Cyst hos spedbarn

Cystisk svulster er i dag ansett som ganske vanlig patologi nyfødte, spedbarn og barn i første leveår med ulik lokalisering - en cyste i hjernen, testikler og sædlederen, dermoidcyste, polycystisk nyresykdom og cyster på eggstokkene i milten og andre organer. Men oftest diagnostisert cystisk hjernedannelse.

Cyst i hjernen hos spedbarn

Cyst i hjernen er ofte funnet hos spedbarn. Utseendet av disse typer av godartede tumorer som skyldes feil legging og differensiering av vev i nervesystemet, cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser eller anoksi neuroner i sentralnervesystemet in utero. Ofte løser cyster seg selv før barnets fødsel eller i det første året av sitt liv. Identifisere disse patologiske enheter utføres ved hjelp av ultralyd, så hvis du har mistanke om tilstedeværelse av cyster nyfødte gjennomgår diagnose i nyfødtperioden eller i de første månedene av livet.

De fleste typer cyster har ikke en negativ effekt på hjernens aktivitet og psyko-emosjonell utvikling av babyen, men med en viss lokalisering av svulsten kan barnet vise forskjellige patologiske symptomer av nevrologisk karakter:

 • hodepine som manifesterer seg i form av et barns angst, et urimelig eller monotont skrik, søvnforstyrrelser;
 • sløvhet, adynami
 • problemer med visjon;
 • hørselshemmede.

Etter å bestemme tilstedeværelsen av unormal vekst (ultralyd, CT, MRI), er det nødvendig å se en spesialist for en fullstendig undersøkelse av målet - diagnose av tumorer som bestemmer dens lokalisering, struktur og andre indikatorer som gjør det mulig å bestemme passende behandling. Babyer med en cyste, uavhengig av type behandling, utføres hver måned en ultralydsskanning for å kontrollere størrelsen på svulsten.

Symptomer på hjernens cyste hos spedbarn

Hjernens cyste er et hulrom som er fylt med væske, lokalisert i ulike deler av hjernen. Tegn på cyste hos nyfødte avhenger av lokalisering, type og omfang av svulsten, samt utvikling av komplikasjoner:

 • pussdannelse;
 • ondartet degenerasjon av tumorceller
 • inflammatoriske prosesser.

Cyster av liten størrelse kan være asymptomatiske, men det er flere nevrologiske tegn som kan indikere tilstedeværelse av en cyste i hjernen:

 • vedvarende hodepine, som manifesteres i form av angst og gråt av barnet;
 • krenkelse av koordinering av bevegelser med forsinkelse av nevrologiske reaksjoner;
 • tremor av ekstremiteter;
 • bulging fontanel;
 • brudd på følsomhet i lemmer (lav følsomhet av barnet til smerte);
 • hypo - eller hypertonus av en muskel eller en bestemt gruppe muskler;
 • hørsel og synshemming
 • Konstant oppkast og oppkast syndrom;
 • ulike typer søvnforstyrrelser;
 • forsinkelse i barnets mentale utvikling;
 • konvulsivt syndrom.

I 90% av tilfellene forsvinner hjernens cyster på egenhånd. Men med dannelsen av en cyste etter fødselen eller med den aktive veksten av medfødte cyster, er kirurgisk inngrep nødvendig, noe som avhenger av lokalisering og symptomer på neoplasma. Spesiell fare for babyens helse og liv er cyster som er store - de kan endre sin plassering, klemme det omkringliggende vevet betydelig og ha en mekanisk effekt på hjernens vev og strukturer. Som følge av dette utvikler barnet kramper som senker sin psyko-emosjonelle utvikling, og i noen tilfeller fører til utvikling av hemorragiske slag. Med den tidlige diagnosen og gjennomføringen av tilstrekkelig terapi (medisinsk eller kirurgisk inngrep) hos nesten alle nyfødte og spedbarn, er prognosen for cysten positiv.

Etiologiske faktorer for utvikling av cyster i hjernen til spedbarn

Årsakene til dannelse av cyster nervesystemet hos den nyfødte, i de fleste tilfeller forbundet med mekanismene for dens dannelse og forskjellige patologiske forhold (virus, toksiner, medikamenter) som virker på den føtale hjernecellene i livmoren, har stor betydning for en genetisk predisposisjon for tilsynekomst av tumorer.

Til dato er de vanligste typene av neonatale svulster:

1) cyste av vaskulær plexus, som fremkommer i forbindelse med infeksjon av fosteret med herpesviruset, krever kirurgisk behandling;

2) subependimal (intracerebral) cyste utvikles som følge av oksygen sult av hjernevæv, som er årsaken til neurons død, og i sin posisjon dannes en cystisk neoplasma. Denne typen cyste uten rettidig kirurgisk inngrep kan forårsake signifikante brudd på utviklingen av barnet (mental retardasjon, taleforsinkelse, synshemming, vestibulære lidelser);

3) arachnoid cyste - denne typen svulst er plassert mellom hjernen mellomrom og kan utvikle seg i hvilken som helst del av føtale hjernen. Behandling av arachnoidcysten utføres ved hjelp av forskjellige metoder for kirurgisk inngrep (endoskopisk kirurgi, trepanering av kraniet eller skakoperasjonen). I fravær av kirurgisk inngrep utvikler barnet signifikante forstyrrelser i den psyko-neurologiske sfæren;

4) traumatisk (ervervet) cyste - er dannet som et resultat av fødselstrauma, klemming eller blåmerker under fødsel, med utvikling av intrakranial blødning og fremmer utviklingen av ulike typer hjernesvulster.

Cyst av vaskulær plexus hos en nyfødt

Cyste i choroid plexus hos spedbarn og barn - patologisk svulst, som vises i livmoren på grunn av cystisk vekst av hjernen fartøy som følge av den negative virkningen av patogener intrauterine infeksjoner (ofte når infisert med herpes virus eller toksoplasmose) samtidig bærer et barn. Vaskulære plexus er strukturer som ikke har nerveender og spille en stor rolle i hjernens blodtilførsel og dens modning, og deres aktiv utvikling begynner med den sjette uken av babyen. Med tidlig infeksjon av barnet og dannelse av cyster av choroid plexus disse formasjonene ofte løse på egen hånd før 25-38 uker av svangerskapet - eksperter tilskriver dette til sterk vekst og utvikling av nervesystemet hos fosteret. Også disse neoplasmene påvirker ikke utviklingen av barnet. Cyster choroid plexus for mellomstore og store størrelser er bestemt ved hjelp av ultralyd ved 17-20 ukers fosterutvikling. Men disse unormal vekst av cerebrale vaskulære pleksus kan forekomme i den nyfødte etter fødselen med massiv infeksjon av fosteret ved slutten av svangerskapet eller under arbeid med gradvis innføring av den intrauterine infeksjoner. Cyste vaskulære pleksus hos spedbarn referert til som "myke markører", som er helt ufarlig og ikke påvirker funksjonen, og utvikling av hjernen, men kan øke muligheten for utvikling av andre sykdommer eller lidelser forårsake funksjonssystemer. I de fleste tilfeller passerer disse neoplasmene etter det første året av barnets liv uten spor.

