Hva er akutt koronarsyndrom, førstehjelp og behandling

Den plutselige kraftig forverring i den menneskelige tilstand, preget av sterke smerter i retrosternale plass, følelsen av mangel på luft, svakhet og svetting, tvinger andre er alvorlig bekymret og kaller det medisinske teamet.

Ankommer utfordringen gruppen den pasient, noe som gjør det EKG og dens resultater har sykehusinnleggelse, plassere samtidig meget forsiktig og "vag" diagnose - akutt koronarsyndrom.

Hvorfor bruker leger en så vag formulering når det kommer til en svært alvorlig forverring av staten?

To i ett

Diagnostisering av akutt koronarsyndrom, eksperter foreslår en av varianter av utviklingen av hendelser - et angrep av ustabil angina eller hjerteinfarkt, siden de inngår i begrepet ACS.

Finn ut nøyaktig hva som egentlig skjer med pasienten, på scenen i krise er ikke mulig: skillet mellom de to sykdommer krever ikke bare EKG, men også utføre en rekke laboratoriestudier og maskinvare som er utført på et sykehus.

Videre har både akutt myokardinfarkt og ustabil angina, samlet under en enkelt tittel, som utgjør en stor fare for livet for pasienter enn, for eksempel, kronisk ischemisk hjertesykdom.

I motsetning til dette, kronisk hjertesykdom, som kan være lang nok til å flyte uten alvorlige komplikasjoner og lett forankret mottak nitroglyserin tabletter, utvikler akutt koronarsyndrom i løpet av få minutter eller timer, med en høy sannsynlighet for dødelig utgang - omfattende koronar død eller myokardialt infarkt.

Tilnærminger til behandling av ustabil angina og hjerteinfarkt er også forskjellig: i det første tilfellet, er innsatsen til ekspertene laget for å fjerne lommer av iskemi, og den andre hovedformålet med terapeutiske tiltak blir stadig tynnere blodpropp tilstoppede kranskarene og forårsake nekrose (nekrose) infarkt-området.

Hva skjer med ACS

Hovedårsaken til utviklingen av akutt koronarsyndrom er en lang og forsømt aterosklerose av karene.

I fasen av forverring av aterosklerose mister plakkens stabilitet, det er også mulig at integriteten til dekselet er kompromittert. Det er også betennelse i det berørte karet på stedet for trombusfestet eller hindringen av lumen.

Trombe okklusjon av karet (aterotrombose) og sirkulasjonsforstyrrelser som oppstår ved akutt aterosklerotisk sykdom, øker belastningen på myokard, som kan danne deri skade (områder av ischemi eller nekrose).

Iskskap (delvis blødning) av myokardiet er et tegn på ustabil angina, og vevnekrose angir et utviklende hjerteinfarkt.

Diagnostisere og skille disse betingelser ved bruk av EKG og blod biokjemiske studier nekrose markører, men en slik diagnose kan være bare delvis mulig, hvis det ikke er sykehuslaboratoriet utstyr for deteksjon av markører.

Hva vil EKG si?

Klassifisering av akutt koronarsyndrom gjøres vanligvis i samsvar med endringer i EKG.

Det finnes to typer ACS, med fokus på hvilken spesialisten bestemmer type hjerteskade og innholdet i de viktigste behandlingsmåtene:

 • ACS med løft av tannen ST;
 • ACS uten ST segmenthøyde.

Hva betyr denne klassifiseringen?

Elevasjon ST, særlig hvis det er ledsaget av smerte bak brystbenet og blokkeringen av venstre grenblokk, - et tegn på utviklet akutt hjerteinfarkt som krever umiddelbar trombolizisnoy av behandlingen, og i noen tilfeller - angioplastisk kirurgi.

Akutt koronarsyndrom uten elevasjon, ledsaget av endringer i T-bølgen, den nevnte del av myokardiskemi - dvs. angrepet av ustabil angina, som ikke krever tilførsel av trombolytika.

Imidlertid melkoochagovyj eller utført hjerteinfarkt kan også forekomme uten å løfte ST-segmentet, og derfor mer nøyaktig diagnose krever laboratorieanalyse av blod fra pasienter for å identifisere markører for nekrose (nekrose) av vev infarkt.

Førstehjelp

Akutt koronarsyndrom - en tilstand der nødhjelp og rettidig sykehus bli kritisk, både som ustabil angina og hjerteinfarkt er like farlig for livet av pasienter.

Så når det er klager om smerte bak brystbenet (de kan brenne, prikke, trykke), svette, følelser av frykt, må du gjøre følgende:

 • Tilbyr pasienten å ligge ned, unbuttoning kragen av klær;
 • Gi tabletten nitroglyserin;
 • Etter noen minutter, gi en ny tablett.

Du har bare to forsøk på å angripe lettelse: hvis etter to eller tre minutter etter resorpsjon av tablettene pasientens tilstand ikke er bedre - Kontakt umiddelbart lege eller team av "ambulanse".

En slik enkel hjemme diagnostikk vil bidra til å spare dyrebar tid og forbedre en persons sjanser for et gunstig utfall.

Enn å behandle?

Behandling av akutt koronarsyndrom involverer ikke noen hjemmemetoder og utføres bare i et spesialisert sykehus.

Pasienter er sterkt innlagt på sykehuset og utnevner de to neste tre dagene en streng sengestue og en diett som består av lette måltider og drikker uten salt.

Eksperter overvåker kontinuerlig EKG og blodtrykk, og overvåker også hyppigheten og overflaten av urinering av pasienter.

Terapi i begynnelsen har flere mål:

 • Behandling av iskemi;
 • Restaurering av blodstrøm i koronarbeinene;
 • Forebygging av komplikasjoner og forverring av pasientens tilstand.

Den antiischemiske virkning oppnås ved spesialister beta-blokkere - gruppe av legemidler som hemmer utvidelsen av det nekrotiske sone i myokardinfarkt, og gjenoppretting av blodstrømmen i iskemiske områder med ustabil angina angrep.

Utnevnelsen av disse midlene bidrar også til å unngå en av de farligste komplikasjonene - blødninger i hjernen.

De tidligere angitte betablokkere, jo mer sannsynlig er et positivt resultat, som ender akutt koronarsyndrom: deres anvendelse hindrer risikoen for ventrikulær fibrillering, hjertemuskelen brudd, minsker antall dødsfall fra hjerteinfarkt pasienter.

Hvis den beta-adrenerge blokkaden tolereres dårlig, eller hvis det er kontraindikasjoner for dem, justeres behandlingsregime.

Disse medisinske spesialistene finner en erstatning - kalsiumantagonister diltiazemovogo eller dihydiperidinovogo-serien.

Det neste stadiet av behandling av sykdommer som kommer inn i akutt koronarsyndrom, består i gjenoppretting av blodsirkulasjon i de skadede områdene av koronarbeholdere og myokardium.

Spesialister bruker til dette formål både konservativ og operativ terapi:

 • Blodklump lysis og blodplate teller reduseres;
 • Ballong angioplastikk;
 • Aortokoronær bypass på akutte indikasjoner.

