En lege som behandler blodkarene i hjernen

Åreforkalkning kan være av ulike typer, som kompliserer utvalg av spesialiserte fagfolk, fordi den gjennomsnittlige personen er vanskelig å forstå hva en lege kan behandle og fartøyer (enten arterie eller vene), og cerebral aterosklerose eller infarkt.

Aterosklerose - en avsetning av "dårlige kolesterolet" i veggene av blodkar, reduserer deres meget plass, noe som kan føre til øket blodtrykk, og ett av alternativene for utvikling av komplisert sykdom er slag.

Når aterosklerose er normal blodstrøm brutt, mangler indre organer næringsstoffer, noe som negativt påvirker utvinningen av celler. Tromboembolisme, tromboflebitt, aterosklerose og trombose kan være konsekvenser av deponering av "dårlig" kolesterol.

Avhengig av plasseringen av avsetningen av "dårlig kolesterol" er det flere typer aterosklerose:

 • aterosklerose i kranspulsårene (myokard) - den behandles av en kardiolog
 • Påvirker lemmen (lavere) - behandler kirurgen;
 • aterosklerose av mesenteriske arterier (kar leverer tarmene) - denne sykdommen håndteres av kirurgen;
 • Påvirkning av aorta (thorax eller abdominal) - i denne situasjonen bør du konsultere en kardiolog
 • aterosklerose av cerebral fartøy - undersøkelse av en nevrolog
 • som påvirker nyrernes arterier - den smalregulerte lege (nephrologist) behandler, hvis det ikke finnes en slik lege i klinikken, blir pasienten anbefalt av en kardiolog.

I alle tilfeller vil det være nødvendig med en angiolog eller phlebologist. Valget av lege avhenger av hvilke fartøy som påvirkes. Hvis det er en arterie, er det nødvendig å besøke en angiolog hvis venene er en phlebologist. For å forstå hva slags lege skal kontaktes, må du også studere symptomene. Med aterosklerose er det en forstyrrelse i hjernens kar, en av symptomene som er høyt blodtrykk, dets alvorlige form. Forstanden minker betydelig, minnes- og konsentrasjonsforringelse kan observeres. Det er hodepine og svimmelhet, irritasjon, følelser av sinne, depresjon og depresjon. Det er hyppig endring av humør.

En av de mest farlige komplikasjonene av cerebral aterosklerose er slag (hjerneblødning). Sykdommen er "yngre", og påvirker selv mennesker eldre enn 20 år, selv om tidligere patologi ble diagnostisert hos menn i alderen 45-50 år. Hvis du ikke hjelper deg med tiden, vil det være uopprettelige konsekvenser. Barn har også denne sykdommen, men sjeldnere.

Trombusdannelsesprosess

Risikofaktorer for aterosklerose cerebral fartøy i en voksen:

 • røyking,
 • alkoholmisbruk;
 • stillesittende livsstil;
 • Inntak av mat som inneholder "dårlig" kolesterol er et produkt med høyt innhold av kunstige transfettstoffer (forholdet mellom dem og sykdommer i blodårene har blitt bevist).

Hva slags lege bør jeg konsultere med vaskulære problemer: en gjennomgang av spesialister

Legen på fartøyene før eller senere er nødvendig for nesten alle personer. Faktum er at dårlig økologi, et brudd på ernæring, og, hovedsakelig, stress og dårlige vaner på den mest direkte måten påvirker forekomsten av problemer med kroppens vaskulære system. Kardiovaskulærsystemet er imidlertid en kompleks mekanisme, så det er ikke overraskende at leger av spesielle "smale spesialiteter" jobber i denne retningen.

Neurolog - spesialist i behandling av cerebral fartøy

Som regel er tilstedeværelsen av en hvilken som helst sykdom i hjernen diagnostisert av terapeuten som behandles av pasienten, klager over hodepine, tinnitus, tretthet, svimmelhet og svimmelhet. men hjerneskip blir undersøkt og behandlet av en nevrolog, Hovedoppgaven er å gjenopprette forstyrret blodsirkulasjon og eliminere konsekvensene av sykdommen.

Aterosklerose av cerebral fartøy er funnet blant sykdommene i denne planen oftest. Sammen med hodepine opplever en person alvorlige minneproblemer, som i sin tur oppstår på grunn av økt kolesterol og deponering av plakk på veggene på karene, og som følge derav, blodstrømforstyrrelser. Hvis du ikke legger merke til disse symptomene, kan encefalopati utvikle seg - en forstyrrelse i hjernegionens funksjon på grunn av endring i strukturen av vevet i den. I tilfelle av mistanke om aterosklerose, kontakter ikke bare til en nevrologen, men også gjennomgå ultralyd intrakraniale fartøy, computertomografi av hjernen, så vel som til å gi blod for å bestemme nivået av kolesterol og dens fraksjoner (lipidprofil).

Stroke er preget av en skarp brudd på blodstrømmen i et bestemt område av hjernen. En person føler seg kvalm, mister ofte bevissthet, opplever problemer med orientering i rommet. I dette tilfellet bør medisinsk behandling gis umiddelbart, først av gjenopplivingsteamet, deretter av en nevrolog basert på resultatene av magnetisk resonansbilder. Pasienten, som led av et slag, må besøke en nevrolog, siden det er stor sannsynlighet for at han vil oppleve post-stroke vaskulær demens. Dette er mental og psykisk lidelse forårsaket av hjerneskade. Men som regel etter at de forlot hjemmet, er pasienten på dispensarrekord hos en nevrolog.

VVD - vegetative-kar, cardiopsychoneurosis, eller feilfunksjon av det autonome nervesystemet - en sykdom som er karakterisert ved nedsatt trykk, kortpustethet, kvalme, halsbrann, svimmelhet og andre uønskede manifestasjoner av alle levende systemer. Vanligvis går en person til en nevrolog hvis disse manifestasjonene er permanente og forstyrrer normal livsaktivitet. Ytterligere konsultasjoner fra endokrinologen og terapeuten.

Phlebologist - en lege for venøse lidelser

Det første stedet blant blodårene er åreknuter av underekstremiteter. Den sanne årsaken til det er ikke fullt ut forstått, men leger er sikre på at de negative faktorene som fremkaller sykdommen, er:

 1. Langt opphold på bena;
 2. Medfødt medfødt svakhet
 3. Krenkelser i drift av ventilårene;
 4. Endokrine sykdommer;
 5. Nasledstvennot.

Symptomer på åreknuter er hovne ben, hevelse, smerte, vaskulær "mesh" og til og med små sår, hovedsakelig på beina. Stagnasjon av venøst ​​blod begynner å gradvis "slør" blodårene, fremkallende en annen sykdom - tromboflebitt, - blokkering av venen med blodpropp etterfulgt av betennelse.

