Hva er klipping av vaskulære aneurysmer, konsekvensene

En aneurisme i hjernen skjer med patologiske forandringer i karene, mens formen endrer seg. De blir tynne og sprø, de strekker seg og stikker ut. På deformasjonsstedet dannes en aneurysmal sek, som senere kan briste, noe som fører til intrakranial blødning.

Sannsynligheten for et dødelig utfall med ruptur av fartøyet er veldig høyt, så når diagnosen er bekreftet, utføres kirurgisk inngrep raskt. I dette tilfellet klipper ofte en aneurisme i hjernen, unntatt situasjoner når posen er for dyp.

Essensen av aneurisme klipping, løpet av operasjonen

Når vi snakker om hva en aneurysmutklipp er, mener vi prosedyren for aneurysmavkobling fra den totale blodstrømmen. Dette skjer ved å bruke et klips på halsen på det berørte fartøyet.

Avhengig av formen på aneurysmen, kan det være nødvendig å klemme klemmene dobbelt. For å få tilgang til ønsket sted utføres trepanering av skallen.

Hvordan utføres kirurgi?

Under manipulasjonen utføres følgende handlinger:

 1. Pasienten får generell anestesi.
 2. Trepanering av ønsket område av skallen.
 3. Kranitom utskåret åpning.
 4. Det harde skallet i hjernen er åpnet.
 5. Definert område og skilt fra andre vev.
 6. Aneurismen er avskåret fra total blodstrøm ved å bruke et klips.
 7. Kraniet er restaurert. Det utskårne hullet er festet med plater og skruer.

Å utføre operasjonen krever kirurgens nøyaktighet og oppmerksomhet. Under prosedyren benyttes forskjellige mikrokirurgisk utstyr. Hvis legen ser at karene er fortynnet, kan de pakkes rundt dem med kirurgisk gassbind eller muskelpartikler. Dette reduserer risikoen for brudd når trykket stiger.

Indikasjoner og kontraindikasjoner for kirurgisk inngrep

Beslutningen om å utføre operasjonen utføres av den behandlende legen etter pasientens samtykke til prosedyren. De viktigste indikasjonene for klipping er:

 • en aneurisme som når 7 mm eller mer;
 • genetisk predisposisjon til brudd på en aneurysmal sac.

Når operasjonen er kontraindisert

I noen tilfeller bør operasjonen bli forlatt:

 1. Med sykdommer i sirkulasjonssystemet.
 2. Med dekompensering av diabetes.
 3. I nærvær av akutte inflammatoriske og smittsomme prosesser.
 4. Hvis bronkial astma har en alvorlig kurs.
 5. Med forverring av kroniske sykdommer.

Klipping utføres ikke når aneurismen ligger dyp nok.

Prispolitikk

Når du blir spurt hvor mye en operasjon koster, kan du svare på forskjellige måter. Med en planlagt sykehusinnleggelse har pasienten rett til fri behandling. For dette, når du søker på Helse, må du fylle ut papirene og gi de aktuelle dokumentene.

I dette tilfellet kan det ta flere uker eller måneder å gjennomgå søknaden og tildele midler fra budsjettet.

Hvis det ikke er tid, kan du søke på klinikken privat, så koster prosedyren fra 80 til 180 000 rubler. Det avhenger av operasjonens kompleksitet, klinikkens prestisje og kvalifikasjonene til legene, samt prisen på materialene som skal brukes i klipping.

Hvordan tilrettelegge for prosedyren riktig

Ved valg av aneurysm behandlingsmetode utføres en rekke undersøkelser. I utgangspunktet er det:

 • Generell analyse av blod, urin.
 • En blodprøve for biokjemi og smittsomme sykdommer.
 • Radiografi.
 • Cardiogram.
 • Besøk terapeuten og nevrolog, og noen ganger andre spesialister, avhengig av symptomatologien.
 • Magnetisk resonans angiografi. Det er vist med en aneurisme fra 3 mm.
 • CT er nødvendig for å oppnå et generelt bilde når det dannes fra 5 mm. Med hjelpen er det mulig å oppdage kalkninger og trombier innenfor en aneurisme.
 • Digital subtraksjon angiografi lar deg se formasjoner opptil 3 mm.

Før klipping av cerebral fartøy er det nødvendig å forberede kroppen til kirurgisk inngrep. Til dette formål er de eksisterende sykdommene normalisert: de kompenserer for diabetes mellitus, arteriell trykk og andre kroniske sykdommer som forekommer i akutt form.

Etter undersøkelsen fyller kirurgen, anestesiologen og samtykkeskjema inn dato for operasjonen. På elva anbefales det ikke å spise mat og væsker etter 18.00.

Postoperativ periode

For at pasienten raskt skal komme tilbake til den vanlige livsstilen etter operasjonen, blir han vist fred og positiv holdning.

Når den planlagte operasjonen utføres, blir pasienten igjen i flere dager i intensivavdelingen for å kunne gi medisinsk hjelp i tide i tilfelle komplikasjoner. På slutten av denne tiden blir pasienten overført til en generell menighet.

I den postoperative perioden kan rask tretthet, svakhet være forstyrrende. Derfor anbefales full hvile og sengestøtte.

Et hodepineangrep er også en hyppig følgesvenn av en aneurysmutklippsoperasjon. Dette symptomet elimineres av narkotika, så for sterke og hyppige migrene bør du konsultere legen din.

Den totale rehabiliteringsperioden er om lag to måneder. Det er viktig å vurdere tilstedeværelsen av andre sykdommer og graden av alvorlighetsgrad, tilstanden der pasienten var på tidspunktet for klipping. Hvis operasjonen var planlagt og størrelsen på utdanningen var ubetydelig, er prosedyren enklere å overføre, gjenopprettingen av organismen skjer raskere.

Er operasjonen farlig, hvorfor klargjøre etter klipping?

Forverring av tilstanden etter operasjonen er ganske sjelden. Ifølge statistiske data overstiger dette beløpet ikke 10%. Men enig i behandlingen av en aneurysm, må pasienten vurdere alle risikoene.

Konsekvensene kan være svært forskjellige: alt fra mindre brudd på tale, minne, oppmerksomhet, konstant hodepine og slutt med iskemiske komplikasjoner, lungeødem, i noen tilfeller dødelig.

Men du bør ikke forlate operasjonen. Hovedbetingelsen for vellykket behandling er valget av kvalifisert personell, overholdelse av alle anbefalinger fra legen og rettidig diagnostisering av komplikasjoner i postoperativ perioden.

I de fleste tilfeller oppstår komplikasjoner med preoperativ aneurysmbrudd eller blødning under prosedyren.

 • Forstyrrelse av koordinasjon av bevegelser eller reduksjon av følsomhet i ekstremiteter, lammelse.
 • Dysfunksjon av taleapparatet.
 • Redusert syn.
 • Blokkering av blodkar.
 • Psykologiske lidelser.
 • Utseendet til epilepsi.

Livstid etter behandling

Generelt, hvis alle anbefalinger følges og operasjonen utføres i tide, blir pasientens forventede levealder ikke redusert.

I tilfelle avslag på behandling, vil aneurismen gradvis øke i størrelse, og til slutt vil den sprekke, blødning, som ofte fører til døden.

De viktigste anbefalingene for tidlig gjenoppretting er:

 • Revisjon av ernæring.
 • Normalisering av fysiske belastninger.
 • Observasjon med en nevrolog.
 • Avslag fra dårlige vaner.
 • Passasje av MR-angiografi og CT-skanning 6 måneder etter operasjonen.
 • Tilstandsovervåking for å unngå nye formasjoner.

Funksjonshemming i en aneurisme

Spørsmålet om utnevnelse av funksjonshemning etter trepanering av skallen avgjøres under sosial og medisinsk undersøkelse. Generelt er det bare 7-10% av de som gjennomgår kirurgi, må registrere fordeler. Tilstanden er vurdert ved følgende kriterier:

 1. Tilstedeværelsen av en systematisk funksjonell ubalanse på grunn av operasjonen.
 2. Delvis uførhet, dette kan både være en begrensning for mobilitet og psykiske lidelser.
 3. Behovet for rehabilitering.

Hvis de nevnte komplikasjonene vedvarer i løpet av året, er jeg, II eller III gruppesykdom registrert avhengig av symptomene:

 • Jeg gruppe er gitt til folk som ikke kan gi seg selv, de trenger konstant tilsyn og omsorg. Disse innbyggerne anses å være ufrivillige, vaktmesteren er tildelt dem.
 • II gruppe av funksjonshemning gir delvis forstyrrelse av kroppens funksjonalitet etter sykdommen. En person kan anses som delvis inkompetent.
 • Gruppe III er laget for personer med moderat kroppsforstyrrelse. For eksempel, delvis lammelse, desorientering, hørselstap. En slik kategori av funksjonshemmede trenger ikke konstant tilsyn. De selv kan utføre alle nødvendige selvbetjeningsaktiviteter.

