Koronar angiografi av hjertets kar

Medisin, særlig kardiologi, utvikler seg hvert år. Bekreftelse til den brede spredningen i praksis av legen av en slik undersøkelsesmetode som en koronarografi som til høyre er anerkjent av "gull" standard ved diagnostisering av en iskemisk hjertesykdom og andre hjertesykdommer.

Koronarangiografi er en kontraststudie av hjertets blodkar. Pasienten er i full bevissthet, og kirurgen arbeider under kontroll av apparatet - en angiograf. Gjennom en punktering i den radiale arterien, blir et kateter introdusert til hjertets hjertekarre og et kontrastmiddel innføres. Kontrastmaterialet flekker blodet som fyller hjertekarene, og et tydelig mønster vises på roentgenogrammet. Dette gjør at legen kan se endringer i karene, patologiske sammenbrudd - stenoser, bestemme hvilken prosentandel arterien er innsnevret. Koronarografi gjør at legen virkelig kan forestille seg tilstanden til pasientens kardiale koronarfartøy, hva er prognosen i livet hans.

1 Teknikk av prosedyren

Punksjon i koronarangiografi av hjertekarene

Prosedyren utføres under lokalbedøvelse. Prosedyren tar et gjennomsnitt på omtrent en halv time, hvor pasienten er bevisst. For studien, er en av de tre arterielle tilnærmingene vanligvis brukt: radial, brachial eller femoral arterie. I utgangspunktet utføres aseptisk tilgangsbehandling og lokalbedøvelse utføres i punkteringsområdet. Arterien er punktert med en spesiell nål gjennom hvilken en metallleder ledes inn i karet, og deretter et kateter, gjennom hvilket røntgenkontrastpreparatet innføres.

Innføringen av kontrast er nødvendig for at koronarbein skal være tydelig synlig på røntgenbilder eller en datamomografi. Den indre lumen i arterien er farget med dette stoffet, og kommer med en blodstrøm, slik at legen ser plass og grad av innsnevring av fartøyet. Allerede på dette stadiet bestemmer hjertekirurgen om det er indikasjoner på koronarstenting.

For eksempel, hvis en kritisk stenose oppdages som et resultat av koronarangiografi av hjertekarene, kan en stent umiddelbart implanteres og permeabiliteten av koronararteriene kan gjenopprettes. Resultatene av koronarografi vises som en serie bilder eller videoopptak på skjermen, som deretter lagres på hvilket som helst digitalt medium. Koronarangiografi av hjertets kar kan utføres både på en røntgenmaskin og på en mer moderne, progressiv datatomografi.

2 Diagnose, ikke kirurgi!

Koronar angiografi av hjertets kar

Mange pasienter er redd for å gjennomgå koronar angiografi av hjertekarene. For mange av dem er denne prosedyren forbundet med hjerteoperasjon. Det skal tydelig forstås: Koronar angiografi er diagnosen av hjertets hjertekarre, og ikke en operasjon! Det bør ikke fryktes. I hendene på en erfaren lege blir denne diagnostiske prosedyren tilstrekkelig sikker, tilgjengelig. Koronarangiografi av hjertekarene gir maksimalt informasjon om den virkelige tilstanden til pasientens fartøy på et gitt tidspunkt. Denne metoden for forskning er med rette kalt "gull" -standarden for diagnose av hjerteskjerter, og hvis legen anbefalte deg for koronar angiografi, må du gjøre det uten frykt og holde tritt med medisin fra det 21. århundre.

3 Når kan en lege foreskrive en koronar angiografi?

Koronararterie stenting

Denne metoden for forskning anbefales for pasienter som har problemer med hjertekarrene, når det er nødvendig:

 1. Bekreft tilstedeværelsen av hjertesykdom: angina pectoris, hjerteinfarkt, andre former for IHD;
 2. Å bestemme funksjonen til fartøyene og deres patenter for å velge den mest korrekte taktikken til den foreslåtte kirurgiske behandlingen på hjertets kar, samt før det utføres noen operasjoner på hjertet. I tillegg kan koronarangiografi, minimalt invasive inngrep, for eksempel stenting, utføres etter behov. Eventuelle tiltak må kun utføres med pasientens samtykke.
 3. Koronar angiografi er utført for akutt, karakterisert ved trombolyse er ineffektiv hvis forløpt fra start av infarkt mindre enn 12 timer, med hemodynamiske forstyrrelser uttrykt ustabil angina;
 4. Re-resumption av angina pectoris, dets tilbakefall, etter CABG kirurgi, stenting.

4 komplikasjoner

Den første hjertekateterisering

"Doctor, er det ikke farlig?" Dette er det hyppigste spørsmålet blant pasienter som anbefales å utføre koronarangiografi. Frykten som pasienten opplever før hjertekarbonens koronarangiografi, er forståelig og forklarlig. For det første er det fortsatt en invasiv inntrengning i fartøyene, og for det andre, selv om det er liten, men prosentandelen av mulige komplikasjoner er. Om dem er legen forpliktet til å advare hver pasient. Når metoden for koronarangiografi bare ble testet (1960-1970), var det veldig farlig.

Dette skyldtes det ufullkomne utstyret som eksisterte da, og med mangel på kirurgiske ferdigheter, brukte også kontrastpreparater på den tiden usikre for helse. Til dags dato er mulige komplikasjoner fra prosedyren mindre enn en prosent av hundre. Koronarangiografi av hjerteskjærene utføres i mange klinikker, selv uten tålmodighet, uten sykehusinnleggelse. Dette viser hvordan denne forskningsmetoden er tilgjengelig og studert. I tillegg må pasienter som er redd for smerte, legen fortelle deg at denne diagnostiske prosedyren er smertefri.

Allergiske reaksjoner på røntgenkontrastpreparat

Mulige konsekvenser og komplikasjoner av koronar angiografi inkluderer:

 • allergiske reaksjoner på røntgenkontrastpreparatet,
 • blødning ved punkteringsstedet,
 • hjerterytmeforstyrrelser,
 • trombose, emboli,
 • infeksjon i punkteringsområdet,
 • hjerte muskel infarkt.

Komplikasjoner forekommer ofte i følgende kategorier av personer:

 • pasienter eldre enn 68 år,
 • pasienter som har angina pectoris av den fjerde funksjonelle klassen,
 • hvis pasienten har alvorlige sykdommer i andre organer og systemer, kroniske sykdommer i dekompensasjonsstadiet.

Med alle anbefalingene fra legen er risikoen for komplikasjoner minimal. Hvis det oppstår komplikasjoner, skal pasienten ha nødhjelp.

5 kontraindikasjoner

Hva er kontraindikasjonene til hjertekarboner? Absolutte kontraindikasjoner (når bruk av forskning er kategorisk forbudt) til denne metoden er ikke. Relative kontraindikasjoner inkluderer:

 • akutt nyresvikt eller kronisk alvorlig (kreatinin av blod ikke mer enn 150 mmol / l) nyresvikt,
 • gastrisk blødning, forverring av IBD,
 • en allergisk reaksjon på kontrast,
 • psykisk sykdom hos pasienten i akutt fase,
 • akutte smittsomme sykdommer, feber,
 • alvorlig anemi, koagulopati,
 • pasientens nektelse fra mulig videre kirurgisk behandling etter studien,
 • ukontrollert ventrikulær arytmi.

6 Hvordan klargjøre du prosedyren?

På eve av prosedyren, ikke spis eller drikk

Legen anbefalte deg en moderne metode for å sjekke hjertekarene - koronar angiografi? Deretter må du ta ansvar for å forberede seg på denne undersøkelsen med all ansvar. Men hva involverer forberedelsene til koronar angiografi?

 1. Være sikker på å gå igjennom i visse perioder av alle typer undersøkelser som anbefales legen: generelle kliniske tester, EKG, koagulasjon, blod gruppe og Rh-faktor, blodprøver for HIV og hepatitt, hjerte ultralyd, røntgen;
 2. 10 dager før den foreslåtte studien, er det nødvendig å avbryte preparater som fortynner blod hvis pasienten regelmessig tar dem: aspirin, warfarin;
 3. Hvis pasienten har kroniske sykdommer, bør de stabiliseres så mye som mulig og overføres til en tilstand av remisjon. Det er nødvendig å kurere forkjølelse eller smittsomme sykdommer;
 4. På eve av prosedyren, ikke spis eller drikk.

