Blødning i øyet: typer, årsaker, symptomer og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva kan blødningen i øyet, årsakene til utseendet, symptomene og metodene for diagnose, hva de skal gjøre i denne situasjonen.

Blødning er utslipp av blod utover blodårene. Det kan forekomme i enhver menneskekropp, inkludert øyebollet.

Klikk på bildet for å forstørre

Patologi kan utvikles i forskjellige strukturer i øyet, slik at fire typer utmerker seg:

 1. Hyphema.
 2. Subconjunctival.
 3. Blødning i det sklerøse legemet.
 4. Blødning i netthinnen.

Mer informasjon om hver art, se nærmere i artikkelen.

Avhengig av plassering og størrelsesorden, kan blødning i øyet ikke bære noen fare, eller kan føre til fullstendig synstap.

Hver av disse artene har sine egne karakteristiske symptomer, metoder for diagnose og behandling. Alle typer blødninger håndteres av oftalmologer.

1. Hypem

Hyphema er akkumulering av blod inne i det fremre kammeret i øyebollet, som ligger mellom hornhinnen (det gjennomsiktige skallet i øyet over eleven) og iris (den fargede delen av øyet). Blod kan dekke iris og pupil helt eller delvis, forstyrrer syn.

Hyphema kan oppstå med øye traumer, etter oftalmisk kirurgi.

Diagnosen er laget av en oftalmolog basert på symptomene på sykdommen. Legen bestemmer også visuelt skarphet, intraokulært trykk og undersøkelse av øyets indre struktur. I noen tilfeller utpeker en oftalmolog en datortomografi av bane og øyeboll.

Basert på de påståtte årsakene til hyphemaet og resultatene av en oftalmologisk undersøkelse, kan legen foreskrive:

 • iført en beskyttende dressing på øyet;
 • reduksjon i fysisk aktivitet og sengen hviler;
 • økt hodeposisjon i sengen.

Hvis du har et hyphema, ta aspirin og andre legemidler som fortynner blodet. Hvis en blødning øker det intraokulære trykket, kan det føre til glaukom eller skade på hornhinnen. I slike tilfeller kan kirurgisk eller konservativ behandling med øyedråper være nødvendig.

2. Subkonjunktiv blødning

Subkonjunktiv blødning i øyet er som en vanlig blåmerke på huden. Det ser ut som en rød flekk eller mange røde prikker på scleraen (den hvite delen av øyeeballet). Denne rødheten er blodet som kommer ut av karene under konjunktivene - et gjennomsiktig skall som dekker sclera og indre overflaten av øyelokkene.

Konjunktivene inneholder et stort antall små blodkar som kan briste og føre til utmattelse av blod.

Selv om tilstedeværelsen av subkonjunktivblødning kan skremme en person, bærer den nesten aldri alvorlig fare for helse og syn, og gir ofte ikke noen symptomer. Du kan finne det ved å se i speilet. Med en slik blødning i øyet, er det i de fleste tilfeller ikke nødvendig å behandle behandlingen. Over tid vil blodfaren forsvinne forsiktig av seg selv, denne prosessen kan ta flere dager eller uker, avhengig av størrelsen. I tilfelle øyeirritasjon, kan en øyelegge foreskrive dråper kunstige tårer.

3. Blødning i det sklerøse legemet

Den buede kroppen er en gjennomsiktig gelignende substans i baksiden av øyebollet, plassert bak linsen. Det bidrar til å holde øynets form, og gir også lys fra eleven til netthinnen. Noen ganger utvikler pasienter blødning i den sklerøse kroppen.

Den meget sklerøse kroppen har ingen blodtilførsel, slik at blodet kommer inn i det når retinalfartøyene brister. Oftest forårsaker denne blødningen i øyet følgende:

 • nærvær av patologiske kar i retina i diabetisk retinopati;
 • eksfoliering av den vaginale kroppen fra netthinnen;
 • traumer mot øyet;
 • skader på retina i hypertensjon, aterosklerose;
 • øye-svulster
 • oftalmisk kirurgi.

Symptomer på små blødninger inkluderer tilstedeværelse av prikker, spindelvev, tåke og skygger i synsfeltet. Alle gjenstander kan ha en rødaktig tinge. Ofte utvikler en blødning i den sklerøse kroppen i ett øye. I mer alvorlige tilfeller har pasienten sløret syn, selv et komplett tap er mulig.

Denne blødningen i øyet er diagnostisert av en oftalmolog som utfører:

 1. Undersøkelse av øyet med en spaltelampe etter dilatasjonen av eleven.
 2. Ultralyd undersøkelse av øyebollet.

Noen ganger, for å identifisere årsaken til patologien, er det nødvendig med en laboratorieundersøkelse av blodet (for diagnostisering av diabetes mellitus), beregnet tomografi av øyebollet og banene.

Behandling av blødning i en sklerøs kropp avhenger av årsakene. Det er rettet mot:

 • Søk etter blødningskilde;
 • stopp blødning;
 • restaurering av skader på netthinnen før det fører til permanent tap av syn
 • restaurering av normal visjon.

Etter påvisning av kilden til blødning utføres en spesifikk behandling. Hvis det ikke er mye blod i vokallegemet, og dets kilde kan ses, er det mulig å kurere. Laserkoagulering av blødningsbeholderen og restaurering av skader på retina utføres. Etter dette tar det tid for blodet til å oppløse, det tar flere uker. På dette tidspunktet bør spente aktiviteter unngås, da dette kan føre til ny blødning. For å sove er det nødvendig med den hevede hodeenden av en seng som fremmer en nedsenkning av et blod i en svimmel kropp i den nedre delen av et øyeboll, utenfor en synlinje.

Hvis blodet i kroppen sklistom fullt tilslørt utseende og hindrer behandling er først utføres vitrektomi (kirurgi for å fjerne sklistogo kroppen), og deretter stoppe blødningen. Etter vitrektomi, settes en silikonvæske inn i øyebollet, som holder netthinnen på plass.

4. Blødning i netthinnen

Retina er et lysfølsomt cellelag som ligger på baksiden av øyeeballet. Disse cellene oppfatter lysfotoner og gjør dem til nerveimpulser overført til hjernen. Retina er rik på blodkar, som kan sprekke og forårsake blodgennemstrømning.

Hvordan behandle øyeblødning

En dag, i speilet, ser du et motløsende bilde - i øyet dannet et blåmerke. Å løpe til sykehuset eller for eksempel å håndtere dråpene hjemme? Det er bedre å konsultere en lege-oftalmolog, da blødning i øyet kan ha mange forklaringer - fra en skarp fysisk anstrengelse til symptomene på svært alvorlige sykdommer.

