Vascular plexus cyste hos nyfødte

Cysten i vaskulær plexus hos et nyfødt er oftest diagnostisert i løpet av det første år av livet. Muligheten for deteksjon er også bevart under graviditet. Til dette formål utføres ultralyd mellom 24 og 30 uker. I tillegg bør det bemerkes at patologi ikke utgjør en fare for barnets liv i livmor. Oftest oppstår pseudocyst umiddelbart etter fødselen. Det er imidlertid nødvendig å identifisere på forhånd årsakene til dannelsen. På grunn av dette vil sannsynligheten for negativ patologi bli minimert.

Egenskaper av sykdommen

Vascular plexus cyster refereres til godartede formasjoner. De er preget av tilstedeværelsen av klare konturer. Inne er det en liten mengde væske. Ifølge statistiske data forekommer denne patologen hos 3% av gravide kvinner. I dette tilfellet foregår føtalet i normal modus.

Hvis opplæringen løser seg selv, blir den klassifisert som pseudocytter. Ofte er de vaskulære plexusene plassert i hjernen. Ved 28 uker forsvinner de uten ekstra inngrep. Det skal bemerkes at fosteret begynner å utvikle et nervesystem i løpet av denne perioden. Selv om utdanningen fortsatt er synlig på tidspunktet for ultralyd, kan dette på ingen måte påvirke fostrets dannelse negativt.

For en baby er det et kriterium hvor det er mulig å fikse tidlig dannelse av CNS - plexus av fartøyene. De er karakteristiske for hjernens venstre og høyre hjerter. Fartøy i dette tilfellet begynner å forsyne hjernens hode med den nødvendige mengden blod. Han mottar mat for videre vekst og utvikling.

Cysten, som befinner seg i regionen av cerebral plexus, er preget av følgende egenskaper:

 • Nesten ingen skade på krummens helse.
 • Ikke forverre forløpet av andre patologier.
 • Ikke påvirker noe på et system av indre organer.
 • Ikke preget av aktiv vekst eller størrelsesendring.

Utdannelse kan ikke alvorlig skade et barns liv eller helse. Cysten berører ikke engang de vitale delene av hjernen. Imidlertid, i nærvær av noen sammenhengende patologier, øker risikoen for en signifikant forverring i den totale helsen til krummen.

Hvorfor dannes cysterne i hjernen?

Det er ingen presis forklaring på denne manifestasjonen. Forskere foreslår at situasjonen oppstår mot bakgrunnen av den genetiske mutasjonen til en bestemt celle.

Sykdommen til høyre eller venstre vaskulær plexus er ikke forskjellig på noen måte. Cyster kan ikke føre til utseende av anomalier. I tillegg bør det bemerkes at utdanning er en konsekvens av den negative effekten og forekomsten av patologier i intrauterin utvikling.

Moderne diagnosemetoder kan avsløre cysten mellom 14 og 22 uker med fosterutvikling. Utdannelse er helt trygg for barnet og forårsaker ikke avvik i mental utvikling. I fremtiden vil barna ikke være forskjellige fra sine jevnaldrende.

Bare i sjeldne tilfeller kan utdanning finnes hos nyfødte barn. I dette tilfellet er de registrert. Legen må kontinuerlig overvåke endringer i størrelsen på cysten. Patologi manifesterer seg i tilfellet hvis en kvinne under svangerskapet led en alvorlig smittsom sykdom. Dette mønsteret observeres i tilfelle av herpes eller toxoplasmose. Sykdommer tjener som et stimulus for dannelsen av seler av denne typen. En toksisose kan også spille en negativ rolle på sent sikt.

Metoder for diagnose og hoved tegn på cyster

Det moderne utstyret bidrar til å finne segl i hjernen hos nyfødte. For dette blir ultralyd og nevrononografi aktivt brukt. WHO insisterer på å gjennomføre en undersøkelse av denne typen for alle barn under ett år. På grunn av dette vil det være mulig å minimere sannsynligheten for nevrologiske sykdommer i fremtiden.

Neurosonografi er obligatorisk i følgende tilfeller:

 • Under arbeidet ble barnet alvorlig skadet.
 • Når fosteret ble født, økte risikoen for infeksjon.
 • Barnet led av oksygen sult.
 • Kvinnen hadde en svært vanskelig graviditet.
 • Mamma lider av kroniske sykdommer.
 • I løpet av svangerskapet led kvinnen av økt stress på kroppen.
 • Det nyfødte har blitt diagnostisert med abnormiteter som ofte er forbundet med cyster.
 • En anomali ble diagnostisert i skallen.

Ifølge statistikken kan cysten til venstre og høyre vaskulær plexus både reflektere over utviklingen av babyen og være helt usynlig. Derfor bør et barn med utdanning bli registrert hos en nevrolog.

Typer utdanning og deres egenskaper

Et maske av kar i hjernen brukes til å produsere cerebrospinalvæske. Det er nødvendig å gi hjernen næringsstoffer som brukes til å fungere. Cystene blir igjen dannet i den perioden når veksten blir impetuøs. Som et resultat dannes et lite hulrom. Den er fylt med en spesiell væske. Derfor er forekomsten av cyster hos nyfødte en diagnose som ofte legges til dem. Dette er en spesifikk funksjon som trenger konstant overvåking. For den behandlende legen er dynamikken i utviklingen av prosessen viktig. Som regel elimineres patologi uten medisinsk inngrep opp til ett år.

Egenskaper av cysten i venstre plexus

Neoplasma til venstre oppstår hvis kvinnene led i en alvorlig smittsom sykdom i svangerskapet. Patologi kan også forekomme ved alvorlig graviditet. Cystenen ligger nær blodkarene. Utdanning forlater alene og krever ikke gjennomføring av terapeutiske tiltak. Det er ikke farlig og kan ikke skade kroppens krummer. Barnets kropp vokser og utvikler seg, slik at cystene går bort i denne perioden.

Cystisk utdanning på høyre side

Patologi kan detekteres ikke bare i fosteret, men også i det nyfødte barnet. Saker om å diagnostisere en sykdom hos en voksen ble registrert. Cysten manifesteres ikke på noen måte, derfor mistenker personen ikke en gang om det. Utdanning kan ikke påvirke menneskets livs natur. Hans psykosomatiske tilstand forblir normal.

Cystdannelse på begge sider

Tilstedeværelsen av slike formasjoner kan ikke negativt påvirke en persons generelle trivsel. Imidlertid kan situasjonen forverres på grunn av ytterligere involvering av den laterale delen av ventrikkelen. Cysten vil passere uavhengig under oppveksten av barnet. Bilaterale formasjoner kan vises selv i en voksen. Oftest er situasjonen observert i tilfelle av dårlig graviditet. Cystenen kan også være en komplikasjon fra andre patologier.

Vaskulær plexus finnes i høyre lateral ventrikel. De har uttalt kanter. På grunn av cyster, er funksjonen av cerebrospinalvæsken svekket. Med tiden kan man også oppdage en økning i mellomrommet mellom cellene.

Komplikasjoner og konsekvenser av sykdommen

I nærvær av ekkolineser bør en spesialist nøye undersøke en kvinne under graviditet. Cysten er ikke farlig for utviklingen av barnet, men kan føre til utvikling av kromosomale patologier.

