Lav blodpropp

Under normale forhold er blodet konstant i flytende tilstand. Hvis et fartøy er skadet, kommer vævspartikler inn i blodet, prosessen med blodkoagulasjon starter. Dette skaper en trombose som tetter opp i det skadede området.

Under visse omstendigheter kan dårlig blodproppering observeres. Dette er fulle av alvorlige blødninger og helseproblemer. Derfor er det viktig å finne ut årsakene til dette fenomenet i tide og handle.

Hva er denne sykdommen

Blod består av mange komponenter: proteiner, blodplater, erytrocytter, fibriner og andre. Hun er ansvarlig for å levere næringsstoffer og oksygen til alle indre organer og vev.

For å forhindre alvorlig blodtap i tilfelle vaskulær skade, blir prosessen med dannelse av trombi tilveiebragt når vevsfaktoren kommer inn i blodbanen. Hvis denne prosessen er ødelagt, indikerer den forekomsten av sykdommen.

Dårlig blodpropp er forbundet med mangel på visse enzymer. Det er en redusert produksjon av blodplater. Denne patologien er farlig for menneskers helse og liv. Hvis vaskulær skade er alvorlig, kan alvorlig blodtap føre til døden til en person.

Avhengig av provoserende faktor kan det være flere svar på spørsmålet om hva sykdommen heter:

 1. Hvis patologien er assosiert med mangel i fibrinogenes blod, kalles koagulasjonsforstyrrelsen fibrinogenese.
 2. Når en arvelig faktor spiller en nøkkelrolle, kalles sykdommen vanligvis hemofili. Dette problemet påvirker hovedsakelig menn.
 3. Sykdommen forårsaket av mangel på blodplater kalles "trombocytopeni".

Disse sykdommene har lignende årsaker til utseende og er preget av de samme symptomene.

Hva er årsaken til sykdommen?

Årsakene til dårlig blodpropp kan varieres. Og hos menn og kvinner, kan sykdommen skyldes ulike faktorer. Likevel er det en rekke generelle forutsetninger:

 1. Leversykdommer
 2. Feil i arbeidet med immunsystemet.
 3. Langsiktig behandling med ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler.
 4. Akutt mangel på kalsium i kroppen.
 5. Allergiske reaksjoner, som ledsages av en signifikant utgivelse av histaminer i blodet.
 6. Utvikling av kreft.
 7. Terapi med rusmidler rettet mot behandling av kardiovaskulære sykdommer.
 8. Ufordelige miljøforhold, ansettelse i farlig produksjon.
 9. Mangel på vitamin K i kroppen.
 10. Langvarig behandling med sterke antibakterielle stoffer.
 11. Bruk av legemidler som er utformet for å forhindre dannelse av nye kar i kroppen.

Hos kvinner fører behandlingen av åreknuter ofte til et problem. Det utføres ved hjelp av spesialiserte stoffer, for eksempel Troxevasin, Warfarin, Detralex og andre. Disse stoffene kan sterkt fortynne blodet, noe som fører til dannelsen av et brudd.

Hos menn blir arvelig faktor en hyppig årsak til problemet. En slik sykdom, som hemofili, overføres ofte fra generasjon til generasjon nettopp gjennom hannelinjen.

Årsaker til sykdommen hos barn

Brudd på blodpropp kan observeres selv i tidlig alder. De vanligste årsakene hos barn er:

 1. Sykdommer i kardiovaskulærsystemet.
 2. Medfødt hemofili, som var arvet av barnet.
 3. Mangel på vitamin K i kroppen.
 4. Autoimmune sykdommer.
 5. Blodtransfusjon ble utført.

Dårlig blodpropp i et barn kan være ekstremt farlig for helsen og til og med livet. Derfor er det nødvendig å diagnostisere det så tidlig som mulig og starte behandlingen.

Årsaker og fare for blødningsforstyrrelser i svangerskapet

Under babyens svangerskap gjennomgår en kvinnes kropp enorme endringer, så han må tilpasse seg nye forhold. Endringer forekommer i mange systemer. Dette fører ofte til funksjonsfeil, inkludert i sirkulasjonssystemet. Blant hovedårsakene til dårlig blodpropp under graviditeten er:

 1. For tidlig avløsning av morkaken.
 2. Emboli med fostervann.
 3. Omorganisering av immunforsvaret forårsaket av graviditet.

Brudd på blodpropp i gravide kan føre til negative konsekvenser for helse og til og med liv. Det er stor sannsynlighet for blødning etter fødsel, tidlig fødsel eller abort. Derfor utpeker spesialister nødvendigvis en rekke hensiktsmessige analyser for påvisning av patologi.

En gravid kvinne må ta godt vare på helsen. Et komplett nektelse fra røyking og drikking til og med små doser alkoholholdige drikker er obligatorisk. Det er nødvendig å skape et drikkeregime riktig, fordi overflødig væske i kroppen kan utløse blodfortynning.

Hvordan manifesterer sykdommen?

Tilstedeværelsen av sykdommen er indikert ved karakteristiske symptomer. De inkluderer:

 1. Lang og alvorlig blødning selv med liten skade på blodårene.
 2. Utseende på kroppen av blåmerker av ukjent opprinnelse.
 3. Hyppig blødning fra nesen.
 4. For rikelig menses.
 5. Blødende tannkjøtt mens du børster tenner eller spiser fast mat.
 6. Blødninger i tarmen, som oppdages ved blanding av blod i avføringen.

Disse tegnene bør være en unnskyldning for å umiddelbart konsultere lege. Spesialisten vil utføre den riktige diagnosen, og finne ut den nøyaktige årsaken til symptomatologienes utseende.

Hva kan føre til mangel på riktig behandling?

Hvis sykdommen ikke diagnostiseres i tide og ikke starter behandling, kan det oppstå alvorlige komplikasjoner. Spesialister gir flere svar på spørsmålet om hvor farlig forstyrrelsen av blodproppene er:

 1. Blødninger i hjernen.
 2. Sterk smerte og blødning i leddene.
 3. Utseendet på blødning i ulike områder av mage-tarmkanalen.

Ved alvorlige åpne sår vil det være vanskelig nok å stoppe blødning. Overdreven blodtap vil føre til forstyrrelse i arbeidet i alle indre organer. Hvis en person ikke mottar hjelp til tid og ikke mottar blodtransfusjon, vil han dø.

Metoder for terapi

Etter at du har funnet ut årsakene til sykdom, er det nødvendig å bli definert med hva du skal gjøre videre. Behandling for dårlig blodpropp blir vanskelig og tidkrevende. Bare hvis alle doktorsforskriftene blir observert, vil det være mulig å oppnå et godt resultat.

Den viktigste metoden for terapi er bruk av passende medisiner. De inkluderer:

 1. K-vitamin for injeksjon.
 2. Midler som hemmer ødeleggelsen av fibrin i blodet. Disse inkluderer aminokapronsyre og noen andre.
 3. Medisiner utviklet for å forbedre blodkoagulerbarhet (koagulanter). De kan være direkte eller indirekte handling.
 4. Preparater som gjenoppretter normal produksjon av blodplater. Hyppigst brukt oprevekin og hydroxyurea.

En god effekt er gitt ved transfusjon til pasienten av blod fra blodgiverens blod. Den inneholder naturlige koagulasjonsfaktorer.

Spesifikke legemidler og doser velges av legen individuelt for hver pasient. Det er nødvendig å følge bruksanvisningen nøye, da en overdose av slike stoffer kan føre til negative konsekvenser.

Sammen med medisinerende terapi, anbefaler eksperter å følge en bestemt diett. Et godt resultat er gitt ved behandling med folkemidlene.

De beste folkemetoder

Etter at du har funnet ut hvorfor sykdommen har skjedd, må du umiddelbart begynne behandling. Samtidig med å ta medisiner, kan du bruke folkelige oppskrifter basert på medisinske planter. Blant de mest effektive av dem er:

 1. Dekoksjon av dioecious nettle. Takket være vitamin K og C som er inneholdt i den, kan den øke blodkoagulabiliteten og hemoglobinnivået, samt redusere sukkerkonsentrasjonen. For å forberede legemidlet, ta en spiseskje av det tørkede råmaterialet eller fem blader av fersk ung nettle. Hell dem et glass kokende vann og la det ta minst en halv time. Kokt infusjon drikker et kvart glass før hvert måltid.
 2. En avkok, tilberedt på basis av valnøttskall, har en god effekt. For forberedelsen er det nødvendig å klargjøre skallet slik at alle partisjonene som dekker kjernen, forblir i den. En spiseskje med hakket skall fylles med en halv liter kokende vann og kokes i 20 minutter. Deretter filtreres produktet og tas opp til 20 ml tre ganger om dagen.
 3. Arnica har egenskapen til å forbedre blodkoagulasjon. Basert på det er infusjonen utarbeidet. For å gjøre dette blir to spiseskjeer av tørket råstoff dampet med 200 ml kokende vann. Etter 40 minutter kan du filtrere sammensetningen. Ta denne medisinen på en spiseskje tre ganger om dagen.
 4. Et effektivt stoff vil være et medikament basert på gress. I et glass kokende vann, suge 15 gram tørt urt og insistere i ca 15 minutter. Ta det filtrerte produktet bør være på spiseskje før måltider tre ganger om dagen.

I noen tilfeller kan bruk av slike legemidler føre til utseende av allergiske reaksjoner. Rådfør deg med legen din før bruk.

Den rette dietten

Et viktig aspekt ved terapi er riktig ernæring. Det er nødvendig å introdusere i dietten så mange produkter som mulig, noe som forbedrer blodkoagulasjonen og gunstig påvirker sammensetningen. De inkluderer:

 1. Grønne kulturer. Spesiell oppmerksomhet bør gis til salat og spinat. De inneholder en stor mengde vitamin K.
 2. Pass på å spise fet fisk, for eksempel ørret eller laks. Skriv inn torskelever i dietten.
 3. Menyen skal inneholde så mange grønnsaker som mulig. Nyttig er kål, gulrøtter, mais, agurker, tomater og selleri.
 4. Det er flere frukter: epler, bananer, granatepler, pærer. Å drikke juice.
 5. Røde bær, for eksempel bringebær, currants og jordbær vil også være til nytte.
 6. Valnøtter.
 7. Legumes: bønner, linser, erter.
 8. Hvitt brød.
 9. Bokhvete grøt.
 10. Animalfett: krem, smør. Når du velger kjøtt, er det bedre å gi preferanse til lam eller svinekjøtt. Svinelever er også nyttig.

Prøv å helt utelukke følgende produkter fra dietten:

 1. Alkoholholdige drikker.
 2. Sterk svart te og kaffe.
 3. Pølseprodukter.
 4. Fete og begavede retter.
 5. Majones.
 6. Godterier.
 7. Halvfabrikata.

Kostholdet skal balanseres. Du trenger mye mat rik på vitaminer og mineraler. Dette er den eneste måten å raskt gjenopprette helsen på.

