Mulige årsaker til stikkende smerter i hjertet

Smerte i hjertet kan ha en annen karakter. Pasienter klager ofte på sømmer. Som regel gir de folk spesiell angst. Samtidig mener eksperter at stakkende smerter i hjertet ikke alltid er et tegn på koronar sykdom. Tvert imot er et slikt symptom ukarakteristisk for de fleste livstruende hjertesykdommer. Det er oftest observert med lesjoner i ryggraden og nervesystemet.

Som regel, klager over skarpe stikkende smerter i hjertet, har folk i tankene følelsene i venstre side av brystet. Mange tror at hovedorganet er til venstre. Faktisk ligger hjertet i midten av brystet, og hjertesmerter er vanligvis følt bak brystbenet, selv om de også kan gis til venstre halvdel. Ofte skjer det at folk tar skarpe, dagger smerter, som ikke er helt farlige, for et hjerteinfarkt. Samtidig kan de virkelig savne hjerteinfarkt eller ta dem alvorlig.

Forskjell av hjertesmerter fra ikke-kardiale

Ikke-kardiologisk opprinnelse kan uttrykkes av følgende tegn:

 1. De er av permanent natur, mens angina angina varer ikke mer enn 10-15 minutter.
 2. Vanligvis skyter eller stikker. Når det gjelder hjertet, presser de, brenner, komprimerer.
 3. Skarpe sømmer oppstår med plutselige bevegelser, dyp inspirasjon, hoste. Hjerteangrep er vanligvis forbundet med psyko-emosjonell og fysisk stress.
 4. Smertefulle opplevelser av ikke-koronar opprinnelse, som regel, ikke gi til venstre arm, nakke, scapula, kjeve, som det kan være med hjertesykdommer.

Hvorfor oppstår det?

Årsakene til utseendet er forskjellige.

 1. En av de vanligste årsakene er intercostal neuralgi, som ofte forveksles med et hjerteinfarkt. Sykdommen er preget av alvorlig smerte, søm eller piercing, som varer fra flere minutter til flere dager.
 2. En annen vanlig årsak er nevrotiske tilstander. I tillegg kan en person klage på en følelse av koma i halsen, kortpustethet, kvalme, hjertebank, irritabilitet, magesmerter. Pasienten forteller vanligvis følelsesmessig om sin tilstand av helse og anser seg alvorlig syk. Som regel er dette mulig med sterke påkjenninger, så vel som i inntrykkelige mennesker som er bekymret for hver anledning og reagerer skarpt på problemer.
 3. Stikkende smerter i hjertet av hjertet kan oppstå i sykdommer i ryggraden. Noen ganger, med osteokondrose, er det symptomer på hjertesykdom, nemlig bestråling i armen, scapula.

I noen tilfeller er det et tegn på hjertesykdom:

 • Et hjerteinfarkt. Symptom på hjerteinfarkt kan være smerte av denne typen. Hun gir dessuten i ryggen, venstre hånd, halsen, kjeften. Pasienten har kvalme og halsbrann, det er kaldt svette, bevissthetstap er mulig.
 • Angina pectoris. I dette tilfellet kan dette symptomet oppstå på grunn av spasmer i koronarbeinene og som følge av utilstrekkelig tilførsel av blod til perikardiet.
 • Dette symptomet kan også ha hypertrofisk kardiomyopati, som er preget av en fortykkelse av veggene til venstre eller høyre ventrikel.
 • Perikarditt er en betennelsessykdom i det ytre skallet i hjertet. Patogener kan være bakterier, virus, sopp. Perikarditt kan være traumatisk og allergisk, den kan utvikle seg mot en bakgrunn av ondartede svulster og etter å ha tatt kortikosteroider.

Syssmerter hos barn

Spesiell oppmerksomhet må rettes mot klager fra barn. De har en periodisk stikkende smerte i hjertet, av andre grunner, i motsetning til voksne. I dette tilfellet bør barnet undersøkes nøye. Følgende patologier kan oppdages:

 • medfødte hjertefeil;
 • perikarditt;
 • revmatisk carditt etter ondt i halsen;
 • myokarddystrofi;
 • brudd på kransløpssirkulasjonen;
 • nevrose.

Hva skal jeg gjøre?

Ofte er stikkende smerte i hjertet, selv sterk, ikke forbundet med en farlig hjertesykdom og truer ikke livet. For å finne ut årsaken, må du i alle tilfeller kontakte en lege som vil foreskrive eksamen og behandling. Med dette symptomet er det nødvendig med en differensialdiagnose.

En ambulanse skal kalles hvis det er mistanke om hjerteinfarkt eller anginaangrep. Igjen, det skal sies at i slike tilfeller oppstår slike smerter sjelden. For et akutt infarkt, presser smerter i brystet, gir i ryggen, venstre arm, nakke og kjeve karakteristisk. I tillegg med myokardinfarkt, kortpustethet, halsbrann, kvalme, ubehagelige opplevelser i magen. Med angina, er smerten vanligvis brennende eller bristende, men ikke skarp, men kjedelig.

Hva er stikkende smerte i hjerteområdet?

Smerte syndrom i hjertet kan ha forskjellige årsaker. De kan være helt ufarlige, men noen ganger stakkende smerter i hjertet er et tegn på en veldig alvorlig patologi.

Når slike klager forekommer, er det nødvendig med en detaljert undersøkelse av hjertet og om nødvendig andre organer.

Hvorfor er det en skarp stikkende smerte i hjertet mitt?

Stikkende smerter i hjertet av årsaken kan være svært forskjellige. Det oppstår ofte på grunn av hjertepatologi, men andre situasjoner er mulige.

Koronar spasmer

Spasme i kranspulsårene fører til brudd på blodsirkulasjonen i hjertet, som følge av dette får hjertemuskelen ikke nok oksygen, utvikler hypoksi. Uten tilstrekkelig ernæring kan hjertet ikke fungere normalt. Denne tilstanden skjer mot bakgrunnen av endrede blodårer.

De vanligste spastiske forholdene er forårsaket av:

 • stress,
 • nervøs overbelastning.

Anfall av myokardisk iskemi under trening

Fysisk aktivitet (aktiv sport, rask gange, løping, hagearbeid) øker behovet for hjertet i oksygen. Hvis koronarbein endret ved den patologiske prosessen ikke kan gi økt blodtilførsel, oppstår et hjerteinfarkt. Skarp sømmesmerter i hjertet er ledsaget av slike symptomer:

 • følelse av mangel på luft;
 • kald svette;
 • kaldhet av lemmer;
 • svimmelhet;
 • kvalme;
 • akselerasjon av hjertefrekvensen.

Angrep med brudd på kransløpssirkulasjonen utvikler seg mot en bakgrunn av hjertesykdom. Hvis iskemi oppstår mot en bakgrunn av fysisk aktivitet, lider pasienten av angina pectoris.

Myokardinfarkt

Myokardinfarkt er den alvorligste komplikasjonen av iskemisk hjertesykdom. En blodpropp dannes i koronarbeholderen, som sammen med en aterosklerotisk plakk kløper arterien. Med hjerteinfarkt, slutter hypoksietrinnet med nekrotisk ødeleggelse av hjertemuskulaturen.

