Hjertens aneurisme hva det er og hvordan å behandle det

En aneurisme i hjertet er en tilstand hvor den tynne veggen av hjertemuskelen under blodtrykk er utbulet i form av en "sac". Ofte dannes et slikt hulrom i venstre ventrikel, i sin øverste del. Dette skyldes at blodtrykket i det er større enn i høyre side. Mindre ofte dannes en aneurisme på interventricular septum, og ekstremt sjelden påvirker det veggene i høyre ventrikel. Selvfølgelig begynner muskelen der en slik feil oppstår, å virke verre. Violert rytme av sammentrekninger, hjertet begynner å slå oftere, en person med diagnose av hjertets aneurisme utvikler hjertesvikt. Dette er en veldig formidabel sykdom, fordi over tid sykdomsforløpet er komplisert og "pose" bryter. I dette tilfellet dør en person i løpet av sekunder.

Hvor kommer sykdommen fra?

Årsakene til hjertets aneurisme er mange, vi lister noen av dem, som oftest forårsaker denne dødelige sykdommen:

 • Den hyppigste årsaken til dannelsen av en aneurysm i hjertet er et stort, såkalt transmural, myokardinfarkt, hvor hele tykkelsen av hjertemuskulaturveggen påvirkes. Hvordan og hvorfor skjer dette? Poenget er at det berørte området av hjertemusklene etter hjerteinfarkt dør. På sitt sted dannes et bindevev som ikke kan krympe. Det blir under blodtrykk gradvis tynnere og rager utover.
 • Når en person gjennomgår et annet hjerteinfarkt, øker risikoen for hjertets aneurisme. Det samme erklæringen gjelder for omfattende myokardinfarkt.
 • En av faktorene som bidrar til utviklingen av hjerte-aneurisme kan kalles arteriell hypertensjon, så vel som immoderat trening. Sannsynligheten for en sykdom er høy i tilfelle at høyt blodtrykk og påkjenninger oppstår mot bakgrunnen av et hjerteinfarkt. Hvis en person etter en og en halv time etter infarkt begynner å trene hardt eller utføre tungt fysisk arbeid, øker sannsynligheten for hjertets aneurisme i flere ganger.
 • Mindre vanlige er traumatiske aneurysmer i hjertet. Slike aneurysmer dannes etter alvorlige skader i hjertet, hvor muskelområdet også dør. Slike traumer kan være stengt eller åpent, så vel som traumer som oppstår etter operasjonen.
 • Utseendet til sykdommen kan resultere i noen smittsomme sykdommer som deformerer veggene på karene og veggene i hjertemuskelen. Til slike sykdommer er det mulig å bære tuberkulose, syfilis, angina (etter som det var revmatisme).
 • Misbruk av alkohol og tobakk kan også bidra til utviklingen av hjertets aneurisme. Dette er fordi, under påvirkning av alkohol eller tobakk, påvirkes veggene i hjertemuskulaturens vev og vev. Etter dette fortsetter prosessen med aneurysmformasjon på samme måte som i et infarkt.

Aneurysm typer

Leger kvalifiserer for hjertets aneurisme, i henhold til hvor lenge sykdommen har utviklet seg:

 • Hvis det utviklet seg innen to uker etter at en person gjennomgikk et hjerteinfarkt, så kaller jeg det et akutt hjerteaneurisme. I løpet av denne perioden har en person en feber som varer lenge. Pasienten lider av kortpustethet og svakhet. Hjertetrykket er ødelagt. Under analysen observeres et klinisk bilde, som ved inflammatoriske sykdommer, det vil si at leukocytose og erytrocytt sedimenteringshastighet øker. Akutt postinfarkt aneurisme er farlig fordi den har en utrolig tynn vegg, som kan sprekke med den minste økningen i belastningen eller med en betydelig økning i trykk. Når veggen går i stykker, dør pasienten øyeblikkelig.
 • Hvis sykdommen utvikler seg 3 uker etter et hjerteinfarkt, så kalles det en subakutt. Det oppstår hvis dannelsen av arrvæv er forstyrret på infarktstedet. Symptomer i subakut aneurisme er de samme som i akutt aneurisme. Subakutt etterfarging aneurisme forskjellig mer tett vegg. Imidlertid ligger denne patologien i det faktum at den er dekket av et arr, som akkurat da ble dannet på hjerteinfarktstedet, og ubemerket, er festet på muskelen.
 • Når en sykdom oppstår etter en lang tid etter et hjerteinfarkt, for eksempel etter en halv og en halv, diagnostiseres en kronisk aneurisme i hjertet. Det er svært vanskelig å diagnostisere, fordi symptomene er svært lik de som observeres ved kronisk hjertesvikt. Slike postinfarkt-aneurisme er allerede helt dekket av et arr, derfor er det ikke nødvendig å frykte sin plutselige brudd, men formasjonen tillater ikke at hjertet skal virke fullt, slik at en person utvikler hjertesvikt.

De viktigste symptomene på sykdommen

Hva er symptomene på hjertets aneurisme? Faktisk er symptomene som oppstår med hjertes hjertemykhet svært variert. Det skjer også at de er helt fraværende. De viktigste symptomene som observeres hos pasienter er som følger:

 • smerte i brystet;
 • svakhet;
 • hjerterytmeforstyrrelser;
 • kortpustethet;
 • skinn av huden;
 • hoste;
 • en følelse av hjerteslag.

Aneurysme hos nyfødte. Hva trenger jeg å vite?

Det skjer at en aneurisme i hjertet er diagnostisert hos nyfødte. Det vil si at sykdommen er dannet på et tidspunkt da barnet er i livmor. Denne sykdommen er dannet av mange grunner, her er bare noen av dem:

 • Medfødt patologi av kardiovaskulærsystemet.
 • Defekt i glatte muskler i hjertet med utvikling av fosteret.
 • Intrauterin infeksjon (det kan være influensa, herpes i mor eller rubella).
 • Alder av foreldre, når barnets far er over 45 år, og moren er over 35 år gammel.
 • Mutagene stoffer (for eksempel stråling).

Dødelighet med hjerteinfarkt hos barn er 10-30%.

