Laparoskopisk operasjon med varicocele: er det verdt å stole på laparoskopi?

Tegnsmerter, risikoen for å utvikle infertilitet, nedsatt seksuell evne - de svekkende effektene av varicocele gir mye ulempe for menn.

Eliminering av denne patologien utføres i økende grad av en moderne laparoskopisk metode, som tolereres av pasienter bedre enn andre midler for å korrigere ekspansjonen av vener i spermatisk ledning.

Hva er forskjellen fra mikrooperativ behandling?

I motsetning til operasjonen av Ivanissevich (den tradisjonelle metoden for kirurgisk behandling varicocele), blir laparoskopisk varicocelectomy utført uten et sterkt kutt av huden i inngangsregionen.

Ofte sammenlignes denne metoden også med en mikrokirurgisk operasjon, som har sine egne egenskaper. Mikrokirurgisk metode utføres med en 3-5 cm kutt gjennom hvilken spermatisk lednings fascia blir dissekert, og deretter brukes et operasjonsmikroskop. Ved hjelp av vikrilovyh ligaturer er blodårene bandasjert.

I varicocele har laparoskopisk operasjon en rekke fordeler over den mikrooperative metoden for korreksjon:

 • intervensjon betyr ikke utseendet på dype innsnitt;
 • Operasjonen utføres ved hjelp av et kamera (maksimal visualisering);
 • lengden på sømmen ikke overstiger 0,7 mm.

Ifølge statistikk, denne metoden fører bare til 2% tilbakefall, mens den mikrooperative metoden er 10% eller mer.
Laparoskopi under tilsyn av en erfaren lege eliminerer også skade lymfekar, arterier og utseendet på komplikasjoner i form av felles hydrocele orchitis eller bitestikkel.

Ekstra fordel: bare denne metoden gjør det mulig å identifisere collaterals - bypass-ruter for blodstrøm, som med sjeldne andre måter kan oppdages med andre metoder for intervensjon (inkludert mikrooperativ).

Laparoskopi varicocele: typer operasjoner

Avhengig av tilstanden til en mann med varicocele, blir operasjoner med laparoskopi tildelt forskjellige, både rettet mot å eliminere patologi og oppnå viktig informasjon.

Typer laparoskopiske operasjoner:

 1. diagnostisk. I vanskelige situasjoner er det nødvendig med diagnose av inngangsvenen, men ofte er prosedyren ikke nødvendig - tilstanden til venene kan bestemmes ved hjelp av ultralyd og palpasjon av skrotumet.
 2. operasjonell. Intervensjonen utføres direkte for excision av testikelvenen. Kan direkte inkludere diagnostikkstadiet.
 3. kontroll. Ved gjentakelse av varicocele er det mulig å sette inn i bukhulen bare et videokamera som identifiserer årsakene til pasientens forverring.

Med hensyn til metoder embolisering av testulærvenen, så er det flere måter. Innføringen av sclerosant (spesielt suspensjon) kan du raskt fjerne den skadede blodåre, derimot, er metoden kontraindisert hos pasienter med kardiovaskulær sykdom på grunn av risikoen for å utvikle blodpropp.

vitnesbyrd

Tilstedeværelse av bilaterale varicocele kan elimineres i en prosedyre utelukkende ved laparoskopisk metode.

I behandlingen tilbakefall varicocele, eliminert av andre operative metoder, viser den laparoskopiske metoden også rasjonaliteten av bruken på grunn av minimal traumer.

I andre tilfeller er det nødvendig med to snitt, noe som gir en merkbar kosmetisk defekt.

Under diagnostisk laparoskopi med varicocele også Den enkleste måten å bestemme typen av testikelvein, går av en enkelt koffert eller ved en rekke små fartøyer (den såkalte typen løs type struktur).

Hvordan klargjøre du prosedyren?

Før operasjonen, å sende inn generelle tester, relatert til definisjonen eller fraværet av seksuelt overførbare sykdommer, HIV og hepatitt. Viktig generelt blodprøver er antall blodplater som er ansvarlige for å øke risikoen for økt blodtap under prosedyren. Hvis kontraindikasjoner ikke avsløres, gjennomgår pasienten med en diagnostisert varicocele videre opplæring.

vurderer operasjon under generell anestesi, leger forbyr om morgenen å spise og drikke vann (i 12 timer). Dagen før prosedyren utføres tarmrensing også (ved hjelp av enema) for å minimere utseende av oppblåsthet under operasjonen.

Til tross for fravær av direkte kontakt med lyskeområdet, vil legen kreve det hårfjerning ved siden av penis. Denne prosedyren eliminerer risikoen for inntak av hodebunnen inn i kroppen.

Sekvensen av

En mann injiseres med et stoff som nedsetter en person inn i en rusmiddelfremkalt drøm, hvorpå tre laparoskopiske porter plasseres på magen.

De gikk inn gjennom punktering av bukveggen, er hvert element i et bestemt sted: port for videokameraer (10 mm) - til navlen, 2 porter for sub-antenne feltet (5-10 mm) - på høyre og på venstre side av magen.

For å lette prosedyren Pasientens torso stiger 15 grader for nødvendig forskyvning av noen organer i bukhulen.

Når du bruker venstre varicocele på venstre side, er assistenten, med høyre - kirurgen.

Under operasjonen leveres også karbondioksid, forenkling av verktøyets gjennomgang og visuell overvåkning av kirurgiske prosedyrer.

Kursendoskopisk operasjon med varicocele:

 1. Veresk nål er satt inn for å fylle bukhulen med gass;
 2. hele testikelvenen undersøkes med et fleksibelt rør med et videokamera;
 3. Titan parentes brukes på de skadede delene av venen;
 4. krysser vener mellom installerte elementer;
 5. endoskopisk utstyr er ekstrahert.
 6. overlejret aseptisk bandasje på punkteringer.

Hele løpet av operasjonen du kan se i denne videoen:

Den totale varigheten av operasjonen for å eliminere varicocele, overstiger ikke 10-45 minutter, og etter helbredelse av punkteringer på kroppen forblir ikke sterke arr og andre skader. Det er mulig å gripe inn under lokalbedøvelse, hvis varicocelen ikke har noen komplikasjoner.

Rehabiliteringsperiode: vilkår, livsstil, nyanser

Etter operasjonen er lengre opphold på sykehuset ikke nødvendig - en mann kan gå hjem om 1-2 dager. På den første dagen har pasienten dårlig uttrykt smerte syndrom, som lett stoppes med anestetika med minst bivirkninger (i stedet for kraftige analgetika foreskrevet etter mer alvorlige intervensjonsmetoder).

Til tross for en mindre liste over restriksjoner som må følges etter operasjonen, fysisk belastning utelukkes kun delvis.

Mange urologer skiller også følgende forhold mellom alder og tilpasningsperiode: jo eldre en mann, desto mer tid trenger han å gå tilbake til den vanlige rytmen etter en operasjon på inguinalområdet.

Tabu etter operasjonen:

 • bodybuilding;
 • løfte vekter;
 • klasser i baren;
 • forstoppelse.

Men etter 2 uker - i fravær av komplikasjoner - er det lett fysisk aktivitet: rask spasertur, svømming, gymnastikk, sykling. Aktiv sport kan praktiseres på slutten av 21 dager fra utløpstidspunktet fra medisinsk institusjon.

Seksuell kontakt og onani blir også vanligvis løst etter slutten av gjenopprettingsperioden, Det er imidlertid nødvendig å minimere overdreven belastning på pressen. Hvis det ikke var noen inflammatoriske prosesser i testikelen under utviklingen av varicocele, så er det mulig å gå tilbake til planlegging av graviditet uten hindring.

Laparoskopisk intervensjon er en prioritet for valg som behandling for varicocele. En lav prosentandel av tilbakefall og en rask tilpasningsprosess gjør laparoskopi en lovende metode for å korrigere spiserørets spiserør.