Avhengig av størrelsen på den berørte arterien er det:

 • omfattende (transmural) infarkt;
 • macrofocal;
 • melkoochagovyj.

På stedet av nekrose av hjertemuskelen utvikler et arr (bindevev). Jo større arr, jo mer uttalt er dysfunksjonen av hjertet etter et hjerteinfarkt.

Tegnene på hjerteinfarkt er:

 • akutt søm eller sammenstrammende smerte bak brystbenet med en meget sterk intensitet som ikke går etter at nitroglyserin er tatt;
 • bestråling av smerte under scapula, i venstre arm, nakke, skulder;
 • en panikk følelse av frykt;
 • rødme i ansiktet;
 • senke blodtrykket;
 • utviklingen av arytmi.

Det er nødvendig å huske at det nylig (spesielt ofte hos eldre) er atypiske former for hjerteinfarkt. I slike tilfeller, sammen med hjertesmerter, kan pasienten ha:

 • brudd på pusten etter type astma;
 • fokale nevrologiske symptomer (svakhet og nummenhet i kroppens halvdel, ansiktssymmetri);
 • smerter i magen og tarmen;
 • alvorlige hjertearytmier.

Den endelige diagnosen myokardieinfarkt kan kun utføres etter en elektrokardiografisk studie. For å klargjøre diagnosen, ekkokardiografi, kan doplerografi av hjertekarene også gjøres.

Årsak til hjertesykdom

perikarditt

Betennelse av det ytre skallet i hjertet kan utvikles på grunn av eksponering for bakterier eller virus. Det er også aseptisk perikarditt på grunn av hjerte- og systemiske sykdommer. Når problemet med perikardiet også oppstår, stikker smerter i hjertet, men det øker gradvis. Avhenger smertesyndrom fra kroppens stilling (styrket i den bakre stilling). Smerten er ledsaget av:

 • kortpustethet;
 • feber med kuldegysninger;
 • intensiverer med dyp innånding, svelging.

Utseendet til pasienten er slående: puffy ansikt med hovne livmorhalsvev. Når et væske dannes, er det en trussel om hjertesnøring. Inflammasjon av perikardiet kan utvikle seg i alle aldre, men oftere utvikler denne sykdommen hos eldre pasienter. Diagnostiser problemet ved hjelp av elektrokardiografi, ekkokardiografi.

Hypertrofisk kardiomyopati

En økning i størrelsen på hjertemuskelen (hovedsakelig venstre ventrikel), som ledsages av metabolske forstyrrelser, manifesterer seg også i smertesyndrom. Stikkende smerter i hjerteområdet i denne patologien er ofte ledsaget av generell svakhet, kortpustethet, hjerterytmeforstyrrelse.

Hypertrofisk kardiomyopati har ofte en arvelig karakter og kan manifestere seg i alle aldre. En pålitelig metode for å diagnostisere sykdommen er ekkokardiografi.

Cardioneurose (psykogen cardialgi)

Cardioneurose er forårsaket av en dysfunksjon av de autonome nervefibrene som innerverer hjertemuskelen. Denne sykdommen er provosert av følelsesmessige årsaker, stressende stress.

Et hjerteinfarkt med slag forårsaker nesten 70% av alle dødsfall i verden. Sju av ti mennesker dør på grunn av blokkering av hjertene eller hjernens arterier. Nesten i alle tilfeller er årsaken til en så forferdelig slutt en-trykk-hopp på grunn av hypertensjon.

Et hjerteinfarkt med slag forårsaker nesten 70% av alle dødsfall i verden. Sju av ti mennesker dør på grunn av blokkering av hjertene eller hjernens arterier. Nesten i alle tilfeller er årsaken til en så forferdelig slutt en-trykk-hopp på grunn av hypertensjon. "Stille morder", som hennes kardiologer, tar millioner av liv hvert år.

Hva sier søm hvis det skjer under inspirasjon?

Ved innånding kan stikkende smerter i hjertet oppstå mot bakgrunnen av betennelsen i den eksterne serosen (perikarditt). En annen årsak til denne tilstanden er kompresjonen (krenkelse) av ryggnerven ved patologiske prosesser i thoracic ryggraden.

Osteokondrose i thoracal ryggraden

Med osteokondrose i thoracal ryggraden utvikles degenerative prosesser i intervertebrale skiver og ledd. På grunn av dette kan følsomme fibre i ryggnerven bli skadet og akutte smerter i brystområdet vises. Samtidig endres smertefølsomheten i innerveringen av den berørte nerven (avtar eller øker), smerten øker med bevegelser (bøyninger på stammen, øker armen oppover). Visse punkter i ryggraden er svært smertefulle når de presses. Ikke-narkotiske antiinflammatoriske stoffer lindrer smertesyndrom.

Hva skal jeg gjøre med stikkende smerter i hjertet?

Ring straks en ambulanse, da grensene for assistanse hjemme er svært begrenset. For selvreddende anfall anbefales det:

 1. Ta Nitroglycerin (et stoff som utvider koronarbeinene). Den positive effekten av dette legemidlet indikerer en spasme av hjerteskarene. Til samme formål kan du ta Corvalment, Corvalol.
 2. Hvis smerten er ledsaget av en generell alvorlig tilstand, er svært intens, anbefales det å tygge Aspirin tablett før ambulansen kommer. Blodfortynnende effekten av dette legemidlet vil bidra til å redusere det nekrotiske fokuset med mulig myokardinfarkt.

Skarp sysende smerte i hjertet krever haster samråd med en spesialist og undersøkelse.

Nyttig video

Fra neste video kan du finne ut mer informasjon om hva du skal gjøre med hjertesmerter:

Skarp stikkende smerte i hjertet

Hjertet kan skade på forskjellige måter, og arten av smerten bestemmer årsaken. Mange møtte akutt skarp smerte i hjertet - hvorfor forekommer det, hva signaliserer det og hvordan man behandler det?

Hvorfor er det en skarp stikkende smerte i hjertet

En sterk akutt smerte i hjertet varer som regel bare noen få sekunder, men selv i denne korte tiden har en mann tid til å bli veldig redd. Ikke rart - i et øyeblikk blir du vanskelig å puste, noe som gir en følelse av panikk. Syende kortsiktig smerte i hjertet kan være et tegn:

 • herpetic neuralgi;
 • intercostal neuralgi;
 • thorakalgi (klemme av intercostal nerver);
 • preordial syndrom.

Alt ovenfor er ikke en alvorlig trussel mot helse og liv, selv om noen opplever den skarpe smerten i venstre side av brystet som starten på et hjerteinfarkt. Som regel er dette ikke slik. Men du må gå til legen hvis du har følgende symptomer:

 • Akutt eller vond smerte i hjertet skjer ikke bare i løpet av dagen, men også om natten;
 • smerten varer ikke et par sekunder, men går i smerte og varer mer enn 30 minutter;
 • det er svakhet, svimmelhet, svette;
 • huden blir blek;
 • endrer rytmen i hjertet (for eksempel, det er et raskt hjerterytme).

I nærvær av disse symptomene kan det referere til alvorlige kardiologiske sykdommer. I dette tilfellet er samråd med en kardiolog nødvendig, og så snart som mulig.

