Kolitt i hjertet: mulige årsaker, sykdommer, beredskap

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva skal jeg gjøre hvis hjertet er kolitt, og med hva det kan kobles til. Hvor mye er dette et alarmerende symptom, til hvilken spesialist å søke hjelp.

Ikke hver lokalisering av smerte tilsvarer plasseringen av det syke organet. Dette betyr at sømfornemmelser i hjerteområdet på bare 15-20% indikerer en patologi i hjertet. Til tross for at nesten hver person opplever dette symptomet gjennom hele livet, kan han i alle tilfeller ikke betraktes som en trygg manifestasjon. Om lag 10% av tilfellene med alvorlige sykdommer er manifestert ved å stave smerte i hjertet.

En spesialist kan korrekt vurdere de eksisterende klager og symptomer. Det er best å kontakte din lege eller familie lege først. Etter eksamen og en grunnleggende undersøkelse kan det være nødvendig å konsultere andre spesialister: en kardiolog, en nevropatolog, en gastroenterolog. Spesiell behandling er ikke alltid nødvendig, men hvis det er nødvendig - du kan bli kurert.

Mulige årsaker: Et problem i hjertet eller ikke?

Potensielt mulige kilder til stikkende smerter i hjertet er:

 • vertebral kolonne (35%);
 • intercostal nerver, muskler og ribber (35%);
 • pleura og lunger (10%);
 • hjerte og perikardium (10%);
 • membran, spiserør og mage (8%);
 • aorta (2%).

Hvor mye kan bli prikket i hjertet, avhenger ikke så mye av omfanget av skade på syke organer og vev, men på økt smertefølsomhet i det menneskelige nervesystemet. I 65-70% av klagerne av slike smerter er laget av kvinner.

Tips for å finne ut årsaken

Siden hjertepatologi er en av de vanligste og farligste, er det første som forstår når hjertet er kolitt, å avgjøre om hjertet eller ikke-hjerte-opprinnelsen til dette symptomet er. Hjelp i dette rådet:

 1. De hyppigste hjertesykdommer (angina og hjerteinfarkt) viser ikke stikkende smerte. De presser ofte, brenner, acher, gir i venstre arm eller en hånd og en scapula.
 2. Hvis du stikker i hjertet, begynner bare når du beveger deg med brystet og ryggraden eller med dyp pusting - årsaken til smerten er ikke forbundet med hjertet.
 3. Forsterkning eller utseende av stikkende smerter når du palperer eller presser fingrene på venstre halvdel av thoraxen, taler for favør av nevromuskulær opprinnelse.
 4. Gradvis taler det voksende angrepet av stikkende følelser til fordel for hjertepatologi.
 5. Årsaker som ikke er relatert til hjertet, forårsaker ofte en plutselig plutselig smerte i form av en gjennom lumbago eller girdling av venstre halvdel av brystet.
 6. Hvis etter at du har fått Nitroglycerin, Validol eller Corvalol, er hjertet mindre kolitt - dette indikerer at smerten er forbundet med patologien til dette organet.
 7. Hvis de nevnte legemidlene ikke lindrer sømmen eller lettelse oppdages etter å ha tatt Paracetamol, Analgin eller andre smertestillende legemidler, taler dette for nederlaget til de mellomliggende nerver, muskler og ryggrad.
 8. Hvis det er en situasjon der kolitt er mindre (på venstre side med knust thorax) - årsakene er ikke relatert til hjertet.

Mulige sykdommer

Avhengig av årsaken kan stikkingen i hjerteområdet være forskjellig: fra en liten prikken til den sterkeste "lumbago", som får pasienten til å ligge ubevegelig i en posisjon og holder pusten. Tabellen beskriver de vanligste sykdommene, og hvordan hjertet påvirkes av dem.

En sunn person bør ikke ha noen søm i hjertet. Men patologi regnes ikke som en enkel kortsiktig tinning, som forekommer periodisk under aktive fysiske og psykomotiske belastninger eller etter dem.

Hva å gjøre: hvordan å behandle, beredskap

Uansett hvorfor hjertet er kolitt og under hvilke omstendigheter, må du se en lege. For å fastslå årsaken og hva som skal gjøres i en konkret situasjon, kan kunnskaps-terapeuten, kardiologen, nevropatologen bare.

Hvis smerten har oppstått for første gang, og du ikke kan bestemme hva det er relatert til, ta kontakt med terapeuten. Hvis symptomene var tidligere, og årsaken er etablert av spesialister, kan du følge anbefalingene eller konsultere igjen og bli undersøkt av den aktuelle profillegen. Dermed kan du ikke bare lindre tilstanden, men også helbrede den kausative sykdommen.

Alt du kan gjøre er å få hjelp raskt

Det er viktig å huske! Det er uakseptabelt å ta en endelig beslutning om årsakene og behandlingen av stikkende smerter i hjertet. Tross alt, bak dem kan gjemme ikke bare banale, men også farlige sykdommer. Alt du kan gjøre er å hjelpe deg selv eller en syk person når du begynner å stikke plutselig og veldig hardt. Men hvis tilstanden ikke forbedrer, må du ringe en ambulanse på telefonnummer 103!

Generelle førstehjelpstiltak hjemme antar:

 • Fred - uansett hva du gjør, sett deg ned eller legg deg ned, finn en posisjon der smerten vil falle.
 • Frisk luft - du kan gå utenfor, og du kan åpne dører og vinduer innendørs, og gir fri tilgang til oksygen. Men ikke spasere, gå eller gjør andre aktive bevegelser.
 • Med alvorlig smerte, ta et bedøvelsesmiddel: Panadol, Ketanov, Nimesil, Paracetamol, Ibuprom, Analgin.
 • Hvis den antatte årsaken er hjertepatologi, drikker vegetativ-vaskulær dystoni, neurose eller stress en av medisinene: Validol, Corvalment, Corvalol, Barbovale, Valerianu, Persen.
 • Pass på å måle blodtrykk og puls. Hvis de er normale, sannsynligvis er årsaken ikke relatert til hjerteskade.
 • Ikke ta Nitroglycerin, hvis smerten er rent søm og ikke ledsaget av en følelse av kompresjon bak brystbenet eller lavt blodtrykk. Så du kan bare skade.
 • Hvis til tross for hjelpen som tilbys, etter 30-40 minutter, tilstanden ikke er forbedret, sørg for å ringe en ambulanse (telefon 103).

Erfaring viser at oftest (70% av tilfellene), kolitt i hjerteområdet på grunn av irritasjon av de intercostale nerver. Slike smerter plager noen ganger mennesker i mange år, men fører aldri til alvorlige konsekvenser. I 25% av sømmen er et signal om farlige, men herdbare sykdommer, og bare i 5% av tilfellene signalerer det om livstruende forhold. Men ingen statistikk gir ikke rett til å undervurdere dette symptomet!

Mulige årsaker til stikkende smerter i hjertet

Smerte i hjertet kan ha en annen karakter. Pasienter klager ofte på sømmer. Som regel gir de folk spesiell angst. Samtidig mener eksperter at stakkende smerter i hjertet ikke alltid er et tegn på koronar sykdom. Tvert imot er et slikt symptom ukarakteristisk for de fleste livstruende hjertesykdommer. Det er oftest observert med lesjoner i ryggraden og nervesystemet.

Som regel, klager over skarpe stikkende smerter i hjertet, har folk i tankene følelsene i venstre side av brystet. Mange tror at hovedorganet er til venstre. Faktisk ligger hjertet i midten av brystet, og hjertesmerter er vanligvis følt bak brystbenet, selv om de også kan gis til venstre halvdel. Ofte skjer det at folk tar skarpe, dagger smerter, som ikke er helt farlige, for et hjerteinfarkt. Samtidig kan de virkelig savne hjerteinfarkt eller ta dem alvorlig.