Hvis du merker disse symptomene, bør du vite det Åreknuter blir behandlet av en smal spesialisert phlebologist. Til å begynne med utfører doktoren i venene et doplerogram av beinene i beina for å måle blodstrømmen i karene, en datortomografi for å oppdage blodpropper, og kontrollerer også blodet for koagulering.

Kardiolog - spesialist i hjertesykdom

Mange vet det hjertet helbreder kardiolog, så hvis det er smerte i hjertet, kortpustethet, svette, er det fornuftig å konsultere ham for EKG og en omfattende undersøkelse. De vanligste problemene som denne spesialisten løser er arytmi, hjertefeil, hypertensjon, hjerteinfarkt, angina pectoris. Han er engasjert i restaurering og rehabilitering av normal funksjon av kardiovaskulærsystemet.

Det anbefales også å gå til en kardiolog hvis:

 • En person er over 35 år gammel;
 • Graviditet er planlagt;
 • I familien til en person led noen av hjerte-og karsykdommer;
 • Det er mye overvekt.
 • Det antas at en årlig undersøkelse av en kardiolog reduserer sannsynligheten for kardiovaskulær sykdom flere ganger.

Angiolog - lege for sykdommer i arteriene og lymfesystemet

Arterier behandles av en lege som kalles angiolog, men i russiske polyklinikker er ofte den samme personen både en spesialist i årer og arterier. En angiolog bør konsulteres hvis du føler følelsesløshet, prikker i leddene. Tilstedeværelsen av problemer med karene kan indikere en konstant følelse av chilliness i ben og hender.

Angiologer behandler også Betennelse av lymfeknuter (lymfadenitt). Lymfeknuter blir som regel inflammet på grunn av smittsomme sykdommer - influensa, tuberkulose, samt seksuelt overførbare sykdommer. Men med myokarditt har endokarditt også en lesjon av lymfesystemet, derfor, hvis smittsomme sykdommer ikke er bekreftet, er det fornuftig å kontrollere hjertet og i tillegg til å besøke kardiologens kontor.

Hvem skal jeg kontakte hvis vaskulær sykdom er en sekundær sykdom?

Lupus erythematosus, vaskulitt

Systemisk lupus erythematosus er en sykdom forbundet med nedsatt immunfunksjon og manifesterer seg i produksjon av antistoffer mot sitt eget bindevev. Organismen oppfatter sine celler som fremmede og begynner å kjempe mot dem. Sykdommen manifesterer seg i følgende symptomer:

 1. Økt kroppstemperatur;
 2. Apati, svakhet;
 3. Økt hårtap, sprø negler;
 4. Smerte i leddene, muskler;
 5. Sykdom av myokarditt, perikarditt;
 6. Røde utslett på ansiktet - sprengende kapillærer ("lupus butterfly").

Lupus er veldig farlig for komplikasjoner og tilhørende patologiske forhold:

Hvis du mistenker en lupus eller vaskulitt, bør du besøke en immunolog. Pasienten må donere blod for generelle og biokjemiske analyser, for antinuclear faktor, og også for å passere urin. På grunn av mulige komplikasjoner, anbefales det å utføre ultralyd av indre organer, EGC, datastyrt tomografi i hjernen.

erysipelas

Blant virus sykdommer av vaskulær lokalisering er erysipelas en av de vanligste. Det begynner akutt, med feber på 40 grader, oppkast, og deretter vises røde smertefulle lesjoner på ansiktets hud. Noen ganger på rødhetsstedet er det bobler med væske eller små sår. Siden sykdomsfremkallende middel er streptokokker, trenger pasienten med erysipelas en første konsultasjon med en smittsom lege eller en hudlege som ikke håndterer fartøyene direkte.

Hvis pasienten har åreknuter, kan den provosere et tilbakefall av sykdommen, så de syke må besøke phlebologisten. Hvis det ikke er noen åreknuter, men sykdommen utvikler seg, er det verdt å besøke en allergiker, dermatolog, kirurg. Behandlingen er redusert til å ta antibiotika, ultraviolett bestråling, kirurgisk inngrep.

hemangiom

Relativt ofte hos nyfødte og sjelden hos voksne, er det et hemangiom - en godartet svulst eller en spredning av blodkar. Hvis en liten rødlig konvekse flekk dukket opp på nakken - dette er kapillærene, som forvandlet til en svulst. Hemangiomer er ikke farlige i seg selv, men gjennom dem kan infeksjon lett trenge inn i kroppen, blodkoagulasjon reduseres. Ved en hemangiom anbefales det å ta kontakt med onkologen og kirurgen. Hos barn, går hemangioma som regel i seg selv til 10 år og krever ikke spesiell behandling.

Dermed behandles karene av et bredt spekter av leger av ulike spesialiteter, fra phlebologist til immunolog. Hvis du ikke er sikker på hvilken lege du skal besøke, ta kontakt med en terapeut som vil skrive deg den retningen du trenger. Dette kan kreve overlevering av mange tester, basert på hvilken du kan dømme en bestemt sykdom.

Hvilken lege behandler arteriosklerose i blodkar

Behandling av cerebral fartøy

Den uutholdelige smerten i hodet, der selv smertestillende midler ikke hjelper. Enhver, selv en liten støy eller sollys irriterer, hyppig svimmelhet, økt tretthet, som er ledsaget av en minnefunksjon. Slike skremmende symptomer som hindrer oss i å lede en normal livsstil, og det er mangel på hjernecirkulasjon.

Behandling av cerebral fartøy er en komplisert tilnærming. Programmet for behandling av vaskulær sykdom i hjernen med en individuell tilnærming setter seg opp til å gjenopprette normal blodsirkulasjon inne i karene, samt eliminere konsekvensene av brudd på integriteten.

Program for behandling av cerebrovaskulær sykdom

Hvis en person allerede har alvorlige sykdommer i hjernens sirkulasjon, er det selvsagt nødvendig å kontakte legen. Bare han kan fortelle hvordan man skal behandle hjernens kar, skrive ut de riktige medisinene. Om rusmidler her kan du si at det finnes de som kan brukes uavhengig av hverandre for å forbedre blodsirkulasjonen med forebyggende formål. Hvis mottaket starter for middelaldrende personer, kan man i mange tiår beskytte seg mot sirkulasjonsforstyrrelser og den mest formidable komplikasjonsformen, for eksempel slagtilfelle.

Hva er behandlingsmetodene?

