Menneskelige blodkar

Vaskulære blodkar er den viktigste komponenten i menneskekroppen, og gir en pålitelig transportrute for overføring av blod fra hjertet til alle punkter i kroppen. De inngår i et enkelt sirkulasjonssystem, hvis ordning er sammensatt på en slik måte at den sikrer alle organers funksjon. Det er vanskelig selv å forestille seg at den totale lengden på blodårene i menneskekroppen er ca. 100 000 km. Og denne enorme lengden på alle blodårene ligger pent inn i kroppen med dekning av alle hjørnene. I dette tilfellet er reguleringen av blodstrømmen gjennom karene forsynt av en liten pumpe - hjertet. Ordningen i sirkulasjonssystemet viser hele uniktheten av menneskekroppen.

Struktur av blodkar

I kjernen er blodkaret et elastisk rør gjennom hvilket blod transporteres. Alle fartøyene omslutter menneskekroppen med et tett nettverk, som fusjonerer til lukkede systemer. For å sikre at et blodig punkt går gjennom hele systemet, opprettholdes det nødvendige overtrykk i slike rør.

Høy mekanisk styrke, elastisitet og kjemisk motstand gir en trelags struktur av blodkar. Forenklet struktur av strukturen er som følger:

 1. Innerlag: Et meget tynt lag av endotelceller (epitel), som gir en jevn overflate og beskyttelse mot effektene av blodkomponenter.
 2. Mellomlaget: har den største tykkelsen og består av muskel-, elastisk og kollagenvev. Gir den nødvendige styrke og elastisitet.
 3. Ytre lag: Bestående av løs fibrøst bindevev, som skaper mulighet for pålitelig fiksering og beskyttelse.

Vaskulærmuren inneholder en rekke nerveender (reseptorer og effektorer) forbundet med sentralnervesystemet, takket være hvilken refleksiv mekanisme gir en neural regulering av blodstrømmen gjennom karene. Blodkar har store refleksogene områder som tar den mest aktive delen av nevrohormoral regulering av metabolske prosesser.

Skipsstrukturen og funksjonene gjør det mulig å klassifisere dem i 3 kategorier. Hovedtypene av blodkar er arterien, venen og kapillæren.

Blodkretser - arterier

Hovedblodslinjen består av arterier - karene som går fra hjertet til de indre organene. De opprettholder det høyeste trykket, og derfor er veggene deres tykkeste og mest elastiske. Gitt strukturen av disse karene er delt inn i arterier av elastisk og muskulær type.

Elastiske arterier er de største elementene som er nærmere hjertet. Den største arterien er aorta. I strukturen av deres tilordnede kraftigere elastisk stoff, som danner en enkelt ramme som tåler jog hjerteblodet utslipp. Elastiske vev gir elasticiteten til karene, noe som er svært viktig for kontinuerlig blodgass gjennom hele systemet. Hjertets ventrikel, når den er kontraheret, skyver ut mer blod enn det strømmer ut av aorta lenger. I løpet av denne perioden, blir aortaveggen strukket, og det samler all den utstøtte blodet, og når ventrikkelen hviler, overvekt fra spenningen av aorta passerer inn i arteriene (selv fra hjertet i dette øyeblikk blodet støtes ikke). Hylsen vil således dreie den periodiske natur av arbeidet inn i et hjertekammer kontinuerlig tilførsel av blod levert av arteriell elastisitet. I tillegg er det på grunn av elastisiteten i vaskulasjonen at pulsen kan følges.

Muskelarterier er mellomstore og små kar. De ligger nærmere de perifere sonene, og i dem er det viktig å sikre blodets fremgang, til tross for nedgang i trykk. Dette er gitt av den forbedrede kontraktile funksjonen til veggen, hvor muskelfibrene dominerer.

Gjennom arteriene er blodtilførsel til alle indre organer gitt. Hvis vi vurderer noe organ, så er en del av arteriene plassert utenfor det (ekstraorganisk), en del kommer inn (konsern). Det arterielle systemet kan ha laterale grener (anastomoserende arterier) eller gå direkte til kapillærene (terminal arterien). Den sistnevnte typen er mer utsatt for trombose og et hjerteinfarkt. Den endelige forgreningen av store fartøy er gitt av små arterier - arteoler. Arteriola adskiller seg ved at veggen bare har ett lag med glatte muskler, dette sikrer deres deltakelse i reguleringsfunksjonen.

Småeste kapillærer

Kapillærer er den minste av alle blodkarene til en person som gjennomsyrer alt vev, som ligger mellom arterier og årer. Diameteren er omtrent 6-12 mikron. Hovedfunksjonene til blodkar av denne typen er å gi metabolske prosesser mellom blod og vev. Dette lille blodkar består av bare ett lag av endotelceller, permeable for metabolism.

Gjennom kapillærene overføres oksygen- og næringsstoffkomponenter fra blodet til vevet, og karbondioksid og bearbeidede stoffer følger i motsatt retning.

På en gitt tid er bare en del små vesikler (åpne kapillærer) involvert, mens den andre delen holdes i reserve (lukkede kapillærer). I gjennomsnitt var 150-350 kapillærer åpne i området 1 mm² av tverrsnittet av muskel i ro. I en lastet muskel, med tanke på den økende etterspørselen etter oksygen og næringsstoffer, åpner et større antall vaskulære systemer opp til 2000.

Venøs system

Strukturen til venene er lik strukturen til arteriene, men de bringer ikke blodstrømmen, men tværtimot sikrer utstrømningen tilbake etter bytteprosessen. Gitt at trykket i venene er betydelig redusert, er veggene deres tynne nok på grunn av en nedgang i tykkelsen av mellomlaget. Det venøse systemet består av en rekke forgreningsbeholdere som danner venøs plexus. De fine venene fusjonerer til slutt med de store (stammen) venene som sendes til hjertet.

Venøs blod beveger seg på grunn av det negative trykket fra hjertet under inspirasjon, så vel som kontraktil funksjonen av glatte muskler. Omvendt blodgjennomstrømning gjennom venen elimineres av en spesiell struktur: Venusveggene inneholder ventiler fra brettet i endotelet og bindevevet.

Vaskulære patologier

En person kan føle blodkarens patologi i form av forskjellige manifestasjoner. Ulike typer blodårer har spesifikke sykdommer og anomalier. Farlig vaskulær patologi er en aneurisme eller utseende av saccatproteser. Slike skader på blodårene oppstår med veksten av arrvæv som følge av koronararteriesykdom, syfilis, hypertensjon. Aneurysm av aorta i alvorlige tilfeller kan føre til brudd.

Aorta kan bli påvirket av infeksiøs betennelse eller arteriosklerose. Traumer og medfødt svekkelse av stenotisk vev er svært farlige. De alvorligste sykdommene er omfattende arteriosklerose og syfilittisk aortitt. Arteriosklerose av hovedstammen eller grenene (karotid, nyrene, iliac arterier) kan uttrykkes i utseendet av en trombus. Eliminering av slik hindring av fartøyet utføres kun kirurgisk.