Forskjell av hjertesmerter fra ikke-kardiale

Ikke-kardiologisk opprinnelse kan uttrykkes av følgende tegn:

 1. De er av permanent natur, mens angina angina varer ikke mer enn 10-15 minutter.
 2. Vanligvis skyter eller stikker. Når det gjelder hjertet, presser de, brenner, komprimerer.
 3. Skarpe sømmer oppstår med plutselige bevegelser, dyp inspirasjon, hoste. Hjerteangrep er vanligvis forbundet med psyko-emosjonell og fysisk stress.
 4. Smertefulle opplevelser av ikke-koronar opprinnelse, som regel, ikke gi til venstre arm, nakke, scapula, kjeve, som det kan være med hjertesykdommer.

Hvorfor oppstår det?

Årsakene til utseendet er forskjellige.

 1. En av de vanligste årsakene er intercostal neuralgi, som ofte forveksles med et hjerteinfarkt. Sykdommen er preget av alvorlig smerte, søm eller piercing, som varer fra flere minutter til flere dager.
 2. En annen vanlig årsak er nevrotiske tilstander. I tillegg kan en person klage på en følelse av koma i halsen, kortpustethet, kvalme, hjertebank, irritabilitet, magesmerter. Pasienten forteller vanligvis følelsesmessig om sin tilstand av helse og anser seg alvorlig syk. Som regel er dette mulig med sterke påkjenninger, så vel som i inntrykkelige mennesker som er bekymret for hver anledning og reagerer skarpt på problemer.
 3. Stikkende smerter i hjertet av hjertet kan oppstå i sykdommer i ryggraden. Noen ganger, med osteokondrose, er det symptomer på hjertesykdom, nemlig bestråling i armen, scapula.

I noen tilfeller er det et tegn på hjertesykdom:

 • Et hjerteinfarkt. Symptom på hjerteinfarkt kan være smerte av denne typen. Hun gir dessuten i ryggen, venstre hånd, halsen, kjeften. Pasienten har kvalme og halsbrann, det er kaldt svette, bevissthetstap er mulig.
 • Angina pectoris. I dette tilfellet kan dette symptomet oppstå på grunn av spasmer i koronarbeinene og som følge av utilstrekkelig tilførsel av blod til perikardiet.
 • Dette symptomet kan også ha hypertrofisk kardiomyopati, som er preget av en fortykkelse av veggene til venstre eller høyre ventrikel.
 • Perikarditt er en betennelsessykdom i det ytre skallet i hjertet. Patogener kan være bakterier, virus, sopp. Perikarditt kan være traumatisk og allergisk, den kan utvikle seg mot en bakgrunn av ondartede svulster og etter å ha tatt kortikosteroider.

Syssmerter hos barn

Spesiell oppmerksomhet må rettes mot klager fra barn. De har en periodisk stikkende smerte i hjertet, av andre grunner, i motsetning til voksne. I dette tilfellet bør barnet undersøkes nøye. Følgende patologier kan oppdages:

 • medfødte hjertefeil;
 • perikarditt;
 • revmatisk carditt etter ondt i halsen;
 • myokarddystrofi;
 • brudd på kransløpssirkulasjonen;
 • nevrose.

Hva skal jeg gjøre?

Ofte er stikkende smerte i hjertet, selv sterk, ikke forbundet med en farlig hjertesykdom og truer ikke livet. For å finne ut årsaken, må du i alle tilfeller kontakte en lege som vil foreskrive eksamen og behandling. Med dette symptomet er det nødvendig med en differensialdiagnose.

En ambulanse skal kalles hvis det er mistanke om hjerteinfarkt eller anginaangrep. Igjen, det skal sies at i slike tilfeller oppstår slike smerter sjelden. For et akutt infarkt, presser smerter i brystet, gir i ryggen, venstre arm, nakke og kjeve karakteristisk. I tillegg med myokardinfarkt, kortpustethet, halsbrann, kvalme, ubehagelige opplevelser i magen. Med angina, er smerten vanligvis brennende eller bristende, men ikke skarp, men kjedelig.

Skarp stikkende smerte i hjertet

Hjertet kan skade på forskjellige måter, og arten av smerten bestemmer årsaken. Mange møtte akutt skarp smerte i hjertet - hvorfor forekommer det, hva signaliserer det og hvordan man behandler det?

Hvorfor er det en skarp stikkende smerte i hjertet

En sterk akutt smerte i hjertet varer som regel bare noen få sekunder, men selv i denne korte tiden har en mann tid til å bli veldig redd. Ikke rart - i et øyeblikk blir du vanskelig å puste, noe som gir en følelse av panikk. Syende kortsiktig smerte i hjertet kan være et tegn:

 • herpetic neuralgi;
 • intercostal neuralgi;
 • thorakalgi (klemme av intercostal nerver);
 • preordial syndrom.

Alt ovenfor er ikke en alvorlig trussel mot helse og liv, selv om noen opplever den skarpe smerten i venstre side av brystet som starten på et hjerteinfarkt. Som regel er dette ikke slik. Men du må gå til legen hvis du har følgende symptomer:

 • Akutt eller vond smerte i hjertet skjer ikke bare i løpet av dagen, men også om natten;
 • smerten varer ikke et par sekunder, men går i smerte og varer mer enn 30 minutter;
 • det er svakhet, svimmelhet, svette;
 • huden blir blek;
 • endrer rytmen i hjertet (for eksempel, det er et raskt hjerterytme).

I nærvær av disse symptomene kan det referere til alvorlige kardiologiske sykdommer. I dette tilfellet er samråd med en kardiolog nødvendig, og så snart som mulig.

Hva kan man si akutt smerte i hjertet av hjertet

Akutt smerte i hjertet av hjertet til venstre er ikke en grunn til bekymring hvis dette symptomet er sjeldent og går etter at du puster pusten. Men hvis smertene gjentar seg ofte, hvis intensiteten øker, og de selv ledsages av symptomene nevnt ovenfor (nattesmerter, endringer i hjertefrekvens, etc.), det vil si sannsynligheten for utvikling:

 • angina pectoris, som kan føre til hjerteinfarkt;
 • perikarditt (betennelse i hjerteposen);
 • kardiomyopati (hypertrofi av hjertemuskelen);
 • myokarddystrofi (dystrofiske fenomener i hjertets vev)

og andre hjertesykdommer.

Hvordan forstå hva hjertet er vondt: forskjellen mellom akutt smerte i hjertet fra andre

Mange tror at en sterk skarp smerte i hjertet ikke kan forveksles med noe. Disse oppstår plutselig ved å trykke på sensasjoner (som om de stakk i en nål i hjertet), som passerer like raskt. Vet - det er sannsynligvis neuralgia, og i dette tilfellet har du ikke hjertesorg. Det er nødvendig å lære å skille smerte i hjertet fra smerte forårsaket av andre årsaker, og dette er ikke vanskelig.

Peket akutt smerte nederst til venstre blir ikke plaget av problemer med hjertet. Noen ganger føler hjertesmerter seg i området av scapulaen, så vel som i venstre hånd, inkludert i hånden. Noen ganger er hjertesmerter reflektert i skulderen og gir i hånden og til og med reagerer i høyre hånd! Så, hvis du opplever smerter i armhulen, armer, skulder, kan dette være et tegn på koronar hjertesykdom. Hjerte smerte som vanligvis forbindes med last - følelsesmessig, mental eller fysisk, mens en skarp smerte i området av hjertet som oppstår under bevegelse, hoste, pust, er ikke hjertesykdom relatert. I alle fall er det bedre å oppsøke lege, så han satte riktig diagnose, og om nødvendig, eller du utnevnt behandling eller omdirigere deg til en annen spesialist (hvis du opplever smerte av annen opprinnelse).

behandling

Når det er en piercing-cutting smerte i hjertet er det nødvendig:

 • Ta en komfortabel posisjon - sett deg ned, legg deg ned
 • slapp av, prøv å puste normalt (etter å ha pustet ut, vil du mest sannsynlig føle at smerten er borte).

