Koronar angiografi

Koronar angiografi - rentgenokotrastnoe endovaskulær studie av tilstanden i koronar vaskulær seng. Koronar angiografi angitt i objektive tegn på myokardial iskemi, post-MI eller ustabil angina, akutt koronart syndrom før elektiv kirurgi, og andre. Stater det formål å bestemme videre medisinske taktikk (for medikamentterapi, ballong angioplasti, koronar bypass-kirurgi, og så videre.). Koronar angiografi er utført gjennom en punktering av den femorale arterie i lumen av innføringen av bestemte hjerte- kar kateter for tilførsel av radiopakt materiale og påfølgende bildeopptak.

Koronar angiografi - rentgenokotrastnoe endovaskulær studie av tilstanden i koronar vaskulær seng. Koronar angiografi angitt i objektive tegn på myokardial iskemi, post-MI eller ustabil angina, akutt koronart syndrom før elektiv kirurgi, og andre. Stater det formål å bestemme videre medisinske taktikk (for medikamentterapi, ballong angioplasti, koronar bypass-kirurgi, og så videre.). Koronar angiografi er utført gjennom en punktering av den femorale arterie i lumen av innføringen av bestemte hjerte- kar kateter for tilførsel av radiopakt materiale og påfølgende bildeopptak.

Koronarografi er en invasiv teknikk som involverer kateterisering og kontrast av koronararteriene; utføres under forholdene til et røntgenoperatør. Imidlertid, for alle diagnostiske metoder som bruker moderne kardiologi, tillater koronar angiografi det mest pålitelig diagnostisere koronarsykdom, for å finne sted, omfang og arten av innsnevring av koronararteriene lumen.

vitnesbyrd

Diagnostisk koronarangiografi kan utføres i henhold til planlagte og akutte indikasjoner. Planlagt koronarangiografi utføres med objektive tegn på myokardisk iskemi: et typisk hjertesmertsyndrom; forbigående iskemiske endringer registrert på et standard EKG eller i løpet av 24-timers EKG-overvåking; positiv prøve for fysisk trening (ifølge resultatene av veloergometri, tredemølle test, stress EchoCG, myokardisk scintigrafi); ineffektivitet av medisinering for angina pectoris. Kardiografi er obligatorisk før planlegging på hjerteventiler hos pasienter over 35 år.

Rutinemessig koronar angiografi er utført for å skille hjerteinfarkt noncoronary sykdommer, utvikling av tidlig post-infarkt angina, samt hos pasienter med minimale og vage tegn på iskemi, hvis yrke forbundet med økt risiko (piloter, drivere, militære og andre.). Dynamic koronar angiografi er utført for å overvåke tilstanden til hjertet skip etter tidligere gjennomførte operasjoner. Emergency koronar vist ved plutselig progresjon av angina hos pasienter som fikk den planlagte behandling; forringelse etter endovaskulære inngrep (utvikling av hjertesyndrom, øke enzym negative EKG-dynamikk).

Kontra

Høy risiko for koronar ikke tillate undersøkelse hos pasienter med nyresvikt (med kreatinin> 150 mmol / l), sirkulasjonssvikt III-IV grad truende forstyrrelser i hjerterytmen; ved høy og ukontrollert blodtrykk, dekompensert diabetes, endokarditt, flerverdige allergi, alvorlige lesjoner av arterier i hjernen og ekstremiteter, akutte tilstander (mavesår, slag, myokardialt infarkt frisk til 7 dagers varighet, etc.).

Forbereder for koronarografi

Ved fremstillingen trinn utføres etter bestemmelse av de indikasjoner angitt av ytterligere undersøkelser. Når inspeksjon og undersøkelse av pasienten er bestemt ved tilstedeværelsen og alvorligheten av symptomene, vurdering av den funksjonelle klassen av angina, klaring bakgrunnssykdommer (allergisk Anamnese, magesår, diabetes mellitus, hypertensjon, sirkulasjonssvikt, akutt tromboflebitt, menoragi, hemoroideblandinger blødning et al.) Klargjør koronar historie (tilstedeværelse og mengde av infarkter).

Spesielle undersøkelser før koronar angiografi inkluderer EKG, daglig overvåking av EKG, ekkokardiografi, brystet røntgen, ultralyd arteria subclavia og hofte-femoral segmentet. Det obligatoriske laboratorieminimum før koronar angiografi inkluderer studier av markører av hepatitt, RW og HIV; generelle tester av urin og blod; forskning av koagulogram, elektrolytter av blod (K og Na), glukose, kreatinin, urea, transaminaser.

Fremgangsmåte for gjennomføring

Koronarangiografi utføres av et spesialisert team av endovaskulære kirurger i et angiografisk operasjonsrom utstyrt med gjenopplivningsutstyr. Koronarangiografi utføres vanligvis i henhold til metoden til Jadkins eller Sones. Etter premedikasjon og lokal infiltrering av punkteringsstedet, føres det intravaskulære kateteret inn i aorta og videre inn i lumen av koronararteriene. Koronarografi ifølge Jadkins foreslår innføring av spesielle katetre, skilt for venstre og høyre kranspulsårene, gjennom lårets arterie. Metoden til soner er basert på kateterisering av brachialarterien og sekvensiell lyding av høyre og venstre kranspulsår ved et enkelt kateter.

Etter kateterisering av arteriell sengen injiseres heparin samtidig med en dose på 5000 enheter. Deretter introduseres den radiogene kontraststoffer og en serie av koronarogrambilder utføres. I løpet av koronar angiografi undersøkes den venstre kranspulsåren i 5 fremspring for å muliggjøre en nøyaktig vurdering av hvert segment, den høyre kranspulsåren - minst to fremspring. Koronarangiografi er alltid kombinert med implementering av ventrikulografi. Alle stadier av koronarangiografi utføres under kontinuerlig EKG-overvåking og med periodisk måling av intravaskulært trykk.

I prosessen med koronarangiografi avsløres omfanget og omfanget av lesjonen av kranspulsårene, som bestemmer den etterfølgende terapeutiske taktikken. Om nødvendig, med pasientens samtykke, kan en ballongutvidelse eller installasjon av en intravaskulær stent utføres under koronar angiografi. I dette tilfellet vil prisen på koronar angiografi inkludere kostnaden for forbruksvarer og ytterligere manipulasjoner. Etter fjerning av intravaskulære katetre, påføres et trykkbandasje på punkteringsstedet, blir pasienten for observasjon overført til menigheten.