Metoder for behandling av sykdommen

Konservativ behandling

Er det noen effektive behandlinger for denne forferdelige sykdommen? Konservativ terapi, det vil si behandling uten kirurgi, er kun mulig i begynnelsen av aneurysmformasjonen. Behandling kan også være ganske effektiv. Pasienten er foreskrevet legemidler som senker blodtrykket. Også er foreskrevet midler som gjenoppretter hjertefrekvensen. En uunnværlig tilstand for behandling er den strengeste sengestøtten.

Dessverre fører terapeutiske metoder svært sjelden til at utviklingen av sykdommen stopper og pasienten gjenoppretter. Ved de første symptomene på hjertesvikt oppstår spørsmålet om kirurgisk inngrep.

Kirurgisk behandling

Hvis en pasient utvikler hjertesvikt, observeres symptomer som svakhet, dyspnø, tretthet, og kirurgi er nødvendig for vellykket behandling. Først av alt finner leger ut om pasienten har kontraindikasjoner til operasjonen. Det kan være en alvorlig form for diabetes mellitus, alvorlige sykdommer i indre organer, kreft. Hvis det ikke foreligger kontraindikasjoner, utføres en operasjon for å beskytte aneurismen. En defekt i hjertemuskelen er suturert. Uten operasjon er det svært lite sjanse for at pasienten gjenoppretter.

Kan jeg bli behandlet med folkemidlene?

Husk at en aneurisme er en dødelig sykdom, derfor er det umulig å kurere det med folkemidlene, men det er ikke overflødig å holde pasientens tilstand med folkemidlene. Her er noen folkemessige rettsmidler som kan lette sykdomsforløpet.

 • Avkok av gulsottgrå, som bør tas 5-6 ganger om dagen på en spiseskje, spise sukker.
 • Infusjon av gress- eller fennikelfrø kan tas 3-4 ganger om dagen for en spiseskje.
 • Friske bær av viburnum eller infusjon av dem hjelper med kortpustethet.
 • En aneurysminfusjon er nyttig for hagtorn. 2 skjeer med tørket frukt helles i et glass kokende vann og insisterte i en time. Infusjonen skal være full 3 ganger i løpet av dagen.

Sørg for å konsultere en lege før du søker om behandling av folkemidlene.

Metoder for behandling av hjertets aneurysmer

Aneurysme i hjertet er en patologi som er i stand til å provosere utbredt blødning, noe som fører til et dødelig utfall. Som et resultat av traumas, komplikasjoner, er veggen i hjertemuskelen betydelig oppbrukt, slik at den ikke tåler det vanlige blodtrykket. Under påvirkning av blodtrykk begynner det tynne området å bøye seg, blir som en "pose".

Som et resultat av slike patologiske forandringer, mister hjertemusklen sin evne til å fungere normalt. Pasienten har alle slags komplikasjoner, blant hvilke den farligste er gapet, på grunn av hvilket selv en erfaren lege ikke kan redde en person. Døden av en slik pasient skjer innen få sekunder. Med tanke på slike særegenheter av sykdommen, anbefales det å konsultere legen i tide for hjelp, for å gjennomgå et behandlingsforløp for hjertets aneurisme.

Hva er det

Tynning av veggene i hjertemusklen oppstår mot bakgrunn av mangel på næringsstoffer. Vevceller som ikke mottar oksygen, dør. I fravær av behandling, utvikler patologi, uten å møte et stoff "hindring" på vei, aktivt utvikling, slik at veggene som følge blir for tynne.

En slik sykdom kan detekteres ikke bare hos voksne som ofte har bodd i stressende situasjoner, utfører tungt fysisk arbeid og står overfor andre problematiske problemer. Leger diagnostiserer denne sykdommen selv hos barn. Foreldre og voksne pasienter som først møter en slik diagnose er bekymret, ikke forstår hvordan det er å kurere et slikt problem.

Antall pasienter med aneurysm er ca. 10-35% av det totale antall pasienter diagnostisert med hjertesykdommer. Gruppen med høy risiko inkluderer menn, hvis alder er 40-70 år.

Hvor oftest er det en sykdom

Leger, som studerte en slik sykdom som en aneurysm, la merke til noen særegne egenskaper manifestert i forskjellige pasienter. Patologi varierer i flere parametere, inkludert utseende, størrelse og form av den konvekse "sac", graden av tynning av veggene i hjertemusklen, samt plasseringen.

Basert på mange observasjoner av kardiologer, konkluderes det med at den vanligste aneurismen utvikler seg på veggene i venstre ventrikel. Dette forklares av det faktum at blodtrykket i det er mye større enn i høyre ventrikel. Leger kjenner tilfeller når en aneurisme utviklet seg ikke bare på LVs vegger, men også i atriumet, men denne typen patologi er utrolig sjelden.

Forekomsten av en aneurysm i området av interventricular septum refererer også til sjeldne tilfeller. Dens særegne trekk er at i stedet for å utstyre veggen, er partisjonen ganske enkelt fordrevet. Dessverre fremkaller en slik unormal forskyvning av septum en signifikant reduksjon i volumet til høyre ventrikel, henholdsvis volumet av venstre øker patologisk. Et feil forhold mellom volumer gir hjertesvikt. En aneurisme kan også forekomme ved hjerteets apex, anterior og posterior vegger.

Spedbarn blir sjelden diagnostisert med patologi (forekomsten er 0,9-1%). Hos ungdom, kan aneurysmer av thoracic eller abdominal aorta bli diagnostisert. Bruddet av denne typen aneurisme fremkaller også et dødelig utfall.

Årsaker til hjertepatologi

Aneurysme i hjertet kan diagnostiseres selv hos nyfødte. Ofte må barna møte en medfødt form av sykdommen, som oppstår fra den arvelige svakheten i bindevevet. Dessuten kan patologi oppstå under oppveksten av babyen.

Å provosere sykdommen kan andre patologier, som for eksempel:

Ungdom som ignorerer en sunn livsstil, foretrekker å røyke åpent eller hemmelig fra foreldrene sine, med egne hender øker risikoen for høyt blodtrykk, aterosklerose og etter dem aneurysmer.

Også ungdommer har ofte en slik farlig patologi, hvis barnet tidligere har kommet inn i en trafikkulykke, fikk noen skader. Blant pasientene i ungdomsårene er det mange slike som var glad i ekstremsport før.

