Pulmonal arterie stenose: behandling, forebygging, diagnose

Sykdommen er en spesifikk sykdom, som ledsages av en innsnevring i området av utløpskanalen til høyre ventrikel fra siden av ventilen som befinner seg i lungearterien. En slik forandring er en betydelig hindring, og det er gjennom det at ventrikken må pumpe blod med betydelig innsats, noe som igjen kan påvirke kvaliteten på menneskelivet.

Typer av sykdom

Blant alle kjente medfødte hjertefeil er isolert stenose svært vanlig, noe som er ca 12%. Valvulær stenose er den vanligste, men noen ganger kan det være kombinert stenose som oppstår sammen med en naken eller subklaveret, så vel som med andre kjente medfødte hjertesykdommer.

I nesten 90% av tilfellene av denne sykdommen er stenose diagnostisert som valvulær. De resterende 10% er en subvalvular visning og en overordnet verdi.

Ventilstenose er forskjellig fra fraværet av separering av ventilen selv i bestemte ventiler og oppkjøpet av en membran i form av en kuppel med en åpning på opptil 10 mm. Valvulær stenose er ledsaget av unormal spredning av både fibrøst vev og muskler med en traktform, som smalrer i en del av den utstrømmende avdelingen i høyre ventrikel. For supraorbital stenose, lokal innsnevring, tilstedeværelsen av flere perifere stenoser, etc.,

Sykdommen er klassifisert i henhold til nivået på blodtrykksindekser og gradienten (differansen) av trykket som oppstår i ventrikkelen og lungearterien:

 • Fase 1 - i første fase bestemmes stenosen av pulmonal arterie munn i moderat form, blodtrykket er indeksen til grensen på 60 mm Hg. ved gradientindekser med ekstreme punkt opp til 30 mm Hg;
 • 2 trinn - i andre trinn blir stenosen av lungearterien av den uttrykte form med trykkgrensen opp til 100 mm Hg diagnosen. og med en gradient på opptil 80 mm Hg. Artikkel.;
 • Fase 3 - På dette stadiet er sykdommen definert som stenose i lungearteri munnen med en skarp alvorlighetsgrad, trykkindeksen er mer enn 100 mm Hg. Art. med en gradient over 80 mm Hg;
 • Stage 4 - den mest alvorlige fasen av sykdommen, som ofte begynner med utviklingen av hjerteinfarkt dystrofi, og det er et brudd på den generelle sirkulasjon, men det økte trykket i ventrikkelen er på tilbakegang på grunn av utseendet til en strykprosent.

Symptomer på sykdommen

Stenose i lungearterien manifesterer seg annerledes avhengig av utviklingsnivået av sykdommen. Det påvirkes av slike indikatorer som trykk i høyre ventrikel og gradienten som er angitt ovenfor. Ved lave og ikke uttrykte indikatorer angitt ovenfor, kan symptomer eller klager i det hele tatt være fraværende.

På det uttrykte stadium av sykdommen kan følgende manifestasjoner observeres:

 • tretthet, som fremstår veldig snart, selv med mindre belastninger;
 • generell svakhet;
 • døsighet og svimmelhet;
 • oppstår dyspnø og alvorlige hjertebanker;
 • tilfeller av synkope
 • angrep og manifestasjoner av angina pectoris i en mer alvorlig form av sykdommen.

Sett i dette tilfellet, har pasientens lege tiltrakk seg oppmerksomheten til pulserende og tildeling av halsen årer, hud blekhet, skjelving brystet systolisk natur, tilstedeværelse av såkalte hjerte pukkel.

Senking av hjerteutgangen fører til cyanotiske lepper, phalanges og kinn.

Stenose av ventilen i lungearterien er en sykdom som kan forekomme hos barn. Ofte er manifestasjonen sin etterspørsel av fysisk utvikling, som manifesteres i redusert kroppsvekt og lav vekst.

For barn med denne sykdommen er hyppige forkjølelser vanlige, samt utvikling av lungebetennelse. Sykdom forekommer i noen tilfeller hos nyfødte, noe som kan skyldes nærværet av denne sykdommen hos moren.

For å legge merke til sin tilstedeværelse er det mulig allerede under graviditet for støy eller som et resultat av å utføre en radiografi som indikerer en økning i hjertet fra høyre ventrikel. I nyfødte kan sykdommen ikke skaffe seg kompliserte former, slik at de er ganske i stand til ikke å påvirke den vanlige levemåten negativt.

Hvis sykdomsformen er gjennomsnittlig eller alvorlig, oppstår cyanose fra de første dagene, det vil si den blå farge i nasolabialområdet, på negler og lepper. Dessverre, hvis du ikke bruker behandlingen, kan slike barn dø allerede i det første året av livet.

Diagnose av sykdommen

For å bestemme stenosen i lungearterien er det nødvendig å gjennomføre en rekke undersøkelser som inkluderer analyse, samt en sammenligning av funnene. Resultatene av såkalt instrumentaldiagnostikk er ikke de siste i diagnosebeslutningen.

Med denne sykdommen er det et skifte i hjerteets grenser til høyre side og med palpasjon en merkbar systolisk pulsering i ventrikkelen til høyre. Ifølge dataene som er oppnådd etter auskultasjon og fonokardiografi, høres grov og sterk lyd, blir den andre tonen i lungearterien svekket, og deretter oppnår den fullstendig spaltning.

Radiografi indikerer stenose av pulmonal arterie munn, hvis det er en utvidelse av hjertegrensene på bakgrunn av forarmelse av lungebildet.

Å utføre et EKG kan hjelpe til med å bestemme belastningen på ventrikkelen. Bruken av ekkokardiografi i nærvær av sykdommen viser ofte dilatasjon av ventrikkelen sammen med utvidelsen av lungearterien.

Dopplerografi brukes til å bestemme forskjellen i ventrikulær og pulmonalt arterielt trykk.

Trykkindikatoren kan enkelt kontrolleres ved hjelp av probing i høyre hjerte. Denne metoden brukes også til å bestemme gradienten. Hvis det er brystsmerter hos pasienter over 40 år, er det angitt selektiv koronar angiografi.

I nærvær av symptomer på sykdommen hos barn med henblikk på nøyaktig diagnose, brukes:

 • Røntgen, som viser endringer i lungene;
 • EKG - for å bestemme overbelastning i høyre hjerte;
 • ekkokardiogram - for den endelige konklusjonen med indikasjon på graden av sykdommen.

