Egenskaper for phlebectomy: dens typer, effektivitet, løpetid

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er phlebectomy for, hvilke metoder for å fjerne vener, og hvilken behandling de er rettet mot. Er det noen kontraindikasjoner for operasjonen og mulige komplikasjoner, og også om denne operasjonen gir lindring fra sykdommen.

Operasjonen for å fjerne åreknuter i bena kalles phlebectomy. Det er rettet mot å gjenopprette normal blodgennemstrømning gjennom lemmernes dype vener.

Følgende typer inngrep blir brukt:

 1. Kombinert operasjon.
 2. Laser koagulasjon.
 3. Radiofrekvensutslettelse.

Mer om dem vil vi diskutere senere i artikkelen.

Denne operasjonen utføres av en vaskulær kirurg eller på en annen måte en phlebologist. Legen i denne spesialiteten vil foreskrive den nødvendige undersøkelsen og avgjøre om det foreligger indikasjoner på kirurgisk behandling. I de første stadiene av sykdommen vil denne legen utføre en intervensjon i en klinikk under lokalbedøvelse. I alvorlig grad vil sykehusinnleggelse bli anbefalt, operasjonen vil bli utført av sykehusets vaskulær kirurg.

Laser koagulasjon - en av de typer av phlebectomy, der en laser LED injiseres i venen

Metoder for flebektomi

kombinert

En klassisk modus for intervensjon, som inkluderer 4 faser:

 1. Kors -ektomi - dressing og kryssing av en stor eller liten saphenøs vene i regionen som faller inn i en dyp åre. Dette fører til et stopp i dem blodstrøm.
 2. Stripping er fjerning av stammen av en sykevein.
 3. Bandasje av perforerende vener er en bandaging av fartøy som forbinder dype og overfladiske vener. Forbinding er nødvendig for å forhindre utslipp av blod i overflatesystemet.
 4. Miniflebektomi - direkte fjerning av åreknuter og vener gjennom små enkeltskinns punkteringer.

I de innledende stadier av sykdommen, kan enkelte trinn brukes som uavhengige behandlinger, så vel som noen trinn kan benyttes i stedet for minimal invasiv inngrep med laser eller radiofrekvens ablasjon - tetting av lumen av venen ved hjelp av oppvarming av dens vegg og skape mikroozhoga. Disse to metodene er minimalt invasiv, t. For å. Huden gjør et lite snitt for innføring av elektroden inn i beholderen, og venene i seg selv blir ikke fjernet fra benene.

Klassisk flebektomi. Klikk på bildet for å forstørre

Laser koagulasjon

Under lokalbedøvelse brukes en laserlysguide i det ønskede fartøyet for å produsere kontrollerte forbrenninger i venveveggen. Dette fører til overgrowth. Etter operasjonen forblir beina vakker (uten arr og arrdannelse), postoperativ gjenopprettingstid er kort.

Radiofrekvensutslettelse

Metoden er basert på den presise effekten av termisk energi på venenees vegger. Et engangskateter settes inn i karet, temperaturen på oppvarmingen og utvinningshastigheten blir konstant overvåket. Under innflytelsen sammenhenger lumen i den forandrede venen, smerteopplevelser er minimal. På en gang er det mulig å utføre en full operasjon på to ben.

Prosessen med radiofrekvensutslettelse

Indikasjoner og kontraindikasjoner for kirurgisk behandling

Forbereder for en operasjon

Phlebectomy utføres etter en spesiell dupleks ultralydsskanning av blodårer (det lar deg se og undersøke blodsirkulasjonen) for å bestemme omfanget av intervensjonen og sannsynligheten for å bruke minimalt invasive metoder. Standard preoperativ undersøkelse inkluderer:

 1. Analyser er totalt blod og urin, biokjemisk, hemostasiogram, HIV-test, hepatitt og syfilis.
 2. Konsultasjon av terapeuten og EKG for å bestemme kontraindikasjoner til behandling.

På forhånd, velg kompresjon undertøy, som er å foretrekke for elastiske bandasjer, fordi det skaper et jevnt trykk av ønsket kraft.

Umiddelbart før operasjonen trenger pasienten å barbere bena. Hvis de planlegger anestesi, utfører de et rensende emalje. Utfør intervensjon strengt på en tom mage, foran henne i stående stilling til pasientmarkeringsstedene for endrede årer.

Kurset av klassisk phlebectomy

Operasjonen kan utføres under generell eller spinalbedøvelse (når anestesien injiseres i ryggraden, og pasienten mister følsomhet overfor smerte under nedre rygg, men er fortsatt bevisst). I alle fall er pasientens kropp fast, slik at han ikke skader seg selv med en skarp bevegelse under intervensjonen: han er bundet til bordet med bånd over kofferten.

 1. Utfør en crossectomy. Bruken av kryssektomi som en uavhengig operasjon er mulig i nødstilfeller, for eksempel med trombose av overfladiske vener, for å forhindre dyp trombose.
 2. Stripping utføres på flere måter:
  • Babcock sonde, når gjennom snittet, som er forlatt fra forrige fase, settes en metallturnikkel inn i venen til enden av venen fjernes. Gjør også et andre snitt for å bringe enden av sonden utover den patologiske venen. På slutten av sonden er det en oliven med en skjæreflate. Legen senker sakte ved håndtaket, venen er skåret av nærliggende vev og strukket. Dette er den mest traumatiske metoden.
  • En invaginasjonsprobe trekker også ut venen, men det ser ut til å være vendt innvendig ut. I det øvre snittet setter en sonde inn, og gjennom den nedre snittet er den festet til venen. Vevet i fartøyet er adskilt av virkningen av en trekkbevegelse, og venen viser seg gradvis som en strømpe.
  • PIN-stripping ligner på forrige metode, men en kutt fra første fase er nok for den.
  • Kryostripping utføres med en spesiell cryoprobe, noe som fører til at enden av venen fryser til den og blir vendt og trukket ut av foten, som i invaginasjonsmodus. Et alternativ til denne stripping er radiofrekvens og laserfjerning av vener.
 3. Bandasje av perforerende vener. Det er nødvendig å forhindre utslipp av blod fra dype vener til overflaten og som forberedelse til neste fase. Det utføres subfascially eller suprafascially (det vil si at den fascielle membranen som dekker musklene, blir dissekert (hvis subfascial) eller ikke (hvis overfascial).
 4. Miniflebektomi kan brukes i begynnelsen av sykdommen som en uavhengig operasjon, når det er en enkelt forandret ven. For henne, i de områdene som er merket før operasjonen dannes punkteringer, heves eller knuter hodet og knekker og deretter fjernes de.

Klassisk phlebectomy utføres ved sykehus på et sykehus. Hvis intervensjonstrinnene erstattes av minimalt invasiv - radiofrekvens eller laserbehandling - blir de utført poliklinisk under lokalbedøvelse.

En av varianter av phlebectomy

Postoperativ periode

Umiddelbart etter operasjonen kan du bevege beina og bøye dem. Den følgende dagen anbefales det å bruke kompresstrumper eller strømpebukser. De trenger å bli slitt døgnet rundt i en måned. Etter det - bruk kun på dagen, er legen foreskrevet av legen individuelt.

I de to første dagene utføres anestesi med ikke-narkotiske analgetika, flebotia (foreskrevet). Forebygging av trombose utføres av disaggreganter - legemidler som reduserer blodproppene, for eksempel Aspirin i lav dosering. Ifølge indikasjonene er antibiotika foreskrevet.

En høyt spesialisert diett er ikke nødvendig.