Hva kan man si akutt smerte i hjertet av hjertet

Akutt smerte i hjertet av hjertet til venstre er ikke en grunn til bekymring hvis dette symptomet er sjeldent og går etter at du puster pusten. Men hvis smertene gjentar seg ofte, hvis intensiteten øker, og de selv ledsages av symptomene nevnt ovenfor (nattesmerter, endringer i hjertefrekvens, etc.), det vil si sannsynligheten for utvikling:

 • angina pectoris, som kan føre til hjerteinfarkt;
 • perikarditt (betennelse i hjerteposen);
 • kardiomyopati (hypertrofi av hjertemuskelen);
 • myokarddystrofi (dystrofiske fenomener i hjertets vev)

og andre hjertesykdommer.

Hvordan forstå hva hjertet er vondt: forskjellen mellom akutt smerte i hjertet fra andre

Mange tror at en sterk skarp smerte i hjertet ikke kan forveksles med noe. Disse oppstår plutselig ved å trykke på sensasjoner (som om de stakk i en nål i hjertet), som passerer like raskt. Vet - det er sannsynligvis neuralgia, og i dette tilfellet har du ikke hjertesorg. Det er nødvendig å lære å skille smerte i hjertet fra smerte forårsaket av andre årsaker, og dette er ikke vanskelig.

Peket akutt smerte nederst til venstre blir ikke plaget av problemer med hjertet. Noen ganger føler hjertesmerter seg i området av scapulaen, så vel som i venstre hånd, inkludert i hånden. Noen ganger er hjertesmerter reflektert i skulderen og gir i hånden og til og med reagerer i høyre hånd! Så, hvis du opplever smerter i armhulen, armer, skulder, kan dette være et tegn på koronar hjertesykdom. Hjerte smerte som vanligvis forbindes med last - følelsesmessig, mental eller fysisk, mens en skarp smerte i området av hjertet som oppstår under bevegelse, hoste, pust, er ikke hjertesykdom relatert. I alle fall er det bedre å oppsøke lege, så han satte riktig diagnose, og om nødvendig, eller du utnevnt behandling eller omdirigere deg til en annen spesialist (hvis du opplever smerte av annen opprinnelse).

behandling

Når det er en piercing-cutting smerte i hjertet er det nødvendig:

 • Ta en komfortabel posisjon - sett deg ned, legg deg ned
 • slapp av, prøv å puste normalt (etter å ha pustet ut, vil du mest sannsynlig føle at smerten er borte).

Hvis du regelmessig opplever akutt smerte i hjertet, må du konsultere en kardiolog. Legen vil lytte til dine klager og foreskrive en EKG-prosedyre, hvis resultater gir et nøyaktig bilde av hjertets tilstand. Vanligvis, uten andre symptomer, er sjeldent skarpe, skarpe smerter i hjerteområdet ikke en grunn til bekymring. Men du må fortsatt henvende seg til en spesialist - for gjenforsikring. Hvis det ikke er grunn til å bekymre deg for helsen din, blir du roligere og du vil bli mer komfortabel med disse smertene hvis de oppstår i fremtiden.

Det kan hende at legen vil identifisere hjertesykdommen i begynnelsen, noe som vil lette behandlingen og hjelpe deg å holde deg frisk i mange år.

Forebygging av hjertesvikt

Å skarpe hjerteproblemer bryr deg ikke, du må redusere stressnivået i ditt daglige liv. Prøv å bekymre deg mindre over bagatelløsninger, bruk sedativer på en naturlig basis. Et utmerket valg vil være valerian eller urtepreparater. Se etter søvn, ikke misbruke koffeinholdige matvarer. Vær oppmerksom på utendørsaktiviteter og sport.

Hvis arbeidet ditt er stressende, prøv å bli kvitt det med en hobby eller aktiv fritid. Gjør yoga - asanas med smerter i hjerteinstruktøren forteller deg. Kontakt om nødvendig en psykolog, slik at han hjelper deg med å ta en mer fredelig tilnærming til hendelsene som foregår i livet.

Husk at engangs akutt smerte i hjertet er nesten aldri et symptom på alvorlige sykdommer. Dette er bare en "klokke" fra kroppen, som sier at du bør bekymre deg mindre.

Minst en gang i året kommer en forebyggende undersøkelse til kardiologen. Dette vil bidra til å opprettholde helsen til hjertemuskelen i alle aldre. Spesiell oppmerksomhet må høstes etter 30 år. Husk at forebygging er mer effektiv og mer behagelig enn behandling!

Kolet i hjertet: årsaker, sammenheng med patologi, hvordan å eliminere tinning, mulig behandling, når det er farlig

Følelsen av at hjertet er stukket, minst en gang i livet til hver av oss. Dette symptomet kan ganske skremme og kraft umiddelbart rush til legen, men det meste av det går raskt og selvstendig, og å oppleve det selv prøver å finne årsaken stikkende følelse i hjertet.

Klager om prikking i hjertet kan ikke bare de eldre med en rekke sykdommer i både hjertet og andre organer. Ofte bekymrer symptomet unge og kvinner, og menn, tenåringer og til og med barn. Forstå sin opprinnelse bare på grunnlag av beskrivelsen av følelser er ikke lett, fordi det er i detalj og så nøyaktig som mulig å fortelle hvordan det gjør vondt eller stikk ikke hver pasient er i stand til.

Samtidig kan en detaljert forespørsel spørre legen til årsaken til klagerne, og den enkleste undersøkelsen er å bekrefte det. I noen tilfeller er det nødvendig med ytterligere tester for å opprette en nøyaktig diagnose, men hvis en ekspert utpeker dem, så er panikk ikke verdt det uansett. Ikke alltid en grundig undersøkelse betyr tilstedeværelse av alvorlig patologi.

I en rekke tilfeller er kjeft i hjertet ikke relatert til aktiviteten til musklene, nivået på blodtilførsel, tilstedeværelse eller fravær av betennelser og andre patologiske forandringer. Symptomet kan være funksjonelt i naturen, ha en psykogen mekanisme, oppstår med andre organers patologi.

Eldre pasienter når en knivstikking eller smerter i hjertet klynge validol eller nitroglyserin, unge mennesker, aldri møtt med lignende symptomer er tapt, vet ikke hvor du skal dra og hva du skal gjøre. I alle tilfeller av uforklarlig smerte eller prikking i hjertet, er det først og fremst verdt å besøke en lege. Du kan starte med en terapeut som vil sende til EKG, om nødvendig - til kardiologen.

Det er klart at kortsiktig prikking, som varer noen få sekunder, og passerer på egen hånd - er ikke en grunn til panikk, men hvis ubehag vedvarer, prikking forsinket i noen minutter eller mer, og de vanlige medisiner som validol, korvalola eller nitroglyserin bringe noen effekt, bør du snakke med legen din.

Hvordan kan hjertet smerte?

Hjelp til å forstå årsakene til smerte og periodisk prikking i hjertet krevde en grundig forespørsel, hvor pasienten vil spesifisere lokalisering, varighet og natur av deres opplevelser. Som praksis viser, er det ikke en lett oppgave å beskrive smerte i detalj og nøyaktig, og å takle det, er det tilrådelig å vite hvilke følelser som er i hjertet, og hva skal være oppmerksom på når de oppstår.

