Blodtest for koagulering

Blod er en av de viktigste væskene i menneskekroppen, alle livsprosesser som forekommer i arbeidsorganer er avhengige av det. Blodet i seg selv har også flere funksjoner, og koagulasjon er en av dem. Både utilstrekkelig og overdreven koagulering av blod kan føre til kroppens død. For å sjekke denne egenskapen for blodet, må du gjennomgå en koagulasjonstest, det vil si ta en blodprøve.

Som et resultat av denne undersøkelsen vurderes blodets evne til å tykke (koagulere). Denne undersøkelsen er også kjent som et hemostasiogram eller koagulogram. Analysen viser et bilde hvor hovedindikatorene er verdiene av systemene (koagulasjon og blodtrykksforstyrrelse).

Hvordan og hvorfor forhindrer blodet

Prosessen med blodpropp er ganske komplisert. For eksempel, i stedet for frisk skade (kutt, skade og andre lignende skader), skal blodceller grupperes og danne en slags "stopper", en blodpropp som forhindrer væskestrømmen fra den skadede beholderen. Trombusen stopper uautorisert blodtap, mens du beskytter fartøyet mot infeksjon og mekaniske partikler, "limer" kantene på skadede vev. Men blodet må holde seg i flytende tilstand, ellers vil alle prosesser i kroppen bli svekket.

For å opprettholde slike blodfunksjoner, er mekanismen for hemostase ledsaget samtidig av to helt motsatte prosesser: flytende og koagulering av væsken. Den normale tilstanden til blodfluidet er balansen mellom begge prosessene. Så på et koagulogram ved å tegne grafer kan du se hvordan denne balansen blir observert.

Hvordan er en blodprøve for koagulering

Blod er trukket fra venen. Deretter plasseres prøven i et reagensrør, hvor en spesiell substans tilsettes for å forhindre blodtykkelse. Deretter undersøkes prøven og en rekke grunnleggende og hjelpeparametere bestemmes.

Analysens hovedparametere:

 1. Prothrombintid (PTW), protrombinindeks (PTI) eller internasjonalt normalisert forhold (INR). Det er mulig å utføre som en av de angitte tester, og alle oppført (avhengig av laboratorieutstyret). I prinsippet har de alle en identisk verdi og får lignende indikatorer, som deretter kan sammenlignes. Denne testen karakteriserer den eksterne banen til væskefoldingen.
 2. Aktivert partiell trombintid (APTT) - testing av indre vei for å stoppe blødning.
 3. Trombintid (TB) er dannelsen av en blodpropp. Denne fasen av blodpropp er det siste, tilstedeværelsen av en trombe vitner om tilstedeværelsen av fibrin i væsken.

Sistnevnte er et produkt dannet av samspillet mellom et løselig fibrinogenprotein og et stoff som kalles trombin. Fibrin blir et uoppløselig protein stoff, som danner en trombose (koagulasjon). Dannelsen av en slik koagulasjon kan også indikere den inflammatoriske prosessen i kroppen.

Ytterligere analyseparametere:

 1. Antitrombin III er en faktor av antikoagulant systemet. Dens mangel på blod fører til trombose av indre organer, åreknuter og så videre.
 2. D-dimer. Dette produktet forårsaker naturlig ødeleggelse av koagulasjonen. Denne testen utføres med tidlig diagnose av trombose, forebyggende behandling av lungeemboli og andre kar.
 3. Protein C er en faktor av antikoaguleringssystemet. Mangelen på et stoff kan provosere fremveksten av interne blodpropper etter kirurgisk inngrep (operasjoner), etter fødsel og lignende.
 4. Lupus antikoagulant (VA) testes dersom det er mistanke om utviklingen av antiphospholipid syndrom.

Indikasjoner for analyse

En blodprøve for koagulasjon er foreskrevet i følgende tilfeller:

 • Det er nødvendig å identifisere årsakene til ukontrollert blødning eller blodpropper.
 • DIC.
 • Diagnose av tromboembolisme, hemofili, antiphospholipid syndrom.
 • Kontroller kroppsreaksjonen til heparin og andre legemidler, hvis bruk kan påvirke koagulasjonsprosessen.
 • Før og etter operasjonens slutt, samt bruk av trombolyse, koronar angiografi og andre manipulasjoner.

Klargjøre kroppen for blodprøvetaking

Blod må tas om morgenen og på tom mage, det er ønskelig at minst 8-12 timer har gått siden siste måltid. Hvis pasienten røyker, er det bedre å ikke røyke om natten. Hvis pasienten tar medisiner, må dette rapporteres nødvendigvis.

Forklaring av analyseresultater

Nivåene til hovedindikatorene for blodprøven for koagulering:

 • PTV 11-16 sekunder;
 • PTI 80-120%;
 • INR 0,8-1,2 enheter;
 • APTTV 21-35 sekunder;
 • TV 14-21 sekunder;
 • fibrinogen hos voksne 2-4 g / l;
 • fibrinogen hos nyfødte 1,25-3,00 g / l.

Studien av blod for koagulering er en ganske kompleks, flertrinns prosess. Ofte uten en spesialisert vurdering, er dette ganske enkelt ikke nok. Selv om hver faktor blir testet separat, vurderes det samlede bildet: effekten av stoffer og prosesser på hverandre, effektiviteten av terapien.

Hvis prosessene for blodkoagulasjon påvirkes av medisiner av rettet terapeutisk virkning, vil bildet av koagulogrammet endres betydelig (på grunn av målrettet behandling). For eksempel fører warfarin til en økning i INR opptil 4,5 enheter (mens normen på 2-3 ED). Dette bidrar til å redusere risikoen for blodpropper.

Indikatorene for å teste blodprøven kan ha forskjellige betydninger i forskjellige laboratorieforhold. Det avhenger av sammensetningen av reagensene som brukes til forskning i en bestemt institusjon. Derfor er det viktig å prøve å ta prøver på samme laboratorium med full undersøkelse.

Særtrekk av blodkoagulasjonsanalyse hos gravide kvinner

Hver kvinne har en annen graviditetstid. I noen er alt normalt, andre har patologier. Kvinner i døende koagulasjon må passere nødvendigvis.

Legg merke til at på grunn av konstante endringer i en kvinnes kropp under svangerskapet, er de samme egenskapene også påvirket av blodkarakteristika. Så i første trimester av graviditeten blir det observert langsom blodkoagulering, og jo nærmere oppløsningen av byrden, desto mer øker denne blodkapasiteten. Dette er en naturlig prosess, slik at den kvinnelige kroppen forbereder seg på å redusere blodtap under fødsel.

Var siden nyttig? Del det i ditt favoritt sosiale nettverk!