Tolkning av resultater

Ved tolkning av koronar angiografi evaluert type hjerteblodtilførsel (selv med en overvekt av den venstre eller høyre koronararterie), tilstanden av infarkt sone, matet vaskulære lesjoner, en bestemmelse av den totale hemodynamiske effekt av en stenose av koronararteriene, analysert sikkerhet blodtilførsel og arten av pantet bindinger. Etter en koronar pasient gi en mening om resultatene av studien og dens digitale opptak.

komplikasjoner

Gjennomføring av koronarografi innebærer minimal risiko. En lokal komplikasjon kan bløde fra et punktert fartøy. I 0,9% av pasientene etter koronar angiografi, utviklet ventrikulær fibrillasjon, i 0,33% - akutt myokardinfarkt. Dødelighet i koronarangiografi er 0,24% og er vanligvis forbundet med en ugunstig generell bakgrunn. Når koronarografi ikke utelukker forekomsten av en allergi mot kontrast, tromboembolisme, falsk aneurisme.

Kostnaden for koronarangiografi i Moskva

Radiokontraststudier av koronarbeholdere er en ganske komplisert invasiv teknikk, utført i spesialiserte klinikker i hovedstaden. Kostnaden for manipulering omfatter kostnadene for anskaffelse av kontrastmidlet, manipulering av innføringen av medikamentet inn i den systemiske sirkulasjon, er en serie av røntgenbilder, fotografier beskrivelse radiologist og medisinsk observasjon av pasienten for et par timer etter at prosedyren er fullført. Prisen på koronarangiografi i Moskva kan variere avhengig av den medisinske institusjonens organisatoriske og juridiske status, studiens haster og typen av kontrast.

I Moskva koster koronarangiografi 21.737 rubler. (i gjennomsnitt). Prosedyren kan utføres på 59 adresser.

Kostnaden for koronar angiografi

Prisen på koronarangiografi er ganske høy, med tanke på kompleksiteten av prosedyren. Den gjennomsnittlige kostnaden for det i Russland er omtrent $ 500, men å sette et mål, kan du finne et ganske stort utvalg av priser. For eksempel i Moskva er kostnaden for koronarangiografi fra 10 000 til 34 000 rubler, og enda høyere. I regionene er det lavere priser på denne tjenesten, spesielt i offentlige klinikker.

Det er viktig å huske at i noen tilfeller kan du gå gjennom denne diagnostiske prosedyren gratis fra det medisinske anlegget der du er sett, om det er bevis. For eksempel, for innbyggere i Moskva er det en slik mulighet i City Clinical Hospital No. 15. I en rekke regioner inngår hjerte-angiografi i hjerteskjoldene i listen over obligatoriske sykeforsikringstjenester for befolkningen.

Kostnaden for koronarangiografi er dannet i samsvar med kostnadene ved nødvendig utstyr, forbruksvarer, preparater for anestesi. Også dette beløpet påvirkes av legenes kvalifikasjon (det er nødvendig å være en meget kompetent spesialist for å gjennomføre denne prosedyren og dechiffrere resultatene).

Det er andre ledsagerfaktorer som påvirker prisen:

 • Nivå av medisinsk institusjon;
 • vilkår for sykehusinnleggelse (det er også nødvendig å spesifisere i klinikker om kostnaden for sykehusinnleggelse er inkludert i den oppgitte prisen som i prinsippet);
 • innføring av et kateter gjennom lårarterien reduserer den endelige prisen på koronar angiografi, men i strålings tilgang (mer ønskelig for pasienten og mindre traumatisk), på den annen side, prisen økning;
 • I noen tilfeller kompliserer prosedyren, kan kostnaden også vokse (for eksempel hvis du trenger flere stoffer eller forsyninger).

Det er også nysgjerrig å vite kostnaden for koronarangiografi i utlandet. I Kina, vil beløpet være fra 12 til 14 tusen dollar, i Israel - opp til 15 000 i Tyskland - opp til 19 000 i Frankrike vil måtte forlate 7000-14 000. I USA vil prosedyren koste enda mer: til 22 500, og Til slutt, i Sveits, vil et komplett sett med tjenester for denne prosedyren koste rundt 27 000 dollar.

Koronarangiografi i klinikken til CELT i Moskva

Koronar angiografi (også koronar angiografi eller CAG) er en metode for å vurdere tilstanden til hjerteskarene ved å introdusere et kontrastmiddel i dem, noe som gir en skygge i en røntgenstudie. Koronarografi er den mest nøyaktige og pålitelige måten å diagnostisere koronar hjertesykdom.

Koronarangiografi, sykehusopphold, medisiner, ernæring og forsyninger

 • Identifisert eller mistenkt iskemisk hjertesykdom (CHD)
 • Smerter bak brystbenet, mistenkelig for angina
 • Ustabil eller postinfarkt angina, hjerteinfarkt
 • Den høye risikoen for komplikasjoner fra kliniske og instrumentelle undersøkelsesdata, inkludert asymptomatisk CHD
 • Planlagt operasjon for hjertefeil
 • Hjertesvikt, ventrikulære arytmier
 • graviditet
 • Alvorlig nedsatt nyrefunksjon
 • Lavtrykksforstyrrelser i blodkoagulasjon
 • Akutte betennelsesprosesser i kroppen
 • Allergi mot kontrastmiddel

Indikasjoner for koronarangiografi, samt nødvendige ytterligere undersøkelser, bestemmes av den behandlende legen ved konsultasjoner.

Hvordan utføres koronar angiografi i CELT?

 • smertefri
  Koronarografi er smertefri og utføres uten anestesi, fordi inne i fartøyene er det ingen nerveender. Lokalbedøvelse av sonen utføres - stedet der kateteret settes inn.
 • trygt
  Ved koronar angiografi bruker vi radial tilgang - innsetting av et kateter gjennom den radiale arterien på håndleddet. Med slik tilgang er det ikke mulig å få alvorlig blodtap. Pasienten kan stå opp straks etter testen, og det er ikke nødvendig med hvilerom.
 • poliklinisk
  Etter prosedyren blir pasienten i observasjon på klinikken i 2-3 timer og går hjem samme dag med en oppdatert diagnose.

Flere detaljer om koronarangiografi finnes i vår artikkel.

Hvorfor stoler de på oss og velger klinikken til CELT?

 • Ekspertnivå, kardiologi er en av de viktigste avdelingene i klinikken vår
 • Stor erfaring med diagnostisering og behandling av hjerte-og karsykdommer
 • Høyt kvalifiserte leger - kandidater og leger i medisinske fag, professorer
 • Vi bruker engangsinstrumenter av førsteklasses klasse, noe som reduserer pasientens smerte under studien
 • Ulike metoder for diagnose av hjertesykdommer i en klinikk

Leger som utfører koronar angiografi

Omtaler om leger som tilbyr tjenesten - Koronar angiografi

Ofte stilte spørsmål

Angiografiske installasjoner Axiom Artis produsert av SIEMENS (Tyskland) og Allura Clarity FD20 produsert av PHILIPS (Holland).