Patologi av lungearterien og dens hovedgrener som kalles arteriosklerotiske prosesser og medfødte misdannelser. De viktigste årsakene - utvidelse av beholderen på grunn av en økning i trykk som et resultat av obstruksjon av blodstrømmen i lungene eller i veien for tilbakeføring av blod inn i venstre atrium trombe okklusjon av grenene for å bryte ut fra de betente store beinet årer (flebitt).

Sykdommer i ekstremitetens arterier fører til tetting av det midterste stenoselag, noe som fører til tykkelse og krumning av veggene. Nedfallet av arterioles (inkludert på ansiktet) forstyrrer ledig blodstrøm og fører til hypertensjon.

Venøse sykdommer er utbredt. De vanligste åreknuter i underekstremiteter. Med denne patologien er funksjonen til ventiler forstyrret, veinveggene er strakt og fylt med blod, noe som forårsaker hevelse i bein, smerte og noen ganger sårdannelse. Styrke blodkarene gjør det mulig å trene musklene i skinnene og terapeutisk vekttap.

En annen patologi i form av flebitt blir også observert i shinens område. Den største fare for flebitt er en høy risiko for brudd på emboli, som kan passere gjennom hjertet og forårsake blokkering av lungearterien. Denne patologien, kalt lungeemboli, refererer til ganske alvorlige sykdommer. Nedgangen i store årer er mye mindre hyppig og utgjør ikke en alvorlig trussel mot helse.

Styrking av blodkar

Behandlingen av vaskulære patologier er avhengig av type sykdom, og ordningen for sin adferd skal utvikles av en spesialist. Imidlertid er det i alle vaskulære sykdommer en vanlig svakhet - et brudd og svekkelse av stenotiske vev. I forbindelse med dette er den generelle begynnelsen av behandlingen av vaskulære sykdommer løsningen på spørsmålet om hvordan å styrke blodkarets vegger.

Medisiner bidrar til å styrke blodårene. Slike formuleringer kan deles inn i følgende hovedgrupper: fibrater (clofibrate, Zocor, Simvalitin, Atromidin, Atromid), hvor rammen (Mefakor, Mevakos, Lovostatin) Ascorutin, Cerebrolysin, lecitin, vasodilaterende midler (papaverin, Eufillin). For å styrke blodårene i ekstremitetene anbefales slike midler: ginkgo, Diosmin, hestekastanje ekstrakt.

Vitaminterapi spiller en viktig rolle for å styrke blodlinjene. Ved behandling og forebygging av følgende vitaminer:

 1. Vitaminer C, P. Forhindrer vaskulær sprøhet, tas i form av et legemiddel Rutine eller en gel av Troxevasin.
 2. Vitamin B. Innenfor bryggergær, lever, kjøtt, belgfrukter, mais.
 3. Vitamin B5. Inneholdt i kylling, kli, jordnøtter, eggeplomme, brokkoli.
 4. Vitamin C. En utmerket måte å styrke immunitet, i store mengder er tilstede i sitrus, dogrose, havtorn, svartbær, grønnsaker.
 5. Vitamin B-komplekser basert på vitaminer B.

Den observerte forbedring stenotiske vevet struktur ved å øke bruken av de følgende produkter: bringebær, havremel (ikke mindre enn 250 gram per dag), olivenolje, som kan tilsettes til en hvilken som helst salat eller anvendes i ren form (før frokost 25-30 ml), grønn te, te med melk, te med hofter og hagtorn, rødbeter, plommer, epler (spesielt bakt med honning).

Blodkar er et unikt system i menneskekroppen som gir transport av blod og fjerning av nedbrytningsprodukter (inkludert karbondioksid). Generell helse hos en person er i stor grad avhengig av tilstanden til det vaskulære systemet. Ved de første mistanke om sin sykdom er det nødvendig å ta kontakt med legen og å være forlovet med å styrke det sterotiske vevet.

Typer, funksjoner, struktur av humane blodkar, vaskulære sykdommer

Kardiovaskulærsystemet er den viktigste fysiologiske mekanismen som er ansvarlig for å fôre kroppens celler og fjerne skadelige stoffer fra kroppen. Den viktigste strukturelle komponenten er fartøyene. Det finnes flere typer fartøy som avviker i struktur og funksjon. Vaskulære sykdommer fører til alvorlige konsekvenser, som påvirker hele kroppen.

Generell informasjon

Blodkaret er en hul, rørformet formasjon som gjennomsyrer kroppens vev. Blodkar blir transportert gjennom blodkarene. Hos mennesker er sirkulasjonssystemet stengt, for hvilket blodbevegelsen i karrene skjer under høyt trykk. Transport av fartøy utføres på grunn av hjertets arbeid, og utfører pumpens funksjon.

Blodkar kan endres under påvirkning av visse faktorer. Avhengig av den ytre innflytelsen, utvider eller smelter de. Prosessen er regulert av nervesystemet. Evnen til å utvide og begrense gir en spesifikk struktur av humane blodkar.

Skipene består av tre lag:

 • Ekstern. Den ytre overflaten av fartøyet er dekket med bindevev. Funksjonen er å beskytte mot mekanisk stress. Også det ytre lagets oppgave er å skille fartøyet fra nærliggende vev.
 • Gjennomsnitt. Den inneholder muskelfibre, karakterisert ved mobilitet og elastisitet. De sikrer at fartøyet kan ekspandere eller avta. I tillegg er funksjonen av det midterste laget av muskelfibre å opprettholde karet, noe som resulterer i en fullstendig uhindret blodstrøm.
 • Intern. Laget er representert ved flate enkeltlags celler - endotel. Vevet gjør karene glatt innvendig, og dermed reduserer motstanden mot blodbevegelse.

Det skal bemerkes at veggene i de venøse karene er mye tynnere enn arteriene. Dette skyldes det ubetydelige antall muskelfibre. Bevegelsen av venøst ​​blod skjer under virkningen av skjelettmuskulaturen, mens arterielt blod beveger seg gjennom hjertearbeidet.

Generelt er et blodkar den viktigste strukturelle komponenten i det kardiovaskulære systemet, gjennom hvilket blodet beveger seg til vev og organer.

Typer av fartøy

Tidligere omfattet klassifiseringen av humane blodkar bare 2 typer - arterier og årer. For tiden utmerker fem typer fartøy forskjell i struktur, størrelse og funksjonelle oppgaver.

