Årsaker, diagnose og behandling av smerte i hjertet

Et sunt hjerte fungerer slik at eieren ikke merker det. Imidlertid opplevde hver voksen minst en gang i livet et ubehag i venstre side av brystet. Smerte i hjertet kan være annerledes - noen opplever kompresjon og trykk, eller brenner og prikker. Intensiteten av smerte kan også være forskjellig. Arten av de smertefulle opplevelsene påvirkes av fysisk stress og intensitet av stress. Oftere enn ikke, opplever mennesker smerte som er gitt til venstre skulder eller arm, og dette fenomenet har sine egne forklaringer.

årsaker

Kardiogene årsaker inkluderer hjertesykdom, på grunn av hvilken en person føler smerte, gir bort i venstre arm:

 1. Iskemisk sykdom: myokardinfarkt, angina pectoris, kardiosklerose. Med disse sykdommene, ledsaget av et brudd på blodtilførselen til hjertet og nekrose av noen av områdene, føles en person smerte, som ligger bak sternumets venstre side. Hun kan også gi til nakken, skulderbladet og kjeften. Signifikant ubehag er kjent med hjerteinfarkt. Smerter i iskemisk hjertesykdom kalles anginal sykdom.
 2. Myokarditt: Betennelse i hjertemuskelen, påvirker dens funksjon. Ofte har en smittsom natur. Med myokarditt, føler en person en pressende og kjedelig smerte i hjertet, som føltes bak venstre side av brystet. De smertefulle opplevelsene som har oppstått under betennelse i hjertet og i dette organets laster kalles kardialgi.
 3. Perikarditt: Betennelse i hjertets membraner. I denne sykdommen lider en person av akutt smerte i hjertet, som er følt på venstre side av stammen. Det smertefulle symptomet er også forbundet med alvorlige pusteproblemer, hevelse i ekstremiteter og arytmi.
 4. Kardiomyopati: Stagnerende, hypertrofisk, restriktiv, arytmogen, høyre ventrikulær. Disse patologiske endringene i myokardiet, som fører til brudd på funksjonene. En person som har en slik sykdom, gjør ikke bare vondt og slynger hjertet, men går også med andre symptomer, hvor spesifikkheten avhenger av kardiomyopatiens natur.
 5. Arytmi: i tillegg til forstyrrelser i rytmen hos en person, er det ubehag i hjertet.
 6. Hjertesykdommer, som oppstår på en bakgrunn av uremi og diabetes: ledsages av et brudd av metabolisme i hjertet (uremi) og koronar arterie sykdom (diabetes). Med diabetes ligner smerte i hjertet en følelse av tyngde, og med uremi, opplever en person alvorlig ubehag i venstre side av brystet.
 7. Skader på hjerte og neoplasmer: blåmerke, hjernerystelse, brudd, traumatisk hjerteinfarkt. Intensiteten av smerte avhenger av naturen og styrken av skaden. Med godartede og ondartede svulster har en person alvorlig kortpustethet og en presserende smerte som kan spre seg til hele venstre halvdel av brystet.

Smertefulle opplevelser i hjertet som sprer seg på venstre arm er ofte ikke forbundet med kardiogene årsaker. Ubehagelige opplevelser i venstre del av brystet forekommer med kardioneurose - en psykosomatisk lidelse, provosert av langvarig stress eller overarbeid. Cardioneurosis Når en person føler at han har smerter i venstre øvre kvadrant, kan ubehag ha en annen karakter: offeret synes å være at "is" hjertet eller "baker ild." Smerter kan også gis til scapula eller nakke.

Et sterkt smertesymptom, som sprer seg på brystbenet, kan være tegn på interkostal neuralgi. Søm og piercing smerte kan vare i flere dager. Når osteochondrosis, det er lignende opplevelser. Smerter presser ofte i armen eller i skulderbladet.

Alvorlig smerte, å gi tilbake eller en arm, ledsaget av betennelse i mediastinum, som oppstår etter operasjoner og skader på spiserøret. I tillegg føles en person feber og ser på hevelse i overkroppen. En mann kan føle ubehag i hjerteområdet utstrålende til venstre arm i skulderleddet artritt, inflammasjon av senene i skuldermusklene, neuralgic amyotrophy og humeroscapular periarthrosis.

Smerter i hjerteområdet med bestråling i venstre arm kan indikere lunge- eller brystsykdom, inkludert ondartede sykdommer. Ubehag i brystet og klemming er karakteristisk for en slimhinne i spiserøret og magesår i magen. Smerten er verre etter å ha spist.

Hvis et barn klager på at han har smerte i venstre side av bryst og arm, kan årsaken til smerte syndrom være:

 • perikarditt;
 • medfødt hjertesykdom;
 • revmatisk hjertesykdom etter angina eller skarlagensfeber;
 • nevrose.

Hvordan skiller hjertet smerte fra ikke-hjertesmerter?

Hvis en person har ondt i halsen på venstre side av brystet, begynner han å mistenke at han har alvorlige hjerteproblemer. Imidlertid er karakteren av hjertesmerter forskjellig fra ubehagens art, fremkalt av ikke-kardiogene faktorer:

 • Ikke-hjertesmerter er preget av prikking og skyting, hjertesmerter er preget av alvorlighetsgrad, brennende og sammentrekning.
 • For ikke-kardiogene årsaker opplever en person akutt smerte i brystet eller armen når det hoster eller plutselig bevegelse;
 • hvis smerten ikke er relatert til hjerteproblemer, vil det ikke være av en paroksysmal natur, men en permanent;
 • smerten som har oppstått i hjertet kan elimineres ved å ta nitroglyserin, men hvis ubehaget har en annen opprinnelse, vil stoffet ikke hjelpe;
 • med hjertesykdommer, irradierer smerten til venstre på stammen: i skulderbladet, armen, nakken og kjeften.

Når trenger jeg medisinsk hjelp?

Hjertet smerter intensivt folk som opplever hjerteinfarkt forårsaket av blokkering av kranspulsårene med en trombose. Denne tilstanden krever akuttmedisinsk behandling. Symptomer på hjerteinfarkt inkluderer:

 • smerte som strekker seg over venstre arm, scapula, nakke og kjeve;
 • svimmelhet;
 • dumhet av hendene;
 • følelse av mangel på luft;
 • rikelig svette;
 • hoste.

Med slike symptomer, ring en ambulanse så snart som mulig. Før du kommer til legen, må du ta 2 Aspirin-tabletter. Legemidlet vil bidra til å forhindre blokkering av arteriene. Nitroglyserin kan bidra til å lindre hjertesmerter. Offret skal ligge i løgn, og tette klær bør fjernes. En person med hjerteinfarkt er innlagt på et sykehus for videre behandling.

diagnostikk

Ubehaget i venstre side av brystbenet, selv det som ikke er forbundet med hjerte og karsykdommer, krever diagnose. En nevropatolog, en gastroenterolog, en kardiolog og en pulmonologist studerer pasientens tilstand, som har en lignende klage. Du kan også trenge å konsultere en onkolog. Følgende diagnostiske tiltak blir vist til eksaminand:

 1. Elektrokardiografi: gjør det mulig å evaluere myokardiums elektriske aktivitet og hjerterytmen.
 2. Elektrokardiografi med fysisk anstrengelse eller imitasjon: evaluering av myokardial aktivitet under stress.
 3. Daglig overvåkning av elektrokardiografi i henhold til Holters metode: Registrering av myokardial aktivitet på forskjellige tidspunkter av dagen.
 4. Fonokardiografi: Studie av hjertemormer.
 5. Ekkokardiografi: gjør det mulig å vurdere tilstanden og funksjonen av myokardiet og valvulære apparatet.
 6. Koronarangiografi: diagnose av kranspulsårene.
 7. Brystrøntgen: gjør det mulig å evaluere hjertets fysiske parametere.
 8. Magnetisk resonansavbildning av ryggraden: gjør det mulig å diagnostisere osteokondrose og dets komplikasjoner (intervertebrale brok, fremspring).
 9. Fluorografi: vurdering av lungene.
 10. Endoskopi av magen (esophagus): gjør det mulig å vurdere tilstanden i fordøyelsessystemet.

