Hva slags lege bør du konsultere for åreknuter?

Når det er smerter, hevelse, vaskulært nettverk på beina, står personen alene med problemet: hvor skal sykdommen behandles og hvilken lege behandler åreknuter? I nærmeste distriktsklinikk lærer han at inntak av pasienter som lider av venøs sykdom i nedre ekstremiteter, fører til legen phlebologist. Ikke alltid i distriktsklinikker legen av så smal spesialisering praksis gratis, i dette tilfellet resepsjonen kan føre vaskulær kirurg (Angiosurgeon).

Forstå vilkårene

Vaskulær kirurg - en lege som har blitt riktig spesialisert og driver rådgivning, diagnose, behandling, forebyggelse og rehabilitering av kirurgisk vaskulær sykdom (arteriell og venøs).

angiosurgeon - se vaskulær kirurg.

angiologi Er en lege som er engasjert i terapeutiske og kirurgiske metoder for behandling av vaskulære sykdommer.

Angiologi (vaskulær kirurgi) - Seksjon av kirurgi, studerer sykdommer i blodkar: arterier og årer

phlebologist - En vaskulær kirurg som spesialiserer seg på sykdommer i venene.

Studier om vener Er en del av vaskulær kirurgi (angiosurgery).

Hvilke sykdommer behandler phlebologisten?

Den phlebologist diagnostiserer årer, anbefaler behandling. I flebologiens arsenal, vitenskapen om det venøse system av mennesker, flere typer konservativ behandling av venerens patologi.

 1. Narkotikabehandling.
 2. Fysioterapi.
 3. Korrigering av diett og livsstil.
 4. Kompresjons undertøy.
 5. Radiofrekvensbehandling (radiofrekvensutslettelse (RFO) eller radiofrekvensablation (RFA)).
 6. Hirudotherapy.

Legen utvikler et individuelt behandlingsprogram. Operativ inngriping utnevnes kun i ekstreme, forsømte saker.

Ved første mottakelse gjennomfører phlebologist en eksamen, tildeler studier. For komplekse vene tilstand undersøkelse over til å bruke fremgangsmåten i ultralyd-doppler og tosidig skanning, computertomografi og røntgenkontrast vaskulære studier. For å få et komplett bilde av alvorlighetsgraden av sykdommen vil tillate biokjemiske og kliniske blodprøver, hemostasiogram.

Hva behandler en phlebologist lege:

 1. Åreknuter.
 2. Åreknuter i bekkenet.
 3. Medfødte abnormiteter i blodkar.
 4. Vaskulære stjerner.
 5. Trombose av dype indre årer.

Hvilken helsefasilitet skal jeg søke hjelp med?

I tverrfaglige bymedisinske institusjoner og polyklinikker er spesialister i personalet spesialister på angiologi som er engasjert i behandling av blodkar i sirkulasjonssystemet - arterier, vener, kapillærer, lymfeskar. For å få en gratis mottakelse til en spesialist, må du besøke en distriktsterapeut. Han vil gi instruksjoner for en gratis inspeksjon. Angiologen undersøker pasienter med vaskulære patologier og foreskriver behandling. Operativ behandling og henvisning til en vaskulær kirurg anbefales når konservativ behandling er uholdbar.

Du kan søke til en av de medisinske sentrene eller avdelingen for betalt tjenester på sykehuset, i de ansatte som spesialister for vaskulære sykdommer er gitt, og lage en avtale for en phlebologist. Slike sentre eksisterer nå nesten i hver by.

Øvelse av en vaskulær kirurg har ikke-kirurgiske behandlingsmetoder. Så på et tidlig stadium av åreknuter er sclerotherapy brukt, noe som gjør det mulig, uten at det påvirker de sunne delene av vener, venøs slette avanserte segmenter. Angiosurgery, ellers - vaskulær kirurgi, en krevende gren av medisin. Sykdommer i blodårene på grunn av en stillesittende livsstil, yngre. Dens bidrag er laget av dårlig økologi og underernæring.

Hver dag behandler vaskulær kirurg behandling av vaskulær patologi, utfører operasjoner som returnerer folk til aktivt liv.

Når skal en beslutning fattes raskt?

Åreknuter går gjennom fire faser i utviklingen. På den fjerde fasen av sykdommen lider pasienten alvorlig smerte, det er vanskelig for ham å gå, hvert trinn er gitt med spenning. Skinnene svulmer, slangeknikkene i venene stikker ut under huden, trophic ulcers dannes. Pasienter ofte mister tid, og i stedet for å referere til phlebologist i de tidlige stadier av sykdommen, unne seg å ty til folke behandlinger.

Varicosity av nedre ekstremiteter behandles tidlig i en ikke-kirurgisk rute. På en avtale med en phlebologist må du registrere deg hvis symptomene oppstår:

 • Sværhet i bena.
 • Utseende av synlige årer etter en belastning.
 • På skinnene vises forbigående ødem.
 • Brennende og smerte.

En profesjonell undersøkelse i sentrum av phlebology eller i nærmeste distriktsklinikk, bestemmer graden av sykdommen og foreskriver optimal behandling.

Vaskulær kirurg Sergei Makarov deler erfaringen med å behandle åreknuter:

Varicose sykdom (varicose)

Åreknuter - en sykdom ledsaget av en fortynning av venøs veggen, en økning i lumen i venene og dannelsen av aneurysmlignende knutete forlengelser. Vanligvis, å snakke om åreknuter, betyr en uavhengig sykdom - åreknuter i underekstremiteter. Varicose sykdom er manifestert av en følelse av tyngde i beina og deres tretthet, ødem i føttene og skinnene, nattkramper i bena, visuell subkutan dilatasjon av venene med dannelse av venøse noder. Forløpet av varicose sykdom kan bli komplisert av flebitt, tromboflebitt, utvikling av kronisk venøs insuffisiens og dannelse av trofasår. Den viktigste metoden for diagnose av åreknuter og dens komplikasjoner er UZDG.

Varicose sykdom (varicose)

Varicose sykdom (varicose) - venerens patologi, manifestert i deres ekspansjon, forvrengning, ødeleggelse av ventilapparatet. Innledende manifestasjoner er dannelsen av edderkoppen årer, abdominal subkutane blodårer, dannelse av noder, sår årer, tyngde i bena. Med utviklingen av sykdoms tilhørende symptomer på kronisk venøs insuffisiens i blodsirkulasjonen: hevelse av føtter og ben, kramper i leggen, trofiske magesår, tromboflebitt, brister åreknuter endret.

