Kirurgi av ventiler

Lukket mitral commissurotomi består i kirurgisk separasjon av fusjoner av venstre atrioventrikulære blenderåpninger i tilfelle stenose. Denne operasjonen utføres på et lukket hjerte uten bruk av kunstig (ekstrakorporeal) blodsirkulasjon fra venstre eller høyre thorakotomi tilgang.

Når gjennom transesophageal ekkokardiografi utelukket prisutvstvie tromber i den venstre atrial vedheng, er det brukt pungsnor-sutur, trenge inn i hjertehulen og produsere en revisjon finger, således evaluere tilstanden til mitral, å finne dens grad av stenose (innsnevring) og mobiliteten av klaffene.

Løs søm er tillatt å koble fra fingertuppen måte kan tette adhesjoner - bare ved hjelp av spesielle verktøy (dilatorer, commissurotomy) som strekker seg smalere mitral åpningen til en diameter på 3,5-4 cm. For å redusere risikoen for arteriell emboli av cerebrale fartøy på tidspunktet for denne prosedyren anbefales å trykke på halspulsåren. Unnlatelse av å gjennomføre tilstrekkelig lukket commissurotomy betraktet som en grunn til å bytte til ekstrakorporal sirkulasjon og gjennomføring av åpen kirurgi.

Forresten, siden 1950-tallet - siden innføringen av den kunstige sirkulasjonsmetoden i praksis, begynte den lukkede mitralkommissurotomi å erstatte protesen. Dens bruk anses nå bare berettiget når det ikke er noen mulighet til å utføre kunstig sirkulasjon. Også, lukket mitral commissurotomi i noen tilfeller utføres hos gravide kvinner med alvorlig mitral stenose.

For å åpne mitral commissurotomy adresse når det er en svikt av ventilen unexpressed pasientens utstyr i fravær av massive kalsinering. I dette tilfellet operasjonen innebærer gjennomføring av median sternotomi og hjerte-bypass-bryteren til den såkalte bikavalnym kanylering. I venstre atrium går kirurgen fra den bakre overflaten av den fremre regionen av interventricular sulcus. Etter naken mitralklaffearealet commissurotomy klar til å begynne på det første sted for å identifisere områder fusjonere vinger, og så ved å skjære dette området i retning mot sin frie ende til det fibrøse ringen. Deretter er sene akkordene pent adskilt og fortsetter å kutte i lengderetningen til papillære muskler.

I dette tilfellet kan du lokalt fjerne små forekomster av kalsium, mens du på ingen måte prøver å skade ventilapparatet. På slutten suges kuttet av venstre atrium og den kunstige sirkulasjonen stopper. I motsetning til lukket commissurotomi, gjør den åpne teknikken mer pålitelig fjerning av blodpropper fra atriene og dissekerer eksisterende adhesjoner. En åpen mitral commissurotomi gir gode langsiktige resultater, men er forbundet med en risiko for restenose eller ventilfeil. Bare en liten del (ikke mer enn 7%) av alle pasienter i fremtiden krever mitralventilens proteser. Med lukket commissurotomi er det stor sannsynlighet for dannelse av mitralinsuffisiens og emboli, spesielt i tilfelle av atrittrombose og tilstedeværelsen av forkalkning av ventilen.

(495) 506-61-01 - hvor det er bedre å betjene hjertets ventiler

Prostetiske hjerteventiler i Israel

Operasjoner på prostetiske hjerteventiler i det siste tiåret tar et økende sted i israelsk hjerteoperasjon. Store sykehus i landet tilbringer årlig mer enn 400 lignende operasjoner.

Senter for hjerteoperasjon Duiburg - Tyskland

Den Cardiology Center of Duisburg holdes alle slag for å gjenopprette de hjerteventiloperasjoner, spesielt - gjenoppbyggingen av mitral- og trikuspidalklaff (også i alvorlige defekter ventiler, slik som endokarditt), inkludert minimal invasiv metode. Senteret tilhører de fem største kardiologiske klinikkene i Tyskland. Senteret har fire operasjonsrom, hvor mer enn 3500 kardiovaskulære operasjoner utføres årlig. Lær mer

Senter for hjerteoperasjon Carlsburg - Tyskland

Kirurgi på hjerteventilene er den nest vanligste hjerteoperasjonen i Tyskland etter aortokoronær bypassoperasjon. Senter for hjerteoperasjon, Karlsburg, er en av de ledende kardiologisk kirurgiske sentrene i Tyskland. Årlig i midten utføres ca. 7500 operasjoner på hjertet og blodkarene.

Kardialventil kirurgi - Berlin Cardiology Center

Spesiell oppmerksomhet i Berlin Cardiology Center er gitt til operasjoner som lar deg beholde din egen ventil. I midten ble det utviklet avanserte teknikker for proteser av mitral og aorta ventilerte hjerteventiler. Direktøren for det kardiologiske senteret fra dagen for stiftelsen er professor, doktorgrad i medisin, æresdoktor ved mange medisinske universiteter, Roland Hetzer. Lær mer

Kirurgisk behandling av kjøpte hjertefeil og mitralkommissurotomi-teknikk (Side 1 av 3)

på emnet: "Kirurgisk behandling av kjøpte hjertefeil og teknikk med mitral commissurotomi"

Kirurgisk behandling av kjøpte hjertefeil

De siste tiårene ble preget av store prestasjoner i utviklingen av hjerte- og vaskulær kirurgi. Moderne hjertekirurgi dokumentert ikke bare av betydelig fremgang for kirurgi, men også til en vellykket utvikling av en rekke beslektede disipliner. Klinisk fysiologi, anestesiologi, medisinsk utstyr, etc. I jordskorpen, mens kirurgisk behandling ble tilgjengelig for nesten alle hjerteklaffsykdom, og i de fleste tilfeller behandling er den eneste effektive metoden for å eliminere vices.

Kirurgisk behandling av mitralstenose. Umiddelbar og langsiktige resultater av kirurgisk behandling av mitral stenose bestemt av graden av den preoperative tilstanden til pasienten, tar hensyn til ikke bare lokale forstyrrelser i hjerteventilen og subvalvulær apparat, men også tilstanden til hjertemuskelen og de uregelmessigheter i lungesirkulasjonen, lunger, lever, nyrer og andre organer. Disse dataene bør tas i betraktning ved bestemmelse av indikasjoner og kontraindikasjoner til operasjonen. En vanlig indikasjon på operasjonen av mitralkommissurotomi er tilstedeværelsen av mitralstenose med uttalt funksjonsnedsettelse. Operasjoner er gjenstand for pasienter i II, III og de fleste pasienter i IV-fasen av sykdommen i henhold til klassifiseringen av AN Bakulev. Kontraindikasjoner til kirurgi er:

a) alvorlige degenerative forandringer i myokardiet

b) en alvorlig grad av kardial dekompensasjon med en økning i leveren og tilstedeværelsen av perifert ødem, ikke egnet til konservativ behandling;

c) vedvarende dysfunksjon av lever og nyrer;

d) forverring av den reumatiske prosessen;

e) septisk endokarditt

e) alvorlige sykdommer i andre organer som hindrer operasjoner i brysthulen. Eldre alderen hos pasienter med langvarig sykdom forverrer prognosen, men det er ikke en absolutt kontraindikasjon for operasjonen. Brå hypertensjon i lungesirkulasjonen, ledsaget av hyppig hemoptysis og lungeødem er vedvarende indikasjon for en operasjon som utføres når disse komplikasjoner i noen tilfeller med en gang, av helsemessige grunner. Med atriell fibrillasjon er prognosen for operasjonen noe verre, men denne komplikasjonen er ikke en kontraindikasjon for operasjonen. Utbruddet av atriell fibrillering fremmer dannelsen av en intra-atriell trombus, som i seg selv har mange konsekvenser. Personlig historie av tidligere perifer vaskulær embolisme, som indikerer tilstedeværelse av intrakardiale tromber, snakke om de store utfordringer i den kommende drifts og forverre prognose, men de selv øke indikasjonene for kirurgi, som deretter reduserer muligheten for blodpropp i venstre atrium. Relaterte laster aorta eller Trikuspidalklaff i de fleste tilfeller er ikke en kontraindikasjon mot mitral commissurotomy, selv om bevis naturlig alvorlighetsgraden av pasientens tilstand. Med stenose av de tilsvarende åpningene samtidig med mitral commissurotomi, er en operasjon mulig å utvide aorta eller høyre atrial-ventrikulær åpning. En moderat grad av aorta insuffisiens tillater også produksjon av mitral commissurotomi. I nærvær av den aktuelle svak revmatisk prosess, for ikke å nevne sin store, i den umiddelbare postoperative perioden kan øke revmatisk hjertesykdom, noe som fører, som en regel, kardial dekompensasjon.

Det har vært mange forsøk på å anvende ulike palliative operasjoner i mitral stenose. Så, Yeger og Litvak i 1913 anastomosed lungevenen med venstre ventrikel ved hjelp av en ven med en ventil. Rappaport prøvde å skape en anastomose mellom venstre atrium og ventrikel ved hjelp av et segment av arterien. Suit og Blend foreslått en anastomose mellom den høyre lungevenen for å redusere trykket i lungene, foreslo Harken og andre forfattere å skape en interatriell defekt. Cossio og Perianes i 1948, for å lette arbeidet med det rette hjerte, foreslo en ligering av den underverdige vena cava like før nyrene vender inn i den. Av alle palliative operasjoner er bare sistnevnte blitt utbredt, men det gir også en midlertidig effekt og er langt fra alle tilfeller. En rekke forfattere noterer seg etter denne operasjonen forbedring i pasientens velvære, reduksjon i dyspnø, økning i kontraktilfunksjonen til høyre hjerte, reduksjon i venetrykk og forbedring av nyrefunksjonen. Denne effekten blir imidlertid sjelden lengre, i forbindelse med hvilken denne operasjonen bare er viktig som en forberedelse til mitralkommissurotomi i tilfeller der sistnevnte ikke kan utføres umiddelbart på grunn av pasientens alvorlige tilstand.

Ligeringen av den dårligere vena cava utføres under lokalbedøvelse i henhold til AV Vishnevsky med en 0,25% oppløsning av novokain. Posisjonen til pasienten på venstre side med en bolster under midjen. Produser et skrå snitt på høyre side, ligner på avsnittet foreslått av S. P. Fedorov for å avsløre nyrene, men noe lavere (3-4 fingre over iliackampen). Etter eksponering av preperitoneal vev, infiltreres det rikelig med en løsning av novokain, og brystbenet skyves helt fremover. I sårets dybde blir det lett oppdaget en dårligere hulve som ligger nær den indre kanten. den er isolert fra cellulose og bundet med to silke ligaturer. Såret blir syet tett.

De første forsøk på å direkte inngrep på Mitralklaff ble utført i 1923, Culter, som i samarbeid med Levine og Beck gjort vykusyvanie stenotiske mitralklappen transcerebellar tilgang ved hjelp konstruert dem valvotomy. Av de fire pasientene som ble operert av ham, overlevde bare en. Denne metoden ble brukt i 1948 av Smithy, som opererte syv pasienter (hvorav fem overlevde). Denne operasjonen, knyttet til delvis oppkast av ventiler, forårsaket en større eller mindre grad av ventilfeil.

Et annet prinsipp ble lagt i grunnlaget for operasjonen, som senere ble brukt i stor grad under navnet mitralkommissurotomi. I denne operasjonen oppnås eliminering av stenose ved å dele ventilflappene langs linjen av deres adhesjon. I 1925 utvidet Suttar for første gang vellykket mitralåpningen med en finger satt inn i snittet til venstre øre. I 1926 viste IP Dmitriev, på lik og i dyreforsøk, at det var hensiktsmessig å nærme mitralventilen gjennom øynene til venstreatrium. Etter dette var det ikke før 1948 at Bailp i USA søkte denne tilgangen, med suksess å produsere en mitral commissurotomi ved hjelp av en kompressor. I samme år, uavhengig av ham i England, produserte Brock vellykket en mitral commissurotomi med en finger uten bruk av commissurotoma. Siden denne tiden begynner operasjonen av mitral commissurotomi å bli stadig mer utbredt. I Sovjetunionen ble denne operasjonen først utført av AN Bakulev i 1952.

Målet med operasjonen er å utvide den innsnevrede mitralåpningen til en størrelse som sikrer passering av tilstrekkelig blod for normal sirkulasjon. I praksis kommer det til å gjenopprette normal hullstørrelser opp området 4-6 B 2, v. E. Til en diameter på 3,5-4,5 sm.Eto ekspansjon oppnås ved å spalte commissures-sammenvoksninger, som forbinder kantene av ventilklaffene, eller fingertrykk, eller en akutt måte; dermed navnet på operasjonen er commissurotomy. I nærvær av subklavisk fusjon av akkorder eller papillære muskler, bør separasjon av disse fusjoner også utføres.

Det antas at commissurotomy har nådd sitt mål, dersom resultatet av operasjonen utføres fullstendig separasjon av de to commissures (anterior-lyateralnoy og posteromediale) og gjenopprettes bevegelighet av klaffene. Men med brutto anatomiske ventilforstyrrelser, når ventilene mister sin elastisitet, kan restaurering av deres mobilitet sjelden oppnås, mens en betydelig utvidelse av åpningen kan forårsake myral insuffisiens; i disse tilfellene er det nødvendig å begrense graden av splittelse av kommisjonen.

Teknikken til mitral commissurotomi

Operasjonen utføres under aner-oksygen intubasjonsbedøvelse (eller nitrogenoksid) ved bruk av relaxanter og kontrollert respirasjon. Bruk av lokalbedøvelse i denne operasjonen er ikke effektiv. Ekstra anestesi av refleksogene soner i generell anestesi er også upraktisk.

