke grunner det dannes, og hvilken behandling som er nødvendig i slike tilfeller.

Hva er cysten i hjernens vaskulære pleksus?

Vaskulære plexuser er en av de første strukturer i hjernen som dannes i fosteret. De er et nettverk av små fartøy som produserer væske som mater hjernen og ryggmargen. Hvis for mye hjernefluid akkumuleres i de vaskulære plexusene, dannes en liten vesikkel på karene, som diagnostiseres som en cyste under ultralyd.

Slike cyster kan være enkle eller flere, ensidige eller tosidige. Den nøyaktige grunnen til deres dannelsen ikke er installert, men det antas å provosere utvikling av cyster i fosteret kan være faktorer som akutte infeksjons og virale sykdommer hos moren eller feilstilling, noe som fører til avbrudd av blodstrømmen. Men noen eksperter mener at dannelsen av slike cyster i fosteret er bare ett av stadiene av intrauterin utvikling.

Hva er farlig cyste vaskulær plexus i fosteret?

Statistikk viser at i ca 90% av tilfellene løser vaskuluscystene spontant til 26-28 uker med graviditet. Men selv om dette ikke skjer, utgjør ikke cysten noen fare for normal utvikling av fosteret. Det er viktig å ikke forveksle denne typen cystiske formasjoner med andre typer cyster, som kan dannes under intrauterin utvikling (vaskulær og Ramolytisk). De dannes ved senere stadier av graviditet og krever en grundigere undersøkelse.

I enkelte tilfeller, ganske sjeldne tilfeller, kan vaskulus cyster være en av tegnene på en alvorlig utviklingsforstyrrelse: Edwards syndrom eller Downs syndrom. Men du bør vite at bare deteksjon av hjernens cyste i fosteret ikke kan være tilstrekkelig argument for å anta slike farlige anomalier. I disse patologier hos fosteret blir detektert flere misdannelser som påvises ved hjelp av ultralyd, og en nøyaktig diagnose kan ikke være basert på slike indirekte indikatorer som hjerne cyste i fosteret, dette krever ytterligere studier (biokjemisk screening, amniocentese).

Behandling av cyster i fosteret

Som allerede nevnt, forsvinner oftest vaskulære cyster i seg selv og krever ingen spesifikk behandling. Noen ganger kan en cyste ikke løse seg, men dette påvirker ikke barnets mentale eller fysiske utvikling.

Etter oppdagelsen av cyste, leger vanligvis ikke har noen avtaler, men hvis det er grunn til å anta at utviklingen av svulster i hjernen kan utløses av en infeksjon eller virus, kvinnen hendene over analyser. Hvis resultatet er positivt, utføres behandlingen, og ved 28 uker gjentas ultralyd.

I noen tilfeller, i nærvær av vaskulære plexuscyster i et nyfødt barn, kan en lege foreskrive et behandlingsforløp. Hun tar medisiner, fremmer resorpsjon av cysten: en anordning som eliminerer liquorodynamic lidelser som reduserer produksjonen av cerebrospinalvæske og forbedrer cerebral sirkulasjon.

Cyst av vaskulær plexus i fosteret: en unnskyldning for spenning?

Hver gravid kvinne drømmer om å føde en sunn baby, så hvis hun hører fra legen at det er avvik fra normen, begynner hun umiddelbart å bli panikk. Cyste i choroid plexus hos fosteret fungerer som en ganske vanlig patologi, så før du gir etter for fortvilelse, må du forstå hva slags utdanning.

Vascular plexus cyster i fosteret oftest funnet i graviditetens andre trimester under en planlagt ultralyd. Det skal bemerkes at disse formasjonene er enkle og flere, ensidige og tosidige.

Vaskulære plexuser er grupper av små fartøy som begynner sin utvikling i fostrets hjerne. Dette er en ganske kompleks struktur som ikke har nerveceller, men er nødvendig for utviklingen av begge hjernehalvene i den. Hvis et lite hetteglass dannes på fartøyet, så er dette cysten.

I de fleste tilfeller er dette avvik fra normen ikke en trussel, men i noen tilfeller er anomali ganske farlig for fosteret, slik at legen må være svært oppmerksomme på henne.