Narkotika mest brukt i forebygging av sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen er den vanligste "aspirin". Det fortynner blodet veldig effektivt, kraftig motvirke dannelsen av blodpropper. For å forbedre blodsirkulasjonen, er aspirin brukt selv i vanskelige tilfeller. Spesielt aspirin vil bli effektivt dersom det tas på forhånd for å forhindre abnormaliteter i hjernens sirkulasjon.

Hvis du er 40 år eller eldre, hvis du har høyt kolesterol i blodet, plakkene i hjernens kar, vel, dine slektninger hadde problemer med sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen, så er aspirin ditt stoff. Ja, begynnelsen av å ta forebyggende doser er veldig bra, kontakt med lege. Kontraindikasjoner kan være sprø fartøy, blødninger, magesår og andre. For å opprettholde fartøyets elastisitet, utgjør en diett med overvekt av ubearbeidet mat.

Ernæring for sykdommer i blodkarene i hjernen

Husk å inkludere i din daglige meny greens, hvitløk, løk, belgfrukter, havregryn og bokhvete grøt. Nyttig rødbeter, kål, gulrøtter, havkål, gresskar, epler, grønn te og fisk. Eliminer kjøttet av fete varianter, pølser og røkt produkter, fettmelk, ost og ost, rømme. Ikke drikk kaffe, kakao, sjokolade, majones og svart te, samt stekte matvarer. Begrens sukker og smør. For å unngå uttørking og hypoksi, bruk 1,5 liter vann per dag - ikke mindre. Det er nødvendig for normal gjennomføring av alle metabolske prosesser og vedlikehold av blodviskositet.

For å forhindre brudd i hjernens sirkulasjon kan alkohol brukes. Bare husk, hold dosen ikke mer enn 30-50 gram alkohol per dag. Vær også oppmerksom på hvordan du sover. Det er svært viktig at blodsirkulasjonen i nakkekarene ikke forstyrres av uheldig posisjon av hodet. Tenk på å kjøpe en ortopedisk pute. Regelmessige muskelsponser (i hvilken som helst form), som står i forhold til pasientens fysiske muligheter og alder, er viktige, og doseringen av øvelsene er viktig for den målrettede opplæringen av det berørte organet (eller det arterielle bassenget).

Det er også viktig å rationell ernæring, lik innhold av fett av vegetabilsk og animalsk opprinnelse, berikelse med vitaminer. Alt dette ekskluderer vektøkning og bevarer tonen i hjernens kar. Hvis du er overvektig, senk den forsiktig til et normalt nivå (begrense kaloriinnholdet i maten). Gjør systematisk behandling av samtidige sykdommer, spesielt arteriell hypertensjon og diabetes.

Behandling av åreforkalkning selv. komplikasjoner av denne sykdommen behandles av nevropatologer, kardiologer og terapeuter. Noen ganger trenger du en datamaskin tomografi av cerebral fartøy. Vanligvis består behandlingen av langvarig eller livslang bruk av medisiner, individuelt valgt for hvert tilfelle.

Antioksidanter brukes til behandling, som alltid forstyrrer oksidasjonsprosesser. Vitaminer for cerebral fartøy, mikroelementer, selen og vanlige vitaminkomplekser er foreskrevet. I de fleste tilfeller bidrar slike tiltak til å overvinne de fleste sykdommene i hjernens blodkar eller lette deres strømning.

Hvilken lege behandler tromboflebitt

For riktig og rettidig eliminering av vaskulære patologier, må du vite hvilken lege som spesialiserer seg på behandling av tromboflebitt. Kun en smal spesialist kjenner helt til anatomi og fysiologi av venene og vil kunne identifisere patologi i et tidlig utviklingsstadium.

Hvilken lege er bedre å behandle tromboflebitt?

Ifølge statistikken lider hver tredje innbygger i Russland åreknuter og vet ikke engang hvilken lege som behandler tromboflebitt. Mer nylig har pasienter med varicose søkt hjelp av en kirurg. Men vitenskapen står ikke stille, metodene blir stadig bedre, mange nye høyt spesialiserte utstyr og hundrevis av medisinnavn vises. Det er ganske enkelt umulig å vite alt til en kirurg, så i vaskulær kirurgi ble en retning identifisert som flebologi. En lege som behandler tromboflebitt i nedre ekstremiteter kalles en phlebologist kirurg.

I enkelte kniver er det en klar deling av spesialiteter. Kirurgen fjerner sykeårene, og phlebologen behandler rusmiddelbehandling, rehabilitering, kan utføre scleroterapi av små fartøy. Med denne aktivitetsfordelingen er erfaringen fra spesialister av stor betydning, som er en garanti for et kvalitativt resultat.

Tidlig og kompetent behandling av blodårer gjør det mulig å unngå mange ubehagelige konsekvenser. På avanserte stadier fører sykdommen til funksjonshemming og død som følge av lungtromboembolisme.

I hvilke tilfeller trenger du samråd med en vaskulær kirurg-phlebologist?

Den moderne rytmen av livet tar høy belastning på kardiovaskulærsystemet. Stress, dårlig økologi i store byer, underernæring. Timene som tilbys sitte foran datamaskinen er alle faktorer som provoserer åreknuter og tromboflebitt, hvor symptomene og behandlingen avhenger av de enkelte personers individuelle egenskaper. Vanligvis utvikler vaskulære patologier hos kvinner, som en konsekvens av å ha ubehagelige sko.

En appell til en vaskulær kirurg-phlebologist kan ikke utsettes hvis følgende symptomer er tilstede:

 1. Ekspansive smerter i bena.
 2. Følelse av tyngde i kalver.
 3. Hevelse, spesielt på slutten av dagen.
 4. Vascular nett og asterisker.
 5. Utvidede årer.
 6. Sjelden er det kramper i bena.
 7. Tegn på trofisk skade på huden og subkutant vev.

Under høringen undersøker lege-phlebologisten nøye årene på pasientens ben og bestemmer seg for å gjennomføre en ekstra undersøkelse. Et fullstendig bilde av fartøyets tilstand er gitt av ultralyd dupleksskanning. En erfaren spesialist vil, basert på de oppnådde resultatene, detaljere alle anbefalinger for behandling og forebygging av slike sykdommer:

 • vaskulære stjerner;
 • tromboflebitt;
 • åreknuter
 • aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter;
 • trophic ulcers;
 • venøs insuffisiens
 • tromboser.

Takket være moderne utstyr, vil en vaskulær kirurg, en phlebologist, ikke bare kunne diagnostisere riktig, men også for å bestemme de medfølgende patologiene som påvirker tilstanden til venene.

Det bør forstås at nøkkelen til vellykket behandling er rettidig tilgang til en lege. Når de første symptomene vises, er det nødvendig å gjennomgå en undersøkelse og et behandlingsforløp. I dette tilfellet vil beina alltid være sunt og vakkert.