Selv om alle andre analyser er gode, viser utdanning i seg selv tilstedeværelsen av negative prosesser i embryoen. Det er nødvendig å helt utelukke muligheten for uregelmessigheter i den genetiske koden. For dette formål er passasjen av amniocentese foreskrevet. Analyse krever å ta en liten mengde amniotisk væske fra en kvinne.

Kun i sjeldne tilfeller klarer leger å diagnostisere Downs syndromer eller Edwards syndromer.

Det er imidlertid ikke nødvendig å være opprørt, fordi pseudocytter er oftest dannet i helt friske barn.

Funksjonene i undersøkelsen

Cysten i karene regnes ikke som et tydelig tegn på noen patologi. Men med sin tilstedeværelse øker risikoen for forekomst flere ganger.

Cystisk utdanning bør undersøkes nøye ved hjelp av moderne enheter og metoder. Til dags dato er følgende diagnostiske alternativer svært populære i dette området:

 • Ultralyd hjelper til med å sjekke krummene i livmoren. Takket være denne cysten kan identifiseres på et tidlig stadium av utviklingen.
 • Hvis risikoen for å utvikle trisomi er 18, er det tilrådelig å i tillegg arrangere en biopsi av moderkagen.
 • Amniocentesis er en prosedyre som utføres før den 22. uken av svangerskapet og har en høy grad av nøyaktighet. For analyse bør en av cellene i embryoens hud tas.
 • Hvis barnet allerede har gått ett år, er det tilrådelig å gjennomføre en nevrokonfonografi. Takket være henne kan hun identifisere cyster i begge hjernehalvhjernene.
 • MR er ikke brukt hos barn. Teknikken lar deg oppdage nevrologiske abnormiteter som oppstår mot bakgrunnen av cystiske lesjoner.

Nøkkelbehandlinger

Cystebehandling er oftest ikke gjort, fordi kroppen selv kan takle det. Imidlertid finnes det en rekke resepter som gjør at behandlingen av narkotikabehandling er en obligatorisk tiltak. Takket være dette er det mulig å oppnå en raskere resorpsjon av cysten.

I nevrologi er følgende grupper av stoffer svært populære:

 • I tilstedeværelsen av brudd i blodsirkulasjonen i hjernen, anbefales det å bruke Cavinton.
 • Cinnarizine - et stoff som har en fruktbar effekt på kardiovaskulærsystemet. Det bestått kurset er garantert å bli kvitt patologiske formasjoner og vil bringe arbeidet til indre organer tilbake til det normale.

Medikamentterapi utføres kun i de to tilfellene som er beskrevet ovenfor. Ellers bør cysten overvåkes ved ultralyd. Barnet skal gjennomgå denne undersøkelsen minst en gang hver tredje måned. Terapeutiske tiltak brukes i tilfelle aktiv vekstdynamikk.

I nærvær av cystisk opplæring hos spedbarn, er det ingen fare for helse eller videre mental utvikling. Ofte forsvinner cysten seg, uten bruk av medisiner. Foreldre bør ta kontroll over sin størrelse og gjennomgå regelmessig alle nødvendige undersøkelser. Hvis de er til stede, øker risikoen for genetiske mutasjoner, slik at leger bør helt utelukke andre patologier som kan ha en negativ innvirkning på dette.

Cyster av vaskulære plexuser av hjernen i en nyfødt baby

Cysten i vaskulær plexus i fosteret er vanligvis påvist i den sjette til syvende graviditetsmåneden. Mange gravide kvinner etter å ha fått slutt på ultralyd begynner å bekymre seg og bekymre seg for barnet.

I mellomtiden er dette fenomenet som dannes under fostrets utvikling i moderens liv, ikke farlig. Etter en tid forsvinner plexus som regel og skader ikke helsen til den fremtidige babyen.

Det er også viktig å skille og ikke forveksle cysten i vaskulær plexus med en vaskulær opprinnelse som oppstår i hjernen på grunn av et slag, en aneurisme eller en smittsom sykdom.

Hva er den vaskulære plexuscysten

Vaskulære plexuser er det aller første systemet som begynner å danne etter den sjette uken av graviditeten. Nerveceller er ikke en del av deres sammensetning, men den vaskulære plexus har en direkte effekt på dannelsen av nervevev i hjernen. Dannelsen av de vaskulære plexusene signalerer en gunstig utvikling av hjernens to halvdeler.

Cysten i vaskulær plexus under utviklingen av fosteret er funnet i tre prosent av tilfellene blant alle gravide kvinner. Oppdag cysten oftest mellom 14 og 22 uker.

En slik neoplasm løses vanligvis etter den 28. uken av graviditeten, for på dette tidspunkt begynner babyens hjerne å utvikle seg og dets funksjoner stabiliseres. Men hvis dette ikke skjer i lang tid, mens graviditet varer, vær ikke redd. Cysten utgjør ingen fare for fosteret og den fremtidige babyen hvis den blir etter fødselen.

I noen tilfeller er det en økning i flere formasjoner, som heller ikke er skadelig for barnet. Generelt påvirker cystene i vaskulær plexus ikke hjernens funksjon, fører ikke til noen avvik i utviklingen og krever ikke terapeutisk og kirurgisk inngrep. Men hvis dette er en cystisk-gliotisk forandring i hjernen, er det ekstremt farlig å forlate dem uten oppmerksomhet.

Cyste choroid plexus er et sirkulært hulrom fylt med væsken i den region av hjernen, og er dannet på grunn av opphopning av cerebrospinal væske i hulrommet plexus, som forsyner hjernen og ryggmargen foster.

Vaskulære plexuser er tidlige tegn på dannelsen av sentralnervesystemet i fremtidens baby, og plexus refererer også til høyre og venstre halvkule.

Årsakene til væskeakkumulering er vanligvis ikke bestemt, da dette ikke skader fostrets helse. I form av utdanning ligner en cyste, så i resultatene av ultralyd leger bruker et lignende medisinsk navn. Legene forklarer i sin tur for kvinner at det ikke er nødvendig å bekymre seg, siden cysten ikke påvirker kroppens funksjonalitet, vil det ikke skade det fremtidige barnet og hans velvære.

Er dannelsen av cyster forbundet med tilstedeværelsen av noen patologier

Mange medisinske kilder indikerer eksistensen av en viss forbindelse mellom dannelsen av vaskuluscystus og de medfødte patologier forårsaket av genetiske mutasjoner. Det er indikert at plasseringen av cysten ikke betyr noe.

Det er imidlertid viktig å forstå at cysten ikke er en provoker for unormal utvikling. Omvendt fører brudd på fosteret til utseendet på en vaskulær cyste. I denne forbindelse er forbindelsen med tilstedeværelsen av patologier kun i nærvær av vaskulære plexuscyster. Hovedrollen spilles ikke av cysten, men av de eksisterende avvikene.

Ved dannelse av cyster i fosteret som et resultat av genetiske defekter som fører til trisomy 18 eller Edwards syndrom som består i nondisjunction 18 par, og tilsette til den en ekstra kromosom, noe som resulterer i en genotype embryoet har 47 kromosomer. Når det gjelder trisomi 21 eller Downs sykdom, har denne sykdommen praktisk talt ingen effekt på dannelsen av den vaskulære plexuscysten.