I tilfelle komplikasjoner under koronarografi eller etter, i observasjonsperioden, blir pasientene innlagt på den intensive overvåkingsenheten på sykehuset vårt.

CAG utføres etter avtale i avdeling for kardiovaskulær kirurgi. For å gjøre dette må du ringe til det generelle telefonnummeret til help desk på CTEL +7 (495) 788-33-88 og informere deg om ønsket om å registrere deg i koronarangiografi.

På utnevnt dag og tidspunkt er det nødvendig å komme på tom mage, etter å ha tatt forberedelsene foreskrevet for opptaket.

Mottak av slike legemidler som glukofag, metformin, syofor, glybamet må avbrytes i 48 timer før sykehusinnleggelse.

 • Lett bytte klær;
 • pass;
 • Resultatene av studiene som er nevnt ovenfor;
 • Henvisning fra en kardiolog og / eller utslipp fra et sykehus.

Koronar angiografi av hjertekar: hvordan vitner de om konsekvensene

Koronar angiografi av hjertet (koronar angiografi, coronaroangiografi, CAG) er en metode for å undersøke kranspulsårene, basert på bruk av røntgenstråler. Det kalles også angiografi av hjertets hjertekarboner. En metode brukes til å diagnostisere ulike hjertesykdommer. Korrekt behandling er avhengig av prosedyrens kvalitet.

Formålet med koronografi

Koronagrafen gjør at legen kan se på skjermen på skjermen hva som skjer i pasientens blodkar, gjennom hvilket blod blir levert til hjertet. Denne metoden gjør at du kan spore dynamikken i blodsirkulasjonen, diagnostisere blokkering av blodkar eller deres innsnevring. I dette tilfellet viser legen klart stedet for innsnevring av arterien.

Prosedyren bidrar også til å identifisere medfødte defekter i hjertekarene. Hvis det er nødvendig å erstatte koronarfartøyet (shunting), viser koronografien området for fremtidig kirurgisk inngrep.

Indikasjoner for bruk

Hjertets koronografi er brukt:

 • Med smerter i brystet og dyspné, ofte indikativ for innsnevring av hjertets kar;
 • I tilfeller der behandling med medisinering ikke virker, og symptomene på sykdommen øker;
 • Før du utfører en operasjon for å erstatte hjerteventilen (for å oppdage innsnevring av hjertebeinene);
 • Etter en bypassoperasjon for å evaluere resultatene av kirurgisk inngrep;
 • Hvis det er mistanke om fødselsskader i hjertekarene;
 • Med sykdommer i hjertekarene;
 • I tilfelle av en åpen hjerteoperasjon;
 • Med hjertesvikt
 • Ved alvorlige brystskader
 • På dagen for kirurgi, forbundet med en risiko for hjerteproblemer.

Kontra

Angiografi av hjertets kar kan ikke gjøres i følgende tilfeller:

 1. Med sykdommer i sirkulasjonssystemet;
 2. I nyresykdommer med nyresvikt;
 3. Pasienter med blødning;
 4. Pasienter med feber;
 5. I alvorlige lungesykdommer;
 6. Pasienter med diabetes mellitus;
 7. For eldre er eksamen bare utført av en kvalifisert spesialist.

Mulige komplikasjoner

Det skal bemerkes at, som mange andre prosedyrer utført på hjertet og blodårene, kan koronagra i noen tilfeller ha negative konsekvenser for pasienten. Imidlertid er alvorlige problemer sjeldne.

Komplikasjoner etter coronagraphy kan vises som:

 • Hjerteinfarkt;
 • Et knust hjerte eller arterie;
 • Frigjøring av blodpropper fra veggene i blodårene som fører til hjerteinfarkt eller slagtilfelle;
 • Arterielle traumer;
 • Endringer i hjertefrekvensen (arytmi);
 • Allergiske manifestasjoner av legemidler som brukes under prosedyren;
 • infeksjon;
 • Nyresvikt;
 • Overdreven bestråling med røntgenstråler;
 • Rikelig blødning.

Forbereder prosedyren

Prosessen med å forberede seg på koronografi inkluderer et kompleks av undersøkelser. Klinisk og biokjemisk blodanalyse, koagulogram, generell urinanalyse er foreskrevet. Det er obligatorisk å identifisere blodgruppen og Rh-faktoren. Pasientens blod undersøkes også for tilstedeværelse av HIV- og hepatittvirus.

Utførelse av koronar angiografi foregår av:

 1. elektrokardiogram;
 2. Ultralyd med Doppler og dupleks skanning;
 3. Radiografi av brystet.

På kvelden for angiografi bør pasienten observere en rekke enkle regler:

 • Det anbefales ikke å spise og drikke etter midnatt dagen før prosedyren;
 • Du bør ta med deg til klinikken alle medikamenter tatt;
 • Før du tar vanlig medisinering om morgenen på dagen for studien, anbefales det at du konsulterer legen din. Spesielt gjelder dette insulin i diabetes mellitus;
 • Ikke glem å informere legen din om allergi;
 • Før prosedyren er det nødvendig å tømme blæren;
 • Det er nødvendig å ta av ringer, kjeder, øredobber, briller;
 • Det bør være forberedt på at legen spør å fjerne kontaktlinser.

Hvordan er koronografi gjort i dag?

Prosedyren utføres ofte ikke bare i spesialiserte kardiologiske sentre, men også i tverrfaglige klinikker. Ofte er studien planlagt. Det vil være nyttig for pasienten å vite hvordan koronografi er gjort:

En punktering utføres (vanligvis lårbenet i lyskeområdet), gjennom hvilket et tynt kateter laget av plast helles i hjertet. Et spesielt kontrastmiddel innføres i kateteret. Det gjør det mulig for legen å se hva som skjer i pasientens koronarfartøy ved hjelp av en angiograf som oversetter bildet på skjermen.

Under studien vurderer legen tilstanden til fartøyene, bestemmer stedene for sammenblanding. Koronagrafen gir en mulighet til å nøye undersøke hver del av fartøyene og trekke de riktige konklusjonene. Og dette avhenger hovedsakelig av spesialistens kvalifikasjon og erfaring. Til slutt er suksessen til behandlingen og ofte pasientens liv avhengig av hvor kompetent legen utfører prosedyren. Det er derfor pasienter bør ta alvorlig valg av klinikken, undersøke vitnesbyrdene til de for hvem koronografi er etterlatt.

Hva skal pasienten forberede seg på?

Før koronografi får pasienten anestesi, andre legemidler, barberer håret i lyskeområdet eller på armen (avhengig av hvor kateteret skal plasseres). På dette stedet er det laget et lite snitt, som et plastrør er satt inn i. Et kateter settes inn gjennom det. Han skyves forsiktig til hjertet. Dette forløpet bør ikke være smertefullt for pasienten.