7 Typer av forskning

Metoder for koronarangiografi

 1. Generell koronar angiografi,
 2. Selektiv koronar angiografi,
 3. MSCT koronar angiografi.

La oss snakke om forskjellen mellom samme metode for å sjekke hjertekarene.

Generell koronar angiografi er en klassisk metode for å diagnostisere alle hjerteskjermer. En selektiv - bare ett eller flere fartøy. Selektiv koronarangiografi er en form for modifikasjon av det generelle, det undersøker nøyaktig et bestemt område av karet.

MSCT-koronarografi utføres bare i diagnostiske sentre utstyrt med nødvendig utstyr - en spesiell multispiral datortomografi.

Denne undersøkelsesmetoden har mange fordeler:

 • Innføringen av bare et intravenøst ​​kateter for å introdusere kontrast. Integriteten til arteriene blir bevart, noe som sikrer minimal innblanding i karossens struktur og integritet;
 • MSCT-koronarografi krever ikke sykehusinnleggelse av pasienten, det er mulig å gjennomføre poliklinisk studie;
 • hjertet og blodkarene er synlige i et tredimensjonalt bilde som gjør det enkelt å studere alle typer brudd fra enhver stilling.

Denne metoden for forskning er et alternativ til standard koronar angiografi, men har visse begrensninger og kontraindikasjoner. nemlig:

 • uttalt arteriell kalkdannelse (kalsium "lyser" arterie-delen på enheten, i forbindelse med hvilken diagnosen av hjertekarene er vanskelig);
 • intoleranse og en allergi mot kontrast, som inkluderer jod;
 • høy hjertefrekvens, arytmi.

I motsetning til kontraindikasjoner er det tilrådelig å vurdere sammen med legen den invasive koronarangiografi av hjerteskarene.

Denne metoden er allment implementert i store medisinske sentre, og jeg vil gjerne bli mer tilgjengelig selv for små polyklinikker og distriktssykehus.

UNNGÅ TRAGEDY!

Koronarangiografi: Det første steget til helse

Iskemisk hjertesykdom er en farlig fiende. Forferdelige symptomer og konsekvenser er kjent: angina pectoris, hjerteinfarkt, plutselig død. IHD er den viktigste dødsårsaken i verden.

Diagnose av iskemisk sykdom: Hva skal jeg gjøre?

Først av alt bør du forberede deg på en hard kamp. Behandle iskemisk sykdom er kun mulig i samarbeid med legen og pasienten. Moderne medisinsk vitenskap gir kraftige verktøy for å gi pålitelig behandling - fra medisinsk og fysioterapi til radikal kirurgisk inngrep.

Diagnose - nøkkelen til suksess

Valget av riktig behandling avhenger kritisk av riktig diagnose. Dette er spesielt viktig for å bestemme behovet for kirurgisk inngrep. Hovedproblemet med diagnose er den presise bestemmelsen av tilstanden til kranspulsåren. I mange tilfeller handler dette om liv og død.

Koronarangiografi er den mest pålitelige og informative metoden for å undersøke tilstanden til koronararterien. Som et resultat av studien mottar den behandlende legen all nødvendig informasjon for å bestemme behandlingsmetoden, inkludert for avgjørelsen om behovet for kirurgisk inngrep. (Mer om koronorografi...)

CORONARONRAFIA: HVORDAN GJØR DET DET?

Inne i koronarbeinene er det innført en spesiell radiopaque substans som gjør det mulig å observere tilstanden til disse karene med høy nøyaktighet ved hjelp av en spesiell installasjon - en røntgenangiograf. I følge indikasjonene samtidig med koronarangiografi kan operasjoner av ballongangioplastikk og koronarstenting (installasjon av endoreter på de skadede delene av fartøyet) utføres.

Koronar angiografi utføres utelukkende ved avgjørelse fra den behandlende legen! Koronarangiografi er en kompleks prosedyre utført av høyt kvalifiserte spesialister ved hjelp av sofistikert utstyr og mikroverktøy. Ditt profesjonelle liv avhenger av profesjonaliteten til leger!

CLINIC DOCTOR MATVEEV

Klinikken til Doctor Matveev er tusenvis av intravaskulære operasjoner, kolossal erfaring, toppmoderne utstyr og et team av de beste fagfolkene. Her kjemper de for helsen din!

Ikke tapt tid!

Med indikasjoner på koronarangiografi - ikke kast bort tid, gjør prosedyren umiddelbart! Husk:

Iskemisk sykdom dreper!

Koronar angiografi

Denne metoden er "gullstandarden" ved diagnosen iskemisk hjertesykdom (CHD). Dette er en røntgenkontrasttest som gjør det mulig å fastslå karakteren, stedet og graden av innsnevring av koronararterien med stor nøyaktighet. Og dermed løse spørsmålet om valg og omfang av medisinske prosedyrer som koronar arterie bypass-podning og ballongangioplastikk. Koronarografi utføres ved hjelp av radiopaque forberedelse i spesialiserte røntgenapparater, som er utstyrt med høy presisjonsutstyr.

Koronarografi er indikert hvis:

 • ineffektiv behandling av angina pectoris;
 • Det er stor risiko for komplikasjoner fra kliniske og ikke-invasive undersøkelser, inkludert asymptomatisk IHD;
 • diagnostisert med ustabil angina, som ikke er mottagelig for behandling (det forekommer hos pasienter med hjerteinfarkt og er ledsaget av venstre ventrikulær dysfunksjon, hypotensjon og lungeødem);
 • Det er umulig å fastslå risikoen for komplikasjoner ved hjelp av ikke-invasive metoder;
 • det er postinfarkt angina;
 • Det er en åpen hjerteoperasjon (for eksempel korreksjon av medfødte hjertefeil, etc.) hos en pasient som er over 35 år gammel.

Koronar stenting anbefales ikke for:

 • sirkulasjonssykdom;
 • endokarditt;
 • ukontrollert arteriell hypertensjon;
 • dekompensering av diabetes mellitus;
 • nyresvikt
 • psykiske lidelser;
 • polyvalent allergi;
 • forverring av magesårssykdom eller alvorlige kroniske sykdommer.

Om det er hensiktsmessig å gjennomføre koronarografi, bestemmer den behandlende legen etter en omfattende undersøkelse av pasienten. Kunne utføre denne prosedyren gjøres en rekke bindingsanalyser og studier, for eksempel fullstendig blodtelling, test for blodtype og Rh-faktor (Rh tilbehør) Målinger på virus av hepatitt B og C, HIV, RW, 12-leder EKG, Noen ganger holter (daglig) overvåkning, Echo-KG. I noen tilfeller kan det bli tildelt ytterligere studier for å finjustere indikatorene.

Om nødvendig, før koronar angiografi, kan premedikering utføres - foreløpig medisinpreparasjon for prosedyren ved hjelp av antiallergiske stoffer, beroligende midler, smertestillende midler, etc.

Prosedyren er minimal invasiv, så under pasienten er pasienten bevisst. Etter å ha bedret lokal anestesi, begynner spesialister å studere - et spesielt kateter settes inn gjennom lårarterien og den øvre del av aorta inn i lumen av koronararteriene. I noen tilfeller styres kateteret gjennom underarmen, som reduserer observasjonstidspunktet etter pasientens koronarangiografi.

Deretter injiseres en radiopaque substans gjennom kateteret, som bæres av blodstrøm gjennom koronarbeholderne. Denne prosessen er løst ved hjelp av en spesiell installasjon - en angiograf. Resultatet vises både på skjermen og plassert i et digitalt arkiv.

Om nødvendig, etter avtale med pasienten, samtidig ballongdynatasjon og (eller) installasjon av vaskulære endoprosteser - stenter. I tilfelle av koronarangiografi under et akutt myokardinfarkt, blir ballongangioplastikk og koronarstenting umiddelbart gjort som prosedyrer som er utformet for å redde pasientens liv.