Typer blodårer:

 • Arterien. Fartøy gir bevegelse av blod fra hjertet til vevet. De varierer i tykke vegger med høyt innhold av muskelfibre. Arterier er konstant smale og ekspanderende, avhengig av trykknivået, og forhindrer overdreven blodtilførsel til visse organer og mangel på andre.
 • Arterioler. Små fartøyer, som representerer terminalgrenene til arteriene. De består hovedsakelig av muskelvev. De er en overgangsforbindelse mellom arterier og kapillærer.
 • Kapillærer. De minste karene, piercing organer og vev. En spesiell funksjon er svært tynne vegger, gjennom hvilke blod kan trenge utover karene. På grunn av kapillærene, blir cellene forsynt med oksygen. Samtidig er blodet mettet med karbondioksid, som deretter fjernes fra kroppen gjennom venøse veier.
 • Venules. De er små fartøy som forbinder kapillærene og venene. De transporterer oksygen, avfallsprodukter av vital aktivitet, døende blodpartikler.
 • Venene. Gi bevegelse av blod fra organene til hjertet. Inneholder færre muskelfibre, som er forbundet med lav motstand. På grunn av dette er venene mindre tykke og blir ofte skadet.

Dermed er flere typer kar skilt, hvorav totalt danner sirkulasjonssystemet.

Funksjonsgrupper

Avhengig av plasseringen, utfører fartøyene forskjellige funksjoner. I samsvar med funksjonell belastning, varierer strukturen på fartøyene. For øyeblikket er det 6 hovedfunksjonelle grupper.

Funksjonelle grupper av fartøy inkluderer:

 • Støtabsorberende. Fartøy som tilhører denne gruppen har størst antall muskelfibre. De er de største i menneskekroppen og ligger i nærheten av hjertet (aorta, lungearterien). Disse fartøyene er mest elastiske og elastiske, noe som er nødvendig for å utjevne de systoliske bølgene som dannes under kardiale sammentrekning. Antallet muskelvev i vegger av karene avtar, avhengig av graden av fjernhet fra hjertet.
 • Resistive. Disse inkluderer terminalen, de tynneste blodkarene. På grunn av den minste lumen har disse karene størst motstand mot blodstrømmen. I de resistive karene er det mange muskelfibre som styrer lumen. På grunn av dette reguleres volumet av blod inn i kroppen.
 • Kapasitiv. Utfør en reservoarfunksjon som sparer store mengder blod. Denne gruppen inkluderer store venøse kar som kan holde opp til 1 liter blod. Kapasitive fartøy regulerer bevegelsen av blod til hjertet, styrer volumet for å redusere byrden på hjertet.
 • Sphincters. De er funnet i terminal grenene av små kapillærer. På grunn av innsnevring og ekspansjon styrer sphincter fartøy mengden innkommende blod. Med innsnevring av sphincterene strømmer ikke blod, og det er derfor den trofiske prosessen forstyrres.
 • Exchange. Representert av terminal gren av kapillærene. I fartøyene er det et stoffskifte, som gir næring av vev og fjerning av skadelige stoffer. Lignende funksjonelle oppgaver utføres av venules.
 • Shunt. Fartøy gir en forbindelse mellom årer og arterier. Dette påvirker ikke kapillærene. Disse inkluderer atrielle, trunk og orgel fartøy.

Generelt utmerker seg flere funksjonsgrupper av blodkar som sikrer en full strøm av blod og ernæring av alle celler i kroppen.

Regulering av vaskulær aktivitet

Kardiovaskulærsystemet reagerer umiddelbart på eksterne endringer eller virkningen av negative faktorer i kroppen. For eksempel, i tilfelle stressende situasjoner, forekommer hjertebank. Fartøy taper, noe som øker trykket, og muskelvev leveres med en stor mengde blod. Å være i ro, strømmer mer blod inn i hjernens vev og fordøyelseskanaler.

For regulering av kardiovaskulærsystemet er nervesentrene plassert i hjernebarken og hypothalamus ansvarlige. Det resulterende signalet, på grunn av reaksjonen på stimulus, virker på senteret, som styrer fartøyets tone. Senere, gjennom nervefibrene, beveger impulsen seg til vaskulære vegger.

I karossens vegger er reseptorer som oppfatter trykkstigninger eller endringer i blodets sammensetning. Fartøy er også i stand til å overføre nevrale signaler til de relevante sentrene, og varsle om mulig fare. Dette gjør det mulig å tilpasse seg endrede miljøforhold, for eksempel temperaturendringer.

Arbeidet i hjertet og blodårene påvirkes av hormoner. Denne prosessen kalles humoristisk regulering. Den største effekten på fartøyene har adrenalin, vasopressin, acetylkolin.

Dermed er aktiviteten til kardiovaskulærsystemet regulert av nervesentrene i hjernen og de endokrine kjertlene som er ansvarlige for produksjon av hormoner.

sykdom

Som et hvilket som helst organ kan fartøyet bli påvirket av sykdommer. Årsakene til utviklingen av vaskulære patologier er ofte forbundet med feil livsstil. Sykdommen utvikler seg sjeldnere på grunn av medfødte abnormiteter, oppnådde infeksjoner eller mot bakgrunnen av samtidige patologier.

Vanlige vaskulære sykdommer:

 • Hjertets iskemi. Det regnes som en av de farligste patologiene i det kardiovaskulære systemet. Med denne patologien blir strømmen av blod gjennom karene som fôrer myokardiet - hjertemuskelen - forstyrret. Gradvis, på grunn av atrofi, svekkes muskelen. Som en komplikasjon forekommer infarkt, så vel som hjertesvikt, hvor plutselig hjertestans er mulig.
 • Nevrologisk dystoni. Sykdom, som påvirker arteriene på grunn av funksjonsfeil i nervesenterets arbeid. I karene på grunn av overdreven sympatisk innflytelse på muskelfibrene utvikler spasmen seg. Patologi manifesterer seg ofte i hjernens kar, påvirker også arteriene som ligger i andre organer. I pasienten er det intense smerter, forstyrrelser i hjertets arbeid, svimmelhet, trykkendringer.
 • Åreforkalkning. Sykdom der veggene på fartøyene smalrer. Dette fører til en rekke negative konsekvenser, inkludert atrofi av fôringsvevene, samt en reduksjon i elastisiteten og styrken av karrene som ligger bak fortrengningen. Aterosklerose er provoserende faktor for mange kardiovaskulære sykdommer, og fører til dannelse av trombi, hjerteinfarkt, hjerneslag.
 • Aorta aneurisme. Med denne patologien dannes sekkformede buler på aortas vegger. Senere blir arvevev, og vev gradvis atrofi. Patologien utvikler som regel mot en bakgrunn av kronisk form for hypertensjon, smittsomme lesjoner, inkludert syfilis, så vel som i anomalier av fartøyutvikling. I fravær av behandling fremkaller sykdommen et brudd på karet og død av pasienten.
 • Åreknuter. Patologi, hvor venene på de nedre ekstremiteter påvirkes. De øker kraftig på grunn av økt arbeidsbelastning, mens utstrømningen av blod til hjertet er sterkt redusert. Dette fører til ødem, smerte. Patologiske endringer i de berørte årene på beina er irreversible, sykdom i senere stadier behandles kun kirurgisk.
 • Hemorroider. En sykdom hvor vekstforsterkning utvikler seg i regionen av hemorrhoida vener som foder undertarmen. Senere stadier av sykdommen er ledsaget av tap av hemorroider, alvorlig blødning, et brudd på avføringen. Som en komplikasjon oppstår smittsomme lesjoner, inkludert infeksjon i blodet.
 • Tromboflebitt. Patologi påvirker venøs kar. Faren for sykdommen er forklart av potensialet for muligheten for trombusbrudd, og derfor er lumen i lungearteriene blokkert. Men store vener er ekstremt knappe. Tromboflebitt er gjenstand for små årer, hvis skade ikke utgjør en betydelig fare for livet.

