Laser koagulasjon av åreknuter i underekstremiteter

Omtrent 60 prosent av voksne lider av åreknuter. Laser koagulasjon av åreknuter er en rask, sikker og effektiv prosedyre som er billig og forårsaker svært få bivirkninger. Men til tross for den positive tilbakemeldingen er ikke alle pasienter klare til å gjennomgå en så enkel prosedyre. Hva er spørsmålene som oppstår hos pasienter?

Den viktigste årsaken til sykdommen er svekkelsen av ventiler av venøse kar. Når ventilene slutter å fungere normalt, begynner blodet å samle seg i blodårene i stedet for å sirkulere gjennom kroppen. Den andre grunnen er hormonelle endringer. Når hovne vener opptrer på beina, må du ta en avtale for en konsultasjon med en phlebolog eller en vaskulær kirurg. Tross alt, hvis du ignorerer sykdommen, så kan flebitt (betennelse i venene) utvikle seg.

Det er spesielt viktig å konsultere en spesialist hvis noen av disse tegnene og symptomene oppstår:

 • høy feber med skyting i bena;
 • svulster i underekstremiteter;
 • Kortpustethet forårsaket av blodpropper i lungene.

Hvordan blir åreknuter diagnostisert?

Først av alt vil legen studere den komplette medisinske historien og utføre en fysisk undersøkelse. For å bekrefte diagnosen kan følgende diagnostiske prosedyrer tildeles.

Tosidig ultralydsskanning

Denne typen ultralyd brukes aktivt av phlebologists for å kontrollere blodstrømmen og strukturen av venene i underekstremiteter. På grunn av høyfrekvente lydbølger vil legen kunne vurdere hastigheten og retningen av blodstrømmen, samt bestemme venene som må være laser-koagulert.

Magnetisk resonansflebografi

Denne diagnostiske prosedyren brukes når legen har tvil om forekomsten av tromboflebitt. Under prosedyren injiseres fargestoffet i venene, hvorpå en stor magnet er slått på, og et klart kort av fartøyene kan ses på dataskjermen.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Hvis åreknuter ikke forårsaker ubehagelige symptomer, kan legen bare foreslå endring av livsstilen. Men hvis symptomene er så alvorlige at de gir alvorlig smerte, trombose, så er en operasjon foreskrevet. I moderne klinikker brukes en nyskapende metode for laserbehandling av skadede blodkar.

Prosedyren kan utføres for menn, kvinner og barn som har følgende problemer:

 • smerte, krusninger, blødning fra blodårene på bena;
 • nattlig kramper;
 • koronar dilatasjon av vener;
 • Lipodermatosclerosis;
 • overfladisk flebitt;
 • kosmetiske defekter (vaskulære stjerner, subkutane brudd på kapillærene).

Hvordan klargjøre du prosedyren?

I forskjellige klinikker er laser koagulasjon omtrent det samme. Phlebologist bør forklare funksjonene i prosedyren og svare på eventuelle spørsmål pasienten har. Etter en foreløpig samtale kan legen spørre deg om å undertegne et spesialdokument, som viser alle farene som følger med laserkoagulasjon. Dermed gir pasienten tillatelse til prosedyren.

En uke før prosedyren må du slutte å ta medisiner som fortynner blodet (kategorisk forbudt inntak av aspirin og ibuprofen). Må også rapportere om det er allergi mot noen medisiner, latex, anestetika. Vaskulær kirurg må også vite om vitaminer, urter og kosttilskudd, som pasienten tok i løpet av forrige uke.

Umiddelbart før prosedyren (minst 8 timer før den fastsatte tiden) må du gi opp mat og drikke. Siden under koagulasjonen kan brukes ikke bare lokalbedøvelse, men også mild beroligende, er det verdt på forhånd å sørge for at noen følger med pasienten hjemme.

Hvordan er behandlingen?

Én økt varer fra 15 til 30 minutter. Pasienten legges på en spesiell maske på øynene for å beskytte hornhinnen og netthinnen fra laserens effekter. Benområdet med åreknuter vil bli sterilisert og behandlet med lokalbedøvelse.

Deretter bruker phlebologen en spesiell enhet for å lede laserstråling til underekstremiteter. For dette gjøres et lite snitt på huden. Laserlys absorberes godt av blodet, noe som resulterer i utrydning, og en akselerert prosess med vaskulær helbredelse påbegynnes.

Laser koagulering av venene er en praktisk smertefri prosedyre. Pasienten vil bare føle nummenhet og en enkel injeksjon. Faktisk er den mest smertefulle delen av prosedyren innføring av et kateter. Utslettingen av venen i seg selv gir ikke noe ubehag.

Hvor mange prosedyrer trenger jeg å passere?

Det er ikke etablert antall prosedyrer for fjerning av vener på beina, siden hver pasient har individuelle egenskaper. Den phlebologist må vurdere antall og omfang av vener, og kroppens evne til å reparere seg selv. Først etter en fullstendig konsultasjon kan du bestemme det optimale antallet prosedyrer som er nødvendige for å oppnå de beste resultatene. Prosedyrene utføres vanligvis med en pause på 3-4 uker. Laser koagulasjon hjelper perfekt til å kurere eksisterende årer, men kan ikke forhindre fremveksten av nye foci av åreknuter.

Hvilke fordeler og ulemper med laser koagulasjon?

Beskrive fordeler og ulemper ved laser koagulasjon, kan ikke hjelpe, men dvele på ubehagelige bivirkninger. Selv om de fleste pasienter rapporterer at de ubehagelige effektene er helt fraværende, blir rødhet og lokalt hudødem betraktet som normen etter fjerning av åreknuter av laseren. Disse effektene varer vanligvis mindre enn 24 timer. I sjeldne tilfeller kan blærer utvikle seg. For å minimere risikoen for komplikasjoner, er det nødvendig å begrense tiden i solen før og etter prosedyren. Hvis du ignorerer denne regelen, kan du oppleve hyperpigmentering eller hypopigmentering (flekkene er lettere eller mørkere enn tonen i den laserbehandlede huden).

 • Har ingen alvorlige komplikasjoner;
 • forlater ikke arr;
 • krever ikke generell anestesi;
 • nesten smertefri.

Ulemper ved laserbehandling av åreknuter:

 • risiko for infeksjon (blodinfeksjon forekommer hos en pasient ut av 1000);
 • forekomsten av blåmerker eller liten blødning ved punkteringsstedet;
 • følsomhet for laserbehandlede områder.