Det viktigste ved å diagnostisere en sykdom er å isolere den blant slike sykdommer som mangler i områdene av hjørnekammerets partisjoner, Fallot-trioen, Eisenmenger-komplekset,

behandling

Den vanligste og mest effektive måten å behandle denne sykdommen, er fortsatt kirurgisk inngrep, som innebærer eliminering av stenose. Det bør tas i betraktning at denne operasjonen bare er indikert hvis stenosen i lungearterien har nådd fase 2 eller stadium 3.

Valvulær stenose behandles ved hjelp av metoden for åpen valvuloplastikk, der kommisjonen blir interkalert. Ballongvalvuloplasti (endovaskulær) er også mye brukt. Dette er en metode for intravaskulær stenose, som utføres ved hjelp av en oppblåsbar ballong og et kateter.

Ved supralvular stenose er rekonstruksjon av innsnevringsområdet med bruk av proteser (xenopericardial) eller patch nødvendig. Subvalvulær stenose krever infundibullektomi. Denne prosessen er fjerning av det fremvoksende hypertrofierte vevet (muskel) i utgående høyre ventrikulærkanal.

Enhver form for stenose er ganske i stand til å forårsake alvorlige komplikasjoner som påvirker forventet levealder. Derfor bør diagnose og behandling gjøres i tide. Til tross for dette kan selv kirurgisk inngrep være farlig med konsekvenser som utvikling av lungeventilfeil.

Behandling for barn og grunnlaget for hans valg er laget i henhold til nivået av innsnevring av lungearterien. Kirurgisk inngrep kan ikke utnevnes bare ved svak sværhet av sykdommen eller i fravær av klager. Hvis de er, bør behandlingen brukes raskt. Vanligvis gjennomføres operasjonen i en alder av 5-10 år.

Når en alvorlig form for sykdomsoperasjonen kan utføres umiddelbart. For barn brukes en prosedyre som ballongvalvuloplasti eller kirurgisk rekonstruksjon. Generelt gir denne behandlingen gode resultater og lav dødelighet. I liten grad vises det på barnets vanlige liv, som etter 3 måneder kan komme tilbake til skolen.

Eventuell fysisk aktivitet er begrenset i en periode på opptil to år.

Forebygging og fremtidig prognose

Stenose i lungearterien, uavhengig av om den forekom hos voksne eller barn, med liten form, har nesten ingen innvirkning på kvaliteten eller levetiden. Hvis vi snakker om en signifikant form for sykdommen fra hemodynamisk synspunkt, fører det til tidlig utvikling av insuffisiens fra høyre ventrikel. Dette kan i sin tur skyldes plutselig død.

Statistikk viser at som en følge av operasjonen for 91% av pasientene er gjennomsnittlig levetid minst fem år. I fravær av alvorlige symptomer hos voksne pasienter, kan operasjonen bli utsatt for en viss periode.

Som forebygging av fremveksten av denne sykdommen, særlig hos barn, er tilveiebringelsen av alle nødvendige forhold for den normale graviditeten til den fremtidige moren. I tillegg må alle tiltak tas i betraktning for å anerkjenne sykdommen i tide, som et resultat av hvilken egnet behandling kan foreskrives.

Det kan også være rettet mot å eliminere de sykdommene som forårsaket barnets anskaffe endringer. Hver pasient må nødvendigvis observeres av slike spesialister som kardiolog og kardiosurgeon, og også ta alle tiltak for å forhindre utvikling av infeksiv endokarditt.

Stenose av lungearterie munnen

Stenose av lungearterie munnen - innsnevring av utgangskanalen i høyre ventrikel, og forhindrer normal blodstrømning i lungekroppen. Stenose i pulmonal arterie munn er ledsaget av alvorlig svakhet, rask tretthet, svimmelhet, en tendens til svimning, kortpustethet, hjertebank, cyanose. Diagnose av stenose av lungearteri-munnen inkluderer elektrokardiografisk, roentgenologisk, ekkokardiografisk undersøkelse, hjertekateterisering. Behandling av stenose i pulmonal arterie munn er oppførsel av åpen valvulotomi eller endovaskulær ballongvalvuloplasti.

Stenose av lungearterie munnen

Stenose av lungearterien (pulmonalstenose) - medfødt eller ervervet hjertesykdom, er kjennetegnet ved tilstedeværelsen av hindringer for utstrømningen av blod fra høyre ventrikkel inn i lunge stammen. I en isolert form av stenose av lungearterien er diagnostisert i 2-9% av medfødt hjertefeil. Videre kan stenose av lungearterien bli inkludert i struktur komplekse hjertefeil (triade og Fallots tetrade), eller kombinert med transposisjon av de store arterier, ventrikulær septal defekt, åpen atrioventrikulær kanalen, atresi av Trikuspidalklaff og andre. Cardiology isolert stenose av lungearterien gjelder Vices av en blek type. Utbredelsen av vice blant menn er 2 ganger høyere enn blant kvinner.

Årsaker til stenose i pulmonal arterie munn

Etiologien av stenose i lungearteri munnen kan være både medfødt og oppkjøpt. Årsakene til medfødte endringer er vanlig for andre hjertefeil (foster rubella syndrom, rusmiddel- og kjemisk forgiftning, arvelighet etc.). Den vanligste medfødte stenosen av pulmonal arterie munn er den medfødte deformiteten av ventilen.

Dannelse ervervet munn innsnevring av lungearterien kan være forårsaket av ventil vegetasjoner i infeksiøs endokarditt, hypertrofisk kardiomyopati, syphilitic lesjoner eller revmatiske, kardial myxom, karsinoide tumorer. I noen tilfeller er supravalvulær stenose forårsaket av kompresjon av munningen av lungearterien forstørrede lymfeknuter eller aortaaneurisme. Utviklingen av relativ stenose i munnen lettes av en betydelig utvidelse av lungearterien og dens sklerose.

Klassifisering av stenose i lungearterien munn

Av nivået av obstruksjon av blodstrømmen, er valvulær (80%), subvalvulær (infundibulær) og supravalvulær stenose i pulmonal arterie-munnen isolert. Kombinert stenose (valvular i kombinasjon med supra- eller subvalvulær) er ekstremt sjelden. Med ventilstenose er det ofte ingen separasjon av ventilen i ventilene; Ventilen i lungearterien ser ut som en kuppelformet membran med et hull på 2-10 mm bredt; kommissar jevnet; Poststenotisk ekspansjon av pulmonal stammen dannes. I tilfelle infundibulyarnogo (subvalvulær) har en traktformet innsnevring stenose kortet høyre ventrikkel utløps på grunn av unormal proliferasjon av muskel og fibrøst vev. Valvulær stenose kan representeres ved lokalisert sammenblanding, ufullstendig eller full membran, diffus hypoplasi, flere perifere stenoser i lungearterien.