Det er vanskelig å overvurdere betydningen og virkningen trombolizisnoy og antiblodplateterapi ved behandling av ACS: rettidig igangsatte tiltak for kondensering av blodpropper og blod kan raskt gjenopprette blodstrømmen i de angrepne kar og også opprettholde pumpingen funksjon av den venstre ventrikkel.

Disse tiltakene reduserer risikoen for død av pasienter med hjerte- eller vaskulær ulykke med omtrent halvparten. Forbedre vevets evne til selvreparasjon, sannsynligheten for å utvikle hjertesvikt og aneurysmer.

Trombolytisk behandling har imidlertid begge sine egne indikasjoner og kontraindikasjoner.

Formålet med trombolyse-legemidler er vist når:

Før du tar medisiner, kontakt lege.

 • Uttrykt brystsmerter, som varer mer enn en halv time og ikke stopper nitroglyserin;
 • Forhøyelse av ST-segmentet i flere ledninger registrert på EKG i løpet av de første seks timene etter smertestart;
 • En komplett blokkering av venstre ben av bunten Guiss, som utviklet seg i løpet av de samme seks timene;
 • Fravær av kontraindikasjoner.

Kontraindikasjoner for behandling med trombolytika er:

 • Høy arteriell hypertensjon;
 • Utsatt i de to foregående ukene, blødninger og traumer - spesielt craniocerebral;
 • Dissiperende aneurysm eller perikarditt;
 • Intoleranse mot narkotika.

Antiplatelet terapi, som er neste behandlingsstadium, er basert på utnevnelse av kurs av aspirin og klopidogrel. Disse legemidlene foreskrives så tidlig som mulig - aspirin anbefales å bli tilbudt til pasienter i nødstilfellet.

Klopidogrel er et obligatorisk midler og i forberedelse til bypass kirurgi eller stenting skadet fartøy: han begynner å ta en måned før planlagt operasjon, samt fortsette å ønske velkommen, og etter det.

Etter utslipp

Hvis diagnosen og behandlingen var komplett og rettidig, blir pasientene gradvis bedre og blir deretter utladet til hjemmepleie og ambulant tilsyn av en kardiolog.

Hjemmebehandling innebærer et strengt diett, med sikte på å bremse den aterosklerotiske prosessen i karene, og gi opp skadelige vaner. Fysisk og følelsesmessig stress bør være strengt regulert og kontrollert av helsetilstanden til pasienter: en rolig tur, sakte ned og opp en trapp, enkle lekser og gunstige psykologiske klimaet vil bidra til å bevare ytelse og årvåkenhet.

Medikamenter foreskrevet av legen i vedlikeholdsdosen (aspirin, betablokkere, klopidogrel, nitroglyserin) i alle fall er det umulig å avbryte: deres mottak blir liv. Det er nødvendig å følge strenge og foreskrevne doser, uten å redusere eller øke dem etter eget skjønn.

Tegn på akutt koronarsyndrom, og behandlingsstrategi

Akutt koronarsyndrom (ACS) utvikler seg i myokardinfarkt med eller uten ST-segment elevasjon og ustabil angina. Det faktum at hjerteinfarkt og ustabil angina nesten utvisket av kliniske tegn, så en mer nøyaktig diagnose er bare mulig etter EKG.

Akutt koronarsyndrom - bare en foreløpig diagnose, som lar deg bestemme rekkefølgen av handlinger.

Dette konseptet er innført, slik at legen har hatt en mulighet til å gjennomføre aktive behandlinger (trombolytisk terapi) som vil støtte pasienten til full gjenoppretting eller for å etablere en mer nøyaktig endelig diagnose.

årsaker til

Hovedårsaken til denne sykdommen er akutt myokardisk iskemi - en feilmatch mellom forsyning og myokardiell oksygenbehov. Dette kan skje av følgende grunner:

 • aterosklerose i koronararteriene (komprimering og tap av elastisitet i arterievegger, utseende av aterosklerotiske plakk og som et resultat brudd på blodtilførselen til hjertet);
 • trombose av koronararteriene (separasjon av den aterosklerotiske plakk).

I tillegg kan fremveksten og utviklingen av akutt koronarsyndrom bidra til slike faktorer:

 • fedme eller høyt kolesterol i blodet (det er av det at aterosklerotiske plakk er sammensatt);
 • overdreven forbruk av fettstoffer;
 • tobakksmisbruk i noen form (fra røyking til tygging);
 • høyt blodtrykk;
 • diabetes mellitus;
 • hyppig følelsesmessig stress eller funksjoner som aggresjon, irritabilitet, utålmodighet.

Alder kan også forårsake utvikling av akutt koronarsyndrom. Faktum er at gjennom årene tapt fartøyene deres elastisitet, og kolesterolet setter seg på veggene deres, på grunn av hvilke lumen smalker og atherosklerose begynner å utvikle seg. Eldre pasienter bør iakttas spesielt nøye, da utviklingen av akutt koronarsyndrom kan føre til plutselig død.

symptomer

Faktisk er det eneste symptomet på denne sykdommen smerte langs venstre side av brystet. Det kan gis til venstre skulder, til venstre eller begge hender, til underkjeven, som skal gis mellom skulderbladene eller i den venstre abapulære regionen og i nakkeområdet.

Hovedårsaken til denne sykdommen er akutt myokardisk iskemi

Av naturen, denne smerten presser eller kontraherer, pasienten kan føle tyngde eller mangel på luft.

Dette angrepet varer mer enn 10 minutter og går ikke bort etter å ha tatt nitroglyserin.

Pasienten blir bevisstløs: huden blir veldig blek, en kald svette vises. Sammen med dette er det et brudd på hjertefrekvensen, det er kortpustethet, og noen ganger - smerter i magen.

Former av sykdommen

Formen av akutt koronarsyndrom er forskjellig i endringen av ST-segmentet på elektrokardiogrammet. Dette er segmentet av kurven som tilsvarer øyeblikket av hjertesyklusen, når begge ventriklene er i eksitasjonsstatus.

Mekanismer for dannelse av ulike former for ACS

Således skiller akutt koronarsyndrom elevasjon ST (ledsaget av fullstendig okklusjon av koronararteriene lumen) og uten ST elevasjon ST (kan være ledsaget av myokardialt infarkt eller ustabil angina).

diagnostikk

Diagnose av akutt koronarsyndrom ledsages av en hel rekke diagnostiske prosedyrer, da utnevnelsen av feil medisiner kan føre til døden.

For å begynne, bør legen nøye vurdere pasientens historie klager - hvor lenge siden var det smerter i hjertet, deres art og varighet, om pasienten lider av kortpustethet, det er han har en svakhet, om det er avbrudd i arbeidet til hjertet og hva pasienten forteller utseendet av disse symptomene.

Det er nødvendig å avklare om pasienten har tatt noen tiltak for å eliminere smerte.