Nå vet du hva som kalles en blødningsforstyrrelse, hvorfor det skjer og hvordan man skal takle det. Derfor, ved de første alarmerende symptomene, konsultere en lege og ta en medisinsk undersøkelse.

Dårlig blodkoagulasjon: årsaker, symptomer, behandling

Problemet, der blodet er dårlig forstyrret, kalles en koagulasjonsforstyrrelse. Det er forårsaket av det faktum at det ikke er normal okklusjon av blodkar når de er skadet.

Når alt er bra, da blødningen på sårstedet blodet begynner å tykne, som hindrer de fleste av sine tap. Men noen ganger virker denne komplekse mekanismen ikke, og dette fører til sterk eller langvarig blødning.

Når blodet ikke brettes godt, fører dette ikke alltid til et eksternt tap av det. Det kan også manifestere seg som blødninger under huden eller i hjernen.

Årsaker til dårlig blodpropp

Blod foldes ikke godt når det er problemer med blodproppsfaktorer - stoffene i det som gir denne prosessen. De fleste av disse stoffene er forskjellige proteiner. Derfor er mange årsaker knyttet til defekter av proteinet i plasmaet (væskekomponenten i blodet). Disse proteinene er direkte ansvarlige for hvordan blodet koagulerer, ansvarlig for blokkering av skadede kar. I enkelte sykdommer kan de være helt fraværende eller inneholde for lite mengde. De fleste av disse sykdommene er arvelige (overføres fra foreldre til barn gjennom gener).

Imidlertid kan dårlig blodpropp skyldes ikke bare genetiske abnormiteter. Her er en liste over alle hovedårsakene:

 • Arvelige lidelser. Disse inkluderer først og fremst hemofili og Willebrands sykdom. Hemofili er en sykdom ledsaget av dårlig blodkoagulasjon. Von Willebrands sykdom - en forstyrrelse der utilstrekkelig eller ingen tittelen (von Willebrand) faktor i blodet, noe som fører til brudd på koagulering;
 • K-vitamin mangel;
 • Karsinom i leveren selv eller ødeleggelsen av cellene ved kreft fra andre organer;
 • Andre leverskader og sykdommer, oftest smittsomme (hepatitt) og forårsaker arr (cirrhosis);
 • Langvarig bruk av kraftige antibiotika eller antikoagulantiske stoffer (legemidler som er rettet mot å bekjempe dannelsen av blodpropper);
 • Bruk av legemidler som kalles angiogenesehemmere, som i noen tilfeller er nødvendig for å bremse og forhindre vekst og utvikling av nye blodkar i kroppen;
 • Trombocytopeni er en tilstand hvor nivået av blodplater faller under den etablerte normen;
 • Anemi er en tilstand hvor nivået av hemoglobin eller røde blodlegemer faller under den etablerte frekvensen;
 • Noen andre lidelser som ikke er forårsaket av onkologiske sykdommer.

De vanligste årsakene til problemer med blodkoagulasjon:

Som følge av det ovennevnte kan årsakene til dårlig blodproppdeling deles i arvet (overført genetikk) og ervervet. Noen av dem forårsaker blødning spontant, mens andre forårsaker blodtap etter vaskulær skade-traumer.

 • De vanligste arvelige blodproppene er:
  hemofili A og B, forårsaket av mangel eller mangel på visse proteiner som utfører funksjonen av blodkoagulasjon, som er en del av en gruppe faktorer. Denne lidelsen forårsaker alvorlig eller uvanlig blødning.
 • mangler i koagulasjonsfaktorer II, V, VII, X, XII - forårsaker koagulasjonsproblemer eller unormal blødning.
 • von Willebrands sykdom - den mest vanlige arvelige blødningsforstyrrelse forårsaket av en mangel av von Willebrand-faktor (en av plasmaproteiner) som bidrar til blodplater for å holde sammen og klebes til karveggen.

Noen sykdommer og medisinske forhold kan også forårsake mangel på en eller flere koagulasjonsfaktorer.
Den vanligste årsaken til ervervet koagulasjonsforstyrrelser forstyrrelser i det avsluttende trinn eller lever mangel på vitamin K. Ifølge American Association of Clinical Chemistry (AACC), er dette fordi de fleste av blodkoaguleringsfaktorer dannes i leveren og enkelte koagulasjonsfaktorer er avhengig av vitamin K.

Symptomer på dårlig blodpropp

Hovedtegnet på en koagulasjonsforstyrrelse er en blødning som varer lenge eller for mye. Blødning er som regel tyngre enn vanlig, og uten åpenbare grunner til dette.
Andre symptomer inkluderer:

 • uforklarlige blåmerker;
 • tung menstrual blødning
 • hyppig neseblødning;
 • for langt et stopp på blødning fra ubetydelige sår.

Hva å gjøre hvis blodet ikke brettes riktig

I nærvær av de ovennevnte symptomene, bør du alltid konsultere en lege og få en kontroll. På blødningstidspunktet skal den første medisinske behandlingen gis i henhold til generelle anbefalinger, basert på sted og type skade. Ring om nødvendig en ambulanse.

diagnostikk

For diagnostisering av koagulering undersøker legen først pasientens medisinske historie. For å gjøre dette vil han stille spørsmål om tilstedeværelsen av helseproblemer og medisiner. Det er nødvendig å svare på en slik liste med spørsmål:

 • Hva er de medfølgende symptomene?
 • Hvor ofte oppstår blødning?
 • Hvor lenge varer blødningen sist?
 • Hva gjorde du før blødningen startet (for eksempel noe vondt, tok medisiner)?

hoved~~POS=TRUNC analyser for sjekker clotting blod:

 • En komplett blodprøve for å kontrollere blodtap ved analyse, samt antall røde og hvite blodceller.
 • En analyse av blodplateaggregering, som viser hvor mye blodplater kan knytte til hverandre.
 • Mål blødningstiden for å se hvor raskt blodkarene tetter etter en fingerpekking.

Alternativer for behandling av dårlig blodpropp

Behandling av blødningsforstyrrelser kommer fra årsakene til at det er forårsaket. Om mulig blir sykdommer behandlet umiddelbart som forårsaket uorden, som for eksempel kreft eller leversykdom. Ytterligere behandlinger inkluderer:

 • Mottak av vitamin K i form av injeksjoner;
 • Narkotika rettet mot å forbedre koagulasjonsfunksjonen;
 • Transfusjon av frosset blodplasma eller blodplater av blodgivere;
 • Andre rusmidler, inkludert hydroksyurea (Droxia, Hydrea) og oprevequin (Neumega) for behandling av forstyrrelser assosiert med blodplater.

Behandling av konsekvenser forårsaket av blodtap

Iron narkotika

I nærvær av signifikant blodtap kan legen foreskrive medisiner som inneholder jern for å fylle opp mengden i kroppen. Et lavt nivå av jern kan føre til jernmangel anemi, som er ledsaget av en følelse av svakhet, kortpustethet og svimmelhet. Et av de vanligste og tilgjengelige stoffene i dette tilfellet er "hematogen". I tillegg til behandling med jernholdige legemidler kan blodtransfusjon være nødvendig.

overføring blod

Under denne prosedyren, som det er kjent for de fleste, kompenseres blodtap av donorblod. Donorblod må samsvare med blodtype for å forhindre komplikasjoner. Denne prosedyren utføres kun på sykehuset.

Komplikasjoner av koagulasjonsforstyrrelse

De beste resultatene i behandlingen vil oppnås hvis behandlingen påbegynnes så tidlig som mulig. Komplikasjoner kan oppstå hvis du starter det for sent eller etter en kraftig blødning.

Vanlige komplikasjoner av blødningsforstyrrelser:

 • blødning i hjernen;
 • blødning i mage-tarmkanalen;
 • blødning og ledsmerter.

Hvorfor gjør blodpropp dårlig?

Prosessen med blodkoagulasjon starter automatisk når du får skader, kutt, brannskader. På grunn av sykdommer og særegenheter i kroppen, slutter blodet å koagulere normalt, dette fremkaller blødning og blødning. Hvorfor gjør blodpropp dårlig? Hva påvirker denne viktige prosessen? Svarene finner du i denne artikkelen.

Umiddelbart etter kuttet (brenne, skade) til det skadede området, drømmer trombocytter og lager en koagulering som dekker såret. Ved normal koagulasjon etter skade på blodkaret blir blodet tett i 4 minutter, blir geléaktig. Helt forkortet blod etter 7-8 minutter.

Hvis blodkoagulasjonen er lav, vil selv en liten kutt bløde i lang tid. Blod brister dårlig når:

 • Tilstedeværelse av arvelig sykdom (hemofili);
 • nedsatt immunitet;
 • graviditet;
 • mangel på vitamin K;
 • langvarig og ukontrollert inntak av smertestillende medisiner;
 • tar medisiner som fortynner blod
 • bruk av en stor mengde væske;
 • Tilstedeværelse av leversykdommer.

Hemofili regnes som en genetisk sykdom som rammer menn i alle aldre. Bærere er kvinner, de har en sjelden sykdom. Med mindre kutt, lider hemophiliacs av ​​kraftig blødning. Også pasienter er utsatt for uforutsigbare blødninger i muskler, ledd og hjernen.

Hvor lenge blir blodet i hemofili? Prosessen med blokkering av det skadede karet er forsinket opptil 2 dager, så denne tilstanden krever øyeblikkelig kontakt med lege. Hemostasiologist utpeker spesiell substitusjonsbehandling og (eller) blodtransfusjon. Hemofili kan ikke behandles, men med konstant inntak av spesielle legemidler, forekommer forekomsten av rikelig, dødelig blødning minimal.

Under graviditet og i løpet av ulike sykdommer er det mulig å redusere immuniteten kraftig. I løpet av denne perioden reduseres koagulasjonshastigheten, men ikke så mye som i hemofili. Som en støttende terapeut foreskriver jernpreparater, men uten hans råd til å ta medisiner, anbefales det ikke.

Blodet foldes ikke når det mangler vitamin K. Hvis kroppen blir mangelfull i dette stoffet, øker risikoen for blødning betydelig. Kompensere for mangelen på vitamin K kan være, legge til daglig diett med grønne tomater, blomkål, dogrose, spinat, frokostblandinger.

Langvarig inntak av smertestillende midler (NSAIDs), blodfortynnere, bidrar til å redusere blodkoagulasjon. Bruk dem forsiktig og bare etter instruksjon fra legen din.

Leversykdommer, samt nederlaget ved metastaser i kreft i andre organer regnes som en av årsakene til dårlig blodpropp. Her vil kun leger, en hepatolog og en onkolog kunne gjenopprette den normale tilstanden til pasienten.

Husk at hvis blodet med små kutt ikke folder i 5-8 minutter, og mens du:

 • ofte lider av neseblødning;
 • opplever hodepine, svakhet og smerte i leddene:
 • Legg merke til utseendet på blåmerker og slitasje fra vanlig kontakt, du må øyeblikkelig søke hjelp fra lege.

Jo raskere sykdommen oppdages, desto større er muligheten til å forhindre den videre utvikling. Ikke forsøm din egen helse, vær årvåken.