Hvordan kalles blodkoagulasjonstesten: Dekoding og norm

Blodkoagulasjonsanalyse er en obligatorisk del av en rekke komplekse studier for alvorlige leversykdommer, under graviditet eller i tilfelle av venøs patologi. Det er tilrådelig å ikke forlate en slik studie som forberedelse til kirurgi. Hva er navnet på analysen, og hva er de "sunne" resultatene? Vi forteller.

Hva er blodkoagulasjonstesten gjort for?

Krenkelser av blodkoagulasjonssystemet - en av hovedårsakene til utviklingen av en rekke kardiovaskulære patologier. Hvis indikatorene faller, er det fulle av økt blødning, men hvis den øker - øker risikoen for blodpropper. For å forstå hvordan riktig koagulerbarhet går, tildeles en passende analyse. Hans medisinske definisjon er et koagulogram.

Effekten av koaguleringssystemet er ganske komplisert, for eksempel kan vi ta en konvensjonell kutt. Dybden og plasseringen av traumet bestemmer intensiteten som blodet vil strømme med. Så snart det er behov for beskyttelse, kommer blodkroppene til handling: de samles på dette stedet for å danne den nødvendige barrieren - en blodpropp.

Takket være blodproppene oppstår et hinder som forhindrer at væskeblodet strømmer ut av den skadede delen av kroppen. Faktisk beskytter den kroppen mot overdreven blodtap, og forhindrer også smitteinntrengning i skadestedet, "festing" sårets kanter.

I dette tilfellet må blodet forbli flytende for å fortsette å sirkulere normalt i kroppen. Etter at blodet har herdet seg i det ønskede området, oppstår en balansert fortynning.

Indikatoren for balansen er tidsintervallet der koagulasjonsprosessen og revers-flytning skjer. Hvis det er noen avvik innen denne tiden, anbefaler leger at de utfører en detaljert blodprøve og nøyaktig bestemmer alle parametere.

Hvem trenger å gjøre denne analysen

Krenkelse av koagulasjonsprosessen er full av hjerteinfarkt, slag og trombose. Med reduserte priser er det umulig å forutsi hvordan operasjoner eller levering vil finne sted: pasienten kan ganske enkelt bløde. Tidlig påvisning av brudd bidrar også til å forhindre utvikling av farlige sykdommer.

Analysen kan foreskrives for mistenkt kardiovaskulære sykdommer eller forstyrrelser i koaguleringssystemet. I noen tilfeller er det obligatorisk. Slike situasjoner inkluderer:

 • prenatal periode;
 • mistenkte arvelige patologier;
 • før og etter operasjon
 • Behovet for langvarig bruk av antikoagulantia
 • akutt brudd på blodsirkulasjonen i hjernen;
 • sykdommer i immunsystemet.

Hvis det ble funnet en reduksjon i antall blodplater under rutinemessig analyse, er det behov for hemostasiogram.

Med disse patologiene bør funksjonen til koagulasjonssystemet kontrolleres for å bekrefte diagnosen og forhindre mulige komplikasjoner.

Hvorfor hindrer blodet?

Kloakkbarhet refererer til ganske vanskelige biologiske prosesser. Under denne tiltaket dannes fibrin - et spesielt protein som er nødvendig for dannelsen av blodpropper. Det er på grunn av at blodet blir mindre væske, begynner dets konsistens å ligne cottage cheese. Stimuleringsfaktoren er i stor grad avhengig av dette proteinet.

Regulering av koagulasjon avhenger av to systemer i kroppen: nervøs og endokrine. På grunn av fluiditet er blodcellene ikke festet sammen og kan lett bevege seg langs karene. Flere funksjoner avhenger av væskens tilstand:

 • trofisk;
 • transport;
 • thermoregulatory;
 • beskyttende.

Hvis det er et brudd på integriteten til vaskulære vegger, er det et presserende behov i forbindelse med koagulasjon: uten dannelse av en blodpropp på problemstedet, kan en person alvorlig lide.

Den flytende form av blodet beholdes på grunn av et spesielt antikoaguleringssystem, og hemostase er ansvarlig for dannelsen av blodpropper.

Egenskaper ved levering av analysen ved graviditet

Under graviditeten gjennomgår kvinnekroppen alvorlige fysiologiske endringer. Er involvert i prosessen:

 • blod,
 • endokrine system;
 • excretory organer;
 • CNS;
 • kardiovaskulær system;
 • linker til hemostase.

Ofte i denne perioden er det en signifikant økning i koagulasjonsfaktorer, som kan tilskrives den fysiologiske normen. En analyse av blodkoagulasjon under graviditet er obligatorisk.

I løpet av perioden med å føre et barn med blod, oppstår visse endringer, som følgende kan tilskrives:

 • redusert aktivitet av C-protein;
 • redusert antitrombinaktivitet;
 • inhibering av fibrinolysaktivitet;
 • økning i aggregeringsegenskaper for blodplater.

Endringer knyttet til prosessen med hemostase er adaptive. De er nødvendige for å forhindre overdreven blødning under arbeid og i postpartumperioden. Dette skyldes en gradvis, men konstant reduksjon av fibrinolytisk aktivitet og økt koagulasjon.

På grunn av de alvorlige hormonelle endringene som oppstår under graviditeten, endres det hemostatiske systemet. Dannelsen av livmorhalskretsens blodsirkulasjon påvirker også dette. Noen kvinner utvikler et ICD-syndrom: for det første er det hyperkoagulerbarhet, som gradvis erstattes av hypokoagulering.

Dette kan føre til betydelig blodtap. For å unngå dette er analysen nødvendig ikke bare i første trimester, men også i de neste to, slik at spesialister kan følge alle endringene. Det er nødvendig å utføre undersøkelsen først og fremst til kvinner som led av livmorhalsens høyt blodtrykk eller hadde et abort.

Det er verdt å vurdere at graden av blodpropp i gravide kan avvike fra vanlig, dette er i rekkefølge av ting. Forklar alle nyansene av analysen bør den behandlende legen.

Hvordan å forberede

Før du tar analysen, trenger du litt trening, som avhenger av påliteligheten av dataene. Blodstimulering kan endres på grunn av virkningen av ulike faktorer, hvorav de fleste er direkte avhengig av pasienten.

Det er visse regler som bør observeres når du forbereder. Den enkleste listen er som følger:

 1. Å gi blod er bare nødvendig på tom mage. Eventuell mat kan forvride resultatene av analysen.
 2. Det anbefales at det siste måltidet tas 12 timer før blodprøver.
 3. Kvelden før drikking er det bare tillatt vann, men i begrensede mengder. Overdreven væskeinntak kan også forvride resultatet.
 4. Om morgenen er te og kaffe strengt forbudt foran gjerdet.
 5. 2-3 dager før bloddonasjonen anbefales det å unngå akutt og fet mat: lignende produkter kan påvirke koagulasjonsprosessen.
 6. Alkohol kan forbrukes bare 3-4 dager før analysen, på leveringsdagen er det forbudt å røyke.
 7. Hvis det er mulig, er det ønskelig å utelukke alvorlig fysisk aktivitet.