Krymping i hjertet kan sikkert tilskrives en slags smerte som er akutt og kortsiktig eller kronisk, langvarig, trekker karakter. Når hjertet er prikket, kan pasienten også føle seg mangel på luft, et rush av kald svette, en plutselig hodepine eller svimmelhet og en rekke andre symptomer som også er tilrådelig å avklare for legen.

Det er akseptert å skille flere typer smerter i hjertet:

 • Angina - forekommer oftere i patologien av myokardium og hjertearteriene, øker med stress, følelser, er undertrykkende i naturen, blir vanligvis stoppet av nitroglyserin (angina);
 • Infarkt - skarp, kniv-lignende, knivstikking, stikkende, nesten alltid - veldig intens, ledsaget av en kald svette, frykt for døden, luftveislidelser, hevelse i halsen årer og andre symptomer forbundet med nekrotiske prosesser i hjertemuskelen (hjerteinfarkt);
 • Cardialgia - er assosiert med både hjerte- og ikke-hjertepatologi, er oftest en søm og kortsiktig natur, kan intensiveres med inspirasjon og kroppsbevegelser.

Denne klassifiseringen er i stor grad betinget, fordi smerte og prikking er svært subjektive følelser, og hver pasient vurderer intensiteten på egen måte. I naturen kan smerten piercere, trykke, brenne, og i noen tilfeller er disse tegnene kombinert, og det er ekstremt vanskelig for pasienten å lokalisere og karakterisere sine følelser.

Hvis tunika hjertet eller det er smerte, bør du være oppmerksom på noen av betingelsene for deres forekomst:

 1. Forbindelse med pust, bevegelser på brystet;
 2. Forandring i naturens følelser når du føler brystet, intercostal;
 3. Avslapning av prikking når du tar medisiner eller mangel på effekt fra dem;
 4. Varighet av negative følelser, intensitet, spredning til armen, scapula, epigastrium, etc.

Kardiale årsaker til prikking

Årsakene til å sy i hjertet er ekstremt varierte og kan ligge både innenfor kardiovaskulærsystemet og utenfor det. Ikke alltid holde seg til hjertet hvis den inneholder strukturelle lesjoner, i noen tilfeller, hjerte og andre organer ikke endres, og i første omgang som en etiologisk faktor i favør av nevrotisk lidelse, autonom dysfunksjon, intensiv vekst.

Den hyppigste forstyrrelser i hjertet, provoserende stikkende smerte, er:

 • Inflammatoriske prosesser i hjertemuskelen eller perikardiet (spesielt sterk sømmerpine forekommer med fibrinøs perikarditt);
 • Hjerte rytmeforstyrrelser - til og med banale ekstrasystoler, som ikke alltid fungerer som et tegn på problemer, kan forårsake prikking i hjertet;
 • Koronar hjertesykdom - fra angina pectoris til myokardiums nekrose, når hjertet piercing med en slik intensitet at pasienten ikke klarer å tolerere det;
 • Dystrofiske forandringer i hjertet, kardiomyopati;
 • Defekter av hjerteventiler.

Hvis hjerte stikk på grunn av ovennevnte årsaker, blant symptomer kan også være angst, svetting, rødming, eller omvendt, cyanose i huden, slik at trykkstøt, besvimelse, oppkast, økt hjertefrekvens og bremse eller t. D.

Personer som har stikkende smerte i hjertet forårsaket av kronisk hjertesykdom, opplever alvorlig tretthet, svakhet i å utføre fysisk aktivitet og i forsømte tilfeller - i ro. Ofte er det hoste, kortpustethet, hevelse i ekstremiteter, noe som indikerer økende hjertesvikt.

Angina - en av de mest hyppige manifestasjoner av myokardiskemi, når pasienten klager over pressing, søm, knipe smerter i hjertet, forårsaket av iskemi på grunn av aterosklerose i koronararteriene. Angina pectoris er skjebnen til eldre mennesker som allerede har blitt undersøkt av en kardiolog og bruker ulike antianginale stoffer for å avlaste et angrep.

Myokardinfarkt er en akutt type koronar hjertesykdom, utvikler med fullstendig obstruksjon av arteriene som fôrer myokardiet. Når kardiomyocytter ødelegges, ikke bare hjertet i hjertet, men smerten er så intens at den er karakterisert som dolk, brennende, uutholdelig. Stikkende smerter med hjerteinfarkt er ledsaget av en følelse av frykt for død, panikk, psykomotorisk agitasjon, plager eller rødhet i ansiktet, ustabilitet i trykk og puls, svette.

projeksjon av infarkt og angina pectoris

Arteriell hypertensjon betraktes oftere som en vaskulær patologi, men det fører alltid til endringer i hjertet. Venstre ventrikulær hypertrofi, tvunget til å arbeide med en økt kraft, ledsaget av utilstrekkelig blodtilførsel til hjertemuskelen på grunn av sin progressiv fortykning, slik at i tilfelle av høyt blodtrykk, hjerte stikk på grunn av iskemiske prosesser. Oftere oppstår prickings på bakgrunn av en hypertonisk krise ved en plutselig stigning i trykk.

Cardialgia arteriell hypertensjon assosiert med andre symptomer på sykdommen ( "fly" foran øynene, hodepine, kortpustethet, følelse av feber, etc..), slik at pasienten kan ikke fokusere sin oppmerksomhet på kribling i mitt hjerte, tildele den til en av de manifestasjoner av hypertensjon.

Spesielt sterkt peker hjertet med inflammatoriske endringer i myokardiet eller hjerteinfarkt:

betennelse i hjertemuskelen

Myokarditt oppstår med en pulserende, akutt, intens smerte som oppstår mot bakgrunnen av feber, generell forgiftning, tegn på hjertesvikt, dyspné.

Inflammasjon av perikardiet i et av hovedsymptomene har stikkende smerte i hjertet, noe som er forbundet med irritasjon av nerveender, som er veldig rike på perikardiale ark. Smerten er skarp, skjærende, stikkende, verre med å puste og ta visse stillinger, sprer seg til armen, høyre halvdel av brystet og kombineres med feber, sterk svakhet, tørr hoste er mulig.

Dystrofiske endringer infarkt, kardiomyopati, valvulære defekter av anordningen, fluktuasjoner i hjerterytmen, kan også være ledsaget av en stikkende smerte i brystet som oppstår under trening eller i ro, kombinert med manifestasjoner av kronisk hjertesvikt. Denne smerten er ikke relatert til pusting eller bevegelser på bagasjerommet.

Colette hjerte og mitralklaffen prolaps, svært utbredt blant dagens ungdom, så mange pasienter og deres foreldre har en tendens til å knytte smerte med vice. Selvfølgelig, uttales prolaps med oppgulp, forårsaker sekundære forandringer i hjertemuskelen, er helt i stand til å provosere smerte og prikking, men i de fleste tilfeller fremfall av jeg grad uten hemodynamisk ustabilitet gir ingen cardialgias, og hvis den kriblende skjer, til årsaken til behovet se etter en annen - for eksempel, autonom dysfunksjon.

Kardiale årsaker til prikken i hjertet av hjertet

Det er mange grunner til å sy i smerte i hjertet. Det kan forårsake en rekke sykdommer i indre organer og nervesystemet:

 • Problemer med ryggraden - smertesting, kombinert med følelsesløp i huden, en følelse av kravling;
 • Intercostal neuralgi er den sterkeste smerten i løpet av intercostal rommet;
 • Bronko-pulmonal patologi;
 • Sykdommer i fordøyelsessystemet;
 • Neuroser, autonom dysfunksjon;
 • Endokrine patologi.