Hvorfor det er en dårlig koagulerbarhet av blod, og hva du skal gjøre

Blod - den viktigste delen av menneskekroppen, fordi den inneholder stoffer som er viktige for alle organer og vev uten unntak. Avvik fra normen av tilstanden eller sammensetningen av blodet forårsaker forstyrrelse av mange funksjoner og fører til sykdommer. Hva er farlig, er dårlig blodkoagulabilitet, hva er navnet på sykdommen forbundet med det, og hva som kan gjøres for å normalisere tilstanden? Spørsmål som er bedre å vite svar på forhånd for ikke å gå seg vill i en krisesituasjon.

Dårlig blodpropp blir kalt en sykdom

Dårlig blodpropp, samt dens fortykkelse er ikke en sykdom, det er en manifestasjon av sykdommer og tilstander som bestemmer en reduksjon i blodkoncentrasjonen av koagulasjonsfaktorer. Sykdommer er ofte arvelige.

 1. Hemofili. Genetisk bestemt sykdom. Det er to typer - når det ikke er noe protein i blodet som er ansvarlig for blodkarakterisering eller når det er mangel på Kristmas plasma.
 2. Von Willebrands sykdom. Arvelig i de fleste tilfeller, en mangel i blodet hos pasienter med en bestemt faktor av von Willebrand. Som et resultat er det ingen dannelse av blodpropp, da blodplater ikke holder seg til veggene til den skadede beholderen, oppstår ikke aggregering av blodplater. Reduksjon i blodet av von Willebrand-faktor forekommer også som følge av flere blodtransfusjoner, med aortastenosose, reumatoid artritt.

Dette er to sykdommer, hvor hoved manifestasjonen er økt blødning. Du kan også legge merke til betingelsene forbundet med antall blodceller som deltar i dannelsen av blodpropp - en trombose på stedet for skade på karet eller fibrinfilamenter som fikser det:

Årsaker til dårlig blodpropp

Reduksjon i koagulasjonskapasiteten til blod oppstår ved slike faktorer:

 • leversykdommer, som er ansvarlig for utviklingen av de fleste koagulasjonsfaktorer:
  • onkologisk - karsinom, metastase i leveren,
  • infeksiøs - hepatitt,
  • reduserer mengden av fungerende levervev - skrumplever;
 • forgiftning, langvarig bruk av antibiotika, antikoagulantia;
 • kalsiummangel involvert i dannelsen av en trombus, er dets deltakelse nødvendig for å danne trombin og fibrin;
 • mangel på vitamin K - dannelsen av mange koagulasjonsfaktorer oppstår med den obligatoriske forekomsten av vitamin K.
 • noen former for anemi, rikelig blodtap - tap av et stort antall røde blodlegemer stimulerer benmarget til økt produksjon, til skade for dannelsen av blodplater; med rask blodtap har kroppen ikke tid til å fylle antall blodplater;
 • leukemi - det er et brudd på trombocytdannelse.

Symptomer på lavt blodpropp

Hoved manifestasjonen er økt blødning og manglende evne til å stoppe blodet ved vanlige metoder.

Også pasienter opplever hyppig spontan blødning, fra de minste blåmerker, store blåmerker og blåmerker, svakhet og svimmelhet observeres.

Dårlig blodpropp: hva skal jeg gjøre

Hvis symptomer på lavt blodkoagulerbarhet ses, bør du besøke en hematolog og gjennomgå en grundig undersøkelse for å fastslå årsaken til patologien.

Den viktigste metoden som lar deg overvåke blodtilstanden - biokjemisk analyse - koagulogram. Alle medisinske tiltak utføres med jevne mellomrom testing.

Behandling av overdreven blodtynning bør utføres nødvendigvis under tilsyn av en lege, for ikke å overføre patologien til motsatt tilstand og ikke da kjempe med økt trombose.

Fra medisiner bruker vanligvis:

 • K-vitamin i form av injeksjoner;
 • aminokapronsyre og andre midler som hemmer oppløsningen av fibrin;
 • koagulanter av direkte og indirekte virkning;
 • legemidler som stimulerer produksjon av blodplater - oprelvekin, hydroxyurea.

En god effekt er en transfusjon av blodplasma som inneholder koagulasjonsfaktorer.

Ved behandling av lavt blod koagulerbarhet er næring av stor betydning. anbefales

 • økt innhold i kostholdet av matvarer som inneholder vitamin K: berik dietten med bokhvete, bananer, mango, reddik, mulberry, rød pepper, belgfrukter, valnøtter;
 • begrensning eller utelukkelse av drikkevarer med koffein;
 • nettle, yarrow, avkok av valnøtt skall - folkemedisiner effektive med blødning.

Dårlig blodpropp under graviditet

Under graviditeten opplever en kvinnes kropp betydelige belastninger, så det kan være forhold som bidrar til å redusere blodkoagulasjon. Ofte skjer dette i tilfelle av

 • en overbelastning av immunsystemet;
 • virussykdommer;
 • bruk av medisiner, tillatte antibiotika;
 • beriberi;
 • økt innhold av vitamin C i mat.

Redusert blodpropp kan forårsake alvorlige komplikasjoner - postpartum blødning, tidlig opphør av graviditet.

For å forhindre utvikling av patologi,

 • helt gi opp røyking (og passiv også);
 • å fullt ut spise, for å fylle mangelen på vitaminer;
 • å etablere en drikkegruppe uten å bruke overflødig væske.

Tilstedeværelsen av dårlig blodkoagulasjon er en anledning til å være oppmerksom på kroppens velvære, å utføre de nødvendige tiltak for sanitet, å innføre restriksjoner i vanlig livsstil. Da vil denne sykdommen være under pålitelig kontroll og kan ikke forårsake mye skade.

Dårlige blodet svinger: Hva skal jeg gjøre?

Her er det mest banale eksemplet: klargjøre middag og plutselig kutte en finger med en kjøkkenkniv. Blodet har flommet. Men i løpet av minutter stoppet hun seg, og fingeren helbredet alene.

Dette skyldes at det i vår kropp finnes beskyttende mekanismer som sikrer at blødningen stoppesJeg er Og først og fremst på grunn av koagulasjon, koagulasjon, blod.

Hvis blodet er "feil" brettet

Men hvis det har vært 8 minutter, men blodet flyter og flyter? Det er en anledning til å ta hensyn til koaguleringssystemet, fordi en slik blødning utgjør en trussel mot livet.

Systemet for hemostase beskytter mot blødning og trombose

Redusert blodlevring inntrer, f.eks, hemofili (stort blodtap når det er viklet, blødning i mykt vev og blodkar). Men det kan være den motsatte situasjon, hvor økt blodlevring, og det truer dannelsen av blodpropper (vaskulær okklusjon, slag eller hjerteanfall).

Hemostasesystemet reagerer på blodtilstanden. Dens funksjon er å bevare blodets væskeform, stoppe blødning i skader på blodkarets vegger og oppløs trombi.

Vaskulære veggen, nemlig dets celler - endotelceller, å tilveiebringe et fluid (flytbare) tilstand av blod på grunn av isolerings protivosvertyvaniya faktorer. Hvis den er skadet blodkarendotelet (laget av flate celler som kler den indre overflate av blod og lymfekar) identifiserer blodet substans - tromboplastintid, som tillater at blodcellene holder seg sammen og holder seg til veggene i blodårene (systemet for trombusdannelse aktiveres - blodkoagulasjonsreaksjonen).

Da aktiveres proteiner - faktorer for blodkoagulasjon. Blodplater og andre blodelementer legges til dem, og det dannes en trombose som tetter opp den skadede beholderen. Dette er en vanskelig, men rask reaksjon på vårt koagulerende blodsystem.

Trombocytter er ansvarlige for koagulering av blod (normen på 170-450x109 per 1 liter blod). Deres mangel (trombocytopeni) kan indikere brudd på blodpropp, blødning, blodsykdommer.

Normal koagulasjonstid vurderes hvis, etter 3-4 minutter etter skade (med en liten blødning), slutter blodet å strømme, og koagulasjonen dannes i 5-10 minutter.

Årsaker til påvirkning av blodkontrakter og komplikasjoner

Til brudd på blodpropper:

liten fysisk aktivitet (senker blodstrømmen),

Økningen i koaguleringsindeksen blir også fremmet av adrenalin rush i blodet (den defensive reaksjonen av organismen til fare er utløst).

Hyppig bruk av smertestillende midler tvert imot - reduserer blodkoagulasjon.

Komplikasjoner av blødningsforstyrrelser inkluderer:

blødning i hjernen;

blødning i mage-tarmkanalen, hemorroide blødning;

blødning og leddsmerter og visse typer infertilitet.

Selvfølgelig, hvis problemer med hemostase er tilstede, må du kontakte spesialister. Men det er også viktig vær oppmerksom på mat, siden ved hjelp av riktig utvalgte produkter er det mulig å forbedre situasjonen sterkt, og i noen tilfeller til og med dispensere med rusmidler.

PRODUKTER UTTRYKKER BLED

Lav blodkoagulasjon kan være forbundet med mangel i kroppen av vitamin K. Derfor, for å forbedre det bør være oftere koker retter av spinat, salat, brokkoli, gulrøtter, belgfrukter (soya, bønner, erter, linser, bønner) og korn (de inneholder naturlig vitamin K), bokhvete.

Også nyttig er: kål, reddiker, paprika, rødbeter, neper, reddiker, brønnkarse, basilikum, dill, persille, koriander.

Bær av rød-violett nyanse: sorte og røde bønner, blåbær, vannmeloner, bjørnebær, tranebær, mulberry, dogwood, viburnum. Frukt: bananer og mango, kvede, appelsiner, epler.

Det er godt å drikke granateple og lett druesaft, hundrosen. Legg til ransjonen rSjeldne og mandeløtter (ikke mer enn 1 ss per dag).

Blodstivhet øker og veggene i blodårene styrker, noe som er ekstremt nødvendig for rask stopp av blod, med vanlig bruk av hRocketrose og dens juice (et unntak for hypotensjon - det senker blodtrykket).

Du kan også lage retter fra kjøtt av fete varianter (inkludert gelé), lever, nyrer, hjerner, bruk smør, lard, krem. Men det er viktig å ikke misbruke disse produktene: slik mat bidrar til dannelsen av blodpropper.

Produkter som fremmer absorpsjon av tromboser

Reduser blodproppene og fortynn dens fiskefett (makrell, hestemakrel, sardiner, sild, lodde, steinbit) og Fiskolje, magnesiumrike kornblandinger: havregryn, havremel.

Tromboser ligner løk og hvitløk. Men du må bruke hvitløk til disse formålene riktig: skåret i tynne skiver og hold i 15 minutter i luften, slik at den er litt podvyalis. En bue er best å lage mat helt i vann eller buljong.

nyttig agurker, Jerusalem artisjokk, sitrus (spesielt sitron), naturlig rødvin (30-50 ml per dag), rød druesaft (0,5 kopper pr dag reduserer blodplateaktiviteten med 75%), kakao, linfrøolje og olivenolje, laurbærblad ( 3-4 stykker i en suppe eller en andre rett), solsikkefrø, ingefær, sort, fast stoff mørk sjokolade, grønn te, tomatjuice.