I forbindelse med risikoen for å utvikle ulike sykdommer i andre organer - ved etablering av diagnosen "cystene i vaskulære plexusene" er obligatorisk ultralydsovervåking av nærvær, lokalisering og tilhørende patologier nødvendig. Barnet blir revurdert ved tre måneders alder, deretter på seks måneder og i en alder av ett år. I fravær av positiv dynamikk for uavhengig resorption av cyster, tar den behandlende legen på grunnlag av resultatene av forskning og utvikling av barnet en beslutning om videre overvåking eller behandling av barnet individuelt.

Subependymal cyste i hjernen hos en nyfødt

Subependymal cyste betraktet som et alvorlig patologi som er dannet i hjernens vev fra nyfødte eller på grunn av betydelig anoksi av hjernevev eller blødning som resulterer i hjerneventriklene på fødselsskader. Ofte denne type cystisk svulster løse på egen hånd, men trenger noen obligatoriske kontroller (cerebral ultralyd) og spesialbehandling.

I de fleste tilfeller øker denne typen cyste ikke i størrelse og påvirker ikke utviklingen av babyen. Men med en stor størrelse subependimalnoy cyste kan forårsake et skifte i hjernevævet, noe som fører til fremveksten og utviklingen av nevrologiske symptomer, som krever umiddelbar kirurgisk behandling.

Choroidal cyste i en nyfødt

Den koroidale cysten i et nyfødt er en cystisk neoplasma av hjernens choroid plexus. Denne typen cyste kan utvikle seg på grunn av innføring og progresjon av den smittsomme prosessen i kroppen eller traumatisk skade på føtale hjernen under graviditet eller som et resultat av fødselstrauma. Choroidale cyster er gjenstand for obligatorisk fjerning på grunn av at sannsynligheten for selvoppløsning av denne typen cyste er 45%.

Tegnene på å ha en choroidal cyste i et nyfødt er:

 • muskeltrekk og / eller kramperreaksjoner;
 • Konstant angst hos barnet eller omvendt uttrykt døsighet;
 • konstant gråte i forbindelse med alvorlig hodepine;
 • konstant oppblåsthet og oppkast;
 • brudd på koordinering av bevegelser.

Også denne typen cyste kan redusere utviklingen og dannelsen av babyen betydelig. Diagnosen av denne cystiske utdanningen utføres med ultralyd (neurosonografi av hjernen gjennom en stor fontanel). Behandlingen utpekes individuelt og i de fleste tilfeller av kirurgisk metode i kombinasjon med medisinering.

Arachnoid cyste i hjernen hos spedbarn

Den arachnoide cysten i et nyfødt regnes som en sjelden hjerneabnormalitet, som forekommer hos 3% av spedbarnene.

Denne typen cyste er en tynnvegget intrakraniell formasjon mellom arachnoidmembranen og overflaten av hjernen.

Det er to typer arachnoid cyster:

 • primære (medfødte neoplasmer), som diagnostiseres i sen graviditet eller i de første timene av babyens liv;
 • sekundær (oppkjøpt) utvikle på grunn av inflammatorisk prosess eller kirurgisk inngrep (cystdannelse oppstår når en annen type neoplasma fjernes eller hematom blir fjernet).

Oftest utvikles denne typen cyste hos nyfødte gutter.

Symptomer på arachnoidcyst hos nyfødte er: hodepine, oppkast, tremor av lemmer, kramper.

Arachnoid cyste har i de fleste tilfeller en positiv prognose, og med rettidig behandling påvirker ikke utviklingen av babyen.

Periventrikulær cyste hos spedbarn

Periventrikulær cyste lesjoner dannet som et resultat av hvit substans i hjernen på grunn av dannelsen av nekrotiske lesjoner og er en type av hypoksisk-iskemisk hjerneskade, infeksjonssykdommer, unormaliteter i hjernens utvikling in utero og i arbeid, så vel som den vanligste årsak til utvikling av lammelse hos spedbarn.

Behandling av en periventrikulær cyste er svært komplisert og bestemmes individuelt, kombinere medisinsk terapi og kirurgisk inngrep. Denne typen cyste løses svært sjelden.

Subependymal cyste hos spedbarn

Den subependymale cysten i et nyfødt utvikles på grunn av sirkulasjonssuffisiens i hjernens ventrikler, som forårsaker død av celler og vev, og i deres sted dannes et hulrom og en cystisk neoplasma dannes.

Kjører denne typen cyste kan være asymptomatisk og ikke påvirke utviklingen av babyen, men kan forårsake utvikling av andre patologiske prosesser i hjernen. Behandling av subependimal cyste forutsetter medisinering, kirurgisk inngrep og dynamisk observasjon hos en nevrolog.

Andre steder av cysten hos spedbarn

Ovariecyst hos spedbarn

Denne patogen forekommer ganske ofte hos nyfødte jenter, betraktes som en funksjonell svulst og tilhører ikke ondartede neoplasmer, og har også tilbøyelighet til uavhengig resorbsjon, og krever ikke kirurgisk inngrep. Behandling av ovariecyster utføres av ulike medisinske metoder. Forskjellen betraktes som flere cyster (polycystose av eggstokkene), som har en negativ innvirkning på barnets hormonelle bakgrunn eller har en tendens til å forvandle seg til en malign tumor som utvikler seg raskt og har aggressiv vekst.

Maligne neoplasmer av eggstokkene hos spedbarn er svært sjeldne.

Seedal cord cyste hos spedbarn

Cyste sædlederen er en væske opphopning ved vaginal kløften prosessen peritoneum (sædlederen i konvoluttene). Når det gjelder funksjonalitet, er denne typen cyste likt en dropsy av testikelen, og det ser ut til at behandlingen av denne svulsten med behandling av dropsy er en operativ intervensjon.

Under fosterutviklingen faller fosterprøven ned i pungen gjennom inngangskanalen sammen med peritonealveksten. Denne prosessen normalt resorbert før fødsel, men i strid med de prosesser som i sin uaktsom fjerning av dannede cystiske svulster i sædlederen, som i løpet av diagnose forveksles ofte med en inguinal brokk som har lignende symptomer - økt svelling av pungen og lysken. Når disse tegnene opptrer hos en nyfødt, må foreldrene straks kontakte en pediatrisk urolog eller en kirurg.

Egg cyst i en baby

Eggcyster i et nyfødt er godartede svulster som ser ut som et hulrom med væske i epididymis. Cyster har en jevn, myk og veldefinert struktur. For å skille denne neoplasmen er nødvendig med en dråpeaktig testikkel, brokk, varicocele.

