Kompresjon undertøy fra åreknuter: som er bedre og er det noen kontraindikasjoner å bruke?

Åreknuter har nylig blitt sett mer og oftere, en av de effektive metodene for å behandle sykdommen er kompresjonslinje.

Det anbefales å bli slitt for å opprettholde normalt trykk i beina innenfor rammen av forebygging og komplisert behandling av åreknuter.

Kompresjonsstrikk er et spesialprodukt som skal brukes til trophic ulcers, lymphedema, tromboflebitt, trombose. Et trykkbandasje og bandasje har blitt brukt til disse formål i tusenvis av år. Komprimeringsstrikk er fortsatt et nødvendig stadium i behandlingen av åreknuter.

Varianter av kompresjons undertøy fra åreknuter

Alle kompresjonsundertøy kommer i form av golf, strømper og strømpebukser. For å gjøre det nyttig, må du velge det avhengig av destinasjonen.

Klassifisering etter formål:

 1. forebyggende - forskjellig med minimal komprimering.

Det brukes med forstørrede årer, ødemer og smertefulle opplevelser i bena.

Produkter forhindrer opphopning av væske i anklene.

Brukes kun på dagtid i tre måneder.

 • terapeutisk - Kjennetegnet ved moderate kompresjonsegenskaper, brukes i akutte former for åreknuter.

  Å ha på seg bare på dagtid i et halvt år.

  Phlebologist etter undersøkelsen bestemmer behovet for bruk i fremtiden.

 • sykehus - er beregnet på å ha på seg etter kirurgisk inngrep under stasjonære forhold.

  Selvbetjening er kontraindisert.

  Strikketøy brukes 2-3 dager før kirurgi og innen 1-2 uker etter.

  I fremtiden er det tillatt å ha på seg bare om natten.

 • For gravide kvinner - er ment å bli brukt under graviditet for å redusere belastningen.
 • For idrettsutøvere - er beregnet til bruk under idrett.
 • Klasser av strikkevarer, produkter er delt i henhold til det opprettede trykket:

  • 1 cl. - Komprimering er ikke høyere enn 23 mm Hg. Art., Brukes til forebygging;
  • 2 celler. - opptil 33 mm. Hg. st., mål - åreknuter av medium alvorlighetsgrad, tromboflebitt;
  • 3 celler opp til 45 mm Hg. Art. - venøs insuffisiens, ledsaget av trofiske lidelser;
  • 4 celler. - opptil 50 mm Hg. Art. - Lymfatiske lidelser, bli kvitt puffiness.

  Vi tilbyr en video om klassifisering av slike undertøy:

  De beste moderne merkene

  Heldigvis nå er det mye å velge mellom. Markedet tilbyr et bredt spekter av komprimerings strikkevarer, forskjellene er i design, kostnad, levetid.

  Berømte merker:

  1. Relaxsan (Italia), fordelene inkluderer et stort utvalg, rimelige kostnader, ulemper - ubehag følelser når du bærer, kortvarig.
  2. Venotex (USA), Fordelene og ulempene er de samme.
  3. ORTO (Spania) - Kjennetegnes av lav pris, levetid på 4 måneder, redusert slitestyrke i fot- og fingerområder.
  4. Medi og Bauerfeind (Tyskland) - jersey er designet for idrettsutøvere, fordelen er høy kvalitet.
  5. Sigvaris (Sverige), jersey refererer til varene i en høy pris kategori, den har en god design, lang levetid.
  6. Medi (Tyskland), - Produktene er preget av komfort i bruk og pleie, holdbarhet, for å sette på klær komprimering fra klasse 2 krever en spesiell enhet.
  7. Inteks (Russland), Produksjonen er ikke dårligere enn utenlandske varer, strikketøy er rimelig, høy slitestyrke, høy kvalitet tekstiler brukes i produksjonen.

  Prinsippet om terapeutisk strikkevarer

  Virkningsmekanismen av metoden er basert på det faktum at ved hjelp av vev på forskjellige soner er det trykk av forskjellige styrker. Kompresjonen når over ankelen, det er en 100% trykkraft, kompresjonen på den øvre delen av shin er 70%, hofteområdet - 40%.

  Under påvirkning av strikkevarer er det en kompresjon av vener, Som et resultat springer blodet oppover. På grunn av den optimale fordeling av belastningen normaliseres blodstrømmen, puffiness reduseres, tretthet reduseres på slutten av dagen.

  Se en video om hvordan kompresjonundertøy hjelper med åreknuter:

  Hvordan velge det: Regler og anbefalinger

  Før du kjøper kompresjonslinne, anbefales det å følge følgende regler: Terapeutisk strikkevarer er ikke representert i vanlige butikker, det anbefales ikke å forveksle medisinsk med standardtrekkprodukter.

  En viktig rolle er spilt av anbefalinger fra en phlebologist, oppmerksomhet bør betales til profilbutikker og apotekavdelinger. Kvaliteten fremgår av merket RAL-GZ 387, dets tilstedeværelse indikerer sikkerhet og overholdelse av europeiske standarder.

  På pakken med strømpebukser for gravide er det også et spesielt notat, de må være utstyrt på magen med en spesiell elastisk innsats. Trykket på dette nettstedet er kontraindisert, det truer med brudd på fosterutvikling og patologi av reproduktiv funksjon i fremtiden.

  Her vil du lære om riktig utvalg av komprimeringsstrikk:

  Kontraindikasjoner til bruk

  Som alle rettsmidler har kompresjons undertøy kontraindikasjoner, fra slitasje bør kastes i følgende situasjoner:

  • septisk flebitt;
  • endarteritis;
  • hjertesvikt;
  • ortoarteriit;
  • diabetes mellitus;
  • thromboangiitis;
  • utløsende tromboangiitt;
  • aterosklerose;
  • patologi av arteriene av nedre ekstremiteter;
  • hypotensjon.

  Det er veldig viktig å ta hensyn til trykket, det skal være minst 80 mm Hg.

  Forsiktig bør observeres i følgende tilfeller:

  1. patologi av hud;
  2. åpne sår;
  3. infeksjon, betennelse.

  Gjennomsnittlige priser i Russland

  Prisene varierer avhengig av modell, kompresjonsklasse og produsent (Russisk, utenlandsk), prisen for golf er 300-1700 rubler, for strømper - 600-6000 rubler, for strømpebukser - 700-3200 rubler.

  konklusjon

  Bruk av kompresjonslinne betraktes som et viktig stadium i behandlingen av åreknuter. Under påvirkning av strikkevarer, blir blodsirkulasjonen normalisert, redusert puffiness og tretthet.

  I serien presenteres et stort utvalg av modeller, så alle kan bestemme hva som er bedre og mer praktisk for ham. Kompresjonsundertøy er av forskjellige klasser, det anbefales å bruke det bare som foreskrevet av legen, siden det er kontraindikasjoner.

  Hvordan velge og kjøpe kompresjons undertøy for åreknuter: vurderinger av pasienter om ulike typer strikkvarer

  Denne sykdommen er en prosess med ekspansjon og økning i lengden av venene på underdelene, noe som resulterer i tynning og dannelse av noder.

  Også åreknuter er preget av svakhet (som ofte er en medfødt funksjon). Åreknuter hver tredje kvinne og hver tiende mann lider. Ved å analysere aldersgrupper av pasienter, observeres det største antallet tilfeller av denne sykdommen i alderen 30 til 40 år.

  Åreknuter påvirker ikke bare de nedre ekstremiteter - det er BP venøse vegger i det lille bekkenet, testikulær vener, spermatisk ledning, mage og jevne esophagus.