Av bær er bedre å velge tranebær (tranebær te - 2 ts av bær for 1 kopp kokende vann), blåbær, bringebær, kirsebær, kirsebær, blommer, fiken.

urter: bark av hvit pil, tavolga, kløver (kurs 3-4 ganger i året for 10-14 dager med opptak). Og også enkelt vann. Drikk det ofte, men i små sip.

I tillegg er det veldig godt å bruke ikke-tradisjonelle behandlingsmetoder som påvirker blodproppene: Det er hirudoterapi (behandling med medisinske leksjer) og apitoksinbehandling (ved bruk av biefli ved å stikke pasienten på visse biologisk aktive punkter).

Disse fremgangsmåter forbedrer blodstrømmen, forbedre mikrosirkulasjonen i hjernen og i hjertemuskelen (myokardium), beskytte dem mot de alvorlige komplikasjoner slik som slag og myokardialt infarkt.

Reseptundersøkelser for kondensering av blod

1 ss. l. knuste pilbark Hell 1 kopp kokende vann, koke over lav varme i 10 minutter. Fjern fra platen, la stå i en time, deretter filter. I den resulterende kjøttkraft tilsatt kokt vann til det opprinnelige volumet. Ta 2 ss. l. 3 ganger daglig før måltider. Behandlingen varer i 10 dager.

1 ss. l. blomster og gress Hell 1 liter kaldt vann over natten, dren om morgenen. Drikk 0,5 liter infusjon i løpet av dagen. Kurset er 10 dager.

- 1 ts. mjødurt Hell 200 ml kokende vann, deksel med lokket, etter fem minutter er teen klar. Drikk før måltider 100 ml tre ganger om dagen. Kurset er 10 dager.

Hvorfor blodet ikke koagulerer

Lav blodpropp

Under normale forhold er blodet konstant i flytende tilstand. Hvis et fartøy er skadet, kommer vævspartikler inn i blodet, prosessen med blodkoagulasjon starter.

Innholdsfortegnelse:

Dette skaper en trombose som tetter opp i det skadede området.

Under visse omstendigheter kan dårlig blodproppering observeres. Dette er fulle av alvorlige blødninger og helseproblemer. Derfor er det viktig å finne ut årsakene til dette fenomenet i tide og handle.

Hva er denne sykdommen

Blod består av mange komponenter: proteiner, blodplater, erytrocytter, fibriner og andre. Hun er ansvarlig for å levere næringsstoffer og oksygen til alle indre organer og vev.

For å forhindre alvorlig blodtap i tilfelle vaskulær skade, blir prosessen med dannelse av trombi tilveiebragt når vevsfaktoren kommer inn i blodbanen. Hvis denne prosessen er ødelagt, indikerer den forekomsten av sykdommen.

Dårlig blodpropp er forbundet med mangel på visse enzymer. Det er en redusert produksjon av blodplater. Denne patologien er farlig for menneskers helse og liv. Hvis vaskulær skade er alvorlig, kan alvorlig blodtap føre til døden til en person.

Avhengig av provoserende faktor kan det være flere svar på spørsmålet om hva sykdommen heter:

 1. Hvis patologien er assosiert med mangel i fibrinogenes blod, kalles koagulasjonsforstyrrelsen fibrinogenese.
 2. Når en arvelig faktor spiller en nøkkelrolle, kalles sykdommen vanligvis hemofili. Dette problemet påvirker hovedsakelig menn.
 3. Sykdommen forårsaket av mangel på blodplater kalles "trombocytopeni".

Disse sykdommene har lignende årsaker til utseende og er preget av de samme symptomene.

Hva er årsaken til sykdommen?

Årsakene til dårlig blodpropp kan varieres. Og hos menn og kvinner, kan sykdommen skyldes ulike faktorer. Likevel er det en rekke generelle forutsetninger:

 1. Leversykdommer
 2. Feil i arbeidet med immunsystemet.
 3. Langsiktig behandling med ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler.
 4. Akutt mangel på kalsium i kroppen.
 5. Allergiske reaksjoner, som ledsages av en signifikant utgivelse av histaminer i blodet.
 6. Utvikling av kreft.
 7. Terapi med rusmidler rettet mot behandling av kardiovaskulære sykdommer.
 8. Ufordelige miljøforhold, ansettelse i farlig produksjon.
 9. Mangel på vitamin K i kroppen.
 10. Langvarig behandling med sterke antibakterielle stoffer.
 11. Bruk av legemidler som er utformet for å forhindre dannelse av nye kar i kroppen.

Hos kvinner fører behandlingen av åreknuter ofte til et problem. Det utføres ved hjelp av spesialiserte stoffer, for eksempel Troxevasin, Warfarin, Detralex og andre. Disse stoffene kan sterkt fortynne blodet, noe som fører til dannelsen av et brudd.

Hos menn blir arvelig faktor en hyppig årsak til problemet. En slik sykdom, som hemofili, overføres ofte fra generasjon til generasjon nettopp gjennom hannelinjen.

Årsaker til sykdommen hos barn

Brudd på blodpropp kan observeres selv i tidlig alder. De vanligste årsakene hos barn er:

 1. Sykdommer i kardiovaskulærsystemet.
 2. Medfødt hemofili, som var arvet av barnet.
 3. Mangel på vitamin K i kroppen.
 4. Autoimmune sykdommer.
 5. Blodtransfusjon ble utført.

Dårlig blodpropp i et barn kan være ekstremt farlig for helsen og til og med livet. Derfor er det nødvendig å diagnostisere det så tidlig som mulig og starte behandlingen.

Årsaker og fare for blødningsforstyrrelser i svangerskapet

 1. For tidlig avløsning av morkaken.
 2. Emboli med fostervann.
 3. Omorganisering av immunforsvaret forårsaket av graviditet.

Brudd på blodpropp i gravide kan føre til negative konsekvenser for helse og til og med liv. Det er stor sannsynlighet for blødning etter fødsel, tidlig fødsel eller abort. Derfor utpeker spesialister nødvendigvis en rekke hensiktsmessige analyser for påvisning av patologi.

En gravid kvinne må ta godt vare på helsen. Et komplett nektelse fra røyking og drikking til og med små doser alkoholholdige drikker er obligatorisk. Det er nødvendig å skape et drikkeregime riktig, fordi overflødig væske i kroppen kan utløse blodfortynning.

Hvordan manifesterer sykdommen?

Tilstedeværelsen av sykdommen er indikert ved karakteristiske symptomer. De inkluderer:

 1. Lang og alvorlig blødning selv med liten skade på blodårene.
 2. Utseende på kroppen av blåmerker av ukjent opprinnelse.
 3. Hyppig blødning fra nesen.
 4. For rikelig menses.
 5. Blødende tannkjøtt mens du børster tenner eller spiser fast mat.
 6. Blødninger i tarmen, som oppdages ved blanding av blod i avføringen.

Disse tegnene bør være en unnskyldning for å umiddelbart konsultere lege. Spesialisten vil utføre den riktige diagnosen, og finne ut den nøyaktige årsaken til symptomatologienes utseende.

Hva kan føre til mangel på riktig behandling?

Hvis sykdommen ikke diagnostiseres i tide og ikke starter behandling, kan det oppstå alvorlige komplikasjoner. Spesialister gir flere svar på spørsmålet om hvor farlig forstyrrelsen av blodproppene er:

 1. Blødninger i hjernen.
 2. Sterk smerte og blødning i leddene.
 3. Utseendet på blødning i ulike områder av mage-tarmkanalen.

Metoder for terapi

Etter at du har funnet ut årsakene til sykdom, er det nødvendig å bli definert med hva du skal gjøre videre. Behandling for dårlig blodpropp blir vanskelig og tidkrevende. Bare hvis alle doktorsforskriftene blir observert, vil det være mulig å oppnå et godt resultat.

Den viktigste metoden for terapi er bruk av passende medisiner. De inkluderer:

 1. K-vitamin for injeksjon.
 2. Midler som hemmer ødeleggelsen av fibrin i blodet. Disse inkluderer aminokapronsyre og noen andre.
 3. Medisiner utviklet for å forbedre blodkoagulerbarhet (koagulanter). De kan være direkte eller indirekte handling.
 4. Preparater som gjenoppretter normal produksjon av blodplater. Hyppigst brukt oprevekin og hydroxyurea.

En god effekt er gitt ved transfusjon til pasienten av blod fra blodgiverens blod. Den inneholder naturlige koagulasjonsfaktorer.

Spesifikke legemidler og doser velges av legen individuelt for hver pasient. Det er nødvendig å følge bruksanvisningen nøye, da en overdose av slike stoffer kan føre til negative konsekvenser.

Sammen med medisinerende terapi, anbefaler eksperter å følge en bestemt diett. Et godt resultat er gitt ved behandling med folkemidlene.

De beste folkemetoder

Etter at du har funnet ut hvorfor sykdommen har skjedd, må du umiddelbart begynne behandling. Samtidig med å ta medisiner, kan du bruke folkelige oppskrifter basert på medisinske planter. Blant de mest effektive av dem er:

 1. Dekoksjon av dioecious nettle. Takket være vitamin K og C som er inneholdt i den, kan den øke blodkoagulabiliteten og hemoglobinnivået, samt redusere sukkerkonsentrasjonen. For å forberede legemidlet, ta en spiseskje av det tørkede råmaterialet eller fem blader av fersk ung nettle. Hell dem et glass kokende vann og la det ta minst en halv time. Kokt infusjon drikker et kvart glass før hvert måltid.
 2. En avkok, tilberedt på basis av valnøttskall, har en god effekt. For forberedelsen er det nødvendig å klargjøre skallet slik at alle partisjonene som dekker kjernen, forblir i den. En spiseskje med hakket skall fylles med en halv liter kokende vann og kokes i 20 minutter. Deretter filtreres produktet og tas opp til 20 ml tre ganger om dagen.
 3. Arnica har egenskapen til å forbedre blodkoagulasjon. Basert på det er infusjonen utarbeidet. For å gjøre dette blir to spiseskjeer av tørket råstoff dampet med 200 ml kokende vann. Etter 40 minutter kan du filtrere sammensetningen. Ta denne medisinen på en spiseskje tre ganger om dagen.
 4. Et effektivt stoff vil være et medikament basert på gress. I et glass kokende vann, suge 15 gram tørt urt og insistere i ca 15 minutter. Ta det filtrerte produktet bør være på spiseskje før måltider tre ganger om dagen.

I noen tilfeller kan bruk av slike legemidler føre til utseende av allergiske reaksjoner. Rådfør deg med legen din før bruk.