Videre er legen forpliktet til å finne ut en levemåte til pasienten for å avdekke risikofaktorer for forekomst av et akutt koronarsyndrom, for å spesifisere en diett, predileksjon for dårlige vaner. Det neste trinnet bør legen finne ut om noen av pasientens slektninger var syke med hjertesykdommer, og om det var plutselige dødsfall blant dem.

Det neste trinnet er tilordnet en medisinsk undersøkelse, hvor tappet et hjerte bilyd, spraking i lungene, utføres en generell analyse av blod- og urinprøver, blodkjemi, som bestemmer nivået av kolesterol, sukker, triglyserider.

Etter at diagnosen er etablert, bør pasientens undersøkelse fortsette. Det er nødvendig å gjennomføre en undersøkelse av spesifikke protein enzymer som kommer inn i blodet når hjerteceller ødelegges.

Ved hjelp av et koagulogram må legen avgjøre nivået av koagulering av blodet. Dette vil bidra til å ordinere doseringen av legemidler på riktig måte og overvåke behandlingen.

Som ytterligere metoder utføres ekkokardiografi og koronarangiografi. De tillater en å vurdere graden av aterosklerotisk vaskulær lesjon, for å klargjøre hjertets struktur og dimensjoner, for å studere blodstrømmer, etc.

behandling

Behandling av akutt koronarsyndrom er helt avhengig av risikoen for å utvikle hjerteinfarkt og foreskrives strengt individuelt.

Så pasienten trenger:

 • strenge sengestil;
 • innånding av oksygen;
 • anestesi (narkotisk og ikke-narkotisk analgetika kan brukes);
 • anti-iskemiske legemidler som reduserer forekomsten av kardial sammentrekning og blodtrykk;
 • β-adrenoblokere som utvider blodårene, reduserer smerte i hjertet og langsom hjertefrekvens;
 • nitrater (de reduserer også behovet for myokard i oksygen og derved utvide karene);
 • disaggregeringsmidler og trombolytika - fremme resorpsjon av blodpropper;
 • statiner er stoffer som stabiliserer en aterosklerotisk plakk.

I noen tilfeller trenger pasienten kirurgi.

komplikasjoner

Den farligste for pasienter med akutt koronarsyndrom er selvsagt et dødelig utfall, så pasientene bør strengt følge legenes anbefalinger.

I andre tilfeller kan utvikle hjertesvikt, arytmi, kongestiv hjertesvikt (forringet lungekretsløpet), inflammasjon av perikardium, aneurisme, hjertesvikt ruptur posen i området for hjerteanfall.

forebygging

Selv om pasienten har en arvelig disposisjon for denne sykdommen, kan risikoen for utvikling bli betydelig redusert dersom man følger disse anbefalingene:

 • Først bør du gi opp røyking og overdreven drikking;
 • For det andre å kontrollere sin psyko-emosjonelle tilstand, ikke å være nervøs over bagatellene, for å unngå stridigheter;
 • For det tredje bør du nøye overvåke din vekt og om mulig redusere kolesterolinntaket ditt.

Alt dette bør ledsages av vanlig fysisk aktivitet: enhver mobil sport - løp, svømming, sykling, rask gange - vil gjøre.

Akutt koronarsyndrom er en ekstremt farlig sykdom, så kontakt legen din dersom du har smerte i hjertet. Husk at hjertet ditt er ett, ikke kjør det.

Akutt koronarsyndrom - noen timer for å redde liv

En av de farligste for en person er hjertesykdom. Akutt koronarsyndrom er en alvorlig tilstand av kroppen som er livstruende, og tellingen er allerede på døgnet. En slik diagnose er gjort i den første dagen, mens leger utfører forskning og bestemmer alvorlighetsgraden av konsekvensene.

Akutt koronarsyndrom - hva er det?

Akutt koronarsyndrom eller ACS - er et brudd på blodstrømmen gjennom arterien, som nærer hjertet. Hvis fartøyet er sterkt redusert og en liten eller stor del av myokardiet slutter å virke skikkelig eller dør, blir en slik diagnose gjort. Under diagnosen (den første dagen etter utviklingen av sykdommen) utfører kardiologer behandling for å gjenopprette patensen.

Etter å ha mottatt resultatene, kan legen si sikkert at hvis en pasient starter et hjerteinfarkt (MI) eller så vises ustabil angina (UA). Diagnostisering av akutt koronarsyndrom er en kollektiv og krever umiddelbar behandling fordi hvis sykdommen er nødvendig for å angi et stoff som oppløser blodproppen i en arterie i hjertet, i 1,5 timer etter de første symptomene.

Hvis det for øyeblikket ikke er i tide, kan kardiologer kun foreskrive støtte stoffer som reduserer området til den døende delen og støtter de viktigste vitale funksjonene. Av denne grunn, hvis du plutselig har et hjerteinfarkt og ikke går i 10 minutter etter hvile, ber omgående å ringe til en ambulanse. Irreversible prosesser i kroppen begynner å utvikle og akkumulere, bare en rask lege kan redde en person.

Akutt koronarsyndrom - årsaker

Den viktigste årsak til akutt koronarsyndrom er en alvorlig forstyrrelse av blodtilførselen til hjertemuskelen, som kan oppstå på grunn av utilstrekkelig tilførsel av oksygen til kroppen eller mangel på det i høy etterspørsel. Det morfologiske grunnlaget for denne sykdommen anses å være ødeleggelse av kar med splitting eller brudd på plakk.

Andre årsaker til ACS kan være:

 1. Koronararterie trombose Disse er formasjoner som består av en blanding av fett, kolesterol og kalsium. De kan dukke opp i et hvilket som helst fartøy og flytte med blodet til hjertet.
 2. Aterosklerose i kranspulsårene - de nærer hjertemuskelen Det er en kronisk sykdom som er kjennetegnet ved tap av elastisiteten i veggene av blodkar og tetningen, samt en innsnevring av lumen i plakk.

I tillegg til årsakene til ACS er det også faktorer som bidrar til sykdomsutbruddet. Med en kombinasjon av flere slike forhold øker sjansen for å få hjerteproblemer. Disse inkluderer:

 • fedme;
 • stillesittende livsstil;
 • diabetes mellitus;
 • røyking og alkohol;
 • hyppig stress;
 • arvelighet;
 • alderdom (etter 40 år);
 • misbruk av fettstoffer;
 • høye blodnivåer av kolesterol;
 • mannlig kjønn.

Akutt koronarsyndrom - symptomer

Syndromet med akutt koronarinsuffisiens har slike symptomer:

 1. Sterk og vedvarende smerte i brystet, som har en komprimerende, brennende eller komprimerende karakter. Angrepet kan vare fra 30 minutter til et par timer, i sjeldne tilfeller, en dag.
 2. Gjennomføring sykdomsimpulser langs nerveender i den øvre venstre delen av kroppen (lillefingeren, hånd, skulder, hals, kjeve og den nedre ribbe).
 3. Smerte manifesterer seg i hvilestilling, søvn eller etter fysisk anstrengelse.
 4. Følelse av mangel på luft eller følelse av tyngde;
 5. Svak hud, en klebrig kald svette på pannen.
 6. Ikke-standard reaksjon av nervesystemet for stress: forvirret bevissthet, minimal selvkontroll, en følelse av panikkfrykt, som stadig øker.
 7. Nitroglycerin hjalp ikke med å stoppe smerten.
 8. Feil i hjerterytmen, kortpustethet, svimmelhet, pust, smerte i magen.