I noen tilfeller kan laseren skade nerveenden. Ikke bekymre deg, fordi følsomheten kommer tilbake på svært kort tid.

Også med endogenøs laserterapi kan det oppstå alvorlig termisk skade på venøs veggen. Årsaken kan være feilkonfigurert utstyr eller utilstrekkelig kvalifisering av en vaskulær kirurg. Lasermakt bør gi koagulasjon av venene, men samtidig ikke høy nok til å skade strukturen av omkringliggende friske vev.

Hvordan er utvinningen etter prosedyren?

Endovenøs koagulasjon tillater deg å umiddelbart gjenoppta normale daglige aktiviteter. Etter prosedyren må du ha spesielle kompresjonstrømper, for å redusere blåmerker og minimere sannsynligheten for blodpropper. Men fra stramme klær, spesielt en som tett omgir midjen, den øvre delen av lårene og bena, er det bedre å nekte. Vene kompresjon kan føre til gjentatt forekomst av åreknuter.

Fly reise og lange turer med bil er forbudt. Ellers bør pasienten forbli aktiv og ikke bruke for mye tid i sengen. En passiv livsstil øker sannsynligheten for komplikasjoner.

Anmeldelser av laser koagulasjon av åreknuter

Metoden for laserbehandling av åreknuter er beskrevet i tilstrekkelig detalj i autoritative medisinske tidsskrifter, referansebøker og encyklopedi. Positive resultater ble observert hos 96% av pasientene. For eksempel, i det vitenskapelige tidsskriftet "Medical Research" nestleder av Samara Regional Clinical Hospital. MI Kalinina bemerker: "Laserkoagulasjon er en sikker og lavtraumatisk behandlingsmetode, noe som betyr at den kan erstatte tradisjonelle operasjoner. Pasienter med åreknuter i nedre ekstremiteter trenger ikke lenger kirurgisk inngrep! "

I monografi av russiske leger (Sokolov, Lyadov, Stoykov) om temaet laserkoagulasjon av åreknuter, kan man lese om resultatet av en rekke kliniske studier av metoden i de beste klinikkene rundt om i verden.

"Hvis du kollektivt vurderer effekten av laser koagulasjon, så er det i nesten 98% av tilfellene en positiv effekt."

Hvis du ser på de reelle pasientene om laserbehandling for åreknuter, kan du forstå at prosedyren er veldig effektiv.

"Til tross for at prosedyren virket smertefull for meg, og i gjenopprettingsperioden ble jeg plaget av smerte, overgikk effekten alle forventninger. Ingen hovne årer og arr! "

"Jeg lider av åreknuter i lang tid, men kunne ikke bestemme seg for operasjonen. Jeg trodde det var veldig smertefullt og dyrt. Som et resultat, fikk jeg en time senere et problem som ikke tillot meg å ha på seg skjørt i flere år! "

Så, responsene fra både leger og pasienter indikerer enstemmig at prosedyren for laser koagulasjon er ekstremt effektiv for behandling av åreknuter.

Behandling av åreknuter: Essensen, egenskaper og fordeler av metoden, anbefalinger etter prosedyren

"Ugly" sykdom

Faktisk er det første som forstyrrer folk (spesielt kvinner), åreknuter - dette uestetisk utseende med lilla ben "edderkopper" viltvoksende fartøy eller "slanger" hovne vener.

Og selv om stygghet - ganske viktig faktor, hvis det er endovenous laserbehandling er berettiget, men bruken av denne innovative prosedyren er mye mer viktig for å unngå farlige (selv dødelig!) Manifestasjoner åreknuter: tromboflebitt, venøse sår, trombose, som phlebologists register hver fjerde pasient.

Det er faktisk veldig farlig!

Det er ekstremt uønsket å starte åreknuter. Ved ordet "uønsket" utgjør spesialister en alvorlig fare for pasientens helse og liv. Sannheten er dette: Veneutvidelsen er ikke så ufarlig en sykdom som det kan virke.

Dermatitt, trophic ulcers, blødning har eiendommen ikke bare i lang tid å frata en person med arbeidskapasitet, men også føre til funksjonshemning.

Sykdommen forandrer venøs fartøy så mye at disse metamorfosene kan bidra til dannelsen av blodpropp. Vet du om blodpropper og deres uforutsigbare oppførsel? Det kan gå av når som helst, og hvis det gjør det, er et dødelig utfall uunngåelig.

Ja, det er ubehagelig. Ja, det er farlig. Ja, det er skummelt. Men ikke glem at åreknuter er de sykdommene som kan bli beseiret.

Tabletter og salver? Neppe...

Den venøse sykdommen har hjemsøkt menneskeheten siden antikken. For å forstå sin natur, for å stoppe progresjonen, for å studere årsakene til forekomsten, prøvde den berømte Hippokrates, Avicenna og Galen. Men hva var det til rådighet? Medisinske urter, salver fra dem, massasje.

Som den århundrer gamle øvelsen har vist, kan disse varianter ikke helbredes. Kanskje det vil bremse utviklingen, det er også mulig at veinveggene blir mer elastiske på en eller annen måte, men det vil ikke bli en fullstendig gjenoppretting.

Den samme historien med narkotikabehandling. Tabletter fra åreknuter (selv de mest annonseres) kan tas for liv og hele livet plaget av knivstikking og skjærende smerter i bena, skamfull for å kle av seg på stranden, å skamme seg over sine egne føtter i det hele tatt.

Ray som gjenoppretter helse

De sier at en panacea ikke eksisterer a priori. Kanskje, og så. Men neppe vil noen være på utkikk etter en annen, mer effektiv måte å vite om eksistensen av EVLK.

Er ikke helt klart for oss forkortelsen - ikke at andre, som endovasal laser fotokoagulasjon - en revolusjonerende metode for å håndtere åreknuter, anerkjent i utlandet i den viktigste typen behandling av åreknuter.

Laserstrålen i en meget kort periode klarte å etablere seg som en mer vellykket konkurrent av den vanlige kirurgiske skalpellen. Dette bekreftes offisielt av vitenskapelig forskning, hvor leger gjentatte ganger kom til den konklusjonen at prosentandelen av komplikasjoner etter EVLK er den laveste i forhold til andre typer kirurgisk behandling av åreknuter.

Hvordan virker det?

For endelig å forstå terminologi og slutte å bli redd av lange, klare navn, er det sannsynligvis nødvendig å forklare selve navnet på metoden, og dens essens er mer tilgjengelig.