Hvorfor er det blødning i øyet

Det er bare to årsaker til intraokulære blødninger:

 • Trauma (hjernerystelse - mekanisk skade på øyet eller bein av skallen, brystet, medfører intraokulære blødninger);
 • Vaskulær svakhet på grunn av intern eller onkologisk sykdom.

I hvert tilfelle er det nødvendig med medisinsk konsultasjon, muligens - behandling.

Traumatisk blødning

Alvorlighetsgraden av hjernerystelse påvirker siktsynet i øyet: i noen tilfeller er det ikke forstyrret på noen måte, i andre forverres det midlertidig eller forsvinner helt.

Det er tre grader av forvirring:

 • Den første er når blødningen i øyet er ubetydelig, øyeeballet er ikke skadet, og visjonen er ikke ødelagt. Etter en stund forsvinner blæren helt og utvinningen kommer.
 • Den andre er når øyets vev er litt skadet, og pasienten føler seg kun lett, men noterer seg en forringelse i evnen til å tydelig se objekter. Behandling gir en mulighet til å gjenopprette syn.
 • Den tredje er når øyebollet dør. Det er umulig å gjenopprette syn på tredje grad av hjernerystelse, siden uopprettelige endringer i strukturen av øyevevet utvikler seg.

For noen skade må øyet tas veldig alvorlig: noen ganger kan en lett skade ha tragiske konsekvenser, siden graden av hjernerystelse ikke alltid korrelerer med alvorlighetsgraden av skaden.

Ikke-traumatisk blødning i øyet

Øyet er et organ som forsynes med blod, og har derfor en forgrenet vaskulatur. Enkelte sykdommer kan påvirke elastisiteten og permeabiliteten av vaskulære vegger, så øye blødning eller direkte inn i begge øyne - og uunngåelige symptom hyppig for alvorlige patologiske tilstander:

 • Hematologiske sykdommer (anemi av forskjellig opprinnelse, akutt leukemi);
 • Diabetes mellitus - med utvikling av diabetisk retinopati;
 • aterosklerose;
 • Koagulopatier (blødningsforstyrrelser);
 • Hypertonisk sykdom;
 • nærsynthet;
 • Kollagenoser (systemisk lupus erythematosus, sklerodermi, vaskulitt);
 • Anomalier av øyets fartøy - uveitt, iritis;
 • Retinal sykdommer i øyet;
 • Intraokulære svulster som klemmer blodårene.

Gjentatte blødninger i øyet, selv med en generell normal tilstand av helse, er en utvetydig anledning til en bred undersøkelse, hvor de sanne årsakene til fartøyets skjøthet kan identifiseres.

Ufarlig og relativt ufarlig blåmerker

Praktiske og vakre linser, som ofte erstattes av de vanlige brillene, kan også føre til blødning i øyet hvis de er feil valgt. Mekanisk irritasjon av slimhinnen forårsaker ikke bare irritasjon og følelse av sand, men skader også små fartøy. Resultatet er en liten blåmerke, som raskt forsvinner, om en stund å avstå fra å bruke linser og deretter velge riktig størrelse.

Den kvinnelige kroppen under fødselen er en stor byrde, så bruddene på små fartøy i øynene - et hyppig fenomen. De går gradvis av seg selv uten behandling.

Fysisk stress forbundet, for eksempel med sport eller hardt arbeid, kan også føre til blødning i øyet. Det er nok å redusere intensiteten deres - og blåmerker vil forsvinne.

Langsiktig flytur, der trykket hele tiden endres, kan forårsake skade på små fartøyer og som følge av utseendet av blødning i øyet. Om noen dager vil det gå uten behandling av seg selv.

En anstrengt hoste av allergisk eller smittsom opprinnelse er en annen grunn for utseendet på små røde prikker i øynene. Ved behandling av den underliggende sykdommen forsvinner de også.

Når øynene bare blir røde

Det er situasjoner hvor de hvite i øynene mister sin naturlige hvite farge og får en rødaktig nyanse av varierende intensitet: små fartøy på dem blir synlige for det blotte øye. Of course, til en reell blødning i øyet det er vanskelig å ringe, men også til å behandle dette problemet lett er ikke: grunnen til at det kan være ikke bare i banale tretthet eller mangel på søvn, men i en mye mer alvorlige ting - for eksempel i den smittsomme prosessutvikling.

Viral eller bakteriell konjunktivitt er den hyppigste årsaken til alvorlig rødhet av øynene. Rødheten alene er imidlertid ikke begrenset til situasjonen: en person klager over brenning, sårhet, lachrymation. I slike tilfeller må du raskt gå til klinikken og begynne behandling, da konjunktivitt er ekstremt smittsom.

Noen mennesker har en sterk rødme i øynene neste morgen etter å ha tatt alkohol. Dette er en individuell reaksjon. Du trenger bare å avstå fra å drikke - og øyefargene normaliserer raskt.

Hvordan bli behandlet?

Etter å ha oppdaget blæren på øyet, kan man ikke bekymre seg for mye bare i ett tilfelle: hvis øyet ikke gjør vondt og visjonen ikke er ødelagt. Ellers må du se en lege for å finne ut hvorfor det var blødning i øyet: behandlingen kan være ganske lang og alvorlig.

Hvis øyet er veldig rødt eller har et blåmerke, men det er ingen smerter og opplevelser av fremmedlegemet, brukes stoffdråper eller hjemmemedisiner vanligvis for raskt å fjerne rødheten.

Farmasøytiske produkter

Vizin, octylus, naphthyzin for øynene, okumil - vasokonstriktive dråper, som forhindrer utgang av blod gjennom veggene til karene. De brukes vanligvis til å fjerne selv en ganske intens rødhet.

Hjem rettsmidler

Behandling av blødninger i øyet varer lengre, krever nøye observasjon og nøyaktighet. De viktigste behandlingsmetodene er bruk av kaldt (is, produkter fra fryseren), samt komprimerer fra urtedekk, teblad, juice av husplanter.

Her er noen oppskrifter, som du kan kvitte seg med blåmerker i øynene:

Komprimere med sterk te

Svart te brygge sterkere, la avkjøles (få kaldere sveising, jo bedre), suge en bomullsdott (pakke det inn i en bandasje til villi ikke faller inn i øyet) og feste til pasientens øye. Ligge ned i 15-20 minutter.

Komprimere fra kamille

Brew sterk te fra kamille (to spiseskjeer av tørkede blomster i et glass kokende vann), la det brygge og kjøle seg. Fyll infusjonen og fukt den med en bomullsboll innpakket i bandasje. Fest pasienten til øyet og legg deg for en stund.