Du må kanskje også ha en generell blodprøve.

behandling

Det er ikke tillatt å fortsette behandlingen av hjertesmerter uten først å finne årsaken til et slikt fenomen. Selvmedisinering kan forårsake uopprettelig helsehelse!

Terapi er primært rettet mot å eliminere sykdommen som provoserte smerter. For eksempel behandles hjerteinfarkt utelukkende i en sykehusinnstilling. Essensen av terapien er å gjenopprette oksygenforsyningen i hjertet, forhindre dannelsen av blodpropper, eliminere smerte, samt normalisere blodtrykk og hjertefrekvens.

Når inflammatoriske prosesser i hjertet utnevnte sengen hviler, så vel som å ta antihistaminer, antivirale legemidler eller antibiotika. Kardiomyopati behandles med diuretika, ACE-hemmere og antiarytmiske legemidler. Med arytmi foreskrives antiarytmika, og legen kan også bestemme seg for å installere en pacemaker som normaliserer hjerterytmen.

Essensen av cardioneurosis terapi er å eliminere faktorer som påvirker nervesystemet negativt, samt i normaliseringen av livsstilen. Dette er riktig mat, sport, minimere stress, gi opp alkohol, nok søvn. Legen kan foreskrive for pasienten lett beroligende preparater. Ved osteokondrose må pasienten følge alle anbefalinger fra en nevrolog, og i tilfelle av gastrointestinale sykdommer - en gastroenterolog.

Nummenhet i venstre hånd og smerte i hjertet

Mange har en slik klage: "Mitt hjerte er vondt og armen min blir nummen." Det fører til sterke følelser, som kan negativt reflektere over helse. Faktisk er dette symptomet ikke alltid forbundet med hjertesykdommer. For en nøyaktig bestemmelse er det nødvendig å diagnostisere en slik tilstand i detalj.

Kardiale årsaker til smerte med tilbakeslag i venstre arm

Vanligvis oppstår denne typen smerte når det er problemer med patronen av blodstrømmen. Spesielt ofte oppstår det etter fysisk eller emosjonell overstyring. Noen ganger forverres symptomet, og akutt medisinsk hjelp er nødvendig. Derfor er det viktig å forstå sin natur for å forhindre utvikling av komplikasjoner.

Iskemisk sykdom er hovedårsaken

Hjerteisikki er en lidelse som kombinerer flere plager som har en forskjell i hjerteinfarkt. Av disse er to store sykdommer skilt ut:

 1. Angina pectoris er en sykdom preget av ubehagelige opplevelser bak brystbenet. Oppstå etter fysisk anstrengelse eller følelsesmessig stress. Smerter gir i venstre arm, del av nakken og i kjeften. Pasienten har hjertesmerter, med smertefullt syndrom, opplever han en sterk frykt for den forestående døden.

Viktig! Et karakteristisk trekk ved angina pectoris angrep er at varigheten er ca. 10 minutter. Det anbefales å ta en tablett Nitroglycerin eller helt slappe av og slappe av, så vil den stoppe på egen hånd.

For å forhindre en slik situasjon, anbefaler leger at de drikker narkotika som styrker og gjenoppretter hovedmuskelen.

 1. Myokardinfarkt. Det er en sykdom mot bakgrunnen av hindringen av fartøyets lumen, på grunn av hvilket det er et skarpt underskudd av næringsstoffer som kommer med blod i hjertet. Denne krampen fører til døden av bestemte soner i hjertemuskelen. En person føler en brennende følelse, alvorlig smerte i brystet, den venstre siden av kofferten bæres. Manifestasjoner av sykdommen stoppes ikke av vasodilaterende legemidler, og symptomene øker. Det er påkrevd at pasienten blir innlagt på sykehus.

Silent myokarditt

En av årsakene til utseendet av smerte i brystet er betennelse i hjertemuskelen. Patologi stimulerer et brudd på sin spenning, ledningsevne og kontraktilitet. Typiske tegn observeres 10 dager etter utbruddet av sykdomsutviklingen. Pasienten klager over slike følelser som:

 • Han klemmer og kolitt inni.
 • Smerter gir til venstre side av skulderbelte, trekker.
 • Sterk svakhet, svakhet.
 • Økt svette.
 • Under kroppens bevegelse blir ubehagelige opplevelser som gjør det vanskelig å puste, forverret.
 • Noen ganger endres kroppstemperaturen.
 • Brutt natt søvn.
 • Det er forstyrrelser i hjerterytmen.

Viktig! Alle manifestasjoner av sykdommen oppstår i hvileperioden.

Det første signalet til endringene som har begynt er asteni. Pasienten legger ofte ikke vekt på det, og bare på dag 7, når de overtar typiske symptomer, vender seg til legen. Dessverre passerer sykdommen i løpet av denne tiden i et alvorlig stadium, pasienten trenger langsiktig behandling og rehabilitering.

Kompleks-diagnostisert perikarditt

Årsakene til betennelse i perikardiet er mange smittsomme, bakterielle, sopp-, autoimmune sykdommer. I denne prosessen samles en væske mellom veggene i perikardiet, noe som fører til utvikling av en tampongade av "motoren". Orgelet mister evnen til effektivt å trekke seg sammen og slappe av, slik at akutt hjertesvikt oppstår.

 • Vanskeligheter å puste.
 • Bleke hudpuster.
 • Svimmelhet.
 • Hånden fjernes fra hjertet.
 • Tørr hoste.
 • Den nedre lemmer av kroppen svulmer.
 • Sterk tørst.
 • Arytmi.
 • Mulig tap av bevissthet.

Med perikarditt, under auskultasjonen, vil legen avgjøre typisk støyfriksjon av perikardiet.

Ukjent kardiomyopati

Denne sykdommen har ingen konkrete årsaker til utseende. Antagelig grunnlaget for diagnose "kardiomyopati" er fraværet av medfødte misdannelser, valvulær hjertesykdom, forandringer i vaskulær blodstrøm, arteriell hypertensjon. Det er lidelser i myokardiet, noe som bidrar til utviklingen av brudd på hjerteaktivitet. Pasienten stadig prikke og smerte i brystet, tatt bort sin venstre side, er det en svakhet, søvnforstyrrelse.

Insidious stroke av hjernen

Et skarpt dannet mangel på blodtilførsel av et bestemt område av hjernen, på grunn av hvilken funksjonaliteten til orgelet endres, kalles et slag. Omstendighetene i utviklingen av denne tilstanden er:

 1. Blokkering av fartøyet. Det er mangel på næringsstoffer og hypoksi i hjernevævet. Denne typen sykdom kalles iskemisk.
 2. Vaskulær aneurisme. Blødninger sprer seg til hjernen og danner blåmerker. Dette er et hemorragisk slag, det har en mer alvorlig periode med strømning.