Cerebral aterosklerose

(fra gresk ἀθέρος - chaff, pulp + σκληρός - solid, tett) er en sykdom som påvirker hjertene i hjernen. Sykdommen oppstår hos mennesker i alderen 20 år, men oftest blir de syke hos eldre mennesker (over 60 år). Cerebral aterosklerose er en slags vaskulær demens (demens), så noen ganger kalles det senil sklerose.

årsaker

  underernæring (overdreven inntak av animalsk fett); økt produksjon av kolesterol i leveren; hyppig stress; alkoholmisbruk.

symptomer

Symptomer på senil sklerose manifesterer seg ikke alltid i begynnelsen av sykdommen, så eldre mennesker må periodisk gjennomgå en fullstendig undersøkelse. Det kliniske bildet av symptomer karakterisert ved cerebral aterosklerose er som følger:

  progressiv minneverdigelse; demping og konsentrasjon; brudd på koordinering av bevegelser; søvnforstyrrelser; redusert mental ytelse; en rask stemningsendring; hyppig hodepine; depressiv tilstand.

diagnostikk

Å bestemme hvordan å behandle cerebral aterosklerose. en nevrolog utpeker studier:

  immunologisk analyse av blod lipidogram (blodprøve for kolesterol) ultralyd undersøkelse av indre organer angiografi (røntgen av blodkar) magnetisk resonans avbildning av hjernedopplerografi av blodkar

behandling

For behandling av cerebral aterosklerose bruk:

 • preparater av lipotropisk og hypokolesterolemisk virkning;
 • legemidler som reduserer inflammatoriske prosesser i blodkar;
 • vasodilatorpreparater;
 • legemidler som forbedrer kardiovaskulærsystemet, cerebral sirkulasjon;
 • multivitaminer.

Mulig kirurgisk inngrep for å fjerne overflødig kolesterol fra blodet:

 • kryoferese (rensende plasma);
 • kaskadefiltrering av plasma.

diett med senil sklerose: Det må utelukkes fra diettprodukter som inneholder kolesterol:

 • fett meieriprodukter (over 1% fettinnhold);
 • fett kjøtt;
 • sukker;
 • honning;
 • konfekt.

komplikasjoner

Hva ville skje hvis tiden ikke behandle cerebral aterosklerose: Forsinkelser i behandling av cerebral aterosklerose kan føre til farlige komplikasjoner:

Risikogrupper

Cerebral arteriosklerose - som er mer utsatt for syk: Sykdommen forekommer hos personer i alderen 20 år, Odaka ofte lider de eldre over 60 år. Cerebral aterosklerose er et riss vaskulær demens (demens), fordi ellers sitt navn senil sklerose.

forebygging

Anbefalinger fra en lege for forebygging for å unngå cerebral aterosklerose:

 • går i frisk luft;
 • Ikke misbruk matvarer som inneholder kolesterol;
 • nekte å røyke
 • ikke å drikke alkohol
 • daglig mosjon.

Denne artikkelen er utarbeidet etter medisinske oppslagsverk og materialer åpen kildekode internet.Publikuetsya bare informative formål og er ikke vitenskapelig materiale eller profesjonell medisinsk rådgivning. Referanser: Wikipedia: Medical Encyclopedia aterosklerose: Åreforkalkning Søk Begrepet "cerebral aterosklerose" i ordbøker og leksika Ikke selv-diagnostisere og behandle sykdommer bør gjennomføre en erfaren lege-proff!

Konsentrasjon av cerebral fartøy

Ofte bekymret for svimmelhet, hodepine, lagt merke til minnesforringelse? Disse symptomene indikerer en sykdom i hjernens sirkulasjon. For å provosere en dysfunksjon kan sykdommer av kar av en hjerne forårsaket av innsnevring av en lumen. Behandling, utnevnt i tide av en kompetent spesialist, vil bidra til å forbedre kroppens generelle tilstand og unngå ytterligere komplikasjoner.

Faktorer som fremkaller vaskulær sykdom

Negativt virker på menneskekroppen, stressende situasjoner, vedvarende psykisk stress og neurose. En feil livsstil er en annen grunn til blodkarens stenose. Brudd på blodsirkulasjonen fremkaller:

 • Røyking, alkoholisme.
 • Sett med overvekt.
 • Sittende arbeid.
 • Utilstrekkelig søvnmengde.
 • Mangel på tilstrekkelig belastning.
 • Mangel på oksygen: På grunn av den konstante tilstedeværelsen i rommet, som bor i en hyggelig by.
 • Mat mettet med transfett.

Hvorfor er grå materiale på grunn av disse faktorene dårlig forsynt med blod? Årsaken er at fartøy av forskjellige størrelser i hjernen er tynnet, deformert, atherosklerotiske plaketter bygger opp på veggene. Innsnevringen av lumen i hjerneskipene i en person kan ha en genetisk predisposisjon. Men sykdommen vil ikke utvikle seg, hvis du holder seg til en diett, tillater den mulige belastningen.

Symptomer på vaskulære sykdommer

For hver person passerer sykdomsforløpet individuelt. Kanskje nederlaget for alle hovedkarene i hodet eller et brudd på sirkulasjonen av bare en del av hjernen. Manifestasjonen av sykdommen kan begynne med hodepine når karene i hjernen blir ødelagt og fører til demens. Distinguish den kroniske løpet av sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen og akutt form.

På de innledende stadiene De vanligste kroniske pasientene er:

 • Redusert effektivitet.
 • Økt tretthet.
 • Døsighet.
 • En liten hodepine, lett fjernet av smertestillende midler.
 • Følelse av irritabilitet, nervøsitet.
 • Utseende fra fravær.

Når du utvikler den andre fasen vaskulær dysfunksjon, vises følgende symptomer:

 • Forverring av generell tilstand, utseende av svimmelhet.
 • Økning i hodepine, intensivering.
 • Brudd på urinsystemet.
 • Endring av gang: skinnende trinn, blanding.
 • Nummen av ekstremiteter.
 • Alvorlig irritabilitet, konflikt.

Den tredje fasen - den mest alvorlige, uttrykkes av alvorlige lidelser i hjernens sirkulasjon:

 • Koordinering av bevegelser er forstyrret, redusert.
 • Bena kan være frastøtende.
 • Svimning oppstår oftere.
 • Violert tale, det blir utydelig.
 • Synet faller.
 • Hodepine blir uutholdelig.

I fravær av behandling fører tredje ledd til et slag. Den akutte form for stenose i det vaskulære systemet fører også til blødning i det grå stoffet eller hjerneinfarkt. Hvis en person på dette tidspunktet ikke gir nødhjelp, kan han bli lammet. I ekstremt alvorlige tilfeller oppstår pasientens død.

