Hva er konsekvensene og årsakene til blødning i hjernen

En dag (oftest - om dagen) oppstår en plutselig og dramatisk forverring av personens helse: alvorlig hodepine, svimmelhet, nummenhet i lemmer, ansikt. Folk rundt seg legger merke til en lidelse eller tap av bevissthet. Dette er hjerneblødningen - konsekvensene av denne farlige tilstanden kan være dødelig for en person, for alltid å gjøre ham uføre ​​eller forårsake døden.

Mekanisme for sykdom forekomst

Blod i menneskekroppen beveger seg inne i et lukket system av fartøy, som hver er normalt elastisk nok til å motstå betydelige belastninger. Imidlertid blir fartøyene gradvis tynnere, blir skjøre, gjennomtrengelige og kan sprekke når som helst og forårsaker blødning.

De viktigste arteriene i den menneskelige hjerne

Det samme skjer med hjernens fartøy som gir oksygen dette vitale organet. Høyt trykk på et tidspunkt brister fartøyet, på grunn av hvilket en viss mengde blod flyter ut, fylle mellomrommet mellom hjernens vev. Det dannede hematomet klemmer rundt vev, og blokkerer dermed ernæringen, noe som medfører cerebralt ødem, bruttomotor, syns- og taleforstyrrelser.

Siden brudd på blodårene kan forekomme i noen deler av hjernen, er hemorragiske slag vanligvis klassifisert på blødningsstedet.

 • intra;
 • Subarachnoid (oppstått under spindelbanen i hjernen);
 • Subdural (oppstod under hjernens ytre skall);
 • Intraventrikulær.

Fra lokalisering av blødning og intensitet avhenger av symptomene på sykdommen, samt konsekvensene og utsiktene for videreutviklingen.

Årsaker til blødninger i hjernen

Har utviklet en hemoragisk slag (også kjent som en intracerebral blødning) - en direkte konsekvens av en rekke tilstander og sykdommer hvor belastningen på det vaskulære vev gjentatte ganger overstiger margin.

 • Langvarig ubehandlet eller dårlig kontrollert arteriell hypertensjon av forskjellig opprinnelse;
 • Hodet traumer;
 • Tumorer i hjernen når det er blødning inne i neoplasmaen;
 • Aneurysmer av hjerneskipene (inkludert medfødt);
 • Sykdommer som forårsaker økt blødning (hemofili, levercirrhose);
 • Kunstig blodtynning forårsaket av tvungen mottak av antikoagulantia (legemidler for å redusere koagulabilitet) - spesielt dersom dosen av legemidlet overskrides eller når inntaket kombineres med alkohol;
 • Overdreven fysisk aktivitet og alvorlig stress.

Det er umulig å ikke si og om dårlige vaner - røyking, rusmisbruk, avhengighet i drikking. De forverrer tilstanden til fartøyene, noe som i siste instans gjør hjerneblødningen et av de mest sannsynlige resultatene.

Symptomer på et slag

Symptomer på hemorragisk slag er så lyse at selv personer som ikke har medisinsk utdanning kan korrekt vurdere alvorlighetsgraden og hasterheten av pasientens tilstand.

Typiske symptomer på blødning i hjernen inkluderer:

 • Den mest alvorlige hodepine;
 • Kvalme, oppkast;
 • Plutselig svimmelhet og svakhet;
 • Visjon av de omkringliggende menneskene og situasjonen i rødt lys;
 • Nummenhet av ansikt, lemmer eller halvdel av kroppen;
 • Sterk spenning (stivhet) av nakke muskler.

Dette er hva som relaterer seg til pasientene selvfølelser. Andre kan være sikker på at en person har hatt et slag, ifølge en rekke eksterne tegn:

 • Cyanotisk eller lilla ansikt;
 • Avansert elev med den berørte siden (som et alternativ - øye uoverensstemmelse);
 • "Seiling" fra den berørte siden av kinnet;
 • Lammelse av lemmerne (en mann kan ikke løfte hendene, men foten svinger utover);
 • Epileptiske anfall, kramper;
 • Twisted eller vendt til side språk;
 • Ufrivillig urinering, avføring utgang.

I en tilstand av hemorragisk slag kan en person ikke uttale de enkleste setningene, smil, forstår ofte talen som er adressert til ham.

Symptomer på hemorragisk hjerneslag

Det mest alvorlige symptomet på hjerneblødning er koma. Ifølge varigheten vurderes den på prognosen for pasientens liv: jo lenger en person er bevisstløs, jo verre er konsekvensene og prospektene.

Hva å gjøre med de syke

Hemorragisk slag er en vanskelig tilstand, derfor krever det akutt medisinsk hjelp. Her er de aller første obligatoriske tiltakene:

 • Ring til brigaden "ambulanse";
 • Legg pasienten på for å gi ham luftstrøm og en komfortabel stilling i kroppen;
 • Når du oppkast, snu hodet til den ene siden for å unngå inntak av oppkast;
 • Sett en varmvannflaske på hodet med is eller et annet kaldt objekt;
 • Måle blodtrykket
 • Det er nødvendig å begynne behandling av blødning i hjernen så snart som mulig - konsekvensene i dette tilfellet kan i stor grad lettes.

De omkringliggende menneskene har ikke mer enn tre timer til å gi en person med medisinsk inngrep: etter denne perioden starter hjernen irreversible endringer.

Konsekvensene av hjerneblødning

Det skjedde hemorragiske slag er alvorlig, ikke bare av kurset, men også av konsekvensene. Det antas at den første måneden og det første året etter utbruddet av hjerneblødning spiller en avgjørende rolle i pasientens liv, og også tillater en å korrekt vurdere utsikterna for rehabilitering.

I de første ukene dør 40 til 60 prosent av pasientene. Overlevende er vedvarende svekket tale, syn, motorfunksjoner. Ganske ofte og psykiske lidelser.

I svært lang tid forblir ansiktsmuskulaturen, lemmer fra den lammet eller halve delen av kroppen nummen. Hvis det ikke er mulig å raskt minimere alle disse bruddene, er det umulig å revalere pasienten et år og senere - endringer i kroppen blir irreversible.

Hemorragisk slag er en alvorlig sykdom og krever umiddelbar behandling: Bare under betingelse av å gjennomføre rettidig og tilstrekkelig terapi er det mulig å rehabilitere overlevende i de første månedene av pasientene.

Vi anbefaler også at du leser om de første tegnene på et slag.

Moren min hadde et slag en gang. Jeg var veldig redd, visste ikke hva jeg skulle gjøre. Hun la henne raskt og kalte en ambulanse. Det var ingen tonometer i huset. På en eller annen måte presset jeg moren min i munnen med en pillerpille, og da kom legene. Gudskelov, min mor ble redd, stroke var ikke sterk. Men nå vet jeg nøyaktig hvordan jeg skal gjenkjenne stroke og hva jeg skal gjøre hvis det plutselig fanger opp en person.

Ja, det faktum at slag er vanskelig å forvirre med noe annet - det er sikkert. Da dette skjedde med bestefaren min, forsto jeg umiddelbart hva som skjedde, selv om jeg var tenåring. Skum fra munnen, en persons manglende evne er ikke noe å si et ord, men til og med å flytte. Men i alle fall er det veldig viktig å vite alt, fordi fenomenet er svært hyppig og kan være nyttig når som helst.

En venn av 45 år. Det var et slaglag hele natten på gaten, funnet bare om morgenen.

Hennes mann hadde et slag (i alder 34), en hjerneblødning. Jeg kan si en ting: hvis det ikke var for barnet, hadde jeg ikke gjettet! I tillegg til hodepine var det ingen tegn! Takk Gud, at vi fikk en god lege som umiddelbart satte riktig diagnose. Seks måneder gått, og nå har han ingen konsekvenser! Takk Gud og legen.

Det var et slag. Legene på sykehuset i Donetsk reddet livet mitt, tusen takk. Neurokirurgisk leder (Black OA) - en spesiell takk!

I går ble svigerdatteren tatt til sykehuset, en blødning ble sagt. Hun er i koma nå. Har hun behov for kirurgi, er det en sjanse for utvinning?

Min bestemor ble tatt bort med blødning til hjernen. Etter 2-3 timer falt hun i koma. Vil hun overleve eller ikke, fortell meg?