Det er et bredt spekter av vaskulære patologier som har en negativ effekt på hele organismens arbeid.

Mens du ser på videoen, vil du lære om kardiovaskulærsystemet.

Blodkar er et viktig element i menneskekroppen, som er ansvarlig for blodbevegelsen. Det finnes flere typer fartøy som avviker i struktur, funksjon, størrelse, plassering.

Rollen av blodårer i menneskekroppen

Blodkar kan på en detaljert undersøkelse tilbakekalle en krets med en syklisk sirkulasjonskjede. Sekvensen av blodsirkulasjonen har form av en sirkel. Blodet begynner å strømme fra hjertet og på slutten av hele sirkelen vender tilbake til det. Fartøy i menneskekroppen er plassert i hver del av den. Deres lengde i menneskekroppen er ca 90 tusen kilometer, noe som er 10 ganger mer enn avstanden fra Moskva til Vladivostok. Maldivenees totale areal (med hensyn til land og sjø til felles) er 90 tusen kilometer. Nå kan du forestille deg hvor stor sirkulasjonssystemet er hos mennesker. Takket være blodårene, skjer blodsirkulasjonen i menneskekroppen, blodet flyter fra hjertet til alle organer, og gir dem næringsstoffer til normalt arbeid.

Hovedgruppene av fartøy og deres egenskaper i kroppen

Strukturen av blodkar i sirkulasjonssystemet kan deles inn i tre hovedkomponenter:

 • Kapillærene er en fortsettelse av blodkar, forsyner vev og alle kroppsdeler med oksygen. Alle vet uttrykket "kapillær i øyebryt", det vil egentlig ikke være vanskelig å skade det. På grunn av at kapillærskallet er ekstremt tynt, kan næringsstoffer lett komme inn i alle deler av kroppen. Antallet av kapillærer i menneskekroppen er forskjellig, for eksempel i hjertemusklene er det mange flere enn i andre. Kapillærer fungerer også ikke alle på en gang, i løpet av arbeidet til noen, en del av hvile mens de er i hvilemodus, og kommer i arbeid i tilfelle plutselig stress av kroppen eller mot bakgrunnen av stress. Kapillærer er et integrert system som kan deles inn i 5 koblinger: arterioler, prekapillarier (spille en sammenhengende rolle i systemet), sanne kapillærer, postkapillærer og venuler (overgangsstedet mellom kapillær og venen). Hver lenke er en spesiell mekanisme i sirkulasjonssystemet og spiller en viktig rolle i riktig funksjon.
 • Årene er hovedelementet i sirkulasjonen i kroppen. Det er gjennom dem at blodet strømmer i retning fra vev og organer til hjertet, lukker sirkelformen. Årene er tynne, elastisiteten til et slikt skall er mye tynnere enn i arteriene, venene blir vanligvis ledsaget av flere arterier, og ikke ledsaget, deltar ofte i forbindelsesprosessen under huden.
 • Arterier - skallet er den mest holdbare og elastiske, enn venene og kapillærene. Deres hovedfunksjon er å bære blod, mettet med oksygen fra hjertet til organer og vev. Det er to grupper av arterier: den elastiske typen og den muskulære arterien. Den første gruppen befinner seg nærmere hjertemuskelen (for eksempel aorta). Skallet i denne gruppen er den mest holdbare for muligheten for uavbrutt arbeid på uttømming av blod (hjertesjokk). Den andre kategorien, med sammentrekning av de glatte musklene i det indre lag av arterier, smalner, og når de slapper av, utvides den, dette sikrer en konstant blodsirkulasjon og kontinuiteten i bevegelsen langs karene.

Disse tre hovedkomponentene i blodkarene, som representerer blodlinjen, leverer hele kroppen med blod og nyttige elementer. Derfor er det svært viktig å overvåke tilstanden til fartøyene dine, for å opprettholde dem i riktig form, slik at det ikke er uregelmessigheter i arbeidet.

I tillegg til å gi oksygen til indre organer, beriker blodårene og nærer alle lag av huden. Blodkarene beriker ikke bare hudceller, de deltar i prosessen med regenerering ved skade, og hudceller blir mer elastiske.

Det er to typer hudkar, overfladisk og dyp. Arbeidet med dype kar ser slik ut: blod fra arteriene kommer gjennom kanalene til hårsekken og svettekjertlene, og beriker overflaten av huden. Ordningen for drift av overflatefartøy sikrer blodstrømmen til huden i en retning vinkelrett på huden. Også i huden er to typer lymfekar. Det er verdt å merke seg et lett lumen på huden i ansiktet ditt, dette er stedet for tynning.

Strukturen, det vaskulære systemets funksjoner og blodsirkulasjonen er tildelt hele delen av anatomien. Hjertet i dette systemet er et komplekst sett med årer, fartøy, kapillærer, arterier og aorta. Egenskapene og funksjonene til hver av elementene kan ikke erstattes av en av analogene. Hovedfunksjonen i sirkulasjonssystemet er uavbrutt transport av blod over alle elementer i systemet til bestemte organer. Noen elementer i driften av systemet er i reserve, noe som gjør det mulig i tilfelle en nødsituasjonsfeil fortsetter å forsyne blod til indre organer og hudceller.

Sykdommer i det vaskulære systemet

Millioner av mennesker dør av kardiovaskulære sykdommer hvert år rundt om i verden. En undersøkelse av denne trenden har vist at hovedparten av dødsfallene forekommer i smittsomme sykdommer, den andre er medfødt eller arvelig. I tid diagnostisert sykdommer er mottagelig for behandling mye lettere.

De farligste sykdommene i sirkulasjonssystemet er aorta og arterier, aneurysmer vurderes, noe som fører til vaskulær ruptur og som en konsekvens blødning. I de fleste tilfeller er denne sykdommen medfødt (genetisk), den kan utvikle seg etter slike sykdommer som syfilis, revmatisme eller komplikasjon etter traumer.

Mer vanlig er sykdommen i benene. Som blod sirkulerer fra topp til bunn, inntil den når en lang lem, med funksjonsfeil i systemet oppstår tilstopping dannet trombovaya kork, betente årer synlig på hudoverflaten og føre til mye ubehag.