Posisjon av pasienten på høyre side eller på baksiden med en forhøyet venstre side. Thoracic hulrom er vanligvis åpnet på IV intercostal eller anterolateral eller posterolateral, snitt. Huden og musklene dissekerer langs V-ribbanen. Hos kvinner blir et kutan snitt tatt langs den nedre kanten av brystkjertelen. Den store brystmuskelen blir dissekert over V ved ribben, den fremre tannmuskulaturen i sårets bakre hjørne fjernes på en stump måte. Scapulaen er trukket bakover med en stump hekle, som åpner tilgang til den største delen av ribben. For å minimalisere blødning fra interkostalrom fartøy, samt å lette påfølgende syingen for sår hensikts uten å spalte interkostalrom muskler, periost delvis skrellet V ribbe og pleuralt hulrom åpner fra den øvre kant av V-ribbene. Rektal reseksjon er ikke nødvendig. Noen forfattere antyder å krysse to eller to krusninger foran eller en ribbe på baksiden. Vanligvis virker dette ikke nødvendig. Hvis såret forlenges sakte gjennom stadiene, blir det nesten alltid oppnådd tilstrekkelig ekspansjon uten å krysse ribbenene. Etter utvidelsen av såret, er lungene trukket bakover. Perikardiet åpnes med et lengdeinnsnitt på 10-15 cm i lengden på forsiden eller baksiden av membrannerven. Snittet bak er foretrukket, fordi det skaper bedre tilgang til den bakre overflaten av magen og til atriumveggen. Kanten av perikardiet er tatt på holderen og vidt strekt. Så undersøker og palperer de hjertet og de store fartøyene. Det tas hensyn til den skarpe ekspansjonen og spenningen av pulmonal arterien og utvidelsen av lungeårene.

Separasjon av ventilflapper - mitral kommissurotomi

Når ventiler av mitralventilen (stenose) går sammen, blir deres kirurgiske separasjon vist. For å gjøre dette utføres kommissurotomi. Når metoden er åpen, er det nødvendig å koble den kunstige sirkulasjonen, og når den er lukket, er den ikke nødvendig. Foreløpig instrumentell diagnostikk utføres for å velge driftsmetoden.

Indikasjoner for mitral commissurotomi

Vanligvis er åpningen mellom atriumet og ventrikkelen i venstre halvdel av hjertet ca. 5 kvadrat. cm. Hvis ventilene til ventilen blir smeltet, blir strømmen av blod inn i venstre ventrikel og utstrømningen fra lungene vanskeligere. Øker belastningen på venstre atrium, deretter på høyre side av hjertet.

De første kliniske tegnene oppstår når området er redusert til 2 kvadratmeter. cm. Gradvis akkumuleres pulmonal hypertensjon, stagnasjon av blod i lungene, leveren og andre indre organer.

Radikal behandling av stenose kan utføres i form av disseksjon av ventiler (commissurotomi) eller protesventil. Indikasjoner for kirurgisk behandling oppstår når det oppstår sirkulasjonsforstyrrelser - kortpustethet, takykardi med fysisk anstrengelse, generell svakhet.

Med alvorlig hjertesvikt (fra 3. funksjonelle klasse), er kirurgisk inngrep ikke gunstig, siden i lungene ved denne tiden utvikles uopprettelige forandringer.

Når du velger pasienter for commissurotomi, ta hensyn til fraværet:

 • en døve, svak første tone;
 • tegn på utilstrekkelig ventilstengning, omvendt strøm av blod (oppblåsthet);
 • utbredt deponering av kalsiumsalter på brosjyrene;
 • uttrykte subvalvular endringer;
 • kommissurotomi i fortiden.

Operasjonen kan utføres, og den kombinerte mitral og aortastenose, men det er ikke anbefalt for klaffe insuffisiens, alvorlig revmatisk hjertesykdom, infeksiøs endokarditt, aktiv inflammatorisk prosess.

Når uttrykt obezystvlenii ventil, subvalvulær innsnevring annulus, nesmykanii klaffer hyppige anfall av atrieflimmer bør utføres ikke commissurotomy, og proteser.

Pasienter etter uttak fra sykehuset anbefales:

 • daglig dosert fysisk aktivitet, respiratorisk og terapeutisk gymnastikk;
 • utelukkelse av fysisk og følelsesmessig overbelastning;
 • observasjon hos kardiologen, passering av EKG og ultralyd minst en gang i måneden i seks måneder, så bestemmes frekvensen av legen;
 • tar medisiner for å behandle hjertesvikt, arytmi, forebygging av trombose;
 • daglig overvåkning av hjertefrekvens og blodtrykk, korreksjon av detekterte lidelser;
 • reduksjon i saltinntaket til 3 - 5 g per dag og fri væske opptil 1 liter;
 • fullstendig nektelse fra røyking og alkoholholdige drikkevarer;
 • unngå kontakt med infiserte pasienter under epidemier;
 • utføre anti-tilbakefall antibakteriell terapi for revmatisme, angina, kirurgisk eller tannlege inngrep;
 • når du planlegger en graviditet etter at operasjonen må passere minst 2 år.

Og her handler det mer om forlengelsen av mitralventilen.

Komissurotomi utføres når ventilklaffene er sammenføyet. I mitral stenose brukes en åpen og lukket metode. Valg av taktikk for operasjonen utføres på grunnlag av ekkokardiografidata - forekomsten av kalsiumavsetninger på ventiler, blodpropper i hulrommet, kombinert mangel. Etter commissurotomi er det nødvendig med en lang gjenopprettingsperiode, etterfulgt av en kardiolog for å forhindre komplikasjoner og tilbakefall av sykdommen.

Noen kjøpte hjertefeil er relativt sikre for voksne og barn, sistnevnte krever medisinsk og kirurgisk behandling. Hva er årsakene til og symptomene på misdannelser? Hvordan blir diagnose og forebygging gjort? Hvor mange lever med hjertesykdom?

Hvis mitral hjertesykdom (stenose) oppdages, kan den være av flere typer - reumatisk, kombinert, oppkjøpt, kombinert. I hvert tilfelle er mangel på mitralventilen i hjertet behandlet, ofte kirurgisk.

Hvis det er kombinert hjertesykdom hos fosteret, blir svangerskapet ofte avbrutt. Hvis den er kjøpt, er det nødvendig å operere. Kombinert hjertesykdom kan være med overvekt av stenose, aorta og mitral, så vel som kombinert.

En slik formidabel patologi, som aterosklerose i aorta og ventiler, manifesteres hovedsakelig hos eldre. Under visse årsaker oppstår lesjoner av aorta og mitralventiler, som i fremtiden vil føre til alvorlige konsekvenser.

Det er ganske vanskelig å oppdage ventilkalkning. Det kan være både mitral og aorta, direkte aorta og dets rot. Det er to grader skader - 1 og 2.

På grunn av deformasjon, forstyrrelse, kan mitralventilen regurgitate, som senere fører til tetting av ventiler, dysfunksjon og mangel. Det kan være flere grader av progresjon av patologi.

Kombinert hjertesykdom er ikke vanlig. Det kan være mitral, aorta, reumatisk og kombinert. Behandlingen er lang og komplisert. Det er bedre at pasienter fra risikogruppen utfører forebygging.

Detektere prolaps av mitralventilen i hjertet er ikke lett, dets symptomer i utgangspunktet er implisitte. Hvis imidlertid forekomsten av mitralventilhøyden med regurgitasjon er funnet hos ungdommen, hva skal behandlingen være? Kan jeg bli med i hæren og spille sport?

Det er en svikt i hjerteventilene i ulike aldre. Den har flere grader, begynner med 1, samt spesifikke funksjoner. Hjertefeil kan være med mangel på mitrale eller aorta ventiler.

Koronar angiografi

+7 (925) 005 13 27

Mitralventil (dobbeltventil) i hjertet - en ventil mellom venstre atrium og hjerte venstre ventrikel Presentert av to bindevevsplater som forhindrer, under venstre ventrikulær systole, regurgitasjon (omvendt strømning) av blod inn i venstre atrium.

Ulike patologiske prosesser, både kjøpt og medfødt, kan forårsake funksjonsfeil i ventiler.

Mitral kommissurotomi Er en metode for kirurgisk behandling av medfødt ventil med medfødt eller oppkjøpt patologi.

Mitral commissurotomi brukes til å behandle mitralstenose, en patologisk innsnevring av mitralventilen i hjertet (mellom venstre atrium og ventrikel). Operasjonen utføres av alle pasienter med mitral stenose, bortsett fra den første fasen av sykdommen, når kroppens egne kompensasjonsmekanismer gjør det enkelt å takle de bruddene som har oppstått.

Mitral commissurotomi er av to typer:

LUKKET MITRAL KOMMISSASJONER

Lukket mitral commissurotomi - Det er en kirurgisk adskillelse av fusjoner av venstre atrioventrikulære blenderåpninger i tilfelle stenosen.

Denne operasjonen utføres på et lukket hjerte uten bruk av kunstig (ekstrakorporeal) blodsirkulasjon fra venstre eller høyre thorakotomi tilgang.

Når gjennom transesophageal ekkokardiografi utelukket prisutvstvie tromber i den venstre atrial vedheng, er det brukt pungsnor-sutur, trenge inn i hjertehulen og produsere en revisjon finger, således evaluere tilstanden til mitral, å finne dens grad av stenose (innsnevring) og mobiliteten av klaffene.

Løs søm er tillatt å koble fra fingertuppen måte kan tette adhesjoner - bare ved hjelp av spesielle verktøy (dilatorer, commissurotomy) som strekker seg smalere mitral åpningen til en diameter på 3,5-4 cm.

For å redusere risikoen for arteriell emboli av cerebrale fartøy på tidspunktet for denne prosedyren anbefales å trykke på halspulsåren.

Unnlatelse av å gjennomføre tilstrekkelig lukket commissurotomy betraktet som en grunn til å bytte til ekstrakorporal sirkulasjon og gjennomføring av åpen kirurgi.

Siden 1950-tallet - siden innføringen av den kunstige sirkulasjonsmetoden i praksis, begynte den lukkede mitralkommissurotomi å erstatte proteser.

Closed commissurotomy anses nå for å være berettiget bare når det ikke er noen mulighet til å utføre kunstig sirkulasjon. Lukket mitral commissurotomi i noen tilfeller utføres hos gravide kvinner med alvorlig mitral stenose.

Med lukket commissurotomi er det stor sannsynlighet for dannelse av mitralinsuffisiens og emboli, spesielt i tilfelle av atrittrombose og tilstedeværelsen av forkalkning av ventilen.

OPEN MITRAL COMMISSIONS

Åpne mitral kommissurotomi - en operasjon som involverer implementering av en median sternotomi og overgangen til ekstrakorporeal sirkulasjon med en såkalt bicaval-kanulasjon.

For å åpne mitral commissurotomy adresse når det er en svikt av ventilen unexpressed pasientens utstyr i fravær av massive kalsinering.

I venstre atrium går kirurgen fra den bakre overflaten av den fremre regionen av interventricular sulcus. Etter naken mitralklaffearealet commissurotomy klar til å begynne på det første sted for å identifisere områder fusjonere vinger, og så ved å skjære dette området i retning mot sin frie ende til det fibrøse ringen. Deretter er sene akkordene pent adskilt og fortsetter å kutte i lengderetningen til papillære muskler.

I dette tilfellet kan du lokalt fjerne små forekomster av kalsium, mens du på ingen måte prøver å skade ventilapparatet.

På slutten suges kuttet av venstre atrium og den kunstige sirkulasjonen stopper.

I motsetning til lukket commissurotomi, gjør den åpne teknikken mer pålitelig fjerning av blodpropper fra atriene og dissekerer eksisterende adhesjoner.

En åpen mitral commissurotomi gir gode langsiktige resultater, men er forbundet med en risiko for restenose eller ventilfeil. Bare en liten del (ikke mer enn 7%) av alle pasienter i fremtiden krever mitralventilens proteser.

+7 (925) 005 13 27 - informasjon om koronarografi

Forespørsel til klinikken

Kardiologi og kardiokirurgi i Israel

De kardiologiske sentrene i Israel fortjener verdensomspennende anerkjennelse for deres ultramoderne metoder for å diagnostisere og behandle hjertesykdommer, ved hjelp av de nyeste medisinske prestasjonene og utmerket teknisk utstyr til klinikker.
Les mer.

Kardiologi og kardiokirurgi i Tyskland

Kardiologi i Tyskland er alle typer kardiologisk undersøkelse og behandling av alle mulige kardiovaskulære sykdommer. Mange kardiologisk kirurgiske klinikker i Tyskland spesialiserer seg på minimalt invasive inngrep som gir pasienter både medisinsk (reduserer risikoen for blødning og infeksjon) og kosmetiske (nesten ingen arr) fordeler. For eksempel kan rekonstruksjon av (plast) mitral og tricuspid ventiler i Tyskland utføres gjennom innsnitt av en lengde på bare 5-6 cm til høyre under brystet uten kirurgi på det åpne hjertet. Slike operasjoner er meget godt bevist og er nå mye brukt.
Les mer.

Kardiologi og hjerteoperasjon i Sveits

Kardiologi klinikker i Sveits anses som de beste i Europa for de anvendte metodene og kvaliteten på behandlingen for hjerte-og karsykdommer. Kardiokirurger i sveitsiske klinikker er mindre sannsynlig å bruke åpen hjerteoperasjon med behovet for å stoppe det, de bruker endovideosurgical teknikker og robotkomplekser som med hell kan gjenopprette normal hjertefunksjon og forårsaker minimalt traume.
Les mer.

Møtte. stenose. commissurotomy

Lukket og åpen mitral commissurotomi

Lukket mitral commissurotomi består i kirurgisk separasjon av fusjoner av venstre atrioventrikulære blenderåpninger i tilfelle stenose. Denne operasjonen utføres på et lukket hjerte uten bruk av kunstig (ekstrakorporeal) blodsirkulasjon fra venstre eller høyre thorakotomi tilgang.

Når gjennom transesophageal ekkokardiografi utelukket prisutvstvie tromber i den venstre atrial vedheng, er det brukt pungsnor-sutur, trenge inn i hjertehulen og produsere en revisjon finger, således evaluere tilstanden til mitral, å finne dens grad av stenose (innsnevring) og mobiliteten av klaffene.

Løs søm er tillatt å koble fra fingertuppen måte kan tette adhesjoner - bare ved hjelp av spesielle verktøy (dilatorer, commissurotomy) som strekker seg smalere mitral åpningen til en diameter på 3,5-4 cm. For å redusere risikoen for arteriell emboli av cerebrale fartøy på tidspunktet for denne prosedyren anbefales å trykke på halspulsåren. Unnlatelse av å gjennomføre tilstrekkelig lukket commissurotomy betraktet som en grunn til å bytte til ekstrakorporal sirkulasjon og gjennomføring av åpen kirurgi.

Forresten, siden 1950-tallet - siden innføringen av den kunstige sirkulasjonsmetoden i praksis, begynte den lukkede mitralkommissurotomi å erstatte protesen. Dens bruk anses nå bare berettiget når det ikke er noen mulighet til å utføre kunstig sirkulasjon. Også, lukket mitral commissurotomi i noen tilfeller utføres hos gravide kvinner med alvorlig mitral stenose.