Dermed kan det konkluderes at cyster i vaskulær plexus:

 • Bærer ingen fare;
 • Har ingen rolle;
 • Påvirker ikke vitale prosesser;
 • Ikke vokser og degenererer ikke.

Kvinner seg barn i mors liv, bør være fullt klar over slike svulster, å ikke være redd, ikke få panikk og ikke forveksles med andre svulster, som er skadelig for helsen til fremtidige barn.

Hvis det oppdages en vaskulær cyste hos et foster sent i svangerskapet eller hos en nyfødt baby, bør det tas særlig hensyn til helsetilstanden til en kvinne eller et barn. Ofte dannes cystisk dannelse på grunn av tilstedeværelsen av enhver infeksjon i moren. Som regel detekteres herpesviruset og cytomegaloviruset. I denne forbindelse. Det er nødvendig å vite hva herpes er, den grunnleggende informasjonen om viruset er på vår nettside.

Senere er dannelsen av den vaskulære plexuscysten på grunn av infeksjon av barnet ved fødselen fra den smittede moren. Som følge av dette utvikler et nyfødt barn ofte cystiske neoplasmer i regionen av den frontale og tidlige regionen. En lignende slags cyste, dannet på grunn av vevnekrose, kalles Ramolytic. På grunn av viral aktivitet av herpes eller CMV forekommer nekrose av nervevevet.

Hvor sent en cyste er farlig for helsen

For å finne ut hvor mye cystisk neoplasma er farlig, oppdages årsakene til cysteformasjon, dens plassering og dimensjoner. For å oppdage typen av viruset utføres PCR-diagnostikk, hvoretter legen foreskriver en behandlings- og observasjonsplan.

For observasjon og forebygging er ultralydundersøkelse av hjernen tildelt - neurosonografi, når barnet er tre måneder, seks måneder og ett år gammelt. Spesielt er denne ultralyden utført hos premature spedbarn, småbarn som er traumatisert ved fødsel eller hypoksi, og for store eller små barn.

Nødvendigvis er neurosonografi påvirket av nyfødte som har en ikke-standardisert form av hode eller ansiktsstruktur, mangler og avvik i utviklingen av organer.

Neurosonography er en enkel og sikker prosedyre for en babystudie. Studien utføres gjennom den fremre fontanelle, når beinene på skallen ennå ikke er overgrodde, siden ultralydbølgen ikke klarer å passere gjennom den tette bein i skallen. Derfor utføres forskningen på et tidlig stadium av utviklingen, når fontanelen fortsatt er åpen. Når man undersøker andre områder av hjernen, gjennomføres studien gjennom occipital, posterolateral og temporal fontanel.

Selv om det er en virussykdom, er cysten hos nyfødte ikke farlig. Neoplasma forsvinner ofte etter flere måneder og vises ikke lenger. Imidlertid bør informasjon om hva en cyste i hjernen til et nyfødt være tilgjengelig for foreldrene.

Med andre ord er hovedårsakene til dannelsen av hjernecyster:

 • Smittsomme sykdommer;
 • Skader ved fødselen;
 • mini-slag;

Hemorragiske slag, når det på grunn av skade på arterielle blodkar dannes et hematom, hvor cysten dannes;

 • Iskemiske slag, når cysten dannes som et resultat av vevnekrose;
 • Aneurismer.
 • Tegn og behandling av cysten i hjernen

Hvis cysten er dannet som følge av slag, hematomer eller aneurysmer, forblir det oftest ubemerket gjennom livet og er det ikke skadelig for barnets helse. Konsekvenser av uønsket natur kan ha neoplasmer, som dukket opp på grunn av virusets nederlag.

Symptomer på en cyste dannet på grunn av virusets aktivitet:

 • Økt tone hos nyfødte;
 • Fornemmelse av hovedforstyrrelser;
 • Krenkelser av visuelle eller auditive funksjoner;
 • Krenkelser av koordinering av bevegelser;
 • Epileptiske anfall.

Ovennevnte symptomer kan oppstå når den cystlignende neoplasmen ligger ved siden av vitale sentraler i nervesystemet og forstyrrer aktiviteten, begynner å øke i størrelse og klemme nabostaten. Ofte utføres ikke behandling av hjernens cyste, så vel som cyster i vaskulær plexus.

I mellomtiden er det nødvendig å eliminere årsakene som fører til utvikling av smertefulle opplevelser og lidelser i kroppen. Når en virusinfeksjon oppdages, er riktig behandling foreskrevet for eliminering av viruset.

I tilfelle når barnet lider av epileptiske anfall, er spesielle antikonvulsiva foreskrevet. Med alvorlige konsekvenser tas alle nødvendige tiltak for å eliminere sykdomsfokus.

I milde tilfeller, når barnet klager over hodepine, svimmelhet, klemmer på hodet, foreskriver legen medisiner som forbedrer blodtilførselen til hjernen og normaliserer barnets velvære.

Disse stoffene inkluderer Cavinton og Cinnarizine. Cinnarizine påvirker karene og kardiovaskulærsystemet, og hjelper kroppen å gjenopprette og cyst. Cavinton brukes til sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen.

Medisinene tolereres godt og forårsaker ikke alvorlige bivirkninger. Før du begynner å ta medisiner, må du alltid konsultere lege.

Forebyggende tiltak mot cystdannelse er ganske enkelt. Det er nødvendig å nøye overvåke barnets helse, opprettholde immunitet, unngå hypotermi og infeksjonsfokus. Det bør også legges vekt på tilstanden til fartøyene, for å unngå faktorer som påvirker kardiovaskulærsystemets funksjon.

Spesielt gunstig lys fysisk belastning. Gravide kvinner må i sin tur overvåke helsen, slik at de overførte sykdommene ikke påvirker den fremtidige babyens tilstand.

Er den vaskulære plexuscysten dårlig for en nyfødt?

1. Årsaker 2. Hva er forskjellen mellom en cyste og en pseudocyst? 3. Hva er en pendemisk pseudocyst? 4. Signal til foreldrene 5. Hva skal man gjøre hvis cysten oppdages i barndom? 6. Mater siden - til høyre eller til venstre? 7. Den koroidale cysten

I det overveldende flertallet av tilfellene er sykehuset i det vaskulære plexus et uhell, siden det ikke manifesterer seg på noen måte. Ofte forsvinner denne cysten spontant ved slutten av det første år av livet. Når det oppdages, bør barnet inspiseres jevnlig med intervaller på 3 måneder før de fyller 1 år.

Tilstedeværelsen av vaskulære plexuscyster i fosteret kan tjene som et bevis for at under graviditeten de faktorer som førte til brudd på embryogenesen, virket.

årsaker

I prosessen med embryogenese foregår dannelsen av kar for dannelsen av stoffet i hjernen, dannelsen av nevroner. Det vaskulære plexus er lokalisert i hjernens ventrikler, dets funksjon er produksjon av cerebrospinalvæske eller CSF. Den er dannet fra vevene til pia materen, inneholder kar og nerveender som overfører informasjon.