Under visse forhold (noen sykdommer, medfødt patologi), kan ikke bare venene i underbenene ekspandere. Så kan hypertensjon i portalen føre til utvidelse av spiserøret. Varicocele avslører åreknuter i spermatisk ledning, med hemorroider - dilaterte vener i anal og nedre del av rektum. Uavhengig av lokaliseringen av prosessen, er det en arvelig predisposisjon for utviklingen av åreknuter, forbundet med medfødt svakhet i vaskemuren og mangel på venøse ventiler.

Sykdommer ledsaget av åreknuter i ulike områder av menneskekroppen, med unntak av nedre ekstremiteter, er viet til individuelle artikler. I denne artikkelen vil vi snakke om en uavhengig sykdom - åreknuter i underekstremiteter.

Åreknuter - en sykdom ledsaget av utvidelse av overfladiske vener, utilstrekkelse av venøse ventiler, dannelse av subkutane noder og brudd på blodstrømmen i nedre lemmer. Ifølge ulike studier innen phlebology, lever åreknuter fra 30 til 40% av kvinnene og fra 10 til 20% av menn over 18 år.

Mekanismen for utvikling av åreknuter

Årene på underekstremiteter danner et forgrenet nettverk, som består av subkutane og dype vener forbundet med perforerende (kommunikative) årer. Gjennom overfladiske blodårer strømmer blod fra det subkutane vev og huden, gjennom dypet - fra resten av vevet. Kommuniserende fartøy tjener til å utjevne presset mellom de dype og overfladiske årene. Blod på dem strømmer bare bare i én retning: fra overfladiske vener til dype.

Det muskulære laget av venøs veggen er svakt uttrykt og kan ikke føre til at blodet beveger seg oppover. Blodstrømmen fra periferien til midten skyldes gjenværende arterielt trykk og trykket i senene som ligger ved siden av karene. Den viktigste rollen spilles av den såkalte muskelpumpen. Med fysisk anstrengelse trekkes musklene sammen og blodet presses oppover, siden venøse ventiler hindrer bevegelsen nedover. Vedlikehold av normal blodsirkulasjon og konstant venetrykk påvirkes av venøs tone. Trykket i venene reguleres av det vasomotoriske senteret i hjernen.

Ventil insuffisiens eller svakhet i den vaskulære veggen fører til det faktum at blod under påvirkning av muskelen pumpen begynner å strømme ikke bare oppover, men også nedover for å utøve for stort trykk på veggene i blodkarene, som fører til utvidelse av venene, dannelsen av noder og progresjon av valvulær insuffisiens. Brutt blodflow gjennom kommunikasjonsårene. Tilbakestrømning av blod fra de dype karene til overflaten fører til en ytterligere økning i trykk i overflatene. Sener plassert i venene vegger, gir signaler til vasomotoriske senter, som gir kommandoen for å øke venustonen. Venene klare ikke med den økte belastningen, gradvis utvides, forlenges, blir tortuous. Økt trykk fører til atrofi av muskelfibrene i venøs veggen og tap av nerver involvert i regulering av venøs tone.

Risikofaktorer for åreknuter

Åreknuter - polyetologisk sykdom. Det er flere faktorer som øker risikoen for å utvikle åreknuter:

 1. Genetisk predisposisjon på grunn av svakhet i vaskulær veggen på grunn av mangel på bindevev.
 2. Graviditet. Det antas at varicose under graviditet utvikler seg på grunn av en økning i volumet av sirkulerende blod og komprimering av retroperitonealårene av et gravid livmor.
 3. Fedme er en påvist risikofaktor for å utvikle åreknuter. Hvis kroppsmasseindeksen øker til 27 kg / m2, øker risikoen for å utvikle sykdommen med 33%.
 4. Livsstil. Risikoen for å utvikle åreknuter øker med lengre opphold i en sittende eller stående stilling, permanente statiske belastninger, spesielt de som er forbundet med løftevekter. Bivirkninger på sykdomsforløpet er gitt av korsetter som fremmer økt intra-abdominal trykk og tette klær som komprimerer hovedårene i lyskeområdet.
 5. Funksjoner av ernæring. Sannsynligheten for å utvikle varicose øker med lavt innhold av frukt og rå grønnsaker i kostholdet. Mangel på grov fiber fører til kronisk forstoppelse, og mangelen på noen nyttige stoffer - til forstyrrelsen av restaureringen av strukturen i venøs veggen.
 6. Forstyrrelser i hormonbalansen. En viss innflytelse på sykdommens utbredelse er utbredt bruk av hormonelle prevensjonsmidler og hormonelle legemidler, som brukes til behandling av osteoporose og climacteric syndrom.

Klassifisering av åreknuter

Det er flere klassifikasjoner av åreknuter. Slike mangfold er på grunn av sykdoms polyetiologi og en rekke varianter av spiserøret.

Gradvis klassifisering

Russiske phlebologists bruker i stor grad stadium-for-stadium klassifisering av åreknuter, en variant som er VS Savelievs klassifisering:

 • Stig av kompensasjon (ifølge Saveliev - kompensasjon A). Ingen klager. Ved undersøkelse observeres åreknuter på ett eller to ben.
 • Stigningen av subkompensasjon (ifølge Saveliev - kompensasjon B). Når det undersøkes på beina, er uttalt åreknuter synlige. Pasienter klager over en følelse av raspiraniya, parestesi ("gåsebud") i benområdene, nattkramper. Det er en svak hevelse i føttene, anklene og bena på kveldene. I morgen forsvinner ødemet.
 • Dekompensasjonsstadiet. Dermatitt, eksem blir med på de nevnte tegnene. Pasienter er plaget av kløende hud. Huden blir tørr, skinnende, tett sveiset til det subkutane vevet. Mindre blødninger og påfølgende deponering av hemosiderin forårsaker hyperpigmentering.

Den moderne russiske klassifikasjonen, foreslått i 2000, gjenspeiler graden av kronisk venøs insuffisiens, formen av åreknuter og komplikasjoner forårsaket av åreknuter.