  Men åreknuter i underekstremiteter er mest vanlige. Hovedårsakene til denne typen sykdom er arvelig predisposisjon, graviditet, høyt blodtrykk i venene som følge av hypodynamien og langvarig statisk belastning med kroppens vertikale stilling.

  Kjøring av varicose kan til slutt forvandle seg til tromboflebitt, og også føre til utseendet av trofasår og eksem.

  Varicose behandling metoder inkluderer ulike operasjoner på utvidede årer, behandling av medisiner med piller, sclerotherapy, bruk av fysioterapi øvelser og bruk av terapeutisk strikkevarer.

  Undertøy i prosessen med behandling av sykdommen

  Typer av kompresjon undertøy i varicose - dette strømper, strømpebukser, ermer, strømper, strømpebukse og bandasjer. Bruk av kompresjonslinje reduserer signifikant symptomene på åreknuter og brukes ofte i komplisert terapi av sykdommen.

  Historien om etableringen av komprimeringsstrikk

  Kompresjonsbehandling er et svært effektivt verktøy for behandling av venøs patologi.

  Den har en lang historie, som begynte med arbeidet med å behandle de berørte årene ved å presse bandasjer og bandasjer. Da, da man utviklet nye materialer, ble behandlingen forsøkt å bli kombinert mer og mer med brukervennlighet, noe som førte til modernisering av vasken.

  Første kompresjon undertøy ble skapt av Maurice Hansony i sverige. Allerede på 1920-tallet begynte selskapene å produsere kompresjonsundertøy i Frankrike, Tyskland og Østerrike, senere å spre seg til andre land i verden, fordi kompresjonsstrikk har blitt veldig populært.

  Prinsippet om påvirkning av medisinsk klær

  Prinsippet om kompresjonslinne er det skaper trykk i varierende grad på forskjellige steder i underekstremiteter. Maksimumstrykket faller som regel på den nedre delen av foten nær anklene, noe som er forbundet med størst mulig innsats når man hevder blod fra dette stedet.

  Klatring, lasten minker, og på hofteområdet er 30-40 prosent. Ved å trykke på venene, hjelper kompresjonslinene blodstrømmen, slik at den ikke stagnerer.

  Denne typen vaskekompresjon ligner det naturlige muskeltrykket når det skjæres og bidrar til å normalisere blodstrømmen.

  Formålet med å bruke sengetøy

  • redusert belastning på underdelene;
  • bekjempe symptomene på VR-vener;
  • Støtte av kroppen under graviditet;
  • forbedre effektiviteten av sport;
  • løse problemer med muskel-skjelettsystemet.

  Klassifisering av kompresjonslinne

  Kompresjonsstrikk utmerker seg av materialer, typer veving og graden av trykk opprettet. Skal også skille mellom terapeutiske, postoperative, forebyggende og undertøy for idrettsutøvere.

  materialer

  Kompresjons strikket undertøy er produsert av fibre av bomull og nylon, mikrofiber og lycra som har en økt grad av elastisitet. Dette forklarer det estetiske utseendet.

  Sømmer i det, som regel, er fraværende. Produktene er hypoallergene, behagelige for huden og hygroskopiske. Kompresjonsegenskaper tilveiebringes og distribueres ved spesifikk behandling av vaskerom ved hjelp av teknologiske innovasjoner.

  Behandling av varicose tabletter er en populær metode for å kvitte seg med symptomer på åreknuter. Hvilke medisiner du foretrekker, kan du finne ut her.

  Kompresjonsgrad

  Av graden av den opprettede trykkeffekten er det slike klasser av komprimeringsstrikk på åreknuter:

  1. 1 klasse: komprimering er ikke mer enn 23 mm. Hg. Art. Brukes av de første symptomene på åreknuter.
  2. 2. klasse: komprimering ca 33 mm. Hg. Art. Brukes i behandlingen av tromboflebitt og VR-vener med moderat alvorlighetsgrad.
  3. Grad 3: komprimeringsmetoder 45 mm. Hg. Art. Brukes til behandling av alvorlig venøs insuffisiens.
  4. Grad 4: kompresjon over 50 mm. Hg. Art. Hjelper med å eliminere ødem og bryte lymfutstrømning.

  Produktmål

  Etter at du har valgt bedriftens og produktmodellen, får du resept som indikerer kompresjonsklassen, må du velge størrelsen. For dette utføres hjemmemålinger ved fotmålinger.

  1. For golf: underbenets omkrets (cm), underbenets underkant (bred), under kneledd (cm), og lengden fra foten til kneledd.
  2. For strømper: Til de to første målingene, er det nødvendig å legge til hoftehøyden i en høyde på 25 cm fra knæleddet. Det er også nødvendig å måle lengden på beinet til det punktet hvor målingen av lårets omkrets (eller til lysken) fjernes.
  3. For strømpebukser, I tillegg til de ovennevnte måtene må du også måle omkretsen av livet og hofter.

  Når du kjøper kompresjonslinne i ortopedisk salong, må du vise målingene til konsulenten, og han vil velge modell med ønsket størrelse.

  Arterdiversitet

  Produsenter tilbyr et bredt spekter av forskjellige kompresjonsprodukter på markedet med forskjellige medisinske egenskaper.

  1. Mest populære tights. Korrekt tilpasset for å passe, bør passe tette føtter, og slutte strengt i livet. Den mest praktiske typen kompresjonsstrikket stoff blir lett fjernet, men det krever innsats når du setter på.
  2. Strømper. Et mer praktisk alternativ for gravide, så vel som for de som har en lesjon i venene, går ikke over kneet.
  3. Golfs. De er en løsning for menn, fordi de er praktiske for å sette på bukser.
  4. Ermer. De brukes i purulente prosesser i mykt vev og dermatitt i øvre ekstremiteter.
  5. Gamasjer. Mer holdbar enn strømper og strømpebukser, fordi det ikke er noen del nær fingrene, som lett slites ut. Egnet for de som har lokaliserte lesjoner i en liten del av deres lemmer.
  6. Elastisk bandasje. Den rimeligste typen produkter for forebygging og behandling av åreknuter, men bruken er ikke for praktisk og krever ferdigheter med å bandasje skadede områder.

  typer kompresjon strikkevarer

  Regler for valg av terapeutisk undertøy

  Hva du trenger å huske før du kjøper kompresjons undertøy når åreknuter:

  • Klassen av graden av kompresjon bør strengt overholde doktors anbefaling;
  • Ved valg av et produkt bør lokaliseringen av lesjonen styres;
  • sømmer bør ikke være konvekse, dette kan føre til irritasjon;
  • velg bare produkter av sertifiserte selskaper;
  • ta hensyn til egenskapene til komprimerings strikkevarer, velge produkter under graviditet;
  • produktet må overholde standard RAL-GZ 387;
  • å kjøpe kompresjon undertøy bør være i spesialforretninger;
  • På vasken bør det være et notat om at materialet ikke vil forårsake allergi - merk Oeko-Tex Standart 10;
  • Det bør huskes at kompresjonslinne er delt inn i forebyggende, kurativ og sykehus;
  • graden av kompresjon måles ikke i den, men i mm. Hg. Art. Hvis måling er feil på kompresjonsklesvask, er dette et tegn på forfalskning.

  Vilkår for bruk

  Komprimerings strikkevarer Det anbefales å bære uten å komme seg ut av sengen. På denne tiden er de nedre lemmerne ennå ikke hovne og overfladiske vener er litt fylt med blod.

