Kreatinin senket

Kreatinin er en metabolitt, et biprodukt av aminosyre-protein metabolisme i menneskekroppen. Det er produsert av kreatinmolekyler, som spiller en viktig rolle i arbeidet i muskelsystemet. Det bidrar til å utføre energi metabolisme i alle vev - spesielt muskuløs.

Kreatinin "er født i lyset" når proteinforbindelser ødelegges og energi frigjøres. Dette skjer oftest når man fordøyer mat, under fysisk arbeid, som alltid involverer muskler.

Etter sin "fødsel" går kreatinin inn i blodet, og det leverer det til nyrene. Der blir det filtrert, og forlater deretter kroppen med urin.

Leger, basert på data på nivået av kreatinin i blodet, lærer om metabolisme av protein og tilstanden til nyrene i pasienten. Med det kan du finne mange sykdommer i de tidlige stadiene.

Admissibel kreatininhastighet

Det tillatte nivået av kreatinin avhenger av kjønn, alder, livsstil, nivå av fysisk aktivitet og hormonelle prosesser, grunnlaget for menneskekroppen. I en sunn kropp forblir konsentrasjonen av metabolitten i blodet stabil døgnet rundt, bare stigende litt når musklene trekker seg sammen. Skarpe hopp med kreatinin - et tegn på alvorlige nyresykdommer.

Lavt kreatinin - årsaker

En lav konsentrasjon av kreatinin i blodet (hypokreatinemi) er et svært sjeldent fenomen. Dette er et tegn på problemer med proteinmetabolisme gjennom hele kroppen eller bare i ett muskelvev.

Nyresvikt har ingen særlig effekt på konsentrasjonen av denne metabolitten i blodet. Her er problemet annerledes: kroppens proteinrester, akkumulert i musklene, er utarmet.

I seg selv, lavt kreatinin til sykdommer gjelder ikke, det er ikke nødvendig å behandle det. Faktorer som reduserer konsentrasjonen, mye, og hos menn og kvinner, kan de være forskjellige. Her er de vanlige årsakene til at den senker for begge kjønn:

 • "Rationell" utmattelse på grunn av vegetarisk vegetarisk eller vegansk kosthold med lav proteininnhold;
 • kurativ fasting;
 • patologisk utmattelse (kakeksi), forårsaket av kroniske sykdommer i indre organer;
 • reduksjon i muskelmasse på grunn av utilstrekkelig fysisk anstrengelse;
 • utseendet av muskelatrofi med begynnelsen av alderdom;
 • langsiktig glukokortikosteroid farmakoterapi, hvilke leger tilskrives allergi og revmatisme;
 • det termiske (endelige) stadiet av onkologiske sykdommer;
 • edematøse fenomener;
 • Dehydrering (alvorlig dehydrering av kroppen);
 • mangel på antidiuretisk hormon på grunn av dehydrering
 • alvorlige smittsomme sykdommer, som ofte ledsages av alvorlige problemer med blodtilførsel til nyrene.

Årsaken gipokreatinemii kan også være et langt sengeleie på grunn av alvorlige sykdommer i det kardiovaskulære systemet (slag, myokardialt infarkt, akutt hjertesvikt), eller immobilisering-indusert benbrudd av lemmer og lammelse.

Den psykologiske faktoren spiller også sin rolle. Dermed reduseres kreatinin i blodet med sjokkbetingelser, alvorlig stress og psykisk traumer.

Årsaker til redusert kreatinin, spesifikt for et bestemt kjønn

Kvinnelig kropp er forskjellig fra maskulin ved forekomst av østrogener, en mer skjøre konstitusjon, langsommere assimilering av proteiner. I tillegg er kvinner vanligvis mindre aktive enn menn, og gjør mindre vanskelig arbeid. Derfor har de senket kreatinin i blodet oftere. De spesifikke faktorene som fører til dette inkluderer:

 • Første trimester (første tre måneder) av graviditet. Det skjer at det går ned i andre trimester.
 • Alvorlige tilfeller av anoreksi, når en kvinne mister mer enn 30% av kroppens normale vekt.

I menn, nedsatt kreatinin er mindre vanlig enn hos kvinner, på grunn av bedre utvikling av muskler, raskere assimilering av proteiner, tilstedeværelsen av det mannlige hormonet testosteron, og viktigst, økt fysisk aktivitet. Vanligvis faller kreatinin hos menn på grunn av:

 • kroniske alvorlige leversykdommer (skrumplever, hepatitt, atrofiske prosesser);
 • problemer med blodstrømmen i leveren;
 • problemer med blodtilførsel til nyrene;
 • obstruksjon av urinalkanaler (steiner, neoplasmer);
 • sykdommer i Duchenne og Becker, som forårsaker muskeldystrofi. Disse sykdommene er vanligvis ikke forårsaket av en livsstil eller dårlig økologi og overføres utelukkende etter arv.

Hvordan forbedre

Øk konsentrasjonen av kreatinin i blodet er ikke vanskelig. For å gjøre dette trenger du bare:

 • Øk den fysiske belastningen til å bygge muskler, men prøv samtidig ikke å overbelaste kroppen;
 • Å observere en drømmemodus - å sove ikke mindre enn 7 timer, for å prøve å ikke legge seg for sent;
 • endre kostholdet ditt: flere matvarer med høyt proteininnhold. Disse inkluderer fisk, kjøtt, melk, pasta, nøtter og ris;
 • drikke rikelig med vann (minst 1,5 liter per dag);
 • ta vitamin-mineral komplekser for å fylle mangel på protein.

Når du må ta en analyse for kreatinin

Legene henvises til denne analysen dersom pasienten har:

 • arteriell hypertensjon;
 • nyresvikt
 • sepsis (blodforgiftning);
 • sjokkstatus.

Denne analysen må gis til pasienter før dialyseprosedyren (blodrensing ved nyresvikt) og inntak av nyreprøver.

Alle som går inn i intensivavdelingen og intensivavdelingen, kontrolleres også for kreatinin.

Før overlevering er det nødvendig:

 • i noen dager ikke fysisk overexerting kroppen din;
 • for å begrense inntaket av proteinmat, en dag før levering for å spise maksimalt 200 gram kjøtt eller fiskeprodukter;
 • ikke drikk kaffe og alkohol;
 • drikke nok vann (minst en og en halv liter om dagen).