Hvilke sykdommer forårsaker innsnevring av hjerneskipene?

Hver sykdom i hjernekarene er preget av en rekke symptomer. Eksperter kaller også årsaken til vaskulær skade de samtidige sykdommene som påvirker ikke bare hjernen, men også andre arterier i kroppen.

aneurisme

Aneurysmal sykdom i cerebral fartøy - tap av elastisitet av fartøyet, en endring i strukturen av dets vegger, utseendet av neoplasmer. Fartøyet strekkes, gradvis fylt med blod, mens det presser på nerveenden, forårsaker alvorlige hodepine. Rupturen av veggen fører til blødning i det grå stoffet i hjernen eller subarachnoid regionen.

Aneurysmer er delt inn i følgende typer:

 • Arteriell.
 • Arteriovenøs.
 • The Vienna of Galen.
 • Saccular.

Eksperter kaller en av årsakene til et aneurysmutseende medfødte mangler på grunn av arvelighet. Også provoserer utviklingen av sykdommer av høyt blodtrykk, røyking, narkotikamisbruk, kreft.

Hypertensjon, vegetativ-vaskulær dystoni

Ustabilt trykk i blodkarene fører til tap av fleksibilitet, dystrofi av veggene i arteriene og årene. I dette tilfellet deformeres hovedskipene, deres lumen smalker, små kapillærer blir ødelagt. Resultatet av hypertensjon er et brudd på blodtilførselen av grå materiale og hjernebarken, et mulig slag.

aterosklerose

Det utvikler seg som et resultat av overflødig kolesterol i høy tetthet i kroppen. Kolesterolplakkene holder seg til veggene i hjernens kar, akkumuleres i halspulsåren, lukker hullene i det vaskulære systemet. Samtidig reduseres kapasiteten til fartøyene, hjernens ernæring forverres.

Arterier mister elastisitet, deres indre lag faller sammen. En fullstendig lukning av lumen er mulig hvis blodige legemer er festet til kolesterolplakk. Utviklingen av trombose i hodet fører til at celler av grå materiale dør.

Diabetes mellitus

Med en kritisk nedgang i sukker, kan en diabetiker falle inn i hypokom. Samtidig er noen hjerneskip som ikke får nok oksygen, å dø ut. Jo oftere en pasient lider av sukker, desto mer sannsynlig er det at demens utvikler seg som følge av nedsatt blodsirkulasjon i hjernen.

Cervikal osteokondrose

Osteokondrose forårsaker deformering av brusk av intervertebrale skiver. Samtidig er karene i livmorhalsområdet tilstoppet, hjernen mottar ikke nok ernæring, oksygen sult oppstår. Cervikal osteokondrose i forsømt form fører til svimmelhet, besvimelse.

Forårsakelse av innsnevring av hjernens kar kan også andre sykdommer: blodskader, godartede eller ondartede svulster, hjertesykdommer. Arbeidet med sirkulasjonssystemet i hjernen av grå materie kan brytes og som et resultat av traumer: skade, hjernerystelse i hjernen.

diagnostikk

Basert på symptomer, tester og undersøkelser, diagnostiserer legen en sykdom som provoserer stenose, innsnevring av hjerneskipene. For å klargjøre diagnosen må du gjennomgå en grundig undersøkelse:

 • Lag et EKG.
 • Utfør ultralyd av karoten arterien, hjernens kar.
 • Å lage en datastyrt tomografi av hjernen.
 • Utfør en punktering av cerebrospinalvæske.
 • Kontroller informasjonen om obstruksjon av fartøy med angiografi (røntgenstudie).

I tillegg kan den sakkyndige tildele passering av EEG, hjerne MR for å bestemme funksjonaliteten av hjerneaktiviteten. Først etter at diagnosen er gjort, kan man starte behandlingen. Noen ganger kan en aneurisme eller innsnevring av åpningen av det vaskulære system i hjernen er diagnostisert bare med tap av hjernen, ved brudd av den aneurysmal sac uten ytterligere symptomer.

behandling

Til hvem skal jeg klage på hodepine og dårlig helse? Hvordan behandle cerebral fartøyer - en neurologs privilegium. Men en terapeut eller kardiolog kan gi hjelp og gi anbefalinger for fjerning av symptomer i et tidlig stadium av sirkulasjonsforstyrrelser.

Tradisjonell terapi

Valget av medisiner er best betrodd til legen. Avhengig av sykdomsforløpet er karakteristikkene til pasientens kropp, undersøkelsesdata og analyser valgt et sett med medisiner. Ofte foreskriver legene medisiner for cerebral fartøyer:

 • Vasodilator og styrke legemidler. Actovegin, Flebodia, Lecithin bidrar til å normalisere strukturen i sirkulasjonssystemet, styrke veggene til fartøyene og gjøre dem mer elastiske.
 • spasmolytika. Drotaverin, Nosh-Pa, Papaverin lindrer spasmer av blodårer, reduserer smertefulle opplevelser.
 • fibrater (Clofibrate, Atromide, Mevakos) og statiner (Wazilip, Aktalipid). Først og fremst sliter disse stoffene med årsaken til atherosklerose - kolesterolplakk. Bare en type medisinering er foreskrevet.
 • Vitamin terapi. Vitaminer A, C, E, Selen, jodpreparater bidrar til å normalisere funksjonen av sirkulasjonssystemet.

For å redusere følelser av angst, irritabilitet og nervøsitet, kan pasienten slippes ut beroligende eller antidepressiva.

Husk! Uavhengig foreskrive selv medisiner basert på hodepine kan ikke, må du alltid konsultere en lege!

Kirurgisk inngrep

Fjerning av innsnevring av karene i hjernen kan gjøres ved hjelp av en kirurgisk operasjon. Det utføres i de sentrale stadiene, når stoffbehandling ikke har en positiv effekt. Avhengig av type sykdom er metodene for kirurgisk inngrep delt inn i:

 • Carotid endarterektomi - fjerning av kolesterolplakk fra indre beholder.
 • Angioplastikk - dannelsen av et lumen ved hjelp av et spesielt skjelett.

Hvis forstyrrelse av sirkulasjonssystemet i hodet skyldes en aneurisme, er kirurgi den mest effektive behandlingsmetoden.

 • Klipping. Eliminering av en aneurysm fra den generelle blodstrømmen med bevaring av bærbarhetens passabilitet.
 • Styrking. Innpakning av et aneurysmisk fartøy med spesiell kirurgisk gassbind.
 • Endovaskulær operasjon. Blokkerer hjerneområdet med en aneurisme med spesielle spiraler.