  Hvis det er behov for å bruke strikkevarer midt på dagen eller etter hygieniske prosedyrer, må du ligge og holde føttene høye i 7-10 minutter.

  Anbefalinger for å sette på komprimering produkter:

  • Vri produktet innvendig ut til hældelen, slik at det bør være et spor hvor du må presse foten din;
  • Legg forsiktig produktet på foten, det er viktig at hælen er ordentlig festet;
  • rett ut siden av produktet;
  • trekk produktet, ikke vri det, pass på at hælen ikke beveger seg;
  • Glatt ut fine rynker langs hele lengden på produktet.

  Regler for omsorg for jersey

  Overholdelse av regler for pleie av kompresjonsproduktet gir en lang (fra 6 til 10 måneder) bevaring av nyttige egenskaper ved bruk av produkter daglig.

  Etter vask skal produktet skylles grundig i varmt vann, deretter pakkes i et håndkle, forsiktig presses og tørkes på et kjølig sted på et tørt håndkle.

  Det er viktig å beskytte silikonstrimler av det faste gummibåndet fra vanninntrengning.

  De vil holde godt hvis de tørkes med en bomullsklut fuktet med alkohol.

  Det er noen nyanser:

  • Kompresjonsjersey kan ikke kokes, blekes, klemmes, strykes og tørkes på et batteri eller i direkte sollys;
  • bruk av kjemiske løsningsmidler er uakseptabelt;
  • Vasking og spinning av produkter i vaskemaskiner er forbudt;
  • Ikke dra og kutt endene på trådene inne i produktet.

  I forhold til daglig vask anbefaler vi å kjøpe to par.

  Anmeldelser og priser

  Anmeldelser av pasienter om komprimerings strikkevarer av de mest populære produsentene.

  Oppmerksomhetskjøpere tilbys oftest følgende produsenter:

  1. Strømpebukse og strømper Relaxsan (Italia). Den maksimale prisen på produkter, som regel, er ikke mer enn 1200 rubler. Det er variasjoner i design og komprimeringsklasser. Minuser kan betraktes som en kort operasjonsperiode (omtrent en måned) og litt ubehag når det brukes.
  2. Undertøy Intex (Russland). Å skape nødvendig komprimering, det er ganske motstandsdyktig mot bruk. Fra 800 til 1300 rubler. Du kan kjøpe kompresjonslinne laget av kvalitets stoff og sterke sømmer.
  3. ORTO. Strømpebukse, strømper og sokker i det spanske firmaet ORTO er varer av en gjennomsnittlig priskategori. Prisene på produkter starter fra 400 til 700 rubler. Komprimering varer i 4 måneder, men de går raskt ut på fingrene og føttene.
  4. Linen VenoteksTherapy (USA). Kompressionssmykke Venotex vil tilfredsstille kjøperen med en rekke modeller og muligheten til å kjøpe produktet til en rimelig pris. Alle produkter av dette merket er sertifisert, i samsvar med standardene. Ifølge anmeldelsene viser produktene til Venotex middels motstand mot slitasje. Kostnaden for modeller: fra 650 rubler. for strømper for forebygging; starter fra 1600 rubler for modellene av 3. klasse komprimering.
  5. Medi og Bauerfeind (Tyskland). Priser på produkter fra 1300 rubler, men de er fullt begrunnet av kvalitet. Alle produktene er komfortable, lett å ta vare på, slitesterk. Produktene har en attraktiv design. Det er også sengetøy for reise og sport. Å sette på lin med kompresjon over 2. klasse, må du kjøpe en spesiell enhet fra Medi. Pasientens kommentarer indikerer at kompresjonsjerseyen Bauerfeind og Medi til en overkommelig pris har fremragende healing kvaliteter og holdbarhet.
  6. SIGVARIS. Dette er elit medisinsk undertøy. Slitasje er minimal, det er forskjellig i produksjonskvalitet og utmerket design. Priser: fra 2500 til 4500 rubler. for et par. Som du kan se, er valget svært bredt, men de fleste kjøpere styres av gjennomsnittspriser, og er enige om noen av nyansene knyttet til slitasje. Anmeldelser av komprimeringsjerseyen Sigvaris er for det meste positive, europeisk kvalitet for europeisk pris.

  pasienter Overveiende snakker det positivt om kurative og forebyggende klær gjennomsnittlig pris kategori og over. Når det gjelder negative anmeldelser, gjelder de i de fleste tilfeller ubehag og ubehagelige opplevelser når de bærer billige produkter.

  Prisen på kompresjons undertøy med varicose, med sjeldne unntak, er tilgjengelig for alle som trenger slike klær.

  Kompresjons undertøy for gravide

  Bruk denne typen undertøy anbefales for alle gravide, som begynner med første trimester, når du bruker forebyggende strikkevarer. Valget bør styres av legenes anbefalinger.

  Designet for gravide kvinners strikkevarer, har en rekke særegne funksjoner.

  Først av alt, Et elastisk bånd er festet på toppen som støtter magen uten å klemme den. Materialet er designet med tanke på økningen i luftpermeabiliteten. Mange foretrekker strømper, ettersom en betydelig økning i omkretsen av magen gjør det vanskelig å bruke strømpebukser.

  I spesielle strømpebukser er komforten svært begrenset, men Strømper er representert av et bredt utvalg for enhver smak og med alle funksjonene.

  Typer strømper for gravide kvinner:

  • klassisk modell;
  • med elastikk fra silikon;
  • på et spesielt korsettbelte med velcro;
  • med en åpen tå.

  Disse strømper lette byrden på beina og normalisere blodstrømmen. De reduserer sannsynligheten for åreknuter. Et barn er en tilstrekkelig sterk tilleggsbelastning på alle systemene i den kvinnelige kroppen, spesielt de som er forbundet med det lokomotoriske apparatet.

  Noen ord om effektivitet

  Elastisk kompresjon - grunnlaget for behandlingsprosessen for VR-vener, som er mye brukt i phlebology. Strømper og andre produkter som legen foreskriver etter undersøkelse av pasienten på grunnlag av resultatene av ultralyd.

  strikkevarer anbefaler i tilfelle av den første fasen av åreknuter, når lesjoner påvirker bare tynne overfladiske årer og vaskulære stjerner vises. Kompresjonsjersey gir det nødvendige trykket på venene, forbedrer blodstrømmen og reduserer venetrykk, som påvirker mekanismen til VR-vener.

  Sammen med vasken brukes piller og salver fra åreknuter.

  Kompresjonslinne skaper en slags skjelett som støtter og beskytter venøse vegger. Konstant press på venene fører til at karene smals, noe som reduserer risikoen for blodpropper.

  Kontra

  Det er et antall tilfeller når komprimeringsstrikk er kontraindisert, eller dets bruk bør være under nøye tilsyn av en spesialist.

  Til slike situasjoner inkluderer: aterosklerose, tromboangiitis obliterans, endoarteritt og otoroarteritt.

  Disse sykdommene fører til vasokonstriksjon og systoliske blodtrykksparametere mindre enn 88 mm. hg Følsomhet i huden medfører også forsiktighet ved bruk av denne typen undertøy.

  Det er ikke tilrådelig å bruke kompresjons undertøy i tilfelle av skade på huden - betennelser, allergier, trykksår, åpne sår. Kontraindikasjon er og akutt tromboflebitt.

  Hvis vasokonstriksjon oppstår på grunn av diabetes, er kompresjonsstrømper anbefales ikke, kommer den samme situasjonen til hjerte-lungesvikt og septisk flebitt.