Først og fremst trenger du ikke å skremme den uerfarne, forventede moren med frykt og panikk, siden denne stressende situasjonen ikke vil påvirke barnet på den beste måten. Det er nødvendig å fortelle den gravide at utdanningen oftest vil løse seg selv til den 28. uken av svangerskapet. Gitt at fosterhjernen begynner sin utvikling etter denne perioden, påvirker anomali ikke fosteret.

Noen leger, hvis tilgjengelig vaskulære plexuscyster i fosteret, begynn å fortelle fremtidige mødre om et mulig Edwards syndrom. Men husk at denne forferdelige diagnosen omfatter ulike symptomer, er det en årehinnen plexus cyste er liten, må du utføre biokjemiske screening. For å fjerne mistanker for godt, bør du kontakte en genetisk lege for å ta en analyse av fostervannet. Dette trinnet må avtales i sunn fornuft, fordi for fosteret er det en usikker prosedyre.

I sjeldne tilfeller kan vascular plexuscyster snakke om en så alvorlig sykdom som Downs syndrom. I risikosonen faller kvinner i alderen 32 år og over.

Som praksis viser, hadde noen cyster av vaskulære plexuser til slutten av svangerskapet ikke tid til å løse, mens de nyfødte babyene ikke la igjen i både mental og fysisk utvikling. Men i alle fall er det nødvendig å vurdere den enkelte sak separat, derfor anbefales det å finne en erfaren lege for at han bedt om hvordan man skal handle i et bestemt tilfelle.

Årsaken til den vaskulære plexuscysten i fosteret har ikke blitt identifisert hittil, men som et forebyggende tiltak, er det nødvendig å ta vare i hele graviditetsperioden for ikke å bli smittet med virale og smittsomme sykdommer. I tillegg er superkjøling og forbruk av alkohol, nikotin og kaffe forbudt.

Hva skal jeg gjøre hvis den fremtidige moren hørte denne diagnosen på ultralyd?

- Først må du bestå test for tilstedeværelse av infeksjoner, i første omgang herpesviruset. Hvis slike tester ble gitt på graviditetsplanleggingsstadiet, bør de gjentas. Når det oppdages noen infeksjon, er det nødvendig å ta øyeblikkelig tiltak med behandlingslegen.

- Hvis infeksjoner ikke oppdages, må du sjekke hvilken presentasjon av fosteret. Hvis babyen befinner seg over magen, det vil si sannsynligheten for blodstrømforstyrrelser. Derfor bør du umiddelbart konsultere en osteopat. Med sin hjelp vil babyen ta en hodepresentasjon, blodstrømmen vil gjenopprette og cysten vil oppløse seg selvstendig. Noen leger sier at denne utdanningen ikke er en patologi, og dette er bare en annen fase i utviklingen av fosteret.

- Regelmessig er det nødvendig å gjennomføre undersøkelser, legen bør observere utdanningen, spesielt for sin størrelse, om den øker.

- Medisinsk statistikk indikerer at dette fenomenet er iboende i 1-3% av de forventede mødrene. Som du kan se, er dette veldig sjeldent, men for cyster må du observere for å unngå de ovennevnte sykdommene.

Behandling av vaskulære cyster

Til tross for det som har blitt gjentatte ganger uttalt om asymptomatiske vaskulære cyster i utelukkelse av ulike sykdommer, bør baby under ett år gjennomgå ultralyd av hjernen, kalt cerebral ultralyd.

Denne prosedyren anbefales for leger å overføre til babyer som er født med lav vekt eller for stor, så vel som de som har nekrotiske abnormiteter, hypoksi og uvanlig hodeform. Denne gruppen inkluderer de barna som ble født for tidlig. Studien er helt trygg og det kreves ingen forberedelse av barnet.

I sjeldne tilfeller kan den behandlende legen foreskrive en behandling som inkluderer inntak av en gravid gruppe av spesielle legemidler som er rettet mot å løse vaskulære cyster.

Disse inkluderer Cinnarizine, som med jevn opptak styrker hele karet systemet, Caviton, og deres analoger. Men dette er i svært sjeldne tilfeller, oftest utfører legene ultralyd en gang i kvartalet. Dette lar deg overvåke dynamikken i vaskulære cyster. I alle fall bør den fremtidige moren forbli rolig, siden alle forstyrrelsene overføres direkte til babyen.

De cystiske formasjonene til legen legges merke til på et meget tidlig stadium, da kvinnen gjennomgikk screening for første trimester. Hvis hans resultater ikke indikerte en genetisk avvik, bør fremtidens mor ikke ha anledninger til spenning og følelser.