En tilgjengelig og effektiv metode for behandling av varicocele er laparoskopi! Forberedelse, drift, rehabilitering, samt gjennomsnittlige priser i Russland

Selvfølgelig er det ikke skummelt, men kan forårsake en rekke negative konsekvenser, ned til infertilitet. Legene er fortsatt De kan ikke gi et entydig svar om årsakene til forekomsten.

Men i behandlingsmetodene er alle spesialister forent og sier det operativ intervensjon er den eneste og mest effektive måten å behandle varicocele på.

Det finnes flere typer operasjoner, men en av de mest effektive i behandlingen varikotsele - laparoskopi. Det regnes som den mest arbeidsomme og kostbare, men med det er risikoen for tilbakefall minimal, og mulige komplikasjoner minimeres. Høyere priser bare i mikrokirurgi.

Forbereder for en operasjon

Før sykehusinnleggelsen må pasienten gjennomgå en fullstendig undersøkelse i klinikken for kontraindikasjoner til operasjonen. Han må passere en rekke tester.

 • sykdommer i luftveiene;
 • kroniske sykdommer i mage-tarmkanalen;
 • klebende sykdom i bukhuleorganene.

Forberedelse til sykehusinnstilling tar 7-10 virkedager.

Denne typen operasjon krever noe preparat av tarmene. Om kvelden og om morgenen før operasjonen Det kreves å lage rensende enemas, å redusere tarmens gassformighet betydelig.

Umiddelbart før operasjonen trenger å barbere lysken og pungen. Hvis det er hår på magehulen, er de også utsatt for barbering

Teknikken til laparoskopisk kirurgi for varicocele

Følgende verktøy og utstyr kreves for denne operasjonen:

 1. Videokamera og skjerm.
 2. Insufflator for innføring av karbondioksid.
 3. Nåle Top.
 4. Laparoskop 5 mm eller 10 mm (0 eller 30).
 5. Trocars (en 5 mm og to 10 mm, to 5 mm og en 10 mm eller tre 5 mm).
 6. Laparoskopisk saks.
 7. Laparoskopiske dissekstorer.
 8. Clipper for å påføre små klemmer, hvis størrelse er 9 mm.
 9. Nåle og tråd.

De viktigste stadier av laparoskopisk eksisjon av den venstre indre spermatiske venen

Leger kan starte operasjonen etter innføring av generell anestesi. For å gjøre dette, bruk intravenøs eller endotracheal anestesi. Venstre side bør være litt forhøyet slik at bukorganene beveger seg litt.

Når forberedelsesfasen er fullført, Trocars blir introdusert i pasienten. Under hele operasjonen vil de bli plassert i bukhulen. Nåle Top er introdusert i en høyde på 1 cm fra navlen. Det kreves å fylle magen med karbondioksid. Trykket bør ikke overstige 12 mm Hg. Art. Deretter fjernes nålen, og såret utvider fra 0,5 cm til 1 cm. Det introduserer trokaren. Ytterligere gassforsyning til bukhulen opprettholdes automatisk bruker en enhet som kalles en insufflator. Det må være koblet til trokeren.

Etter gjennomgang av indre organer og bestemmelse av testografiens topografi Leger introduserer en andre trocar. Den skal ligge i høyre iliac-regionen 3-4 cm under navlen. Innsnittet skal ikke ha fartøy. Det er gjennom ham at endoskopiske instrumenter vil bli utført. Den tredje trokaren ligger 2-3 cm under navlen på venstre parerecting linje.

Når alle troecars er blitt introdusert, begynner spesialister å fange brystbenet med 3-5 cm over den indre inguinalringen. deretter det er å trekke opp og disseksjon over eller lateralt fra spermatvenen. Den neste fasen innebærer separasjon av testikelvenen fra arterien og omkringliggende vev. For dette blir en stump metode brukt ved bruk av en dissektor.

Når den interne spermatiske venen mobiliseres, klemmen finner sted og trekker litt fremover. For å forbedre visualiseringen injiserer legene et spesielt instrument under spermatisk åre. Hvis mulig, bør alle stammen av frøvenen identifiseres med en enkelt blokk. Det er også ønskelig å frigjøre den endelige venen helt fra lymfekarrene. Ellers kan de komme inn i klippene.

Det er viktig å forstå det Doping av lymfekar kan provosere en annen sykdom - hydrokele. Ferdigheter av koagulasjon er også svært viktig i laparoskopisk kirurgi. Derfor forsøker leger å maksimere frøvenen og dens trunker fra lymfekarrene så langt som mulig for sikker koagulasjon. Etter vellykket koagulasjon er det nødvendig å bruke klipsapplikatoren.

Med hjelpen i en avstand på 2,5 cm pålegger venet 2 eller 4 titanklipp. Mellom disse klemmene blir venen utskåret for 1-1,5 cm. Det er også mulig å anvende enkel ligering av frøvenen ved hjelp av suturmateriale. I dette tilfellet knyttes nodene endoskopisk. Deretter fjerner trokaren partikler av resected vener. De må sendes for histologisk undersøkelse.

Koagulasjon skjer i monopolar modus før klipsene påføres. Med en stor diameter på hovedbuksene anbefales det i stedet for doping eller stifting å anvende en disseksjon og en del av frøvenen.

Etter å ha utført operasjonen Legene er pålagt å gjennomføre en grundig revisjon og doping eller klipping av tynne trunker. Imidlertid er de sjeldne. Hvis det er liten blødning, utføres elektrokoagulering. Det er viktig å observere ekstrem forsiktighet, ellers kan testikelarterien bli skadet. Parietal peritoneum etter operasjon er ikke suturert.

Erfarne spesialister forsvinner ofte med koagulasjon, som betydelig reduserer risikoen for postoperative komplikasjoner.

Fjernelse av trokere oppstår etter evakuering av karbondioksid, og på sår med størrelse 10 mm overliggende kutgutovy sømmer og 5 mm lapp. Hele operasjonen tar fra 15 til 40 minutter.

Rehabiliteringsperiode

Etter selve operasjonen, noen pasienter Det er nødvendig å kjøre smertestillende midler på ikke-narkotisk basis.

Dette gjøres kun i den første dagen.

Utdrag er allerede på den andre dagen, og en uke senere kan det gå videre til normalt liv.

Komplikasjoner etter laparoskopisk kirurgi inkluderer:

I sjeldne tilfeller kan hevelse i skrotet, emfysem i skrotet og orchitis forekomme.

Kostnad for drift

På kommunale sykehus er denne metoden for behandling av varicocele sjelden brukt, det er veldig vanskelig gratis. Den gjennomsnittlige prisen for laparoskopisk kirurgi for varicocele i Russland er 11 tusen rubler i offentlige institusjoner og 24 tusen rubler i private klinikker. Imidlertid er kostnaden omtrentlig. Den endelige prisen vil avhenge av den spesifikke klinikken og servicenivået.

Til tross for det faktum at laparoskopisk varicocele er ganske effektiv, sammenlignet med mikrokirurgi, mister den betydelig. Dette er er forbundet med høye hydrocelehastigheter og gjentakelse av varicocele.

Denne operasjonen er ideell for travle mennesker, for hvem de som tilbys på en syk dag, er svært dyre. I de fleste tilfeller brukes den på forespørsel fra pasienten. I andre tilfeller brukes standardmetoder for operativ intervensjon.

Til slutt tilbyr vi deg en video av løpet av laparoskopisk varicocele:

Laparoskopisk operasjon med varicocele

Den beste behandlingsmetoden varikotsele? Nå er svaret på dette spørsmålet kontroversielt, selv blant leger og forskere. Til tross for den utbredte forekomsten av mikrokirurgiske teknikker, synes laparoskopisk varicocelectomy også å bli populær. Laparoskopisk kirurgi foretrukket metode behandling av pasienter med bilateral varicocele eller sammenhengende ingenusbråk, hos overvektige pasienter, menn som tidligere hadde gjennomgått kirurgisk inngrep i inngangsregionen. Ofte er laparoskopi pasientens preferanse.