Ved bestemmelse av den aktuelle gruppen vurderes konsekvensene av operasjonen, typen og plasseringen av aneurismen. Et viktig argument er tilstedeværelsen av psykiske lidelser og epilepsi.

Basert på statistikken, går mer enn 40% av de opererte pasientene etter rehabiliteringstiden tilbake til deres vanlige arbeidsaktiviteter. Resten av dyktige borgere passerer rekvisifikasjonen i spesielle institusjoner og kan holde stillinger med lette arbeidsforhold.

En aneurisme i hjernen er farlig ved ruptur av fartøyet. Beslutningen om å utføre en operasjon skal gjøres av pasienten med en forståelse av alle mulige risikoer og komplikasjoner. Generelt er livet etter klipping ikke veldig forskjellig fra preoperativ perioden. Hovedkriteriet for vellykket manipulering er rettidig diagnose av sykdommen og overholdelse av anbefalingene fra den ansvarlige legen.

Drift for å fjerne cerebrale aneurysmer: indikasjoner, ledning, prognose, rehabilitering

Aneurysm er et patologisk fremspring av fartøyets vegg. I motsetning til et normalt fartøy, har en aneurisme en tynnere vegg med mulighet for brudd og inntrengning av blod inn i hjernen eller inn i rommet mellom hjernemembranen (subaraknoid blødning).

Hovedårsakene til dannelsen av vaskulær aneurisme er medfødt forstyrrelse av strukturen i vaskulærveggen; Aterosklerose, hvor midterlaget av arterier er ødelagt og veggen er tynnet; endring av vaskulær veggen i den inflammatoriske prosessen.

Formen på aneurysmen kan være sacculated - med nakke, kropp og kuppel spinkel - der fartøyet er jevnt utvidet i stor grad lateral minner om svulstvegg i karet.

Diameteren er:

 • Opptil 3 mm - veldig liten;
 • Fra 4 til 15 mm - konvensjonell;
 • Fra 16 til 25 mm - stor;
 • Mer enn 25 mm er gigantiske.

Ofte forekommer ueksploderte aneurysmer asymptomatisk og blir funnet ved et uhell når de undersøker hjernen av en annen grunn.

Når er kirurgi nødvendig for vaskulær aneurisme i hjernen?

aneurisme av cerebral vesikel

En streng tilnærming til gyldigheten av kirurgisk inngrep med en ueksplodert aneurisme er nødvendig i forbindelse med mulige komplikasjoner under operasjonen. En aneurisme med en størrelse på mer enn 7 mm betraktes som en indikasjon på kirurgi. Indikasjoner for kirurgi er mer sikker med økende aneurisme som observasjoner og familiær disposisjon for blødning (blødning fra aneurisme tilfeller nære slektninger).

Forbereder for en operasjon

Dersom pasienten har indikasjoner på kirurgisk fjerning av en ueksplodert aneurisme, blir han innlagt på en planlagt måte til klinikken, som må oppfylle følgende krav:

 1. Har en nevrokirurgisk avdeling, samt spesialister med erfaring i å gjennomføre både åpne mikrokirurgiske inngrep på hjernens kar, og med erfaring i å gjennomføre inngrep av endovaskulær aneurysmavstand.
 2. Har en røntgendiagnostikkavdeling, med mulighet for spiralcomputerangiografi, magnetisk resonansangiografi, digital subtraksjon angiografi;
 3. Operasjonsrommet skal være utstyrt med spesialutstyr for mikrokirurgi av cerebrale aneurismer;
 4. Har en neuroreanimation avdeling.

Forberedelse for kirurgi er en viktig del av vellykket behandling.

Utføre kliniske tester (blodprøver, urinprøver, blodkjemien, koagulasjon, blodprøve for visse infeksjoner (HIV. RW, viral hepatitt), brystrøntgen, EKG), konsultasjoner hos spesialister (nevrolog, indre og andre spesialister er angitt).

Alle de ovennevnte undersøkelsene kan gjøres på klinikken under sykehusinnleggelse, men det er mulig å gjennomgå disse studiene på poliklinisk grunnlag, før sykehusinnleggelse.

For å velge metoden for kirurgisk inngrep, utføres studier for å vurdere arten og strukturen til aneurysmet, så vel som tilstanden i hjernevæv.

 • Magnetisk resonans (time-of-flight) angiografi. Denne teknikken lar deg få et klart bilde av en aneurisme med en aneurysmstørrelse på 3 mm eller mer.
 • Datatomografi i angiografisk modus. Ved den angitte inspeksjonen er det mulig å avsløre forekomsten av forkalkninger i en vegg og blodpropp i en aneurisme. Imidlertid er denne teknikken dårligere enn magnetisk resonansangiografi som nøyaktig reflekterer aneurysmstrukturen mindre enn 5 mm i størrelse.
 • Digital subtraksjon angiografi. Til dags dato forblir denne studien "gullstandarden" ved anerkjennelse av aneurysmer med en størrelse på mindre enn 3 mm og kar med liten diameter. Studien utføres kun på et sykehus, i forbindelse med muligheten for komplikasjoner i sin oppførsel.

Magnetisk - resonans angiografi og computertomografi i angiografi modus kan utføres før opptak til sykehuset, forutsatt at fra den tiden av studien før opptak ikke var mer enn 6 måneder, tiden som har gått siden undersøkelsene ikke har vært noen endringer i pasientens tilstand og forskning utført underlagt alle nødvendige tekniske krav.

Før operasjonen blir blodtrykkstallene justert til konsekvent normale figurer, blodsukkernivåene justeres i diabetes mellitus, med forverring av kroniske sykdommer - staten kompenseres.

Etter at alle nødvendige undersøkelser er fullført og funnet ut at det ikke er kontraindikasjoner for operasjonen, blir pasienten plassert i klinikken. Han undersøkes av en kirurg, forklarer operasjonsplanen og mulige komplikasjoner, anestesiologen snakker med pasienten. Pasienten fyller ut spørreskjemaet og gir samtykke til operasjonen.

På kvelden for operasjonen fra seks om kvelden er det forbudt å spise og drikke vann, hvis operasjonen er planlagt etter 12, kan du tillate en lett kveldsmat. Overholdelse av denne tilstanden er svært viktig for å sikre sikker generell anestesi.

Før operasjonen må du ta en dusj og vaske håret. Renhet er forebygging av smittsomme komplikasjoner.

Alle uforståelige spørsmål må avklares av legen eller sykepleiepersonalet, noe som vil hjelpe til i noen grad å fjerne den preoperative spenningen som er forbundet med intervensjonen.

Hvordan utføres kirurgisk fjerning av cerebrale karters aneurisme?

For kirurgisk fjerning av en aneurisme som brukes som en åpne inngrep på hjernen: klipping av en aneurisme styrke veggene i en aneurisme ved å pakke inn en aneurisme med kirurgisk gassbind; Stopp av blodstrømmen gjennom arterien ved å påføre klemmer på arterien til en aneurisme eller før og etter en aneurisme (fangst), og endovaskulære metoder.

Direkte kirurgiske inngrep i anledning av en cerebral aneurisme bekymret for hi-tech manipulasjoner og etterspørsel fra kirurgen av erfaring og besittelse av mikrokirurgisk teknikk.

Kompleksiteten i operasjonen består i behovet for å isolere fartøyet og aneurysmen på en slik måte at det forhindrer ruptur av aneurysmen og skade på hjernevevet.

Slike operasjoner utføres hovedsakelig for unge mennesker, og tar hensyn til muligheten for å korrigere en aneurisme fra åpen tilgang.

Operasjonen utføres under generell anestesi og varer i flere timer.

Under intervensjonen utføres en permanent kontroll av kroppens grunnleggende funksjoner:

 1. De viktigste parametrene til organismen og hjernens funksjon er overvåket;
 2. Blodtrykk er korrelert, hjernevæv er beskyttet mot iskemi, etc.