Sykdommer i blodkarene i huden er mer påvirket av kvinner. Under graviditet eller når du tar hormonelle legemidler, ekspanderer de, noe som fører til svekkelse av veggene i karene, og deres mikroskader. For eksempel kan utseendet til en "stjerne" på huden indikere at elastisiteten er ødelagt, eller det indre skallet.

Styrking av blodkar

Blodkar, som alle kroppens elementer, må styrkes. For å sikre riktig blodsirkulasjon, er det nødvendig å gjennomgå regelmessig behandling. For undersøkelsen kan du kontakte legen til den terapeutiske avdelingen, som vil henvise deg til riktig spesialist. Behandlingen må utføres under streng overvåking av en spesialist.

Skallene på fartøyene er mest utsatt for svekkelse av vevene i de indre veggene, og sannsynligheten for å skade elastisiteten er også høy. Det finnes en rekke medisiner som gir styrking av blodvev. Vitaminer, riktig ernæring spiller en viktig rolle i å forbedre arbeidet.

For å styrke veggene er det nyttig å spise:

 • bringebær;
 • havregryngrøt (ikke mindre enn 200 gr per dag);
 • olivenolje (ca. 20 gram per dag);
 • te grønn eller svart med melk, hundrosen og hagtorn;
 • bakt epler med honning.

Dette er de mest anbefalte produktene som kan brukes av deg som tiltak for å styrke karveveggene. Styrke blodkarene i ansiktets hud, du kan skifte vask med varmt og isaktig vann, det er også nyttig for huden på huden og dens epidermis. Det må huskes at elastisiteten og skallet er underlagt forandringer i tonen, for eksempel når kjølingen blir smalere, blir hudens overflatebeholdere smalere, og når det blir lengre i varmen, opptrer dilatasjon (ekspansjon) tvert imot. Ved langvarig avkjøling kan det oppstå en konflikt, siden temperaturen i menneskekroppen alltid har en tendens til 36,6 grader, er en lang undervurdering av denne frekvensen skadelig for kroppen.

Overoppheting av kroppen er også skadelig, og det anbefales å unngå det. Konsekvensen av overoppheting er lumen (ekspansjon). Med andre ord er et rom dannet i fartøyet, noe som kan føre til dannelse av en trombus. Clearance hos de fleste er vanlig hos kvinner, et vanlig eksempel kan tjene som åreknuter.

Sirkulasjonssystemet er en av de grunnleggende og viktige elementene i en persons struktur. Skallene på fartøyene er unike i egenskapene og sammensetningen. Formen på sirkelen i systemet med å levere blodkar med "oksygen" gjør arbeidet i hele systemet ideelt. For riktig funksjon, er det nødvendig å i tide forhindre vaskulære sykdommer, ta hensyn til riktig ernæring og styrke karvæggene.

Alt om blodkar: typer, klassifikasjoner, egenskaper, betydning

Blodkar er den viktigste delen av kroppen, som er en del av sirkulasjonssystemet og penetrerer nesten hele kroppen av en person. De er bare fraværende i hud, hår, negler, brusk og hornhinne i øynene. Og hvis de blir samlet og trukket inn i en rett linje, vil den totale lengden være rundt 100 000 km.

Disse rørformet elastisk formasjon for kontinuerlig drift, kontinuerlig overføring av blod fra det bankende hjertet ved alle hjørner av det menneskelige legeme, mette dem med oksygen og mater dem, og deretter returnere det tilbake. Forresten, i hjertet av alt menneskelig liv presser gjennom fartøyene mer enn 150 mln. Liter blod.

Det er følgende hovedtyper av blodkar: kapillærer, arterier og årer. Hver art utfører sine spesifikke funksjoner. Det er nødvendig å bo nærmere på hver enkelt av dem.

Fordeling av arter og deres egenskaper

Klassifisering av blodkar er forskjellig. En av dem innebærer divisjon:

 • arterier og arterioler;
 • Presapillarier, kapillærer, postkapillærer;
 • årer og venules;
 • arteriovenøse anastomoser.

Menneskelige blodkar

De er et komplekst nettverk, avvikende i struktur, størrelse og deres spesifikke funksjon, og danner to lukkede systemer som er koblet til hjertesirkulasjonen.

Generelt i enheten kan skiller seg ut som følger: veggene i begge arteriene og venene har en trelagsstruktur:

 • det indre laget gir glatthet, konstruert fra endotelet;
 • medium, som er en garanti for styrke, bestående av muskelfibre, elastin og kollagen;
 • øvre lag av bindevev.

Forskjeller i strukturen av veggene de har bare i bredden av mellomlaget og overvekt av enten muskelfibre eller elastikk. Og også at de venøse inneholder ventiler.

arterie

De leverer blod, mettet med nyttige stoffer og oksygen fra hjertet til alle celler i kroppen. Med struktur er menneskelige arterielle kar mer holdbare, sammenlignet med årer. En slik enhet (et tettere og sterkere mellomlag) tillater dem å motstå presset fra sterkt internt blodtrykk.

Navnene på arteriene, samt venene, avhenger av:

 • fra organet som leveres av dem (for eksempel, nyre, lunge);
 • bein, som de er tilstøtende (albue);
 • steder hvor de avgår fra et stort fartøy (overlegent mesenterisk);
 • retningen av bevegelsen (medial);
 • Dybde på plassering (overflate).

En gang ble det antatt at arteriene bragte luft og derfor er navnet fra latin oversatt som "inneholdende luft".

Nylig leste jeg en artikkel som forteller om den naturlige kremet "Bee Savior Chestnut" for behandling av åreknuter og rensing av blodkar fra blodpropper. Med denne krem ​​er det alltid mulig å kurere åreknuter, for å eliminere smerte, forbedre blodsirkulasjonen, forbedre årenes tone, raskt gjenopprette karossens vegger, rengjør og gjenopprett åreknuter hjemme.

Jeg var ikke vant til å stole på noen informasjon, men bestemte meg for å sjekke og bestilte en pakke. Jeg la merke til en forandring i en uke: smerten var borte, beina mine stoppet summende og hevelse, og i 2 uker begynte de venetiske kjeglene å synke. Prøv og deg, og hvis du er interessert, så er lenken under en artikkel.

Det finnes slike typer:

Elastisk type. Dette er arterier som avviker direkte fra hjertet - aorta og andre store arterier. Å være nær hjertet, må de tåle det største blodtrykket (opptil 130 mmHg) og høy bevegelseshastighet - 1,3 m / s.

De tåler en slik belastning på grunn av fibrene av kollagen og elastin, hvorfra midterlaget av veggene av denne typen arterie dannes.

 • Aorta er den kraftigste arterien i menneskekroppen, som kommer fra hjertets venstre hjertekammer. Det begynner på begynnelsen av alle arteriene i den store sirkelen. Hun for hele hennes liv savner 175 millioner liter blod.

  Muskeltype - det midterste laget av veggene av denne typen arterier inneholder muskelfibre.