Hos voksne, oftest, er denne patologien diagnostisert etter et hjerteinfarkt. Det er nødvendig å møte en slik sykdom og de pasientene hvis hjerte var skadet. I dette tilfellet dør muskelområdet, og hjertet er allerede ute av stand til å fungere normalt. Hjertet kan også bli skadet under en operativ inngrep. I alle fall, hvis hjerteproblemer blir identifisert, bør pasientene være under streng overvåking av leger. Bare forebyggende undersøkelser kan forhindre videre utvikling av patologi, for ikke å la helsetilstanden bli forverret.

Provoke en aneurysm kan og slike sykdommer:

Misbruk av alkoholholdige drikkevarer, røyking er ikke bare en skadelig avhengighet, men også en provokatør, utløsermekanisme, som forårsaker en slik farlig sykdom som en aneurisme.

Aneurysm typer

Hvis det er åpenbare tegn på en aneurisme, klassifiserer legene også patologien med hensyn til tidspunktet for oppstarten.

Hvis sykdommen oppstår innen kort tid etter infarkt, indikerer legene en akutt form for patologi. Det er farlig fordi hjertemusklens vegger blir utrolig tynne, slik at de kan bli skadet når som helst.

I de tilfellene når sykdommen begynner å signalere, for å gi opplysninger om deg selv tre uker etter et hjerteinfarkt, peker doktorer på en subakutt form for patologi. I dette tilfellet vil veggene være litt tettere enn i akutt form. Denne typen aneurisme er imidlertid svært lumsk. Det er vanskelig å oppdage, fordi det gjemmer seg bak arret som er dannet etter infarkt.

Når sykdommen oppstår etter minst en og en halv og en halv etter et hjerteinfarkt, snakker de om en kronisk aneurisme i hjertet. Diagnose av en slik variasjon er komplisert, fordi det er utrolig vanskelig å skille mellom sykdommen på grunn av lignende symptomer med hjertesvikt.

Hoved tegn og symptomer

Mange problemer kan forebygges hvis vi tar hensyn til dem i tide. På samme måte kan du ikke la helsetilstanden bli alvorlig forverres, hvis du viser visse tegn umiddelbart, besøk en lege.

Aneurysme i hjertet manifesterer seg ved slike symptomer:

 • kortpustethet;
 • smerte i thoracic regionen;
 • blekhet;
 • hoste;
 • økt hjertefrekvens;
 • ubehag.

Det er også tilfeller når pasienten ikke føler noen tegn på hjertes hjertesvikt. Ofte skjer dette etter et hjerteinfarkt, når det til og med er en svakere helsetilstand, avskrives for svakhet, som ofte oppstår hos pasienter i gjenopprettingsperioden. Noen pasienter klager over intens hyperhidrose, nervøs spenning, hevelse i ekstremiteter.

Kun legen vil kunne differensiere symptomatologien på riktig måte, for å fastslå diagnosen nøyaktig. Det er uakseptabelt å nøl med å tenke på at det er hensiktsmessig å besøke klinikken, da en slik forsinkelse kan utløse irreversible konsekvenser.

Medisinske og diagnostiske tiltak

En slik farlig sykdom som en aneurisme, er viktig å identifisere i begynnelsen, utvikle et vellykket behandlingsregime som forhindrer forekomsten av komplikasjoner.

Medisinske tiltak er kun bygget etter en grundig undersøkelse og nøye undersøkelse av pasientens historie.

Hvordan blir diagnosen gjort?

Under første pasientens besøk til legen utføres en primær (visuell) undersøkelse. Selv en slik inspeksjon uten bruk av sofistikert utstyr lar deg mistenke en aneurisme.

På tidspunktet for palpasjon i intercostal plass og bryst, kan legen identifisere et pulserende område. Hvis aorta er berørt, så føles det et segl som forårsaker smerte når det trykkes.

For å bekrefte forekomsten av en patologisk prosess, skille en aneurisme fra andre sykdommer med lignende symptomer, blir pasienten rettet mot en omfattende diagnose, noe som tyder på at:

 • laboratorie blodprøve (resultatet indikerer en inflammatorisk prosess);
 • EKG (gjør det mulig å vurdere tilstanden til myokardiet);
 • ECHO-CG, ultralyd (alle deler av hjertet er visualisert, det er lettere for leger å vurdere tilstanden deres).

Radiografi som diagnostisk metode brukes ekstremt sjelden, siden det ikke er veldig informativt for å oppdage en aneurisme.

I de mest eksepsjonelle tilfeller, når andre diagnostiske metoder ikke har gitt et komplett bilde av sykdommen, kan leger henvise pasienten til en MR- eller CT-skanning.

MR-undersøkelse

For å teste myokardets vegger er det mulig å utføre scintigrafi, der et kontrastmiddel injiseres i pasientens blod.

Laboratorieanalysen av urin utføres med det formål å avsløre ledsagende sykdommer at den utviklede behandlingsplanen var rettet mot komplisert kamp mot alle tilgjengelige patologier.

Behandling av aneurysmer i hjertet

Kun den behandlende legen vet hvordan man effektivt behandler hjertets aneurisme i hvert enkelt tilfelle, idet man tar hensyn til pasientens individuelle egenskaper, hans tilstand av helse. Det er uakseptabelt å "adoptere" opplevelsen av "behandling" med venner og selvsagt foreskrive medisinering. Dette vil ikke bare føre til en forbedring i helsestatus, men kan også provosere uopprettelige konsekvenser.

I utgangspunktet er narkotikabehandling gitt, noe som tyder på:

 • mottak av antikoagulantia;
 • injeksjon av glykosider.

Med hjelp av medisiner, er det mulig å styrke hjertets vegger, for å redusere nivået av nekrotiske prosesser. Slike terapi utføres bare i de tilfellene når resultatene av kompleks diagnostikk bekrefter en aneurisme av små dimensjoner.

Hvis aneurismen har store mengder, bestemmer legene seg for den kirurgiske behandlingen. I dette tilfellet beregner legene og bestemmer hva de endelige målene for operasjonen skal oppnås. Basert på dette kan kirurgisk behandling være av tre typer:

 • fjerning (reseksjon) av en aneurisme av hjertet;
 • suturing av veggene;
 • styrking.