  Noen pasienter referere til en kompresjons plagg med en viss mengde av frykt, fordi de tror at klemme kan føre til atrofi av muskelveggene av årer, men dette er bare mulig hvis den identifiserte genetisk predisposisjon eller inflammasjon som et resultat av en lang stagnasjon av blodet.

  Ubehagelige opplevelser varer noen tid etter at bruken av et kompresjonslinne er avsluttet. Faktisk faller tonus av en venøs veggen, kommer til norm eller hastighet i løpet av tiden.

  funn

  Kompresjon Undertøy - en viktig metode for forebygging og kontroll av åreknuter, men ikke en absolutt løsning på dette problemet. Det er nødvendig å være oppmerksom på livsstilen og tilstanden til ens helse.

  Bruk av kompresjon i rehabilitering og behandling er utbredt og svært effektiv, men behandlingsprosessen bør ikke begrenses bare til dem.

  Kompresjonslinne, fordel eller skade? Alle finesser av valg og sokker

  Åreknuter - en sykdom i kronisk form, preget av brudd på normal blodstrøm og dannelse av blodstasis i lemmer. For å effektivt behandle dette problemet er det utpekt en rekke tiltak som hindrer videreutvikling av problemet. En av de viktigste komponentene i dette komplekset er komprimeringslinne (terapeutisk strikketøy), noe som gjør det mulig å redusere sykdomsforløpet betydelig og bidrar til å bli kvitt den.

  Når skal du ha kompresjonsundertøy

  Kompresjons undertøy brukes til varicose, lymfødem, trombose, tromboflebitt, etc.
  Effekten av å bruke medisinsk strikkevarer:

  1. Konstant press på beina;
  2. Beskytter mildt vev mot strekking;
  3. Normalisering av blodstrømmen;
  4. Forbedret vevtilførsel med næringsstoffer;
  5. Forebygging av trombotiske formasjoner. Definisjon av begrepet. Trombose - dannelsen av blodpropp i karene.

  Kontraindikasjoner og forholdsregler

  Som terapeutisk middel har kompresjonslinne sine egne kontraindikasjoner og forholdsregler.

  • Det er forbudt å bruke det på atherosklerose, trombangiitt, ​​orthoarteritt, endoarteritt. På grunn av lavt blodtrykk (mindre enn 80 mm Hg) og arterielle sykdommer i beina, er det helt umulig å redusere trykket i beina ytterligere.
  • Bruk med forsiktighet i hudforhold som eksem, allergier, sengetøy og med åpne sår, inflammatoriske og smittsomme prosesser. Council. For følsom hud, bruk en spesiell krem.
  • Du kan ikke bruke strikkevarer for septisk flebitt og hjertesvikt.
  • Hvis det oppstår spesielle reaksjoner fra et organ, er det nødvendig å søke hjelp fra en lege som spesialiserer seg på dette feltet.

  Hvordan velge sengetøy, strømper eller strømpebukser

  Når du velger klær, er det viktig å ikke gå seg vill, da det moderne markedet gir et bredt utvalg. For å riktig bestemme rekkefølgen, hva slags undertøy å ta, du må nok en gang huske at komprimering plagg er laget for å stoppe utviklingen av åreknuter, for å fjerne blod stasis i bena og fjerne hevelse. Med denne oppgaven, og administrere strømper, og golf, og strømpebukser. Den eneste forskjellen mellom dem er lengden på produktet. Derfor, når du velger, må du matche lengden på produktet med stedene til sykdommen. Enkelt sagt, hvis åreknuter er lokalisert i regionen av shin, så det beste alternativet vil være golf. Hvis åreknuter er over skinnen, så vær oppmerksom på strømper eller strømpebukser.

  For kvinner er kompresjonsstrikk dekorert med mønstre og mønstre, for menn - gjennomsiktig, slik at det ikke er merkbart.

  Noen få regler når du velger terapeutisk strikkevarer:

  • Kompresjonsgraden måles i mm Hg. Artikkel.;
  • Suturene skal være fraværende eller så ubetydelig som mulig;
  • Kvaliteten skal være i henhold til standarden - RAL-GZ 387.

  Undertøy alternativer

  Kompresjons undertøy er delt inn i 3 typer:

  1. Forebyggende. Kompresjon på et slikt lin er minimal. Det anbefales å bruke det med økning av vener, med utseende av vaskulære stjerner, med smerter og ødem i bena. Forebyggende sengetøy gjør at du ikke kan akkumulere væske i anklene.
  2. Terapeutisk. Den gjennomsnittlige komprimeringen. Gjelder i perioden med forverring av åreknuter.
  3. Hospital. Maksimal komprimering. Går til pasientfasilitetene etter kirurgisk og kirurgisk inngrep. Viktig! Selvbruk er farlig for helsen.

  Inndelingen i klasser dannes avhengig av den opprettede komprimeringen - trykk:

  • 1 klasse. Trykket er ikke mer enn 23 mm Hg. Art. Brukes som et forebyggende vaskeri.
  • 2 klasse. Trykket er ikke mer enn 33 mm Hg. Art. Det brukes til tromboflebitt og moderat alvorlighetsgrad av åreknuter.
  • 3 klasse. Trykket er ikke mer enn 45 mm Hg. Art. Slitasje utføres med venøs insuffisiens, som følger med brudd på trofisme.
  • 4 klasse. Trykket er ikke mer enn 50 mm Hg. Art. Det brukes til forstyrrelser av lymfestrøm og eliminering av alvorlig hevelse.

  dimensionality

  1. Nødvendige tiltak for å velge golf er: skinnets omkrets over ankelen (b), knærledets kant (a).
  2. Nødvendige tiltak for å velge strømpebukser: Glidelåsens overkant over ankelen (b), kneleddets (7) girthet, hoftehøyden til lysken (g).
  3. De nødvendige målinger for utvalg av strømpebukser: omkrets tibia over ankelen (b), omkrets av et kneledd (a), omkretsen av låret til lysken (g), omkrets av lårene, livvidde.

  Kjente merkevarer og merker

  I det moderne markedet kan du finne mange forskjellige produsenter av kompresjonsundertøy. I deres egenskaper er de like, men forskjellen er i pris, produktdesign og levetid.

  1. Relaxsan. Produsent - Italia. Priskategorien bestikker med tilgjengeligheten (ikke mer enn 1200 rubler per vare). Kataloget inneholder alle typer og klasser av kompresjon, samt strukturert design. Ulemper - raskt slites ut, ikke langsiktig service, ubehag under sokker.
  2. Venoteks. Produsent - USA. Den gjennomsnittlige priskategorien (fra 700 rubler for forebyggende strømper, fra 1700 rubler for 3 og 4 klasse komprimering). Kataloget presenterer et bredt spekter av modeller. Overholder standarder. Ulemper - den gjennomsnittlige utnyttelsesgraden.
  3. SIGVARIS. Produsent - Sverige. Høy priskategori. Det oppfyller alle standarder, har høy kvalitet, maksimal levetid og god design. Ulemper - en høy pris (fra 2500 rubler).
  4. Medi. Produsenten er Tyskland. Høy priskategori. Alle produktene i selskapet er veldig praktiske i bruk, slitasje, høy slitestyrke, god design, et bredt spekter av modeller. Ulemper - en høy pris (fra 1300 rubler), for å sette på terapeutisk strikkevarer over 2. klasse trenger du en spesiell enhet.
  5. Intex. Produsent - Russland. Tilgjengelig priskategori (fra 800 rubler). Det er veldig verdig konkurranse til utenlandske produsenter, har gode kvaliteter av stoff og sømmer, samt høy slitestyrke.