For praktiske formål brukes en klassifisering basert på å bestemme nivået på systolisk BP i høyre ventrikel og trykkgradienten mellom høyre ventrikel og lungearterien:

 • Jeg stadium (moderat stenose i lungearterien munn) - systolisk trykk i høyre ventrikkel er mindre enn 60 mm Hg. Artikkel.; trykkgradient 20-30 mm Hg. Art.
 • II-stadium (markert stenose i lungearterien munn) - systolisk trykk i høyre ventrikel fra 60 til 100 mm Hg. Artikkel.; trykkgradient 30-80 mm Hg. Art.
 • III stadium (uttalt stenose av lungearterien munn) - systolisk trykk i høyre ventrikkel mer enn 100 mm Hg. Artikkel.; trykkgradient over 80 mm Hg. Art.
 • IV-stadium (dekompensering) - utvikler myokarddystrofi, alvorlig sirkulasjonsforstyrrelse. Systolisk BP i høyre ventrikel er redusert på grunn av utviklingen av dens kontraktile mangel.

Egenskaper av hemodynamikk i stenose i lungearterien munn

Forstyrrelse av hemodynamikk i stenose i lungearteri munnen er assosiert med tilstedeværelsen av en hindring for frigjøring av blod fra høyre ventrikel inn i lungekroppen. Økt motstand mot høyre ventrikel er ledsaget av økt arbeid og dannelse av konsentrisk hypertrofi av myokardiet. Således systoliske trykket som utvikles høyre ventrikkel vesentlig overstiger det i lungearterien: høyeste systoliske trykk-gradient over ventilen kan bedømme graden av stenose av lungearterien. Forhøyelse av trykk i høyre ventrikel skjer med en reduksjon i utløpsåpningens område med 40-70% av normen.

Over tid, med veksten av degenerative prosesser i hjertemuskelen, utvikle høyre ventrikkel dilatasjon, trikuspidalklaff oppstøt, og i fremtiden - hypertrofi og dilatasjon av høyre atrium. Som et resultat kan et ovalt vindu åpnes, gjennom hvilket blodåre-arteriell utladning av blod dannes og cyanose utvikles.

Symptomer på stenose i pulmonal arterie munn

Klinikk for stenose i lungearterien munnen avhenger av alvorlighetsgraden av sammenblanding og tilstanden til kompensasjon. Med systolisk trykk i hulrommet i høyre ventrikel

De mest karakteristiske manifestasjoner av stenose i pulmonal arterie munn er rask utmattelse med fysisk anstrengelse, svakhet, døsighet, svimmelhet, dyspné, hjertebank. Barn kan oppleve en tilbakeslag i fysisk utvikling (i kroppsvekt og høyde), følsomhet for hyppige forkjølelser og lungebetennelse. Pasienter med stenose i pulmonal arterie munn er utsatt for hyppig besvimelse. I alvorlige tilfeller kan det være angina angrep forårsaket av utilstrekkelig koronar sirkulasjon i hypertrophied ventrikkelen.

På eksamen, ta hensyn til hevelse og bankende nakke årer (i utviklingen av trikuspidalklaff insuffisiens), systolisk rister brystveggen, blek hud, hjerte pukkel. Utseendet av cyanose med stenose av lungearterien kan være forårsaket av en reduksjon i hjertets minuttvolum (perifer cyanose lepper, kinn, falangeale) eller utslipp av blod gjennom patent foramen ovale (delt cyanose). Pasientens død kan komme fra høyre ventrikulær hjertesvikt, lungeemboli, forlenget septisk endokarditt.

Diagnose av pulmonal arterie stenose

Undersøkelse av pulmonal arterie stenose inkluderer analyse og sammenligning av fysiske data, resultater av instrumentell diagnostikk. Perkutant forskyves hjerteets grenser til høyre, med palpasjon bestemmes systolisk pulsering av høyre ventrikel. Auskultasjons- og fonokardiografidataene er preget av tilstedeværelsen av alvorlig systolisk støy, en svekkelse av tonen II over lungearterien og spaltningen. Radiografi gir deg mulighet til å se utvidelsen av hjerteets grenser, poststenotisk ekspansjon av pulmonal arterie stammen, forarmelse av lungemønsteret.

EKG med stenose i pulmonal arterie munn avslører tegn på høyre ventrikulær overbelastning, avvik fra EOS til høyre. Ved hjelp av ekkokardiografi, dilatasjon av høyre ventrikel, poststenotisk ekspansjon av lungearterien; Dopplerografi kan oppdage og bestemme trykkforskjellen mellom høyre ventrikel og lungekroppen.

Ved å undersøke høyre hjerte, er trykket i høyre ventrikel og trykkgradienten mellom den og lungearterien etablert. Disse ventrikulografiene kjennetegnes av en økning i høyre ventrikulær hulrom, en karakteristisk forsinkelse av forsvinden av kontrast fra høyre ventrikel. Pasienter over 40 år og personer som klager over brystsmerter, er vist selektiv koronarangiografi.

Differensiell diagnose av pulmonal arterie stenose utføres med en interventrikulær septal-defekt, en interatriell septal-defekt, en åpen arteriell kanal, Eisenmenger-komplekset, Fallot tetrad og andre.

Behandling av pulmonal arterie stenose

Den eneste effektive metoden for å behandle defekten er kirurgisk fjerning av stenose i lungearterien munn. Operasjonen er angitt for stadium II og III av stenose. Valvulær stenose utføres med åpen valvuloplasti (disseksjon av smeltet kommissur) eller endovaskulær ballongvalvuloplasti.

Mykgjøringen av den supra-valvulære stenosen av lungearterien innebærer rekonstruksjon av trangsone ved bruk av en xenopericardial protese eller lapp. Med subvalvulær stenose utføres infundibullektomi - ekskreksjon av hypertrofiert muskelvev i regionen i høyre ventrikulær utløpskanal. Komplikasjoner av kirurgisk behandling av stenose kan være en svikt i pulmonal arterieventilen i varierende grad.

Prognose og forebygging av stenose i pulmonal arterie munn

Mindre stenose i lungearterien påvirker ikke livskvaliteten. Med hemodynamisk signifikant stenose utvikler tidlig retrikulær svikt tidlig, noe som fører til plutselig død. Postoperative kirurgiske korreksjonsresultater er gode: 5-års overlevelse er 91%.