Klassifisering etter skjema

Det er følgende former for åreknuter:

 • Segmental skade av subkutane og intradermale kar uten tilbakeløp.
 • Segmental lesjon av vener med patologisk utladning gjennom overflate eller kommunikative årer.
 • En utbredt lesjon av vener med patologisk utladning gjennom overfladiske eller kommunikative årer.
 • Et vanlig nederlag av vener med patologisk utladning gjennom dype årer.
Internasjonal klassifisering

Det er en anerkjent internasjonal klassifisering av åreknuter, brukt av leger fra mange land rundt om i verden:

 • Klasse 0. Det er ingen tegn på åreknuter. Pasienter klager over tyngde i beina.
 • Klasse 1. Viscøse årer og vaskulære stjerner (telangiektasi) er visuelt bestemt. Noen pasienter utvikler muskelkramper om natten.
 • Klasse 2. Ved undersøkelse av pasienten er utvidede vener synlige.
 • Klasse 3. Vis ødem av føtter, ankler og ben, ikke forsvinner etter en kort hvile.
 • Klasse 4. Undersøkelsen avslører tegn på lipodermatosklerose (dermatitt, hyperpigmentering av bena).
 • Klasse 5. Forformet.
 • Klasse 6. Vedvarende trofasår utvikles.

Symptomer på åreknuter

Kliniske manifestasjoner av sykdommen avhenger av stadium av åreknuter. Noen pasienter, selv før syn på tegn på sykdommen, klager over tyngde i beina, økt tretthet, lokal smerte i shinens område. Utseendet på telangiectasias er mulig. Tegn på brudd på venøs utstrømning er fraværende. Ofte er sykdommen i kompensasjonsfasen asymptomatisk, og pasienter søker ikke etter lege. Ved fysisk undersøkelse kan lokale åreknuter bli avslørt, oftest i øvre tredjedel av skinnen. De dilaterte venene er myke, vel recede, huden over dem endres ikke.

Pasienter med varicose i subkompensasjonstrinnet klager over forbigående smerte, hevelse som oppstår med lengre opphold i vertikal stilling og forsvinner i utsatt stilling. Fysisk (spesielt i andre halvdel av dagen) kan det oppstå patchiness eller svak hevelse i anklene.

Pasienter med varicose i dekompensasjonsstadiet klager over den konstante vekten i bena, kjedelig smerte, økt tretthet, nattlig kramper. Huden klør, mer uttalt om kvelden, er en harbinger av trofiske lidelser. Når ekstern undersøkelse avslører en markant utvidelse av vener og et globalt brudd på venøs hemodynamikk. Deponering av store mengder blod i de berørte lemmer i visse tilfeller kan føre til svimmelhet og svimmelhet på grunn av blodtrykksfall.

Palpasjon er definert av dilatert, anstrengt, vene med viskoelastisk konsistens. Veggene i de berørte årene er loddet i huden. Lokale depressioner i adhesjonsområdet indikerer overført periphoebitt. Visuelt avslørt hyperpigmentering av huden, foci av cyanose. Subkutant vev i områdene av hyperpigmentering er tettet. Hud grov, tørr, den kan ikke brettes. Dyshidrose er kjent (oftere - anhidrose, sjelden - hyperhidrose). Trofiske forstyrrelser forekommer spesielt på den fremre indre overflaten av tibia i den nedre tredjedel. I endrede områder utvikler eksem, på bakgrunn av hvilken trofiske sår blir dannet senere.

Diagnose av åreknuter

Diagnosen er enkel. For å vurdere alvorlighetsgraden av hemodynamiske lidelser, brukes duplex angioscanning, UZDG av venene i nedre ekstremiteter. Rennologiske, radionuklidforskningsmetoder og rheovasografi av underlempene kan brukes.

Behandling av åreknuter

Ved behandling av pasienter med åreknuter brukes tre hovedmetoder:

 • Konservativ terapi av åreknuter

Den konservativ terapi omfatter generelt anbefalingene (normalisering av lokomotorisk aktivitet, reduksjon av statisk belastning), utøve terapi, er bruken av elastiske komprimeringsmidlet (kompresjonsstrømper, bandasjer), behandling flebotonikami (diosmin + hesperidin, hest kastanje-ekstrakt). Konservativ terapi kan ikke føre til en fullstendig kur og gjenopprette de allerede utvidede årene. Den brukes som profylaktisk under forberedelse til kirurgi og når kirurgisk behandling av åreknuter er umulig.

 • Kompresjonsskleroterapi av åreknuter

Med denne metoden for behandling blir det innført en spesiell medisin i forstørret vene. Legen gjennom sprøyten introduserer en vene av elastisk skum, som fyller det berørte karet og forårsaker krampe. Deretter setter pasienten på kompresjonsstrømpe, som holder venen i en sammenfalt tilstand. Etter 3 dager limes venene i venen sammen. Pasienten har en strømpe i 1-1,5 måneder, til tette adhesjoner dannes. Indikasjoner for kompresjonsskleroterapi - åreknuter, ikke komplisert ved tilbakeløp fra de dype karene til overflaten gjennom de kommunikative årene. I nærvær av en slik patologisk utladning reduseres effektiviteten av kompresjonsskleroterapi kraftig.

 • Operativ behandling av åreknuter

Den viktigste behandlingsmetoden komplisert ved tilbakeløp gjennom de kommunikative årene av åreknuter er en operasjon. Åreknuter behandles med en rekke kirurgiske teknikker, inkludert mikrokirurgiske teknikker, radiofrekvens og laserkoagulering av berørte årer.

I den første fasen av varicose utføres fotokoagulering eller fjerning av edderkoppene med en laser. Når det uttrykkes varicose, vises forstørrelse flebektomi - fjerning av endrede årer. For tiden utføres denne operasjonen i økende grad ved hjelp av en mindre invasiv teknikk - miniflebektomi. I tilfeller hvor varicose er komplisert ved trombose i venen langs hele lengden og vedlegget av infeksjon, vises driften av Troyanov-Trendelenburg.

Forebygging av åreknuter

En viktig forebyggende rolle spilles av dannelsen av korrekte atferds stereotyper (lyver bedre enn å sitte og gå bedre enn å stå). Hvis du må stå lenge i stående eller sittende stilling, må du jevne mellomrom på skinnens muskler, gi beina en forhøyet eller horisontal stilling. Det er nyttig å delta i visse typer sport (svømming, sykling). Under graviditet og under hardt arbeid anbefales det å bruke elastisk kompresjon. Når de første tegnene på åreknuter vises, bør du kontakte phlebologist.

Hvem behandler åreknuter i underekstremiteter

Fartøy, gjennom hvilke blod går inn i hjertet - kalles årer. I deres struktur har de noen forskjeller fra arteriene som leverer blod fra hjertet til de indre organene.