Plexus er dannet som følger: Hjerteblærens vegg i stedet for fremtidig ventrikel beholder en enkeltlagsstruktur som ikke skiller seg i nervevev. Utenfor er det tilstøtende av en rik hjerne-vascular konvolutt. Gradvis bøyer den og trenger inn i fortauet av hjerneblæren. De vokser sammen og danner mange nye fartøyer, hvorfra plexus er dannet.

Vaskulær plexus i fosteret dannes i en periode på 18-19 uker. Det er i denne perioden når du utfører ultralyd, at de første tegnene på cyster kan bli funnet som ser ut som ekko-negative formasjoner. Ofte i perioden fra 20 til 24 uker, når det er aktiv dannelse av hjernen, reduseres størrelsen på cysten, og den forsvinner helt.

Utvikling av fosteret er kontinuerlig, det er en konstant differensiering av organer og vev. Men hvis noe går "galt", blir "mangel på byggemateriale" erstattet av en cyste. Erstatning er midlertidig - barnet blir født, og i løpet av det første år av livet vil de nødvendige strukturelle enhetene oppstå.

Alt du trenger fra foreldre og leger er å kontrollere utviklingsprosessen og skape de optimale vekstforholdene for babyen. Du trenger bare bekymre deg hvis cysten øker i størrelse, heller enn reduserer.

Hva er forskjellen mellom en cyste og en pseudocyst?

Innebygd leger bruker disse konseptene som synonymer. Forskjeller eksisterer faktisk, men de er morfologiske, refererer til strukturen og har liten effekt på utfallet.

Den cyste og pseudocyst er hulrom fylt med væske, i hjernen - med brennevin. Inne i cysten er det en bekledning av epitelet, men inne i pseudocystene - nei. Registrere denne forskjellen kan bare være på høy presisjon utstyr med meget høy oppløsning, som er utstyrt med store medisinske sentre. Når man refererer til en cyste eller pseudocyst, mener leger at det er hulrom i hjernen.

Så, pseudocyst av hjernen hos nyfødte trenger ikke separat behandling - det er en liten boble med væske inne. Slike barn bør observeres i dynamikken til en nevrolog.

Hva er en subependymal pseudocyst?

Det er flere ventrikler i hjernen. Dette hulrommet er for sirkulasjonen av cerebrospinalvæsken. Alkohol i dem samles og bader hjernen. Ependima er en tynn membran som leder ventriklene og spinalkanalen fra innsiden. Celler som danner ependyma refererer til nevrologi eller hjelpende nerveceller som utfører en støttende og trofisk funksjon for det nervøse vevet.

Signal til foreldrene

Statistikk viser at vaskulære plexuscyster er dannet i 1-2% av tilfellene. Spontan resorpsjon oppstår ved den 24. uke i 90% tilfeller. Deres størrelse anses liten til 5 mm.

Genetikk refererer til disse formasjonene til "myke" markører av kromosomale abnormiteter. Dette betyr at barnet kan ha en arvelig kromosomal utviklingsavvik, men ikke nødvendigvis. En mer forsiktig og grundig studie er nødvendig, ved hjelp av metoder for genetisk og molekylær diagnostikk.

Ved påvisning av andre abnormiteter i utviklingen er det tilrådelig å utføre amniocentese - punktering fostervann med etterfølgende studie av kromosomsettet. Konsekvensene av kromosomale abnormiteter er uhelbredelige arvelige sykdommer, og foreldre bør være oppmerksomme på dette.

Hva om cysten er funnet i barndom?

I utgangspunktet, for å observere at patologien ikke forstyrrer utviklingen av barnet. Et skadet subendymalt område indikerer at barnet led intraperitone flere episoder av hypoksi, eller var infisert.

Også kan cysten erstatte blødningsstedet i ventrikulærveggen. En ganske vanlig årsak er herpesviruset, det regnes som en av årsakene til dannelsen av hjernecyster. Årsaken til hjerneskade er alvorlig fødsel. Det viktigste - babyen bør ikke øke størrelsen på cysten og forstyrre utviklingen.

Følg størrelsen på cysten med ultralyd, som gjøres på 3, 6, 9 og 12 måneder. Vanligvis i løpet av året, ofte før, forsvinner cysten. Oppfølging er også nødvendig for utviklingsperioden og barnets generelle tilstand. Den minste forsinkelsen krever hjelp og korreksjon.

Angst bør føre til følgende klager, noe som indikerer en økning i intrakranielt trykk, spesielt hvis de oppstod for første gang:

 • konstant gråt og gråt;
 • generell økt irritabilitet
 • oppkast;
 • nektet å spise
 • kramper angrep.

Slike forhold er sjeldne, men foreldrenes bevissthet er garantien for at barnet skal vokse seg sunt. En økning i cysten endrer umiddelbart barnets oppførsel.

Betyr det til høyre eller til venstre?

Praktisk nei. Cyste av høyre vaskulære plexus er like farlig som formasjonen til venstre. I halvparten av alle tilfeller av diagnose var cyster bilaterale. Dette gjelder spesielt for formasjonene som finnes i fosteret. Det er tidspunkter når cerebrospinalvæsken allerede er blitt utviklet, og veksten av ventrikkelen bare "ikke holder tritt." Deretter er cerebrospinalvæsken blokkert midt i karene, som kan representere en cyste. Slike hulrom kan noen ganger bevare seg til en voksen stat uten å forråde seg selv. Likvor, i kontakt med villi plexus, har mulighet til å utveksle stoffer.

Asymptomatiske cyster, spesielt de som er funnet ved et uhell, krever ikke behandling. De har ingen innflytelse på nervesystemet, motoren eller mentalfunksjonen.

Choroidal cyste

Dette er den eneste formasjonen av denne typen som krever kirurgisk behandling. Den choroidale plexus befinner seg under en stor fontanel, og dets cyste tillater ikke fontanelen å lukke i rett tid. I Normalt bør den komplette lukningen av fontanel oppstå ved slutten av det første år av livet. Dette er fristen, for mange barn stenger det i halvåret. Barnet med brudd på termanavslutning av fontanel sendes til ultralydundersøkelsen, hvor alt er funnet.

Choroidale cyster oppløses spontant i mindre enn halvparten av tilfellene. Størrelsen på denne cysten er alltid solid, og babyen lider av overflødig volum inne i skallen.

Samtidig kan et barn forstyrres:

 • ufrivillig jerking av håndtak og ben;
 • konvulsive reaksjoner på ethvert brudd på regimet eller forkjølelsen;
 • vedvarende døsighet eller irritabilitet;
 • brudd på koordinering av bevegelser;
 • hodepine;
 • synshemming.

Den store fontanelen utbukker, presser på den, øker barnets angst dramatisk eller kan forårsake anfall.

Fjerning utføres etter fullstendig grundig ultralyddiagnose (neurosonografi), MR. De er engasjert i fjerning av barns nevrokirurger. Diagnosen av en choroid cyste er ikke en setning. Med rettidig tilgang til hjelp, kan kirurgi helt helbrede babyen.