Hvordan utføres coronary balloon angioplasty og koronar stenting?

Gjennom kateteret kan spesielle miniatyrinstrumenter bæres inn i hjertets kar. Et spesielt ballongkateter, som er veldig tynt i foldet tilstand, bringes til stedet for innsnevring og rettet, og derved utvide arterien. Slik utføres angioplastikken. Etter dette blåses ballongen av og fjernes fra arterien. For å sikre restaureringen av blodkaret, er kontroll angiografi gjort. Deretter utføres i de fleste tilfeller koronar stenting - en stent legges til stedet for arterieinnsnevring, som fra innsiden støtter fartøyet i en rettet tilstand. Stenten forblir i arterien for alltid.

Gjennomføring av koronar angiografi. ferdigstillelse

Etter å ha gjennomført en hjerteundersøkelse med koronarangiografi, forklarer legen graden av kranspulsår hos pasienten, og anbefaler også videre behandlingstaktikk. I tillegg er en skriftlig konklusjon og en oversikt over koronar angiografi på disken gitt til pasientens hender. Dette gjør det mulig å bruke dataene som er oppnådd for studier av spesialister i enhver medisinsk institusjon når de bestemmer sykdommens dynamikk.

Umiddelbart etter prosedyren skal pasienten drikke opptil 1,5 liter væske. Dette vil bidra til å fjerne kontrastmiddelet fra kroppen. Hvis koronarangiografien ble utført gjennom fotens fotsåre, så bør du sove i resten av dagen til neste morgen. Når du utfører prosedyren gjennom håndens arterie, legger du strenge senger i 2 timer etter slutten av koronarangiografi.

Hvis du følger anbefalingene fra leger, er risikoen for prosedyren minimal. Imidlertid er det i enkelte tilfeller mulig å:

 • forstyrrelse av hjertets rytme;
 • en allergisk reaksjon på kontrast;
 • blødning ved punkteringsstedet;
 • koronararterie trombose;
 • akutt disseksjon av intima av arterien;
 • utvikling av hjerteinfarkt.

I tilfelle komplikasjoner, vil pasienten umiddelbart bli assistert opp til en nød-koronar arterie bypass graft.

Vennligst kontakt oss, og prosedyren for koronarangiografi vil bli utført så snart som mulig på høyeste tekniske nivå.

LiveLive

-kategorier

 • Lydbøker (1)
 • Vi studerer fremmedspråk (1)
 • Kunst - 1 (50)
 • Art - 2 (50)
 • Art - 4 (17)
 • Art-3 (50)
 • COMPUTER. (42)
 • Medisinsk næring - 1 (50)
 • Sunn mat 3 (49)
 • Healing Nutrition -4 (40)
 • Medisinsk forsyning - 2 (50)
 • Folk og skjebner - 2 (36)
 • Folk og skjebner -1 (50)
 • Medisin for deg - 1 (50)
 • Medisin for deg - 13 (50)
 • Medisin for deg - 16 (49)
 • Medisin for deg - 17 (50)
 • Medisin for deg - 19 (49)
 • Medisin for deg - 2 (50)
 • Medisin for deg - 20 (48)
 • Medisin for deg - 22 (9)
 • Medisin for deg - 4 (50)
 • Medisin for deg - 5 (50)
 • Medisin for deg - 6 (50)
 • Medisin for deg - 7 (49)
 • Medisin for deg - 9 (49)
 • Medisin for deg -10 (50)
 • Medisin for deg -11 (50)
 • Medisin for deg -12 (50)
 • Medisin for deg -14 (50)
 • Medisin for deg -15 (50)
 • Medisin for deg -18 (50)
 • Medisin for deg -3 (50)
 • Medisin for deg -8 (50)
 • Medisin for deg _21 (49)
 • MUSIK - 2 (50)
 • MUSIKK -1 (50)
 • MUSIKK -3 (12)
 • Nasjonalmedisin (48)
 • Vitenskapelig medisin (22)
 • Essays on Venice. (2)
 • Essays på Paris. (29)
 • SPILLERE (2)
 • Gratulerer (19)
 • Nyttig til dagbok (15)
 • Psykologi (51)
 • PSYKOLOGI - 2 (2)
 • Historier. (25)
 • RELAXASJON (2)
 • Satire og Humor (2)
 • Seks og helse - 2 (50)
 • Seks og helse - 3 (48)
 • Seks og helse -1 (50)
 • KONTEMPORISKE ARTISTER. (8)
 • Land og kontinenter. (27)
 • FILMER (11)
 • Profil Bilder (31)
 • ENCYCLOPEDIA OG DIKTIONARIER (1)

-apps

 • PostkortReborn kortkatalog for alle anledninger
 • Online spill "Empire"Slå ditt lille slott inn i en mektig festning og bli regjeringen til det største kongedømmet i spillet Goodgame Empire. Bygg ditt eget imperium, utvide det og beskytt det fra andre spillere. B
 • Online spill "Big Farm"Onkel George forlot deg sin gård, men dessverre er den ikke i veldig god stand. Men takket være din virksomhet og hjelp fra naboer, venner og slektninger, er du i stand til å snu en grunget landbruk
 • Alltid ved håndeningen analoger ^ _ ^ Lar deg sette inn et panel med en vilkårlig HTML-kode i profilen. Du kan plassere det bannere, tellere og andre
 • TV-programEt praktisk TV-program for uken, levert av Akado TV Guide.

-musikk

-Alltid ved hånden

-Søk etter dagbok

-Abonner via e-post

-statistikk

Koronar angiografi og stenting av kranspulsårene.

Koronar angiografi og stenting av koronararterier er moderne metoder for behandling av iskemisk hjertesykdom (angina og myokardinfarkt), karakterisert ved lav invasivitet og høy effektivitet.

Koronar angiografi - Denne radiografiske kontrastmetoden for undersøkelse, som gjør at du nøyaktig kan bestemme plasseringen, naturen og omfanget av innsnevringen av koronararteriene. Koronarangiografi ble introdusert i praksis på 60-tallet i forrige århundre, og i 50 års bruk viste seg å være en pålitelig, effektiv og sikker teknikk.

Informasjon som er oppnådd ved koronar angiografi er nødvendig for å velge den mest optimale metoden for behandling av koronararteriesykdom, koronar stenting, aortokoronar arterie bypass graft kirurgi eller medisinsk behandling.

Koronararterie stenting (perkutan koronar intervensjon) er en av metodene for behandling av iskemisk hjertesykdom, noe som gjør det mulig å øke lumen i arteriene som er berørt av den aterosklerotiske prosessen.

Grunnlaget for prosedyren for koronar stenting er ballonkateteret av den passende diameter i en smal del av karet under kontroll av fluoroskopi og dens påfølgende ekspansjon. I dette tilfellet, "knuse" den aterosklerotiske plakk og øke lumen i hjertets arterie. Etter at fartøyet er utvidet til lumen, kan en stent-metallramme installeres.

Hvordan er koronar angiografi gjort?

Koronar angiografi - En av de mest effektive måtene å studere blodkarene i hjertet. Koronarangiografi utføres i et spesialisert operasjonsrom under kontroll av røntgenstråler.

På kveldens kveld må du avstå fra å spise mat og væsker.

Studien utføres under lokalbedøvelse. Kirurgen utfører en punktering av den radiale eller femorale arterien, gjennom hvilken han fører et tynt kateter til hjertet. Gjennom kateteret settes et kontrastmiddel inn som fyller hjertets blodkar og gjør det mulig å evaluere tilstandene deres gjennom et spesielt kamera.

Pasienten er bevisst og bør være klar til å bevege seg på doktors forespørsel, ta dypt pust eller hold pusten for bedre bildekvalitet.

Når kateteret blir båret til kranspulsårene, kan rytmen til hjerteslagene senke eller omvendt øke hastigheten. Dette er normalt og det er ingen grunn til bekymring, spesielt siden legen ser disse endringene på skjermen.

Hvis du injiserer et kontrastmiddel, kan du føle en følelse av varme. Dette er en vanlig reaksjon, og det går raskt.