  Hvordan velge kvalitets sengetøy, ikke falsk

  For ikke å komme over et falskt eller substandard kompresjons undertøy, vær oppmerksom på merking av standarden på etiketten eller på emballasjen på produktet. Indikatoren for høy kvalitet på produktet er den europeiske standarden RAL-GZ 387. En slik standard kan bare oppnås etter streng sertifisering i Sveits eller Tyskland.

  En viktig valgfaktor er kjøpsstedet. På grunn av det store antallet russiske forfalskninger, er det bedre å kjøpe kompresjonsundertøy i spesialforretninger eller ved direkte levering. Så, sannsynligheten for å snuble på en falsk blir redusert flere ganger.

  Sengetøy er beregnet på daglig bruk, velg det med et notat om hypoallergene. Du kan finne ut om dette ved hjelp av emballasje, som skal merkes med Oeko-Tex Standart 10.

  Hvor og hvordan å kjøpe kompresjonsundertøy, omtrentlige priser

  Du kan kjøpe kompresjonslinne i en spesialbutikk, en butikk med direkte forsyninger av kompresjonslinje, på apotek eller på bestilling online.

  Kompresjon undertøy med åreknuter: som er bedre, vurderinger.

  For å opprettholde fysiologisk korrekt blodtrykk i underdelene, i prosessen med forebygging og behandling av åreknuter, brukes kompresjonsstrikk i stor grad i dag.

  Spesielt sengetøy i medisinsk litteratur kalles også medisinsk strikketøy, terapeutisk komprimerings strikkevarer, kompresjon, anti-varicose lin.

  Dette er slitasjeprodukter som, i nærvær av problemer forbundet med blodkarene i bena, eller for forebygging, foreskrives av phlebology-leger. I de fleste tilfeller er medisinsk jersey brukt til lymfødem, tromboflebitt, epitelisert trofasår, trombose, åreknuter.

  Den terapeutiske effekten av kompresjonslinne er forårsaket av klemme og opprettholde en forstørret vene, og derved omfordele blodstrømmen fra de forstørrede, forandrede årene til friske;

  Med riktig størrelse og bruk av en slik jersey kan det redusere risikoen for å utvikle blodpropper;

  Også viktig egenskap ved slikt lin, i fravær av kontraindikasjoner, er at det er en helt enkel og sikker metode for å opprettholde vener i deres fysiologisk korrekte stilling med det formål å forebygge åreknuter.

  Den terapeutiske effekten av medisinsk strikkevarer for åreknuter

  Før produksjonen av slikt vaskeri begynte, ble problemet med forebygging og terapi løst ved å bruke elastiske bandasjer som har flere ulemper:

  Påføringen av dressingen tar lang tid, og det er en mulighet for at dressingen blir påført feil, følgelig er effekten av slik bandasje fraværende;

  utseende av bandasjer skaper noe kosmetisk ubehag når det er nødvendig å bære dem under arbeid og andre ganger;

  Den lave prisen for slike bandasjer er villedende, ettersom de raskt blir verdiløse, og økonomien reduseres til ingenting.

  Kompresjon undertøy i nærvær av åreknuter dilaterte vener, og dermed lette akselerasjonen av blodstrømmen i dype årer, noe som eliminerer blodstagnasjon. I tillegg har moderne strikkevarer effekten av gradering - en gradvis nedgang i trykk fra shin til lår, henholdsvis, og for hendene - fra hånd til skulder.

  For eksempel hvis trykket i området på skaftet, den laveste delen av strømpen, er 100%, så vil den i øvre del av låret være 40%. En slik endring i trykk er fysiologisk betinget og mest hensiktsmessig, derved dens terapeutiske egenskaper. Et lignende regime for trykkfordeling gjennom venene normaliserer og stimulerer utstrømningen av blod på grunn av:

  øke, den såkalte effekten av muskelpumpen - den fysiske belastningen tvinger musklene til å trekke seg sammen, og blodet skyves oppover;

  reduksjon av den patologisk forstørrede lumen av underkutane og perifere vener i underben og lår;

  normalisering og forbedring av ventilapparatets drift.

  Man må huske at kompresjonsbehandling undertøy i nærvær av åreknuter ikke kan kvitte seg med dyp på grunn av tilstedeværelsen av venøs insuffisiens. Slik kompresjonslinje simulerer bare en situasjon der patologisk skadede blodårer fjernes eller limes. I tillegg bør enhver konservativ behandling av åreknuter være omfattende. Maksimal effekt ikke en radikal kur kan bare oppnås i forvaltningen av sunn livsstil, bruk av reseptbelagte medisiner og aktuelle preparater, daglig iført medisinsk strikkevarer, samt bruk til sitt formål, folk rettsmidler behandling av åreknuter.

  Kontraindikasjoner for bruk av terapeutisk komprimeringsstrikk

  Ethvert stoff har sine egne fordeler og kontraindikasjoner, kompresjon undertøy er ikke noe unntak. Det er relativ sikkerhet for noen og et kategorisk forbud mot andre. Anvendbarheten av en slik behandling diskuteres individuelt under en konsultasjon med en lege. Hvis det er relative kontraindikasjoner, er det nødvendig å konsultere en endokrinolog, kardiolog, dermatolog.

  Absolutt kontraindikasjon for bruk av slik undertøy er tilstedeværelsen av orthoarteritt, endoarteritt, utkastende tromboangiitt, ​​aterosklerose. Disse kroniske sykdommene i beinbeinene fører til at lumen av arteriene er redusert og systolisk trykk er under normen (80 mm Hg), derfor er det strengt forbudt å redusere det ytterligere ved hjelp av medisinsk trøye.

  Hvis huden er for følsom, bruk slik lin med ekstrem forsiktighet.

  Det er ikke anbefalt å bruke kompresjonsstrømper helbredende i nærvær av eksem, akutt tromboflebitt, liggesår, ulike dermatitt og allergiske reaksjoner på huden, hud inflammatoriske sykdommer.

  En relativ kontraindikasjon er også tilstedeværelsen av diabetes mellitus, siden det er forbudt å bruke kompresjonslinne i nærvær av diabetiske lesjoner av beinene i beina.

  Ved akutt kardiovaskulær insuffisiens og septisk flebitt er det også forbudt å bruke medisinsk strikkevarer, da sirkulasjonsforstyrrelsene i slike tilfeller vises i ro.

  Det antas at kompresjons plagg provoserer utvikling av atrofiske lesjoner i muskellaget av venøse vegger, så mange er redd for å bære slike klær, fordi man kan få en negativ effekt, nemlig fravær av telleren karveggen blodtrykk når man slutter å bruke den. Følgelig vil atrofi av veggene til fartøyene føre til enda større fremgang av sykdommen.

  Dessverre er det umulig å utføre en klinisk studie av følsomheten for kompresjon av hver vene, men phlebologists mener denne oppfatningen er feilaktig fordi:

  pasienten fysisk kan ikke bruke slike klær døgnet rundt;

  blodstrømmen i blodårene som er utsatt for kompresjon, reduseres og stopper ikke helt;

  Atrofi av muskelene i vaskemuren forekommer i de fleste tilfeller med venøs overbelastning og påfylling av venen, en genetisk predisponering mot patologi og den lokale inflammatoriske prosessen, og bruk av et slikt linne, tvert imot, reduserer deres manifestasjoner;

  pasienter efter bruk komprimering plagg med en påfølgende rask avbrytelse av dens anvendelse kan være midlertidig følelse av forringelse, ikke fordi det er atrofi av muskellaget av karveggen og utviklingen av sykdommen ble observert, og på grunn av den forbigående reduksjon av veneveggen tone;

  vurderinger etter elektiv iført komprimering undertøy bekrefte at mange ble rart å gå uten en slik trøye, mange oppmerksom på at hvis du bruker medisinsk strikkevarer i bena vises lett, slutte å bruke og helt forlate slike klær, har de ikke tenkt til.