Endovenøs laserkoagulasjon er den samme limingen. Under påvirkning av laserenergi finner en spesiell tetning av den syke venen sted. Prosedyren er outpatient, gir ingen kutt og tar 30-40 minutter.

Leger deles betinget laserbehandling i to faser:

 1. Effekter på subkutan ven med unormal drift av ventiler som ikke gir riktig bevegelse av blod.
 2. Innflytelse på innløp av hovedårene disfigured av sykdommen.

Disse stygge blodårene som stikker ut under huden, er ikke grunnlaget, men konsekvensen av sykdommen. Grunnlaget for alle varicose problemer er den viktigste subkutane venen, hvis ventiler av en eller annen grunn har mistet evnen til å lukke og forhindre returflyt av blod.

Etter prosedyren forblir den stabile loddemåten på plass, men blodet kan ikke sirkulere gjennom det og rushes inn i andre, sunne årer. Pasienten, som fikk den tidligere statusen i en halv time, glemmer ofte om problemet neste dag.

Den "stående" metoden

Laser koagulasjon verdt et forsøk hvis klassisk kirurgi er kontra du absolutt ikke har tid til en lang gjenoppretting etter tradisjonell kirurgi, trenger du ikke ønsker å ødelegge føttene også kutter eller har et ønske om å raskt bli kvitt åreknuter.

Denne metoden koster mye mer enn penger. Etter det kan du føle deg som en fullverdig person, og denne følelsen i pengesedler måles ikke.

Selv om, som for andre typer medisinske tjenester, er det en fast pris for laser koagulasjon av vener. Den gjennomsnittlige kostnaden for laserbehandling av varicose i Russland er fra 42 000 rubler (koagulasjon av den første kategorien av kompleksitet) til 52 000 rubler (koagulasjon av den tredje kompleksitetskategorien). Konsulent phlebologist - fra 1000 rubler pluss postoperativ terapi - fra 10.000 rubler.

Spesielt om fordelene

Ved hjelp av metoden for laservaskulær koagulasjon er det svært mulig å realisere de hovedoppgaver som pasienten og legen er interessert i:

 • Eliminering av varicose syndrom.
 • Fullstendig eliminering av tegn på venøs insuffisiens.

Så raskt, enkelt og effektivt å kvitte seg med hovne årer på beina før adventen til EVLK, lyktes ikke noen av de tidligere kjente metodene.

Så svaret på spørsmålet, hva er laserbehandling bedre enn alle de andre, vi gir på en populistisk måte:

 1. Operasjonen utføres på en poliklinisk basis (uten sykehusinnleggelse).
 2. Minimal driftsskade (begge benene kan behandles samtidig).
 3. Kort intervensjon (30-40 minutter).
 4. Bruk bare lokalbedøvelse.
 5. Tidlig aktivering av pasienten (i 1-3 timer kan du gå hjem).
 6. Mangel på rehabiliteringsperiode (neste dag du kan gå på jobb, er den vanlige rytmen i livet ikke krenket).
 7. Perfekt kosmetisk effekt (komplett fravær av arr og blåmerker).
 8. Den laveste prosentandelen av postoperative komplikasjoner.

Men det er kontraindikasjoner

Dersom man har funnet endringer i blod koagulasjon (dette øker faren for blodpropp), hvis uttales fedme lemmer, som et resultat av å gjøre det umulig å post-operative komprimering, hvis du er diagnostisert med ben aterosklerose eller okklusiv sykdom, at ingen lege vil behandle åreknuter laserbehandling.

Tilstedeværelsen av minst en av disse risikofaktorene er tatt i betraktning i undersøkelsen.

Og du nærmer deg EVLK?

Selv om du er helt sikker på ditt ønske om å ta et skritt mot helse, sørg for å konsultere en god spesialist.

Under behandlingen av en bestemt hemodynamisk phlebologist "portrett" av sykdommen, som ville ta hensyn til alle detaljer: lengden på varicose segmentet, og graden av tortuosity, og forholdet til omkringliggende vev.

I medisinsk terminologi kalles dette "portrett" en phlebocard, og på grunnlag av det kommer kirurgen til en konklusjon om videre terapeutisk taktikk.

Før behandling påbegynnes

Hvis du er en av de heldige som ikke har noe å gjøre med den moderne metoden for fjerning av laservein, vil det ikke være nødvendig med spesiell forberedelse for operasjonen - bare en standard undersøkelse.

Umiddelbart før operasjonen starter, vil lege-phlebologist markere varicose dilated innstrømning med ultralyd. Sannsynligvis vil føre premedication - vil introdusere en beroligende å lindre spenning og frykt før prosedyren.

Ifølge statistikk, tål 98,7% av pasientene veldig lett og behandle ikke laser smertestillende behandling, og merk absolutt ingen smerte under prosedyren.

For å unngå komplikasjoner

Intravaskulær behandling tillater å unngå slike postoperative komplikasjoner:

 • Skader på lymfekarene og nerveenden ved siden av venen;
 • Skader av flerårige vev;
 • ødem;
 • Smerte syndrom;
 • Delvis tap av hudfølsomhet i regionen av den fjerne venen.

Video: Rapportering om forberedelse og fremdrift av operasjonen

Livet etter operasjonen

Laseroperasjonen på venene fant sted. Benene blir returnert til skjønnhet og helse, i det hele tatt har du funnet trygghet og fullstendig tilfredshet. Men glem ikke anbefalingene etter operasjonen. Deres gjennomføring er en uunnværlig tilstand, selv etter en så enkel inngripen.

Din postoperative periode begynner med det øyeblikk hvor kompresjonsbandasjen er påført. Lyse smertefulle opplevelser venter ikke - du kan stå opp og gå om sin virksomhet. Den "sveisete" venen vil gi litt ubehag, men ikke noe mer.

For å kvitte seg med manifestasjoner av smerte i det koagulerte venet, kan du på anbefaling av legen ta antiinflammatoriske ikke-steroide midler. Men du vil nekte fra dem i 2-3 postoperative dager.

VIKTIG! Etter laserbehandling:

 1. Bruk en komprimering strikkevarer;
 2. Går 1,5-2 time hver dag
 3. Utelukkende utelukke fysisk aktivitet (inkludert øvelser i treningsstudioet);
 4. Gi opp alkohol;
 5. Gi opp sko med høye hæler (anbefaling for kvinner).