Et lavt nivå av kreatinin i blodet kan både bety ingenting, og være en harbinger og et tegn på alvorlig sykdom. For å fastslå årsakene til hans demotion er legens virksomhet. Hvis det ikke er forårsaket av sykdommer, er det ikke vanskelig å returnere det normale nivået av denne metabolitten i blodet. Du trenger å trene mer, få nok søvn, spis godt og med kreatinin vil alt være bra igjen.

Kreatinin i blod og urin: normal og patologisk årsak til abnormiteter i analyser

Biokjemisk blodanalyse inneholder ofte en slik indikator som kreatinin, som sammen med urea, kreatin og andre stoffer, er en viktig komponent av resterende nitrogen.

Før dannelsen av kreatinin i muskelen kreatin går langt, som begynner med deltakelse av enzymer i nyreparenchymet. Kreatin underkastes metylering i leveren, hvor avlevert til muskelen, hvor det omdannes til kreatin fosfat til hodet til myofibers (filamentøs muskelstruktur, og sikrer deres reduksjon) under virkningen av enzymet kreatinkinase (fosforylering). Det er det ødelagt, danner kreatinin, uorganisk fosfor rest og vann, men samtidig frigjør energi som benyttes kontraktile muskel.

ordningen for utveksling av kreatinin

Kreatinin fra muskelvev kommer inn i blodet. Siden det er en "ikke-terskel" substans, er det i nyrene filtrert fritt ved revers absorpsjon, eller noen ekstra behandling blir ikke eksponert, så den kan deretter frigjøres med urin fritt. Denne prosessen fortsetter kontinuerlig, derfor er svingninger i kreatinin i blodet ubetydelige, og innholdet, i tillegg til kjønn og alder, avhenger av hvor mye muskelmasse er utviklet hos en person og hvordan nyrene takler sin plikt. Økt nivå av kreatinin i blodet indikerer en reduksjon av nyrefunksjonen (glomerulær filtrering er svekket). I tillegg, ved å bruke denne indikatoren i blod og urin (kreatininkonsentrasjonen tildelt for en viss tid), kan du beregne hvor mye plasma som filtreres i nyreglomeruli per tidsenhet (Rebergs test).

Normen for alle er forskjellig

Hastigheten av kreatinin i blodet avhenger av kjønn og alder, og nivået, i tillegg til nyreaktivitet, på grunnloven (akkumulering av muskelmasse) og matpreferanser. I menneskeblod, bortsett fra endogene stoffer, er det fortsatt eksogene, kom med mat, så hvis serumkreatinin økt noe, og personen som leverer atletisk analyse og er ikke vegetarianer (og selv på terskelen til ingen blanke stemmer), du kan ikke skremme ham resultater.

Under undersøkelse av pasienten for å detektere nyresykdom bør anses som noen av funksjonene i de eldre, i legemet av eldre personer er det en reduksjon i kreatinin generasjon, og derfor analysen ikke nødvendigvis alvorlighetsgraden av prosessen, dvs, nyre tydelig lidelse, og Kretinin ujevne, ikke svært mye, og promo.

Men tilbake til normale verdier av denne indeksen, etter å merke seg at frekvensen av kreatinin hos kvinner er forskjellig fra menn. Dette er fordi det mannlige kjønns av naturen utrustet med mer muskelmasse (og hvis "gyngestol" for å delta?), Mens den kvinnelige halvdel av rundhet blir mer sannsynlig på grunn av fettlagrene som ikke er redusert, og denne energien er ikke nødvendig. Hos barn varierer graden av kreatinin med alderen, men du kan bekrefte dette ved å undersøke dataene i tabellen.

I analysen i andre tilfeller brukes andre måleenheter: mikromol per liter (μmol / l). deretter Verdiene i området 44,0 til 97,0 μmol / L regnes som normen hos kvinner, og fra 44,0 til 115,0 μmol / liter for menn. I tillegg er denne indikatoren trolig oftere enn andre biokjemiske studier i urin, så det er verdt å huske at en sunn voksen fjerner den fra kroppen til 2 gram per dag (N - 1-2 g / dag).

Hvorfor er nivået av kreatinin i blodet økt eller redusert?

Årsaken til å øke nivået av kreatinin er dets forbedrede formasjon på grunn av visse omstendigheter eller en reduksjon i utskillelsen av denne komponenten fra kroppen. For forhøyet kreatinin kan det resultere i mange patologiske forhold:

 1. Vesentlig (uttalt!) Endringer i leverens funksjonelle evner (akutt gul atrofi i leveren, mekanisk gulsott).
 2. Redusere eller dekompensere kardiovaskulær aktivitet.
 3. Patologi av lungene av en inflammatorisk natur, feberiske forhold;
 4. Tarmobstruksjon.
 5. Krenkelser av funksjonen til ekskresjonssystemet (nyresvikt, alvorlige progressive diffuse nyresår).
 6. Blokkering av urinveiene med steiner eller hevelse.
 7. Akromegali, gigantisme (økt syntese av somatotropin).
 8. Alvorlig sykdom av diabetes mellitus (som et resultat av en dyp hormonell ubalanse).
 9. Et sulten kosthold.
 10. Intensiv arbeid av det muskulære apparatet.
 11. Graviditet.
 12. Redusert binyrefunksjon.
 13. Muskeltumor i akutt nedbrytningstrinn.
 14. Effekter av legemidler som har en nefrotoksisk effekt.

I mellomtiden kan det bli funnet at i noen tilfeller i den biokjemiske analysen av blod kreatinin senkes. Årsakene til dette fenomenet kan være:

 • graviditet;
 • Langvarig fasting;
 • Langtidsbehandling med kortikosteroider.

Hvis leseren har lagt merke til, da graviditet og fasting kan gi både en økning og en reduksjon i konsentrasjonen av restkvoten.

Om nyrene - separat

I lys av at årsaken til økningen av kreatinin i blodet oftest er nyrepatologi, noe som fører til brudd på nyres funksjonelle evner, brukes denne analysen oftest til å diagnostisere disse sykdommene. Det skal imidlertid bemerkes at reservekapasiteten til nyresirkulasjonen er ganske høy, så kreatinin i singularet er usannsynlig å løse de diagnostiske søkeproblemer i de første stadiene. Han er ikke så følsom for øyeblikkelig å merke seg at noe er galt, så i avtaler er det ofte to indikatorer: kreatinin og urea (sistnevnte er mer følsom for nedsatt ekskresjonssystemfunksjon). Forresten, naturen av mat (spise kjøttprodukter) har også en effekt på ureainnholdet.