Det er verdt å vurdere at noen av legemidlene også påvirker blodfluidet. Hvis noen medisiner foreskrives på tidspunktet for gjerdet, er det verdt å advare legen som foreskriver analysen, ellers vil dekodingen være feilaktig.

Vanlige data

Blodens evne til å folde bestemmes ved å gjennomføre laboratorietester. Bruk til dette kan både venøs og kapillært blod fra fingeren. Hver av testene krever en bestemt type blod og lar deg identifisere tilstanden til de enkelte delene av koaguleringssystemet.

Hvordan blod blir kastet for koagulering

Siden skolens kurs i biologi vet alle at et av de viktigste egenskapene til plasma er dets koagulabilitet. Men ikke mange mennesker tenker på hva denne parameteren indikerer, og hvordan det kan påvirke menneskers helse. Og i mellomtiden er det situasjoner når ikke bare velvære, men også menneskers liv er avhengige av riktig bestemt blodindikatorer. Vi finner ut hvordan du tar en blodprøve for koagulering for å få de mest pålitelige resultatene.

Hva er blodpropp

Plasma sirkulerer ikke bare kontinuerlig gjennom blodkarene i kroppen, og metter cellene med de nødvendige stoffene for riktig funksjon, men regulerer også selvstendig sirkulasjonssystemet. Derfor, i tilfelle av skade på skip, noen ganger til og med umerkelige for mennesker, blodpropp, danner den små klumper, kjent som tromber, som lukker åpningen i beholderen og stoppe blødningen. Når fartøyets integritet gjenopprettes, løser blodproppene seg tilbake til væskestatus.

Det biologiske systemet som regulerer prosessen med å stoppe blødning og videre oppløsning av trombi kalles hemostase. Det er delt inn i:

I det første tilfellet stopper blødningen på grunn av vasospasme, på veggene hvor det oppstår adhesjon av blodplater, som følge av at de mekanisk tetter opp den skadede veggen.

I andre tilfelle stopper blødningen på grunn av endringer i blodets kvalitet under påvirkning av koagulasjonsfaktorer. Denne mekanismen vil bli vurdert videre. Blodstivhetsforstyrrelser kan forekomme i økt eller redusert koagulasjon.

Hvis plasma begynner å koagulere for fort, noe som øker risikoen for blodpropp, noe som fører til forringelse av blodtilførsel, tromboflebitt, og i noen tilfeller til tromboembolisme, som er fylt med fatale konsekvenser hvis ikke rettidig medisinsk behandling gis.

Redusering av blodproppene øker risikoen for blødning, inkludert internblødning, som er vanskelig å diagnostisere i tide. Stort blodtap kan også føre til døden til en person.

Av denne grunn krever de fleste sykdommer forbundet med blødningsforstyrrelser umiddelbar behandling. Og for å identifisere disse forstyrrelsene er det nødvendig å periodisk overvåke koagulasjonsfaktorer.

For å gjøre dette tillater en spesiell analyse for blodkoagulasjon - et koagulogram, som gjør det mulig å analysere 13 plasma- og 22 blodplatefaktorer som påvirker blodkoagulasjon. Forskning anbefales ikke i menstruasjonen. Koagulogram, hva er denne analysen? Dette er en studie som viser tidspunktet for koagulering av blodet og bestemmer hvilken av faktorene som påvirker hastigheten har feilet.

Til hvem studien er vist

Årsakene til funksjonsfeil i hemostasen er konvensjonelt delt inn i tre typer:

 1. genetisk, forårsaket av mutasjoner av gener som er ansvarlige for sirkulasjonssystemet,
 2. stoff, forårsaket av å ta medisiner som påvirker egenskapene til blodet,
 3. Somatisk, som oppstår på bakgrunn av noen sykdom.

Hvis tidligere sykdom forbundet med clotting lidelser, regnes nesten en dødsdom, og lengden på livet til pasienter med hemofili A ikke overstige 30 år, som er oppnådd av moderne medisin gjør det mulig å kontrollere sykdommen, og dermed gi pasienter med høyverdig liv.

Jo tidligere patologien blir oppdaget, jo mer effektiv vil behandlingen bli.

Å gjennomgå undersøkelse fra en hematolog og donere blod til et koagulogram fra en vene kan anbefales i følgende situasjoner:

 • med hyppig forekomst på kroppen av blåmerker, noen ganger årsakssløse,
 • med langvarig blødning med traumer, kirurgisk inngrep, fjerning av tenner,
 • med hyppige og langvarige nese-, livmoder-, hemorroideale blødninger,
 • å vurdere statusen for hemostase,
 • når du søker etter årsaken til dysfunksjonen av immunmekanismen,
 • i prosessen med undersøkelse med preoperativ forberedelse,
 • før fødsel eller forbereder seg til keisersnitt,
 • med mistanke om hemofili, som vanligvis finnes i tidlig barndom eller annen hemopatologi,
 • ved kronisk administrering av legemidler som påvirker blod nasvertyvanie: antikoagulanter, serie av ikke-steroide antiinflammatoriske medikamenter, fibrinolytiske midler, orale prevensjonsmidler og annet
 • i behandlingen av tromboser, inkludert tarmkar, nedre lemmer,
 • med iskemisk hjertesykdom,
 • med leversykdommer, særlig skrumplever,
 • med atrieflimmer,
 • hvis det er akutte inflammatoriske prosesser i kroppen.

I tillegg til disse situasjonene gjør studien:

 • et koagulogram av blod administreres også til nyfødte barn for å utelukke mulige medfødte blodpatologier, som dessverre er ganske vanlige,
 • kvinner i overgangsalder eller etter det,
 • folk som lider av åreknuter gjør analysen bare nødvendig,
 • gravide kvinner i hver trimester,
 • personer over 40 år gammel.

Forberedelse for forskning

Før du donerer blod for analyse, bør du lese reglene for å forberede studiet. Deres brudd kan føre til falske resultater.

Klargjøring av koagulogram omfatter følgende pasienthandlinger:

 • Kan jeg gi blod etter et måltid? En prøve for analyse er gitt bare på tom mage. Etter det siste måltidet, ta minst 12 timer.
 • Dagen før studien skal ikke brukes fett, røkt, krydret, mat, alkoholholdige drikkevarer, narkotiske stoffer.
 • Forberedelse for levering av plasma inkluderer avvisning av tung mat på dagen før studien.
 • I minst en time før testen er røyking forbudt.
 • Analyse er nødvendig å ta på tom mage, men for å slukke tørsten er lov til å drikke litt rent vann uten kullsyre, men i alle fall ikke fra kaffe, te, melk, juice, saft eller andre drikker.
 • Det er umulig å utføre forskning på bakgrunn av stress, tretthet, sterk fysisk anstrengelse og under menstruasjon.
 • Er det mulig å gi blod i alkoholforgiftning? Sterkt nei! Alkohol bør helt utelukkes 7 dager før blodinnsamling.