Elektroder som styrer hjerteaktivitet er festet til brystet. Under studien sover ikke pasienten. På et bestemt stadium kan han bli bedt om å ta et dypt åndedrag, endre stillingen av hendene, hold pusten hans. Under studien måles pasienten med blodtrykk og puls.

På hvilken legen finner under angiografi av hjertet, avhenger av hvorvidt det vil være nødvendig straks å foreta ytterligere tiltak, for eksempel å åpne den innsnevrede arterien etter angioplasti eller plassering av stent.

Koronografi varer som regel omtrent en time, men det kan ta enda mer tid.

Etter undersøkelsen skal pasienten være under medisinsk tilsyn i minst et par timer og ikke stå opp for å forhindre blødning. I noen tilfeller blir pasienten gitt hjem samme dag, noen ganger må han være i klinikken.

I perioden etter koronografi anbefales pasienten å drikke rikelig. Legen vil avgjøre når du kan fortsette å ta medisiner, ta en dusj, gå tilbake til ditt vanlige liv. I flere dager etter intervensjonen, gjør ikke hardt arbeid.

Video: reportage om koronar angiografi fra programmet "Helse"

Kostnaden for forskning i Russland og utlandet

Koronografi er en ganske vanlig metode som brukes i hjertepraksis. Hvor mye koster prosedyren avhenger av flere faktorer, blant annet nivået på klinikken, en spesialist kvalifisering, det ledende, mengden av forbruksvarer som brukes, valg av medikamenter for smertelindring, tilgjengeligheten av tilleggstjenester, tidsbruk på sykehuset, etc.

I Russland, i offentlige klinikker for pasienter med OMS-politikk, er koronar angiografi gratis. For andre svingninger er prisene i størrelsesorden 8000-30000 rubler.

For den samme studien i utenlandske klinikker vil bli spurt:

 • I Tyskland - fra 6 500 dollar til diagnose og opptil 19 000 dollar for behandlingsprosedyren;
 • I Østerrike - fra 13 tusen til 18 tusen dollar;
 • I Frankrike - 7000-14000 dollar;
 • I Israel - 5000-15000 dollar;
 • I USA - 7000-22500 dollar;
 • I Sveits for hele spekteret av tjenester ca 27.000 dollar.

Dermed har pasienten et valg hvor man skal gjøre en viktig prosedyre. Som du kan se, varierer prisen, og for russerne er det ganske mulig og et gratis alternativ, noe som gjør koronografi tilgjengelig for nesten alle som det er vist på.

I alle fall bør leger følge de første tegn på sykdom. Bare i dette tilfellet er det mulig å unngå alvorlige og noen ganger irreversible konsekvenser for helsen.

Koronar angiografi pris

Koronar angiografi

Koronar angiografi - rentgenokotrastnoe endovaskulær studie av tilstanden i koronar vaskulær seng. Koronar angiografi angitt i objektive tegn på myokardial iskemi, post-MI eller ustabil angina, akutt koronart syndrom før elektiv kirurgi, og andre. Stater det formål å bestemme videre medisinske taktikk (for medikamentterapi, ballong angioplasti, koronar bypass-kirurgi, og så videre.). Koronar angiografi er utført gjennom en punktering av den femorale arterie i lumen av innføringen av bestemte hjerte- kar kateter for tilførsel av radiopakt materiale og påfølgende bildeopptak.

Koronar angiografi - rentgenokotrastnoe endovaskulær studie av tilstanden i koronar vaskulær seng. Koronar angiografi angitt i objektive tegn på myokardial iskemi, post-MI eller ustabil angina, akutt koronart syndrom før elektiv kirurgi, og andre. Stater det formål å bestemme videre medisinske taktikk (for medikamentterapi, ballong angioplasti, koronar bypass-kirurgi, og så videre.). Koronar angiografi er utført gjennom en punktering av den femorale arterie i lumen av innføringen av bestemte hjerte- kar kateter for tilførsel av radiopakt materiale og påfølgende bildeopptak.

Koronarografi er en invasiv teknikk som involverer kateterisering og kontrast av koronararteriene; utføres under forholdene til et røntgenoperatør. Imidlertid av alle de diagnostiske metodene som brukes av moderne kardiologi. Det er koronar angiografi som gir den mest pålitelige diagnosen av IHD. nøyaktig bestemme plasseringen, omfanget og naturen av innsnevringen av lumen i kranspulsåren.

Prisen på koronarangiografi kan inkludere innspilling av en studie på et digitalt medium.

Indikasjoner og kontraindikasjoner for koronarangiografi

Diagnostisk koronarangiografi kan utføres i henhold til planlagte og akutte indikasjoner.

Planlagt koronarangiografi utføres med objektive tegn på myokardisk iskemi: et typisk hjertesmertsyndrom; transiente iskemiske forandringer er tatt opp på et standard EKG eller under daglig EKG-overvåking; Positive prøver å utøve (basert på veloergometry tredemølle test stress ekkokardiografi myokardscintigrafi...); ineffektivitet av medisinering for angina pectoris.

Kardiografi er obligatorisk før planlegging på hjerteventiler hos pasienter over 35 år. Rutinemessig koronar angiografi er utført for å skille hjerteinfarkt noncoronary sykdommer, utvikling av tidlig post-infarkt angina, samt hos pasienter med minimale og vage tegn på iskemi, hvis yrke forbundet med økt risiko (piloter, drivere, militære og andre.). Dynamic koronar angiografi er utført for å overvåke tilstanden til hjertet skip etter tidligere gjennomførte operasjoner.

Emergency koronar vist ved plutselig progresjon av angina hos pasienter som fikk den planlagte behandling; forringelse etter endovaskulære inngrep (utvikling av hjertesyndrom, øke enzym negative EKG-dynamikk).

Høy risiko for koronar ikke tillate undersøkelse hos pasienter med nyresvikt (med kreatinin> 150 mmol / l), sirkulasjonssvikt III-IV grad truende forstyrrelser i hjerterytmen; ved høy og ukontrollert blodtrykk, astma og diabetes mellitus. endokarditt. flerverdige allergi, alvorlige lesjoner av arterier i hjernen og ekstremiteter, akutte tilstander (magesår. slag. al hjerteinfarkt til 7 dagers varighet, etc.).

Undersøkelse før koronar angiografi

På forberedelsesstadiet etter bestemmelse av indikasjoner på koronarangiografi, utføres et sett med tilleggsundersøkelser.

Ved undersøkelse, pasient undersøkelse bestemmes tilstedeværelse og alvorlighetsgrad av symptomer, vurdering av den funksjonelle klassen av angina, klaring bakgrunnssykdommer (allergisk anamnese, magesår, diabetes, hypertensjon. Sirkulasjonssvikt, akutt tromboflebitt. Menorrhagia. Hemorrhoidal blødning et al.) Klargjør koronar historie (tilstedeværelse og mengde av infarkter).