Du mottok et signal

Åreknuter er en svært lumsk sykdom. Kanskje du ikke gjenkjenner det ved de første symptomene.

Gjør bena vondt og hovne? Ved slutten av dagen blir skoene stramme og ubehagelige? "Figur" fra det elastiske bandet av sokker er for tydelig påtrykt på huden? Det var en tynn og fin blå-rød spindelvev av fartøy på ben eller fot? Så dette er symptomatologien, som signalerer: du må raskt besøke phlebologisten.

Og hvis du selv vet at du er utsatt for åreknuter, vennligst ta forebyggende tiltak.

Og selv etter at EAVLK styrker fartøyene. Innovative teknikker pluss din aktive deltakelse vil ikke gi sykdommen noen sjanse.

Hvordan er laser koagulasjon av åreknuter - indikasjoner på laserbehandling av åreknuter, vurderinger og priser

Varicose sykdom i nedre ekstremiteter refererer til den vanligste vaskulære patologi og ifølge statistiske data år etter år er stadig yngre.

Varicosity manifesteres av vaskulære stjerner, forstørret og merkbar på tibia av vener, med langvarig strømning fører til hevelse, konstant utmattelse av beina.

Men det verste er at sykdommen ofte er komplisert av trofasår og dyp venetrombose, noe som resulterer i svært ubehagelige konsekvenser.

Når en operasjon er nødvendig

Konservativ behandling av åreknuter slutter ikke alltid vellykket, og for å unngå komplikasjoner til pasienten, tilbyr legemiddelflebologer kirurgi for å eliminere patologiske endringer i fartøyene.

Hovedmålet kirurgisk inngrep er normalisering av blodstrømmen gjennom venene forandret til indikasjoner på slik behandling inkluderer:

 • Den avslørte patologiske ekspansjonen av blodårene i de subkutane lagene;
 • varicose, kombinert med økt tretthet, hudendringer, hevelse;
 • avslørte tegn på blodutstrømning i dype seter;
 • voksende og ikke egnet til terapi trofiske forandringer i beinets hud - røde flekker, nedsatt følsomhet, atrofi, sår;
 • akutt tromboflebitt.

Teknikken til å utføre kirurgiske operasjoner har blitt utviklet ganske mye, typen operasjon er valgt ikke bare på grunnlag av pasientens ønske, men også fra tilstanden til venerveggene og tilhørende sykdommer.

Tilgjengelige typer operasjoner

Tradisjonelt har kirurgiske inngrep blitt brukt til å gjenopprette normal blodstrøm i underekstremiteter i flere tiår. Formålet med operasjonen er fjerning av en del av en uvirksom vene, bruker oftest en kombinert phlebectomy.

Den skadede delen av fartøyet fjernes gjennom mikrokutt på huden. Operasjonen utføres under anestesi eller lokalbedøvelse. Også phlebologists bruker ligation, bestående av en vene ligering fra to sider, sclerotherapy - Innføring av et spesielt stoff, under påvirkning av hvilket fartøyet kollapser.

Moderne medisin gir pasienter til bruk og laserterapi i å oppdage åreknuter.

Behandling av en sykdom med en laser

Grunnlaget for laserbehandling av varicose løgner bruk av høy-energi lysstrøm, under påvirkning av hvilken fotokoagulering oppstår, det vil si at alle lagene i venen ødelegges og faller.

Nøyaktigheten av retningen til laserstrålen under kontrollen av enheten sikrer at det ikke er skade på omgivende vev og minimal vevsskader.

Flere metoder for laserkoagulering av åreknuter er utviklet, de er forskjellige i utførelsesstadiene og indikasjonene.

Kjernen i virkningen mens en - en laser-blits fører til koagulering av de indre lagene i venen, hvorpå de faller av og et lite flagellum dannes på stedet av det berørte fartøyet.

Over tid løses det helt, noe som betyr at den totale blodstrømmen blir normalisert, blodet stopper stagnerende i det utvidede fartøyet, hudendringer, vaskulære stjerner forsvinner.

Fordeler med laserterapi

Flere og flere pasienter benytter seg av laserterapi til behandling av dilaterte vener og vaskulære grener, og dette faktum forklares av hele en rekke fordeler:

 • behandling av åreknuter med laseren er gjort på en poliklinisk basis, det vil si at pasienten ikke trenger å gå på sykehus, og neste dag er han fullt i stand til å jobbe;
 • når laseren ikke brukes, generell anestesi, ingen smerte under og etter intervensjonen;
 • prosedyren forårsaker ikke en kosmetisk defekt - det er ingen arr, blåmerker og arr på huden;
 • kort rehabiliteringstid;
 • minst antall tilbakefall og komplikasjoner.

Bruk av laseren gjør at pasienten kan nekte fra dyre medisiner, noe som positivt påvirker tilstanden til indre organer.

Typer laseroperasjoner

Phlebologists er mye brukt to slags laser handling, hver av dem har sin egen gruppe indikasjoner og kontraindikasjoner, derfor vurderer legen fordelene ved hver teknikk for en bestemt pasient.

 1. endovasal laser koagulasjon av åreknuter er en intravaskulær teknikk hvor den termiske energien til laseren fører til koagulering av fartøyet, til videre kollaps og resorpsjon. Det brukes når det oppdages en diameter på vener på ikke mer enn 10 mm, deres glatte kurs og trofiske endringer.
 2. perkutan Laser koagulasjon - en teknikk for å påvirke venene uten kontakt med huden. Indikasjoner er vaskulære stjerner for åreknuter. Etter bruk av laseren ved denne teknikken forsvinner huddefekten nesten øyeblikkelig.

Basert på de innhentede data konkluderer phlebologen at en bestemt laserintervensjon er tilrådelig.

Endovasal laser koagulasjon

Endovasal laser koagulasjon av åreknuter er betegnet med forkortede termer - EVLK eller EVLO. Venen fjernes ikke fra EVLK, den intravaskulære virkningen av høytemperaturlaseren fører til veggens tilslutning, og venen erstattes her med bindevev.

Indikasjoner for EVLT:

 • åreknuter med utilstrekkelig ventil arbeid;
 • Varicosity med tegn på trofiske lidelser;
 • vanskelig å behandle konservativt, trophic ulcers.

Når du velger metode for EFLA, vurderer legen de anatomiske egenskapene til fartøyene, blir laserterapi utført i det følgende tilfeller:

 • diameteren av venen overstiger ikke en centimeter;
 • Behov for lodding har en direkte kurs;
 • vridende vener gjør det vanskelig å passere gjennom fiberen direkte.