Med nyreinsuffisiens økes kreatinin i blodet regelmessig og det er ansett som et viktig kriterium i diagnosen, men igjen - økning av konsentrasjonen av kreatinin og urea er ikke observert i de første timene av akutt nyresvikt, og når mer enn halvparten av nyrefunksjonen av strukturelle enheter (nephrons) har kommet ned.

I akutt nyresvikt (ukompliserte tilfeller) kreatinin stiger til 40-80 mol / l pr dag, men for store lesjoner ledsaget av en betydelig dysfunksjon, karakterisert ved svært høye tall (800-900 mmol / l, og noen ganger når opp til 2600 mikromol / l). Alvorlig skade muskelsystemet (polytrauma) og den samtidige utviklingen av OPN gir en kraftig økning i kreatinin nivå på grunn av den forbedrede utdanning.

På denne måten, en økning i nivået av kreatinin og urea kan ikke alltid tilskrives de tidligste tegn på nyreskade, Selv om det i noen autoritative kilder finnes en lignende setning som sannsynligvis refererer til kronisk form av sykdommen, hvor kreatinin faktisk anses som hovedindikatoren for klinisk laboratoriediagnose for klassifisering av CRF.

Kreatinin i urinen

I lys av at ekskresjonssystemet spiller en viktig rolle i svingningene av denne indikatoren, bestemmes kreatinin ofte i urin, som samles innen 24 timer, men bare 20 ml tas til analyse.

Årsaken til økt utskillelse av kreatinin i urinen kan kalles følgende sykdommer:

 1. Akutte infeksjoner;
 2. Gigantisme og akromegali (hyperproduksjon av veksthormon);
 3. Diabetes mellitus, redusert skjoldbruskfunksjon;
 4. Crash syndrom (knusing av muskelvev);
 5. Strålingssykdom.

Et høyt nivå av kreatinin i urinen kan gi intens fysisk aktivitet (økt oppløsning av kreatinfosfat og dannelse av kreatinin), som, som kjent, ikke gjelder for patologi.

Et lavt nivå av kreatinin i urinen kan observeres når:

 • Atrofiske forandringer i det muskulære apparatet;
 • Omfattende muskelskade som følge av skader av ulike opprinnelser og kirurgiske inngrep;
 • Langvarig knusing av vev;
 • Akutt dermatomyositis;
 • Hematologisk patologi (anemi, leukemi, leukemi);
 • Degenerasjon og amyloidose av nyrene;
 • Danner nyresvikt
 • Økt skjoldbruskfunksjon
 • Bruk av rusmidler med en uttalt giftig virkning (kvikksølvforbindelser, sulfonamid-stoffer, antibiotika, barbiturater, hormoner, tiaziddiuretika);
 • Ved begynnelsen av bruk av adrenokortikotrop hormon (ACTH).

Hvordan ta analysen og hva skal jeg gjøre med et forhøyet nivå av kreatinin?

De tar analysen som alle andre LHC (biokjemisk blodprøve). Kom på tom mage om morgenen til laboratoriet, venter kø gi en blodåre i albuen og litt lidelse (mens "myggstikk"), vil resten være eksperter som studerte det. Resultatet vil være klart på samme dag (studien av kreatinin begynner umiddelbart, han liker ikke tomgangstid).

Med hensyn til urinanalyse blir pasienten instruert hvordan man monterer den (for en dag, to, tre...). Vanligvis oppsamles urin om 24 timer, kostholdet er normalt, hvis en person ikke er en god kjøtt-eater, en arbeidsolsk eller en olympisk mester (masse kjøtt, fysisk anstrengelse - høyt kreatinin).

Ganske uforståelig er argumentene til pasienter som har mottatt et svar som ikke tilfredsstiller dem, og som prøver å redusere kreatinin uavhengig av hverandre. Det eneste som en person kan være oppmerksom på, er mat og arbeidsbelastning. Kanskje de forårsaket en feil analyse, så må bare revidere livsstilen. Hvis dette er ok, så er det bedre å gå direkte til legen.

Nesten eksperter på nettstedet vårt kan gi råd om konkrete nasjonale midler eller medisinen som er til salgs i et apotek. Det er nødvendig å finne og eliminere årsaken, da forhøyet kreatinin i seg selv vil gå bort. Sannsynligvis fra artikkelen kan det konkluderes med at denne komponenten er en indikator på alvorlige brudd i kroppen (med unntak av aktiv arbeidsaktivitet og predileksjon for kjøttprodukter), inkludert utvikling av nyresvikt. Derfor vil pasienter med dette problemet først og fremst anbefale å besøke legen, finne ut årsaken og omfanget av lesjonen, og deretter redusere konsentrasjonen, etter anbefaling fra spesialisten og ta den foreskrevne behandlingen.

Årsaker til nedsatt kreatinin i blodet

Hvordan dannes kreatinin?

Proteiner er en av de viktigste strukturelle komponentene i kroppsvev. Det største antallet av disse forbindelsene er inneholdt i muskelvev (primært striated skjelettmuskler). Proteiner består av aminosyrer som inkluderer nitrogenatomer i deres sammensetning. Fordelingen av proteinmolekyler og aminosyrer er ledsaget av dannelsen av en vannløselig nitrogenholdig organisk kreatininforbindelse, som er det endelige produktet av proteinmetabolisme i menneskekroppen.

Siden det er en vannløselig organisk forbindelse, utføres utskillelsen av nyrene. Forandringen i nivået av denne forbindelsen er en indikator på nedsatt protein metabolisme i kroppen eller den funksjonelle tilstanden i urinsystemet. Det bestemmes i blodplasmaet under sin biokjemiske studie.

norm

Nivået av kreatinin i blodet bestemmes under en biokjemisk studie. Dens normale verdi varierer mellom 57 - 93 mikromolar per liter blod hos kvinner, 80 - 115 μmol / l hos menn. Hos barn er denne indikatoren mye lavere og avhenger av alder og vekt av barnet. Jo høyere normalrate for menn skyldes at muskelmassen er høyere enn kvinners. For differensial diagnose av nyre årsaker til endringer i nivået av denne indikatoren, er det bestemt å bestemme sin konsentrasjon i urinen, noe som avtar ved svikt i organets organer.

Hvorfor øker kreatinin?

Økningen i nivået av proteinbruddsproduktet i blodet er resultatet av to hovedgrupper av årsaker.