Den rette dietten

Et viktig aspekt ved terapi er riktig ernæring. Det er nødvendig å introdusere i dietten så mange produkter som mulig, noe som forbedrer blodkoagulasjonen og gunstig påvirker sammensetningen. De inkluderer:

 1. Grønne kulturer. Spesiell oppmerksomhet bør gis til salat og spinat. De inneholder en stor mengde vitamin K.
 2. Pass på å spise fet fisk, for eksempel ørret eller laks. Skriv inn torskelever i dietten.
 3. Menyen skal inneholde så mange grønnsaker som mulig. Nyttig er kål, gulrøtter, mais, agurker, tomater og selleri.
 4. Det er flere frukter: epler, bananer, granatepler, pærer. Å drikke juice.
 5. Røde bær, for eksempel bringebær, currants og jordbær vil også være til nytte.
 6. Valnøtter.
 7. Legumes: bønner, linser, erter.
 8. Hvitt brød.
 9. Bokhvete grøt.
 10. Animalfett: krem, smør. Når du velger kjøtt, er det bedre å gi preferanse til lam eller svinekjøtt. Svinelever er også nyttig.

Prøv å helt utelukke følgende produkter fra dietten:

 1. Alkoholholdige drikker.
 2. Sterk svart te og kaffe.
 3. Pølseprodukter.
 4. Fete og begavede retter.
 5. Majones.
 6. Godterier.
 7. Halvfabrikata.

Kostholdet skal balanseres. Du trenger mye mat rik på vitaminer og mineraler. Dette er den eneste måten å raskt gjenopprette helsen på.

Nå vet du hva som kalles en blødningsforstyrrelse, hvorfor det skjer og hvordan man skal takle det. Derfor, ved de første alarmerende symptomene, konsultere en lege og ta en medisinsk undersøkelse.

Hvorfor det er en dårlig koagulerbarhet av blod, og hva du skal gjøre

Blod - den viktigste delen av menneskekroppen, fordi den inneholder stoffer som er viktige for alle organer og vev uten unntak. Avvik fra normen av tilstanden eller sammensetningen av blodet forårsaker forstyrrelse av mange funksjoner og fører til sykdommer. Hva er farlig, er dårlig blodkoagulabilitet, hva er navnet på sykdommen forbundet med det, og hva som kan gjøres for å normalisere tilstanden? Spørsmål som er bedre å vite svar på forhånd for ikke å gå seg vill i en krisesituasjon.

Dårlig blodpropp blir kalt en sykdom

Dårlig blodpropp, samt dens fortykkelse er ikke en sykdom, det er en manifestasjon av sykdommer og tilstander som bestemmer en reduksjon i blodkoncentrasjonen av koagulasjonsfaktorer. Sykdommer er ofte arvelige.

 1. Hemofili. Genetisk bestemt sykdom. Det er to typer - når det ikke er noe protein i blodet som er ansvarlig for blodkarakterisering eller når det er mangel på Kristmas plasma.
 2. Von Willebrands sykdom. Arvelig i de fleste tilfeller, en mangel i blodet hos pasienter med en bestemt faktor av von Willebrand. Som et resultat er det ingen dannelse av blodpropp, da blodplater ikke holder seg til veggene til den skadede beholderen, oppstår ikke aggregering av blodplater. Reduksjon i blodet av von Willebrand-faktor forekommer også som følge av flere blodtransfusjoner, med aortastenosose, reumatoid artritt.

Dette er to sykdommer, hvor hoved manifestasjonen er økt blødning. Du kan også legge merke til betingelsene forbundet med antall blodceller som deltar i dannelsen av blodpropp - en trombose på stedet for skade på karet eller fibrinfilamenter som fikser det:

Årsaker til dårlig blodpropp

Reduksjon i koagulasjonskapasiteten til blod oppstår ved slike faktorer:

 • leversykdommer, som er ansvarlig for utviklingen av de fleste koagulasjonsfaktorer:
  • onkologisk - karsinom, metastase i leveren,
  • infeksiøs - hepatitt,
  • reduserer mengden av fungerende levervev - skrumplever;
 • forgiftning, langvarig bruk av antibiotika, antikoagulantia;
 • kalsiummangel involvert i dannelsen av en trombus, er dets deltakelse nødvendig for å danne trombin og fibrin;
 • mangel på vitamin K - dannelsen av mange koagulasjonsfaktorer oppstår med den obligatoriske forekomsten av vitamin K.
 • noen former for anemi, rikelig blodtap - tap av et stort antall røde blodlegemer stimulerer benmarget til økt produksjon, til skade for dannelsen av blodplater; med rask blodtap har kroppen ikke tid til å fylle antall blodplater;
 • leukemi - det er et brudd på trombocytdannelse.

Symptomer på lavt blodpropp

Hoved manifestasjonen er økt blødning og manglende evne til å stoppe blodet ved vanlige metoder.

Også pasienter opplever hyppig spontan blødning, fra de minste blåmerker, store blåmerker og blåmerker, svakhet og svimmelhet observeres.

Dårlig blodpropp: hva skal jeg gjøre

Hvis symptomer på lavt blodkoagulerbarhet ses, bør du besøke en hematolog og gjennomgå en grundig undersøkelse for å fastslå årsaken til patologien.

Den viktigste metoden som lar deg overvåke blodtilstanden - biokjemisk analyse - koagulogram. Alle medisinske tiltak utføres med jevne mellomrom testing.

Behandling av overdreven blodtynning bør utføres nødvendigvis under tilsyn av en lege, for ikke å overføre patologien til motsatt tilstand og ikke da kjempe med økt trombose.

Fra medisiner bruker vanligvis:

 • K-vitamin i form av injeksjoner;
 • aminokapronsyre og andre midler som hemmer oppløsningen av fibrin;
 • koagulanter av direkte og indirekte virkning;
 • legemidler som stimulerer produksjon av blodplater - oprelvekin, hydroxyurea.

En god effekt er en transfusjon av blodplasma som inneholder koagulasjonsfaktorer.

Ved behandling av lavt blod koagulerbarhet er næring av stor betydning. anbefales

 • økt innhold i kostholdet av matvarer som inneholder vitamin K: berik dietten med bokhvete, bananer, mango, reddik, mulberry, rød pepper, belgfrukter, valnøtter;
 • begrensning eller utelukkelse av drikkevarer med koffein;
 • nettle, yarrow, avkok av valnøtt skall - folkemedisiner effektive med blødning.

Dårlig blodpropp under graviditet

Under graviditeten opplever en kvinnes kropp betydelige belastninger, så det kan være forhold som bidrar til å redusere blodkoagulasjon. Ofte skjer dette i tilfelle av

 • en overbelastning av immunsystemet;
 • virussykdommer;
 • bruk av medisiner, tillatte antibiotika;
 • beriberi;
 • økt innhold av vitamin C i mat.

Redusert blodpropp kan forårsake alvorlige komplikasjoner - postpartum blødning, tidlig opphør av graviditet.

For å forhindre utvikling av patologi,

 • helt gi opp røyking (og passiv også);
 • å fullt ut spise, for å fylle mangelen på vitaminer;
 • å etablere en drikkegruppe uten å bruke overflødig væske.

Tilstedeværelsen av dårlig blodkoagulasjon er en anledning til å være oppmerksom på kroppens velvære, å utføre de nødvendige tiltak for sanitet, å innføre restriksjoner i vanlig livsstil. Da vil denne sykdommen være under pålitelig kontroll og kan ikke forårsake mye skade.

Redusert blodpropp: Årsaker til lav folding, sykdom, behandling

Dårlig koagulasjon av blod... Dette uttrykket brukes, noe som betyr en reduksjon i blodets evne til å danne en tett blodpropp som dekker den skadede veggen av blodkaret. Lav koagulasjon av blod skyldes mangel på visse faktorer av hemokoaguleringssystemet eller deres funksjonelle inkonsekvens.

Redusert blodkoagulabilitet kan mest negativt påvirke helsen og livet til en person, selv med den minste skade på fartøyet, hvis kaliberet er tilstrekkelig stort. Situasjonen er bedre når kapslarene og karene i mikrovaskulaturen er skadet, i så fall kan situasjonen ikke være så farlig.

Forresten, "våre små brødre" kan lider av ugjennomtrengelighet av blod. For eksempel observeres en slik sykdom noen ganger i kjæledyr som er nyttige for mennesker, for eksempel hunder og hester.

Når bare gutter?

Den dårlige koagulasjon av blod (hypokoagulering) ble manifestert i cesarevitch Alexis - sønn av Nicholas II, for hvilken sykdommen ble kalt "kongelig". Faktisk kalles sykdommen hemofili, og gutten led av type B hemofili på grunn av mangel på julefaktoren (FIX). Han mottok en slik "gave" fra sin mor - Alexandra Feodorovna.

Arvelig blodkoagulasjon betraktes som en ganske sjelden sykdom. For eksempel mottar et utvalg som hemofili B en barnemiemi. Imidlertid, hemofili A og B, og von Willebrands sykdom den tar opp 96% av alle patologiske tilstander manifestert hemostase en lignende måte, andelen av andre arvelige blødningsforstyrrelser utgjør bare 4%.

Generelt har patologien forbundet med lavt blodkoagulerbarhet, kalt hemofili, flere typer:

 • Den klassiske varianten er hemofili A, denne typen er diagnostisert i ca 85% av alle hemofilier. Sykdommen oppstår som et resultat av en recessiv mutasjon i X-kromosomet (en kjønnsbundet funksjon), etterfulgt av en mangel på antihemofil globulin eller faktor VIII;
 • Mindre vanlig type - hemofili B, opptil 20% av alle arter (akkurat som det gjorde i Tsarevich Alexei). Årsaken til dårlig blodpropp er den samme som i hemofili A - en patologisk forandring i genet som er ansvarlig for syntesen i X-kromosomet, på grunn av hvilken en mangel på faktor IX dannes. En særegenhet (og forskjell fra forrige form) er at hemorragisk blødning ikke oppstår umiddelbart, men etter en stund (noen ganger ganske lang), og de varer lenge.

Disse to typene (A og B) finnes bare hos menn, siden genet er resessivt, plassert i sexkromosomet X, så i genetikk er dette fenomenet definert som en sexknyttet funksjon. Som kjent hos menn X-kromosom, bare en (sett av kjønnskromosomer hos menn - XY, kvinner - XX), og dermed får nøyaktig kromosomet som bærer patologisk endret recessive allel, og gutten får sykdommen. Jenter har to X-kromosomer, kan man bære denne patologi, men i det andre kromosomet er en dominant allel, som vil undertrykke de svake recessive - en jente i hele sin helse vil fortsette å være bærer av sykdommen, som innebærer lavere blodpropp. Det er derfor at hemofili hos kvinner praktisk talt ikke forekommer eller forekommer i unntakstilfeller. Tidligere ble disse jentene (homozygot recessive) dømt til å leve opp til den første måneden, og nå teoretisk mulig (med fortsatt støtte faktor VIII eller IX) til å leve i en moden alder. Dessverre, i absolutt avhengighet av rusmidler som øker blodkoagulabiliteten. Selv om menn og hemofilier er avhengige... Men litt ikke det.

Ingen forskjell - en mann eller en kvinne...