Hemmeligheter for tradisjonell medisin

For å lindre tilstanden til en pasient som lider av hodepine, kan svimmelhet forårsaket av innsnevring av hodeskårene gjøres ved hjelp av tradisjonelle medisinoppskrifter.

 1. For å normalisere trykket: avtagning av hagtorn, dogrose med tillegg av honning.
 2. For å eliminere kolesterolplakk: alkoholtinktur av hvitløk. Legemidlet er tatt i henhold til skjemaet, initialdosen er en dråpe per 100 g. melk.
 3. Hjelper kløver i ørene hjelper kløverte eller avkok.
 4. For å redusere kolesterol brukt infusjon på unge furu kegler, tørr grunn røtter av løvetann, tinktur av elecampane.

Oppmerksomhet vær så snill! Du kan konsumere medisiner som er foreskrevet av tradisjonell medisin først etter at du har konsultert legen din og sørget for sikkerheten til disse midlene.

Hvordan unngå constriction av blodårer?

Medisinske tiltak er ikke fornuftige hvis en person som er utsatt for innsnevring av blodårene, ikke forandrer sin livsstil. Forebygging av aterosklerose inkluderer stenose:

 • Overholdelse av kosthold: Avslag på mel, fett til fordel for grønnsaker, frokostblandinger, proteinmatvarer.
 • Sunn livsstil: moderat forbruk av alkohol, eliminering av røyking.
 • Bruken av naturlige vitaminer og produkter som inneholder aminosyrer: havfisk, nøtter.
 • Mulig belastning: besøke bassenget, morgenkjøring, sykling.

Ønsker du å leve uten hodepine? Mer tur i frisk luft, gå til skogen, park. Ikke forsink behandlingen av cerebral fartøy hvis du føler deg ubehagelig. Resultatet av en signifikant svekkelse av blodsirkulasjonen er et slag. Det er vanskelig å eliminere stroke komplikasjoner. Og ikke stole på en ung organisme, hjerneinfarkt har lenge opphørt å være en eldre sykdom og blir ofte diagnostisert hos trettiåringer.

Hvem skal jeg kontakte for åreforkalkning av karene i hjernen og nedre lemmer

Aterosklerose er en av de vanligste sykdommene i blodårene, en hyppig dødsårsak til en person. Røyking, alkohol, fettstoffer junk food, stillesittende livsstil, stress og overdreven nervøs spenning langsomt ødelegge helse- og provosere flere sykdommer, blant annet aterosklerose.

Når aterosklerose oppstår avsetning av "skadelige" kolesterol på den indre overflate av beholderveggene, noe som resulterer i smalere vaskulære hulrommet, i det etterfølgende, fører dette til hypertensjon og hjerneslag.

Også på de vaskulære veggene dannes plakk - vedhengende, sammenflettet celler av "dårlig" kolesterol. De tetter blodårene, provoserer utviklingen av trombose, tromboflebitt, tromboembolisme. Normal blodsirkulasjon er ødelagt, indre organer og vev opplever konstant oksygen sult og mangel på næringsstoffer. Dette påvirker depressivt deres arbeid og regenerering.

Oftest er aterosklerose diagnostisert hos menn i alderen 45-50 år. Men nylig er denne diagnosen bekreftet hos kvinner. I tillegg er sykdommen "yngre" og påvirker allerede pasienter litt over 30 år. I høyrisikosonen, personer med diabetes mellitus.

Hva skjer aterosklerose

Aterosklerose i kranspulsårene, det er angina pectoris - hjerteskader forårsaket av hjertevævets hypoksi. Sykdommen kan være asymptomatisk i lang tid, og så manifesterer seg seg med alvorlige brennende smerter, gi opp i hender, mage, rygg, gradvis økende. En av komplikasjonene av aterosklerose er hjerteinfarkt.

Med aterosklerose i hjerneskipene utvikles alvorlig komplisert hypertensjon. Forstanden minker betydelig, minne, oppmerksomhet og konsentrasjon forverres. Pasienten lider av hodepine, svimmelhet, han er raskt og uten grunn irritert, sint, føles undertrykkelse, depresjon, hyppige endringer i humør. Endring av mental oppførsel, det er fussiness, captiousness, tearfulness.

Aterosklerose i ekstremiteter (vanligvis bena) forårsaker rask tretthet med minimal fysisk aktivitet, kjøling, nummenhet, nedsatt følsomhet i lemmer. Det er vanskeligere å gå og jobbe med hendene dine.

Hvilken lege behandler aterosklerose

Hvis du merker tegn på sykdom, må du konsultere en terapeut. Han vil gjennomføre en primær eksamen og tildele de nødvendige tester. Ved analyseresultater, etter å ha analysert et klinisk bilde, vil terapeuten lede pasienten til den smale ekspert.

Den phlebologist er engasjert i årer, og angiologen er fartøyet. De refererer vanligvis pasienten til biokjemisk blodprøve, elektrokardiogram, dopplerografi (ultralydsundersøkelse av fartøyene), datortomografi. Etter dette er sykdomsgraden, alvorlighetsgraden av pasientens tilstand og behandlingen foreskrevet.

Når aterosklerose i kranspulsårene, er en kardiolog involvert i behandlingen.

Hvilken lege behandler cerebral arterie aterosklerose

Siden denne formen for aterosklerose påvirker det viktigste elementet i nervesystemet, behandler angiologen og nevrolog den sammen. Hvis aterosklerose provoserte blødninger i hjernen, kan det i alvorlige tilfeller være nødvendig å hjelpe en vaskulær kirurg, en nevrokirurg.

For å unngå alvorlige konsekvenser av aterosklerose forsk for å senke blodlipidnivåer, forbedret ernæring vev normaltrykk og reologi (viskositet og flytegrense) av blodkar-vegger for å forsterke og forbedre deres elastisitet.

Pasienten anbefales sterkt hypolipidemisk diett (det er generelt angitt for en hvilken som helst form for aterosklerose), økt fritid, noe som reduserer belastningen på nervesystemet og psyken, spesielle gymnastikk.

Hvilken lege behandler aterosklerose i nedre ekstremiteter

Hvis problemet er lokalisert i venene, håndteres aterosklerose av phlebologist, hvis - i fartøyene, da angiologen. Når det kombineres med aterosklerose, behandles pasienten av begge spesialister.

Legene utfører følgende diagnostiske tiltak: palpasjon, auskultasjon av fartøyer, perkutan forandring i oksygenspenning, tosidig undersøkelse av fartøy, angiografi (røntgenundersøkelse av hele karet).