Hvis du regelmessig opplever akutt smerte i hjertet, må du konsultere en kardiolog. Legen vil lytte til dine klager og foreskrive en EKG-prosedyre, hvis resultater gir et nøyaktig bilde av hjertets tilstand. Vanligvis, uten andre symptomer, er sjeldent skarpe, skarpe smerter i hjerteområdet ikke en grunn til bekymring. Men du må fortsatt henvende seg til en spesialist - for gjenforsikring. Hvis det ikke er grunn til å bekymre deg for helsen din, blir du roligere og du vil bli mer komfortabel med disse smertene hvis de oppstår i fremtiden.

Det kan hende at legen vil identifisere hjertesykdommen i begynnelsen, noe som vil lette behandlingen og hjelpe deg å holde deg frisk i mange år.

Forebygging av hjertesvikt

Å skarpe hjerteproblemer bryr deg ikke, du må redusere stressnivået i ditt daglige liv. Prøv å bekymre deg mindre over bagatelløsninger, bruk sedativer på en naturlig basis. Et utmerket valg vil være valerian eller urtepreparater. Se etter søvn, ikke misbruke koffeinholdige matvarer. Vær oppmerksom på utendørsaktiviteter og sport.

Hvis arbeidet ditt er stressende, prøv å bli kvitt det med en hobby eller aktiv fritid. Gjør yoga - asanas med smerter i hjerteinstruktøren forteller deg. Kontakt om nødvendig en psykolog, slik at han hjelper deg med å ta en mer fredelig tilnærming til hendelsene som foregår i livet.

Husk at engangs akutt smerte i hjertet er nesten aldri et symptom på alvorlige sykdommer. Dette er bare en "klokke" fra kroppen, som sier at du bør bekymre deg mindre.

Minst en gang i året kommer en forebyggende undersøkelse til kardiologen. Dette vil bidra til å opprettholde helsen til hjertemuskelen i alle aldre. Spesiell oppmerksomhet må høstes etter 30 år. Husk at forebygging er mer effektiv og mer behagelig enn behandling!

Smerte i hjertet av hjertet

Smerter i hjerteområdet indikerer ikke alltid en sykdom eller et hjerteinfarkt. Ofte skyldes dette sykdommer i ryggraden eller brystorganene. For riktig førstehjelp er det viktig å kjenne tegnene på "ekte" hjertesmerter.

Årsaker til smerte i hjertet

Til ikke-hjerte grunner er:

 1. Patologi i fordøyelsessystemet:
  • halsbrann;
  • visse sykdommer i spiserøret;
  • sykdommer i mage, bukspyttkjertel og galleblæren.
 2. Sykdommer i luftveiene:
  • pleuritt;
  • lungebetennelse;
  • pneumothorax;
  • alvorlige former for bronkial astma
  • tuberkulose.
 3. Vaskulær patologi:
  • lungeemboli;
  • eksfolierende aorta aneurisme.
 4. Sykdommer i det neuromuskulære systemet:
  • osteokondrose av cervical ryggraden eller thoracic ryggraden;
  • intercostal neuralgi;
  • forskjellige myalgi.
 5. Virussykdommer:
  • helvetesild.
 6. Sykdommer i nervesystemet:
  • panikkanfall og ulike dystoni.

Hjertesårsaker til smerte:

 1. Angina pectoris.
 2. Myokardinfarkt.
 3. Kronisk iskemisk hjertesykdom.

Beskrivelse av symptomene på smerte avhengig av sykdommen

For eksempel er årsaken til brennende følelser bak brystbenet ofte banal halsbrann. Årsaken er inntak av magesaft i spiserøret. Disse smertene er ofte ledsaget av en kløe og følelse av sur smak i munnen. Ved halsbrann er ubehag klart knyttet til matinntaket, dvs. oppstår etter å ha spist. Ofte oppstår med fliser eller når kroppen er i horisontal stilling. Ta antacida preparater fjerner en brennende følelse i brystet. Helt lignende ubehag er mulig med en slik sykdom som GERD (gastroøsofageal reflukssykdom). En av dens manifestasjoner er halsbrann.

Smerter og halsbrann kan forårsake en slik sykdom som spasme i spiserøret. Med det er det en forstyrrelse av svelging fordi klumpen av mat ikke beveger seg riktig i retning av magen. Dette skyldes ukoordinert arbeid i spiserøret muskler. En annen patologi er akalasi. Sykdommen er en feil operasjon av ventilen mellom spiserøret og magen. I denne tilstanden blir mat forsinket i en stund i organets lumen, noe som forårsaker ubehagelige opplevelser og smerter i brystet.

Inflammatoriske sykdommer i bukspyttkjertelen (pankreatitt) og galleblæren (kolecystitt) kan forårsake smerte i de nedre delene av brystet. Ved slik sykdom som ZHBB (cholelithiasis) Det er også smertefulle opplevelser som lett kan forveksles med hjertesmerter.

Blant lungesykdommer kan smerte i brystet oppstå når pleuritt (betennelse i vevet som strekker seg over brysthulen) eller lungebetennelse (Lungebetennelse). Et karakteristisk trekk ved disse patologiene er forekomst av hoste eller økt smerte under inspirasjon. Disse inflammatoriske sykdommene fører nesten alltid til en økning i kroppstemperaturen. Pleurisy kan være en komplikasjon av lungebetennelse.

Slike smertefulle opplevelser opptrer ofte med slike sykdommer i lungesystemet som en alvorlig form bronkial astma eller pneumothorax. Den siste sykdommen er utseendet av fri luft i brysthulen, noe som resulterer i en lavkonjunktur.

Det er flere store vaskulære ikke-kardiale årsaker som forårsaker smerte bak brystbenet og er forbundet med patologien til periorulare-karene. Disse inkluderer lungeemboli eller økt blodtrykk i blodårene - pulmonal hypertensjon. I dette tilfellet øker smerten kraftig når det inhaleres, kan det oppstå hoste.

En annen lesjon av store kar, som forårsaker ubehag i brystet, er eksfolierende aorta aneurisme. Denne tilstanden er ekstremt farlig for menneskelivet. Et karakteristisk trekk er en gradvis endring i lokalisering av smerte. I begynnelsen vises ubehagelige opplevelser i hjertet av hjertet og gradvis ned til underlivet. Svært ofte medfører eksfolierende aneurisme en kraftig reduksjon av trykk, takykardi og bevissthetstap.

En svært vanlig årsak til smerte i brystet - osteokondrose av thorax, cervical ryggrad. Smerten i denne patologien er veldig lik de med angina pectoris: de irradierer (gi) til scapula eller venstre arm. Den eneste forskjellen er at smertefulle opplevelser blir mer intense med bevegelser, torsobøyer, hode sving eller hevning av hender.

ved intercostal neuralgi og Titze syndrom Sømmer er lokalisert i regionen av sternal-rib-leddene eller langs de mellomliggende mellomrom. I dette tilfellet øker smerten kraftig med en dyp inspirasjon. Som et resultat kan man ikke puste dypt. Denne tilstanden stoppes ved å ta noen smertestillende antiinflammatoriske legemidler.

diverse betennelse i muskler i brystet og ryggen fører ofte til ubehag og ubehagelige opplevelser i hjertet. Arten av smerte er omtrent det samme som i osteokondrose og intercostal neuralgi.

En slik virussykdom, forårsaket av herpesviruset, som helvetesild ledsaget av nederlag av nerveender og forårsaker alvorlig smerte i brystet. Med det øker det noen ganger følsomheten i huden. Det kan forekomme utslett i lesjonen.

Panikkanfall, nervøse lidelser og litt dystoni er ofte årsaken til smerte i hjertet. Slike sykdommer i det store flertallet lider av unge med et labilt nervesystem eller etter overført stress. Smerte kan være av absolutt noe slag.

I tillegg til sykdommene beskrevet ovenfor, kan årsakene til smerte være "ekte" hjertepatologi. Oftest oppstår ubehag bak sternum når angina pectoris. Sykdommen er ofte ledsaget av å trykke smerter i hjertet, som gradvis øker intensiteten deres med fysisk anstrengelse eller stress. Årsaken er en innsnevring av lumen av fartøyene som leverer hjertemuskelen som følge av deres sklerose eller spasmer. Ofte i en hvilestilling, er smerter stoppet alene.