Dette skyldes fremfor alt forskjellen i blodtrykk til veggene fra innsiden.

Mellomlaget av arteriene er representert av tette kollagenfibre, som hindrer rupturen av fartøyet.

I gjennomsnitt domineres vene laget av glatte muskelfibre som ligger spiralformet. I tillegg er enkelte muskelfibre tilstede i det indre laget av venen og danner sammen med endotelens spesielle brettventiler. Ventilene er hovedsakelig definert i venene på nedre ekstremiteter.

Den egenartede strukturen til blodårene bidrar til å omfordele blod under fysisk anstrengelse og ikke å reversere blodstrømmen.

Tapet av elastisitet av det venøse kar veggen type med utvidelse av dets lumen, med utviklingen av vaskulær insuffisiens ventiler som fører til avbrytelse av normal blodstrøm - mottatt nosologisk separat enhet i form av sykdommen kalt åreknuter eller varicer fra det latinske varix (slyngethet).

I veggene til de berørte karene utvikles sklerotisk degenerative forandringer på grunn av deres strekk, tynning og etterfølgende dannelse av sfæriske forlengelser (knuter) langs deres lengde. Ventilventiler i begynnelsen av sykdommen er fortsatt bevart, men fullstendig lukking av lumen av fartøyet med deres hjelp, skjer ikke lenger. I fremtiden, med tillegg av lokal betennelse og trombose, forsvinner ventilene, og forverrer det kliniske bildet av venøs insuffisiens.

Sykdommen er ganske vanlig: gjennomsnittlig "dekning" av befolkningen er 10-18%, med overvekt hos kvinnelige personer (2-3 ganger oftere).

Åre i underekstremiteter er mest påvirket av åreknuter. Imidlertid kan varicosity observeres i karene av veggene i det store og små bekkenet. Praktisk sett forekommer denne sykdommen ikke i karene i de øvre ekstremiteter.

Utvidelse lumen som manifestasjon og forverring av andre sykdommer i de indre organer, kan observeres i de submukosale esophageal årer for lever, rektal mukosa hemorroider i vener seminiferøs tubulære og testikkel Varicocele. Overlappende lumen av et stort venøst ​​fartøy med en voksende svulst fra naboorganer kan også forårsake åreknuter, med en lokalisering som ikke er karakteristisk for denne sykdommen.

Årsakene til åreknuter og risikofaktorer

1. arv.

Det observeres i den genetisk betingede, overført i slekten, funksjonell umodenhet i ventilåreapparatet og underutvikling av bindevevskomponenten av karvegveggen. Dette fører til økt trykk inne i fartøyene og utviklingen av åreknuter allerede i tidlig barndom, med utseendet på den første fysiske anstrengelsen.

2. Krenkelse av blodpropp.

Denne gruppen inkluderer medfødte faktorer forbundet med hyperkoagulabilitet. Dannes i disse tilfellene, trombi, skaper hindringer for den normale blodstrømmen, med den påfølgende ekspansjon av fartøyets lumen.

3. Endre den hormonelle bakgrunnen.

Denne faktoren er tydeligst hos kvinner på grunn av endring i nivået av kjønnshormoner under graviditet og i overgangsalder. Redusert østrogen med samtidig økning i progesteron, med fysiologiske og dysfunksjonelle forhold, øker produksjonen av koagulasjonsfaktorer. I tillegg fører en slik hormonell bakgrunn til endringer i protein-lipidmetabolismen med en reduksjon i syntesen av elastiske og kollagenfibre, etterfulgt av en nedgang i tonen i veggen av venøs fartøy. Det totale resultatet er en reduksjon av blodstrømmen med dannelse av trombi og mangel på ventilapparatet.

4. Økt kroppsvekt.

Generell fedme har en mekanisk effekt på venenees vegger, spesielt dette observeres med sin buktype, og forårsaker en økning i venetrykk under klemningszonen. I tillegg forstyrrer pågående dysmetabole og dyshormonale endringer i ekstreme grader av fedme de normale reologiske egenskapene til blodet. Dette igjen fører til mekanisk hindring av fartøyene fra innsiden (trombose). En stillesittende livsstil med fedme bidrar også til å senke blodsirkulasjonen.

5. diabetes mellitus

Som et resultat av komplekse forstyrrelser av metabolisme, på grunn av hyperglykemi, med relativ insulinmangel - reduseres elasticiteten til venevæggen med den påfølgende ekspansjon av dens lumen.

6. Alkoholisme.

Konstant dehydrering, observert med alkoholisme, øker koagulerbarheten av blodet med etterfølgende brudd på blodstrømmen.

7. Profesjonelle faktorer knyttet til økt fysisk aktivitet og en langvarig vertikal stilling.

Dette gjelder flyttemaskiner, ledere, selgere, kirurger, frisører, vedlikeholdsarbeidere for produksjonslinjer, etc. Risikoen for å utvikle åreknuter i disse menneskene skyldes stagnasjon av blod i nedre ekstremiteter på grunn av det konstant høye intra-abdominaltrykket som forhindrer levering av blod til hjertet.

8. Mekanisk kompresjon av vener i tett linne.

Observeres med konstant bruk av denne typen klær.

9. Hyppig forstoppelse.

De fører til en økning i intra-abdominal trykk under belastning, etterfulgt av en logisk kjede av utvikling av åreknuter.

10. Bruk sko med høye hæler.

Det er farlig, først og fremst, begrensning av bevegelser i en ankelleddet, og så og reduksjon av muskler av en anticnemion som hjelper fremover av blod oppover.

11. Klimatiske faktorer.

Oppholder seg under forhold med høy omgivelsestemperatur uten tilstrekkelig påfylling av væsketap - blir årsaken til trombose med etterfølgende brudd på venøs utstrømning.

12. Urimlig forskrivning og ukontrollert mottak av medisiner med hoved- eller bivirkning i form av akselerasjon av blodpropp.

13. Tidligere transplantert abdominal kirurgi.

Farlig for økt risiko for dannelse av liten og stor venøs trombi, noe som fører til brudd på blodutløp fra ekstremiteter.

14. Alvorlige kardiovaskulære sykdommer med sirkulasjonsfeilfenomener, som en konsekvens av en reduksjon i myokardiums kontraktile funksjon.

15. Tidligere skadede lemmer og kirurgiske inngrep på dem.

Her er cicatricial prosesser som forhindrer utstrømning av blod, viktige.