Avslutningsvis bør det tilføyes at dersom årehinnen plexus cyster vises etter fødselen, ikke få panikk, siden disse cyster ikke bære farene og noen kontroll på den delen av leger, i løpet av kort tid vil de forsvinne av seg selv.

Cyst av vaskulær plexus i hjernen i fosteret

Hei alle sammen! I dag var det på ultralyd, perioden 16 uker 2 dager. Ifølge fosteret, alt uten patologi, overalt er alt normalt, MEN! Lengden på bendelen på nesenes bakside er 3,4 cm, og normen er angitt 3,9 cm. Og som doktoren sa at det er cyster av vaskulære plexuser av hjernens laterale ventrikler. Selvfølgelig, jeg hadde en panikk reflektert på ansiktet mitt! Legen forsikret meg om at de fleste barn de går i den 26. uke, og jeg er ikke den eneste og de påvirker ikke utviklingen av hjernen. Om nesen.

Hallo På den andre screeningen fant babyen flere cyster av hjernens vaskulære pleksus. De sa at dette ikke er en patologi og ikke bør bekymre seg. Ingen behandling ble foreskrevet, ingen anbefalinger ble gitt. Jeg leste på Internett, fant informasjon og syntes å roe seg ned.

Dd! Jeg har en periode på 22 uker. I det første svangerskapet og dette tok bare screening biocenosis, normal flora, bakterier, mykoplasma, candida og alt det herpes, klamydia, etc. Det hele var en flekk, og nå fosteret med ultralyd cyste i hjernen vaskulære plexus og Perinatologi sier donere blod på Torch + stearinlys Polizhinaks + ultralyd + USA + Thyreoideahormoner passere. På meg på en uke uzi, og hvis cyster allerede og ikke er til stede? For meg sa buzeren at det hele burde løses. Forresten, jeg har fortsatt erosjon, men ikke på grunn av det.

Var i dag på 2 ultralyd. Term 18 uker 6 dager. Vi venter på gutten. Organer, føtal utvikling samsvarer med normen. Veie 246 gr. Fra den spennende: en stor suspensjon i vannet, viste legen på skjermen - ser ut som snøflak, sa at dette er et tegn på intrauterin infeksjon. Legen anbefalte å ta TORCH-komplekset (forresten, før hun var gravid, ga hun opp, alt var normalt) og ultralydsovervåking etter 2 uker. Det er også pinlig at graden av modning av moderkaken - 1, la doktoren ikke fokusere på denne oppmerksomheten, men jeg leser nå inn.

I flere dager bestemte jeg meg for å skrive om dette, og det er det. La oss starte med det faktum at vi alle var ikke dårlig på første ultralyd screening og den første alt er bra, risikoen -under terskel cut-off, bestemte for andre screening, meldt seg på ultralyd, men uzistka overtalt til ikke å gjøre, de sier det er for tidlig, er det nødvendig i perioden 20 -22nedeli, men jeg ble fortalt i laboratoriet må være frisk og Uzi her (det ville være bedre hvis jeg ikke gjorde det, gjort ved forfall) fant vi to små cyster i årehinnen plexus gol.mozga på Uzi gikk seg selv, mann otezde.Chto jeg opplevde et sjokk, tårer, brølte for en eksplosjon hele veien.

Var i dag på 2 ultralyd. Term 18 uker 6 dager. Vi venter på gutten. Organer, føtal utvikling samsvarer med normen. Veie 246 gr. Fra den spennende: en stor suspensjon i vannet, viste legen på skjermen - ser ut som snøflak, sa at dette er et tegn på intrauterin infeksjon. Legen anbefalte å ta TORCH-komplekset (forresten, før hun var gravid, ga hun opp, alt var normalt) og ultralydsovervåking etter 2 uker. Det er også pinlig at graden av modning av moderkaken - 1, la doktoren ikke fokusere på denne oppmerksomheten, men jeg leser nå inn.

Jenter, hvem hadde det? Hvordan utviklet hendelsene (hendelsene) videre? Hva foreskrev legen (tester, behandling)?

Jenter, i dag, passerte den andre screeningen. Og som alt er bra. Men! Funnet cyster av vaskulære plexuser av fostrets hjerne. Uvist doktoren sa at det ikke er noe galt med dette, og at de blir dømt til 24 uker. Sa at jeg ikke bekymret meg. Jenter, hvem har sett dette? rolig vær så snill!