Spesielle studier før koronar angiografi inkluderer EKG-opptak, 24-timers EKG-overvåking, ekkokardiografi. bryst røntgen, UZDG arteries subclavian og ileum-femoral segment.

Det obligatoriske laboratorieminimum før koronar angiografi inkluderer studien av hepatittmarkører. RW og HIV; generelle tester av urin og blod; koagulogramforskning. elektrolytter av blod (K og Na), glukose. kreatinin, urea, transaminaser.

Koronar angiografi prosedyren

Koronarangiografi utføres av et spesialisert team av endovaskulære kirurger i et angiografisk operasjonsrom utstyrt med gjenopplivningsutstyr. Koronarangiografi utføres vanligvis i henhold til metoden til Jadkins eller Sones.

Etter premedikasjon og lokal infiltrering av punkteringsstedet, føres det intravaskulære kateteret inn i aorta og videre inn i lumen av koronararteriene. Koronarografi ifølge Jadkins foreslår innføring av spesielle katetre, skilt for venstre og høyre kranspulsårene, gjennom lårets arterie. Metoden til soner er basert på kateterisering av brachialarterien og sekvensiell lyding av høyre og venstre kranspulsår ved et enkelt kateter.

Etter kateterisering av arteriell sengen injiseres heparin samtidig med en dose på 5000 enheter. Deretter introduseres den radiogene kontraststoffer og en serie av koronarogrambilder utføres.

I løpet av koronar angiografi undersøkes den venstre kranspulsåren i 5 fremspring for å muliggjøre en nøyaktig vurdering av hvert segment, den høyre kranspulsåren - minst to fremspring. Koronarangiografi er alltid kombinert med implementering av ventrikulografi.

Alle stadier av koronarangiografi utføres under kontinuerlig EKG-overvåking og med periodisk måling av intravaskulært trykk.

I prosessen med koronarangiografi avsløres omfanget og omfanget av lesjonen av kranspulsårene, som bestemmer den etterfølgende terapeutiske taktikken. Om nødvendig, med pasientens samtykke, kan en ballongutvidelse eller installasjon av en intravaskulær stent utføres under koronar angiografi. I dette tilfellet vil prisen på koronar angiografi inkludere kostnaden for forbruksvarer og ytterligere manipulasjoner.

Etter fjerning av intravaskulære katetre, påføres et trykkbandasje på punkteringsstedet, blir pasienten overført til menigheten for observasjon.

Ved tolkning av koronar angiografi evaluert type hjerteblodtilførsel (selv med en overvekt av den venstre eller høyre koronararterie), tilstanden av infarkt sone, matet vaskulære lesjoner, en bestemmelse av den totale hemodynamiske effekt av en stenose av koronararteriene, analysert sikkerhet blodtilførsel og arten av pantet bindinger.

Etter koronar angiografi blir pasienten gitt en konklusjon om resultatene av studien og hans digitale rekord.

Komplikasjoner av koronarangiografi

Gjennomføring av koronarografi innebærer minimal risiko. En lokal komplikasjon kan bløde fra et punktert fartøy.

I 0,9% av pasientene etter koronar angiografi, er det en utvikling av ventrikulær fibrillasjon. 0,33% hadde et akutt myokardinfarkt. Dødelighet i koronarangiografi er 0,24% og er vanligvis forbundet med en ugunstig generell bakgrunn.

Når koronarografi ikke utelukker forekomsten av en allergi mot kontrast, tromboembolisme. falsk aneurisme.

Koronar angiografi

Med sikte på å påvise naturen, plassering og graden av innsnevring av kransarterien via radiografisk kontrastmedium injiseres i venstre og høyre kransarterier, en utmerket forebygging og behandling av sirkulatoriske forstyrrelser og ischemisk hjertesykdom.

1. dag på sykehusinnleggelse

 • Pasientens adgang til klinikken (sykehusinnleggelse),
 • Klinisk konklusjon av behandlende lege og medisinsk personale,
 • Preoperativ (General analyse av kalium, natrium, internasjonal normalisert ratio (INR), aktivert partiell tromboplastintid (APTT), urea i blod, blod kreatinin, kolesterol, HDL-kolesterol, LDL-kolesterol, triglycerider, transaminase AST, transaminase ALT og kreatinfosfokinase, elektrokardiogram, brystrøntgen)
 • I fravær av resultatene fra tidligere studier: ultralyd av hjertet,
 • Gjennomføring av operasjonen,
 • Observasjon - konklusjonen om en klinisk tilstand hos pasienten av behandlende lege,
 • medikament~~POS=TRUNC behandling~~POS=HEADCOMP
 • Gjenoppretting av mobilitet 6-8 timer etter operasjonen, avhengig av pasientens tilstand.
 • Klinisk undersøkelse av behandlende lege,
 • Detaljerte instruksjoner om pasientens morsmål (sårbehandling, kosthold, aktivitet, rehabilitering, og pasienten bør unngås, medisinering - om nødvendig)
 • Utdrag fra klinikken.

Kostnaden for studien (sentre i alle distrikter):

Vis alle sentre

Kort beskrivelse

tidspunktet for hendelsen: 30 minutter

Behovet for kontrastmiddel: gjort bare med kontrast

Nødvendighet for foreløpig forberedelse: ikke

Tilstedeværelse av kontraindikasjoner: ja

restriksjoner: vekt - opp til 120 kg

Klargjøringstidspunktet: i løpet av dagen eller dagen etter

barn: fra 14 år gammel

Hva vil CT-skanningen vise - koronar angiografi

CT-koronar angiografi av hjertet - Dette er den eneste undersøkelsen av sin art som gjør det mulig å studere i detalj koronararterienes tilstand: fartøyene som er ansvarlige for blodtilførselen til hjertemuskelen. Verdifulle analoger, som ville være like nøyaktige og samtidig tilgjengelige for et bredt spekter av pasienter, eksisterer ikke for øyeblikket.

Når du utfører prosedyren ved hjelp av den klassiske teknikken, presenteres resultatene i form av en serie bilder, på hvilke fartøy som er merket med kontrast, er tydelig synlige. Tomografi viser deres patency, brudd som i de fleste tilfeller oppstår på grunn av kronisk aterosklerose eller ruptur av en atherosklerotisk plakk med dannelsen av en raskt voksende trombus.

I vårt sentrum kan utføres ikke en vanlig, men en forbedret metode for forskning - virtuell koronar angiografi. Dette er navnet på en variant av denne prosedyren, hvor hjertets arterier studeres på en høyoppløselig tomografi, vanligvis uten innføring av kontrast. Ikke-invasiv koronarangiografi tar mindre tid enn den klassiske koronarangiografien, og gjør det mulig å utelukke en svært usannsynlig, men likevel mulig risiko for komplikasjoner etter studien forbundet med kontrast.

