Endovasal laser utsletting av vener i arsenal av phlebologists

Åreknuter er ikke bare et estetisk problem, men også en alvorlig patologi som krever kompleks behandling.

Sårhet, tyngde og svimmelhet i ekstremiteter, nattkramper - det er det som venter på pasienter som savnet sjansen for tidlig behandling.

En av metodene for å bekjempe sykdommen er endovasal laserutslettelse av åreknuter (EVLO). Noen ganger kalles denne teknikken også for laserstråling.

Hva slags metode er dette?

EVLO er en moderne, minimalt invasiv prosedyre som ved laserstråling kan eliminere blodrefluks i det overflatiske og perforerende venesystemet. Denne metoden dukket opp for ca 10 år siden, og ble umiddelbart populær innen vaskulær kirurgi.

Endovasal utslettelse regnes som en lavt traumatisk og rask metode. Det tilhører kategorien "kontoroperasjon", siden intervensjonen i seg selv varer ikke lenger enn en time, og den postoperative perioden varer opptil 4 timer. Så pasienten kan gå hjem og gå tilbake til jobb.

Vaskulær kirurg har stor erfaring med å utføre EVLO, men dette gjør ikke prosedyren mindre komplisert teknisk. Høy profesjonalitet av spesialister gjør det mulig å redusere risikoen for komplikasjoner og gjøre intervensjonen rask og trygg for pasienten.

Handlingsmekanisme

Prinsippet om utryddet er basert på temperaturvirkningen av laserstrålen på den indre overflaten av karet og blodet.

Den resulterende impulsen provoserer utseendet av dampbobler i blodet. Sistnevnte er i kontakt med endotelet i venen, som et resultat av hvilke proteiner er skadet.

For at prosessene for ødeleggelse i karvegveggen skal være absolutte, er det nødvendig at i lumen i venen er det en nødvendig strålingstetthet. Temperaturskader skal forårsake "charring" av fartøyets vegg, og svart farge enda mer gjør at venen kan varme opp.

Egenskaper ved laserbehandling er som følger:

 • direkte handling gjør det mulig å redusere strålens kraft;
 • bruk av avanserte lysemitterende dioder gjør det mulig å øke prosessområdet, men samtidig å redusere oppvarming av LED-spissen;
 • dannelsen av et sirkulært punkt under laseroperasjonen gjør stråleffekten mer nøyaktig;
 • Ovennevnte poeng kan redusere risikoen for perforering og andre komplikasjoner.

Etter avslutning av prosedyren fortsetter intravaskulære endringer i en uke. Dannelse av nekrose forekommer. Trombosen, som var i lumen i venen, er erstattet av bindevev.

Hvem vil hjelpe EVLO?

Laser utrydding vil være effektiv i følgende tilfeller:

 • en moderat mengde av åreknuter
 • utvidelse av munnen av en stor vena cava ikke mer enn 1 cm;
 • glatt kurs av store vener (bøyninger langs hovedstammen vil ikke tillate endoval inngangen);
 • tilstedeværelsen av trophic shin lidelser.

Generelle og lokale kontraindikasjoner

Prosedyren bør følges først etter en fullstendig undersøkelse av pasienten, siden det finnes en rekke patologier som er kontraindisert for laserterapi:

 • tilstedeværelse av trombofili øker sannsynligheten for å utvikle PE og trombotisk prosess i venøsystemet;
 • kronisk iskemi av nedre ekstremiteter - bruk av bandasje i den postoperative perioden vil forverre graden av iskemi;
 • generelle sykdommer som krever prioriterte terapi;
 • fedme, ikke tillater å opprette den nødvendige komprimeringen etter prosedyren;
 • Pasienten kan ikke utføre et aktivt bilde i den postoperative perioden, Bedre utrydding erstattet av stripping;
 • inflammatoriske prosesser innen intervensjon kan provosere infeksjon;
 • utvidelse av munnen av en stor vena cava mer enn 1,5 cm (tilfeller på mer enn 1,8 cm er kjent).

Forberedende stadium

Ved spesiell forberedelse trenger pasienten ikke. Det er nødvendig å gjennomgå en fullstendig undersøkelse. Om morgenen før prosedyren skal være barbert underbenet.

Med hjelp av ultralyd er intervensjonsområdet merket ut. Den første etiketten er plassert på den nedre grensen av refluxen på den hule venen. I det andre området vil en punktering utføres, den ligger 3 cm distalt.

Videre i løpet av fartøyet, er de steder der sideskytter flyter inn, notert. I disse sonene vil det være nødvendig å utføre en langsiktig lasereksponering for å "lukke" munnen. Også alle innfall av varicose er merket, selv om deres fjerning ikke vil være gjennom utrydding.

Utvikling av prosedyren

Vaskulær kirurger noterer seg at effektiviteten av intervensjonen er basert på en klar implementering av følgende trinn:

 • punktering og innsetting av kateteret inn i karet utføres ved skanning, en lysstyring ledes gjennom kateteret inn i spiserøret i spiserøret;
 • Den optiske fiberen er installert i arbeidsområdet;
 • Gjennomføring av lokalbedøvelse langs venen som deltar i koaguleringen vil ikke bare hjelpe bedøvelsen av området, men beskytte også nærliggende vev fra eksponering mot høye temperaturer;
 • utføre EVLO, gradvis fjerner lysstyrken utenfor;
 • bruk av en spesiell bandasje som reduserer risikoen for komplikasjoner, pasienten må gå i 30 minutter;
 • det pålagte bandasje er igjen i flere dager;
 • neste dag utføres skleroterapi av varicose-innstrømning.

Postoperativ periode

Sårhet, som oppstod etter intervensjonen, manifesterer seg i form av smerter og trekker opp følelser langs venene. For å stoppe manifestasjonene, brukes ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (Movalis, Ibuprofen, Nimesil, Diclofenac). Det kan oppstå en kort temperaturøkning til subfebrile indikatorer.

Neste dag etter EVOLO, kan pasienten begynne å jobbe. Du kan bare fjerne bandasjen når spesialisten tillater det. Hver dag bør du gi tid til å gå (ca 2 timer).

Klasser i treningssentre, tunge fysiske aktiviteter, besøk på bad eller solarium skal utsettes i flere uker. Det anbefales å forlate bruken av alkohol, kvinner - fra sko med hæl.