Hei, jeg er Tuychieva Mamlakat Ismailzhanovna. Jeg vil fortelle deg historien min. I juni 2011, om morgenen, kom jeg på jobb. Jeg jobbet som baker-konditor. Hun gjorde sitt arbeid før lunsj. Så gikk de for å spise, etter lunsj falt jeg ned, mistet bevisstheten. Jeg lå sånn til de andre fullførte sitt arbeid. Vi jobbet til seks om kvelden. Etter at de andre hadde gjort sitt arbeid, kalte de meg en ambulanse. Ambulansen plukket meg opp på 10 mikron, hvor de ringte en helikopter og sendte meg til Surgut. I Surgut ble jeg diagnostisert med hjerneblødning. En nødoperasjon ble utført der, fartøyet briste. Jeg vil si at det var veldig vanskelig for meg, armen min, beinet mitt og nakken min var vridd. Høyre øyne begynte å skli, helt rett side nektet å jobbe. I Surgut, etter operasjonen, var jeg i koma i to måneder, så kom til mine sanser. Jeg gjennomgikk 4 operasjoner: To ganger per hode, 1 gang der, hvor tracheostom stod, og den fjerde nylig. Arr økt i strupehodet, og jeg gispet, det var vanskelig å puste, luftveiene ble lukket 70% og 30% ble igjen å leve. Og de sendte meg til Tyumen. Budsjettet ga meg 500 tusen rubler. I Tyumen hadde jeg en operasjon, etter at jeg kom hjem. I desember 2016 fikk jeg et veldig dårlig kne, jeg gikk ikke på sykehuset, bestemte meg for å gjøre det etter nyttår. Jeg dro til sykehuset i 2017.

5. mars mistet jeg mannen min. Den 28. april, på jobb, mistet han bevisstheten. Ambulansen tok ham til sykehuset. 5 dager har ligget i koma, er det ikke mer.

Moren min kom inn i en ulykke. Hun er ofte svimmel og har hodepine. Fortell meg hva det kan være.

Min mor har benmargskreft. Etter kjemoterapi hadde hun et slag. Jeg fant ut om det i går. Legene sier at det ikke kan bli frelst. Men jeg vil virkelig at hun skal være bevisst. Vi ønsker alle dette, vi gjør bare det vi forventer.

Og hvis en hjernesblødning er slått av, hva betyr dette?

Krovovilov ved molen. Symptomer, årsaker og komplikasjoner

Krovoviliv i mozok - tse, så titler gemoragіchny іnsult. Ostannim time tse zahchyvovannya alle bishe bredere. Naslіdki porazki, Spesielt stor, mozhut Buti Wkra vazhkimi i navіt føre til en dødelig utfall.

Hovedårsakene til vinicnenia hjerneblødning er:

 • Hronіchne pіdvischennya arterіalnogo grepet Spesielt i razі vіdsutnostі nalezhnogo lіkuvannya;
 • Tsukroviy diabet;
 • Sudinni rozshirennya, prichomu yak vrogen, så jeg pribdani;
 • Poshkodzhennya Sudin hode mozk, spesielt pіslya skade, jak otrimana od GOSTR blitt vist objekt;
 • Jeg vil bli, du er i ferd med å bli kjent med deg selv.
 • Ukontrollert vzhivanie lіkarskih preparatіv scho dіyut på zgortannya krovі, SSMSC naychastіshe priznachayutsya pіslya lіkuvannya trombіv;
 • Retningslinjer, mer informasjon er tilgjengelig for deg selv, selv om du ikke er interessert i det;
 • Різні пухлини;
 • Fyllings- og smittsomme prosesser, proteser i hjernevævet.

I Nezalezhnosti od grunner, yak sprovokuvala zahvoryuvannya i mozk vіdbuvaєtsya zmіna sudinnoї proniknostі og tochnіshe - її zbіlshennya. Som et resultat er sudinna stinka revet og vidbuvayatsya krovivilov i molen. Duzhe rіdko z`yavlyaєtsya krovoviliv på penger Har vіdbuvaєtsya plasma perebіg jeg elementіv krovі gjennom sudinnu stіnku, ikke yak poshkodzhena blitt vist. Denne rang, sier priskogzhennya spinal bukhjerne.

Nedenfor finner du en del av hjernen, som er en del av hjernen.

Krovovilv i klumpen: symptomer

Symptomer tse zahchyuvovannya ligger i kroppen, miscia og blodets natur. Napriklad: vnutrіshnomozkovy krovoviliv suprovodzhuyut takі Finn vår. Når zagalnomozkovih - bunt bіl, nudota, blyuvota jeg pr.- på vognischevih - gublyatsya funktsії organіzmu, SSMSC kontrolyuє at vіddіl hodet mozk Hvor penger Har stål poshkodzhennya Sudin.

Når subarahnoїdalnih krovovilivah viyavlyayutsya takі symptomer: zagalnomozkovі, i tillegg chislі koma, i en sammenleggbar vipadkah, spesielt Yakscho CCB poshkodzheny Stovbur mozk-obolonkovі, SSMSC pov`yazanі av refleks podraznennyam obolonok hode mozk.

Når tsomu stanі, lіkuvannya skyldig Buti svoєchasnim, Aje naymenshe zvolіkannya Mauger sprovokuvati rіznі negativnі naslіdki jeg navіt patsієnta død. Samme lіkuvannya obov`yazkovo Got vrahovuvati karakter krovovilivi svært grunnen til at jeg Yogo viniknennya. Før terapії slіd zastosovuvati Complex pіdhіd.

I 1-y Cherga slіd zabezpechiti pіdtrimku zhittєvo vazhlivih funktsіy organіzmu, spesielt i razі porazki Stovbur hode mozk. Patsієnta i naykorotshі time slіd dostaviti i lіkarnyu. Det jeg vzhe det fahіvtsі pochnut pіdtrimuvati Normal rіven arterіalnogo skrustikke i organіzmі skrantende, slåss for nabryakom mozk jeg zapobіgati Yogo poyavі og takozh provoditi zupinyaє ly terapіyu jeg zmіtsnyuvati stіnki Sudin for Relief lіkarskih zasobіv.

I perevazhnіy bіlshostі vipadkіv krovovilivu i mozok neobhіdna operatsіya. Og gitt prosedyren er å klandre for Buti holdt i naykorotshі termіni, naykrasche i 1 i to dager, pіslya av yak Vono stål. En akse Yakscho operasjonell vtruchannya Bulo holdt pіznіshe tsogo termіnu deretter yaskravo virazhenogo positive resultater kan jeg har ikke avsluttet, og navіt navpaki - Lishe pogіrshiti patsієnta leiren.

Vіdnovlennya organіzmu pіslya otrimannya Mozkovy krovovilivu naychastіshe bly protyagom trivalogo Dovgy time, Spesielt i razі porazki Stovbur hode mozk. Yakscho sliss bula Zgoda i koma, og deretter en time til reabіlіtatsії patsієnta potrіbno nabagato bіlshe. Naychastіshe for vіdnovlennya pіslya іnsultu mozk zastosovuєtsya hodemassasje, lіkuvalna fіzkultura jeg fіzіoterapevtichnі Prosedyre - magnіtoterapіya, elektrostimulyatsіya jeg i å. Ale OAO All tsі manіpulyatsії skyldig priznachiti jeg kontrolyuvati lege tіlki todі stinker utbyttet positiv efekt. Yakscho har patsієnta Porush mova og Tse ikke rіdkіsne yavische, ikke zayvoyu Buda dopomoga lіkarya logoped.

Krovovilv i søppel: nalidki

Іmovіrnіst smertі patsієnta ved krovovilivі mozk 2 Razi bіlshe, nіzh med enkel іnsultі. Ajer alle tse vidbuvayutsya dojo svidko. På de pivkulya, yak boolo poshkozheno, vkazuet roshirenii ochno zinitsu patsіenta. Naslidki uten mellomstasjon å falle i en tung byrde. Yakshto utomivlyasya masivní hematomi, så lyudin kan falle inn i koma. Takozh gjennom zdavlyuvannya Mozkovy Stovbur porushuєtsya dihannya, zіr, mens porushennі funktsіonuvannya mozochka utvoryuyutsya nudota blyuvota i. En av hodepinehodens hodepine er epilepsi.