Skjematisk kan løpet av åpen kirurgi på en aneurisme i hjernen bli representert som følger:

 • Trepanation av skallen;
 • Deretter kuttes et hull i kranen, den separerte delen av beinet stiger og fjernes (etter at operasjonen er fullført, kommer denne delen av beinet tilbake til sin plass);
 • Dura materen åpnes og kirurgen får tilgang til hjernen;
 • Den patologiske (bære) arterien og selve aneurysmen utmerker seg;
 • På halsen til aneurismen, ved basen, pålegge klips - samozazhimayuscheesya microdevice med kjever, kjever tillukket ned i halsen til aneurismen og aneurismen fra blodet;
 • Under operasjonen nødvendigvis styrt radikalitet av aneurismen fra blodet via punktering av aneurismen blir aneurisme undersøkt ved hjelp av kontakt Doppler ultralyd, mulig undersøkelse av aneurismen gjennom et mikroskop eller endoskop, samt gjennomføre intra fluorescens angiografi;
 • Fullfør operasjonen på en aneurisme av hjernen ved å sutur dura materen, den kuttede delen av skallen vender tilbake til sin plass og er festet med titanplater og skruer.

Effektiviteten av å slå av aneurismen under klipping når 98%.

Når er endovaskulær behandlingsmetode indikert?

 1. Alder over 60 år;
 2. Tilstedeværelsen av alvorlige sykdommer;
 3. Aneurysmer komplisert for tilgang med åpen intervensjon.

Fordelen med endovaskulær behandling er den lave traumatismen og den korte postoperative perioden.

Hvordan utføres endovaskulær intervensjon i hjernens vaskulære aneurismer?

Operasjonen utføres under generell anestesi, da det krever fullstendig kontroll av blodtrykket og pasientens stilling på operasjonstabellen.

Alle manipulasjoner på fartøyene utføres under røntgenkontroll i røntgenrommet. Inngrepet skjer hovedsakelig gjennom en punktering i den femorale bretten, hvor gjennom den femorale arterie i retning av aneurismen kateteret holdes, blir aneurismen fullstendig fylt med platinaspoler på og av fra blodet.

For tiden for endovaskulær korreksjon av en aneurysm med bred nakke, brukes metoder for å beskytte halsen til en aneurysm for å forhindre spredning av mikro-spiraler i støttefartøyet:

endovaskulær aneurysmbehandling

Midlertidig beskyttelse av aneurysmhalsen med ballong (ballongassistert teknikk), når et kateter med en ballong settes inn i bærerbeholderområdet, som oppblåses, og deretter setter mikroarmer inn i aneurismen, hvoretter ballongen fjernes;

 • Konstant beskyttelse av aneurysmhalsen ved hjelp av en stent, som innføres i fartøyet og forblir konstant i fartøyet. Stenten har celler gjennom hvilke mikroarmer er satt inn i det aneurysmale hulrom og aneurismen er avskåret fra blodstrømmen;
 • Introduksjon til fartøyets strømning - omdirigering av stent, som har en høy tetthet og styrer blodet langs fartøyet på en slik måte at blodet ikke kommer inn i aneurismen og aneurismen er trombosed, det vil si at muligheten for brudd er utelukket. Komplett trombose av aneurysmen forekommer innen 4 til 6 måneder etter inngrep.
 • Etter installasjon av stenter av noe slag i tre måneder, er det nødvendig å ta medikamenter for å forhindre stenttrombose, som må tas i betraktning ved valg av denne teknikken for intervensjon.

  Gjenoppretting etter operasjon

  Etter operasjonen blir pasienten plassert i den postoperative menigheten for å observere det medisinske personalet, hvor han begynner å puste selvstendig, hvorpå han blir overført til intensivavdelingen. Tiden i intensivavdelingen avhenger av kompleksiteten og egenskapene til kirurgi og anestesi og er 24-48 timer.

  Deretter i pasienten blir pasienten overvåket og behandlet i en til to uker, avhengig av direkte eller endovaskulær inngrep. Noen pasienter må gjennomgå rehabilitering.

  Varigheten av den postoperative oppfølgingsperioden etter endovaskulær intervensjon er mye kortere enn etter direkte operasjon og er 5 til 6 dager i fravær av komplikasjoner.

  Konsekvenser av kirurgisk inngrep

  Det er komplikasjoner forbundet med en negativ reaksjon på anestesi, skade på karveggen under operasjonen. Konsekvensene av intervensjonen inkluderer blodpropp, hjerneødem, infeksjon, hjerneslag, kramper, vanskelighetsproblemer, nedsatt syn, minne, balanse, koordinering av bevegelse etc.

  Men fjerning av aneurisme å sprekke den, utsatt for forstyrrelser i et spesialisert klinikk med lang erfaring kirurgisk korreksjon av vaskulære aneurismer, det reduserer muligheten for alvorlige komplikasjoner, og er makeløs med alvorlige konsekvenser cerebral arterie aneurisme ruptur. I tillegg er noen komplikasjoner fjernet under operasjonen eller umiddelbart etter operasjonen. I noen tilfeller krever det en lang periode med rehabilitering ved hjelp av fysioterapi teknikker, arbeider med en logoped med talevansker, en psykolog, spesialist i fysioterapi, massasje, etc.

  Livet etter operasjonen

  Fullstendig gjenoppretting etter åpen operasjon tar opptil to måneder, etter at endovaskulær kirurgisk pasient har gått tilbake til fullverdig liv på kort tid. Varigheten av utvinning avhenger av pasientens helse før kirurgi, postoperative komplikasjoner.

  Aneurysme før og etter endovaskulær kirurgi

  Etter kraniotomi er det vondt i flere dager i såret, etter hvert som såret healer, blir det kløe, det er mulig hevelse i dette området og nummenhet i flere måneder.

  Ca. to uker kan det være hodepine, bekymret for tretthet og angst opptil åtte uker etter den åpne operasjonen. Derfor anbefales en dags søvn om ettermiddagen.

  Pasienten skal være under oppsyn av en nevrolog, ta de nødvendige legemidlene, smertestillende medisiner. I løpet av året bør kontaktsporter unngås, løft på mer enn 2 - 2,5 kg, langvarig sittende.

  Hvis arbeidet ikke er relatert til arbeidsbelastningen, kan du etter ca 6 uker diskutere med legen din muligheten til å starte arbeidet.

  Til tross for at bruken av MR-angiografi og CT-angiografi er begrenset til nærværet av mulige bildeforvrengninger fra metallklemmer, stenter og spiraler, forblir disse metodene tilstrekkelig effektive i postoperativ kontroll.

  Gjentatt undersøkelse etter åpne inngrep anbefales å utføres mellom 6 og 12 måneder etter inngrep.

  Etter en endovaskulær operasjon anbefales en kontroll digital subtraksjon angiografi mellom 6 og 12 måneder etter inngrep.

  Pasienter med en predisposisjon for dannelse av aneurismer, uavhengig av hvilken type av kirurgisk inngrep, etter slutten av observasjonsperioden er anbefalt gjennomføring av magnetisk - resonans-angiografi, computertomografi angiografi i modus 1 gang i 5 år for å unngå dannelsen av nye aneurismer.

  Anmeldelser av pasienter etter kirurgisk korreksjon av vaskulære cerebrale aneurysmer er positive. Blant de bivirkningene som vedvarer i den forsinkede perioden etter operasjonen, registrerer mange mennesker en forverring av velvære når været endres.

  Mange positive vurderinger om behandling på NN Burdenko Institute, hvor over de siste ti årene ble mer enn 400 kirurgiske korreksjoner av ueksploderte aneurysmer utført, med positive resultater av operasjoner.

  Operasjonen for å fjerne unexploded cerebral aneurysm utføres uten kostnad for kvoten for høyteknologiske operasjoner. For hvilke det er nødvendig å sende de aktuelle medisinske dokumentene til den valgte klinikken, og i nærvær av kvoter, vil en "Protokoll av kvotebeslutningen" bli utstedt, blir pasienten inngått operasjonsplan og venter på sin tur.

  Dersom pasienten gjelder uavhengig av klinikken, uten henvisningskjema, utføres operasjonen på betalt basis.

  I tilfelle av betalt behandling kostnadene for operasjonen er svært individuelt og avhenger av materialene som brukes under operasjonen, legen kvalifikasjoner, tidsbruk på sykehuset, etc. Den gjennomsnittlige kostnaden for kirurgi i klinikker i Moskva for aneurisme klipping -.. 80 000, for endovaskulær nedleggelse aneurysmer - ca 75.000 rubler.

  Gitt den høye dødeligheten fra blødning med aneurysmbrudd, i nærvær av indikasjoner, anbefales en profylaktisk operasjon å slå av en aneurisme fra blodstrømmen.