I tillegg til de ovennevnte former for sykdommen, er det andre varianter:

 • Hemophilia C (mangel på faktor XI), som kan lide av både menn og kvinner, ettersom arvegangen i dette tilfellet en ikke kjønnsbundet gen er i autosome (ikke sex kromosom) kan være recessiv og dominant;
 • Hemofili D er den sjeldneste medfødte koagulopati, den er forårsaket av mangel på Hageman-faktor (FXII). Arvstypen er autosomal dominant, slik at sykdommen kan true i samme grad individer av både mann og kvinne.

I motsetning til type A og B forekommer hemofili C oftest uten symptomer. Blåmerker og spontane blødninger i hemofili C er sjeldne, bortsett fra at etter den alvorlige skader eller kirurgi (det er da diagnosen er etablert), slik at folk ofte leve og ikke vet om sin sykdom, hvis du ikke kommer over i livet med problemer av denne typen.

Hemofili D er også mindre farlig enn A og B - åpen symptomer hun ikke manifesterer redusert blodpropper, som kan sees i laboratoriestudier (forlengelse koaguleringstid). Vanligvis er slike tester foreskrevet før noen kirurgisk inngrep.

Imidlertid lider kvinner fra hemofili D mer, da de finner det vanskelig å bære et barn - de kan kontinuerlig forfølge gjentatte spontane miskramper.

Den pseudohemofili som kalles Willebrands sykdom er en autosomal dominant arvelig patologi, noe som tyder på mangelen på en faktor med et lignende navn som er involvert i vedheft av blodplater-blodplater. For en gitt karakteristisk uregelmessighet forekomst tid til annen spontan blødning, som skiller seg spesielt varighet, som er forbundet med blodlevring brudd i tre posisjoner på en gang (og reduksjon proteolyse FVIII, vasodilatasjon utenfor mål og økt permeabilitet av veggene). Hos pasienter som lider av denne sykdommen, er det et klart brudd på blodplasmahemostase. Von Willebrands sykdom har flere undertyper.

Svært sjeldne former

Og ennå er arvelig patologi av forskjellige former for hemofili ikke begrenset. Fra fødselen kan barnet diagnostiseres og andre lignende når det gjelder symptomer og opprinnelsen til sykdommen:

 • Medfødte misdannelser faktor I (FI - fibrinogen) av koagulasjon: afibrinogenemia da selv spor FI laboratoriemetoder ikke kan bli funnet, gipofibrinogenemia kjennetegnes ved en reduksjon i konsentrasjonen av dette protein, disfibronogenemiya - er fibrinogen, men dens funksjonsevne er dårlig på grunn av det store antall strukturelle defekter i molekylet av dette proteinet;
 • Enda mer sjelden sykdom forårsaket av mangel av andre faktorer: X - Stewart-Prauera sykdom, II - hypoprotrombinemi, VII - gipokonvertenemiya, V - paragemofiliya (Ourena sykdom).

Alle disse genetiske anomaliene har også en autosomal dominant (eller resessiv) arv, og derfor kan kvinner og menn fremstå i samme grad.

Figur: Mekanismen for blodpropp og de faktorer som er involvert i det

K-vitamin for nyfødte

Men i denne sammenheng vil jeg gjerne huske enda en patologi som er svært skarpt manifestert i et barn umiddelbart etter fødselen, og slette symptomene med hver eneste dag i livet. Det - hemoragisk sykdom hos den nyfødte, en utvikling av svikt ved FII, FVII, FIX, FX, hvis syntese er avhengig av vitamin K. Det er ikke utelukket i slike tilfeller og rollen til leveren, fordi det er i den nyfødte har ennå ikke nådd sin funksjonelle modenhet.

Umiddelbart etter fødselen nærmer nivået av de ovennevnte faktorene nesten 50% og begynner umiddelbart å falle ut og nå minimum 2-3 dager i livet. I beste fall er sykdommen manifestert ved blødning fra navle såret og hematuria (blod i urin), og i verste fall - forårsake alvorlige komplikasjoner: alvorlig blødning, intrakranial blødning, utvikling av hypovolemisk sjokk.

Hvis patologien oppdages i tide og leger klarer å unngå komplikasjoner, øker konsentrasjonen av faktorer i blodet gradvis, men for en viss tid, som er flere uker, når ikke nivået i blodet hos en voksen.

Behandling - preparater av vitamin K. Forresten bør det bemerkes at kumelkemiddel i innholdet av vitamin K overstiger kvinnene betydelig. Det er også lagt til melkeblandingene beregnet for "kunstige personer", slik at utviklingen av symptomene på sykdommen er mer sannsynlig hos barn som er naturlig brystmatet.

Andre årsaker til dårlig blodpropp

Således er de viktigste årsakene til dårlig koagulasjon egentlig betraktes arvelig patologi - en eller annen form av hemofili (selvfølgelig, generelt, er det A eller B), von Willebrands sykdom og andre medfødte sykdommer, genetiske programmerings svikt faktorer av blodkoaguleringssystemet.

I tillegg til sykdommen som oppstår som et resultat av mutasjon av genet og den etterfølgende anomali av genomet, resulterer andre sykdommer i redusert blodkoagulering, for eksempel:

 1. Leverpatologi. Som kjent i parankymet til dette organet, blir viktige faktorer i hemokoaguleringssystemet syntetisert - protrombin og fibrinogen;
 2. Mangel på vitamin K, som også deltar i dannelsen av de ovennevnte faktorene i leveren;
 3. Hemolytisk anemi, ledsaget av ødeleggelse av røde blodceller (RBC) i blodet, noe som fører til at benmargen (BM) for å jobbe i en nødmodus - han forsøker å gjenopprette tap, men cellene går inn i blodet for ung, ikke i stand til å fullt ut takle sin funksjonelle oppgaver. I tillegg, mens man engasjerer seg i den aktive produksjonen av røde blodlegemer, glemmer beinmargene noe om blodplater som gir den primære vaskulære blodplatehemostase;
 4. Allergiske og anafylaktiske reaksjoner som forårsaker et betydelig inntak av histamin i blodet, og ved å øke permeabiliteten til de vaskulære veggene fremmer bloduttynding;
 5. Trombocytopenisk purpura;
 6. Hematologisk patologi (leukemi), der hematopoietisk vev påvirket av en ondartet prosess er berøvet muligheten til å syntetisere normale elementer normalt;
 7. Mangel på et så viktig element for kroppen som kalsium, fordi det ikke bare fremmer normal hjerteaktivitet og styrker bein, det sammen med andre faktorer (fibrinogen, protrombin) er mest direkte relatert til prosessen med blodkoagulasjon;
 8. DIC-syndrom i fasen av hypokoagulering;
 9. Ervervet von Willebrands syndrom, hvor årsaken kan være kollagenose, systemisk lupus erythematosus (SLE), amyloidose, toksisitet forbundet med treffplantevernmidler i kroppen;
 10. Vvedenietetrombolitikov (plasmin, streptokinase), store doser av antikoagulantia (heparin) eller langvarig bruk av antiaggreganter (preparater av acetylsalisylsyregruppen).

Hovedsymptomet er økt blødning

Differensiering av koagulopatier (arvelig og oppkjøpt) utføres basert på pasientens familie og personlige anamnese, samt på basis av laboratorieundersøkelser.

Medfødt patologi manifesterer som regel økt blødning uten å vente på en voksen menneskelig tilstand. Et barn som har fått hemofili fra sin mor, tidlige hematomer og blødninger i muskler og ledd, som ofte i barndommen, bryter muskuloskeletalsystemet og danner funksjonshemning. Med von Willebrands sykdom er blødningen spesielt langvarig i tide og laboratorietester bekrefter dette (langvarig blødning, ristomycin er svekket blodplateaggregasjon).

tegn på redusert blodpropp, inkl. av arvelige grunner

Dårlig koagulasjon av blodet er oftest manifestert:

 • Dannelsen av blåmerker, som ofte vises på egenhånd ("fra grunnen av") eller etter mikrotraumas, er svært ubetydelig;
 • Nasal, gingivalblødninger eller blødninger fra små riper, for ikke å nevne kutt;
 • Utslett av ulike typer;
 • I andre tilfeller (f.eks. Hemofili) - store hematomer og dårlig stopp av blødning.

Sannsynligvis har leseren allerede innsett at blodets lave koagulasjon kan være veldig farlig for livet, så en pasient som lider av en slik patologi må iakttas av legen og hans umiddelbare inngrep, hvis forholdene krever det.

Lykke til morskap er i spørsmålet

Dårlig blodpropp fare i alle tilfeller blødning som til enhver tid kan komme ut av kontroll, men spesielt denne patologi er farlig under svangerskapet, når kroppen er klar til å forlate, prøver alle de "gi" og resultere i skjønneste orden hele hemostase (for å unngå og blødning og trombose). Sannsynligheten for å gjøre uten komplikasjoner av denne typen er høy hos kvinner som ikke har en arvelig patologi av hemostase og de oppkjøpte sykdommene som er nevnt ovenfor, der det er en nedsatt koagulasjon av blodet. Dessverre faller ikke ønskene alltid sammen med virkeligheten.

Finne en forventningsfull mor når du registrerer problemer i koagulasjonssystemet, en fødselslege-gynekolog ser det som en høyrisikogruppe og i fremtidige utgaver avgjøres i forbindelse med andre spesialister (hematologist, indremedisiner, revmatolog, en allergolog). I særlig alvorlige tilfeller (akutt leukemi, hemolytisk anemi) advarsler legen kvinnen om fremtidige komplikasjoner og foreslår å avbryte graviditeten av medisinske grunner.

I mellomtiden, par som vil ha en sunn baby, trenger ikke å vente på en uplanlagt graviditet, denne hendelsen bør utarbeides på forhånd og i all alvor. For eksempel bør en kvinne maksimere leveren, hvis organet ikke er ganske sunt, behandle andre kroniske sykdommer, og om mulig ta seg av allergisk status.

Sikkert, hver spesifikke patologisk variant krever en separat vurdering og en spesiell tilnærming, derfor er det neppe mulig å gi anbefalinger for alle tilfeller av liv. Men kvinner med en familie historie og historie i håp om trygt å føde et friskt barn bør bli husket som under svangerskapet, mange latente, asymptomatisk sykdom kan plutselig mest dårlig måte å uttrykke seg, derfor er det nødvendig å lytte til legens råd og kontinuerlig overvåke deres helse.

I konklusjonen av denne delen vil jeg gjerne gi en tabell med normale verdier av noen (mest signifikante) indikatorer under svangerskapet:

Årsaker til dårlig blodpropp

Menneskekroppen er en kompleks mekanisme hvor hver komponent oppfyller den funksjonen som er nødvendig for livet. For eksempel leverer blod næringsstoffer og oksygen til organer og celler, fjerner karbondioksid og dekomponeringsprodukter, forhindrer blødning og utfører andre vitale funksjoner. Du kan observere sirkulasjonsforstyrrelser på egen hånd i hverdagen. Hvis en person har dårlig koagulasjon, stopper blodet ikke lenge, subkutane hematomer og blåmerker opptrer. Disse tegnene indikerer et brudd på koagulasjon og behovet for behandling.