Forebygging av forekomsten av stenose i lungearterien må kreve gunstige forhold for normal løpet av graviditet, tidlig anerkjennelse og behandling av sykdommer som forårsaker de oppkjøpte endringene. Alle pasienter med stenose i pulmonal arterie munn trenger observasjon av en kardiolog og en kardiurgirurg, forebygging av infeksiv endokarditt.

Symptomer, undersøkelsesmetoder og metoder for behandling av nyfødt med ventilstenose i lungearterien

Lungartärstenose er en av de vanligste hjertefeilene. Patologien er at innsnevringen av lumen i den utgående delen av høyre ventrikel oppstår. Endringer påvirker også ventilen i lungearterien eller en del av ventilkarrene. Den tiende delen med hjertesykdom er diagnostisert med pulmonal arterie stenose hos nyfødte.

Sykdommen er preget av det faktum at det er et hinder for blodstrømmen i lungekroppen. Hovedårsaken til dannelsen av et slikt hinder er spleisventilflappene, som danner en hel membran med et lite hull. Valvulær stenose i lungearterien utvikler seg oftest i et kompleks med andre typer hjertesykdommer.

Årsaker til utvikling og egenskaper av sykdommen

Det er flere grunner for utviklingen av pulmonal arterie stenose hos en nyfødt:

 1. Arvelighet. I risikosonen er det for det første babyer hvis familie eller foreldre har blitt diagnostisert med hjertesykdom;
 2. Faktorer som negativt påvirker graviditeten. Disse inkluderer overføring av en gravid kvinnerottel, forgiftning med rusmidler;
 3. Tilstedeværelse av ulike alvorlige arvelige sykdommer;
 4. Etter overføring av alvorlige sykdommer, utvikler ventilasjonens vegetasjon i noen tilfeller og dermed stenose;
 5. Den første fødselen til en kvinne over 35 år;
 6. Flere graviditets- eller kromosomale utviklingsforstyrrelser i fosteret.

Utviklingen av sykdommen i hvert barn individuelt og har sine egne egenskaper som påvirker barnets tilstand. Hvis størrelsen på hullet i membranen er en millimeter, trenger barnet øyeblikkelig kirurgi, ellers er det en direkte trussel mot livet. I tilfeller der et hull i normal form, kan stenose detekteres ikke umiddelbart, men i løpet av barnets første år. Dette skyldes at symptomene er ganske unøyaktige.

Med utviklingen av en slik hjertefeil utfører høyre hjertekammer sitt arbeid, stadig overbelastning, noe som gjør at veggene blir tykkere, og rommet til det indre hulet øker. Det er av denne grunn at babyer med stenose trenger konstant overvåking.

Om hvordan sykdommen utvikler "fortell" den riktige figuren - trykket i hjerteventilen. Hvis forskjellen mellom ventrikkelen på høyre side og lungearterien når et nivå på 50 millimeter kvikksølv, er dette en indikator for kirurgisk inngrep. Ofte skjer dette i alderen 8-10 år.

Som regel står ikke voksne med en lignende sykdom overfor. Lungearterie stenose spesialister diagnostiserer vanligvis i barndom.

Stages av sykdommen

Leger identifiserer 4 hovedstadier av stenose:

Mange kvinner etter fødselen står overfor problemet med utseendet av overflødig vekt. Noen det vises under graviditet, noen - etter fødsel.

 • Og nå har du ikke råd til å bære åpne badedrakter og korte shorts...
 • Du begynner å glemme de øyeblikkene da menn komplimenterte din upåklagelige figur.
 • Hver gang du kommer til speilet, ser det ut til at de gamle tider aldri kommer tilbake.

Men det er et effektivt middel for overvekt! Klikk på lenken og finn ut hvordan Anna mistet 24 kg om 2 måneder.

Mange kvinner etter fødselen står overfor problemet med utseendet av overflødig vekt. Noen det vises under graviditet, noen - etter fødsel.

 • Og nå har du ikke råd til å bære åpne badedrakter og korte shorts...
 • Du begynner å glemme de øyeblikkene da menn komplimenterte din upåklagelige figur.
 • Hver gang du kommer til speilet, ser det ut til at de gamle tider aldri kommer tilbake.

Men det er et effektivt middel for overvekt! Klikk på lenken og finn ut hvordan Anna mistet 24 kg om 2 måneder.

 • Fase 1 er en moderat stenose av lungearterien. Det er ingen bekymringer og klager fra pasienten, men på resultatene av EKG kan du vurdere en enkel overbelastning i arbeidet i hjerteets høyre ventrikel.
 • Trinn 2 - alvorlig stenose. For dette stadiet, den primære manifestasjonen av symptomene på sykdommen. Tegn inkluderer systolisk trykk;
 • Fase 3 - en skarp stenose. Dette er et ganske alvorlig stadium av vice. Med en skarp stenose er det problemer i arbeidet med kardiovaskulærsystemet, høyt blodtrykk;
 • Fase 4 - dekompensering. På dette stadiet er det uttalt tegn på myokarddystrofi, alvorlig sirkulasjonsforstyrrelse, lavt systolisk trykk.

Typer av stenose

Avhengig av nivået på blodstrømmen, er det tre typer lungearterose-stenose hos nyfødte barn. Det bør umiddelbart noteres at det kan forekomme tilfeller av kombinert form av stenose. Så, vurder hovedtyper:

 1. Et karakteristisk trekk ved ventilstenose er at ventilveggene er fusjonerte og danner en kuppel med en åpning i midten;
 2. subvalvular stenose er en innsnevring av den utstrømmende delen av høyre ventrikel i form av en trakt, forbundet med en unormal overvekst av fibrøst vev og muskel;
 3. Valvulær stenose avviker ufullstendig eller full membran, innsnevring, flere perifere stenoser.

Symptomer og diagnose av stenose

Som i en hvilken som helst sykdom, er symptomene direkte avhengig av utviklingsstadiet av stenose. Konsentrasjonen kan være enten sterk eller moderat. Ved et trykk på omtrent seksti millimeter kvikksølv, vises tegn ikke, behandling er oftest ikke foreskrevet.

De vanligste symptomene er:

 • høy tretthet i enhver fysisk aktivitet, spill;
 • hyppig kortpustethet
 • Lyder i hjertemuskelen, smertefulle opplevelser;
 • hyppig svimmelhet og svakhet;
 • besvimelse er mulig;
 • hyppige hjertebanker;
 • blåaktig nyanse av lepper og fingertupper;
 • bankende av vener på nakken.