  Kloning av cerebrale aneurysmer: indikasjoner, ledning, alternativer, rehabilitering

  Aneurysm er en patologi som er preget av en utvidelse av fartøyets lumen, fremspring av vaskulærvegen og dannelsen av en aneurysmal sek, forårsaket av påvirkning av faktorer av medfødt eller oppnådd karakter. Som regel utvikler en aneurisme i arterienes mur, i stedet for årer, og er oftest lokalisert i hjernens kar og i aorta.

  Operasjonen av aneurysm klipping, brukes hovedsakelig for lokalisering i hjernens fartøy, så vi vil snakke om denne patologien.

  En aneurisme i hjernen finnes ikke bare hos voksne, men også hos barn. I sistnevnte tilfelle er utviklingen av patologi på grunn av medfødte årsaker, spesielt dannelsen av vaskulær (arterio-venøs) misdannelse eller unormal utvikling av føtale hjerneskip under graviditet. Hos voksne kan en aneurisme ikke manifestere seg fra barndommen, eller bli dannet under påvirkning av tilegnede årsaker - aterosklerose, syfilis, vaskulær patologi etc.

  Det kan nevnes som mindre symptomer (kvalme, hodepine, tretthet, uskarpt og sløret syn), og lys symptomer forårsaket ikke bare betraktelige dimensjoner av aneurismen, men dens spontane brudd med blødning inn i hjernen utseende av de kliniske manifestasjoner av cerebrale aneurismen. aneurisme Faren er at personen med sin ruptur og blødning kan bare kjapt dø eller forbli en dyp funksjonshemming. Derfor, med en diagnostisert aneurisme av cerebral fartøy, er det avgjort om klipping eller embolisering.

  Essensen av metodikken, fordeler og ulemper

  Kloning av cerebrale aneurismer - Dette er pålegg av en spesiell enhet, kalt et klips, på aneurysmens hals fra utsiden av fartøyet. Denne operasjonen er en av de vanskeligste i nevrokirurgi og utføres ved hjelp av åpen tilgang - trepanering av skallen.

  Kloning av cerebrale aneurismer

  Embolisering av aneurisme som et alternativ til åpen kutting - en intravaskulær (endoskopisk, endovaskulær) forstyrrelser som er beregnet til å fylle seg aneurismen fra inne i ballongen eller spiral, som er helt "slått av" den aneurysmal sekk fra blodstrømmen.

  Hver av metodene har fordeler og ulemper. Så for eksempel er endovaskulær intervensjon mindre traumatisk for pasienten, etter at det ikke er arr, og risikoen for smittsomme komplikasjoner er minimal. På samme tid klipping av aneurysm er å foretrekke, da det er mer pålitelig når det gjelder å deaktivere aneurysmen fra cerebral blodstrøm.

  Ulempen med klipping er det faktum at operasjonen ikke kan utføres med en dyp aneurisme i pasientens hjerne. Ulempen med begge metodene er risikoen for at postoperative komplikasjoner forekommer (ikke mer enn 8%).

  Valget av teknikken er således ikke bare avhengig av aneurysmens opprinnelige tilstand, men også på lokaliseringen. Derfor bør indikasjonene for operasjonen og risikoen for mulige komplikasjoner i hvert tilfelle nøye veies og evalueres.

  Indikasjoner for bruk

  Operasjonen på cerebral aneurisme er indikert dersom pasienten har et aneurysmalt fremspring som måler mer enn 7-10 mm, bekreftet ved hjelp av instrumentelle diagnostiske metoder:

  • Ultralyd undersøkelse av cerebral fartøy,
  • MR og / eller CT i hjernen, inkludert bruk av en radiopaque substans satt inn i pasientens vaskulære seng,
  • Spinal punktering med studien av cerebrospinalvæske (cerebrospinalvæske) for subarachnoid blødningmed ruptured aneurisme.

  Kontraindikasjoner for kirurgi

  taktikk kirurgi hos pasienter med blødning er bestemt basert på skalaen utviklet spesielt for nevro (Hunt målestokk og Hess (1968); målestokk WFNS SAH Scale (1988)). De viktigste kriteriene her er tilstedeværelsen av kliniske manifestasjoner av aneurismer, motoriske eller taleforstyrrelser, så vel som vasospasme i en pasient (vasokonstriksjon), diagnostisert i henhold til resultatene av røntgenkontrast undersøkelse. På en pasient med alvorlig angiopati bør man derfor avstå fra kirurgi, siden risikoen for postoperative komplikasjoner overskrider fordelene ved operasjonen.

  I tillegg er operasjonen kontra hvis pasienten har alvorlige akutte dekompensasjon somatiske sykdommer eller kronisk sykdom - akutt infeksjon, blødning, alvorlige diabetes, alvorlig forverring av astma og andre.

  Forbereder for klipping av cerebrale aneurysmer

  Forberedelse for klipping eller for endovaskulær behandling av aneurysm er forskjellig avhengig av hvilke indikasjoner som gis for intervensjonen.
  Så under operasjonen skal pasienten få en konsultasjon av en nevrolog, en nevrokirurg, og gi også disse legene diagnostiske metoder som bekrefter diagnosen og / eller utslippet fra sykehuset hvor pasienten mottok behandling.

  Fra de nødvendige analyser som kreves for inntak til klinikken praktiserende slike operasjoner, bør det bemerkes generelle kliniske blod- og urinprøver, blodpropp, blodprøve for antistoffer mot HIV-virus og hepatitt, og fluorografi.

  Under drift av akutt indikasjoner når en pasient kommer inn på sykehuset med Neurosurgical Clinic av etablerte intracerebral blødning, etter minimum nødvendige undersøkelser (CT scan, MRI eller ultralyd årer) begynner forberedelse til operasjonen. Korreksjon utføres med høyt eller lavt blodtrykk, for korreksjon av hypervolemi (dehydrering) og vann og elektrolyttsammensetning av blod ved hjelp av medikamenter og terapeutiske løsninger (Phys. Saline, glukose, Ringers etc.).

  Hvordan utføres operasjonen?

  En aneurysmoperasjon utføres alltid ved bruk av generell anestesi.

  Når du klipper etter tilgang til hjernen blir vev utsatt, under hvilke en aneurisme ligger. Deretter dissekerer de tilstøtende vevene tilstøtende vev og bærerarterien er eksponert. Når halsen til en aneurisme blir tildelt, blir et klips påført det. Ved små størrelser på en aneurisme brukes optiske instrumenter med en økning i operasjonsfeltets skala. Noen ganger viser en pasient på operasjonstidspunktet en kompleks anatomisk struktur av en aneurysm og omkringliggende vev, samt en betydelig størrelse på et aneurysmalt fremspring. I dette tilfellet kan en midlertidig overlapping av klippene brukes, som fjernes etter hovedtrinnet i operasjonen - applikasjonen av klemmen til aneurysmens hals.

  teknikk for kloning av cerebrale aneurysmer

  Med endovaskulær intervensjon Tilgang til en aneurysm utføres ved å punktere lårarterien og opprettholde en sonde under MRT-kontrollen til operasjonsstedet. På slutten av sonden er en ballong satt inn i lumen av aneurysmen. Etter at ballongen er installert og festet i aneurismen, forekommer embolisering ("blokkering") av aneurysmet, og det blir funksjonelt inaktivt.

  endovaskulær aneurysm embolisering

  Alle stadier av operasjonen utføres under streng MR eller CT kontroll. Etter inngrepet er pasienten i intensivavdelingen i omtrent fem dager, hvoretter han kan overføres til avdelingen for nevrokirurgi.

  Hva koster operasjonen?

  På grunn av det faktum at klipping av aneurisme er en svært komplisert og farlig operasjon, utføres den ikke i alle større byer i Russland. Så finnes klinikker med tilhørende personellteknisk utstyr i Moskva, Tyumen, Ufa, Kirov, Volgograd, Krasnodar og noen andre regionale sentre.

  Relativ verdi av transaksjonen bør det bemerkes at den planlagte inngrep kan utføres under kvote tildelte midler fra Helsedepartementet, men for denne pasienten bør kontakte sitt lokale Helsedepartementet avdeling og gi alle dokumenter som bekrefter behovet for intervensjon.

  I tilfelle pasienten ikke har tenkt å vente i flere uker eller måneder, kan han opereres i enhver by etter eget skjønn, men på egen bekostning. Kostnaden for operasjoner på samme tid avhenger av mange faktorer og varierer fra 12 tusen rubler til 180 tusen rubler med endoskopisk kirurgi og fra 22 tusen rubler til 170 tusen rubler med utklipp av en aneurisme.

  aneurisme før / etter operasjonen

  Mulige komplikasjoner

  Komplikasjoner med klipping av aneurysm er ikke mer enn 8%. En viss risiko eksisterer imidlertid fortsatt, slik at pasienten skal være nøye oppmerksom på alle mulige konsekvenser. Konsekvensene kan være enten mindre eller alvorlige, og til og med livstruende.