Konservativ behandling er rettet mot å gjenopprette blodstrømmen, senke kolesterol i blodet, fjerne betennelse og hevelse (hvis tilgjengelig). Hvis pasienten opplever smerte, foreskrives smertestillende midler.

Ved alvorlige forstyrrelser i blodstrømmen, utføres en operasjon for å gjenopprette patenen til vener og kar. I fravær av tilstrekkelig behandling kan fullstendig blokkering av blodkar, stoppe tilførsel og tilførsel av oksygen til lem, vevnekrose forekomme. Dette er en indikasjon på limambutasjon.

Forebygging av aterosklerose

For forebygging av aterosklerose må forholde seg til prinsippene for en sunn diett, innføre moderat fysisk aktivitet, for å redusere til et minimum eller for å gi opp røyking og alkohol, regulere blodtrykk, blodkolesterol og sukker, for å respektere hvilemodus.

Hvilken lege er engasjert i vaskulær behandling

Til eksperten i vaskulære patologier for å adressere til hver andre person. Dårlig miljøforhold, underernæring, skadelige vaner og høy stress på nervesystemet fører til stor sannsynlighet for komplikasjoner fra sirkulasjonssystemet. Men hvordan vet du hvilke leger som behandler fartøyene?

Det menneskelige vaskulære systemet regnes som et av de mest komplekse systemene i kroppen, og dets spesialisering er nødvendig for behandling.

nevrolog

En lege som behandler arteriosklerose av blodkar og andre sykdommer i hjernen kalles nevrolog. Disse legene behandler hjernens kar og er engasjert i forebygging av disse patologiene.

Tilstedeværelsen av hjernens patologi terapeut vanligvis diagnostisert når en pasient undersøkelse av karakteristiske syndromer - smerter i hodet og nakke, støy og tinnitus, kronisk tretthet, midlertidig tap av orientering og kortvarig tap av bevissthet. Men nevrolog undersøker og helbreder sirkulasjonssystemet, hans hovedoppgave er å eliminere sirkulasjonsforstyrrelser, kvitte seg med konsekvensene og starte forebygging i tide.

Nevrologgen er engasjert i behandling av hjernens blodkar

De vanligste er følgende sykdommer i hjerneskipene:

 • aterosklerose. I tillegg til hodepine, er sykdommen kjennetegnet ved brudd på total blodstrøm, et brudd på den normale prosessen med kolesterolproduksjon og fortykkelse av vaskulære vegger, noe som fører til nedsatt hukommelse. Ved tidlig behandling er det fare for encefalopati - en degenerativ forandring i strukturen av vev i bestemte områder av hjernen og et brudd på normal funksjon. For diagnosen er tosidig skanning, datastyrt tomografi av hjernen, et lipidogram og en generell blodprøve foreskrevet.
 • fornærmelse. Akutt sirkulasjonsforstyrrelse i et begrenset område av hjernen. Symptomer: kvalme, tilbakevendende synkope, svimmelhet. Medisinsk hjelp er gitt i form av gjenopplivning, deretter av en nevrolog basert på MR-data. Det er preget av en høy sannsynlighet for komplikasjoner, for eksempel vaskulær demens. Dementens tilstand, som har oppstått på grunn av nedsatt hjerneaktivitet. Derfor bør pasienter som er diagnostisert med hjerneslag, observeres hos en nevrolog.
 • Vegetativ dysfunksjon. Brudd på normal aktivitet i det autonome nervesystemet. Symptomer er - høyt blodtrykk, rytme og pustefrekvens, kvalme, halsbrann, midlertidig tap av orientering. Adresse til en spesialist av en smal profil oppstår når symptomene blir systematiske. Ved utnevnelse av behandling kan det bli nødvendig med ytterligere råd fra endokrinologen og terapeuten.

phlebologist

Den vanligste sykdommen i karene i nedre ekstremiteter er varicose. For å gjenopprette fra denne sykdommen, trenger du en lege for behandling av vener (phlebologist).

Mekanismen for forekomsten av varicose er ikke helt bestemt, men leger er sikre på at det er en rekke ugunstige faktorer som kan provosere sitt utseende:

 • overdreven belastning på beina;
 • svakhet eller brudd på venøs veggen;
 • patologi av venøse ventiler;
 • forstyrrelser i endokrine kjertler;
 • genetisk predisposisjon.

Symptomatologien til åreknuter manifesterer seg i form av:

 • fremspringende vener på beina;
 • puffiness, bensårhet;
 • vaskulære stjerner;
 • venøs stasis.

På grunn av disse symptomene er det risiko for å utvikle tromboflebitt i venene, betennelse i venøs veggen med dannelse av en trombus.

Phlebologist behandler karene i nedre ekstremiteter

Hvis du observerer manifestasjonen av disse symptomene, må du kontakte en spesialist at legen for behandling av åreknuter er en phlebologist. For det første blir ultralyd brukt til å diagnostisere benkar, beregningstomografi og lage et koagulogram.

kardiolog

Legen for hjerte- og kardiovaskulær behandling er kardiolog, og når det er smertefulle opplevelser i hjertet, skal brudd på frekvensen og pustens rytme svette, du må gå til ham for diagnose og elektrokardiografi.

Vanlige sykdommer - Krenkelse av hjerterytmen, defekter i hjertets hjerte eller dets vegger, hypertensjon, iskemisk sykdom, smerte i midten av brystet. Kardiologen utfører også rehabiliteringstiltak av gjenopprettende natur.

Det anbefales å besøke en kardiolog også til enkeltpersoner:

 • som ble 30 år gammel
 • planlegger graviditet;
 • å ha en genetisk predisposisjon;
 • lider av overvekt.

Det antas at kardiologen hvert år må gjennomgå en undersøkelse. Så du kan redusere risikoen for sykdommer i sirkulasjonssystemet flere ganger.

Kardiologen er engasjert i behandlingen av hjertekarene.

angiologi

Behandlingen av blodårene håndteres av en angiolog - en lege for sykdommer i arteriene og lymfesystemet. Denne legen er behandlet med en reduksjon av følsomheten i huden, prikken i lemmer, smerte og nedsatt mobilitet i leddene i hender eller føtter.

Inflammasjon av lymf oppstår vanligvis på grunn av smittsomme sykdommer, overført av luftbårne og seksuelle ruter. Spesifikke årsaker til betennelse i lymfesystemet kan virke som myokarditt, endokarditt.

Derfor, hvis den ikke-smittsomme karakteren av sykdommen ikke er bestemt, utføres ytterligere hjerteundersøkelser av hjertet.

Sekundære sykdommer

Libmann-Sachs sykdom

Dette er en systemisk autoimmun sykdom, uttrykt ved produksjon av antistoffer som ødelegger DNA fra friske celler.