Alt avhenger av hvilken region som er berørt, og på dette grunnlag blir det observert endringer i forskjellige funksjoner av organismen.

Vanlige symptomer inkluderer:

 • Vanlig svimmelhet.
 • Midlertidig forringelse av tale, minne og syn.
 • Nummen av øvre og nedre ekstremiteter, reduserer styrken av bevegelser, til fullstendig immobilisering.
 • Pasienten opplever en følelse av svakhet eller besvimelse.
 • Muskelkramper.

For å gjenkjenne et slag, må du spørre pasienten:

 • Smil - det vil være en asymmetri av et smil.
 • Vis språket - hvis du prøver å stikke det ut, vil det bøye seg til siden.
 • Spør elementære spørsmål - en person utfører ikke-relatert tale.
 • Løft dine armer - det er en ujevn løfting av lemmer.

Hvis tegn på hjerneslag er funnet, ring umiddelbart en ambulanse. Jo mer tid går, jo mer alvorlige komplikasjoner utvikler seg. En person er dømt til livslang uførhet.

Kroniske årsaker til smerte

Men ikke alltid hjertesmerter, gir til venstre arm, er et tegn på hjerte-og karsykdommer.

Det er slike grunner som fremkaller utseende av ubehagelige opplevelser:

 1. Nervesmerter. Inflammatoriske prosesser påvirker det perifere nervesystemet. Spesielt intercostal patologi har et uttalt smertesyndrom - smertefull smerte brenner brystet, feier inn i venstre side av skulderbeltet.

Smerten øker med hevning av hånden. Hjertemedisiner hjelper ikke å bli kvitt symptomene.

 • Personen har lenge vært på et kaldt sted, dette medfører en alvorlig hypotermi i kroppen.
 • Hardt arbeid herdet.
 • I anamnesen overføres smittsomme og virus sykdommer.
 • Komprimering av intervertebrale plater.
 1. Osteokondrose av livmorhals og thorax. Med denne sykdommen påvirkes intervertebrale skiver og brusk, metabolisme og blodsirkulasjon endres. I de første stadiene av sykdommen mister platene deres styrke og elastisitet, de tørker ut. Deres høyde avtar. Med en tung belastning på den fibrøse ringen deformeres den. Selv et gap er mulig, noe som provoserer dannelsen av en intervertebral brokk. Pasienten har slike klager:
 • Migrene, spesielt forverret av bevegelse. Å ta smertestillende tilstand forbedrer ikke tilstanden.
 • Tegnsmerter i brystet, som gir inn i scapulaområdet, forsterkes ved å heve overkroppene eller når kroppen glir på sidene.
 • Ubehagelige symptomer øker med dypt pust eller under tyngdekraft.
 • Nummenhet av individuelle deler av kroppen.

Et karakteristisk tegn på osteokondrose er utseendet av smertefulle opplevelser om kvelden.

 1. Cardialgia av psykologisk karakter. Manifestasjoner av sykdommen er permanente eller tilbakevendende. Men ømhet forårsakes ikke av alvorlige lesjoner av organer, men av en persons underbevissthet (selvforslag). Det er på grunn av følelser og frykt for at ulike følelser blir dannet. Dette kalles psyko-vegetativt syndrom eller "panikkanfall", pasienten er redd for å dø av hjertestans. Varigheten av angrep varierer fra noen få minutter til 3 timer. Pasienten klager over trykk, alvorlighetsgrad, innsnevring, prikking, brennende følelse i brystet. Det kan til og med vise et bestemt punkt sted, som forårsaker alle symptomene.

Et typisk trekk ved kardialgi er basert på det faktum at hjertedroger ikke er i stand til å stoppe smertefulle opplevelser.

Smerter i hjertet som forårsaker nummenhet i venstre arm er et ganske alvorlig symptom som krever rettidig inngrep av kvalifiserte leger. Det er bedre å gå til en medisinsk institusjon ved minste manifestasjon, for å unngå alvorlige konsekvenser. Først etter at forskningen er gitt et behandlingsforløp. Det er alltid viktig å huske at det er lettere å forebygge en sykdom enn å behandle den.

I hvilke tilfeller gir smerten i hjertet til venstre arm?

Medisinsk statistikk har ingen data om hvor mange mennesker fra midten av det tjuehundre år har skadet sitt eget hjerte-kar-system med en uberettiget mottak av hjerte-legemidler.

Eventuell smerte i brystbenet (cardialgia) ble oppfattet som kardial og umiddelbart beslaglagt av Validol eller noe sterkere. Hittil, til slutt har legene ikke begynt å forklare overalt at kardialgi er fra forskjellige årsaker - psykogent, neuralgisk og andre ikke-kardiale.

Pasient som klager på hjertesorg, gjort så nøye utspurt om hennes karakter - hun er kjedelig eller skarp, verkende, eller paroksysmal, eller smerter i hjertet gir i sin høyre hånd. I dag må vi håndtere denne typen smerte.

Kardiale årsaker til smerte med tilbakeslag i venstre arm

I stor grad refererer hjertesmerter til de vanligste (sammen med hodet) smertefulle opplevelser i moderne mennesker. Noen ganger indikerer det en akutt tilstand hos pasienten, som krever umiddelbare intensive tiltak, så det er så viktig å forstå naturen hennes. Smerten som gir (bestråling) i venstre arm eller hånd, oppstår ved alle kardiologiske sykdommer.

Iskemisk hjertesykdom

IHD er en av de hyppigste faktorene som forårsaker smerte i venstre arm og hjerte samtidig. Under begrepet IHD, i henhold til den generelt aksepterte WHO-klassifikasjonen (ICD), er flere sykdommer differensiert, differensiert i naturen og graden av hjerteskader. De vanligste av disse er angina og hjerteinfarkt.

 1. Smertefulle opplevelser i angina pectoris oppstår som regel ved fysisk stress eller stressende forhold hos personer med økt reaktivitet i nervesystemet.
 2. Et karakteristisk trekk ved angina pectoris kan kalles dets bestråling i venstre arm, skulder og skulderblad.
 3. I tillegg er pasientens tilstand belastet av dårlig kontrollert frykt for død, forverret av økt smerte.

Hvordan utvikler iskemisk hjertesykdom

Myokardinfarkt

Langvarig angina i mer enn 30 minutter fører vanligvis til utvikling av hjerteinfarkt. I motsetning til angina er endringer i hjertet med infarkt (det vil si nekrose av myokardceller) irreversible.

Selv om spesifisiteten av smertefulle opplevelser ligner den av angina pectoris, sprekker smerten i hjertet og følelsesløp i venstre arm eller bare ømhet i armen. Med et infarkt er disse manifestasjonene ekstremt sterke og stoppes ikke ved inntak av nitroglyserin. Følelsen av frykt for døden er også karakteristisk for denne katastrofale tilstanden. Selv om infarkt i sjeldne tilfeller kan ha et lavt symptomforløp og det oppdages av pasienten ved et uhell.

myokarditt

En annen faktor som fremkaller smerte i hjertet, og nummenhet i venstre hånd kan være hjerte patologi, for eksempel myokarditt, eller inflammasjon av myokard, noe som resulterer i et brudd av eksitabilitet, konduktivitet og kontraktilitet av hjertemuskelen.