Forklaring av diagnosen utføres ved hjelp av ultralyd og andre instrumentelle studier, undersøkelse og innsamling av anamnese. Størrelsen på testikelens cyste overstiger ikke 1-2 cm og kan gi ubehag og miktur til spedbarnene. Behandlingen av cysten utføres ved kirurgisk inngrep etter et år med observasjon i forbindelse med sannsynligheten for uavhengig resorbsjon av neoplasma. Mangel på behandling av cyst i spermatiske ledd i voksen alder kan forårsake obstruksive former for infertilitet, erektil dysfunksjon og impotens.

Nyrene i nyre hos spedbarn

Nyrer i nyrene er asymptomatiske, og påvirker ikke nyres funksjon. Bestem cystisk neoplasma med ultralydundersøkelse av nyrene, noe som gjør at du nøyaktig kan bestemme plasseringen av cysten og egenskapene til blodtilførselen.

Det finnes flere typer nyrecyster hos nyfødte:

 • ensidige cyster, som skyldes utvikling av samtidig nyresykdom;
 • cortical cyster (med diagnosen av denne typen cyste på en nyre er ofte bestemt av svulsten og på den andre nyren).

I tillegg til ultralydsundersøkelsen for diagnose av cyster, utfører nyfødte duplex nyre skanning, noe som gjør det mulig å bestemme maligniteten til prosessen.

Behandling av nyrecyster utføres ved behandling av legemidler, det er også tilfeller av selvoppløsning i barnets første år.

Milt cyste hos spedbarn

Milten cysten i nyfødte er definert som hulrom i parenchyma av kroppen, fylt med væske. Samtidig er kirurgisk fjerning av denne typen cyste ikke anbefalt - sannsynligheten for at organets tap er høyt, så behandling er medisinsk administrert.

Årsakene til utviklingen av miltcysten er bestemt av medfødte lidelser av embryogenese. Noen ganger utvikler falske cyster, som oppløses uavhengig og ikke krever behandling.

Cyste i et spedbarns tunge

Cysten i en nyføddes tunger er bestemt av uregelmessighetene i utviklingen av tungenkanalen, og møtes ganske ofte.

Det kliniske bildet avhenger av størrelsen på svulsten og lokaliseringen på språket:

 • små cyster er definert som en svulst i språket uten kliniske manifestasjoner;
 • En stor cyste, som ligger foran, forstyrrer ofte matinntaket, så det må fjernes.

I det overveldende flertallet av tilfellene løser cysten på det nyfødte språket seg i de første månedene av barnets liv. Med sin progresjon, cyster - behandlingsmetoden avhenger av egenskapene til strukturen og lokalisering av cysten.

Den viktigste metoden for kirurgisk inngrep med en cyste i tungen er disseksjonen av den cystiske neoplasmen.

Cyst i det nyfødte i munnen

En cyste i en nyfødt i munnhulen er en genetisk patologi forbundet med ulike smittsomme prosesser i kroppen. Avhengig av lokalisering, blir cystene i tungen, palatin- og gingivalcystene isolert med histogenesen deres.

Diagnose, bestemme årsaken til cysten og avgjørelsen om behandlingsmetodene, tas av en tannlege. For å gjøre dette, brukes ulike diagnostiske metoder (røntgen eller ultralyd i munnhulen) for å bestemme lokaliseringen av neoplasma. Det er viktig å vite at 90% av disse cysterene oppløses i det første år av livet, slik at medisinsk og kirurgisk behandling i opptil et år blir brukt når det er absolutt nødvendig.

Den babatiske cysten av babyen

Cyste på den nyfødte himmelen (perler Epstein) anses ikke å være et patologisk fenomen og kan observeres i nesten alle babyer i de første ukene av livet og forsvinner av seg selv etter det første levemåned.

De er dannet av epithelial inneslutninger som ligger langs fusjonen av palatinplater og ser ut som gulaktige eller hvite tuberkler i palatin-sømområdet. Palatine cyster krever ikke behandling.

Cyst på gingiva hos spedbarn

Den gingival cyster i spedbarn er dannet i utero fra ektodermale ligamentet (dental plate) av basen for å danne tenner, både meieri og permanent. Resten av platen anses å være årsaken til utseendet til små gingival tumorer og cyster. Neoplasmer lokalisert direkte på tannkjøttet kalles Bona knutepunktet, og cyster som utvikler seg på vedlegget til den alveolære kammen er gingival cysten.

Disse cysterene ser ut som små baller med hvit eller gulaktig farge, de er helt smertefrie og gir ikke uleilighet og ubehag for barnet. De oppløser seg selv i de første ukene av barnets liv, eller forsvinner helt når barnets tenner vises.

Diagnose av cyster hos spedbarn

Diagnose av neonatal cyster i de fleste tilfeller avhenger av tilstedeværelsen av symptomer og lokalisering av sykdommen (spesielt i nærvær av asymptomatiske former).

For diagnose av hjernens cyster, blir ultralyd av hjernen oftest brukt (nevrokonfoni gjennom fontanelen til en nyfødt). Datatomografi (CT) og MR (magnetisk resonansbilder) er svært nøyaktige.

Også i nærvær av en cyste i hodet, blir diagnostikk brukt ved Doppler-studie av cerebral fartøy, undersøkelse og måling av trykket fra fundus.

For diagnostisering av ovariecyster, spermatisk ledning og testikler, brukes ultralyd, punktering og beregningstomografi.

Nyre og miltcyster diagnostiseres ved palpasjon, ved ultralyd og datatomografi.

Cystene i munnhulen bestemmes ved visuell inspeksjon (undersøkelse av tannlegen), røntgen og ultralyd

Prognose av cyster hos spedbarn

Varsel cystisk svulster hos spedbarn i de fleste tilfeller positive, på grunn av den spontane resorpsjon av mange typer cyster i det første året av barnets liv, og ikke forstyrre barnet. Men ikke glem om de mulige negative konsekvensene av cyster - betent, break vegger, rask vekst og spiring av klemme og til nærliggende organer og strukturer, malign transformasjon og progresjon av kreft. Derfor er det nødvendig med kontinuerlig overvåkning av denne patologiske prosessen ved diagnose av cystisk neoplas og i noen tilfeller medisinsk behandling.

Cyster av vaskulære plexuser av hjernen i en nyfødt baby

Cysten i vaskulær plexus i fosteret er vanligvis påvist i den sjette til syvende graviditetsmåneden. Mange gravide kvinner etter å ha fått slutt på ultralyd begynner å bekymre seg og bekymre seg for barnet.

I mellomtiden er dette fenomenet som dannes under fostrets utvikling i moderens liv, ikke farlig. Etter en tid forsvinner plexus som regel og skader ikke helsen til den fremtidige babyen.

Det er også viktig å skille og ikke forveksle cysten i vaskulær plexus med en vaskulær opprinnelse som oppstår i hjernen på grunn av et slag, en aneurisme eller en smittsom sykdom.