Før laparoskopisk kirurgi

Forberedelse for laparoskopisk kirurgi med varicocele krever passage standard medisinsk undersøkelse. Du kan gå gjennom eksamen 7-10 dager før behandling i en polyklinisk.

I tillegg krever laparoskopisk kirurgi tarmpreparasjon. Om kvelden før operasjonen og om morgenen før behandling er det nødvendig å lage rensende klynger. Dette vil redusere tarmens gassformighet.

Laparoskopisk kirurgi med varicocele utføres under generell anestesi, derfor om kvelden på kvelden før behandling og om morgenen er det ikke tillatt å spise eller drikke.

Etter laparoskopisk intervensjon må du være på sykehuset for en dag under observasjon.

Teknikk av laparoskopisk kirurgi

Under laparoskopisk operasjon med varicocele på operasjonstabellen vil du være i posisjon på baksiden. Etter å ha gitt deg en bedøvelseshjelp, vil trocars bli installert i bukhulen.

bilde. Plan for installasjon av trokere i laparoskopisk kirurgi med varicocele.

For tryggere arbeid i bukhulen, injiseres karbondioksid før eller etter installasjonen av den første trokeren.

Den første ti-millimeter trokaren er installert i navleringen, videoinnretning er introdusert i lumen, som gir visning av operasjonsfelt på skjermen. To fem millimeter trokar er installert på begge sider av navlestangen, som vist på figuren. Deretter begynner et utvalg av forstørrede vener i spermatisk ledning og deres dressing.

Figur. Testiklene vener.

foreløpig for dressing fartøy Spesielle klipp er mye brukt, som vist på figuren.

Figur. Wien, hvor klips er påført.

Etter venenligasjonen suges hylsen av spermatisk ledning. Operasjonen avsluttes med ekstraksjon av trokere og suturerings sår.

Etter laparoskopisk kirurgi

Etter behandling du våkner opp i oppvåkningsrommet, etter en fullstendig bevisstgjøring vil du bli transportert til oppholdsrommet ditt.

Som regel, etter laparoskopisk intervensjon smertsyndrom uttrykkes litt. Men hvis det er ubehag eller smerte, informer det medisinske personalet. Ikke-narkotiske smertestillende legemidler vil bidra til å håndtere smerte og ubehag.

Bare noen få timer etter operasjonen kan du drikke, og om kvelden er det.
Laparoskopisk varicocelectomy er litt traumatisk, så innen få timer etter oppvåkning kan du komme deg ut av sengen og bevege seg uavhengig.

Neste morgen kan du gå hjem. Fullstendig gjenvinning etter behandling tar ikke mer enn 2-4 uker.

Sammenligning av laparoskopisk og mikrokirurgisk operasjon med varicocele

I denne delen presenterer vi resultatene av studier publisert i journalen "Laparoendoscopic surgery" og er viet til å sammenligne laparoskopiske og mikrokirurgiske metoder for varicocele behandling.

varighet laparoskopisk og mikrokirurgisk operasjon er omtrent det samme og er 35-40 minutter. Smertsyndromet etter begge operasjonene er ikke signifikant. Etter laparoskopi er en tidligere utvinning og tilbake til normal aktivitet notert.

Laparoskopi i varicocele - hensiktsmessigheten av metoden og dens effektivitet

Varicocele blant menn diagnostiseres et gjennomsnitt på 36%, hvorav 20 til 90% (forsøksdata av forskjellige forfattere) viste forskjellige brudd av spermatogenese, og med bilaterale varicoceles - azoospermia. Åreknuter i tornet plexus av testikkel og spermatisk ledning i 25% av pasientene med mannlig infertilitet er den mest sannsynlige årsaken til denne patologiske tilstanden.

For tiden er de mest brukte kirurgiske teknikkene for varicocele laparoskopisk kirurgi og modifisert mikrokirurgisk ligering av testikkelvenen i henhold til Marmara. De fleste urologer ogrologer mener at kirurgisk behandling av denne patologien er den viktigste forebyggingsmetoden og en av de viktigste stadiene i behandlingen av mannlig infertilitet.

Laparoskopi med varicocele

Forbereder for en operasjon

Etter undersøkelse av pasienten om sykdommen og dens samtykke til kirurgisk behandling ved laparoskopi, anbefaler urologkirurgen passende forberedelse til kirurgisk behandling.

Den inneholder følgende studier:

 1. Kliniske og biokjemiske blodprøver og generell urinanalyse.
 2. Fluorografi av brystet og EKG.
 3. Blodprøver for gruppen og Rh-faktor, hepatitt, RW og HIV-infeksjon.
 4. Analyser for tilstedeværelsen av urogenitale infeksjoner ved hjelp av PCR-metoden.
 5. Bakteriologisk studie av urin og prostatisk sekresjon (hos personer eldre enn 13-15 år).
 6. Klinisk og laboratorieanalyse av sædvæske (ejakulat).
 7. Spermogrammer (hos personer eldre enn 13-15 år).
 8. Ultralyd av genitourinært system med ultralyddopplerografi av skottene i pungen.

Videre, gitt muligheten for forstyrrelse av testikkelfunksjon i den postoperative perioden, selv før operasjonen er det ingen brudd av spermatogenese, bør preparater for laparoskopisk kirurgi for varicocele omfatter utførelse av 10 - 14-dagers behandlingsforløp med antioksidanter. Disse omfatter narkotika "Vitamax med antioksidanter pluss" (1 kapsel en gang om dagen hver dag eller annenhver dag), "Triovite" (1-2 kapsler daglig), "Antiox Plus" (en kapsel før måltider med mye vann og tilsetning av vitamin E), "Tri-Vi-Plus" (1 tablett en gang daglig). De to siste stoffene for barn under 12 år anbefales ikke.

På kvelden for operasjonen på ettermiddagen kan du ikke spise, bare drikke ikke-karbonert vann og te. Om natten foreskrives en avføringsmiddel og rensende enema, som gjentas om morgenen på intervensjonsdagen. Om morgenen på operasjonsdagen kan man ikke bare ta mat, men også drikke.

På etiologien og patogenesen, samt diagnosen av åreknuter i testiklene, les i vår tidligere artikkel: Varikotsele.

Kjernen i operativ teknologi

Etter inn i pasienten på operasjonsenheten på operasjonsbordet holdes anestesilegen å overvåke hjertefunksjon (electrocardioscope), puls og oksygenmetning (pulsoksimetri), justert intravenøse væsker og medisiner som kreves. Etter dette utføres en kombinert endotrachealbedøvelse, og deretter begynner operasjonen.

Skjema for laparoskopisk kirurgi for testikulær varicocele

Direkte laparoskopi for varicocele består teknisk av flere stadier.

Overlegning av pneumoperitoneum og revidering av bukhulen. Ved hjelp av Veresh-nålen blir den fremre bukveggen gjennomboret og karbondioksid injiseres i bukhulen. Da nålen er fjernet, og ved den øvre kant av ringen gjennom navle innsnitt inn i bukhulen etableres via en trokar rør på 5-10 mm i diameter. Innført laparoskop derigjennom og laparoskopi båret oversikt av bukhulen med definisjonen av det topografiske plassering testikkelkreft (testikler) vene.

En bedøvelsesvannsoperatør tar pasienten til Trendelenburg-stillingen, hvorfor hele operasjonstabellen er skråstilt i hovedretningen. Dette fremmer forskyvning av tarmen og andre organer oppover. Videre, under den visuelle kontrollen med et laparoskop, er 2 ekstra rør med en diameter på 10 mm og 5 mm (for innføring av kirurgiske manipulatorer) installert på samme måte - i iliacområdet og langs medianlinjen over pubis.

