Dødsårsak storfokal kardiosklerose

Hjertesykdommer er svært farlige for menneskers helse og liv. Sykdommer i hjertemuskelen og blodkarene krever rask, kvalifisert behandling. Forsinkelse i behandlingen av en slik sykdom truer med alvorlige konsekvenser, opp til et dødelig utfall. Småfokuskardiosklerose er dødsårsaken til et betydelig antall pasienter i post-infarktperioden.

Hva er sykdommen?

Diffus kardiosklerose er en hjertesykdom som førte til hjerteinfarkt. Kardiosklerose er definert som nedbrytning og ytterligere døende av hjertevævet ved små transplantater og er en langsiktig sykdom som dekker hele orgelet. Dødt vev i et hjerteinfarkt, forvandles til bindevev, noe som fører til en forverring i sammentrekning og klemming av muskelen, samt deformasjon av hjerteventiler.

Diffus kardiosklerose er delt inn i to typer:

Hovedforskjellen er i området av det berørte området av hjertet. Småfokuskardiosklerose dekker opptil 2 mm. Utviklingen av storfokal diffus kardiosklerose er preget av et stort område av hjertet.

Avhengig av sykdommens type oppstår kardiosklerose:

 • myokardial;
 • aterosklerotisk;
 • myocardio.

Kardioklerose etter infarkt er preget av arrdannelse på hjertekardens nekrotiske vev. De kan være av ulike omfang. Ved neste infarkt kan nyformede sår kombineres med eksisterende arrdannelse. Det forstørrede hulrommet ekspanderer, pasienten øker blodtrykket.

Aterosklerotisk kardiosklerose fremkommer etter kronisk iskemisk hjertesykdom. Hjertefibrene blir dystrofiske. Muskler reagerer mindre sensitivt på endringer i mengden oksygen, noe som fører til hypoksi og metabolske forstyrrelser. Pasienten har symptomer som er forbundet med diffus kardiosklerose.

Myokardiell cardiosklerose utvikler seg under spredning av betent hjertevev. Emu foregått av kroniske og allergiske sykdommer. Pasienten har forstørret hjertet, tonene er dårlig tappet.

Sykdom i symptomer

Å erkjenne de tidlige stadiene av sykdomsutbruddet vil ikke være lett, fordi det oppstår uten åpenbare kliniske symptomer. Diffus litenbrusk kardiosklerose er preget av de samme symptomene som i hjertesvikt. De inkluderer:

 • Sterk kortpustethet, som følge av enkle fysiske øvelser, for eksempel, går trappene. Kan fortsette selv i ro.
 • Causeless hoste, som kan utvikle seg i hemodynamikken i blodsirkulasjonen. Tørr hoste kan oppstå under fysisk anstrengelse og i liggende stilling. Den såkalte hjertehosten kan utvikle astma.
 • Hevelse av føttene i kveldstid. I begynnelsen av hevelse i anklene, og med utviklingen av sykdommen, brenner hevelsen til hele overflaten av bena.
 • Misfarging av huden og svakhet i musklene skyldes utilstrekkelig tilførsel av blod til vevet, noe som skyldes manglende evne til det syke hjertet til å arbeide med full styrke. Dårlig blodtilførsel fører til hårtap, sprø negler og utseendet på pigmentflettene på pasientens kropp.
 • Smerter i ribbenene på venstre side oppstår på grunn av stagnasjon av blod i blodårene og deres hevelse.

Det er tegn på sykdommen med varierende intensitetsnivåer. Du må lytte nøye til kroppen, hvis det er enda noen få tegn på diffus kardiosklerose, må du kontakte kardiologen for å finne ut diagnosen. For å starte sykdommen er uakseptabelt - hjertesykdom fører til døden.

Årsaker til hjertesykdom

Diffus liten-fokal kardiosklerose dannes i stedet for døde celler i hjernens vev. Årsakene til deres død kan være mange mangler i hjertemuskelen. Årsakene til sykdommen er preget av typen sykdom. Den viktigste er iskemisk hjertesykdom, og også:

 • Hjertesykdom er en medfødt eller oppnådd forandring av strukturen i hjertesegmentene (skillevegger, vegger, ventiler og kar) hvor blodsirkulasjonen forstyrres.
 • Arrytmi er en tilstand der det oppstår forstyrrelser i rytmiciteten, frekvensen og sekvensen av sammentrekninger av hjertet.
 • Angina pectoris er en smertefull følelse i brystet.
 • Myokarditt er en inflammatorisk prosess i vevsfibre som påvirker myokardiet.
 • Hypertrofi av myokardiet - en økning i masse og volum i hjertet, noe som øker dødshastigheten.
 • Dystrofi av myokardiet - betennelse i hjertet, forårsaket av feil metabolisme.
 • Reumatisme - en systematisk betennelse i bindevev i hjertet.
 • Aterosklerose i karene - dannelsen av kolesterolplakk inne i hjertets arterier.
 • Forgiftning av tungmetallforbindelser.

For mindre farlige grunner kan tilskrives:

 • diabetes mellitus:
 • fedme;
 • alkoholavhengighet;
 • hjerteoperasjon;
 • stressende situasjoner;
 • Uautorisert bruk av medisiner uten å ordinere en lege.
 • alderdom.

Diagnostiske metoder

Det finnes flere typer kardiologisk undersøkelse som kan avsløre pasientens diffuse kardiosklerose:

 • Studerer anamnesen til emnet.
 • Biokjemisk blodprøve og undersøkelse av avvik fra indikatorene.
 • Lytte til rytmer og lyder i hjertet.
 • Et elektrokardiogram (EKG) er en metode for registrering og undersøkelse av hjertemuskulaturens funksjon.
 • Ekkokardiografi er rettet mot å studere endringer i hjertet og dets ventiler ved hjelp av ultralydssignaler.
 • Magnetic resonance imaging (MRI) gjør det mulig å bestemme hvor lesjonen befinner seg og å undersøke den i alle fly.

For å etablere riktig diagnose er det nødvendig å bruke en kombinasjon av flere måter å studere pasienten på. Hvis sykdommen er i forsømt tilstand, er det tilrådelig å bruke alle undersøkelsesmetoder. Kardiologen studerer resultatene av studien og gjør en nøyaktig diagnose for videre behandling.