Osteochondrosis, herniated intervertebral disks bidrar til å klemme nervens røtter og utseendet av ømhet i hjertet. Noen av de pasienter indikerer at stikk i hjertet, men ved nærmere ettersyn avdekker flere og nevrologiske symptomer i form av hud nummenhet, sanseforstyrrelser og andre. Osteochondrose kan provosere nattlige angrep av smerte og kribling i hjertet.

Smerte med osteokondrose kan være ganske sterk, det kan føltes som en injeksjon i brystområdet, som varer fra noen få minutter til flere timer. Bevegelser med armer og stamme forårsaker økt ømhet.

Intercostal neuralgi - En annen mulig årsak til alvorlig smerte i hjertet, brystet i intercostalområdet. Smerten er søm, kutting, noen ganger uutholdelig, verre med bevegelser og palpasjon av det berørte intercostalområdet.

Skarp sysende smerte er mulig med lungens patologi. Den hyppigste "lunge" anses å forårsake pleuritt, særlig fibrinøs når arkene serosa dekket protein fibrinous eksudat, gnis mot hverandre under åndedrettsbevegelse som forårsaker irritasjon flerhet reseptorer og intens smerte.

I pleurisy, som påvirker høyre halvdel av brystet, en tunika i hjerteområdet med inspirasjon og utånding, øker smerten med bevegelse av thoraxen. Hvis pasienten holder pusten og samtidig beveger torso, vil smerten ikke forsvinne, men kan til og med intensivere.

Sårhet i brystet og hjerteområdet skjer med pneumothorax, når luft samler seg i brysthulen og klemmer lungen, noe som fremkaller en skarp stikkende smerte i hjerteområdet. Tunika hjerte med høyresidig lungebetennelse, da er smerten kombinert med feber, dyspné, hoste og tegn på generell forgiftning.

Sykdommer i fordøyelsessystemet også, kan føre til smerte og show i hjertet. For eksempel bidrar oppblåsthet til å øke membranen og begrenser mobiliteten til lungene, i tillegg endrer hjerteposisjonen litt, ubehag i brystet og smerte er mulig.

Med gastritt, magesår, brokk i esophageal åpning av membranen, ledsaget av en økning i sekretorisk funksjon i magen, kan smertene brenne, pulserende. Lokaliserte slike følelser i området av underrevene, kan øke etter spising, men er ikke relatert til pasientens motoriske aktivitet.

Colet under hjertet til venstre med gastroøsofageal reflukssykdom. Ifølge noen rapporter er nesten halvparten av alle sårhodet i venstre halvdel av brystet forårsaket av ikke-kardiale årsaker forbundet med refluks. Smerter i fordøyelsessystemets patologi kan gi i arm, nakke, rygg, interskapulært område, kjeve.

En av de vanligste ikke-kardiale årsakene til stikkende smerter i hjerteområdet er autonom dysfunksjon (VSD). Dette komplekse symptomkomplekset manifesteres av svært ulike tegn på nedsatt innervering fra de indre organene, pasienter klager over at tunikken er et hjerte, som beskriver symptomet ganske fargeløst.

På grunn av den spesielle følelsesmessige oppfatning av hvilken som helst tegn på patologi, pasienter med vaskulær dystoni vanligvis umiddelbart rush til legen for diagnose, men inspeksjon og rutinemessig inspeksjon viste ikke noe unormalt, fordi hjertet av tunika ikke skyldes strukturelle endringer i den.

Stikking i strid med sympatisk tone er kortsiktig, ofte skjer mot en bakgrunn av stress, kombinert med andre symptomer - svetting, panikkanfall, diaré, skjelvinger, Takykardifeil eller bradykardi, dyspné. Når panikkanfall pasienten kan oppleve en arytmi, opplever intens frykt for døden, stikkende smerter sprer seg til venstre side av brystet, selv simulerer et hjerteinfarkt, enda mer skremmende pasienten. Effekten i slike tilfeller er ikke nitroglyserin med validol, men vanlige beroligende midler, for eksempel valerian eller morwort.

Psykogen smerte i hjertet, forårsaket av autonom dysfunksjon, inkludert i kombinasjon med respiratoriske syndromer - et vanlig fenomen

Nevroser og lignende forstyrrelser kan oppstå med verk i retrosternal område, sporadisk ling, mens på grunn av det store antall av ikke-relaterte symptomer beskriver smerte eller hvordan det stikk hjertet av pasienten er vanskelig. På ansiktet av generell apati eller spenning, ustabilitet i humøret, en tendens til depresjon eller aggresjon.

Klagen om at hjertet stikker, sårer, laster, rytmen i hjertet er forstyrret endokrin patologi. Smerte kan ledsages av en rask puls, som sprer seg til venstre arm og mellom skulderområdet, og oppnår likhet med stenokardisk. Spesielt ofte følger denne symptomatologien skjoldbrusk sykdommer, binyrene tumorer.

I enkelte virusinfeksjoner, mot en bakgrunn av alvorlig forgiftning kan stikkende følelse i brystet, og herpes treffer interkostalrom nervene under forverring av sykdommen, er det de såkalte helvetesild, som stikk i hjertet er så intens at pasienten skrik, stønn, kan ikke puste, skremt og clutching på den berørte halvparten av brystet. Feber og karakteristiske utslett i løpet av intercostalområdet bidrar til riktig diagnose av sykdommen.

Således, uten å undersøke et entydig svar på spørsmålet om hva hjertet kan prikke, er det umulig å gi til hver pasient. Årsakene til så mye om selvdiagnose eller egenbehandling av spørsmålet, fordi personen langt fra medisin, ikke være i stand til å vurdere symptomene riktig, og derfor risiko for å gå glipp av alvorlig patologi, eller tvert imot, faller inn i en panikk når årsaken stikkende smerte er helt ufarlig.

Hva skal jeg gjøre hvis hjertet mitt er prikket?

Det er enighet om at når brodden i hjertet, er det vanskelig å opprettholde ro, og de fleste pasientene begynner å få panikk, ringe en ambulanse eller rush til klinikken for diagnose, i tegning konklusjonen fantasien for hjerteinfarkt og andre alvorlige sykdommer. Men med alle problemer med symptomet, er det oftest ikke forårsaket av alvorlig patologi, så først og fremst trenger du å roe ned.

Hvis tunikken er et hjerte, er det tilrådelig å prøve å vurdere smerten - hvor akutt det er, hva er det, hvilke andre symptomer har dukket opp. På smertestidspunktet kan du holde pusten, prøve å bevege torso, føle det interkostale rommet for å vurdere forholdet mellom stikkende smerter med bevegelse, pust, palpasjon. Når du kontakter en lege, vil denne informasjonen øke hastigheten og lette diagnosen, spesielt hvis smerten på den tiden avtar eller vil passere helt.