Hvis dette er mulig, må du slutte å ta antikoagulerende legemidler som kan forvride tolkningen av analysen. Hvis nektet å ta slike legemidler truer livet og helsen til en person, bør han informere laboratorieassistenten som skal utføre undersøkelsen.

Husk at forsiktig forberedelse til analyse blir nøkkelen til nøyaktigheten av studien og utnevnelsen av tilstrekkelig behandling.

Hvordan forberede seg på studien, hvis du tar medisiner, bør legen klargjøre. Det skal også huskes at resultatet av studien kan påvirkes av menstruasjon, mens månedlige leger anbefaler at de ikke gir blod for koagulasjon. Alle treningsregler bør være tydelig implementert, ellers kan resultatet være feil.

Ordren av forskningen

Feilaktig analyse kan medføre stor risiko for pasientens helse og liv. Det er ikke bare viktig å forberede undersøkelsen, men også å sørge for at laboratorieassistenten er kvalifisert til å ta blodet til forskning. Derfor vil vi forstå hvordan du skal gi blod for analyse.

Bestillingen av plasmaprøven er som følger:

 • For å gjennomføre et koagulogram, blir blod trukket fra venen og ikke fra fingeren.
 • Når du utfører blodoppsamling, er det ikke nødvendig å bruke en sele.
 • Prøvetaking for analyse utføres av en steril engangs sprøyte eller vakuumoppsamlingssystem.
 • Nålen for blodoppsamling bør ha en bred lumen.
 • Punktering av venen skal utføres av en erfaren laboratorieassistent for å hindre skade på veggene og en stor mengde vevstromboplastin som kan forvride resultatene.
 • Blod er tatt i to sterile reagensrør.
 • Testrøret, hvor blodet tas for undersøkelse, fylles i den andre svingen.

De pasientene som allerede har bestått analysen på koagulogrammet og er interessert i spørsmålet om hvor mange dager dekodingen er gjort, er det nødvendig å forstå at for implementeringen er det nødvendig å gjennomføre en rekke kjemiske reaksjoner.

I tillegg avhenger ventetiden for resultatet av om analysen er utvidet eller redusert.

Hvor mye analyse er gjort? I gjennomsnitt tar det flere timer å dekryptere resultatene, men med en stor doktorgrad kan resultatet gis neste dag etter studien. Varigheten av resultatene for hver faktor er individuell, koagulogrammet er gyldig fra flere dager til en måned.

Egenskaper av studien

For å oppnå pålitelig informasjon ved deklarering av et koagulogram, bør det tas hensyn til organismens evne til å endre blodkarakteristikker i visse livssykluser.

Hvorfor kan jeg ikke ta plasma i løpet av menstruasjonen? I løpet av en måned viser et koagulogram vanligvis upålitelige resultater. Siden kroppen forbereder seg på en intensiv utstrømning av blod i livmoren under menstruasjonen, er den litt fortynnet, og dens koagulerbarhet reduseres. Gitt at denne prosessen begynner noen dager før den månedlige, bør de ikke analyseres før dem. Etter slutten av den månedlige plasmasammensetningen blir normalisert, noe som tillater en kvalitativ analyse av dens egenskaper. Legene anbefaler å gjennomføre et koagulogram omtrent midt i syklusen for å utelukke påvirkning av hormonell justering av blodsammensetningen.

Under svangerskapet i den kvinnelige kroppen skjer fysiologisk restrukturering og et ytterligere uterus-placentasirkulasjonssystem dannes. Etter hvert som perioden øker, øker blodets koagulerbarhet gradvis, men dette betraktes ikke som en patologi, men er av naturlig natur.

På denne måten forbereder kroppen seg på fremtidig levering og søker å minimere mulig blodtap.

Gjennomføring av koagulogram lar oss oppdage og forhindre følgende problemer i tide:

 • eksfoliering av moderkaken;
 • abort av fosteret;
 • trombose av vener.

Derfor må en gravid kvinne i løpet av hver trimester donere blod for koagulasjonsanalyse, slik at legen i tide kontrollerer tilstanden til fremtidens mor og baby.

Graden av pålitelighet av analysen vil avhenge av hvor godt forberedelsene til undersøkelsen utføres og blod tas bort. Så, effektiviteten av behandlingen foreskrevet for den og sikkerheten ved å utføre ulike kirurgiske inngrep. Derfor er det nødvendig å ta en meget ansvarlig holdning til anbefalingene gitt i denne artikkelen, for ikke å villede den behandlende legen.

Hemostase: Hva er viktig å vite

En analyse for koagulering av blod bør tas flere ganger under graviditet. Gravide kvinner må overvåke helsen for å identifisere mulige unormaliteter i tide. Derfor gjennomgår fremtidige mødre en test, blant annet en analyse for hemostase. La oss vurdere i hvilke tilfeller undersøkelsen er vist og hvordan riktig å ta blodprøven for koagulering.

På rollen som blodtetthet i planleggingen av graviditet

Hemostase er et blodkoaguleringssystem som er nødvendig for å forhindre alvorlig blodtap ved skade på blodårer og vev. Som et resultat av hvilken den kraftige blødningen senker, strømmer blodet mindre og til slutt bretter seg. I tillegg er koaguleringssystemet ansvarlig for å opprettholde blodets væskestatus innenfor grensene for normen. I tilfelle av brudd blir det for tykt, noe som vil øke trombosen.

For en fremtidig mor er det viktig at systemet fungerer ordentlig, under graviditeten, bør koagulabiliteten øke, ettersom kroppen forbereder seg til den kommende fødslen, og beskytter seg mot mulig blødning. Men å overskride normen for indikatorene bør også ikke tolereres - det er fare for problemer med blodkilden i blodet. På grunn av blodets tetthet i karene, kan barnet ikke få nok oksygen og næringsstoffer i ønsket mengde. For å unngå konsekvenser er det viktig å passere diagnosen, les om det i artikkelen under.

Når planlegger man for hemostaseanalyse?

Legene anbefaler å gjøre et hemostasiogram eller koagulogram i planleggingsstadiet av babyen, spesielt med følgende risikofaktorer:

 • tilfeller av abort i fortiden;
 • autoimmune sykdommer;
 • brudd på leverfunksjonen;
 • diabetes mellitus;
 • vanlig tung fysisk anstrengelse;
 • trombotiske komplikasjoner i en alder av opptil 50 år i nærstående av en fremtidig mor;
 • åreknuter i en planlagt graviditet eller hennes slektninger;
 • behandling av infertilitet, der ofte brukte hormonelle legemidler som øker risikoen for blodpropper.