Nøyaktig diagnostisere defekten i hjertemuskelen kan bruke EKG-prosedyren. Resultatet av undersøkelsen vil indikere tegn på atriell og høyre ventrikulær atriell fusjon, så vel som supraventrikulær arytmi kan diagnostiseres.

EKG hjelper imidlertid med å oppdage tegn på sykdommen bare med stenose i tredje eller fjerde fase. Ellers vil elektrokardiogrammet ikke avsløre patologier i hjertet, og det vil være bedre å bruke ekkokardiografi.

I diagnosen er det spesielt oppmerksom på følgende data:

 • På venstre side av brystet er det en lyd mellom den andre og tredje ribben, og det høres tydelig mellom skulderbladene;
 • Symptomer på høyre ventrikulær hypertrofi er vist;
 • Røntgenbildene viser tydelig en økning i pulmonal arterie stammen.

Behandling av sykdommen

Behandling av stenose kan utføres ved medisinske metoder. Typisk brukes slike teknikker i den preoperative perioden eller når man forsøker å lindre pasientens tilstand med fjerde stadie av stenose.

Behandling av pulmonal arterie stenose hos nyfødte babyer er foreskrevet i de tilfellene når for omfattende komprimering av vev diagnostiseres og hullet blir svært lite for normalisert blodstrøm. I slike situasjoner kan kirurgisk inngrep foreskrives så tidlig som den tredje dagen etter fødselen av barnet.

Hovedmålet med operasjonen er å fjerne overflødig vev og gjenoppta normal blodstrøm. Hvis patologien ikke er uttalt, utføres operasjonen vanligvis i en yngre skolealder, og før det utføres regelmessige undersøkelser av spesialister i kardiovirurgi.

I preoperativperioden må alle legenes anbefalinger følges, og det er nødvendig med spesielt tilsyn med barnet, som inkluderer:

 • periodisk ekkokardiografi prosedyre;
 • forebygging av infeksiv endokarditt;
 • forebyggende antibiotika prosedyrer;
 • bestemmelse av streptokokker.

Etter en grundig undersøkelse er kirurgisk inngrep uunngåelig. Dette er den eneste effektive metoden for å bekjempe stenos av lungearterien. Kardiovaskulær kirurgi har blitt vellykket utført av hjertekirurger siden midten av det 20. århundre. Videre har behandlingsmetodene i den siste tiden blitt betydelig forbedret.

Kirurgisk inngrep er mest effektiv i andre eller tredje trinn av stenose.

Typer av operasjoner

Det er tre typer operasjoner for å diagnostisere stenose i lungearterien:

 1. Lukket lungevalvuloplasti. Denne typen operasjon ble tidligere brukt til å behandle ulike typer hjertefeil, men gradvis ble applikasjonsområdet redusert før behandling av pulmonal arterie stenose. Under operasjonen kutter spesialverktøyene smeltede ventilvegger og bredder hullet;
 2. Lungvalvulotomi. Kirurgisk inngrep er basert på bruk av et kateter;
 3. Åpne valvulotomi. Under operasjonen er en kunstig sirkulasjon forbundet og thoraxen åpnet for å gi tilgang til hjertemuskelen. Behandling av stenose med denne teknikken anses som den mest effektive.

Etter operasjonen kan det oppstå noen komplikasjoner:

 • Utilstrekkelig tilstand av lungearterieventilen, som regel blir en slik komplikasjon korrigert ved fremgangsmåten for ventilprotesen;
 • brudd ved hjelp av kirurgisk inngrep av arbeidet med hjertesviktens ledningssystem;
 • en skadet gren og som en konsekvens et hjerteinfarkt.

Et viktig behandlingsstadium er postoperativ terapi, mer presist - observasjon. Varigheten av denne scenen er individuell i hvert tilfelle og avhenger direkte av effektiviteten av operasjonen som utføres. Uavhengig av den originale typen av bakteriell endokarditt, fortsetter forebyggingen. Etter en operasjon for å korrigere defekten i hjertemuskelen, er det mulig å utføre ulike fysiske øvelser.

Forebygging av sykdom og prognose av terapi

Den viktigste og effektive forebyggelsen av hjertesykdom er å tilveiebringe normale forhold for fosterets bæring. Den gravid kvinne skal ikke påvirkes av farlige eksterne faktorer, hun bør ikke kontakte syke smittsomme sykdommer, har dårlige vaner.

Hvis det oppstår mistanke om pulmonal arterie stenose når det undersøkes en nyfødt, bør barnet hele tiden gjennomgå undersøkelser hos kardiologen.

Moderne medisiner har en stor og ganske vellykket praksis for å bekjempe denne sykdommen. Kardiokirurger tillater ikke utvikling av patologi og pleier vanligvis å utføre en operativ intervensjon til tider, og eliminerer dermed alle symptomer på stenose. Men hvis foreldrene av en eller annen grunn nekter behandling, lever barnet i gjennomsnitt til fem år.

Ikke fortvil hvis barnet fortsatt er i livmorene, legg denne diagnosen, er behandling av sykdommen tilstrekkelig effektiv. Foreldrenes kommentarer indikerer at barnet lever fullt liv etter alle prosedyrer.

Mange kvinner etter fødselen står overfor problemet med utseendet av overflødig vekt. Noen det vises under graviditet, noen - etter fødsel.

 • Og nå har du ikke råd til å bære åpne badedrakter og korte shorts...
 • Du begynner å glemme de øyeblikkene da menn komplimenterte din upåklagelige figur.
 • Hver gang du kommer til speilet, ser det ut til at de gamle tider aldri kommer tilbake.

Men det er et effektivt middel for overvekt! Klikk på lenken og finn ut hvordan Anna mistet 24 kg om 2 måneder.

Mange kvinner etter fødselen står overfor problemet med utseendet av overflødig vekt. Noen det vises under graviditet, noen - etter fødsel.

 • Og nå har du ikke råd til å bære åpne badedrakter og korte shorts...
 • Du begynner å glemme de øyeblikkene da menn komplimenterte din upåklagelige figur.
 • Hver gang du kommer til speilet, ser det ut til at de gamle tider aldri kommer tilbake.

Men det er et effektivt middel for overvekt! Klikk på lenken og finn ut hvordan Anna mistet 24 kg om 2 måneder.