For å åpne mitral commissurotomy adresse når det er en svikt av ventilen unexpressed pasientens utstyr i fravær av massive kalsinering. I dette tilfellet operasjonen innebærer gjennomføring av median sternotomi og hjerte-bypass-bryteren til den såkalte bikavalnym kanylering. I venstre atrium går kirurgen fra den bakre overflaten av den fremre regionen av interventricular sulcus. Etter naken mitralklaffearealet commissurotomy klar til å begynne på det første sted for å identifisere områder fusjonere vinger, og så ved å skjære dette området i retning mot sin frie ende til det fibrøse ringen. Deretter er sene akkordene pent adskilt og fortsetter å kutte i lengderetningen til papillære muskler.

I dette tilfellet kan du lokalt fjerne små forekomster av kalsium, mens du på ingen måte prøver å skade ventilapparatet. På slutten suges kuttet av venstre atrium og den kunstige sirkulasjonen stopper. I motsetning til lukket commissurotomi, gjør den åpne teknikken mer pålitelig fjerning av blodpropper fra atriene og dissekerer eksisterende adhesjoner. En åpen mitral commissurotomi gir gode langsiktige resultater, men er forbundet med en risiko for restenose eller ventilfeil. Bare en liten del (ikke mer enn 7%) av alle pasienter i fremtiden krever mitralventilens proteser. Med lukket commissurotomi er det stor sannsynlighet for dannelse av mitralinsuffisiens og emboli, spesielt i tilfelle av atrittrombose og tilstedeværelsen av forkalkning av ventilen.

Mitral commissurotomi er en metode for kirurgisk behandling av medfødt eller anskaffet mitral ventilpatologi. Denne ventilen befinner seg mellom venstre atrium og venstre hjertekammer, har to ventiler. I noen tilfeller kan stenos av mitralventilen oppstå. Dette er en tilstand der det er en innsnevring av lumen i dette hullet, og det er et hinder for blodstrømmen. Denne operasjonen kutter kommisjonen (e), som forstyrrer ventilens normale drift. Det er 2 tilgang til å utføre operasjonen: direkte og ikke direkte. I det første tilfellet utføres operasjonen med brystet åpent, direkte gjennom hjertet. I det andre tilfellet settes et spesielt kateter inn gjennom lårbenet, som er matet til tobladet ventilen og adhesjonene blir skåret ut.

Indikasjon for operasjonen:

Mitral stenose i trinn 2-4

Kontraindikasjon til operasjonen:

Akutte smittsomme sykdommer

Redusert antall blodplater i blodet

Lavt blodtrykk

Komplikasjon etter operasjon:

Myokarditt og endokarditt (betennelse i muskelmembranen i hjertet eller internt)

Hypovolemisk sjokk (en kraftig nedgang i trykket på grunn av blodtap)

Mitral stenose - innsnevring av venstre atrioventrikulær åpning er den vanligste av de overførte hjertefeilene. Nesten alltid er det en konsekvens av revmatisme, selv om revmatisme kanskje ikke har blitt diagnostisert tidligere. Ren eller overveiende mitralstenose er observert hos ca 40% av pasientene med revmatisk hjertesykdom, 2/3 av dem er kvinner. I sjeldne tilfeller er mitral stenose assosiert med myxoma i venstre atrium. Med aorta insuffisiens er det sporadiske tegn på relativ mitral stenose.

Hvis området i mitralåpningen minsker mer enn 2 ganger, så for å opprettholde hjerteutgang, øker trykket i venstre atrium, atriumhypertrofier og dilaterer. Senere oppstår venøs trening i lungene, og trykket i lungearteriesystemet øker, noe som gradvis fører til overbelastning og økning i høyre hjerte. Omfordeling av blod forverrer betingelsene for ekstern åndedrett, prediserer for forekomsten av lungeødem og lungeinfeksjon. Atriell strekk kan være ledsaget av dannelse av veggpropper og emboli av karene i hjernen, nyrene og andre organer, og også nesten naturlig i senere stadier av utviklingen av atrieflimmer. Hypertensjon av den lille sirkelen, først labile og reversibel, senere, som de morfologiske endringene i vaskulærmuren ser ut, stabiliseres og blir irreversibel. Etter en kompensasjonstid, som noen ganger dekker flere tiår, utvikler høyre ventrikulær svikt.

Klinisk bilde av mitral stenose

Omtrent 2/3 av pasientene indikerer revmatiske anfall tidligere. Hvis styret er lite og det ikke er for store belastninger, kan velvære i mange år forblir tilfredsstillende. I typiske tilfeller er en tidlig klage kortpustet når man klatrer et fjell. I mer alvorlige tilfeller blir dyspnø provosert av enhver belastning, agitasjon, feber og andre faktorer som øker rytmen. Angrep av hjertestimme kan også forekomme i svak stilling om natten. Mulig hjertebank, hoste, hemoptysis, smerte og tyngde i brystet. Redusere hjerteutgang kan føre til svimmelhet og svimmelhet. Utseendet til pasienten normalt ikke endrer seg, og kun i sterk mitralstenose synlig perifer cyanose, cyanotic rødme, pulsering atrial og epigastriske område på grunn av økningen av den høyre ventrikkel. Pulse og BP forblir normale eller har en tendens til takykardi og hypotensjon. Atrieflimmer utvikler seg (paroksysmal eller vedvarende). For tidlig diagnose er auscultatorbildet, ekkokardiografiske data, endringer i hjertekonfigurasjonen avgjørende.

Auskultasjonsendringer går vanligvis før alle andre symptomer. I typiske tilfeller høres en høyt (klappende) I-tone og en brå tone (klikk) på åpningen av mitralventilen i begynnelsen av diastolen over toppunktet. Den mest karakteristiske er lavfrekvent diastolisk støy, som begynner etter tonen i åpningen av mitralventilen, med proto-diastolisk og presystolisk forbedring. I noen tilfeller høres kun proto-diastoliske og presystoliske murmurer, noen ganger bare presystoliske. Presystolisk forbedring uttrykkes ikke med atrieflimmer og noen ganger i perioden før flimmer. Støy kan være ledsaget av lokal palmerbar tremor på brystveggen. Kombinasjonen av presystolisk støy og tonen i åpningen av mitralventilen pathognomonic for reumatisk mitralstenose. Hos noen pasienter høres systolisk murmur, noe som kan skyldes enten mitral insuffisiens, eller spesielt med en signifikant retrikulær økning, relativ tricuspidinsuffisiens.

Alle lydsymptomer, som jitters, oppdages bedre i pasientens stilling på venstre side, med en noe rask rytme, for eksempel etter en liten belastning, med en forsinkelse i pusten i full utånding. Alvorlighetsgraden av lydsymptomatologien er avhengig av mange faktorer og reflekterer ikke alltid alvorlighetsgraden av defekten. Over lungearterien avsløres aksentet og noen ganger splittelsen av II-tonen, som er forbundet med hypertensjon av den lille sirkelen. I senere stadier kan det også høres en uavhengig myk proto-diastolisk støy på grunn av den relative sviktet i pulmonal arterieventilen. Fonokardiografi bekrefter de auskultative dataene. På fonokardiogrammet fjernet fra toppunktet, kan intervaller mellom begynnelsen av den andre tonen og begynnelsen av åpningstonen til mitralventilen, samt mellom begynnelsen av Q-bølgen av EKG og begynnelsen av I-tonen, måles. Når trykket i venstre atrium øker, reduseres det første intervallet, den andre øker.

EchoCG bekrefter enkelt forekomsten av mitralstenose og gjør det mulig å bedømme dens alvorlighetsgrad. Det gir deg mulighet til å klargjøre ventilens struktur (fibrose, forkalkning) og egenskapene til ventilens bevegelse: under diastolen blir de fordoblet, og ikke uforskjønelig, som i normen. På ekkokardiografi er det mulig å bestemme størrelsen på hjertehulene og noen ganger for å avsløre parietal trombi.

Endring av hjertekonfigurasjonen oppdages ved røntgenundersøkelse i direkte og skrå fremspring med kontrasterende spiserør. Med en liten mitralstenose kan silhuetten av hjertet være uendret. Etter hvert som feilen utvikler seg, blir en økning i venstre atrium avslørt, noe som fører til rettelse av venstre kontur i hjertet (utjevning av midjen) og deretter til utbulingen. I den rette skråstrålingen presses spiserøret bakover langs en bue med liten radius. Skyggen av lungearterien utvides. Med vidtgående sykdom er en økning i høyre hjerte, store lungeskip og overlegne vena cava avslørt. Når gjennomskinnelig noen ganger merkbare kalkninger i de bevegelige ventiler i mitralventilen.

EKG kan være merkbare tegn på overbelastning av venstre atrium (bred dobbelt humped P-bølgen, særlig i I og II ledninger) og høyre ventrikkel (økt tann R, reduksjon av segmentet ST, negative T-bølger i de riktige prekordialavledningene), noen ganger med utviklingen av delvis eller fullstendig blokkering høyre ben av bunten. Signifikant deformasjon og ekspansjon av P-bølgen tillater forutsigelsen av atriell fibrillasjon.

Diagnose av mitral stenose

I de fleste tilfeller kan diagnosen gjøres på en poliklinisk basis - basert på anamnestiske og auskultatoriske data, resultatene av ekkokardiografiske og røntgenstudier. Alle disse dataene kan fås ved polyklinikken. En ytterligere undersøkelse på et sykehus, spesielt i et spesialisert sykehus, er bare nødvendig for en del av pasientene, hvis det er vanskelig å utelukke kompleks vice, gjeldende reumatisme og for å løse spesielle problemer knyttet til forberedelse til kirurgi.

Mitralventil kommissurotomi

Mitral stenose

Mitral stenose er innsnevringen av venstre atrioventrikulær åpning på grunn av intergrowth mellom klaffene i den toverdige ventilen, endringer i subvalvulære strukturer og fibrøs degenerering av ventilringen.

Innholdsfortegnelse:

Dette skaper et hinder for blodstrømmen fra venstre atrium og følger med en reduksjon i slagvolumet og minuttvolumet av blodsirkulasjon. Mitral stenose fører til utbruddet av pulmonal hypertensjon syndrom.

Den vanligste årsaken til mitralstenose er revmatisme. Stenose av venstre atrioventrikulær åpning er notert hos 25% av pasienter med hjertesykdom i reumatisk opprinnelse. Ca. 40% av pasientene utvikler en kombinert mitralfeil (stenose og insuffisiens) (Figur 1).

Den andre frekvensen er omtrent mitralstenose, medfødt etiologi (medfødt mitralstenose, Lyutembashe syndrom, hjertesvikt trehpredserdnoe, medfødt membran i venstre atrium hulrom).

Til venstre atrioventrikulær åpningen stenose kan også forårsake tumor (myxom), tilstedeværelse av trombe i det sfæriske hulrommet i venstre atrium, stor vegetasjon i infeksiøs endokarditt av mitral ventil.

Utskåret mitralventil. Ventilene er skarpt fibrotiske. Åpningen av mitralventilen er spaltformet. I tykkelsen av ventiler - forekomster av kalsiumsalter.

Svært sjelden kan mitralstenose være en komplikasjon av systemisk lupus erythematosus, revmatoid artritt, malignt karsinom, mucopolysakkaridose av Gunter-Harley.

Klassifisering. Den mest utbredte i Russland var klassifiseringen av mitralstenose, foreslått av A.N. Bakulev og E.A. Damir. Den inneholder 5 faser av utviklingen av defekten:

 • Jeg - stadium av komplett kompensasjon av blodsirkulasjon. Pasienten gjør ingen klager, men med en objektiv undersøkelse finnes tegn som er karakteristiske for mitralstenose. Området i mitralåpningen er 3-4 cm 2, størrelsen på venstre atrium er ikke mer enn 4 cm.
 • II - stadium av relativ sirkulasjonsinsuffisiens. Pasienten klager over pustebesvær som oppstår under fysisk anstrengelse, viste tegn til hypertensjon i lungesirkulasjonen, øket venetrykk noe, men uttalt tegn til sirkulasjonssvikt detekteres ikke. Området i mitralåpningen er ca. 2 cm 2. Størrelsen på venstre atrium fra 4 til 5 cm.
 • III - Den første fasen av alvorlig sirkulasjonsfeil. På dette stadiet er det fenomener av stagnasjon i sirkulasjonens små og store sirkler. Hjertet er forstørret i størrelse. Venetisk trykk økes betydelig. Det er en økning i leveren. Området i mitralåpningen er 1-1,5 cm 2. Størrelsen på venstre atrium er 5 cm eller mer.
 • IV - stadium av alvorlig sirkulasjonsfeil med betydelig stagnasjon i en stor sirkel. Hjertet er betydelig forstørret i størrelse, leveren er stor, tett. Høyt venetrykk. Noen ganger en liten askitt og perifert ødem. Til dette stadiet inngår også pasienter med atrieflimmer. Terapeutisk behandling gir en forbedring. Mitralåpningen er mindre enn 1 cm 2, størrelsen på venstre atrium er mer enn 5 cm.
 • V - tilsvarer det terminale dystrofiske stadium av sirkulasjonsinsuffisiens ifølge V.Kh. Vasilenko og N.D. Strazhesko. Det er en betydelig økning i hjertestørrelsen, en stor lever, kraftig økt venetrykk, ascites, betydelig perifert ødem, konstant dyspné, selv i ro. Terapeutisk behandling har ingen effekt. Området i mitralåpningen er mindre enn 1 cm 2, størrelsen på venstre atrium er mer enn 5 cm.

Klinisk bilde. Hovedklagen hos pasienter med mitralstenose er kortpustethet som en konsekvens av en reduksjon i minuttvolumet av sirkulasjon og forstyrrelse av mekanismen for ekstern respirasjon. Dens intensitet er direkte avhengig av graden av innsnevring av mitralåpningen. Palpitasjon er det andre tegn på mitral stenose etter kortpustethet og er en manifestasjon av kompensasjonsmekanismen under forhold med utilstrekkelig minuttsirkulasjon. Hemoptysis og lungeødem er mindre vanlige og forekommer hovedsakelig når reumatisk vaskulitt kombineres med alvorlig overbelastning i lungeårene og bronkialkarene. Mindre ofte hemoptysis er forbundet med et lungeinfarkt. Lungødem skyldes alvorlig lav grad av hypertensjon i kombinasjon med venstre ventrikulær svikt. Den resulterende hypoksien fører til en økning i permeabiliteten til vaskemuren og penetrasjonen av væskefraksjonen av blod inn i alveolene. Hoste er et vanlig tegn på mitral stenose og er vanligvis forbundet med kongestiv bronkitt. Smerter i hjertet er et mindre konstant tegn på denne feilen, de ser bare ut med en signifikant økning i venstre atrium, ledsaget av komprimering av venstre kranspulsårer. Generell fysisk svakhet er veldig typisk for mitralstenose og er en konsekvens av kronisk hypoksi i kroppen, spesielt skjelettmuskler.