Etter å ha utført koronarangiografi, kan legen, avhengig av de oppnådde resultatene, straks utføre stenting for å gjenopprette lumen i kranspulsåren og sikre tilstrekkelig blodgennemstrømning.

Hvordan stenting og kranspulsårene?

Hvis koronarangiografi har avslørt signifikant innsnevring av koronararteriene, går denne prosedyren jevnt inn i andre trinn - koronarstenting. Det er faktisk stenten av koronararterien neste steg etter koronarangiografi.

Stent.

ved koronar stenting En spesiell ballongkateter med en stent plassert på den blir brukt, som føres til stedet for innsnevring av kranspulsåren. Stenten representerer et rør av rustfritt metall med en rekke celler med komplisert konfigurasjon. Når ballongen blåses, utvides stenten i diameter og klemmer seg tett inn i vingen av arterien, og øker lumen i det smalte fartøyet. Stentet er etablert i et sted av stenose, stenten er en mekanisk hindring for ytterligere innsnevring av arterien lumen og eliminerer symptomene på IHD.

Avhengig av lengden av stenose, kan en eller flere stenter være nødvendig.

Ballongen kan oppblåses flere ganger for fullstendig tillit til riktig installasjon av stenten. Deretter blåses ballongen av og fjernes. Stenten forblir permanent på stenoseområdet.

Prosedyren tar ikke mer enn en time. Etter manipulering for å forhindre blødning fra punkteringspunktet til arterien, anbefales det å observere sengen hvile (i flere timer eller til neste morgen).

På grunn av at kontraststoffet utskilles gjennom urinveiene, kan vannlating være hyppigere enn vanlig.

De fleste pasienter kan slippes ut 24 timer etter stenting.

Etter utslipp må du følge alle legenes anbefalinger, ta alle legemidler som er foreskrevet for deg og bli observert av kardiologen din

Komplikasjoner av koronarangiografi og stentning av kranspulsårene.

Koronarografi er en relativt sikker metode, så risikoen for alvorlige komplikasjoner er svært liten:

dødelig utfall - mindre enn 0,1% av pasientene;

akutt myokardinfarkt - 0,05-0,1% tilfeller;

slag - 0,07-0,2% tilfeller;

ekstremt sjeldne komplikasjoner: skade på hjertevegget, en livstruende allergisk reaksjon på et kontrastmiddel;

ca 1,5% av pasientene opplever komplikasjoner ved arteriepunktsiden (blødning er vanlig, og trombose, aneurisme er mye mindre vanlig), som ofte krever blodtransfusjon eller kirurgisk behandling;

 • http://drblog.ru/templates/drblogrufirst/images/li.gif); bakgrunnsposisjon: 0px 9px; background-repeat: no-gjenta no-repeat; "> Men risikoen for livstruende komplikasjoner av eksisterende sykdommer er mye høyere disse tallene, og hvis indisert bruk av koronar angiografi og stenting i stor grad oppveier risikoen ved disse prosedyrene.

Hvilken behandling er nødvendig etter stenting av kranspulsårene ?

For å forhindre dannelse av blodpropp i karene og hulrom i hjertet, er følgende preparater obligatoriske:

Aspirin er ubestemt lang sikt.

Clopidogrel (plavix, plavogrel, klopilet) - ikke mindre enn tre måneder (helst 9-12 måneder).

Dersom, til tross for de belastninger som må observeres i kosten, forblir blodkolesterolnivået høy (lav densitet> 2,6 mmol / liter), bør man får stoffer som senker kolesterolnivået i blodet - Statiner (simvastatin, atorvastatin eller pravastatin eller, eller lovastatin). I nærvær av aterosklerotiske lesjoner av flere koronararteriene, diabetes, ustabil angina pectoris, myokardinfarkt - statiner mottak er nødvendig, uavhengig av nivået av kolesterol i blodet.

Ved gjenopptakelse av angina angrep er det nødvendig å ta medikamenter fra nitratgruppen (for eksempel nitroglyserin, isosorbiddinitrat, isosorbid-5-mononitrat)

Bevaring av anfall av angina eller tegn på ischemi i EKG, er tilstedeværelsen av lidelse hjerteinfarkt, høyt blodtrykk, hjerterytmeforstyrrelser grunnlaget for mottak av beta-blokkere (f.eks, metoprolol, carvedilol, Bisoprolol og andre).

For å normalisere blodtrykket og / eller med tegn på hjertesvikt kan brukes angiotensin-konverterende enzym-hemmer (for eksempel ramipril, captopril, enalapril, lisinopril, etc.).

bezinfarkta

 • Hjem
 • Koronar angiografi, stenting

Koronar angiografi, stenting

Koronarangiografi er en røntgenkontrast-testmetode som gjør at du nøyaktig kan bestemme plasseringen, naturen og omfanget av innsnevringen av koronararteriene. Koronarangiografi ble introdusert i praksis på 60-tallet i forrige århundre, og i 50 års bruk viste seg å være en pålitelig, effektiv og sikker teknikk.

Informasjon som er oppnådd ved koronar angiografi er nødvendig for å velge den mest optimale metoden for behandling av koronararteriesykdom, koronar stenting, aortokoronar arterie bypass graft kirurgi eller medisinsk behandling.

Når koronar stenting gjennom arterien punktering ( "punktering" bestråling eller lårarterien) ved hjelp av et kateter i henhold til den arterie kirurgen kommer inn i aorta, og derfra inn i blodårene som fører blod til hjertet. En hjerteslag er undersøkt, eller rettere, stedet der katastrofen oppstod (en trombose ble dannet). På dette punktet injiseres en ballong, som blåser opp den smalte delen av arterien, hvorpå et tynt metallmaskerør settes inn i dette stedet. Dette røret kalles en stent. Det bidrar til å forhindre innsnevring av arterien og utvikling av hjerteinfarkt.

A - kranspulsårene rammet av aterosklerose

B - ballonginflasjon (transluminal ballongangioplastikk)

C-knust aterosklerotisk plakk (uten stentplassering)

Fjerning av trombotiske masser fra koronararterien

Ballongets øyeblikk og implantering (installasjon) av stenten.

Det er to typer stenter. Den første typen er en stoffbelagt stent. Stenten er dekket av et stoff som sakte slippes ut. Det bidrar til å redusere sannsynligheten for gjentatt innsnevring av arterien, men med feil behandling blir disse stentene veldig raskt trombosed, noe som fører til alvorlige komplikasjoner. En annen type stent uten medikamentbelegg inneholder ikke et medikament i sin struktur. Valget av typen stenting som passer best for pasienten, forblir hos sin behandlende lege.

Hva er formålet med stenting?

Denne prosedyren er gjort for å sikre normal blodgass gjennom en tidligere blokkert arterie i hjertet. Etter stenting forblir lumen av arterien åpen. Dette vil gi tilstrekkelig blodgass i hjertemuskelen. Dette forbedrer livskvaliteten - smerten i brystet stanser, trivselene blir bedre.

Etter å ha utført denne operasjonen, kan MANDATORY ta flere medisiner, ellers på den etablerte stenten kan det danne en trombose.

Prognose for gjenoppretting etter stenting av hjertekarene

Forbedring av moderne metoder for kirurgisk behandling, som for eksempel kirurgi stenting årene i hjertet, med pre- og postoperativ medisinsk støtte gjør det mulig å motta gode kliniske resultater for hjertesykdom i nær og fjern periode. Den eneste signifikante tilstanden for effektiv stenting er rettidig behandling av pasienten for medisinsk behandling.

Indikasjoner for kirurgisk behandling

Restaurering av blodstrømmen i hjertets kar øker pasientens varighet og livskvalitet. Foretrukket denne eller denne behandlingsmetoden, evaluerer alvorlighetsgraden av kliniske manifestasjoner, graden av reduksjon av blodstrømmen i hjertet, det anatomiske løpet av de berørte karene. På den måten sammenligner de mulige farer, med tanke på effekten av konservativ terapi.