Når man utfører en aneurysmreseksjon, blir det menneskelige hjerte midlertidig "suspendert" ved å koble til AIC. Aneurismen er fjernet på dette tidspunktet, og kuttet er sydd. Forsterkning av vegger utføres ved anvendelse av spesielle polymere materialer.

Gjenopprettingsprosessen vil bli ledsaget av økt effektivitet dersom gjenopprettingsperioden er ordentlig organisert, og pasienten følger strengt alle anbefalingene:

 • å overholde sengen hvile
 • holder seg til riktig ernæring;
 • ta foreskrevet medisin
 • i tide for å gjennomføre forebyggende undersøkelser.
Overholdelse av sengestøtten

Mange moderne mennesker foretrekker å bli behandlet ved hjelp av folkemidlene. Faktisk er behandlingen av mange urte-sykdommer trygg og effektiv.

Det er imidlertid viktig å huske at en aneurisme er ledsaget av en dødelig fare, derfor er det umulig å bli behandlet med folkemidlene. Sammen med dette kan leger selv anbefale å ta avkok, infusjoner fra medisinske planter. En slik tilnærming vil gjøre det mulig å lindre pasientens tilstand, og vil også bidra til å oppnå høye resultater i behandlingen av narkotikabehandling.

Velprøvde decoctions og tinkturer, utarbeidet fra:

 • hagtorn;
 • icteric grå;
 • fennikel frø;
 • rose hofter;
 • bær av en viburnum.

Prognose for livet

Aneurysme i hjertet, spesielt etter et hjerteinfarkt, ledsages av en ugunstig prognose. Ved utførelse av kirurgisk behandling, der aneurismen blir fjernet, blir prognosen gunstig. Legene indikerer imidlertid at komplikasjoner kan oppstå under eller etter operasjonen. Også eldre pasienter kan ikke tolerere anestesi.

For å svare på spørsmålet, hvor mange bor med slik patologi, kan det absolutt ikke. Forventet levetid avhenger av mange faktorer, inkludert pasientens alder, formen og størrelsen på aneurysmen, intensiteten av patologienes fremgang, tilstedeværelsen av samtidige sykdommer.

Anbefalinger for forebygging

For å forhindre forverring av helsetilstanden er det mulig å utelukke muligheten for uførhet i en aneurysm for de pasientene som lytter til anbefalingene fra leger:

 • holder seg til en sunn livsstil;
 • utelukke bruk av krydret, salt mat;
 • å redusere forbruket av brød, svinekjøtt;
 • å nekte fra bruk av kaffe og sterk te;
 • introdusere i kostholdet frisk frukt og grønnsaker;
 • Ikke utsett kroppen for tung fysisk anstrengelse;
 • overgi aktiv sport.

Også slike pasienter anbefales å gjennomgå forebyggende undersøkelser, følg hjerteslag.

Ved uønskede symptomer, kontakt lege omgående.

Så, en aneurisme er en dødelig patologi som krever umiddelbar behandling. Hvis pasienten lydig oppfyller legens ordinasjon, vil ingenting true hans liv.

Aneurysme i hjertet: symptomer og behandling

Aneurysme i hjertet - de viktigste symptomene:

 • svakhet
 • Økt temperatur
 • Hjertebanken
 • Brystsmerter
 • Kortpustethet
 • Forringet hjertefrekvens
 • Angrep av kvelning
 • Hjertesvikt
 • Hjerte astma
 • Brudd på rytmen av pusten

Hjernens aneurysme er en ekstremt alvorlig patologisk tilstand, som til enhver tid kan forårsake massivt blodtap og føre til pasientens død. En aneurisme blir dannet på grunn av myokardens tynning og utbulning, og med hvert etterfølgende hjerteslag blir veggene bare tynnere, så det er bare et spørsmål om en viss tid når hjertets aneurisme vil bli revet uten behandling.

Denne patologiske tilstanden har et utprøvd klinisk bilde:

 • kortpustethet;
 • hjerte astma;
 • brudd på rytmen av pusten;
 • angrep av kvelning og mange andre symptomer.

Behandling av patologi, uavhengig av om den er funnet hos en baby eller en voksen, krever kirurgisk utskjæring av hernial sac etterfulgt av suturering av den defekte arterien.

Tidligere ble det antatt at en aorta aneurisme er en eldre sykdom, hvis hjerte har slitt seg gjennom mange års arbeid. Men faktisk er det ikke så - sykdommen påvirker både eldre og unge. Og selv hos nyfødte barn, kan aorta aneurisme bli diagnostisert. I tilfelle dannelsen av en brokk i nyfødte, snakker de om medfødt patologi, da ulike brudd oppstod under dannelsen av indre organer.

årsaker

Årsakene til utviklingen av denne patologien ligger i tynning av vevet, som oppstår ved hjerteinfarkt. I tilfelle et hjerteinfarkt oppstår følgende: muskelområdet er lammet, det utilstrekkelige blodvolumet går tapt og slutter å utføre sin funksjon, noe som forårsaker død og erstatning av bindevev. Bindevevet kan i sin tur ikke krympe som myokardiet, og som et resultat strekker det utover og danner en slags tynn sekke fylt med blod.

Det viser seg at hovedårsaken til utviklingen av en aneurisme er myokardinfarkt. Men det er andre grunner som forårsaker denne patologien. Disse inkluderer:

 • arteriell hypertensjon;
 • økt fysisk aktivitet
 • medfødte misdannelser, på grunn av hvilken hjertet utvikler en aneurisme i barn - spesielt slike patologier er feil i den glatte muskel i barnets hjerte, intrauterine infeksjoner, ikke tillates rett til å danne fosteret, eksponering for mutagener som stråling og noen andre.

Og likevel er det i 90% av hjertemessige aneurismer hos nyfødte en konsekvens av en ugunstig økologisk situasjon. Legg merke til at den neonatale hjerte aneurisme kan være enten medfødt, som innføres i prosessen med fosterutvikling, siden ervervet - bortsett fra som et resultat av den uheldige innvirkning utenfra, for eksempel etter skader, sår, kreft prosesser i mediastinum, og så videre..

Som nevnt er aorta-aneurisme hos voksne en konsekvens av hjerteinfarkt, spesielt i venstre ventrikel - denne patologien kalles postinfarkt-aneurisme. Ulike faktorer kan provosere sykdommen, spesielt som:

 • røyking,
 • bruk av en stor mengde væske;
 • økt fysisk aktivitet.