Mulige komplikasjoner

Etter prosedyren er dannelsen av pigmentering langs venen mulig. Denne tilstanden krever ikke ytterligere behandling. Det kan vare opptil seks måneder, hvoretter det forsvinner alene.

I løpet av tilstrømningen av fartøyet kan inflammatoriske reaksjoner utvikles. Pasienten foreskriver bruk av NSAIDs. Mulig utvikling av trombotiske komplikasjoner, men de kan forebygges ved å følge alle råd og instruksjoner fra en spesialist i den postoperative perioden.

Fra praksis av prosedyren

Anmeldelser av to pasienter som gjennomgått endovaskulær laserutslettelse av årer.

Jeg har allerede hatt problemer med åreknuter i lang tid. Phlebologists anbefales å bruke kompresjons undertøy, gi opp hæler, svømme. For seks måneder siden gikk jeg tilbake til klinikken. Av resultater fra USA har rådet til å lage EVLO. En uke før operasjonen gjennomgikk hun den nødvendige undersøkelsen og mottok en henvisning.

Intervensjonen varer i 35 minutter. Føles - nesten smertefri. På føttene setter du straks på kompresjonstrømper og la deg gå en tur. Så kan du gå hjem. Etter 9 dager gjorde jeg det samme på det andre benet. En måned senere ble jeg undersøkt, doktoren sa at resultatene er gode. Ganske dyrt, men jeg var fornøyd.

Anna (Russland, Moskva)

En av mine venner gjorde en vanlig operasjon for å fjerne åreknuter. Etter å ha sett, gikk jeg også til en konsultasjon. Jeg dro til et privat medisinsk senter. Etter en komplett undersøkelse ble jeg tilbudt vasokonstriksjon, men denne prosedyren er ikke billig, så i en annen måned lurte mannen min og jeg om å være enig.

Operasjonen varte i 1,5 timer. Legen sa at han led med meg. Deretter ble beinet pakket inn i et elastisk bandasje, satt på strømpe og sendt en tur. Den første dagen i benet vondt, men tålelig. Hun nektet smertestillende midler. Hvis man skal sammenligne med vanlig fjerning, og dette er 10 dager på sykehuset og fortsatt hjemme i 2 uker, så viser det seg til og med å være økonomisk lønnsomt. Jeg valgte en laser og angre ikke på det. I en måned skal jeg behandle mitt andre ben.

Marina (Russland, Krasnodar)

Kostnad for prosedyren i Russland

Pengeproblemet er avgjørende for de fleste pasienter. Prisen på EVLO er avhengig av følgende faktorer:

På bildet er resultatet av anvendelsen av EVLO - pengeproblemet av sekundær betydning

 • lengden på den "syke" venen;
 • grad av sykdom;
 • prisen på anestesi;
 • lengden på oppholdet på sykehuset.

Dette legger til betaling av arbeidet til medisinsk personell, kostnaden for utstyr, medisiner og bandasje. Den omtrentlige kostnaden for behandling av en lem i Russland, avhengig av byen, varierer fra 520 til 660 euro.

Valget av behandlingsmetode forblir hos pasienten. Etter å ha veiet alle fordeler og ulemper velger de fleste pasienter endovasal laser utsletting av venene.

EVLO: Endovasal laser obliteration: essensen av metoden og tilbakemeldinger fra pasienten

Åreknuter forårsaker ikke bare kosmetisk uleilighet, men også i fravær av behandling kan provosere ganske alvorlige komplikasjoner. Med rettidig tilgang til lege kan du bli kvitt patologi ved hjelp av medisinering, men hvis sykdommen blir diagnostisert i et forsømt stadium, vil konservativ behandling ikke gi et positivt resultat.

Den eneste måten å stoppe sykdomsprogresjonen, vil være kirurgisk inngrep. En av de mest effektive metodene anerkjente laserutslettelse av venene i underekstremiteter. Hva er kjernen i prosedyren, hvilke fordeler har den og hvordan pasientene svarer på EVLO?

Hva er varicosity

Under denne sykdommen menes ødeleggende forandringer i karene, ledsaget av utvidelse av veggene, dannelsen av nodulære spoler og endringer i lengden av kapillærene. Oftere påvirker sykdommen underkroppene, noe som skyldes økt trykk på beina.

Tallrike kliniske studier har bekreftet at lesjonen oppstår ikke bare på grunn av misbruk og tilstedeværelse av kroniske sykdommer, men kan også utløses av en genetisk predisponering.

I de fleste tilfeller blir åreknuter diagnostisert i alderen 30 til 55 år, men kan forverres med alderen. Faren for patologi ligger i det faktum at sykdommen i mangel av behandling fører til dysfunksjon av ventiler, noe som medfører en generell forstyrrelse av blodstrømmen og dannelse av trombi.

Hva er EVLO

EVLO (endovenøs laserutslettelse) er en moderne teknikk for fjerning av hovedårene. Operasjonen har blitt populær rundt om i verden og blir aktivt implementert i en rekke klinikker.

Den utvilsomt fordelen med prosedyren er at den ikke trenger å kutte på overflaten av huden, i stedet gjør legen en liten punktering (ved bruk av lokalbedøvelse). En laserlysguide er satt inn i punkteringen, som kommer inn i fartøyets lumen og påvirker de berørte områdene.

Siden prosedyren utføres under kontroll av ultralyd, og arbeidet er synlig på skjermen, er det ingen risiko for å skade sunt vev.

De viktigste fordelene med EVLO åreknuter er:

 • ingen grunn til å gjøre generell anestesi
 • Siden operasjonen utføres uten kutt, er det ingen arr igjen på huden;
 • Sesjonen går smertefritt og gir praktisk talt ingen ubehag for pasienten;
 • prosedyren er trygg;
 • EVLO regnes som en ideell teknikk fra det kosmetiske synspunktet.

Når det gjelder svakhetene, er de praktisk talt fraværende. Den eneste ulempen med prosedyren er høy kostnad. Også pasienten må ha på seg kompresjonsundertøy i lang tid.

Hjelp! Etter endovasal laserutslettelse er det praktisk talt ingen risiko for tilbakefall. I over 90% av pasientene går åreknuter helt innen en måned.

Indikasjoner for prosedyren

Laserutslettelse kan kun utføres i nærvær av absolutte indikasjoner, slik at pasienten må gjennomgå en omfattende undersøkelse for å gjøre den påståtte diagnosen bekreftet. Hovedindikasjonene for operasjonen:

 • åreknuter
 • trofiske lesjoner av underbenet;
 • brudd på strukturen til HPV og MPV;
 • en utvidelse av fartøyene.