En masse vann med eddik eller aske

I en spiseskje kokt vann, tilsett en eller to dråper vanlig eddik, rør og fukt bomullspinnen, som må påføres det syke øynene.

Det samme kan gjøres med asken, hvis det er, må du koke litt aske i vann, sil suppen og legg en bomullsdott dynket i væske til pasientens øye.

Lotion av hytteost

Hvis det er fersk kjøttpålegg i kjøleskapet, kan du ta en teskje av produktet og feste det i øyet, pakke ostemassen i en bandasje eller et stykke rent naturlig vev. En god effekt vil gi og komprimere melkvalle.

Lotion av kål- eller kåljuice

Et friskt kålblad skal knuses i en puree og påfør den resulterende vasselen til det syke øye og pakke det inn i et stykke rent vev. Den samme effekten vil gi ferskpresset kåljuice.

Alle kompresser og lotioner bør påføres flere ganger om dagen til øynene blir bedre.

Bruising i øynene er et sikkert tegn på fartøyets skrøbelighet. Dette tyder på at kroppen opplever en mangel på vitamin C og P. fylle knapphet og hindre blødning i øyet kan bli ytterligere ordinært inntak vanlig askorbinki, askorutin eller kompleks vitaminer, som er sammensatt av vitamin C og P.

Om sommeren, i kostholdet til personer som har problemer med vaskulær permeabilitet, bør det være sesongens frukt, bær og grønnsaker, og om vinteren - surkål, sitrusfrukter.

Det må huskes at blåmerker i øynene ikke bare er en kosmetisk defekt, men også en grunn til bekymring - spesielt hvis de vises jevnlig og uten tilsynelatende grunn. Skynd deg til legen - kanskje du har alvorlige helseproblemer: det handler om dem som dine øyne sier.

Det vil være nyttig for deg å vite hva du skal gjøre hvis fartøyet brister i øyet.

Blødning i øyebehandling

Blødning i øyet er akkumulering av blod i det vitreøse humøret, kamrene, øyeskjulets skall eller mellom dem. Årsaken til denne tilstanden er et brudd på integriteten til blodkar som gir blod til øyet. Ved lokalisering av små hematomer på den fremre overflaten av øyeeballet, kan de ses med det blotte øye.

Det gunstigste kurset er konjunktiv og subkonjunktiv blødning. Til tross for det stygge og truende utseendet, fører de ikke til en reduksjon av synsstyrken. I fravær av samtidige sykdommer eller øyeskader, løsner slike hematomer spontant innen få dager eller uker.

Blødninger i fremre kammer i øyet og glassplaten anses å være farligere. Blodpropper fører til brudd på gjennomsiktigheten av optisk media, noe som fører til en reduksjon i synsstyrken. En mann klager over blinkende fluer før øynene, tåke og sløret syn. Som regel kan en pasient normalt kun se etter operasjonen. Blødninger i netthinnen indikerer vanligvis en alvorlig lesjon (dystrofi, retinitt, angiopati, retinopati, neuroretinopati). I dette tilfellet hjelper ikke operasjonen alltid med å gjenopprette den tidligere synsskarpheten.

Årsaker til blødning i øyet

En av de mest åpenbare årsakene til blødninger i øyevevvet er gjennomtrengende sår og hjernerystelse. Skader på øyeblokkens vev ledsages av vaskulær ruptur, noe som fører til utgang av blod fra blodet. Blødninger kan ha et bredt utvalg av lokaliseringer.

Andre årsaker til vaskulære ruptures i øyet:

 • overdreven fysisk anstrengelse - svekkende hoste, oppkast, sterk gråt, forsøk på arbeidskraft;
 • patologiske endringer i øyets fartøy i diabetes mellitus, hypertensjon, aterosklerose, endarteritt;
 • ondartede neoplasmer av øyeeball og baner, klemme fartøy og provosere deres brudd;
 • inflammatoriske sykdommer i øyet - irites, iridocyclitis, posterior uveitt, retinitt, chorioretinitt;
 • blodsykdommer, som fører til brudd på sin normale koagulasjon, nemlig - til hypokoagulering;
 • Nylig operasjon på øyeballet.

Konjunktival og subkonjunktivblødninger

Lokaliser i øyets konjunktivskall eller under den, har utseendet på røde flekker på bakgrunn av hvit sclera. I seg selv er slike blødninger ikke farlige, men de kan peke på andre, mer alvorlige sykdommer. Derfor, når et blåmerke på den synlige overflaten av øyeklokken bør gå til en konsultasjon med en spesialist.

Subkonjunktivblødninger bør ikke forveksles med rødhet av øyne med konjunktivitt, tørr øye syndrom eller andre sykdommer i det visuelle organet. Som regel er de alle preget av lachrymation, ubehag, rezi og følelsen av fremmedlegeme i øynene. Blødninger kan ikke forårsake noen subjektive følelser. Bare i tilfelle skader og hjernerystelse opplever en person alvorlig smerte i øyet.

hyphema

Hyphaea er akkumulering av blod i øyets fremre kammer - mellomrommet mellom iris og hornhinnen. En slik blødning er som regel tydelig synlig selv med det blotte øye. Vanligvis setter blodet seg på bunnen av forkammeret, og danner et horisontalt nivå av væske av en lilla farge.

Årsaken til hyphemia er oftest traumer og iridocyclitis (inflammatoriske lesjoner av iris og ciliary kropp). Sykdommen kan føre til utvikling av sekundær glaukom og impregnering av hornhinnen med blod, noe som fører til dårlig syn. Diagnostikk bruker biomikroskopi - undersøkelse av øyet i en spaltelampe. For å avklare årsaken til hyphema kan andre diagnostiske tiltak utføres.

Behandling av hyphema inkluderer utnevnelse av hemostatiske, resorptive, vasokonstriktive midler. Når iridotsiklitah er pasienten foreskrevet antibiotika, kortikosteroider, mydriatica. I alvorlige tilfeller fjernes blodet fra det fremre kammer kirurgisk gjennom et kutt på hornhinnen.

hemophthalmus

I de fleste tilfeller forekommer glasslegemet blødning hos individer med løsgjøring eller oppriving av retina, diabetisk retinopati, akutte sirkulatoriske forstyrrelser i sentralarterien i netthinnen (på grunn av trombose, emboli, aterosklerose). Fra denne patologien lider de oftest av eldre mennesker.

 • redusert synsstyrke;
 • flytende tråder, mørke flekker, spindelvev i sikte;
 • Utseendet til et rødt slør foran øynene;
 • forsvinden av refleksen fra fundus under oftalmoskopi.