16. Konstitusjonelle funksjoner.

Det er en predisponering for åreknuter hos høye mennesker, spesielt i kombinasjon med overdreven kroppsvekt.

17. Race.

Utviklingen av åreknuter er i hovedsak observert i kaukasoidløpet.

18. Kroniske betennelsesprosesser i bekkenhulenes organer.

Som regel gjelder dette sykdommer i de indre kjønnsorganene (prostatitt hos menn og betennelse i vedleggene hos kvinner). Mekanismen er forårsaket av involvering av små venoler i den inflammatoriske prosessen. Den resulterende ødem i deres indre foring kompliserer utstrømningen av blod, tvinger åpningen av kommunikative fartøy som forbinder arteriell og venøs kanal. Blod i blodårene kommer med en betydelig økning i intravaskulært trykk og volum. Etter dette gjentas mekanismen som er beskrevet tidligere: utvidelse av lumen i venene og utilstrekkelighet av venøse ventiler.

Åreknuter i nedre ekstremiteter: symptomer

1. Eksterne endringer i subkutane årer.

Den mest slående manifestasjonen av åreknuter er en forandring i form og kontur av de intradermale og subkutane karene i nedre lemmer.

Årene får en fokaluniform eller sekkformet fortykning av diameteren, med dannelse av spesielle knuter og tangles av fartøy. Skiftede fartøy er farget i mørk lilla eller blå. Små, tidligere uidentifiserte årer, ser konturer i form av intradermalt venøst ​​"mesh".

Ofte er slike endringer utsatt for fotenes og underbenets vener. Etter hvert som prosessen utvikler seg, blir det vist et lignende mønster i lårets venøse kar.

2. smerte.

Pasienter noterer tidlig tretthet, tyngde i beina. Det er en kjedelig smerte av et sprengende tegn i kalvemuskulaturen. Over tid blir smerten mer intens, med mulig forekomst av muskelkramper i skinnen. Det er lagt merke til at etter å ha funnet litt tid på bein i en horisontal stilling, vil den beskrevne symptomatologien i noen tid avta, som da vil fortsette når den går i vertikal tilstand (ortostatisk krotalgi). Smerte er verre når shin er palpated. I fravær av endringer fra overfladiske årer, i denne situasjonen, er det nødvendig å mistenke tilstedeværelsen av åreknuter i ekstremitetens vener.

3. Hevelse av det subkutane vevet.

Vises ødem i foten (pastoznost) med spredningen til den nedre tredjedel av skinnen, ledsaget av kløen i huden i utsprøytningen av lesjonen. Dersom perkjøtt fra underkutan vev på ankelnivået i ankelleddet ikke går bort, bør man tenke at fenomenet venøs insuffisiens har gått til dekompensasjonsstadiet. I slike situasjoner bør tillegg av sekundær infeksjon og debut av trofasår også utelukkes.

4. Kløe på huden.

Det kan vises før manifestasjonen av en klar klinisk symptomatologi av åreknuter, men forekommer oftest allerede med fenomenene uttalt brudd på utstrømningen av venøst ​​blod.

5. Hyperpigmentering.

Oppstår allerede i det utviklede kliniske bildet av sykdommen. Huden blir mørkere i løpet av de endrede årene og perifokalno fra dem, i steder av mekanisk skade med blåmerker. I fremtiden får hele huden i de distale delene av lemmen en cyanotisk farge (indurasjon). Det overfladiske epitelet er fortynnet, subkutan strukturatrofi.

6. Hypotermi i ekstremitetens ekstremiteter.

Ved palpasjon er huden på ekstremiteter kald. Pasienter føler også den konstante "frysing" av lemmer.

7. Trofiske sår.

En del av klinikerne anser dette symptomet som en komplikasjon av åreknuter. Den andre delen vurderer utseendet av mangler i huden i form av åpne sår mot bakgrunnen av industrielt endrede steder - sist stadium av sykdommen.

Komplikasjoner av åreknuter:

 1. Tromboflebitt.
 2. Tilgang av sekundær infeksjon (oftest erysipelas) til eksisterende trophic ulcers og med utvikling av fuktig gangrene i ekstremiteten.
 3. Dyp venetrombose med etterfølgende dødelig lunge-venøs tromboembolisme.
 4. Eksem (dermatitt).
 5. Blødning fra skadede åreknuter.

Klassifisering av åreknuter

1. Primær.

Endringene vedrører primært overfladiske årer. Brudd på strukturen av dype vener og en endring i ytelsen til funksjonene som er tildelt dem, er i utgangspunktet fraværende.

2. Sekundær.

Det utvikler seg som en komplikasjon av de primære sykdommene i dypårene, etter hvilke endringer forekommer i overfladene på underekstremiteter. Dette skjer i nærvær av medfødte defekter i utviklingen av venøsystemet (vaskulære dysplasier, fistler), samt utfallet av tidligere dyp venøs flebotrombose. Årsakene til dannelsen av trombi i venene ble diskutert ovenfor.

I tillegg er det adskillelse av åreknuter i henhold til kliniske former.

 1. Åreknuter av laterale (laterale) vener i lår og underben.
 2. Retikulære åreknuter.
 3. Varicose telangiectasia.

Varicose sykdom i de lateralt lokaliserte venene i underbenet forekommer både alene og kombinert med andre kliniske varianter. Omvendt utslipp av venøst ​​blod utføres i lårets dype vene gjennom de subkutane og omgivende årene.

Retikulær (retikulert) og i form av telangiektasier (noduler av intradermale kapillærkar), varicosity, i isolerte varianter, fører ikke til utvikling av venøs insuffisiens. Disse former for åreknuter gir bare kosmetisk ubehag.

Nylig begynte angiosurger å tildele også idiopatisk venøs insuffisiens (IVN). Årene i denne sykdommen, i motsetning til andre former for sykdommen, har en opprinnelig forhøyet venetone uten tilsynelatende grunn. Symptomatologien med IVN er ikke forskjellig fra de klassiske manifestasjonene av åreknuter.

En bred fordeling av vurderingen av stadium av åreknuter ble klassifisert i henhold til VS. Savelyev.

Kompensasjonstrinn.

Smerten er minimal eller ikke-eksisterende. Ubehaget i beina bestemmes med en lang sitte eller vertikal stilling. I overflateområdene i huden er det identifisert små karspirer. Periodisk er det små svulmer i føttene og anklene. De passerer raskt etter å ha akseptert den endelige horisontalposisjonen.

Fase av subkompensasjon.