  I det første tilfellet, etter operasjonen, blir pasienten forstyrret av minne, tale, oppmerksomhet, motoriske forstyrrelser utvikles og intense hodepine oppstår.

  I sistnevnte tilfelle er komplikasjoner forårsaket av utviklingen av postoperativ vaskulær spasme, som fører til forekomsten av iskemi og lungeødem. Til tross for alvorlighetsgraden av disse forholdene, kan de alle korrigeres ved hjelp av passende terapi under intensiv omsorg (antioksidanter, nevrorotorer, mannitol, etc.).

  Ved endovaskulær intervensjon er perforering av fartøyets vegg eller aneurisme med ballong eller spiral mulig, samt tromboemboliske komplikasjoner som kan føre til død.

  Forebygging av komplikasjoner er teknisk korrekt gjennomføring av kirurgisk inngrep, samt kontinuerlig overvåking av pasienten i tidlig postoperativ periode.

  livsstil

  Selvfølgelig fører kirurgi for å eliminere en aneurisme i de aller fleste tilfeller at den utelukkes helt fra blodstrømmen, og fraværet av risikoen for brudd med blødning i hjernevevet. Men dette betyr ikke at pasienten etter operasjonen umiddelbart kan gå videre til den vanlige livsstilen han ledet før inngripen. Ja, livet etter operasjonen endres kardinalt, og hver pasient bør ta hensyn til dette før kirurgisk behandling. Ofte mange mennesker etter operasjonen må lære å gå igjen, spise, snakke, lese og skrive. Men dette betyr ikke at det er nødvendig å nekte klipping av en aneurisme siden brudd uten kirurgisk behandling kan føre til døden.

  Etter uttak fra sykehuset hvor operasjonen ble utført, sendes pasienten til behandling og rehabilitering til polyklinikken på bostedsstedet. På dette stadiet behandles pasienten av en nevrolog, en nevrokirurg (hvis det er en polyklinisk) og en epileptolog (hvis pasienten har hatt eller opplever symptomatisk epilepsi). I tillegg spilles en viktig rolle i rehabilitering av en rehabiliteringslege, en lege, en taleperson, en psykolog og andre spesialister.

  outlook

  Prognosen i de fleste tilfeller etter operasjon på en aneurisme i hjernen er gunstig. Men ikke glem om postoperativ dødelighet, som generelt (ifølge ulike klinikker) er minst 10%. Samtidig varierer dødeligheten blant pasienter som ikke har fått kirurgisk behandling mellom 20%. Det vil si at dødeligheten blant de som fikk kirurgisk behandling, er lavere med halvparten enn blant de som ikke mottok en slik behandling.

  Når det gjelder prognosen for helse, kan det sies at for 7% av pasientene er en aneurysmoperasjon deaktivert, og 80-90% av de opererte pasientene vender tilbake til sitt opprinnelige nivå av helse. Når det gjelder arbeidsprognosen, kan mer enn 40% av pasientene komme tilbake til jobb.

  Avslutningsvis skal det bemerkes at alle de indikasjoner og kontraindikasjoner for klipping og endoskopisk behandling av aneurismer blir bestemt bare av leger ved innvendig undersøkelse av pasienten. Selvfølgelig, hjernekirurgi - det er ikke en triviell scratch, men når legen forteller pasienten åpenlyst at han kunne dø uten kirurgi - for kirurgiske inngrep bør bli enige. Det viktigste i dette tilfellet - en positiv holdning og tro på det vellykkede resultatet av operasjonen, fordi døden og komplikasjoner tendens til å være mer sannsynlig hos pasienter med gigantiske størrelsen på aneurisme, og gjentatt blødning i hjernen.

  Aneurysm i hjernen etter operasjonen

  Kjennetegn på en aneurisme av cerebral fartøy og konsekvenser etter operasjonen

  All informasjon på nettstedet er kun til informasjonsformål. Før du bruker noen anbefalinger, kontakt legen din. Selvmedisinering kan være farlig for helsen din.

  Når det er en aneurisme i hjernen, har konsekvensene etter operasjonen i halv tilfelle positive egenskaper. Komplikasjoner som følge av kirurgisk behandling observeres kun hos pasienter i de tilfellene når operasjonen utføres etter brutningen av fartøyet. For å forhindre dette, er det nødvendig å følge alle forskriftene fra legen.

  Vær forsiktig

  Hodepine er det første tegn på høyt blodtrykk. I 95% av hodepinen oppstår fra brudd på blodstrømmen i den menneskelige hjerne. Og hovedårsaken til bruken av blodstrømmen er blokkering av blodårene på grunn av underernæring, dårlige vaner og en livsstil med lav aktivitet.

  Det er en stor mengde medikamenter for hodepine, men alle påvirker etterforskningen, ikke årsaken til smerten. På apotek selger smertestillende midler, som bare utmerker smerten, og behandler ikke problemet fra innsiden. Derav det store antallet hjerteinfarkt og slag.

  Men hva skal gjøres? Hvordan bli behandlet hvis det er svindel overalt? Leger i medisinsk vitenskap Bokeria LA gjennomførte sin egen undersøkelse og fant en vei ut av denne situasjonen. I denne artikkelen beskrev Leo Antonovich hvordan GRATIS beskytte deg mot døden på grunn av tette blodårer, trykksving, og reduser risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag med 98%! Les artikkelen på den offisielle nettsiden til Verdens helseorganisasjon.

  1 Symptomer på sykdommen

  En aneurisme i hjernen er en patologi av ett av karene. Veggene til sistnevnte på et hvilket som helst sted (occipital, frontal del av hodet) begynner å svulme opp fra det akkumulerte blodet.

  Dette nettstedet er uelastisk. I hjernebarken er det ikke noe muskelvev, som ville våren og begrense veggen av karet fra ekspansjon. Derfor kan konsekvensene av en aneurysm være veldig trist.

  En mann hvis cortex har en slik anomali av fartøyet, er det mulig at et brudd på de venøse veggene når som helst. Da sprer blodet gjennom hjernevævet. Noen steder akkumuleres det og nekrose oppstår der. Avhengig av hvilken del av hjernen som er skadet, kan dette eller det orgelet nekte.

  Også brudd på fartøyet kan være årsaken til dødsårsaken. Et slikt resultat oppstår i 50% av tilfellene. Hvis pasienten overlever etter skipets brudd, blir en fjerdedel av disse pasientene deaktivert.

  Tegnene på en aneurisme er alltid tydelig manifestert, siden i de fleste tilfeller presser den oppblåste beholderen på vevene som omgir den. Det er viktig å være oppmerksom på en persons tilstand i tide.

  Jeg er engasjert i forskning om årsakene til at det har oppstått en hodepine allerede i mange år. Ifølge statistikken, i 89% av tilfellene har hodet vondt på grunn av tilstoppede blodkar, noe som fører til hypertensjon. Sannsynligheten for at en uskadelig hodepine vil resultere i et slag og død av en person er svært høy. Nå om lag to tredjedeler av pasientene dør innen de første 5 årene av sykdommen.

  Det neste faktumet - du kan drikke en pille fra hodet, men dette helbreder ikke selve sykdommen. Den eneste medisinen som er godkjent av Helsedepartementet for behandling av hodepine og brukes av kardiologer i deres arbeid, er PhytoLife. Legemidlet virker på grunn av sykdommen, noe som gjør det mulig å fullstendig kvitte seg med hodepine og hypertensjon. I tillegg, innenfor det føderale programmet, kan enhver russisk statsborger motta det gratis!

  Pasienten kan plutselig begynne å klage på hyppige skarpe hodepine i et bestemt område av hodet, forringelse av syn, ringe i ørene. Hans utseende endres: vises strabismus, eggløsning av øyelokkene (i noen tilfeller utvidelsen av eleven). Plutselig kan anfall tilsvarende epileptisk begynne.

  I alle disse situasjonene er det bedre å se en lege. Det er sannsynlig at etter studier på diagnostisk apparat vil avsløre en aneurisme i hjernen. Hvis resultatet er positivt, er det nødvendig med umiddelbar operasjon.

  2 Mulige komplikasjoner

  Operasjonen for å fjerne aneurysmen er en av de vanskeligste.