Indikasjoner for stenting av hjerteskjermer:

 • ineffektivitet av medisinering;
 • Tilstedeværelsen av progressiv angina pectoris;
 • tidlig kirurgisk inngrep utføres i tidlige stadier av hjerteinfarkt;
 • økningen i fenomenene iskemi i postinfarktperioden mot bakgrunnen av den pågående behandlingen;
 • infarkt av hele tykkelsen av veggen av myokardiet;
 • predinfarktnoe tilstand;
 • signifikant stenose, mer enn 70% av venstre kranspulsårer;
 • stenosed med 2 eller flere kar i hjertet;
 • Fare for utvikling av livstruende komplikasjoner på grunn av hjertesykemi.

Stentning av kranspulsårene utføres med det formål å utvide lumen i karet og gjenopprette blodstrømmen langs den.

Kontraindikasjoner til kirurgi

Kontraindikasjoner til stenting kan skyldes hjertesykdom, eller alvorlig sammenhengende patologi:

 • forstyrrende tilstand av pasienten;
 • intoleranse av jodholdige kontrastmidler brukt under operasjonen;
 • lumen på fartøyet som krever en stent mindre enn 3 mm;
 • diffus stenose av myokardiske kar, når stenten ikke lenger er effektiv;
 • forsinket blodpropp
 • dekompensert luftveier, nyre- og leverinsuffisiens.

Typer av stenter for kirurgi

En stent er en tilpasning som vil utvide fartøyets lumen og forblir i det for alltid. Den har en maskestruktur. Stents er forskjellige i sammensetning, diameter og konfigurasjon av masken.

Stentning av koronarbeholdere utføres ved bruk av konvensjonelle stenter og medikamentbelagte sylindere. Konvensjonell laget av rustfritt stål, kobolt-krom legering. Funksjon - for å støtte fartøyet i sin utvidede tilstand.

I stenter med et stoffbelegg utvikler restenoser sjeldnere, de blir ikke trombosed. Imidlertid bør ikke alle stoffeluerende stenter betraktes som en panacea. Når man analyserer hvor langt den langsiktige dødeligheten fra hjerteinfarkt er med stenting med et legemiddelbelegg og uten det, er det ingen pålitelig forskjell.

Følgende typer preparater brukes til å dekke stentene:

Hvilken stent er nødvendig for pasienten, bestemmer legen, avhengig av situasjonen. Hvis det var tidligere stenting, og det var et tilbakefall av stenose, er det nødvendig med gjentatt inngrep - stenting av VTK.

Diagnostiske metoder som er nødvendige for å ta stilling til operasjonen

Hvis hjertebeholderens koronare stenting utføres på en planlagt måte, blir det utført et kompleks av undersøkelser som inkluderer:

 • Generell blod- og urintest;
 • biokjemisk blodprøve;
 • koagulogram - viser tilstanden til blodets koaguleringssystem;
 • EKG i hvile og med stresstester;
 • single-foton-utslipp CT;
 • funksjonelle tester;
 • perfusjon scintigrafi;
 • ekkokardiografi og stress Echo-KG;
 • PET;
 • Stress MRI;
 • Koronarografi, som på mange måter overgår de ovennevnte metodene, men er invasiv.

Stenting av hjertet er utført etter koronar angiografi av koronararteriene, hvor naturen av lesjonen er beregnet diameteren av den stenotiske fartøyet og dets anatomiske kurs.

De viktigste stadiene av operasjonen

Intervensjon utføres under røntgenoperasjonsforhold under lokalbedøvelse. I dette tilfellet blir et kateter satt inn i lårbenet, koronar angiografi utføres.

På enden av kateteret er en ballong med en stent. I stedet for stenose er ballongen hovent, knusende en aterosklerotisk plakk, økningen av fartøyets diameter øker umiddelbart. Stenten er et rammeverk for vaskemuren. Etter gjenopprettingen av blodstrømmen blåses ballongen av, og stenten forblir i karet.

Etter å ha stanset hjerteskjærene, er pasienten 3 dager på sykehuset, og får antikoagulantia og trombolytika. Den første dagen blir tildelt hvilestøtte, fordi det er risiko for dannelse av et hematom ved punkteringsstedet i lårbenet. I nærvær av komplikasjoner kan lengden på sykehusinnleggelsen øke.

Mulige komplikasjoner etter kirurgi:

 • koronar spasmer;
 • hjerteinfarkt;
 • stent trombose;
 • tromboembolisme;
 • hematom av stor størrelse på låret.

Gjenopprettingstid

Fra den andre dagen etter stenting er respiratorisk gymnastikk og fysioterapi øvelser foreskrevet. Først holdes de i sengen.

En uke etter operasjonen blir treningsbehandling utført under tilsyn av en lege, leder av treningsbehandling.

Varigheten av gjenopprettingstiden avhenger av alvorlighetsgraden av aterosklerotiske lesjoner i hjertekarene, antall stentede kar og tilstedeværelsen i det tidligere myokardieinfarkt. Rehabilitering etter hjerteinfarkt og stenting tar lengre og vanskeligere.

Varigheten av behandling og sengestil varer lengre, varigheten av treningsbehandling under medisinsk tilsyn varer ca. 2,5-3 måneder.

Myokardial revaskularisering er en av de sikreste hjerteoperasjonene. Hun reddet liv og returnerte tusenvis av pasienter til jobb. Men suksessen avhenger av oppfyllelsen av en viss tilstand - kompetent og konsekvent rehabilitering etter stenting er obligatorisk:

 • Den første måneden anbefalte begrensning av fysisk aktivitet, hardt arbeid;
 • du trenger en enkel fysisk trening om morgenen på pulsen på ikke mer enn 100 slag per minutt;
 • blodtrykket bør ikke være høyere enn 130/80 mm Hg. Artikkel;
 • det er nødvendig å utelukke hypotermi, overoppheting, isolasjon, bad, badstue, svømmebasseng.

Det er bedre å leve stille, gå til fots og puste frisk luft.

Rehabilitering etter operasjon, unntatt dosert fysisk aktivitet, overholdelse av riktig ernæring, behandling av somatiske sykdommer inkluderer medisinsk behandling. Instruksjon til en konstant, sunn livsstil skal begynne i de første dagene etter operasjonen, når motivasjonen for utvinning fortsatt er veldig sterk.

medisinering

Valg av terapi, varigheten og timingen avhenger av den spesifikke kliniske situasjonen. Antiplatelet og antitrombotiske legemidler er foreskrevet, som foreskrives av legen.

Formålet med avtalen er å forhindre utvikling av trombose i karene. Risikoen for blødning, iskemi vurderes. Livet etter stenting innebærer å ta visse medisiner som avhenger av arten av operasjonen.

Følgende legemidler brukes:

Dosering og kombinasjon av legemidler etter stenting bestemmes av den behandlende legen.

Forebygging av vaskulær sykdom

Etter gjenopprettelsen av blodstrømmen i ett eller flere fartøy, vil problemet med hele organismen ikke bli løst. Plaques på veggene på fartøyene fortsetter å danne. Det videre forløb av hendelser avhenger av pasienten. Legen anbefaler en sunn livsstil, normal ernæring, behandling av endokrine patologi og metabolske sykdommer. Hvor mange pasienter lever, avhenger av hvor mye de utfører medisinske avtaler.

Livet etter et hjerteinfarkt og stenting inkluderer sekundær forebygging, noe som innebærer følgende prosedyrer:

 • levering av laboratorietester, klinisk undersøkelse en gang hver 6. måned;
 • en individuell plan for fysisk aktivitet, som ble foreskrevet av legen til det fysiske treningssenteret;
 • diett og vektkontroll;
 • vedlikehold av blodtrykk;
 • behandling av diabetes mellitus, kontroller blod lipid nivåer;
 • screening av psykiske lidelser;
 • vaksinasjon mot influensa.

Tilbakemelding på stenting av hjerteskjermer antyder en raskere utvinning enn etter aortokoronær bypassoperasjon.

Hvis det er umulig å utføre stenting (ugunstig anatomi, mangel på tekniske evner), er det nødvendig å utføre aortokoronary shunting.