 • Økt oppløsning av proteiner, spesielt når en betydelig mengde muskelvev er skadet (traumer, nedsatt blodsirkulasjon i muskler). Også økningen i nedbrytningen av muskelproteinproteiner er mulig mot bakgrunnen av økt produksjon av skjoldbruskhormoner (hypertyreose).
 • Reduksjon i utskillelse fra kroppen i strid med funksjonell tilstand av urinsystemet (nyresvikt, polycystisk nyre, glomerulonephritis, pyelonefrit).

Normalt kan indikatoren øke hos personer med stor muskelmasse (idrettsutøvere), så vel som med overdreven inntak av protein fra mat (en stor mengde kjøtt i kostholdet til en person).

Årsakene til nedgangen

Redusert kreatinin er en diagnostisk verdifull biokjemisk indikator. Dette betyr at kreatinin i blodet senkes på grunn av en nedgang i proteinbrudd, som i de fleste tilfeller ikke er et resultat av en patologisk prosess. Det er flere hovedfaktorer som reduserer forfallet av strukturelle forbindelser av striated muskler:

 • Første og andre trimester av graviditet - under graviditeten i disse tider er det en endring i tilstanden til kvinnens kropp, som består i å omstrukturere sirkulasjonen og øke totalvolumet av vaskulærsengen, noe som fører til en relativ nedgang i konsentrasjonen av nitrogenholdige forbindelser.
 • Lavt inntak av humane proteiner med mat er i hovedsak observert med et lavt innhold av animalske produkter (kjøtt, meieriprodukter) i kostholdet, særlig blant folk som foretrekker vegetabilsk mat (vegetarianere).

En lav score kan også være et resultat av en patologisk nedgang i volumet av den striated muskel i menneskekroppen, spesielt i muskeldystrofi. Det er flere grunner for utviklingen av en slik patologisk tilstand:

 • Arvelig predisposisjon er en genetisk bestemt sykdom som er arvet (Duchenne og Becker muskeldystrofi hos menn).
 • Kronisk alvorlig infeksjonell patologi med høyt forgiftningsnivå og lang nedgang i motoraktiviteten til en person.
 • Ondartede neoplasmer i det terminale utviklingsstadiet, uansett lokalisering, forårsaker alvorlig rus, nedsatt muskelmasse og motoraktivitet.
 • Langvarig sengestøtte, forårsaket av alvorlig somatisk patologi (hjerteinfarkt, hjerneslag) eller alvorlige skader, ledsaget av knoglebrudd og behovet for å immobilisere menneskekroppen.

Å redusere nivået av kreatinin i disse tilfeller (unntatt arvelig medfødt muskeldystrofi) kan være midlertidig restaurering indeks kan øke etter hvert som volumet av det lagdelte skjelettmuskulatur og forbedre bevegelsesaktiviteten person.

Økningen i kreatinin bestemmes oftere enn reduksjonen i konsentrasjonen. Ved bestemmelse av lavt nivå av denne forbindelsen i blodet, utføres kompleks diagnostikk for å finne ut årsakene til denne tilstanden. Deretter ble en metabolsk korreksjon om nødvendig ved å øke mengden av bruken av produkter av animalsk opprinnelse, og fortrinnsvis øke lokomotorisk aktivitet for å rekruttere muskel.

Hvordan forstå at kreatinin er senket: årsakene og symptomene

Kreatinin tilhører en gruppe molekylære proteinstrukturer, er det endelige produktet av oppløsning etter å ha passert metabolisme i muskelvevet.

Hva er responsen av kreatinin i kroppen?

Et stoff er dannet fra enzymet av kreatin, som gir musklene energi. Hver dag i kroppen behandles opptil 2% kreatin til sluttproduktet av nedbrytning. Deretter utløser det sirkulasjonssystemet som det transporteres til urinsystemet.

Kreatinin er det endelige produktet av proteinreaksjoner i muskelvev. Du kan finne ut hvilken rolle kreatin spiller i menneskekroppen, hvordan å forberede seg på analysen, og hvordan kreatin er relatert til bilirubin i en artikkel om betydningen av kreatinin for kroppen.

I nyrene filtreres kreatinin og utskilles sammen med urin. Den daglige dosen av stoffer i normen er på et visst nivå. Eventuelle avvik fra standardindeksene indikerer mindre lidelser eller alvorlige patologier. Nedgangen i kreatinin, som økningen, indikerer noen funksjonsfeil i celler og vev.

Nivået av kreatinin er nært knyttet til alderskategorien og kjønn. Hos barn varierer enzymfrekvensen betydelig fra voksne. For å dekke indikatorene, benyttes spesielle tabeller.

Kreatinin Nomader

Mengden av det endelige enzymet aminosyre-protein metabolisme i blodet refererer til en konstant verdi. Mindre avvik utenfor den nedre grensen er bestemt med visse hormonelle tilstander, endringer i kroppsvekt og endringer i næringsstoffets natur.

Hos kvinner er kreatininpoengene alltid lavere enn menns, og barna har det laveste innholdet. Denne faktoren skyldes forskjellen i volumet av muskelmasse.

Mannlige kreatinintabletter

Kvinnelig kreatinintabell

Årsaker til nedsatt kreatinin

En lavere mengde kreatinin er ikke relatert til indeksen for nyrebeskadigelse eller alvorlig funksjonsfeil i viktige prosesser. Tilstanden av enzymet i blodet bestemmes av visse faktorer som lett kan korrigeres.

Spesielle terapeutiske tiltak er ikke nødvendig. Unntak er alvorlig utmattelse eller anoreksi (en patologisk mangel på appetitt). Betingelser forårsaket av nedsatt kreatinin er mindre vanlige enn med økninger.

Hypoproteinemi er ikke et diagnostisk kriterium for tilstanden til nyrene. Filtreringsarbeidet forblir uendret.

Det er andre grunner:

 • Metabolske prosessforstyrrelser

Faktoren av denne lidelsen kan være endringer i kostholdssystemet hos menn og kvinner. Det er ofte forbundet med strenge dietter, der det er en kraftig reduksjon i kroppsvekt. Etter normalisering av dietten, kommer alle indikatorene raskt tilbake til normal. Hvis årsaken til metabolsk lidelse er en kronisk sykdom, må du gjennomgå en test.

 • Utslettelse av energireserver

Kroppen har visse energiressurser. Fra konstant tung fysisk arbeidskraft eller økt last under idrett, kan de være oppbrukt. Den viktigste etterfyllingen av proteinbutikker kommer fra muskelvev. Pasienten har en viss nedgang i kroppsvekt og en endring i kreatininverdiene på undersiden. Like manifestet i menn og kvinner.