Lunge arterie stenose hos barn og voksne: årsaker, symptomer, kirurgi

Lungepulsåren (PA) - er en av de største fartøy i legemet, blod utstrømning fra hjertet inn i lungevevet fartøy hvor blodet er anriket med oksygen, og var således fullført dannelsen av lungesirkulasjonen. På en annen måte kalles dette fartøyet en lungekrok.

Hvis fartøyets lumen blir mindre, snakker de om stenose eller patologisk innsnevring av lungearterien.

Figur: Valvulær form av pulmonal arterie stenose

Stenose oppstår av medfødte eller anskaffe årsaker, og preges av følgende hemodynamiske prosesser i hjertet:

 • Riktig ventrikel opplever en belastning når du skyver blodet gjennom lungerens smalere lumen.
 • Lasten på ventrikkelen kan være forskjellig avhengig av alvorlighetsgraden av stenose.
 • Lyset går inn i blod er mindre enn normalt, slik at mindre blod er oksygenert, og kroppen får mindre oksygen i alminnelighet, som fører til utvikling av hypoksi (oksygenmangel) indre organer.
 • Konstant belastning på høyre ventrikkel fører til gradvis slitasje av hjertemuskelen, som i begynnelsen kompenseres ved økning av myokardial masse (til høyre ventrikulær hypertrofi), og videre fører til utvikling av alvorlig hjertesvikt, høyre hjerte.
 • På grunn av den stadige økningen i det endelige volumet av blod som ikke kan bli fullstendig kastet inn i arterien, trikuspidalklaff regurgitasjon utvikles, er det som dannes av en omvendt strøm av blod i det høyre atrium, noe som fører til stagnasjon av venøst ​​blod og forstyrrelse av mikrosirkulasjonen i karene i de indre organene - forverres av hypoksi.
 • Alvorlig stenose fører til utvikling av alvorlig hjertesvikt, noe som kan føre til dødelig utfall i fravær av behandling.

Avhengig av lesionsstedet, utsettes ventiler med en valvulær, valvulær og valvulær stenose, det vil si at innsnevringen ligger henholdsvis høyere, lavere eller på ventilnivå. Valvulær stenose i lungearterien forekommer oftere enn andre former.

former for pulmonal arterie stenose etter sted

Årsaker til sykdommen

Isolert ervervet stenose i lungekroppen er sjelden. Oftere er stenose i pulmonal stammen medfødt, og tar andreplass i frekvens blant alle medfødte hjertefeil.

Medfødt stenose av lungearterien (CHD)

Blant årsaker til medfødt stenose i lungearterien Følgende faktorer som kan påvirke dannelsen av det kardiovaskulære systemet av fosteret og forekomsten av medfødte hjertefeil (CHD) under graviditet:

ventil med medfødt stenose

Genetisk predisposisjon til utviklingsfeilene i hjertet og store fartøy, spesielt fra moren,

 • Bruken av gravide psykoaktive stoffer, rusmidler, antibiotika, spesielt i første trimester av svangerskapet,
 • Ufordelige arbeidsforhold under graviditet, for eksempel arbeid ved kjemikalier, maling og lakk og andre næringer der den gravide kvinnen stadig innånder giftige stoffer,
 • Virussykdommer hos moren under graviditet - rubella, smittsom mononukleose, nederlag av herpes-virus,
 • Røntgen og andre typer ioniserende stråling under graviditet,
 • Ufordelige miljøforhold, for eksempel økt strålingsbakgrunn i enkelte regioner.
 • Ervervet stenose

  Blant årsakene som oftest forårsaker utvikling av oppkjøpt lungearterie stenose, vi kan skille mellom:

  Eksempel på ervervet stenose på grunn av revmatisme

  • Aterosklerose av store fartøy,
  • Kalkning av ventiler av aorta og lungearteri,
  • Revmatisk skade på hjerteventilene, inkludert ventilen i lungearterien,
  • Spesifikke betennelser i lungearteriets indre vegg - syfilis, tuberkulose (sjelden),
  • Hypertrofisk kardiomyopati med en økning i massen av det høyre ventrikulære myokardium, noe som resulterer i obstruksjon i blodstrømmen fra ventrikkelen til lungearterien,
  • Kompresjonen av lungestammen fra utsiden er en svulst i mediastinum, forstørrede lymfeknuter, aortaaneurisme, etc.

  Symptomer på pulmonal arterie stenose hos barn

  Kliniske manifestasjoner av lungestensose hos barn avhenger av graden av innsnevring av lumen. Dermed kan mindre og moderat stenose ikke manifestere seg klinisk i mange år.

  Uttrykt stenose manifesterer seg nesten umiddelbart etter fødselen av barnet og inkluderer slike symptomer som:

  1. Uttalt akrocyanose eller diffus cyanose er den cyanotiske farge av huden (nasolabial trekant, fingertupp, palme, fot) eller hud av hele kroppen,
  2. Kortpustethet i ro og når du spiser et spedbarn,
  3. Sløvhet eller uttrykt angst hos barnet,
  4. Dårlig vektøkning i de første månedene av et barns liv,
  5. Dyspné med mosjon når motorens evner utvikler seg.

  Symptomer på pulmonal arterie stenose hos voksne

  Hos voksne, fortsetter symptomatologien til stenose i henhold til et annet scenario. Sykdommen i tilfelle moderat stenose kan heller ikke manifestere seg over mange år, og noen ganger hele livet.

  Hvis stenosen av lungeventilen i en utpreget grad utvikler høyre ventrikulær svikt, hvilken manifesteres gradvis økende symptomer:

  • Svimmelhet, økt tretthet og generell svakhet under trening, først med signifikant, så i minimal, og så i ro,
  • Dyspné med anstrengelse eller hvile, økende i utsatt posisjon,
  • Underekstremitetene ødem i de tidlige stadier av hjertesvikt, indre svelling i de senere stadier - ansamling av væske i den torakale og abdominale hulrom (henholdsvis hydrothorax og ascites,), hele kroppen ødem (anasarca) i sluttstadiet kronisk hjertesvikt.

  Til hvilken lege å ta opp?

  Alle nyfødte barn i barselhjem undersøkes av en neonatolog som, hvis det antas å ha medfødt hjertesykdom, vil gjøre den nødvendige undersøkelsesplanen.

  Hvis slike symptomer oppstår hos spedbarn eller eldre barn, bør barnelege umiddelbart konsulteres.

  Den voksne kontingenten av befolkningen trenger å søke hjelp fra en terapeut eller kardiolog.