De kliniske manifestasjonene av mitralstenose er svært varierte. Det kan maskeres av brudd på intrakardiell hemodynamikk fra andre årsaker, kan ikke forårsake subjektive følelser i det hele tatt og samtidig forårsake et plutselig angrep av akutt hjertesvikt med dødelig utgang.

Diagnose. I typiske tilfeller er blekk av huden med cyanose av leppene, kinnene og nesespissen merket. Lytte på kroppslyd data er meget karakteristisk, "slapping", "gun" den første tone, aksent og et delt andre tone av lungearterien. Den andre komponenten av denne tonen er registrert som et "klikk". Diastolisk bilyd med presystolic økt over spissen av hjerte - en karakteristisk auscultatory tegn på mitralstenose, hvis sinusrytmen opprettholdes. Med takykardi oppført auskultative symptomer kan være fraværende. Derfor, når undersøke pasientens behov for å oppnå reduksjon i hjertefrekvens (rolig, for å gi pasienten en horisontal posisjon, kan ty til medisiner) og gjenta auskultasjon og phonocardiography.

Radiografiske tegn er ganske typisk: hjerte mitral konfigurasjon med den kraftige utvidelsen av lungearterien og venstre atrial vedheng, uttales stagnasjon i blodårene i lungene av blandet karakter, i alvorlige tilfeller - symptomer på hemosiderosis. På røntgenogrammet i høyre sideprojeksjon, settes en økning i høyre ventrikel med fylling av retro-romrommet. Spiserøret kontrast i denne projeksjon er avbøyd i en bue med liten radius (6 cm) som indikerer en økning i venstre atrium.

Et karakteristisk trekk er elektrokardio aksedeviasjon til høyre, symptomene på hypertrofi av høyre ventrikkel og det venstre atrium, og atrieflimmer i de senere stadier av sykdommen. Fonokardiografiske tegn svarer som regel til andre auskultasjoner. Meget karakteristiske ekkokardiografiske data for å måle med stor presisjon mitral-åpning, en idé om arten av de anatomiske forandringer av ventilen (fig. 2a, b), erkjenner tilstedeværelsen av trombose i det venstre atrium og evaluere hjertefunksjon.

Behandling. Den viktigste metoden for behandling av pasienter med mitral stenose er kirurgisk. Kirurgisk behandling er indisert for pasienter med stadium II-IV sykdom. Pasienter med stadium jeg trenger ikke kirurgi. Pasienter med V-stadium av mitral stenose kirurgisk behandling er absolutt kontraindisert, da det innebærer en svært høy risiko.

Med mitralstenose er det mulig å utføre både lukkede (dvs. uten å bruke kunstig sirkulasjon) og åpne (under betingelser for kunstig sirkulasjon) kirurgiske inngrep. Den siste gruppen inkluderer ventilsvulende inngrep (åpen mitral commissurotomi), samt protese reparasjon av ventilen med en kunstig protese.

Med ukomplisert mitral stenose er det mulig å utføre en lukket mitral commissurotomi. Operasjonen består i finger eller instrumentell utvidelse av mitralåpningen ved å separere fusjonen av mitralventilen i kommisjonen med subklaverte strukturer. Lukket mitral commissurotomy kan være laget av en venstre- eller høyre av tilgang til hjertet, men det er i dag hovedsakelig laget av anterolateral ensidig Thoracotomi. Denne tilgangen gir om nødvendig muligheten for overgang til korrigering av defekten under betingelser for kunstig sirkulasjon. Når inngripen fra høyre finger adkomst til hjertet og verktøyet innføres i den Mitralklaff gjennom interatrial furen (fig. 3a, b). I de tilfeller hvor tilstedeværelsen av tromber i den venstre atrium, commissurotomy mitralklaffearealet forkalkning omfattende, ineffektive forsøk lukket, og i tilfelle av ventilsvikt uttrykt (II grader eller mer) etter separasjon eller skade av ventil commissures strukturer bevege seg til en åpen feil korreksjon kardiopulmonal bypass.

Ekkokardiografisk studie av en pasient med mitralstenose i B-modus langs lengdeaksen. Mitralåpningen er innsnevret, med forkalkningsavsetninger på fri marginen.

Ekkokardiografisk undersøkelse av den samme pasienten på en kort akse. Mitralventilen er visualisert. Hullet er kraftig redusert, i form av en "fiskemunn".

Fig. 3, a. Autopsy av venstre atrium i operasjonen av lukket mitral commissurotomi. Tilgang gjennom interatriell sporet.

Fig. 3, b. Ordningen med implementering av lukket mitralkommissurotomi (finger og bruk av dilatator).

Fig. 3, c. Skjema for å utføre lukket mitral commissurotomi ved tilgang til mitralventilen gjennom øynene til venstreatrium.

Fig. 3, d. Plan for implementering av lukket mitralkommissurotomi ved hjelp av supraventrikulær tilgang (gjennom spissen av venstre ventrikel).

Utførelse av den åpne mitral commissurotomy er disseksjon av commissures og subvalvulær adhesjon stenotiske mitral ventil under kontroll av kardiopulmonal bypass (fig. 4). Hvis det ikke er mulig besparelse ventil (med tung subvalvulær limt, massiv forkalkning, det er tegn på en aktiv infeksiøs endokarditt), og i tilfelle av mitralinsuffisiens etter foregående commissurotomy betjene sine gebiss (fig. 5) ved bruk av kunstig eller biologisk protese (fig. 6).

En av de mulige metoder for korreksjon av mitral stenose i sin ukompliserte kurs er perkutan ballong dilatasjon. Metoden består i å utføre ved hjelp av røntgen og ultralyd spesiell ballong inn i åpningen av den mitral ventil og dens forlengelse ved brå inflasjon av ballongen, og derved å muliggjøre separering av ventilklaffene og eliminering av stenose. Instrumentering for å Mitralklaff kan bli levert ved hjelp av to fremgangsmåter: antegrad (fra den femorale vene gjennom interatrial skilleveggen inn i venstre atrium) eller retrograd (fra den femorale arterien inn i venstre ventrikkel).

Fig. 5, a. Stage mitralventilproteser - etter uttrekk, suturerer fiberringen.

Fig. 5, b. "Planting" protesen i området av fiberringen.

Fig. 5, c. Feste av protesen.

Fig. 5, g. Typen protes etter å ha festet flettet til fiberringen ved hjelp av separate U-formede sømmer på pakninger og fjerning av holderen.

Fig. 4, a. Tilgang til mitralventilen gjennom høyre side av venstre atrium.

Fig. 4, b. Utførelsesstadier av åpen mitralkommissurotomi: disseksjon av ventiler ved kommisjoner.

Fig. 4, c. Fase av disseksjon av subglokale adhesjoner.

Generelt er resultatene av kirurgisk behandling av ukomplisert mitralstenose gode. Umiddelbart etter operasjonen oppdager pasientene en nedgang i dyspnø, og forsvinner gradvis fenomenene sirkulasjonsvansker. De langsiktige resultatene avhenger av pasientens innledende tilstand og feilfasen der operative inngrep gjennomføres. De er best hvis operasjonen utføres i fase II-III, når sekundære endringer i indre organer på grunn av sirkulasjonsfeil er reversible. Det overveldende flertallet av slike pasienter etter 4-12 måneder. gå tilbake til deres tidligere arbeid. Kirurgisk behandling under vanskelige sirkulasjonsforstyrrelser samlede irreversible morfologiske endringer i de indre organer (sklerotisk fase av pulmonal hypertensjon, kardial cirrhose, alvorlige degenerative forandringer i hjertemuskelen, og så videre.) Gir ikke en tilstrekkelig fullstendig rehabilitering av pasienter, og stabiliteten av de oppnådde resultater i de langvarige perioder. Alle pasienter som hadde gjennomgått kirurgi, må overvåkes og har sesongmessige rheumatologist antireumatisk behandling, ettersom faren for restenose eller dannelse av ventilsvikt, over hvilken er ofte nødvendig å re-operative inngrep.

Fig. 6, a. Biologisk protese.

Fig. 6, b. Ballproteser.

Fig. 6, b. Skivproteser.

Fig. 6, c. Toverdige mekaniske proteser.

Enkelt kontakt telefonnummer :.

Magazine seksjoner

Patologien til hjerteventiler i fravær av effekt av legemiddelbehandling krever kirurgisk behandling. Kirurgi på hjerteventiler kan deles inn i to hovedtyper: plast og proteser. Protes av hjerteventiler (erstatning av skadede ventiler med proteser, plast i hjerteventilene) er en rekonstruktiv kirurgisk prosedyre. Slike operasjoner kalles ventilbeskyttelse.

Fordelene ved valvulære bevaringsoperasjoner på hjertet: til hvem og når vises de?

Indikasjoner for ventilbeskyttelse er ventilfeil, noe som fører til hjertesvikt.

Rekonstruktive operasjoner utføres etter en grundig undersøkelse av pasienten og preoperativ forberedelse. De blir utført under anestesi på det åpne hjertet ved bruk av ekstrakorporal sirkulasjon, i noen tilfeller på et lukket hjerte uten kunstig sirkulasjon.

Fordeler med ventilrekonstruksjon

 • En høy andel av pasientens overlevelse.
 • En lavere forekomst av komplikasjoner, smittsomme og tromboemboliske.
 • Det er ikke behov for livslang mottak av antiplateletmidler og antikoagulantia.

Annuloplastikk med støttering

Annuloplasty er en kirurgisk operasjon som består i å redusere størrelsen på den forstørrede atrioventrikulære åpningen. Indikasjoner for annuloplastikk er mitral insuffisiens med markert dilatasjon av hjertet. Det utføres med bevaret mobilitet av ventilapparatet og fraværet av forkalkning.

 • Valve revisjon og valg av ringstørrelse ved hjelp av en spesiell kalibreringsenhet.
 • Fiksering av ringen til veggene i hjertemusklen på nivået av åpningen som forbinder atriumet til ventrikkelen.
 • Kontroll av ventilens tetthet (hydraulisk prøve).

Resultatet av operativ inngrep er mer fullstendig lukking av ventiler, diameteren av mitralåpningen minker, intrakardial blodstrøm blir normalisert.

Rekonstruktiv kirurgi av hjerteventiler ved hjelp av suturplastikk

For tiden er det flere forskjellige typer rekonstruktiv kirurgi på hjerteventiler ved hjelp av teknikken for suturplastikk designet for å forbedre funksjonen til hjertemuskelen.

Blant dem - stikkventilflikker under splittingen, forkorting av trådene som forbinder ventilflappene og myokardiet med sin betydelige forlengelse, så vel som mange andre.

Kirurgiske operasjoner ved hjelp av metoden for suturplastikk kirurgi utføres bare i fravær av uttalt kalsifisering og fibrose av hjerteventilen for å rekonstrueres.

Små kalsifikasjonsfaktorer er ikke kontraindikasjon for denne operasjonen, de blir bare forsiktig utskåret, den resulterende feilen er dekket med en perikardial flap eller sutureres.

Komissurotomi: essensen og stadiene av operasjonen

Mitral commissurotomi er et kirurgisk inngrep som består i separasjon av mitralventillobeadhesjonene. Indikasjon for dens oppførsel er mitral stenose.

Lukket mitral commissurotomi utføres på det lukkede hjertet fra venstre eller høyre sidig thorakotomi tilgang uten bruk av ekstrakorporeal sirkulasjon.

Ulemper ved lukket commissurotomi: Sannsynligheten for emboli og dannelsen av mitralinsuffisiens.

For tiden benyttes en slik metode for kirurgisk behandling av mitralstenose når det ikke er mulig å bruke kunstig sirkulasjon.

De viktigste stadiene av lukket commissurotomi

 • I øyet til venstreatriumet påføres en søm.
 • Inntrer inn i hjertehulen og vurder tilstanden til mitralventilen: ventilasjonens mobilitet, graden av stenose.
 • Ved hjelp av spesialverktøy eller en fingermetode (løse sømmer) koble spikesne, utvide den smalte mitralåpningen til 3,5-4 cm.

Med ingen signifikant skade på ventiler og fravær av massiv kalsinering, indikeres en åpen mitral commissurotomi. I motsetning til den lukkede kommissurotomi, tillater denne metoden mer pålitelig disseksjon av adhesjonene og fjerning av trombi.

 • Median sternotomi utføres, enheten av kunstig sirkulasjon er koblet til.
 • Mitralventilen er eksponert.
 • Sammensetningen av brosjyrene er kuttet.
 • Kalsiumavsetninger fjernes.
 • Inndelingen av venstre atrium er lukket, kunstig sirkulasjon stopper.

Papillotomi i hjertkirurgi

Den hyppigste intervensjonen i mitralstenose på sub-valvulære strukturer er langsgående papillotomi.

Indikasjoner for operasjonen er hypertrofi av nippelmusklene med en forkortelse av avstanden mellom hodene og ventilens frie kant.

Muskelen er dissekert med en skalpell fra topp til bunn med akkordet beholdt på begge sider av snittet.

Operasjonen mobiliserer mobiliteten av ventilflikene betydelig, forbedrer sammenligneligheten og øker diameteren av mitralåpningen.

Parietal reseksjon for restaurering av valvulært hjerte

Operasjonen utføres med en alvorlig prolaps av mitralventilen, hovedsakelig på bakre blad, da det oftest forløper med degenerering av ventilen.

Kirurgisk inngrep består i reseksjon av sagklappen sammen med revet eller langstrakte akkorder.

Det resulterende gapet er lukket av suturer, mitralringen styrkes av en ring etter reseksjon.

Hovedformålet med denne prosedyren er å eliminere arytmier som utgjør en trussel mot pasientens liv, og forbedrer livskvaliteten. Listen over restriksjoner som ICD-implantasjon er belagt med, vil bli bestemt av en persons fysiske tilstand, alvorlighetsgraden til den underliggende patologien, doktors anbefalinger. →

Virkelighetene er slik at nivået av hjertesykdommer er skyrocketing. Skadelige vaner, overarbeid, stress, kroniske sykdommer og andre problemer er fulle av utvikling av farlige patologier, inkludert hjerteblokkering. Hvordan vet en person om denne diagnosen? I utgangspunktet - ved et uhell, når du kommer til resepsjonen... Fortsett å lese → →

© 17 Materialene er beskyttet av tegn på opphavsrett og tilhørende rettigheter.