 • Dystrofiske prosesser i muskler

Endringer kan skyldes en avvik mellom produktets næringsverdi og tap av energi under arbeidet. Dystrofi er også årsaken til funksjonshemning, noe som fører til atrofi av muskelfibre. Dette observeres ofte i liggende pasienter etter et slag og med uhelbredelige kroniske sykdommer.

 • Langvarig terapi med glukokortikosteroider

Hormonbehandling kan undertrykke noen metabolske prosesser. Dette skyldes den sterke effekten av rusmidler.

 • Spesifikk reduksjon av kreatinin

Denne endringen i enzymparametrene forbundet med kjønn:

 1. Hos kvinner Kroppen opprettholder en økt mengde østrogener, som påvirker protein metabolisme. Forfatningen av kroppen er mer skjøre, og den gjennomsnittlige aktiviteten er mye mindre enn den mannlige kjønn.
 2. Under graviditet. Reduksjonen i kreatinin er direkte relatert til føtale bærer i første trimester. I utgangspunktet er det en massiv restrukturering, og kroppen bruker kolossale ressurser på utviklingen av systemene og organene til det ufødte barnet. Energikostnadene øker, men forårsaker ikke angst. Forandringen i enzymetivået i denne tilstanden er normen.
 3. Hos menn Reduksjon i produktet av oppløsning går ganske ofte i kombinasjon med leverenes patologi. Hepatitt og cirrhose er resultatet av en feil livsstil, som ifølge statistikk blir hyppigere etterfulgt av menn. Røyking, alkoholisme og dårlig ernæring fører til brudd i arbeidet til mange organer og systemer.
 4. Hos barn. For lavt kreatinin i barndommen indikerer noen ganger abnormiteter som er farlige for en skjøre organisme. Fra fødselen kan babyer ha hjertefeil som vokser til mangel. Ulike infeksjoner, stillesittende livsstil og diabetes mellitus provoserer en nedgang i stoffet. Det er nødvendig å følge barnets tilstand nøye og overvåke nivået av kreatinin ved hjelp av tester.

Symptomer på lavt kreatinin i blodet

Spesifikke manifestasjoner med redusert enzym er relatert til tilstanden til organismen.

 • nedsatt tarmfunksjon (frustrasjon, fordøyelsesbesvær av mat);
 • smerte og følelse av tyngde i riktig hypokondrium;
 • Kollapsen av styrker av ukjente grunner;
 • synlig emaciering, nedsatt aktivitet;
 • smerte i hjertet.

Kontroller nivået av kreatinin anbefales etter traumer, alvorlig nervøsitet og graviditet.

Hvordan øke kreatinin?

Hvis laboratorietester viste en reduksjon i kreatinin, indikerer dette utilstrekkelig energi i musklene og deres svekkelse. Det anbefales at enzymparametrene normaliseres, fordi eventuelle avvik tyder på brudd på metabolske prosesser. Økningen i nedbrytingsproduktet er kombinert med langvarig terapi, men når den er redusert, er det lett å få det tilbake til normal:

 1. Øk belastningen på muskelvev på et økende prinsipp. fysisk trening bør utføres daglig uten overbelastning av kroppen.
 2. For å gjenopprette energiressursene i kroppen må det justeres sovemodus. Stor utmattelse og mangel på hvile fører til kronisk tretthet og nedsatt arbeidsevne.
 3. Strenge dietter og kostholdsbegrensninger er utelukket. Kostholdet suppleres med proteinmat (kjøtt, fisk, meieriprodukter, alle slags spiselige nøtter, retter fra ris og pasta).
 4. Med en reduksjon i proteinbutikker, vannutveksling. Justering av væskeinntaket vil gjenopprette natrium-kaliumbalansen. En dag anbefales å konsumere minst 1,5 liter renset vann.
 5. Ved akselerasjon av metabolske reaksjoner involvert vitamin- og mineralkomplekser. De forbedrer metabolske prosesser på mobilnivå, hjelper til med restaurering av energiressurser.
 6. Sedentary livsstil er erstattet av aktive utendørs turer. For en seng-pasient utvikle spesielle rehabiliteringsøvelser.

Noen foreldre siden barndommen vant barnet til en sunn mat, og oversetter dem bare på vegetative produkter. Å gjøre dette er forbudt, siden vegetarisme fører til mangel på proteinforbindelser og mangel på tilstrekkelig energi. Mangelen på muskelmasse er forårsaket av stress på grunn av barnets ustabile psyke.

Hvor korrekt å passere analysen på en kreatinin?

Pålitelige resultater av blod og urin oppnås bare om morgenen på tom mage. Kreatinin er nært knyttet til nyrens arbeid og etterfylling av ressurser, så dets indikatorer vil bekrefte et organskader eller indikere mangel på energi.

For å sikre at resultatene ikke forvrenges, anbefales det:

 1. å forlate tunge eller svekkende belastninger 48 timer før leveransen av ett biologisk materiale eller bestemmelse av clearance (forholdet mellom enzymet i urin og blod);
 2. alkoholholdige drikkevarer aksepteres ikke 24 timer før laboratorietester, da det påvirker blodsammensetningen;
 3. For å bestemme nøyaktig nivået av kreatinin om to dager, er det nødvendig å redusere forbruket av proteinmat og te, for å nekte kaffe helt.
 4. Normalt er det siste måltidet gjort senest kl. 7.00 den foregående analysedagen, det er tillatt å bruke renset vann uten gass;
 5. 20 minutter før inngangen til behandlingsrommet, anbefales pasienten å sitte og slappe av rolig.

Endringen i nivået av kreatinin i undersiden av en voksen person er i de fleste tilfeller ikke forbundet med patologier. Gravide kvinner gjenoppretter vanligvis til andre trimester. Hvis denne tilstanden er funnet i barnet, er det nødvendig med en omfattende undersøkelse. Reduksjon av enzymet i lang tid kan være en konsekvens av skjulte patologier, inflammatoriske prosesser, utviklingsforsinkelse og psykiske lidelser.

Flere detaljer om kreatin, hvorfor vi trenger det, hovedindikatorene i analysen du kan lære av denne videoen.

Forhøyet og nedsatt kreatinin i blodet

Hva er kreatinin?

Kreatinin er en av metabolitter av biokjemiske reaksjoner av aminosyre-protein metabolisme i kroppen. Dannelsen av denne forbindelsen skjer konstant og er forbundet med metabolske prosesser i muskelvevet. Siden muskler utgjør en av hovedkildene til menneskekroppen, og reduksjon krever et konstant energisubstrat, må kraftige energibærere bygges inn i strukturen. Dette er nødvendig for å gi nødbehov.