  Under det kan et unormalt fartøy bli revet eller veggen skadet, en ufullstendig fjerning av blodpropper.

  Ofte i slike tilfeller er konsekvensene av operasjonen preget av følgende komplikasjoner:

  • delvis cerebral iskemi;
  • utseendet på en ny aneurisme;
  • en vanskelig og lang rehabiliteringsperiode.

  Noen ganger etter den første operasjonen er det nødvendig med gjentatt kirurgisk inngrep.

  Selv med en betydelig sannsynlighet for et dødelig utfall, er risikoen begrunnet. Etter operasjon, i de fleste tilfeller overlever mer enn halvparten av pasientene, fortsetter noen av dem å lede et normalt liv, er i stand til å være i stand.

  Våre lesers historier

  Har blitt kvitt hodepine for alltid! Det har vært et halvt år siden jeg glemte hva en hodepine er. Åh, du vet ikke hvordan jeg led, hvor mange ting jeg prøvde - ingenting hjalp. Hvor mange ganger gikk jeg til polyklinikken, men jeg ble foreskrevet ubrukelige medisiner igjen og igjen, og da jeg kom tilbake, tok legene bare hendene opp. Endelig har jeg taklet hodepine, og alt takket være denne artikkelen. Alle som ofte har hodepine - les nødvendigvis!

  Les artikkelen i sin helhet >>>

  For å unngå forverring av livskvaliteten i fremtiden, bør alle pasienter uten unntak, som fjerner aneurysmen i hjernen, konstant observeres av legen.

  3 Rehabilitering etter behandling

  Konsekvensene av den overførte operasjonen kan passere om en måned. Også rehabilitering er mulig opp til 2 år. Alt avhenger av kompleksiteten som oppsto under kirurgisk behandling, pasientens alder, komplikasjoner etter operasjonen.

  I noen tilfeller må pasienten bli lært igjen for å lese og skrive, for å tjene seg selv. Nødvendig er å holde terapeutisk gymnastikk, akupunktur.

  Alle pasienter uten unntak i den postoperative perioden tar en rekke stoffer som gjenoppretter hjernens, blodkarens og kroppens generelle tilstand.

  Disse medisinene inkluderer: vasoforsterkende stoffer, legemidler som stabiliserer blodtrykket. Det er nødvendig at det opererte fartøyet er fullstendig restaurert, ingen ny aneurisme blir dannet.

  Det er nødvendig å ta nootropiske legemidler som forbedrer blodtilførselen til hjernen, bidrar til optimalisering av arbeidet. Pasienten tar også vasodilatormedikamenter. Hjelp og gress.

  I den postoperative perioden bør følge et hypo kolesterol diett. I kostholdet bør være fraværende boller, fettstoffer, røkt produkter.

  Pasienten bør unngå stressende situasjoner, få nok søvn. I den postoperative perioden må livet måles, rolig. Om mulig, etter at primærrehabilitering er verdt å hvile i et sanatorium for slike pasienter.

  En enkel, men effektiv måte å bli kvitt på Hodepine! Resultatet vil ikke holde deg venter! Våre lesere har bekreftet at de med hell bruker denne metoden. Etter å ha studert det nøye, bestemte vi oss for å dele det med deg.

  Ofte etter en viss periode gjenopprettes alle kroppsfunksjoner helt. Livet til en pasient adskiller seg lite fra livet til vanlige sunne mennesker.

  Føler du fremdeles at det er vanskelig å beseire hodepine?

  • Du lider av episodisk eller vanlig bouts av hodepine
  • Han presser på hodet og øynene eller "slår med en sledehammer" på baksiden av hodet eller banker i hans templer
  • Noen ganger har du hodepine syk og svimmel?
  • Alt starter Enrage, arbeid er umulig!
  • Spytter du din irritabilitet på slektninger og kolleger?

  Stopp det, du kan ikke vente lenger, forsinker behandlingen. Les hva Elena Malysheva anbefaler og finne ut hvordan du kan bli kvitt disse problemene.

  Ruptur av cerebrale aneurysmer

  Bruddet av en aneurisme i hjernen er en alvorlig patologi av hjerneskipene, og konsekvensen er alvorlige forstyrrelser i funksjonen eller pasientens død.

  En aneurisme i hjernen kalles fremspring av muren på fartøyet. Den er forårsaket av abnormaliteter i strukturen av de vaskulære vegger - i tilfelle av en aneurisme er ikke et lag av muskel og elastisk membran, og derfor mister sin elastisitet. Et slikt fartøy er ikke i stand til å gjenvinne etter frigjøring av høytrykksblod og blir irreversible forandringer.

  Buler fartøy komprimerer de omkringliggende vev, men det farligste, blir tynnet, det truer når som helst å sprekke og føre til en hjerneblødning.

  Et annet navn på patologi er brudd på cerebral eller intrakranial aneurisme.

  Allokere medfødte og ervervede former av sykdommen. Imidlertid oppdages førstnevnte sjelden umiddelbart etter fødselen. I gjennomsnitt er sykdommen "alder" 30-60 år, og kvinner er ifølge statistikk sykere oftere enn menn. Aneurysmbrudd diagnostiseres som regel hos pasienter over 50 år.

  Aneurysme i hjernen: etiologi

  Årsakene til forekomsten av hjerneaneurysmer er ikke fullt ut forstått, men legene identifiserer de viktigste faktorene som bidrar til dannelsen av patologi:

  • Faktoren for arvelighet, som innebærer mangel på kollagen III-type. I dette tilfellet opptrer en aneurisme i steder med den største tortuositet av arterien eller på punktet av dens bifurkasjon. Vanligvis oppdages andre abnormiteter - for eksempel nyre arteriell hypoplasia, aorta coarctation.
  • Bakteriell, mykotisk eller tumorembolisme, det vil si transport av blod av elementene i en malign tumor, bakteriell eller soppmikroorganismer;
  • Vascular wall hyalinosis, en type ekstracellulær protein dystrofi av vev;
  • aterosklerose;
  • Vaskulær traumer i fortiden;

  Genesis of aneurysm of the brain can be associated with increased blood pressure and irregular blood flow. I fare - sonen av arterier, hvor de er delt inn i mindre grener. Det er her at det maksimale blodstrømstrykket påvises på den endrede karveggen, noe som forårsaker en aneurisme i hjernekarene og truer med å bryte den.

  Negative vaner, for eksempel røyking, alkoholisme, bruk av medisiner, øker risikoen for en aneurisme. Tilstedeværelsen av alvorlige sammenhengende sykdommer, for eksempel diabetes, aterosklerose, hypertensjon. øke risikoen for aneurysmbrudd.

  Rupturen av en aneurisme i hjernen: et klinisk bilde

  Brain aneurisme er asymptomatiske eller, tvert imot, manifestert ved hyppig hodepine, nedsatt syn og hørselstap, ansikts lammelse og hender. Slike symptomatologier er forårsaket av kompresjon av ulike områder av hjernen med en aneurisme.

  Et helt annet bilde blir observert ved bruddet, hvoretter blodet fyller arteriebassenget i aneurysmområdet. Rupturen av en aneurisme i hjernen er preget av alvorlige symptomer:

  • En plutselig, plutselig hodepine, kombinert med forvirring eller bevissthetstap. Pasienter sammenligner ofte denne smerten med et uventet og alvorlig slag mot hodet;
  • Tachypnea, det vil si økt respirasjon til 20 respiratoriske rytmer per minutt;
  • Forekomst tachykardi (rask puls opp til 80 og mer per minutt), som deretter følges av bradykardi (mindre enn 60 hjerteslag pr minutt);
  • I 10-20% av tilfellene vises generaliserte anfall.

  Dessverre endres slike forhold i alvorlige irreversible forandringer i hjernen eller i pasientens død. En høy dødelighet blir observert selv ved pasientens tidlige sykehusinnleggelse.

  Ruptur av cerebrale aneurysmer: konsekvenser

  Symptomer og konsekvenser av en aneurisme i hjernen skyldes lokalisering av blødning. Når subaraknoid blødning (blod helles inn i rommet hjernehinnene) blokkeringen skjer måter som den fjernede væsken (hjernevæske), som er fylt med obstruktiv hydrocephalus (hjernesvelling) og forvridning (endring i lokaliseringen av strukturer i hjernen).

  Med intracerebral blødning dannes en hematom som nervevevet blir impregnert med blod. Blodforfallsprodukter påvirker hjernevev, noe som resulterer i nekrose av sistnevnte.