Sykdommen fører ofte til fibrose og ødeleggelse av glasset, noe som fører til alvorlig synshemming. Visuell skarphet kan reduseres til hundre eller enda lysfølsomhet med riktig (eller feil) lysprojeksjon. I dette tilfellet kan kun vitrektomi hjelpe pasienten - en operasjon for å fjerne glassplaten. Det skal bemerkes at kirurgisk inngrep kun er effektiv i fravær av strukturell skade på netthinnen. I alvorlige retinopatier hjelper ikke engang kirurgi alltid med å gjenopprette syn.

Hemophthalmus skal skille seg fra punktblødninger i glassplaten. Som regel løses de etter en stund og fører ikke til tap av syn. Den mest ubehagelige konsekvensen av slike blødninger er blinking av fluer foran øynene, noe som gir personen litt ubehag.

Retinalblødninger

Denne patologien er oftest resultatet av ulike systemiske sykdommer (aterosklerose, diabetes, hypertensjon). Blødninger i netthinnen manifesteres av en reduksjon av synsstyrken, utseendet før øynene på skjoldet, svarte eller fargede flekker. Sykdommen kan føre til uopprettelig forverring eller til og med tap av syn.

For å diagnostisere patologi, bruker oftest bio-oftalmokopi, direkte og indirekte oftalmopopi. Under undersøkelsen av fundus kan øyeleggen se typiske tegn på blødninger i øyets maske eller koroidoid. Om nødvendig utføres fluorescerende angiografi.

Typer av blødninger i netthinnen:

 • Preretinal. Lokalisert mellom maskehullet på øyebollet og hyaloidmembranen i glassplaten. De ser ut som en stor pølse i flere diameter på optisk platen.
 • Intraretinal. De ser ut som lilla streker eller små sirkler. Blod samler seg i tykkelsen av netthinnen, oftest i laget av nervefibre, hvor retinalfartøyene ligger.
 • Subretinal. Har utseendet på mørke flekker uten klare konturer. Slike blødninger er lokalisert mellom retinalpigmentepitelet og laget av nervefibre. De indikerer vanligvis neovaskularisering - spredning av nydannede kar.

Småblødninger er ofte ikke farlige og til slutt løst. Som regel behandles de konservativt ved hjelp av ulike grupper av stoffer. Med mer massive blødninger blir laser retina koagulering ofte gjort. Denne prosedyren er spesielt effektiv i diabetisk retinopati.

Blødning i øyet

Hva er blødning i øyet?

Skader på øyets små blodkar forårsaker utseende av rødhet i øyet eller blødning. Avhengig av plasseringen av det skadede fartøyet er det:

● underkonjunktiv blødning Fartøy av slimhinne i øyet er skadet. Som regel er de spontane og utvikler seg uten en åpenbar grunn.

● Hyphema. Hyphema er akkumulering av blod i det fremre kammeret i øyet (mellom hornhinnen og iris). Vanligvis er resultatet en stump øyeskader. Det er ledsaget av et merket smerte symptom og sløret syn. En slik blødning i øyet krever nødhjelp.

● Hemophthalmus. Blødning i glasslegemet i øyet. Med andre ord, indre blødning i øyet. Med hemophthalmus - det er en uttalt tåke foran øyet. Ved fullstendig hemophthalmus oppstår tap av syn. Hemophthalmus er en alvorlig øyeskade. Uten behandling er uopprettelig synstap mulig.

● Blødning i netthinnen. Blødning i retina utvikles som et resultat av blødning fra karene i netthinnen. Retina vev er veldig følsomt og tynt. Derfor kan selv små blødninger føre til signifikant synstap og utvikling av retinopati.

Symptomer på blødning i øyet

Subkonjunktivblødning. Vanligvis, i tillegg til sterk lokal rødhet av øynene, er det ingen andre symptomer. Svært sjelden, i tilfelle skade på et stort fartøy, kan det oppstå smerte. Med omfattende blødning kan det være en følelse av trykk i øyet.

Blødningen i øyet har en lys rød farge, klare grenser. I tilfelle av omfattende blødninger i øyet, sprer blodet til hele bukeskallet.

Årsaker til blødning i øyet

Det er følgende grunner for utseendet på dette symptomet:

 • Skader på øyet.
 • Betennelse i øyets slimhinne forårsaket av virus.
 • Plutselig og rask økning i blodtrykket.
 • Sterk hoste, oppkast.
 • Ta medisiner som fortynner blodet (aspirin, salicylater, antikoagulantia).
 • Mangel på vitamin K.
 • Krenkelse av blodpropp.
 • Vanlige sykdommer: Diabetes mellitus, hypertonisk sykdom, systemisk vaskulitt.
 • Etter øyekirurgi.

Når skal jeg se en lege umiddelbart?

Kontakt lege umiddelbart:

 • Blødning skjedde samtidig på 2 øyne samtidig
 • plutselig tap av syn på ett eller to øyne
 • tung tåke før øyet
 • blødning er ledsaget av smerte og nedsatt syn
 • Blødning i øyet skjedde som følge av øyeskade
 • du tar blodtykkende medisiner

Hvordan behandle blødning i øyet

Subkonjunktivblødning krever i de fleste tilfeller ikke behandling og går alene.

I tilfelle du får smerte og ubehag, kan legen foreskrive desongestanter og antiinflammatoriske dråper. Med samtidig øyeinfeksjon foreskrives antibakterielle eller antivirale legemidler. Som regel foregår subkonjunktivblødning i 2 uker uten komplikasjoner.

I andre tilfeller av blødninger i øyet, er øyeblikkelig behandling nødvendig under forholdene i øyesykehuset.

Hva bør ikke gjøres kategorisk?

Når blødning i øyet ikke følger:

 • gni øyne, dette bidrar til økt blødning
 • begrave øyedråper uten lege resept
 • bruk kontaktlinser
 • Ikke ta av med medisiner, hvis du tar blodfortynnere, fortell din terapeut om blødning.

Hva skjer hvis du ikke behandler et symptom?

Uavhengig uten konsekvenser for din visjon og helse, kan bare subkonjunktiv blødning passere.

I andre tilfeller, hvis ikke behandlet, er komplett og irreversibelt synstap mulig. Utseendet til et slikt symptom indikerer et alvorlig problem med øynene eller hele kroppen.

Forebygging av blødning i øyet

Spesifikke tiltak for å forhindre utvikling av blødninger i øyet. Hvis du har hyppig blødning, må du nødvendigvis gå til terapeuten for å finne ut årsaken.

Behandling av en alvorlig sykdom, som diabetes mellitus eller hypertensjon, kan forhindre utvikling av komplikasjoner i form av blødninger i øyet.