Cyst hos spedbarn

Cystisk svulster er i dag ansett som ganske vanlig patologi nyfødte, spedbarn og barn i første leveår med ulik lokalisering - en cyste i hjernen, testikler og sædlederen, dermoidcyste, polycystisk nyresykdom og cyster på eggstokkene i milten og andre organer. Men oftest diagnostisert cystisk hjernedannelse.

Cyst i hjernen hos spedbarn

Cyst i hjernen er ofte funnet hos spedbarn. Utseendet av disse typer av godartede tumorer som skyldes feil legging og differensiering av vev i nervesystemet, cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser eller anoksi neuroner i sentralnervesystemet in utero. Ofte løser cyster seg selv før barnets fødsel eller i det første året av sitt liv. Identifisere disse patologiske enheter utføres ved hjelp av ultralyd, så hvis du har mistanke om tilstedeværelse av cyster nyfødte gjennomgår diagnose i nyfødtperioden eller i de første månedene av livet.

De fleste typer cyster har ikke en negativ effekt på hjernens aktivitet og psyko-emosjonell utvikling av babyen, men med en viss lokalisering av svulsten kan barnet vise forskjellige patologiske symptomer av nevrologisk karakter:

 • hodepine som manifesterer seg i form av et barns angst, et urimelig eller monotont skrik, søvnforstyrrelser;
 • sløvhet, adynami
 • problemer med visjon;
 • hørselshemmede.

Etter å bestemme tilstedeværelsen av unormal vekst (ultralyd, CT, MRI), er det nødvendig å se en spesialist for en fullstendig undersøkelse av målet - diagnose av tumorer som bestemmer dens lokalisering, struktur og andre indikatorer som gjør det mulig å bestemme passende behandling. Babyer med en cyste, uavhengig av type behandling, utføres hver måned en ultralydsskanning for å kontrollere størrelsen på svulsten.

Symptomer på hjernens cyste hos spedbarn

Hjernens cyste er et hulrom som er fylt med væske, lokalisert i ulike deler av hjernen. Tegn på cyste hos nyfødte avhenger av lokalisering, type og omfang av svulsten, samt utvikling av komplikasjoner:

 • pussdannelse;
 • ondartet degenerasjon av tumorceller
 • inflammatoriske prosesser.

Cyster av liten størrelse kan være asymptomatiske, men det er flere nevrologiske tegn som kan indikere tilstedeværelse av en cyste i hjernen:

 • vedvarende hodepine, som manifesteres i form av angst og gråt av barnet;
 • krenkelse av koordinering av bevegelser med forsinkelse av nevrologiske reaksjoner;
 • tremor av ekstremiteter;
 • bulging fontanel;
 • brudd på følsomhet i lemmer (lav følsomhet av barnet til smerte);
 • hypo - eller hypertonus av en muskel eller en bestemt gruppe muskler;
 • hørsel og synshemming
 • Konstant oppkast og oppkast syndrom;
 • ulike typer søvnforstyrrelser;
 • forsinkelse i barnets mentale utvikling;
 • konvulsivt syndrom.

I 90% av tilfellene forsvinner hjernens cyster på egenhånd. Men med dannelsen av en cyste etter fødselen eller med den aktive veksten av medfødte cyster, er kirurgisk inngrep nødvendig, noe som avhenger av lokalisering og symptomer på neoplasma. Spesiell fare for babyens helse og liv er cyster som er store - de kan endre sin plassering, klemme det omkringliggende vevet betydelig og ha en mekanisk effekt på hjernens vev og strukturer. Som følge av dette utvikler barnet kramper som senker sin psyko-emosjonelle utvikling, og i noen tilfeller fører til utvikling av hemorragiske slag. Med den tidlige diagnosen og gjennomføringen av tilstrekkelig terapi (medisinsk eller kirurgisk inngrep) hos nesten alle nyfødte og spedbarn, er prognosen for cysten positiv.

Etiologiske faktorer for utvikling av cyster i hjernen til spedbarn

Årsakene til dannelse av cyster nervesystemet hos den nyfødte, i de fleste tilfeller forbundet med mekanismene for dens dannelse og forskjellige patologiske forhold (virus, toksiner, medikamenter) som virker på den føtale hjernecellene i livmoren, har stor betydning for en genetisk predisposisjon for tilsynekomst av tumorer.

Til dato er de vanligste typene av neonatale svulster:

1) cyste av vaskulær plexus, som fremkommer i forbindelse med infeksjon av fosteret med herpesviruset, krever kirurgisk behandling;

2) subependimal (intracerebral) cyste utvikles som følge av oksygen sult av hjernevæv, som er årsaken til neurons død, og i sin posisjon dannes en cystisk neoplasma. Denne typen cyste uten rettidig kirurgisk inngrep kan forårsake signifikante brudd på utviklingen av barnet (mental retardasjon, taleforsinkelse, synshemming, vestibulære lidelser);

3) arachnoid cyste - denne typen svulst er plassert mellom hjernen mellomrom og kan utvikle seg i hvilken som helst del av føtale hjernen. Behandling av arachnoidcysten utføres ved hjelp av forskjellige metoder for kirurgisk inngrep (endoskopisk kirurgi, trepanering av kraniet eller skakoperasjonen). I fravær av kirurgisk inngrep utvikler barnet signifikante forstyrrelser i den psyko-neurologiske sfæren;

4) traumatisk (ervervet) cyste - er dannet som et resultat av fødselstrauma, klemming eller blåmerker under fødsel, med utvikling av intrakranial blødning og fremmer utviklingen av ulike typer hjernesvulster.

Cyst av vaskulær plexus hos en nyfødt

Cyste i choroid plexus hos spedbarn og barn - patologisk svulst, som vises i livmoren på grunn av cystisk vekst av hjernen fartøy som følge av den negative virkningen av patogener intrauterine infeksjoner (ofte når infisert med herpes virus eller toksoplasmose) samtidig bærer et barn. Vaskulære plexus er strukturer som ikke har nerveender og spille en stor rolle i hjernens blodtilførsel og dens modning, og deres aktiv utvikling begynner med den sjette uken av babyen. Med tidlig infeksjon av barnet og dannelse av cyster av choroid plexus disse formasjonene ofte løse på egen hånd før 25-38 uker av svangerskapet - eksperter tilskriver dette til sterk vekst og utvikling av nervesystemet hos fosteret. Også disse neoplasmene påvirker ikke utviklingen av barnet. Cyster choroid plexus for mellomstore og store størrelser er bestemt ved hjelp av ultralyd ved 17-20 ukers fosterutvikling. Men disse unormal vekst av cerebrale vaskulære pleksus kan forekomme i den nyfødte etter fødselen med massiv infeksjon av fosteret ved slutten av svangerskapet eller under arbeid med gradvis innføring av den intrauterine infeksjoner. Cyste vaskulære pleksus hos spedbarn referert til som "myke markører", som er helt ufarlig og ikke påvirker funksjonen, og utvikling av hjernen, men kan øke muligheten for utvikling av andre sykdommer eller lidelser forårsake funksjonssystemer. I de fleste tilfeller passerer disse neoplasmene etter det første året av barnets liv uten spor.