Behandling av sykdommen

Den behandlende legen foreskriver en omfattende behandling av diffus cardiosklerose, det bør være aktuelt. Dette er nøkkelen til en rask gjenoppretting. Den første oppgaven til en lege som har som mål å forbedre pasientens livskvalitet er å eliminere symptomer på iskemi, stabilisere hjerterytmer og opprettholde normalt blodtrykk. Dessuten er et spesialdesignet kosthold designet for å redusere mengden fett og sukker i blodet.

Kostholdet utelukker forbruket av stekt mat (kjøtt, fisk, egg). Drikke alkohol og røyking er strengt forbudt. Det er heller ikke anbefalt å drikke sterk te, kaffe. Kostholdsmat er nesten ikke saltet. Røkt produkter, hvitløk, reddiker og løk i rå form er utelukket fra kostholdet.

Behandling av iskemisk hjertesykdom innebærer bruk av medisiner. Den består av flere grupper av stoffer:

 • antianginal handling;
 • -blokkere;
 • kalsiumkanalblokkere;
 • antiblodplatemidler.

medisinering

Antianginal medisiner fjerner symptomene på iskemi. Ved bruk av et slikt middel, reduseres hjertebelastningen, blodtilførselen økes, koronarkarene utvides og kaliumkanalene aktiveres. Effekten av stoffet reduserer venøs tilstrømning, vaskulær motstand, samt trykk i atrielle og pulmonale arterier.

Det er en rekke krav til disse stoffene:

 • de bør redusere blodplater og andre blodelementers evne til å danne blodpropper i karene (antiaggregasjonseffekt);
 • fremme dannelsen av ytterligere laterale blodkar for å oppnå bypass-veier i hovedsirkulasjonen;
 • Ikke endre metabolismen av karbohydrater og lipider.

Nitrater som forårsaker systemisk vasodilasjon brukes til både profylakse og angrep av kardiosklerose. De hjelper med å mette hjertet med oksygen og lindre myokardial spenning.

Medikamentkalsiumantagonisten blokkerer kalsiumkanalene. I dette tilfellet manifesterer vasodilatoreffekten, spasmen elimineres.

Dette stoffet øker blodstrømmen, senker blodtrykket. Bruken av β-blokkere forbedrer trivsel ved fysisk anstrengelse, reduserer behovet for hjerte i oksygen.

Koronar dilatasjonsmedikamenter brukes til å lindre spasmolytisk effekt, utvide hjernens venøse arterier, forbedre tilførsel av hjertevev med oksygen.

Om nødvendig, foreskriver kardiologen narkotikahemmere eller såkalte satiner - redusere produksjonen av kolesterol i leveren, som en konsekvens av å senke nivået i blodet. Disse stoffene reduserer forekomsten av hjerteinfarkt, forlenger livet for mennesker med høy risiko for et annet tilfelle av et hjerteinfarkt.

Diuretika (diuretika) bidrar til å redusere blodtrykket, lindre kroppen av overflødig vann og salt. Forbedring av pasientens trivsel skyldes reduksjon av ødem.

Antiaggreganter blokkerer muligheten for blodplater å holde seg sammen med erytrocyter og vaskulære vegger. De brukes til å forhindre komplikasjoner i hjertesykdom og hjerteinfarkt, sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen.

Tilordne antiaggreganter i postoperativ periode, så vel som med tromboflebitt.

Forberedelser for behandling av hjertesykdommer har en rekke kontraindikasjoner, ordningen for deres administrasjon og dosering velges individuelt.

Kirurgisk behandling

Det er tilfeller der pillene ikke lenger kan hjelpe til med behandlingen, og pasientens liv avhenger av operasjonens hastighet. Kirurgisk inngrep anbefales.

Iskemi fører til en innsnevring av fartøyets lumen, smerte kommer fra venstre side av brystet, den såkalte angina. Etter diagnostiske studier foreskrives aortokoronær bypassoperasjon - en operasjonsintervensjon der en shunt (protese) er plassert på steder for innsnevring av koronarfartøyet, en omveierbane er opprettet for bevegelse av blod. Tidlig kirurgi forbedrer kvaliteten og forventet levetid, og forhindrer endringer i hjertemuskelen.

Hvis det forekommer en spredning av bindevev i diffus aterosklerose, oppstår deformasjon av karene etter hvert. I noen tilfeller er det en innsnevring av det vaskulære tverrsnittet, lukking av arteriene. Denne patologien fører til kronisk mangel på blodtilførsel.

For behandling av det berørte området benyttes stenting, operasjonen er rettet mot å installere en spesiell stald i det skadede blodkaret. Kirurgisk er stenten plassert i det berørte området, presset inn i veggene, oppblåst med en spesiell ballong, og øker delen av fartøyet.

I de mest forsømte tilfellene av kardiosklerose, når han truer pasientens liv, bruker legen ECS-metoden. Det er indikert for en pasient hvis hjerte ikke slår regelmessig. Implantering av pacemakere er en metode hvor eksterne elektriske impulser påføres det berørte området av pasientens vev. De sender små kostnader til hjertet, noe som fører til at det blir kontrakt. Pulsens periode og varighet settes individuelt for å opprettholde riktig rytme i hjertet.

Forebygging av sykdomsutbrudd

Den viktigste metoden for å forebygge diffus cardiosklerose er å forbedre pasientens livskvalitet. Økt oppmerksomhet til manifestasjonene av sykdommen skal utsettes av pasienter som er predisponert for iskemi. Slike pasienter må gjennomgå en årlig planlagt undersøkelse.

Hittil har hjertesykdom den høyeste dødeligheten blant befolkningen. Utviklingen av patologiske forandringer i hjertet fortsetter sakte med ubetydelige manifestasjoner. Derfor må du nøye overvåke helsen din og øyeblikkelig kontakte en lege.

Liten brannkardiosklerose er dødsårsaken

Hva betyr diagnosen "diffus cardiosklerose"?

Kardiosklerose refererer til erstatning av skadet myokardvev med arrvæv, noe som forverrer kardial kontraktilitet. Det utvikler seg som følge av hjertesykdom, som fører til celledød.