Den farligste av de ofte forekommende sykdommene i kardiovaskulærsystemet er hjerteinfarkt. Med denne sykdommen er det en plutselig opphør av ernæring av et bestemt område av hjertemuskelen på grunn av blokkering av arterien. Smerte kan gis til scapula, nakke, skulder, venstre arm. Samtidige symptomer er kaldt svette, kortpustethet, noen ganger kvalme.

Annen hjertesykdom, ledsaget av smerte bak brystbenet, kan utgjøre inflammatoriske forandringer (myokarditt, endokarditt eller perikarditt). Dette skjer etter en bakteriell eller virusinfeksjon.

Differensial diagnose av smerte i brystet

De første diagnostiske tiltakene som må utføres i tilfelle ubehag i brystområdet, roe ned og lytte til arten av smerte, dens avhengighet av fysisk aktivitet, kroppsstilling, mulig emosjonell stress.

Selvdiagnose og selvbehandling i dette tilfellet er fulle av farlige konsekvenser. I lys av at smerte kan signalere en farlig patologi, er konsultasjon av medisinske spesialister obligatorisk.

De neste trinnene for å bestemme patologien er å konsultere leger. Obligatorisk konsultasjon av terapeuten for utnevnelse av en rekke instrumentelle undersøkelser eller for henvisning til en mer spesialisert spesialist.

Sannsynligvis er det nødvendig med konsultasjon av slike leger som en pulmonolog, en nevrolog, en kirurg, en gastroenterolog, en vaskulær og hjertekirurg, en psykiater, en smittsom spesialist. Med milde former for nervesykdommer er rådgivning av en psykolog noen ganger tilstrekkelig.

Instrumentell forskning

For å finne årsaken til brystsmerter, er det ofte ikke nok å undersøke medisinske spesialister. For å klargjøre diagnosen er det ofte nødvendig å ty til ulike instrumentelle diagnostiske studier i tillegg. I lys av det faktum at smerten i brystet kan skyldes patologien til ulike systemer og organer i kroppen, er de fleste undersøkelsene ikke bare relatert til studiet av hjertets tilstand. De viktigste er:

 • Ultralyd i bukhulen;
 • FEGDS (fibroesophagogastroduodenoscopy) - undersøkelse av spiserøret, mage og tolvfingertarm
 • fluorografi eller radiografi av brystorganer;
 • FVD (definisjon av funksjonen av ekstern respirasjon);
 • Ultralyd av hjerte-, aorta- og lungeskip;
 • Røntgen, databehandlingstomografi (CT) og magnetisk resonansavbildning (MR) i ryggraden;
 • elektrokardiografi (EKG), ekkokardiografi (ekkokardiografi), stresstester;
 • Holter overvåking.

Hvordan forstå hva hjertet er vondt

Hvis det oppstår smerte i hjertet, er det svært viktig å finne årsaken til riktig førstehjelp. Den farligste patologien som fører til ubehag i brystområdet er forbundet med forstyrrelse av kardiovaskulærsystemet.

For å bestemme ekte hjertesmerter, er det nok å utføre noen enkle manipulasjoner, som med høy grad av sannsynlighet vil indikere om ubehag er relatert til hjertets patologi.

Det første du må gjøre er å forstå om det er en avhengighet av smerte på kroppens stilling, om den styrkes med torso, armstiger eller dyp inspirasjon. Hvis dette er tilfelle, så er det mest sannsynlig at årsaken er en sykdom i muskuloskeletalsystemet (osteokondrose, intercostal neuralgi, etc.).

Indirekte, selv arten av smerte kan med stor sannsynlighet "fortelle" om årsaken. Med hjertepatologi er det oftere undertrykkende, ofte ledsaget av pusteproblemer. Sterk stress med eksisterende ubehag i brystet kan også indikere hjertepatologi. Hvis de ubehagelige opplevelsene bak brystbenet øker i forhold til øvelsen som er gjort og stopper etter å ha utført slik, så er det nesten med absolutt sikkerhet mulig å snakke om angina pectoris (mangel på anrikning av blodet i hjertemusklene under belastningen).

Hva å gjøre hvis hjertet gjør vondt: Førstehjelp

I tilfelle av de ovenfor beskrevne kliniske manifestasjoner, er det viktig å stoppe all fysisk aktivitet så snart som mulig. Det er nødvendig å ligge eller halve sittende stilling. Det neste trinnet er å beregne hjertefrekvensen (puls) ved puls og den omtrentlige bestemmelsen av blodtrykk (arterielt trykk). Med høyt blodtrykk kan Captopril (Kapoten) eller Clonidine (Clofelin) administreres under tungen.

Hvis det er umulig å "føle" puls på håndleddet og tilstedeværelse av svimmelhet eller kvalme, er det verdt å mistenke lavt blodtrykk. I dette tilfellet er det ekstremt viktig i tillegg til å ligge for å heve bena over hodet. For å gjøre dette kan du legge inn noe objekt under dem.

Nesten under alle forhold kan du ta beroligende dråper (Valerian, Corvalol, Morwort, Hawthorn) eller tablett Validol. Det mest effektive legemidlet for hjertesmerter er Nitroglycerin.

Regler for å ta nitroglycyrin:

Det mest effektive legemidlet for hjertesmerter er Nitroglycerin

 1. Legemidlet bør tas i ligge- eller halvsitteposisjon.
 2. Det tas kun før smertesyndromet er stoppet, dvs. Hvis smerten forsvinner, forsvinner behovet for den.
 3. Maksimalt antall tabletter som brukes er 3 stk.
 4. Mulig samtidig samtidig mottak med Validol.
 5. Den brukes kun sublinguelt (under tungen) med et intervall på 5 minutter.
 6. Når det er allergisk mot Nitroglycerin, kan det erstattes med et stoff fra gruppen kalsiumkanalblokkere (Nifedipin, Fenigidin). Kontraindisert med uttalt takykardi.
 7. Nitroglyserin kan ikke brukes i lavt blodtrykk.

Hvis alle de utførte tiltakene ikke førte til at smerten ble forsvunnet, er det nødvendig å ringe en ambulanse for en nød-EKG-fjerning for å utelukke angina pectoris, iskemi eller hjerteinfarkt. I tillegg til elektrokardiografi er det viktig, så snart som mulig, å bestå en blodprøve for å bestemme konsentrasjonen av troponin i blodet - et protein hvis mengde øker dramatisk med ødeleggelsen av muskelvev, i dette tilfellet med hjerte muskel hjerteinfarkt.

Behandling av alle smerter i hjerteområdet avhenger helt av patologien som forårsaket disse følelsene. Metoden og varianten av terapi er bestemt av en spesialist av den profilen, hvilken sykdom som forårsaker ubehag i brystet.

Komplikasjoner av sykdommer forbundet med smerte bak brystbenet

Smerter i hjertet som har oppstått av en eller annen grunn kan føre til helt forskjellige konsekvenser opp til et dødelig utfall. Imidlertid er de hyppigst av dem nederlaget til bestemte organer.

Ryggsmerter forårsaket av patogen i mage-tarmkanalen kan bli komplisert av slike sykdommer som:

 • perforert sår i mage eller tolvfingertarm
 • gastrointestinal blødning;
 • dannelse av ondartede svulster
 • B12-mangelanemi.

Lungens patologi, ledsaget av smertefulle opplevelser i hjertet, har følgende hyppige komplikasjoner:

 • lungens abscess;
 • ulike smittsomme prosesser opptil sepsis (blodinfeksjon).

Vaskulære sykdommer, spesielt PE, og eksfolierende aorta aneurysm fører i de fleste tilfeller til døden. Sykdommer i ryggraden kan være komplisert av intervertebrale bråk og i verste fall stenos av ryggrad og funksjonshemning.