Hva er faren for akutt koronarsyndrom?

Når man skal svare på et spørsmål om hvilke komplikasjoner som har et akutt koronarsyndrom, bør den totale dødeligheten, som er ca 30%, tas i betraktning. Svært ofte forekommer døden hos pasienter før legenes ankomst. Hovedårsaken til dette er ventrikulær fibrillasjon. Hovedfaktorene som peker på kritikken av situasjonen er:

 • pasientens alder oversteg 60 år;
 • et sterkt fall i blodtrykket;
 • hjertebanken ble rask;
 • i lungene er det våte raler;
 • utvikling av lungeødem;
 • økt trykk i lungearterien;
 • reduksjon i mengden urin som separeres.

Akutt koronarsyndrom - differensial diagnose

Hver person som opplever visse symptomer, bør gjennomgå en kontroll på sykehuset. Diagnose av akutt koronarsyndrom inkluderer:

 • analysen av klager og studiet av anamnese;
 • biokjemiske og generelle tester av blod og urin;
 • koagulasjon;
 • ekkokardiografi;
 • koronar angiografi;
 • datatomografi;
 • elektrokardiografi - er den viktigste metoden i diagnosen akutt koronarsyndrom;
 • magnetisk resonans bildebehandling - lar deg vurdere blodtilførselen til myokardiet og måle arteriell blodstrøm.

Akutt koronarsyndrom på EKG

For å diagnostisere akutt koronarsyndrom kan myokardinfarkt være etter elektrokardiografi - en metode for opptak og registrering av hjertets elektriske aktivitet. Å foreta forskning er ønskelig under smerte, og deretter sammenligne det med tilstanden til kroppen før eller etter et angrep. For å sjekke arbeidet i hoveddelen av en person er det nødvendig flere ganger i løpet av behandlingen.

Akutt koronarsyndrom - beredskapsbehandling

Førstehjelp for et akutt koronarsyndrom skal gis til pasienten før ankomsten av en ambulanse. Det inkluderer slike stadier:

 1. Pasienten skal legges på ryggen, skuldre og hode hevet med 30-40 grader.
 2. Fri personen fra stramme klær, åpne vinduet slik at ingenting forstyrrer inntaket av luft inn i lungene.
 3. I fravær av lungeødem, skal pasienten tygge 2-3 tabletter av Aspecard eller Aspirin-Cardio.
 4. Mål blodtrykket hvis det er høyere enn 90 til 60 mm. Hg. Gi deretter offeret en nitroglycerintablett, gjenta etter 10 minutter.
 5. Observere tilstanden til pasienten, beroligende hans ord om nødvendig (ikke gi beroligende midler), hvis han kan, så la de sterke og dype hoste.
 6. I mangel av å puste inn pasienten, gjør kunstig åndedrett og gjenopplivning.

Akutt koronarsyndrom - behandling

Utfør en akutt koronarsyndrombehandling i intensivavdelingen eller i intensivvitenskap. Pasientene er tildelt:

 • trombolytisk terapi;
 • stenirovanie og angioplasti;
 • koronar bypass;
 • direkte koronar atherektomi;
 • rotasjonsablation.

Tiltak for å bekjempe ulike former for akutt koronarsyndrom

Enhver manifestasjon av hjertepatologi kan være et tegn på en alvorlig sykdom som truer pasientens liv. Samtidig diagnostiserer svært ofte ambulansedoktor akutt koronarsyndrom eller ACS hos pasienter.

Selv pasienter, etter å ha hørt en slik diagnose, har noen forvirring, fordi de ikke på en pålitelig måte kan vurdere alvorlighetsgraden av deres situasjon. Hva betyr begrepet "OKS", hva er typene av denne patologien, og hva slags hjelp trenger en person i denne tilstanden?

Generelle begrepet ACS

Under begrepet "akutt koronarsyndrom (ACS)", er tegn som er karakteristiske for to forhold skjult. Disse inkluderer

 • akutt myokardinfarkt;
 • ustabil angina.

Myokardinfarkt er en sykdom hvor nekrose av hjertemuskulaturens vev opptrer, som skyldes obstruksjon av kranspulsårene og opphør av blodtilførselen. Ustabil angina refererer til nedsatt blodsirkulasjon i hjertemuskelen på grunn av innsnevring av lumen i koronarbeinene.

ACS er ikke en egen sykdom, men bare et sett med tegn på en annen sykdom i hjertet og blodårene. Det er bestemt i tilfelle at det ikke er mulig å utføre de nødvendige diagnostiske tiltakene som gjør det mulig å foreta en nøyaktig diagnose.

I de fleste tilfeller oppdages ACS hos personer som lider av hjertesykdom (CHD). Iskemi oppstår på grunn av utilstrekkelig inntak av oksygen i myokardiet. Egenheten ved denne sykdommen er at den kan utvikle seg i mange år uten uttalt symptomatologi. Akutt koronarsyndrom eller ACS er diagnostisert hvis oksygenforsyningen til myokardiet er så ubetydelig at sannsynligheten for et infarkt i hjertemuskelen er høyt.

Klassifisering av ACS

Forkortelsen ACS betegner to patologiske forhold som har samme årsak til utvikling - iskemisk hjertesykdom i akutt stadium. Disse tilstandene inkluderer følgende:

 • ustabil angina;
 • hjerteinfarkt.

Begge former for myokardinfarkt faller inn i klassifikasjonen av akutt koronarsyndrom, hvorav den ene viser en høyde av ST-segmentet, mens den andre ikke observeres. Den mest gunstige er prognosen for ustabil angina. Prognosen forverres imidlertid betydelig i tilfelle av tidlig medisinsk behandling, siden ACS før eller senere fører til blokkering av kranspulsårene og utbruddet av hjertemuskelenes hjerteinfarkt.

Ustabil angina er delt inn i flere former:

 • det voksende skjemaet der det er en økning i frekvensen av anfall og deres alvorlighetsgrad;
 • skjemaet som først oppsto betyr at pasienten opplevde lignende smerter ikke mer enn en måned siden;
 • Postinfarningsformen utvikler seg innen en måned etter et tidligere myokardinfarkt;
 • Angina pectoris, som utviklet seg etter kirurgisk inngrep på hjertet;
 • Prinzmetal angina utvikles som et resultat av spasmer i koronarbeinene og er preget av at angrepene av ACS gjentas flere ganger over en kort periode.

Myokardinfarkt kan utvikle seg som med stigningen av ST-segmentet (som viser EKG-dekoding), og uten det. Hvis det ikke er noen gjenoppretting i følge EKG-data, brukes metoden for å studere spesifikke enzymer som er markører, til diagnose av diagnosen.