  I alle fall er undersøkelsesplanen omtrent det samme og inkluderer følgende diagnostiske metoder:

  1. Ekkokardiografi, eller ultralyd av hjerte - til en visuell vurdering av strukturen av ventilringen, og også for å måle trykket i den høyre ventrikkel og gradienten (differansen) mellom trykk hulrom i høyre ventrikkel og pulmonalarterien. Jo høyere trykket i høyre ventrikel og jo større trykkforskjellen mellom ventrikkelen og arterien, jo mer uttalt smalingen av fartøyets lumen. Ifølge disse dataene er graden av stenose delt inn i:
   • moderat (P zel - mindre enn 60 mm Hg, grad P - 20-30 mm Hg),
   • uttrykt (Pel - 60-100 mm Hg, grad P - 30-80 mm Hg),
   • uttales (P des - 100 mm Hg, ° P - 80 mm Hg) og dekompenserte (alvorlige forstyrrelser intrakardiale hemodynamikk, kontraktile funksjon av myokard avtar sterkt).
  2. EKG, om nødvendig - EKG etter dosert fysisk aktivitet (gå på tredemølle, veloergometri).
  3. Brystets radiografi - bestemmer graden av økning i hjertet, på grunn av myokardial hypertrofi.
  4. Kateterisering av høyre hjerte - lar deg nøyaktig måle trykket i høyre ventrikel og lungearteri.
  5. Ventrikulografi er introduksjonen i karene av en røntgenkontrast substans som kommer inn i høyre halvdel av hjertet og viser anatomiske nyanser av stenose ved hjelp av røntgenstråler.

  Behandling av pulmonal arterie stenose

  Behandling av mindre og moderat stenose, som regel, er ikke nødvendig, i fravær av hjertesvikt og tilhørende kliniske manifestasjoner.

  Den eneste effektive behandlingen for alvorlig stenose i lungekroppen er kirurgisk. Operasjonsteknikken varierer avhengig av anatomisk lokalisering av defekten:

  • Når nadklapannom stenose aksepterer den berørte delen av vaskemuren ved hjelp av en lapp fra ditt eget hjertebark (bindevevskonvolutt i hjertet fra utsiden eller perikardialposen),
  • Med valvular stenose brukte valvuloplasty ballong commissurotomy eller - separasjon av ventilklaffene loddet via en ballong som innføres gjennom fartøyene, eller med en skalpell under åpen hjertekirurgi,
  • Med valvular stenose bruke teknikken til å utrydde hypertrofyte områder av myokardiet ved utgangen fra høyre ventrikel.

  endovaskulær ballongvalvuloplasti - lavt traumatisk kirurgi for korreksjon av ventrikulær stenose i lungearterien

  I tilfelle av hjertesvikt i tillegg påføres medisinering narkotika -. Diuretika, hjerteglykosider, beta-blokkere, kalsiumkanal-antagonister, etc. Behandlingsregimet skal kun defineres av legen og er strengt tatt individuelt i hvert enkelt tilfelle.

  Livsstil av barnet med lungearterie stenose

  I tilknytning til det faktum at denne hjertesviktet oftest er funnet i en ubetydelig og moderat uttrykt grad hos nyfødte barn enn i en alvorlig, har slike barn en tendens til å utvikle seg i henhold til deres alder. Det er et barn med en stenose som ikke krever kirurgisk behandling, vokser og utvikler motoriske ferdigheter som et vanlig barn. Det er bare slike barn, en litt oftere, jevnlig lider lider av kalde sykdommer, krever nøye overvåkning av leger og bør ikke engasjere seg i profesjonell sport i eldre alder.

  Hvis barnet ble født med alvorlig stenose, vil han trenge en operasjon, og i hvilken avtale bestemmer neonatologen på sykehuset, en pediatrisk kardiolog og barnelege som observerer barnet etter utslipp. I dette tilfellet bør barnet under enda nærmere tilsyn med kardiologer og hjertekirurger, og når de vokser og utvikler, ikke gjennomgå betydelig fysisk anstrengelse, selv i de første par årene etter operasjonen.

  komplikasjoner

  Komplikasjon av stenose, eller dens naturlige kurs i fravær av behandling, er utviklingen av kronisk høyre ventrikulær svikt, noe som kan føre til døden.

  outlook

  Prognosen for mindre og moderat stenose er gunstig selv uten kirurgisk behandling. Den gjennomsnittlige levealderen i dette tilfellet er lite forskjellig fra antall års levetid til en vanlig person.

  Prognosen for alvorlig stenose i lungekroppen i fravær av kirurgisk behandling er ugunstig, og etter operasjonen er det mye bedre - mer enn 91% av de opererte personene bor sikkert i de første fem årene eller mer.

  På spørsmålet om hvor farlig denne sykdommen er, kan du svare på at hvis stenosen er uttalt, bør en operasjon utføres så snart som mulig, noe som vil forlenge pasientens liv og forbedre kvaliteten.

  STEMNOS AV PULMONÆR ARTERVENTIL

  klassifisering

  • I scenen - moderat stenose. Det er ingen klager. EKG - innledende tegn på høyre ventrikulær overbelastning (RV). Det systoliske trykket i det er opptil 60 mm Hg.
  • Stage II - merket stenose med karakteristiske kliniske manifestasjoner. Det systoliske trykket i prostata er -60-100 mm Hg.
  • Trinn III - akutt stenose med høyre ventrikkeltrykk over 100 mm Hg. Svært kurs, tegn på sirkulasjonsforstyrrelser.
  • IV-stadium - dekompensering. Karakterisert ved myokarddystrofi, alvorlig grad av sirkulasjonsforstyrrelser. Det systoliske trykket i prostata kan ikke være veldig høyt, fordi dens kontraktile insuffisiens utvikler seg.

  etiologi

  • Arvelig sykdom
  • Embryopati forårsaket av rubella, overført under intrauterin perioden. Patologisk anatomi
  • Initialt dannes ventilstenose i luftveien som følge av sammenføyning av ventilflapper uten forstyrrelse av utviklingen av ventralkanalen. Men når trykket i prostata er større enn 200 mm Hg, blir dets utgangsseksjon til slutt utsatt for alvorlig fibrose og blir det andre nivået av stenose
  • Normalt smelter ventilklaffene langs kantene for å danne en membranmembran
  • Med en lett klinisk kurs er lommediameteren mer enn 1 cm
  • Med en sterk strøm - mindre enn 3-4 mm
  • Som et resultat av et slag av blodstrøm gjennom ventilens innsnevrede åpning, en poststhenotisk ekspansjon av luftveien
  • I ekstremt sjeldne tilfeller er kalkning av ventilen mulig hos voksne pasienter.
  Patologisk fysiologi. Hemodynamiske lidelser er forårsaket av en blokkering av blod fra bukspyttkjertelen i LA
  • Kompenserende økning i trykk i prostata med økt arbeid
  • Trykk i prostata begynner å øke dersom området for utløpet av prostata reduseres med 40-69% av normen
  • Ved alvorlig stenose når trykket 200 mm Hg. og mer, og ventrikelens arbeid øker 5-8 ganger
  • Kritisk ventilåpningsområde - 0,15 cm2
  • Lufttrykket forblir normalt
  • Riktig utløsning av prostata opprettholdes ved forlengelse av utvisningsperioden
  • Når det diastoliske trykket i prostata øker, øker systolisk trykk i høyre atrium. Som en konsekvens er det mulig å åpne det ovale vinduet, og deretter går blodet fra PP inn til venstre og utvikler cyanose.