Virkelig hjertesmerter resulterer oftest i hjerteinfarkt, utvikling av hjertesvikt eller dødsfall på grunn av hjertestans. Ukontrollable forstyrrelser i hjerterytmen kan forekomme, noe som også til slutt fører til sirkulasjonsmangel.

Prognose for ekte hjerte smerte

Prognosen for smerte i brystet av hjerte opprinnelse kan være helt annerledes. Hvis følelser ubehag vises mot bakgrunnen av stress, så er utfallet av en slik stat i de fleste tilfeller gunstig. Dette skyldes det faktum at med nervøse lidelser er det en økt frigivelse av adrenalin i blodet, noe som reduserer blodkarene og øker hjertefrekvensen. Som et resultat øker behovet for et hjerte i oksygen. Og i lys av reduserte blodkar er det mangel på blodsirkulasjon. Sammen fører dette til hjertesmerter.

I tilfelle at smerte oppstår med fysisk aktivitet, så tal, mest sannsynlig, handler om angina pectoris spenning. Denne sykdommen har en mindre gunstig prognose. med økt etterspørsel etter myokardium i oksygen, kan hjertebeholdere ikke gi full tilgang til slike. Dette kan tyde på en forandring i fartøyene som gir hjertet. Med en slik patologi øker risikoen for å utvikle hjerteinfarkt.

symptomer oppstår i ro, Indikerer ofte utviklingen av en slik sykdom som ustabil angina. Hos mennesker kalles det preinfarkt. Denne tilstanden er mer sannsynlig å føre til hjerteinfarkt eller til og med en plutselig hjertedød.

Hvis smerte i hjerteområdet er sterk og stoppes ikke av inntak av nitroglyserin, da er prognosen i dette tilfellet mest ugunstig, fordi det er mest sannsynlig at myokardinfarkt utvikles. Prognosen for denne patologien er uforutsigbar. En person kan leve i mange år i en tilfredsstillende tilstand, med visse restriksjoner eller dø fra hjertestans og sirkulasjonsfeil. Alt avhenger av type hjerteinfarkt og tilstanden til kardiovaskulærsystemet i kroppen.

Således er bare en konklusjon sant, at smerter i hjertet av hjertet kan ha absolutt noen grunner. Følgelig er utfallet også veldig forskjellig. Med svært sterke smerter som ikke fjernes av nitroglyserin, er akuttmedisinske råd obligatorisk. Årsaken til smerte i dette området bør diagnostiseres i tide for å hindre mulige komplikasjoner og forbedre livskvaliteten.

Hvorfor tunic hjertet og hva du skal gjøre med det?

Skarp søm i brystet gjør at du stopper og tar pusten. Det kan ikke ignoreres - og ikke forgjeves, fordi et slikt symptom krever oppmerksomhet. For de som har opplevd et lignende problem, vil det være nyttig å vite hvorfor det kan virke, hvilken type undersøkelse som kan være nødvendig og hva du skal gjøre på tidspunktet for angrep av smerte.

Årsaker til sømmer i brystet, ikke forbundet med hjerte-og karsykdommer

Tradisjonelt er noen smerter i brystet, spesielt i venstre del, referert til som hjertesykdom. Selv om det noen ganger er det, oppstår liknende symptomer også i en rekke andre sykdommer. Blant dem:

 • intercostal neuralgi;
 • myositt;
 • nevroser;
 • lungesykdommer;
 • Osteochondrose.

Intercostal neuralgi

Denne sykdommen er en klemt eller betent intercostal nerve. Det er mange grunner: fra å sove i en ubehagelig stilling til infeksjoner, for eksempel herpes.

 • brenning;
 • prikking i det berørte området;
 • tråkking av muskler;
 • økt smerte når hoste eller brå bevegelse.

myositt

Det er en inflammatorisk prosess som påvirker skjelettmuskler. Folk sier "blåst", "strakte et utkast," selv om dette ikke er den eneste mulige grunnen.

Smertefulle opplevelser intensiverer i kulde og når det føles, er det noen ganger ødem og rødhet i huden.

nevrose

En nevrotisk forlatt tilstand som har fysiske manifestasjoner: en klump i halsen, forstyrrende med å svelge og snakke, tråkking av ansiktsmuskler. I dette tilfellet, noen ganger en person er veldig spent, i alle farger som beskriver deres tilstand, og i andre tilfeller er det vanskelig å tro at han har en nevrose: han føler rolig, og alle opplevelsene finner sted i "bakgrunn", har bare fysiske manifestasjoner.

Sykdommer i lungene

Bronkitt, tuberkulose, betennelse i bindevevet kan forårsake akutt smerte, noe som intensiverer med dyp pusting. I tillegg stiger temperaturen vanligvis og hoste vises.

Osteochondrose

Denne sykdommen inkluderer følgende manifestasjoner:

 • dumhet av hendene;
 • svimmelhet;
 • muskels svakhet.

Osteokondrose kan forveksles med hjertesykdom, det fremkaller en økning i trykk.

Årsaker til sømmer i brystet, forbundet med hjerte-og karsykdommer

Hvis de ovennevnte sykdommene er utelukket, kan man mistenke hjertesykdom.

Til tross for at hjertesmerter oftest har trykkende eller komprimerende natur, viser noen hjertesykdommer seg i form av søm. Blant dem:

Nevrologisk dystoni

Denne type hjertesykdom er ledsaget av rask tretthet, irritasjon, noen ganger er det endringer i puls, og trykket avviker vanligvis ikke sterkt fra normen.

Hjerteinfarkt

Det er en trombose av arterien, som forårsaker nekrose av hjertemuskelen. Stitching sensations gir i kjeven, halsen, venstre arm. Huden blir blek og klebrig. Ofte er angrepet ledsaget av halsbrann og kvalme, som fører til tap av bevissthet. Å skille infarkt bidrar til immunitet mot nitroglyserin.

Angina pectoris

Lumbago i dette tilfellet - Resultatet av spasmer i blodkar på grunn av utilstrekkelig blodgass. Symptomene er veldig minner om et hjerteinfarkt - smerten gir også i armen og kjeften, det er kvalme. Og det er ikke overraskende, fordi det er med angina at et hjerteinfarkt starter. Hovedforskjellen mellom disse forholdene: med angina etter administrering av nitroglyserin, begynner smerten å avta.

perikarditt

Betennelse av hjertets ytre membraner. Kan være forårsaket av virus eller bakterier. Andre symptomer: rask, uregelmessig hjerteslag, utilpash, feber. Noen ganger er det en tørr hoste.

Hypertrofisk kardiomyopati

Det er en fortykning av veggene til en av ventriklene. Noen ganger manifesterer seg seg i økt puls og redusert trykk, dyspné, men dette er sjeldent - vanligvis sykdommen går uten manifestasjoner.

Koronar spasmer

Dette er en kraftig innsnevring av koronarbeinene. Smerten vises om morgenen, oftere i ro.

Hva er faren?

De fleste sykdommer ledsaget av dette symptomet bør ikke ignoreres:

 • intercostal neuralgi kan føre til søvnløshet, hypertensive kriser og forstyrrelse av blodtilførselen til vev;
 • Hvis årsaken til ubehagelige symptomer er herpesviruset, må det undertrykkes kontinuerlig slik at komplikasjoner ikke oppstår.
 • hvis årsaken til stikkende smerte er myosit, så kan det på noen punkt føre til vanskeligheter med bevegelse;
 • neurose, i tillegg til fysiske manifestasjoner, kan sterkt påvirke karakteren til en person, forandre den uten anerkjennelse, og virkningen av neurose kan påvirke ethvert organ eller system;
 • Komplikasjoner av lungesykdommer kan være vanskelig å puste, hoste, smerte, høy feber, til og med død;
 • osteokondrose i avansert stadium kan føre til tap av mobilitet og funksjonshemming;
 • neurokirkulatorisk dystoni snakker om vegetaskulære sykdommer, og de i en forsømt tilstand forstyrrer sterkt livet: termoregulering er ødelagt, kramper og svimmelhet opptrer;
 • hjerteinfarkt, hvis du ikke griper inn i tid, forårsaker nekrose i hjertet og fører til døden;
 • Stenokardi fører igjen til et hjerteinfarkt;
 • hypertrofisk kardiomyopati kan føre til en reduksjon i cerebral blodstrøm og utvikling av atriale arytmier, og noen ganger provoserer ventrikkelflimmer - en tilstand hvor de skjæres discordantly som forstyrrer den normale funksjon av hjertet og kan føre til myokardial iskemi;
 • Koronar spasmer øker også risikoen for hjerteinfarkt, da det utgjør en innsnevring av fartøyets lumen, noe som øker sannsynligheten for blokkering.