For å vite nøyaktig om prosedyren passer for klienten, anbefales det at en ultralyd utføres. Etter denne metoden for diagnose kan en phlebologist kompetent plukke opp videre taktikk for behandling.

Mekanismen for å holde

Prinsippet om utslettelse er basert på laserstrålens termiske virkning på blodet og i veggene på fartøyene. På grunn av pulsens innflytelse i blodet dannes dampbobler og begynner å påvirke endotelet i karene, noe som fører til et brudd på integriteten til proteiner. For at prosedyren skal lykkes, bør den termiske effekten provosere kvelning av venenees vegger.

Spesifikasjon av laser eksponering er som følger:

 1. Da prosedyren utføres ved hjelp av moderne lysdioder produsert ved hjelp av avansert teknologi, økes laserstrålenes område.
 2. På grunn av dannelsen av et hjørnepunkt, virker laserstrålen på det nøyaktige området som bestemmes av legen.
 3. Risikoen for perforering og andre komplikasjoner minimeres.

Etter operasjonen vil endringene vare i ytterligere 5-7 dager. Ved slutten av denne perioden vil nekrose begynne å danne, og blodproppene som befinner seg i fartøyets lumen, vil bli erstattet av bindevev.

Kontra

Til tross for at EVLO har bevist seg og sjelden forårsaker komplikasjoner, er det ikke egnet for alle pasienter.

Kontraindikasjoner til prosedyren er:

 • har nylig hatt hjerteinfarkt;
 • hjerneblødning;
 • betennelse i epidermis på bena;
 • bæring og amming;
 • tromboflebitt;
 • aterosklerose.

I tilfelle at laser koagulasjon ikke er egnet for pasienten på grunn av tilstedeværelsen av kontraindikasjoner, er miniflebektomi foreskrevet.

Forberedende stadium

Å utføre spesiell trening før operasjonen er ikke nødvendig. Alt som kreves er å gjennomgå en omfattende phlebological eksamen og bestå de nødvendige testene før prosedyren. Om morgenen på operasjonsdagen er det nødvendig å skjule nedre ekstremiteter, og også ta et sett med kompresjonslinne til sykehuset. En time før prosedyren ved hjelp av ultralyd, gjør legen en merking og markerer stedet der intervensjonen skal utføres.

Utvikling av prosedyren

Operasjonen utføres på poliklinisk basis, og det er ikke nødvendig med sykehusinnleggelse av pasienten. Generelt er varigheten av sesjonen ikke mer enn 50 minutter. På grunn av at alt er under kontroll av ultralyd, virker laserstrålen punktvis. Faser av prosedyren:

 • merking av berørte fartøyer. Kirurgen markerer de utvidede tilstrømningene og grensene til hovedårene;
 • innspill optisk fiber. Etter at huden er behandlet med en antiseptisk og anestesi er laget, punkterer legen og setter inn en lett guide i den;
 • tøvende anestesi. Lag en beskyttende pute rundt fartøyet ved å introdusere en spesiell løsning. Hjelper med å forhindre varmetap
 • koaguleringen av fartøyets vegg.

komplikasjoner

I løpet av den neste uken etter prosedyren kan pasienten oppleve ubehag og mindre smerte i operert lem. Komplikasjon etter endovent laserutslettelse av vener forekommer ekstremt sjelden, og er hyppigere hvis prosedyren er forstyrret.

De vanligste komplikasjonene er:

 • liten økning i kroppstemperaturen;
 • dannelse av hematomer i området med eksponering for laserstrålen;
 • trombose;
 • betennelse i blodkar;
 • paravasale brannsår;
 • utseendet av pigmentering langs de opererte årene.

Hjelp! Hvis du følger alle medisinske anbefalinger under rehabilitering, vil sannsynligheten for komplikasjoner bli minimert.

rehabilitering

Etter EVLO må følgende regler overholdes:

 • Etter operasjonen setter en kompresjonsstrømpe på benet, noe som vil skape det nødvendige trykket i lemmen. Den skal brukes i 3 uker (de første dagene av klærne brukes døgnet rundt);
 • I en måned anbefales det å unngå varmeeksponering (badstuer, bad);
 • Kontraindikert fysisk aktivitet (treningsøkt, løftevekter);
 • Det er forbudt å drikke alkoholholdige drikker;
 • Først anbefales det å bruke sko bare på en flatsål;
 • For å akselerere helbredelsesprosessen anbefales det at pasienten i noen få uker anbefaler lange turer i friluft.

anmeldelser

De fleste vurderinger av endogenous laser utsletting av venene er ganske positive. Både pasienter og leger sikrer at prosedyren er trygt, godt tolerert av kroppen, og rehabiliteringsprosessen varer ikke lenge. Hvis det er indikasjoner, anbefaler de fleste ledende phlebologists pasienter å gjennomføre EVLO.

Pasientanmeldelser

Elena, 40 år gammel:"I lang tid kunne jeg ikke bestemme prosedyren, men da sykdommen forverret, bestemte jeg meg fortsatt for en kirurgisk inngrep.

EVLOs teknikk var svært fornøyd, prosedyren førte ikke til noe ubehag, og gjenopprettingsprosessen var veldig rask. Nå har jeg helt glemt hva åreknuter er. "

Olga, 37 år gammel:"Jeg var veldig redd for laserkoagulasjon, og som det viste seg, var det helt forgjeves. Operasjonen tok mindre enn en time, mens jeg ikke hadde vondt. Det mest ubehagelige øyeblikket for all tid var introduksjonen av anestesi. Gjenopprettingen har gått ubemerket, jeg begynte å gå alene etter et par dager etter prosedyren. "

konklusjon

Vurderinger av EVLO og miniflebektomi for åreknuter og HPV (liten saphenøsvein og stor saphenøsvein) er eksepsjonelt positive. Det er derfor hvis sykdommen er i en forsømt tilstand, bør du ikke nøle, men heller registrere deg for en prosedyre som vil bidra til å forhindre alvorlige komplikasjoner.