Etter 3 uker med å vente i kø, var det en fri ultralyd i leveren. Alt er kult, så med din elskede på babyen vår)))) Han var alt så fantastisk, viste umiddelbart alle at en mann ville være, ikke vende seg bort. Og vekten og høyden er alle normale, min far ser ut som en profil))) Jeg er så fornøyd med meg selv, sier de, se hva jeg umnichka, en sunn fyr jeg bærer. Haha, ikke her var det, Uzzist diagnostiserer "Cysts av cerebrovaskulære plexuser, fra to sider."

På mandag dro jeg til genetisk ultralyd. Legen vendte meg på hans side, og da på ryggen spurte han selv min kollega om råd. Jeg hadde flere nye gråhår i løpet av få minutter. Deretter gir ganske rolig legen hans mening:.. "I prinsippet alle indikatorene er normal, tilsvarer alt til perioden, men det er cyster cerebral vaskulær plexus Fordi alt annet er normalt, disse cyster er sannsynlig å inkludere spesielle behov på dette begrepet. Om noen uker skal de forsvinne.

Min historie handler ikke helt om fødsel, tk. de var ikke noe spesielt bemerkelsesverdig, men om graviditeten min som den yngste sønnen. Lyrisk undertrykkelse: Jeg tror at det er kvinner som er født for barnebarn og fødsel. De umiddelbart og uten problemer gravid, så de ikke lider av toksisitet, ikke bære alle lommer av papaverin og mang siloer, gå til yoga og svømmebasseng, åpent til DA til sykehuset gå utelukkende ved rattet, og de føder snart, smertefri og uten pauser. Ja, det er de.

God kveld, jenter. Jeg igjen til deg for råd. Vi dro til uzi i 18 uker og 3 dager. Resultatet - alle parametere er normale bortsett fra, jeg fortsetter å skrive som konklusjon: Tosidige cyster av vaskulære plexuser. Den hyperechoic tarm er tvilsom. Legen foreslo at uzi skulle bli ombygd i et annet senter av en CMN-lege gratis, sier jeg ikke sikker. Vi ble enige om. Har endret seg. Legen CMC konklusjon - Ved vurdering av fosterets anatomi i cerebrovaskulær plexus, er inneslutningen av redusert ekkogenitet uten klare konturer bestemt. Tarmens tarmen er noe forhøyet.

Hva skal jeg gjøre med psykosomatics? Denne artikkelen er for de som allerede har begynt å forstå at røttene til alle problemer i hodet, så vel som for de som allerede har lagt merke til den nære forbindelsen til psyken og kroppen. Sikkert har du ofte lagt merke til at så snart det gamle sårproblemet oppstår, er det umiddelbart et ekko i kroppen i form av forverring av kronisk sykdom, økning i temperatur, forverring av allergier etc. Dette er et tegn på at sykdommen er psykosomatisk. Hva er psykosomatisk sykdom Navnet "psykosomatiske sykdommer" - sier.

De mest studerte blant de viktigste stimulansene for ukontrollert vekst av endometrioidceller er: ubalanse i enzymsystemer som er involvert i metabolismen av steroidhormoner; brudd på beskyttende cellesystemer, forårsaket av endringer i antioksidantsystemet; immunforstyrrelser i forbindelse med betennelse og (eller) infeksjon, etc. Ifølge ulike data varierer frekvensen av denne sykdommen mye - fra 30 til 50%. På den ene siden er en økning i forekomsten av endometriose forbundet med en forverring i den økologiske situasjonen, noe som fører til nederlaget for de endokrine, immun- og antioxidantsystemene, og på den annen side -.

Screening (fra engelsk screening - screening, sortering) refererer til forskningsmetoder som kan brukes til massescreening på grunn av deres sikkerhet og enkel adferd.