  Konsekvensen av brudd på aneurysmen er også angiospasm. det vil si en skarp innsnevring av lumen av periferfartøyene, noe som resulterer i mangel på tilførsel av celler til oksygen. Det er en iskemi eller et sekundært iskemisk slag.

  Den farligste er utslipp av blod inn i hjernens ventrikler. konsekvensene av dette - en koma eller øyeblikkelig død.

  For en aneurisme i hjernen er de samme konsekvensene etter brudd typisk, som for et iskemisk eller hemorragisk slag. Hjernens områder som har gjennomgått blødning slutter å fungere, uopprettelige vevsendringer oppstår. Dette påvirker i sin tur funksjonen til alle systemer i menneskekroppen. Når rupturen oppstår, er nekrose av vevet, og derfor er rehabilitering av pasienten ikke i stand til å gjenopprette sitt tidligere liv.

  Brudd på en aneurisme, i tillegg til den høye risikoen for død, er fulle av utviklingen av følgende komplikasjoner:

  • En dråpe i hjernen på grunn av et brudd på tilbaketrekningen av cerebrospinalvæsken;
  • Iskemi av hjernevev, preget av deres død;
  • Gjentatt brudd, noe som betydelig øker risikoen for død av pasienten;
  • Vaskulær spasme.

  Blant de vanligste konsekvensene av brudd på intrakranielle aneurysmer, er det også:

  • Krenkelse av koordinering, lammelse
  • Vanskeligheter som svelger, som er årsaken til sykdommer i mage-tarmkanalen eller alvorlig lungebetennelse;
  • Kognitiv svekkelse og psykologiske, adferdsmessige abnormiteter;
  • Ukoordinert visuell og motorisk funksjon (for eksempel ser en person et glass, men kan ikke ta det i hånd, siden den visuelle oppfatningen er forvrengt).
  • Epilepsi.

  Ruptur av en aneurisme i hjernen: diagnose

  Det er nødvendig å skille mellom diagnostiske prosedyrer for å identifisere cerebrale aneurysmer og diagnostisere aneurysmbrudd. Den andre avslører seg med akutte smerte symptomer, rask puste, takykardi, vekslende bradykardi.

  Detekteringen av samme aneurisme i hjernen er vanskelig, fordi symptomatologien er uvanlig bare for denne patologien eller er helt fraværende.

  De mest pålitelige og nøyaktige dataene for diagnose av en aneurysm og dens brudd er gitt ved hjelp av datamaskin og magnetisk resonans. MR-metoden gir den beste visualiseringen, mens den forblir fullstendig sikker. Imidlertid er en kontraindikasjon for bruken av det tilstedeværelsen av pacemakere og andre implantatinnretninger i pasientens kropp.

  Takket være CT og MR, er det mulig å skaffe seg informasjon om forekomst av aneurysm, dens størrelse og plassering, pressetrykket på tilstøtende vev, etc.

  Ruptur av en aneurisme i hjernen: behandling

  Behandling av aneurysmbrudd i hjernen er alltid en operasjon, og her betyr en å bruke en av de kirurgiske metodene.

  1. Drift med trepanering av skallen

  Det er et ekstremt komplekst kirurgisk inngrep som involverer mikrokirurgisk teknikk og samtidig klipping av aneurysmhalsen. Prosedyrens oppgave er å slå av aneurysmen fra blodstrømmen samtidig som passabiliteten til bæreren og det omkringliggende fartøyet opprettholdes. Også under operasjonen fra subarachnoid-rommet blir blodproppene fjernet.

  Det innebærer ikke åpning av skallen, men gjennomføres gjennom en punktering i femorale arterien. Formålet med prosedyren er også å slå av aneurismen fra sirkulasjonen, men ved å lukke lumen i et fartøy som ble dannet på grunn av ruptur av aneurysmen.

  Således er hensikten med begge typer kirurgi - for å eliminere følgene ved å bryte, skjæring dannet i karlumenet og fjerne fartøyet fra blodsirkulasjonen, for å hindre den fra ytterligere skader.

  Med et gunstig utfall av cerebralfartøyets aneurysmoperasjon, vil pasienten få et kurs av neurorehabilitering. Den videre oppgaven med leger er å hindre den gjentatte utviklingen av en aneurysm og dens brudd. Til dette formål blir det gjort forsøk på å eliminere faktorene for forekomst av aneurysmer, som oppnås ved å ta medisiner, forandre pasientens livsstil. Som regel foreskrives legemidler som forhindrer vasospasme, som senker blodtrykket. Siden resultatet av ruptur av en aneurisme er også hodepine, kvalme, forvirring, foreskrevet medisiner som eliminerer disse tegnene.

  Hvis vi snakker om førstehjelp i tilfelle mistanke om hjerneaneurysmbrudd, er det viktig å ikke tillate hjerneødem og redusere graden av blødning. For dette er offeret lagt, og gir hodet en forhøyet stilling. Dette vil sikre en naturlig utstrømning av blod. Det er tillatt å bruke kaldt til hodet, da det senker blodstrømmen, fremmer blodpropp.

  I alle fall skal det bemerkes at den tidligere rehabilitering er påbegynt, jo mer sannsynlig har offeret et bedre liv etter en aneurysmbrudd i hjernen.

  Hva er klipping av vaskulære aneurysmer, konsekvensene

  En aneurisme i hjernen skjer med patologiske forandringer i karene, mens formen endrer seg. De blir tynne og sprø, de strekker seg og stikker ut. På deformasjonsstedet dannes en aneurysmal sek, som senere kan briste, noe som fører til intrakranial blødning.

  Sannsynligheten for et dødelig utfall med ruptur av fartøyet er veldig høyt, så når diagnosen er bekreftet, utføres kirurgisk inngrep raskt. I dette tilfellet klipper ofte en aneurisme i hjernen, unntatt situasjoner når posen er for dyp.

  Essensen av aneurisme klipping, løpet av operasjonen

  Når vi snakker om hva en aneurysmutklipp er, mener vi prosedyren for aneurysmavkobling fra den totale blodstrømmen. Dette skjer ved å bruke et klips på halsen på det berørte fartøyet.

  Avhengig av formen på aneurysmen, kan det være nødvendig å klemme klemmene dobbelt. For å få tilgang til ønsket sted utføres trepanering av skallen.

  Hvordan utføres kirurgi?

  Under manipulasjonen utføres følgende handlinger:

  1. Pasienten får generell anestesi.
  2. Trepanering av ønsket område av skallen.
  3. Kranitom utskåret åpning.
  4. Det harde skallet i hjernen er åpnet.
  5. Definert område og skilt fra andre vev.
  6. Aneurismen er avskåret fra total blodstrøm ved å bruke et klips.
  7. Kraniet er restaurert. Det utskårne hullet er festet med plater og skruer.

  Å utføre operasjonen krever kirurgens nøyaktighet og oppmerksomhet. Under prosedyren benyttes forskjellige mikrokirurgisk utstyr. Hvis legen ser at karene er fortynnet, kan de pakkes rundt dem med kirurgisk gassbind eller muskelpartikler. Dette reduserer risikoen for brudd når trykket stiger.

  Indikasjoner og kontraindikasjoner for kirurgisk inngrep

  Beslutningen om å utføre operasjonen utføres av den behandlende legen etter pasientens samtykke til prosedyren. De viktigste indikasjonene for klipping er:

  • en aneurisme som når 7 mm eller mer;
  • genetisk predisposisjon til brudd på en aneurysmal sac.

  Når operasjonen er kontraindisert

  I noen tilfeller bør operasjonen bli forlatt:

  1. Med sykdommer i sirkulasjonssystemet.
  2. Med dekompensering av diabetes.
  3. I nærvær av akutte inflammatoriske og smittsomme prosesser.
  4. Hvis bronkial astma har en alvorlig kurs.
  5. Med forverring av kroniske sykdommer.

  Klipping utføres ikke når aneurismen ligger dyp nok.

  Prispolitikk

  Når du blir spurt hvor mye en operasjon koster, kan du svare på forskjellige måter. Med en planlagt sykehusinnleggelse har pasienten rett til fri behandling. For dette, når du søker på Helse, må du fylle ut papirene og gi de aktuelle dokumentene.

  I dette tilfellet kan det ta flere uker eller måneder å gjennomgå søknaden og tildele midler fra budsjettet.

  Hvis det ikke er tid, kan du søke på klinikken privat, så koster prosedyren fra 80 til 180 000 rubler. Det avhenger av operasjonens kompleksitet, klinikkens prestisje og kvalifikasjonene til legene, samt prisen på materialene som skal brukes i klipping.