Generelt, hvis ST-segmenthøyde ikke observeres, hadde pasienten sannsynligvis en mild form for hjerteinfarkt. Hvis stigningen av ST er tilstede, er skade på hjertemuskelen mer alvorlig. Hvis det er en patologisk Q-bølge i EKG-resultatene, indikerer dette omfattende hjerteskader.

Årsaker til utviklingen av ACS

ACS utvikles på grunn av det faktum at hjertemuskelen mottar utilstrekkelig mengde arterielt blod, det vil si blodet mettet med oksygen. Denne faktoren fører til utvikling av oksygen sult og som en følge av forekomsten av ACS. Årsakene til dette er følgende patologiske forhold:

 • innsnevring av blodkar;
 • økt trombusdannelse, som forårsaker blokkering av blodkar;
 • inflammatoriske prosesser i blodkarets vegger;
 • spasmer av blodkar;
 • utilstrekkelig tilførsel av oksygen.

Oftest forekommer vasokonstriksjon som følge av aterosklerotisk hjertesykdom og blodkar - patologi, hvor aterosklerotiske plakk dannes, bestående av lavdensitetslipoproteiner (dårlig kolesterol). Disse stoffene har egenskapen til å trenge inn i veggene til karene.

Som et resultat slår kroppen på et svar, hvoretter utviklingen av antiinflammatoriske stoffer. Videre er veggene til karene som er skadet av kolesterolinnsetninger overgrodd med bindevev, noe som forhindrer normal blodstrømning.

En trombose er en koagulasjon som dannes når blodkoagulasjonen øker. Imidlertid kan andre fremmede stoffer, for eksempel en partikkel av kolesterolplakk, virke som en trombose. I dette tilfellet kalles fremmedlegemer ofte embolier. Både blodpropp og emboli, komme i små fartøy, tette dem, noe som fører til at sirkulasjonen opphører helt.

Inflammatoriske prosesser i skipets vegger oppstår ofte på grunn av aterosklerose. Årsaken til deres utvikling kan imidlertid være bakterielle og virusinfeksjoner. Også skade på veggene på karene blir lettere ved hjelp av ulike autoimmune prosesser i kroppen, når immunsystemet produserer antistoffer som ødelegger friske celler i kroppen.

Veggene i kranspulsårene består av flere lag. Mellomlaget består av glatte muskler, som, kontraherende, skyver blodet. Spasme av glatte muskler kan oppstå som følge av frigjøring av visse hormoner i blodet, for eksempel kortisol eller adrenalin. Selv om spasmen ikke varer lenge og ikke kan skade blodårene, hvis veggene deres først er skadet av kolesterolinntak, kan lommen smale og hindre blodstrømmen.

Mangel på oksygen kan oppstå når du utfører tungt fysisk arbeid, med sterke følelser eller ulike sykdommer.

I de fleste tilfeller utvikler ACS påvirket av flere årsaker, men den vanligste er aterosklerotisk sykdom som påvirker kranspulsårene.

Hvilke faktorer fremkaller utviklingen av ACS

Som statistikk viser, er det mange faktorer som direkte eller indirekte påvirker tilstanden til koronararteriene og det kardiovaskulære systemet som helhet. Disse inkluderer:

 • Krenkelse av balansen i blodet av "dårlig" og "godt" kolesterol;
 • Røyking og hyppig bruk av alkoholholdige drikkevarer, som har en negativ effekt på fartøyets tilstand;
 • Arteriell hypertensjon, noe som øker trykket i karene og ødelegger veggene sine;
 • Overvekt, øker belastningen på hjertet på grunn av behovet for å skyve blod gjennom de minste karene som er en del av fettvevet;
 • lav fysisk aktivitet, som fører til stagnasjon av blod i blodkar;
 • diabetes mellitus og hypertyreose;
 • hyppig stress;
 • genetiske faktorer.

I menneskekroppen inneholder en gruppe proteiner som bærer fett. Disse inkluderer lav tetthet lipoproteiner og høy tetthet lipoproteiner. Det første utvalget av lipoproteiner bærer kolesterol, og det andre - det ødelegger. Derfor innebærer diagnosen ACS å bestemme totalt antall proteiner, samt å bestemme antall i en seksjon.

Overskridelse av innholdet i innholdet i blodet av lipoproteiner med lav densitet fører til utvikling av aterosklerose, brudd på integriteten til blodkarets vegger og øker risikoen for ACS betydelig.

Studier har vist at tobakkrøyk inneholder stoffer som forårsaker vasospasme, øker blodviskositeten og fremmer dannelsen av trombi. I tillegg øker nikotin blodtrykk, noe som medfører risiko for skade på veggene i blodårene og utviklingen av IHD. Risikogruppen inneholder også personer som lider av hypertensjon.

Når det gjelder alkohol, i små mengder bidrar det ikke bare til fremveksten av ACS, men også fordeler. Det daglige beløpet bør imidlertid ikke overskride 30 gram ren alkohol per dag.

I seg selv kan fedme ikke føre til aterosklerose og iskemisk hjertesykdom. Det er imidlertid hos personer som er overvektige, det er ofte et brudd på balansen mellom "dårlig" og "godt" kolesterol. Slike personer har ofte høyt blodtrykk og diabetes, som bryter metabolske prosesser. Derfor øker fedme, som diabetes, alltid risikoen for å utvikle ACS.

Skjoldbrusk effekt

Hypertyreose er en endokrin sykdom hvor skjoldbruskkjertelen produserer en overdreven mengde av jodholdige hormoner. Disse hormonene øker hjertefrekvensen og hjertets behov for oksygen betydelig. Hvis du ikke sikrer det tilstrekkelig inntak, utvikler du ACS.

Fysisk belastning trener hjertemuskelen og blodkarene, og forhindrer utviklingen av ACS. Samtidig under fysisk belastning er det ikke ment å være i treningsstudio eller treningsstudio, men daglige turer og morgenøvelser. Bevegelse øker blodstrømmen og forhindrer dannelsen av blodpropper. Mangel på mobilitet, derimot, forårsaker stagnasjon av venøst ​​blod og øker risikoen for utvikling av ACS.

Eventuelt stress er ledsaget av frigjøring av hormoner i blodet, designet for å beskytte kroppen mot ugunstige faktorer. For ofte utstrømmer før eller senere føre til forstyrrelse av metabolske prosesser, utvikling av aterosklerose og ACS.

Tegn på ACS

Klinikken for akutt koronarsyndrom er preget av manglende manifestasjoner. Imidlertid, med noen form for ACS, er symptomene omtrent det samme. Disse inkluderer:

 • smerte bak brystbenet, som kan presse, komprimerende eller brennende;
 • følelse av tyngde i brystet og mangel på luft;
 • kortpustethet;
 • en person blir dekket med en kald, klissete svette;
 • huddeksler blir bleke;
 • det er hoste;
 • hjertets rytme er forstyrret;
 • Ved ACS av personen forfølger frykt for død, karakteristisk for angrep av en stenokardi;
 • mulig besvimelse.