Når du bruker og trykker på materialet, er det nødvendig med en aktiv link til nettstedet!

/ Met. stenose. commissurotomy

Lukket og åpen mitral commissurotomi

Lukket mitral commissurotomi består i kirurgisk separasjon av fusjoner av venstre atrioventrikulære blenderåpninger i tilfelle stenose. Denne operasjonen utføres på et lukket hjerte uten bruk av kunstig (ekstrakorporeal) blodsirkulasjon fra venstre eller høyre thorakotomi tilgang.

Når gjennom transesophageal ekkokardiografi utelukket prisutvstvie tromber i den venstre atrial vedheng, er det brukt pungsnor-sutur, trenge inn i hjertehulen og produsere en revisjon finger, således evaluere tilstanden til mitral, å finne dens grad av stenose (innsnevring) og mobiliteten av klaffene.

Friable fusjoner kan skilles fra fingerspiss, tette adhesjoner - kun ved hjelp av spesialverktøy (dilatatorer, commissurotomes), som utvider den smalte mitralåpningen til en diameter på 3,5-4 cm. For å redusere risikoen for arteriell emboli av cerebrale fartøy på tidspunktet for denne prosedyren anbefales å trykke på halspulsåren. Unnlatelse av å gjennomføre tilstrekkelig lukket commissurotomy betraktet som en grunn til å bytte til ekstrakorporal sirkulasjon og gjennomføring av åpen kirurgi.

Forresten, siden 1950-tallet - siden innføringen av den kunstige sirkulasjonsmetoden i praksis, begynte den lukkede mitralkommissurotomi å erstatte protesen. Dens bruk anses nå bare berettiget når det ikke er noen mulighet til å utføre kunstig sirkulasjon. Også, lukket mitral commissurotomi i noen tilfeller utføres hos gravide kvinner med alvorlig mitral stenose.

For å åpne mitral commissurotomy adresse når det er en svikt av ventilen unexpressed pasientens utstyr i fravær av massive kalsinering. I dette tilfellet operasjonen innebærer gjennomføring av median sternotomi og hjerte-bypass-bryteren til den såkalte bikavalnym kanylering. I venstre atrium går kirurgen fra den bakre overflaten av den fremre regionen av interventricular sulcus. Etter naken mitralklaffearealet commissurotomy klar til å begynne på det første sted for å identifisere områder fusjonere vinger, og så ved å skjære dette området i retning mot sin frie ende til det fibrøse ringen. Deretter er sene akkordene pent adskilt og fortsetter å kutte i lengderetningen til papillære muskler.

I dette tilfellet kan du lokalt fjerne små forekomster av kalsium, mens du på ingen måte prøver å skade ventilapparatet. På slutten suges kuttet av venstre atrium og den kunstige sirkulasjonen stopper. I motsetning til lukket commissurotomi, gjør den åpne teknikken mer pålitelig fjerning av blodpropper fra atriene og dissekerer eksisterende adhesjoner. En åpen mitral commissurotomi gir gode langsiktige resultater, men er forbundet med en risiko for restenose eller ventilfeil. Bare en liten del (ikke mer enn 7%) av alle pasienter i fremtiden krever mitralventilens proteser. Med lukket commissurotomi er det stor sannsynlighet for dannelse av mitralinsuffisiens og emboli, spesielt i tilfelle av atrittrombose og tilstedeværelsen av forkalkning av ventilen.

Mitral commissurotomi er en metode for kirurgisk behandling av medfødt eller anskaffet mitral ventilpatologi. Denne ventilen befinner seg mellom venstre atrium og venstre hjertekammer, har to ventiler. I noen tilfeller kan stenos av mitralventilen oppstå. Dette er en tilstand der det er en innsnevring av lumen i dette hullet, og det er et hinder for blodstrømmen. Denne operasjonen kutter kommisjonen (e), som forstyrrer ventilens normale drift. Det er 2 tilgang til å utføre operasjonen: direkte og ikke direkte. I det første tilfellet utføres operasjonen med brystet åpent, direkte gjennom hjertet. I det andre tilfellet settes et spesielt kateter inn gjennom lårbenet, som er matet til tobladet ventilen og adhesjonene blir skåret ut.

Indikasjon for operasjonen:

Mitral stenose i trinn 2-4

Kontraindikasjon til operasjonen:

Akutte smittsomme sykdommer

Redusert antall blodplater i blodet

Lavt blodtrykk

Komplikasjon etter operasjon:

Myokarditt og endokarditt (betennelse i muskelmembranen i hjertet eller internt)

Hypovolemisk sjokk (en kraftig nedgang i trykket på grunn av blodtap)

Mitral stenose - innsnevring av venstre atrioventrikulær åpning er den vanligste av de overførte hjertefeilene. Nesten alltid er det en konsekvens av revmatisme, selv om revmatisme kanskje ikke har blitt diagnostisert tidligere. Ren eller overveiende mitralstenose er observert hos ca 40% av pasientene med revmatisk hjertesykdom, 2/3 av dem er kvinner. I sjeldne tilfeller er mitral stenose assosiert med myxoma i venstre atrium. Med aorta insuffisiens er det sporadiske tegn på relativ mitral stenose.

Hvis området i mitralåpningen minsker mer enn 2 ganger, så for å opprettholde hjerteutgang, øker trykket i venstre atrium, atriumhypertrofier og dilaterer. Senere oppstår venøs trening i lungene, og trykket i lungearteriesystemet øker, noe som gradvis fører til overbelastning og økning i høyre hjerte. Omfordeling av blod forverrer betingelsene for ekstern åndedrett, prediserer for forekomsten av lungeødem og lungeinfeksjon. Atriell strekk kan være ledsaget av dannelse av veggpropper og emboli av karene i hjernen, nyrene og andre organer, og også nesten naturlig i senere stadier av utviklingen av atrieflimmer. Hypertensjon av den lille sirkelen, først labile og reversibel, senere, som de morfologiske endringene i vaskulærmuren ser ut, stabiliseres og blir irreversibel. Etter en kompensasjonstid, som noen ganger dekker flere tiår, utvikler høyre ventrikulær svikt.

Klinisk bilde av mitral stenose

Omtrent 2/3 av pasientene indikerer revmatiske anfall tidligere. Hvis styret er lite og det ikke er for store belastninger, kan velvære i mange år forblir tilfredsstillende. I typiske tilfeller er en tidlig klage kortpustet når man klatrer et fjell. I mer alvorlige tilfeller blir dyspnø provosert av enhver belastning, agitasjon, feber og andre faktorer som øker rytmen. Angrep av hjertestimme kan også forekomme i svak stilling om natten. Mulig hjertebank, hoste, hemoptysis, smerte og tyngde i brystet. Redusere hjerteutgang kan føre til svimmelhet og svimmelhet. Utseendet til pasienten normalt ikke endrer seg, og kun i sterk mitralstenose synlig perifer cyanose, cyanotic rødme, pulsering atrial og epigastriske område på grunn av økningen av den høyre ventrikkel. Pulse og BP forblir normale eller har en tendens til takykardi og hypotensjon. Atrieflimmer utvikler seg (paroksysmal eller vedvarende). For tidlig diagnose er auscultatorbildet, ekkokardiografiske data, endringer i hjertekonfigurasjonen avgjørende.

Auskultasjonsendringer går vanligvis før alle andre symptomer. I typiske tilfeller høres en høyt (klappende) I-tone og en brå tone (klikk) på åpningen av mitralventilen i begynnelsen av diastolen over toppunktet. Den mest karakteristiske er lavfrekvent diastolisk støy, som begynner etter tonen i åpningen av mitralventilen, med proto-diastolisk og presystolisk forbedring. I noen tilfeller høres kun proto-diastoliske og presystoliske murmurer, noen ganger bare presystoliske. Presystolisk forbedring uttrykkes ikke med atrieflimmer og noen ganger i perioden før flimmer. Støy kan være ledsaget av lokal palmerbar tremor på brystveggen. Kombinasjonen av presystolisk støy og tonen i åpningen av mitralventilen pathognomonic for reumatisk mitralstenose. Hos noen pasienter høres systolisk murmur, noe som kan skyldes enten mitral insuffisiens, eller spesielt med en signifikant retrikulær økning, relativ tricuspidinsuffisiens.

Alle lydsymptomer, som jitters, oppdages bedre i pasientens stilling på venstre side, med en noe rask rytme, for eksempel etter en liten belastning, med en forsinkelse i pusten i full utånding. Alvorlighetsgraden av lydsymptomatologien er avhengig av mange faktorer og reflekterer ikke alltid alvorlighetsgraden av defekten. Over lungearterien avsløres aksentet og noen ganger splittelsen av II-tonen, som er forbundet med hypertensjon av den lille sirkelen. I senere stadier kan det også høres en uavhengig myk proto-diastolisk støy på grunn av den relative sviktet i pulmonal arterieventilen. Fonokardiografi bekrefter de auskultative dataene. På fonokardiogrammet fjernet fra toppunktet, kan intervaller mellom begynnelsen av den andre tonen og begynnelsen av åpningstonen til mitralventilen, samt mellom begynnelsen av Q-bølgen av EKG og begynnelsen av I-tonen, måles. Når trykket i venstre atrium øker, reduseres det første intervallet, den andre øker.

EchoCG bekrefter enkelt forekomsten av mitralstenose og gjør det mulig å bedømme dens alvorlighetsgrad. Det gir deg mulighet til å klargjøre ventilens struktur (fibrose, forkalkning) og egenskapene til ventilens bevegelse: under diastolen blir de fordoblet, og ikke uforskjønelig, som i normen. På ekkokardiografi er det mulig å bestemme størrelsen på hjertehulene og noen ganger for å avsløre parietal trombi.

Endring av hjertekonfigurasjonen oppdages ved røntgenundersøkelse i direkte og skrå fremspring med kontrasterende spiserør. Med en liten mitralstenose kan silhuetten av hjertet være uendret. Etter hvert som feilen utvikler seg, blir en økning i venstre atrium avslørt, noe som fører til rettelse av venstre kontur i hjertet (utjevning av midjen) og deretter til utbulingen. I den rette skråstrålingen presses spiserøret bakover langs en bue med liten radius. Skyggen av lungearterien utvides. Med vidtgående sykdom er en økning i høyre hjerte, store lungeskip og overlegne vena cava avslørt. Når gjennomskinnelig noen ganger merkbare kalkninger i de bevegelige ventiler i mitralventilen.

EKG kan være merkbare tegn på overbelastning av venstre atrium (bred dobbelt humped P-bølgen, særlig i I og II ledninger) og høyre ventrikkel (økt tann R, reduksjon av segmentet ST, negative T-bølger i de riktige prekordialavledningene), noen ganger med utviklingen av delvis eller fullstendig blokkering høyre ben av bunten. Signifikant deformasjon og ekspansjon av P-bølgen tillater forutsigelsen av atriell fibrillasjon.

Diagnose av mitral stenose

I de fleste tilfeller kan diagnosen gjøres på en poliklinisk basis - basert på anamnestiske og auskultatoriske data, resultatene av ekkokardiografiske og røntgenstudier. Alle disse dataene kan fås ved polyklinikken. En ytterligere undersøkelse på et sykehus, spesielt i et spesialisert sykehus, er bare nødvendig for en del av pasientene, hvis det er vanskelig å utelukke kompleks vice, gjeldende reumatisme og for å løse spesielle problemer knyttet til forberedelse til kirurgi.

Anatomiske former for stenose av mitralventilen:

"Fiskemunn" er stenose i traktformet form.

Stenose i form av en "jakke loop".

Stenose med dobbelt innsnevring.

Ved åpningens størrelse er innsnevringen av mitralventilen av følgende typer:

Skarp stenose - Den totale delen av mitralåpningen er mindre enn 0,5 cm firkantet.

Alvorlig stenose - området av hullet er fra 0,5 til 1 cm kvadrat.

Moderat stenose - området av mitralåpningen - fra 1 til 1,5 cm kvadrat.

Mer enn 1,5 cm firkantet.

Stadier av mitral stenose:

Den første fasen kalles full kompensasjon. Dette stadiet er ikke ledsaget av alvorlige symptomer, men noen tegn på sykdommen i en objektiv studie kan identifiseres.

Den andre fasen er preget av alvorlige symptomer på mitralstenose som oppstår under fysisk aktivitet. Også på dette stadiet kan tegn på pulmonal hypertensjon oppstå.

Den tredje fasen av mitralstenose er ledsaget av stagnasjon i sirkulasjonens store og små sirkler, en signifikant økning i CVP (sentral venetrykk), økning i hjerte og lever.

Det fjerde stadiet er den uttrykte sirkulasjonsmangel. Pasienter med alvorlig stagnasjon i en liten sirkulasjon av blodsirkulasjon, tetthet og forstørrelse av leveren, perifer ødem, ascites. Konservativ terapi kan forbedre pasientens tilstand.

Det femte stadiet av mitralstenose kalles det terminale dystrofiske stadium av sirkulasjonsinsuffisiens. Det er preget av irreversible endringer i indre organer. Hos pasienter med dette stadiet av mitralventil stenose, ødem, ascites, levercirrhose, dyspnø i ro og kardiomegali observeres. Konservativ behandling fører ikke til forbedringer.

Klinisk bilde av mitralventil stenose

Med en mild grad av mitralstenose i lang tid kan det ikke observeres alvorlige kliniske manifestasjoner. Imidlertid kan forverring av velvære være plutselig.

De mest karakteristiske og hyppige symptomene på mitralstenose er forstyrrelser i hjertets arbeid, hjertebank og kortpustethet. Manifestasjonen av disse klager indikerer tilstedeværelsen av vev sirkulær hypoksi, som følger med denne feilen.

Palpitasjoner og kortpustet oppstår først med betydelig fysisk anstrengelse, da - med minimal innsats og til slutt - i fullstendig hvile (med en kritisk grad av mitral stenose). Svært ofte har pasienter hoste - dette er en manifestasjon av kongestiv bronkitt av kronisk form. Hemoptysis kan oppstå med alvorlig overbelastning i lungene.

Som regel klager pasienter på generell svakhet, smerte i hjertet, økt tretthet og heshet (økt venstre atrium klemmer venstre tilbakevendende nerve).

Selv symptomene på mitralstenose inkluderer: rødhet i kinnene, akrozianoz, blek hud og nasolabiale trekant, cyanose av lepper, hevelse og bankende nakke årer, hjerte hump (misdannelse av bryst), og takykardi.