Barnet kan stikke i hjertet av samme grunn som hos voksne, men diagnosen er mye vanskeligere, fordi ikke engang hver voksen kan riktig beskrive sine følelser, og barnet i det hele tatt forvirret eller skremt. I slike tilfeller er det bedre for foreldrene å ikke engasjere seg i selvsøkende etter svar, noe som gjør hjertet til barn, og det er hensiktsmessig å kontakte en barnelege eller kardiolog.

Selvmedisinering av smerte i hjertet er bedre å ikke bli involvert, fordi du kan miste tid eller savne en alvorlig sykdom, men du kan ta noen tiltak. For eksempel kan pasienter med en allerede etablert diagnose angina pectoris eller arytmi ta sine foreskrevne medisiner - nitroglyserin med validol, cordarone, anaprilin. Mange parallelt bruker corvalol, valocordin og andre "hjertefall", som har beroligende effekt.

Hvis hjerte stikk på bakgrunn av trykkfallet i pasienter med hypertensjon, er det tilrådelig å uavhengig anvendelse av antihypertensive legemidler - kaptopril sublingual nitroglycerin det samme, hvis der er en samtidig koronar hjertesykdom, magnesium intramuskulært, vanndrivende. Som regel, etter normalisering, trykk og "hjertet utgivelser".

Når tinning i hjerteområdet mot en bakgrunn av neurose, panikkanfall, autonom dysfunksjon hos unge mennesker som ikke har sykdommer i selve hjertet, får en god og rask effekt av sedativer. Du kan drikke en tinktur av valerian eller morwort, hagtorn, corvalol i henhold til anbefalt dose etter alder og tilstand.

I inflammatoriske prosesser - myositt, nervesmerter, herpes zoster - bedre å oppsøke lege som foreskrive anti-inflammatoriske medisiner, smertestillende, antivirale midler, og anbefaler fysioterapi.

Særlig årvåkenhet er nødvendig for å vise om stabs hjerte og kortpustethet, trykkfall, kvalme med oppkast, blir til en dolk eller brenning, forstyrret hjerterytme smerte med knivstikking. Disse symptomene taler for en alvorlig patologi, som krever rask diagnose og behandling.

I tilfelle at stikk i hjertet blant full helse, mens kortsiktig symptom og selv holdes, kan du bare slappe av, puste dypt og rolig, ta en horisontal posisjon, løsne kragen på hans skjorte eller slips. Hvis prikken blir gjentatt, er det verdt å besøke terapeuten.

Hva å gjøre i tilfelle akutt smerte i hjertet av hjertet

Akutt smerte i hjertet er spesielt forstyrrende og forstyrrende, selv om det i mange tilfeller ikke er en indikator på farlige prosesser.

Ubehagelige opplevelser kan forårsake problemer med ryggraden og forstyrrelsene i nervesystemet.

Tingling er vanligvis lokalisert i brystbenet og på venstre side av kroppen.

Sying i hjertet, kalt en dolk, kan være misvisende og avlede fra virkelig alvorlige problemer.

Hvordan skille hjertet fra andre?

Smerte ikke forbundet med kardiologi:

 • Det har en konstant, kronisk karakter.
 • Skarpe smerter, søm eller skyting, ikke forårsake følelser av klemming.
 • Skarp sømmesmerter, som skyldes en plutselig forandring i kroppsstilling, hoste og innånding, er vanligvis ikke forbundet med hjertesykdom. Oftere oppstår slike smertefulle opplevelser ved fysiske og følelsesmessige overbelastninger.
 • Fornemmelser i hjertet, ikke relatert til hjerteproblemer, ikke fonirovat i kjeve, scapula, nakke eller arm.

Hvorfor føler en person smerte i hjertet av hjertet

Smerter i hjertet kan være forårsaket av interkostal neuralgi, ofte feilaktig for hjerteproblemer.

Neuralgia er en skarp, kortvarig smertefull følelse av stabbende karakter.

Neurotiske forhold kan forårsake smerte i hjertet.

Samtidig opplever en person problemer med å puste, en klump i halsen, hyppige hjertebank, nervøsitet, i noen tilfeller forstyrrelser i magen.

Pasienter er utsatt for død, følelsesmessig og anser seg veldig syk.

En slik tilstand er mulig med stress, nervøs overbelastning, forekommer oftest hos mennesker hvis opplevelser er karakteren av hypokondrier.

Stitching og piercing sensasjoner er forårsaket av ryggradssykdommer, osteochondrosis, kan gis til scapula, skulder, arm.

Grunnleggende diagnostiske prosedyrer

Hvis det oppstår tinning eller rezi i brystet, får pasienten til å konsultere en terapeut som om nødvendig retter til kardiologen. Kardiologen utfører undersøkelsen og foreskriver nødvendige diagnostiske prosedyrer.

Diagnose av tilstander med smerte i brystbenet:

 • Primær undersøkelse, auskultasjon, klargjøring av symptomer og analyse av pasientklager.
 • En generell blodprøve for diagnose av anemi og inflammatoriske sykdommer, samt en analyse av transaminase (diagnose av skade på myokard og lever). Serumanalyse er nødvendig for å bestemme nivået av natrium og kalium.
 • Urinalysis.
 • Røntgen av lungene, er det nødvendig å avklare størrelsen og formen på hjertet, tilstanden av lungevevvet.
 • Hvis en brutal av membranen er mistenkt, utføres en røntgenstråle i spiserøret, mens et kontrastmiddel av barium brukes.
 • EKG, hjertekardiogram er nødvendig for å vurdere hjertefrekvensen og diagnostisere hjerteinfarkt.
 • Ekkokardiografi av hjertet brukes til å vurdere tilstanden til myokardiet, ventiler, pulmonale arterier. Ekkoer hjelper med å diagnostisere kreft og komplikasjoner etter et hjerteinfarkt.
 • Daglig diagnose av EKG brukes til å diagnostisere arytmi, elektrisk ledningsevne og iskemi.
 • Hvis mistanke om tromboembolisme er foreskrevet en datastyrt tomografi, coronaroangiography.
 • Hvis det er problemer med mage-tarmkanalen, blir pasienten også referert til fibrogastroduodenoskopi.

Ubehag i hjertet området kan tyde på en trygg livstruende problemer, men i noen tilfeller er tegn på livstruende sykdommer, så hvis du har smerter i brystbenet må være skjermet for installasjon av en nøyaktig diagnose.

Farlige kardiologiske problemer som forårsaker smerte:

 • I tilfelle av et hjerteinfarkt, i tillegg til smerten som gir til kjeve, vises hals, venstre arm, rygg, kvalme. Pasienten bryter kaldt svette, i alvorlige forhold taper pasienten bevissthet.
 • Spasm av koronarbeinene.
 • Smerter i hjertet kan være forårsaket av kardiomyopati (forandring i form av ventrikler).
 • Betennelse av det ytre skallet i hjertet, forårsaket av sopp, virus, bakterielle sykdommer. Årsaken til perikarditt kan være onkologi, traumer eller overdose av kortikosteroider.

Hva å gjøre hvis hjertet ditt gjør vondt

Det er mulig å fjerne anfallet med legemidler bare hvis pasienten kjenner sin diagnose. I andre situasjoner er det bedre å søke hjelp fra en medisinsk arbeidstaker for å få hjelp.

Angrepet fjernes med en tablett nitroglyserin, mens pasienten skal gå i frisk luft.