Hemostasiogram utføres også under graviditet. Hvis legen ikke har utpekt en analyse, er det verdt å insistere på eksamen, særlig i følgende tilfeller:

 • trusselen om abort, for eksempel på grunn av økt livmor tone;
 • gestose, manifestert av ødem av hender og føtter, økt blodtrykk og tilstedeværelse av protein i urinen;
 • for tidlig frigjøring av morkaken, noe som resulterer i lavere magesmerter og spotting.

diagnostikk

Legene anbefaler fremtidige mødre til å ta en blodprøve for hemostase tre ganger: en gang under planlegging av graviditet og to i løpet av svangerskapet. I følge doktors vitnesbyrd gjennomføres undersøkelsen oftere. For å gjøre dette, ta biomaterialet fra fingeren eller fra venen.

Den første metoden er egnet for å bestemme antall blodplater, koagulasjonstid, protrombinindeks. Når du bruker blod i blodet, kan du bestemme koagulabiliteten av Lee-White og trombintiden og andre.

Normalt er hovedindikatorene for koagulogrammet som følger:

 • Klumpetid - 2 minutter for kapillærblod og 5-10 for venøst ​​blod;
 • blodplater - 150-400 tusen / mkl, i menstruasjonsperioden og graviditet, kan nivået deres falle litt, dette er normalt;
 • trombintid, som indikerer varigheten av det siste stadiet av koagulasjon - 11-18 sekunder;
 • D-dimer - indikatoren som bestemmer økningen i koagulering av blod, i normen bør ikke være høyere enn 248 ng / ml;
 • APTTV - delvis tromboplastintid, hos en sunn person er 24 -35 sekunder;
 • Prothrombin - ansvarlig for koagulasjonens kvalitet, ligger vanligvis i området 78-142%;
 • Antitrombin III - et protein som undertrykker blodets koagulasjonsprosesser, varierer fra 71 til 115%, et lavt nivå kan tyde på trombose, en høy grad av mulig blødning.

For et mer nøyaktig bilde er også viktige indikatorer: lupus antikoagulant, protrombin-indeks, RCMF, plasmadoleranse til heparin og andre.

Prosedyren bør utarbeides:

 • Før du gir blod, bør matinntaket være for 8, og helst i 12 timer;
 • fra en væske er det autorisert til å drikke rent vann, men det er nødvendig å huske at overdreven bruk av væske kan påvirke resultatet;
 • alkohol og sigaretter er helt utelukket i 3 dager;
 • en uke før hemostasiogrammer må du gi opp fett og overcooked mat;
 • minst 2 uker før prosedyren anbefales det å utelukke medisinering, dersom de ikke er en ekstrem nødvendighet;
 • viser hvile - i minst 3 dager for å fjerne sterk fysisk aktivitet og forsøke å unngå stressende situasjoner.

Resultatene av undersøkelsen kan påvirkes av eksisterende sykdommer, mangel på mikronæringsstoffer, vitaminer, traumer, menstruasjon og medisinering. For eksempel hjelper aspirin til å tynne blodet. Alt dette må tas i betraktning av legen under dekoding av resultatene.

behandling

Brudd på hemostase kan føre til alvorlige konsekvenser under graviditeten, så du må starte behandlingen så tidlig som mulig. Kurset er valgt individuelt for hver kvinne, avhengig av situasjonen. For å gjøre dette, bør du kontakte en hematolog eller hemostasist. I nærvær av graviditet, er narkotika valgt sammen med en gynekolog, bør de være så forsiktige som mulig, spesielt i første halvdel av graviditeten.

Fremtidige mammaer foreskrives moderne lavmolekylære heparinpreparater, blant annet Fragmin, Clexane og Fraksiparin. Det er imidlertid viktig å vurdere at disse legemidlene kun er foreskrevet i tilfeller der terapeutisk fordel overstiger den mulige risikoen. Under amming er det ikke anbefalt å ta disse legemidlene.

Antioksidanter er også foreskrevet, inneholder fiskeolje, aspirin, som har evnen til å tynne blodet, folsyre og andre B-vitaminer.

resultater

I graviditeten endres kvinnens hemostase på grunn av endringer i kroppen som oppstår under babyens bæring. Hos gravide vokser folding, ettersom kroppen begynner å forberede seg på fødsel, men overskrider normen for indikatorer skaper en trussel mot den fremtidige babyen - det kan være problemer med blodkilden i blodet. Gjennomføring av hemostasiogrammet vil bidra til å identifisere abnormiteter i blodets koaguleringssystem, som vil bidra til å unngå negative konsekvenser.

Undersøkelsen bør gjøres før graviditeten. Dette vil tillate en sikker behandling i tilfelle unormaliteter. Etter unnfangelse anbefales det å dobbeltsjekke, ifølge indikasjonene, blir koagulogrammet gjentatt oftere. Hvis legen ikke har foreskrevet en blodprøve - det er flere tilfeller hvor det er nødvendig å insistere på bekreftelse. Disse inkluderer: abort av barnet i fortiden, infertilitetsbehandling med hormonelle stoffer, leverfunksjonssykdommer og andre.

Blodtest for koagulering: indikatorer, transkripsjon

En blodprøve for koagulasjon kalles et koagulogram eller hemostasiogram. Den inneholder en rekke tester, hvor resultatene gjenspeiler blodets evne til å koagulere (koagulere).

Klippingkoagulasjon) av blod er en av de viktigste beskyttende funksjonene som sikrer kroppens normale vitale aktivitet. Denne prosessen er regulert av de nervøse og endokrine systemene. Ved normal hemodynamikk forekommer ikke clumping av blodceller, men blodplateaggregering er nødvendig dersom integrasjonen av vaskemuren er svekket. Normalt er hemostasesystemet og antikoagulantsystemet i likevekt, slik at trombi dannes, om nødvendig, og oppløses. Faren for helse og liv kan utgjøre både hypo- og hyperkoagulasjon.

Hyperkoagulasjon er forbundet med høy risiko for trombose og tromboembolisme, det vil si dannelsen av koagulater som lukker lumen av karene. Gipokoagulyatsiya øker signifikant sannsynligheten for ukontrollert blødning på forskjellige steder.

Behandlingslegen kan tildeles en baseline eller et utvidet hemostasiogram. Evaluering utføres parallelt med studiet av UAC. Hver av indikatorene til koagulogrammet betraktes som indikativ. Hvis visse abnormiteter identifiseres under grunnlinjen, er dette en indikasjon på en utvidet analyse med definisjonen av koagulasjonsfaktorer.

Når en blodprøve for koagulering tas

Indikasjoner for analyse av blodkoagulasjon er:

 • Graviditetstiden (som en del av en planlagt eller uplanlagt undersøkelse);
 • forberedelse til kirurgi;
 • postoperativ periode;
 • blodpatologi;
 • åreknuter
 • leversykdom;
 • patologi av autoimmun genese;
 • sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

Kvinner som forbereder seg på å bli mødre, koagulogram nødvendigvis utnevnt med sent toksisose (gestose).