Sykdommen er ikke lett, det er vanskelig å diagnostisere og har flere varianter avhengig av etiologien. Til tross for de forskjellige former for myokarditt, er det mulig å utrede de generelle primære symptomene på denne sykdommen, som som regel manifesteres i 7-10 dager etter sykdomsbegyndelsen:

 • rask tretthet;
 • takykardi;
 • kortpustethet;
 • økt svette;
 • feberfeber (feber opp til 38-39 grader);
 • astheniske tegn (hyppige endringer i humør, konstant "sammenbrudd", generell malaise, søvnforstyrrelser);
 • smerte i brystet, ofte ledsaget av smerte i venstre øvre del.

Oftest er det de første tegn på tretthet si om problemer i hjertemuskelen, smertene kommer senere og er ikke assosiert med en økning i fysisk aktivitet. Kortpustethet kan også forekomme uavhengig av fysisk stress og ledsages av hjertebank og forstyrrelser av hjerterytmen som skiller myokarditt fra andre stater.

De fleste av disse hjertetilstander kan bestemme laboratoriet - ved å ta blodprøver for nærvær av spesifikke enzymer, noe som indikerer utvikling av infarkt (myoglobin, kardial troponin, MB - fraksjonen CPK) eller SOE nivåforstyrrelser (senknings), AST (aspartat aminotransferase), LDH-1 (laktatdehydrogenase) og de samme MB-fraksjonene og basale proteiner i myokarditt.

Et hjerteinfarkt med slag forårsaker nesten 70% av alle dødsfall i verden. Sju av ti mennesker dør på grunn av blokkering av hjertene eller hjernens arterier. Nesten i alle tilfeller er årsaken til en så forferdelig slutt en-trykk-hopp på grunn av hypertensjon.

Hjertet gjør vondt og gir i venstre hånd - hva betyr det?

Som hodet er smerten i hjertet en av de vanligste smertefulle opplevelsene. I de fleste tilfeller sier hun at en person trenger nødhjelp. Smerte i hjertet og i venstre hånd oppstår nesten alltid mot bakgrunnen av utviklingen av hjertesykdommer. Ofte indikerer det en iskemi, en infarkt tilstand, enten anterior eller myokardial. Men også årsaken til utseendet kan forklare nevralgi, osteokondrose eller psykogen kortialgi.

ischemi

Hjertet sår og gir i venstre arm - ofte slike tegn angir utvikling av en iskemisk sykdom. Det oppstår på grunn av et brudd på blodtilførselen av kranspulsårene. Det kombinerer flere plager som avviger fra hverandre i form av skade på hjertemuskelen.

Hovedfaktorene som bidrar til dannelsen av patologi er:

 • problemer med fedme, fedme;
 • systematisk økning av trykk (hypertensjon);
 • feil livsstil. Mangel på mobilitet, dårlige vaner (røyking, alkohol);
 • Tilstedeværelse av diabetes mellitus;
 • arvelig predisposition;
 • ustabilt psyko-emosjonelt miljø. For eksempel, konstant stress, erfaring.

Vanlige kliniske manifestasjoner: Smerter i hjertet gir til venstre arm (i noen tilfeller er høyre side påvirket), kortpustethet, rask hjerterytme, svimmelhet, svakhet. Ofte blir smertefulle følelser gitt til scapulaen, halsen, personen er syk, forstyrret av overdreven svetting, besvimelse.

Som regel er det mulig å oppdage iskemi allerede med utvikling av hjertesvikt i kronisk form. Deretter har pasienten en uttalt puffiness i nedre ekstremiteter, og på grunn av dyspnø, er han nødt til å forbli i en sittestilling i lang tid. Utbredelsen av visse symptomer avhenger av sykdommens form.

I 60% av tilfellene resulterer den første hjertestans i døden til en person (vanligvis før sykehusinnleggelsen).

Hennes harbingers - en skarp smerte i thoracic regionen. Det er panikk, frykt, som for alvor byrder staten. Plutselig koronar død fører til tap av bevissthet, huden blir blek, det er ingen puls på karoten og femorale arterier, det er stopp for å puste.

myokarditt

Det er forårsaket av den inflammatoriske prosessen, som angriper myokardiet (hjertemuskulaturen). I de fleste tilfeller er betennelsen smittsom, allergisk eller revmatisk. Sykdommen kan forekomme ikke bare i akutt, men også i kronisk form. Fremmer utviklingen av tromboembolisme og provoserer hjertesvikt.

Sykdommen er vanskelig å diagnostisere. Dens kliniske bilde avhenger av forekomstens mekanisme. Samtidig identifiserer legene vanlige symptomer som i utgangspunktet manifesterer seg i 90% av tilfellene:

 • smerte i hjertet, smerte i venstre hånd;
 • for intens hjerterytme;
 • rikelig svette
 • kortpustethet.

Ofte gir smerten i beinet, venstre arm begynner å bli kjedelig. Vises asteni (en person føler plutselig svakhet, impotens). Limbs nummen og vondt uansett fysisk anstrengelse. Hos 30% av pasientene er sykdommen praktisk talt asymptomatisk.

Myokardinfarkt


Det oppstår som et resultat av koronar hemodynamikk. En av hovedårsakene til infarkt er utvikling av aterosklerose. Det er flere faktorer, på grunn av hvilke sannsynligheten for utseendet av sykdommen er høyest:

 1. Infarkt diagnostiseres hos menn flere ganger oftere enn hos kvinner. Kvinner i alderen 50-55 år har høy risiko.
 2. Arvelig disposisjon.
 3. Problemer med overvekt.
 4. Feil livsstil. Forbruk av alkoholholdige drikkevarer, tobakksprodukter, mangel på mobilitet, ubalansert ernæring.
 5. Høyt kolesterol i kroppen.
 6. Hypertensjon.
 7. Tilstedeværelse av diabetes mellitus.

Det er fem perioder med klinisk manifestasjon av sykdommen. Den første skyldes preinfarkttilstanden. Kan vare fra flere timer til uker, angina angina intensiverer.

Den andre finner sted i den mest akutte form. Ofte varer opptil to timer. Kjennetegnes av utviklingen av iskemisk sykdom. Ofte er det myokardiums nekrose.

Den tredje perioden er en akutt form. Varer opptil to uker Myomalacia utvikler seg. Den fjerde graden er manifestert i den subakutiske formen (fra en til to måneder). Begynnelsen av arrvev.

Den femte perioden skyldes post-infarkt tilstanden. På dette stadiet modner arret. Myokardiet tilpasser seg andre funksjonelle omstendigheter. Strømmer uten synlige kliniske manifestasjoner.

De generelle symptomene som signaliserer sykdommen er:

 • Nemer venstre arm og gjør vondt i hjertet. Ofte kan et slikt tegn vises når en person er i ro. Smertefulle opplevelser er forskjellige i naturen, vondt, skarpt, i brystbenet sterkt tenner.
 • Pasienten blir overvunnet av plutselig frykt, svakhet, han begynner å fryse.
 • Forskjeller i blodtrykk blir observert.
 • Dyspnø, griper pasienten kramflytende luft.
 • Kaldsvette.
 • Urimlig temperaturstigning, i forbindelse med hvilken det kan bryte hele kroppen. Sammen med andre symptomer, ligner det ofte en forkjølelse i akutt form.