Forbindinger utføres 1., 3. og 6. dag etter operasjonen. På sykehuset etter operasjonen er pasienten opptil 7 dager, før stempling ut i 6-7 dager, blir suturene fjernet. I popliteal regionen gjøres dette senere - i 10-12 dager. Etter å ha kommet hjem, er det forbudt å ta varme bad og besøke badekaret, det anbefales å slutte å røyke, kontrollere vekten. Det er nødvendig å spise riktig, dose fysiske øvelser, bruk behagelige sko. Veldig nyttig svømming, sykling.

Etter forsinkelse av tegn på venøs insuffisiens, kan du konsultere en lege for å avgjøre om du vil redusere kompresjonsklassen til vasken eller å nekte å bruke den.

I den postoperative perioden er det viktig å foreskrive et antitrombotisk legemiddel, for eksempel Clopidogrel

Mulige komplikasjoner og årsaker til tilbakefall

Traumatisk kirurgi eller forstyrrelse av teknikken kan føre til slike komplikasjoner:

 • Hematomer - en samling av blod i hulrommene i stedet for store trunker eller noder. Profylakse av denne komplikasjonen er god hemostase - vaskulær dressing for å utelukke blødning under kirurgi og kompresjon ved hjelp av sengetøy eller bandasjer etter det.
 • Blødning er mulig i den første dagen fra små subkutane kar.
 • Infeksjon av sår.
 • Lymforea og lymfocele (dannelsen av hulrom fylt med lymfe).
 • Forstyrrelse av hudfølsomhet med nerveskader.

Dyp venetrombose eller tromboembolisme i dagens stadium av utviklingen av kirurgi er ekstremt sjelden.

De fleste av de postoperative komplikasjonene går bort på egenhånd. Ved utvikling av infeksjon er det nødvendig å fjerne sømmer og bruke aktuelle antibakterielle midler. Pasienter med risiko for antibiotika foreskrives allerede under og etter operasjonen: disse er personer i avansert alder, med samtidig patologi, diabetes og immunsvikt.

Skader på lymfekarene forårsaker lymfatisk drenering - lekkasje av lymf. En slik komplikasjon er mulig med grov håndtering av vev under kryssektomi i lyskeområdet. Behandling utføres konservativt i tilfelle lymforé, tømmer gjennom en punktering eller åpent sår med lymfocele-lymfatisk akkumulering i hulrommet.

Nedgangen i følsomhet på innsiden av skinne og fot, utseendet av parestesi - følelsen av "krypende kryp", er forbundet med traumatisme av nerver i umiddelbar nærhet av subkutane årer. Denne tilstanden utvikler seg i 25% av tilfellene når du stripper.

Utviklingen av tilbakefall er mulig, til tross for bruk av høyteknologiske intervensjonsmetoder. Årsakene til dette er følgende:

 • et brudd på operasjonsteknikken eller egenartene i strukturen førte ikke til en blokkering av venene;
 • i årer med normale operasjonsresultater var det en rekanalisering - restaurering av et lumen på et fartøy;
 • inguinal reflux, da en god utryddelse (lumen clearance) av hovedvenen førte til uttømning av blod ved innstrømningsnivået i inngangsregionen.

I en ekstern periode kan phlebectomy bli komplisert av et tilbakefall i 10-20% tilfeller.

Drift av phlebectomy for behandling av benkjøtt i underbenet

Phlebektomi - fjerning av åreknuter ved hjelp av kirurgisk inngrep. Inntil nylig var phlebectomy den viktigste måten å bekjempe åreknuter i underekstremiteter. I dag er det nye effektive, minimalt invasive metoder for behandling av åreknuter. Men i noen tilfeller, for eksempel ikke-kirurgiske prosedyrer eller contra truende blødning fra blodårer, åreknuter, phlebectomy fortsatt den mest effektive måten å bekjempe sykdommen.

Problemet med flebektomi

Hovedoppgaven til operasjonen er å fjerne den forstørrede venen og omdirigere blodstrømmen til andre vener. Normalt går bare 10% av venøs blod gjennom overflatene, det meste utføres av dype vener. Når du fjerner ytre åreknuter, strømmer blod gjennom dypårene uten farlige konsekvenser for pasientens helse.

Klargjøre for phlebectomy kirurgi

I mer enn 90% av tilfellene påvirker varicosity en stor subkutan ven (BPV), en liten subkutan ven (MPV), deres tilstrømning og kommunikative årer. Eliminere en åreknute under operasjon kombinert phlebectomy. Denne kirurgiske inngrep utnevnes når mulighetene for konservativ behandling er utmattet, og økningen i venøs insuffisiens truer pasientens helse med muligheten for trombose eller utseendet av et trofasår.

Før operasjonen, er åreknuter som skal fjernes merket. Prosedyren overvåkes med en ultralyd dupleks skanning maskin. Pasienten blir tilbudt å stå opp, i denne posisjonen er områdene av stammen og kommunikative årene berørt av sykdommen notert. Pasienten før operasjonen må ta en dusj, barbere benet, lage et rensende emalje dagen før. Før kirurgisk inngrep, er det nødvendig å informere legen om den tilgjengelige narkotikaallergien.

De viktigste stadiene av kombinert flebektomi

 • crossectomy;
 • stripping;
 • skjæringspunkt for kommunikative årer;
 • miniblebectomy (mikroflebektomi).

crossectomy

For å stoppe strømmen av blod og bandasje krysse overfladiske vener ved sammenløpet av lårvenen nær overflaten i lysken bretten, minst - fra popliteal innsnitt.

Ordren for gjennomføring

 1. I inguinalfoldet gjør du et kutt langt 3-5 cm;
 2. utsette en stor overfladisk vene;
 3. krysse alle duktale vener, de kan være fra 1 til 8;
 4. krysser stammen til overfladisk venen, og lar bare en stub måle 0,5 cm.

stripping

Etter kryssektomi utføres stripping. Under prosedyren fjernes stammen av BPV eller MPV. Ultralyd dupleksskanning kan nøyaktig isolere varicose-rammede områder. Hos de fleste pasienter er HPV påvirket bare på hoften, ikke i skinnene er det involvert i den patologiske prosessen. Dette muliggjør kort stripping - den berørte venen fjernes gjennom inngangsinnsnittet og punkteringen (liten snitt) i den øvre delen av tibia.

Stripping teknikker

Sonde Beboka

Sonden er en oliven med en kanten som et metallbånd med et håndtak er festet til. Teknikken er pålitelig, men svært traumatisk, ledsaget av skade på omgivende vev, lymfatiske og blodkar, nerver.

Prosedyre for manipulering

 • Lag et kutt på ankelnivået, med en kort stripping - på kneetivået (øvre tredjedel av skinnen);
 • i snittet i lyskeområdet, laget i en crossectomy, sett inn en probe;
 • Oliven med en forkant er festet med en kirurgisk tråd;
 • Sonden ved håndtaket trekkes sammen med bundet venen inn i snittet på ankelen eller på skinnen.

Inversion Striping

To kuttene er laget. Oliven sonden har ingen forkant. Venen er bundet til sonden, sonden er trukket ut, vender venen innvendig ut. Under operasjonen er de omkringliggende vevene alvorlig skadet.

PIN-strekk

Denne kirurgiske manipulasjonen krever ikke et andre snitt. Sonden er ikke utstyrt med en oliven, i stedet for den er det en åpning på enden av sonden for å feste tråden. Sonden settes inn i inngangspartiet til fjerningsnivået. På dette stedet gjøres en punktering. Ved punkteringsstedet trekkes en sonde ut, en vene er festet til den og trukket ut. Faren for metoden er at venen kan gå av. I dette tilfellet må du foreta ekstra punkteringer eller kutt.