Hemostasiogram kreves for mistenkt pulmonar embolisme (PE), myokardialt infarkt, iskemisk og hemoragisk slag, og atrieflimmer.

Blodkoagulasjonsprøven utføres for å kontrollere terapi med antikoagulantia, og når pasienten får anabole legemidler, hormonelle legemidler (glukokortikoider) eller perorale prevensjonsmidler.

Blodtest for koagulering: indikatorer og deres tolkning

Med koagulogram vurderes følgende indikatorer:

 1. Koaguleringstid;
 2. APTTV (aktivert partial tromboplastintid;
 3. Protrombintid;
 4. Prothrombin-forhold;
 5. Trombintid;
 6. Fibrinogen (faktor I);
 7. Antitrombin III;
 8. D-dimer;
 9. SFMC.

Blødningstid

Blødningstiden bestemmes ved å punktere hodebunnen med scarifier og fastsette det tidsintervallet som er nødvendig for fullstendig stopp av blod. Diagnostiseringsverdien er bare en økning i verdier i forhold til normen (den er fra 2 til 10 minutter). Hvis det er kort tid, så var det sannsynligvis en teknisk feil. Denne testen gjelder ikke for forhåndsundersøkelsen.

Mulige årsaker til langvarig blødningstid:

 • Overskudd av anbefalte doser til behandling med blodplateagenter og antikoagulantia
 • hemofili (genetisk bestemt hemostase lidelse);
 • levercirrhose;
 • Hepatose mot en bakgrunn av kronisk alkoholisme;
 • hemorragisk feber (en farlig smittsom sykdom);
 • trombocytopeni (reduksjon i antall blodplater);
 • trombocytopati (endring i blodplaters egenskaper med brudd på deres evne til å aggregere).

Aktivert partiell tromboplastintid

APTTV gjenspeiler meget nøyaktig tilstanden av plasmahemostase, dvs. graden av effektivitet av plasmafaktorer. Denne indikatoren anses som den mest følsomme for ulike patologiske forandringer i kroppen.

Tallene kan variere i analysen i ulike laboratorier. De er avhengige av reagensene som brukes. Referanseverdiene er alltid angitt på skjemaet der resultatene registreres.

Grensen for normen er fra 25,4 til 36,9 sekunder.

Mulige årsaker til økning i verdier:

 • fibrinolyse;
 • hemofili;
 • autoimmune patologier (inkludert antiphospholipidsyndrom);
 • lavt nivå av faktorene II, V, VIII, IX, X, XI og XII;
 • Disseminert intravaskulær koagulasjon (2-3 faser);
 • pasienten som mottar heparin og preparater basert på den;
 • alvorlig leverskade (aktiv hepatitt, cirrhosis);
 • Hageman's sykdom (genetisk bestemt nedgang i faktor XII aktivitet);
 • intravenøse infusjoner av anti-sjokk plasma substitusjoner (reopolyglucin).

Forkortelsen av APTTV observeres ved normal graviditet, i den første fasen av DIC-syndrom, så vel som i trombose. Indikatoren kan bli forvrengt dersom teknologien for blodprøvetaking er brutt.

Prothrombintid

PTV skjerm tjener til vurdering av hemostase plasma (fase 1 og 2), og aktiviteten av faktorene II, V, VII og X. Den gjenspeiler Levringstiden i serum med tilsetning av tromboplastin og kalsium.

Behandling med antikoagulantiske stoffer anses å være effektiv hvis tallet på indikatoren øker minst 1,5-2 ganger.

Normale verdier (i sekunder):

 • voksne pasienter - 11-15;
 • prematur nyfødte - 14-19;
 • fullfødte babyer - 13-17;
 • barn av yngre alder - 13-16;
 • Eldre barn og ungdom - 12-16.

Reduksjon av PTV er typisk for de siste ukene før fødsel, samt for DIC-syndrom. Andre mulige årsaker inkluderer bruk av prevensjonspiller og behandling med protrombinfaktorer VII, X, V og II.

Forlengelsen av protrombin tid kan indikere lever patologiske og (eller) gallegangen eller nærværet i blodet av spesifikke "lupus" antikoagulant. Indeksen øker med produksjon av heparin (unfractionated) og IV infusjoner av plasmasubstitutt.

Internasjonal normalisert forhold

INR- eller protrombinforholdet bestemmes matematisk for å standardisere DTV-tallene. Denne indikatoren er forholdet mellom pasientens protrombintid og normalt plasma PVH i samsvar med den aksepterte internasjonale følsomhetsindeksen. Vurdering av INR er først og fremst nødvendig for å evaluere terapi av indirekte antikoagulantia (kumarinderivater). Normalt er denne indikatoren maksimalt nær 1 (0,8-1,15). Intervallet fra 2 til 3 indikerer en effektiv reduksjon i risikoen for intravaskulær trombose uten å øke sannsynligheten for blødning.

Forlengelse av PTV i kombinasjon med en økning i INR kan indikere følgende patologier:

 • viral og alkoholisk hepatitt (kronisk kurs);
 • levercirrhose;
 • amyloiddystrofi;
 • hypovitaminose K;
 • DIC;
 • en genetisk bestemt mangel på faktorene II, V, VII og X;
 • fravær eller signifikant reduksjon av fibrinogen i serum.

Hvis tallene er mindre enn normalt, kan det dreie seg om aktivering av fibrinolyseprosessen, økt trombose (med risiko for tromboembolisme) eller en økning i aktiviteten av faktor VII.

Trombintid

TV refererer til antall grunnverdier; Den reflekterer aktiviteten til den endelige fase av koagulasjon, hvor, med direkte deltakelse av trombin, foregår biotransformasjon av fibrinogen med dannelsen av fibrin.

En test er nødvendig for å evaluere effektiviteten av heparinbehandling og fibrinolytisk terapi. Med hjelpen oppdages også genetisk bestemte patologier av fibrinogen. Resultatene vurderes alltid i forbindelse med PTV og APTTV.

Grensen for normen er 18-24 sekunder.

Årsaker til økningen i indikatoren:

 • DIC-syndrom (akutt kurs);
 • fravær av fibrinogen eller en kritisk reduksjon i konsentrasjonen (6,0 g / l). Tallene reduseres og mot en bakgrunn av heparinbehandling.

fibrinogen

Fibrinogen refererer til antall såkalte. akuttfaseproteiner. Kvantitative verdier er en av de grunnleggende indikatorene for hemostasiogrammet.

Nivået av proteiner i den akutte fasen har egenskapen til å øke mot bakgrunnen av en aktiv inflammatorisk prosess, med infeksjoner og under påvirkning av sterke stressorer.