Radiofrekvensutslettelse av vener i åreknuter: indikasjoner, prosedyre, resultat, sammenligning med "laser"

Bena har vondt og vondt. Salver, kremer, piller hjelper ikke. Ugly edderkopper og rivuletter på beina. Bedømmelseslærer - åreknuter. En av behandlingene -. RCHO (radiofrekvens utslettelse årer, RFA (radiofrekvens ablasjon) teknikk hovedsak består i aksjon på innerveggen av en venøs beholder med høyfrekvent strøm, på grunn av hvilket Fartøyet limes på grunn av oppvarming, og senere skleres. Stråling overføres av venen ved hjelp av en spesiell enhet gjennom et kateter. Metoden refererer til minimalt invasiv, noe som gjør det mulig å utføre prosedyren under lokalbedøvelse og med en liten rehabiliteringsperiode.

Takk kan sies til kardiosurgerne: det antas at metoden til RCH ble lånt fra dem. En lignende teknikk brukes til å gjenopprette myokardiums kontraktile funksjon.

RFE av benene i benene i åreknuter ble først brukt i Europa i 1998, og et år senere i USA. De første RFO-prosedyrene ble utført ved en driftstemperatur på 70 ° C, fordi de var ganske lange. Legene var redd for å øke temperaturen på grunn av muligheten for skade på omgivende vev. Senere kom forskerne til at det er trygt å opptre på en blodåre med høyere temperatur - 120 ◦ C. Samtidig reduseres manipulasjonstiden betydelig - bare noen få minutter.

Hvordan gjennomføres RED: detaljer

I den berørte venen, etter hudens punktering, settes en radiofrekvensleder inn. Prosedyren styres av ultralyd. En "vannfjær" med en bedøvelse er skapt rundt venen. Det begrenser også venen fra vevene som omgir den. Deretter overfører radiofrekvensgeneratoren bølger til kateteret. Som et resultat av den aktive strålingen, endres proteinmolekylene i venen. En inkludering av generatoren tillater å behandle ca. 7 centimeter av en venøs beholder. Når lederen beveger seg, blir resten av venen fanget.

Behandlingsprosessen er automatisk: apparatet, styrt av temperaturen inne i fartøyet, regulerer strømmen av energi til venen. Enheten selv bestemmer varigheten av handlingen. Fullstendig lukking av veggene på fartøyet ca 45 cm lang gjøres på 5 minutter. Injeksjonsstedet etter avslutning av manipulering behandles med en desinfiserende løsning, den er forseglet, og deretter legges sykehusstammen på beinet. Det er alt!

Video: prinsippet om å gjennomføre RFE og rapporteringen fra operasjonen

Hvem viser RFO?

Hovedindikasjonen for utjevning av fartøyene i nedre ekstremiteter er åreknuter. Selvfølgelig er denne teknikken ikke det eneste våpenet mot sykdommen. Det er konservative metoder, skleroterapi og flebektomi. men Den nærmeste konkurrerende teknikken er endovasal laser utryddet.

Hva er EVLO?

Laserkoagulasjonsteknikken ligner veldig RFO: En punktering gjøres også i et skadet venøs fartøy, og en fin laserfiber settes inn og festes inn i den. Strømmen til laserstrålen er strengt dosert. Behandling styres av ultralyd.

Tidligere ble det antatt at venøs fartøy er skadet på grunn av blodkoking. Men nå har nye detaljer oppstått: i tillegg til brus og skader på venene, ødelegges kollagenstrukturen til karveggen under påvirkning av høy temperatur. Det er en "sintring" av venene fra innsiden. Prosedyren er ganske trygg og rask. Og pasienten gjør ikke vondt i det hele tatt: En effektiv anestesi utføres.

Hvor god er EVOLO-metoden?

 • Litt skadet hud: Det er en liten punktering fra nålen.
 • Det er ikke behov for sykehusinnleggelse.
 • All manipulasjon foregår under lokalbedøvelse. Personen er bevisst.
 • Fraværet av anestesi fremkaller ikke et hopp i blodtrykk, noe som har en positiv effekt på pasientens hjerteaktivitet.
 • Vannlaseren gjør manipulasjonen helt smertefri.
 • En svært liten prosentandel av bivirkninger.

Utvilsomt endovasal laser utrydding for sikkerhet overgår kirurgiske teknikker. På slutten av EVLO setter pasienten på seg en spesiell kompresjonsstrømpe, slik at hematomene raskt oppløses, og den behandlede venen presses. Kompresjonstrømpe pasienter bruker opp til mer enn tre uker.

Er alt så bra?

Ved utførelse av laserkoagulasjon, som med andre teknikker, oppstår bivirkninger. Men de er skarpe og gir konservativ innflytelse.

 1. blåmerker;
 2. Paravasal burns;
 3. Tromboflebit av den behandlede venen;
 4. Flebitt av bifloder.

Disse problemene løses etter bruk av antikoagulant terapi, styrking av kompresjon og utnevnelse av heparinsalve.

Stedet for RFE i behandlingen av åreknuter

Dette spørsmålet skjønt og rettidig, men tvetydig. Hvert år utvikles intravaskulære metoder og blir mer perfekte, nye data vises. derfor Det finnes ingen generelt aksepterte standarder for å bli kvitt åreknuter, da det ikke er noen "leder" blant teknikkene.

Den klassiske metoden - phlebectomy - har vært den viktigste for behandling av åreknuter i 100 år. Likevel gjør bivirkningene av kirurgi (kosmetisk, lang rehabilitering) at leger velger i økende grad til fordel for minimalt invasive inngrep. Det er imidlertid fortsatt en økonomisk komponent - kostnad. Phlebektomi utføres i henhold til MHI-systemet, og intravaskulære inngrep er en veldig dyr fornøyelse. For eksempel, i laserkoagulasjon og radiofrekvensutslettelse av vener, er prisen kanskje ikke tilgjengelig for mange kategorier av pasienter, særlig pensjonister.

Til tross for den høye sikkerheten og den svært korte rehabiliteringsperioden, er laserkoagulasjonsteknikken ikke alltid vist hos pasientene. Radiofrekvensutslettelse av venene i nedre lemmer er bedre enn EVLO i noen henseender. RFO brukes til lesjoner av de subkutane årene (store og små).

Når er RFE forbudt?

 • Nedre lemmer påvirkes av aterosklerose;
 • En kvinne er gravid eller ammer;
 • Utsatt trombose;
 • Akutt trombose;
 • I området med punktering, observeres sykdommer (inflammatorisk eller smittsom) på huden;
 • Kompleksitet i bruk av kompresjonslinne (for eksempel i tilfelle av fedme);
 • Den uttrykkede tortuosity av årer.