Blødning i øyet

Blødning i øyet (blødning, ekstravasat) er en overbelastning i nærliggende blodvev som har helles ut av de skadede veggene i blodårene. Ofte forekommer dette fenomenet i patologiske tilstander (sykdommer eller skader i kroppen).

Blødninger kan observeres i øyets forreste kammer, i øyeblokkens vitreøse kropp, så vel som i netthinnen på den bakre veggen og direkte inn i bane.

Årsaker til blødninger i øyet

Øyekontakt. Det viktigste og vanligste årsaken for blødning i øyet (e) blir trauma av øyeeplet, som oppstår direkte fra tiltak rettet mekanisk kraft eller gjennom omgivende vev er skadet bein i skallen, bryst etc. I medisinsk praksis skille hjernerystelse..:

 • Jeg grad (mild), når synlig skade på øyets vev ikke oppdages, og visjonen kan fullstendig restaureres;
 • 2. grader (gjennomsnitt), hvor det er liten skade på øyets vev og strukturer, og synspunktets skarphet reduseres til lys;
 • ІІІ grad (alvorlig), når irreversible endringer forekommer i øyets strukturer, noe som fører til øyehalsenes kosmetiske død, samt et komplett synskort.

Selv små blåmerker kan føre til alvorlige forandringer i øyets vev, slik at hjernerystelsen i det visuelle organet ofte ikke samsvarer med den virkelige alvorlighetsgraden av skaden.

Vanlige sykdommer. Blødninger i øyet kan oppstå som følge av forstyrrelser:

i sirkulasjonssystemet - dersom den er skadet vaskulær vegg av aterosklerotiske plakk, samt mikroaneurysmer (utstikkende skip), innsnevring av de vaskulære vegger, etc.;.

Mulige sykdommer omfatter: hypertensjon, aterosklerose, diabetisk retinopati (diabetes), blodsykdommer (anemi, leukemi), forstyrrelse av blodpropp (koagulopati), så vel som angiopati retina, nærsynthet, utviklingsmessige forandringer av det vaskulære system i øyet (uveitt, iritt ).

i bindevevssykdommer - spesielt ved oppstart av patologisk patologi eller som følge av økt permeabilitet (systemisk lupus erythematosus, vaskulitt, sklerodermi, etc.);

Intraokulære svulster. Som følge av neoplasmer presses øyets fartøy, noe som fører til at blodet strømmer inn i øyevevvet gjennom det skadede karet.

Intensiv fysisk aktivitet. Blødninger i øyet oppstår ofte med økt kardiovaskulær aktivitet, så vel som ved starten av forsøk (i fødsel), skarp skriking eller hosting.

Finn ut hvilke sykdommer oftalmferon øyedråper anbefales til.

Instruksjoner for bruk av øyedråper Dexamethason, du kan lese i denne artikkelen.

Typer av blødninger i øyet

Hvis du husker øyets struktur (øyeboll), kan du lett forestille deg hvilke typer blødninger som kan observeres i medisinsk praksis.

1) Blødning i hulrommet i fremre kammer i øyet - hyphema.

Det ser ut som en homogen formasjon av rød farge med glatte konturer. I dette tilfellet sprer blodet gjennom hulrommet i øyeklapets fremre kammer (hovedsakelig i kroppens horisontale stilling) eller kan slå seg ned på "bunnen" (med den vertikale posisjonen til menneskekroppen).

Som regel, med denne type blødning i øyet, synker ikke visningen, med mindre hyphemaet helt dekker elevens felt. Resorpsjonen av blodpropper skjer raskt, innen noen få dager etter hyphema.

2) Blødning i glasslegemet - hemophthalmus.

Vanligvis oppstår fullstendig og delvis hemophthalmus når skaden på øyets vaskemembraner oppstår og befinner seg i form av en ensartet brun formasjon like bak linsen. Det er hemophthalmus:

 • fullfør (totalt), noe som fører til et fullstendig synstap
 • delvis (gjenværende), noe som forårsaker en betydelig reduksjon i synsstyrken, på grunn av alvorlige prosesser - komplikasjoner (retinal detachment, øyelokatosjon).

Hovedsymptomet er tilstedeværelsen av lysflammene foran øynene, tilstedeværelsen av mørke bevegelige flekker som forstyrrer pasienten.

3) Blødning i øyets retina.

Eksternt, manifesterer blødning seg dårlig, uavhengig av omfanget av retinal øyevevet engasjement. Som regel pasienten klager som er relatert til mangelen på skarphet av objekter foran øynene (effekten av "sløring" på skjermen), utseendet av flytende "flyr" eller maske foran øynene, og deretter når den forskyvningsbevegelse av øyeeplet. Hyppig omfattende blødning i øyet kan føre til et komplett synskort.

4) Blødning i banehullet.

Hovedårsaken er bloduttredelse øye bane, men blødning i øyehulen kan observeres som vaskulitt, og blodsykdommer. Den manifesterer en markert exophthalmos (Popeye) med en skarp forskyvning av øyeeplet fremover, noe som i betydelig grad begrenser motorisk funksjon av øyet og blødning under huden på øyelokkene og conjunctiva, nedsatt syn.

Behandling av blødning i øyet

Hyphema. Spesifikk behandling med hyphema er ikke nødvendig. En oftalmolog kan foreskrive dråper kaliumjodid 3% eksternt 3 r. per dag, som må tas innen 1 uke.

Bevaring av hyphema i mer enn 10 dager (hos eldre) er en indikasjon på kirurgisk fjerning av blodpropper i oftalmologiavdelingen, siden dette fenomenet indikerer utviklingen av fremtidige alvorlige komplikasjoner:

 • glaukom - med økt intraokulært trykk;
 • uveitt - med betennelse i øyets koroidoid;
 • grå stær.

Dersom det hyphema anbefales for å unngå ikke-steroide anti-inflammatoriske medikamenter NSAIDs i hvilken som helst form, antikoagulanter (heparin), t. K. Disse preparatene kan forstyrre blodlevringsevnen.

hemophthalmus. Det er en alvorlig øyeskade, derfor krever øyeblikkelig legehjelp i en sykehusinnstilling. Lagre den visuelle funksjonen er bare mulig med rettidig behandling i spesialiserte oftalmologiske sentre.

Blødning i netthinnen. Med begrenset enkelt blødning i øyet, anbefales pasienten fullstendig hvile og avslapning for synlighetens organer. Oftalmologen utpeker hemostatiske og vasoforsterkende medisiner. Krevende sykehusinnleggelse i oftalmologi-avdelingen kan være nødvendig for pasienter med omfattende blødning i netthinnen.