Hva skal jeg gjøre hvis hjertet er prikket? Førstehjelp

Det er to generelle regler for alle tilfeller av stikkende smerter i hjertet: stopp enhver fysisk aktivitet og ta en horisontal posisjon. Deretter må du lette tilgangen til oksygen, for eksempel løsne knappens knapper eller åpne vinduet.

De neste trinnene vil være rettet mot å forstå minst det som forårsaker smerten. For å gjøre dette må du måle puls og blodtrykk - om det er avvik fra normen. Hvis alt er i orden, må du prøve å ta dypt pust eller hoste - smerten vil intensivere eller ikke. Hvis det varer i flere minutter, kan du undersøke personen eksternt: Er det ødem og rødhet i huden, hvordan reagerer den på å røre.

I tilfelle når det er kjent at smertefulle opplevelser er forårsaket av intercostal neuralgi eller betennelse i muskelvevet, er det nødvendig å ta antiinflammatoriske legemidler og anvende tørr varme.

Symptomer på en neurose fjernes av beroligende midler, i flytende form virker de ganske raskt.

Hvis natur opplevelser som minner om hjerteinfarkt, koronar vasospasme eller angina, bør du umiddelbart satt under tungen nitroglyserin - så han får raskt inn i blodet. Hvis det er dette stoffet i form av en spray, så vil det virke enda raskere. Hvis det ikke er nitroglyserin tilgjengelig, må du ta aspirin. Ring umiddelbart en ambulanse umiddelbart.

I tilfelle at et hjerteinfarkt skjedde hos en nærliggende person, må du forsøke å berolige ham, sette den slik at øvre del av torso er litt hevet og gi medisinen. Hvis offeret har mistet bevisstheten, er det nødvendig å starte en indirekte massasje av hjertet.

Diagnostiske tiltak

Hvis sømfornemmelsene i brystet forekommer fra tid til annen, er det nødvendig å bestemme deres årsak nøyaktig. Alt begynner med et besøk til terapeuten: Etter å ha hørt alle klager, vil han kunne sammenligne ting som pasienten selv aldri ville ha knyttet til hverandre. Basert på det tilsynelatende kliniske bildet, vil legen anbefale hva du skal gjøre neste gang.

Du må kanskje ha følgende diagnostiske prosedyrer:

 • MR. Det gjør det mulig å finne ut om det er traumatiske skader eller andre endringer i nervefibre. Også, tomografi avslører tilstanden til intervertebral disks - problemer med dem er en hyppig årsak til å sys smerte i brystet.
 • Et EKG anbefales å gå gjennom for å finne ut om det er problemer med puls. Ideelt sett bør det være en 24-timers skanning, da det ikke er feil på tidspunktet for stasjonær diagnostikk. Hvis en av type arytmi observeres, er det lettere å bestemme diagnosen.
 • Ultralydet i hjertet gjør det mulig å avsløre anatomiske endringer i tilstanden til hjertet og karene: betennelse i veggene, forstyrrelse av aorta, tykke vegger i ventriklene. En av de viktigste metodene for å diagnostisere hjertesykdom.
 • Besøk en nevrolog. Denne legen vil gi ekstra hjelp ved fastkjøring - han vil kunne bestemme hva som skjer, i henhold til enkle testprosedyrer på kontoret og resultatene av testene.
 • Høring med en psykiater. Hans konsultasjon er nødvendig for å avgjøre om smerteopplevelsene er et resultat av en neurose. Ofte blir hans hjelp tatt til når andre årsaker utelukkes eller den nevrotiske tilstanden er åpenbar.

Fra den seriøse holdningen til diagnose avhenger kvaliteten på videre behandling, velvære og sammen med det - pasientens livskvalitet. Ignorer sømmer i brystet er ikke nødvendig - du må gi førstehjelp og gå til legen for nærmere detaljert diagnose.

Kolet i hjertet: årsaker, sammenheng med patologi, hvordan å eliminere tinning, mulig behandling, når det er farlig

Følelsen av at hjertet er stukket, minst en gang i livet til hver av oss. Dette symptomet kan ganske skremme og kraft umiddelbart rush til legen, men det meste av det går raskt og selvstendig, og å oppleve det selv prøver å finne årsaken stikkende følelse i hjertet.

Klager om prikking i hjertet kan ikke bare de eldre med en rekke sykdommer i både hjertet og andre organer. Ofte bekymrer symptomet unge og kvinner, og menn, tenåringer og til og med barn. Forstå sin opprinnelse bare på grunnlag av beskrivelsen av følelser er ikke lett, fordi det er i detalj og så nøyaktig som mulig å fortelle hvordan det gjør vondt eller stikk ikke hver pasient er i stand til.

Samtidig kan en detaljert forespørsel spørre legen til årsaken til klagerne, og den enkleste undersøkelsen er å bekrefte det. I noen tilfeller er det nødvendig med ytterligere tester for å opprette en nøyaktig diagnose, men hvis en ekspert utpeker dem, så er panikk ikke verdt det uansett. Ikke alltid en grundig undersøkelse betyr tilstedeværelse av alvorlig patologi.

I en rekke tilfeller er kjeft i hjertet ikke relatert til aktiviteten til musklene, nivået på blodtilførsel, tilstedeværelse eller fravær av betennelser og andre patologiske forandringer. Symptomet kan være funksjonelt i naturen, ha en psykogen mekanisme, oppstår med andre organers patologi.

Eldre pasienter når en knivstikking eller smerter i hjertet klynge validol eller nitroglyserin, unge mennesker, aldri møtt med lignende symptomer er tapt, vet ikke hvor du skal dra og hva du skal gjøre. I alle tilfeller av uforklarlig smerte eller prikking i hjertet, er det først og fremst verdt å besøke en lege. Du kan starte med en terapeut som vil sende til EKG, om nødvendig - til kardiologen.

Det er klart at kortsiktig prikking, som varer noen få sekunder, og passerer på egen hånd - er ikke en grunn til panikk, men hvis ubehag vedvarer, prikking forsinket i noen minutter eller mer, og de vanlige medisiner som validol, korvalola eller nitroglyserin bringe noen effekt, bør du snakke med legen din.

Hvordan kan hjertet smerte?

Hjelp til å forstå årsakene til smerte og periodisk prikking i hjertet krevde en grundig forespørsel, hvor pasienten vil spesifisere lokalisering, varighet og natur av deres opplevelser. Som praksis viser, er det ikke en lett oppgave å beskrive smerte i detalj og nøyaktig, og å takle det, er det tilrådelig å vite hvilke følelser som er i hjertet, og hva skal være oppmerksom på når de oppstår.

Krymping i hjertet kan sikkert tilskrives en slags smerte som er akutt og kortsiktig eller kronisk, langvarig, trekker karakter. Når hjertet er prikket, kan pasienten også føle seg mangel på luft, et rush av kald svette, en plutselig hodepine eller svimmelhet og en rekke andre symptomer som også er tilrådelig å avklare for legen.

Det er akseptert å skille flere typer smerter i hjertet:

 • Angina - forekommer oftere i patologien av myokardium og hjertearteriene, øker med stress, følelser, er undertrykkende i naturen, blir vanligvis stoppet av nitroglyserin (angina);
 • Infarkt - skarp, kniv-lignende, knivstikking, stikkende, nesten alltid - veldig intens, ledsaget av en kald svette, frykt for døden, luftveislidelser, hevelse i halsen årer og andre symptomer forbundet med nekrotiske prosesser i hjertemuskelen (hjerteinfarkt);
 • Cardialgia - er assosiert med både hjerte- og ikke-hjertepatologi, er oftest en søm og kortsiktig natur, kan intensiveres med inspirasjon og kroppsbevegelser.