Årsaker til koagulasjonsforstyrrelse

Konservering av blod i flytende tilstand, stoppe blødning i strid med vaskulær integritet og oppløsning av blodpropper gir hemostatiske system, som omfatter tre komponenter: vaskulær-blodplate hemostase, koagulering hemostase (koagulering), fibrinolyse (oppløsningen av en blodpropp). Behandlingsprosessen er regulert av endokrine og nervesystem. På grunn av blodets væskestatus beveger celler seg fritt gjennom karene og utfører funksjoner.

Årsakene til at det er en blødningsforstyrrelse er følgende:

 • patologi av leveren;
 • mangel på kalsium;
 • hemolytisk anemi - en gruppe sykdommer, ledsaget av økt ødeleggelse av røde blodlegemer;
 • leukemi - onkologisk sykdom i hematopoietisk system;
 • betydelig blodtap
 • trombocytopeni, ulike etiologier - en tilstand preget av redusert nivå av blodplater;
 • genetiske forstyrrelser i produksjonen av fibrinogen;
 • mangel på vitamin K;
 • DIC-syndrom - spredt intravaskulær koagulasjon;
 • arvelige forstyrrelser i blodpropp (hemofili, Willebrands sykdom);
 • terapi med antikoagulantia - legemidler som forhindrer dannelse av trombi og undertrykkende koagulabilitet;
 • vaskulitt - en gruppe sykdommer ledsaget av immunopatologisk betennelse i blodkar.

Det er andre årsaker som påvirker koagulasjonsprosessen. For eksempel forårsaker langvarig bruk i store doser av ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (aspirin, diklofenak, ibuprofen og andre) trombocytopeni. En høy sannsynlighet for å utvikle dårlig koagulasjon hos mennesker som er foreskrevet behandling for varicose og tromboflebitt.

Symptomer på koagulasjonsforstyrrelse

Som hovedregel kalles det viktigste symptomet på dårlig blodpropp - langvarig og ustoppelig blødning. Hos kvinner kan dette uttrykkes i økt utslipp under menstruasjonen. Ved husholdningsskader stopper blodet ikke lenge. Også til symptomene, som vitner om brudd på koagulasjon, inkluderer:

 • blåmerker uten grunn
 • hyppig blødning fra nesen;
 • blødninger på huden (petechiae, økymose, blåmerker);
 • subkutane akkumuleringer av blod;
 • blødning av indre skall i tarm, nese og munnhule. Blødning i tarmene kan forårsake koagulasjoner i avføringen;
 • blødninger i hjernen;
 • Hvis årsaken til brudd på hemofili, så kan det oppstå blødninger i leddene, muskelvev og andre indre organer.

Behandling og forebygging

Etter å ha etablert årsaken til koagulasjonsforstyrrelsen, foreskriver legen behandling og gir anbefalinger for forebygging. Hvis redusert koagulasjon skyldes patologiske abnormiteter, er terapi primært rettet mot eliminering av en sykdom som forhindrer blodpropp. Ved å eliminere de negative faktorene som påvirker koaguleringsprosessen, blir blodfunksjonene gradvis normalisert. I tillegg kan agenter som øker blodproppene foreskrives.

Narkotikabehandling, som påvirker økningen i koagulasjonen, er basert på inntaket av vitamin K og medikamenter som forbedrer koaguleringen.

Dersom koagulatets resultater ikke koagulerer ved reguleringstid, på grunn av trombocytopeni, brukes transfusjon av donorplater. Ved allerede oppstått rikelig blodtap utnevne preparater som inneholder jern og produkter med høyt innhold. For å fylle volumet av tapt blod, tyder de på blodtransfusjon (transfusjon).

Effektiviteten av behandlingen øker med en integrert tilnærming. Samtidig med behandling av medisiner, justeres det til kosthold og kosthold. Produktene som brukes skal inneholde stoffer som kalsium, folsyre, vitamin K, aminosyrer. Det er nyttig å legge til matgrønn løk, kål, spinat. I hoveddietet inngår melk, ost, cottage cheese, meieriprodukter. For akselerert påfylling av en bestand av nyttige stoffer foreskriver vitaminiserte preparater.

Viktig i behandlingen er riktig måte å leve på. Det er nødvendig å utelukke dårlige vaner (alkohol, røyking) og produkter som påvirker koaguleringen negativt. Mengden sukker som forbrukes, må reduseres til et minimum. Hvis det i behandlingen av sykdommer som tromboflebit eller åreknuter er foreskrevet legemidler for fortynning av blod, er det viktig å regelmessig sende inn en analyse for å kontrollere koagulering.

Lav blodkoagulasjon er en farlig patologisk lidelse som kan forårsake alvorlige komplikasjoner. Enhver sykdom er lettere å kurere i begynnelsen av utviklingen, derfor er det viktig når det oppstår tegn på avvik, å konsultere en lege og gjennomgå en undersøkelse. Dårlig koagulabilitet kan føre til intern blødning, inkludert dødelig. Det er ikke nødvendig å forsøke selvstendig å kurere bruddet, fordi det er mulig å forverre situasjonen. Før et besøk til legen, er det nødvendig å foreta justeringer av kostholdet og utelukke skadelige produkter.

Hvorfor er blodet raskt redusert

Blodstimulering er en viktig indikator for menneskers helse. Dersom graden av koagulering i samsvar med sirkulerer blod jevnt fordelt i kroppen, og leverer organer med oksygen og næringsstoffer, og en hvilken som helst åpen skader eller skader på den lille størrelsen av epidermis leges raskt. Hvis plasmaet er for tykt eller flytende, risikerer en person å møte en rekke alvorlige sykdommer - en potensiell fare for livet.

Norm og avvik

For å bestemme koagulasjonsegenskapene til en bestemt person, er det nødvendig å foreta en laboratorieanalyse av biologisk materiale. I normal tilstand er blodets tetthet konsentrert i enheter, mens densiteten av plasmaet i blandingen er også viktig. Dens normale indekser er 1029 - 1034. Arterielt blod er mindre tett enn det venøse blodet.

Viskositeten i seg selv avhenger av forholdet mellom proteiner og erytrocytter i flytende vev.

I tilfeller med avvik, er flere varianter av utviklingen av hendelser mulige - blodet blir for tykt eller flytende.

Trombofili er en forstyrrelse av koagulasjon med overdreven plasmadensitet, sammen med blodlegemer. Sykdommen er farlig fordi den øker risikoen for blodpropper, en person er utsatt for sykdommer som trombose eller åreknuter. Hvis man ikke kontrollerer avviket, øker risikoen for slag og hjerteinfarkt, og belastningen på leveren med nyrene øker og forårsaker kroniske problemer med disse organene.

En avvik i hvilken blod er for flytende kalles hypokoagulering, det kan true en person med stort blodtap med minimal skade eller skade.

Årsaker til økt blodpropp

Sammensetningen av humant blod er alltid det samme, men forholdet mellom komponentene varierer hele tiden gjennom livet. Mange faktorer påvirker dette.

Hva påvirker blodets koagulering hos voksne:

 • økte nivåer av erytrocytter og blodplater på grunn av sykdommer;
 • høye nivåer av hemoglobin;
 • dehydrering av kroppen eller dårlig prosess av assimilering av væske;
 • utilstrekkelig antall enzymer;
 • stort blodtap på grunn av åpen traumer til epidermis eller skade på indre organer;
 • hyppig bruk av matvarer som inneholder en stor mengde sukker og karbohydrater;
 • konstant eksponering for stress;
 • stråling eksponering.

Årsaken til hyperkoagulasjon er eldre alder, arvelige patologier, enkelte medisiner, samt sykdommer som forårsaker dannelse av fibrinogen i en mengde som er betydelig høyere enn normalt.

Spesielt kan årsakene til økt blodkoagulasjon være i følgende abnormiteter:

 • smittsomme sykdommer;
 • hepatitt, cirrhosis;
 • hormonelle feil;
 • aterosklerose;
 • trombofili, åreknuter;
 • diabetes mellitus;
 • svekket immunforsvar;
 • pankreatitt;
 • utvikling av godartede eller ondartede neoplasmer;
 • genetiske patologier;
 • hypoksi, konstant blodtrykk hopp;
 • myelom;
 • Hemofili, Willebrands sykdom.

En gruppe av høy risiko er fylt av personer som leder en passiv, stillesittende livsstil - sengetidspasienter, så vel som gravide, fordi kroppen har en alvorlig hormonell rekonstruksjon. Alle de ovennevnte fører til økt blodpropp.

Symptomer på hyperkoagulasjon

Å oppdage høy koagulasjon av blod i vanlig livsstil, ikke besøker leger, er ganske vanskelig. Sykdommen kan gå ubemerket over lang tid, noe som gjør at det bare føles når det er for lite tid før utviklingen av en vaskulær ulykke.

Den første bjelle for umiddelbar undersøkelse kan være situasjonen når en person er oppskrapet hud, men blod er ikke oser ut av såret - clotting prosessen begynner nesten umiddelbart. Som det fremgår av en hyperkoagulasjonsreaksjonen vanskelighet gjerde biomateriale i medisinske laboratorier - etter punktere huden og karvegg, kollapser plasma bokstavelig talt på spissen av nålen, noe som gjør det umulig for blodstrøm inn i sprøyten.

Andre indekser av hyperkoagulerbarhet kan omfatte generelle plager:

 • konstant følelse av tretthet, svakhet;
 • døsighet;
 • hyppig hodepine;
 • sykdommer i mage-tarmkanalen og indre organer som ikke mottar tilstrekkelig næringsstoffer;
 • manifestasjon av vaskulære retikulum på overflaten av bena;
 • føler seg tungt i beina om kvelden.

Hvis det oppdages ett eller flere symptomer, bør du straks kontakte en kvalifisert spesialist som undersøker blodceller for patologi og vil foreskrive en rekke medisinske undersøkelser.

Hvis du ignorerer brudd og ikke gjør riktig behandling i tide, kan blodpropper i blodforsyningssystemet føre til plutselig død av en person.

Hva er faren for sykdommen?

Kobling av blod og blokkering av blodkarene i sirkulasjonssystemet kan føre til trombose og følgende livstruende tragedier:

 • hjerteinfarkt;
 • venøs eller arteriell trombose av ekstremiteter;
 • iskemisk slag;
 • et hjerteinfarkt av slike indre organer som nyrer, lunger, tarmene.

Også brudd på viskositeten i blodet forårsaker ofte vevnekrose, hypertensjon, hjerneblødning, aterosklerose.

Alle listede sykdommer kan føre til tap av juridisk kapasitet, uten å utelukke død.

Diagnose av brudd

For å bestemme tettheten og sammensetningen er det nødvendig å sende inn test for blodkoagulasjon. Ved alvorlige abnormiteter oppstår problemet umiddelbart, da blodet koagulerer raskt og gjerdet av materialet forårsaker vanskeligheter.