Hvorfor skanner CT-skanning - koronar angiografi

Indikasjon for koronarografi hovedsakelig redusere til diagnose av koronar hjertesykdom og dens komplikasjoner. Den utføres for å bestemme åpenheten av arterien for å vurdere graden av leverfunksjon (som en prosentandel av luminal diameter), så vel som for å innta, eller for å finne årsakene til smerte i midt (stabil, ustabil angina, koronar lupus, etc.).

! For å lære hvordan å gjennomføre koronar angiografi, klargjøre forberedelsen og prisen på prosedyren, og også ta en avtale for en studie i vårt sentrum, kan du ringe 8 (812) 385-77-56. På oss vil du passere den på dagen for opptak, på et tidspunkt som er praktisk for deg og uten køer. Få informasjon om hvor mye det koster CT-koronar angiografi av hjertet, leser anmeldelser om studien og finn ut regimet av klinikken kan også være på vår side. Kostnaden for koronarangiografi beregnes med tanke på kostnaden av kontrastmedium.

Hva er stenting og hvordan relaterer det seg til koronar angiografi

For mange pasienter er hovedformålet med koronarangiografi å avgjøre muligheten for stenting. Såkalte medisinsk prosedyre hvor den angrepne arterie aterosklerose hjerte innført fleksibel ledning ramme - tent ved kroppstemperatur, knuser han og tar form av en tube, utvide hulrommet, og dermed øke dens permeabilitet og kraft infarkt.

Når en stent er installert, selv om det er CT-resultater, gjør det fortsatt koronar angiografi (i dette tilfellet kalles det medisinsk). For det første gjør gjentatt tomografi deg mulige endringer i hjertet som har skjedd siden siste studie, og for det andre er stenten fortsatt plassert under CT-kontroll. Kanskje det er derfor noen pasienter tar begge disse prosedyrene for en.

Det bør være oppmerksom på at Koronar angiografi og stenting - Det er forskjellige ting. I vårt senter kan du bare utføre diagnostisk koronarangiografi, og stenting er utført i spesialiserte kardiokirurgiske klinikker, hvor du kan søke med resultatene.

Er koronarografi trygt?

Som kjent er metoden basert på bruk av røntgenstråler, og mange tror at databehandling kan skade helsen. Frykten for denne forskningen er helt uberettiget. I moderne enheter, på grunn av deres spesielle design, reduseres strålingsdosen betydelig sammenlignet med konvensjonell radiografi. derfor koronar angiografi Det bærer ikke en trussel mot pasienten, selv om den utføres mer enn en gang.

Kontraindikasjoner til koronar angiografi

Hovedkontraindikasjonen for koronarangiografi er graviditet. Til tross for at studien er ledsaget av minimal strålingseksponering, er noen doser av røntgenstråler usikre for fosteret.

Prosedyren anbefales ikke for alvorlig smertsyndrom og hyperkinesi (ufrivillige bevegelser), når pasienten ikke kan forbli immobil i lang tid.

Computer Coronarography med kontrast kontraindisert i amming, ettersom kontrasten trer inn i morsmelken. Hvis tomografien utføres av pleiermoren, er det etter undersøkelsen å sette barnet i brystet nødvendig å nekte i to dager.

Også kontras forskning er forbudt pasienter med nyresvikt: takle Uttak (det skilles ut i urinen), mulige bivirkninger og forgiftning av kroppen, så vel som pasienter som er allergiske mot jod.

Hvorfor trenger jeg en kontrast

Den klassiske teknikken for koronarangiografi utføres med innføring av kontrast. Kontrast er en spesiell substans basert på jod, som brukes til å forbedre visualiseringen av ønskede strukturer. Legemidlet injiseres i venen og flekker fartøyene når de spres gjennom blodbanen, og forbedrer deres visualisering i bildene.

Kontrasten elimineres helt fra blodet innen 1-1,5 dager. Ved bruk er komplikasjoner mulig, som oftest er forbundet med en allergi mot stoffet. Imidlertid er de ekstremt sjeldne, vanligvis forekommer kronisk angiografi uten noen konsekvenser. For å utelukke risikoen for komplikasjoner, ikke glem å fortelle eksperter om allergi.

I vårt senter kan du lage en koronarografi av en ikke-invasiv type, som utføres uten kontrast.

Hvordan utføres CT-prosedyren?

 1. For prosedyren vil du bli tilbudt å ligge på et mobilt bord, som under skanning vil være inne i hoveddelen (ring) delen av tomografien.
 2. Før studien vil du punktere venen, gjennom hvilken kontrasten vil bli introdusert.
 3. Under skanningen roterer ringen rundt bordet, og han beveger seg litt i horisontalplanet. Ved å gjøre det må du opprettholde fullstendig ustabilitet.
 4. Når du utfører en datamaskin tomografi på kontoret, vil du bare være, og personalet vil følge prosedyren gjennom glasset.
 5. Koronarangiografi gjøres veldig raskt, studien tar ikke mer enn et minutt, mens det er helt smertefritt og ikke ledsages av noen følelser. Hvis du har problemer eller klager under forskningen, kan du informere teknologen om det ved å bruke et toveis kommunikasjonssystem.

Hvilket utstyr og om det er restriksjoner

I vårt sentrum utføres multispiral computertomografi på enheten Toshiba Aquilion 16. Vektgrensen er 120 kg.

Hvordan forberede seg på CT-skanning - koronar angiografi, hva du skal ta med deg

Du må komme for en tom test.

Med deg må du ta. hvis det er:

 • henvisning av en lege;
 • et utdrag fra en medisinsk historie eller et ambulant kort;
 • bilder og beskrivelser av resultatene fra tidligere studier (ikke bare CT, men også andre);
 • Andre dokumenter relatert til sykdommen din.

Hva jeg får etter CT, hvor skal jeg gå med resultatene

Etter endt prosedyre vil du motta bilder tatt på ett eller flere store formatfilmer, deres beskrivelse. Om nødvendig kan koronar angiografi tas opp på video.

Med konklusjonen, bør du returnere til legen som henviste deg til prosedyren. Han vil foreskrive den nødvendige behandlingen eller gi en henvisning til en annen lege som skal håndtere problemet ditt.

Hvis du ikke vet hvor du skal snu, kan du sjekke med senterets spesialist som skal beskrive resultatene dine.

Kan jeg gjøre CT for barn

Til tross for at under studien faller en meget liten strålingsbelastning på pasienten, er radiologisk stråling en potensielt skadelig fysisk faktor. For å gjøre prosedyren så trygg som mulig, tar vi bare pasienter på CT fra 14 år.

Er det mulig å gjøre CT-skanning til gravide?

Under graviditeten er datatomografi absolutt kontraindisert.