Krovovilv i molen ved novgorodozhenijh: Årsaker

Canopies - prosessen med neperbebdachuvanii er ikke zavzhdi fra protiika er normal, nedkalt malyuki otrymuyut rodovі travmi. En av de viktigste av dem er blødningen i klumpen, og sentralnervesystemet utgjøres. Du kan bosette deg gjennom:

 1. Nevіdpovіdnostі rozmіrіv fødsel shlyahіv i golіvki ditini;
 2. Det overføres til malonoshensti malyuka abort.
 3. Oblazhnykh abo pimkih pogoliv;
 4. Vazhkogo perebigu vagіtnostі, postenennya riznikh іfektsіy jeg zahmyuvan;
 5. Невірних дій акушерів.

Riznitsya kіlka vidіv krovivilivu i klumpen i novgorodozhenijh, fallow stinker i tillegg, de sama boules rozirvani krovosnnі sudi.

 • Epіduralnі - mіzh kіstkami skallen jeg standhaftige Ilya Obolonkov mozk, utvoryuєtsya på poshkodzhennyah kіstok sklepіnnya skallen. Perebіg Tsikh krovovilivіv vіdrіznyaєtsya spokіynim promіzhkom od 3-6 år potіm z`yavlyaєtsya syndrom zdavlyuvannya mozk - od 6 til 12 år. Det er viktig at det faller 2-3 dager i koma. Symptomer danogo krovovilivu: Retten kvelning rozshirennya zіnitsі øye i storonі, yak bula zacheplena, upovіlnennya rytme sericite, znizhennya skrustikke.
 • Subdural - mizh m'yakoyu og fast obolonkami hjernen. Å bli gjort lydig i tilfelle av langvarige aborter, og så, hvis dinin er stor. På grunn av en yogo kan skallen bli poskozheny, asami plasti zmіscheni. Naslidki bezposerednyo ligger i shvidkosti staging dіagnozu іїї о початку лікування.
 • Subarakhnoydalnі - між павутиннюю оболонкою і речовиною hjernen. Du kan viniknuti med trivali pologah, vnasledokok vyusherskogo vtruchanya. Nayachechshe traplyatsya, hvis ditin er for tidlig. Ved hjelp av zahmyovannya vidbuvaetsya zapalennya skall fra hjernen, produkter av produkter som er laget av blod, sko osila på dem.

Symptomer tsogo krovovilivi z`yavlyayutsya abo vіdrazu Vel pіslya pologіv, abo gjennom kіlka dnіv. Før dem vіdnosyatsya: Trivale perebuvannya Malukov av vіdkritimi ochima, zbudzheny leiren, ropte, domstol kosookіst, unaturlig reaktsіya navіt på Neznachny rozdratuvannya, revet ned for å sove, leir napruzheny m`yazіv potilitsі, zbіlshennya okruzhnostі hodet. Når tsomu naslіdki danogo vil ikke duzhe znachnі.

Krovoviliv i slunochki jeg rechovina en hjerne. Rozvivaevatsya i bilshosti i prematurity deti, t. K. Sudini їх hjernevask er ikke zovsіm rozvinutі і занадто крихкі.

I novonarodzhenih malyukіv mozhut vinikati odnochasno kіlka vidіv vnutrіshnocherepnih krovovilivіv, ale z chislennoї kіlkostі simptomіv naychastіshe perevazhaє pokaznik første av tipіv zahvoryuvannya i zalezhnostі od av naskіlki mye CCB poshkodzheny bunt mozok.

Ditinі har yakogo setter krovoviliv i mozok, slіd stvoriti naybіlsh bezpechnі Minds zhittєdіyalnostі - vіdstoroniti od yaskravogo Svitla, guchnih zvukіv, marginalt akuratno pereodyagati Yogo, retelno stezhiti temperaturen tіla scho ikke pereoholodzhuvati jeg ikke peregrіvati. Naychastіshe lіkarі rekomenduyut goduvati slik Maluk for lindring av sonden, som er. K. Navіt protses smoktannya for Demba Je stor navantazhennyam.

Naslidki tsyogo zahshovorvanya i novoborazhirzhenyh mozhut mati riznu stupin saus, alle bessosednyo ligger i selve leiren. Mozhu krovivilili er i ferd med å gjøre det, men det er ikke bare en stor suksess, men det er også et par dager siden!

Les takozh:

Krovoviliv i mozok - tse Wkra seryozna medichna problem, yak mіstit i sobі vіdrazu kіlka lіkarskih Galuzo: neyrohіrurgіya, kardіologіya, Neurology som i å. Staviti dіagnoz jeg bror for lіkuvannya tsієї plager neobhіdno så mye stislі termіni. Tse vryatuє Zhittya poterpіlomu jeg rizik znizit negativt naslіdkіv. Skrantende negayno slіd vіdvezti til lіkuvalnogo boliglån, de kvalіfіkovanі fahіvtsі obov`yazkovo nadadut Yomou neobhіdnu Relief!

Krovoviliv i søppel og yogi nalludki

i hodet lokk 09/09/2016 101 Visninger

Kisen, kanel rosovini leveres til hjernen med søvnige, spiny arteries. Ved kranialboksen blir stanken rukket ved å tynne, forme Vіllіzіy Kolo og leve CNS. Når Pevnyi sinn stіnki poshkodzhuyutsya, blod vilivaєtsya i porozhninu, shlunochki, bazalnі tanker, rozvivaєtsya omfattende krovoviliv i mozok (іnsult). Patologi er klassifisert for forfall av lokalisering, morfologi og typer inngrep.

Gemoragіchne krovoviliv i mozok obumovleno rozladom Mozkovy blodet, poshkodzhennyam sudini av utvorennyam vnutrіshnocherepnih hematomer (subkortіkalnih, mozochkovih, gіpatalomusnih). Naychastіshe traplyaєtsya i pіdkіrtsі pіvkul stor (85%), stovburі, mozochku (15%).

Vidt krovoviliv vrazhaє vischі vіddіli, chastki, suprovodzhuєtsya rozvitkom atopisk komi (III stupіn) av prignіchennyam abo vіdsutnіstyu refleksіv, paralіchem. Закінчується dødelig resultat. Letalnst i landet blir 75%, buninki 90%. Іnsult zustrіchaєtsya folk serednoї vіkovoї kategorier.

Kleskrok i en mose

Forårsaker anomalier zahshovuvannya, scho visnazhyuyut stinky sudin. Rozriznyayut blodkar:

I 70% av vipadkiv til patologi for å produsere hematomer, scho vinikli vasledidok gipertonії. Angiv det er kjent i thalamus, мозочку, білій речовині. Når hronichnyi formi utvikler degenerasjon, endotel og fibrinogenese nekrose. Vtorinni z'yavlyayutsya pislya vaskulitu, amiloednih angiopati, koagulopati, sporet av spiluchnoe vev.

Clinichna maleri er betinget av prosessens natur, skalaen, størrelsen på rostasuvannya av rot. Vidіlyayut:

 • vnutrіshnomozkovі subkortikalnі krovovilivu i hodet av mozok vipromіnyuvannya krovі i tkaninu, lokalіzatsієyu parenhіmі hematom;
 • på subarahnoydalnyh, subduralnym poshkodzhuyutsya mozhkova obolonka;
 • ventrikulær preget av penetrasjon av blodet inn i slammet;
 • i type nærvær av alle tegn.

Systematiser etter morfologi:

 • ha rouged med hematomer;
 • diapedesis kapillær erytrocytter (hemorragisk leprosy);
 • hematom og ruptur av sudin.

За локалізацією:

 • hemorragisk i stovbur av hjernen (i midten, dovgu del, tåke);
 • basal ganglions (thalamus, kjerne, kapsel);
 • cerebrale deler;
 • mozochok.

Av roztashuvannu opp til kapsel:

 • медіальні (серединні);
 • Lobarnaya (skjerm kan ikke ses utover inter-bioloi rechovini);
 • kombіnovanі;
 • lateral (бічні).

Parenkymal blødning i søppel

Vinică ved hjelp av å bygge arterier, høyt penetreringsvegger. Hematomer lokaliseres i parenchyma vev, omforme venøse og lymfekjertler, og bringe dem opp til utseendet på en rødme, scho kanal:

 • en høy indre krykke;
 • zmischennyam hjernen strukturer;
 • vitalnoy dysfunksjon (problemer sertsevoy, dikalnoysystemer).