Krioskripping

Denne prosedyren krever dyrt utstyr, så det er sjelden tatt til. Cryoprobe er satt inn gjennom inngangssnittet i venen og apparatet er slått på. Wien har en tendens til å sonde, da blir den trukket med en cryoprobe. Behandling med bruk av forkjølelse har kosmetiske fordeler: Små blodkar av omgivende vev smalner ned i løpet av riper, dette forhindrer dannelse av blåmerker og blødninger.

Alternativ metode - skleroterapi, ablasjon radiochastochnaya, skum-skjema Echo-skleroterapi, laser utslettelse, gir en mulighet til ikke å gjennomføre crossectomy skripping og kan bidra til å redusere traume prosedyrer, ikke bruk anestesi, redusere postoperative perioden. Ulempene ved nye metoder inkluderer en høy sannsynlighet for gjentakelse og antall kontraindikasjoner, sammenlignet med flebektomi.

Kryss av kommunikative årer

Med den nærliggende kommunikasjonsårene til hudoverflaten utføres lavtraumatisk manipulasjon for å fjerne den dilaterte åreknussen gjennom punkteringene. I tilfelle av trofiske forandringer, hvis de kommunikative venene ligger dypt under huden, er det nødvendig å gjøre dype kutt på huden til skjæringspunktet for kommunikative årer. Slike innsnitt tidligere forlot unestetiske arr. Den moderne måten å krysse venene ved hjelp av endoskopisk utstyr, bidrar til å unngå denne vanskeligheten.

Miniflebektomiya

Denne typen operasjon kombinerer høy ytelse og en fantastisk kosmetisk effekt. Åreknuter og deler av vener elimineres gjennom hudpekturer. Manipulering utføres under lokalbedøvelse. Vene hekles inn i snittet, festet av en klemme, krysset, fjernet ved å skru på klemmen fra den andre punkteringen. Prosedyren krever ikke suturering, gir praktisk talt ikke spor på huden.

effektivitet

Operasjon phlebectomy er svært effektivt, men krever bruk av anestesi, sykehusinnleggelse, postoperative komplikasjoner er mulig: forekomst hematomas søm pussdannelse, svekket hud følsomhet. Når uttrykk for graden av åreknuter i underekstremiteter flebektomii metoden er fortsatt en av de mest berettiget, fordi, til tross for traumer av sine individuelle etapper, gir et lite antall tilbakefall, kostnadene ved drift mye lavere enn prisen av høyteknologiske metoder, som krever bruk av kostbart utstyr.

Kontra

 • Graviditet og fôring av barnet;
 • aterosklerose i nedre ekstremiteter;
 • trombose av overfladiske og dype årer;
 • Patientens generelle patologiske tilstand: onkologiske sykdommer, alvorlige former for diabetes, alvorlig hjerte- og lungesvikt.

Operasjonen utføres ikke etter at pasienten når 75 år. Relative kontraindikasjoner for drift av flebektomi - smittsomme hudsykdommer, fedme.

rehabilitering

Den klassiske kombinasjonen av phlebectomy krever at pasienten holder seg på sykehuset i 5-7 dager. Sømmer i inngangssonen fjernes en uke etter operasjonen, i popliteal sonen - etter 10 dager. Det er obligatorisk å bruke komprimeringsstrikk døgnet rundt i opptil en måned, moderat motoraktivitet. En måned senere kan strikkeklær om natten fjernes. Komprimeringsbetingelsene bestemmes individuelt, i gjennomsnitt - minst to måneder.

Etter å ha analysert svarene på de opererte pasienter, kan det nevnes et mønster: i stadier av sykdommen ikke startet phlebectomy drift gir gode resultater uten komplikasjoner oppstår sjeldnere tilbakefall tilfeller av åreknuter i nedre ekstremiteter.

Operasjon av phlebectomy er fortsatt en av de viktigste metodene for kirurgisk behandling av åreknuter. Alle stadier av kirurgisk inngrep fortsetter å bli bedre. Phlebectomy er en av de mest pålitelige og velprøvde metoder for å bli kvitt åreknuter.

Kombinert flebektomi - en moderne metode for behandling av åreknuter

Åreknuter er en sykdom som er preget av en økning i blodårenes størrelse. Samtidig blir elasticiteten redusert og skjemaet er endret.

Hvis ventilene fungerer normalt, lukkes de umiddelbart etter at de har gått gjennom blodet. Det følger imidlertid ikke i motsatt retning. Under åreknuter har blodet en annen retning og strømmer nedover. I dette tilfellet er den karakteristiske forskjellen at blodet forblir i beina.

Slike formasjoner stagnerer til slutt, så sunne ventiler kan ikke fungere i riktig modus. Blodet kan trenge inn i den subkutane venen, så det er buler over overflaten av huden og formen går tapt.

Funksjoner av metodikken

Kombinert flebektomi er en kirurgisk metode for behandling av åreknuter. Dette er en klassisk versjon av kirurgisk inngrep, som inkluderer flere stadier.

Hovedoppgaven er å eliminere reflux. I dette tilfellet velger legen nøye måter å kvitte seg med dette problemet på.

Kirurgen forsøker å gjenoppta normal funksjon av den omvendte utstrømningen av blod i venøs bensystemet. Det kirurgiske inngrepet vil bidra til å stoppe blodstrømmen i varicose node og i alle bifloder.

Dette problemet kan løses ved fullstendig eliminering eller ved bruk av kjemiske effekter på det vaskulære endotelet.

Fordeler med intervensjon

Det er flere viktige fordeler ved denne typen operasjon.

 1. Drift for en dag. Dette indikerer at pasienten slippes ut den andre dagen fra klinikken.
 2. Kort periode med postoperativ gjenoppretting. En person vil kunne komme tilbake til den vanlige livsstilen på en uke.
 3. Minimal traumer. Kirurgen utfører små snitt, som etterlater nesten umerkelig arr.

En av operasjonstypene er miniblebectomy. Det skal utføres ved hjelp av små injeksjoner.

Prosedyren for fjerning av vener utføres under lokalbedøvelse og i ambulant innstilling. Legene sier at en slik prosedyre ikke gir pasienten ubehag og smerte.

Slike punkteringer trenger ikke å bli sydd, fordi de helbreder seg. Etter å ha utført en kombinert flebektomi på nedre ekstremiteter, bruker legen en elastisk bandasje. Den varer i en eller to dager, hvorpå det er tillatt å bruke kompresjonstrømper.

Fordelene ved en slik intervensjon er hurtighet, smertefrihet, attraktiv kostnad og kort etterbehandlingstid.

Kort om ulempene

Det er også verdt å vite om manglene i prosedyren:

 1. Etter klassisk kombinert flebektomi trenger å tilbringe litt tid på sykehuset. Pasienten vil bli tatt vare på av legene.
 2. Nødvendighet. I de fleste tilfeller er injeksjoner brukt i ryggen eller generell anestesi brukes.
 3. Noen ganger hematomer eller blåmerker som raskt passerer. Denne intervensjonen bidrar ikke til å eliminere vaskulære stjerner eller et merkbart retikulum på beina.
 4. Nerveskade mulig. Pasienten opplever tap av følsomhet eller langvarig smerte.