Den viktigste donoren til ATP for muskelvev er kreatinfosfat, en fosforylert ikke-essensiell aminosyre-kreatin. Etter syntese i leveren kommer den inn i musklene, hvor den er dephosphorylert av enzymet kreatinfosfokinase. Resultatet av disse prosessene er dannelsen av energi og kreatinin. ATP brukes av musklene for å tilbakebetale energibehov, og nyrene ekskluderer kreatinin med urin etter filtrering.

Kreatinin, som det endelige produktet av dekomponeringsreaksjoner, blir ikke brukt i kroppen for andre metabolske prosesser. Dette er en skadelig forbindelse for vevet, som bør elimineres maksimalt fra kroppen. Brudd på kreatininmetabolisme kan forekomme i stadier av inntak, metabolisme og utskillelse!

Norm for kreatinin

All kreatinin kan ikke filtreres og utskilles av nyrene. Dette skyldes det faktum at det er konstant utløsning i blodet, mens muskelvevet er levedyktig. Blodplasma bør inneholde en relativt stabil konsentrasjon av kreatinin, som kan variere avhengig av alder, muskelaktivitet og ernæring. Derfor er det maksimale og minimale grenser for kreatininstandarden, som tar hensyn til alle disse øyeblikkene og snakker om organens normale funksjon.

For å unngå bias i resultatene av den biokjemiske blodprøven for nivået av kreatinin, er det nødvendig å følge de generelle regler for blodprøvetaking. Studien er obligatorisk om morgenen på tom mage. Det anbefales å unngå sterk muskelbelastning og overoppheting eller hypotermi før direkte blodoppsamling.

For klarhet i variasjoner i kreatininstandarder presenteres de i form av et bord:

Av hvilke grunner kan nivået av kreatinin i blodet senkes eller økes og hva det indikerer

Utviklingen av kreatinin i kroppen er et helt normalt fenomen. Du kan lære nivået etter å ha bestått de riktige testene.

Mengden av denne metabolitten kan fortelle om kroppen ikke mindre enn innholdet av leukocytter, erytrocytter og blodplater i blodet.

Av hvilke grunner kan nivået av kreatinin i resultatene av blodbiokjemi økes eller reduseres, hvor økningen og nedgangen avhenger av hvordan man behandler den - svarene på alle spørsmålene videre.

Hva er det, normen hos voksne og barn

Kreatinin er produktet av kroppens produksjon. Plasseringen av hans reproduksjon er muskelvev. De inneholder kreatinfosfat, som danner kreatinin.

Lavt eller for høyt nivå av kreatinin i blodet kan snakke om forverring av helsen av ulike årsaker. Tabellen viser nivåene av kreatinin i blodprøven for ulike aldersgrupper hos barn, kvinner og menn.

Mengden av et stoff er avhengig av en rekke faktorer som ikke er relatert til sykdommer og patologier. idrettsutøvere, hvis oppgave er å bygge muskler, er nivået ganske høyt. Jo mer muskelmasse, jo mer aktiv er stoffets utvikling.

Produksjonen er provosert og proteinrik mat. Disse inkluderer biff, svinekjøtt, kanin, kylling og kalkun kjøtt, samt fisk.

I noen tid kan nivået stige på betingelse bruk av visse legemidler. Disse inkluderer antibiotika (tetracykliner og cephalosporiner) og legemidler som fjerner betennelse uten steroider (ibuprofen, etc.).

Mer om dette stoffet og dets funksjoner i kroppen blir fortalt på videoen:

Hva er økningen i indikatoren

Økt betydning for kardiovaskulær sykdom

Påvisning av forhøyet kreatinin i blod av menn og kvinner i påvisning av kardiovaskulære sykdommer snakker om sin mangel. Jo høyere nivået av stoffet er, desto større er sannsynligheten for hjerteinfarkt, myokardinfarkt, aterosklerose i ekstremiteter eller cerebrovaskulære kar og kardiogent sjokk.

Andre mulige sykdommer

Nivå av stoff i blodet kan øke med utviklingen av disse sykdommene og kroppsbetingelsene:

 • strålingssykdom;
 • brannsår;
 • hypertyreose;
 • obstruksjon av urinveiene;
 • prostatitt;
 • skader på nyrene;
 • akromegali;
 • gigantisme;
 • nyresvikt
 • giftose under graviditet;
 • muskeldystrofi;
 • dehydrering av kroppen;
 • hypertyreose;
 • koldbrann;
 • nedsatt leverfunksjon
 • lupus erythematosus;
 • diabetisk nephropati;
 • skader på muskler og bein;
 • leptospirose;
 • bakteriell infeksjon av nyrene;
 • betennelse i musklene.

Hvordan senke høyt nivå: behandling taktikk

Selvfølgelig er det verdt det, fordi det i de fleste tilfeller indikerer farlige sykdommer eller deres overhengende utseende. Vær oppmerksom på listen over tiltak som kan tas etter diagnosen:

 • Bruk av medisiner, som fjerner giftstoffer og normaliserer protein metabolisme. Legen kan anbefale slike legemidler som Lespidan.
 • Bruken av tradisjonelle medisiner. Deres rolle kan spille avkok av ris og medisinske planter.
 • Reduksjon av fysisk aktivitet. Spesialisten bør identifisere den optimale daglige treningen og foreslå hvordan du justerer livsstilen i samsvar med kroppens egenskaper.
 • Behandling på sykehus. Tiltaket er tatt når alvorlige sykdommer som krever spesiell oppmerksomhet og sykehusinnleggelse er identifisert.
 • Drikker mer drikkevann. Tiltaket er tatt etter påvisning av nyreproblemer. En stor mengde vann i dette tilfellet fremmer utskillelsen av kreatinin. Bestem den daglige dosen av væske hvis en spesialist, gitt nyresystemet.
 • Ekstrakorporeal avgiftning. Dette gjelder tilfeller av nyrepatologier.
 • Korrigering av dietten. Kostholdet vil være svært effektivt, da det begrenser inntaket eller den totale utelukkelsen fra menyen med salt og mat med høyt proteininnhold vil ha en gunstig effekt på kroppen.

Hvordan redusere innholdet av diett

Med høyt kreatinin vises en diett i blodet. Listen angir produkter som bør konsumeres i minimumsmengder:

 • sukker;
 • salt;
 • egg;
 • magert kjøtt (kylling, kanin, kalkun, magert biff)
 • fisk.