Alle sykdommene som eksisterer er alltid forbundet med noen dårlige karaktertrekk. Å ha feil utsikt over livet, først virker vi ikke bra på sinn og sinn, men som et resultat er kroppslig helse også alvorlig påvirket. Nedenfor er en klassifisering av sammenhengen mellom menneskelige egenskaper og sykdommer:

Generell forbedring og utbredt innføring i klinisk praksis av moderne metoder for å vurdere tilstanden og utviklingen av fosteret, som tillates å forbedre diagnosen og utvelgelsen av optimal obstetrisk taktikk for å redusere perinatal morbiditet og dødelighet. Blant de mange metodene har ultralydforskning størst praktisk betydning for tiden. Ikke-invasivitet og harmløshet av ultralyd, dets høye informativitet bidro til at ekkografien ble

Prenatal screening (screening av den engelske - sikting, sortering) - kompleks masse av diagnostiske tester hos gravide kvinner for å finne de alvorlige deformasjoner og indirekte tegn (markører) fosterskader.

Babyen er 5 måneder gammel. Ved graviditet var det en cyste av en vaskulær plexus hos et foster, i 34 uker har allerede sagt eller sagt på uzi at alt har løst seg. Men etter å ha lest innlegg vil jeg bli reassurert igjen. Kanskje noen hadde dette, det er konsekvenser. Og likevel sender vi ikke til ultralydet i hjernen og gjør ikke noe sted i byen. Vi er fra forstedene. Jenter, fortell meg om personlig erfaring hvor du skal gjøre (hvis det er telefonnummer og adresse), prisen og kompetent spesialist, for ikke å gjøre det dumt! Takkig på forhånd for svar.

Fetometri (føtalstørrelse) med føtal ultralyd i 17 uker med graviditet er normalt: BPR (biparietal størrelse). Ved 17 ukers svangerskap er biparietalstørrelsen 34-42 mm. LZ (frontal-occipital størrelse). Ved 17 ukers svangerskap, 41-49 mm. OG (føtal hodeomkrets). Ved 17 ukers svangerskap tilsvarer hodets omkrets 112-136 mm. OJ (omkretsen av føtale buken) - ved 17 ukers graviditet er 102 mm 121-149 mm. Normal størrelse på lange bein med ultralyd av fosteret ved 17 ukers svangerskap: Femur 20-28 mm Skulder 15-21 mm Bones.

Når graviditet ikke oppstår. Jenter, i god tid har jeg viet mye tid til å studere et svikt hos meg av svangerskapet. I søket etter informasjon kom over nyttig informasjon (dette er et forum, det er ingen tid å redigere, så hopp over overhead). Kanskje noen kommer til nytte, som det passer meg :) Selv om informasjonen allerede har vært mer enn 9 år, og medisinen har avansert i mange aspekter, men det grunnleggende har vært det samme. Forfatteren: Rainbow 10.11.2006, 16:28 For begynnelsen vil du sette inn et bilde med bildet som det er en oppfatning. det der det kommer fra og hvor det kommer.

Prenatal screening (screening av den engelske - sikting, sortering) - kompleks masse av diagnostiske tester hos gravide kvinner for å finne de alvorlige deformasjoner og indirekte tegn (markører) fosterskader. Prenatal screening inkluderer to hovedstudier - ultralyds screening og biokjemisk screening (analyse av gravide kvinners blod for innholdet av spesifikke proteiner). Studier utført innen prenatal screening er trygge, påvirker ikke graviditet og fosterutvikling, slik at de kan brukes i masseskala for alle gravide kvinner. Massprenatal screening er regulert av Helsedepartementets ordre.

I dag var den andre ultralyden, vi vil få en baby! De sa at alt er bra, men sa at det ville bli undersøkt på TORCH og PPI. Hva er PPI? Og de skrev også cyster av vaskulære plexuser i hjernen fra fosteret! Det skremmer meg! Hvem hadde denne diagnosen?

Når graviditet ikke oppstår. Jenter, i god tid har jeg viet mye tid til å studere et svikt hos meg av svangerskapet. I søket etter informasjon kom over nyttig informasjon (dette er et forum, det er ingen tid å redigere, så hopp over overhead). Kanskje noen kommer til nytte, som det passer meg :) Selv om informasjonen allerede har vært mer enn 9 år, og medisinen har avansert i mange aspekter, men det grunnleggende har vært det samme. Forfatteren: Rainbow 10.11.2006, 16:28 For begynnelsen vil du sette inn et bilde med bildet som det er en oppfatning. det der det kommer fra og hvor det kommer.