  Klinisk bilde

  • Klager
  • Kortpustethet, som oppstår først under fysisk anstrengelse, og i alvorlige tilfeller og i ro
  • Smerter i hjertet (forekommer hos ungdom).
  • Utseende hos pasienter
  • Hudfarge endres vanligvis ikke. Hos noen pasienter med et venstre åpent ovalt vindu er moderat cyanose mulig (cyanose av leppene)
  • Hjertebukk
  • Hevelse og pulsering av venene i nakken
  • Systolisk jitter i projeksjonen av LA (II intercostal plass til høyre for brystbenet)
  • Pulsering i epigastriske regionen (økt pumpe av prostata).
  • Slagverk: Utvide hjerteets grenser til venstre og høyre.
  • Auskultasjon: hjertemormer oppdages fra fødselen
  • Grov systolisk murmur i II-III mellomrom. Støy er brukt mot venstre krageben, godt hørt i det interscapulære rommet
  • Sterkt styrket jeg tone. Forsterkning av jeg-tonen er ikke lagt merke til ved rettsventrikulær svikt eller med alvorlig stenose
  • II tone over LA er svekket eller fraværende
  • Noen ganger høres en uklar diastolisk støy, noe som indikerer en samtidig svikt i LA-ventiler.
  • Pulsen og blodtrykket endres ikke.

  Spesielle undersøkelser

  • Radiografi av hjertet i 3 fremspring
  • Anteroposteriorprojeksjon: forsterkning av hjertet til høyre og til venstre, utvidelse av stammen til LA i kombinasjon med normalt eller fattig lungemønster
  • Første skrå fremspring: Hjertets skygge er utvidet, kontrast av motsatt esophagus er ikke forskjøvet (tegn på økt PP)
  • Andre skrå fremspring: Hjertets skygge er utvidet anteriorly (på grunn av forstørrelsen av prostata).
  • EKG reflekterer graden av overbelastning og hypertrofi i høyre hjerte
  • Med en liten stenose beholder EOS sin normale posisjon
  • Identifiser sinusrytme, periodiske supraventrikulære arytmier
  • Overbelastning av høyre hjerte økes som trykket i prostata
  • I dette tilfellet avviker EOS til høyre og vinkelen a varierer fra + 70 ° til + 150 °
  • Amplituden til tannen R kan overstige 20 mm
  • Forskjellen mellom intervallet S-T ned og den negative T-bølgen i høyre thoracic-ledninger indikerer en ekstrem grad av overbelastning.
  • Ekkokardiografi
  • Vesentlig utvidelse av bukspyttkjertelen
  • Poststenotisk utvidelse av LA-stammen
  • Color Doppler-skanning kan evaluere trykkforskjellen mellom prostata og LA.
  • Høyre hjerte kateterisering
  • Still inn trykket i prostata og trykkforskjellen mellom den og lungekroppen. Basert på dataene er det mulig å diagnostisere en kombinasjon av valvulære og subvalvulære stenoser
  • I tilfelle ventilstenose, på tidspunktet for fjerning av sonden fra LA til ventrikkelen, øker det systoliske trykket kraftig
  • Når en ventilstenose kombineres med en valvulær stenose på en trykkkurve, bestemmes en mellomsone med større systolisk trykk enn i LA, men med et diastolisk nulltrykk
  • Metning av blodsyre i hjertekamrene innenfor normale grenser
  • Selektiv angiokardiografi i sideprojeksjonen - direkte tegn på valvulær stenose (en stripe av rydding mellom motsatt RV og LA).

  Differensiell diagnose

  • Atrial septal defekt
  • Rivet stenose av LA (stenose av prostata av arteriell kjegle)
  • Valvulær stenose av LA (stenose av lungestammen i løpet av)
  • Fallotets tetralogi og andre komplekse laster, inkl. stenose av LA.
  behandling:

  Kirurgisk behandling

  • Eliminering av valvulær stenose er den eneste effektive metoden for terapi av misdannelse.
  • Indikasjoner for kirurgi - stadium II og stadium III av sykdommen.
  • Relativ kontraindikasjon - stadium IV. Likevel, hvis medisinering kan redusere alvorlighetsgraden av sirkulasjonsinsuffisiens, er det mulig å utføre lettvektsintervensjoner.
  • Typer driftsfordeler
  • Lukket operasjon - transkutan ballongvalvulotomi
  • Utført gjennom stien i prosessen med kateterisering av hjertet med en spesiell sonde, utstyrt med en ballong
  • Metoden er ikke effektiv i ventilstenose, komplisert av fibrose av utskillelsesavdelingen i prostata
  • Åpen valvulotomi, utført både under kunstig sirkulasjon og moderat hypotermi.
  • Postoperativ dødelighet - 0,5-1,5%.

  Narkotika terapi

  • Brukes til preoperativ forberedelse eller i stedet for operasjon i fase IV
  • LS - se hjertesvikt.
  Behandling av pasienten
  • Regelmessig medisinsk tilsyn med pasienter som ikke har gjennomgått kirurgisk korreksjon
  • Forebygging av infektiv endokarditt hos alle pasienter
  • Deteksjon av bærere av streptokokkinfeksjon med sanering av kronisk foki
  • Profylaktisk antibiotikabehandling for enhver kirurgisk inngrep
  • Etter en operativ inngrep anbefales en årlig ekkokardiografi.

  synonymer

  Lunge ventil stenose Ventil Se også Atrial septal defekt, Hjerteinsuffisiens, Fallot Notebook, Endokarditt smittsom

  forkortelser

  • LA - pulmonal arterie
  • RV - høyre ventrikel
  • PP - høyre atrium

  Les Mer Om Fartøyene