Årsaken er en sudina-aneurisme (vrogena, nabuta), roztashovana på dіlyantsі bkurkatsії (rozgaluzhenna) magistraley. Ridshe vidbuvaetsya gjennom visnazhennya steenok sudin. Faktorer for utvikling av rozvitku tjene:

 • stribok arterіalnogo skrustikke;
 • stress av bakgrunnen,
 • fysisk aktivitet;
 • alkohol.

Prodromalnymi symptomer (vnevvіsniki) ikke virazheni. Patologi er å begynne med en raptovy gostrogo smerte av hodet, pidvistchennya arterialnoy vise, psykomotorisk zbudzhennyam, zboi rytme puls. På samme tid med zagalnomozkovikovymi skilt presentere vegetative flasker, distribuere moovi, sensoriske urenheter.

Yak manifesterer subarachnoydanny blodet?

Subarahnoїdalniykrovoviliv i mozgsluchaetsya ved rozrivі aneurisme (skupchennya krovі i MІSHKOPODІBNIH osvіtu) poshkodzhennі mozkovoї Ilya Obolonkov. Blodet strømmer inn i basalbakkenes område, og ryggraden stiger. Tse å ta opp spasm av sudin, gidrocefalії, zagibeli neuronov. Parakhnodalnoe blødning i mygg er klassifisert for etiologisk aspekt, sonene er bredere. Vidіlyayut:

 • subarahnoіdalno- parenkymal;
 • parenkymatøs, ventrikkel.

Prosessen med å komme i gang med raptovoy garyachoї smerte, nudoti, bluvoti. Mozhliva vtrata svidomosti, rozvitok meningealnoy syndrom. Oseedkovy symptom svyadchat pro type råd. Fra tid til annen med nevrologiske tegn på tilstedeværelse av vegetativ pest, er dihannya, delvis rytme, temperatur innkvartert.

Med Borg kan den ukjente steni være struzhuvati om blødninger i hjernens slam. Den patologiske leiren er en post mortem postilimus boli, ataksi. Obosolchenie symptomer (m'yazovy tone, chitlivist, reaktsії) майже відсутіні.

Når blødning i cerebellum stolbur, lider craniocerebral nerver, magistralnyh shlyachi. Tse zumovlyu poyavu paralichu, znizhennyam zhittєvo vzaimivihih funktsiy (dikhannya, rask sertsya). Subaraknoidalt blod i molen kan påberopes før rozvitku arachnoid kisti. Yakshto spyd angrep nadati pessu dopomogu і vididali gematomu, prognose nevtishhny. Іnakse blomstre stoffer til prinsen til den ustoppelige naslіdkіv.

Kryptering: symptomer, symptomer, sykdommer, smerter og lungesykdom

Mozh-Tse er en av de viktigste organisasjonene i verden, det er ikke funksjonene til oppdraget som er festet, men regulatorisk prosess i organismer. Krovopostachannya mozk vplivaє på yogo robot mot i deyakih vipadkah Mauger artikkel RPPOs Sudin, Yaky neminuche kun kan selges til den numeriske revet i robotі vsіh organіzmu systemer. Krovovilov ved molen,

З якие reason можеже відбутися крововилив у мозок

Naybіlsh ofte chinnikom scho provokuє RPPOs krovonosnih Sudin hodet mozk tjene arterіalna gіpertonіya. Jak vanligvis vazhky perebіg danogo zahvoryuvannya viklikaє nezvorotnі zmіni vsіh Sudin i organіzmі, ale naybіlshomu vplivu pіddayutsya sama Ti r dem SSMSC zhivlyat mozkovі tkanini. Krovoviliv i mozok symptomer yakogo ikke zavzhdi mozhna Shvydko rozpіznati, vinikaє jeg i ryadі іnshih vipadkіv å yakih mozhna vіdnesti:

 • Å ha dygnostovaloyu tidlig rashi aneurysm sudin til hjernen;
 • судинні аномалії, такі як артеріовенозні мальфораціі;
 • Innkjøpssentraler er ikke tilgjengelig på grunn av at de er tilgjengelige.
 • dårlig helse og velvære i hjernen;
 • regelmessige priyompreparater, scho spriyayut rozrіdzhennju blod.

Perelіchenі yavischa, SSMSC mozhut forårsake rozrivu Sudin i mozk Lyudin, naybіlsh ofte zustrіchayutsya i patsієntіv i eldre vіtsі. Endringslogg for karakteren jeg lokalіzatsії urazhenih dіlyanok mozk, SSMSC dosit chіtko sett i znіmkah, otrimanih Shlyakhov dіagnostiki (MRI mozk) fahіvtsі mozhut z'yasuvati årsaken krovovilivu.

Kroviliv på nykommerne - liker du det?

Yakscho govorito om krovoviliv i mozok, er det ofte vokst predstavlyaєtsya abo navіt lіtnіy patsієnt. Beskytt i deyakih vipadkah tse yavische mozhna sposterіgati jeg har novonarodzhenih. Osoblivіstyu krovovilivu i mozok i malyukіv vvazhaєtsya de scho poshkodzhenimi mozhut viyavitisya vіdrazu kіlka dіlyanok, napriklad, bіchny shlunochok mozk hodet i Yogo bark, abo pіdkіrkove jeg sіre rechovini odnochasno. Hovedårsaken til krovovilivu i ditini vvazhaєtsya nedonoshenіst, spesielt Yakscho fosteret ved mindre enn 32 Bulo narodzhennya tizhnіv. Krіm av RPPOs Sudin artikkel Mauger jeg i Purshia Tyzhden pіslya narodzhennya på sikt dіtey. Grunnen til dette yavischa kriєtsya i pіznіy toxemia materі, pomilkah på vedennі pologіv at іnfektsії.

Kredittkjøpskortet er ikke på lager.

Vsesvіtnya organizatsiya zharoni zdorov'ya (VOZO) på dagen for synet med dagen 5 arter av blodkar i klumpen:

 1. Vnutrіshnotserebralnogo, abo vnutrіshnomozkovy krovoviliv, hvis en burst sudini roztashovanі glibokih baller bіlogo abo sіrogo rechovini og blod vilivaєtsya i tovschu mozk.
 2. Subarahnoїdalny på penger Har rozіrvalisya sudini urazhenі abo amіloїdozom aneurisme, blod på tsomu potraplyaє i porozhninu, yak zapovnena spinnomozkovoyu rіdinoyu.
 3. Ventrikuljarnoe, abo ventrikulær kroviviliv, scho vrazhaye bchny shlunochok en hjerne.
 4. Epiduralne, med yakomu vylilysya husly i prostyr-mіzh kranial boksen i hjernen.
 5. Subdural, med et tak skjermet av en stiv obolonkoy hjerne.

Dopomogti fahіvtsyam dіznatisya, yak dіlyanku kroppen innbilsk Endringslogg på dette yavischі yak krovoviliv mozok har symptomer på hud vidіv yakogo volodіyut svoїmi Spesielt Mauger tomografi at INSHI Metodi dіagnostiki.

Які зовнішні знаки kan snakke om blodig i søppel

For alle typer blødninger, karakteristiske tegn og symptomer, yakі z'yavlyayutsya i Pershі hvilini після розриву судин:

 • інтенсивний головний біль;
 • втрата або сплутаність свідомості;
 • nudota og oppkast;
 • sudomnі hastighet av den aktive m'yazіv.

En abo dekіlka vinikli simptomіv indusert i tsomu liste povinnі nastorozhiti syke i Yogo blizkih, spesielt i vipadku tillegg, hvis i det Person av Je zahvoryuvannya Zi liste stille, SSMSC mozhut sprovokuvati krovoviliv i mozok. Symptomer, yak vanligvis slit tendentsіyu til posilennya, til Fraværende Censu chekati polegshennya'm skrantende og ikke lenger vedlikeholdes oppstrøms vіdrazu viklikati Shvidky Relief.

Symptomer på blødning i klump hos barn

Osnovnі symptomer krovovilivіv i mozok i novonarodzhenih ikke vіdrіznyayutsya od rolig, SSMSC prisutnі har vokst patsієntіv. Men іsnuє Finn vår serie, for yakimi mozhna zrozumіti scho på ditini setter RPPOs krovonosnih Sudin i mozk. Naychastіshe tse proyavlyaєtsya i nezdatnostі ditini zdіysnyuvati smoktalnі Ruhu, pochervonіnnі sclera av øynene gjennom scho potrapila dem krovі og takozh i prignіchennі senereflekser. Når vіdsutnostі yavnih Finn vår krovovilivu i mozok patologіya Mauger proyavitisya i bіlsh pіznіy perіod i viglyadі Nadzvychaina sytuatsia sterk zrostannya skallen i ditini.