Forbereder RFE

Siden RCO med rette anses som en relativt sikker metode for behandling av åreknuter, er det ikke nødvendig med spesiell trening for den. Men likevel er ultralyd dupleksskanning av venøse fartøyer nødvendig for å bekrefte indikasjonene. I tillegg bør pasienten undersøkes: å lage et koalogram og EKG, for å gjennomføre blodprøver (biokjemi, hepatitt, generell, HIV, syfilis).

Det er også nødvendig å få tillatelse fra terapeuten til kirurgi dersom det ikke foreligger tilsvarende kontraindikasjoner. Før prosedyren gjør pasientene seg selv depilering og er fylt med kompresjonslinne.

Ofte brukes en kombinert metode: RFE er supplert med skleroterapi. Nesten alltid er det en mini-bektomi av små binyrene berørt av åreknuter.

Rehabilitering og sannsynlige konsekvenser av RFE

Ved slutten av intravaskulær intervensjon bærer pasienten øyeblikkelig kompresjons undertøy og må gå i 40 minutter. En slik tur er nødvendig for å forhindre trombose.

Sykehusjersey bæres i kort tid: 1-2 uker. Merk at dette er den korteste bruken av bruken i alle metoder. Hver dag skal en pasient gå i minst en time. Klasser er enkle og veldig morsomme.

 1. Statisk belastning på bena;
 2. Gymnastikk, aerobic, kraftbelastning;
 3. Termiske prosedyrer (badstue, badstue);
 4. Trenings sykkel.

Viktig! Etter prosedyren er overvåking av legen din nødvendig. Om noen få dager er ultralyd angioscanning nødvendig.

I 1-2% av pasientene kan komplikasjoner forekomme i form av dyp venetrombose i nedre ekstremiteter. Slike tilfeller av tromboembolismens utseende av lungekar er beskrevet i litteraturen.

Som med andre metoder for behandling av åreknuter etter en RCH, kan et tilbakefall forekomme.

 • Rekanalisering av vener;
 • Forekomst av inguinal reflux;
 • Overtredelse av prosedyren;
 • Spesiell struktur av pasientens fartøy;

Sannsynligheten for tilbakefall av sykdommen er, som ved anvendelse av andre metoder, ca. 10%.

Fordeler med RFO-metoden

Radiofrekvensutslettelse av vener er overlegen til andre kjente metoder for behandling av åreknuter i en rekke indekser:

 1. Hastighet for å utføre;
 2. Automatisk valg av effektutgang;
 3. Mindre ømhet;
 4. Fravær av stygge arr og snitt på bena;
 5. Svært få bivirkninger i form av blødning eller infeksjon;
 6. Mulig kombinasjon med farmakoterapi og skleroterapi;
 7. Kan brukes til å behandle pasienter som er overvektige;
 8. En kort periode med rehabilitering;
 9. Kort bruk av kompresjon lin;
 10. Evne til å bruke i problemområder for forebygging.

Så hva: RFO eller laser?

Teknikken for radiofrekvensutslettelse er en moderne endovaskulær prosedyre for behandling av åreknuter. Likevel, i USA, brukes den bare i 30% av tilfellene. Laserbehandling er mer enn dobbelt så sannsynlig. Faktum er at vitenskapen ikke står stille, nye moderne laserapparater kommer frem. Med hjelpen går prosedyren med størst effekt, og etter det er det nesten ingen hematom. I tillegg er nå diameteren av det berørte fartøyet ikke et hinder for å utføre endovent laserutsletting av vener. Derfor kan ethvert stadium av varicose behandles med denne metoden.

Men med laserteknikken varierer legen selv med bevegelseshastigheten og strålens intensitet. Resultatene er påvirket av "menneskelig faktor". Ja, og kompresjonsklær brukes lenger.

RFE og EVLO er de mest moderne metoder for å påvirke sykeårene. Mange applikasjoner gir gode resultater. Begge metodene er smertefrie. Imidlertid er tilbakefall hyppigere etter RCH.

Pasienten kan bli forvirret: hva skal du velge? Med mange like forhold blir behandlingsprisen avgjørende. Metoden for radiofrekvensutslettelse av vener koster mer enn laser koagulasjon. For eksempel, i Russland, avhengig av mengden intervensjon, varierer det fra 40.000 til 70.000 rubler (på en fot).

Hvilken metode for behandling av åreknuter å velge - løser phlebologisten sammen med pasienten. Målfaktoren som påvirker dette valget er indikasjonene for å utføre denne eller den metoden som er oppnådd som følge av undersøkelsen av pasienten. Denne undersøkelsen lar deg bestemme sykdomsgraden, tilstanden til ventiler, samt perforering og dype vener.

Men i dag på mange måter er dette valget subjektivt. Det avhenger av utstyret i klinikken, på kvalifikasjon, preferanser og klinisk erfaring fra phlebologist. Og valget av klinikken, legen - alltid for pasienten.

Endovasal laser koagulasjon av vener i åreknuter (EVLK)

Varicose sykdom er en sykdom der ødeleggelsen av valvulære apparatet i vener av nedre ekstremiteter oppstår, noe som resulterer i en utilstrekkelig utstrømning av blod, og venene gradvis ekspanderer. I utgangspunktet er dette bare en ren kosmetisk defekt, men med sykdomsprogresjonen er det kliniske symptomer rett opp til farlige komplikasjoner - tromboflebitt og tromboembolisme.

Siden mekanismen av åreknuter i det hele tatt i en anatomisk defekt, er konservative behandlingsmetoder ineffektive her. Til tross for den voksende annonseringen av midler fra denne sykdommen, noen medisiner kan bare betraktes som et middel for å forhindre sykdomsprogresjonen i begynnelsen.

Det er logisk at den mest radikale metoden for å behandle denne patologien er kirurgi. Formålet med operasjonen er å eliminere den svært forstørrede venøse banen. Dette oppnås enten ved å fjerne varicose venen eller ved dets utrydding (dvs. skleroserende veggene og lukke dens lumen).

Inntil nylig, den vanligste operasjonen for åreknuter var phlebectomy, dvs. fullstendig fjerning av uholdbar vene - ganske traumatisk og ubehagelig prosedyren utføres under narkose, hvoretter arr forbli i lang tid og ikke passerer hematom.