EVLK engineering

Det er ingen spesiell forberedelse for EVLK, pasienten må tidligere gjennomgå en tilstandskontroll av venene, ta blodprøver som er nødvendige for operasjonen, få opptak fra terapeuten (legen finner ut kontraindikasjoner).

Dessuten må du først velge kompresjonslinnet, som vil bli påkrevd etter laserkoagulasjon.

EVLK utføres på poliklinisk basis, anestesi er lokal med en egnet smertestillende, injeksjonene som er plassert rundt venen.

Før introduksjonen av fiberen tosidig skanning utføres, Under hans kontroll er blodårene og grensene til ventilens svikt markert på beinet, og de sammenhengende anstrengelsene til fartøyene er notert.

Derefter blir pasienten bedøvet, punkteringsstedet på huden desinfiseres, en punktering utføres og lysføreren er satt inn. Leveransen av laserstråling, kontroll av temperatur og eksponeringssted utføres kontinuerlig ved bruk av ultralyd Doppler.

Pasienten er på kontoret fra 30 minutter og opptil en time, Deretter setter de på strømpebuksene og presser dem til å gå rundt på kontoret i minst 40 minutter. Etter at pasienten har mottatt hensiktsmessige anbefalinger, kan pasienten gå hjem.

Undersøkelsen etter EVLK bruker legen omtrent 3 dager, det kreves periodisk tilsyn minst et halvt år.

Komplikasjoner etter laserterapi

Komplikasjoner etter EVLK er mye mindre enn etter tradisjonell kirurgisk inngrep, og de er alle delt inn i de som går uavhengig og krever utnevnelse av passende behandling.

Midlertidige komplikasjoner inkluderer i seg selv:

 1. Smerte i beinet i flere dager. Oftest er smertesyndromet forårsaket av feil valgt, det vil si kompresjonskompresjonsklær.
 2. Bruising hos noen pasienter skyldes en injeksjon av et bedøvelsesmiddel eller en perforering av venen. Kryssene passerer raskt nok.
 3. En liten temperatur betraktes som en normal reaksjon og oppstår som respons på proteinkoagulasjon.
 4. Spenningen i venen, som forstyrrer bevegelsen, er svært sjelden og går alene for en måned.

For alvorlige komplikasjoner inkluderer:

 • tromboflebitt - betennelse i venervegget;
 • trombose, som krever umiddelbar behandling.

Med alle tegn på komplikasjoner, er det nødvendig å kontakte den behandlende legen, som må foreskrive en svært effektiv terapi.

Perkutan laser koagulasjon

Perkutan koagulering av laseren i åreknuter utføres ved å bestråle karene uten kontakt med huden. Under påvirkning av venerens lasermurer oppvarmes de til 70 grader, som et resultat av hvilke de er loddet.

Indikasjoner for prosedyren for åreknuter den eneste - fjerning av det vaskulære nettverket, og fartøyets diameter bør ikke overstige 3 mm.

Når du behandler åreknuter i stor grad en kombinert metode brukes - først ved hjelp av skleroterapi, behandles de berørte fartøyene med stor diameter, deretter blir dilaterte små årer fjernet ved perkutan koagulasjon.

Teknikken for perkutan laser koagulasjon

Det er ingen spesiell forberedelse, på eksponeringsstedet behandles huden med en bedøvelsesgel.

Et spesielt instrument brukes til å kontrollere temperaturen, tidspunktet for lasereksponering og områdene av de vaskulære stjernene på beinet.

I den første økten, i de fleste tilfeller, blir opptil 80% av de små forstørrede årene fjernet, for å fullføre deres forsvinning, er det nødvendig med opptil 4 prosedyrer ved bestemte intervaller.

Etter laserens handling forblir rødaktige flekker, som alene passerer om noen dager. Fremskynder helbredelse salve Actovegin, Også i løpet av måneden må du beskytte føttene mot solen.

Komplikasjoner etter prosedyren

Etter perkutan laserterapi er komplikasjonene reversible og passerer i flere dager, de inkluderer:

 • rødme og liten hevelse;
 • blanchering av huden i flere uker;
 • brenning;
 • dannelsen av små skorper, forsvinner om en uke.

Anmeldelser av pasienter som gjennomgikk laserbehandling

Hver pasient før et valg av en behandlingsteknisk behandling forsøker å motta informasjonen og fra pasientene som allerede har gått i løpet av behandlingen av laseren.

Anmeldelser fra folk som har vært laser koagulerte åreknuter, bidrar til å gjøre det riktige valget:

 1. "EVLK gjorde flere måneder siden, før operasjonen ble vekten i beina, synlige, fremspringende vener ble forstyrret. Nå, selv på slutten av dagen, føler jeg meg bra, igjen med glede, jeg har korte kjoler om sommeren. Arr er ikke til stede, sannheten, etter prosedyren flere uker pigmentet spot ikke stige ned eller gå, litt nå praktisk talt er det umulig " Natalia, 43 år gammel.
 2. "Fra åreknuter ble han behandlet i flere år med piller, slitt strømper. Resultatet var minimal, jeg kunne ikke bestemme seg for en kirurgisk operasjon. På råd fra venner bestemte jeg meg for å prøve laserkoagulasjon og besto prosedyren for noen uker siden. Den mest ubehagelige tingen er iført knusende strømper, men den overlevde. Nå er det en blåmerke på venen, og ingenting annet plager deg »- Игорь, 45 år gammel.
 3. "Etter fødselen, et vaskulært retikulum dukket opp på et bens skinn, krem ​​og salve hjalp ikke, men jeg ville ha på seg et skjørt uten problemer om sommeren. Tiltalt til phlebologist, ga han råd om perkutan koagulasjon med en laserstråle. Operasjonen var for noen dager siden, rett etter at jeg la merke til at alle de utvidede kapillærene nesten var forsvunnet, forblev noe diskret. For å fjerne dem, tar det 2 til 3 flere økter. Prosedyrene er smertefrie, etter dem er det bare brennende. Jeg er glad og anbefaler alle " Katya, 29 år gammel.

Kostnaden for laserbehandling

Prisene for laserbehandling av åreknuter med perkutan laserkoagulasjon ligger innenfor 6 tusen rubler, Prisen kan falle eller øke avhengig av området.

Endovasal laser koagulasjon av åreknuter refererer til dyre prosedyrer, kostnaden avhenger av størrelsen på venen og dens plassering og varierer fra 20-50 tusen rubler.