Selv med et overfladisk blikk på lemmer, tiltrekker nærværet av vener med forstørret lumen oppmerksomhet.

Klager på pasienter samtidig er mer spesifikke: smerte i bein av en bringebærkarakter, økt tretthet. Om natten forekommer krammuskelkramper plutselig eller mot bakgrunnen av en følelse av "gåsebud" (parestesi). Ødem i den nedre tredjedel av shin og på føttene er mer uttalt, men etter en natts søvn forsvinner de.

Dekompensasjonsstadiet.

Det kliniske bildet forverres av lokale forandringer i huden: Det tar form av en tørr og glatt overflate, hårtap, hyperpigmentering av huden etterfulgt av induksjon av den underliggende fiberen.

Ødem tar karakteren av permanent, stiger høyere.

Hyppige små intradermale blødninger gjør pigmenteringen mer mettet på grunn av tap av hemosiderin (blodets pigment). Mindre sår og slitasje heler veldig lenge, og blir gradvis til ulcerative defekter.

I 2000 foreslo russiske phlebologists en patogenetisk klassifisering av åreknuter. Og hun fikk også bred anerkjennelse.

 1. Delvis (segment) endringer i de subkutane og intradermale venene i lemmen uten omvendt strømning (tilbakeløp).
 2. Segmental ekspansjon av vener med tilbakeløp på kommunikative og / eller overflatefartøy.
 3. Total varicose med tilbakeslag av blod i overfladiske og kommunikative årer.
 4. Åreknuter med tilbakeslag av blod gjennom de dype venene i ekstremiteter.

Grad av kronisk venøs insuffisiens

0 - manifestasjoner avsløres ikke.

Jeg - hevelse som oppstår med symptomer på utmattelse av beina.

II - permanent ødem med tegn på hudpigmentering, fortykkelse av konsistensen av subkutant vev, utseendet av eksem.

III - dannelsen av ulcerative defekter i huden av en trofisk genese.

Samme klassifisering krever en separat omtale av komplikasjonene som har oppstått.

CEAP-klassifisering, brukt over hele verden, tar hensyn til de kliniske indikatorene for sykdomsstadiet (C), dets årsaker (E), anatomiske lesjoner (A), utviklingsmekanismen (P).

C0 - Ved undersøkelse av huden ble det ikke funnet noen endringer.

C1 - endringer i intradermale årer, uttrykt i dannelsen av vaskulære "stjerner" (telangiectasia), kapillær "mesh" (retikulær type) bestemmes.

C2 - utvidelsen av lumen av dypere, subkutane årer bestemmes, med dannelsen av store noder.

C3 - symptomatologien er assosiert med hypodermisk hypodermisk vev.

C4a - hyperpigmentering av huden rundt de endrede karene med endringer i egenskapene til overflaten: tørre sprekker ledsaget av en obsessiv kløe (aka: venøs eksem).

C4b - misfarvning av huden rundt karene, samtidig som den underliggende subkutane vevet komprimeres (aka: lipodermatosklerose, hvit hudatrofi).

C5 - sammen med de beskrevne endringene i huden, bestemmes et helbredet sår.

C6 - tilgjengelige sår uten tegn på helbredelse.

E-etiologi (opprinnelse).

Ep er en primær varicose sykdom som har skjedd uten tilsynelatende årsak og tidligere trombose i venene.

Øk-medfødte åreknuter.

Es er en sekundær åreknute etter en flebotrombose.

En - grunnen kan ikke klargjøres på grunn av utilstrekkelige anamnese data.

A - lokalisering av åreknuter.

An - ingen endringer i venøs fartøy ble oppdaget.

Som - endringer observert i overfladene.

As1 - kapillære (retikulære) intradermale vener påvirkes.

As2 - varicosity av den store subkutane lårbenen.

As3 - endringer i den store saphenøsvenen.

As4 - kort subkutan vene påvirkes.

As5 - en stor, men ikke en trunk, venen påvirkes.

Ad - varicose nederlaget dyp vene (kroppens hulrom og underekstremitetene): inferior vena cava, iliaca, bekken (inkludert livmor og gonadal), lår og leggen og føtter.

Ap - åreknuter av perforerende (kommunikative) vener av lår og underben.

P - ved mekanismen for patofysiologiske endringer.

Pn - endringer i blodstrømmen avsløres ikke.

Po - Obturation (blokkering) av venen ved en trombus.

Pr - gjenkjenning av reversblodstrømmen (refluks) på grunn av svikt i ventilventilapparatet.

Pr, o - en kombinasjon av tilbakeløp og trombose. Dette skjer ved langvarig venøs trombi, når det som følge av inflammatorisk-sklerotiske prosesser fremkommer små gjennomgående kar som forbinder lumen i venen før og etter okklusjon.

I tillegg er metodene for å diagnostisere åreknuter med indeks L

LI - den eksterne inspeksjonen og / eller den produserte dopplerografien av venøse fartøy ble grunnlaget.

LII - grunnlaget for diagnosen var inspeksjon og ultralyd dupleksskanning.

LIII - en grundigere studie av strålingsmetoder (ved hjelp av kontrasterende flebografi, CT, MR, etc.).

Åreknuter i underekstremiteter: diagnose

1. Inspeksjon med påvisning av eksterne tegn.

2. Forhør med spesifikasjon av subjektive følelser, tidligere sykdommer og forhold som kan bidra til utviklingen av sykdommen.

Det skal også klargjøre tilstedeværelse av andre sykdommer med ben (ryggsmerter, hælspore, artrozoartrit, flat), samt et forbindelsessystem (systemisk kollagen, pannikulitt). De kan ikke bare føre til slike klager og lokale forandringer, men også indirekte, gjennom reduksjon av fysisk aktivitet og andre mekanismer som bidrar til åreknuter.

3. Funksjonstester.

Brody-Troyanov-Trendelenburg-testen. Med hjelpen avgjør den funksjonelle tilstanden til ventilårene. Pasienten ligger på en sofa med et hevet ben. Etter en stund, når det venøse blodet forlater lemmet, blir en stor subkutan ven klemmet i den øvre tredjedel av låret. Du kan bruke fingeren, men du kan bruke en tett, venøs tourniquet. Da tilbys pasienten å stå opp. Tourniquet slapper av. Hvis det ikke er nok venøs ventiler, kan du tydelig observere strømmen av blodbølger i blodårene i retning av de distale delene av lemmen.

En rekke prøver tillater vurdering av patenen av de dype venene i lemmen.