Hva er den vaskulære plexuscysten

Vaskulære plexuser er det aller første systemet som begynner å danne etter den sjette uken av graviditeten. Nerveceller er ikke en del av deres sammensetning, men den vaskulære plexus har en direkte effekt på dannelsen av nervevev i hjernen. Dannelsen av de vaskulære plexusene signalerer en gunstig utvikling av hjernens to halvdeler.

Cysten i vaskulær plexus under utviklingen av fosteret er funnet i tre prosent av tilfellene blant alle gravide kvinner. Oppdag cysten oftest mellom 14 og 22 uker.

En slik neoplasm løses vanligvis etter den 28. uken av graviditeten, for på dette tidspunkt begynner babyens hjerne å utvikle seg og dets funksjoner stabiliseres. Men hvis dette ikke skjer i lang tid, mens graviditet varer, vær ikke redd. Cysten utgjør ingen fare for fosteret og den fremtidige babyen hvis den blir etter fødselen.

I noen tilfeller er det en økning i flere formasjoner, som heller ikke er skadelig for barnet. Generelt påvirker cystene i vaskulær plexus ikke hjernens funksjon, fører ikke til noen avvik i utviklingen og krever ikke terapeutisk og kirurgisk inngrep. Men hvis dette er en cystisk-gliotisk forandring i hjernen, er det ekstremt farlig å forlate dem uten oppmerksomhet.

Cyste choroid plexus er et sirkulært hulrom fylt med væsken i den region av hjernen, og er dannet på grunn av opphopning av cerebrospinal væske i hulrommet plexus, som forsyner hjernen og ryggmargen foster.

Vaskulære plexuser er tidlige tegn på dannelsen av sentralnervesystemet i fremtidens baby, og plexus refererer også til høyre og venstre halvkule.

Årsakene til væskeakkumulering er vanligvis ikke bestemt, da dette ikke skader fostrets helse. I form av utdanning ligner en cyste, så i resultatene av ultralyd leger bruker et lignende medisinsk navn. Legene forklarer i sin tur for kvinner at det ikke er nødvendig å bekymre seg, siden cysten ikke påvirker kroppens funksjonalitet, vil det ikke skade det fremtidige barnet og hans velvære.

Er dannelsen av cyster forbundet med tilstedeværelsen av noen patologier

Mange medisinske kilder indikerer eksistensen av en viss forbindelse mellom dannelsen av vaskuluscystus og de medfødte patologier forårsaket av genetiske mutasjoner. Det er indikert at plasseringen av cysten ikke betyr noe.

Det er imidlertid viktig å forstå at cysten ikke er en provoker for unormal utvikling. Omvendt fører brudd på fosteret til utseendet på en vaskulær cyste. I denne forbindelse er forbindelsen med tilstedeværelsen av patologier kun i nærvær av vaskulære plexuscyster. Hovedrollen spilles ikke av cysten, men av de eksisterende avvikene.

Ved dannelse av cyster i fosteret som et resultat av genetiske defekter som fører til trisomy 18 eller Edwards syndrom som består i nondisjunction 18 par, og tilsette til den en ekstra kromosom, noe som resulterer i en genotype embryoet har 47 kromosomer. Når det gjelder trisomi 21 eller Downs sykdom, har denne sykdommen praktisk talt ingen effekt på dannelsen av den vaskulære plexuscysten.

Dermed kan det konkluderes at cyster i vaskulær plexus:

 • Bærer ingen fare;
 • Har ingen rolle;
 • Påvirker ikke vitale prosesser;
 • Ikke vokser og degenererer ikke.

Kvinner seg barn i mors liv, bør være fullt klar over slike svulster, å ikke være redd, ikke få panikk og ikke forveksles med andre svulster, som er skadelig for helsen til fremtidige barn.

Hvis det oppdages en vaskulær cyste hos et foster sent i svangerskapet eller hos en nyfødt baby, bør det tas særlig hensyn til helsetilstanden til en kvinne eller et barn. Ofte dannes cystisk dannelse på grunn av tilstedeværelsen av enhver infeksjon i moren. Som regel detekteres herpesviruset og cytomegaloviruset. I denne forbindelse. Det er nødvendig å vite hva herpes er, den grunnleggende informasjonen om viruset er på vår nettside.

Senere er dannelsen av den vaskulære plexuscysten på grunn av infeksjon av barnet ved fødselen fra den smittede moren. Som følge av dette utvikler et nyfødt barn ofte cystiske neoplasmer i regionen av den frontale og tidlige regionen. En lignende slags cyste, dannet på grunn av vevnekrose, kalles Ramolytic. På grunn av viral aktivitet av herpes eller CMV forekommer nekrose av nervevevet.

Hvor sent en cyste er farlig for helsen

For å finne ut hvor mye cystisk neoplasma er farlig, oppdages årsakene til cysteformasjon, dens plassering og dimensjoner. For å oppdage typen av viruset utføres PCR-diagnostikk, hvoretter legen foreskriver en behandlings- og observasjonsplan.

For observasjon og forebygging er ultralydundersøkelse av hjernen tildelt - neurosonografi, når barnet er tre måneder, seks måneder og ett år gammelt. Spesielt er denne ultralyden utført hos premature spedbarn, småbarn som er traumatisert ved fødsel eller hypoksi, og for store eller små barn.

Nødvendigvis er neurosonografi påvirket av nyfødte som har en ikke-standardisert form av hode eller ansiktsstruktur, mangler og avvik i utviklingen av organer.

Neurosonography er en enkel og sikker prosedyre for en babystudie. Studien utføres gjennom den fremre fontanelle, når beinene på skallen ennå ikke er overgrodde, siden ultralydbølgen ikke klarer å passere gjennom den tette bein i skallen. Derfor utføres forskningen på et tidlig stadium av utviklingen, når fontanelen fortsatt er åpen. Når man undersøker andre områder av hjernen, gjennomføres studien gjennom occipital, posterolateral og temporal fontanel.

Selv om det er en virussykdom, er cysten hos nyfødte ikke farlig. Neoplasma forsvinner ofte etter flere måneder og vises ikke lenger. Imidlertid bør informasjon om hva en cyste i hjernen til et nyfødt være tilgjengelig for foreldrene.

Med andre ord er hovedårsakene til dannelsen av hjernecyster:

 • Smittsomme sykdommer;
 • Skader ved fødselen;
 • mini-slag;

Hemorragiske slag, når det på grunn av skade på arterielle blodkar dannes et hematom, hvor cysten dannes;

 • Iskemiske slag, når cysten dannes som et resultat av vevnekrose;
 • Aneurismer.
 • Tegn og behandling av cysten i hjernen

Hvis cysten er dannet som følge av slag, hematomer eller aneurysmer, forblir det oftest ubemerket gjennom livet og er det ikke skadelig for barnets helse. Konsekvenser av uønsket natur kan ha neoplasmer, som dukket opp på grunn av virusets nederlag.