Denne klassifiseringen er i stor grad betinget, fordi smerte og prikking er svært subjektive følelser, og hver pasient vurderer intensiteten på egen måte. I naturen kan smerten piercere, trykke, brenne, og i noen tilfeller er disse tegnene kombinert, og det er ekstremt vanskelig for pasienten å lokalisere og karakterisere sine følelser.

Hvis tunika hjertet eller det er smerte, bør du være oppmerksom på noen av betingelsene for deres forekomst:

 1. Forbindelse med pust, bevegelser på brystet;
 2. Forandring i naturens følelser når du føler brystet, intercostal;
 3. Avslapning av prikking når du tar medisiner eller mangel på effekt fra dem;
 4. Varighet av negative følelser, intensitet, spredning til armen, scapula, epigastrium, etc.

Kardiale årsaker til prikking

Årsakene til å sy i hjertet er ekstremt varierte og kan ligge både innenfor kardiovaskulærsystemet og utenfor det. Ikke alltid holde seg til hjertet hvis den inneholder strukturelle lesjoner, i noen tilfeller, hjerte og andre organer ikke endres, og i første omgang som en etiologisk faktor i favør av nevrotisk lidelse, autonom dysfunksjon, intensiv vekst.

Den hyppigste forstyrrelser i hjertet, provoserende stikkende smerte, er:

 • Inflammatoriske prosesser i hjertemuskelen eller perikardiet (spesielt sterk sømmerpine forekommer med fibrinøs perikarditt);
 • Hjerte rytmeforstyrrelser - til og med banale ekstrasystoler, som ikke alltid fungerer som et tegn på problemer, kan forårsake prikking i hjertet;
 • Koronar hjertesykdom - fra angina pectoris til myokardiums nekrose, når hjertet piercing med en slik intensitet at pasienten ikke klarer å tolerere det;
 • Dystrofiske forandringer i hjertet, kardiomyopati;
 • Defekter av hjerteventiler.

Hvis hjerte stikk på grunn av ovennevnte årsaker, blant symptomer kan også være angst, svetting, rødming, eller omvendt, cyanose i huden, slik at trykkstøt, besvimelse, oppkast, økt hjertefrekvens og bremse eller t. D.

Personer som har stikkende smerte i hjertet forårsaket av kronisk hjertesykdom, opplever alvorlig tretthet, svakhet i å utføre fysisk aktivitet og i forsømte tilfeller - i ro. Ofte er det hoste, kortpustethet, hevelse i ekstremiteter, noe som indikerer økende hjertesvikt.

Angina - en av de mest hyppige manifestasjoner av myokardiskemi, når pasienten klager over pressing, søm, knipe smerter i hjertet, forårsaket av iskemi på grunn av aterosklerose i koronararteriene. Angina pectoris er skjebnen til eldre mennesker som allerede har blitt undersøkt av en kardiolog og bruker ulike antianginale stoffer for å avlaste et angrep.

Myokardinfarkt er en akutt type koronar hjertesykdom, utvikler med fullstendig obstruksjon av arteriene som fôrer myokardiet. Når kardiomyocytter ødelegges, ikke bare hjertet i hjertet, men smerten er så intens at den er karakterisert som dolk, brennende, uutholdelig. Stikkende smerter med hjerteinfarkt er ledsaget av en følelse av frykt for død, panikk, psykomotorisk agitasjon, plager eller rødhet i ansiktet, ustabilitet i trykk og puls, svette.

projeksjon av infarkt og angina pectoris

Arteriell hypertensjon betraktes oftere som en vaskulær patologi, men det fører alltid til endringer i hjertet. Venstre ventrikulær hypertrofi, tvunget til å arbeide med en økt kraft, ledsaget av utilstrekkelig blodtilførsel til hjertemuskelen på grunn av sin progressiv fortykning, slik at i tilfelle av høyt blodtrykk, hjerte stikk på grunn av iskemiske prosesser. Oftere oppstår prickings på bakgrunn av en hypertonisk krise ved en plutselig stigning i trykk.

Cardialgia arteriell hypertensjon assosiert med andre symptomer på sykdommen ( "fly" foran øynene, hodepine, kortpustethet, følelse av feber, etc..), slik at pasienten kan ikke fokusere sin oppmerksomhet på kribling i mitt hjerte, tildele den til en av de manifestasjoner av hypertensjon.

Spesielt sterkt peker hjertet med inflammatoriske endringer i myokardiet eller hjerteinfarkt:

betennelse i hjertemuskelen

Myokarditt oppstår med en pulserende, akutt, intens smerte som oppstår mot bakgrunnen av feber, generell forgiftning, tegn på hjertesvikt, dyspné.

Inflammasjon av perikardiet i et av hovedsymptomene har stikkende smerte i hjertet, noe som er forbundet med irritasjon av nerveender, som er veldig rike på perikardiale ark. Smerten er skarp, skjærende, stikkende, verre med å puste og ta visse stillinger, sprer seg til armen, høyre halvdel av brystet og kombineres med feber, sterk svakhet, tørr hoste er mulig.

Dystrofiske endringer infarkt, kardiomyopati, valvulære defekter av anordningen, fluktuasjoner i hjerterytmen, kan også være ledsaget av en stikkende smerte i brystet som oppstår under trening eller i ro, kombinert med manifestasjoner av kronisk hjertesvikt. Denne smerten er ikke relatert til pusting eller bevegelser på bagasjerommet.

Colette hjerte og mitralklaffen prolaps, svært utbredt blant dagens ungdom, så mange pasienter og deres foreldre har en tendens til å knytte smerte med vice. Selvfølgelig, uttales prolaps med oppgulp, forårsaker sekundære forandringer i hjertemuskelen, er helt i stand til å provosere smerte og prikking, men i de fleste tilfeller fremfall av jeg grad uten hemodynamisk ustabilitet gir ingen cardialgias, og hvis den kriblende skjer, til årsaken til behovet se etter en annen - for eksempel, autonom dysfunksjon.

Kardiale årsaker til prikken i hjertet av hjertet

Det er mange grunner til å sy i smerte i hjertet. Det kan forårsake en rekke sykdommer i indre organer og nervesystemet:

 • Problemer med ryggraden - smertesting, kombinert med følelsesløp i huden, en følelse av kravling;
 • Intercostal neuralgi er den sterkeste smerten i løpet av intercostal rommet;
 • Bronko-pulmonal patologi;
 • Sykdommer i fordøyelsessystemet;
 • Neuroser, autonom dysfunksjon;
 • Endokrine patologi.

Osteochondrosis, herniated intervertebral disks bidrar til å klemme nervens røtter og utseendet av ømhet i hjertet. Noen av de pasienter indikerer at stikk i hjertet, men ved nærmere ettersyn avdekker flere og nevrologiske symptomer i form av hud nummenhet, sanseforstyrrelser og andre. Osteochondrose kan provosere nattlige angrep av smerte og kribling i hjertet.

Smerte med osteokondrose kan være ganske sterk, det kan føltes som en injeksjon i brystområdet, som varer fra noen få minutter til flere timer. Bevegelser med armer og stamme forårsaker økt ømhet.

Intercostal neuralgi - En annen mulig årsak til alvorlig smerte i hjertet, brystet i intercostalområdet. Smerten er søm, kutting, noen ganger uutholdelig, verre med bevegelser og palpasjon av det berørte intercostalområdet.

Skarp sysende smerte er mulig med lungens patologi. Den hyppigste "lunge" anses å forårsake pleuritt, særlig fibrinøs når arkene serosa dekket protein fibrinous eksudat, gnis mot hverandre under åndedrettsbevegelse som forårsaker irritasjon flerhet reseptorer og intens smerte.