Med en form som diffus cardiosklerose, er hele overflaten av hjertemuskelen jevnt påvirket. Myokardiet dør opp i små områder, som gradvis sprer seg gjennom hele kroppen. Det finnes to typer diffus cardiosklerose: småfokus og storfokus. I det første tilfellet er de skadede områdene ikke større enn 2 mm i diameter, med store brennvidder dannes mer omfattende lesjoner.

Hvorfor oppstår det?

Hovedårsaken til utviklingen av diffus cardiosklerose er iskemisk hjertesykdom. Hver av sykdomsformene kan ha sine egne grunner. Den første typen - kortvarig kardiosklerose - skyldes langvarig koronarinsuffisiens. Det vil si at deler av myokardiet i lang tid er dårlig forsynt med blod som følge av redusert blodgjennomstrømning eller fullstendig opphør. En del av myokardiale muskelceller på iskemiske steder dør, de resulterende feilene erstattes av bindevev. Kardiokardiokortiosklerose tilhører også finkobletypen. Det er på grunn av smittsomme sykdommer i myokardiet, utvikler IHD, noe som fører til en diffus form av kardiosklerose.

En stor fokalform oppstår også av iskemisk hjertesykdom. Kardiosklerose av denne typen er preget av større lesjoner som befinner seg gjennom myokardiet.

I tillegg til CHD kan diffus kardiosklerose bidra til sykdommer som hjertesykdom, aterosklerose, arteriell hypertensjon, arytmier, samt forgiftning med tungmetaller. Alle disse forholdene fører til brudd på blodstrømmen, ytterligere iskemi og erstatning av den avdøde av arrvævet.

Med kardiosklerose er det ofte ingen synlige tegn. Imidlertid kan symptomer som er karakteristiske for hjertesvikt, som utvikles når hjertets kontraktile funksjon og har mange manifestasjoner, vises. Tilstedeværelsen av diffus cardiosklerose kan dømmes av følgende egenskaper:

 • Den mest grunnleggende er kortpustethet. Først oppstår det bare under fysisk arbeid, så i ro og til og med når du ligger ned.
 • Med hjertesvikt svulmer bena. Første gang hevelse vises på anklene, så stige høyere på shin.
 • Hjertehud er årsaken til lungeødem. Vanligvis er den tørr og forekommer i utsatt stilling og med fysisk innsats, når hjertet blir utsatt for tung belastning. I dette tilfellet kan hjerteastma utvikles.
 • Som følge av utilstrekkelig blodtilførsel til muskelvevet opplever personen svakhet i musklene.
 • Et karakteristisk tegn på hjertesvikt er trofiske forandringer i huden.


Endringer i myokard i diffus kardiosklerose

diagnostikk

Diagnose av diffus form av kardiosklerose utføres ved hjelp av følgende metoder:

 • Ultralyd av hjertet. Det gir en mulighet til å vurdere hjerteets størrelse og form, dens kontraktile kapasitet og å bestemme tilstedeværelsen av cicatricial endringer.
 • EKG. På grunn av denne gamle, brukte metoden, er det mulig å oppdage cicatricial forandringer, forstyrrelser av hjerterytmen, en økning i venstre ventrikel.
 • MR. Det gjør det mulig å oppdage en lesjon og å utforske delene av hjertet i forskjellige planer.

Terapi for diffus kardiosklerose utføres på følgende områder: behandling av iskemisk sykdom, kronisk insuffisiens og arytmier. Det er viktig å se en lege så snart som mulig for ikke å gå glipp av tiden.

Med iskemisk sykdom og dens komplikasjoner, er medisinbehandling med legemidler av forskjellige grupper indikert.

 1. Antianginale midler. Disse inkluderer organiske nitrater, de vanligste som er nitroglyserin og nitrosorbid. De er tatt for profylakse og under et angrep. Legemidler reduserer stresset til myokardets vegger og dets behov for oksygen.
 2. Kalsiumantagonister. Disse kalsiumkanalblokkerende midler har en vasodilaterende effekt. De reduserer behovet for hjertet i oksygen, eliminerer vasospasmen, forbedrer blodtilførselen til iskemisk sone og senker blodtrykket.
 3. Betablokkere. I tillegg til å redusere behovet for hjertemuskulatur i oksygen, forbedrer de trivsel under trening.

Uavhengig behandling er uakseptabel. Hjertepreparater har kontraindikasjoner, derfor er det nødvendig å ta hensyn til alle medfølgende sykdommer.

Behandling av kardiosklerose innebærer spesiell ernæring. Kostholdet bør være basert på følgende begrensninger:

 • reduksjon av væske;
 • Utelatelse av stekt kjøtt og stekt fisk;
 • nektelse av alkoholholdige drikkevarer, kakao, sterk kaffe og te;
 • begrensning av mat rik på kolesterol;
 • redusere mengden salt i kostholdet;
 • Utelukkelse av grønnsaker som reddik, reddik, hvitløk, løk.

forebygging

Vi anbefaler deg å lese:

Alle vet at forebygging er mye lettere enn behandling. For å hindre utviklingen av en diffus form av kardiosklerose, er det først og fremst ikke nødvendig å tillate utvikling av IHD eller å behandle det i tide, hvis det allerede eksisterer. Prinsippene for forebygging av iskemi er veldig enkle og tilgjengelige for alle:

 • rasjonell ernæring;
 • en livsstil med moderate belastninger;
 • avvisning av dårlige vaner
 • forebyggende medisinske undersøkelser.

I mangel av behandling i diffus form av kardiosklerose utvikles komplikasjoner som arytmier, hjertesvikt, hjerteaneurysm. Alle disse forholdene utgjør en trussel mot livet og gjør prognosen ugunstig. På en god prognose for kardiosklerose kan du snakke bare i fravær av symptomer og komplikasjoner. Av dette følger at det er umulig å forsinke med behandling.

Årsakene til kardiosklerose, og metodene for behandling

Kardiosklerose er et brudd på hjerteets vevsstruktur. Det forekommer i to former: fokal kardiosklerose og storfokal kardiosklerose. Hva er dette? Som mange husker fra skolenbiologien, består kroppen vår av organer og organer - fra vev. Stoff er et system av homogene celler som utfører en enkelt funksjon. Hvert vev i kroppen har sin egen hensikt og tar sin plass i "design" av organene.