  Slike blodårer ligger langt fra hjertet, der de trenger muskelfibre for å presse blod. Disse inkluderer vertebral kolonne, den radiale, hjernen arterien og andre.

 • Mellomliggende type, muskel-elastisk. I mellomlaget av slike arterier er det elastiske fibre sammen med glatte muskelceller.
 • Arterier, forlater hjertet, tynt til små arterioler. Disse kalles tynne grener av arteriene, som omdannes til prekapillarier, som danner kapillærer.

  kapillærer

  Dette er de tynneste karene, diameteren er mye tynnere enn menneskehåret. Dette er den lengste delen av sirkulasjonssystemet, og deres totale antall i menneskekroppen varierer fra 100 til 160 milliarder.

  Tettheten av deres akkumulering er forskjellig overalt, men den største i hjernen og myokardiet. De består bare av endotelceller. De utfører en svært viktig aktivitet: den kjemiske utvekslingen mellom blodet og vevet.

  For behandling av åreknuter og rensing av blodårer fra THROMBOV anbefaler Elena Malysheva en ny metode basert på kremen av åreknuter. Den består av 8 nyttige medisinske planter, som har ekstremt høy effektivitet ved behandling av åreknuter. I dette tilfellet brukes bare naturlige ingredienser, ingen kjemi og hormoner!

  Kapillærene forbinder ytterligere med postkapillærer, som blir venules - små og tynne venøse kar som strømmer inn i venene.

  Mange av våre lesere for behandling av varicose bruker aktivt den kjente metoden basert på naturlige ingredienser, oppdaget av Elena Malysheva. Vi anbefaler deg å lese det.

  Dette er blodårene gjennom hvilke oksygenutarmet blod går tilbake til hjertet.

  Vene i venene er tynnere enn arteriene, fordi det ikke er noe sterkt press her. Det mest utviklede laget av glatte muskler i midtvegget på beinene i beina, fordi det ikke er lett å jobbe for blod under tyngdekraften.

  Venøse fartøy (alle unntatt øvre og nedre hul-, lunge-, krage-, nyreneår og hodens vene) inneholder spesielle ventiler som sikrer blodets fremgang til hjertet. Ventilene overlapper returutstrømningen. Uten dem ville blodet ha glass til føttene.

  Arteriovenøse anastomoser er grener av arteriene og venene som er sammenblandet av leddene.

  Separasjon ved funksjonell belastning

  Det er en annen klassifisering som blodårene blir utsatt for. Det er basert på forskjellen i funksjonene de utfører.

  Det er seks grupper:

  1. Fartøy med putefunksjon. Gruppen inneholder slike fartøy, hvor midtre lag av veggen består av elastin og kollagen. Elastisitet og elastisitet på veggene gir amortisering, utjevning av systoliske svingninger i blodstrømmen.

  Det er et annet veldig interessant faktum om dette unike systemet i menneskekroppen. I nærvær av overvekt i kroppen skaper mer enn 10 km (per 1 kg fett) ekstra blodkar. Alt dette skaper en veldig stor belastning på hjertemuskelen.

  Hjertesykdom og overvekt, eller verre, fedme, er alltid veldig tett forbundet. Men det er bra at menneskekroppen er i stand til den omvendte prosessen - fjerner unødvendige kar når det blir kvitt overflødig fett (det er fra det, ikke bare fra ekstra pounds).

  Hvilken rolle spiller blodkar i menneskelivet? Generelt utfører de veldig alvorlig og viktig arbeid. De er transport, som sikrer levering av essensielle stoffer og oksygen til hver celle i menneskekroppen. Og de skiller også ut karbondioksid og avfall fra organer og vev. Deres mening kan ikke overemphasized.

  Personlig blogg av Gennady Romat

  Hvis vi følger definisjonen, blodkarene i det menneskelige - en fleksibel, elastisk rør, hvilken kraft rytmisk bankende hjerte eller pulserende kar båret blodet som beveger seg gjennom legemet, organer og vev av arterier, arterioler, kapillærer, og fra dem til hjertet - av venyler og vener, sirkulerer blodstrømmen.

  Selvfølgelig er dette et kardiovaskulært system. Gjennom sirkulasjon av oksygen i blodet, så vel som næringsstoffer blir levert til kroppens organer og vev, og karbondioksid og andre metabolske produkter og vitale funksjoner er avledet.

  Blod og næringsstoffer leveres av fartøy, en slags "hule rør", uten som ingenting ville ha skjedd. De merkelige "motorveiene". Faktisk er våre fartøy ikke "hule rør". Selvfølgelig er de mye mer kompliserte og utfører sitt arbeid riktig. Av båtens levedykt avhenger - nøyaktig hvordan, med hvilken fart, under hvilket press og til hvilke deler av kroppen vårt blod vil nå. Menneskers helse er avhengig av tilstanden til fartøyene.

  Det var det en mann ville se ut om han hadde ett blodsystem igjen av ham. På høyre side er en manns finger, bestående av et utrolig utvalg av fartøy.

  Menneskelige blodkar, interessante fakta

  • Den største venen i menneskekroppen er den hule nedre venen. På dette fartøyet kommer blodet tilbake fra den nedre delen av kroppen til hjertet.
  • I menneskekroppen er det både store og små fartøy. Den andre inkluderer kapillærer. Diameteren deres overstiger ikke 8-10 mikron. Det er så lite at røde blodlegemer må stå opp og bokstavelig talt klemme en etter en.
  • Hastigheten av blodstrømmen gjennom karene varierer i henhold til deres typer og størrelser. Hvis kapillærene ikke tillater at blodet overskrider hastigheten på 0,5 mm / s, når hastigheten til 20 cm / sek i den hule nedre venen.
  • Hvert sekund 25 milliarder celler passerer gjennom sirkulasjonssystemet. For at blod skal gjøre en komplett sirkel rundt kroppen, tar det 60 sekunder. Det er bemerkelsesverdig at for en dag med blod er det nødvendig å flyte langs fartøyene, overvinne 270-370 km.
  • Hvis alle blodkarene ble deployert til full lengde, ville de to ganger ha pakket jorden på jorden. Deres totale lengde er 100 000 km.
  • Kapasiteten til alle humane blodkar når 25-30 liter. Som du vet kan den gjennomsnittlige kroppen ikke inneholde mer enn 6 liter blod, men de nøyaktige dataene kan kun læres ved å studere kroppens individuelle egenskaper. Som et resultat må blodet hele tiden bevege seg rundt fartøyene for å støtte arbeidet med muskler og organer gjennom hele kroppen.
  • I menneskekroppen er det bare ett sted hvor sirkulasjonssystemet er fraværende. Dette er hornhinnen i øyet. Siden funksjonen er perfekt gjennomsiktig, kan den ikke inneholde blodårer. Hun mottar imidlertid oksygen direkte fra luften.
  • Siden tykkelsen på karene ikke overstiger 0,5 mm, bruker kirurgene kirurgiske verktøy som er enda tynnere. For eksempel, for suturing, må du jobbe med en tråd som er tynnere enn et menneskehår. For å takle det, ser leger i et mikroskop.
  • Det er anslått at for å suge alt blod fra en vanlig voksen person, er det nødvendig med 11.200 000 mygg.
  • I et år er hjertet redusert ca 42 075 900 ganger, og for en gjennomsnittlig levetid - ca 3 milliarder kroner, pluss eller minus noen få millioner..
  • Gjennom hele vårt liv skyver hjertet rundt 150 millioner liter blod.