I de siste tiårene, praksis innført andre metoder for kirurgisk behandling av åreknuter: electrocoagulation, Kryokirurgiske teknikker, skleroterapi, radiofrekvens ablasjon, og andre. men av alle de foreslåtte minimalt invasive metodene ble den største populariteten oppnådd ved metoden for endovasal (endovenøs) laserkoagulasjon av vener.

Fordeler med laser koagulasjon av åreknuter

Endovasal laser koagulasjon av vener (EVLK) ble først brukt for over 10 år siden. Hittil er denne prosedyren den viktigste metoden for behandling av åreknuter i utlandet, med hver dag sin popularitet vokser i Russland. Denne operasjonen blir stadig bedre.

De viktigste fordelene ved laser koagulasjon av åreknuter:

 • Minimal invasiv. I stedet for et sett med kutt, utføres en punktering. Etter operasjonen forblir nesten ingen subkutan hematom igjen.
 • Det er ikke behov for generell anestesi eller spinalbedøvelse.
 • Smertefri. Operasjonen utføres under lokalbedøvelse, pasienten føler seg ikke smerte i det hele tatt eller markerer mindre ubehagelige opplevelser.
 • Evnen til å utføre kirurgi på poliklinisk basis, er ikke innlagt på sykehus.
 • Manglende behov for lang rehabilitering. Etter 1,5-2 timer etter prosedyren, kan du gå tilbake til ditt normale regime. Arbeidsevnen brytes ikke.
 • Den laveste prosentandelen av komplikasjoner i forhold til andre metoder.
 • Mulighet for kirurgi i nærvær av trofasår.
 • Laserkoagulasjon kan gjentas flere ganger.

Essensen av laserbehandling av åreknuter

Indikasjoner for EVLK er tilstedeværelse av åreknuter. Den hyppigst foreslåtte EVLK med mindre dilatasjoner av venøse sidebygninger.

Ikke bruk EVLK med utvidelse av saphenøsvenen som er mer enn 10 mm i diameter, og også i nærvær av en sterkt innviklet dilatert ven. I disse tilfellene vil denne prosedyren være ineffektiv og teknisk umulig.

I nærvær av mange varicose-utvidede tilstrømninger er det også nødvendig å fjerne dem. Laserbehandling i dette tilfellet blir økonomisk uhensiktsmessig (denne metoden er ganske dyr).

Laserbehandling av åreknuter er en ganske ung metode, slik at utviklingen og forbedringen av den fortsetter. Det diskuteres om den optimale kraften til laserstråling, nye lysstyrker blir utviklet og introdusert.

Essensen av metoden for laser koagulasjon ligger i det faktum at den støtenergi fra laseren fører til en "koke" blod inne i beholderen, varme virker på den indre vegg av venen, oppstår brannskade og adhesjon vein vegger med utslettelse av dets lumen.

Dette eliminerer den anatomiske substratet variakøse - utvidet Wien forsvinner og blir av en forbindelseledning (eller ganske enkelt-rumen), som ikke er synlig under huden. I fremtiden, som regel, oppstår full resorption av venen.

Hvordan utføres EWLC-prosedyren

I den klassiske versjonen ekskluderer EVLK eventuelle kutt.

 • Under overvåkning av ultralyd i vertikal stilling er venen som er laserutslett, merket: Fremspringet av venen er ganske enkelt trukket av markøren på huden. Dess bifloder er også skilt.
 • Gjennom en liten punktering (etter foreløpig lokalbedøvelse) blir venen punktert med et spesielt venetisk kateter. Faktisk er en injeksjon av en bedøvelse før punktering den eneste smertefulle følelsen under denne operasjonen.
 • En laserlysguide er satt inn gjennom kateteret. Under overvåkning av ultralyd bæres lysføreren til venepunkturstedet.
 • Tumescent anestesi utføres - infiltrering rundt den forandrede venen med en kombinert løsning som inneholder bedøvelse lidokain, epinefrin og fiz. løsning. Slike infiltrering gir ikke bare anestesi, men beskytter også omkringliggende vev fra en brenning.
 • Deretter ble en meget EVLO - slått laserstråling som produseres og omvendt trekkraft fiber med en viss hastighet (hastighet fiber vanligvis en standard, er utviklet på grunnlag av kliniske forsøk, men kan variere avhengig av diameteren av venen og laserbølgelengden).
 • Blodforsterket tilstrømning sklerotiseres eller fjernes gjennom mikroprojektjoner.
 • Etter prosedyren påføres en kompresjonsbandasje (spesielle latexruller på venen, festet til huden med gips) og kompresjonstrømper av II-kompresjonsgraden.

Kompresjonstrømpebukser er kjøpt på forhånd, hvilke - legen råder om foreløpig konsultasjon.

Kontraindikasjoner til laserbehandling av årer

De viktigste kontraindikasjoner er:

 • Inflammasjon av huden og subkutant vev på stedet for den planlagte prosedyren.
 • Diameteren på venen er mer enn 1 cm.
 • Brudd på funksjon av å gå på grunn av andre sykdommer (artrose, konsekvensene av slag, andre sykdommer i underdelene).
 • Akutte smittsomme sykdommer eller dekompensering av kroniske somatiske sykdommer.
 • Stenoserende sykdommer i arteriene i nedre ekstremiteter. Med disse sykdommene er blodtilførselen til bena svekket, og EVLK kan forverre denne situasjonen.
 • Økt antall blodplater i blodet (økt risiko for trombose).
 • Gjentatt trombose i anamnesen.
 • Graviditet og amming.
 • Fedme er høy, da det kompliserer den nødvendige postoperative kompresjonen.

Forbereder for EVLK

Før operasjonen er det nødvendig å gjennomgå en undersøkelse. Vanligvis er et standard sett med tester tildelt:

 • Generell analyse av blod, urin.
 • Biokjemisk analyse.
 • Blodkoaguleringssystemforskning.
 • Blod på markørene av viral hepatitt, HIV, syfilis.
 • EKG.
 • Fluorography.
 • Undersøkelse av terapeuten.
 • Gynekolog for kvinner.

I tillegg til standardundersøkelsen er ultralydundersøkelse av beinene i beina obligatorisk.

Pre-kjøpt og kompresjon strømper. De er valgt individuelt av en phlebologist. Som regel kan de kjøpes på samme klinikk hvor kirurgi er planlagt eller i en spesialisert salong.