I noen tilfeller, med ACS, kan noen tegn, bortsett fra brystsmerter, være helt fraværende. Smerte oppstår i hjertet, noe som gir den arm, skulder, underarm, under skulderbladet eller kjeve hovedsakelig på venstre side.

Smerte i ACS økes etter mindre fysisk anstrengelse eller stress, inkludert angst. Det kan vare mer enn 20 minutter, og inntaket av nitroglyserin har som regel ikke en positiv effekt.

Hva å gjøre med ACS før ankomst av en ambulanse

Akutt koronarsyndrom eller ACS er en tilstand som truer pasientens liv. Derfor, når du identifiserer de første karakteristiske tegnene på ACS, bør du umiddelbart ringe til en ambulanse. Det er svært viktig før legen kommer til å gi pasienten førstehjelp.

Først og fremst bør en pasient med ACS ta en tablett nitroglyserin.

For at denne medisinen skal fungere raskt, legges den under tungen og venter på fullstendig oppløsning. Det er et stort antall fartøy under tungen. Og slimhinnen gjør at stoffet kan trenge inn i blodet uten hindring. Nitroglycerin dilaterer blodkar, forbedrer blodstrømmen.

Hvis det ikke er noen forbedring fra en pille, bør en annen tablett tas etter 10 minutter. Og for å unngå bivirkninger, ta stoffet i en horisontal stilling.

Hjelpe å redusere blodpropp og unngå dannelse av ny trombi i blodkarene basert på acetylsalisylsyre, for eksempel Aspirin. Og for å gjøre tabletten klarere, anbefales det å tygge den.

Siden akutt koronarsyndrom (ACS) alltid ledsages av kortpustethet og en følelse av mangel på luft, må pasienten sikre oksygenstrømmen. Derfor blir alle klærne fjernet fra ham og vinduene åpnes og skaper et utkast.

Metoder for diagnostikk

Før den endelige diagnosen er gjort, utfører legen en undersøkelse for å bestemme graden av hjerteinfarkt. En foreløpig diagnose er utarbeidet basert på pasientens historie om smertessyndromets art og intensitet. Til tross for at smerten bak brystbenet er karakteristisk for alle hjertesykdommer, med ACS, avviker de i strømmens sværhet og varighet.

Deretter går pasienten til kardiologiavdelingen, der en grundig undersøkelse utføres, som gjør det mulig å bekrefte diagnosens korrekthet og foreskrive riktig behandling.

Listen over diagnostiske aktiviteter for ACS inkluderer følgende:

 • generell undersøkelse av pasienten;
 • en laboratorieblodtest, som inkluderer generell og biokjemisk analyse;
 • laboratorieundersøkelse av urin;
 • en blodprøve for tilstedeværelse av spesifikke enzymer som indikerer prosessen med ødeleggelse av hjertemuskelen;
 • koagulogram - en blodprøve som lar deg bestemme dens koagulasjonsevne
 • ECG;
 • ekkokardiografi;
 • koronar angiografi;
 • scintigrafisk undersøkelse av myokardiet;
 • MRI;
 • pulsoksymetri.

Hvordan behandle ACS

Hovedoppgaven for medisin er i ACS behandling av sterke smerter, øker risikoen for kardiogent sjokk og dødelighet risiko. Derfor blir den første behandlingen av ACS utført av ambulansedoktor etter en foreløpig diagnose.

Hvis pasienten er bekreftet hjerteinfarkt, ledsaget av tegn på nedsatt blodsirkulasjon i karene, blir han innlagt på intensivavdelingen. Det sendes også pasienter med tegn på nedsatt blodsirkulasjon i karene, men med ubekreftet hjerteinfarkt. Denne taktikken lar deg redusere dødeligheten som oppstår som følge av oksygen sult av vev.

Hvis en pasient diagnostiseres med hjerteinfarkt og ikke er komplisert av en blodsirkulasjonsforstyrrelse i karene, blir det tatt avgjørelse om sykehusinnleggelse av det medisinske personalet etter at diagnosen er avklart og pasientens generelle tilstand vurderes.

Behandling av akutt koronarsyndrom eller ACS utføres i henhold til følgende skjema:

 • medisinering;
 • kirurgisk inngrep er indikert i fravær av positive resultater i konservativ behandling av ACS;
 • forebyggende terapi, noe som gjør det mulig å utelukke tilbakefall av ACS.

Hvordan utføres medikamentbehandling med ACS

Konservative behandlingsmetoder kan eliminere manifestasjoner av ACS, gjenopprette blodsirkulasjonen i blodårene og sikre oksygenstrømmen til hjertet. Behandlingsplanen for koronarinsuffisiens er valgt av legen etter en grundig undersøkelse.

Uavhengig av form av ACS, utføres følgende aktiviteter:

 • Alle pasienter anbefales å følge sengestøtten til den generelle tilstanden og restaurering av blodtilførsel i koronarbeinene forbedres.
 • For å forhindre oksygen sult, administreres oksygeninhalasjon til pasienter;
 • smertesyndrom fjernes ved hjelp av analgetika, både narkotisk og ikke-narkotisk;
 • medisinsk terapi av ACS med anti-iskemiske stoffer;
 • pasienten injiseres intravenøst ​​med legemidler som har antitrombotiske og trombolytiske effekter;
 • Hvis årsaken til utviklingen av ACS har blitt aterosklerose, foreskrives pasienten statiner.

Hvilke operasjoner bidrar til å eliminere ACS

Kirurgisk inngrep i ACS muliggjør fullstendig gjenoppretting av blodtilførselen i koronarbeinene og hjertemuskelen. Disse resultatene kan oppnås ved to metoder:

 • koronararterien bypass graft;
 • aortokoronær stenting.

Begge disse operasjonene tillater helt å gjenopprette blodstrømmen i det berørte karet og eliminere manifestasjoner av ACS. Uansett hvilken type operasjon, skal hver pasient regelmessig besøke kardiologen og gjennomgå en kontroll til slutten av livet.

Forebygging av ACS

Hver person etter behandling av ACS bør overvåke tilstanden til fartøyene, i henhold til følgende regler:

 • eliminere de faktorene som forårsaker utvikling av arteriosklerose av blodkar;
 • bli kvitt dårlige vaner;
 • følg kroppsvekten;
 • øke fysisk aktivitet
 • rasjonell ernæring;
 • besøk en lege regelmessig.

Bare ved å overvåke helse, kan du minimere risikoen for gjentatt utvikling av ACS, bevare vaskulær helse og forlenge livet ditt i mange, mange år.

Hva er akutt koronarsyndrom?

Med overgangen av mild iskemi av hjertet til et mer forsømt stadium, viser pasientene et klinisk bilde som er karakteristisk for flere sykdommer. Det tar tid å nøyaktig diagnostisere, så leger bruker begrepet "akutt koronarsyndrom". Pasienten begynner å bli gitt beredskap, og først etter stabilisering av staten er differensieringen av den viktigste patologiske prosessen. Essensen av behandlingen består i å ta medisiner som forbedrer blodstrømmen i hjertets kar og avlaster stresset fra det.