Neurotiske anfall stoppes av valerian og andre beroligende midler, fysisk anstrengelse må stoppes. Folk som ofte er bekymret for nevroser, bør forsøke å unngå stressende situasjoner.

Hvis du mistenker et hjerteinfarkt, skal pasienten plantes, det kan ikke ligge horisontalt. For ben å lage et kar med sennep, bør vannet være moderat varmt. I tillegg bør du ta Corvalolum, valokordin eller nitroglyserin. Ring straks en ambulanse.

Med et akutt angrep i hjertet vil det hjelpe: nitranol, ledd, nitrosorbit, sorbitol. Men det skal huskes at stoffene begynner å virke femten minutter etter administrering, så når de er alvorlige angrep, hjelper de ikke.

Smerte symptomet forårsaket av høyt blodtrykk er fjernet av corinphorus, et høyhastighets legemiddel som reduserer trykket.

Hvis du aldri hadde hjerteproblemer, og pasienten ikke vet om han har hjertesykdom, må du roe ham ned, sitte komfortabelt og gi validol, corvalol eller førti dråper valokardin.

For fjerning av smerte syndrom, er det lov å ta et kompleks av en tablett av valokurdin og en tablett analgin. Hvis smerten ikke avtar, må du ringe en ambulanse.

Smerte i hjertet av barn

Når du klager på hjertesmerter hos barn, bør familielegen ta hensyn til og analysere alle klager og symptomer som følger med angrepet. Det er viktig å forstå nøyaktig hvor det vondt, hvor lenge, under hvilke forhold et angrep oppstår.

Ubehagelige opplevelser hos barn er oftest lokalisert i øvre del av myokardiet, de er piercing, det er ingen retur til andre organer. Barnets tilstand er oftest ikke forbundet med fysisk aktivitet. Å takle problemet bidrar til beroligende planter av planteopprinnelse og leverer barnet fra stressende situasjoner.

Årsaker til hjertesmerter hos barn

Problemet kan oppstå hvis veksten i hjertet ikke holder tritt med fartøyets vekst, den intensive blodsirkulasjonen, kalt cardialgia, forårsaker smertefulle opplevelser.

Cardialgia påvirker barn i en periode med rask vekst, oftest er disse mobile og følelsesmessige gutter. Slike barn trenger et stramt regime av dagen og en hviledag.

Hos ungdom kan det være et brudd på vegetasjonssystemet (VSD). Med dette problemet oppstår smerten i sømkarakteren selv i en rolig tilstand, og gir opp til venstre armhule.

Årsaken til smerte i førskolebarn kan være skoliose, neuralgia eller osteokondrose. Årsaken til problemet er sykdommene i fordøyelseskanalen. Med nevroser er barnet masete og rastløse, sømmesmerten føles i øvre del av myokardiet.

Sykdommer i lungene kan ledsages av skarpe smerter under inspirasjon eller hoste.

Forstyrrelser i utviklingen av skjelettet forårsaker alvorlig smerte når du trener eller kjører.

Influensa og andre virussykdommer gir komplikasjoner i form av viral myokarditt. Sykdommen er også forårsaket av streptokokker, ledsaget av smerter i leddene og hjerteområdet, høy feber, takykardi.

I dette tilfellet må du umiddelbart konsultere en lege for diagnose og behandling, det vil bidra til å unngå komplikasjoner og forekomst av kroniske sykdommer.

Perikarditt hos barn forårsaker to typer smerter. Den første typen inkluderer smerte i pleura som oppstår ved å puste eller hoste. Den andre typen inkluderer brystsmerter, ligner manifestasjonen av et hjerteinfarkt eller angina pectoris, sensasjonene presser, av en intens eller ubetydelig manifestasjon.

Etter kirurgisk inngrep på det åpne hjertet, kan barnet manifestere postkardiokardisk syndrom, karakterisert ved artralgi, kjedelig smerte i brystet, høy feber.

Symptomer er forårsaket av et høyt nivå av ESR, utvidelsen av hjertemuskelen, utseendet av antistoffer i serumet. En slik reaksjon på en operativ inngrep kalles hyperergisk.

Hvis ovennevnte problemer oppstår, er det uønsket å forsinke behandlingen av barnelege. For diagnosen vil legen gi en henvisning til en kardiolog.

Hvis kardiologen ikke finner problemer, vil han henvise barnet til en ortopedist, en gastroenterolog eller en nevrolog for videre diagnose og behandling.

Det var en skarp smerte i hjertet: når du skal hjelpe deg selv, og når du skal ringe raskt i ambulansen

Årsaken til et smerteangrep i hjertet kan være hjertesykdom eller andre lidelser i hjerte-og nervesystemet, patologiske forandringer i lungene, mage, ryggrad. For å etablere diagnosen, er det nødvendig å gjennomføre en undersøkelse: et elektrokardiogram, en blodprøve, ultralyd. Med intensiv kardialgi, spesielt langvarig, komprimering, må du raskt søke medisinsk hjelp.

Les i denne artikkelen

Mulige årsaker til plutselig akutt smerte i hjertet

Hjertesmerter kan være et symptom på koronar sykdom på grunn av en nedgang i blodstrømmen i kranspulsårene. Angrep begynner under en fysisk eller psykologisk belastning, sist ca 10-15 minutter, stopp etter å ha tatt nitrater. En langvarig spasme eller blokkering av blodkar fører til hjerteinfarkt.

I tillegg til angina oppstår cardialgi under slike forhold:

 • inflammatorisk prosess i muskellaget (myokarditt) eller membranene i hjertet (endokarditt, perikarditt);
 • kardiomyopati i diabetes mellitus, overgangsalder, hypertyreoidisme, alkoholisme, nyreinsuffisiens;
 • hypertensiv sykdom;
 • aorta aneurisme;
 • tromboembolisme.

Den mest intense, utålelige smerten i disseksjonen av aorta-aneurisme, overlappende trombusgrener av lungearterien, infarkt. I inflammatoriske eller dystrofiske prosesser i hjertemusklen har smertesyndromet et bølgete kurs. Cardialgia øker i perioden med forverring eller økning i hjertesvikt.

Hvis en skarp, skarp smerte i hjertet ikke er kardial

Smerter i venstre side av brystet kan oppstå med sykdommer i mage, lunger, muskuloskeletale, nervesystem. De vanligste årsakene er:

 • ulcerøs sykdom, komplisert av blødning, perforering av såret;
 • brannskader og skader i spiserøret eller magen;
 • akutt pankreatitt og cholecystitis;
 • lungebetennelse, pleurisy;
 • tumorprosesser;
 • nevralgi;
 • neurokirkulatorisk dystoni i hjerte type;
 • Osteochondrose.

Fordelene ved magesmerter er deres sammenheng med mat, lunge - oppstår ved å puste, ledd og muskel - når de svinger, vipper. Cardialgia ved vegetososudistoy ikke i forbindelse med fysisk aktivitet, utvikler seg etter utmattelse eller emosjonelt stress, ikke tilrettelagt etter nitroglycerol synker beroligende midler.

Plutselig søm i hjertet av barn

I barndommen forekommer kardialgi oftest etter overførte smittsomme sykdommer - angina, skarlagensfeber, ARVI. Obligatoriske hjerteundersøkelser kreves for å utelukke eller bekrefte slike diagnoser:

 • medfødte misdannelser av hjerte og trunk fartøy;
 • bakteriell endokarditt, perikarditt, myokarditt;
 • revmatisme;
 • myokarddystrofi;
 • nevrose.