Disse produktene skal helt eliminere:

 • melk;
 • stekt kjøtt og grønnsaker;
 • røkt produkter;
 • fet fisk;
 • fett kjøtt;
 • rik kulinariske produkter;
 • skarpe krydder;
 • te;
 • kaffe.

Vær oppmerksom på produkter som vil vise seg å være svært nyttige:

 • grøt på vannet;
 • grønnsak og smør;
 • pasta;
 • svart brød;
 • havremelkaker;
 • ost;
 • hytteost;
 • tørket frukt;
 • nøtter;
 • frukter;
 • bær;
 • grønnsaker (unntatt for paprika);
 • greener;
 • fettfattige meieriprodukter (yoghurt, etc.);
 • kompotter,
 • fruktdrikker;
 • honning;
 • mineralvann uten gass.

Reduksjon i mengde i biokjemisk analyse

Lavt nivå av kreatinin indikerer ikke en funksjonsfeil i kardiovaskulærsystemet. Men noen faktorer som forårsaker en nedgang, kan forårsake utviklingen av sykdommen.

Senking av kreatinin utløses av disse faktorene:

 • begynnelsen av svangerskapet;
 • atrofi av muskelvev
 • reduksjon i antall viktige stoffer i kroppen etter en stiv diett;
 • kakeksi;
 • onkologi;
 • et kraftig tap av muskelmasse.

I hvert fall, hvis kreatininet i den biokjemiske blodprøven er høyere eller lavere enn normalt, du må tenke på din egen helse. Spesielt gjelder det et høyt nivå. Etter deteksjonen er det nødvendig å treffe tiltak for å forebygge eller rettidig helbrede eksisterende sykdommer og eliminere negative faktorer.

Kreatinin senket - årsaker

Kreatinin utskilles av nyrene og er det endelige produktet av proteinmetabolisme. Å vite mengden av dette stoffet i kroppen, kan du dømme tilstanden til nyrene, deres funksjonalitet. Det er alltid en grunn til å øke og senke kreatinin. Ofte er avviket fra materjonsnivået fra normen et tegn på ulike sykdommer og patologiske forandringer.

Årsaker til nedsatt kreatinin i blodet

Spesialister har etablert et spesielt rammeverk. Så hvis for eksempel blodet inneholder 44 til 80 μmol / liter kreatinin, anses dette for å være ganske normalt. Avvik fra normen observeres ganske ofte. Men i de fleste tilfeller må eksperter håndtere økningen i mengden saken.

Redusert kreatinin er ganske sjelden. Dette fenomenet fremgår av det faktum at metabolisme og proteinmetabolisme forstyrres i kroppen. Og dette er i sin tur fulle av uttømming av kroppens energireserver, noe som kan ha svært ubehagelige konsekvenser.

Slike faktorer kan bidra til en reduksjon av kreatinin:

 • kroniske sykdommer;
 • fasting;
 • muskelsykdommer som fører til dystrofi;
 • en kraftig nedgang i muskelmassen til en person;
 • problemer i arbeidet med nyrene;
 • rabdomyolyse;
 • ondartede svulster
 • dehydrering;
 • skade på muskler og omgivende vev;
 • mangel på antidiuretisk hormon i kroppen;
 • hjertesvikt;
 • skrumplever og andre leversykdommer;
 • cachexia forårsaket av sult og sykdom.

Svært ofte blir nedsatt kreatinin diagnostisert i en blodprøve av gravide kvinner. Spesielt i første trimester av graviditeten. Utvikle hypokreatinemi og bruk av glukokortikoider. Noen ganger er kroppen utarmet på grunn av uoverensstemmelsen mellom de fysiske belastningene som er mottatt og ernæring, som hovedsakelig påvirkes av nybegynnere amatørutøvere.

Hvorfor er blodet forhøyet i kreatinin, hva betyr det?

Kreatinin er produktet av en kreatin-fosfatreaksjon. Dette stoffet som er involvert i energiomsetningen av vev, dannes i musklene og deles ut i sirkulasjonssystemet. Det utskilles fra kroppen med urin.

Brudd på utveksling av kreatinin - et brudd på nyrene. En høy grad av kreatinin i blodet - et tegn på nyreinsuffisiens i forskjellige stadier, samt hormonelle lidelser, sykdommer i ulike organer.

For å bestemme tilstanden av kreatinin, en spesiell biokjemisk analyse av urin

Når en slik analyse er foreskrevet?

Blodprøven for kreatinin er en av de vanligste typene diagnoser, som foreskrives av en lege for å avklare arten og årsakene til sykdommer i nyre- og muskelsystemet.

En blodprøve for å bestemme nivået av kreatin er nødvendig hvis:

 • Det er tegn som indikerer en økning i mengden kreatinin;
 • en person som ønsker å bli en nyre donor blir undersøkt;
 • urolithiasis er diagnostisert, patologier i muskelsystemet eller nyrene;
 • Den nødvendige dosen av et legemiddel med toksisk effekt, som utskilles fra kroppen av nyrene, bestemmes.

I tilfelle konsentrasjonen av kreatinin øker, observeres følgende symptomer: kortpustethet, smerte i smertene eller en følelse av tyngde i lumbalområdet, tretthet, forvirring, en følelse av alvorlig utmattelse.

Kreatinin i blodet - hva er det?

Hva sier kreatinin, og hva er det? Dette stoffet regnes som en av de endelige produktene i kroppen direkte proteinmetabolisme, som gjør at du kan bestemme tilstanden til muskelsystemet og nyrene til en person.

Kreatinin er en av bestanddelene av resterende nitrogen. Resterende nitrogen er igjen en samling av ikke-proteinstoffer i blodet som inneholder nitrogen. Det fremmer tilbaketrekning gjennom nyrene fra kroppen av urea, ammoniakk, urinsyre. Det er av nivået av kreatinin i blodet (og andre komponenter av restoksid) at statusen for ekskretjonsfunksjonen av humane nyrer vurderes.

Hastigheten av kreatinin hos menn og kvinner

Hastigheten av kreatinin i blodet avhenger av kjønn og alder, og nivået, i tillegg til nyreaktivitet, på grunnloven (akkumulering av muskelmasse) og matpreferanser. Kreatinin av en mannlig kropp bør nesten alltid være høyere enn hos kvinner i samme aldersgruppe.