Hva er det

Akutt koronarsyndrom er et sett med symptomer som er karakteristiske for komplikasjoner av iskemisk sykdom (angina pectoris, hjerteinfarkt). Av klinikken kan de egentlig ikke skille seg ut, så denne midlertidige termen blir brukt. Legen har mulighet til å hjelpe pasienten før han tar den riktige diagnosen. Trombolytisk terapi brukes vanligvis.

Koden for ICD (International Classification of Diseases) i akutt koronarsyndrom er I20.0. Det tolkes som "ustabil angina". Denne patologien er en konsekvens av iskemisk sykdom og har stor risiko for komplikasjoner.

Utviklingen av patologi begynner med lesjoner av det indre laget av kranspulsårene. Ofte forbundet med problemet med nedsatt lipidmetabolisme. Pasienten har en økning i nivået av kolesterol i blodet. På denne bakgrunn begynner kolesterolplakkene å danne seg. Gradvis fører de til blokkering av blodkar og utvikling av hjerteets iskemi.

Klinisk bilde

Koronar syndrom manifesterer seg ganske dårlig. Følgende symptomer er mest uttalt:

 • smertefulle opplevelser;
 • ukontrollabel frykt;
 • bevissthetstap
 • hoste;
 • økende dyspné;
 • overdreven svette.

Det viktigste og ofte det eneste tegn på patologien er smerte (klemme, kutte). Den er gitt til venstre arm, nakke, kjeve og har en paroksysmal karakter. Varigheten av paroksysm er fra 5 minutter til 1 time eller mer. Det skjer i hvile og etter trening, avhengig av formen av sykdommen og graden av tilstopping av blodårer.

Etiologi av den patologiske prosessen

Mekanismen for utvikling av alle former for iskemi er praktisk talt identisk. Det er en sykdom av følgende grunner:

 • endringer i vaskulær tone;
 • innsnevring av lumen.

Reduksjon av hjerte ernæring skjer under påvirkning av eksterne og interne faktorer. Du kan se den første gruppen av grunner nedenfor:

 • røyking,
 • feilaktig formulert diett
 • utilstrekkelig fysisk aktivitet
 • konstant opphold i stressende situasjoner.

Eksterne faktorer av påvirkning av pasienten er i stand til å eliminere uavhengig. Det er nok for ham å revurdere sin livsstil.

Blant de interne årsakene kan identifiseres:

 • Arvelig disposisjon er å overføre fra foreldrene funksjonene i metabolske prosesser og strukturen i blodårene.
 • Aterosklerose manifesterer seg i form av dannelsen av aterosklerotiske plakk, på grunn av hvilke fartøyets lumen smalker.
 • Overvektsvekt øker belastningen på hjertemuskelen og utviklingen av hypertrofi (fortykkelse) av myokardiet.
 • Hypertensjon manifesteres av høyt blodtrykk, noe som forverrer blodkarene, øker risikoen for atherosklerose og øker sannsynligheten for blodpropper.
 • Diabetes påvirker arteriolene. Det er en skadelig effekt av utviklingen av iskemi av indre organer, inkludert hjertemusklene.

For det meste er de interne årsakene en konsekvens av den langsiktige effekten av eksterne faktorer. Når de kombineres, øker sannsynligheten for blodpropp og andre komplikasjoner av akutt koronarsyndrom betydelig.

Endring av vaskulær tone

Spasm i de vaskulære veggene oppstår under påvirkning av adrenalin. Vanligvis skjer den økte utløsningen i stressende situasjoner. Pasientene føles ved slike tider klemmer i brystet. Den oppstått iskemien i hjertet er blokkert av økningen i sammentrekninger.

Kortsiktige "angrep av adrenalin" kan til og med være nyttig.

Koronarbeholdere blir mer resistente mot spasmer, noe som er en utmerket profylakse av koronar sykdom.

Lang opphold i stressende situasjoner er farlig, ettersom dekompensasjonsfasen kommer. Det er en konsekvens av forbruket av kardiomyocytter (kardialceller) energi. Frekvensen av sammentrekninger og intensiteten minker, noe som fører til en dråpe i vaskulær tone og en senking av blodstrømmen. Utvekslingsprosesser i myokardiet blir brutt, på grunn av hvilke ofte nekrose av individuelle hjertevev (infarkt) manifesteres.

Reduserer lumen

Innsnevringen av lumen i hjerteslagene er forbundet med funksjonsfeil i deres indre membran, dannelse av trombus og utvikling av aterosklerose. Sannsynligheten for problemet er påvirket av eksterne og interne faktorer.

klassifisering

Akutt koronarsyndrom har egen klassifisering (fordeling etter parametere). I følge manifestasjonsformen er det delt inn i følgende typer:

 • Ustabil angina presenteres i form av smertefulle opplevelser, karakteristiske for hjerteinfarkt. Det manifesterer seg etter fysisk og psyko-emosjonell overbelastning eller i ro.
 • Myokardinfarkt er nekrose av visse områder i hjertet. Det er vanlig å dele seg med nekroseområdet (omfattende, småfokus) og plasseringen (posterodiaphragmatic, anterior, interventricular, lateral). Blant de viktigste konsekvensene av den patologiske prosessen kan identifiseres utvikling av arytmier og ruptur av hjertevev.

Graden av risiko for pasienten

Det er visse risikofaktorer for plutselig koronar død:

Hver grad er preget av egne symptomer og evalueringskriterier. Med deres forståelse er det mulig å forhindre et dødelig utfall.

Høy risiko

Sannsynligheten for et dødelig utfall er ekstremt høyt dersom pasienten har ett av følgende kriterier:

 • et angina pectorisangrep varer mer enn 20 minutter;
 • Det er et klinisk bilde av lungeødem;
 • EKG viste en reduksjon eller vekst av ST-segmentet over isolinet;
 • Angina pectoris angrep kombineres med hypotensjon (lavt trykk);
 • analyser viser veksten av markører av myokardisk nekrose.

Gjennomsnittlig risiko

Den gjennomsnittlige risikoen for død fra akutt koronarsyndrom har følgende kriterier:

 • angina angina varer ikke mer enn 20 minutter;
 • smertefulle opplevelser blir stoppet av inntaket av "nitroglyserin";
 • manifestert angina for første gang om 2 uker;
 • om natten er smerte i hjerteområdet ofte manifestert;
 • pasient over 65 år
 • EKG viser endringene i T- og Q-tennene og nedgangen i ST-segmentet.