Fibrinogenes hastighet er fra 2,75 til 3,6 g / l. Veksten av figurer, selv innenfor grensene for referanseindikatorer, indikerer en økt risiko for forverringer og komplikasjoner av sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

Fibrinogen er forhøyet i følgende patologier:

 • sykdommer av smittsom genese (med akutt eller alvorlig tilbakevendende kurs);
 • pre-infarkt og pre-kulturelle tilstander;
 • systemiske kollagenoser (autoimmune sykdommer);
 • onkologiske sykdommer;
 • brenne sykdom;
 • tilstand etter operasjon;
 • nyresykdom (nephritis, pyelonefritis);
 • amyloidose.

Konsentrasjonen av fibrinogen øker normalt hos kvinner under graviditet, så vel som under menstruasjon. Indikatoren øker mot en bakgrunn av heparinbehandling med inntak av preparater av kvinnelige kjønnshormoner (østrogener) og bruk av prevensjonspiller.

Tall under normale verdier kan indikere medfødt mangel på fibrinogen, alkoholisk leversykdom, leukemi, kreft i prostata (metastatisk til trinn a), akutt DIC. Fibrinogen faller når det behandles med anabole legemidler, mannlige kjønnshormoner, barbiturater, fiskeolje og administrering av for høye doser heparin.

Antitrombin III

AT III er en plasmakofaktor av heparin. Det er en antikoagulant som hemmer koagulasjonsfaktorer. Definisjonen av AT er av stor betydning for å vurdere effektiviteten av heparinbehandling.

Grensen for normen er fra 75 til 125%.

Forhøyede nivåer av AT III er notert i følgende patologier:

 • smittsom prosess;
 • akutte inflammatoriske sykdommer i leveren;
 • hypovitaminose K;
 • stagnasjon av galle;
 • akutt pankreatitt (alvorlig kurs);
 • ondartede neoplasmer i bukspyttkjertelen.

Konsentrasjonen av antitrombin øker under menstruasjon, så vel som med antikoagulant terapi og inntak av anabole (steroidhormoner).

Redusert AT III kan snakke om sin genetisk betingede mangel gepatoze alkohol, cirrhose, aterosklerotisk vaskulær sykdom, koronar hjertesykdom, blodforgiftning (sepsis), lungekreft, akutt trombose eller DIC. Tall for indikatoren kan ligge under normen når du tar p-piller, i tredje trimester av graviditet og i postoperativ periode.

D-dimer

D-dimerer er inkludert i trombuset; Disse forbindelsene er produkter med bionedbrytning av fibrinprotein. Testen utføres for å bestemme graden av prokoagulering. Nivået på serum-D-dimerer er direkte relatert til mengden av fibrin nedbrytning og aktiviteten av lysis-prosessen.

Normalt innhold av disse produktene er fra 33,5 til 727,5 ng / ml.

Mulige årsaker til indikatorens vekst:

 • koronar arteriesykdom;
 • tromboser (både arteriell og venøs);
 • hjerteinfarkt;
 • patologi av leveren;
 • revmatoid artritt (seropositive variasjon);
 • hematomer av betydelig volum;
 • DIC;
 • ondartede svulster.

Et høyt nivå av D-dimerer er observert hos personer over 80 år, røykere med lang historie, og pasienter som gjennomgikk kirurgi. I tillegg er relativt høye priser bestemt under svangerskapet.

Oppløselige fibrinmonomerkomplekser

RFMK er intermediære produkter av fibrinolyse. De er vanskelige å oppdage på grunn av de meget raske utskillelseshastighetene fra serumet. Testen for disse kompleksene er først og fremst nødvendig for å oppdage disseminerte koaguleringer i de tidlige stadier.

Referanseværdiene ligger i området 4,0 mg / 100 ml (normalt - 3,38 ± 0,2 mg / 100 ml).

Økningen i indikatoren observeres når:

 • DIC;
 • en reduksjon av nyrens funksjonelle aktivitet;
 • trombose;
 • systemiske kollagenoser;
 • septiske komplikasjoner;
 • sjokk stater;
 • komplisert graviditet;
 • alvorlig psykologisk og fysisk stress.

I norm er RFMK forhøyet hos gravide og nyfødte. Tall øker også hos pasienter i den postoperative perioden.

Utvikling av prosedyren

Prøvetaking utføres som regel fra ulnarvenen. Analysen utføres på tom mage for å unngå forvrengning av indikatorer. Pasienten bør ikke ta mat 8-9 timer før testen. På dagen før et besøk til laboratoriet, bør du ikke ta alkoholholdige drikkevarer. På analysedagen anbefales det at personer med nikotinavhengighet avstår fra å røyke. Om morgenen anbefales det å drikke bare rent vann.

Plisov Vladimir, lege, medisinsk anmelder

1,509 visninger totalt, 3 visninger i dag

Blodstrykkbarhetstest: Dekoding, norm, hvordan å ta?

Hemostase refererer til det biologiske systemet som er ansvarlig for å opprettholde den normale væskesammensetningen av blodet og sikre blødningstanken når veggene til karene er skadet.

Forstyrrelser i dette systemet kan manifesteres ved økt blødning eller en tendens til trombogenese. For tidlig påvisning av årsaken til patologiske forandringer, utføres en analyse for blodets koagulerbarhet, noe som gjør det mulig å identifisere type forstyrrelser og graden av alvorlighetsgrad.

Hvordan vedlikeholdes hemostase?

I prosessen med å stoppe blødning spiller en rolle: vaskulær, blodplate og plasmafaktorer. Primær hemostase skyldes spasmer av blodårer og dannelse av blodplateplugg. For mindre skade på mikrocirkulasjonskanalen, kan en slik "plugg" være nok, men den kan ikke permanent gi et komplett stopp for blødning fra store fartøy med høyt blodtrykk.
Derfor er det sekundære stoppet for blødning, koagulasjon, på grunn av arbeidet med plasmakollingsfaktorer, inkludert. Sammensetningen av dette systemet omfatter tretten koagulasjonsfaktorer. Under deres innflytelse, er det dannelsen av aktive protrombinase, trombin og fibrin, ytterligere tilbaketrekning av en blodpropp. Brudd på disse fremgangsmåter fører til massiv blodtap, selv når en liten kutt, blødning inn i muskler og ledd for mindre skader, hematuri, patologisk rikelig, langvarig menstruasjon, etc.
Til de mest kjente arvelige manglene i plasmafaktorer, manifestert i barnet, inkluderer hemofili. Sykdommen er ledsaget av underskudd av den åttende (type A), den niende (type B) og den ellevte (type C) -faktorer.

Hvordan ta blodpropper?

 1. Alle tester av blodindikatorer skal utføres om morgenen og på tom mage.
 2. Det anbefales å utelukke bruk av medisiner, minst to uker før innsamlingen av materialet.
 3. Alkoholholdige drikkevarer og røyking er utelukket i to dager.
 4. På om dagen er det ønskelig å avstå fra å drikke sterk te og kaffe.
 5. I en uke er det tilrådelig å ekskludere fete og overcooked matvarer fra dietten.
 6. Før du tar testen, anbefales en kort hvile.