Det er også andre symptomer på mitralstenose, som kan identifisere bare en medisinsk spesialist: lunge lunger, pulmonal hypertensjon, hjerte bilyd, trombose og arytmier (hjerterytmeforstyrrelse).

Kardiologen bør konsulteres hvis følgende symptomer blir observert:

Smerte eller ubehag i brystet.

Hyppige respiratoriske sykdommer, som bronkitt.

Kortpustethet når du trener eller ligger ned.

Alvorlig hoste ledsaget av hemoptysis.

I mangel av tilstrekkelig behandling fører mitralstenose til følgende komplikasjoner:

Hjertesvikt (en patologisk tilstand i kroppen, hvor hjertemuskelen er så svak at den pumper blodet i kroppen svakt og utilstrekkelig). Denne komplikasjonen oppstår med en alvorlig grad av mitral stenose.

Atrieflimmer. Utvidelse av venstre atrium (med stenos av mitralventilen) fører til arytmi. I denne tilstanden forekommer sammentringene av det venstre atrium på en kaotisk måte.

Utvidelse av hjertet. Innsnevringen av mitralventilen er ledsaget av en overflod av blodet i venstre atrium, og deretter, og høyre hjertekammer.

Trombe formasjon. Mangelen på riktig behandling av mitralstenose fører til dannelsen av trombi i atriellhulen. Blodpropper, ved hjelp av blodgennemstrømning, kan dukke opp i ulike deler av kroppen og provosere alvorlige problemer.

Stagnasjon av blod i lungene. Lungeødem, hvor det er blodproblemer i alveolene, ledsages av kortpustethet og hoste med hemoptysis.

Behandling av mitralstenose

Behandling mitral stenozaLechenie innsnevring av mitral ventil kan være en konservativ og drift. Konservativ behandling av mitralstenose kan ikke kurere vice, men gjør det mulig å kurere noen komplikasjoner av denne sykdommen (hjertesvikt, lungeødem, arytmi, og så videre.).

Når det gjelder kirurgisk inngrep, er det ikke alltid nødvendig for stenose av mitralventilen. Hvis innsnevringen av de minimale og alvorlige symptomene på mitralstenose ikke blir observert, utpeker kardiologen pasienten konstant overvåking av hjertets tilstand.

På grunn av legemidler som brukes: antikoagulant (blod thinning), diuretika (for uttak av overskudd av væske fra kroppen), antiarytmika (hvis noen) arytmier og antibiotika.

Den kritiske graden av mitralstenose krever som regel kirurgisk behandling. I slike tilfeller kan både minimalt invasive inngrep (ballongvalvuloplasti) og tradisjonell (åpen kirurgisk inngrep) brukes. De viktigste fordelene ved minimalt invasive metoder er lavt nivå av traumer og lettere tolererbarhet.

I komplekset med medisinsk rehabilitering av kardiovaskulære pasienter tar terapeutisk fysisk trening (EI Yankelevich, 1973, X98Q, LV Petrunina, 1980) et økende sted.

Bruken av rehabiliteringstiltak i kardiohirurgiches-cal klinikker og spas skyver utvikling problemet spesiell trening gymnastikk program for å opprettholde på riktig nivå av funksjonell status av pasienter gjenopprette sin fysiske prestasjoner.

Rollen til økt stress som et middel for hurtig rehabilitering av pasienter etter hjerteventilerstatning er ikke undersøkt. Klinikkene var av den oppfatning at det ikke bør gjelde tung last hos disse pasientene * Men praksisen med behandling av pasienter med intensiv trening gitt positive resultater, selv om det vitenskapelige grunnlaget for søknaden, intensiv trening hittil fraværende. Spørsmålet om samsvar med gjeldende last funksjonell status og egenskapene til organismen bare kan løses under hensyntagen til arbeidstoleranse. Samtidig, til mer oppmerksomhet tiltrekke stresstestene (N * M.Verich, 1979; L.V.Petrunina, 1980 *, s.Fisch et al 1976;.. D.G.Gilmour et al, 1976).

Faktisk er studiet av ulike former for treningsterapi og bestemmelse av deres energikostnader som det mest objektive kriteriet, omfanget av fysisk aktivitet (MF Grinenko et al., 1977).

Formål og formål med studien. Formålet var å studere effekten av konvensjonelle og intensivert fysisk belastning på den funksjonelle status og fysisk ytelse, utvikling av høy intensitet terapiteknikker for mer effektiv rehabilitering av pasienter etter ventilerstatning serdtsa.112 KONKLUSJONER

1. I perioden med preoperativ forberedelse av pasienter er det mest hensiktsmessig å bruke medisinsk gymnastikk med spesielle pusteøvelser som krever energikostnader som ikke overstiger 26,5 kcal.

2. Som følge av søknaden i den tidlige postoperative perioden av NFCs grunnprogram, ble det oppnådd en forbedring av pasientens funksjonsstatus. Den fysiske ytelsen til pasienter med prostetiske hjerteventiler 30 dager etter operasjonen økte med 28,6 $ sammenlignet med preoperative indikatorer. Samtidig var det en nedgang i oksygenforbruket pr. Kg arbeid med $ 18,4, noe som indikerer en økning i lønnsomheten av metabolske prosesser.

3. De programmer av postoperativ fysisk rehabilitering, inkludert fem arbeidsmåter terapeutiske øvelser og andre former for trening terapi med en gradvis økning i belastning på 13,5 kcal i de første 2-3 dager etter operasjonen til 485,2 kcal per dag ved slutten av den første måneden.

4. Bruken av et økt belastningsprogram på det submaximale effektnivået bidro til en økning i fysisk ytelse med $ 103,8 sammenlignet med preoperative data. Forbruket av oksygen på I kgm raoot gikk ned med $ 38,5.

5. For å evaluere den funksjonelle tilstand og for å unngå overdosering ved høy belastning i den første perioden av rehabilitering av pasienter med kunstige hjerteventiler som anvendes i hjertehastighet opptak, blodtrykk og EKG, som bidro til forebygging av komplikasjoner. Nødvendigheten av å bruke submaksimal sykkeltreningsstresstest med bestemmelse av oksygenforbruk for å kvantifisere effekten av ulike former og metoder for gymnastikk i fysisk rehabilitering.

6. I den sentrale postoperative perioden oppnås en spesiell betydning ved gradvis fysisk rehabilitering etter prostetisk reparasjon av hjerteventilene i stasjonære og sanatoriumforhold. Fysisk ytelse utgjorde 22,2 $ indikatorer hos friske personer i gruppen som gjennomgikk grunnprogrammet og 35,3 $ i gruppen som hadde gjennomgått et økt treningsprogram.

7. Den avslørte positive dynamikken i funksjonell tilstand som følge av bruk av intensiverte treningsprogrammer i tidlig postoperativ rehabilitering, gjør at de kan bli anbefalt for utbredt bruk hos pasienter med protese hjerteventiler.

8. Utvikle og anbefaler praksisen med fysioterapi fysisk rehabilitering program som brukes i komplekse behandling av pasienter med kunstige hjerteklaffer, forbedre behandlingsresultater, normalisering av den funksjonelle tilstanden til hjerte-og respiratoriske systemer, øke effektiviteten og forbedre økonomiske fordeler ved å redusere lengden på oppholdet på sykehuset.

1. Sikre oppgaver for tidlig postoperativ fysisk rehabilitering krever opplæring av pasienter med hovedelementene i LH i perioden, preoperativ forberedelse.

2. For å forbedre luftveiene i lungene, anbefales det å starte LH 1,5-2 uker før operasjonen.

3. Under preoperativ forberedelse av pasienter med IV og III funksjonelle klasser av hyha, anbefales det å utføre LH prosedyrer bare i utsatt stilling.

4. I pasientopplæringsprosessen blir det lagt stor vekt på riktig innånding og langvarig utånding, hoste og også hovedtyper og pustemåter.

5. Fysisk rehabilitering bør inkluderes i behandlingskomplekset, pasienter etter kardialventilproteser.

6. Fysisk, rehabilitering skal starte fra den andre postoperative perioden og utføres daglig med økende intensitet, på behandlingsstadiet i ambulant og sanatorium.

7. Etter kardialventilutskifting blir de første 2-3 dagene av LH påført 2-3 ganger, med komplikasjoner av lunger om dagen med intensiv hosting.

9. For forebygging og behandling av lungekomplikasjoner i den tidlige postoperative perioden, er det nødvendig å bruke lokal intercostal pust.

10 • Når komplikasjoner fra lunge slagverk og vibrasjonsmassasje tilbake gjelde drenering stillinger: liggende på sin side, når huset blir rotert gjennom 90 ° eller 45 ° (supinasjon) med hevet øvre eller nedre del av kroppen i en vinkel på 15-20 °.

11. Avhengig av respiratorisk funksjon av lungene på regionalt del av brystet anbefalt forskjellige metoder for lokal luft: torakal (unilateral bilateral) thoracicoinferior (høyre, venstre), og mellom bryst posterolateral bryst og perkusjon og vibrasjonsmassasje på baksiden av brystet.

12. I mangel av tegn på komplikasjoner i tidlig fysisk rehabilitering, bør en gruppemetode inkluderes for den emosjonelle og psykologiske effekten.

13. Det er hensiktsmessig til 7 dager etter at hjerteventilprotese for gradvis å øke belastningen, inkludert fysisk terapi øvelser ytterligere aktiviteter (dosert spasersko, trapper) og 10 dager - veloergometriju.

14. I tillegg til spesielle pusteøvelser, anbefales treningsprosedyrer å inkludere generelle styringsøvelser med økende belastning avhengig av startposisjon, varighet, antall repetisjoner og kompleksiteten til øvelsene selv.

15. pasient etter prostetiske hjerteventiler for emo-eksponensiell effekt i gymnastikkøvelser anbefales øvelser med skall (gymnas pinner, baller av forskjellige størrelser, vekter som veide fra 0,5 til I kg, stoler, ribbevegger) og oppblåsbare baller.

16. I alle regimer av LH bør øvelser kombineres med pust, hvile og muskelavslapping.

17. Etter intensiv muskulær arbeid i 2-3 minutter foreskrives korte pauser fra 0,5 til 1,0 min, noe som bidrar til å unngå uttrykt tretthet og god toleranse for den foreslåtte belastningen.

18. Alle pusteøvelser i LFK-prosedyrer utføres i en langsom, de gjenværende øvelsene - i gjennomsnitt og - sjeldnere - i et raskt tempo.

19. Når du utfører en sving, anbefales det at du begrenser deg til et gjennomsnittlig tempo for å unngå plutselige bevegelser.

20. Freestyle med prostetiske hjerteventiler for behandlings- og sanatorietrinnene anbefales to programmer for fysisk rehabilitering: grunnleggende og forhøyet.

21. Hovedprogrammet omfatter fem LH-kjøreregimer, dosert vandring, gang på trappene, og i det økte programmet legges det til ekstreme belastninger på sykkel ergometeret.

22. Det er hensiktsmessig å bruke fem motorregimer av LH med gradvis økende belastning til pasienter med prostetiske hjerteventiler på sykehus- og nær-sanatoriumstadier av postoperativ behandling.

23. Det er tilrådelig å inkludere uavhengige og kontrollmetoder i programmet for dosert vandring.

24. Pasienter etter prostetiske hjerteventiler innen 4-5 dager anbefales å gå selv i kammeret og - begrenset - i korridoren.

25. I begynnelsen går det på en langsom, og i gjentatte yrker - i et gjennomsnittlig tempo, med hensyn til gangtid og gjenoppretting av innledende data (hjertefrekvens, blodtrykk, respirasjonsfrekvens).

26. Kontroll på 100 m anbefales å starte den syvende dagen etter operasjonen i fravær av tegn på komplikasjoner.

27. Programmet for dosert vandring starter fra 100 m og øker til 3,0-3,5 km per dag innen utgangen av måneden.

28. Pasienter etter prostetiske hjerteventiler anbefales et annet tempo på turgåing: sakte (60-70), medium (60-90) og rask (trinn) per minutt.

29. Pasienter med hjerterytmeforstyrrelser anbefales å gå i langsom takt med hvilepause.

30. Kontroll av gange det er tilrådelig å oppføre seg syk med notatet i stykket, dato, distanse, hastighet, puls (ved hvile og etter trening) og tegn på utilstrekkelighet i løpet av turen og etter det.

31. Det økte programmet for fysisk rehabilitering anbefaler ulike muligheter for øvelser på trappene: I) nedstigning og klatring trappene med hvilepause; 2) nedstigning i midten og stige i et lavt tempo; 3) nedstigning og utvinning i et gjennomsnittlig tempo. Alle tilfeller av trening utføres med vilkårlig pusting.

For å fortsette å laste ned, må du samle bildet:

Annuloplastikk av mitralventilen

For noen tiår siden lød diagnosen hjertesykdom nesten som en setning, fordi pasientene ofte ikke levde til modne på grunn av irreversible forandringer i hjertet. For tiden utføres praktisk talt i noen store bykardioskirurgiske operasjoner for å korrigere hjertefeil, inkludert hjerteventilens plast.

For bedre å forstå hva som står på spill, bør du vite hvordan ventilapparatet i det menneskelige hjerte er arrangert. I hjertet, for å sikre konsekvent progressjon av blod fra atria til ventriklene, er det mitral (bicuspid) og tricuspid (tricuspid) ventiler. For å regulere blodstrømmen fra ventrikkene inn i aorta og inn i lungearterien, er det passende ventiler - aortaklappen og lungearterieventilen.

hjerteventil struktur

Hver av de tilgjengelige ventiler kan endres på grunn av medfødte eller anskaffe hjertefeil. Ervervede defekter i sin tur kan være forårsaket av revmatisk hjertesykdom (RBS) eller aterosklerose - forkalkninger og kolesterol avsetning, for eksempel i aorta, etterfulgt av en betydelig innsnevring av dets lumen. Med nederlaget i hjertet på grunn av vices utvikler enten stenose eller mangel på ventiler. Det første konseptet er innsnevring av ventilringen, noe som forhindrer den normale strømningen av blod gjennom hjertekamrene, for det andre føre til ufullstendige lukkeventilklaffer holder som hindrer blod i underliggende kammer eller aortisk (lungearterien).

I tillegg må det huskes at hjertesvikt er farlig for utvikling av akutt eller kronisk hjertesvikt. Den første er i seg selv en livstruende tilstand, og i det andre tilfellet, det er forstyrrelser i blodsirkulasjonen i alle de indre organer, som før eller senere (avhengig av type av defekt) kan også føre til døden. Derfor, når hjertekirurg oppfordrer pasienten til å utføre kirurgi på hjertet, skal lystre legens råd og samtykke til kirurgisk feil korreksjon.