Symptomer på en cyste dannet på grunn av virusets aktivitet:

 • Økt tone hos nyfødte;
 • Fornemmelse av hovedforstyrrelser;
 • Krenkelser av visuelle eller auditive funksjoner;
 • Krenkelser av koordinering av bevegelser;
 • Epileptiske anfall.

Ovennevnte symptomer kan oppstå når den cystlignende neoplasmen ligger ved siden av vitale sentraler i nervesystemet og forstyrrer aktiviteten, begynner å øke i størrelse og klemme nabostaten. Ofte utføres ikke behandling av hjernens cyste, så vel som cyster i vaskulær plexus.

I mellomtiden er det nødvendig å eliminere årsakene som fører til utvikling av smertefulle opplevelser og lidelser i kroppen. Når en virusinfeksjon oppdages, er riktig behandling foreskrevet for eliminering av viruset.

I tilfelle når barnet lider av epileptiske anfall, er spesielle antikonvulsiva foreskrevet. Med alvorlige konsekvenser tas alle nødvendige tiltak for å eliminere sykdomsfokus.

I milde tilfeller, når barnet klager over hodepine, svimmelhet, klemmer på hodet, foreskriver legen medisiner som forbedrer blodtilførselen til hjernen og normaliserer barnets velvære.

Disse stoffene inkluderer Cavinton og Cinnarizine. Cinnarizine påvirker karene og kardiovaskulærsystemet, og hjelper kroppen å gjenopprette og cyst. Cavinton brukes til sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen.

Medisinene tolereres godt og forårsaker ikke alvorlige bivirkninger. Før du begynner å ta medisiner, må du alltid konsultere lege.

Forebyggende tiltak mot cystdannelse er ganske enkelt. Det er nødvendig å nøye overvåke barnets helse, opprettholde immunitet, unngå hypotermi og infeksjonsfokus. Det bør også legges vekt på tilstanden til fartøyene, for å unngå faktorer som påvirker kardiovaskulærsystemets funksjon.

Spesielt gunstig lys fysisk belastning. Gravide kvinner må i sin tur overvåke helsen, slik at de overførte sykdommene ikke påvirker den fremtidige babyens tilstand.

Cyst i hjernen hos nyfødte og spedbarn

Når du stiller diagnoser knyttet til formasjonene i hjernen, har foreldrene mange forskjellige spørsmål. Å vite om manifestasjoner av slike sykdommer hos spedbarn er svært viktig. Dette vil bidra til å forhindre livstruende forhold i fremtiden. Mange foreldre er interessert i cyste i hjernen hos nyfødte og spedbarn.

Hva er det

Cyster i hjernen er hulrom. Ikke forveksle dem med svulster, det er helt forskjellige sykdommer. Cysten sier ikke i det hele tatt om tilstedeværelsen av onkologisk patologi hos et barn. Ulike effekter kan føre til utviklingen av denne tilstanden.

I noen tilfeller blir ikke cyster i hjernen detektert gjennom livet. Barnet vokser og mistenker ikke engang at han har noen endringer. I andre situasjoner forårsaker cyster utseendet på ulike symptomer som bringer babyen ubehag og forstyrrer sin helsetilstand. Slike tilfeller krever behandling.

Typisk ligner cysten i utseende en ball. Størrelsen på utdanningen kan være annerledes. Konturcyster - vanlig og jevn. I noen tilfeller avslører undersøkelsen flere formasjoner samtidig. De kan være plassert i betydelig avstand fra hverandre eller tilstøtende.

Vanligvis identifiserer hver tredje av ti barn født, legene cyster i hjernen. De vises på forskjellige steder. I cystens hulrom er en væske. Små størrelser på utdanning, som regel, gir ikke barnet ubehagelige symptomer.

Hvis cysten ikke ligger i nærheten av vitale sentre, er denne utviklingen av sykdommen ikke farlig.

årsaker

Ulike faktorer kan føre til utseendet av cystiske formasjoner i hjernen. I noen tilfeller kan de handle sammen. Lang eller sterk effekt av ulike årsakssymptomer bidrar til utseendet til forskjellige hulrom i hjernen.

De hyppigste årsakene til utseendet deres er:

 • Ulike medfødte patologier. De utvikler seg vanligvis i perioden med intrauterin utvikling. Patologien i utviklingen av sentralnervesystemet bidrar til utviklingen av patologiske forandringer i hjernen. Cyster i dette tilfellet er medfødt.
 • Skader mottatt under arbeidskraft. For stort foster, fødsel av tvillinger bidrar til forekomst av traumatisk hjerneskade hos nyfødte.
 • infeksjon, som oppstår fra moren under graviditeten. Mange virus og bakterier er i stand til å trenge inn i blod-hjernebarrieren. Hjernens cyster i nyfødte leger registreres ofte som en konsekvens av smittsomme sykdommer som oppstod under graviditeten. Viral eller bakteriell meningitt er ofte den primære årsaken til kavitetsdannelse.
 • Blødninger i hjernen. Kan oppstå som følge av ulike årsaker. Ofte fører ulike skader og fall til utviklingen av blødning. Skader på hjernen bidrar til dannelsen av et hulrom fylt med væske, som da blir en cyste.

Effekten av ulike årsaker fører til dannelse av hulrom i hjernen. De kan lokaliseres i ulike avdelinger. For tiden identifiserer leger flere mulige lokaliseringer av hjernens cyster.

Gitt plasseringen av alle hulformasjonene kan deles inn i flere grupper:

 • Ligger på nivået av hypofysen. Normalt er denne delen av hjernen ansvarlig for syntese av elementer som er nødvendige for vekst og utvikling av hormoner. Når en cyste kommer opp i barnet, begynner ulike symptomer. Vanligvis uten symptomer i denne kliniske formen er ikke fullført.
 • lillehjernen. Det kalles også lacunar cysten. Disse typer hulformasjoner formes oftest hos gutter. De er sjeldne. Med en rask sykdomssykdom kan det føre til utseende av ulike motoriske lidelser.

Obligatorisk behandling er nødvendig, da alvorlige komplikasjoner kan oppstå - i form av lammelse eller parese.