Liebman-Sachs sykdom har følgende symptomer:

 • temperaturstigning;
 • anemi,
 • ømhet av små ledd i hender og håndledd;
 • inflammatorisk lesjon av myokardiet og hjertens slimhinne
 • skader på huden på ansiktet i form av en sommerfugl - makulopapulær utslett.

Mulige komplikasjoner:

 • angiotrophoneurosis - en lesjon av små terminal arterier og arterioler;
 • smittsomme lungesykdommer;
 • multippel sklerose;
 • betennelse i nyrene;
 • disirkulatorisk encefalopati;
 • en reduksjon i hemoglobin.

Det er diagnostisert på grunnlag av blod- og urintester, ultralyd, MR og EKG. Behandlingen skal utføres av en legeimmunolog.

Streptokokkinfeksjon av myke vev

Blant virus sykdommer av vaskulær lokalisering er erysipelas en av de vanligste.

Streptokokkinfeksjon av bløtvev preges av en plutselig forekomst:

 • temperaturen stiger til 39;
 • symptomer på generell forgiftning av en organisme er vist, så på en hud er det en rødme og et ødem på et sted for en betennelse;
 • kan oppstå bølleelementer - bobler som inneholder en klar og gjennomsiktig væske. Årsaken er beta-hemolytisk streptokokker i gruppe A.

Ved mistanke om erysipelas er pasienten i tillegg til å konsultere en vaskespesialist ved en ekspert i smittsomme sykdommer eller en hudlege. Med åreknuter er det stor sannsynlighet for reinfeksjon, så det anbefales å konsultere en phlebologist (en lege for behandling av lemmer). Også andre patologier kan føre til en ny infeksjon, så det er nødvendig å besøke en allergiker, dermatolog og kirurg.

Behandlingen består av å ta antibiotika og ultrafiolett stråling, i noen tilfeller kan det være nødvendig med kirurgi.

hemangiom

En godartet vaskulær tumor forekommer hovedsakelig hos nyfødte spedbarn og svært sjelden i voksen alder. Det har utseendet på et rødt, krøllete eller blåaktig sted med uregelmessig form.

Hemangiomer er farlige fordi de forårsaker forstyrrelser av hemostasesystemet og fremmer penetrasjon av mikrober i kroppen. I barndommen forsvinner de etter 12 år og trenger ikke spesiell behandling. Når du utdanner i voksen alder, må du kontakte en onkolog eller kirurg.

På et spørsmål om hva legene behandler fartøy er det umulig å svare utvetydig. Som vi ser behandler de ulike patologiene i sirkulasjonssystemet et ganske bredt spekter av spesialister med forskjellige spesialiseringer. For henvisning til en bestemt spesialist, må du besøke en terapeut som vil foreskrive for henvisning til en mer spesialisert ekspert.

Hva skjer når hjernens fartøy kontrakt, symptomene og behandlingen av patologi

Fra denne artikkelen lærer du: hva kalles innsnevring av hjernens kar, behandling, symptomer, årsaker til sykdommen. Mekanismen for patologisk utvikling og diagnostiske metoder. Prognose for gjenoppretting.

Den patologiske stenosen (innsnevring) av kapillærer, vener og arterier, som utfører blodtilførsel til hjernen, kalles innsnevring av hjernens kar.

Hva skjer i patologi? Under påvirkning av aterosklerose (kolesterol plakkdannelse, 60%), hypertensjon (30%), og andre patologier (utviklingsdefekter osteokondrose) lumen av blodårer som gir blodstrømmen til hjernen er smalere. Mengden av blod som er nødvendig for en full mengde arbeid reduseres, brudd gi opphav til vevsischemi (oksygenmangel), en endring i strukturen av cellene, og deretter deres massedød (veksten av områder med nekrose).

Endrede eller døde hjernens nerveceller som ikke er i stand til å utføre sine funksjoner (som holder bioelektriske puls) slik vasokonstriksjon manifesterer mange nevrologiske symptomer (hodepine, svimmelhet, søvnløshet).

Patologien utvikler sakte, i begynnelsen går den nesten asymptomatisk. Hvis årsaken til stenose er eliminert på dette tidspunktet, kan sykdommen kureres ved å helt gjenopprette hjernens funksjoner (i 92%).

Patologi blir farlig i etapper, når innsnevringen av fartøyet øker med mer enn 50%. Pasienten har alvorlig hjerneskade (nedsatt evne til å oppleve og analysere informasjon, atferdsforstyrrelser, demens, svekket koordinering av bevegelser). De knytter seg til hypertensive kriser, slag (akutte hjernesykdommer), som raskt nok fører til et komplett tap av fysisk og mental kapasitet for arbeid.

Behandling av årsakene til innsnevring av cerebral fartøy i tidlige stadier utføres av en lege-terapeut, med uttrykte nevrologiske symptomer - en nevrolog eller psykiater, kirurgisk korreksjon utføres av angio-kirurger.

Mekanisme for patologisk utvikling

De hyppigste årsakene til innsnevring av cerebral fartøy er atherosklerose og hypertensjon:

 1. Når aterosklerose i pasientens blod øker antallet av "dårlige" kolesterol i karveggen derav og spesifikke plasmaproteiner (fibrin) kolesterol plakk dannes som gradvis øker, øker i størrelse over tid og er i stand til å fullstendig blokkere hulrommet i beholderen og blodstrømmen.
 2. I hypertensjon er de første som lider av små kar og kapillærer. Under påvirkning av blodtrykket på veggene av den beskyttende mekanismen er utløst av diskontinuiteter eller skade: - første tone, og øk begrensning av kapillærer og arterioler, med tiden sine vegger tykkere, noe som øker lag inne i lumen av beholderen, og reduserer mengden av blodstrøm.

Som et resultat av stenose utvikle kronisk ischemisk (oksygen) sult, noe som fører til en endring i strukturen av hjernevev i subcortex (talen sentre, tenkning, hørsel, hukommelse, bevegelse) og hvit substans ( "bro" som forbinder de avdelinger):

 • foci av ikke-fungerende celler er små ("mute", asymptomatisk hjerteinfarkt);
 • svært liten, men mange, danner små "hull", nesten umerkelig mangler (sparsomt vev).

Forbindelsene mellom disse hjerneregioner blir avbrutt ( "separasjon") og provosere en gruppe av flere lidelser - svekket hukommelse, tale, motoraktivitet, unormal oppførsel i oppførsel, demens, evnen til å analysere og trekke konklusjoner.

Årsaker og risikofaktorer

Den viktigste men ikke den eneste årsaken til stenose er dannelsen av kolesterolplakk i aterosklerose (60%).

Les Mer Om Fartøyene