Det bør huskes at en aorta-aneurisme kan forårsake ikke bare et hjerteinfarkt i ventrikulærveggen, men også andre patologiske forhold. Spesielt lukkede og åpne brystskader, inkludert kirurgisk inngrep. Det kan også være medfødte misdannelser (hos nyfødte). Aneurysm kan utvikle seg i tilfeller hvor brystorganene er utsatt for stråling for å eliminere tegn på svulster i indre organer (ved strålebehandling).

Årsakene til utviklingen av aorta aneurisme kan også bli funnet i smittsomme prosesser i kroppen - spesielt aorta lider av syfilis, tuberkulose, myokarditt, infeksiøs endokarditt og andre sykdommer.

arter

I medisinsk praksis utmerker seg to former for aorta-aneurisme: akutt og kronisk. Subakut aneurisme er også utpekt som en egen underform.

Akutt aorta-aneurisme utvikler seg mot bakgrunnen til en persons velvære, og vanligvis vises det etter noen uker etter at en person har hatt et hjerteinfarkt. Symptomer på denne patologiske tilstanden er typiske:

 • smerte i brystet;
 • kortpustethet;
 • svakhet;
 • økt kroppstemperatur;
 • hjertefrekvensen og hjertefrekvensen forstyrres;
 • raskt voksende symptomer på hjertesvikt.

Kronisk aortaaneurisme er en patologisk tilstand, hvorav de første kliniske manifestasjonene oppstår seks måneder etter venstre hjerte eller venstreinfarkt. Denne patologiske tilstanden blir diagnostisert vanskeligere, siden symptomene på kronisk hjertesvikt kommer frem i forgrunnen.

Subakut form utvikler seg senere enn akutt - et sted i 6 uker, og preges av symptomer på hjertesvikt.

Merk at den farligste for livet er den akutte form for aorta-aneurisme, som oppstår som følge av et venstre ventrikulært infarkt, og et infarkt i det interatriale septumet. Forløpet av denne patologien er lynrask, slik at leger ofte ikke klarer å ta de nødvendige tiltak for å redde pasientens liv. I subakut og kronisk form er det sannsynlig at leger vil kunne redde en persons liv, forutsatt at han har vendt seg til sykehuset.

Separat bør det sies om denne formen for aneurisme, som for eksempel aneurysmen til det interatriale septumet (MPP). I begynnelsen av utviklingen krever en slik sykdom ikke enten konservativ eller kirurgisk behandling - det er viktig å regelmessig sjekke med en kardiolog, slik at han kan observere hvordan en slik utdannelse oppfører seg.

I de samme tilfellene, når aneurysm av atrialseptum begynner å øke i størrelse og det er risiko for gjennombrudd, bestemmer legen at pasienten skal sendes til sykehuset for videre behandling. Operasjonen på MPP er en av de mest kompliserte og innebærer en rekke bivirkninger, så det er bare mulig å snakke om dets hensiktsmessighet bare når det ikke finnes andre alternative behandlinger.

Noen healere tilbyr å behandle aneurysm av atrialseptum ved folkemetoder - og noen av dem gir en effekt, men bare en støttende. Derfor, hvis det oppdages en aneurysm av MPP på et tidlig stadium, vil det være anbefalt å konsultere legen din om behandling med folkemetoder som kan ha en støttende effekt.

Diagnose og behandling

Diagnose gjøres under hensyntagen til medisinsk historie, pasientklager, samt laboratorie- og instrumentforskningsmetoder. Indirekte kan man mistenke en aneurisme for EKG, men en mer nøyaktig diagnose er en følelse av pulsasjon i hjertet. Det viser også hvordan slike undersøkelsesmetoder utføres som:

 • Ultralyd med doplerografi;
 • echocardioscopy;
 • scintigrafi med trening og noen andre tester som gjør det mulig å skille mellom patologi og lignende hjertesykdommer.

Behandling av hjerteaneurysmer kan utføres i to trinn. I første etappe, når aneurismen er fortsatt liten, vises konservativ terapi. Bruk derfor stoffer som:

 • beta-blokkere;
 • legemidler som fortynner blod;
 • vanndrivende medisiner;
 • nitrater.

En spesifikk ordning for behandling og dosering av legemidler er valgt av kardiologen i hvert enkelt tilfelle.

Kirurgisk behandling av denne patologien utføres i henhold til strenge indikasjoner, blant annet:

 • rask vekst av aneurisme
 • fremgang av hjertesvikt;
 • ruptur av ventrikulær vegg eller septum;
 • aneurysmbrudd;
 • mikroslag eller slag, etc.

Operasjonen er komplisert, utført under generell anestesi og består av suturering av hjertet i de friske veggene, samt fjerning av det berørte aorta vevet. Etter en slik komplisert operasjon foreskrives pasienten et stort antall medisiner, han trenger en hvilerom og fullstendig hvile.

Operasjonen i seg selv er farlig, fordi den er forbundet med risikoen for å utvikle et stort antall komplikasjoner. De vanligste komplikasjonene i denne prosedyren er:

 • rask utvikling av hjertesvikt;
 • dannelse og avvik av trombus;
 • ruptur av veggen av hjertemuskelen, etc.

Hvis du tror at du har det Aneurysme i hjertet og symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, kan en kardiolog hjelpe deg.

Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

Kardiomyopati er en gruppe lidelser som er forenet av det faktum at patologiske endringer i myokardiums struktur blir observert under deres progresjon. Som en følge av denne hjertemuskelen slutter å fungere fullt ut. Vanligvis er utviklingen av patologi observert mot bakgrunn av ulike utkardielle og hjertesykdommer. Dette antyder at det er mange faktorer som kan tjene som en slags "push" for utviklingen av patologi. Kardiomyopati kan være primær og sekundær.

Myokarditt er et vanlig navn på inflammatoriske prosesser i hjertemuskelen eller myokardiet. Sykdommen kan vises mot en bakgrunn av ulike infeksjoner og autoimmune lesjoner, eksponering for toksiner eller allergener. Det er primær betennelse i myokardiet, som utvikler seg som en uavhengig sykdom, og sekundær, når hjertepatologi er en av de viktigste manifestasjonene av en systemisk sykdom. Med rettidig diagnose og omfattende behandling av myokarditt og årsakene er prognosen for utvinning den mest vellykkede.