Gir tilgang til den vaskulære bunten. Ovenfor testikkel vene via monopolar koagulering og pass på 3-4 cm fra den indre ring av lyskekanalen, avslørte parietal peritoneum ark

Utfører mobilisering av vaskulær bunt. Dissector (verktøy for å "stump" separasjon av vev uten å skade dem) er mobilisert hel vaskulær bunt (arterien, testiklene Wien og lymfe kanaler), i en avstand på 1,5-3 cm. Under den er påført, men ikke festet til, tråden separering og beholder sin.

Isolering av lymfatiske kar for å forhindre skade. Fra den vaskulære bunten, separerer dissektoren også lymfekarene og fjerner dem fra under strengholderne.

Klær av testikelvenen. Nøyaktig og nøyaktig fra den vaskulære bunten, er arterien skilt, og de resterende vevene sammen med venene er bundet med en tråd "holder" eller klippet med en titanklips.

Fullføring av operasjonen. Kirurgisk inngrep er fullført ved å stoppe blødning fra små fartøy og kontrollere fullstrømmen av venøst ​​blod fra testikkelbeholdere. Sistnevnte oppnås ved å komprimere den tilsvarende halvdel av pungen. Etter dette fjernes gassen fra bukhulen, rørene fjernes og sømmer påføres huden.

Den gjennomsnittlige varigheten av operasjonen er 45-50 minutter.

Gjenoppretting etter laparoskopi

I tillegg til de vanlige postoperative komplikasjonene, som praktisk talt utelukkes under kirurgisk inngrep ved hjelp av denne teknikken, har slike grunnleggende negative konsekvenser som:

 1. Brudd på intestinal peristaltis (parese) på den første dagen etter operasjonen, som forekommer ganske ofte og lett stoppes.
 2. Tilbakevending av varicocele, som (ifølge vitenskapelig litteratur) er assosiert med tilstedeværelsen av sikkerhetsårer og er 3%.
 3. Utvikling hydrocele (hydrocele) hovedsakelig forbundet med skaden av lymfekar ved tidspunktet for deres isolering eller ødem i det omgivende vev, fulgt av sammenpressing av lymfe kanalene. I dette tilfellet er det ikke behov for gjentatt kirurgisk inngrep, dersom prøven er negativ Valsalvas og etter ultralyd-doppler-studier frakoblet omvendt (revers) blodstrøm, dvs. nedsatt testikkel tilbakeløp;
 4. Atrofi av testikkel med et utilsiktet skjæringspunkt av testikelarterien.

Postoperativ rehabilitering er å gjenopprette pasientens allmenntilstand og eliminering av de store kliniske effekter som følge av åreknuter og spermatic plexus grozdevidnogo egg.

Umiddelbart etter laparoskopi og innen 2-3 uker er det nødvendig å ha tette smelteverk eller bruke en suspender for testiklene. Det representerer en spesiell bandasje i form av et bandasje, som gjør det mulig å holde organene i pungen i en hevet stilling.

Aktivering av pasienten utføres den andre dagen etter operasjonen. Innen 3-5 dager er det ikke tillatt å bruke ikke-intensiv og kortsiktig tur med relativt lange hvilepauser. I løpet av den første måneden etter operasjonen, bør fysisk aktivitet være begrenset - fysisk utdanning, lang gåing, løping, hopping anbefales ikke. De tillatte fysiske belastningene med hensyn til løftevekter bør ikke overstige 5 kg. Det anbefales ikke å besøke bassenget, badene og badstuene, samt svømme i kaldt vann.

I tillegg, på grunn av den kirurgiske traumer og mulig (skjønt meget sjeldent) orhopatii utvikling og / eller forstyrrelser i spermatogenese (på grunn av en forbigående svekkelse av blodstrømmen) forbundet med sirkulatoriske hypoksi testiklene, er det tilrådelig for den andre dag av den postoperative perioden for å initiere en medikamentell behandling. Det må fortsette i minst 3 måneder - dette er perioden for dannelse av sikkerhetskasser.

Narkotikabehandling omfatter utnevnelsen av å ta de første dagene til et av de antioksidanter som er nevnt ovenfor, og fra den tiende dagen i den postoperative perioden - antiaggreganter og mikrocirkulasjonsforbedrende stoffer. De mest foretrukne av disse er Pentoxifylline og dets analoger Trental, Agapurin og Arbiflex. De er foreskrevet for 100 mg to ganger daglig (justert for alder) ved 10-dagers kurs hver måned i minst 3 måneder.

Hvis senere i utvinning perioden er lagret uhøflige venøse noder som forsvinner er ikke alltid umiddelbart, og utnevnt venotoniki venoprotektornye fond - Detraleks en tablett to ganger om dagen i en måned. Denne kliniske effekt er tildelt medikament for en måned, men ved en daglig dose (en tablett), hvoretter det anbefalte inntaket Aescusan (12-15 dråper tre ganger daglig) eller preparater på basis av Ginkgo biloba.

I tilfelle av et fravær av seks måneder, dynamikken i den positive arten av sæden på dataene for å forbedre spermatogenese anbefalt behandling program for å inkludere kurs av hyperbar oksygenering og puls bestråling pung lav-intensitet infrarød laser. Rehabiliteringsprosessen skal utføres under kontroll av spermogram og ultralydsdopplerometri. Etter kirurgisk behandling av varicocele og før fødsel av ønsket antall barn ønsket av pasienten, bør det observeres av andrologen.

Således er laparoskopisk operativ teknikk for behandling av åreknuter uviform plexus kjennetegnet ved visse fordeler i forhold til åpne kirurgiske prosedyrer - kosmetisk effekt og en litt mindre prosentandel av negative konsekvenser.

Samtidig nekter et betydelig antall kirurger å bruke det. Dette er basert på:

 • tvil på påliteligheten av forskjellen i antall komplikasjoner;
 • må bruke ved laparoskopisk kirurgi endotrakeal anestesi, som er forbundet med en høyere risiko, sammenlignet med en lokal anestesi og spinal brukt i mikrokirurgisk teknikk og åpne varicocelectomy;
 • senere postoperativ aktivering av pasienter;
 • behovet for et lengre opphold på sykehuset;
 • bruk av dyrt laparoskopisk utstyr.

Alle disse faktorene gjør den laparoskopiske teknikken med denne patologien, etter deres mening, dyr, uheldig og uberettiget. Hun og metoden for mikrokirurgisk ligering av testikkelvenen er de valgmulighetene som er valgt for bilateral varicocele.

Laparoskopisk operasjon med varicocele

Forbereder for en operasjon

Laparoskopisk kirurgi med varicocele trenger forberedelse. Dette er en vanlig medisinsk undersøkelse. Han er en pasient i klinikken i en uke.

Før operasjonen er det nødvendig å forberede tarmkanalen. For dette, om natten og om morgenen, blir rensende enemas laget for å redusere tarmens gassing.

Kirurgisk inngrep utføres under generell anestesi. Ta mat og til og med drikke er ikke tillatt om kvelden.

Teknikker for gjennomføring

Under operasjonen ligger pasienten på ryggen. Laparoskopi sørger for:

 1. Innføring av anestesi.
 2. Etter innføring av anestesi, er trokere installert i bukhulen (instrumenter som piercerer bukveggen). Gjør 3 snitt inntil 1 cm.
 3. Enheten settes inn i bukhulen og føres til problemstedet.
 4. Fartøyet er presset med et titan papirklipp.
 5. Gassinnholdet fjernes gjennom innsnittene.
 6. Verktøyene er fjernet.

Kullsyre injiseres i bukhulen når den første trokaren er installert for å sikre arbeid.
Det første verktøyet (10 mm) settes inn i navlestangens område. Gjennom det går du inn i et videokamera. Legen ser operasjonsområdet på skjermen på enheten. Under operasjonen, ser du på bildet som vises på skjermen, nærmer kirurgen raskt testikelvenen og krysser den.

En annen 2 trokar (5 mm) er plassert på begge sider av navlestangen. Isoler problemårene i spermatisk ledning, bind dem opp, ved hjelp av spesialdesignede klips. Laparoskopi er fullført ved å fjerne instrumentene og sutere hullene.