I forbindelse med risikoen for å utvikle ulike sykdommer i andre organer - ved etablering av diagnosen "cystene i vaskulære plexusene" er obligatorisk ultralydsovervåking av nærvær, lokalisering og tilhørende patologier nødvendig. Barnet blir revurdert ved tre måneders alder, deretter på seks måneder og i en alder av ett år. I fravær av positiv dynamikk for uavhengig resorption av cyster, tar den behandlende legen på grunnlag av resultatene av forskning og utvikling av barnet en beslutning om videre overvåking eller behandling av barnet individuelt.

Subependymal cyste i hjernen hos en nyfødt

Subependymal cyste betraktet som et alvorlig patologi som er dannet i hjernens vev fra nyfødte eller på grunn av betydelig anoksi av hjernevev eller blødning som resulterer i hjerneventriklene på fødselsskader. Ofte denne type cystisk svulster løse på egen hånd, men trenger noen obligatoriske kontroller (cerebral ultralyd) og spesialbehandling.

I de fleste tilfeller øker denne typen cyste ikke i størrelse og påvirker ikke utviklingen av babyen. Men med en stor størrelse subependimalnoy cyste kan forårsake et skifte i hjernevævet, noe som fører til fremveksten og utviklingen av nevrologiske symptomer, som krever umiddelbar kirurgisk behandling.

Choroidal cyste i en nyfødt

Den koroidale cysten i et nyfødt er en cystisk neoplasma av hjernens choroid plexus. Denne typen cyste kan utvikle seg på grunn av innføring og progresjon av den smittsomme prosessen i kroppen eller traumatisk skade på føtale hjernen under graviditet eller som et resultat av fødselstrauma. Choroidale cyster er gjenstand for obligatorisk fjerning på grunn av at sannsynligheten for selvoppløsning av denne typen cyste er 45%.

Tegnene på å ha en choroidal cyste i et nyfødt er:

 • muskeltrekk og / eller kramperreaksjoner;
 • Konstant angst hos barnet eller omvendt uttrykt døsighet;
 • konstant gråte i forbindelse med alvorlig hodepine;
 • konstant oppblåsthet og oppkast;
 • brudd på koordinering av bevegelser.

Også denne typen cyste kan redusere utviklingen og dannelsen av babyen betydelig. Diagnosen av denne cystiske utdanningen utføres med ultralyd (neurosonografi av hjernen gjennom en stor fontanel). Behandlingen utpekes individuelt og i de fleste tilfeller av kirurgisk metode i kombinasjon med medisinering.

Arachnoid cyste i hjernen hos spedbarn

Den arachnoide cysten i et nyfødt regnes som en sjelden hjerneabnormalitet, som forekommer hos 3% av spedbarnene.

Denne typen cyste er en tynnvegget intrakraniell formasjon mellom arachnoidmembranen og overflaten av hjernen.

Det er to typer arachnoid cyster:

 • primære (medfødte neoplasmer), som diagnostiseres i sen graviditet eller i de første timene av babyens liv;
 • sekundær (oppkjøpt) utvikle på grunn av inflammatorisk prosess eller kirurgisk inngrep (cystdannelse oppstår når en annen type neoplasma fjernes eller hematom blir fjernet).

Oftest utvikles denne typen cyste hos nyfødte gutter.

Symptomer på arachnoidcyst hos nyfødte er: hodepine, oppkast, tremor av lemmer, kramper.

Arachnoid cyste har i de fleste tilfeller en positiv prognose, og med rettidig behandling påvirker ikke utviklingen av babyen.

Periventrikulær cyste hos spedbarn

Periventrikulær cyste lesjoner dannet som et resultat av hvit substans i hjernen på grunn av dannelsen av nekrotiske lesjoner og er en type av hypoksisk-iskemisk hjerneskade, infeksjonssykdommer, unormaliteter i hjernens utvikling in utero og i arbeid, så vel som den vanligste årsak til utvikling av lammelse hos spedbarn.

Behandling av en periventrikulær cyste er svært komplisert og bestemmes individuelt, kombinere medisinsk terapi og kirurgisk inngrep. Denne typen cyste løses svært sjelden.

Subependymal cyste hos spedbarn

Den subependymale cysten i et nyfødt utvikles på grunn av sirkulasjonssuffisiens i hjernens ventrikler, som forårsaker død av celler og vev, og i deres sted dannes et hulrom og en cystisk neoplasma dannes.

Kjører denne typen cyste kan være asymptomatisk og ikke påvirke utviklingen av babyen, men kan forårsake utvikling av andre patologiske prosesser i hjernen. Behandling av subependimal cyste forutsetter medisinering, kirurgisk inngrep og dynamisk observasjon hos en nevrolog.

Andre steder av cysten hos spedbarn

Ovariecyst hos spedbarn

Denne patogen forekommer ganske ofte hos nyfødte jenter, betraktes som en funksjonell svulst og tilhører ikke ondartede neoplasmer, og har også tilbøyelighet til uavhengig resorbsjon, og krever ikke kirurgisk inngrep. Behandling av ovariecyster utføres av ulike medisinske metoder. Forskjellen betraktes som flere cyster (polycystose av eggstokkene), som har en negativ innvirkning på barnets hormonelle bakgrunn eller har en tendens til å forvandle seg til en malign tumor som utvikler seg raskt og har aggressiv vekst.

Maligne neoplasmer av eggstokkene hos spedbarn er svært sjeldne.

Seedal cord cyste hos spedbarn

Cyste sædlederen er en væske opphopning ved vaginal kløften prosessen peritoneum (sædlederen i konvoluttene). Når det gjelder funksjonalitet, er denne typen cyste likt en dropsy av testikelen, og det ser ut til at behandlingen av denne svulsten med behandling av dropsy er en operativ intervensjon.

Under fosterutviklingen faller fosterprøven ned i pungen gjennom inngangskanalen sammen med peritonealveksten. Denne prosessen normalt resorbert før fødsel, men i strid med de prosesser som i sin uaktsom fjerning av dannede cystiske svulster i sædlederen, som i løpet av diagnose forveksles ofte med en inguinal brokk som har lignende symptomer - økt svelling av pungen og lysken. Når disse tegnene opptrer hos en nyfødt, må foreldrene straks kontakte en pediatrisk urolog eller en kirurg.

Egg cyst i en baby

Eggcyster i et nyfødt er godartede svulster som ser ut som et hulrom med væske i epididymis. Cyster har en jevn, myk og veldefinert struktur. For å skille denne neoplasmen er nødvendig med en dråpeaktig testikkel, brokk, varicocele.

Forklaring av diagnosen utføres ved hjelp av ultralyd og andre instrumentelle studier, undersøkelse og innsamling av anamnese. Størrelsen på testikelens cyste overstiger ikke 1-2 cm og kan gi ubehag og miktur til spedbarnene. Behandlingen av cysten utføres ved kirurgisk inngrep etter et år med observasjon i forbindelse med sannsynligheten for uavhengig resorbsjon av neoplasma. Mangel på behandling av cyst i spermatiske ledd i voksen alder kan forårsake obstruksive former for infertilitet, erektil dysfunksjon og impotens.

Nyrene i nyre hos spedbarn

Nyrer i nyrene er asymptomatiske, og påvirker ikke nyres funksjon. Bestem cystisk neoplasma med ultralydundersøkelse av nyrene, noe som gjør at du nøyaktig kan bestemme plasseringen av cysten og egenskapene til blodtilførselen.