  Utvalg av kompresjonslinne

  Alle kompresjonsmedisinske undertøy er delt inn i flere grupper: medisinsk, forebyggende og sykehus, som kun brukes på sykehus. Derfor er det viktig å bestemme hvordan du skal velge og ta vare på denne typen strikkevarer.

  Hovedbetingelsen for kjøp av slike legemidler er oppkjøpet i spesialiserte ortopediske salonger eller direkte i offisielle butikker-forhandlere av slikt linned. Personalet på slike salonger har erfaring og ferdigheter i å lage nøyaktige strikkestørrelser, fordi feil størrelse kan redusere effekten av å bruke medisinsk jersey til null. I en spesialisert salong eller butikk tar selgerne beina på fire steder og plukker opp undertøy i henhold til matchende bord.

  Det er 4 grader komprimering:

  Den første klassen kompresjon (18-21 mm Hg) er en forebyggende kompresjon, som anbefales for folk:

  en livsstil eller arbeidsforhold som innebærer et lengre opphold i en sittestilling eller stående stilling - selgere, frisører, drivere, kontorarbeidere;

  med de første tegn på åreknuter, når det står vondt i bena etter lang tid eller sitte, på slutten av dagen er det hevelse i beina, det er uttalt telangiektasier eller blodårer sterkt under huden;

  utsatt for utvikling av åreknuter.

  Den andre kompresjonsklassen (23-32 mm Hg) er den mest populære klassen av undertøy i behandlingen av åreknuter og tromboflebitt.

  Den tredje klassen (34-46 mm Hg) brukes til alvorlig venøs insuffisiens, trofiske lidelser.

  Den fjerde klassen kompresjon (49 eller mer mm Hg) brukes svært sjelden, oftest i nærvær av lymfatisk ødem.

  Når du velger det første settet av kompresjonslinne, bør du ikke kjøpe dyre jersey, som har kompresjonsklasse 2. Din vaskulære system kan ikke takle slikt trykk. Etter en tid med å ha førsteklasses kompresjon, hvis du føler deg komfortabel fra å bruke den, kan du hente dyrere og høy kvalitet lin. For forebygging er det absolutt nødvendig å bruke lin med en kompresjonsklasse på 1, men ved de første tegnene på varicose vil klassen av strikkevarer bestemmes av phlebologisten individuelt. Det er verdt å huske igjen at kompresjonsundertøy ikke er i stand til å kurere de underliggende årsakene til utvikling av åreknuter i ekstremiteter, dets bruk er forebygging og forebygging av spredning av sykdommen til nærliggende kar med patologi. På sommeren er det svært vanskelig å bruke kompresjons undertøy, så i varmt vær er det bedre å bytte til andre metoder for behandling og forebygging av åreknuter, for eksempel medisinering.

  Viktig! Noen kompresjons undertøy, selv den dyreste, er i stand til å beholde kompresjonsegenskaper i 5-7 måneder.

  Hva du trenger å vite for ikke å kjøpe en falsk?

  Terapeutisk kompresjons undertøy, som er ment for forebygging og behandling av åreknuter, har strenge kvalitetsstandarder. Den viktigste og strenge er den europeiske standarden RAL-GZ-387. For å bruke logoen til denne standarden, må produsenten passere strengest sertifisering i Sveits eller Tyskland. Hvis du kjøper kompresjonsstrømper du fant på etiketten til en etikett, kan du være sikker på at dette jersey gir trykkfordelingen 40-70-100%, og på naturen av den terapeutiske effekten av et slikt produkt kan fås fra etiketten på pakken.

  Det er nødvendig å ta en veldig ansvarlig holdning til valg av kompresjonslinje, siden det er mange feil på det russiske markedet, så det er bedre å kjøpe strikkeklær i spesialiserte salonger eller produsentens butikker, hvor utvalget vil bli utført i henhold til alle nødvendige parametere.

  Gitt at kompresjonslinnet er beregnet for hverdagsbruk, må det ha hypoallergeniske egenskaper. Det er enkelt å bestemme ved tegn på den europeiske standarden for miljøsikkerhet Oeko-Tex Standard 10.

  Funksjoner på å sette på kompresjons golf, strømpebukser, strømpe

  Det kan være en umulig oppgave å sette på medisinsk strikkevarer selv i 2. klasse, fordi teknikken for å sette på disse produktene er forskjellig fra analogien med vanlig lin:

  Jerseys for medisinske formål kan ikke bæres av typen barnas strømpebukser (samling i trekkspill). Strømpebukser og strømpebukser av kompresjonsformål settes gradvis på, og etter hvert rettes på et ben. Hvis pasienten har stor mage, kan dette være en annen hindring.

  For å lette prosessen med å sette på, er det spesielle enheter som kan kjøpes i spesialiserte salonger. Også i prosessen med å "trekke på" må du bruke hansker (medisinsk, husholdningsbruk), da dette vil sikre bedre glidning av klesvask og beskytte mot skade på stoffet med manikyr.

  Følgelig bør pedikyret være i perfekt rekkefølge, neglene skal behandles med en neglelag, det er også nødvendig å kvitte seg med grovhet og lunger, fordi de kan føre til tetthet og uegnet strikketøy.

  Kompresjonsklær skal brukes på helt tørre føtter og helst om morgenen, uten å komme seg ut av sengen etter søvn, for å unngå hevelse i beina.

  3 Komprimering undertøy er slitt for klassen gjennom stor innsats og tålmodighet, så hvis pasienten og legen er overbevist om at en slik klasse strikkevarer fordel, bør begynne å bruke slike klær. I de fleste tilfeller brukes undertøy i klasse 3 og 4 ved bruk av en spesiell enhet.

  Pleie av kompresjonslinne

  Det er tilrådelig å ha 2 par kompresjonslinne, tross alt, bør slike strikkevarer vaskes hver dag. Daglig vask fjerner vasken fra partikler av lær, støv, soriner, som har større effekt på slitasje på vaskefibrene enn noe vaskemiddel.

  Vasking bør bare gjøres for hånd og bruker babysep. Vanntemperaturen skal ikke overstige 40 grader, bleking og stryking er også forbudt.

  Skyllere og balsamere påvirker strukturen på fibrene, så bruk dem ikke når de vaskes.

  Tørking av slikt vaskeri bør gjøres i en rett form, som sprer seg på en horisontal overflate. Det er strengt forbudt å klemme eller vri på slik undertøy, du kan bli litt våt med et håndkle. Det er forbudt å tørke klær på batteriet, med en hårføner, i solen, i en konvensjonell tørketrommel.

  Også, du må være spesielt forsiktig med silikon stripene som er til stede på strømper. Disse elementene mister raskt fastgjøringsegenskapene etter vannets påvirkning, du trenger ikke å vaske dem mens du vasker, og tørk av med en alkoholtørke.