  Nå var vi overbevist om at vårt sirkulasjonssystem er unikt, og hjertet er den sterkeste muskelen i kroppen vår.

  I ung alder, bryr seg ingen om noen fartøy, og så er alt i orden! Men etter tjue år, etter at romskipet kroppen har vokst begynner umerkelig å bremse ned stoffskiftet gjennom årene, redusert motorisk aktivitet, så den voksende magen, synes overvekt, høyt blodtrykk og kolesterol, aterosklerotisk plakk dukke opp plutselig. men du er bare femti år gammel! Hva skal jeg gjøre?

  Og plaketter kan dannes hvor som helst. Hvis det er i hjernens kar, er et slag mulig. Fartøyet brister og det er alt. Hvis i aorta, så et mulig hjerteinfarkt. Røykerne vanligvis i en alder av seksti barske gange, alle har aterosklerose i underbenet.

  Se på Rosstats statistikk, okkupert hjerte-og karsykdommer trygt i første omgang i antall dødsfall.

  Det vil si at passivitet i tretti år kan tette det vaskulære systemet med all slags søppel. Da er det et naturlig spørsmål, men hvordan får man det, alt fra der, slik at fartøyene er rene? Hvordan bli kvitt kolesterolplakk, for eksempel? Vel, jernrøret kan rengjøres med en børste, og karene til en person, det er langt fra et rør.

  Selv om det er en slik prosedyre. angioplastikk kalles, bores mekanisk eller knuses med en ballongplate og legger en stent. Folk liker å gjøre en slik prosedyre som plasmaferese. Ja, det er en svært verdifull prosedyre, men bare hvor det er berettiget, med strenge avgrensede sykdommer. Det er ekstremt farlig å rense fartøyene og forbedre helsen. Husk den berømte russiske idrettsutøver, mester i styrke idrett, så vel som TV og radio vert, entertainer, skuespiller og predprinimatelya- Turchinsky Vladimir, som døde etter inngrepet.

  De kom opp med laserrensing av blodkar, det vil si at de setter inn en lyspære i venen og den gløder inne i fartøyet og gjør noe der. Det virker som det er laser fordampning av plaketter. Det er klart at denne prosedyren er satt på et kommersielt grunnlag. Ledningene er ferdige.

  De fleste tror på leger, og derfor betaler de penger for å få helsen tilbake. Samtidig vil de fleste av menneskene i deres liv ikke forandre noe. Hvordan kan jeg nekte dumplings, pølse, fett eller øl med sigarett. Ifølge logikken viser det seg at hvis du har problemer med blodårene, må du først fjerne den skadelige faktoren, for eksempel slutte å røyke. Hvis det er overvekt, balanserer maten, ikke overmål om natten. Flytt mer. Endre din livsstil. Vel, det kan vi ikke!

  Nei, som vanlig, håper vi på et mirakel pille, et mirakel prosedyre, eller i chudo.Chudesa skje, men ekstremt redko.Nu betalt deg penger, renset blodårene, i noen tid, har staten økt, da det raskt tilbake til sin opprinnelige tilstand. Du vil ikke forandre din livsstil, og kroppen din kommer tilbake selv med et overskudd.

  Nikolai Amosovs kjent i forrige århundre ukrainske sovjet thorax kirurg, en medisinsk forsker, kybernetikk, en forfatter, sa han: "Ikke forvent at legene vil gjøre deg frisk Leger behandle sykdommen, og helse bør få mest mulig."

  Naturen har gitt oss gode, sterke kar - arterier, vener, kapillærer, som hver oppfyller sin funksjon. Se på hvor pålitelig og kult vårt blodsirkulasjonssystem er, som vi til tider er svært skødesløse. På oss i en organisme er det to sirkler i en sirkulasjon. En stor sirkel og en liten sirkel.

  Liten sirkelsirkulasjon

  Den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen forsyner lungene. Først kontraherer høyre atrium og blodet går inn i høyre ventrikel. Deretter skyves blodet inn i lungekroppen, som grener opp til lungekapillærene. Her er blodet mettet med oksygen og gjennom lungene vender tilbake til hjertet - inn i venstre atrium.

  Great Circulation Circle

  Passert gjennom en liten sirkulasjon av blodsirkulasjon. (gjennom lungene) og, beriket med oksygen, går blodet tilbake til hjertet. Det oksygenerte blodet fra venstre atrium passerer inn i venstre ventrikel, hvoretter det kommer inn i aorta. Aorta - den største menneskearterien, fra hvilken strekker seg et flertall av mindre fartøyer, så arteriollam blod blir levert til de organer og returnerer gjennom venene tilbake til høyre forkammer, hvor syklusen begynner på nytt.

  arterie

  Beriket med oksygen, blod er arterielt blod. Derfor er det lyse rødt. Arterier er kar som bærer, oksygenberiget blod fra hjertet. Arterier må takle det høye trykket som kommer fra å forlate hjertet. Derfor er det i vevet av arteriene et veldig tykt muskellag. Derfor kan arterier ikke praktisk talt endre deres lumen. De er ikke veldig gode til å krympe og slappe av. men de holder godt hjerte slår. Arterier motstår trykk. som skaper hjertet.

  Strukturen av arterien veggen Strukturen av venen veggen

  Arterier består av tre lag. Det indre laget av arterien er et tynt lag av dekselet vevet - epitelet. Deretter er det et tynt lag av bindevev, (i figuren er det ikke synlig) elastisk som gummi. Neste er et tykt lag av muskler og ytre skallet.

  Tilordne arterier eller arteriefunksjon

  • Blod på arteriene beriket med oksygen. flyter fra hjertet til organene.
  • Funksjoner av arteriene. Dette er levering av blod til organene. gir høyt trykk.
  • Blodet flyter i arteriene, mettet med oksygen (unntatt lungearterien).
  • Blodtrykket i arteriene er 120/80 mm. Hg. Art.
  • Hastigheten av blodstrømmen i arteriene er 0,5 m / s.
  • arteriell puls. denne rytmiske svingningen av veggene i arteriene under systolen i hjertets ventrikler.
  • Maksimalt trykk - under sammentrekning av hjertet (systole)
  • Minimal under avslapning (diastol)

  Vener - struktur og funksjoner

  Lagene på lagene er nøyaktig det samme som i arterien. Epithelium er det samme overalt, i alle fartøy. Men her i en vene, om et arterie meget tynt lag av et muskulært stoff. Muskler i venen trenger ikke så mye å motstå blodtrykket, men å kontrakt og utvide. Wien kontrakter, trykk øker og omvendt.