Også når deklarerer resultatene av analysen for blodkoagulasjon, er det viktig å vurdere at kvinner kan ha lave verdier under menstruasjonen. Ved graviditet eller etter lang mottak av orale prevensiver, er fysiologisk overvurdering av parametere for en hemostase mulig.
Terapi av patologier i kardiovaskulærsystemet, ledsaget av bruk av antikoagulantia og antiaggreganter, er preget av blodfortynning. Langvarig oppkast, diaré og generell dehydrering kan føre til fortykkelse.

Gjerde materiale

Hvis studien krever kapillærblod (blodplateantal, koaguleringstid, protrombinindeks), blir den tatt fra fingeren, etter punktering med en spesiell nål eller scarifier. Venøs, er skrevet for å bestemme koagulasjon av Li-White, trombintid og aktivert partiell tromboplastintid. For analyse er det nødvendig med 20 kubber.
Materialet leveres til laboratoriet, senest to timer fra gjerdetiden. Videre blir det utsatt for sentrifugering for å separere plasmaet fra de formede elementene. For å studere koagulogramindeksene er plasma nødvendig.

Typer av blødning med dekoding

Brudd på hemostase kan fortsette i henhold til type hyper og hypokoagulering. I det første tilfellet er pasienten utsatt for økt mikrotrombose.
I tilfelle av reduksjon i koagulasjon, i tillegg til laboratoriedata, blir også typen av blødning evaluert under dekoding.
Det er:

 • mikrosirkulerende, ledsaget av små blåmerker, petechiae, spesifikt for trombocytopeniske tilstander, trombocytopati, von Willebrands sykdom;
 • hematom, observeres under hemofili og manifesteres av diffuse hematomer, blødning i fellesposer, muskler og indre organer.
 • blandet (mikrocirkulatorisk), utvikler seg mot en bakgrunn av disseminert intravaskulær koagulasjon, en overdose av antikoagulantia, trombolytika;
 • vaskulitt-lilla type forekommer med mikrotrombovaskulitt;
 • for angiomatøs, preget av vaskulære spirer og hyppig neseblødning (telangiektasi, mikroangiomatose).

Hovedårsakene til hemostaseforstyrrelser

Normen når det gjelder analyser

Antall blodplater i en voksen er mellom 150 og 400 g / l. For barn er det øvre nivået redusert til 350 g / l.

Ifølge Sukharev.

Normale koagulasjonsparametere i henhold til Sukharev viser det første trinnet av fibrindannelse fra 30 sekunder til 2 minutter, og tidspunktet for fullføring av denne prosessen er 3-5 minutter. For å utføre denne analysen blir materialet kalt inn i en spesiell gjennomsiktig kapillær. Deretter vippes skipet vekselvis til høyre - til venstre. Ved hjelp av en stoppeklokke bestemmer laboratorieteknologen tidspunktet for koagulasjonsprosessen, det vil si at blodet slutter å strømme fritt over kapillærveggen.

Ifølge hertugen.

Blodfaktor for hemostase er vurdert. En grunnleggende test for å bestemme kroppens evne til å stoppe blødning. For å gjennomføre studien, er pekefingeren på ringfingeren gjennomboret, ca. 4 ml, deretter promakivayut utstikkende blod, hvert 20. sekund, gjentatt tilbaketrekningen av dråpen. For å vurdere resultatet, oppsummerer tiden til utseendet til den siste dråpen. I en sunn person er det tid til å stoppe blødning fra mikrocirkulatorisk seng opptil to minutter.

Ifølge Lee-White.

Koagulasjonshastigheten av en milliliter venøst ​​blod fra samlingstidspunktet er studert, til dannelsen av en tett, stabil bunke.
Satsen er mellom fem og syv minutter.
Trombintid.
Det gjør det mulig å estimere omdannelsesgraden av fibrinogen til fibrin og for å avdekke brudd i sluttstadiet av hemostase. I en sunn person er indikatoren innen 15-18 sekunder. Det brukes til klinisk kontroll av behandling med antikoagulantia og antiplatelet.
Aktivert partiell tromboplastintid (APTT).
Gir en karakteristikk for varigheten av dannelsen av blodpropp, etter tilsetning av en løsning av kalsiumklorid til plasma. En økning i denne indikatoren indikerer en uttalt vitamin K-mangel. Den normale verdien er innen 30-35 sekunder.
Prothrombin (tromboplastin) tid.
Det brukes til å diagnostisere tromboembolisme og sykdommer ledsaget av hypokoagulering. Det er direkte relatert til nivået av protrombin i blodplasmaet.
Det er fra ti til 14 sekunder.
For å evaluere den eksterne koagulasjonsmekanismen fullt ut, er det nødvendig å evaluere protrombintiden grundig, indeksere og beregne det internasjonale normaliserte forholdet. Ved beregning av INR er det nødvendig å skille protrombintiden til pasienten, dele den med standard normalindeks og konstruere den oppnådde verdien i den internasjonale sensitivitetsindeksen. Normen for INR er fra 80 til 110%.
Moderne teknologier som brukes i Invitro laboratorier tillater å utføre raskt og kvalitativt:

 • screening av hemostase lidelser;
 • utfør diff. diagnostisering av sykdommer ledsaget av koagulasjonsforstyrrelser;
 • å studere koagulasjonssystemets tilstand hos gravide kvinner og pasienter som får antiplatelet, antikoagulantia og ikke-steroide antiinflammatoriske sykdommer.

Eksempler på koagulogram av sykdommer ledsaget av økt blødning

Hemofili.

I hemostasiogrammet oppdages hypokoagulering, som følge av en uttalt nedsatt protrombindannelse. Øker koagulasjonsvarigheten av Lee-White i mer enn 10 minutter. Antall blodplater er innenfor normale grenser.
APTTet forlenger i mer enn 45 sekunder.

Hemorragisk vaskulitt.

Det er preget av uttalt hyperkoagulasjon. Signifikant reduserte antikoagulantegenskaper, redusert trombintid. Det er en akselerert prosess for nøytralisering av injisert heparin, og forbedring av plasmas toleranse for det.
De første indikatorene for koagulopati etter type forbruk er avdekket, noe som manifesteres av hyperkoagulerbarhet i første fase, og en reduksjon i tiden for blødningsstopp ifølge Lee-White. Også inhibering av fibrinolysesystemet er karakteristisk: en liten indeks for spontan fibrinolyse og en økt tetthet av blodproppen.
Slike data avsløres i den hyperkoagulerbare fasen av formidlet intravaskulær koagulasjon. Klassisk vaskulitt er preget av fraværet av trombocytopeni av forbruk og en økt mengde fibrin i plasma.

Les Mer Om Fartøyene