  Det er hensiktsmessig å anvende komprimerings strikkevarer etter britiske forskers oppfatning

  I ca 50 år har medisinen brukt kompresjonsundertøy som grunnlag for behandling og forebygging av åreknuter. Slike undertøy annonseres som et kvalitets-, komfortabelt produkt som må brukes daglig hvis en person har åreknuter. Men britiske eksperter fra National Institute of Health har funnet ut at iført kompresjonsundertøy med åreknuter er sløsing med penger og tid.

  De argumenterer denne uttalelsen som følger. Etter deres mening kan bruk av kompresjonstrømper ikke bare være ubrukelig, men også en farlig terapi i fremtiden, da risikoen for trofasår og trombose øker. Denne utsagnet er bare basert på det faktum at det til nå ikke foreligger pålitelige bevis for fordelene med å bruke medisinsk strikkeklær for åreknuter.

  På samme måte som alle behandlingsmetoder, har slike terapi motstandere og støttespillere. Britiske forskere hevder at den rådende oppfatning om bruk av kompresjonsstrømper - det er ikke mer enn en myte, fordi den er basert utelukkende på subjektive oppfatning og personlige følelser av pasienten på tidspunktet for seg slike klær. De fleste tilhengere av metoden og pasientene merker seg selv en reduksjon i benutmattelse, en reduksjon i smerte, selv om den ikke er klinisk bekreftet.

  I tillegg finnes det grupper av pasienter, noe som er strengt forbudt i bruk av jersey, for eksempel diabetes dårlig sirkulasjon i bena betydelig og uten strømper, men bruker dem kan vises hudskader og sårdannelse. Imidlertid nevnes slike kontraindikasjoner i instruksjonen, som er festet til kompresjonslinen.

  Britiske forskere publiserte anbefalinger, der leger blir bedt om å vurdere tilnærmingen til behandling av en så vanskelig å behandle patologi. De anbefaler bruk av endovasal laserkoagulasjon, skleroterapi, endotermisk ablasjon av de dilaterte årene som hovedterapi av sykdommen, som er kirurgiske behandlingsmetoder.

  Institutt for Helseeksperter mener at vi bør komme bort fra kompresjonsbehandling lin fra både en relikvie fra fortiden, fordi i arsenal av moderne medisin og Studier om vener spesielt er det en rekke av minimalt invasive, høyteknologiske metoder for behandling av åreknuter. Å bære eller gi opp kompresjonslinne er alles beslutning. Produsenter av slik medisinsk strikkevarer, og noen leger fortsetter å oppfordre slik behandling, og kirurger-phlebologists, tvert imot, tilbud om å nekte slik behandling til fordel for moderne metoder.

  Kompresjons undertøy med åreknuter

  Ved venøs insuffisiens og som forebyggende tiltak anbefales det å bruke spesielt sengetøy. Kompresjons undertøy korrigerer strømmen av venøs bensystemet, og forhindrer dannelsen av stagnasjon. Det er viktig å velge riktig klær for åreknuter, ellers vil den forventede effekten ikke virke, og pengene vil bli bortkastet. Hva sengetøy er bedre fra åreknuter og hvordan du velger en modell for føttene, vil våre eksperter fortelle.

  Forebyggende handling av smarte klær

  Bånd på underbenene brukes til puffiness, blåmerker, ledsmerter fra begynnelsen av XVIII århundre. Et tett bandasje av elastisk materiale klemmer benet langs lengden med varierende styrke. Det største trykket faller på den nedre delen av ankelen. Siden blodet fra bunnen peker opp destilleres vanskeligere. Jo høyere belastningen på venene reduseres, og det kreves trykk med mindre kraft.

  Trykket på de forskjellige benpartiene av korrekt bandasje er som følger:

  • Over ankelen - 100%;
  • Den øvre delen av kaviar er 70%;
  • Femoral del - 30%.

  Kompresjons undertøy fra varicose påvirker beinet, så vel som riktig banding. Derfor er første gang hos pasienter med sokk observert ubehag, som en person raskt blir vant til. Under påvirkning av eksternt trykk, kontrakter blodårene, noe som forbedrer blodsirkulasjonen. Riktig valgt undertøy, skaper kompresjon på beina, noe som ligner på belastningen når du jobber med musklene mens du går.

  På grunn av kompresjonseffekten på nedre lemmer, kan du oppnå følgende effekter:

  1. På begynnelsestrinnet av åreknuter forhindres det fra å bli utvidet.
  2. Forbedrer blodstrømmen, og øker dermed tilførselen av vævs oksygen.
  3. Dannelsen av trombi i venøsystemet er forhindret.
  4. Redusert hevelse.
  5. Tyngden og smerten forsvinner.

  Av minusene er det en høy pris for virkelig effektive og høykvalitets modeller og ubehagelige opplevelser for første gang når du bærer. Den høye prisen skyldes bruk av de nyeste teknologiene innen produksjon. Men å spare på helse har aldri ført til gode resultater. Og ubehagelige trykkfølelser etter noen dager vil sokkene forsvinne, ettersom benet blir brukt.

  Typer og materialer

  I apotek og spesialforretninger er følgende typer lin av varicose tilgjengelig: strømpebukser, bandasjer, strømper, sokker, leggings. Slitte produkter i stedet for de vanlige klærne hver dag.
  Tekstil for produksjon inkluderer elastiske tråder: nylon, mikrofiber, lycra. Sømmer fraværende eller myk. Eksternt er klesvasket lite forskjellig fra det vanlige.

  Estetiske og komfortable klær er slitt i lang tid og ikke forårsaker allergier. Fothuden puster og mottar hele tiden en mikromassasje. De medisinske egenskapene til produktet er oppkjøpt gjennom en spesiell produksjonsprosess. Med riktig sokk og pleie mister undertøyet av varicose føtter ikke sine medisinske egenskaper i 6-8 måneder.

  Ifølge terapeutisk effekt er produkter mot varicose delt inn i grupper:

  • For profylakse - brukes i de tidlige stadiene av sykdommen (det er vaskulære stjerner, om kvelden er det hevelse og smerte).
  • Terapeutisk - slitt under en kronisk form av åreknuter (hovne vener, vedvarende smerte og tyngde, lemmer hovne).
  • Sykehus - kjoler etter kirurgi for å opprettholde vevet i ønsket stilling.

  Profylaktiske modeller vises ikke bare av pasienter med åreknuter, men også av personer i fare hvis en av faktorene er til stede hver dag i livet:

  1. Arbeid utføres sitter eller står på føttene.
  2. Det er overvekt.
  3. Ervervet eller medfødt diabetes mellitus.
  4. Hjertesvikt.
  5. Alder over 45 år.

  Terapeutisk undertøy, avhengig av kompresjonen, er delt inn i klasser:

  • Jeg er i klassen. Trykket av stoffet på beinet er ikke mer enn 23 mm kvikksølv. Det anbefales å være syke med allerede dukket opp "stjerner" og delvis oppblåste årer.
  • II klasse. Trykket er ikke mer enn 33 mm Hg. Modeller brukes som behandling for den første fasen av tromboflebitt og åreknuter av medium alvorlighetsgrad.
  • III klasse. Trykket av stoffet er mer enn 45 mm Hg. Bruk av et produkt anbefales for pasienter med venøs insuffisiens i alvorlige former, med trofiske lidelser.
  • IV klasse. Trykket på stoffet overstiger 50 mm kvikksølv. Det anbefales til pasienter med nedsatt lymfefunksjon for fjerning av hevelse i beina.

  Prisen på profylaktiske modeller fra varicose er lavere enn for legemidler. Og også prisen er påvirket av merkevarefremmende og kvalitet brukt i produksjon av materialer.