  Derfor er venene i sin struktur ganske nær arteriene, men med egne særegenheter, for eksempel i blodårene, er det allerede lavt blodtrykk og lav blodstrømningshastighet. Disse funksjonene knytter noen funksjoner til venene til venene. I sammenligning med arteriene er venene store i diameter, en tynn indre vegg og en veldefinert yttervegg. På grunn av sin struktur i venøsystemet er omtrent 70% av det totale blodvolumet.

  En annen funksjon av venene er at venene er konstant på ventiler. omtrent det samme som utgangen fra hjertet. Dette er for å sikre at blodet ikke strømmer i motsatt retning, men skyves fremover.

  Ventiler åpnes i løpet av blodet. Når venen er fylt med blod, lukkes ventilen, noe som gjør det umulig å reversere blodstrømmen. Det mest utviklede ventilapparatet i blodårene, i den nedre delen av kroppen.

  Alt er enkelt, fra hodet til hjertet, blodet kommer lett tilbake, siden tyngdekraften virker på det, men det er mye vanskeligere å stå opp fra beina. Det er nødvendig å overvinne denne tyngdekraften. Ventilsystemet bidrar til å skyve blodet tilbake til hjertet.

  Ventiler. Det er bra, men det er tydeligvis ikke nok til å skyve blodet tilbake til hjertet. Det er en ekstra kraft. Faktum er at venene, i motsetning til arteriene, passerer langs muskelfibrene. og når muskelen trekker sammen, komprimerer den venen. I teorien skal blodet gå i begge retninger, men det er ventiler som ikke tillater at blodet strømmer bakover, bare videresende til hjertet. Dermed skyver muskelen blodet til neste ventil. Dette er viktig fordi den lavere utstrømningen av blod oppstår hovedsakelig på grunn av musklene. Og hvis du har lange muskler som allerede er svake fra ledighet? Har krøp ubemerket fysisk inaktivitet? Hva skjer? Det er klart at ingenting godt.

  Bevegelsen av blod gjennom venene oppstår mot tyngdekraften, i forbindelse med dette opplever det venøse blodet kraften av hydrostatisk trykk. Noen ganger, når det gjelder ventilfeil, er tyngdekraften så stor at den forstyrrer normal blodgass. I dette tilfellet stagnerer blodet i karene og deformerer dem. Etter det blir venene kalt åreknuter.

  Åreknuter har et hovent utseende, som er berettiget av navnet på sykdommen (fra latinsk varix, slektsbeviser - "hevelse"). Typer behandling av åreknuter er svært omfattende i dag, fra folks råd til å sove i en slik stilling at føttene var over nivået av hjertet før kirurgisk inngrep og fjerning av venen.

  En annen sykdom er venetrombose. Når trombose i blodårene dannet blodpropp (trombi). Dette er en veldig farlig sykdom, fordi trombi, rive bort, kan bevege seg gjennom sirkulasjonssystemet til lungens kar. Hvis en trombose er stor nok, kan det føre til døden hvis den kommer inn i lungene.

  • Venene. fartøy som bærer blod i hjertet.
  • Vene i venene er tynne, lett utvidbare, ikke i stand til å trekke seg uavhengig.
  • En spesiell funksjon av venerets struktur er tilstedeværelsen av lomme-lignende ventiler.
  • Årene utmerker seg - store (hule vener), mellomår og små årer.
  • Årene beveger blod, mettet med karbondioksid (unntatt lungevenen)
  • Blodtrykket i venene er 15 - 10 mm. Hg. Art.
  • Blodhastigheten i blodårene er 0,06-0,2 m.
  • Årene er overfladiske, i motsetning til arteriene.

  kapillærer

  Kapillæren er det tynneste karet i menneskekroppen. Kapillærer, disse er de minste blodkarene 50 ganger tynnere enn det menneskelige håret. Den gjennomsnittlige diameteren på kapillæren er 5-10 μm. Ved å forbinde arterier og årer, er det involvert i stoffskiftet mellom blod og vev.

  Veggene i kapillærene består av et enkelt lag av endotelceller. Tykkelsen på dette laget er så liten at det tillater gjennomføring av metabolisme mellom vævsfluidet og blodplasmaet gjennom veggene i kapillærene. Produkter dannet som følge av kroppens vitale aktivitet (som karbondioksid og urea) kan også passere gjennom kapillærveggene for å transportere dem til utsöndringsstedet fra kroppen.

  endotelet

  Det er gjennom veggene i kapillærene at næringsstoffer går inn i musklene og vevene, og metter dem med oksygen. Det skal bemerkes at ikke alle stoffer passerer gjennom endotelens vegger, men bare de som er nødvendige for kroppen. For eksempel passerer oksygen, mens andre urenheter ikke gjør det. Dette kalles permeabiliteten til endotelet. Samme med mat.. Uten denne funksjonen ville vi lenge vært forgiftet.

  Endotelens vaskulære vegg er et subtilt organ som utfører en rekke viktige funksjoner. Endotel, om nødvendig, utskiller stoffet for å få blodplater til å holde seg sammen og forsegle, for eksempel et kutt. Men at blodplatene ikke bare holdt seg sammen, utskiller endotelet et stoff som ikke tillater at blodplatene holder seg sammen og dannes i blodpropper. For å studere endotelet, jobber hele institusjoner for å forstå dette fantastiske ordet fullt ut.

  En annen funksjon, dette - angiogenese - endotelet forårsaker små sosuduser å vokse rundt de korkede. For eksempel omgå kolesterolplakkene.

  Bekjempe betennelse i blodårene. Dette er også en funksjon av endotelet. Åreforkalkning. Dette er en slags betennelse i blodårene. Til dags, selv begynner å behandle aterosklerose med antibiotika.

  Regulering av vaskulær tone. Endotelet omhandler også dette. Endotelet er svært skadelig for nikotin. Umiddelbart er det en vasospasme, eller rettere lammelsen av endotelet, som forårsaker nikotin, og forbrenningsprodukter inneholdt i nikotin. Disse produktene er ca 700.

  Endotelet bør være sterkt og elastisk. så vel som alle våre fartøyer. Aterosklerose oppstår når en bestemt person begynner å bevege seg lite, spise feil og dermed tildele noen av sine egne hormoner inn i blodet.

  Du kan bare rense blodårene med fysisk anstrengelse. Hvis du jevnlig frigjør hormoner i blodet, vil de behandle veggene på karene, det blir ingen hull og kolesterolplakkene har ingen steder å danne. Spis riktig. Kontroller nivået av sukker og kolesterol. Folkemidlene kan brukes som supplement, grunnlaget er fortsatt den fysiske belastningen. For eksempel ble helsystem-isotonen bare oppfunnet for å gjøre noen bedre.

  Les Mer Om Fartøyene