Blødning i banehullet. Krever sykehusinnleggelse av pasienten, fordi blødning under øyelokkets hud i form av "briller" indikerer brudd på hodeskallens base.

Som et forebyggende tiltak for å forhindre blødning i øynene, anbefales det å ta vitamin C, som fremmer mykning av arterieveggene. Det anbefales å hvile, du bør unngå skarpe hodestilling fremover og sidelengs.

Alt om øyedråper Albucid, du kan lære av denne publikasjonen.

En lignende artikkel fra samme kategori - øyedråper Katharom finner du her.

Diagnose av øye sykdommer - en artikkel om moderne diagnostiske metoder som brukes i dag i oftalmologi.

Oppskrifter av tradisjonell medisin

For å øke hastigheten på prosessen med resorpsjon av blodpropper dannet i lyse øye skader er mulig hvis noen oppskrifter av naturen blir satt i bruk.

For å forberede en avkok av cikorie, 3 ss. l. knuste rhizomplanter helles 1,5 liter vann og kokes. Infuse i 15 minutter og belastning. Drikk 1/2 kopp 3 r. per dag. Det anbefales å bruke som eksternt middel for kremer på øyet.

Behandling av rå kjøtt kan redusere blødning og redusere volumet av akkumulert blod. Ødem i tilstøtende vev vil bidra til å fjerne vanlig is, som må påføres umiddelbart etter at traumer er oppstått.

Bruising i øyet fjernes av kremsaft, potetplante av aloe, og også ferskt tilberedt bandasje fra pilens blader.

Sophora brukes i folkemedisin for å forhindre intern blødning, inkludert anbefalt for behandling av øyeblødning og sykdommer som følger med reduksjon av permeabiliteten til fartøyets vegger.

For å forberede tinkturer er det nødvendig å dyppe japanske Sophora-frukter til alkohol, med en hastighet på 1: 1 (i vekt). Infiseres på et mørkt tørt sted i minst 21 dager, deretter belastning og gjelder for destinasjonen (i form av lotioner eller innsiden).

For å få tinktur av fjell arnica er det nødvendig å ta knuste blomster og helle 70% alkohol med alkohol (1:10). Påfør 30-40 dråper inne med vann eller melk.

Oppmerksomhet vær så snill! Tradisjonell medisin er maktløs ved alvorlig blødning i øyet. Hyppige blødninger med omfattende skade på øyeblokkens vev, spesielt hvis det er forbundet med hodetrauma, er en alvorlig grunn til å kontakte terapeuten og øyeleggen.

Hva skal jeg gjøre hvis jeg bløder i øyet? De viktigste behandlingsmetodene

Blødninger i øyeklokken er patologiske forhold som kan være tegn på oftalmiske sykdommer eller har en mekanisk opprinnelse.

Slike brudd ser ut som synlige for det blotte øye blodpropper på øyets kropp, mens blodet kan samles både i visse konvolutter og miljøer i synets organ, og i intervaller mellom dem.

Hva er blødning i øyet?

Slike brudd, avhengig av årsak, natur og alvorlighetsgrad kan ha forskjellige størrelser og se ut som lyse røde flekker på overflaten av det ytre skallet på øyebollet.

Hvis denne patologien har ikke-traumatisk opprinnelse - personen opplever i de fleste tilfeller ikke noen smertefulle opplevelser, selv om pasienten i noen tilfeller klager over en følelse av nærvær i øyets fremmedlegeme og en følelse av å brenne og gni.

Ofte følger et slikt brudd med en reduksjon av synsstyrken, som kan være midlertidig og permanent (dette avhenger også av årsaken).

Små blødninger forutsatt at de ikke følges av pasienten i det hele tatt, Kan ikke kreve behandling og hvis de ikke øker med tiden, kan behandlingen ikke være nødvendig (slike blødninger går bort med tiden).

Men det er bedre Selv med mindre formasjoner av denne art kontakt en øyelege, og jo mer er det nødvendig å gjøre dette dersom blodfordelingen okkuperer et stort område.

Typer av blødninger

 1. subconjunctival.
  Årsaken til slike brudd er skade på blodkarets vegger.
  Ofte kan slike brudd oppstå plutselig og uten alvorlige grunner, så behandling i dette tilfellet kan ikke utnevnes.
 2. hemophthalmus.
  Diagnostisert i tilfellet med dannelsen av en blodpropp i glasslegemet øyet, klager pasienten om reduksjon i kvaliteten av (Fogged partier er dannet foran øynene).
  Hemofthalmus kan være delvis eller fullstendig, og i andre tilfelle observeres tap av syn, noe som, om ikke rettidig og tilstrekkelig behandling, kan være irreversibel.
 3. Hyphema.
  Blødninger i det fremre kammeret i øyebollet.
  Generelt er årsaken til denne lidelsen forskjellige øye traumer, noe som forårsaker smerte og synshemming.
  Medisinsk behandling er obligatorisk, siden helbredelse og regenerering av øyevev i slike tilfeller kan reduseres på grunn av brudd på de beskyttende og restaurerende systemene i synlighetens organer.
 4. retinal.
  Vises som et resultat av skade på blodkar som ligger i netthinnen.
  Den farligste blødningen, som selv med små blodstørrelser kan føre til tap av syn.

Retinal utdanning i sin tur er videre delt inn i:

 • preretinal (dannet mellom glidemembranen og retina og større enn den optiske nervens plate);
 • intraretinal (har form av små sirkler eller slag og er lokalisert i netthinnen i områdene opphopning av retinale kar);
 • subretinal (Se som krets-fri flekker og dannet mellom laget av nervefiber og pigment deksel oppstår vanligvis når spirende nye blodårer).

Signifikant blødning elimineres ved drypping av oftalmiske dråper, og den største utdanning kan bare fjernes ved operasjon - til dette formål, er laser fotokoagulasjon utført.