I fravær av åpenbare brudd i laboratoriet analyseres plasma og protein inneholdt i det. Bestemmelse av blodproppstid utføres manuelt - en dråpe materiale plasseres under et mikroskop, en spesialist fikserer endringer i sammensetningen ved hjelp av kontinuerlig observasjon og stoppur.

Også ved diagnose er anamnese viktig - legen skal være oppmerksom på pasientens sykdommer, kirurgiske inngrep. Ikke å ekskludere sykdommen, som påvirker hans nærmeste familie eller graviditet, når det kommer til en kvinne.

Studien hemostase diagnose umulig uten å bestemme nivået av blodplater og detaljert analyse av andre plasmakomponenter, så som fibrinogen, "alfa", "beta", "gamma" - globuliner.

Økt blodpropp under graviditeten

Jenter som bærer barnet bør se spesielt med hensyn til tetthet og sammensetning av blodet, dette avhenger av tilførsel av fosteret med næringsstoffer, dets utvikling. Viskositeten til plasma under graviditeten begynner å øke fra den 12. uke med en interessant posisjon og varer til tredje trimester.

Årsaken til dette er en økning i faktorer som påvirker kroppens generelle tilstand: hormonelle forandringer, endringer i stoffskifte, trykkstiger etc.

Også prosessen er naturlig og forutsatt av naturen, fordi hvis blodet var for flytende, under fødselen ville den gravide dø av alvorlig, ukontrollert blodtap.

Graviditetstiden skal ledsages av hyppige besøk av en lege som er kompetent til å opprettholde den forventede moderens normale tilstand. Det er viktig å gjennomføre blodprøver minst en gang i måneden, og justerer viskositeten til plasmaet med medisiner og vitaminer.

Mindre abnormiteter kan true utløsning av moderkreft, for tidlig fødsel eller død av en baby i livmor.

Behandling av hyperkoagulasjon

Vurder hva du skal gjøre hvis blodproppene er høye. Ved deteksjon av abnormaliteter eller hyppige manifestasjoner av en rekke lidelser, som peker til høy blodlevring, må man for raskt å finne ut hvilken faktor var årsaken fortykkelse av plasma.

Spesialister anbefaler å gå til en medisinsk institusjon med det formål å undersøke kroppen for tilstedeværelse av sykdommer eller en genetisk predisponering for hyperkoagulabilitet. Det vil avhenge av dette, av hvilke forberedelser og metoder det er effektivt å utføre behandling av økt koagulasjon av blod i hvert enkelt tilfelle.

Medikamenter som har en fortynningsvirkning:

De listede preparatene er tillatt for bruk som profylakse, og i tilfeller der årsaken til avvik ennå ikke er klar, og risikoen for trombose eller andre konsekvenser er svært høy. I tilfelle av graviditet er det strengt forbudt å engasjere seg i selvmedisinering, hvert stoff må være nøye koordinert med legen.

Som folkemessig, trygt betyr, kan du ty til hjelp av avkok av nettle, tavelgus eller muskatnøtt.

Husk at behandlingen av en hvilken som helst sykdom utnevnes individuelt, avhengig av alder og generell tilstand av pasientens kropp. Selvmedisinering kan føre til forverring av helse og konsekvenser, som ikke kan korrigeres.

Hvorfor er dårlig blodpropp, og hvordan kan du forbedre den?

innhold

Dårlig koagulerbarhet av blod er en konsekvens av utviklingen av indre sykdommer. Hvis ubehandlet, kan det føre til alvorlige komplikasjoner. Hvorfor? Fordi det avhenger av denne prosessen, hvor raskt stopper blødningen. Hvis kroppen er i orden, stopper blodet ganske raskt. Vanligvis tar det noen minutter. Krenkelse av blodpropp kan føre til stort blodtap, blødning i hule indre organer eller under huden. Hvorfor er det brudd (og blodpropp - spesielt)? Hva å gjøre i denne situasjonen?

Generell informasjon

Årsakene til dårlig blodpropp ligger i mangel på spesielle forhold. De er stoffer uten som denne prosessen ikke ville være mulig. Oftest er disse proteiner.

Problemer med koagulasjon av blod og dets kvalitet er svært ofte forbundet med visse sykdommer. Deres hovedtegn er et lavt nivå eller et komplett fravær av koagulasjonsfaktorer. I de fleste tilfeller er disse sykdommene arvelige.

Noen ganger kan blodproppssykdommer og årsaker oppkjøpes i løpet av livet.

Den generelle listen over faktorer ser slik ut:

 • Hemofili. Reduksjon av blodpropp er hovedsymptomet for denne sykdommen.
 • Von Willebrands sykdom. Dette er en tilstand som det totale eller delvise fraværet av proteinfaktoren er karakteristisk for (koagulasjon avhenger av det). Uten dette stoffet kan blodet ikke bare koagulere.
 • Mangel i kroppen av vitamin K.
 • Karsinom i leveren. Denne ondartede neoplasmen, som fører til gradvis ødeleggelse av alle celler i dette organet.
 • Metastaser i leveren.
 • Smittsomme sykdommer i leveren eller de som fører til dannelse av arr. Slike tilstander inkluderer hepatitt, cirrhosis, etc.
 • Langsiktig behandling med sterke antibiotika eller legemidler som bidrar til å bekjempe blodpropper.
 • Mangel på kalsium. Dette elementet spiller en viktig rolle i dannelsen av trombus. Hvis det skal si generelt, provoserer det sitt utseende, deltar i transformasjonen av protrombin i trombin og fibrinogen i fibrin.
 • Noen former for anemi, for eksempel de som et stort antall erytrocytter ødelegges samtidig. Benmargen mottar et signal om denne lidelsen, som et resultat av hvilken det begynner å intensivt øke dannelsen av røde blodlegemer. Samtidig må han redusere antall blodplater.
 • Leukemi. Med denne sykdommen oppstår prosessen med dannelse av absolutt alle blodceller (og blodplater).
 • Lav blodpropp skyldes vaskulære skader. Kroppen kan miste mye blod og har ikke tid til å fylle underskuddet. Som en konsekvens vil antallet blodplater som deltar i dannelsen av trombosen, reduseres.
 • Overdose eller for lang behandling med legemidler som gjør blod mer væske.

Separat er det nødvendig å si om koagulerbarheten av blod under graviditet. På denne tiden gjennomgår kvinner hormonelle endringer i bakgrunnen. De påvirker immunforsvaret, hvor blodets evne til å koagulere direkte avhenger. Feil i denne prosessen er en vanlig årsak til plasentabrudd, blødning etter fødsel, abort og fødsel før planen.

Diagnose og symptomer

Symptomer på dårlig blodpropp kan diagnostiseres med andre metoder:

 • evaluering av blodplaters evne til å limes sammen
 • analyse av varigheten av blødning.

Søker en lege er nødvendig etter at symptomer på lavt koagulering av blodet har oppstått:

 1. På huden vises små eller omvendt store blåmerker. De er vanligvis forårsaket av indre blødninger.
 2. Blødning fra nesen.
 3. Hyppig blødning i slimhinner i munn- og nesehulen, samt tarmene. I sistnevnte tilfelle kan blodet oppstå i avføringen.
 4. Blødninger i hjernen.
 5. Når skader, for eksempel kutt, stopper blodet lengre enn vanlig.
 6. Blødninger i muskler, ledd og til og med indre organer begynte å forekomme. Denne tilstanden er manifestert i blåmerker, som fremstår selv med et lite trykk på huden.

Hvis du merker noen av symptomene ovenfor, bør du umiddelbart kontakte lege. Å ignorere slike brudd kan føre til alvorlige konsekvenser, inkludert felles smerte, blødning i organene i mage-tarmkanalen og hjernen.

Hvordan bli behandlet

Hvordan kan blodproppene forbedres? Den komplekse behandlingen vil bidra til å svare på dette spørsmålet.

Den består av flere elementer:

 • ernæring;
 • tar medisiner
 • bruk av tradisjonell medisin.

Balansert næring bidrar til å behandle ikke bare dårlig blodpropp, men også problemer forbundet med mangel i kroppen av vitaminer og andre næringsstoffer.

For å forbedre tilstanden kom så snart som mulig, bør daglig diett adlyde flere regler:

 1. I løpet av dagen skal du drikke minst 2 liter rent vann. Det kan ikke erstattes med juice, te, kaffe og andre drikker. Det eneste unntaket er usøtet grønn te.
 2. Det er viktig at menyen inneholder produkter som inneholder vitamin K. Dette er salat, kål, gulrøtter, brokkoli, epler, pærer, etc.
 3. Det ville være fint å helt utelukke eller begrense bruken av svart te, kaffe og alle andre drikker som inneholder koffein. De kan erstattes med grønn te.
 4. Forbedre eller fremme blodpropp hjelp bokhvete, mango, banan, reddik, rips, morbær, greener, valnøtter, bønner, rød pepper.
 5. Det er verdt å huske at det er en liste over produkter som har en nedadgående effekt. Denne hvitløk, løk, frø, rødvin, sjokolade, tomatjuice, kirsebær, ingefær, etc.

Øk effekten av riktig ernæring vil bruke tradisjonell medisin.

Her er noen oppskrifter:

 1. Nut buljong. For å forberede dette legemidlet trenger du 1 glass valnøttskall og 500 ml varmt vann. Ingredienser blandes og brennes. Varm i 20 minutter. I dette tilfellet bør buljongen ikke koke. Etter at du har satt den til side og la den avkjøles. Drikk 1 ss. l. 3 ganger om dagen. Behandlingsforløpet er ca. 3 uker.
 2. Nettleinfusjonen, som forbedrer blodkoagulasjonen, fremstilles fra 2 ts. knuste tørre blader og 1 kopp kun kokt vann. Alt dette er blandet i en dyp beholder og dekket med et lokk. Insistere for omtrent en time. Ta medisinen før måltider (30 minutter) tre ganger i løpet av dagen.
 3. En annen buljong som øker koagulabiliteten, kan du forberede deg fra en yarrow. Det tar 1 ss. l. urter og 250 ml kokende vann. Kjøttbørsen skal kokes i et vannbad i en kvart time. Drikk 100 ml tre ganger daglig etter måltider.

I tillegg til folkemessige rettsmidler og riktig ernæring, reduserer den samme blodkoagulabiliteten eliminerer medisiner. Disse kan være stoffer som erstatter vitamin K.

Vanligvis produseres de i tabletter og tas ikke mer enn 3 dager. Direkte med blødning, kan du bruke spesielle hemostatiske pulvere.

Det er viktig at behandlingen er under oppsyn av en lege. Ethvert brukt middel har kontraindikasjoner og bivirkninger, så du må være forsiktig.

Hvordan øke blodproppene under graviditeten? Ved hjelp av ernæringskorreksjon, avvisning av dårlige vaner (hvis noen) og muligens tar medisiner. Alt dette bør også diskuteres med behandlende lege.

Hva er dårlig blodpropp? Dette er en tilstand hvor kroppen senker nivået av blodplater og koagulasjonsfaktorer.

Les Mer Om Fartøyene