Koronarangiografi - flere typer diagnose av tilstanden til koronarbeinene

For å forhindre plutselige problemer, som er fulle av kardiovaskulære sykdommer, er det nødvendig å ta dem under kontroll. Tidlige undersøkelser vil hjelpe deg til ikke å gå glipp av farlige øyeblikk og ta de nødvendige tiltakene. Konsekvensene, hva det er, koronar angiografi av hjertens kar, konsekvenser, pris og pasientens kommentarer om det - om alt dette, og ikke bare vil vi snakke i dette materialet.

Hva er koronarografi?

Korresponderende med ernæringen av hjertemuskelen er koronarbeholdere. Det avhenger av deres tilstand om denne funksjonen vil være fullt funksjonell.

For å finne ut om det er hindringer for levering av mat gjennom blodet til myokardiet, forårsaket av utilstrekkelig funksjon av koronararteriene, utføres en prosedyre kalt koronarangiografi.

Elena Malysheva vil fortelle i detalj om hva som er koronarografi:

Til hvem hun er utnevnt til

Studien er utført i forbindelse med pasientens akutte tilstand (myokardinfarkt) eller i form av en diagnostisk sjekk.

Anbefal pasienter med slike problemer:

 • hvis stoffbehandling ikke virker,
 • når du forbereder deg på kirurgi,
 • når det er indikasjoner på at tilførselen av hjertemuskelen oppstår i utilstrekkelige mengder.

Hvorfor gå gjennom denne prosedyren

Koronarografi svarer på spørsmål:

 • er det en innsnevring av kanalen i arteriene,
 • lokalisering av problemområder,
 • naturen av patologi,
 • størrelsen på delen som har en innsnevring: omfanget og graden av dimensjon av lumen.

På grunn av det faktum at pasienten under manipulasjonen er under påvirkning av ioniserende stråling, utføres øvelsen, etter behov, som bestemmes av legen.

Typer av diagnostikk

 • Intravaskulær diagnostikk, som bruker ultralyd - metoden er sjelden brukt.
 • CT-koronarografi - Ikke-invasiv måte å kontrollere tilstanden til koronarbeinene. Metoden er moderne, men ikke alle medisinske institusjoner har nødvendig utstyr. Det utføres ved hjelp av datatomografi ved hjelp av elektrokardiografisk synkronisering. Metoden har evnen til å gi høye nøyaktighetsresultater.
 • Metoden som gjelder kateterisering. Metoden kalles selektiv intervensjon. Denne metoden for diagnose er det første alternativet som ble utviklet for å studere koronarvaskulatoren. Hittil er det mye brukt. I motsetning til andre diagnosemetoder er det mulig å utføre samtidig behandling. Hvis målet bare er diagnose, kan metodens invasivitet tilskrives manglene.
 • MR koronar angiografi - En metode som ikke brukes i medisinske institusjoner, men mer i vitenskapelig forskning. Metoden for evaluering av resultatene er ikke tilstrekkelig utviklet for å oppnå en nøyaktig analyse.

Indikasjoner for

 • raffinering diagnose av tilstanden til koronar fartøy og hjertet på dagen før kirurgi,
 • undersøkelse av tilstanden til tidligere installerte stents og shunts,
 • Behovet for koronarangiografi for å bestemme mulig forekomst av koronararterieinnsnevring for å bekrefte koronar sykdom;
 • angrep av smerte i brystet,
 • hjerteinfarkt - prosedyren utføres snarest;
 • komplekse tiltak for diagnose av hjertesykdommer forbundet med koronar og andre fartøy i dette området;
 • Tilstedeværelsen av symptomer som indikerer underernæring av myokardiet;
 • iskemisk sykdom, som viser lite av seg selv;
 • tilfeller når behandling av angina ved å ta medisiner ikke gir det forventede resultatet;
 • andre hjerte studier har vist muligheten for koronararteriesykdom,
 • avslørte at pasienten har en forstyrrelse av rytmer i farlig grad;
 • hvis pasienten har hatt et hjerteinfarkt og har anginaangrep.

Kontraindikasjoner for utførelse

Koronarografi er ikke gjort i tilfelle av:

 • Hvis en pasient har et kontrastmiddel som forårsaker allergi,
 • pasientens tilstand gjør det umulig for ham å samarbeide med en lege under prosedyren,
 • pasienten har et barn

Det neste kapitlet vil fortelle om mulige komplikasjoner og konsekvenser etter koronar angiografi av hjertets kar.

Er metoden trygg

Manipulering gir, i tilfelle av en selektiv prosedyre, ikke mer enn 1% av komplikasjoner. Mulige komplikasjoner ved diagnostisering av en invasiv metode:

 • trombusbrudd under kateterutvikling,
 • ventrikulær fibrillasjon,
 • luftemboli,
 • hjerteinfarkt,
 • skade på veggen av hjertet.

CT koronar angiografi er en sikrere metode. De listede komplikasjonene når diagnosen utføres på denne måten, er umulig.

Forberedelse for koronarangiografi av hjertekarene er diskutert nedenfor.

Koronar angiografi av hjertets kar - hva er det, er det trygt når

Kardiovaskulære sykdommer er en svært karakteristisk patologi for personer over 40 år. Og blant disse sykdommene er de vanligste forbundet med ufleksibilitet av karet og begrensning av hjertemuskulær ernæring.

For å klargjøre årsakene til hjertesykdom er det mange måter å diagnostisere. En av de mest informative kontrollene er koronar angiografi av hjertekarene - hva er det, er det farlig å gjøre det, og hvordan går eksamenen?

Generell informasjon

Dette er en invasiv manipulasjon, som tjener til å bestemme tilstanden til fartøyene som bærer blod og oksygen til hjertet. De kalles koronar. Venstre og høyre koronararterier Normalt gir de muskel ernæring og opprettholder hele kroppen.

I tilfelle uønskede hendelser, disse arteriene av ulike årsaker taper (stenose) eller tilstoppet (okklusjon). Tilførselen av hjertet med blod er betydelig begrenset eller på et bestemt sted stopper i det hele tatt, noe som er årsaken til koronar sykdom og hjerteinfarkt.

Dette er Røntgenundersøkelse lumen av koronarbeinene ved hjelp av et angiogram og et kontrastmiddel administrert gjennom et kateter bare i forgrunnen av hjerteårene. Skytingen utføres under forskjellige vinkler, som lar deg lage det mest detaljerte bildet av tilstanden til undersøkelsesobjektet.

Indikasjoner for prosedyren

På en planlagt måte utføres koronar angiografi for:

 • bekreftelse eller tilbakekalling av diagnosen IHD;
 • klargjøre diagnosen med ineffektivitet av andre metoder for å bestemme sykdommen;
 • bestemme arten og metoden til å reparere feilen under den kommende operasjonen;
 • Revisjon av tilstanden til kroppen som forberedelse til en åpen hjerteoperasjon, for eksempel i en skrue.