Ivanovs test.

Pasienten i liggende stilling øker sakte sin rettete ben oppover. Som regel, før vinkelen når 45 °, avtar konturen til venene. Det er nødvendig å huske denne indikatoren. Videre, allerede i vertikal stilling av motivet, etter å ha fylt venene, er en venøs tourniquet plassert på grensen av øvre og midtre tredjedeler av låret for å klemme lumen på overfladene. Pasienten tilbys igjen å okkupere en horisontal stilling og sakte øke benet. Hvis dypere vener er tilstrekkelig utført, faller de subkutane og intradermale venene på omtrent samme nivå som vinkelen.

Trial Delier - Pertesa.

I den stående posisjonen, i den øvre tredjedel av låret, legges en veneturnikkel eller en mansjett fra tonometeret over på pasienten med en liten luftoppbygging. Etter dette tilbys pasienten å gå på bakken eller rundt i rommet. Ved normal patency av dype og kommunikative årer - etter en stund vil de forstørrede overfladiske venene avta.

Mayo-Pratt-testen. Den elastiske bandasjen legges over hele lemmen av ganske tette turer. For tilstrekkelig permeabilitet av dype vener er det faktum at det ikke er klager på utslett fra utslag og tegn på hevelse av subkutant vev i 30 minutter. På denne tiden skal pasienten stå i vertikal stilling, og gjør den vanlige lasten eller gå.

Å identifisere mangel på kommunikative årer og avgjøre lokaliseringen, vil bidra til tre-kjeveprøven av VI Sheinis.

Harnesses legges på låret i øvre og midtre tredjedel. Den siste tourniquet er fast i popliteal regionen. Etter dette blir pasienten invitert til å stå opp og gå rundt i rommet. Ved suksessiv fjerning av turniquets kan man bestemme mangelen på kommunikasjon ved karakteristisk fremspring av venene under klemssonene. Utgangen av de berørte store kommunikative årene kan fastslås pålidelig hvis pasienten tilbys å strekke muskler i underbenet (bli "på tuppet").

4. Ultralyd diagnose.

De brukes i to variasjoner: Doppler phlebography og duplex skanning.

Ultralyd Doppler phlebography gjør det mulig å spesifisere:

 • Patenen av de dype venene i lemmen;
 • funksjonell bruk av ventiler;
 • tilstedeværelse av berørte kommunikative årer og avklare deres plassering;
 • muligheten for tilbakeløp i overfladisk vene;
 • Manglende ventil av ostialventilen (i stedet for anastomose i de store femorale og subkutane årene).

Under normale forhold kan vi begrense oss til denne studien for å bestemme nivået på kirurgisk inngrep.

Ultralyd dupleksskanning gir deg mulighet til å få mer detaljert informasjon om ventiler i lårbenen (lokalisering, form). I tillegg kan du få informasjon om endringer i vascularvegen i lårbenen, diameteren av lumen, mulig tilstedeværelse av trombi. Den spesielle verdien av denne studien ved å oppnå nøyaktige parametere for hemodynamikk: frekvensen av retrograd bølge og varigheten av retrograd blodstrømning, lineær og volumetrisk strømningshastighet.

Indikerer introduksjonen av intravenøst ​​røntgenkontrastmedium, etter hvilket, med noen mellomrom, flere radiografiske skudd blir tatt.

Ytelse til ultralyd, på grunn av tilstedeværelse av foreløpig forberedelse av pasienten og utførelse av allergiske tester for kontrastmiddel, er fortsatt flebografi relevant for å tydeliggjøre tilgjengeligheten:

 • åreknuter i underbenet (stigende flebografi);
 • svikt i ventiler i lårbenen (bekkenet venografi);
 • diagnose av medfødt hypoplasia og dyp ader aplasi (stigende og bekkenflebografi);
 • diagnose av posttromboflebitisk syndrom (stigende og bekkenflebografi).

I motsetning til ultralyd gir flebografi samtidig en generell romlig arkitektonikk av den berørte lemkrudten.

6. Radionuklidflebografi.

For tiden har denne metoden mer historisk betydning, siden det i sammenligning med klassisk flebografi og ultralyddata ikke er noen fundamentalt ny informasjon. I organisatorisk forstand (arbeider med radionuklider og holder pasienten i et gammakamera), gir denne metoden også visse vanskeligheter. Prinsippet er basert på observasjon av passeringen av en isotop som er satt inn i venen langs venøs lemmer. Overflate og dype kar er godt visualisert, noe som gir en representasjon av venøs utstrømning.

7. Metoder som reografi, plethysmografi, laserstrømmetri og flebomanometri har allerede mistet sin praktiske betydning og brukes bare til vitenskapelige formål og til spesielle indikasjoner.

Åreknuter i nedre ekstremiteter: behandling

Konservativ behandling

Inkluderer medisinering og komprimeringskorreksjon.

1. Bruk kompresjons strikker (golf, strømpebukser, strømper).

Skille mellom terapeutisk og forebyggende komprimeringsstrikk. Varmt klær er merket i fire klasser, hvor hver deling indikerer et visst nivå av ensartet kompresjon av lemmen i mm. Hg. Art. og avhenger av klinisk stadium av sykdommen:

1 klasse - ubehag og smerte i lemmer uten visuelle manifestasjoner.

2 klasse - de første visuelle endringene av overfladiske årer.

3 klasse - utseendet av vaskulære plexuser (noder).

Grad 4 - fase av komplikasjoner.

Forebyggende vask anbefales sterkt for personer som opplever langvarig fysisk anstrengelse, så vel som å være i en sitteposisjon for det meste av arbeidsdagen. For disse formålene bruk kompresjonstøper og strømper.

Ensartet kompresjon av nedre lemmer med kompresjonslinne, bidrar til å opprettholde blodsirkulasjonen i nivå med fysiologiske parametere, som bidrar til å tømme ut. Hovedprinsippet er opprettelsen av et eksternt rammeverk for å opprettholde tonen i de svekkede veggene i venøse kar.

Profylaktiske kompressive strikkvarer utsettes, og til og med fullstendig nøytraliserer risikoen for åreknuter. I tilfeller der de første kliniske manifestasjonene av varicose allerede har begynt å bli forstyrret, anbefales det å kontakte en lege umiddelbart i en klinikk eller et spesialisert medisinsk senter.

Med den allerede utviklede sykdommen reduserer medisinsk sengetøy risikoen for å utvikle trombose og emboli, reduserer manifestasjoner av venøs insuffisiens, og stabiliserer dermed pasientens tilstand.