Epitelial vev tjener som et eksternt deksel, både av hele menneskekroppen og av enkelte organer. Nervevævet "virker" som leder av signaler mellom hjernen og eksterne "sensorer" - reseptorer (faktisk selve hjernen er en "clot" av nervøs vev). Muskelvev har egenskapen til kontrahering, lyden av signalimpulser som kommer fra hjernen og er grunnlaget for kroppens muskler. Bindevevet tjener som en støtte, kroppens "skjelett", både indre (bein og brusk) og eksternt (dermis - det øvre lag av huden).

Typer av muskelvev

Grunnlaget for hjertets struktur er muskelvev, men ikke vanlig. Hjertemuskelen har en spesiell fibrøs struktur og en karakteristisk struktur, på grunn av hvilken hjertets muskelvev kalles et strikket muskelvev. Det strikkede hjertevevet hvor myokardiet er nesten helt sammensatt, hoveddelen av hjertet, er den viktigste egenskapen, uten hvilken hjertets arbeid ville være umulig. Hjertemuskelen kan trekke seg under virkningen av signaler som stammer fra hjertevævets celler.

I tillegg til hjertevev har hjertet i sin "design" det endokardiale dekkvævet, indre overflaten av hjertevegget og bindevevet - en tynn film ikke mer enn en halv millimeter i tykkelse, hvorav epikardiet er sammensatt. Alle som har behandlet rå kjøtt, kan forestille seg denne filmen visuelt, en karakteristisk film som dekker individuelle muskler og blodårer har en lignende struktur.

Hva er kardiosklerose

Når cardiosclerosis (fra gresk "kort" - hjerte og "skleros" - solid) inntreffer spredning og fortykning av bindevev av epikard av filmen og dens gradvise omdanning til et arr. Arret er en slags bindevev (noen kaller det selv - arrvev) med økt innhold av kollagen, et protein som gir vevsstyrke. Arret dannes der vevet regenereres, gjenopprettes etter skade. Arret kan endres over tid med en vanlig klut, og kan forbli for livet, og bli et arr. Kardioklerose er således et arr på hjertet.

Kardiosklerose kan være fokal eller diffus. Diffus kardiosklerose (fra latinsk diffusio - spredning, spredning) er en jevn fortykning av bindevevet gjennom hele epikardiumområdet. Kan resultere uten arrdannelse.

Med fokal (cicatricial) cardiosklerose er patologisk proliferasjon av bindevev lokalisert i fokalområdene, hvor arr er dannet. Årsaken er arr scarred cardiosklerose en konsekvens av hjerteinfarkt - nekrose (forkjølelse) av hjertemuskelen.

Hvordan skjer sykdommen?

Bindevev, i motsetning til muskler, kan ikke krympe og produsere nyttig arbeid. Hvis epikardiet av et sunt hjerte er en tynn film og ikke forstyrrer sitt arbeid, blir det utvidede, patologisk tykkede sklerotiske bindevevet en sensitiv ballast for hjertet. En hard, fjærende arr hindrer flere hjertekontraksjoner. Resultatet er økt stress på hjertet, dets tidlige slitasje.

Med utviklingen av sykdommen dersom ubehandlet arrvev er i økende grad "implanteres" inn i hjertemuskelen veggtykkelse ved å substituere en tverrstripet hjertevev, progressivt ødelegge eller deformere myokard hjerteklaffer.

Kardiosklerose er vanligvis en såkalt sekundær sykdom. Avhengig av årsakene til kardiosklerose oppstår:

Aterosklerotisk kardiosklerose

Det oppstår på grunn av åreforkalkning dvs. tilstopping innskudd, koronar ansvarlig for tilførsel av oksygen og nødvendige næringsstoffer hjerteinfarkt og andre hjerte. Manglende blodtilførsel fører til hypoksi (oksygenmangel) og metabolske forstyrrelser, noe som er grunnen til at det er et kompleks av bivirkninger (inkludert atrofi og død av individuelle myokardiale fibre), hvorav den ene er en cardio.

Plakkene blokkerte blodstrømmen

Aterosklerotisk kardiosklerose er kronisk, diffus, manifesterer seg følgende symptomer:

 • iskemisk hjertesykdom;
 • angina pectoris - angrep av akutte brystsmerter;
 • arytmi - et brudd på rytmen av hjertekontraksjoner.

Diagnose av aterosklerotisk cardiosklerose inkluderer et elektrokardiogram, et ekkokardiogram og en blodprøve for antall kolesterol og lipoproteiner.

Konsekvensen av aterosklerotisk Cardiosclerosis kan overtas hjertesykdom, valvulær insuffisiens, aortastenose og bradykardi som følge av arrdannelse i hjerteklaffene og sinusknuten.

Myokarditt (myokarditt) kardiosklerose

I denne formen av sykdommen, arr dannet på stedet av hjertemuskelen sykelig myokarditt - sonale inflammatoriske lesjoner av hjertemuskelen. I de fleste tilfeller, myokarditt, og følgelig er myocarditic kardiosklerosis smittsomme natur, men noen ganger kan føre til allergiske reaksjoner, akutt revmatisk feber (revmatisk hjertesykdom), aldersrelaterte endringer.

Symptomer på myokardittkardiosklerose er:

 • svakhet;
 • kortpustethet;
 • smerte og ubehag i brystbenet;
 • takykardi - angrep av rask hjerterytme;
 • arytmi.

Det skal imidlertid huskes at myokardittkardiosklerose i begynnelsen kan fortsette uten symptomer, noe som kompliserer diagnosen og rettidig innledning av behandlingen.

Kardioklerose etter infarkt

Kardioklerose er den farligste sykdommen som krever alvorlig behandling. Som navnet antyder, er årsaken til kardiosklerose i dette tilfellet et hjerteinfarkt - nekrose av myokardiet på grunn av nedsatt blodsirkulasjon. De døde vevsarealene erstattes av arr, noe som ytterligere forverrer sykdomsforløpet. Symptomer på kardiosklerose etter kardiovaskulær er:

 • arytmi;
 • angina pectoris;
 • kortpustethet;
 • hjerteastma - akutt svikt i venstre ventrikel;
 • hevelse i beina og hevelse i venene på nakken på grunn av hjertestimme.
 • finfokus kardiosklerose (spredt cardiosklerose)
 • storhjertet kardiosklerose.