Vanlige årsaker

Blødninger i øyet dannes av ulike årsaker, men i de fleste tilfeller forekommer det under påvirkning av følgende faktorer:

 1. Forskjeller i blodtrykk.
  Med slike hopp kan fartøyene ikke tåle spenninger og sprekker, og brudd på integriteten kan forekomme på forskjellige steder.
 2. Smittsomme sykdommer, hvor kvalme, oppkast og feber blir observert.
  I disse tilfellene er det også en overspenning av fartøyene og deres brudd på de svakeste områdene.
 3. Diabetes mellitus.
  Med denne sykdommen blir strukturen av karene ødelagt, som begynner å briste selv med minimal fysisk anstrengelse.
  Og overflod av skader på forskjellige steder kan føre til alvorlig synshemming.
 4. Dårlig blodpropp, forårsaket av de tilsvarende patologiene.
 5. Konjunktivitt, keratitt og andre oftalmologiske patologier, ledsaget av rikelig lakrimation.
 6. Mekanisk skade på øyebollet, inkludert - oppstår i løpet av operasjoner på øynene.
 7. utvikling svulster i synsfeltet, utøver overdreven press på blodkar og kapillærer.
 8. Reduser elasticiteten til veggene i blodårene, Utvikle med utilstrekkelig innhold i kroppen av vitaminer A og C.
 9. Overdreven bruk av alkohol og røyking, som fører til utvidelse og innsnevring av skipets vegger, som ikke tåler slike forandringer og blir revet.
 10. Utvikling av blødning, som er en bivirkning ved å ta visse medisiner.

Hvis i slike leksjoner er det rettidig å hvile øynene dine - slike formasjoner kan unngås, men med svekkede fartøy er småblødninger uansett uansett.

Hvordan behandles og hva skal man gjøre med blødninger?

Blødninger av subkonjunktiv natur Krever ikke terapeutisk eller medisinsk behandling.

Men samtidig kan en oftalmolog foreskrive stoffer som lindrer smertefulle symptomer.

Når det er hevelse eller betennelse i kapillærbruddene, kan passende legemidler foreskrives.

Hvis årsaken til blødninger blir smittsomme oftalmologiske patologier - er det mulig å foreskrive antibakterielle løsninger.

Fravær av smertefulle symptomer antyder innånding av oftalmiske dråper hvis blødningen ikke oppløses i minst en uke.

Blant slike preparater er de vanligste:

 1. Visine.
  Decongestant og vasokonstriktivt stoffet aktuelt. Den er preget av rask tiltak og absorberes ikke i systemisk sirkulasjon, unntatt utvikling av bivirkninger.
  Godt etablert seg som et stoff mot utvikling av allergiske reaksjoner som fremkaller brudd på øyets fartøy.
 2. Emoksipin.
  Et legemiddel som aktiverer restorative mekanismer i det vaskulære systemet. Agenten styrker også veggene til karene, og reduserer permeabiliteten.
  I tillegg stimulerer blodsirkulasjonsprosessene og gir tilgang til tilstrekkelig mengde oksygen til karene, som et resultat av hvilken resorpsjonen av formasjonene skjer på kortest mulig tid.
 3. taufon.
  Taufon ligner virkningsmekanismen av emoksipinmedisin, som bidrar til å gjenopprette intraokulært trykk og reduserer risikoen for vaskulær ruptur.
  Ved dannelse av blødninger fremmer tidlig heling, som har en positiv effekt på øyets regenereringssystemer.

Egenskaper av blødning i øyet hos nyfødte

Dette er skyldes Tilstedeværelse av visse tilleggsfaktorer:

 • anvendelse av dynoprostane under komplisert levering;
 • bruk av vakuumekstraktor, nødvendig i noen tilfeller av samme grunner;
 • Beregnet tomografi, når barnet er i livmor.

Alt dette har en negativ effekt på fartøy som ikke er sterke nok til å motstå slike belastninger.

Forebygging av sykdom

Det er umulig å beskytte mot dannelsen av blødninger i øyet, da for mange predisponerende faktorer er for store.

Men slike brudd kan unngås hvis følgende generelle anbefalinger blir observert:

 • begrense alkoholbruk og redusere antall røykte sigaretter;
 • overvåke tilstanden av immunitet og om nødvendig ta immunostimulerende legemidler, og legg også til dietten nyttige matvarer som inneholder vitaminer og mineraler;
 • Unngå plutselige bevegelser og tung fysisk anstrengelsetil de eksisterende problemene med fartøyene, spesielt for å utelukke plutselige bevegelser av hodet og tilbøyeligheten fremover;
 • pasienter med diabetes bør med en spesiell Forsiktig holdning til glukosekontroll i blodet;
 • med høyt blodtrykk, ta tiltak for å normalisere trykket;
 • gjennomgå regelmessig en undersøkelse med en øyelege.

Nyttig video

Denne videoen presenterer de beste alternativene for å behandle blødninger i øyet:

Avhengig av fra årsaken, hvor blødninger dannes, forutsi utviklingen av bruddet.

Hvis den subkonjunktivale karakteren av blødning I de fleste tilfeller er disse prognosene gunstige, noe lignende patologi lokalisert i netthinnen eller glasslegemet, kan føre til nedsatt syn, selv om du ikke gidder smertefulle symptomer for første gang et menneske.

Blødning i øyet

Blødning i øyet eller hemophthalmia - er en vanlig patologi som kan forekomme både i hverdagen og i medisinske manipulasjoner. Noen ganger er denne tilstanden en komplikasjon av ulike somatiske sykdommer.

Hemophthalmia er tilstedeværelsen av fritt blod i det vitreous legemet (vitreum). Denne strukturen av øyebollet er en geléaktig substans som ligger mellom netthinnen, linsen og ciliarylegemet og opptar ca. 70% av det totale orgelvolumet.

Penetrasjon av blodet i glassplaten er visuelt bestemt i flere dager, hvoretter den gradvis elimineres, noe som er forbundet med nedbrytning av hemoglobin, som har en karakteristisk rød farge. Under ødeleggelsen av hemoglobin dannes hemosiderin, et jernholdig pigment, som kan ha en toksisk effekt på øyelokalets strukturelle elementer.

I tillegg til lokal forgiftning hemosiderin, kan konsekvensen av blødning i øyet være dannelsen av bindevevstrenger (shvart), som strekker seg til netthinnen. Under visse omstendigheter er nærværet av slike adhesjoner en av betingelsene for trekkraft (forårsaket av overdreven spenning) av retina-løsningen.

Således, til tross for den tilsynelatende enkelheten i den patologiske tilstanden og dens relativt raske oppløsning, kan blødning i øyet bli en forutsetning for alvorlige oftalmiske problemer.

Årsaker til blødning i øyet

Utvalget av forårsakende faktorer som kan provosere blødninger i øyet er ganske bredt:

 • Stump skader, øyeforstyrrelser med traumatisk vaskulær ruptur (blødning i øyet etter et slag);
 • penetrerende sår av øyet;
 • rhegmatogen løsnetting av retina (forårsaket av mikrobrudd i det indre skallet i øyet med etterfølgende penetrering av væsken under den);
 • operativ intervensjon;
 • aterosklerotiske vaskulære lesjoner;
 • vaskulitt;
 • autoimmune sykdommer;
 • proliferativ retinopati;
 • retinal ader okklusjon;
 • sykdommer i koagulopati
 • vaskulær ruptur i nærvær av hypertensjon;
 • angiopati av retina på bakgrunn av diabetes mellitus;
 • neoplasmer av øyets choroid;
 • seglcelleanemi; og andre.