Kirurgisk inngrep varer 20-45 minutter. Men varigheten varierer i hvert enkelt tilfelle.

Laparoskopi lar deg unngå skader på blodårer og lymfeknuter fordi det gjennomgår en sterk økning.

Varicocele bilaterale elimineres uten ekstra kirurgiske inngrep.

Gjenopprettingstid

Etter å ha forlatt narkosen, blir pasienten overført til menigheten. Vanligvis er smertsyndromet ikke veldig uttalt. Hvis du opplever ubehag, bør du informere legen om det. Anestesi kan håndtere smerte enkelt. Etter 3 timer etter operasjonen kan du stå opp og flytte. Du har også lov til å spise.

Pasienter blir på sykehuset en dag. Full gjenoppretting tar fra 2 til 4 uker.

Komplikasjoner og tilbakefall etter prosedyren er svært sjeldne. De kan bare oppstå når gassen fyller bukhulen når du installerer trokar. Dette vil føre til skader på karene, smerte i skulderområdet og deformering av de hule organene.

Muskellaget er traumatisert minimalt, raskt restaurert, har en god kosmetisk effekt.

Viktig! Innen 15 dager etter operasjonen, ikke last kroppen med fysisk arbeid og sport trening.

Laparoskopi i behandlingen av varicocele

Laparoskopi med varicocele er en populær metode for behandling av sykdommen. Dette er forbundet med effekt, minimal magesmerter, rask gjenoppretting etter prosedyren og den sjeldne forekomsten av komplikasjoner.

Indikasjoner for bruk

Laparoskopi for behandling av varicocele er foreskrevet i følgende tilfeller:

 • når sykdommen utvikler seg hos ungdommer 12-18 år, ledsaget av en reduksjon i testiklens størrelse og testikulær smerte;
 • med en reduksjon i størrelsen på testene av den syke testikelen;
 • med utviklingen av bilaterale varicocele;
 • med tilbakefall av sykdommen;
 • for å bestemme typen testikkelvein.

Dessuten kan pasienten, på egen anmodning, velge laparoskopisk kirurgi for utvikling av andre former for varicocele.

Kontra

 • eventuelle akutte eller purulente inflammatoriske prosesser i den aktive fasen;
 • svulster i bukhulen, liten bekken;
 • flere laparotomi;
 • nedsatt blodpropp;
 • hjertesvikt;
 • luftveisinfeksjoner;
 • irreversibilitet av fruktbarhetsgjenoppretting;
 • irreversibel testikulær atrofi.

Forsiktighetsregler tas i prosedyren for diabetes mellitus, siden gjenopprettingsperioden i den postoperative perioden økes.

I enkelte tilfeller kan varikoklektomi foreskrives, siden operasjonen utføres ikke bare under generell, men også under lokalbedøvelse.

Forbereder for en operasjon

Forberedelse for laparoskopi med varicocele inkluderer følgende trinn:

 • Gjennomgang av standard medisinsk forskning;
 • utarbeidelse av mage-tarmkanalen;
 • forberedelse til generell anestesi.

Ved medisinsk undersøkelse skal ta blodprøver på en gruppe og Rh-faktor, tilstedeværelse av hepatitt, seksuelt overførbare sykdommer, HIV-infeksjon, generell og biokjemiske blodprøver, brystrøntgenstråler, EKG-analyse for urogenital-infeksjoner, urinanalyse, generelle og biologiske, sæd analyse, sæd analyse, ultralyd i urin system. Prosedyrene utføres ca. en uke før operasjonen (varigheten av de enkelte testene er 2 uker).

Hvordan er operasjonen?

På opptak pasienten på operasjonsstuen anestesilegen kobles anordninger for å overvåke pasientens tilstand (overvåkning av hjertet, pulsen og blodoksygenmetning), innfører en generell bedøvelse og andre nødvendige forberedelser.

Rehabiliteringsperiode

Rehabiliteringsperioden etter laparoskopi for fjerning av varicocele varer 21 dager. I løpet av denne tiden er det nødvendig å bære tette smelteverk eller bruke spesielle suspensjoner for testiklene. Å gå ut av sengen er tillatt innen få timer etter operasjonen. Pasienten er utladet 2. eller 3. dag etter at varicocele er fjernet. I disse dager er det forbudt å vaske, fjerne bandasjer.

restriksjoner

Under gjenopprettingsperioden er fysiske aktiviteter forbudt - kroppsopplæring, lang gang, løp, øvelser på simulatorer. Det er tillatt å løfte vekter som ikke overstiger 5 kg. Det er uønsket å besøke bad, badstuer, svømmebassenger.

diett

Ved rehabilitering er det ingen restriksjoner på å spise. Imidlertid anbefales det å holde seg til et sunt kosthold: Spis mer frukt og grønnsaker, gjærte melkprodukter. Du bør også begrense bruken av produkter som forårsaker forstoppelse. Problemer med avføringen kan forårsake alvorlig smerte og negativt påvirke utvinningen etter behandling av varicocele.

Seksuelt liv

I løpet av 3 uker etter fjerning av varicocele er seksuell kontakt og onani forbudt. Ved utgangen av gjenopprettingsperioden fjernes restriksjoner på seksuell aktivitet, men den økte belastningen på pressen bør minimeres. I fravær av inflammatoriske prosesser under varicocele, kan du begynne å planlegge en graviditet. Men spermatozoas mengde og helse vil bare komme seg etter 3-6 måneder etter operasjonen.

Mulige komplikasjoner

Operativ intervensjon er utbredt på grunn av minimal skade, rask gjenoppretting og minimal risiko for komplikasjoner. Men i sjeldne tilfeller kan slike negative konsekvenser oppstå, for eksempel:

 • forstyrrelse av tarmen (observert den første dagen etter operasjonen);
 • tilbakefall varicocele;
 • utvikling av hydrocele (eller scrofula);
 • testikulær atrofi;
 • lymphostasis;
 • problemer med utløsning og infertilitet.

Ofte etter fjerning av varicocele, føles en mann smerte i testiklene, kan seksuell aktivitet reduseres.

I de første dagene ved siden av hakkene kan dannes hematom og rødhet av punkteringer, kan isoleres blod, puss.

anmeldelser

Andrei, 35, Orenburg: "Jeg ble kvitt varicocele med laparoskopi. Fortsatt fornøyd med prosedyren: gikk raskt bort fra anestesi, reiste seg til føttene om noen timer. Jeg dro klinikken annenhver dag. Sant, kostnaden for tjenesten er ikke billig. Han gjenvunnet raskt. Jeg beklager at jeg i lang tid ikke våget å utføre operasjonen, jeg led ubehagelige smerter. "
Kjærlighet, 43 år gammel, Rostov-til-Don: "Min mann begynte å klage på konstant smerte i skrotområdet. Har gått til legen og har funnet ut at det eller han varikotsele den første fasen. Legen fortalte om ulike måter å løse problemet på. Vi valgte laparoskopi, som ikke var angret. Alle undersøkelser gikk fort, de gjennomgikk kirurgi. Etter 3 dager var mannen allerede hjemme, og en måned senere kom han helt tilbake til en normal livsstil. "
Sergei, 50, Ekaterinburg: "Jeg har blitt diagnostisert med varicocele. Av alle metodene for å kvitte seg med sykdommen, valgte han laparoskopi. Mye har blitt sagt om fordelene ved metoden. Operasjonen gikk raskt, gjenopprettet også på kort tid. Men mindre enn et år, da dropsy startet. Og igjen begynte undersøkelsene, sykehusene, operasjonen. Hørt mye positiv tilbakemelding om laparoskopisk metode. Sannsynligvis var det i mitt tilfelle ganske enkelt ikke heldig, men jeg vil ikke være enig i laparoskopi lenger. "
Egor, 20 år gammel, Khabarovsk: "Da kommisjonen gikk gjennom oppkallingen til hæren, ble jeg diagnostisert med varicocele. De ga meg en pusterom og rådet meg til å gjøre laparoskopi. Han utsatte ikke, gikk straks til sykehuset, besto alle testene. Laparoskopi ble utført, neste dag var jeg hjemme. Raskt gjenopprettet, servert i hæren, begynte nå å jobbe. Det var ikke flere problemer, varicocele utviklet seg ikke igjen. "

Teknikk av laparoskopisk kirurgi for varicocele med priser og vurderinger

Det er ingen hemmelighet for noen at hovedproduksjonen til det mannlige reproduktive systemet er produksjon av spermatozoa. De er i stand til å gjødsle et kvinnelig egg, og dermed fortsette menneskeheten. Men noen sykdommer forstyrrer arbeidet til menns reproduktive organer og kan til og med føre til infertilitet. I denne artikkelen vil vi snakke om en av de vanligste vaskulære patologiene, samt en effektiv metode for behandling.