Video: Laseroperasjon for fjerning av åreknuter

Den type laserkirurgi for varicose er bestemt av diagnosen og kompleksiteten til det enkelte tilfelle. Men i alle fall foretrekkes minimalt invasive metoder, som endoluminal laserkoagulasjon av vener (ELCV).

Hva er laser koagulasjon av åreknuter og hva er anmeldelser om det?

Åreknuter blir observert i dag oftere blant unge og middelalderen, men ikke så lenge siden ble sykdommen henvist til kategorien eldre. Forbind det med virkningen av negative faktorer fra utsiden og innsiden, tilstedeværelsen av medfødte patologier med arvelighet, feil livsstil, lav mobilitet og overvekt. I denne forbindelse utvikler eksperter kontinuerlig metoder for behandling av åreknuter og dens konsekvenser.

Blant de eksisterende metodene for effektiv behandling av åreknuter, garanterer bare laserkoagulasjon av åreknuter et 100% behandlingsresultat, samtidig som det er en ikke-invasiv og helt smertefri teknikk. Besitter et stort antall fordeler, behandling av åreknuter med laser har bare en ulempe - høy pris og lav tilgjengelighet. Faktum er at laserbehandling ikke utføres i alle klinikker, oftest snakker vi om private sentre.

Behandling av åreknuter

Varicose er en patologisk prosess som begynner med tap av vaskulærmuren av elastisitet og tone. På grunn av dette begynner blodtrykksbeholderens vegger å strekke seg og sagke, noe som fører til stagnasjon av blod. Alt dette forstyrrer til slutt ventilventilmekanismen, hvor lumen øker. Begynn uopprettelige prosesser, deformering av vener, varicose fører til utvikling av komplikasjoner.

Moderne medisiner har mange konservative og radikale metoder for å behandle åreknuter. Som regel kan stoffbehandling være effektiv i første og andre stadier av utviklingen av åreknuter, når patologien ikke forverres av konsekvensene og dystrofiske endringer. Hvis symptomene på åreknuter er tydelig uttalt, kan spesialister utpeke:

 1. sclerotherapy - ved hjelp av injeksjoner injiseres en oppløsning av sklerosanten i de berørte områdene av karene, slik at veggene på karene limes sammen. Blodstrømmen blir omdirigert til friske fartøyer, og limede vener oppløses.
 2. phlebectomy - kirurgisk fjerning av syke fartøy ved hjelp av minimal snitt på huden. Operasjonen utføres strengt i henhold til indikasjonene på en spesialist i forholdene til klinikken.
 3. Laserbehandling av åreknuter - Når højenergibasere brukes, blir patologiske prosesser ødelagt, syke vener oppløses, og eventuelle manifestasjoner av åreknuter på benets hud blir også eliminert.

Laser koagulasjon av åreknuter krever ikke kutt på huden, punkteringer og andre inngrep, passerer uten smerte og ubehag, men varer ikke lenger enn 50 minutter. I tillegg krever pasienten ikke spesiell trening og rehabilitering, og etter en laserterapi-økt kan du gå hjem.

I tillegg til alle mulige metoder for behandling av åreknuter, kan du lære av individuelle materialer:

Essensen av laserbehandling

Endovasal og perkutan laserkoagulasjon utføres i en klinikk eller et medisinsk senter. Spesialisten går inn i laseren i det berørte området av fartøyet, som gir lys. Enheten har tre parametere - en bestemt bølgelengde, høy effekt og momentum. For det første absorberes energi av hemoglobin erytrocytter, da blir energien omdannet til varme og fører til lukking av veggene til fartøyene.

Du kan bli kvitt varicose hjemme! Bare en gang om dagen må du gni om natten.

Over tid løsner de limte karene uten å skade helsen og karet. Samtidig påvirker laserutstyret på ingen måte de friske områdene av vener og arterier, samtidig som det opprettholdes det vaskulære systemet og sirkulasjonen. I tillegg til pasienter med vener, kan laserbehandling bli kvitt alle synsfeilene som følger med åreknuter.

Ekspertanmeldelser

Anmeldelser fra medisinske spesialister om behandling av åreknuter ved hjelp av en laser er bare positive. Legene noterer seg de mange fordelene ved laserbehandling, nemlig:

 • ikke-invasivitet av teknikken;
 • smertefri prosedyre;
 • muligheten for å behandle to nedre ekstremiteter;
 • Fravær av innflytelse på arbeidskapasitet og mobilitet;
 • høy estetikk;
 • poliklinisk måte å oppnå;
 • ufarlig metode;
 • lave frekvenser av tilbakefall av åreknuter;
 • ingen grunn til å fjerne vener.

Til tross for den store listen over fordelene ved laserkoagulasjon, har teknikken fortsatt mangler, ifølge leger. Laseren kan bare behandle venene, hvis diameter ikke overstiger 10 mm. Naboårer er ikke forsikret mot utvikling av åreknuter, så etter laserbehandling er det viktig å forhindre at sykdommen spesielt bærer kompresjonslinne. Vel, den største ulempen ved laserbehandling er den høye prisen på prosedyrer.

Pasientanmeldelser

Til tross for at jeg bare er 28 år gammel, har åreknuter ødelagt livet mitt i flere år. I min ungdom gikk jeg inn for idrett, og etter graviditet og fødsel på føttene mine oppstod først vaskulære stjerner og garn, og begynte da å stikke ut venerveggene. Jeg måtte stadig ha på meg bukser for å skjule feil. Senere ble jeg behandlet på et sanatorium i byen Kivach, hvor jeg fikk flere laserprosedyrer. I omtrent en måned brukte jeg kompresjons undertøy, men resultatet var fantastisk. I dag er det ingen som mistenker at jeg for nylig hadde hatt åreknuter.

I lang tid var jeg på utkikk etter en fornuftig lege, siden det var et spørsmål om forsømt varicose, hvor utviklingen tok år. Tre graviditeter hadde en ekstremt negativ effekt på tilstanden til karene, de begynte bare å bøye seg på føttene, hevelse og hevelse i underbenet intensiverte. Som et resultat, rådde legen laserstråling i et privat senter. Prisen er selvfølgelig høy, men resultatet var verdt det. Det var ingen sykeår, huden ble frisk igjen, jeg føler ikke noen symptomer på åreknuter i dag.