Vel, da. Jeg samlet mine tanker, roet ned og bestemte seg for å fullføre resultatene fra ultralydet, som ga oss nyheter om gutten vår. En vakker prins. Vi vet ikke hva navnet for å gjøre ham lykkelig. Velg mellom Vladislav, Romka, Maksimka. Mest sannsynlig stopper vi på den første, fordi vi virkelig liker det, men her sparket jeg på Romka. Jeg ønsket å inkludere Arseny i denne listen, men derivatet - Senya ble fullstendig flau, og vi avviste det. Hoved: Denne ultralyden viste at alle cyster som ble plassert i hjernens hjernen plexus.

Når graviditet ikke oppstår.

Mine 37 uker kommer til en slutt. Depresjon avtar deretter, dekker da igjen. Og virksomheten her er hva.

Jenter, jeg fant min kurs, bestemte jeg meg for å dele det med deg!

Generell forbedring og utbredt innføring i klinisk praksis av moderne metoder for å vurdere tilstanden og utviklingen av fosteret, som tillates å forbedre diagnosen og utvelgelsen av optimal obstetrisk taktikk for å redusere perinatal morbiditet og dødelighet. Blant de mange metodene har ultralydforskning størst praktisk betydning for tiden. Ikke-invasivitet og ufarlig ultralyd, dets høye informativitet bidro til at ekkografi ble en av de ledende metodene for forskning i obstetrik. En av de viktigste retningene for ultralyd diagnostikk i obstetrik er forskning i de tidlige stadier av graviditet. Imidlertid bruk av ultralyd.

God kveld BB_ki i dag gikk til 2nd skrining.Ya veldig, veldig redd (((Enda mer enn før første screening, t.k.vsyakie nerohoshie byaki er ofte nøyaktig på andre undersøkelsen, når frukten er nok bolshoy.Menya bare rister spenning, jeg vet ikke hvorfor (første screening var utmerket).Prihodim med sin mann til USA kontoret og høre samtalen i køen, som i dag gjør ultralyd en lege fra kreftsenter. jeg liker en kniv rezanulo (((jeg fortelle min mann, når legen av onkologi, po- noen vil være på utkikk etter noe som spesialiserer seg i forskjellige nye formasjoner, cyster, svulster etc. Og akkurat, legg deg ned på sofaen - hun lar meg telle myomes, babyen er stille. Jeg er.

God ettermiddag, kjære BB, vi trenger din hjelp. Vi gikk i går til den andre ultralydet, så på klumpen vår, fant ut sexet hos oss - SON. Men bare turen ødela doktorenes konklusjon: bilaterale cyster i den vaskulære pleksus av føtal hjernen. Lav placentasjon. Jeg kan ikke finne et sted for meg selv hva det er og hvordan det kan påvirke barnet. Jenter som møtte en slik konklusjon?

Gjorde i Tsir på Evstigneeva. Paul sa at det vil være en jente. Og-124 Ozh-111 Palpitasjon 143d / min Pmp-160g Fosterlengde 15cm Jeg fant en hyperechoic myamototisk knute med dimensjonene 21✖️14mm. Og babyen har en cyste av vaskulær plexus av høyre lateral ventrikel i hjernen. Generelt sa jeg at alt er bra.

Jeg bestemte meg for å rettferdiggjøre postene for å passere en ny prenatal screening (ultralyd + blod for en trippeltest). De valgte CYR på M. Ordynka. Vi ankom, funnet raskt (jeg pleide å jobbe i området tidligere), inne i rommet er liten, men alt er ryddig, rent og høflig. Fylt en hel masse skjerm spørreskjemaer. Jeg ble sliten riktig.))) Blodet ble tatt forsiktig, forsiktig, før blodprøven ble spurt igjen etter spørreskjemaet. Resultatene fra blodet lovet å bli sendt i morgen.

Foster screening - er de verdt slike erfaringer? Historien om Zoya Melnik: For 3,5 år siden, på jakt etter en lignende historie, rømte jeg gjennom Internett. Jeg har heller ikke funnet tid da historien min ble slik først, jeg er bare nødt til å skrive den eller henne - sannsynligvis vil hun hjelpe eller hjelpe noen. Dessuten er det en unnskyldning i dag. Vel, da. I begynnelsen av 2011 lærte jeg at jeg skulle få et barn og glede var ubegrensede, jeg kunne føle det nyfødte livet fra de første dagene og umiddelbart.