I nødstilfeller Prosedyren utføres i nærvær av de første tegnene og symptomene på et hjerteinfarkt eller i preinfarktstaten, som krever umiddelbar intervensjon i henhold til vitale indikasjoner.

Tenk på hvordan du skal forberede deg på koronar angiografi i hjertet, og også hvordan denne prosedyren er utført.

Fremstilling av

Før utnevnelse av koronarangiografi må det utføres en rekke undersøkelser for å utelukke eller bekrefte forekomst av faktorer som ikke tillater bruk av denne diagnostiske metoden. Treningsprogram:

 • blodprøver (totalt, for sukker, for hepatitt B og C, bilirubin og andre leverindikatorer, for HIV, for RW, for gruppen og Rh-faktoren);
 • urinalyse for tilstedeværelse av nyrepatologi;
 • EKG i 12 ledninger;
 • Undersøkelse og konklusjon av spesialister på eksisterende kroniske sykdommer.

Forutsatt at manipulering utføres direkte forberedelse før prosedyren:

 • Legen på forhånd kansellerer bestemte stoffer, for eksempel å redusere blodproppene;
 • utelukke matinntak på diagnosedagen - for å unngå komplikasjoner i form av oppkast, utføres testen på tom mage;
 • legen samler en allergisk anamnese, utfører en test med en kontrastmiddel.

Umiddelbart før koronar angiografi anbefales ta en dusj, barber håret i lysken, ta av smykker fra kroppen din (øredobber, ringer, piercinger), briller, flyttbare proteser, linser, bruk toalettet.

Hvordan det er gjort

Pasienten ligger på et spesielt bord. Til brystet er festet hjertesensorer. På området for kateterinnføring, lokalbedøvelse og desinfeksjon av huden. I venen, lage en mikrokut, gjennom hvilken et kateter settes inn.

Et kateter styres gjennom fartøyene under angiografens kontroll til koronararteriene. I sin tur blir et kontrastmedium innført i hver av dem, som beskriver det indre rommet til disse fartøyene. gjennomført skyting og festing fra forskjellige stillinger. Stedet for stenose eller okklusjon bestemmes.

Etter fullføring av overvåkingen blir kateteret forsiktig trukket fra venen. Såret er forsiktig lukket. Pasienten forblir fortsatt for en stund å lyve, og Legen skriver en konklusjon. Det indikerer størrelsen på de minste lumene i fartøyene, graden av innsnevring og den anbefalte metoden for å korrigere situasjonen - stenting eller omgå hjertekarene. I fravær av problemområder er en generell beskrivelse av kranspulsårene gitt.

Video om hvordan å gjøre ambulatorisk koronar angiografi av hjertet:

Vilkår og betingelser

Ofte utføres koronarografi på et sykehus som en del av en planlagt undersøkelse for IHD. I dette tilfellet er alle testene tatt her, noen dager før intervensjonen.

Det er mulig å utføre diagnostikk og ambulant. Men pasienten må tidligere selvstendig passere alle undersøkelsene på listen, få en kardiologs konklusjon om muligheten for å gjennomføre koronarografi og referere til den med en indikasjon på formålet med studien.

På poliklinisk basis innføring av et kateter for koronar angiografi gjennomføres for det meste gjennom venen av håndleddet og hånden - på den postoperative perioden belastningen på den, i motsetning til den invasjon gjennom den femorale årene, kan bli minimalisert for å unngå risikoen for blødning.

Kontra

En rekke stater tillater ikke denne metoden diagnose, så ty til alternativ. Foreløpig eksamen kan avsløre disse forholdene:

 • ukontrollert arteriell hypertensjon - Intervensjon kan provosere stress, som følge av en mulig hypertensiv krise;
 • post-stroke tilstand - agitasjon kan forårsake et annet angrep av sykdommen
 • intern blødning i et hvilket som helst organ - under invasjonen kan blodtap øke;
 • smittsomme sykdommer - viruset kan fremme trombusdannelse på snittet, samt peeling av seksjonene på karossens vegger;
 • diabetes mellitus i dekompensasjonsstadiet - en tilstand av betydelig skade på nyrene, høyt blodsukker, muligheten for et utbrudd av et hjerteinfarkt;
 • forhøyet temperatur av hvilken som helst opprinnelse - med høyt blodtrykk og hjertebanken kan føre til hjerteproblemer under og etter prosedyren;
 • alvorlig nyresykdom - Kontraststoff kan forårsake skade på kroppen eller forverre sykdommen;
 • intoleranse mot kontrastmedium - på dagen før diagnosen utføres en prøve;
 • økt eller nedsatt blodpropp - kan forårsake trombose eller blodtap

Risiko, komplikasjoner og konsekvenser

Koronar angiografi, som enhver invasjon, kan ha bivirkninger forårsaket av en feil reaksjon av kroppen til pasientens intervensjon og stress. Sjelden, men følgende hendelser oppstår:

 • blødning ved inngangsportene
 • arytmi;
 • allergier;
 • eksfoliering av det indre laget av arterien;
 • utvikling av hjerteinfarkt.

Prøveprosedyreundersøkelse er utformet for å forhindre disse forholdene, men noen ganger skjer dette. Leger som deltar i undersøkelsen, takler situasjonen, prosedyren avsluttes ved de første ugunstige tegnene, pasienten er tatt ut av en farlig tilstand og overført til et sykehus for observasjon.

Anbefalinger etter gjennomføring

Ifølge konklusjonen av legen som gjennomførte studien, kardiolog bestemmer måten å behandle pasienten på. Hvis det er indikasjoner, foreskrives tiden for stentplassering (på samme måte som koronarangiografi - ved hjelp av et kateter).

Noen ganger utføres denne prosedyren rett under diagnosen, hvis det foreligger samtykke fra pasienten. Kardiologen kan også foreskrive en ambulant behandling eller aortokoronær bypassoperasjon.

Kostnad ved diagnose

Hvis det er en MHI-policy Koronar angiografi i henhold til indikasjoner er gratis. Men utleie av flertallet av sykehus tillater ikke å dekke hele denne metoden på kort tid. Vanligvis køen varer i flere måneder, fordi kvoten for undersøkelsen er begrenset. Det er mulig å bestå denne studien på kommersiell basis.

Koronarangiografi er en obligatorisk liste over diagnostiske prosedyrer for å bestemme graden av skade på hjertekarene. Prosedyren ble utført og standardisert i lang tid - dette tjener som en garanti for pasientsikkerhet. Kardiologisk nivå i landet gjør det mulig å identifisere patologi på et tidlig stadium og ta tiltak for å eliminere det eller forhindre utvikling.

Les Mer Om Fartøyene