Jeg behandler varicose for tredje gang, konservative metoder har blitt ineffektive. Derfor bestemte jeg meg for å gå til et privat senter hvor de nyeste metodene for behandling av åreknuter ble anvendt. Spesialisten har studert diagnostiske data og foreskrevet laserkoagulasjonsprosedyrer. Behandlingen var dyr, men i det hele tatt ble jeg helt kvitt alle manifestasjoner av sykdommen. I to måneder var det fortsatt nødvendig å ha på seg å ta undertøy, og også bli vist til spesialisten. En stund etter at laserblodene var igjen, men arbeidskapasiteten ikke ble påvirket, gikk jeg allerede på jobb 4 dager etter behandlingen. Behandlingen er mer enn lykkelig, det har vært seks måneder allerede, sykdommen gjør seg ikke til å føle seg.

Mulige komplikasjoner

I tillegg til den høye prisen på laserbehandling for åreknuter, kan teknikken også føre til noen komplikasjoner. I dag er andelen utvikling av slike konsekvenser minimert på grunn av utvikling og forbedring av metodikken. Konsekvenser kan være:

 • liten smerte i noen dager, hvis eksperten har tildelt en urimelig grad av komprimering av linnetrekk;
 • blåmerker som følge av injeksjoner av smertestillende medisiner;
 • en liten temperaturøkning i området med laservirkning mot bakgrunnen av reaksjonen av proteiner til koagulering;
 • På grunn av spenningen i venen kan ubehag følges under bevegelser i løpet av måneden.

Alle disse konsekvensene av laserkoagulasjon med tiden går forbi dem selv og krever ikke symptomatisk terapi. Hvis laserbehandling er utført feil, øker risikoen for trombose og tromboflebitt. Derfor er det svært viktig å konsultere en phlebologist om indikasjoner og kontraindikasjoner til laserkoagulasjon, og også å velge en klinikk og spesialist som er testet.

Endovasal laser koagulasjon av vener i åreknuter (EVLK)

Varicose sykdom er en sykdom der ødeleggelsen av valvulære apparatet i vener av nedre ekstremiteter oppstår, noe som resulterer i en utilstrekkelig utstrømning av blod, og venene gradvis ekspanderer. I utgangspunktet er dette bare en ren kosmetisk defekt, men med sykdomsprogresjonen er det kliniske symptomer rett opp til farlige komplikasjoner - tromboflebitt og tromboembolisme.

Siden mekanismen av åreknuter i det hele tatt i en anatomisk defekt, er konservative behandlingsmetoder ineffektive her. Til tross for den voksende annonseringen av midler fra denne sykdommen, noen medisiner kan bare betraktes som et middel for å forhindre sykdomsprogresjonen i begynnelsen.

Det er logisk at den mest radikale metoden for å behandle denne patologien er kirurgi. Formålet med operasjonen er å eliminere den svært forstørrede venøse banen. Dette oppnås enten ved å fjerne varicose venen eller ved dets utrydding (dvs. skleroserende veggene og lukke dens lumen).

Inntil nylig, den vanligste operasjonen for åreknuter var phlebectomy, dvs. fullstendig fjerning av uholdbar vene - ganske traumatisk og ubehagelig prosedyren utføres under narkose, hvoretter arr forbli i lang tid og ikke passerer hematom.

I de siste tiårene, praksis innført andre metoder for kirurgisk behandling av åreknuter: electrocoagulation, Kryokirurgiske teknikker, skleroterapi, radiofrekvens ablasjon, og andre. men av alle de foreslåtte minimalt invasive metodene ble den største populariteten oppnådd ved metoden for endovasal (endovenøs) laserkoagulasjon av vener.

Fordeler med laser koagulasjon av åreknuter

Endovasal laser koagulasjon av vener (EVLK) ble først brukt for over 10 år siden. Hittil er denne prosedyren den viktigste metoden for behandling av åreknuter i utlandet, med hver dag sin popularitet vokser i Russland. Denne operasjonen blir stadig bedre.

De viktigste fordelene ved laser koagulasjon av åreknuter:

 • Minimal invasiv. I stedet for et sett med kutt, utføres en punktering. Etter operasjonen forblir nesten ingen subkutan hematom igjen.
 • Det er ikke behov for generell anestesi eller spinalbedøvelse.
 • Smertefri. Operasjonen utføres under lokalbedøvelse, pasienten føler seg ikke smerte i det hele tatt eller markerer mindre ubehagelige opplevelser.
 • Evnen til å utføre kirurgi på poliklinisk basis, er ikke innlagt på sykehus.
 • Manglende behov for lang rehabilitering. Etter 1,5-2 timer etter prosedyren, kan du gå tilbake til ditt normale regime. Arbeidsevnen brytes ikke.
 • Den laveste prosentandelen av komplikasjoner i forhold til andre metoder.
 • Mulighet for kirurgi i nærvær av trofasår.
 • Laserkoagulasjon kan gjentas flere ganger.

Essensen av laserbehandling av åreknuter

Indikasjoner for EVLK er tilstedeværelse av åreknuter. Den hyppigst foreslåtte EVLK med mindre dilatasjoner av venøse sidebygninger.

Ikke bruk EVLK med utvidelse av saphenøsvenen som er mer enn 10 mm i diameter, og også i nærvær av en sterkt innviklet dilatert ven. I disse tilfellene vil denne prosedyren være ineffektiv og teknisk umulig.

I nærvær av mange varicose-utvidede tilstrømninger er det også nødvendig å fjerne dem. Laserbehandling i dette tilfellet blir økonomisk uhensiktsmessig (denne metoden er ganske dyr).

Laserbehandling av åreknuter er en ganske ung metode, slik at utviklingen og forbedringen av den fortsetter. Det diskuteres om den optimale kraften til laserstråling, nye lysstyrker blir utviklet og introdusert.

Essensen av metoden for laser koagulasjon ligger i det faktum at den støtenergi fra laseren fører til en "koke" blod inne i beholderen, varme virker på den indre vegg av venen, oppstår brannskade og adhesjon vein vegger med utslettelse av dets lumen.

Dette eliminerer den anatomiske substratet variakøse - utvidet Wien forsvinner og blir av en forbindelseledning (eller ganske enkelt-rumen), som ikke er synlig under huden. I fremtiden, som regel, oppstår full resorption av venen.

Hvordan utføres EWLC-prosedyren

I den klassiske versjonen ekskluderer EVLK eventuelle kutt.