Fordeler og ulemper med metoden

Avhengig av type feil (stenose eller svikt i ventilen), kan plast- eller ventilprotese brukes. Ofte utføres operasjoner på mitral- og tricuspideventiler, mindre ofte på ventiler av aorta og lungearteri.

Som regel med ventilflappenes mangel, brukes plastene til klaffene, og når ventilringen er avsmalnet, brukes proteser.

Hver type operasjon har sine fordeler og ulemper. Så fordelene med plastventiler er:

Gunstig prognose etter operasjon, Økt overlevelse av pasienter med hjertefeil, Økt levetid og livskvalitet for pasienten på grunn av nesten fullstendig forsvunnelse av symptomene på kronisk hjertesvikt.

Relative ulemper inkluderer risikoen for komplikasjoner etter åpen hjerteoperasjon, men disse risikoene er nå redusert til nesten en tiendedel av prosent.

Indikasjon for operasjonen

Tilfeller der operasjonsplast valvulær å foretrekke å medikamentbehandling, bestemmes for hver enkelt pasient strengt ved innvendig fysisk undersøkelse hjerte kirurg, etter å ha mottatt resultatene av ytterligere forskningsmetoder.

For å avgjøre behovet for ventil plastikkirurgi, evaluerer legen et sett med klinisk data og ekkokardiografidata (ultralyd i hjertet eller Echo-KG).

En direkte indikasjon på plast er tilstedeværelsen av ventilfeil i kombinasjon med kronisk hjertesvikt. Kliniske tegn på sistnevnte:

Kortpustethet ved mosjon, og ved hvile, særlig når man ligger ned, hevelse av de nedre lemmer, i alvorlige stadier av kronisk hjertesvikt - svelle leggen, lår, ytre genitalia, abdominal hud, redusert toleranse på konvensjonell trening.

Ekkokardiografi hjertefeilkriterier - reduksjon i ejeksjonsfraksjon (LVEF) på mindre enn 50 til 60% reduksjon i slagvolum (SV), og å endre konfigurasjonen av hulrommene, spesielt utvidelse (ekspansjon) av hjertekamrene og en kompenserende fortykkelse av muskelveggen i hjertet (myokardial hypertrofi).

Kontraindikasjoner for hjerteventilens plastisitet

Selvfølgelig bør alle pasienter med alle hjertesykdommer alltid bruke minst mulig sjanse til å gjenopprette ventilens normale funksjon. Imidlertid, i nærvær av alvorlige CHF (3-4 funksjonelle klasser og III-trinn), er kirurgi kontraindisert for pasienten, siden hjertet ikke vil bære driftsbelastningen. I tillegg, med irreversible endringer i hjertemuskelen og i andre indre organer under alvorlig CHF drift ventil plasty oppførsel meningsløst, ettersom det gjengitte ventil for å hjelpe og opprettholde hjertet er ikke lenger i stand.

Derfor er hovedkontraindikasjonen for hjerteventilens plastisitet nærværet av følgende forhold i pasienten:

CHF i de siste stadier, med alvorlig hevelse over hele kroppen, og med en konstant dyspné i ro, Heavy sekundære dilatert eller hypertrofisk kardiomyopati en ejeksjonsfraksjon mindre enn 20% av ultralyd av hjertet, irreversible endringer i lever og nyre (cardiac cirrhose, kronisk nyresvikt).

I tillegg er interferens med hjertet kontraindisert i slike sykdommer som:

Akutt slag eller myokardialt infarkt, sepsis, akutt infeksjonssykdom, feber, lungebetennelse, alvorlig dekompensasjon medfølgende kroniske sykdommer (diabetes, bronchial astma, magesår, etc.).

Forbereder for en operasjon

Forberedelse for plastikkirurgi begynner umiddelbart etter at kardiologen har foreslått nødvendigheten av denne operasjonen. Algoritmen til pasientens handlinger i dette tilfellet kan bestemmes ut fra følgende aspekter:

Det første du må gjøre - er å konsultere en hjertekirurg, men å komme å se ham med ferske resultater fra ultralyd av hjertet og EKG. I tilfelle at en hjertekirurg bekrefter behovet for intervensjon på ventiler i hjertet, må pasienten bestemme - om det vil få hjertekirurgi behandling for gratis eller for egen regning. I tilfelle av drift, skal pasienten inkluderer alle medisinske poster (utskrivning fra sykehuset, resultatene av undersøkelsen, i retning av en hjertekirurg) til de regionale helsedepartementet avdeling for å få et tilbud. Etter å ha mottatt en kvote (det tar noen måneder å vente), må pasienten gjennomgå undersøkelsen som er nødvendig for operasjonen. Disse innbefatter blodprøver for HIV og viral hepatitt, blodpropp (VSK, APTT, INR og protrombintid indeks, etc.) Medisinske tester (blod, urin), FEGDS og andre. Når en pasient på hendene er rettet til riktig klinikk, og testresultatene, bør han ringe sykehuset der utført lignende operasjoner og finne ut hva tid han skulle legges inn på sykehus. Etter ankomsten av pasienten i klinikken hans make ut i hjertekirurgiavdelingen, hvor preoperativ forberedelse vil bli utført etter en medisinsk undersøkelse. Før operasjonen pasienten er forbudt å bruke mat (det siste måltid minst 8 timer før kirurgi).

Hvordan utføres operasjonen?

Plastikkene til hjerteventilene utføres alltid under generell anestesi. Før pasienten blir tatt til operasjonen, er han premedisert - dette er forberedelse til anestesi ved hjelp av intravenøs analgetika og hypnotika.

Etter å ha senket pasienten til en medisinsk søvn, begynner kirurgi. Kirurgen kutter den fremre brystveggen i brystbenet og kutter brystbenet med et spesielt instrument.

Nå er pasientens hjerte tilgjengelig for manipulering. Hjertet er koblet til apparatet av kunstig sirkulasjon (AIC). Dette er et apparat som simulerer lungens arbeid. Det er koblet til hjertekamrene ved hjelp av spesielle rør, og blodet strømmer til apparatet, er mettet med oksygen, og deretter spredt gjennom sine egne kar i kroppen. På de andre rørene går blodet fra alle kroppens kar tilbake til apparatet for igjen å være mettet med oksygen. Dermed får vitale organer oksygen når hjertet er "frakoblet".

Da begynner hovedfasen av operasjonen. Prosedyren for ventilens plast er avhengig av type skade på en ventil:

annuloplasty (plast støtte ring)

I tilfelle av mangel på mitral- eller tricuspideventilen brukes således ringplastikk - gjenoppretting av normal åpning ved hjelp av en støttering. Denne ringen er valgt i henhold til størrelsen basert på graden av forstørrelse av den atrioventrikulære åpningen. Mitralventil plastikkirurgi av støtteringen kan kun utføres dersom pasienten ikke har kalkningsventilflikter.

Ved mangelfull og ufullstendig lukking av ventilklaffer, kan sømplast brukes - leddene av ventiler manuelt ved hjelp av suturering. En slik operasjon kan påføres noen av de endrede ventiler. Kontraindikasjon er tilstedeværelse av fibrose og forkalkning av ventilene. For eksempel kan plast Trikuspidalklaff oppnås ved å blande den U-formede søm (ved Boyd) eller polukisetnyh sømmer (ved å De Vega, eller Amos).

Ved stenose av mitralventilen kan en lukket eller åpen kommissurotomi utføres, med andre ord disseksjonen av de kondenserte ventilflappene. Lukket kommissurotomi utføres uten et apparat av kunstig sirkulasjon, og tilgang til hjertet utføres med et lite snitt i intercostal rommet til venstre. I hulrummet til øret til venstre auricle, er et spesielt apparat introdusert-commissural. Denne metoden er indikert ved massiv forkalkning av ventilen. Open commissurotomy med mitralventil kirurgi utføres på det åpne hjertet i fravær av forkalkning av ventilen eller med en liten forkalkning.

Noen ganger er mitral stenose forårsaket av hypertrofi av papillære muskler. Disse er små formasjoner i ventrikels vegg, større enn venstre, noe som gir opphav til akkordene. De sistnevnte, i sin tur, som tynne fjærer, holder flikene på trikuspidal og mitral ventiler i den mobile, men på samme tid som er nødvendig for fullstendig lukkestilling. I tilfelle hypertrofi av papillære muskler, tykker de og forkortes, noe som forhindrer akkorder som støtter ventiler fullt ut. Mitral stenose utvikler seg. Hvis disse musklene er kuttet med en skalpell, vil akkordene igjen kunne gi tilstrekkelig mobilitet av mitralventilflappene. Operasjonen kalles papillotomi.

mitral ventil prolapse

, når den bakre ventilen forløper, bruk av

parietal reseksjon av ventilen.

Resten av ventilen sutureres og festes med en ring.

Generelt varer operasjonen for plastventilene rundt to timer, noen ganger mer. Ved slutten av operasjonen forlater pasienten anestesi, og flere timer eller dager observeres i intensivavdelingen. Etter dette blir han overført til cardiosurgery-enheten, og etter nødvendige undersøkelser blir han tømt hjem.

Kostnad for drift

I dag utføres plastikkirurgi av ventiler praktisk talt i enhver by utstyrt med en stor hjerteklinikk. Disse er som regel regionale sentre og store byer.

Når det gjelder kostnadene ved operasjonen, kan det sies at prisene ikke praktisk talt er forskjellige i ulike klinikker. Så, i GVCG dem. Burdenko, i det statlige kliniske sykehuset. Botkin og i forskningsinstituttet. Sklifosovsky (Moskva) priser er i størrelsesorden 30 tusen rubler (komissurotomiya) Dotys gni med plastventilen med andre metoder. Prisen på aorta ventil plast kan nå 160 tusen rubler. Også inkluderer denne prisen kostnaden for ytterligere undersøkelsesmetoder og opphold i klinikken i henhold til de brukte sengene.

Er det komplikasjoner i plastikk i hjerteventilene?

Selvfølgelig representerer noen kirurgisk inngrep alltid en viss risiko for pasienten, og dette bør tas i betraktning når operasjonen utføres. Imidlertid er den operative dødeligheten hos personer under 50 år mindre enn 1% med hjerteventilens plastisitet. Imidlertid øker risikoen for komplikasjoner med alderen, og når 32% hos personer over 80 år.

De viktigste komplikasjonene i den tidlige postoperative perioden inkluderer tromboemboliske og smittsomme.

Forebygging av tromboemboliske komplikasjoner er rettidig administrasjon av antikoagulantia og antiaggreganter (warfarin, aspirin, etc.).

Forebygging av smittsomme komplikasjoner i postoperative sår er den konstante overvåking av dette området, og utnevnelse av antibiotika i tilfelle fuktighet eller purulent betennelse i såret.

Livsstil etter kirurgi

De første fire ukene etter operasjonen anses som en tidlig postoperativ periode. På denne tiden skal pasienten ta vare på kroppen så mye som mulig og lytte til hans følelser. Etter uttømming fra sykehuset ved utseendet av de minste smertefulle opplevelsene, dyspné, hvesenhet i brystet, bør du umiddelbart konsultere en kardiolog eller en terapeut.

Også på dette tidspunktet må pasienten nøye overvåke maten, utelukke alle skadelige matvarer - fett, stekt, saltet og krydret. Det er ønskelig å begrense inntaket av væske til en og en halv liter per dag, for ikke å overbelaste kardiovaskulærsystemet med overskytende volum.

Det er ekstremt nødvendig å slutte å røyke og gi opp å drikke alkohol.

En måned etter operasjonen kan du tillate enkel fysisk aktivitet, for eksempel lange turer i parken.

Etter slutten av den første måneden etter operasjonen, bør du konsultere legen din og utføre en fullstendig undersøkelse - ultralyd i hjertet, EKG, 24 timers overvåkning av blodtrykk og EKG, og om nødvendig - transesofageal ECHO-KG. Følg legen i det første året skal være månedlig, og deretter - hver sjette måned i fravær av eventuelle klager.

outlook

Prognosen etter operasjonen er gunstig i de fleste tilfeller. Først blir pasienten betydelig forbedret livskvalitet - ubehagelige symptomene forsvinner, er det bedre å tåle trening (for pasienter med kronisk hjertesvikt selv gå til butikken i en nærliggende verksted utgjør allerede en betydelig fysisk aktivitet). For det andre øker forventet levetid betydelig, og risikoen for plutselig hjertedød i hjertesykdommer minker betydelig. Således, med mitralventilreparasjon på grunn av sin mangel, er den femårige overlevelsesraten 58-64% i henhold til data fra forskjellige forfattere.

Trinn 1: Betal for konsultasjon ved hjelp av skjemaet → Trinn 2: Etter betaling still spørsmålet ditt på skjemaet nedenfor ↓ Trinn 3: Du kan dessuten takke spesialisten med en ekstra betaling for et vilkårlig beløp ↑

Ved hjelp av plastprosessene kan 90% av ventiler med degenerative endringer gjenopprettes.

Sykehusdødeligheten etter isolert mitralventil plast overstiger ikke 1%, og overlevelse i en ekstern periode er sammenlignbar med den generelle befolkningen.

Indikasjoner for operasjon med mitral stenose

Kliniske tegn i forbindelse med undersøkelsesdataene og først og fremst bestemmer området til venstre atrioventrikulær åpning tidspunktet for kirurgisk inngrep. Mitral stenose med området av mitralventilen ≤1 cm2 regnes som kritisk. Hos fysisk aktive pasienter eller pasienter med stor kroppsvekt kan en innsnevring av hullet på 1,2 cm2 også være kritisk. Kirurgiske inngrep (åpen mitral commissurotomy eller mitral ventilerstatning) forbedrer den funksjonelle tilstand og lang tids overlevelse av pasienter med mitral stenose - 67% og 90% av pasientene som er i live i 10 år. Pasienter som gjennomgåde commissurotomi ble imidlertid ofte gjenåpnet i den angitte perioden (42% mot 4%). Til tross for den høyere operasjonsrisikoen hos pasienter med høy lungehypertensjon og høyre ventrikulær svikt, forbedrer tilstanden deres med en reduksjon i lungeartartrykket. Således, indikasjonen for kirurgi hos pasienter med mitral stenose er reduksjon av arealet av mitral ventil og II to eller flere funksjonelle klasse NYHA.