Kontraindikasjoner til operasjonen

Kirurgisk inngrep under åreknuter blir ikke utført i følgende tilfeller:

 • perioden av svangerskap eller amming
 • Tilstedeværelsen av alvorlige ko-morbiditeter, inkludert smittsomme sykdommer, som kan påvirke den samlede prosessen med operasjonen;
 • Dyp vene skade;
 • iskemisk hjertesykdom;
 • eldre pasienter;
 • inflammatoriske prosesser på nedre ekstremiteter, her kan du inkludere komplekse erysipelas og progressiv eksem.

Forbereder for en operasjon

Hovedoppgaven for slik kirurgisk behandling er å forbedre kvaliteten på menneskelivet, for å eliminere symptomene som ble forårsaket av patologiske forandringer i blodet.

En erfaren lege hjelper sine kunder med å eliminere en kosmetisk defekt på huden eller hindre komplikasjoner fra åreknuter.

Når det er en måned etter operasjonen, må du utføre en hel prosedyre for konservativ behandling. Deres hovedoppgave er å øke effektiviteten av virkningen av kirurgisk inngrep. Dette reduserer risikoen for komplikasjoner etter kombinert flebektomi.

Pasienter må ha kompresjonsstrikkede strømper, ta medisiner for venøse sykdommer og gjennomgå komplekse økter av fysioterapeutiske prosedyrer.

Før operasjonen må du passere en generell blodprøve, urin, blod for å bestemme nivået av glukose.

Legen får tildelt koagulogram og sjekker pasienten for mulige infeksjoner. Dette inkluderer hepatitt, HIV, samt Wasserman-reaksjonen.

For å bestemme kontraindikasjoner å gjøre røntgenundersøkelse eller brystet x-ray, et elektrokardiogram av hjertet, en forsiktig historie og en generell inspeksjon. Dermed er det nødvendig å nekte bruk av alkoholholdige drikker dagen før operasjonen.

Legen kan også anbefale avslag på en supper og ikke bruke væske før kirurgisk inngrep.

Før prosedyren utfører en spesialist merking av åreknuter på pasienten, som befinner seg i en horisontal stilling.

Til dette formål brukes en spesialdesignet enhet - dette er ultralyd dupleksskanning. Med hjelpen er det enkelt å vurdere grensene til det mislykkede ventilapparatet i hovedvenen. Legen må nødvendigvis merke absolutt alle områder av tilstrømning av bifloder.

Stages av flebektomi

I utgangspunktet utføres en mini-flebektomi, som inkluderer flere stadier av kirurgisk inngrep:

 1. Separasjon av store og dype underhud på bena. I dette tilfellet utføres effekten bare på nivå av inngangsvegger. Operasjoner på små subkutane vener utføres på samme nivå av popliteal-bretter. Hvis du bruker minimumskuttene langs de naturlige folderene, kan du gjemme de mulige arr og arr.
 2. Fjerning av hovedårsaken til dannelsen av åreknuter, nemlig den usunde stammen til de viktigste subkutane årene. I dag brukes moderne intervensjonsmetoder for å minimere traumer og skjule kosmetisk defekt. Til disse formål brukes spesielle kirurgiske instrumenter og en unikt forfatterens fjerningsteknikk.
 3. Fullstendig fjerning av åreknuter og åreknuter, som varierer i forskjellige diametre. Prosedyren utføres ved hjelp av en punktering av et spesielt mini-invasivt verktøy.

Med kombinert phlebectomy involverer operasjonen fem viktige trinn:

 1. Miniflebektomiya, som er beskrevet ovenfor.
 2. crossectomy Er utførelsen av et lite snitt i lyskeområdet. Det er en overfladisk vene som påvirkes av åreknuter. Det er nødvendig å utføre klipping og dressing.
 3. Second cut. Det utføres i området av ankelen på den ventrale siden av shin. Deretter er overflaten av overfladisk vene utsatt for å introdusere en sonde fra metallet.
 4. stripping. Sonden må trekkes gjennom snittet selv, slik at toppens nedre kant utfører en skjærefunksjon. Wien, på samme tid, slippes ut av vevet, og med en metallprobe kan du trekke ut en kutevene.
 5. Sying og komprimering ved bandasje. For disse formål er terapeutisk strikkevarer veldig egnet.

Postoperativ periode

Når sømmen fjernes fra pasienten, bør følgende prosedyrer brukes til gjenvinning:

 • kompresjonsterapi;
 • medisinering - antibiotika, antiinflammatoriske legemidler, smertestillende midler og andre;
 • treningsbehandling.

På slutten av operasjonen må du følge en sunn livsstil. Etter operasjonen er det nødvendig å eliminere de modifiserbare risikofaktorene, som begynte å provosere utviklingen av patologi på venene.

Mulige komplikasjoner

Pasienten skal holdes på sykehuset i minst en uke. Hvis pasienten blir utladet fra klinikken før det er på tide, kan følgende komplikasjoner true ham:

 • hematom;
 • suppuration, marginal nekrose av huden, som oftest utvikler seg på steder av snitt;
 • nevritt;
 • trombose av dyp og muskulær vene;
 • overfladisk tromboflebitt;
 • erysipelas inflammatoriske prosesser.

Generelt er kombinert flebektomi ikke vanskelig, men samtidig en mektig operasjon. Det tolereres lett av pasienter som ikke forsømmer full diagnose.

Eksperter anbefaler at du søker kvalifisert hjelp i tide for å unngå kirurgi. På tidligere stadier av sykdommen kan man forvente enkel behandling av åreknuter og unngå utseende av arr, arr og andre kosmetiske feil.

Phlebektomi med åreknuter: Metoder, drift, konsekvenser, rehabilitering

Selv de gamle egypterne antok for mange årtusener sykdommen av føttens kar for å være forferdelig og uhelbredelig. De så at de "slangeformede viklingene" på beina fører til åpne sår, og til slutt - til forestående død. Jødene og grekerne betraktet som den eneste, om enn midlertidige, redning fra denne sykdommen - opprettelsen av kompresjon ved hjelp av svamper og linnestrimler. Selv da ble diagnosen og behandlingen av blodårene skilt i en uavhengig operasjonsretning, men i lang tid våget ingen å utføre phlebectomy med dannelsen av noder av de ytre blodårene i bena.

Tromboflebit, åreknuter, trombose ble en av de ti mest vanlige sykdommene, hvor menneskeheten døde ut. Tross alt er årsakene til disse sykdommene ikke alltid bestemt av pasientens arbeids- eller levekår. Det er en oppfatning av spesialister at det er mulig å miste elasticitet av vener og deres evne til å redusere dem ved arv, men ikke bare fra direkte slektninger. Denne sykdommen kan provoseres av amatør dietter uttømt av fiber, feil utvalgte klær som klemmer bekken blodstrømmen og til og med vane med å sette ben til fots.

Gitt at kroniske sykdommer i blodårene rammet til 50% levende på jorden. Og dette er bare offisiell statistikk, med tanke på appeller til leger. Og hvor mange av dem som føler tretthet i bena, kramper og "stjerner" er midlertidige! I utviklede land, hvor 25% av den arbeidende befolkningen trenger konstant tilsyn av en phlebologist, har vaskulær kirurgi blitt den siste radikale metoden for å kjempe for pasientens bens helse.