Blødning i øyet er vanligvis ikke ledsaget av smerte, manifestert utelukkende visuelt ubehag.

Årsaken til blødning i øyet kan også være strømmen av fritt blod under spindelbanen i hjernen - Terson syndrom. I dette tilfellet fører en kraftig spasmodisk økning i intrakranielt trykk til en økning i trykk i det retinale vaskulære nettverket, hvilket fremkaller dets skade.

Former av sykdommen

Det er flere former for blødning i øyet, avhengig av mengden skader på glassplaten:

 • delvis hemophthalmus - blodet er impregnert med mindre enn 30% av det glasholdige volumet;
 • subtotal - opptil 75% av vitreummassen er involvert i den patologiske prosessen;
 • totalt - en lesjon på mer enn 75% av glassplaten.

I henhold til lokaliseringen i glasslegemet klassifiseres hemofthalmus som følger:

 • retrolental - blødning er lokalisert mellom den fremre hyaloidmembranen og den bakre kapsel av linsen;
 • paraciliary - omgir linsens periferi;
 • preretinal - mellom bakre hyaloidmembran og netthinnen;
 • epimakulær - mellom den bakre hyaloidmembranen og netthinnen i området av det gule punktet;
 • intravitreal - faktisk i vitreum hulrom;
 • kombinert - er dannet ved involvering av flere soner av glassplaten.

Blødning i øyet kan være enten en eller tosidig.

Stadier av

Blødning i øyet som en dynamisk prosess går gjennom flere stadier:

 1. Den faktiske blødningsfasen (varer fra noen få sekunder til 24 timer), der det er utslipp av ledig blod inn i det glasagtige legemet, og en brennbarhet av brudd på gjennomsiktigheten.
 2. Fasen av friskt hematom (opptil 2 dager), når blodpropper er organisert.
 3. Giftig og hemolytisk trinn (3 til 10 dager), karakterisert ved nedbryting av hemoglobin for å danne hemosiderin aktiv fagocytose og diffus uklarhet middel vitreuma.
 4. Proliferative og dystrofisk stadium av blødning i øyet kan ta opp til seks måneder, i denne perioden av økende gemosideroticheskaya degenerasjon av interne strukturer i øyeeplet, der er degenerering av bindevevet hematom.
 5. Fasen av intraokulær fibrose (fra 6 måneder og senere), som er preget av dannelsen av bindevevsadhesjoner, vedvarende hemosiderose og retinal detachment.

Blødning i øyet kan bli en forutsetning for alvorlige oftalmiske problemer og føre til delvis eller fullstendig synstap.

Blødning i øyet går ikke nødvendigvis gjennom alle stadier fra blødning til fibrose. Ved rettidig diagnose og kvalifisert terapi stoppes hemophthalmus ved det giftige hemolytiske stadium. Ellers skjer som regel en videreutvikling av den patologiske prosessen.

symptomer

Den viktigste manifestasjonen av blødning i øyet er visuelle funksjonsnedsettelser av forskjellig art:

 • beveger seg i synspunkt av striper, prikker, skygger;
 • "Tåke", "hylle" eller oversvømmelse for øynene;
 • reduksjon av synsskarphet, vaghet av bildekontoer opp til nivået av oppfatning "lysskygge";
 • Photopsy (lyse blink);
 • plutselig tap av syn
 • Forbedring av synet i de første minuttene etter oppvåkning (organisering av utstrømning av blod i nedre del av øyebollet under søvn).

Blødning i øyet er vanligvis ikke ledsaget av smerte, manifestert utelukkende visuelt ubehag.

diagnostikk

På et tidlig stadium av sykdommen, med stor skade, forårsaker ikke visuell diagnostisering av blødning vanskeligheter.

Hvis pasienten søker hjelp noen dager etter blødning i øyet eller lesjonen er lokal, begrenset, er det nødvendig med en rekke studier:

 • samling av anamnestiske data (utvikling av blødninger i øyet etter et slag, tilstedeværelse av vaskulær sykdom, koagulasjonssystem, episoder av en plutselig økning i trykk i fortiden, etc.);
 • ophthalmoscopy;
 • måling av intraokulært trykk
 • Ultralyd undersøkelse av øyebollet;
 • spesifikk kromatisk elektroretinografi.

Ultralydundersøkelse indikeres i nærvær av blodpropper av organisert blod i tykkelsen på den vitriske kroppen eller med massiv blødning i øyet, når en fullstendig undersøkelse av fundus ikke kan utføres.

Behandling av blødning i øyet

Taktikken for å behandle blødninger i øyet avhenger av volumet: hemophthalmus med en liten lesjon oppløses vanligvis.

Blødning i øyet eller hemophthalmia - er en vanlig patologi som kan forekomme både i hverdagen og i medisinske manipulasjoner.

I nærvær av aktive klager, er alvorlige sammenhengende sykdommer, signifikant grad av lesjonen, sykehus innlagt på et oftalmologisk sykehus hvor spesiell terapi utføres:

 • sengestil, hvile, kald på øynene;
 • i de første dagene - blod-gjenopplivende terapi;
 • med ineffektivitet ved blodgjenopprettelse av farmakoterapi er det indikert laser koagulering av retinalfartøyene;
 • Etter en stabil stopp av blødning utnevnes resorptive stoffer som bidrar til disorganisering av hematomet;
 • glukokortikosteroidpreparater lokalt (for å hindre fortøyning);
 • Fysioterapeutisk behandling (elektroforese, ultralyd, laserterapi).

Spesielle preparater med påvist effektivitet i behandling av blødninger i øyet for øyeblikket eksisterer ikke.

Ved utilstrekkelig effekt av konservativ behandling av blødning i øyet, brukes mikrokirurgisk fjerning av skadet glasshumor (vitrektomi).

Mulige komplikasjoner og konsekvenser

Blødninger i øyet kan ha følgende komplikasjoner:

 • giftig retinal skade (hemosiderose);
 • delvis eller totalt tap av syn.

outlook

Prognosen for blødning i øyet er vanligvis gunstig. En tendens til spontan resorpsjon av hematom i det glassholdige humus er karakteristisk, selv i fravær av behandling (omtrent i volumet 1% per dag).

Prognosen forverres med subtotal eller total blødning i øyet, tilstedeværelse av shvarts, tegn på frigjøring av retina, en lang varighet av sykdommen.

Les Mer Om Fartøyene