2. Legemidler.

For tiden er det ingen ideell medisin som påvirker alle de patogenetiske forbindelsene i utviklingen av åreknuter. Du trenger deres kombinasjon. Delvis suspensjon av prosessen i innledende faser ved hjelp av medikamenter er mulig, men omvendt utvikling av allerede eksisterende noder med isolert medikamentbehandling observeres ikke.

Oftest leger fore på følgende måte: Troxevasin, Troxerutin Venorutin, Venitan, Phlebodia 600 Detraleks, Antistax, Lioton gel. Deres hovedhandling er rettet mot å bringe venøs veggen til en skikkelig tone, fjerne venøs stasis og deretter forbedre mikrosirkulasjonen i vev. Hver av de listede produktene har sine klare indikasjoner på bruk og en viss dose av opptak. Deres bruk bør kontrolleres av helsepersonell. Selvmedikasjon her er uakseptabelt, siden komplikasjoner i form av dermatitt og allergiske reaksjoner, forårsaker ekstra lidelse og behandles med vanskeligheter.

Andre legemidler foreskrevet for åreknuter er rettet mot å endre blodets reologiske egenskaper, for forebygging og behandling av tromboser. Dette er slike kjente stoffer som Trental, Acetylsalicylsyre, Curantil. I samme Lyoton-gel, Trombofob, går Venolife inn i heparin og fortynner blodet helt.

Med sikte på bedøvelse, fjerning av ødem og undertrykking av inflammatoriske fenomener, bruk ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer, oftere diclofenak i form av en gel.

Former for påføring av preparater er forskjellige: tabletter, injeksjonsløsninger, salver.

3. Folk rettsmidler i behandling av åreknuter.

Det er viktig å forstå at deres søknad, for det meste rettet mot fjerning av symptomer på komplikasjoner, spesielt tromboflebitt, og ikke til behandling av den underliggende sykdommen. Anvendelsen av disse metodene på det nåværende stadiet bør ikke være en erstatning for medikamentell behandling i de tidlige stadier av utviklingen av åreknuter og spesielt kirurgisk behandling på fullskala kliniske bildet.

Vurder og list noen av de mest hensiktsmessige folkemidlene.

Hirudoterapi - behandling ved å bruke medisinsk leeches til åreknuter. Det brukes kun med tromboflebitt. Metoden er farlig på grunn av risikoen for sekundære infeksjoner og utvikling av blødning fra noder. Et utmerket alternativ kan være bruk av en medisinsk analog - en heparinsalve i begynnelsen av sykdommen. For å forebygge trombose kan den brukes i de senere stadiene, og unngår inntrengning av trofasår.

Brukes i form av gnidning eller innpakning av bena med en klut fuktet i en oppløsning eller gasbind.

Hest Kastanje Tinktur.

Bruk fruktene skrelles fra den grønne huden. Foreløpig er de krummende, hell vodka fra beregningen av 10 gr. (to teskjeer) kastanje for 100 ml. av vodka. Det insisteres for to uker på et mørkt sted og ca 30 dråper blir brukt om en måned 3 ganger om dagen.

Tinktur av Kalanchoe.

Halv liters boks er fylt med knuste blader av colanchoe til midten, deretter i en separat beholder fylles den med vodka i volumet av halv liter. Etter 3-4 uker blir den resulterende løsningen triturert over natten i berørte områder.

Kirurgisk behandling.

1. Klassisk driftsfordel.

 • med dannelse og spredning av åreknuter med involvering av store og små subkutane årer;
 • kommunikasjon med åreknuter og påvisning av dyp venøs insuffisiens valvulær femur og tibia ved vedvarende, ikke korrigerbare manifestasjoner av venøs insuffisiens, eller manifestasjon av komplikasjoner av åreknuter (blødning, tromboflebitt).

Hvis manifestasjoner av venøs insuffisiens er minimal, blir klassisk kirurgisk inngrep utført med profylaktiske formål, som pasienten burde vite.

Operasjonens omfang bestemmes ut fra resultatene fra ultralydstudiet. I tillegg til mekanisk fjerning av åreknuter endret, oppgaven med normalisering av blodsirkulasjonen ved å fjerne den lem forhøyet veneblod utskrivning fra overflatefartøyer i dypet. Ellers vil det bli nødvendig med gjentatte kirurgiske manipulasjoner.

2. Kombinasjon av skleroserende terapi med minimal kirurgisk manipulasjon.

Brukes for varikøse overflatevener i de lavere ekstremiteter inntil dannelsen av vaskulære enheter: I trinn telangiectasic, endringer i segment vene tibia ved retikulærceller varicer, i tillegg til operativ behandling av vaskulære forandres igjen etter fjerningen av årer botryoidal endringer.

Teknikken: fjerning av årer fra sirkulasjonen ved fullstendig lukking av hulrommet med sin påfølgende substitusjon på bindevevet under påvirkning av kjemikalier (etoksisklerol, fibroveyn).

3. Isolert flebosklerose behandling.

I de endrede fartøyene administreres et stoff ved hjelp av ulike tekniske tilnærminger, punktering eller ved hjelp av venøse katetre. Deretter er limmen bandert med tette elastiske bandasjer. Etter en stund kommer fartøyet "av" fra sirkulasjonen.

4. Radiofrekvens ablation.

Med denne teknologien er fartøyet termisk sveiset med en spesiell intravaskulær sonde som avgir radiofrekvensbølger. Under deres handling er det en isolert oppvarming av karossens vegger og deres kompresjon. Etter operasjonen fortsetter slitasje på kompresjonsstrikkslitasje i noen tid.

5. Endovenøs laserbehandling.

Det spesielle venetiske kateteret med stråling av energiimpulser, som forårsaker "tetting" av fartøyets lumen, virker på vegger av fartøyet.

6. Transluminal phlebectomy.

Fjerning av de modifiserte fartøyene med en spesiell sugemekanisme under optisk kontroll, gjennom en spesiell kutt i huden.

Det er nødvendig å huske og vite at enhver kirurgisk behandling har klare indikasjoner. Fordi, i tillegg til gjenvinning, bærer hver kirurgisk prosedyre visse generelle risiko (komplikasjoner ved anestesi, sekundær infeksjon, etc.) og den spesifikke naturen assosiert med en bestemt operasjon.

I denne forbindelse er viktigheten av å forebygge åreknuter.

Les Mer Om Fartøyene