Før operasjonen må du barbere bena.

Video: forberedelse og fremdrift av operasjonen

Postoperativ periode

Hele operasjonen tar ikke mer enn 40 minutter. Etter operasjonen er det nødvendig å gå i en time, og pasienten kan da gå hjem.

 • Etter 2-3 dager må en lege kontrolleres med en obligatorisk ultralydsundersøkelse.
 • Hvis kirurgi kreves på et annet ben, foreskrives det minst en uke senere.
 • Komprimeringsstrikk er ikke fjernet i fem dager, så i 1,5-2 måneder kjoler bare på dagtid. I denne forbindelse anbefales det ikke å utføre operasjonen i den varme sesongen.
 • Det anbefales å gå daglig i et raskt tempo i minst 1 time.
 • For en stund har små blåmerker og pigmentering blitt bevart på stedet av den utrydde venen og i punkteringsstedene.
 • I flere uker bør lange statiske belastninger på bena, langvarig sitte, bad og badestamp, varme bad unngås.

Mulige konsekvenser og komplikasjoner av EWLC

Prosedyren for EVLV forårsaker aseptisk betennelse og nekrose i venen.

Følgelig kan det være:

 • Moderat smerte i lem i 2-3 dager.
 • Sans for spenning langs venen, ubehag når bøyning-forlengelse.
 • Kort økning i temperatur til lave karakterer.
 • Utseende av blåmerker.

Alle disse ubehagelige symptomene er korte og siste i flere dager.

Det bør også bemerkes muligheten for tilbakefall av sykdommen: utilstrekkelig utsletting av lumen i venen fører til rekanalisering - gjenoppretting av blodstrømmen i den og re-utvidelse. Ofte skjer dette når de postoperative anbefalingene ikke oppfylles.

Veldig sjelden mer formidable komplikasjoner - Tromboflebit av koagulert venen eller dyp venetrombose. Disse komplikasjonene skjer 4. - 6. dag etter operasjonen. Det er nødvendig å huske muligheten for forekomsten og symptomene der du umiddelbart bør kontakte legen din:

 • Utbruddet av alvorlig smerte i beinet.
 • Temperaturen stiger over 38 grader.
 • Utseendet av rødhet, denseness, ømhet langs venene.
 • Utseendet til foten hevelse.

Den største ulempen ved laserfjerning av åreknuter er kostnaden. Denne operasjonen er betalt. Kostnaden for operasjonen er fra 30 til 60 tusen rubler. Prisen avhenger hovedsakelig av operasjonens volum (lengden på venen, behovet for fjerning og antall innstrømninger er tatt i betraktning), hvilken type utstyr som brukes (radial laserbehandling koster mer). Prisene på komprimeringsstrikk er heller ikke små, og du trenger ikke å spare på den.

Imidlertid er vurderinger av pasienter som gjennomgått laserutslettelse av årer i overveldende flertall bare positive. Uten anestesi, uten betydelige smertefulle opplevelser! I løpet av 40 minutter etter operasjonen kan du gå, etter 2 timer kan du gå hjem og gå tilbake til dine vanlige forhold. Effekten er merkbar etter noen dager: ingen smerte, ingen ødem, ingen bølgende bunter under huden. Pasientens viktigste oppfatning: driften av EVLK koster disse pengene.

EVLO: Endovasal laser obliteration: essensen av metoden og tilbakemeldinger fra pasienten

Varicosity i henhold til statistiske data er en svært vanlig sykdom blant befolkningen. Det finnes en rekke medikamenter som er utformet for å bekjempe patologi.

I fravær av en positiv effekt etter konservativ behandling, ty til kirurgisk inngrep. En av de progressive kirurgiske teknikkene er EVLO åreknuter.

Kort om sykdommen

Åreknuter - utvidelse av overfladene, som er forbundet med et brudd på naturlig blodstrøm og ventiloperasjon. Sykdommen betraktes som utbredt blant befolkningen i stand. Etter tap av elastisitet og forstyrrelse av ventiler, endrer karene form og størrelse. Det er delvis deformasjon - dannelsen av noder av forskjellige størrelser og gyri.

De vanligste årsakene til sykdommen: fedme, lengre opphold på beina, arvelig predisposisjon, graviditet.

Feil behandling eller mangel på det kan danne trombose, tromboflebitt og CVI.

På begynnelsen skjer smerter i beinet, regelmessig hevelse i det myke vevet, tretthet og nattkramper.

Symptomene på sykdommen er hevelse i subkutane årer. Pasienten, avhengig av stadium og vekst i åreknusene, kan være ufrivillig, delvis i funksjonshemmede eller deaktivert.

Når sykdommen er foreskrevet medisiner som regulerer venøs tone. Hvis terapien var ineffektiv, utføres behandlingen kirurgisk.

Hva er EVLO

En av de progressive metodene for å eliminere venøs sykdom i nedre lemmer er laserutslettelse. Operasjonen har spredt seg rundt i verden på grunn av sin sikkerhet og smertefrihet - mange pasienter har fått gode resultater.

EVLK (EVLO) - Avanserte metoder for eliminering av venøs refluks og trunk vener. Operasjonen utføres under ultralydskontroll uten å skjære vevet. Kirurgen utfører prosedyren uten snitt - i stedet utfører en punktering under lokalbedøvelse. Lasertråden går inn i fartøyets lumen og påvirker den skadede veggen.

Under overvåkning av ultralyd utføres hvert trinn: punktering, anestesi og utrydding. Hele prosessen vises på skjermen. En slik tilnærming tillater teknikken å utføres nøyaktig og minimerer skade på tilstøtende kar og vev.

Fordeler med EVLK inkluderer:

 • prosedyren er under lokalbedøvelse;
 • fravær av snitt, postoperative arr;
 • teknikken gir bare små punkteringer;
 • operasjonen er smertefri;
 • ingen sykehusinnredning er nødvendig, utvinning er rask;
 • Etter prosedyren opplever pasienten ikke akutt smerte, det kan være et lite ubehag;
 • teknikken er trygg og har et minimum antall komplikasjoner;
 • en ideell prosedyre fra et estetisk synspunkt.

Til ulemper Det er mulig å bære høy driftskostnad og lang bruk av kompresjonslinne.

Informasjon! EVLO minimerer manifestasjonen av tilbakefall, innen tre måneder etter prosedyren, blir åreknuter eliminert i 98%.