 • Ved barnet fra 0 til 1 år 3,0 - 11,0
 • Hos barn fra ett år til 7 år 2,0 - 5,0
 • Barn og ungdom 7-14 år gammel 3,0 - 8,0
 • Gutter og jenter 15-16 år gammel 5.0 - 11.0
 • Menn 8,4 - 13,6
 • Kvinner 6,6 - 11,7

I analysen i andre tilfeller brukes andre måleenheter: mikromol per liter (μmol / l). Da regnes verdiene i området fra 44,0 til 97,0 μmol / l normen hos kvinner, og fra 44,0 til 115,0 μmol / liter for menn.

Årsaker til økt kreatinin

Hva betyr dette? Hvis vi vurderer hovedgrunnene til at kreatinin i blodet er forhøyet hos menn eller kvinner, så kan vi skille mellom dem:

 1. Forstyrrelser av nyrene, som er resultatet av absolutt noen nyresykdom, for eksempel kronisk glomerulonephritis, kronisk pyelonefrit, polycystisk nyresykdom, etc.
 2. Ødeleggelse av muskelvev, nekrose, gangrene.
 3. Å gi en økning i kreatinin i blodet kan forårsake omfattende muskelskade ved skader eller brannskader.
 4. Tap av væske, dehydrering.
 5. Hypertyreoidisme er en sykdom hvor muskelvev begynner å løsne seg på grunn av økt produksjon av skjoldbruskhormoner.
 6. Sirkulasjonsforstyrrelser (hjertesvikt) med utilstrekkelig blodtrykk i glomerulus av nyrene, noe som reduserer filtreringen av primær urin i dem (glomerulær filtrering) og utskillelsen av kreatinin.
 7. Strålingssykdom - på grunn av virkningen av ioniserende stråling, skjer en gradvis destruksjon av alle celler i kroppen, inkludert muskelceller.

Hvis blodprøven avslører en økning i nivået av kreatinin, er det først og fremst nødvendig å gjenta det, fordi det ikke er noen forsikret fra en laboratoriefeil. Ved gjentatt avvik fra normen foreskriver legen en ytterligere undersøkelse, og deretter behandling, som som regel er rettet mot å gjenopprette nyrene.

Fysiologiske årsaker

Hva sier det? Først og fremst kan økningen av kreatinin i blodet være et resultat av et ubalansert kosthold, der det er en stor mengde protein. I dette tilfellet aktiveres syntesen av kreatinfosfat, som fører automatisk og til en økning i kreatinin. Dette er typisk for kroppsbyggere, fordi de må konsumere store mengder protein for å bygge muskler.

Hos voksne som ikke går i sport, kan en økning i kreatinin over normalt skyldes følgende fysiologiske faktorer:

 • intensiv fysisk aktivitet;
 • rikelig intern blødning;
 • tar visse medisiner
 • skade på muskelvev forårsaket av en sykdom eller skade;
 • dehydrering av kroppen (med mangel på væske, konsentrasjonen av visse stoffer, inkludert kreatinin, i blodet begynner å øke);
 • graviditet er en "test" for hele organismen, inkludert muskulatur og nyrer, slik at økningen av kreatinin i dette tilfellet skjer ofte.
 • intestinal obstruksjon og obstruksjon av urinkanaler (hvis kreatinin ikke forlater kroppen på naturlige måter, begynner den å samle seg i blodet).

I alle disse tilfellene er kreatinin i blodet forhøyet, som regel, ukritisk. Når du justerer dietten, stopper medisinen, normaliserer vekten, "alt går tilbake til normalt."

Clearance - hva betyr dette?

Clearance er organers evne til å rense blod fra bestemte stoffer. Når det gjelder klaring av kreatinin, betyr det at nyrene har evne til å fjerne dette stoffet helt fra blodet. Nyrerfunksjonen kan vurderes med mengden blodrensing fra kreatinin og inulin. Inulin brukes til vitenskapelige formål, og kreatinin brukes i medisinsk praksis på grunn av stabile konsentrasjoner i blod og urin.

Dette bestemmes av konsentrasjonen i urinen i en dag, mens pasienten i løpet av denne tiden samler urin i en bolle. Oftere brukes bare en enkelt biokjemisk analyse for å bestemme konsentrasjonen av kreatinin i blodet, og for å beregne clearance er det en spesiell formel som tar hensyn til vekten og alderen til motivet.

Lav clearance viser en nedgang i glomerulær filtrering ved utvikling av nyresvikt.

symptomer

Med høyt innhold av kreatinin i blodet, blir pasienten diagnostisert med nyreskade i de fleste tilfeller. Du kan gjenkjenne dem med følgende manifestasjoner:

 1. Brudd på urinering. Og pasienten kan utvikle seg som en diurese (urin generelt stanser ikke å bli utskilt fra kroppen), og polyuria blir mer enn 2 liter urin utskilt innen 24 timer.
 2. I nedre rygg er det spesielle smerteopplevelser i nedre rygg.
 3. Det er økt blodtrykk.
 4. Hevelse er observert.

Biokjemisk blodanalyse viser ikke bare høyt kreatinin, men også et høyt innhold av urea eller andre bestanddeler av resterende nitrogen.

Hvordan redusere nivået av kreatinin i blodet?

Husk at det første du bør rådføre deg med legen din. Først etter at en person er fullt undersøkt, vil det være mulig å snakke om spesifikke anbefalinger som vil bidra til å redusere konsentrasjonen av kreatinin.

I tilfeller av en betydelig økning i kreatinin, kan legemidler foreskrives som bidrar til å normalisere prosessen med proteinbrudd (ketosteril, levespine, lespinephril). Hvis den biokjemiske blodprøven indikerer en liten økning i kreatinin, mens det ikke finnes symptomer som er alarmerende, må du revurdere livsstilen din og justere dietten.

Det er også nødvendig å rette livsstil og fysisk aktivitet. De må bringes i tråd med kroppens faktiske evner. Hvis de patologiske årsakene til økt kreatinin ikke oppdages og det eneste alternativet for denne tilstanden er overdreven fysisk anstrengelse, blir de minimert.

diett

Økt nivå av kreatinin i blodet kan reduseres raskt og enkelt, normalisere dietten i kvalitative og kvantitative termer. For dette må du spise mer:

På samme tid, begrens bruk:

 • protein mat;
 • tørket frukt;
 • salt;
 • sukker (inkludert det som finnes i de ferdige produktene).

Det vil ikke være overflødig og korrigere fysisk aktivitet. Det må stemme overens med kroppens faktiske evner.

Les Mer Om Fartøyene