Diagnose av sykdommen ved hjelp av elektrokardiografi, ekkokardiografi og fluoroskopi. Stor betydning for diagnose, avklaring av bildet og valg av metoder for behandling av sykdommen har en metode for studie, kjent som koronar angiografi.

Koronarografi - fluoroskopisk undersøkelse av koronarbein. Hjertet, i likhet med andre muskelvevet er nesten fullstendig transparent for røntgenstråler, så å studere koronarkarene på en spesiell måte "flekker" ved å kjøre inn en oppløselig blod, opake for røntgenstråler (røntgenkontrast) substans. Innføringen av "røntgenfargestoff" er laget av et kateter gjennom lårbenet. Det "tonet" koronarsystemet er tydelig synlig på røntgenstrålen. Flere bilder tatt fra ulike vinkler, gir oss mulighet til å få et komplett bilde av tilstanden til koronarbeinene.

Behandling av kardiosklerose inkluderer først en kur av en primær sykdom som forårsaket arrdannelsen i hjertevævet. Selvfølgelig gjelder dette avsnittet bare i de tilfellene da sykdommen ikke førte til irreversible endringer.

For det andre blir vekstprosessene for bindevev og arrdannelse redusert. Med dette formål en ACE-inhibitorer (midler som reduserer blodtrykket - enap, capoten), nitrater (nitrosorbid, kardiket, izomonat, monomak) disaggregants (acetylsalisylsyre), diuretika, medikamenter som stimulerer metabolismen (Riboxinum, Pananginum), b - adrenoblokere (propranolol, metoprolol).

Behandling utføres i en sykehusinnstilling og er som regel konservativ (uten kirurgi). Et unntak er dannelsen av en aneurisme - uttynding og oppblåsthet av fartøyets vegg. I dette tilfellet er akutt kirurgisk behandling indikert for å unngå indre blødning.

Metoder for kardiosklerose profylakse og restorative prosedyrer i løpet av behandlingen generelt ligner forebygging av andre kardiovaskulære sykdommer og inkluderer diett, treningsterapi, streng fysisk anstrengelse, sanatoriumbehandling, etc.

Kardiosklerose er en farlig og alvorlig sykdom, men med rettidig og kompetent behandling er prognosen vanligvis positiv. Det viktigste er ikke å løpe!

Diffus kardiosklerose

Moderne medisin definerer et stort antall av patologier i hjertemuskelen og blodkar, som, når den forblir ubehandlet kan utvikle seg til alvorlige komplikasjoner og føre til død. En av dem er diffus cardiosklerose. Hva er denne sykdommen? Denne type Cardiosclerosis oppstår som et resultat av hjertesykdom overgrodd av bindevev, som er fordelt over hele overflaten av hjertet, og erstatte muskelfibrene og forårsaker alvorlige forstyrrelser i hjertemuskelen. Fra det greske språket kan patologienes navn oversettes som et brudd på hjertets arr (bindevev).

Hjertefeil er ofte en forutsetning for utseendet av kardiosklerose

Hvis sykdommen ikke oppdages i tide og den aktuelle behandlingen ikke er startet, kan konsekvensene være svært farlige for menneskers liv og helse. Komplikasjoner av sykdommen er forekomst av hjertesvikt i det kroniske form, som følge av reduksjon i hjertets kontraksjonskraft funksjon og kardial arytmi - atrieflimmer, myokardialt arrythmia eller blokade. Men en særlig alvorlig konsekvens av diffus kardiosklerose, som kan forårsake pasientens død, er en hjertes hjertesorg. Denne sykdommen er preget av fremspring av en av hjertets vegger med dannelsen av en såkalt "pose" der blod akkumuleres. Hvis denne "pose" er revet, er hjertet så fullt av blod at det bare koker i det, noe som forårsaker lynnedslag.

årsaker til

Det er mange faktorer som påvirker sykdommens utseende. En av hovedårsakene er atherosklerose, noe som reduserer lumen av blodårer med mer enn halvparten. Ofte utvikler patologien seg mot en bakgrunn av ulike kardiovaskulære sykdommer. I alle tilfeller av utseendet av en sykdom anses en nøkkelfaktor å være utilstrekkelig oksygen i myokardiet. Derfor omfatter risikogruppen i første omgang de personer som har hatt et hjerteinfarkt. Også årsakene til sykdommen kan være:

 • Smittsomme og inflammatoriske sykdommer (hepatitt, bihulebetennelse, tonsillitt, karies og andre), som kompliserer hjertet;
 • Vaskulær sykdom;
 • operasjoner på hjernen eller myokardiet;
 • Tilstedeværelse av diabetes mellitus og avsetning av salter;
 • hypertensjon;
 • konstant stress og uro
 • røyking og alkoholmisbruk;
 • feilaktig inntak av en rekke medisiner;
 • Overvekt og en rekke andre faktorer.

Typer og symptomer

I sine patologiske egenskaper kan sykdommen være storskala og småfokale. Stor-scleral cardiosklerose forekommer oftest som følge av koronararteriesykdom. Dens særegne egenskaper er ganske store lesjoner, som ligger på hele overflaten av hjertet. Diffus liten-fokal kardiosklerose er forårsaket av langvarig koronarinsuffisiens. Som et resultat av patologi har de berørte områdene i lang tid hatt dårlig blodtilførsel på grunn av en nedgang i blodstrømmen eller fullstendig opphør. Som et resultat dør en bestemt del av muskelcellene, og manglene vises på arr eller bindevev.

Mange lesjoner som er bundet i denne patologien, er mindre enn i storfokalform, men dette gjør det ikke mindre farlig. I noen tilfeller, spesielt når en aneurisme blir dannet, og så brister den, er sannsynligheten for død i diffus liten fokal kardiosklerose høy. Denne sykdommen utvikles oftest på grunn av ikke bare koronar insuffisiens, men også en rekke inflammatoriske foci i myokardiet, som fører til hjerte-og karsykdommer. Småskanninger inkluderer postkardisk cardiosklerose, som er en komplikasjon etter infarkt eller myokarditt.