Kostholdet etter stenting er rettet mot å redusere vekten med 10% av originalen.

 • utelukke fett, stekt og salt;
 • bruk omega-3 fettsyrer, fiskeolje;
 • redusere mengden lett fordøyelige karbohydrater, brød fra fullkornsbrød er tillatt;
 • diversifisere diett av plante, proteinprodukter.

Forventet levetid, prognose for gjenoppretting

Longevity analyse viste at overlevelse er 89,3% ved 5 år etter stenting, mens dødeligheten etter det første myokardinfarkt behandlet uten operasjon er 10% per år.

Ustabil angina uten stenting i 30% fører til hjerteinfarkt innen de første 3 månedene fra utseendet. Etter stenting utvikler infarkt ikke.

En rettidig operasjon, som førte til gjenopprettelse av tilstrekkelig blodtilførsel til hjertet, forbedrer kvaliteten og forlenger forventet levetid. Imidlertid innebærer kirurgisk behandling uten tilstrekkelig grunnlag en uberettiget risiko for pasienter. Oftere er stenting rettferdiggjort hos pasienter med akutt koronarsyndrom, mot bakgrunn av et komplisert infarktforløp.

Kirurgisk behandling hos pasienter med asymptomatisk sykdom er bare tillatt med dårlig belastningstest. For tiden anses denne behandlingsmetoden for urimelig.

Stenting av hjerteskjærene forbedrer prognosen til pasientens fremtidige liv med dusinvis av ganger.

Hva er koronar angiografi og stenting av kranspulsårene?

-Tags

-kategorier

 • råd (344)
 • gjør det selv (84)
 • Jeg anbefaler (83)
 • Helse fra naturen (71)
 • Medisin (34)
 • Alt for kvinner (30)
 • Tradisjonell medisin. (24)
 • kvinners helse (16)
 • forskjellige ideer. (15)
 • Familie = barn (10)
 • LAWYER (6)
 • lekser. (6)
 • matlaging (282)
 • andre kurs (55)
 • Baking (52)
 • alle slags ting er forskjellige (42)
 • salater (34)
 • FAST APPETIZER FOR DIG (21)
 • Miracle drinker (20)
 • supper (16)
 • Spis og gå ned i vekt. (15)
 • Drikk og tynn (14)
 • gryteretter (13)
 • Konditori: kaker og ting. (10)
 • Uten baking (7)
 • Aerogrill - vi lagrer deilig (2)
 • Multivarka - vi lagrer deilig (1)
 • fett (1)
 • hjelp på Li.ru (240)
 • leksjoner, lesing og skriving (191)
 • Registrering av dagbok (91)
 • nyttige nettsteder (54)
 • SKRIV POST KORREKT (3)
 • I hagen. (129)
 • hage og hage trøbbel. (59)
 • alt om grønnsaker. (46)
 • Berry av jordbær (21)
 • rose (6)
 • måter å kontrollere ugress (5)
 • planting av roser (4)
 • kål for bruk av en kamel fra den (2)
 • planting av roser (1)
 • Hage (90)
 • MULTIPLAYERS (36)
 • MINE BLOMMER (28)
 • Innendørs blomster (16)
 • ideer til hagen (11)
 • omsorg for roserom og hage (6)
 • Reproduksjon av roser (6)
 • årlige (5)
 • Varianter av roser. (3)
 • Video (78)
 • Misc Video (34)
 • video lagring (18)
 • Filmer på nettet (3)
 • Inntekter (72)
 • en ny mulighet (34)
 • inntjening på internett (25)
 • inntjening på internett + (5)
 • RESULTAT FOR FOREX (2)
 • jobbe med SEOZAVR (1)
 • MUSIKK (63)
 • MUSICAL ALBUMS (24)
 • MUSISK POSTKORT (17)
 • Sett inn musikk i meldingen. (4)
 • Ord av sanger (1)
 • Versene (53)
 • vers (30)
 • Prøv pennen. (7)
 • gratulerer (4)
 • Dikt for barn. (1)
 • Diverse - og veldig interessant. (50)
 • maleri, malerier, samtidskunst (41)
 • Vakre bilder. (39)
 • historier - interessante historier (38)
 • fantastisk i nærheten (13)
 • sitater (2)
 • Lydbøker (1)
 • ansiktsbehandling (25)
 • skjønnhet, kvinne (14)
 • ansiktsmaske (10)
 • makeup (1)
 • datamaskinen er lett (23)
 • guide til Internett. (15)
 • Diverse (22)
 • Billets, grønnsak (22)
 • hekle og strikke (22)
 • flash-stasjoner (20)
 • PERSONLIG REKORD (19)
 • Ramme for teksten. (18)
 • Billet forberedelser (16)
 • alt om druer (16)
 • Dyr (15)
 • matrisen (13)
 • PHOTOSHOP (14)
 • Humor (11)
 • Nyheter: (11)
 • Mine annonser (3)
 • Billets, frukt (11)
 • Helligdager, memorabilia, folkekalender, calais (9)
 • Kort med koder (9)
 • HJEMMEHJEM. (8)
 • bygging og reparasjon (8)
 • Kjøp et hus (1)
 • dukkeverksted (8)
 • VI STILLER PUNKTER (7)
 • Dameklær (6)
 • i utlandet. (5)
 • Undertøy å bestille på Koketka-555.ru (4)
 • Biler (2)
 • sopppreparater (2)
 • danser (2)
 • Tegning og dekorering (1)
 • Parfymer for menn og kvinner (1)
 • Horoskoper (1)
 • Dekorativ tilbehør (1)
 • GENERATORER (1)
 • mote, -klær, sko, tilbehør, etc. (1)
 • animasjon (1)

-sitater

Påskehøns http://zagorodnayazhizn.ru/?p=696 Søte dekker til påskeegg.

Nyttårs salat "Shishki" Salat "Shishki" er nyttig for enhver vertinne som bjørk.

Kategorier av min dagbok Nyheter (6366) Poesi (5566) Bilder (405.

Fordelene med svart radise Mange vet om den terapeutiske effekten av svart radise, men ofte disse kognisjonene.

Rammene er enkle å designe innlegg. ♥♥♥.

-referanser

-apps

 • PostkortReborn kortkatalog for alle anledninger
 • Torrnado er en torrenttracker for bloggerTorrnado er en torrenttracker for blogger
 • Alltid ved håndeningen analoger ^ _ ^ Lar deg sette inn et panel med en vilkårlig HTML-kode i profilen. Du kan plassere det bannere, tellere og andre
 • Jeg er fotografPlugin for publisering av bilder i brukerens dagbok. Minimum systemkrav: Internet Explorer 6, Fire Fox 1.5, Opera 9.5, Safari 3.1.1 med JavaScript aktivert. Kanskje det vil fungere
 • Knapper av karakteren "Yandex.blogs"Legger til knappene på Yandex-verdien i profilen. Pluss til og med snart vil det bli diagrammer for endring av karakter i en måned

-nyheter

-musikk

-fotoalbum

-Alltid ved hånden

-Søk etter dagbok

-Abonner via e-post

-interesser

-sendinger

-statistikk

Koronar angiografi og stenting av koronararterier er moderne metoder for behandling av iskemisk hjertesykdom (angina og myokardinfarkt), karakterisert ved lav invasivitet og høy effektivitet.

Hva er koronarografi?

Koronarangiografi er en røntgenkontrast-testmetode som gjør at du nøyaktig kan bestemme plasseringen, naturen og omfanget av innsnevringen av koronararteriene. Koronarangiografi ble introdusert i praksis på 60-tallet i forrige århundre, og i 50 års bruk viste seg å være en pålitelig, effektiv og sikker teknikk.

Informasjon som er oppnådd ved koronar angiografi er nødvendig for å velge den mest optimale metoden for behandling av koronararteriesykdom, koronar stenting, aortokoronar arterie bypass graft kirurgi eller medisinsk behandling.

Hva er coronary artery stenting?

Stentning av kranspulsårene (perkutan koronar intervensjon) er en av metodene for behandling av iskemisk hjertesykdom, noe som gjør det mulig å øke lumen i arteriene berørt av den aterosklerotiske prosessen.