Smerte syndrom forekommer ofte langt fra brystbenet. Bestråling oppstår i området av hofter eller underliv. Pasienten kaster opp, oppkast oppstår.

Hvis slike symptomer manifesteres, skal ambulansen straks ringes. Før kommende fagfolk oppfordres til å ta legemidler som er i hjemmet medisinskapet (for eksempel medisiner, regulerer trykk). Hvis smertene varer lenger enn fem minutter, må du sette under tungen "Nitroglycerin" og vent til tabletten er helt oppløst. Lov til å ta et maksimalt fire enheter per time (forutsatt, imidlertid, som ikke kunne fjernes etter at den første smerte).

nevralgi

Hva skal jeg gjøre hvis min venstre arm er nummen og hjertet mitt har vondt? Ofte viser disse tegnene utviklingen av patologier som ikke er relatert til kardiologi.

Intercostal neuralgi utvikler seg mot bakgrunn av osteokondrose i ryggraden. Akutt smerte syndrom og tyngde i brystet blir ikke eliminert selv etter å ha tatt hjerte medisiner. De viktigste faktorene i sykdomsutviklingen:

 • komplikasjoner som oppstår etter en virusinfeksjon
 • hypotermi i kroppen;
 • forgiftning;
 • aldersrelaterte sykdommer;
 • for intens trening;
 • sykdommer i nervesystemet og kardiovaskulærsystemet;
 • traumer;
 • diabetes mellitus.

Smerte kan øke, selv med den minste pust og bevegelser (for eksempel hevet armer), spredt over hele kroppen. En patch av hud over den berørte nerven kan bli nummen. Anfall oppstår oftest som følge av den negative virkningen av stress, ledsaget av rikelig svette, muskelrykninger, intens kribling.

Hos menn på angrepstidspunktet opptrer ofte smertefulle opplevelser i den nedre delen av ribbenene. Hos kvinner ligger de i hjertet.

Osteochondrose

Hjertet gjør vondt og venstre arm vokser nummen - dette er et vanlig symptom for osteokondrose i den cervicothoracic regionen. Smerten har en vondt, girdling karakter, det kan trekke. Ofte er det en følelse av at "goosebumps" sprer seg over hele kroppen. For å bekrefte diagnosen henvises pasienten til en datamaskin og magnetisk resonansavbildning, røntgen.

Karakteristiske symptomer på lokalisering forandringer i mellomvirvelskiver er en smerte i fingrene. For eksempel, ubehagelige opplevelser i lillefingeren angir deformasjon av ryggvirvlene av den nedre nakkesøylen, i tommelen - av forandringer som forekommer i livmorhalsen rotere plater.

Psykogen kortialgi

Som regel er det smertefulle syndromet permanent. Patologi utvikler seg mot bakgrunnen av en progressiv følelse av frykt, angst. Selv med den minste spenningen. Pasienten er bekymret for kortpustethet, svimmelhet, hjerte begynner å slå raskere.

Noen ganger spres smerten i hele kroppen, selv i kjønnsområdet. Det føltes både til venstre, og til høyre er det opplevelser, som om leddene blir tatt bort. Økende angst forverrer kun det kliniske bildet, som kan provosere et hjerteinfarkt. Panikken vokser, pasienten føles som en nær død.

Slike symptomer gjør at pasienten refererer til forskjellige spesialister. Selv om forskningsresultatene er normale, er fortsatt frykt for å dø av hjerteinfarkt eller andre hjertesykdommer karakter. Utviklingen av sykdommen bidrar til nervøse sammenbrudd, overbelastning, stress, depresjoner, avhengighet, dreven trening eller langvarig smittsom sykdom som fører til en masse av erfaringer og spenning.

Hvilke tiltak bør tas først

Hvis smerten i hjertet av hjertet, som det gir til venstre, er permanent, er det nødvendig å søke hjelp fra en spesialist. Ved en legeutnevnelse må du beskrive typen av smertesyndrom så nøyaktig som mulig og angi de medfølgende symptomene.

Etter å ha studert pasientens anamnese, vil legen gi et klart bilde om pasientens tilstand og vil gjennomføre en hensiktsmessig undersøkelse. En av betingelsene for effektiv behandling er rettidig tilgang til en lege og en korrekt diagnostisert diagnose.

Hva vil smerten i hånden gi i hjertet

Med hjertepatologi er smerten sjelden lokalisert på et tidspunkt. Ja, og med sykdommer i nabolandene, taler pasienten om sine følelser, et betydelig område av deres fordeling. Hva betyr smerten i hjertet i venstre hånd? Er det mulig å avgjøre om de er relatert til kardioproblemer, eller er det andre sykdommer knyttet til vin?

Les i denne artikkelen

Når smerten er forårsaket av hjertesykdom

Årsaker til utseende av smerte i brystområdet med retur til venstre arm har ofte hjerteproblemer. Det er flere av dem, hver gir sine egne særegenheter.

Alle hjertesykdommer ved første forekomst har noe til felles som skiller dem fra andre provokatursmerter med tilbakeslag i hånden:

 • pusteproblemer
 • skifte av hud på ansiktet;
 • angst, frykt for å dø;
 • brenner eller presser spasmer i brystet.
Årsaken til angina pectoris er stenose eller constriction av koronararterien

Smerte i hjertet og hånden som ikke er forbundet med iskemi

Å maske under kardiologiske sykdommer kan også patologier som ikke påvirker hovedmuskulaturen og blodkarene.

Smerten i venstre hånd og hjertet blir provosert av slike forhold:

 • Osteochondrose. Patologi i ryggraden forlater ikke nerverøttene i nærheten. Hvis den eksisterer i thoracic regionen, vil klemmen forårsake smerte i samme område. Og det vil ikke nødvendigvis bli følt bare i ryggen, hjertesonen vil også falle under påvirkning. Å nå hånden, kan følelsen bli ledsaget av nummenhet og manglende evne til å vri på lemmen.
 • Intercostal neuralgi. Sensasjoner ligner på angina pectoris, men deres intensitet er avhengig av bevegelse. Styr spasmen kan puste, vri på kofferten, løfte hånden. Hvis nerver i venstre del av kroppen påvirkes, er smerten i ekstremiteter på samme side også mulig. Kjenne hudens patologi i området der den er plassert: den rødmer, følsomheten reduseres.
 • Inflammatorisk prosess i den fremre delen av mediastinum. Det kan forårsake alvorlige problemer med fordøyelseskanaler, deres traumer. Og så er det smertefulle syndromet med håndtakets grep forbundet med å svelge bevegelser, puste. Med akutt manifestasjon av mediastenitt blir ansiktet cyanotisk, det er feber, hjertebank, hoste. Det siste tegn er observert i kronologisk form av patologi, sammen med svette, endringer i stemme. Smerter samtidig er moderate, men gir i hånden.
 • Leddgikt i skulderleddet, senebetennelse, humeroscapular periartrose. De fører til aldersrelatert saltdeponering eller traumer, en sterk belastning. I dette tilfellet oppstår smerte heller i felles og arm, men reagerer i brystet og skaper inntrykk av et problem med hjertet. Skulderen blir edematøs, og den oppadgående bevegelsen av lemmen fører til en intensivering av opplevelser i hele området av lesjonen.
 • Alvorlige problemer med lungene. Pleurisy, lungebetennelse samt svulster kan påvirke venstre del av luftveiene. Så blant annet er det også smerte, å gi i hånd, tilbake. En karakteristisk manifestasjon av lungesykdommer er hoste og kortpustethet, noe som fører til hudens hud på grunn av oksygenmangel, svette.
 • Tumorer og betennelse i brystkjertlene. Etter å ha utviklet seg i lober eller kanaler, fører den nye formasjonen til å klemme vevene. Dette medfører smerte, som kan følges ikke bare i sonen av lokalisering av utdanning. Det er nærliggende lymfeknuter som er akutt reagerende mot betennelse eller tilstedeværelse av en svulst.
 • Cardioneurosis. Patologi er ikke så mye forbundet med hjertet som med hjernens aktivitet, nærmere bestemt det autonome nervesystemet. Men en av manifestasjonene er brystsmerter, som hjertetype og vondt i venstre arm. Tegn på syndromet er ikke det samme i forskjellige mennesker, spekteret av dets manifestasjoner er bredt: fra ubehag til søm og trekking. Med dem, sammen med problemer med å puste, klump i halsen, tretthet, frykt.