Symptomer på blødning i klumpen i ensomheten av onsdagens lokalisering

Lokalіzatsіya hematom i hjernen mozk takozh vplivaє på symptomer. Således, når en krovoviliv glibokі vіddіli ved patsієnta mozhut sposterіgatisya takі symptomer jak revet abo zupinka dihannya, stіyky ochnih Yabluko rotasjon i en retning, vіdsutnіst reaktsії zіnits på Svitlo, znizhennya temperatur tіla, zboї Sertsevy rytme lammelse m'yazіv kіntsіvok odnієї halv tіla. Dosit z'yavlyaєtsya ofte mill, typisk for slike yavischa, yak krovoviliv i mozok - koma når yakіy fra skrantende vіdsutnі reaktsії på bolovі podrazniki.

Når popadannі krovі i sіre i / abo Bila rechovina hode mozk mølle syke Mauger virazhatisya vіdsutnіstyu orієntatsії i prostorі i nezdatnostі koordinuvati svoї Rukhi, slabkostі m'yazіv, nadmіrnomu porushennі abo zagalmovanostі, refleks revet ned. Krovoviliv i mozochok, jak vanligvis viklikaє silnі potilichnі bolі, vtratu svіdomostі, vіdhilennya, i dens normale posisjon tilbake abo ubіk, nezdatnіst koordinuvati Ruhi.

Krіm zaznachenih vische simptomіv fra skrantende s krovovilivom i mozok mozhut proyavitisya takі Finn våre yak deformuvannya individer har zv'yazku av paralіchem litsovih m'yazіv, nezdatnіst posmіhnutisya, vіdsutnіst viraznoї MTIE. Når poyavі Tsikh Finn vår vazhlivo yaknayshvidshe Nadachi lyudinі Perche Relief dostaviti jeg yogo i lіkarnyu for MRI mozk for Relief yakogo mozhna vstanoviti stupіn urazhennya Sudin og takozh viznachiti lіkuvannya mer dekkende.

Chim nebezpechnyi krovivilivi i søppelet

Nebezpeka, yak bære sobі mozkovі krovovilivi, polyagayut faktisk scho gjennom rozrivіv Sudin til TKANIN kroppen pripinyayut nadhoditi zhivilnі rechovini Kisen i. Krіm hodepine mozok pіddaєtsya vplivu Skopje krovі, yak yogo zdavlyuє dіlyanki. Samme Tse i bіlshostі vipadkіv staє årsaken nezvorotnih naslіdkіv, SSMSC peretvoryuyut Zhittya pіslya іnsultu i Borotba patsієnta av seg selv, så yak Bagato funktsіy organіzmu må chislі psihіchnі, nevrologіchnі at INSHI, porushuyutsya. Betegne jeg dovshe patsієnt bor uten vіdpovіdnogo lіkuvannya, lag mindre enn i Demba shansіv maksimal vіdnovitisya.

Likuvannya blod i klumpen

På dagen sogodnіshnіy іsnuє vsogo to måter vilіkuvati krovoviliv i mozok. Lіkuvannya og vіrnіshe, (er hіrurgіchny chi terapeutisk) Yogo sposіb vibiraєtsya, vihodyachi i tillegg kommer pengene mіstsі legeme lokalіzovana hematom og takozh av її rozmіrіv. Viser før operasjonen vyutchannya С:

 • den store (mer enn 50 ml) av blodvolumet har brukt i hjernevævet;
 • hemorragisk, lokalisert i hele hjernen til bukhinnekarriere;
 • et viktig stadium av bandet.

Legg igjen en kommentar til å legge til en annonse!

På dagen av dagen, er dekal av visjonene til kirurgiske operasjoner tillatt, slik at vidaliti av blodproppene i hjernen:

 1. Trepanation av skallen, som utføres av en puffy bedøvelse. Zastosovuyutsya med et stort intrasnomyotisk blod. Obov'yazkovoyu Minds Scene danogo tankene hіrurgіchnogo vtruchannya Je vіdsutnіst seryoznih zahvoryuvan vnutrіshnіh organіv i patsієnta.
 2. Maloіnvazivna operatsіya essens yakoї polyagaє faktisk scho pid time її utført i cherepі syke i mіstsі lokalіzatsії zgustku nakladaєtsya vsogo en otvіr gjennom jak for dopomoga spetsіalny rozchin kateter administreres, Yaky spriyaє rozchinennyu zgustku krovі. Vityag Yogo fragmentіv takozh gjennomført gjennom Tsey otvіr. Trivalіst prosedyre blir blizko 2 dіb, protyagom yakih novі portsії rozchinu neobhіdno vlivati ​​kozhnі 6 Godin.
 3. Stereotaksichne vidalennya hematom utført av vikoristannyam spetsіalnogo priladit for Relief yakogo rozchin for rozchinennya zagusla krovі dostavlyaєtsya bezposeredno til vognischa urazhennya.

Forventet

Krovovilov ikke en avtagende rang vplyvaє på hodet. Bilder av mennesker, yaki har overført tse zahchyvovannya, mozhe wiklikati slose. Ala kudi vrachshishe de, som overlever rozviv sudin mozhe tilki nær 50% patsС-nС-v. Naslidki i en klump i muldens forside er dekket, til tross for den store boule av hematom og yak shvidko pacięntovi bula nada podpogo. Zhittya nislya er en rikelig kollyashaetsya takoyu zh, jeg er opp til ynogo. I de store Kіlkostі-områdene ødelegger vi oss selv med håndarbeidet til folket, det vil si følsomheten til de fattiges armer. En z naibylsh seryoznyh zakladnen krovivilivu v mozok vvazhaєtsya epilepsi.

Krovovilov ved molen. Symptomer, årsaker og komplikasjoner

Krovoviliv på søppel - tse, så rangerer, gemoragicny inosult. Ostannim time tse zahchyvovannya alle bishe bredere.

Naslidki urazhennya, spesielt stor, Mozhut Bouti Vkrai viktig og navish ringe til et dødelig resultat.

Hovedårsakene til vinicnenia hjerneblødning er:

 • Хроічне підвищення артеріального en viskelær, spesielt på разі всетрості належного лікування;
 • Tsukroviy diabet;
 • Sudinni rozshirennya, prichomu yak vrogen, så jeg pribdani;
 • Poshkodzhennya Sudin hode mozk, spesielt pіslya skade, jak otrimana od GOSTR blitt vist objekt;
 • Стани, які супроводжує підвищена ламкість судинної стінки;
 • Ukontrollert vzhivanie lіkarskih preparatіv scho dіyut på zgortannya krovі, SSMSC naychastіshe priznachayutsya pіslya lіkuvannya trombіv;
 • Retningslinjer, mer informasjon er tilgjengelig for deg selv, selv om du ikke er interessert i det;
 • Різні пухлини;
 • Fyllings- og smittsomme prosesser, proteser i hjernevævet.

I Nezalezhnosti od grunner, yak sprovokuvala zahvoryuvannya Har mozk vіdbuvaєtsya zmіna sudinnoї proniknostі og tochnіshe - її zbіlshennya. På pidssumu sudinna stinka rvevsya jeg vidbuvayatsya krovivilov deg mozok.

Duzhe rіdko z'yavlyaєtsya krovoviliv på penger Har vіdbuvaєtsya plasma protіkannya jeg elementіv krovі gjennom sudinnu stіnku, yak poshkodzhena ikke blitt vist. Denne rang, sier priskogzhennya spinal bukhjerne.

Ikke noe spesielt, men det er veldig bra - det er også en del av hjernen.

Krovovilov ved molen: symptomer

Symptomer tse zahchyuvovannya faller i vid massivnosti, miscia som karakter av blod. Napriklad: vnutrіshnomozkovy krovoviliv suprovodzhuyut takі Finn vår.

Når zagalnomozkovih - bunt bіl, nudota, blyuvota jeg pr.- på vognischevih - gublyatsya funktsії organіzmu, SSMSC kontrolyuє at vіddіl hodet mozk Hvor penger Har vіdbulosya poshkodzhennya Sudin.