Kardiologisk kronisk lidelse, som oppstår på grunn av dannelsen av bindevev i tykkelsen av hjertemuskelen, kalles kardiosklerose. Denne sykdommen er ikke primært uavhengig, og manifesterer seg ofte mot bakgrunnen av andre plager i kroppen. Kardiosklerose refererer til alvorlige sykdommer, som forstyrrer hjertets funksjon og oppstår mot en bakgrunn av ulike årsaker og patogener.

Mitral stenose eller stenose i mitralventilen er en farlig sykdom i kardiovaskulærsystemet. Den patologiske prosessen fører til et brudd på den naturlige utstrømningen av blod fra venstre atrium til venstre ventrikel. Med andre ord, smelter hullet mellom dem. I hovedrisikogruppen er kvinner i alderen 40-60 år. Men den mannlige halvdelen av befolkningen er også utsatt for denne type hjerte-og karsykdommer. Ifølge statistikken er sykdommen diagnostisert i 0,5-0,8% av den totale befolkningen på planeten.

Silikose i lungene er en patologisk tilstand forårsaket av langvarig eksponering av støv som inneholder silisiumdioksyd i menneskets åndedrettssystem. Denne patologiske effekten fører til spredning av bindevev og dannelse av knuter i lungevevvet.

Ved hjelp av fysiske øvelser og selvkontroll, kan de fleste uten medisin.

Aneurysme i hjertet

Aneurysme i hjertet - Tynning og utbuling av hjertekammerets myokardium. Hjernens aneurysme kan manifesteres ved kortpustethet, palpitasjon, ortopedi, angrep av hjerteastma, alvorlige hjertearytmier, tromboemboliske komplikasjoner. Hovedmetoder for diagnose av hjerteaneurysmer er EKG, ekkokardiografi, brystrøntgen, ventrikulografi, CT, MR. Behandling av en aneurysm i hjertet innebærer å unnslippe en aneurysmisk sek med suturering av defekten i hjertemuskelen.

Aneurysme i hjertet

Cardiac aneurisme - begrenset fremspring tynnet vegg myokard, ledsaget av en kraftig nedgang eller fullstendig forsvinning av kontraktiliteten av den syke delen av hjertemuskelen. Kardiologi av hjerteaneurisme er avslørt hos 10-35% av pasientene som gjennomgikk hjerteinfarkt; 68% av akutt eller kronisk hjerteaneurisme er diagnostisert hos menn i alderen 40 til 70 år. Ofte dannes en aneurisme i hjertet i venstre ventrikkelvegg, sjelden - i interventrikulær septum eller høyre ventrikel. Størrelsen på en aneurisme i hjertet varierer fra 1 til 18-20 cm i diameter. Brudd på myokardial kontraktilitet i hjertet av den aneurisme omfatter akinesia (mangel på kontraktil aktivitet) og dyskinesi (svulmende aneurismeveggen under systole og dens tilbaketrekning - i diastole).

Årsaker til hjertets aneurysmer

I 95-97% av tilfellene er årsaken til hjerteaneurisme et omfattende transmural myokardinfarkt, hovedsakelig venstre ventrikel. Det store flertallet av aneurysmer er lokalisert i den fremre-laterale veggen og toppunktet i hjerteets venstre ventrikel; ca 1% - i høyre atrium og ventrikel, interventricular septum og bakre veggen til venstre ventrikel.

Massivt myokardinfarkt forårsaker ødeleggelse av hjertets muskelvegg. Under påvirkning av intrakardialt trykk strekkes den nekrotiske veggen av hjertet og tynnes. En betydelig rolle i dannelsen av aneurismer tilhører faktorer som bidrar til en økning i belastningen på hjertet og intraventrikulært trykk - får tidlig, hypertensjon, takykardi, infarkt, progressiv hjertesvikt. Utvikling av kronisk hjerte aneurisme etiologi og patogenese forbundet med postinfarktym cardiosclerosis. I dette tilfellet, under påvirkning av blodtrykket skjer utspringet på hjerteveggen i området av bindevev arret.

Mye sjeldnere enn postinfarkt hjerte aneurysmer, er det medfødte, traumatiske og smittsomme aneurysmer. Traumatiske aneurismer oppstår fra lukkede eller åpne skader av hjertet. Samme gruppe kan inkludere postoperative aneurysmer, ofte etter operasjoner for å korrigere medfødte hjertefeil (tetralogi av fallot, stenose i lungestammen, etc.)

Aneurysmer av hjertet forårsaket av smittsomme prosesser (syfilis, bakteriell endokarditt, tuberkulose, revmatisme) er svært sjeldne.

Klassifisering av en aneurisme i hjertet

Ved utseendet skiller de akutt, subakutt og kronisk aneurisme i hjertet. Akutt hjerteaneurisme er dannet i perioden fra 1 til 2 uker fra hjerteinfarkt, subakutt - innen 3-8 uker, kronisk - mer enn 8 uker.

I den akutte fase av aneurismeveggen er representert nekrotisk myokard som, under virkningen av intraventrikulære trykk utbuling utover eller ventrikulære rom (lokalisering av aneurismen i det interventrikulære septum).

Vegggen til den subakutte aneurisme i hjertet er dannet av et fortykket endokardium med en klynge av fibroblaster og histiocytter, nydannede retikulære, kollagen og elastiske fibre; Koblede elementer av forskjellig grad av modenhet finnes på stedet for ødelagte myokardfibre.

Kronisk aneurisme i hjertet er en fibrøs sak, mikroskopisk bestående av tre lag: endokardial, intramural og epikardial. I endokardiet av veggen av kronisk aneurisme i hjertet, er det spredning av fibrøst og hyalinisert vev. Vegget til hjertets kroniske aneurisme er tynnet, noen ganger er tykkelsen ikke større enn 2 mm. I hulrommet til et kronisk hjerteaneurisme, finnes det ofte en parietal trombus av forskjellige størrelser, som bare kan forene den indre overflaten av den aneurysmale sekken eller okkupere nesten hele volumet. Friable parietal trombi gjennomgår lett fragmentering og er en potensiell risiko for tromboemboliske komplikasjoner.