Grunnlaget for prosedyren for koronar stenting er ballonkateteret av den passende diameter i en smal del av karet under kontroll av fluoroskopi og dens påfølgende ekspansjon. I dette tilfellet, "knuse" den aterosklerotiske plakk og øke lumen i hjertets arterie. Etter at fartøyet er utvidet til lumen, kan en stent-metallramme installeres.

Hvordan er koronar angiografi gjort?

Koronarangiografi er en av de mest effektive metodene for å undersøke hjertets blodkar. Koronarangiografi utføres i et spesialisert operasjonsrom under kontroll av røntgenstråler.

På kveldens kveld må du avstå fra å spise mat og væsker.

Studien utføres under lokalbedøvelse. Kirurgen utfører en punktering av den radiale eller femorale arterien, gjennom hvilken han fører et tynt kateter til hjertet. Gjennom kateteret settes et kontrastmiddel inn som fyller hjertets blodkar og gjør det mulig å evaluere tilstandene deres gjennom et spesielt kamera.

Pasienten er bevisst og bør være klar til å bevege seg på doktors forespørsel, ta dypt pust eller hold pusten for bedre bildekvalitet.

Når kateteret blir båret til kranspulsårene, kan rytmen til hjerteslagene senke eller omvendt øke hastigheten. Dette er normalt og det er ingen grunn til bekymring, spesielt siden legen ser disse endringene på skjermen.

Hvis du injiserer et kontrastmiddel, kan du føle en følelse av varme. Dette er en vanlig reaksjon, og det går raskt.

Etter å ha utført koronarangiografi, kan legen, avhengig av de oppnådde resultatene, straks utføre stenting for å gjenopprette lumen i kranspulsåren og sikre tilstrekkelig blodgennemstrømning.

Hvordan stenger kranspulsårene?

Hvis koronarangiografi har avslørt signifikant innsnevring av koronararteriene, går denne prosedyren jevnt inn i andre trinn - koronarstenting. Det er faktisk stenten av koronararterien neste steg etter koronarangiografi.

Coronary stenting bruker et spesielt ballonkateter med en stent plassert på den, som føres til stedet for innsnevring av koronararterien. Stenten representerer et rør av rustfritt metall med en rekke celler med komplisert konfigurasjon. Når ballongen blåses, utvides stenten i diameter og klemmer seg tett inn i vingen av arterien, og øker lumen i det smalte fartøyet. Stentet er etablert i et sted av stenose, stenten er en mekanisk hindring for ytterligere innsnevring av arterien lumen og eliminerer symptomene på IHD.

Avhengig av lengden av stenose, kan en eller flere stenter være nødvendig.

Ballongen kan oppblåses flere ganger for fullstendig tillit til riktig installasjon av stenten. Deretter blåses ballongen av og fjernes. Stenten forblir permanent på stenoseområdet.

Prosedyren tar ikke mer enn en time. Etter manipulering for å forhindre blødning fra punkteringspunktet til arterien, anbefales det å observere sengen hvile (i flere timer eller til neste morgen).

På grunn av at kontraststoffet utskilles gjennom urinveiene, kan vannlating være hyppigere enn vanlig.

De fleste pasienter kan slippes ut 24 timer etter stenting.

Etter utslipp må du følge alle legenes anbefalinger, ta alle medisiner som er foreskrevet for deg og bli observert med kardiologen din.

Komplikasjoner av koronarangiografi og stentning av kranspulsårene

Koronarografi er en relativt sikker metode, så risikoen for alvorlige komplikasjoner er svært liten:

 • dødelig utfall - mindre enn 0,1% av pasientene;
 • akutt myokardinfarkt - 0,05-0,1% tilfeller;
 • slag - 0,07-0,2% tilfeller;
 • ekstremt sjeldne komplikasjoner: skade på hjertevegget, en livstruende allergisk reaksjon på et kontrastmiddel;
 • ca 1,5% av pasientene opplever komplikasjoner ved arteriepunktsiden (blødning er vanlig, og trombose, aneurisme er mye mindre vanlig), som ofte krever blodtransfusjon eller kirurgisk behandling;
 • følge prosedyren beskrevet i stenting koronararteriene kan merkes gjenopptagelse angina, som er forbundet med utviklingen av aterosklerose i kransarterier som ligger til grunn for utviklingen av koronar hjertesykdom og / eller forstyrrelse patens av fartøy (eller stent) på grunn av tilstopping av tromber (blodpropper) på grunn av bedre viskositet av blod.

Risikoen for livstruende komplikasjoner av din nåværende sykdom er imidlertid mye høyere enn de nevnte tallene, og i nærvær av indikasjoner overstiger fordelene ved koronar angiografi og stenting langt større risiko for disse prosedyrene.

Hvilken behandling er nødvendig etter stenting av kranspulsårene?

For å forhindre dannelse av blodpropp i karene og hulrom i hjertet, er følgende preparater obligatoriske:

Hvis du bokstavelig talt oversetter begrepet koronarangiografi, blir det klart at dette betyr studien av hjertets blodkar. Denne teknikken med bruk av kontrastmiddel, introdusert direkte inn i lumen av koronararterien, ble utviklet i midten av forrige århundre. Det var imidlertid vidt spredt bare i begynnelsen av dette århundret. Dette skyldes utviklingen av tekniske evner og utstyr, i denne forbindelse er sannsynligheten for bivirkninger gradvis redusert, og fordelene med intervensjonen har økt betydelig.

Om hvordan koronarografi utføres, fortell alle pasienter som er til denne manipulasjonen. Dette er nødvendig for at en person skal kunne realisere alle risikoene og konsekvensene av denne lille, men fortsatt operasjonen. Før intervensjonen blir huden rengjort i området av arteriell punktering (albue, håndledd, lyske) og desinfeksjon. Om nødvendig kan håret fjernes, men det er ønskelig å gjøre dette umiddelbart før CAG for å forhindre infeksjon.

Hvis pasienten er engstelig, tilbyr bedøvelsen beroligende midler som vil hjelpe pasienten til å ligge stille på bordet under operasjonen. Siden den prosedyren en person er bevisst, utføres lokalbedøvelse med lidokain eller novokain før arteriepunkturene.

Diagnostisk koronarangiografi

Selektiv koronarografi utføres som følger:

 • punktering av den perifere arterien;
 • installasjon av introducer;
 • Ledning av en leder i koronarfartøyet;
 • kateterisering av koronararterien (først til venstre, så til høyre);
 • Selektiv innføring av kontrast i deres lumen;
 • samtidig skyting ved hjelp av en røntgenenhet.

For å få hele bildet, tar doktoren bilder av flere fremspring av koronararteriene i forskjellige fly.

Resultatene er skrevet til disk og lagret i datamaskinens minne.

stenting

Ved koronar angiografi utføres stenting bare dersom legen kan rette opp problemet ved hjelp av mini-invasive instrumenter. Det utføres vanligvis samtidig med koronar angiografi, umiddelbart etter scenen med å skyte alle projeksjonene. På de oppnådde bildene bestemmer kirurgen arterienes diameter og omfanget av defekten. Avhengig av disse parametrene, vil det være nødvendig å bruke stenter av forskjellige størrelser.

Sekvensen av behandlingsintervensjon omfatter vanligvis de følgende trinnene;

 • å holde en foldet ballong av en viss diameter til stedet for innsnevring;
 • Oppblåsning av boksen med væske en eller flere ganger;
 • deflasjon av boksen og dens fjerning;
 • bringe til defektområdet av den brettede stenten, innvendig som er boksen;
 • Canningens oppblåsning ved hjelp av en løsning (trykket oppnår således flere atmosfærer);
 • blåser kanen og fjerner den fra lumen av arterien (stenten forblir tett presset mot fartøyets vegger);
 • Utførelse av kontrollbilder, som gjør det mulig å vurdere fylling av arterien med kontrastmedium etter intervensjonen.

Operasjonen er fullført ved å fjerne introduceren fra den perifere arterien og påføre en trykkbinding som er nødvendig for å forhindre blødning.