En operasjon som er 100 år gammel

et eksempel på en typisk kombinert flebektomi med avanserte åreknuter med fjerning av en stor saphenøs ven

Phlebectomy som et medisinsk begrep dukket opp på grensen til det 19. og 20. århundre og betydde kirurgisk inngrep for å eliminere vener berørt av alvorlige åreknuter, når det ikke stopper medisinering eller kompresjonsbehandling utviklingen av sykdommen. De første operasjonene satte prioritert oppgave for radikal ekskisjon av en sykefartøy med alle varicose noduler, utført på et sykehus under ryggsmerte. Det brede snittet av huden fra låret til underbenet var svært traumatisk og farlig i den postoperative perioden, da risikoen for komplikasjoner økte.

Bebkoku phlebectomy

Et ekte gjennombrudd i operasjonen av åreknuter var metoden til den amerikanske kirurgen Bebkok, som ble testet i 1908 i praksis. Phlebektomi ifølge Bebkoku består i subkutan trekking av vener ved hjelp av en hardmetalsond - ekzereze, som den gang kalte denne prosedyren. For dette ble det laget to små snitt, hvorved venetransversektoren ble såret, og til slutt trekker det berørte området med en sondekrok. I en forbedret form med mer teknisk utstyr, er denne operasjonsmetoden for fjerning av åreknuter fortsatt brukt i dag.

Operasjon på Naratu

Phlebectomy av Naruto også utføres ved bruk av en medisinsk sonde, men i korte seksjoner (1 til 6 cm) på låret og leggen, den angjeldende kar ekstrahert ved utsprengning av separate deler, noen ganger ved hjelp av transdermal nåling berørte områder katgut. Behovet for vaskulære kirurger for å få en kosmetisk effekt fra kirurgi har stadig ført til forbedring av operasjonsinstrumenter.

Oppdagelsen av Mueller

I noen tilfeller skjedde forbedringen av kirurgiske instrumenter på et innfall, som for eksempel den sveitsiske dermatologen Robert Mueller, da en kirurgisk pincett brøt i hendene. Muller begynte å bruke en smal spiss skalpell og en stor nål for mikroinntrenging i operert område. Så det var en metode for miniblebektomi.

Müllers phlebektomi utføres på ambulant basis ved bruk av lokalbedøvelse, både i små områder av saphenøsven og på hovedkarene. Med miniblebectomy er det ikke behov for suturering, det er tilstrekkelig å trekke kantene på punkteringene med en båndstøtte. Dette er veldig arbeidskrevende, nesten gullsmedarbeid. Metoden kan representeres selvstendig eller som en del av en stor operasjon. Det gjør at du kan redusere gjenopprettingsperioden til pasienten betydelig og gir et utmerket kosmetisk resultat. Derfor er Muellers metode så etterspurt i den medisinske skjønnhetsindustrien.

Moderne metoder for flebektomi

For tiden, med et perfekt diagnostisk system, er det mulig å velge hver pasients individuelle kirurgiske prosedyre eller kombinere dem med hensyn til det forventede resultatet. Oppgaven med kombinert flebektomi er å normalisere blodstrømmen for å forhindre risikoen for irreversible patologier.

I begynnelsen utføres ultralyds dupleksskanning av vener med samtidig markering av de berørte områdene og (i henhold til situasjonen) phlebography-diagnostikk ved bruk av kontrastmiddel uten feil. Viktig informasjon om pasientens vener er gitt ved biokjemiske analyser av urin og blod, noe som positivt påvirker konsekvensene av flebektomi.

Heklefjerning

I tillegg til mini-flebektomi, som allerede er blitt diskutert ovenfor, er det flere kirurgiske metoder for å fjerne skadede årer i arsenalet av spesialister i vaskulær medisin. I kombinert phlebectomy identifiserer kirurgen flere påfølgende trinn, basert på undersøkelsens resultater. Dermed er den mest effektive bruken av kunnskap om de operative egenskapene til de opererte.

stripping

Bruke kort stripping - En mild operasjon med åreknuter gjør det mulig å fjerne bare det berørte området av venen. Siden det også utføres gjennom en punktering i huden, kan den tilskrives miniflebektomi med alle fordelene ved denne metoden.

Phlebektomi ved stripping

Laserflebektomi

Laserflebektomi - et nytt ord på dette feltet av vaskulær medisin, når operasjonen utføres uten kirurgiske instrumenter på grunn av laserkoagulasjon inne i fartøyet. Under operasjonen blir en laserlysguide under kontroll av dopplerografi satt inn i venen under lokalbedøvelse. Brenningen av blodveggene, produsert av laserpulsen, fører til overgrowing. Nettstedet for inngangspunktur av minimumsdimensjonene er forseglet med en spesiell gips. Faktisk er laserflebektomi som laserterapi for åreknuter et alternativ til kirurgisk inngrep etter vår oppfatning.

Laserflebektomi (laser koagulasjon)

Radiofrekvensutslettelse

Utstyret for radiofrekvensutslettelse (RAW) har enda mer presis påvirkning på fartøyets vegger. For ham brukes engangskatetre, og kontrollen av temperaturen til oppvarming og ekstraksjon utføres ved tilbakemelding. Denne prosedyren minimerer smerte, gjør at et komplett sett med vene-rekonstruksjoner kan utføres med ett slag på begge ben, gjør gjenoppretting etter phlebectomy rask og perfekt anbefaler seg fra plasseringen av estetisk resultat.

Prosessen med radiofrekvensutslettelse av de berørte årene

Video: forberedelse og fremdrift av operasjonen

Hva er det verdt å vite for å føle deg selv bevæpnet?

I hvilke tilfeller er phlebectomy nødvendig?

Eksplisitte indikasjoner på phlebektomi er:

 • Visuell definisjon av mønsteret av de subkutane årene, som virker oppblåst.
 • Dekningen av varicose ben til kneet og over.
 • Stagnasjon av blod i beina mens du står.
 • Å føle seg trøtt i beina og konstant puffiness.
 • Utseende på bena av ikke-helbredende (trofiske) sår som ikke reagerer på behandling.
 • Konstant smerte i bena.
 • Brennende følelser langs venene.
 • Varicothrombophlebitis II, III og IV type.

Til hvem er operasjonen forbudt?

Kontraindikasjoner til kirurgi er:

 1. Vedvarende økning i blodtrykk, hypertensjon.
 2. Hjertets iskemi.
 3. Uncured smittsomme prosesser.
 4. Alderdom, lav immunitet.
 5. Sen gestasjon (II-III trimester).
 6. Inflammatoriske prosesser på bena som erysipelas, eksem, etc.

Ikke umiddelbart diagnosen diabetes, slag, hjerteinfarkt, høyt blodtrykk under phlebectomy, og i den postoperative perioden kan utløse en pasient tromboembolisme, nyresvikt og til og med koldbrann!

Phlebectomy er behandlingsstadiet av varicose etter terapeutisk. For mange blir det plutselig vokst et problem, som var savnet under medisinsk konservativ behandling på grunn av mangel på oppmerksomhet til hans stadige plager og lettsindighet i å vurdere alvorlighetsgraden av sykdommen. Hvis du styres av folkemessig visdom om omsorgen for en drukne person, er det viktig, med spesiell kunnskap om åreknuter, for å forhindre utviklingen av denne smittsomme sykdommen.

Video: Er operasjonen alltid obligatorisk?

Hva liker ikke åreknuter? Anbefalinger før og etter phlebectomy

 • Riktig ernæring, mettet med pektiner og fiber, uten overmåling.
 • Trappløft preferanser.
 • Sykkelturer.
 • Svømming i noen dam.
 • Preferanser av komfortable sko.
 • Kategorisk avslag på røyking.
 • Kontroller din egen vekt.
 • Cocktailer fra urter, for eksempel fra akacier, Johannesjurt og nettleser.