Konsekvenser av brystsmerter med bestråling i armen

Resultatene av smertsyndromet i brystet, hvor følelsene spredte seg i hånden, kan være svært beklagelig i fravær av riktig oppmerksomhet.

De er avhengige av årsaken som forårsaket dette tegnet:

 • venstre uten behandling angina er i stand til å utvikle før hjerteinfarkt, cardiosklerose eller kronisk hjertesvikt;
 • myokarditt forårsaker cardiosklerose, samt CHF, som krever livslang medisinering;
 • et hjerteinfarkt kan føre til mekanisk skade på ulike deler av hjertet, tromboembolisme, perikarditt, lungeødem, aneurisme;
 • Aterosklerose provoserer kronisk vaskulær insuffisiens, arterielle aneurismer og infarkt.

Hvis smerten ikke er forårsaket av hjertesvikt, kommer de truende konsekvensene ikke så fort, men de er fortsatt der:

 • osteokondrose er i stand til å forstyrre motorens evner, så vel som arbeidet i fordøyelsessystemet, hjertet, åndedrettssystemet;
 • intercostal neuralgi selv blir årsaken til kroniske smerter i dette området, herpes forårsaket av unormal puste av hjernehypoksi og annet vev;
 • akutt mediastenitt er dødelig, og kronisk forstyrrer funksjonene i luftveiene og fordøyelseskanene, noe som fører til kompresjonen deres;
 • leddgikt, leddgikt i skulderleddet utvikle seg til osteoporose, irreversibel immobilisering av lemmer, smelting av leddet;
 • Ubehandlede patologier i lungene blir dødelige, noe som fører til ødem og vevsoppløsning;
 • betennelse i brystkjertlene provoserer utviklingen av neoplasmer, og hvis sistnevnte forårsaker smerte, kan det i mangel av behandling regenereres;
 • cardioneurose passerer inn i kardiovaskulær patologi (hypertensjon, angina pectoris).

Hvordan hjelpe deg selv før du mottar profesjonell hjelp

På grunn av alvorlighetsgraden av problemene som forårsaker smerte i bryst og venstre arm, skal pasienten få hjelp umiddelbart, mens det forventes et "tidlig" eller uavhengig besøk til legen.

Den består av følgende:

 • pasienten må ligge i den mest komfortable posisjonen;
 • klær bør svekkes
 • det er nødvendig å sikre tilgang til frisk luft;
 • moderat smerte i kardioneurose, neuralgi, lungepatologi og problemer med ryggraden vil hjelpe en tablett eller to "Analgin", "No-shpy";
 • med angina og hjerteinfarkt, må du ta "Nitroglycerin" og "Aspirin";
 • med kardioneurose, i tillegg til smertestillende medisiner, vil bidra til å takle "Motherwort", "Valerian", "Valocordin";
 • Det er nødvendig å forsøke å moderere en hoste, hvis det er mindre å snakke;
 • For å bringe til liv en følelse av bevisstløshet til klarhet, må ammoniakk være ammoniakk.

Hvis det smertefulle angrepet klarte å eliminere deg selv, betyr det ikke at du kan glemme det. Selv om ingenting er forstyrret som et resultat av førstehjelp, er det nødvendig å finne ut den nøyaktige årsaken. Ellers kan dette skje igjen.

Smerter i hjertet eller neuralgi - hvordan skiller du ut lignende symptomer? Tross alt vil førstehjelpstiltakene være vesentlig forskjellige.

Tegnsmerter i hjertet av hjertet kan indikere sykdommer som ikke er helt relatert til selve orgelet. Arten av smerten vil fortelle deg hvilken lege som skal vende seg til.

Hvis hjertet sår fra nerver, da når stressfaktoren elimineres, kommer alt tilbake til det normale. Det kan skade etter stress og sterke nerver, så vel som hormonelle lidelser og andre. Hva skal jeg gjøre?

For å forstå hva du skal ta med smerte i hjertet, må du bestemme utseendet deres. Når plutselig, sterk, vondt, dum, skarp, prikkende, trenger smerter, trenger forskjellige stoffer. Så hvilke medisiner og piller vil hjelpe med smerte fra stress, med iskemi, arytmi, takykardi?

Hvis hjertet gjør vondt etter alkohol, er det flere grunner til dette. For eksempel kan høyt blodtrykk provosere smerte i hjerteområdet. Kan hjertet selv skade? Hva å gjøre hvis hjertet har vondt etter alkohol, øker trykket?

Naturen og egenskapene til smerte i hjertesvikt, deres intensitet vil være annerledes. For eksempel er hodepine karakteristisk for myokardinfarkt, når det er generell sirkulasjonsforstyrrelse. Hjertet er vondt, og det er kramper i bena med blodpropper.

Hjelpe med smerte i hjertet bør gjøres i tide. Og ikke bare de omkringliggende menneskene skal bidra til å takle angrepet, men pasienten selv må ta tiltak

Ofte er det en skarp smerte i hjertet. Det kan være plutselig, sterk, piercing, skarp. Årsakene kan ikke være i hjertet, men i andre organer. Hva skal jeg gjøre og hvordan jeg forstår hva det gjør vondt?

Smerte i hjertet med dype åndedrag, hoste eller andre endringer i brystet kan indikere en sykdom. De fleste av dem trenger et besøk til leger.

Kolitt i venstre hånd og vondt hjerte

Hvorfor har hjertet mitt vondt?

Stikkende smerte er ikke karakteristisk for hjertet og skyldes patologier i muskel-skjelettsystemet eller traumer til små nerveender. Tegning eller trykke smerte er farligere. For å forstå hvorfor kolitt i hjertet, må du utføre enkle handlinger:

 • Vær oppmerksom på hva som er spesielt forbundet med smerte, kanskje de vises med rask spasertur, fysisk aktivitet eller klatring trappene til gulvet.
 • Når du igjen begynner å prikke hjertet, ta på brystets overflate for å finne ut hvor nøyaktig det mest uttalt ubehag. Hvis du klarte å finne et slikt punkt, er problemet i dette organet, og ikke i hjertet.
 • Du må også gjøre dette hvis hjertet begynner å stikke i en bestemt posisjon i kroppen, eller omvendt, sømmesmerten går bort i en viss stilling av kroppen. Hvis hjertet er kolitt når det inhaleres, er problemet ikke i hjertet.
 • Selv om du noen ganger har kolitt under hjertet ditt, bør du kontakte en nevrolog. Etter en fullstendig undersøkelse og undersøkelse, de tildelte studiene, blir det klart hva som er galt. Hvis nevrologgen har tvil, så vil han henvise deg til kardiologen.