Når subarahnoїdalnih krovovilivah proyavlyayutsya takі symptomer: zagalnomozkovі, i tillegg chislі koma, i en sammenleggbar vipadkah, spesielt Yakscho CCB poshkodzheny Stovbur mozk-obolonkovі, SSMSC pov'yazanі av refleks podraznennyam obolonok hode mozk.

Når tsomu stanі, lіkuvannya skyldig Buti svoєchasnim, Aje naymenshe zvolіkannya Mauger sprovokuvati rіznі negativnі naslіdki jeg navіt patsієnta død. Samme likuvannya obovvjazkovo moe vrachovuvaty natur blodig og veldig årsak yogo vikinennya.

Før terapії slіd zastosovuvati Complex pіdhіd.

I Persha Cherga slіd zabezpechiti pіdtrimku zhittєvo vazhlivih funktsіy organіzmu, spesielt i razі porazki Stovbur hode mozk. Pasient på kortest tid gled for å levere til Likarnia.

Det jeg vzhe det fahіvtsі pochnut pіdtrimuvati Normal rіven arterіalnogo skrustikke i organіzmі skrantende, slåss for nabryakom mozk jeg zapobіgati Yogo poyavі og takozh provoditi zupinyaє ly terapіyu jeg zmіtsnyuvati stіnki Sudin for Relief lіkarskih zasobіv.

Praktisk sett, i alle vipadkas, er blodtilførselen til mygggen nødvendig. Prichomu er gitt prosedyren for skyldig bouti gjennomført i naykoroshshi termini, den lengste i den andre i 2. andre rekkefølge, da ble yak vono.

Og fra Yakscho operasjonell vtruchannya Bulo holdt pіznіshe tsogo streng, yaskravo virazhenogo positive resultater kan jeg har ikke avsluttet, og navіt navpaki - Lishe pogіrshiti patsієnta leiren.

Vidnuvlennya organizmu pislya otrymannya cerebral hemorrhage naychastishe trivaye dosviy chas, spesielt i tider med streber av hjernestammen. Yakshto zgodom bulash tegneserie, så en time for reabiliatatsii patsіnta potribno nabagato bishe.

Naychastіshe for vіdnovlennya pіslya іnsultu mozk zastosovuєtsya hodemassasje, lіkuvalna fіzkultura jeg fіzіoterapevtichnі Prosedyre - magnіtoterapіya, elektrostimulyatsіya jeg i å. Ale OAO All tsі manіpulyatsії skyldig priznachiti jeg kontrolyuvati lege tіlki todі stinker utbyttet positiv efekt.

Yakscho har patsієnta Porush mova og Tse ikke rіdkіsne yavische, ikke zayvoyu Buda dopomoga lіkarya logoped.

Krovovilov ved molen: nalidki

Død av en pasient med blødning i hjernen 2 ganger større, nizh på en enkel måte. Ajer alle tse vidbuvayutsya dojo svidko.

På de pivkulya, yak boolo poskoshdene, vkazuet roshirenii ochnoi zinitsya pattsiynta. Naslidki uten mellomstasjon å falle i en tung byrde. Yakshto utomivlyasya masivní hematomi, så lyudin kan falle inn i koma.

Takozh gjennom zdavlyuvannya Mozkovy Stovbur porushuєtsya dihannya, zіr, mens porushennі funktsіonuvannya mozochka utvoryuyutsya nudota blyuvota i. En av hodepinehodens hodepine er epilepsi.

Krovovilov ved mole ved novgorodozhenijh: Årsaker

Canopies - prosessen med neperbebdachuvanii er ikke zavzhdi fra protiika er normal, nedkalt malyuki otrymuyut rodovі travmi. En av de viktigste av dem er blødningen i klumpen, og sentralnervesystemet er prikket ned. Du kan bosette deg gjennom:

 1. Nevіdpovіdnostі rozmіrіv fødsel shlyahіv i golіvki ditini;
 2. Det overføres til malonoshensti malyuka abort.
 3. Oblazhnykh abo pimkih pogoliv;
 4. Vazhkogo perebigu vagіtnostі, postenennya riznikh іfektsіy jeg zahmyuvan;
 5. Невірних дій акушерів.

Riznitsya kіlka vidіv krovivilivu i klumpen i novgorodozhenijh, fallow stinker i tillegg, de sama boules rozirvani krovosnnі sudi.

 • Epіduralnі - mіzh kіstkami skallen jeg standhaftige Ilya Obolonkov mozk, utvoryuєtsya på poshkodzhennyah kіstok sklepіnnya skallen. Protyagom Tsikh krovovilivіv vіdrіznyaєtsya spokіynim promіzhkom od 3-6 år potіm z'yavlyaєtsya syndrom zdavlyuvannya mozk - 6-12 od Godin. Det er ikke noe problem, men det er 2-3 uker i koma.

Symptomer danogo krovovilivu: Retten kvelning rozshirennya zіnitsі øye i storonі, yak bula zacheplena, upovіlnennya rytme sericite, znizhennya skrustikke.

 • Subdural - mozh m'jakoї og fast obolonkami til en hjerne.

  Å bli gjort lydig i tilfelle av langvarige aborter, og så, hvis dinin er stor. På grunn av en yogo kan skallen bli poskozheny, asami plasti zmіscheni.

  Naslidki bezposerednyo ligger i shvidkosti staging dіagnozu іїї о початку лікування.

 • Subarakhnoydalnі - між павутиннюю оболонкою і речовиною hjernen.

  Du kan viniknuti med trivali pologah, vnasledokok vyusherskogo vtruchanya. Nayachechshe traplyatsya, hvis ditin er for tidlig.

  Ved hjelp av zahmyovannya vidbuvaetsya zapalennya skall fra hjernen, produkter av produkter som er laget av blod, sko osila på dem.

  Symptomer tsogo krovovilivu z'yavlyayutsya abo vіdrazu Vel pіslya pologіv, abo gjennom kіlka dnіv. Før dem vіdnosyatsya: Dovgy znahodzhennya Malukov av vіdkritimi ochima, zbudzheny leiren, ropte, domstol kosookіst, unaturlig reaktsіya navіt på Neznachny rozdratuvannya, revet ned for å sove, leir napruzheny m'yazіv potilitsі, zbіlshennya okruzhnostі hodet.

  Med implementeringen av dataene blir jeg ikke viktigere.

  Krovoviliv deg sludenoki i richovina hjernen. Rozvivaєtsya i bіlshostі preterm dіtey, t. K. Sudini їhnogo mozk sliss ikke zovsіm rozvinutі i zanadto tendіtnі.

  I novonarodzhenih malyukіv mozhut vinikati odnochasno kіlka vidіv vnutrіshnocherepnih krovovilivіv, ale z chislennoї kіlkostі simptomіv naychastіshe perevazhaє pokaznik første av tipіv zahvoryuvannya, brakk od av naskіlki mye CCB poshkodzheny bunt mozok.

  Ditinі har yakoї setter krovoviliv i mozok, slіd stvoriti naybіlsh bezpechnі Minds zhittєdіyalnostі - usunuti od yaskravogo Svitla, akkord zvukіv, marginalt akuratno pereodyagati Yogo, retelno stezhiti temperaturen tіla scho ikke pereoholodzhuvati jeg ikke peregrіvati. Naychastіshe lіkarі rekomenduyut goduvati slik Maluk for lindring av sonden, som er. K. Navіt protses smoktannya for Demba Je stor navantazhennyam.

  Krovovilov ved molen: årsak, symptomer, likuvannya

  Krovovilov ved molen - tse en av vidіv іnsultu på penger Har vіdbuvaєtsya revet tsіlіsnostі Sudin hodet mozk i rezultatі chogo vіdbuvaєtsya krovotech. I øyeblikket, hvis vinikaє krovoviliv i mozok, poshkodzhena Chastina TKANIN pochinaє nabuhati, betegne spriyaє zbіlshennyu ploschі skrustikke på hodet mozok i rezultatі, protses Tsey Mauger privoditi å vіdmirannya klіtin hodet mozk jeg nezvorotnih naslіdkіv for organіzmu. På dagen sogodnіshnіy Tsey typen іnsultіv vvazhaєtsya en av naybіlsh poshirenih.