Det finnes flere typer nyrecyster hos nyfødte:

 • ensidige cyster, som skyldes utvikling av samtidig nyresykdom;
 • cortical cyster (med diagnosen av denne typen cyste på en nyre er ofte bestemt av svulsten og på den andre nyren).

I tillegg til ultralydsundersøkelsen for diagnose av cyster, utfører nyfødte duplex nyre skanning, noe som gjør det mulig å bestemme maligniteten til prosessen.

Behandling av nyrecyster utføres ved behandling av legemidler, det er også tilfeller av selvoppløsning i barnets første år.

Milt cyste hos spedbarn

Milten cysten i nyfødte er definert som hulrom i parenchyma av kroppen, fylt med væske. Samtidig er kirurgisk fjerning av denne typen cyste ikke anbefalt - sannsynligheten for at organets tap er høyt, så behandling er medisinsk administrert.

Årsakene til utviklingen av miltcysten er bestemt av medfødte lidelser av embryogenese. Noen ganger utvikler falske cyster, som oppløses uavhengig og ikke krever behandling.

Cyste i et spedbarns tunge

Cysten i en nyføddes tunger er bestemt av uregelmessighetene i utviklingen av tungenkanalen, og møtes ganske ofte.

Det kliniske bildet avhenger av størrelsen på svulsten og lokaliseringen på språket:

 • små cyster er definert som en svulst i språket uten kliniske manifestasjoner;
 • En stor cyste, som ligger foran, forstyrrer ofte matinntaket, så det må fjernes.

I det overveldende flertallet av tilfellene løser cysten på det nyfødte språket seg i de første månedene av barnets liv. Med sin progresjon, cyster - behandlingsmetoden avhenger av egenskapene til strukturen og lokalisering av cysten.

Den viktigste metoden for kirurgisk inngrep med en cyste i tungen er disseksjonen av den cystiske neoplasmen.

Cyst i det nyfødte i munnen

En cyste i en nyfødt i munnhulen er en genetisk patologi forbundet med ulike smittsomme prosesser i kroppen. Avhengig av lokalisering, blir cystene i tungen, palatin- og gingivalcystene isolert med histogenesen deres.

Diagnose, bestemme årsaken til cysten og avgjørelsen om behandlingsmetodene, tas av en tannlege. For å gjøre dette, brukes ulike diagnostiske metoder (røntgen eller ultralyd i munnhulen) for å bestemme lokaliseringen av neoplasma. Det er viktig å vite at 90% av disse cysterene oppløses i det første år av livet, slik at medisinsk og kirurgisk behandling i opptil et år blir brukt når det er absolutt nødvendig.

Den babatiske cysten av babyen

Cyste på den nyfødte himmelen (perler Epstein) anses ikke å være et patologisk fenomen og kan observeres i nesten alle babyer i de første ukene av livet og forsvinner av seg selv etter det første levemåned.

De er dannet av epithelial inneslutninger som ligger langs fusjonen av palatinplater og ser ut som gulaktige eller hvite tuberkler i palatin-sømområdet. Palatine cyster krever ikke behandling.

Cyst på gingiva hos spedbarn

Den gingival cyster i spedbarn er dannet i utero fra ektodermale ligamentet (dental plate) av basen for å danne tenner, både meieri og permanent. Resten av platen anses å være årsaken til utseendet til små gingival tumorer og cyster. Neoplasmer lokalisert direkte på tannkjøttet kalles Bona knutepunktet, og cyster som utvikler seg på vedlegget til den alveolære kammen er gingival cysten.

Disse cysterene ser ut som små baller med hvit eller gulaktig farge, de er helt smertefrie og gir ikke uleilighet og ubehag for barnet. De oppløser seg selv i de første ukene av barnets liv, eller forsvinner helt når barnets tenner vises.

Diagnose av cyster hos spedbarn

Diagnose av neonatal cyster i de fleste tilfeller avhenger av tilstedeværelsen av symptomer og lokalisering av sykdommen (spesielt i nærvær av asymptomatiske former).

For diagnose av hjernens cyster, blir ultralyd av hjernen oftest brukt (nevrokonfoni gjennom fontanelen til en nyfødt). Datatomografi (CT) og MR (magnetisk resonansbilder) er svært nøyaktige.

Også i nærvær av en cyste i hodet, blir diagnostikk brukt ved Doppler-studie av cerebral fartøy, undersøkelse og måling av trykket fra fundus.

For diagnostisering av ovariecyster, spermatisk ledning og testikler, brukes ultralyd, punktering og beregningstomografi.

Nyre og miltcyster diagnostiseres ved palpasjon, ved ultralyd og datatomografi.

Cystene i munnhulen bestemmes ved visuell inspeksjon (undersøkelse av tannlegen), røntgen og ultralyd

Prognose av cyster hos spedbarn

Varsel cystisk svulster hos spedbarn i de fleste tilfeller positive, på grunn av den spontane resorpsjon av mange typer cyster i det første året av barnets liv, og ikke forstyrre barnet. Men ikke glem om de mulige negative konsekvensene av cyster - betent, break vegger, rask vekst og spiring av klemme og til nærliggende organer og strukturer, malign transformasjon og progresjon av kreft. Derfor er det nødvendig med kontinuerlig overvåkning av denne patologiske prosessen ved diagnose av cystisk neoplas og i noen tilfeller medisinsk behandling.

Cyst av vaskulær pleksus i hjernen: utbruddet, diagnosen, behandlingen

Den vaskulære pleksusens cyste avsløres i fosteret, vanligvis opptil 6-7 måneder etter utviklingen, siden da det, som regel forsvinner trygt og aldri igjen påminner om seg selv. Men gravide, etter å ha mottatt ultralydfunn, er bekymret og anser dette for en diagnose, selv om dette ikke er staten. Dannet i prosessen med intrauterin utvikling i den vaskulære plexuscysten, er det ingen fare for barnets helse og utvikling. I tillegg, det skal skille seg fra en cyste av vaskulær opprinnelse, som oppstår i hjernens substans som følge av visse patologiske prosesser (slag, aneurisme, infeksjon).

Hva er den vaskulære plexuscysten og mekanismen for dens dannelse

Cyst av vaskulær (choroid, choroid, villøs) plexus i fosteret forekommer med en frekvens på ca 1-3% av tilfellene blant alle observert normale graviditeter. Cyster, hvorav halvparten er bilateral, forsvinner et sted i uke 28. Selv om dette ikke skjer, og cysten vil fortsette å bli visualisert på et senere tidspunkt, frem til leveringstidspunktet, vil dets betydning ikke vokse fra dette.