Devonki hjelper med råd. Jeg ble tømt i går med antibiotika VILPROFEN og terjanin vaginalt for behandling av cyster i vaskulære plexusene i hjernen hos foster

Våre kjære, mødre og mødre som venter på "miraklet", er i dag en veldig "sterk" og berørende historie for deg, som vi ikke har rett til å legge til noe personlig. Bare la oss "føle" og høre hjertet ditt, det er vår beste rådgiver. Helse til deg og dine kjære. PERSONLIG ERFARING: HELT FØDDAG, DAGER!

09.01.17 Jeg besøkte igjen en vakker institusjon kalt MONIAG. For å være ærlig, trodde jeg at all denne faren lenge har vært bestått i 2008, og jeg vil ikke lenger måtte komme tilbake dit. Ja, naiv) Det er endret bare én ting - billetten kan tas på forhånd, og derfor er det ikke nødvendig å stå to linjer (bak kortet og deretter bak kupongen). Men ellers blir alle køene bevart, en følelse av at du kommer inn i Sovjetunionens tider.

Zoya Melnik: For 3,5 år siden, på jakt etter en lignende historie, rømte jeg gjennom Internett. Jeg har heller ikke funnet tid da historien min ble slik først, jeg er bare nødt til å skrive den eller henne - sannsynligvis vil hun hjelpe eller hjelpe noen.

II-screening, 20-21 uke, ultralydsresultater: Fosterutvikling tilsvarer den 20. uken, GIRL. men. KSS fra hjernen til høyre 5 mm, anbefalinger: konsultasjon av genetiker. Skrekk av noe slag. Hun rykket til hennes perinatolog, og allerede på slutten av arbeidsdagen er hun ikke der, sier sykepleieren: "Hva skjedde?" og jeg forteller henne, jeg hadde en ultralyd, og nå - strekker jeg resultatene til henne og lar henne gråte! Hun beroliger meg, sier de, ikke svikter, du sa at herpes var i første trimester, legen vil foreskrive behandling for deg, og alt går bra. Og jeg sier.

Til å begynne med, min andre graviditet og uplanlagt (men veldig velkommen), det faktum at mine eggstokker polikiztoznymi jeg først ble gravid bare etter stimulering, og det andre er et mirakel, Gud ga, jeg ble gravid. Gleden av mannen min og jeg hadde ingen grense og deretter rushed. Først SARS én etter én, bihulebetennelse, konstant leukocytose (som varer frem til nå-nå ginya mener dette jeg har dette), allergisk kontakteksem (husk, skummelt, alle flekkete og kløfri uzhost), deretter de to kontaktene meslinger (jeg er sykepleier, takk Gud ingenting skjedde-hadde gått, men hvor mange nerver.)

US periode av M - 21 uker 4 dager på US - 20 uker fetometry Barietalny hodestørrelse - 46,8 temporo-occipital - Leder Omkrets 64,7 til 176,4 cefalisk index - 72% interhemispheric cerebellar størrelse - 20 anteroposteriøre størrelse store tanker - 5,7 Intraorbital størrelse - 12.2 Mammens diameter.

Foster screening - er de verdt slike erfaringer? Historien om Zoya Melnik: For 3,5 år siden, på jakt etter en lignende historie, rømte jeg gjennom Internett. Jeg har heller ikke funnet tid da historien min ble slik først, jeg er bare nødt til å skrive den eller henne - sannsynligvis vil hun hjelpe eller hjelpe noen.

Skilt tak. Jeg, ikke vvoyu LCD og den andre, fordi. i vår ultralyd på sykehuset, og det er musikk! Vel, jeg trodde det var det han fortalte meg å bære papegøyen med et datacle og ikke presse det inn. Sannsynligvis. Jeg hadde rett (forresten, ikke hva er betingelsene for ultralydet "intern sensor"?) Her. Jeg legger meg ned, jeg sier: Se hvem der er der. Og han tok og utviklet skjermen slik at de to av oss kunne se alt. Babyen var så liten og ruculenki, men litt søt, uutholdelig! Han så på alt på plass og deretter begynte å søke kjønnsorganer). som en gutt sier) KLASS! Og så.

Jeg kunne ikke stå slik en nervøs spenning (tre dager kameneet magen som noe stikk, forstyrrelser 2 dager føler meg ikke bra i går slo meg rett baby før sengetid), og nå er min mann og jeg gikk på en ikke planlagt ultralyd. Basert på resultatene av en rekke spørsmål:

Les Mer Om Fartøyene