Diagnose av akutt smerte i hjertet av hjertet

For å identifisere årsaken til kardialgi, ta hensyn til arten og tidspunktet for utseendet av smerte, dets forhold til fysisk aktivitet eller stress, samt samtidige klager hos pasienter. Bekreft at diagnosen kun er mulig når du utfører laboratorie- og instrumentdiagnostikk. Den mest verdifulle informasjonen kan fås fra EKG-data.

Angina pectoris

Kjennetegn ved typisk smerte forårsaket av koronararterieinsuffisiens:

 • ligger bak brystbenet;
 • trykke eller komprimere;
 • gir under den venstre scapula, i skulderen eller underarmen, underkaken;
 • Et angrep utvikler seg under en belastning: når du går, svømmer, spiller sport eller mot stress;
 • Varighet av et angrep fra 5 til 15 minutter;
 • Etter å ha tatt Nitroglycerin eller i ro, faller eller forsvinner det helt.
 • EKG - segmentet ST senkes, T blir flatt.

Nevrologisk dystoni

Pasienter beskriver følelser fargerikt, ordlyd, anfall ikke har en permanent forbindelse med noen årsak, etter å ha tatt nitrater hjertesmerter ikke endres, men hodepine intensiverer. Fysisk trening bidrar til å redusere smerte, noe som aldri er tilfelle med angina pectoris.

Tegn på hjertesmerter:

 • skarp, stikkende, bankende;
 • er følt i projeksjon av hjertepunktet;
 • kan bli sterkere med inspirasjon og tilbøyelighet;
 • ledsaget av spenning, en følelse av mangel på luft;
 • dårlig toleranse for nitroglyserin;
 • beroligende midler avlaste et angrep.

På EKG-endringer er ikke spesifikk (takykardi, sjeldne ekstrasystoler) eller fraværende.

Betennelse i fordøyelsessystemet

Beslag oppstår etter å ha spist fett eller krydret mat, overspising, drikker alkohol, ledsaget av magesmerter, kvalme, oppkast, feber, avsky for mat.

Etter undersøkelsen er bukveggen anstrengt, palpasjon av epigastriske regionen er smertefullt. Som regel er det ingen endringer på EKG. Diagnose er etablert ved hjelp av gastroskopi, ultralyd eller radiografi.

Osteokondrose i thoracal ryggraden

Smerten oppstår etter plutselige bevegelser og hypotermi, styrkes ved å snu og endre stillingen til stammen, sterk, langvarig. Ved et trykk på utgangsstedet til intervertebrale nerver, er det en økning i smerteangrepet.

Positivt symptom på spenning - pasienten ligger på sengen, når det rette benet blir hevet, intensiverer smerten, og etter bøyning i kneet svekkes det. Diagnosen er bekreftet etter røntgenundersøkelse av ryggraden.

Når skarpe sømmer i hjertet krever en umiddelbar samtale av "Førstehjelp"

Tegn på en nødsituasjon med cardialgia:

 • Et langvarig angrep av brystsmerter slutter ikke etter Nitroglycerin, ledsaget av pustevansker, kaldt svette, kvalme. Smerte gir under skruen, i venstre arm, underkjeven. Disse symptomene er karakteristiske for et hjerteinfarkt.
 • Den uutholdelige smerten bak brystbenet, epigastriske regionen, alvorlig svakhet, blåaktig hudfarge oppstår med aortaens aneurisme.
 • Trykkfall med alvorlig takykardi, arytmi på bakgrunn sterke smerter som varer mer enn en time, ledsaget av besvimelse, kan være en lungeemboli.

Kardialgi krever at en lege foretar den rette diagnosen og velger behandlingstaktikken. Intensiteten av smerte er ikke alltid en indikator på alvorlighetsgraden av pasientens tilstand. Myokardinfarkt forekommer i noen tilfeller uten symptomer. Derfor er det nødvendig å gjennomgå en kardiologisk undersøkelse minst en gang i året, spesielt etter 45 år eller med samtidige sykdommer i det endokrine systemet.

Hvordan behandle skarpe, sterke smerter i hjertet

For å lindre smerten, bruk medisiner som kan utvide koronarbeinene, normalisere rytmen i hjertet og få en beroligende effekt på nervesystemet. Den mest kjente betyr:

Hvis du mistenker en stengocardi, ta en tablett acetylsalisylsyre, oppløs Nitroglycerin pillen. Hvis etter 10 - 15 minutter ikke angrepet av smerte reduseres, kan du gjenta prosedyren igjen. Hvis det ikke er noe resultat, er det presserende å ringe en ambulanse.

Alvorlig smerte i hjerteområdet av paroksysmal natur kan være forbundet med koronararteriesykdom eller annen hjertesykdom, sykdommer i nervesystemet, ryggraden, fordøyelseskanaler. For å etablere årsaken, må du gjennomgå en undersøkelse, det mest informative er EKG. Det er umulig å behandle kardialgia uavhengig, for kortsiktig lindring. Nitroglyserin eller beroligende legemidler brukes.

Nyttig video

Om det, hvilke forberedelser som vil hjelpe eller hjelpe i en akutt smerte bak et brystben, se i denne videoen:

Smerter i hjertet eller neuralgi - hvordan skiller du ut lignende symptomer? Tross alt vil førstehjelpstiltakene være vesentlig forskjellige.

For å forstå hva du skal ta med smerte i hjertet, må du bestemme utseendet deres. Når plutselig, sterk, vondt, dum, skarp, prikkende, trenger smerter, trenger forskjellige stoffer. Så hvilke medisiner og piller vil hjelpe med smerte fra stress, med iskemi, arytmi, takykardi?

Smerte i hjertet med dype åndedrag, hoste eller andre endringer i brystet kan indikere en sykdom. De fleste av dem trenger et besøk til leger.

Tegnsmerter i hjertet av hjertet kan indikere sykdommer som ikke er helt relatert til selve orgelet. Arten av smerten vil fortelle deg hvilken lege som skal vende seg til.

Hjelpe med smerte i hjertet bør gjøres i tide. Og ikke bare de omkringliggende menneskene skal bidra til å takle angrepet, men pasienten selv må ta tiltak

Smerte i hjertet, gi i venstre hånd, sjelden snakker om noe godt. En person bør søke hjelp fra en lege, i stedet for å engasjere seg i selvmedisinering.

Hvis hjertet sår fra nerver, da når stressfaktoren elimineres, kommer alt tilbake til det normale. Det kan skade etter stress og sterke nerver, så vel som hormonelle lidelser og andre. Hva skal jeg gjøre?

Hvis smerten i magen gjøres i hjertet, har pasienten mest sannsynlighet for gastritt, pankreatitt eller sår. Men andre grunner gir også ubehagelige opplevelser.

Naturen og egenskapene til smerte i hjertesvikt, deres intensitet vil være annerledes. For eksempel er hodepine karakteristisk for myokardinfarkt, når det er generell sirkulasjonsforstyrrelse. Hjertet er vondt, og det er kramper i bena med blodpropper.

Les Mer Om Fartøyene