Disse tipsene er gitt, ikke slik at syke mennesker engasjerer seg i selvmedisinering eller selvdiagnose, men for at du kan vite hvilken spesialist du kan henvende deg til. Ofte er folk redd og bekymret for hjertets kolitt, årsakene kan være forskjellige, og ved første øyekast, helt uten tilknytning til hjertet direkte. Du må vite om dette! Årsaker til stikkende smerte i hjertet er:

 • sykdommer i ryggraden,
 • nederlag i perifert nervesystem,
 • patologier av muskler i skulderbjelken,
 • sykdommer i intercostal muskler,
 • brystens patologi,
 • patologi i bukhulen,
 • problemer med aorta,
 • hjertesykdom,
 • skader på ribber,
 • overgangsalderen kardiomyopati.

Alle disse sykdommene er ikke direkte relatert til hjertets patologi. La oss spesifisere hvor hjertet ligger. Mange tror at hjertet ligger under venstre bryst. Ved å knytte en knyttneve til sentrum av brystbenet, når den nederste delen av knyttneve berører magen, vil knutepunktet vise hvor hjertet befinner seg. Derfor, i hjertesykdommer, oppstår smerte i området av membranen og brystbenet. For å skille hjertesmerter fra en annen smerte, må man kjenne kjennetegnene til ikke-hjertesmerter. Ikke hjertesmerter kan læres av følgende egenskaper:

 • piercing, stikkende smerter karakteriserer vaskulær smerte,
 • hjertet av kolitt er konstant, når angina pectoris ikke skjer mer enn 10 minutter,
 • hvis hjertet er kolitt med matinntak, et dypt sukk, følelsesmessig stress eller fysisk anstrengelse, forekommer angina smerte oftest,
 • Selv om smerten er i venstre bryst eller brystben, betyr det ikke at det gjør vondt i hjertet,
 • hvis smerte gir til nakken, scapula, venstre arm, underkjeven - dette skyldes patologi av koronarbeinene.

Men stikkende smerter kan ha "hjerte" grunner:

 • revmatisk hjertesykdom,
 • perikarditt,
 • myokarditt,
 • angina pectoris,
 • hjerteinfarkt.

Når hjertet er sterkt kolitt, kan det være en grunn til det samme i kardiovaskulærsystemet, og "hjerte" smerter kan preges av disse tegnene:

 • smerte reagerer på inntaket av validol eller nitroglyserin,
 • med hver innånding og utånding øker smerten,
 • smerteendringer med endring i kroppsposisjon,
 • smerte reagerer på bevegelsene i hendene.

Hvorfor plager hjertet mitt iblant? Dette kan skyldes sykdommer i det perifere nervesystemet og ryggraden. Ofte utvikler slike smerter med ødeleggelsen av intervertebral brusk, som et resultat, brusk skifter og begynner å irritere røttene til nerver som er i nærheten. En slik sykdom kalles radikulært syndrom. Denne sykdommen kjennetegnes ved å sy i smerte under inspirasjon. Det er ikke uvanlig for hjertet å "kolitt" med osteokondrose i ryggraden. Slike smerter ligner hjertesmerter, noen ganger oppstår symptomer på hjerteinfarkt. Det er på grunn av dette at det er nødvendig å utføre forskning for å finne ut den sanne grunnen til at hjertet er kolitt når det inhaleres.

Hvilke undersøkelser skal gjøres med stikkende smerte i brystet? Obligatorisk studie - EKG. Legen vil foreskrive den nødvendige studien på skjermen for å observere pasienten for en hel dag og finne ut hva som forårsaker smerten. Denne undersøkelsen kalles holter monitoring. Noen ganger er en slik studie som sykkel ergometri foreskrevet - EKG-dataene leses under belastningen.

Alle disse studiene bidrar til å etablere årsakene til smerte og identifisere patologi. Derfor, for å finne ut hvorfor hjertet er kolitt, kontakt en kardiolog, dette vil bidra til å opprettholde helsen din. Selv om smerten ikke er kardial, må du fortsatt se en lege. Videre, hvis hjertet er kolitt når det inhalerer eller en slik smerte gjenstår periodisk, og ofte er hjertet kolitt.

Kolitt i hjertet - hva skal jeg gjøre?

Publisert av Jenniffer på lør, 02/25 / - 01:50

Aktivt moderne liv påvirker direkte menneskekroppen. Dessverre har denne innflytelsen dessverre negative konsekvenser. Dårlig økologi, manglende evne til å fordele lasten og feil livsstil medfører mange problemer. Oftest er først og fremst vår hovedmotor ulykkelig - hjertet. De fleste betaler ikke nok oppmerksomhet til sin tilstand, og starter først forebygging ved de første symptomene på problemet. En av dem - en stikkende smerte i hjertet - er den vanligste sykdommen.

Kolitt i hjertet - er det seriøst og hva du kan forvente neste?

Eventuelle ubehagelige opplevelser er alltid det første signalet for å øke årvåkenhet. Hvis du har kolitt i hjertet, betyr det at du må ta umiddelbar handling. Dessverre er svært få mennesker i stand til å reagere i tide for å signalisere at kroppen selv rapporterer. Enhver smerte sier at en ukarakteristisk prosess finner sted.

I den daglige rushen kan slike smerter noen ganger ikke bli lagt merke til, for å avskrive den for tretthet eller tung belastning. Det virker som om nå er hun, men etter fem minutter der. I alle fall vil slike symptomer fortsette å forekomme. Det er nødvendig å konsultere en lege så snart som mulig.

Hjem Din oppgave er å forstå hva som egentlig forårsaker smerte i hjertet eller andre organer. Det skjer at en slik ulempe er ledsaget av hoste. kortpustethet og hjerterytmeforstyrrelser. For å identifisere årsakene til smerte i hjertet, som også kan gis til venstre arm eller skulderblad, er det nødvendig å lage datamaskin- og magnetisk resonansbilder, radiografi. Først etter at testene er mottatt, vil legen kunne gjøre den riktige diagnosen og foreskrive behandlingen.

For å lette tilstanden minst anbefalt hvile. Det vil være nyttig å prøve å skille smerten i hjertet fra nervøs syltetøy. Som regel begynner de fleste å bekymre seg på grunn av smerte i venstre side av brystet. Hjertet er i midten. Du kan prøve å finne kilden til smerte ved hjelp av vanlig palpasjon. Det anbefales å utføre noen fysiske tiltak for å avgjøre om smertens art endrer seg. Da blir det lettere å forstå fra hva det oppsto. Tradisjonell medisin tilbyr å drikke et glass varmt vann med sukker. Likevel er den beste løsningen å vende seg til spesialister.

Stikkende smerter i hjertet: hvorfor ser de ut og hvordan man skiller dem ut?

Årsakene til smerte i hjertet er:

 • emosjonelle og følelsesmessige erfaringer;
 • vegetovaskulær dystoni;
 • iskemisk sykdom;
 • medfødte hjertefeil;
 • betennelse i hjertemuskelen;
 • angina pectoris.