I pleurisy, som påvirker høyre halvdel av brystet, en tunika i hjerteområdet med inspirasjon og utånding, øker smerten med bevegelse av thoraxen. Hvis pasienten holder pusten og samtidig beveger torso, vil smerten ikke forsvinne, men kan til og med intensivere.

Sårhet i brystet og hjerteområdet skjer med pneumothorax, når luft samler seg i brysthulen og klemmer lungen, noe som fremkaller en skarp stikkende smerte i hjerteområdet. Tunika hjerte med høyresidig lungebetennelse, da er smerten kombinert med feber, dyspné, hoste og tegn på generell forgiftning.

Sykdommer i fordøyelsessystemet også, kan føre til smerte og show i hjertet. For eksempel bidrar oppblåsthet til å øke membranen og begrenser mobiliteten til lungene, i tillegg endrer hjerteposisjonen litt, ubehag i brystet og smerte er mulig.

Med gastritt, magesår, brokk i esophageal åpning av membranen, ledsaget av en økning i sekretorisk funksjon i magen, kan smertene brenne, pulserende. Lokaliserte slike følelser i området av underrevene, kan øke etter spising, men er ikke relatert til pasientens motoriske aktivitet.

Colet under hjertet til venstre med gastroøsofageal reflukssykdom. Ifølge noen rapporter er nesten halvparten av alle sårhodet i venstre halvdel av brystet forårsaket av ikke-kardiale årsaker forbundet med refluks. Smerter i fordøyelsessystemets patologi kan gi i arm, nakke, rygg, interskapulært område, kjeve.

En av de vanligste ikke-kardiale årsakene til stikkende smerter i hjerteområdet er autonom dysfunksjon (VSD). Dette komplekse symptomkomplekset manifesteres av svært ulike tegn på nedsatt innervering fra de indre organene, pasienter klager over at tunikken er et hjerte, som beskriver symptomet ganske fargeløst.

På grunn av den spesielle følelsesmessige oppfatning av hvilken som helst tegn på patologi, pasienter med vaskulær dystoni vanligvis umiddelbart rush til legen for diagnose, men inspeksjon og rutinemessig inspeksjon viste ikke noe unormalt, fordi hjertet av tunika ikke skyldes strukturelle endringer i den.

Stikking i strid med sympatisk tone er kortsiktig, ofte skjer mot en bakgrunn av stress, kombinert med andre symptomer - svetting, panikkanfall, diaré, skjelvinger, Takykardifeil eller bradykardi, dyspné. Når panikkanfall pasienten kan oppleve en arytmi, opplever intens frykt for døden, stikkende smerter sprer seg til venstre side av brystet, selv simulerer et hjerteinfarkt, enda mer skremmende pasienten. Effekten i slike tilfeller er ikke nitroglyserin med validol, men vanlige beroligende midler, for eksempel valerian eller morwort.

Psykogen smerte i hjertet, forårsaket av autonom dysfunksjon, inkludert i kombinasjon med respiratoriske syndromer - et vanlig fenomen

Nevroser og lignende forstyrrelser kan oppstå med verk i retrosternal område, sporadisk ling, mens på grunn av det store antall av ikke-relaterte symptomer beskriver smerte eller hvordan det stikk hjertet av pasienten er vanskelig. På ansiktet av generell apati eller spenning, ustabilitet i humøret, en tendens til depresjon eller aggresjon.

Klagen om at hjertet stikker, sårer, laster, rytmen i hjertet er forstyrret endokrin patologi. Smerte kan ledsages av en rask puls, som sprer seg til venstre arm og mellom skulderområdet, og oppnår likhet med stenokardisk. Spesielt ofte følger denne symptomatologien skjoldbrusk sykdommer, binyrene tumorer.

I enkelte virusinfeksjoner, mot en bakgrunn av alvorlig forgiftning kan stikkende følelse i brystet, og herpes treffer interkostalrom nervene under forverring av sykdommen, er det de såkalte helvetesild, som stikk i hjertet er så intens at pasienten skrik, stønn, kan ikke puste, skremt og clutching på den berørte halvparten av brystet. Feber og karakteristiske utslett i løpet av intercostalområdet bidrar til riktig diagnose av sykdommen.

Således, uten å undersøke et entydig svar på spørsmålet om hva hjertet kan prikke, er det umulig å gi til hver pasient. Årsakene til så mye om selvdiagnose eller egenbehandling av spørsmålet, fordi personen langt fra medisin, ikke være i stand til å vurdere symptomene riktig, og derfor risiko for å gå glipp av alvorlig patologi, eller tvert imot, faller inn i en panikk når årsaken stikkende smerte er helt ufarlig.

Hva skal jeg gjøre hvis hjertet mitt er prikket?

Det er enighet om at når brodden i hjertet, er det vanskelig å opprettholde ro, og de fleste pasientene begynner å få panikk, ringe en ambulanse eller rush til klinikken for diagnose, i tegning konklusjonen fantasien for hjerteinfarkt og andre alvorlige sykdommer. Men med alle problemer med symptomet, er det oftest ikke forårsaket av alvorlig patologi, så først og fremst trenger du å roe ned.

Hvis tunikken er et hjerte, er det tilrådelig å prøve å vurdere smerten - hvor akutt det er, hva er det, hvilke andre symptomer har dukket opp. På smertestidspunktet kan du holde pusten, prøve å bevege torso, føle det interkostale rommet for å vurdere forholdet mellom stikkende smerter med bevegelse, pust, palpasjon. Når du kontakter en lege, vil denne informasjonen øke hastigheten og lette diagnosen, spesielt hvis smerten på den tiden avtar eller vil passere helt.

Barnet kan stikke i hjertet av samme grunn som hos voksne, men diagnosen er mye vanskeligere, fordi ikke engang hver voksen kan riktig beskrive sine følelser, og barnet i det hele tatt forvirret eller skremt. I slike tilfeller er det bedre for foreldrene å ikke engasjere seg i selvsøkende etter svar, noe som gjør hjertet til barn, og det er hensiktsmessig å kontakte en barnelege eller kardiolog.

Selvmedisinering av smerte i hjertet er bedre å ikke bli involvert, fordi du kan miste tid eller savne en alvorlig sykdom, men du kan ta noen tiltak. For eksempel kan pasienter med en allerede etablert diagnose angina pectoris eller arytmi ta sine foreskrevne medisiner - nitroglyserin med validol, cordarone, anaprilin. Mange parallelt bruker corvalol, valocordin og andre "hjertefall", som har beroligende effekt.

Hvis hjerte stikk på bakgrunn av trykkfallet i pasienter med hypertensjon, er det tilrådelig å uavhengig anvendelse av antihypertensive legemidler - kaptopril sublingual nitroglycerin det samme, hvis der er en samtidig koronar hjertesykdom, magnesium intramuskulært, vanndrivende. Som regel, etter normalisering, trykk og "hjertet utgivelser".

Når tinning i hjerteområdet mot en bakgrunn av neurose, panikkanfall, autonom dysfunksjon hos unge mennesker som ikke har sykdommer i selve hjertet, får en god og rask effekt av sedativer. Du kan drikke en tinktur av valerian eller morwort, hagtorn, corvalol i henhold til anbefalt dose etter alder og tilstand.

I inflammatoriske prosesser - myositt, nervesmerter, herpes zoster - bedre å oppsøke lege som foreskrive anti-inflammatoriske medisiner, smertestillende, antivirale midler, og anbefaler fysioterapi.

Særlig årvåkenhet er nødvendig for å vise om stabs hjerte og kortpustethet, trykkfall, kvalme med oppkast, blir til en dolk eller brenning, forstyrret hjerterytme smerte med knivstikking. Disse symptomene taler for en alvorlig patologi, som krever rask diagnose og behandling.

I tilfelle at stikk i hjertet blant full helse, mens kortsiktig symptom og selv holdes, kan du bare slappe av, puste dypt og rolig, ta en horisontal posisjon, løsne kragen på hans skjorte eller slips. Hvis prikken blir gjentatt, er det verdt å besøke terapeuten.

Les Mer Om Fartøyene