Dyspné kan være et symptom på en sykdom

Ofte går diffus kardiosklerose uten synlige eller oppfattede tegn. En person lever et vanlig liv og mistenker ikke hvilke negative prosesser som allerede skjer i hans hjerte. Ganske skillbare symptomer vises når hjertesvikt oppstår og hjertets kontraktile funksjoner er signifikant svekket. Slike manifestasjoner inkluderer:

 1. Kortpustethet, som først opptrer først etter fysisk aktivitet, og med sykdomsforløpet, oppstår og i fullstendig hvile eller til og med ligger ned.
 2. Angrep av tørr hoste som oppstår som følge av hevelse i lungevevvet, og kalles "hjertehoste". Angrep forekommer både i fysisk anstrengelse og i hvilestilling, og kan føre til hjertestimme.
 3. Generell svakhet og rask tretthet. Deres utseende skyldes redusert blodtilførsel til musklene, noe som forårsaker diffus atherosklerose.
 4. Hevelse av beina, fra deres nedre deler og gradvis stigende i skinn og lår.
 5. Forandringer i pigmentering og hudfarge, merket deformering av neglene og mulig tap av hår.
 6. Brystsmerter og høyre fremre margin. Dets utseende forårsaker stagnasjon av blod, og følger med ascites, hevelse i jugular vener og enda mer alvorlig hevelse.

Viktig! Siden de tidlige stadiene av sykdomslære stammer nesten usynlig, den eneste måten det er betimelig deteksjon av vanlige helseundersøkelser og legeundersøkelser. Hvis du ikke identifisere sykdommen i tid og går ikke videre til den nødvendige behandlingen, det utvikler seg, påvirker alt stort område av hjertemuskelen, som fører til livstruende komplikasjoner av pasienten.

Metoder for diagnose og behandling

For å identifisere tilstedeværelsen av kardiosklerose og dens diffuse form, brukes elektrokardiografi primært. Med denne metoden er det mulig å se utseende av arr og deres endringer, hjerterytmeproblemer, tilstedeværelse av myokardial hypertrofi av venstre ventrikkel og aneurysmidannelse.

Også indikativ er studien ved hjelp av MR (magnetisk resonansbilder). Det avslører plasseringen av lesjoner og gir en mulighet til å vurdere hjertets tilstand i form av stratifiserte seksjoner. Det er nødvendig å passere og ultralyd i hjertet. Denne metoden for diagnose viser statusen for kontraktile funksjoner, forekomsten av arr og mulige forandringer i form, myokardets størrelse.

Medisinering kan brukes i kombinasjon med andre metoder

Det primære målet for behandling av sykdommen er behandlingen av den underliggende sykdommen som forårsaker patologi. For dette formål nitrater, redusere hjerteveggen stress og stabilisere dets oksygenforbruk blokkere andrenoretseptorov forbedring av myokardial arbeid under trening, og kalsiumantagonister redusere oksygenbehovet og blodtrykk. Det er også nødvendig å ta medisiner som reduserer de metabolske prosessene som eliminerer tegn på hjertesvikt. og rettet mot terapi arytmi.

Av stor betydning er lange turer, fysiske øvelser anbefalt av legen din og slanking. Svare på spørsmålet om hvorvidt omfattende diffus kardio herdbare, bør det legges merke til viktigheten av riktig behandling, pasientens alder, stadium av sykdommen, og tilstedeværelse eller fravær av andre sykdommer som kan ramme pasientens tilstand.

Tetting av aortaens vegger - hva er det? Dette er en ganske kompleks anomali som kan bli.

Symptomer og behandling av takykardi er viet til en hel del i medisinsk vitenskap. Kjenn denne informasjonen.

Supraventricular extrasystole er ikke et sjeldent fenomen, som også kan vises i deg.

Hypertensjon er en sykdom som alle har hørt om, men hva det er, forstår.

Ofte setter pasientene ikke pris på det faktum at de har lavt diastolisk trykk, og derfor ikke.

Mange hjertesykdommer er medfødte. Det er slik og slik er feilen.

Storskala kardiosklerose dødsårsak

Årsaker til døden.

Kronisk iskemisk hjertesykdom

Komplikasjoner av hjerteinfarkt og dødsårsak.

Akutt hjertesvikt.

· Myomalakia og ruptur av hjertet.

· Pristenochny trombose med tromboemboliske komplikasjoner.

· Arrytmier er den hyppigste dødsårsaken de første få timene etter et hjerteinfarkt.

Død fra hjertebrudd (ofte i akutt aneurisme) og tamponade av herdeskjoldet skjer ofte på 4. - 10. dag.

1. Storskala kardiosklerose utvikler seg i utfallet av et tidligere infarkt, preget av arrdannelse. Noen ganger er det komplisert av utvikling kronisk hjerte aneurisme, i hulrommet som det er parietal trombi.

2. Diffus liten fokal kardiosklerose.

Den utvikler seg på grunn av relativ koronarinsuffisiens med utvikling av små foki av iskemi. Klinisk ledsaget av angina angrep. Ofte oppstår med rytmeforstyrrelser.

Kronisk hjertesvikt.

CERBROVASCULAR SYSTEM (DVB)

DVB isolert i en uavhengig gruppe i 1977. De er preget av akutte forstyrrelser i hjernecirkulasjon, hvor bakgrunnen er aterosklerose og hypertensjon.

Klassifisering.

1. Sykdommer i hjernen som er assosiert med ischemiske skaden: ischemisk encefalopati, iskemisk og hemoragisk cerebrale infarkter.

2. Intrakraniale blødninger.

3. Hypertensive cerebrovaskulære sykdommer.

Klinikken bruker begrepene "slag", eller "hjerneslag".

fornærmelse Er en akutt forstyrrelse av cerebral sirkulasjon med skade på hjernevæv. skille:

1. Hemoragisk slag (hjerneblødning etter type hematom eller ved type hemorragisk infiltrasjon).

2. Iskemisk berøring er et hjerneinfarkt, oftest et hvitt hjerteinfarkt eller et grått mykningssted.

Hemorragisk slag etter type hematom lokalisert i regionen av de subkortiske kjernene og ser ut som et varmt sted for mykgjøring. hematom - Dette er en blødning med ødeleggelse av hjernevæv. Store hematomer resulterer i døden. Hvis pasienten overlever, dannes på siden av hematom en cyste med rustne vegger, og hos pasienter - lammelser.