Varicocele er en åreknuter av spermatisk ledning. Denne sykdommen er et rent mannlig problem og påvirker omtrent 15-20% av det sterkere kjønn, uavhengig av deres biologiske alder. Forskere foreslår at patologien oppsto som et resultat av erektil dysfunksjon. Livsstil og genetisk predisponering mot sykdom spiller også en viktig rolle. Uansett om det var et problem, må det løses.

Moderne terapeutiske metoder

Eksperter hevder at den eneste effektive metoden for behandling varicocele er kirurgi. Mange klinikker utøver fortsatt tradisjonell kirurgisk behandling, men det er ganske traumatisk og krever langsiktig postoperativ overvåking og rehabilitering. I tillegg er slik behandling full av komplikasjoner som bare vil forverre pasientens tilstand.

Avhengig av graden av uttrykk vil varicocele som en terapi bli utnevnt:

 • Åpne mikrokirurgisk operasjon.
 • Endovaskulær embolisering.
 • Laparoskopisk operasjon.

Det finnes andre eksperimentelle teknologier, men så langt er de på utviklingsstadiet og er gjenstand for medisinske diskusjoner. I økende grad av alle mulige alternativer velger pasienter laparoskopi.

Laparoskopisk kirurgi er en av de minimal invasive progressive operasjonsmetodene, der det praktisk talt ikke er nødvendig å krenke integriteten til bukveggen. For å sikre tilgang til organene er det tilstrekkelig å lage flere små punkteringer (vanligvis 0,5-1,5 cm).

Til slutten av det tjuende århundre ble laparoskopi brukt utelukkende til diagnostiske formål. Nå er laparoskopiske operasjoner mye brukt i mange områder av medisin, inkludert urologi. Med deres hjelp, kan du raskt og effektivt eliminere venøs overbelastning rundt spermatisk ledning. Fordelene med laparoskopi inkluderer: god visualisering, minimal skade på hud og muskelvev, kortere rekonvalesensperiode etter kirurgisk manipulasjon, og mangel på postoperativ arrdannelse.

Hovedinstrumentet i laparoskopisk kirurgi er et laparoskop. Laparoskop er et tynt rør med en linse i den ene enden og et okular på den andre. Under operasjonen blir den satt inn i bukhulen gjennom punkteringer dannet av trokar. Troakar er også et kirurgisk verktøy, det tjener til å gjennomsyre det integrerte vevet. Laparoskopi brukes hovedsakelig til operasjoner på de indre organene i bukhulen eller båren.

Indikasjoner for kirurgi er vanligvis eksistensen av problemer med befruktning, et gnagende smerte i lysken mens gang eller ereksjon, hevelse eller utvidelse av testiklene. Fortrinnsvis administreres laparoskopisk kirurgi hos pasienter med bilateral varicocele, vil det gjøre bandasjen, eller fjerning av de spermatica årer, uten bruk av tilleggs kutt. Venøs patologi øker testikkeltemperaturen ved ca. 2 ° C. Ofte bestemmer et brudd på palpasjon eller ultralyd undersøkelse.

I situasjoner hvor problemet ikke er ledsaget av smertsyndrom og infertilitet, er fjerning av varicocele ikke ansett som begrunnet. Hvorvidt operasjonen er nødvendig for en bestemt mann eller ikke, må spesialisten bestemme. Likevel bemerker vi at doktors vurderinger av denne prosedyren i det overveldende flertallet av tilfellene er positive.

Faser av prosedyren

Laparoskopi, som enhver annen kirurgisk operasjon, krever pasienten en viss forberedelse, som ikke tar mer enn en uke. Først tar de alle nødvendige tester for å utelukke andre alvorlige sykdommer i det mannlige genitourinary systemet, samt vedheft i bukhulen. Dagen før laparoskopi, er det tilrådelig å konsumere bare flytende mat, unntatt vann og inntak av mat i 12 timer før prosedyren, og gjør en rensende emalje på kvelden før operasjonen.

Direkte å operere legen fortsetter etter introduksjon av generell anestesi. Den vanligste bruken av intravenøs anestesi.

Stadier av laparoskopisk kirurgi:

 1. I den første fasen ligger pasienten som ligger på ryggen, tre trokar, de vil være i bukhulen under operasjonen. Installasjonen av trokere følger med injeksjon av karbondioksid, som er gjort med sikte på sikkerhet. Videre vil gassforsyningen opprettholdes automatisk. Gjennom de to andre trocars blir det lagt til instrumenter for å fjerne varicoceleen.
 2. I neste stadium er testikelvenen skilt fra hovedartarien og omkringliggende vev, fri for lymfekar. Deretter plasseres flere klemmer (klemmer) på den, mellom dem blir venen skåret ut i flere millimeter. Som en alternativ behandling kan frøveinligasjon brukes med spesielle tråder (ligaturer).
 3. Operasjonen er fullført ved å fjerne alle klemmer og karbondioksid fra bukhulen. Når trokarene ble fjernet, ble sårene umiddelbart dekket med sterile flekker eller satt på dem selvabsorberende kattsømmer.

Hvis det under operasjonen var eksisjonering av spermatene, er det ønskelig å sende de fjernede partikler til en histologisk analyse. Hele operasjonen tar ikke mer enn en time.

Som nevnt ovenfor, refererer en kort rehabiliteringsperiode til fordelene ved laparoskopi. Som regel, noen timer etter operasjonen vil legen tillate deg å stå opp og spise, men for å besøke svømmebassenger, badstuer, vil bad forbudt i en uke. Tallrike positive vurderinger om laparoskopisk kirurgi med varicocele bekrefter effektiviteten og påliteligheten til denne behandlingsmetoden.

Kostnad for feilsøking

Laparoskopisk kirurgi betraktes som en relativt dyr behandlingsmetode. Dette forklares av kostnaden for høy presisjonsutstyr, hvor bruk av som kan minimere risikoen for tilbakefall av sykdommen og unngå mange komplikasjoner. Høyere priser bare i mikrokirurgi.

Prisen på prosedyren varierer avhengig av klinikkens status, dets beliggenhet, kvaliteten på utstyret og kirurgens kvalifikasjoner. Hvis driftslederen har en lang doktorgrad eller doktorgrad, kan prisen på tjenestene hans øke betydelig. Husk at prisen på laparoskopi økes ved å bo på sykehuset for gjenvinningsperioden etter operasjonen. Sørg for å sjekke hva som er inkludert i kostnadene av prosedyren, fordi til tider den offisielle prisen satt av klinikken ikke kan omfatte anestesi og bruk av senger i rommet og vice versa. Prisen på laparoskopisk kirurgi i Russland er fra 40.000 til 60.000 rubler. På Ukrainas territorium kostnaden for behandling vil være ca 6000 UAH, i hovedstaden og regionale sentre mengden kan nå 10 000 hryvnia. Andre metoder vil koste en mann billigere, inntil 47 tusen rubler. En bestemt kategori av mennesker kan få medisinsk hjelp på forsikring.