  Å forårsake vininenny blod i kullet

  Існує store kіlkіst så zvanih faktorer i riziku, yakі mozhut osoimoviti vikinennya krovivilivu v mozok. Før det ovennevnte, vennligst kontakt:

  • Skader på hodet. Naybilsh utvidet årsaken til ungdommens anklager. Når du er ute, kan en ubetydelig slag mot hodet føre til en serøs blødning i mulden med en ustoppelig naslichkami.
  • Høy titer. Гіпертонія - це це найбільш поширена grunnen til inadmissions. Spesielt den delen av bloodiedness i klumpen i det stille av folk, som lenge lider av en høy arterie tyv.
  • Aneurisme. Cia patologi obumovlyu slabshaniya stink sudin, yakі mozhut vtratiti tsіlіісність når som helst.
  • Anomalier av blodtørstige kar. Deyku wadi rozvitku sercevo-sudinnoї sistemi, mozhut stati prichinoyu іnsultu.
  • Porushennya zgortannya blod. Takі zahvoryuvannya, yak gemofіlіya abo sigd klіtinna anemіya, mozhut zumoviti rozvitok omfattende іnsultu så yak stinker znizhuyut rіven trombotsitіv.
  • Hvorobi pechinki, yakі pіvidstvuet blødning i celomaen.
  • Novotvorennya i hjernen.

  Symptomer på blod i klumpen

  Slіd rozumіti scho symptomer krovovilivu i mozok harakterizuєtsya neodnoznachnіstyu så yak Vant Mauger іstotno zmіnyuvatisya i zalezhnostі od av de lokalіzuvalosya krovotech. Når tsomu neobhіdno vrahovuvati slit jeg Antall poshkodzhenih jeg revet nabryakom TKANIN, tyazhkіst samoї krovotechі, Pervin abo følgende іnsult.

  I aktiv vipadkam symptomatologi av en blodig vizyavlyatsya ikke vidrazu, og etter en travel time. Al er en time, en slags lyudin å holde på beina og ikke vite om de som ikke blir blodtørste, neuzhepechny. I løpet av en periode kan man ikke vende om organisatoriske årsaker.

  Scho viznachiti selv, neobhіdіno zivertati ulygu na takіі symtom, yakі er direkte viser av viklikati nevіdkladnu dopomogu:

  • Rask og lett å bruke.
  • Slabkiness i hendene på abo-bena (en manns armer).
  • Raptove blå blomst nudot.
  • Tilbakemeldinger til samfunnsansvar.
  • Letargіya.
  • Зміна зорових відчуттів.
  • Oniminnya pokaluvannya okremih dilyanok tíla.
  • Det er viktig å kaste opp ordene.
  • Нерозбірлива мова.
  • Det er viktig, kovtati.
  • Det er viktig å lese om det.
  • Det er veldig bra å se på.
  • Тремтіння кінцівок.
  • Відсутність рівноваги.
  • Vitenskapssamordning.
  • Втрата свідомості або пам'яті.

  Likuvannya blod i klumpen

  Lіkuvannya krovovilivu i mozok povnіstyu innskudd od pravilnoї dіagnostiki, yak VIS, SSMSC dіlyanki hode mozk innbilsk patologіchnih for Change i rezultatі krovovilivu.

  For dіagnostiki, zazvichay, vikoristovuyut rіznі Testi vіdobrazhennya, napriklad, Komp'yuterniy tomografіyu (MRI obstezhennya øyne, nevrologіchnі obstezhennya). Pіslya viznachennya georeferering lokalіzatsії hematom lіkar Mauger priznachati lіkuvannya.

  Duzhe ofte for lіkuvannya krovovilivu i mozok stikker frem hіrurgіchnoї operatsії i hodі yakoї, lіkar vidalyaє hematom i mozok Mauger funktsіonuvati i kolishnomu rezhimі. Nøyeblikkelig visst, det er ikke noe som bløder som er en nekrotisk prosess i hjernen.

  Konservativ likuvannya blodet i bekkenbunnen i priyomі likarskih peparatov, slik yak:

  1. Kortikosteroїdi.
  2. Znebolyuyuchy preparater.
  3. Sechogіnnі zasobi.
  4. Proisudomnі preparater, shchob zabіbіtі wіnnennіnu angrep.

  Yakі naslіdki cerebral bloodletting?

  Hemorragisk inokulum - en blødning i klumpen, scho vidbulosya som følge av utviklingen av etter graviditeten. Dlyanka hjernen ble skadet yak vylalsya shelter '; du er så surt. Funktsії цієї ділянки å frykke.

 • årsaker
 • Hva er det som er viktig for deg selv når du kommer til?
 • symptomatologi
 • Symtomatologi av blodet i barken av stor pivkul
 • Kryptert i sperret
 • Prognose for en blodig
 • Viddaleni resultat av blødning
 • Zgіdno Zi I korthet spontannі krovovilivi skladayut 15% vsіh іnsultіv, jak todі INSHI іshemіchnimi Je. Choloviks eldre enn 55 rockies lider av dem i chotiri ganger for andre. Samtidig påvirkes imidlertid hemorragisk konsultasjon av domstolens uregelmessigheter.

  Rett og slett ikke

  Faktorer riziku gemoragіchnih іnsultіv Je Pokhil vіk, nekontrolovana arterіalna gіpertonіya, tsukrovy dіabet, ozhirіnnya, kurіnnya.

  årsaker

  • Pervinnyi krovivilivi, yaki provokuyutsya:
   • Pidvistchennyam arterialnogo en vice. Risik til sprøyten vokser 1,5 ganger med en blokkert dystolisk (nedre) arteriell skrue ved 15 mm Hg. Art.
   • amylodiasis av hjernens hjerner - zahchyovoryannya, med yakomu i organene jeg sudinah vС-dkladaєtsya feilaktig syntetiserer білок - амілоїд.
  • Vtorinnі:
   • aneurysm sudin til hjernen;
   • levercirrhose;
   • znizhennya zgortannya krovі gjennom vrodzhenі bevirker abo priyah antikoagulyantіv (aspіrin, Kardіomagnіl, trombotsitopenіya INSHI ac i);
   • vaskulіti;
   • narkotiske lidelser som forårsaker årsakene.

  Hva er det som er viktig for deg selv når du kommer til?

  Blodet i fengselsdomstolene kan være levende på to måter:

  Den første muligheten er mer privat. I tsiomu vypadku skupchennya blod i vevet av hjernen vidtisnya і zdavlyuє yogo struktur. Å vokse meg selv. Gjennom pidvistchennia kіlkosty rechovini (ly, nablyabok) i obmezhenoyu kraniet boks, oppbygget indre åsen.

  Poєdnannya hematom nabryaku jeg vnutrіshnocherepnogo skrustikke vіdtіsnyaє tkanini mozk gjennom scho Mauger artikkel Yogo gjennomføringer har en stor potilichny otvіr scho staє årsak til dødelig utfall. Når subarahnoїdalny krovoviliv i dodatok å vsogo vіdbuvaєtsya krampe Sudin scho vil kun bli solgt til іshemії hodet mozk scho uskladnyuє klіnіchnu bilde.

  Hvis sushkin er convulsed, er sperma trombosed, og blødningen er løst, og utslettsprosessene startes. Krov poglinaetsya makrofager, hematom vidmezhovuyutsya vіd navkolishnyogo vevsfibre kapsel. I følge tsi er det sagt at kisten.

  En annen måte er å prosochuvanya. Vano vidbuvaetsya når pososhodzhennі arter -y duzhe dribnogo kalibru. Symptomatisk narostaє postupovo og nagaduє klіnіchnu bildet іshіnіchnogo іnsultu.

  Naichastishe årsaken til blødningen i molen er pidvistchennya arterialnoy vise.

  symptomatologi

  Svelging et symptom på blødning i livmoren - raptovia hodet bil

  Normalt vil ikke-traumatiske blodsugere i mygget dumpe за місцем його локалізації:

  • Parenkymal - i hjernens vev.
  • Subaraknoidal - på overflaten av hjernen, og zaluchchennyam før prosessen med hjernemembraner.
  • Vnutrishnoshlunochkovy - ly i hjernens bladsystem.

  Du kan ikke legge til noe bilde på bildet.

  Naychastіshe krovoviliv i mozok pochinaєtsya av raptovo rozvivaєtsya zagalnomozkovoyu symptomer: іntensivnogo hodet bolyu, zapamorochennya, nudoti, blyuvoti, vtrati rіvnovagi, tonіko-klonіchnі domstol. Når den store krovovilivі Mauger nastupati vtrata svіdomostі rіznogo scenen virazhenostі: od stun til Komi. Brakk scenen od virazhenostі symptomer viznachayut prognosen jeg dії taktikk. Dermed enkeltpersoner i stanі Komi vіdrazu pomіschayutsya i reanіmatsіyne vіddіlennya.