Hemorragisk slag etter type hemorragisk infiltrasjon det er blødning, men uten å ødelegge vevet. Lokalisering - visuelle støt, hjernens bro.

Iskemisk slag. det vil si at hvitt hjerneinfarkt dannes med trombose av hjernearteriene som har aterosklerotiske plakk. Makroskopisk - dette er kilden til grå mykning. Exodus er en cyste med grå vegger. Det finnes hos pasienter med lammelse.

Iskemisk encefalopati er forbundet med kronisk iskemi som fører til dystrofi og atrofi av nevrocyter med dannelse av små cyster og proliferasjon av glia. Med langvarig eksistens kan det utvikles atrofi av cortex.

Din mening er viktig for oss! Var det publiserte materialet nyttig? Ja | ikke

Spørsmål om klinisk patologisk anatomi: lærebok. side 6

- Tilstedeværelse og alvorlighetsgrad av bakgrunnssykdommer (hypertensjon, diabetes, etc.)

Morphogenesis MI består av to påfølgende trinn: nekrotiske når det er faktisk observert nekrose og mest slående kliniske manifestasjoner av mange timer, intensiv ikke fjernet nitroglyserin, og noen ganger gjentatt administrasjon av narkotika for smerte sternum og tvers foran på brystet. Allerede 4-8 timer etter at symptomene vises EKG MI som endringer i R-bølgen og den ST-intervall forskjøvet, blir forekomsten av patologisk Q. Ved slutten av den første dagen merket første parakliniske tegn (leukocytose, forandrer aminotransferase, etc.). Utgangspunkt enzymfrigjøring sammenfaller med tidspunktet for dannelsen av utpreget del den bestemmer i en grå-gul porsjon med blødende kant (påvisbar ved autopsi i tilfelle av død). Neste stadium - organisasjonen, begynner umiddelbart etter utseendet av nekrose. På stedet av infarkt dannede granulasjonsvev, som deretter modnes i arr grov-fibered. Således, når hans organisasjon i stedet en tett arr (fjerde form av iskemisk hjertesykdom - kardiosklerose med storfokusering ). Komplikasjonene av hjerteinfarkt er mange og ofte er årsakene til døden. Det er ikke hensiktsmessig å dvele nærmere på dette spørsmålet, siden det er godt beskrevet i mange monografier. Nevne bare det faktum at de mest hyppige komplikasjoner (og dødsårsaker) av pasientene i den akutte fasen er ventrikulær fibrillasjon og kardiogent sjokk, og subakutt - diskontinuiteter hjertemuskler etterfulgt hemotamponade perikardium.

MI, som utvikler seg senere enn 8 uker fra begynnelsen av første MI, anses å gjentas. Som regel er endringene lokalisert rundt periferien av det dannede arret. På mange måter, og det er derfor diagnostisering av reinfarkt er ekstremt vanskelig, for det kreves nøye vurdering av klinisk, dynamisk EKG og biokjemiske studier. Imidlertid er prosentandelen fremdeles høy nok diagnostiske feil har vært EKG-data i 30% av tilfellene inkonsekvent og klinisk reinfarkt atypisk kan strømme (såkalt stille, astma og cerebrovaskulære gastralgichesky varianter av infarkt).

Storskala postinfarktkardiosklerose - gunstig utfall av hjerteinfarkt, morfologisk substrat av kronisk progressiv sirkulasjonsfeil. I de fleste tilfeller, dannelse av store arr macrofocal (transmurale) infarkter subcompensated sirkulasjonssvikt til tross for justering av dosen til de neste fem år etter myokardinfarkt blir stadig tegn til dekompensasjon. I tillegg er situasjonen forverret av arytmiske forstyrrelser med plassering av infarkt i ledende veier. Markøren for overgangen til subkompensert sirkulasjonsfeil til dekompensering er oftest akkumulering av væske (transudat) i kroppshulrom. Hydropericarditis, hydrothorax, gidroperitoneum, inspiratorisk dyspné og blandet natur, cyanose - illevarslende bud om uønskede utfall. Alle disse endringene, som regel, er godt oppdaget klinisk. Venøs stasis forekommer først og fremst i de indre organer, og åpenbare: forstørrelse av leveren ( "septer" lever), med en mulig påfølgende reduksjon i den terminale fasen (stillestående fibrose); Venøs fylde av nyrene og milten (cyanotisk indurasjon av nyrene og milten); stillestående fenomener i lungene i form av stille, våte wheezes ved auskultasjon og noen ganger hemoptysis (brun lunginduksjon). Perifert ødem på underbena er også karakteristisk. Perkutan og radiologisk bestemmelse av væske i hulrommene forårsaker ikke vanskeligheter. Pasientens død kommer fra kronisk progressiv sirkulasjonsfeil på bakgrunn av anasarca og umuligheten av hjertet til å utføre sin funksjon. Mindre ofte er den direkte dødsårsaken et brudd på ledelse og rytmen av hjerteaktivitet. Som en uavhengig skjema for koronarsykdom kan betraktes som omfattende arr etter transmural myokardinfarkt, forårsaker tynning og utbuling av veggen av hjertet i stedet erstattet med fibrøst vev - kronisk hjerte- aneurisme. Kronisk aneurisme er preget av alle de ovennevnte tegnene på storhjertet kardiosklerose i sine ekstreme manifestasjoner.

arytmier (I tillegg til angina) ofte observert i aterosklerotisk eller postinfarction cardiosclerosis resulterende foci plassering av arrvev på de stedene der bunten av hans og dets grener. Følgelig bestemmes arten av arytmi ved lokalisering av cicatricial endringer. De mest formidable former for arytmi er fibrillering og fibrillering av hjerteets ventrikler.

Akutt hjertesvikt utvikler seg, som en regel, etter en relativt kort episoder med koronar krise, forårsaker ischemisk myokardium dystrofi som resulterer i frigjøring av katekolaminer, tap av magnesium, kalium og fosfor akkumulering natrium, kalsium og vann myokardial ultrastruktur. I avdøde pasienter på seksjonen, er hjertet ujevnt. nekrose er ikke definert, men i områder av myokard iskemi spraglete ødematøs. Ofte finnes en fersk blodpropp i koronararterien.