I den moderne verden var laparoskopi i stand til å erstatte åpne kirurgiske operasjoner. Dessuten er fordelene sine over tradisjonelle metoder åpenbare. Varikotsele kan ikke forstyrre mannen til sist, men sykdommen kan føre til en rekke negative konsekvenser, opp til infertilitet. Ikke risikere helsen din. Vær glad!

Den beste metoden for behandling av åreknuter i den seminøse tubal laparoskopi

Fra åreknuter, lider ikke bare underlempene og bekkenorganene, men de mannlige testiklene sammen med spermatisk ledning. For å behandle en sykdom kalt varicocele, tilbyr moderne kirurgi laparoskopi. En effektiv metode gjør det mulig å gjenopprette gonadens ødelagte blodforsyning, for å lette utstrækningen av vener som er plassert i det seminiferøse rørformet. Etter en minimal invasiv operasjon gjenopprettes den skadede spermatogenesen, den slukte maskulinstyrken returnerer, som har blitt årsaken til infertilitet.

Varikotsele: essensen av sykdommen og dens symptomer

Sykdommen assosiert med prosessen med veneutvidelse er diagnostisert hos 20% av voksne menn, men oftere forekommer patologi hos ungdom. Med varicocele blir det dannet noder på de forstørrede blodårene i spermatøren. Patologi truer ikke livet, bærer ikke alltid ubehagelige symptomer, men ubehandlet sykdom kan forårsake mannlig infertilitet. Graden av alvorlighetsgrad av symptomer som indikerer sykdommen skyldes graden av utvidelse av venene og avhenger av sykdomsstadiet.

 1. I første fase er det praktisk talt ingen symptomatisk varicocele. Selv om patologi kun er funnet på forebyggende undersøkelse, er den lobate vaskulære bunten allerede påvirket av endringer som gjør det vanskelig å levere blod til testiklene.
 2. I andre etappe vises smertefornemmelser av varierende alvorlighetsgrad i pungen, testikelen henger fra siden av lesjonen. De viktigste problemene er smerte og brudd på erektil funksjon.
 3. Den tredje fasen er preget av vedvarende smerte, en økning i skrotet og en mer uttalt asymmetri. På grunn av patologiske forandringer i testiklene som forårsaker atrofi av kjertelen, er sannsynligheten for infertilitet høy.

Utseendet til klumplignende venøse noder er tilskrevet tumorprosesser. Derfor er den viktigste behandlingsmetoden varikotsele andre og tredje fase kirurgisk inngrep.

Den mest effektive metodeeksperten vurderer laparoskopisk operasjon for å kle de dilaterte venene. Teknikken gir tilgang til de utvidede årene, selv med en bilateral varicocele, tillater samtidig ligering av fartøyene, begge på begge sider.

I videoen, den viktigste russiske urolog kjent med problemene og forårsaker viktig mannlige kjønnskjertelen - som ligger åreknuter i sædlederen, som omgir egget. Sykdommen varicocele kalles en av de vanligste årsakene til laparoskopiske operasjoner hos unge gutter.

Grunnleggende kirurgi teknikker

Symptomer på varicocele er forbundet med åreknuter, penetrerer spermatisk ledning. nedsatt venøs drenering er resultatet ikke bare sprengning smerte, er det en fare for betennelse eller blødning i pungen på grunn av brudd på varicose fartøy. Med progressiv patologi, reduseres den berørte testikkelen i størrelse, spermatogenese er også svekket, noe som fører til en tidlig mannlig overgangsalder.

Konservativ behandling varicocele, spesielt i tredje fase, vil ikke bringe det ønskede resultatet, i motsetning til kirurgisk inngrep. Blant metodene for moderne kirurgi anses følgende metoder for å være den mest effektive.

 • Den tradisjonelle operasjonen assosiert med å knytte testikelvenen i sonen til den indre inguinalringen utføres i henhold til Ivanissevich-metoden under generell anestesi.
 • Embolisering med introduksjon i testikelvenen av en spesiell plugg (embol) eller skleroserende middel, som stopper blodstrømmen gjennom fartøyet, utføres under lokalbedøvelse.
 • Under laparoskopisk operasjon bestemmes emboliseringsstedet og varicoceleen selv ved innføring av et kontrasterende fargestoff. Å blokkere blodstrømmen ved hjelp av spesielle baller eller spiraler.

Ifølge kirurgens vurderinger kan laparoskopi betraktes som den sikreste og mest effektive operasjonen. Dens varighet overskrider ikke to timer, teknikken er relevant for relapses etter mikrokirurgisk embolisering av venøsengen. For ligering av laparoskopiske vener brukes generell anestesi.

Videoen urolog forteller om problemet med varicocele og mest populære metodene for kirurgisk behandling av sykdommen - den klassiske metoden for operasjonen Ivanissevicha, mikro korreksjon venøs embolisering og laparoskopisk testiklene vene.

Fordeler ved laparoskopi før mikrokirurgi

Ved bruk av en mikrokirurgisk teknikk er høy nøyaktighet av behandlingsprosessen tilveiebrakt av et mikroskop og kikkert. Dette gjør at du kan bestemme det ønskede området med dilaterte vener, for å bandasje dem uten skade på testikkel og spermatisk ledning. Tilgang til problemområdet er gjort gjennom en 3-5 cm snitt på spermatorkabellens plassering. Ligering av vener utføres med vickry ligaturer under kontroll av et operasjonsmikroskop.

Ifølge kirurger, sammenligner laparoskopisk kirurgi for varicocele med mikrokirurgi, fordelene ved laparoskopi er åpenbare. Leger identifiserer en rekke funksjoner som indikerer dominans av laparoskopi over metoden for mikrooperativ korreksjon:

 1. Intervensjon er ikke ledsaget av dype snitt, hvor arrene forblir;
 2. Maksimal visualisering er gitt av kameraet, og ikke av mikroskopet;
 3. Sømmer etter laparoskopi varicocele ikke overstige 0,7 mm i lengde;
 4. Prosedyren utført av en erfaren lege er ikke ledsaget av skade på arteriene;
 5. Etter operasjonen er det ingen komplikasjoner (orchitis, dropsy testikler).

En ekstra fordel ved laparoskopisk kirurgi kan betraktes som muligheten til å identifisere bypassruter for blodstrøm (collaterals), som i tilfelle av andre former for inngrep er vanskelig å oppdage.

Teknikken for laparoskopisk fjerning av varicocele brukes ikke i påvisning av adhesjoner, så vel som alvorlige kardiovaskulære patologier.

Forberedelse for laparoskopisk kirurgi

Laparoskopi er foreskrevet for bilateral varicocele og tilbakefall etter tidligere behandling, inguinal brokk, fastslått infertilitet. Med fokus på tilstanden til en mann med diagnose av varicocele, kan en urolog anbefale en av de typer laparoskopisk kirurgi.

 • Diagnose er relevant for å undersøke inngangsvenen, hvis palpasjon av skrot og ultralyd ikke er tilstrekkelig informativ;
 • Prosedyren for kirurgisk inngrep for korrigering av venøs fartøy kan kombineres med en diagnostisk undersøkelse;
 • Kontroll laparoskopi utføres for å identifisere årsakene til pasientens forverrede tilstand.

Hvis etter diagnose, anbefalte legen pasientens laparoskopi varicocele, krever prosedyren noe preparat. Du bør forberede på levering av en komplett pakke med generelle tester:

 1. Blod er undersøkt av kliniske og biokjemiske parametere;
 2. Urinen er gitt for generell analyse, samt bakteriologisk testing;
 3. Blodprøver med definisjonen av Rh-faktor og blodgruppe;
 4. Testing for hepatitt, RW, HIV-infeksjon;
 5. Studie for fravær av urogenitalt infeksjon (PCR-metode);
 6. Klinisk laboratorieundersøkelse av ejakulat (seminal væske);
 7. Etter 15 år må du lage et spermogram, passere en prostatahemmelighet til analysen;
 8. Ultralyd av organene i genitourinary sfæren, dopplerografi av skottene i skrotumet;
 9. Fluorografi av brystet, samt hjertekardiogram.