  For subaraknoid blod, karakteristisk for meningeal symptomer, scho vidobrazhayut reaksjon av cerebral membraner på blodets livilitet. Z ', det er sterkt napruga m'; det er bare ryggen, det er ikke noe som gir deg, ben. Svitlo, lyder, prikker er ustabile.

  Det øvre symptomet på Brudzinsky

  Focal symptomer innskudd od særlig georeferanse, Cudi setter krovoviliv i vіdobrazhaє revet funktsіy tsієї dіlyanki mozkovoї tkanini.

  Symtomatologi av blodet i barken av stor pivkul

  Energi i 95% av vipadkiv. Viyavlyayutsya på en slik måte:

  • Når poshkodzhenny lobovykh vremenk mova stae usynlig, znizhuyutsya grammatisk reserve. Porushuyutsya ru m '; ulziv obichchya, yazika og armer (monoparesis) på sidene, protivolezhny blod. Kraften til de frie ånder er synlig.
  • Oseredok i t'm '; Jeg deler manifestasjoner av ruinene og sensasjonene på hovedpersonene (heemigestesi). Lyudina slutter å pomichati de som er i vei for et smittsomt felt av blodig felt.
  • På en blodig i en potilichnu til et nettsted vidbuvaetsja vipadannja poliv til zoru på protileznomu botsi (gemianopsy).
  • Prakraka skronevoi deler viser pozrashennyam rozuminnya movi (sensorisk afasi Vernik) og hemianopsi.

  Kryptert i sperret

  Zustrіchayutsya nabagato rіdshe, nіzh krovovilivu cortex, ale symptomer vіdrіznyaєtsya stor rіznomanіtnіstyu jeg tyazhkіstyu:

  • Naslіdkom krovovilivu i shkaralupu mozk de zbirayutsya jeg perehreschuyutsya OAO All nervovі Shlyakh staє revet ruhovoї funktsії kіntsіvok jeg vipadannya chutlivostі halv tіla (i gemіparez gemіgіpestezіya). Lyudina nebi ignorerer den langvarige siden av kroppen. Rozdratuvannya scho påført shkіru poshkodzhenoї side, spriymaєtsya så Niby vіdbuvaєtsya i tillegg mіstsі vel, ale på zdorovіy (alloestezіya). Porushuєtsya rozumіnnya i vіdtvorennya MTIE (Global afazіya). Vipadayut felt Zora, porushuєtsya Ruh ochnih Yabluko (paralіch Poglyad).
  • Pіslya krovovilivu i pіdkіrkovі bazalnі kjernen s '; yavlyaєtsya gemіparez jeg ruhіv revet i movі i m'; yazah halv individer. Vinikaє gemіgіpestezіya, vipadannya polіv Zora, MTIE revet ned.
  • Oseredok i talamusі, Yaky zbiraє i kontrolyuє hele іnformatsіyu od organіv pochuttіv, s'; yavlyaєtsya vipadannyam їh funktsіy av en side tіla, afazієyu, revet Ruhu øyne jeg regulyatsії dіametra zіnits.
  • Naslіdkom pososhkodzhennia mozochka С "pozhrashenya mozhnovosti go (ataksi). Det er viktig å ødelegge muskulaturen, gjennom ordene å veve ordene usynlige, "grøt i munnen" (dysartri). Zinitsi zvozhuyutsya, ruinene av øynene zarushuyutsya.
  • Krovoviliv i mіst Veda av seg selv revet ruhovoї funktsії vsіh kіntsіvok (tetraparesis) ochnih m '; yazіv (paralіch Poglyad). Vinică dysarthria.

  Sykdom av hjernen blodtap nayposhirenisha årsak til dysartri hos eldre

  • Poshkozhennya hundredbbura til hjernen for å bli manifestert av snekring, movi, ataksi, tetraparese.

  Prognose for en blodig

  Tegn på en ubehagelig prognose С:

  • pravoshennia svidosty;
  • mye hematom
  • Pokhil vіk;
  • rostok rifle dihannya i krovobogu.

  Bіlshe halv krovoviliv beveget i mozok ginut protyagom pershit mіsyatsya pіslya "slag", mens rozvitku komi ymovіrnіst resultere zrostaє dødelig for 80%. Årsaken tsogo naychastіshe Je revet vіtalnih funktsіy (dihannya krovoobіgu i) til zsuv mozk vnaslіdok velikoї hematom prorivu krovі i shlunochki, virazhenogo nabryaku.

  Etter å ha gjennomsyret hematom i hodeskurene, sitter de til delene av masker, men er forankret i første grad. Zgornulasya zakrivaє ly, åpen ved yakih vіdtіkaє lіkvor gjennom scho formuєtsya GOSTR oklyuzіyna gіdrotsefalіya. Gjennombrudd krovі jeg nabryak zdavlyuє tkanini Navkolo dovgastogo mozk de znahodyatsya centerand regulyatsії krovoobіgu jeg dihannya. Gjennom scho porechuetsya pidtrymku tsikh zhittєvo vzaimivihikh funktsiy, rozvivaetsya koma. Yakscho hematom roztashovana i oblastі skronі abo tіmenі, et tempel ymovіrnіst zsuvu strukturer mozk i zdavlennya Stovbur scho takozh ofte årsaken staє rozvitku komi i dødelig utfall.

  naybіlsh nespriyatlivy prognose vіdznachaєtsya i krovovilivіv scho vіdbulisya til Stovbur i dovgastogo mozk (strіmko rozvivaєtsya av koma bort i zupinkoyu dihannya sertsebittya i).

  Prognosen for subarachnoid blodig er mye mer tett, nizh parenkymatisk. Dødsraten under dette er 40%. Imidlertid vunnet å bli 15%, visok yovirovnost zagibeli i Pershiv hlinili pisl rozvitku symptomatologi.

  Viddaleni resultat av blødning

  Når et par spriyatlivomu perebіgu tizhnіv vіdbuvaєtsya ruynuvannya vililas krovі makrofager vіdmezhuvannya patologіchnogo vognischa od zdorovoї tkanini fіbroznimi fibre. Som et resultat kan du danne en cyste. Vant zamіschaє dіlyanku mozkovoї tkanini "vimikayuchi" Yogo funktsії. Porush funktsіya dіlyanki hodet mozk for rakhunok Mauger kompensuvati nærheten roztashovanih neyronіv og Mauger zalishitisya nevrologіchny defіtsit. Yogi nalulki lå i rozmіrіv і rostashuvannya rotten.

  På slutten av perioden, i tilfelle en ubehagelig overgang, kan du rozvivatisya pomeshnya pam '; jeg er i hovedsak respekt. Utrudnyaєtsya zasvoєnnya novoї Opplysning, padaє zdatnіst å navchannya. Z '; det er å ta opp kampen, zapalnnisten, triatismens inkompetanse i dine hender.

  Nedloko pislya krovivilivu vinikayut kognitivnyi poroshnnya

  Rozvivayutsya symptomer vegetativnoї nestabіlnostі: Svingninger arterіalnogo skrustikke, hodepine bіl ved zmіnі vente, neobgruntovanі pіdyomi temperatur tіla til 370-37,50 C marmurovіst shkіri, raptove sertsebittya, vіdchuttya zaduhi. Turbuє Shvidka stomlyuvanіst, kolishnі navantazhennya stayut nepіdyomnimi. Pratsezdatnіst znizhuєtsya, Lyudin perestaє spravlyatisya Zi svoєyu profesіynoyu dіyalnіstyu, spesielt Yakscho Won dinger; yazana av rozumovimi navantazhennyami.

  Når subarahnoїdalny krovoviliv Visoka ymovіrnіst Povny zvorotnogo regresjon symptomer іnvalіdnіst rozvivaєtsya rіdshe, nіzh på parenchymatous. Foruten Yogo naslіdki vvazhayut bіlsh spriyatlivimi, nіzh på vnutrіshnomozkovoї hematom.

  Hemorragisk inngrep er viktig, nizh іshemіchny, ali viddalenіnalіdki i ynogo m ', yaksha.

  Les Mer Om Fartøyene