  Hvordan tilrettelegge for prosedyren riktig

  Ved valg av aneurysm behandlingsmetode utføres en rekke undersøkelser. I utgangspunktet er det:

  • Generell analyse av blod, urin.
  • En blodprøve for biokjemi og smittsomme sykdommer.
  • Radiografi.
  • Cardiogram.
  • Besøk terapeuten og nevrolog, og noen ganger andre spesialister, avhengig av symptomatologien.
  • Magnetisk resonans angiografi. Det er vist med en aneurisme fra 3 mm.
  • CT er nødvendig for å oppnå et generelt bilde når det dannes fra 5 mm. Med hjelpen er det mulig å oppdage kalkninger og trombier innenfor en aneurisme.
  • Digital subtraksjon angiografi lar deg se formasjoner opptil 3 mm.

  Før klipping av cerebral fartøy er det nødvendig å forberede kroppen til kirurgisk inngrep. Til dette formål er de eksisterende sykdommene normalisert: de kompenserer for diabetes mellitus, arteriell trykk og andre kroniske sykdommer som forekommer i akutt form.

  Etter undersøkelsen fyller kirurgen, anestesiologen og samtykkeskjema inn dato for operasjonen. På elva anbefales det ikke å spise mat og væsker etter 18.00.

  Postoperativ periode

  For at pasienten raskt skal komme tilbake til den vanlige livsstilen etter operasjonen, blir han vist fred og positiv holdning.

  Når den planlagte operasjonen utføres, blir pasienten igjen i flere dager i intensivavdelingen for å kunne gi medisinsk hjelp i tide i tilfelle komplikasjoner. På slutten av denne tiden blir pasienten overført til en generell menighet.

  I den postoperative perioden kan rask tretthet, svakhet være forstyrrende. Derfor anbefales full hvile og sengestøtte.

  Et hodepineangrep er også en hyppig følgesvenn av en aneurysmutklippsoperasjon. Dette symptomet elimineres av narkotika, så for sterke og hyppige migrene bør du konsultere legen din.

  Den totale rehabiliteringsperioden er om lag to måneder. Det er viktig å vurdere tilstedeværelsen av andre sykdommer og graden av alvorlighetsgrad, tilstanden der pasienten var på tidspunktet for klipping. Hvis operasjonen var planlagt og størrelsen på utdanningen var ubetydelig, er prosedyren enklere å overføre, gjenopprettingen av organismen skjer raskere.

  Er operasjonen farlig, hvorfor klargjøre etter klipping?

  Forverring av tilstanden etter operasjonen er ganske sjelden. Ifølge statistiske data overstiger dette beløpet ikke 10%. Men enig i behandlingen av en aneurysm, må pasienten vurdere alle risikoene.

  Konsekvensene kan være svært forskjellige: alt fra mindre brudd på tale, minne, oppmerksomhet, konstant hodepine og slutt med iskemiske komplikasjoner, lungeødem, i noen tilfeller dødelig.

  Men du bør ikke forlate operasjonen. Hovedbetingelsen for vellykket behandling er valget av kvalifisert personell, overholdelse av alle anbefalinger fra legen og rettidig diagnostisering av komplikasjoner i postoperativ perioden.

  I de fleste tilfeller oppstår komplikasjoner med preoperativ aneurysmbrudd eller blødning under prosedyren.

  • Forstyrrelse av koordinasjon av bevegelser eller reduksjon av følsomhet i ekstremiteter, lammelse.
  • Dysfunksjon av taleapparatet.
  • Redusert syn.
  • Blokkering av blodkar.
  • Psykologiske lidelser.
  • Utseendet til epilepsi.

  Livstid etter behandling

  Generelt, hvis alle anbefalinger følges og operasjonen utføres i tide, blir pasientens forventede levealder ikke redusert.

  I tilfelle avslag på behandling, vil aneurismen gradvis øke i størrelse, og til slutt vil den sprekke, blødning, som ofte fører til døden.

  De viktigste anbefalingene for tidlig gjenoppretting er:

  • Revisjon av ernæring.
  • Normalisering av fysiske belastninger.
  • Observasjon med en nevrolog.
  • Avslag fra dårlige vaner.
  • Passasje av MR-angiografi og CT-skanning 6 måneder etter operasjonen.
  • Tilstandsovervåking for å unngå nye formasjoner.

  Funksjonshemming i en aneurisme

  Spørsmålet om utnevnelse av funksjonshemning etter trepanering av skallen avgjøres under sosial og medisinsk undersøkelse. Generelt er det bare 7-10% av de som gjennomgår kirurgi, må registrere fordeler. Tilstanden er vurdert ved følgende kriterier:

  1. Tilstedeværelsen av en systematisk funksjonell ubalanse på grunn av operasjonen.
  2. Delvis uførhet, dette kan både være en begrensning for mobilitet og psykiske lidelser.
  3. Behovet for rehabilitering.

  Hvis de nevnte komplikasjonene vedvarer i løpet av året, er jeg, II eller III gruppesykdom registrert avhengig av symptomene:

  • Jeg gruppe er gitt til folk som ikke kan gi seg selv, de trenger konstant tilsyn og omsorg. Disse innbyggerne anses å være ufrivillige, vaktmesteren er tildelt dem.
  • II gruppe av funksjonshemning gir delvis forstyrrelse av kroppens funksjonalitet etter sykdommen. En person kan anses som delvis inkompetent.
  • Gruppe III er laget for personer med moderat kroppsforstyrrelse. For eksempel, delvis lammelse, desorientering, hørselstap. En slik kategori av funksjonshemmede trenger ikke konstant tilsyn. De selv kan utføre alle nødvendige selvbetjeningsaktiviteter.

  Ved bestemmelse av den aktuelle gruppen vurderes konsekvensene av operasjonen, typen og plasseringen av aneurismen. Et viktig argument er tilstedeværelsen av psykiske lidelser og epilepsi.

  Basert på statistikken, går mer enn 40% av de opererte pasientene etter rehabiliteringstiden tilbake til deres vanlige arbeidsaktiviteter. Resten av dyktige borgere passerer rekvisifikasjonen i spesielle institusjoner og kan holde stillinger med lette arbeidsforhold.

  En aneurisme i hjernen er farlig ved ruptur av fartøyet. Beslutningen om å utføre en operasjon skal gjøres av pasienten med en forståelse av alle mulige risikoer og komplikasjoner. Generelt er livet etter klipping ikke veldig forskjellig fra preoperativ perioden. Hovedkriteriet for vellykket manipulering er rettidig diagnose av sykdommen og overholdelse av anbefalingene fra den ansvarlige legen.

  Kilder: http://saymigren.net/vtorichnye/cerebral-vessels/anevrizma-golovnogo-mozga-posledstviya-posle-operacii.html, http://umozg.ru/zabolevanie/razryv-anevrizmy-golovnogo-mozga.html, http://prososud.ru/mozg/klipirovaniye-anevrizmi.html

  Tegn konklusjoner

  Hjerteangrep og slag er årsaken til nesten 70% av alle dødsfall i verden. Sju av ti mennesker dør på grunn av blokkering av hjertene eller hjernens arterier. Og det første og viktigste tegn på blokkering av blodkar er hodepine!

  Spesielt skremmende er det faktum at mange mennesker ikke engang mistenker at de har et brudd i hjernesystemets hjerte og hjerte. Folk drikker bedøvelse - en pille fra hodet, og dermed savner de muligheten til å fikse noe, bare gjør dem til døden.

  Til okklusjonen av karene blir det utbrent i en sykdom under det hele kendte navnet "hypertensjon", her er bare noen av sine symptomer:

  • hodepine
  • Hjertebanken
  • Svarte prikker foran øynene (fluer)
  • Apati, irritabilitet, døsighet
  • Uklar syn
  • svette
  • Kronisk tretthet
  • Hevelse i ansiktet
  • Nummenhet og kulderystelser av fingrene
  • Trykkspring
  Oppmerksomhet vær så snill! Selv ett av disse symptomene burde få deg til å tenke. Og hvis det er to, så ikke nøl med - du har hypertensjon.

  Hvordan behandle hypertensjon, når det er et stort antall medisiner som koster mye penger? De fleste medisiner vil ikke gjøre noe bra, og noen kan til og med skade!

  Det eneste stoffet som ga en signifikant
  Resultatet er Hypertonium

  til Verdens helseorganisasjon driver et program "uten hypertensjon". Innenfor rammen som medisinen Hypertensjon er utstedt gratis, alle innbyggere i byen og regionen!

  Les Mer Om Fartøyene