Det er tre typer hjerte aneurisme: muskel, fiber og fibro-muskuløs. Vanligvis er en aneurisme av hjertet enkelt, selv om 2-3 aneurismer kan detekteres samtidig. hjerte aneurisme kan være sant (representert med tre lag), falsk (dannet som et resultat av myokardial veggbrist og perikardiell begrensede adnations) og funksjonelle (parti som er dannet av levedyktige myokard kontraktilitet lav, den utstikkende ventrikulære systole).

Gitt dybden og omfanget av lesjonen, kan den sanne hjerteaneurismen være flat (diffus), saccular, soppformet og i form av en aneurisme i en aneurisme. I en diffus aneurisme er konturen til det ytre fremspringet flatt, flatt, og fra siden av hjertehulen er det avdekket en depresjon i form av en bolle. Den sakkulære aneurisme i hjertet har en rund konveks vegg og en bred base. Mushroom aneurysm karakteriserer tilstedeværelsen av et stort fremspring med en relativt smal nakke. Uttrykket "aneurisme aneurisme i" utpekt defekt bestående av flere fremspring konkluderte med hverandre, slik aneurisme av hjertet er sterkt tynnet veggen og mest tilbøyelige til å briste. Under undersøkelsen oppdages ofte diffuse aneurysmer i hjertet, sjeldnere - sacculært og, enda sjeldnere, sopp og aneurismer i en aneurisme.

Symptomer på hjertets aneurysmer

Kliniske manifestasjoner av akutt hjerte aneurismen karakterisert ved svakhet, kortpustethet med episoder av hjerteastma og lungeødem, langvarig feber, øket svetting, takykardi, hjertearytmi (bradykardi og takykardi, ekstrasystoler, atrieflimmer og ventrikulære blokkeringer). Med hjerteinfarkt i hjertet, utvikler symptomene på sirkulasjonsfeil raskt.

Klinikken for kronisk hjerteaneurisme samsvarer med uttalt tegn på hjertesvikt: dyspné, synkopale tilstander, stavkrampe av hvile og spenning, en følelse av uregelmessig hjerteaktivitet; i sen fase - hevelse i nakkens vener, ødem, hydrothorax, hepatomegali, ascites. Med kronisk aneurisme i hjertet kan fibrous perikarditt utvikle seg, noe som fører til utvikling av adhesjonsprosessen i thoracic hule.

Tromboembolisk syndrom hos kronisk hjerte aneurisme presentert akutt vaskulær okklusjon av lemmer (vanligvis iliac og femoropoplitiale segmenter), brachiocephalic stammen, hjerne lunge, nyre, lunge, kolon. Potensielt farlige komplikasjoner av kronisk hjerte-aneurisme kan inkludere gangre av ekstremitet, hjerneslag, nyreinfarkt, PE, mesenterisk karops okklusjon, gjentatt myokardinfarkt.

Brudd på et kronisk hjerte-aneurisme er relativt sjeldent. Akutt hjerte aneurisme ruptur oppstår vanligvis 2-9 dager etter hjerteinfarkt og dødelig. Klinisk aneurisme ruptur av hjertet er manifestert av en plutselig innsett: plutselige blekhet som raskt erstattet cyanotisk hud, kald svette, blod overløp nakke årer (bevis på hjertetamponade), tap av bevissthet, kalde ekstremiteter. Pusten blir støyende, hes, overfladisk, sjelden. Vanligvis kommer døden umiddelbart.

Diagnose av hjerteaneurysm

Det patognomoniske tegn på en aneurisme i hjertet er patologisk pre-pulsasjon, som oppdages på den fremre veggen av brystet og øker med hver hjertesammentrekning.

På EKG med hjerteinfarkt registreres tegn på transmural myokardinfarkt, som imidlertid ikke endres i etapper, men forblir "frosset" i naturen i lang tid. Ekkokardiografi gjør det mulig å visualisere hulrommet i aneurysmen, måle dens størrelse, evaluere konfigurasjonen og diagnostisere trombose i ventrikkelhulen. Ved hjelp av stress EchoCG og PET av hjertet, blir levedyktigheten til myokardiet i sonen av kronisk hjerteaneurisme avslørt.

Radiografi av brystorganer avslører kardiomegali, fenomenet stagnasjon i en liten sirkel av blodsirkulasjon. Radiokontrast ventrikulografi, MR og MSCT i hjertet er svært spesifikke metoder for aktuell aneurysmdiagnose, bestemmelse av dens størrelse og påvisning av trombose i hulrommet.

Ifølge indikasjonene for pasienter med hjertes hjertesyke, er hjertehulene probet, koronarografi, EFI. Hjernens aneurysme må differensieres fra hjertebarkens myeløs cyste, mitralfeil i hjertet, mediastinale svulster.

Behandling av aneurysmer i hjertet

I preoperativperioden er pasienter med hjerte-aneurisme tildelt hjerte glykosider, antikoagulanter (heparin subkutant), hypotensive stoffer, oksygenbehandling, oksigenobaroterapi. Kirurgisk behandling av akutt og subakutt aneurysm i hjertet er vist i forbindelse med den hurtige utviklingen av hjertesvikt og trusselen om brudd på aneurysmale sac. Ved kronisk hjerte-aneurisme, blir operasjonen utført for å forhindre risikoen for tromboemboliske komplikasjoner og med henblikk på myokardial revaskularisering.

Som et palliativ intervensjonsanlegg for å styrke aneurismeveggen ved hjelp av polymermaterialer. Radikale reseksjonselektrodene operasjoner inkluderer atrial og ventrikulære aneurisme (om nødvendig - med den påfølgende rekonstruksjon av veggen av myokard plaster) septoplasty av Cooley (interventricular septum aneurisme).

Med en falsk eller posttraumatisk hjerteaneurisme blir hjertevegget suturert. Hvis det er nødvendig, ytterligere revaskulariserings inngrep aneurisme reseksjon samtidig operere i forbindelse med CABG. Etter reseksjon og plast hjerte aneurysme utvikle lavt utslipp syndrom, tilbakevendende myokardialt infarkt, arrytmier (paroksysmal takykardi, atrial fibrillering), sutur svikt og blødning, respiratorisk svikt, nyresvikt, tromboemboli, cerebrovaskulær sykdom.