Men hvis du fortsatt lider av en brekdom, må du ikke gi opp disse reglene. Følg anbefalingene etter at phlebectomy er nødvendig for å forhindre sykdomens tilbakeføring. Normen skal drives på en tur i luften, fysiske øvelser, Douches, omtenksom matinntak, komprimering, undertøy og opphøyet posisjon av føttene i løpet av ferien, mottak phlebotropic narkotika. Ellers venter ubehagelige og vanskelige komplikasjoner på ham.

Mulige komplikasjoner av operasjonen

Komplikasjoner av flebektomi kan oppstå umiddelbart etter operasjonen eller etter en tid. Komplikasjoner av etteroperasjonsperioden inkluderer:

 1. Redusert følsomhet når hudnerven er skadet.
 2. Nummenhet i ankelen eller indre lårområdet.
 3. Suppuration i stedet for hematom.
 4. Blødning.
 5. Fremveksten av nye åreknuter er høyere enn arret eller langt fra snittene.
 6. Klemmer og misfarging av hudområdet (med laserflebektomi).
 7. Mindre ømhet på kirurgiske steder.

Derfor er pasienter som foreskrevet rehabilitering etter phlebectomy gidroprotsedury opp til 9 dager, massasje og fysioterapi (gymnastikk etter phlebectomy), som normaliseres til slutt venøs drenering og forhindre dannelsen av nye blodpropper. I ytterligere 2 måneder anbefales det å ta venotoniske medisiner, bruke kompresjonsundertøy og bli observert i behandlingsflebologen.

Phlebectomy - serviceavgift?

Phlebectomy er nå en svært vanlig type omsorg for varicose sufferers. Det utføres både av offentlige klinikker med avdelinger av vaskulær kirurgi og plastikkirurgi sentre, hvor prioritet er løsningen av estetiske problemer.

Denne grenen av medisin er meget godt utstyrt med diagnostisk og driftsutstyr, høyt profesjonelle spesialister utøver det, det regnes som ressurskrevende, noe som selvsagt påvirker kostnadene ved medisinske tjenester av denne typen.

Mengden av kostnader for pasienten består av metoden for phlebectomy, prognose dens postoperativ spor tjeneste i den preoperative perioden, inkludert diagnose og den postoperative - inklusive rehabilitering.

Det er forskjeller i kostnaden for denne type operasjon og de regionene de utfører. Så, ifølge Moskva klinikker, varierer den estimerte prisen på phlebectomy fra 15 000 i et vanlig vaskulært senter til 270000 rubler for tjenestene til en VIP klinikk. I St. Petersburg er gjennomsnittlig prisutvikling fortsatt lavere, og disse tjenestene tilbys allerede for 3900 - 38000 rubler. Å være svært teknologisk i kjernen, er kirurgi for å fjerne åreknuter på underkroppene fortsatt ikke underlagt føderale kvoter for statsborgere i Russland.

Det er alltid nyttig å lytte til andres mening

Den dårlige, dessverre, huskes lenge, og tilstanden til den ervervede letthet og helse virker så naturlig at den reflekterer mye mindre.

Derfor er blant de få vurderingene av pasienter på Internett, helbredet som følge av phlebectomy, enstemmige i det:

 • "Jeg våget ikke lenge";
 • "Jeg lærte om laserflebektomi, som mindre traumatisk";
 • "Operasjonen gikk raskt og smertefritt, i en vennlig atmosfære, sa legene om hva som skjedde og spøkte";
 • "Jeg ble gitt en lys guide for minne!"
 • "Om en halv time gikk jeg hjem. På dine egne føtter! "
 • "De første dagene var smertefulle, jeg hadde kompresjonsstrikk";
 • "Alt dette gjorde jeg i sommeren, som aldri hadde skjedd før. Jeg ble fortalt at slike operasjoner ikke er gjort om sommeren. "

Så, hvis du er en frisør, en bartender, en lærer, en servitør eller en kirurg, kjærlighet eller ikke å bære overdreven vekt, hoppe over et glass vin eller å røyke på den delen av noe parti, tar reseptfrie hormoner eller prevensjon, hengende døgnet rundt for et arbeid eller en datamaskin skrivebord kostnader tenk på problemet med åreknuter og dens konsekvenser! Inspiser sollys hans utrettelige ben Vær forsiktig med blåmerker, stjernene og lilla årer, at de vil se - kanskje det er på tide å ta affære før det er for sent?

Phlebektomi: hvem er vist, typer og oppførsel, rehabilitering

Varicose sykdom i nedre ekstremiteter er en svært vanlig patologi. Ifølge statistikken lider mer enn halvparten av verdens befolkning av en eller annen grad av åreknuter. Sykdommen er ikke bare estetisk ubehag, men også slike negative manifestasjoner som smerte, hevelse, alvorlige trofiske endringer. I slike tilfeller er phlebectomy (venektomi) den eneste måten å kvitte seg med sykdommen en gang for alle.

Operasjoner for å fjerne vener begynte å bli gjennomført i slutten av 1800-tallet, men disse inngrepene var svært traumatiske, ledsaget av komplikasjoner og ga et utilfredsstillende kosmetisk resultat. I dag i kirurgens arsenal er det en moderne mikrokirurgisk teknikk, og metoder for phlebectomy blir mer og mer sparsomme uten å miste effektiviteten.

Phlebectomy utføres ved hjelp av små snitt, som etterlater knapt merkbare arr. Operasjonen er lavtraumatisk, sikker og kan utføres selv på poliklinisk basis, avhengig av teknikken valgt av kirurgen i samsvar med sykdomsforløpet.

Intervensjon på årer krever mye erfaring, tålmodighet og hardt arbeid av kirurgen, så denne typen operasjon utføres bare i spesialiserte sykehus, der det er hensiktsmessig utstyr og sysselsetter høyt phlebologists leger.

Velge måte å fjerne venene avhenger av stadium av sykdommen, den generelle tilstanden til pasienten, og i tilfeller av høyteknologiske intervensjoner - og til og med pasientens evne til å betale, siden ikke alle metoder for phlebectomy er tilgjengelig som gratis behandling.

Indikasjoner og typer operasjoner på beinene på bena

Kirurgisk behandling av sykdommer i venesystemet er av radikal karakter og brukes i tilfeller der andre metoder ikke lenger gir resultater. Hovedindikasjonen for fjerning av vener i underdelene er åreknuter, som kan ledsages av:

 • Utvidelse av lumen av karene mer enn 1 cm;
 • Dannelsen av trofasår mot bakgrunnen av åreknuter;
 • Ødem og smerte i lemmer, selv uten den tilsynelatende utvidelsen av subkutane årer.

Vanligvis er operasjonen utført på skjema, men med risiko for blødning eller tidligere forstyrrelser i åreknuter, er det angitt akutt kirurgisk behandling.

Det er forhold hvor tradisjonell flebektomi kan være kontraindisert. Så kan det ikke bli utført for gravide og diende mødre under føttene på hudlesjoner infeksjons-inflammatorisk prosess i utstrakt trombose i dype vener og overfladiske, så vel som manglende evne til å gi tilstrekkelig postoperativ kompresjon og motormodus. Alvorlig sammenhengende patologi fra indre organer kan bli en kontraindikasjon på grunn av behovet for generell anestesi.

Målet for operasjonen i åreknuter ben sykdom er ansett å være ikke bare eliminering av modifiserte vaskulær sykdom og oppnå gode kosmetiske resultater, men også en hindring for blodstrømmen i venene, samt opprettelse av forhold som ikke kan være tilbakeløpstemperaturen, det vil si, den omvendte bevegelsen av venøst ​​blod. Ved subkutan vener strømmer bare en tiendedel av hele lem veneblod, slik at fjerning av disse fartøyene er sikker og ikke fører til sirkulasjonsforstyrrelser.