Det utgjør ingen fare for fosteret, det nyfødte barnet eller den voksne personen, hvis den forblir for livet (et ekstremt sjeldent fenomen). Cysten i vaskulær plexus er kanskje ikke en, antallet varierer ofte, noe som heller ikke endrer prognosen.

vaskulær plexus i hjernens struktur

Den vaskulære cysten er en overbelastning av cerebrospinalvæsken (choroid, cerebrospinalvæske) inne i plexus, produsert av den og beregnet til å mate hjernen og ryggmargen til den fremtidige personen. De vaskulære plexusene selv er blant de tidligste tegn på dannelsen av sentralnervesystemet i embryoet, men det faktum at de to peker på dannelsen av høyre og venstre halvkule. Hvorfor væsken akkumuleres på forskjellige steder, og hva dette betyr, er ukjent for ingen, og det er ingen spesiell følelse i dette, siden klynger ikke spiller noen rolle. På ultralyd er de veldig minner om en cyste, derfor konkluderes de med en cyste, som i fremtiden ikke vil gjøre noen uttalelse om seg selv.

Forhold til andre patologier av intrauterin utvikling. Finnes det egentlig?

I medisinske litterære kilder kan man komme over opplysninger om at det er noen sammenheng mellom tilstedeværelsen av vaskulære cyster med noen medfødt patologi forårsaket av en genetisk mutasjon. Og lokalisering av cystisk hulrom til høyre, til venstre eller på begge sider samtidig har absolutt ingen verdi. Men her er det veldig viktig å huske det IKKE en cyste provoserer utviklingsmangel, men tvert imot - et brudd på intrauterin utvikling fremmer dannelsen av vaskulære cyster, så forholdet mellom dem er begrenset bare ved tilstedeværelse eller økning i antall vaskulære cyster og det er alt. Ingenting mer. Slike genetiske defekter når cystisk hulrom er diagnostisert oftere enn vanlig relatert trisomy 18, kjent som Edwards syndrom (nondisjunction 18 par, og å legge til det annet kromosom 18, men i stedet for to ved en hastighet på er 3, og alle genotypen av slike embryoer representert 47 kromosomer). Forresten er det antatt at trisomi 21 (Downs sykdom) har mye mindre effekt på økningen i hyppigheten av vaskulære plexuscyster enn trisomi 18.

I tillegg er det viktig å merke seg at i tilfelle av andre sykdommer, tilhører den primære rolle å er ikke en cyste, og avvikene som det ledsager, for eksempel tillegg Edwards syndrom, så viktigheten av det, og her er redusert til null.

Således er cyst i vaskulær plexus, enten høyrehøyt eller venstrehendt, enkelt eller representert av flere små formasjoner:

 • Like trygt;
 • Spiller ingen rolle;
 • Deler ikke i noen viktige prosesser;
 • Kan ikke vokse og regenerere.

Gravide kvinner bør vite om det, for ikke å være redd og ikke forveksle med andre cystiske formasjoner som har lignende navn, men en helt annen genese og plassering.

Tosidige vaskulære cyster i MR-bilder

Lignende navn og forskjellige opprinnelser

Oppmerksomhet under graviditet kan fortjente vaskulære cyster funnet på et senere tidspunkt, enn cyster i vaskulær plexus, funnet et sted i den 20. uke, eller diagnostisert med ultralyd i hjernen til en nyfødt baby. Utseendet til cystiske formasjoner i dette tilfellet kan indikere en overført eller eksisterende infeksjon i moren, spesielt dette er mest relevant for herpesviruset og cytomegaloviruset.

Senere dannelse av vaskulær og Ramolytisk (lokalisert i stoffet i hjernen) cyst er forbundet med det faktum at mot en bakgrunn av viral skade dannes cystiske hulrom i nærvær av selve hjernen. I tillegg er sannsynligheten for infeksjon av et barn når det går gjennom fødekanalen til en mor infisert med et virus høyt. Dette forklarer utseendet på slike cystiske formasjoner, ganske ofte flere og ligger hovedsakelig i frontale og tidlige områder, hos en nyfødt baby. Hjernens cyste, som stammer fra nekrosefokus, kalles cysten. I dette tilfellet opptrer nekrose av nervesystemet på grunn av nederlaget av herpesviruset eller CMV.

Cyst i hjernen, den sanne form, årsaker og prognose

Prognosen for cystiske formasjoner i et barn avhenger av årsaken, lokaliseringen og størrelsen på cysten, Derfor er disse barna utført en PCR diagnose for virusdefinisjoner, og hvis det er tilgjengelig - den nødvendige behandling og videre observasjon, som gir for den obligatoriske ultralydundersøkelse av hjernen (neurosonography) i 3 måneder, seks måneder og ett år av barnets liv. I de fleste tilfeller er en nyfødt cyster i vaskulær plexus selv i nærvær av viruset har en gunstig prognose, forsvinner mot livets år og i fremtiden fortsetter ikke sin utvikling.

Ramolitsionnaya cyste kan også avslutte sin eksistens i barndom, og kan oppføre seg som utdannelse som oppstår på grunn av andre årsaker og vaskulære cyste kalles en strekning, siden dens genesis er et brudd på den vaskulære veggen, men det i seg selv er lokalisert i hjernevevet (i ettertid).

På denne måten, årsakene til dannelsen av en patologisk cyste i hjernen kan være som følger:

 1. infeksjon;
 2. Generiske og andre skader;
 3. microstroke;
 4. Hemorragisk slag (cyste forekommer på stedet av et hematom som er dannet som følge av vaskulær skade);
 5. Iskemisk berøring (vevnekrose vil gi opphav til en remisjonssyste av vaskulær opprinnelse)
 6. Aneurisme.

Det skal bemerkes at hvis vi snakker om skade på vaskemuren, så mener vi i dette tilfellet arterievegget, siden vener i slike prosesser som regel ikke deltar.

Mulige symptomer og behandling

Cyste hjerne som oppstår som følge av hematom, slag, er aneurisme en utførelsesform av utfallet, i alminnelighet gunstig og noen ganger funnet bare post mortem, men sammen med de cyster, dannet som et resultat av viral infeksjon, noen ganger kan føre til uønskede virkninger, manifestert:

 • Tegn på hypertensjon hos nyfødte;
 • En følelse av kompresjon av hjernen;
 • Noen syns- og / eller hørselshemmede;
 • Mindre forstyrrelser i koordinering av bevegelser;
 • Epileptiske anfall, som selvfølgelig kan betraktes som den alvorligste komplikasjonen.

Kliniske manifestasjoner, noe som indikerer tilstedeværelse av cyster, forekommer i tilfeller hvor cyste komprimering av omgivende vev og forstyrrer deres normale funksjon, det vil si hvis den har en stor størrelse eller "avgjort" i utålelig nærhet til viktige sentrene for høyere nerveaktivitet.

I de fleste tilfeller krever hjernens cyste, så vel som cyste i vaskulær plexus, ikke spesiell behandling, Imidlertid, hvis tilstedeværelsen av en herpetisk, cytomegalovirus eller annen infeksjon har blitt påvist ved immunologiske studier, så er behandling rettet mot viruset indisert. I nærvær av epileptiske anfall, er pasienten foreskrevet antikonvulsiva, og om nødvendig skiller seg til kirurgisk inngrep for å eliminere fokus.

Hvis symptomatologien er dårlig uttrykt, men pasienten av og til klager over cystens vaskulære manifestasjoner (svimmelhet, hodepine av komprimerende natur, etc.) foreskrive stoffer som cinnarizine eller Cavinton, som tolereres godt av pasienten, forbedrer blodtilførselen til hjernen og bidrar til normalisering av velvære.

Les Mer Om Fartøyene