Indikasjoner og kontraindikasjoner for ledning

Indikasjonene for laserutslettelse inkluderer:

 • jevn passasje av stammen i subkutane årene (små og store);
 • økt utstråling av varicose
 • Priustevoe utvidelse av subkutan fartøy (BPV) 10mm.

Hvis laserkoagulering ikke passer for pasienten, brukes miniflebektomi og skleroterapi.

Forberedelse og kurs av EVLO

Før operasjonen gjennomgår en phlebological undersøkelse, en standard liste over tester før operasjonen, og rådgiver terapeuten. Straks før endoventil koagulasjonsdepilering av nedre ekstremiteter utføres. Komprimeringsstrømper er også valgt.

Operasjonen utføres på poliklinisk basis uten etterfølgende sykehusinnleggelse. Dens varighet er fra 40 til 55 minutter. Hele prosessen er under kontroll av ultralyd, som muliggjør en nøyaktig operasjon.

Metoden består av flere påfølgende trinn:

 1. Merking av venøs fartøy. Legen merker utvidede tilstrømninger, områder av tilstrømning av bifloder og grensene til hovedårene.
 2. Innføring av optisk fiber. Etter behandling av huden er stammen til hovedvenen punktert og en lysguide innføres under lydkontrollen.
 3. Tumescent anestesi. Ved hjelp av en løsning opprettes en beskyttende pute i nærheten av venen. Dette er nødvendig for å beskytte vev fra varmeskader og mer nøyaktig eksponering av laseren til fartøyet.
 4. Grunnleggende prosedyre. På dette stadiet tilføres energi og koagulering av karvegveggen utføres.

Mulige komplikasjoner

Etter operasjonen kan pasienten føle ubehagelige opplevelser innen en uke. De vanligste er blåmerker og blåmerker. Smerte kan oppstå i de følgende tilfeller: etter tett kompresjon postoperativ selvsagt være naturlig assosiert med egenskapene til TA eller forstyrrelser forårsaket av teknisk under prosedyren.

Komplikasjoner etter endovent laserutslettelse inkluderer:

 • i flere dager, smerte i benet;
 • økning i temperaturen;
 • blåmerker i koagulasjonssonen;
 • flebitt av bifloder;
 • blåmerker og blåmerker
 • betennelse i koagulert kar
 • trombose;
 • paravasale brannsår;
 • Tilstedeværelsen av pigmentering langs koagulerte vener.

Viktig! Hvis rehabiliteringsordningen følges, minimeres mulige risikoer.

Postoperativ periode

Etter operasjonen legges en kompresjonsstrømpe på benet, som danner det rette trykket i beinet. Det må brukes i 3 uker. Spesiell golf hjelper til med å stramme blodårene og raskt løse alle blåmerker. Pasienten anbefales etter at EVLK har gått i en halv time. For å eliminere ubehag, foreskrives ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler.

Postoperativ undersøkelse utføres i 2 dager. Legen utfører ultralyd og vurderer tilstanden til venene. Ytterligere observasjon avhenger av pasientens tilstand.

Følgende anbefalinger bør følges etter:

 • unngå termiske prosedyrer - badestamp og badstuer;
 • Komprimeringsjersey (i de første dagene til å ha døgnet rundt, resten dager - bare om ettermiddagen);
 • utelukkelse av fysisk aktivitet - bruk av tyngde, aktiv sport,
 • nektelse av alkohol;
 • komfortable sko (for kvinner, unntatt sko med hæl);
 • vandreturer.

Omtaler av endogenous laser utsletting av vener

Татьяна, 39 år Saint-Petersburg

Jeg gjorde laserutslettelse på høyre benet mitt. Jeg var veldig redd for denne prosedyren, jeg forsinket det lenge. Operasjonen var vellykket, jeg følte ikke smerten. Det eneste ubehagelige øyeblikket er anestesi. Prosedyren ble utført under lokalbedøvelse og tok ca. 40 minutter.

Jeg ble raskt gjenopprettet, neste dag gikk jeg på jobb. Blodene var naturlig, men etter 10 dager forsvant de. Før sjekken, som jeg ble tildelt en måned senere, hadde jeg på seg kompresjons undertøy. Veldig fornøyd med effekten - ved hjelp av EVLO ble det helt av med åreknuter.

Елена, 44 år gammel, Ростов-на-Дону

Long kunne ikke kurere medisinske legemidler, måtte ty til en kirurgisk metode. Har plukket opp mer sparing variant - EVLO. Pasientens tilbakemelding var positiv.

Selve prosessen var fornøyd, det føltes alt tolerabelt. Bruises og puffiness kom raskt ned, ingen komplikasjoner oppstod.

Problemet ble opprettet av kompresjons undertøy, som forferdelig presset og forårsaket uleilighet for en hel måned. Jeg merker verdighet: smertefrihet, å kvitte seg med problemet helt, praktisk fra kosmetisk side - ingen arr og arr. Ulemper: lenge å ha på seg spesielle undertøy, er prosedyren ikke billig.

Hva de sier om teknikere

Aksenov PM, phlebologist

Med fremkomsten av endogenøs laserkoagulasjon (utslettelse) ble behandling av åreknuter blitt mye lettere og mer effektiv, hyppigheten av tilbakefall etter prosedyren ble signifikant redusert. I medisinske sirkler oppnådde operasjonen positive vurderinger. EVLO BPS og MPS kombinerer i noen tilfeller med miniflebektomi og skleroterapi. Laser utelatelse tillater pasienten å glemme åreknuter for alltid.

Bozhko FM, phlebologist

EVLO er en progressiv teknikk for å behandle åreknuter, som jeg anbefaler til pasienter. I mange phlebologists har laserutslettelse blitt den ledende metoden for å eliminere store åreknuter. Metoden har vist seg fra den positive siden. I hendene på en erfaren spesialist ble laserbehandling trygg, rask og praktisk smertefri. Nå er det ikke nødvendig å kutte i projeksjonen av arrvæv.

konklusjon

Laserutslettelse er en moderne behandlingsmetode som bidrar til å fullstendig eliminere åreknuter uten kutt og konsekvenser.

Blant de presenterte operasjonsmetodene har EBVO en rekke fordeler: rask rehabilitering, minimal komplikasjoner, smertefrihet, fravær av postoperative arr og arr. Teknikken viste gode resultater, både fra medisinsk og estetisk side.

Les Mer Om Fartøyene