Lav risiko

Den ubetydelige sannsynligheten for et dødelig utfall fra denne patologiske prosessen er preget av slike kriterier:

 • Angina pectoris forverres gradvis;
 • smerte i brystet manifesterte seg for første gang om 1-2 måneder;
 • En hvilken som helst fysisk belastning blir en utløser av stenokardien.
 • Det er ingen spesielle endringer på EKG.

diagnostikk

Hovedinstrumentet for å bestemme akutt koronarsyndrom er elektrokardiografi. Legen betaler mest oppmerksomhet til ST-segmentet og T-bølgen. Endringer i dem indikerer tilstedeværelsen av ustabil iskemi. Gjør et EKG så snart som mulig for å få mer nøyaktige data. De gjenværende diagnostiske metodene utføres etter stabilisering av pasientens tilstand. Disse er:

 • Biokjemisk blodprøve, som utføres for å studere konsentrasjonen av glukose, kolesterol og triglyserider.
 • Ekkokarcogram brukes til å oppdage morfologiske og funksjonelle endringer.
 • Koagulogram bidrar til å bestemme graden av koagulering av blod.
 • Koronarangiografi utføres for å bestemme sted og grad av reduksjon av lumen i hjertekarene.

Før undersøkelsen skal sykepleieren svare på alle spørsmål av interesse for pasienten. Hvis det er uregelmessigheter knyttet til oppfatningen av informasjon (hørselstap, blindhet, minneproblemer, lav intelligens), er det nødvendig å ta hensyn til dem når de forklarer.

Screening (sikting) av koronar hjertesykdom utføres i slike tilfeller:

 • Profesjonell aktivitet knyttet til tung fysisk arbeidskraft og stress.
 • Tilstedeværelse av nære slektninger, som hadde hjertesykemi i opptil 40 år.

Nødhjelp for akutt koronarsyndrom

Når et angrep av alvorlig smerte i brystområdet oppstår på grunn av utviklingen av et akutt koronarsyndrom, kommer prehospitalbehandling frem til forgrunnen. Handlingsalgoritmen, utarbeidet i henhold til allment aksepterte standarder, er som følger:

 • ring en ambulanse;
 • Be patienten å ligge på gulvet;
 • fjern klærne fra bryst og nakke;
 • Gi en person en tablett av "Nitroglycerin".

Kom "neoblozhke" du trenger å snakke om manipulasjonene. Videre vil leger forsøke å stabilisere pasientens tilstand og ta ham til klinikken for sykehushjelp.

Metoder for behandling

Behandlingsforløpet for akutt koronarsyndrom utføres eksklusivt på et sykehus. Pasienter med anfall av brystsmerter umiddelbart innlagt på sykehuset. Klinikken forventer at de har en sengestøtte, streng kontroll og et sparsomt kosthold. Legene vil konstant overvåke elektrokardiografen og blodtrykket.

Det grunnleggende behandlingsstadiet for akutt koronarsyndrom inkluderer:

 • eliminering av årsaker til utvikling av iskemi;
 • restaurering av den vanlige blodstrømmen;
 • forebygging av mulige komplikasjoner.

Sakte utvikling av koronar sykdom kan være med beta-blokkere. De kan redusere byrden på hjertet, stoppe prosessen med nekrose med hjerteinfarkt og forbedre ernæringen av de ishimiserte områdene. Like viktig er hjelpen av narkotika fra denne gruppen for å hindre hjerneblødning og redusere risikoen for arytmi. Med intoleranse mot beta-blokkere vil spesialister velge en erstatning for kalsiumantagonister med lignende terapeutisk effekt, men med en annen virkningsmekanisme.

Essensen av den andre fasen er restaureringen av den forstyrrede blodstrømmen. Medisin og kirurgiske behandlingsmetoder brukes:

 • Narkotika som fortynner blodpropper og reduserer blodkonsentrasjonen.
 • Ballong angioplastikk og koronararterie bypass graft.

Trombolytika er i stand til raskt å gjenopprette ledningsevnen til blodårene og forhindre komplikasjoner forbundet med dannelsen av trombi. De er vist i slike tilfeller:

 • Tilstedeværelsen av smerte i hjertet som varer mer enn 30 minutter og ikke stoppes av Nitroglycerin.
 • Veksten av ST-segmentet i flere ledninger i 6 timer fra tidspunktet for angrepet.
 • Utvikling av en komplett blokkering av bunten av Guiss innen 6 timer etter manifestasjonen av de første symptomene på angina pectoris.

Det anbefales ikke å bruke dem i følgende tilfeller:

 • perikarditt;
 • økt trykk;
 • led blødning og skader kort før angrepet;
 • splitting aneurysm;
 • intoleranse mot sammensetningen av stoffet.

Antiplatelet terapi er foreskrevet som profylakse av hjertesykemi og dannelse av blodpropper. Vanligvis brukes i lang tid tabletter "Aspirin" og "Clopidogrel". De bør gis til pasienten umiddelbart etter utseendet av de første tegn på akutt koronarsyndrom.

Kirurgisk inngrep brukes hvis situasjonen ikke kan løses medisinsk. Før skifting eller stenting av den berørte arterien, må pasienten drikke "Clopidogrel". Den har egenskapen til å redusere graden av aggregering (klumping) av blodplater. Legemidlet er startet en måned før prosedyren. Etter opphør med sikte på forebyggende vedlikehold fortsetter å akseptere "Klopidogrel".

Stadier av rehabilitering

I henhold til anbefalingene fra National Institute of Health, er det 3 stadier av medisinsk rehabilitering:

 1. Sykehusstadiet utføres på et sykehus. Ved ferdigstillelse er det ønskelig å oppnå restaurering av selvbetjeningsevne og stabil tilstandsstabilisering.
 2. Sanatorium-og-spa-scenen er et kompleks av rehabiliteringsforanstaltninger. Formålet er å øke den psykologiske og fysiske beredskapen til å komme tilbake til arbeidet.
 3. Utepatient (polyklinisk) stadium brukes til bevaring av nådd medisinsk effekt og ytelse av undersøkelse av arbeidskapasitet.

Varigheten av hvert trinn er individuelt. Alt avhenger av alvorlighetsgraden av pasientens tilstand og effektiviteten av den formulerte terapiregimet.

komplikasjoner

De vanligste komplikasjonene ved akutt koronarsyndrom er:

 • arytmi;
 • aorta aneurisme;
 • hjertesvikt;
 • betennelse i perikardiet.

Forebyggende tiltak

Forhindre at utviklingen av akutt koronarsyndrom vil bidra til forebyggingsregler. Det er nødvendig:

 • slutte å røyke og drikke alkohol
 • å ordne en diett riktig
 • Gjør sport (ikke overexert);
 • unngå stress;
 • fullt søvn (7-8 timer om dagen);
 • daglig tur i friluft;
 • unngå fysisk og mental overbelastning;
 • overvåke blodtrykk og kolesterol;
 • følg anbefalingene fra spesialister;
 • regelmessig overvåket;
 • kurere alle patologiske prosesser.

Akutt koronarsyndrom er et midlertidig begrep som brukes av leger for å hjelpe pasienter med komplisert iskemi. Etter stabilisering av tilstanden utføres en nøyaktig diagnose og behandlingsregimet justeres. Vanligvis inneholder den et middel for å redusere belastningen på hjertet, redusere blodplatetall og trombusfortynning. Hvis det ikke er mulig å eliminere problemet medisinsk, brukes kirurgisk inngrep.

Les Mer Om Fartøyene