 • Ligger ved siden av furuskjertelen. Dette orgel kalles epifysen. Han utfører den endokrine funksjonen i kroppen. Epifysen er godt sirkulerende, spesielt om natten. Krenkelser i hans arbeid fører til brudd på utstrømningen av cerebrospinalvæske, noe som til slutt bidrar til utviklingen av cysten.
 • arachnoidal. Ligger i arachnoid skall. Normalt dekker det hjernen fra utsiden og beskytter den mot ulike skader. Oftest forekommer denne typen cyste som et resultat av traumer eller betennelser i meningene på grunn av smittsomme sykdommer.
 • Dermoid. Avdekket svært sjelden. Er registrert hos barn i det første året av livet. Inne i cysten er ikke en flytende komponent, men rester av embryonale partikler. I noen tilfeller kan du finne rudimentene av tenner og bein, forskjellige elementer av svette og talgkirtler.
 • Vascular plexus cyster. Oppstår i løpet av perioden med intrauterin utvikling. Ofte er disse hulrommene registrert så tidlig som den 28. graviditetsuke. Etter fødselen kan forbli for livet. Vanligvis har barnet ingen negative symptomer, alt går videre uten noen kliniske endringer.
 • Cysts av det mellomliggende seilet. Ligger i en fold av den myke dura materen, som ligger i sonen til den tredje hjertekammeret i hjernen. Detekteres ofte bare ved magnetisk resonansavbildning.
 • pseudo. Inne i hulrommet er cerebrospinalvæsken. Sykdommen går vanligvis asymptomatisk. Barnet endrer ikke sin tilstand av helse og atferd. I noen tilfeller er det flere pseudocytter, som er en konsekvens av polycystose.
 • Hjernehinne. Ligger i subarachnoid-rommet. Ofte oppstår etter ulike traumatiske hjerneskade eller etter en bilulykke. Kan oppstå med ugunstige symptomer. Ved alvorlig sykdom og rask vekst i utdanningen utføres kirurgisk behandling.
 • Cyster i hjernens ventrikel. De befinner seg i cerebrale reservoarer av cerebrospinalvæske. Ofte danner slike cyster i sone i sideventriklene. Rapid vekst av formasjoner fører til utseendet av symptomer på intrakranial hypertensjon.
 • subependymale. De vanligste cyster hos spedbarn. Inne i formasjonene er en cerebrospinalvæske. Kavitetsdannelse oppstår fra blødninger under hjernehylsen og brudd på blodårene. Vanligvis forekommer denne tilstanden med fødselstrauma. Kan være av forskjellige størrelser - fra 5 mm til flere centimeter.
 • Retrotserebellyarnye. Formet i hjernen, ikke utenfor, som mange typer cyster. Dannelsen av hulrommet oppstår som følge av det grå stoffets død. Til utvikling av denne typen cyste kan føre til ulike provoserende årsaker: traumer, infeksjonssykdom, blødning og andre. Slike kavitetsformasjoner går vanligvis ganske tungt og krever behandling.
 • Porentsefalicheskie. Denne tilstanden er ekstremt sjelden i barns praksis. Den er preget av dannelsen av flere hulrom i hjernen - forskjellige størrelser.

symptomer

Manifestasjonen av kliniske tegn er avhengig av den første lokaliseringen av hulformasjonen. Hvis cyster er flere, er de i forskjellige deler av hjernen, da kan babyen ha en rekke symptomer som betydelig kompliserer diagnosen.

De vanligste kliniske manifestasjoner av cystiske formasjoner er:

 • Utseendet på hodepine. Det kan være av forskjellig intensitet: fra mild til uutholdelig. Smertsyndrom er vanligvis maksimalt etter oppvåkning eller aktive spill. Å identifisere dette symptomet hos spedbarn er en vanskelig oppgave. Det er verdt å være oppmerksom på barnets oppførsel, som endrer seg betydelig når det oppstår hodepine.
 • Endring i barnets tilstand. I noen tilfeller blir barnet mer hemmet. Han har døsighet, alvorlige problemer med å sovne. På ungdommen appetitt forverres, blir de tregt på brystet. Noen ganger spiser babyer helt nekte å amme.
 • Størrelse på hovedenhet. Dette skiltet vises ikke alltid. Vanligvis øker hodestørrelsen med utprøvd cystestørrelse. Hvis et barn har slike abnormiteter, er det nødvendig med en ekstra undersøkelse for å utelukke hulrom i hjernen.
 • Sterk pulsering og bulging fontanel. Ofte er dette symptomet det første tegn på tilstedeværelse av hulromdannelse i hjernen, som allerede har ført til intrakranial hypertensjon.
 • Motorforstyrrelser og koordinasjonsforstyrrelser. Vanligvis oppstår disse ubehagelige kliniske tegnene når det er en hulromdannelse i hjernehjernen.
 • Visuelle forstyrrelser. Ofte når man ser på nærliggende objekter i barnet, ser det ut til fordobling. Denne patologiske tilstanden oppstår som et resultat av å klemme den voksende cysten av optisk nerve.
 • Overtredelse av seksuell utvikling. Det oppstår som et resultat av tilstedeværelsen av en cyste i regionen av furuskjertelen. Brudd på produksjon av hormoner fører til et uttalt forsinkelse av barnet fra aldersnormer. I noen tilfeller er det en omvendt situasjon - en for tidlig seksuell modning.
 • Anfall av epileptiske anfall. Denne tilstanden oppstår når en cyste forekommer i hjernehinnene. For å eliminere uønskede symptomer krever utnevnelse av spesiell behandling, og i noen tilfeller - til og med gjennomføring av en kirurgisk prosedyre.

diagnostikk

Å mistenke at en cyste i hjernen hos et nyfødt barn er ganske vanskelig. Ytterligere diagnoser er nødvendig for å etablere en diagnose. Forskningen utføres på anbefaling av en pediatrisk nevrolog. Hvis utviklingen av cysten var preget av traumer eller hjerneskade, bør man gå til råd til nevrokirurgen.

For diagnostisering av hulromformasjoner bruk:

 • Ultralydundersøkelse av hjernen. I nevrologi kalles det også neurosonografi. Denne metoden er ganske trygg og kan brukes til småbarn i de første månedene av livet. Fra undersøkelsen er det ingen smertefulle opplevelser. Det tar 15-25 minutter å bestemme diagnosen.
 • Beregnet tomografi (eller CT). Studien gir en høy strålingsbelastning. Ikke utfør det for screening av cystiske lesjoner. Denne metoden brukes kun i komplekse kliniske tilfeller når diagnosen er vanskelig. Studien gir et komplett bilde av anomaliene og anatomiske defekter som finnes i hjernen.
 • Magnetic resonance imaging (eller MR). Vurderinger etter denne studien er de mest positive. I de fleste tilfeller var det ved hjelp av MR det mulig å fastslå tilstedeværelsen av cystiske lesjoner i hjernen. Metoden er preget av høy oppløsning og tillater vellykket oppdagelse av cyster av til og med den minste størrelsen. I komplekse diagnostiske tilfeller brukes en foreløpig introduksjon av kontrast, som gjør det mulig å etablere diagnosen mer nøyaktig.

effekter

Cyster er vanligvis asymptomatiske og krever ikke intervensjon fra leger. Imidlertid kan det i noen tilfeller med ugunstig lokalisering forekomme komplikasjoner og konsekvenser fra deres tilstedeværelse i hjernen. Neurologer håndterer slike forhold. Med umuligheten av konservativ behandling resort å utføre kirurgiske operasjoner.