Indikasjoner for operasjon med mitral insuffisiens

Den årlige dødeligheten med den medisinske behandlingen av symptomatisk prolaps av mitralventilen er 6,3%. I disse pasientene er strategien for tidlig kirurgi etter diagnose assosiert med en bedre langsiktig prognose, noe som fører til forbedret kontraktilitet og regresjon av venstre ventrikulær hypertrofi, og en nedgang i volumet i venstre hjerte. På den annen side, kan forbedring av sistnevnte ikke forekomme hos pasienter med signifikant skadet kontraktil funksjon i venstre ventrikel. I denne sammenheng bør operativ behandling av mitralinsuffisiens utføres før CSI-indeksen når 1m2, siden en økning på ≥60 mlm2 antyder en ugunstig prognose. Andre gode prognostiske markører for den negative effekten av kirurgi er en høy NYHA funksjonsklasse, samtidig koronar sykdom, avansert alder, lav høyre ventrikulær utkastningsfraksjon.

Mystisk ventilasjon med myxomatøs involvering tyder på gode, tidlige og fjerne funksjonelle resultater. Siden færre komplikasjoner og lavere sykehusdødelighet observeres med plastkorrigering sammenlignet med bytte av ventilen, må operasjonen utføres tidlig på diagnosetidspunktet. Utseendet på systolisk dysfunksjon i venstre ventrikel dikterer behovet for å bevare den anulo-papillære kontinuiteten under kirurgisk korreksjon.

Kirurgisk korreksjon av iskemisk mitral insuffisiens er forbundet med en høyere risiko (9-30%), som skyldes en reduksjon i kontraktilfunksjonen i venstre ventrikulær myokardium. Mitralventil plastikkirurgi er indisert hos pasienter med grad III-IV-mitralventilinsuffisiens og venstre ventrikulær kontraktilitet konservert (kooptotal høyde ≤ 11 mm). Hos pasienter med redusert kontraktilitet (PV ≤ 40%) er mitralinsuffisiens i andre grad også en indikasjon på korreksjon. Når papillarmuskulaturen brytes eller kooptaksjonshøyden ≥ 12 mm, vises bioprothese av mitralventilen med bevaring av subvalvulærapparatet. Pasienter som gjennomgått plastikkirurgi på mitralventilen på grunn av bevaring av integriteten til det venstre ventrikulære fibrotiske rammeverket, har en bedre overlevelse og langsiktig prognose. 5-års overlevelsesrate etter mitralventilreparasjon er henholdsvis 58-64% og 36-47%, sammenlignet med protesen.

Hvis kirurgisk korrigering av mitral insuffisiens utføres før volumet overbelastnings-myopati når et irreversibelt stadium, går funksjonen til venstre ventrikel tilbake til normal. På den annen side fører forsinkelsen i operasjonen, selv med en gunstig postoperativ periode, til bevaring av tegn på kongestiv hjertesvikt i 5, 10 og 14 år etter operasjonen hos 23%, 33% og 37% av pasientene. III / IV preoperativ funksjonell klasse NYHA er et prognostisk tegn som bestemmer en langsiktig prognose for pasientoverlevelse.

Redusert ejeksjonsfraksjon etter mitral protese mitral nedstatochnosti er et resultat av postoperativ økning i etterbelastning. Aktivering av neurohumoral systemet kan bidra til å forverre tilstanden til pasienter med hjertesvikt, begrense vasodilasjon. Konstanten av overdreven neurohumoral aktivering reflekterer sannsynligvis en ufullstendig gjenoppretting av kontraktilitet i venstre ventrikel etter kirurgisk behandling.

Preoperativ forberedelse

Hos pasienter med tegn på hjertesvikt før kirurgi krever aggressiv diuretisk behandling og natriumrestriksjon. Ved atrieflimmer trenger pasienter digoksin, β-blokkere og kalsiumantagonister for å redusere hjertefrekvensen. Pasienter med akutt mitral insuffisiens er ofte i kardiogent sjokk, stabilisering av tilstanden oppnås gjennom inotrope midler, arterielle vasodilatorer og intra-aortisk ballong motpulsering. Vasodilatatorer reduserer perifer vaskulær motstand, og akselererer rytmen, reduserer volumet av regurgitasjon i venstre atrium.

Mitral kommissurotomi

Med mitral stenose, frem til i dag, er operasjonen av mitral commissurotomi fortsatt relevant. Siden den første valvulotomi, utført av Elliot Cutler i 1923, gjennomgikk operasjonen en rekke modifikasjoner. Evnen til å overvåke dilatatorens posisjon i fremspringet av mitralåpningen med trans-esophageal ekkokardiografi tillater denne prosedyren å utføres fra en minimal invasiv tilnærming. En venstre sidet thorakotomi utføres i V intercostal plass med en 6 cm lang snitt. Etter disseksjon av perikardiet, legges en madrass sutur til toppunktet til venstre ventrikel på pakningene og en dilatator av Dubost settes inn gjennom den. Grener av en dilatator under kontroll av transesofageal ekkokardiografi utføres i en stenosert åpning og åpner opp til 2,5-3 cm. Effektiviteten av en minimalt invasiv kommissurotomi styres ved ekkokardiografi

Optimal tilgang til mitralventilen er en del av det venstre atriumet bakom det interatriale spaltet.

Tilgang til mitralventilen gjennom venstre atrium. ERW, LIP - øvre hule og nedre hule vener; LP og PP - venstre og høyre atrium.

Det er mulig å bruke tilgang gjennom høyre og taket til venstre atrium. Slik tilgang til rette for bedre eksponering av mitral ventil, men av en interatrial septum skade kan føre til forskjellige forstyrrelser i rytme.

Tilgang til mitralventilen gjennom høyre, taket til venstreatrium og det interatriale septumet

Minimalt invasiv åpen mitralventilkorreksjon utføres gjennom høyre sidet anterolateral thorakotomi i V intercostal-rommet. AIC er koblet til standard direkte i såret eller gjennom femorale karene ved hjelp av Seldingsers kateterutstyr.

Tilgang til mitralventilen med minimal invasiv drift

Mitralventilproteser

Operasjonen må utføres uten skade på anatomiske strukturer som omgir mitralannulus (circumflexa gren av den venstre koronararterie, atrioventrikulærknuten, aorta ventil, og venstre atrial vedheng), hvis plassering er vist i fig.

Lokalisering av intrakardiale strukturer rundt mitralventilringen

Hos pasienter med mitralstenose har preserveringen av disse strukturene sannsynligvis liten effekt på den venstre ventrikulære dysfunksjonen, men kan forhindre implantasjon av en protese med tilstrekkelig diameter. Hos pasienter med mitral insuffisiens bør en slik prosedyre utføres, særlig i nærvær av preoperativ venstre ventrikulær svikt. Ved implantering av bioprostesen til ventilen til den native ventilen, med unntak av alvorlig fibrose eller forkalkning, krever ikke reseksjon. Når mitralventilens proteser med mekanisk protese, kan oppbevaring av seilene i mitralventilen føre til kile av protesens broderier. Som regel hindrer ikke den bakre klaffen til den innvendige ventilen funksjonen til den mekaniske protesen og kan holdes helt. Teknikken for å bevare den subvalvulære apparatet er forskjellig og består av en delvis reseksjon av den forreste ventilen først, og om nødvendig en bakre, og deretter feste dem til den fibrøse ring av mitralventilen.

Teknikken for å bevare undervannsstrukturer

For å fikse proteser, sømmer 3

Legg til en kommentar Avbryt svar

Den metatarsale bein i foten ache

Foten er den nedre delen av underbenet. Avdelingen inkluderer plysj, tarsus, fingre. Også hæl, sål, fotbue, løft, bakdel. Under fotens bue menes en del av sålen som ikke berører overflaten når man går. Folk, uansett alder, føler smerte i føttene og

Den metatarsale bein i foten ache

Foten er den nedre delen av underbenet. Avdelingen inkluderer plysj, tarsus, fingre. Også hæl, sål, fotbue, løft, bakdel. Under fotens bue menes en del av sålen som ikke berører overflaten når man går. Folk, uansett alder, føler smerte i føttene og

Forstørret lever i et spedbarn

[Leveren] er en av de viktigste organene i fordøyelsessystemet og den største kjertelen i menneskekroppen. Den ligger i bukhulen hovedsakelig i riktig hypokondrium. I nyfødte og barn i det første år av livet er massen 1/18 av den totale kroppsvekten.

Forstørret lever i et spedbarn

[Leveren] er en av de viktigste organene i fordøyelsessystemet og den største kjertelen i menneskekroppen. Den ligger i bukhulen hovedsakelig i riktig hypokondrium. I nyfødte og barn i det første år av livet er massen 1/18 av den totale kroppsvekten.

Hva ødelegger den menneskelige leveren?

Leveren er et viktig organ i kroppen vår, som filtrerer blodet og renser det fra alle skadelige stoffer. Svært ofte spiser vi, tar medisin, alkohol, røyk og tror ikke at alt dette ødelegger leveren vår. Leverandets største fiende er fett. I leveren

Hva ødelegger den menneskelige leveren?

Leveren er et viktig organ i kroppen vår, som filtrerer blodet og renser det fra alle skadelige stoffer. Svært ofte spiser vi, tar medisin, alkohol, røyk og tror ikke at alt dette ødelegger leveren vår. Leverandets største fiende er fett. I leveren

Reduserer bena om natten

En spasme kalles ufrivillig smertefull sammentrekning av muskler. Lemmet er dumt og vondt i en stund. Forkortelser varierer i varighet, styrke og prevalens. Oftest vises om natten. Leger distribuerer dem etter type, se på det langsiktige og stedet som har påvirket muskelspasmen. Det er flere grunner

Reduserer bena om natten

En spasme kalles ufrivillig smertefull sammentrekning av muskler. Lemmet er dumt og vondt i en stund. Forkortelser varierer i varighet, styrke og prevalens. Oftest vises om natten. Leger distribuerer dem etter type, se på det langsiktige og stedet som har påvirket muskelspasmen. Det er flere grunner

Betadin i gynekologi

For å sitere: Tikhomirov AL, Lubnin DM Betadin i praksis av en gynekolog / / RMZ. 2001. № 6. 243 S. Institutt for obstetrikk og gynekologi FPDO MSMSU Etter innføring i brede praksis PCR-teknikker for å identifisere mikroorganismer "banale" coleitis, for et halvt århundre var nødvendig av gynekologen trett minnet

Betadin i gynekologi

For å sitere: Tikhomirov AL, Lubnin DM Betadin i praksis av en gynekolog / / RMZ. 2001. № 6. 243 S. Institutt for obstetrikk og gynekologi FPDO MSMSU Etter innføring i brede praksis PCR-teknikker for å identifisere mikroorganismer "banale" coleitis, for et halvt århundre var nødvendig av gynekologen trett minnet

Venstre nyregenesis

Nyrens aldring har vært kjent for menneskeheten siden antikken. Aristoteles nevnte denne patologien og sa at dersom dyret ikke kan eksistere uten et hjerte, så er det helt uten milt eller nyre. Så ble renal dysplasi blitt interessert i renessansen av den belgiske forskeren Andreas

Venstre nyregenesis

Nyrens aldring har vært kjent for menneskeheten siden antikken. Aristoteles nevnte denne patologien og sa at dersom dyret ikke kan eksistere uten et hjerte, så er det helt uten milt eller nyre. Så ble renal dysplasi blitt interessert i renessansen av den belgiske forskeren Andreas

Varicosis av første grad

Varicose er en vanlig sykdom blant moderne mennesker. Utvidelsen av vener, i motsetning til populær tro, påvirker menn og kvinner etter 30 år. Årsaken til utviklingen av sykdommen er faktorer forbundet med den konstante spenningen i nedre lemmer. Vedvarende fysisk arbeid, konstant å finne i en ubehagelig stilling (stående eller

Varicosis av første grad

Varicose er en vanlig sykdom blant moderne mennesker. Utvidelsen av vener, i motsetning til populær tro, påvirker menn og kvinner etter 30 år. Årsaken til utviklingen av sykdommen er faktorer forbundet med den konstante spenningen i nedre lemmer. Vedvarende fysisk arbeid, konstant å finne i en ubehagelig stilling (stående eller

Blå føtter forårsaker

Legemedem er en vanlig patologi, både menn og kvinner lider av et brudd. Årsakene til hevelse er: Overvekt, arbeid på bena, dårlige vaner. Faren for ødem består i å signalisere forekomsten av funksjonsfeil i et bestemt organ eller kroppssystem. Det er viktig å gjenkjenne signalet i tide. ubehagelig

Blå føtter forårsaker

Legemedem er en vanlig patologi, både menn og kvinner lider av et brudd. Årsakene til hevelse er: Overvekt, arbeid på bena, dårlige vaner. Faren for ødem består i å signalisere forekomsten av funksjonsfeil i et bestemt organ eller kroppssystem. Det er viktig å gjenkjenne signalet i tide. ubehagelig

Smerte i fotputer

Smerter i fotfotene vises plutselig, noe som forårsaker fysisk ubehag, psykologisk kompliserende liv. Symptomer har forskjellige årsaker, fra midlertidige plager, til alvorlige sykdommer. For å beskytte helsen og forstå hva du skal gjøre i slike tilfeller, skal du vurdere årsakene til smerte som å bli behandlet. Innholdsfortegnelse

Smerte i fotputer

Smerter i fotfotene vises plutselig, noe som forårsaker fysisk ubehag, psykologisk kompliserende liv. Symptomer har forskjellige årsaker, fra midlertidige plager, til alvorlige sykdommer. For å beskytte helsen og forstå hva du skal gjøre i slike tilfeller, skal du vurdere årsakene til smerte som å bli behandlet. Innholdsfortegnelse

Osteoarthritis første fase

Ubehag, leddsmerter, utseendet på en knase i kneet, indikerer utbruddet av utvikling av artrose. Ved begynnelsen av sykdommen er tegnene ubetydelige, de forårsaker ofte ikke pasienten ulempe eller angst. Derfor utføres ofte behandling av artrose i utgangspunktet ikke på grunn av pasientens uoppmerksomhet mot helse. Med høyre

Osteoarthritis første fase

Ubehag, leddsmerter, utseendet på en knase i kneet, indikerer utbruddet av utvikling av artrose. Ved begynnelsen av sykdommen er tegnene ubetydelige, de forårsaker ofte ikke pasienten ulempe eller angst. Derfor utføres ofte behandling av artrose i utgangspunktet ikke på grunn av pasientens uoppmerksomhet mot helse. Med høyre

Les Mer Om Fartøyene