Hvis det ikke er noen mulighet til umiddelbart å henvende seg til leger, er det mulig å prøve å definere årsaken til en smerte av sin karakter:

 • Hvis det er skarpt og brennende, ligger problemet i systemet med blodkar i kroppen.
 • Syssmerter ved innånding og utånding, smerte i å spise er et resultat av alvorlig følelsesmessig stress eller alvorlig fysisk anstrengelse. For å unngå dette, anbefales det å hvile mer og, selvfølgelig, mindre nervøs.
 • Svært ofte er det smerter i hjertet under graviditeten. Hvis det ikke er noen alvorlige problemer med kardiovaskulærsystemet, er dette fenomenet ikke farlig. Bare prøv å hvile mer, mindre nervøs, glem negative følelser og spis riktig.
 • Tegnsmerter i hjertet kan oppstå på grunn av å sitte eller ligge i en ubehagelig stilling. Men hvis du er i posisjon, vær sikker på å rapportere at du er bekymret. Kanskje, etter undersøkelsen, vil legen foreskrive deg beroligende midler, noe som vil hjelpe til ikke å føle i fremtiden denne typen ubehag.

Det skal bemerkes at det i utgangspunktet vil være mer effektivt å henvende seg til en nevrolog. Etter undersøkelsen og detaljert samtale vil han avgjøre hvorvidt pasientens smerter er relatert til hjerteaktivitet eller om de skyldes problemer med nerver.

Hvordan håndtere smerte i de første minuttene?

Hvis du allerede er sikker på at du har sykdommer knyttet til kardiovaskulærsystemet, er det i dette tilfellet nødvendig å opptre i henhold til medisinske forskrifter: å utføre de nødvendige prosedyrene for å ta foreskrevet medisin. Hvis du ikke har sett slike tilfeller før, kan du bare slappe av ved å ta Corvalol, Valoserdin eller Valocordin.

Frisk luft er ønskelig i alle aktiviteter. Personer fra risikogruppen må være spesielt oppmerksom på stikkende smerter og ringe til en ambulanse for de første symptomene. Før ankomst av legene, er det nødvendig å oppløse Validol tablett og, hvis det er mulig, å bratte beina.

Etter kjente råd, kan du lindre smerten eller eliminere den i det hele tatt. I alle fall er det nødvendig med en terapeut, nevropatolog og kardiolog.

Kardiovaskulære sykdommer er den ledende dødsårsaken i verden, så det er nødvendig å reagere på eventuelle ubehagelige opplevelser, hvis det er mistanke om det.

Mulige årsaker til stikkende smerter i hjertet

Smerte i hjertet kan ha en annen karakter. Pasienter klager ofte på sømmer. Som regel gir de folk spesiell angst. Samtidig mener eksperter at stakkende smerter i hjertet ikke alltid er et tegn på koronar sykdom. Tvert imot er et slikt symptom ukarakteristisk for de fleste livstruende hjertesykdommer. Det er oftest observert med lesjoner i ryggraden og nervesystemet.

Som regel, klager over skarpe stikkende smerter i hjertet, har folk i tankene følelsene i venstre side av brystet. Mange tror at hovedorganet er til venstre. Faktisk ligger hjertet i midten av brystet, og hjertesmerter er vanligvis følt bak brystbenet, selv om de også kan gis til venstre halvdel. Ofte skjer det at folk tar skarpe, dagger smerter, som ikke er helt farlige, for et hjerteinfarkt. Samtidig kan de virkelig savne hjerteinfarkt eller ta dem alvorlig.

Forskjell av hjertesmerter fra ikke-kardiale

Ikke-kardiologisk opprinnelse kan uttrykkes av følgende tegn:

 1. De er av permanent natur, mens angina angina varer ikke mer enn 10-15 minutter.
 2. Vanligvis skyter eller stikker. Når det gjelder hjertet, presser de, brenner, komprimerer.
 3. Skarpe sømmer oppstår med plutselige bevegelser, dyp inspirasjon, hoste. Hjerteangrep er vanligvis forbundet med psyko-emosjonell og fysisk stress.
 4. Smertefulle opplevelser av ikke-koronar opprinnelse, som regel, ikke gi til venstre arm, nakke, scapula, kjeve, som det kan være med hjertesykdommer.

Hvorfor oppstår det?

Årsakene til utseendet er forskjellige.

 1. En av de vanligste årsakene er intercostal neuralgi, som ofte forveksles med et hjerteinfarkt. Sykdommen er preget av alvorlig smerte, søm eller piercing, som varer fra flere minutter til flere dager.
 2. En annen vanlig årsak er nevrotiske tilstander. I tillegg kan en person klage på en følelse av koma i halsen, kortpustethet, kvalme, hjertebank, irritabilitet, magesmerter. Pasienten forteller vanligvis følelsesmessig om sin tilstand av helse og anser seg alvorlig syk. Som regel er dette mulig med sterke påkjenninger, så vel som i inntrykkelige mennesker som er bekymret for hver anledning og reagerer skarpt på problemer.
 3. Stikkende smerter i hjertet av hjertet kan oppstå i sykdommer i ryggraden. Noen ganger, med osteokondrose, er det symptomer på hjertesykdom, nemlig bestråling i armen, scapula.

I noen tilfeller er det et tegn på hjertesykdom:

 • Et hjerteinfarkt. Symptom på hjerteinfarkt kan være smerte av denne typen. Hun gir dessuten i ryggen, venstre hånd, halsen, kjeften. Pasienten har kvalme og halsbrann, det er kaldt svette, bevissthetstap er mulig.
 • Angina pectoris. I dette tilfellet kan dette symptomet oppstå på grunn av spasmer i koronarbeinene og som følge av utilstrekkelig tilførsel av blod til perikardiet.
 • Dette symptomet kan også ha hypertrofisk kardiomyopati. som er preget av en fortykkelse av veggene til venstre eller høyre ventrikel.
 • Perikarditt er en betennelsessykdom i det ytre skallet i hjertet. Patogener kan være bakterier, virus, sopp. Perikarditt kan være traumatisk og allergisk, den kan utvikle seg mot en bakgrunn av ondartede svulster og etter å ha tatt kortikosteroider.

Syssmerter hos barn

Spesiell oppmerksomhet må rettes mot klager fra barn. De har en periodisk stikkende smerte i hjertet, av andre grunner, i motsetning til voksne. I dette tilfellet bør barnet undersøkes nøye. Følgende patologier kan oppdages:

 • medfødte hjertefeil;
 • perikarditt;
 • revmatisk carditt etter ondt i halsen;
 • myokarddystrofi;
 • brudd på kransløpssirkulasjonen;
 • nevrose.

Hva skal jeg gjøre?

Ofte er stikkende smerte i hjertet, selv sterk, ikke forbundet med en farlig hjertesykdom og truer ikke livet. For å finne ut årsaken, må du i alle tilfeller kontakte en lege som vil foreskrive eksamen og behandling. Med dette symptomet er det nødvendig med en differensialdiagnose.

En ambulanse skal kalles hvis det er mistanke om hjerteinfarkt eller anginaangrep. Igjen, det skal sies at i slike tilfeller oppstår slike smerter sjelden. For et akutt infarkt, presser smerter i brystet, gir i ryggen, venstre arm, nakke og kjeve karakteristisk. I tillegg med myokardinfarkt, kortpustethet, halsbrann, kvalme, ubehagelige opplevelser i magen. Med angina, er smerten vanligvis brennende eller bristende, men ikke skarp, men kjedelig.

Les Mer Om Fartøyene