Den hyppigste komplikasjonen av hulrom i hjernen (spesielt hos nyfødte barn) er et forsinkelse i fysisk og mental utvikling i fremtiden. I noen tilfeller har barnet visuelle og motoriske (motor) lidelser.

En av komplikasjonene er også medfødt eller oppnådd hørselshemming - på grunn av tilstedeværelsen av en cyste i hjernen.

behandling

Terapiens taktikk er en barns nevrolog - etter å ha avslørt barnets tegn på cystiske lesjoner i hjernen. Vanligvis observeres babyer hos slike leger i løpet av det etterfølgende livet. Regelmessig undersøkelse gjør det mulig å kontrollere veksten og utviklingen av cysten.

Cystiske lesjoner i hjernen kan behandles konservativt og ved hjelp av kirurgiske operasjoner. Valget av terapi forblir hos den behandlende legen. Ingen vil jobbe med en gang. For det første brukes forventet taktikk. Legen vurderer barnets velvære ved hjelp av spesielle diagnostiske metoder. Hvis det ikke er noen brudd på barnets oppførsel, er det ikke nødvendig å utføre operasjonen. Vanligvis blir konservativ behandling redusert til utnevnelse av legemidler som har en symptomatisk effekt.

Med økt intrakranial hypertensjon, er vanndrivende og vaskulære medisiner foreskrevet. De bidrar til å forbedre utstrømningen og sirkulasjonen av cerebrospinalvæske - og dermed normalisere det økte intrakraniale trykket.

Cyst av vaskulær plexus hos en nyfødt

Cysten er en godartet neoplasma, som er en ball lokalisert i et bestemt organ, fylt med væske. En cyste i et nyfødt er et ganske vanlig fenomen som vises mot bakgrunnen av den ennå uformede metabolisme av spedbarnets substans. Neoplasma observeres ofte i ulike deler av hjernen. Den kan lokaliseres både i venstre halvkule, og i hvilken som helst annen del.

Funksjoner av neoplasmer

En cyste i hodet til et nyfødt kan diagnostiseres i livmor. Neoplasmer kan lokaliseres i ulike deler av hjernen og varierer i størrelse. Noen ganger er det flere seler. Som regel, dannet i utero, passerer cyster uavhengig i ni tilfeller ut av ti og krever ikke behandling.

En viss fare er fulle av patologi, diagnostisert etter fødselen av barnet. En slik neoplasma, for eksempel en ventrikulær cyste, er fulle av å klemme visse deler av hjernen i babyen og forstyrre sitt arbeid, som ofte observeres med en stor mengde komprimering. Sykdommen må behandles, og behandlingen begynner allerede fra de første dagene av babyens liv.

Symptomer på å ha en cyste er:

 • hodepine i en baby;
 • forstyrrelse av reaksjon på stimuli;
 • nummenhet og kortvarig lammelse av lemmer;
 • synsforstyrrelse;
 • angst, søvnløshet i en baby.

Symptomene er i stor grad avhengig av lesjonens plassering og størrelse.

Cysten registreres som regel ved hjelp av en ultralydsskanning, som påvirker alle nyfødte i de første timene i livet. Hvis en neoplasma oppdages, er det nødvendig å konsultere en nevrolog. Spesialisten utfører en detaljert undersøkelse som bestemmer lokaliseringen og størrelsen på komprimeringen, og foreskriver deretter behandling. I fremtiden trenger barnet regelmessige undersøkelser (hver 4. uke), noe som vil gi tid til å legge merke til økningen i seglet i størrelse og justere behandlingen.

Symptomer og tegn på godartet neoplasma hos spedbarn

Symptomene på sykdommen er i stor grad avhengig av hvor seglet ligger, og på størrelse. Også, karakteren av cysten spiller en viktig rolle. Symptomer bestemmes av tilleggsfaktorer av komplikasjoner på grunn av neoplasma, som inkluderer suppurasjon på kompakteringsstedet, risikoen for å omdanne en godartet tumor til en malign tumor og tilstedeværelsen av en inflammatorisk prosess.

Det skal bemerkes at cyster av mindre størrelser ofte passerer asymptomatisk. Det er stor sannsynlighet for fullstendig oppløsning av en liten cyste uten behandling. Likevel er det nødvendig å gjennomføre en detaljert undersøkelse (ultralyd, MR) og gjenta det regelmessig, siden formasjonen kan øke i størrelse.

I noen tilfeller provoserer selv en liten cyste utseendet på nevrologiske symptomer, som inkluderer:

 • baby søvnforstyrrelser;
 • tremor av ekstremiteter;
 • øke fontanel i størrelse;
 • muskelspasmer;
 • kramper;
 • psykiske utviklingsforstyrrelser;
 • brudd på reflekser.

Situasjonen forverres av tilstedeværelsen av en inflammatorisk prosess eller suppurasjon. I dette tilfellet blir symptomer på en organisms forgiftning tilsatt, og en økning i kroppstemperatur blir observert.

En økning i cyst i størrelse fører til en mekanisk effekt på hjernen til en liten pasient, noe som øker risikoen for alvorlige komplikasjoner, opp til et slag.

Cyster av liten størrelse er vellykket kurert av medisinering. Kompliserte eller flere store cyster krever kirurgisk inngrep. Med rettidig oppdagelse av problemet og rettidig behandling startet, sykdommen er vellykket herdet og går uten spor.

Årsakene til utseende av svulster

Cystenen er dannet mot bakgrunnen av degenerasjon av hjernevævet og dets påfølgende døende ut. Det er i disse områdene at en tett sfærisk formasjon dannes, fylt med en væske. Blant årsakene til utseendet av hjernecyster hos spedbarn:

 • traumer når de går gjennom fødselskanalen eller i komplisert fødsel;
 • patologi av sentralnervesystemet;
 • sykdommer i hjernen av en betennelsessykdom (encefalitt eller meningitt);
 • virkningen av herpesviruset;
 • oksygen sult av hjernen;
 • mangel på næringsstoffer, provokerende sykdommer i hjernecirkulasjonen.

Under påvirkning av noen negative faktorer, er det mulig å øke den eksisterende cysten, eller dens spredning. Som regel skjer dette mot bakgrunnen av økt intrakranielt trykk i babyen. Også forårsake en økning i størrelsen på neoplasma kan være en hjernerystelse, en hodeskader eller en infeksjon.

Typer av neoplasmer

I de fleste tilfeller må leger håndtere fire typer godartede svulster i hjernen til nyfødte:

 • vaskulær plexus cyste;
 • intracerebral eller subependimal cyste;
 • arachnoid type cyste;
 • oppnådd på grunn av skade, en godartet neoplasma.

Den første typen utvikler seg på grunn av penetrering av herpesviruset i kroppen i nyfødte. Den subendymale eller intracerebrale cysten i et nyfødt utvikles på grunn av mangel på oksygen og påfølgende død av hjernevev.