Blant studiene før laparoskopi varicocele legges det særlig vekt på blodindeksene for å utelukke risikoen for økt blodtap. Siden operasjonen er under generell anestesi, utfør den på tom mage, tarmen skal rengjøres dagen før manipulasjonen. Kirurgen vil også trenge å fjerne skalp ved siden av penis for å beskytte det indre hulrommet fra å treffe hårene gjennom punkteringsstedene.

Ved utnevnelse av kirurgisk inngrep har pasienten rett til å velge intervensjonsteknikk. Hvis varicocele ble diagnostisert, ville laparoskopi være det beste valget, operasjonen kombinerer to faser - diagnose og kirurgi. Diagnose lar deg nøyaktig bestemme strukturen i testikelvenen (en stamme eller mange små fartøy).

Egenskaper av laparoskopi

Før begynnelsen av laparoskopisk kirurgi assosiert med fjerning av varicocele, må legen identifisere hovedårsaken til blodstagnasjon i testikkel, for å redde mannens evne til å befruktes. I tillegg til å undersøke pasienten, introduserer legen ham til særegenheter i operasjonsprosessen og oppførselen etter operasjonen. Pasienten skal varsle kirurgen om alle medisinene han tar.

verktøy

Operasjonsrommet, hvor laparoskopi varicocele skal utføres, skal være utstyrt med følgende verktøy og utstyr:

 • Hovedinstrumentet i operasjonsprosessen er laparoskopet. Dette er et tynt rør av plast, den ene enden er utstyrt med et mikroskop, i motsatt ende er det et okular.
 • Trocars er tre hul rør brukt til laparoskopi for å levere kirurgiske instrumenter inn i kroppen. For å sette inn rør i bukhulen, er det gjort flere små snitt i den.
 • Ved hjelp av en Veresk nål, gjør kirurgen en punktering under navlen, gjennom hvilken karbondioksid kommer inn i bukhulen. I det gassutvidede rommet er det mer praktisk for legen å bruke instrumenter for å unngå skadelige naboorganer.
 • Spesielle instrumenter for kirurgi (saks, dissektorer), samt et verktøy (clipper), som lar deg legge små klipp. Legen vil trenge en nål med en tråd for syning av punkteringer, et antiseptisk materiale for påføring av bandasjer.

Operasjonsrommet, hvor laparoskopisk varicocelectomy utføres, er utstyrt med en skjerm som bildet overføres fra et videokamera som befinner seg inne i pasientens brysthinne. Takket være kameraet får legen en ekte visualisering av hulrommet, noe som gjør det mulig å nøyaktig identifisere områder med nodulære klynger, å tildele en forstørret vene og knytte den.

Stadier av laparoskopisk behandling varicocele

Velg type anestesi, bærer kirurgen ut, hvis det ikke er noen komplikasjoner, kan generell anestesi erstattes av lokalbedøvelse. Før oppstart av anestesi plasseres pasienten på ryggen på operasjonstabellen slik at kroppen økes med 15 grader. Posisjonen er nødvendig for forskyvning av peritoneale organer, slik at kirurgen fritt kan få tilgang til spermatikkledningen. Etter anestesi begynner laparoskopi varicocele.

 1. Gjennom punktering av den fremre bukveggen med Veresks nål, er peritoneum fylt med karbondioksid med automatisk mat. Kirurgen fjerner nålen, og gjennom punkteringen av den, leverer den et laparoskop til hulrommet med en trocar. Enheten tillater et overblikk laparoskop av de indre organer, for å detektere testikelvenen før varicocele fjernes.
 2. Pasienten blir overført til Trendelenburg-stillingen ved å vippe bordet for å forflytte tarm og indre organer. Etter to ekstra trokar i hulrommet, blir kirurgiske manipulatorer nedsenket for å fjerne venøse noder. Å ha tilgang til den vaskulære bunken, åpner legen overflaten over stedet for testikelvenen ved bruk av monopolar koagulasjon.
 3. Å ha tilgang til den problematiske venen, bør separeres fra hovedarterien, vev, lymfekanaler, for å utelukke muligheten for skade under laparoskopi. Den mobiliserte vaskulære bunten er bandert med spesielle tråder (ligaturer) eller klippet med titanklipp. Dette resulterer i å kutte noen få millimeter av venen mellom klippene.
 4. På den siste fasen av laparoskopisk behandling varicocele cauterizes legen små kar, stopper blødning og kontrollerer venøs utstrømning av blod fra testiklen. Fra bukhulen fjerner alle manipulatorer, samt trokar, pumpen ut gassen. Sår brukes umiddelbart med suturer med absorberbare tråder eller deksel med grafter av en steril patch.

En full lengde video gjennomgang introduserer fremdriften av laparoskopisk varicocelectomy til venstre for pasienten i 18 år. Etter revisjonen av varicocele i andre etappe ble det nødvendig å behandle ekstra collaterals av den venstre gonadale venen.

Ulempene med en minimalt invasiv metode for laparoskopisk varicocelectomy, ifølge pasientene, inkluderer følgende aspekter:

 • Behov for generell anestesi;
 • De høye kostnadene ved operasjonen på grunn av bruk av dyrt utstyr;
 • Kirurgen som utfører operasjonen må ha den høyeste kvalifikasjonen.

Laparoskopi for fjerning av varicocele utføres på et sykehus og varer ikke mer enn en time. Pasienten må være på sykehuset i tre dager for medisinsk kontroll over sin tilstand. I mangel av komplikasjoner, er en mann foreskrevet for å fortsette behandlingen hjemme under tilsyn av en urolog, siden risikoen for gjentakelse med dannelsen av hydrocele ikke er helt utelukket.

Gjenopprettingstid

En pasient som har forlatt tilstanden til anestesi etter laparoskopi varicocele blir sendt til menigheten, og flere timer etter operasjonen er mannen tillatt ikke bare å spise, men også å stå opp.

I de første 3-5 dagene får pasienten å flytte utilsiktet, men med hyppige pauser for å hvile. En mann blir vist med tett smelting (2-3 uker) eller en spesiell bandasje som løfter skrotumet.

I den første måneden etter laparoskopisk varicocelectomy, bør aktiv fysisk anstrengelse bli forlatt. Det er forbudt å besøke bassenget, bade i en badstue eller en badstue for å bli utsatt for kaldt vann.

Fra den andre postoperative dagen foreskriver legen medisiner for en periode på tre måneder. Terapi, som inkluderer antioksidanter og venoprotektive stoffer, er nødvendig for å forbedre blodstrømmen, resorbsjon av venøse noder.

Etter laparoskicheskoy-operasjonen for å fjerne varicocele, er pasienten under oppsyn av en urolog eller andrologist. Rehabiliteringsprogrammet inneholder en evaluering av resultatene av spermogrammer, etter en uke er det mulig å evaluere effektiviteten av operasjonen ved å lage ultralyd eller dopplerografi. Hvis operasjonen ble utført på grunn av ufruktbarhet, anbefales det å bruke isiatisk bestråling med infrarød laserstråle (lavpuls), hyperbarisk oksygenbehandling (kurs). En mann må være under tilsyn av en andrologist før det forventede barns fødsel.

Ved å se på videoen, blir du kjent med regler for atferd etter laparoskopisk kirurgi for å fjerne varicocele, som ble uttalt av en urolog og androlog - en progressiv kirurg på internasjonalt nivå.

Med varicocele kan en laparoskopisk operasjon kalles en prioritert medisinsk inngrep. Den moderne metoden for å korrigere tilstanden av vener i spermatisk ledning er preget av en lav prosentandel av tilbakefall. På bakgrunn av kortsiktige omstillingsprosessen, kan laparoskopi du gjenopprette erektil funksjon, planlegger å gjøre en etterlengtet graviditet.

Les Mer Om Fartøyene