  Modeller for den sterke halvdelen

  Menn lider mindre fra åreknuter, men 30% er utsatt for sykdommen. Spesielle golf og strømper har blitt utviklet for å forebygge åreknuter. De klær som vanlige sokker, men har en lengde like under kneet (i nærheten av golfen) og (ved strømpene) til midten av låret. Spesielle golf for sport er produsert, med antiseptiske sølvioner som absorberer ubehagelig lukt fra føttene. Noen av de mest populære og høykvalitetsmodellene diskuteres mer detaljert.

  Medi (Tyskland)

  Den tyske produsenten Medi tilbyr menn golfer med et kutt for tærne og hele. Tråder med sølvioner brukes til å gjøre hele produktet. Herre sokker er presentert i 10 farger, noe som gjør det mulig å velge en nyanse for noe klær og årstid.

  Medi tilbyr menn følgende modeller av undertøy fra åreknuter:

  • Komfort - golf har en spesiell mykhet. Den forkerte siden behandles med lanolin, som også fukter huden. Anbefales for pasienter med åreknuter med følsom og tørr hud på bena. Prisen er fra 2 500 р.
  • Forte - egnet for pasienter med alvorlig hevelse. Prisen fra 2 700 р.
  • Duomed er en universell modell i beige og svart. Det beskytter bena godt og skjuler mangler i huden. Prisen er fra 1 700 р.
  • Aktiv - golf er designet spesielt for folk som leder en aktiv livsstil. De forhindrer hevelse av føttene og bidrar til å takle smerten. Prisen fra 2 700 р.
  • Reise - modellen er laget spesielt for lange reiser. Når du reiser er folk inaktive og blodsirkulasjonen av nedre ekstremiteter bremser ned. Golf bidrar til å normalisere blodsirkulasjonen, fjerne puffiness. Prisen fra 3 100 р.
  • Medi sokker produseres i 1,2,3 klasser, derfor er de egnet for forebygging og behandling av akutte former for åreknuter.

  Orto (Spania)

  Den spanske produsenten tilbyr menn golf og strømper av klasse 1-4. Fungerer i en rimelig pris. Produsert av høystyrkt materiale med tilsetning av en tråd med sølvioner. En lav pris oppnås ved å bruke en antiseptisk tråd bare på bunnen av produktet. Undertøyet er tilgjengelig i to farger: lys og svart.

  Orto likte brukere av følgende modeller:

  • Orto 1 klasse. Forebyggende høye knesokker fra myk jersey. Anbefales for menn som allerede har en vaskulær setochka. Prisen er fra 890 rubler.
  • Orto 2 klasser. Golfmodellen anbefales for menn med moderat grad av venøs insuffisiens. Egnet for personer som har et arbeid som er relatert til immobilitet. Prisen er fra 1180 р.
  • Orto menns strømper er 2 klasser. Kompresjon er opprettet fra ankelen til den andre tredje lårdelen av benet. Anbefales for de med alvorlige kroniske åreknuter. Prisen fra 2 000 kr.

  I tillegg produserer produsenten kompresjonsundertøy fra åreknuter for ett ben. Sokker for alle modeller er stengt.

  Lumma Idealista (Russland)

  Den innenlandske produsenten av undertøy fra åreknuter tilbyr flere kvalitetsmodeller for menn med forebyggende og kurativ effekt:

  • Lumma 1 klasse golfsko. Produktet av forebyggende tiltak. Det anbefales for menn med fast livsstil, med utseendet til de første tegn på venøs insuffisiens. Prisen er fra 1 800 р.
  • Lumma 2 klasser. Egnet for menn med alvorlig kronisk venøs insuffisiens. Prisen er fra 2 00 r.
   Produktene er tilgjengelige i ett fargevalg - svart. Det er en myk søm som er usynlig når den bæres.

  Modeller for svakere sex

  For kvinner er undertøy fra varicose representert av et bredt spekter av modeller: strømper, strømpebukser, sokker. Det er en spesiell linje for kvinner i stillingen, aktiv og full av representanter. Vasken er valgt avhengig av størrelsen, ellers kompresjonen ikke fordeles riktig, og helbredende egenskaper går tapt. Strømpebukser skal passe tett til kroppen og slutte strengt i livet.

  Ifølge kvinner er kompresjon strømpebukse vanskelig å bære, men de glir ikke under sokker. Strømper slutter over midten av låret og er festet med silikon tape. De kan brukes som et uavhengig element i garderoben eller kledd på enkle strømpebukser eller strømpebukser.

  Strømpebukser og strømper produseres terapeutiske og forebyggende tiltak. De velges individuelt avhengig av kvinnens fullstendighet og graden av sykdommen.

  Relaxsan (Italia)

  Billig og attraktiv utvendig modell fra den italienske produsenten presenteres i alle kompresjonsklasser. Prisen på de mest tette strømpene i klasse 3 fra 1500 r. Men produktene har stor ulempe - de slites ut raskt. Tettheten av materialet er utilstrekkelig, og etter 1-2 måneder mister produktet dess helbredende egenskaper.

  Inteks (Russland)

  Høy kvalitet og forskjellig tetthet av terapeutisk strømpebukse Intex er kjent ikke bare her, men også i utlandet. Strømpebukse er preget av mykhet i sømmen og høy motstand mot slitasje. Foten er laget med tilsetning av en tråd med sølvioner, så lukt av svette truer ikke kvinner. Den eneste ulempen er enhetligheten av modellene. Strømpebukse er presentert i kroppslig og svart. Prisen for klasse 1 er fra 980 rubler, for 2-3 klasser fra 1500 rubler.

  VenoteksTherapy (USA)

  Gjennomsnittlig i prisklasse og slitestyrke, amerikanske strømper og strømpebukse Venotex. I Russland selges kun sertifiserte prøver, men det er mulig å kjøpe billig forfalskning via Internett. Prisen på en kvalitetsmodell er ikke mindre enn 1 800 rubler. I apoteket presenterer vi Venotex linet fra 1 til 4 klasser.

  Velg din størrelse

  Hvordan velge riktig kompresjons undertøy fra åreknuter? Størrelsen, kompresjonsklassen og materialegenskapene dine er tatt i betraktning. Det anbefales ikke å lagre og kjøpe kvalitetsmodeller. Slik bestemmer du størrelsen på vasken som er beskrevet riktig nedenfor.

  Når du velger golf, måler du:

  1. Ankelkant over ankel.
  2. Benomkrets rett under kneet.
  3. Høyde fra kne til fot.

  Når du velger en strømpe, de samme målingene, pluss:

  • Hip omkrets (målt over kneet med 25-30 cm).
  • Høyde fra hofteomkrets til fots.

  Ved valg av strømpebukser for de eksisterende målingene, legges en midjeomkrets. Hver produsent angir en dimensjonal linjal på produktpakken. I spesialiserte salonger og apotek er det nok å gi dine mål og produktet velges individuelt.
  Kompresjons undertøy brukes hver dag til åreknuter. Om kvelden blir produktet fjernet, skylles i varmt vann uten kondisjonering og tørket. Det anbefales ikke å vaske ting ofte og tørke på batterier. Dette reduserer levetiden sterkt. Hvordan å bruke kompresjon undertøy for åreknuter avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen i hvert tilfelle.

  Siden ubehagelig bruk av kompresjonsundertøy forårsaker ubehag, anbefaler vi å starte med billige modeller. Det er tider når en liner med kompresjonseffekt ikke passer til en pasient, og det er umulig å returnere penger.

  Les Mer Om Fartøyene