Korte kliniske og morfologiske kjennetegn ved koronar hjertesykdom bidrar til å forstå tolkningen av prinsippene for nosology og ICD formulering diagnostikk av koronarsykdom. Den enorme samfunnsmessige betydningen av denne patologien forårsaker i de fleste tilfeller akutt, og ofte kronisk, iskemisk hjertesykdom for å behandle den som en stor sykdom. Bare i sjeldne tilfeller av kronisk ischemisk hjertesykdom, vanligvis i form av diffuse melkoochagovogo Cardiosclerosis (arytmi, angina), er det satt som en ledsagende smerter.

GRUNNLEGGENDE: Adenokarsinom i antraldelen av magen med flere metastaser i leveren.

Kardiosklerose: typer, symptomer, behandling

Hvor mye i det siste høres vi om en slik lumsk sykdom som fører en person til et hjerteinfarkt, og så til døden som aterosklerotisk kardiosklerose. Hva er denne sykdommen? Og hvorfor tillater vi sin utvikling?

Årsaker og symptomer

Hvis hjertets muskellag av ulike grunner erstattes av et arr eller bindevev, utvikler kardiosklerose. Graden av sykdomsutvikling er avhengig av hvor mye denne muskelen er påvirket av arrdannelse, og jo mer det er, jo mer hjertesvikt blir tydelig.

Slike endringer i hjertet kan diagnostiseres etter elektrokardiografi. Symptomer på kardiosklerose er tilstedeværelse av dyspné, arytmi (ekstrasystol) og ødem (spesielt underekstremiteter).

Det kan være kardiosklerose i etterkant eller konsekvens av aterosklerose, utvikling av myokarditt og ulike typer myokardiostrofi. Sykdommen oppstår alltid med stillesittende livsstil, feil kosthold, konstant stress, røyking og overdreven forbruk av alkoholholdige drikkevarer.

Typer og egenskaper av sykdommen

Avhengig av årsakene til disse variasjonene og skille hjerte form Cardiosclerosis som aterosklerose og myokardial postmiokardichesky og fra området av lesjoner - diffus og fokal.

Symptomer Cardiosclerosis aterosklerose (eller koronar arteriesykdom) vises etter år med dannelsen og utviklingen av sykdommen, når prosessen for arrdannelse miokardovogo lag i kombinasjon med oksygenmangel forstyrrer en fullstendig hjerte. Over tid, kortpustethet, takykardi, hevelse, arytmi.

Etter et akutt myokardinfarkt, på stedet for det nekrotiske vev i hjertet, blir arr dannet, som etter flere og flere tilbakefall. Hvis arrdannelse gikk galt, i stedet for tynning muskelvev vises aneurisme, som er på neste last kan sprekke, noe som er en vanlig årsak til død i post-infarkt cardiosclerosis.

Når betennelse i hjertemuskelen (myokarditt, revmatisme), noe som kan føre til kronisk betennelse i mandlene, sinusitt og andre suppurative infeksjoner (som kan påvirke både barn og voksne), på bakgrunn av disse patologiene utvikle myocardio cardio.

Hvis du gjør en koronar angiografi, som viste at aterosklerotiske forandringer i fartøyene ble funnet, i tillegg er blod kjemi normal, diagnostisert postmiokardichesky cardio.

I tilfelle av en maskinvarediagnose av ensartet skade på hele overflaten av hjertemuskelen, er det observert nærvær av diffus cardiosklerose. I dette tilfellet dør kroppens myokardi gradvis bort. Hvis størrelsen på de skadede områdene med en diameter på ikke mer enn 2 mm, er det en litenfokalform, men hvis mer - diagnostiserer storskleroid kardiosklerose.

Den vanligste formen av sykdommen er myocardio med cardio arytmi, noe som fører til at pasienten hele tiden overvåke puls, og svakhet og svimmelhet, tretthet og kortpustethet selv i ro - de konstante følges til pasienten.

Metoder for behandling av kardiosklerose

Dessverre er det umulig å gjenopprette den skadede hjertemuskelen, derfor er hele behandlingen rettet mot å forebygge ytterligere myokardiedød, samt lindring av symptomatiske manifestasjoner av sykdommen og forebygging av tilbakefall.

Medisinsk behandling av kardiosklerose er identisk med behandling av koronar sykdom og hjerteinsuffisiens.

For å lette arbeidet med sirkulasjonssystemet og belastningen på hovedorganet, foreskrives diuretika (diuretika), som forhindrer opphopning av væske i kroppen.

Som stoffer som langsomme reguleringsprosesser i myokard, foreskriver legen ACE-inhibitorer i kombinasjon med veroshpironom, og for å hindre dannelsen av tromber hos hjerte hulrom utvidet fra gruppen anvendt warfarin antikoagulanter.

I tillegg til å gjennomføre meskikorom terapi ATP akselerere og forsterke de metabolske prosesser i cellen ernæring og for å forhindre arytmi som benyttes midler fra betablokker gruppe, som er oppnevnt av legen individuelt.

Behandlingen av aterosklerotisk kardiosklerose består av symptomatisk behandling av hjertesvikt, arytmieforebygging, behandling rettet mot å redusere blodkolesterolnivået.

Hvis det er en aneurisme i en hvilken som helst del av myokardiet, utføres en kirurgisk operasjon for å fjerne den og aortokoronary shunting utføres parallelt.

Cardiosclerosis lidelser av alle slag og form er nødvendig for livet, og jevnlig ta foreskrevet medisiner kardiolog, uten å endre sine doser, og uten mangler en mottakelse på fastsatt tid.

Pasienter bør unngå fysisk aktivitet, kaste dårlige vaner. Daglig gå 2-3 timer i flere mottakelser, fordi hjertemuskelen har et konstant oksygenunderskudd.

Kostholdet skal være mettet med produkter som er rike på mikroelementer, mineraler og vitaminer: alle slags grønnsaker, grønnsaker, frukt, frokostblandinger, meieriprodukter. Kategorisk utelukke fra diettpipler, krydder, marinader, røkt produkter, kaker.

Anbefalt spa behandling og balneologiske prosedyrer, velvære programmer. Og konstant tilsyn av en kardiolog.

Les Mer Om Fartøyene