Vaskulær koronarangiografi kan utføres på sykehus- eller ambulantinnstilling.

Noen ganger blir diagnosen suppleret med manipulasjoner som tar sikte på å eliminere forstyrrelsen av blodstrømmen i arterien og normaliseringen av dens diameter. For alle disse tilfellene er det forskjellige indikasjoner.

Indikasjoner for CAGs

Indikasjoner for koronarangiografi kan planlegges eller haster. I sistnevnte tilfelle snakker vi om pasienter som blir behandlet på et sykehus. Vanligvis er sykehusinnleggelsen forbundet med:

 • akutt myokardinfarkt;
 • stratifisering av en aneurysm i thoracale aorta;
 • ustabil, progressiv, første gang, postinfarkt angina pectoris;
 • hjertesvikt;
 • kardiomyopati;
 • hjertesvikt;
 • koronar smerte i brystet.

I tillegg utfører CAGs:

 • som preoperativ forberedelse før kirurgisk inngrep på åpent hjerte (proteser av ventiler, plast);
 • med en stabil bane av angina pectoris;
 • med en positiv prøve med fysisk anstrengelse;
 • når man mistenker en smertefri form for myokardisk iskemi;
 • som en kontroll etter stenting eller omgå hjertekarene.

Det er også mulig å gjennomføre denne studien på såkalte sosiale indikasjoner. For eksempel, som en undersøkelse av piloter eller astronauter som har indirekte tegn på koronararteriesykdom.

Indikasjoner for stenting

Resultatene av koronarangiografi kan være av fire typer:

 • arterier er intakte og behandling er ikke nødvendig;
 • legemiddelbehandling er nødvendig;
 • viser den åpne kirurgi av aortokoronary shunting;
 • Stenting av en eller flere arterier bør utføres.

I sistnevnte tilfelle strømmer diagnostisk prosedyre jevnt inn i behandlingen. Det er med pasienten som forblir på operasjonstabellen, diskutere alle detaljer og begynne prosedyren for stenting. Indikasjoner for dette er:

 • lokal innsnevring av arterien med 70% eller mer fra den opprinnelige diameteren;
 • Tilstedeværelse av trombotiske masser, som forhindrer normal blodstrømning gjennom koronararterien;
 • tegn på akutt okklusjon av kar
 • den første dagen med hjerteinfarkt.

Forberedelse for koronarangiografi fortjener spesiell oppmerksomhet, siden intervensjonen er invasiv, og utviklingen av ulike bivirkninger er mulig.

I en nødssituasjon, når det ikke er tid for en fullstendig undersøkelse av pasienten, er det nødvendig å utføre:

 • en blodprøve for hemoglobin og bestemme blodgruppen, som mulig utvikling av blødning;
 • Utfør elektrolytanalyse, fordi kaliummangel øker risikoen for å utvikle alvorlige arytmier.
 • sjekk funksjonen av nyrene (kreatinin, urea).

Hvis disse indikatorene var tilfredsstillende, kan du utføre operasjonen.

I tilfelle koronarangiografi er planlagt, har pasienten nok tid til å gjennomføre en fullstendig undersøkelse og utelukke alle mulige risikoer.

For å gjøre dette må du:

 • en generell og biokjemisk analyse av blod;
 • identifisering av markører for infeksjon i blodet (hepatitt, HIV, etc.);
 • blodtype og Rh-faktor;
 • koagulasjon;
 • Nyrer ultralyd;
 • ekkokardiografi;
 • ECG;
 • UZDG-fartøy i området med den foreslåtte kateterisering av arterien;
 • om nødvendig bestemme funksjonen for ekstern respirasjon og bryst røntgen;
 • hvis det er en sammenhengende patologi, for eksempel diabetes, er det tilrådelig å konsultere en spesialist.

Umiddelbart før CAG, er det nødvendig:

 • om noen dager, reduser byrden på nyrene;
 • i 10 timer å ikke spise, men i tre timer ikke å drikke;
 • i en halv time å ta foreskrevet sedativer for å gjøre det lettere å overføre prosedyren.

For å hjelpe kroppen å bringe kontrasten så raskt som mulig, er det nødvendig etter at studien skal drikke mer stille vann, vanligvis ikke mindre enn en og en halv liter i volum.

Kontraindikasjoner for koronarangiografi er hovedsakelig relatert til planlagte situasjoner. I de tilfellene når det gjelder å redde pasientens liv, blir de fleste kontraindikasjoner relative.

I nødssituasjoner kan det imidlertid også være forhold hvor koronarografi ikke skal utføres:

 • gastrointestinal blødning, fordi en person ikke kan ta nødvendige preparater etter stenting, i forbindelse med hvilken risikoen for gjentatt trombose av fartøyet øker;
 • merket nyresvikt, siden innføringen av kontrast kan forverre situasjonen og føre til dekompensering av tilstanden;
 • ikke spiselig lungeødem, fordi pasienten ikke kan ta en horisontal posisjon;
 • alvorlig hypertensjon, ikke mottagelig for medisinering, da dette øker risikoen for blødning, og alle manipulasjoner blir vanskeligere å utføre;
 • En allergi mot jod (i dette tilfellet er det nødvendig å bruke en spesiell kontrast substans som ikke inneholder dette elementet).

Å gjennomføre en planlagt koronarangiografi bør utsettes hvis følgende patologier eksisterer:

 • anemi (på grunn av risiko for mulig blødning);
 • metabolske forstyrrelser;
 • forandring i gass- og elektrolyttblodsammensetningen;
 • magesår eller tilstedeværelse av ikke-helbredende erosjoner av slimhinnen;
 • brudd på koagulasjonssystemet;
 • arytmi, som ikke går mot bakgrunnen av narkotikabehandling;
 • smittsomme sykdommer, inkludert endokarditt;
 • den generelle alvorlige tilstanden til pasienten, karakterisert ved nederlag av indre organer.

De fleste av disse problemene er flyttbare, derfor, hvis noen kontraindikasjoner blir funnet under undersøkelsen, er det sannsynligvis, etter en kort periode, at studien fortsatt kan utføres.

Konsekvensene av koronar angiografi og stenting kan være umiddelbare, det vil si utvikle seg på tidspunktet for intervensjon eller umiddelbart etter det eller fjernt.

De umiddelbare komplikasjoner inkluderer:

 • blødning;
 • forstyrrelse av hjertets rytme;
 • trombose av arterien på stedet for kateterplassering;
 • Feil stentplassering, ledsaget av akutt myokardisk iskemi;
 • plutselig reduksjon i blodtrykk;
 • ruptur av koronararterien, som kan føre til hjerteinfarkt eller til og med død av pasienten;
 • utvikling av allergiske reaksjoner.

Alle disse komplikasjonene er ikke vanlige, og for deres forebygging må protokollen for operasjonen nøye observeres.

Komplikasjoner etter koronar angiografi vises noen ganger etter flere måneder. De er vanligvis assosiert med et brudd på integriteten til endotelet i hjertekarrene. De langsiktige konsekvensene er:

 • eksfoliering av det indre laget av arterien ledsaget av myokardets iskemi;
 • gradvis reduksjon i lumen av arterien på stentstedet;
 • akselerert dannelse av trombi i lumen av koronarbeinene.

For å redusere risikoen for postoperative komplikasjoner, foreskrives alle pasienter som har stent eller ballongangioplasti spesielle legemidler (clopidogrel). Disse stoffene reduserer risikoen for blodpropper på den skadede overflaten av endotelet.

For å forhindre spredning av bindevev på overflaten av stenten, slipp ut spesielle enheter som behandles med den aktive substansen.

Disse stentene kalles dekket og risikoen for re-okklusjon er mye lavere enn for tradisjonelle analoger.

For å finne ut hvor og hvordan du gjør koronar angiografi, bør du kontakte kardiologen din på polyklinikken. Legen vil forklare alle risikoene i detalj og gi om nødvendig veiledning til studien. Du kan også kjøre CAG på et betalt medisinsk senter. I dette tilfellet trenger du ikke vente på køen, og selve prosedyren utføres på en dag.

Les Mer Om Fartøyene