Arachnoid neoplasmer oppstår mellom hjernen mellomrom. Hvis barnet presses for mye når det går gjennom fødselskanalen, er det risiko for å utvikle en traumatisk cyste. Også denne typen neoplasma kan oppstå på grunn av hjerneblødning eller omvendt, mangel på blodtilførsel til hjernen.

Cyst og virussykdommer

Den vanligste er cyst eller neoplasma av vaskulær plexus hos en nyfødt baby. Dette skjemaet fremkommer på grunn av virkningen av viruset, for eksempel herpes. Sykdommen kan utløses av toxoplasmose.

Ofte er sykdommen dannet selv under graviditet, i første trimester. Nerveendinger i de vaskulære plexusene er ikke tilstede, men de tar en direkte rolle i blodtilførselen til hjernen. Som regel, med den tidlige utviklingen av cyster, løser den seg helt til leveringstidspunktet.

Denne typen neoplasma refererer til safe. Cyster påvirker ikke barnets mentale evner, og heller ikke forårsaker nevrologiske symptomer, barn utvikler seg normalt normalt.

For å bestemme patologien utføres en intrauterin ultralydundersøkelse av fosteret. Oftest er behandling ikke nødvendig, og når nervesystemet utvikler seg i fosteret, oppløser neoplasmer.

Sjelden, men denne typen cyste forekommer hos nyfødte. Til tross for neoplasmens sikkerhet er det nødvendig med detaljert undersøkelse og konstant overvåking av tetningsstørrelsen. Med en økning i cyster, er risikoen for å utvikle sykdommer knyttet til mekanisk klemming i hjernegruppen høy.

Prognosen er som regel gunstig for intrauterin dannelse av sel, og for diagnose av cyster hos nyfødte spedbarn. Riktig behandling gjør at du helt kan kvitte seg med sykdommen, den går uten spor i de første 6-10 månedene av livet.

Intracerebral neoplasma

Den subependymale cysten i et nyfødt utvikles som et resultat av oksygen sult av hjernevev, noe som provoserer døende av visse områder og utviklingen av en cyste i stedet for døde vev.

Denne sykdomsformen bærer ikke en trussel om mental retardasjon eller demens i barnet. Imidlertid forårsaker patologi en rekke alvorlige nevrologiske lidelser. I de fleste tilfeller løser intracerebral utdanning seg selv. Likevel er det nødvendig å nøye overvåke eventuelle endringer i størrelsen på svulsten til den er resorbert.

Ofte foreskriver legene medisiner. Med rettidig startbehandling er det ingen helserisiko og ingen videre livsaktivitet, patologien er fullstendig kurert i løpet av noen få måneder.

Arachnoidal neoplasma

Denne typen sykdom forekommer ikke oftere enn i 5% tilfeller av cysteformasjon hos spedbarn. Denne sykdommen er delt inn i grunnopplæring (medfødt patologi) og sekundær (på grunn av hjernes betennelse).

Patologi forårsaker symptomer på en nevrologisk natur - migrene, søvnforstyrrelser, irritabilitet. Hvis sykdommen er provosert av en inflammatorisk prosess, blir symptomer på symptomer tilsatt - kvalme og oppkast, muligens økning i kroppstemperatur.
Behandling, som regel, operativ. Hvis du ikke griper inn i tid, er risikoen for å utvikle nevrologiske lidelser høy, noe som påvirker resten av babyens liv.

Diagnostikk av patologi

Undersøkelsen utføres av en nevrolog. For dette brukes ultralydsdiagnostiske metoder. Hvis tilstedeværelsen av en godartet svulst bekreftes ved undersøkelsen, blir barnet henvist til konsultasjon til en nevrokirurg, som bestemmer lokaliseringen, størrelsen og typen av neoplasma. For å få et nøyaktig bilde må du måle barnets blodtrykk, samt kontrollere tilstanden til blodkarene ved hjelp av Doppler.

For å fastslå årsaken til komprimering undersøkes også blodet for vedlegg av infeksjon, betennelse eller autoimmun respons av kroppen.

Som regel er den første undersøkelsen av hjernen gjort i utero. Da er ultralydundersøkelse obligatorisk når pasienten når en alder av en måned.

Obligatorisk undersøkelse av hjernen er foreskrevet for prematur spedbarn, samt for kompliserte fødsels- eller medfødte patologier.

Mulige komplikasjoner

Cystenen kan vokse i størrelse uten å forårsake ubehag for barnet. Som et resultat, under puberteten på grunn av hormonell tilpasning, er det stor risiko for en rask økning i svulsten og utviklingen av farlige komplikasjoner, opp til et slag.

Hvis utdanningen ikke behandles, er følgende komplikasjoner mulig:

 • tap av syn og hørsel;
 • problemer med det vestibulære apparatet;
 • svekket koordinering av bevegelser;
 • konvulsiv syndrom;
 • progressiv mental retardasjon.

Tidlig gjenkjenning av patologi og videre behandling gjør det mulig å unngå negative konsekvenser. Som regel, i 99% av tilfellene, kan fjerning av cysten eller medikamentterapi fullstendig kvitte seg med utdanning.

Metoder for behandling

Behandlingsmetoder er avhengig av lokaliseringen, typen og størrelsen på svulsten.

Med patologien til vaskulære plexuser, som ble diagnostisert i utero, er behandling ikke foreskrevet. Det er bare nødvendig å regelmessig overvåke spedbarnets hjerne, men cysten løsner seg selv.

Hvis det er behov for rask fjerning, brukes to metoder: radikal eller palliativ.

Med en radikal metode menes trepanering av skallen og fullstendig fjerning av neoplasma. Operasjonen i seg selv er traumatisk og innebærer alvorlige farer for babyens helse, derfor utøves det bare i unntakstilfeller når andre metoder ikke tillater å fjerne eller kurere cysten.

Under palliativ omsorg menes shunting eller endoskopi. Shunten injiseres i det berørte området, og deretter blir væskefyllingen forseglet. Metoden er ikke farlig som en radikal fjerning, men det kan forårsake ekstra infeksjon i hjernen og forårsake betennelse.

Endoskopi utføres gjennom små hull i skallen (punkteringer). Ved hjelp av et endoskop fjernes innholdet i svulsten vellykket, og deretter fortsetter barnet raskt å gjenopprette. Metoden forårsaker ikke komplikasjoner, men bare hvis utført av en kvalifisert kirurg.

Tidlig appell til en spesialist, nøye overvåkning av utdanningsstaten og, om nødvendig, kirurgisk inngrep, garanterer fullstendig kur av spedbarnet uten noen patologier av mental eller nevrologisk karakter i fremtiden.

Cysten utgjør ikke en umiddelbar fare for barnets senere liv, men bare hvis sykdommen ikke har lov til å kjøre sin kurs.

Les Mer Om Fartøyene