 • Under overvåkning av ultralyd i vertikal stilling er venen som er laserutslett, merket: Fremspringet av venen er ganske enkelt trukket av markøren på huden. Dess bifloder er også skilt.
 • Gjennom en liten punktering (etter foreløpig lokalbedøvelse) blir venen punktert med et spesielt venetisk kateter. Faktisk er en injeksjon av en bedøvelse før punktering den eneste smertefulle følelsen under denne operasjonen.
 • En laserlysguide er satt inn gjennom kateteret. Under overvåkning av ultralyd bæres lysføreren til venepunkturstedet.
 • Tumescent anestesi utføres - infiltrering rundt den forandrede venen med en kombinert løsning som inneholder bedøvelse lidokain, epinefrin og fiz. løsning. Slike infiltrering gir ikke bare anestesi, men beskytter også omkringliggende vev fra en brenning.
 • Deretter ble en meget EVLO - slått laserstråling som produseres og omvendt trekkraft fiber med en viss hastighet (hastighet fiber vanligvis en standard, er utviklet på grunnlag av kliniske forsøk, men kan variere avhengig av diameteren av venen og laserbølgelengden).
 • Blodforsterket tilstrømning sklerotiseres eller fjernes gjennom mikroprojektjoner.
 • Etter prosedyren påføres en kompresjonsbandasje (spesielle latexruller på venen, festet til huden med gips) og kompresjonstrømper av II-kompresjonsgraden.

Kompresjonstrømpebukser er kjøpt på forhånd, hvilke - legen råder om foreløpig konsultasjon.

Kontraindikasjoner til laserbehandling av årer

De viktigste kontraindikasjoner er:

 • Inflammasjon av huden og subkutant vev på stedet for den planlagte prosedyren.
 • Diameteren på venen er mer enn 1 cm.
 • Brudd på funksjon av å gå på grunn av andre sykdommer (artrose, konsekvensene av slag, andre sykdommer i underdelene).
 • Akutte smittsomme sykdommer eller dekompensering av kroniske somatiske sykdommer.
 • Stenoserende sykdommer i arteriene i nedre ekstremiteter. Med disse sykdommene er blodtilførselen til bena svekket, og EVLK kan forverre denne situasjonen.
 • Økt antall blodplater i blodet (økt risiko for trombose).
 • Gjentatt trombose i anamnesen.
 • Graviditet og amming.
 • Fedme er høy, da det kompliserer den nødvendige postoperative kompresjonen.

Forbereder for EVLK

Før operasjonen er det nødvendig å gjennomgå en undersøkelse. Vanligvis er et standard sett med tester tildelt:

 • Generell analyse av blod, urin.
 • Biokjemisk analyse.
 • Blodkoaguleringssystemforskning.
 • Blod på markørene av viral hepatitt, HIV, syfilis.
 • EKG.
 • Fluorography.
 • Undersøkelse av terapeuten.
 • Gynekolog for kvinner.

I tillegg til standardundersøkelsen er ultralydundersøkelse av beinene i beina obligatorisk.

Pre-kjøpt og kompresjon strømper. De er valgt individuelt av en phlebologist. Som regel kan de kjøpes på samme klinikk hvor kirurgi er planlagt eller i en spesialisert salong.

Før operasjonen må du barbere bena.

Video: forberedelse og fremdrift av operasjonen

Postoperativ periode

Hele operasjonen tar ikke mer enn 40 minutter. Etter operasjonen er det nødvendig å gå i en time, og pasienten kan da gå hjem.

 • Etter 2-3 dager må en lege kontrolleres med en obligatorisk ultralydsundersøkelse.
 • Hvis kirurgi kreves på et annet ben, foreskrives det minst en uke senere.
 • Komprimeringsstrikk er ikke fjernet i fem dager, så i 1,5-2 måneder kjoler bare på dagtid. I denne forbindelse anbefales det ikke å utføre operasjonen i den varme sesongen.
 • Det anbefales å gå daglig i et raskt tempo i minst 1 time.
 • For en stund har små blåmerker og pigmentering blitt bevart på stedet av den utrydde venen og i punkteringsstedene.
 • I flere uker bør lange statiske belastninger på bena, langvarig sitte, bad og badestamp, varme bad unngås.

Mulige konsekvenser og komplikasjoner av EWLC

Prosedyren for EVLV forårsaker aseptisk betennelse og nekrose i venen.

Følgelig kan det være:

 • Moderat smerte i lem i 2-3 dager.
 • Sans for spenning langs venen, ubehag når bøyning-forlengelse.
 • Kort økning i temperatur til lave karakterer.
 • Utseende av blåmerker.

Alle disse ubehagelige symptomene er korte og siste i flere dager.

Det bør også bemerkes muligheten for tilbakefall av sykdommen: utilstrekkelig utsletting av lumen i venen fører til rekanalisering - gjenoppretting av blodstrømmen i den og re-utvidelse. Ofte skjer dette når de postoperative anbefalingene ikke oppfylles.

Veldig sjelden mer formidable komplikasjoner - Tromboflebit av koagulert venen eller dyp venetrombose. Disse komplikasjonene skjer 4. - 6. dag etter operasjonen. Det er nødvendig å huske muligheten for forekomsten og symptomene der du umiddelbart bør kontakte legen din:

 • Utbruddet av alvorlig smerte i beinet.
 • Temperaturen stiger over 38 grader.
 • Utseendet av rødhet, denseness, ømhet langs venene.
 • Utseendet til foten hevelse.

Den største ulempen ved laserfjerning av åreknuter er kostnaden. Denne operasjonen er betalt. Kostnaden for operasjonen er fra 30 til 60 tusen rubler. Prisen avhenger hovedsakelig av operasjonens volum (lengden på venen, behovet for fjerning og antall innstrømninger er tatt i betraktning), hvilken type utstyr som brukes (radial laserbehandling koster mer). Prisene på komprimeringsstrikk er heller ikke små, og du trenger ikke å spare på den.

Imidlertid er vurderinger av pasienter som gjennomgått laserutslettelse av årer i overveldende flertall bare positive. Uten anestesi, uten betydelige smertefulle opplevelser! I løpet av 40 minutter etter operasjonen kan du gå, etter 2 timer kan du gå hjem og gå tilbake til dine vanlige forhold. Effekten er merkbar etter noen dager: ingen smerte, ingen ødem, ingen bølgende bunter under huden. Pasientens viktigste oppfatning: driften av EVLK koster disse pengene.

Les Mer Om Fartøyene