Forbereder for en operasjon

Forberedelse for den kommende phlebektomi begynner før inntaket ble innlagt. Pasienten må gjennomgå en rekke undersøkelser og besøke ulike spesialister. Tradisjonelt, før intervensjonen, er det nødvendig å passere blod- og urintester, lage tester for blodkoagulasjon, fluorografi, kardiogram. I tillegg vil det bli nødvendig med en test for HIV-infeksjon, syfilis, hepatitt, blodgruppering og Rh-faktor.

De oppførte prosedyrene kan utføres på ditt lokale helsesenter 7-10 dager før den fastsatte datoen for sykehusinnleggelse. Når testene er fullført, blir pasienten sendt til en terapeut, som vil avgjøre om sikkerhet og kirurgisk behandlingstilbud, fordi noen sykdommer i indre organer kan bli et alvorlig hinder for intervensjon. Hvis alle organer er i orden, er risikoen ekskludert, så gir terapeuten sitt samtykke til en kirurgisk operasjon.

Ved ankomst på sykehuset blir pasienten undersøkt av en kirurg, og snakker med en anestesiolog som velger metode for anestesi. Dupleks skanning av vener er obligatorisk for å klargjøre volum og stadium av sykdommen.

På kvelden for operasjonen må du ta en dusj, barber håret fra lemmen og lysken. Det siste måltidet og væskeinntaket er tillatt senest 18.00 før intervensjonen. Før generell anestesi, kan det være nødvendig med rensende emalje, spesielt for eldre pasienter med tarmdysfunksjon.

Når alle forberedende stadier er fullført, markerer kirurgen sonene til de berørte fartøyene, og pasienten blir transportert til operasjonen, hvor han blir møtt av en bedøvelsesveder. Mulig generell anestesi eller spinalbedøvelse. Det sistnevnte alternativet tolereres bedre, og pasienten kan forbli bevisst gjennom hele operasjonen (valgfritt).

I preoperative perioden bør velge en god elastisk bandasje eller en spesiell trøye, som pasienten blir nødt til å bruke dem opp til en måned etter phlebectomy, og kvaliteten på komprimeringen avhenger i stor grad på resultatet av behandlingen.

Phlebectomy teknikk

Phlebectomy er rettet mot å fjerne overfladiske årer og inkluderer flere faser, som hver kan være en selvstendig operasjon. I tillegg erstattes individuelle kirurgiske prosedyrer med minimalt invasive prosedyrer, inkludert laserkoagulasjon, sklerosantadministrasjon og radiofrekvenseksponering.

Kombinert flebektomi krever sykehusinnleggelse av pasienten og utføres under generell anestesi eller epidural anestesi. Intervensjonen varer i ca to timer, og på slutten er alle kosmetiske suturer overlappet på alle steder av snittene. En forutsetning for vaskulær kirurgi er elastisk bandaging, som utføres av en assisterende lege i operasjonen. Dette gjør det mulig å unngå blåmerker og blødninger i den postoperative perioden.

Hvis noen av stadiene i den kombinerte operasjonen er erstattet av en minimal invasiv prosedyre, utføres ingen sykehusinnredning, og det er heller ikke nødvendig med generell anestesi. Prosedyren utføres på ambulant basis under lokalbedøvelse. Tilfeller av avanserte åreknuter krever vanligvis en klassisk flebektomi i samsvar med alle stadier av operasjonen. Intervensjon er en av de høyteknologiske, og resultatet er i stor grad bestemt av ferdigheten og opplevelsen av phlebologist.

Kombinert flebektomi består av flere stadier:

 1. Crossectomy.
 2. Stripping.
 3. Bandasje av perforeringsbeholdere.
 4. Miniflebektomiya.

crossectomy, som regel gjøres først, men det kan bli det endelige behandlingsalternativet når det er fare for at blodpropper spres seg til dype venesystemet. Operasjonen består i å kle seg og krysse den subkutane venen når den kommer sammen i dypårene. Denne manipulasjonen oppnås ved å stoppe blodstrømmen gjennom varicose dilated fartøy og ved revers uttømming av blod (refluks). Snittet i en crossectomy utføres i lyske eller popliteal fossa, som avhenger av lokalisering av lesjonen og det endelige målet med prosedyren.

et eksempel på kombinert flebektomi, som vanligvis inkluderer kryssektomi

En kryss-virkning kan erstattes av laser- eller radiofrekvenseksponering, fordelene av disse anses å være mindre traumatisme og muligheten for å utføre på poliklinisk basis. Disse prosedyrene er ikke ledsaget av kutt og involverer ikke generell anestesi.

Den andre fasen av kombinert flebektomi er stripping. Etter å ha krysset underhudene, blir det nødvendig å fjerne dem. Preoperativ ultralyd gjør det mulig å sette inn nøyaktig venen av det berørte området, og de fleste pasienter er bare hoften, slik at vi kan begrense fjerningen av bare en del av vena saphena magna (kort stripping), uten å berøre radikal og effektiv behandling.

Stripping utføres ved hjelp av ulike verktøy og teknikker som bestemmer hvilken type manipulasjon:

 • Ved hjelp av en sonde av Bebkokk;
 • Invasiv stripping;
 • Kriostripping;
 • PIN-stripping.

flebektomi ved stripping

Fjerning av en ven med en Beboccus-probe - Den mest effektive og samtidig den mest traumatiske metoden. Bebkokka sonde er forsynt med forlengelse og skjæreelementet ved enden av hvilken, når venen ved å fremføre enheten skjærer den fra det omgivende vev, perforering årer og lymfekar.

Etter kryssektomi er det et snitt i lysken, og den andre kirurgen produserer i ankelen eller øvre delen av skinnen. I hvilken som helst av åpningene sonden kan innføres Bebkokka som når den motsatte ende av fartøyet og er festet til den, trekker kirurgen da selve sonden ved å ekstrahere en blodåre utad.

Invasiv stripping er laget på en lignende måte, men forskjellen består i å bruke en sonde uten et skjæreelement. Enden av instrumentet er festet til fartøyet, når legen trekker sonden mot ham, venen vender innvendig ut og trekkes tilbake i såret. Metoden er mindre traumatisk, siden de omkringliggende strukturene ikke er skadet, og venen er bare skilt fra dem.

PIN-strekk - En enda mer forsiktig modifikasjon av veinektomi, når kirurgen bare trenger en kutt som allerede er tilgjengelig etter en crossectomy. En punktering er laget fra den andre enden av venen, gjennom hvilken sonden trekkes tilbake og festes til karvegveggen med en tråd. Da vender venen og fjernes.

Kriostripping - En moderne måte å fjerne benene på, men det brukes relativt sjelden på grunn av behovet for dyrt utstyr. Sin essens består i innføringen av sonden når enden av hvilken distale segment av venen er frosset, hvorved skipet som det er festet til enheten, og deretter vrenges Wien vanlig måte. Fordelene med dette manipulasjon er at den ikke krever noen ekstra innsnitt eller punktering i ankelen, og fremme en kald maskin av smale vene perforators, noe som gjør risikoen for blåmerker og blødninger er betydelig redusert.

Som crossectomy, kan dette trinnet bli erstattet av en kombinert phlebectomy minimalt invasive alternativer (laser, radiofrekvens Obliteration), som vi beskriver senere.

Etter kryssektomi og ekstraksjon av hovedbuksene i de subkutane årene, bør perforerte beholdere forbindes, hvoretter blodstrømmen kan fortsette. Det er fulle av tilbakefall, blåmerker og blødninger. Med en liten mengde skade blir disse årene bandert uten disseksjon av muskulær fascia, som er minst traumatisk. Hvis du vil binde et betydelig antall fartøy, må kirurgen ty til disseksjon av fascia, noe som gir et varig resultat, men en dårlig kosmetisk effekt.

For å redusere operasjonelle traumer, brukes endoskopisk teknikk av venektomi, hvorved venene er bandasjert med små snitt. Endoskopisk dressing er veldig estetisk, men det krever dyrt utstyr og høyt kvalifisert phlebologist, så prosedyren er ikke billig og er ikke alltid tilgjengelig på konvensjonelle sykehus.

Den endelige fasen av kombinert flebektomi er miniflebektomiya. Denne operasjonen kan brukes og i sin egen form, hvis pasienten vil bli kvitt enkelt åreknuter som bringer subjektive kosmetiske ubehag.

Foreløpig markering av operasjonsområdet, gjør kirurgen en liten punktering, kun 1-2 mm, hvorved han trekker ut venen og vinder den på klemmen. Intervensjon er lavtraumatisk, krever ikke suturering og tillater å fjerne synlige, små modifiserte områder av fartøy.

Rubtsov forlater ikke operasjonen, og pasienten er uten tvil veldig fornøyd med resultatet. Forresten, med miniblebectomy, vurderinger er spesielt positive hos kvinner som ønsker å fjerne selv små fartøy som skader utseendet på beina. Muligheten for å utføre manipulering under lokalbedøvelse gjør den tilgjengelig for de pasientene som er redd for generell anestesi eller har visse kontraindikasjoner. I tillegg til å fjerne bena fartøyene kan miniflebektomiya brukes i lokalisering av patologi i ansikt, hender, føtter, men denne behandlingen vil kreve enda mer møysommelig og erfaring med kirurgen.

Minimalt invasive og moderne metoder for fjerning av åreknuter involverer bruk av laser, høyfrekvente radiobølger, sklerosanter. Disse metodene brukes på poliklinisk basis, hovedsakelig i tidlige stadier av åreknuter og har nesten ingen kontraindikasjoner. Som nevnt ovenfor kan de erstatte individuelle stadier av klassisk phlebectomy, samtidig som de gir et godt kosmetisk resultat med like stor grad av effektivitet. Minimalt invasive prosedyrer utføres under ultralydskontroll.

Endovasal laserflebektomi består i å introdusere inn i lumen av lysstyringsbeholderen, gjennom hvilken en stråle av laserstråling blir matet inn i venen. Oppvarming forårsaker lodding av fartøyets vegger og sklerose. Punktering i projeksjonen av det berørte fartøy krever ikke sting, men denne metoden er neppe mulig å fjerne de gigantiske konglomerater av åreknuter, så hvis du ønsker å gjennomføre behandling, "litt blod", bør tenke på dette alternativet phlebectomy når sykdommen ikke er blitt utbredt.

Apparater av en ny generasjon for miniblebektomi viser muligheten for å fjerne vener og helt uten punkteringer. Legen skal holde en manipulator over den vaskulære stammen, som forsvinner rett foran øynene dine. Selvfølgelig er dette behandlingsalternativet aktuelt på små synlige kar, men kan utfylle den klassiske operasjonen for å oppnå et vakkert utseende av ekstremiteter.

Radiofrekvens ablation Åreknuter ligner på laser koagulasjon, men grunnlaget er bruk av radiobølger. En spesiell leder beveger seg gjennom venen, forårsaker oppvarming og liming av veggene, det vil si prinsippet er det samme som ved laserbehandling.

Hva å gjøre og hva du skal unngå etter phlebectomy

Den postoperative perioden går vanligvis gunstig ut. Etter kombinert flebektomi forblir pasienten på sykehuset en eller to uker etter hvor sømene fjernes. Kosmetiske suturer kan fjernes ved slutten av den første uka etter behandling. Blant de mulige komplikasjonene - blødning og blåmerker, suppuration av postoperative sår. I tilfelle skade på lymfekarene, hevelse og lymphostasis.

Etter phlebectomy innebærer rehabilitering å utføre enkle fotbevegelser som kan gjøres selv mens de ligger i sengen. En liten massasje av lemmen er mulig. For å forhindre komplikasjoner, foreskrives venotonika, ifølge indikasjoner - antikoagulantia, med smerteopplevelser - smertestillende midler. Fra dusjen, badet og, spesielt, vil badstuen og bassenget til en stund for å nekte. Selv etter at leddene er fjernet, bør pasienten unngå å ta varme bad.

I en måned etter at venene er fjernet, er det nødvendig å bære kompresjonsstrikk eller elastiske bandasjer døgnet rundt. Det er ikke lov til å ta dem av selv for en stund, så i løpet av denne perioden vil pasienten ikke være i stand til å vaske fullt ut. På slutten av måneden er kompresjon bare reservert for dagtid, og om natten kan du ta av strømper (bandasjer) og ta en dusj.

Etter phlebectomy, er anbefalinger redusert til å ha på undertrykksundertøy og tilstrekkelig fysisk aktivitet. Dette er de to hovedbetingelsene for vellykket behandling. Du kan stå opp og gå og til og med trenger neste dag etter operasjonen. Tidlig aktivering er et effektivt tiltak for forebygging av trombose og andre postoperative komplikasjoner.

Etter at hovedmålet er oppnådd - blir åreknuter fjernet, ikke glem livsstilen, unntatt løfting av store vekter, langvarig sitte eller stående. Hvis pasienten skal stå lenge eller sitte lenge, kan du endre belastningen på begge ben, periodisk stå opp og gå, hvis du ikke kan bytte jobb.

Generelt er gjenoppretting fra phlebectomy ganske enkelt, og pasienter er nesten alltid veldig fornøyd med resultatet, som det fremgår av massen av positiv tilbakemelding og takket være leger. Ben etter behandling opphører å øke og hovne, og kosmetisk effekt er så god at damene igjen kommer tilbake til kjoler og høye hæler.

Imidlertid kan behandlingserfaring i noen tilfeller bli ødelagt av bivirkninger fra anestesi (for eksempel alvorlig hodepine). I tillegg er en del av den negative tilbakemeldingen på grunn av mangel på kvalifikasjoner og erfaring fra kirurgen, så når du velger en klinikk, bør du være veldig forsiktig.

Kirurgi for å fjerne vener er en av de høyteknologiske, som ofte krever svært kostbart utstyr og en høy kvalitet kirurg, slik at kostnadene for dem kan skade pasientens lommebok alvorlig. Mens holdt kvoter på tradisjonell phlebectomy, en annen mulig behandling for MMI-systemet, gratis, men i dette tilfellet pasienten kan stå overfor køen for behandling, og muligheten for fritt valg av lege vil han ikke. Høyteknologiske operasjoner er kun betalt.

Betalt behandling er mulig både i offentlige institusjoner og private klinikker. I gjennomsnitt koster phlebectomy 25-30 tusen, men sannsynligvis dyrere, avhengig av nivået på klinikken og phlebologistens regalia. Laser koagulasjon, utført bare på betalt basis, er enda dyrere - ca 30-35 tusen. Med miniblebectomy er prisene rimeligere: behandlingen vil koste om lag 10-12000 rubler.

Les Mer Om Fartøyene