Prognose og forebygging av hjerteaneurysm

Uten kirurgisk behandling er en aneurisme av hjertet ugunstig: De fleste pasienter med postinfarkt-aneurysmer dør innen 2-3 år etter utviklingen av sykdommen. Relativt god kvalitet, ukomplisert, flat, kronisk aneurisme av hjertet; Den verste prognosen er saccat og sopp-aneurismer, ofte komplisert ved intrakardial trombose. Opptak av hjertesvikt er et ugunstig prognostisk tegn.

Forebygging av hjerteaneurysm og dens komplikasjoner består i rettidig diagnose av hjerteinfarkt, tilstrekkelig behandling og rehabilitering av pasienter, gradvis utvidelse av motorregimet, kontroll av rytmeforstyrrelser og trombose.

Magazine seksjoner

Denne sykdommen kan utvikles mot andre alvorlige sykdommer (hjerteinfarkt) eller diagnostisert ved fødselen. Symptomatologien til en aneurysm i hjertet vil avhenge av størrelse, type fremspring, den generelle tilstanden til pasienten, hans livsstil. Den mest effektive metoden for behandling av hjerteaneurysmer er kirurgisk, men det er ikke alltid akseptabelt i alle tilfeller.

Hvordan behandle en aneurisme av hjertet medisinsk?

Medisinsk behandling av denne sykdommen kan brukes i flere tilfeller

 • Aneurysme i hjertet er av mindre dimensjoner, det vokser ikke.
 • Klager fra pasienter er faste (funksjonsfeil i hjerterytmen, kortpustethet, brystsmerter).

I fravær av symptomer er ikke medisiner foreskrevet, og pasienten er begrenset til visse aktiviteter

 • Kosthold med tilstrekkelig daglig dosering av fett, proteiner, karbohydrater.
 • Forebygging av fedme: fedme påvirker hjertearbeidet.
 • Nektelse av negative vaner (alkohol, tobakk).
 • Daglig går i frisk luft.
 • Erstatning av tungt fysisk arbeid med moderat.
 • Det er kontraindikasjoner til kirurgisk manipulering av hjertet.

Medisinsk behandling av hjertet aneurysmer er rettet mot å eliminere angina pectoris, arytmi.

For dette formål kan en rekke medisiner foreskrives

Antianginale stoffer. Hjelpe raskt å eliminere angina pectoris angrep. Avhengig av pasientens tilstand, innenfor rammen av det første behandlingsforløpet, kan flere grupper av disse legemidlene foreskrives.

 1. nitrater (Nitroglycerin, Nitromint, Sustang, nitrogen). Fremme utvidelsen av venøse og store arterier, noe som minimerer behovet for myokardium i oksygen. Ved hjelp av nitrater kan man oppnå avslapping av muskler i bronkiene, mage-tarmkanalen og blæren.
 2. Kalsiumkanalblokkere (Amlodipin, riodipin, felodipin). De forårsaker muskelavsla, har en vasodilerende effekt. Forberedelser av denne gruppen påvirker ikke hjertefrekvensmålingene, noe som reduserer antall kontraindikasjoner til bruk.
 3. Betablokkere (Inderal, Anaprilin). De bidrar til å forebygge, bli kvitt angina pectorisangrep. Kan ikke foreskrives til pasienter som lider av diabetes og bronkitt.
 4. Koronar dilatasjonsmedikamenter (Papaverin, Lidoflazin, Validol). Brukes i begynnelsen av sykdommen for å stoppe svake manifestasjoner av en aneurisme.

Antiplatelet midler (Aspirin, ticlopidin, klopidogrel) bidrar til å løse problemet forbundet med trombose. Ifølge statistikk reduseres bruken av antiplatelet narkotika etter overføring av myokardinfarkt, risikoen (med 30%) av tilbakefall av infarkt. I enkelte tilfeller kan flere legemidler av denne gruppen bli foreskrevet (Aspirin + Clopidogrel). For behandling av pasienter som er diagnostisert med en aneurysm i venstre ventrikel (akutt / kronisk) med tilstedeværelse av en parietal trombus, blir utnevnt antikoagulanter (Heparin, warfarin), antiplatelet midler er foreskrevet som hemmer produksjonen av fibrin.

statiner (Livakor, Rovakor, Levostatin). De brukes til å forhindre dannelse av kolesterolplakk i blodkar. For å oppnå ønsket resultat bør bruk av statiner være konstant: på denne måten er det mulig å kontrollere mengden "dårlig" kolesterol i sirkulasjonssystemet. Det er forbudt å ta statiner for pasienter som er diagnostisert med lever / nyresvikt. Det minste antall kontraindikasjoner er forberedelser av hvitløk (Euphitol, Alisat, Eikonol), men den terapeutiske effekten av statiner i denne gruppen er ikke så merkbar.

ACE-hemmer (Kaptopril, lisinopril, fosinopril). Brukes som et middel til å korrigere blodtrykket for å opprettholde det statiske blodvolumet i kroppen. Betraktede stoffer bidrar til å stabilisere hjertefrekvensen, redusere risikoen for hjerteinfarkt. De må foreskrives for iskemi, etter aortokoronær skanning. Den vanligste bivirkningen ved å ta ACE-hemmere er hoste.

Anbefalinger for behandling av folkemidlene

I de tidlige utviklingsstadiene kan denne sykdommen behandles hjemme ved hjelp av folkemidlene. Men man bør ikke ignorere besøk til legen: En hjertes hjertesvikt kan provosere svært negative konsekvenser (inkludert død). Derfor er det nødvendig å gi regelmessig medisinsk kontroll i løpet av sykdommen.

Det finnes flere nasjonale oppskrifter som bidrar til å lindre pasientens tilstand under en hjertes hjertesorg

Dekoksjon fra tipsene til den icteric. For forberedelse bør være 1 ss. l. spesifisert urt pour 1 ss. kokt vann (kaldt). Kok kjøttkraft på et dampbad i 15-20 minutter. Den resulterende blanding er innpakket, insistert (ca. 1 time), filtrert. Dette legemidlet bør tas 4-5 år. per dag: en enkelt dose bør ikke overstige 1 ss. l. Dekoksjon av icteric er bitter nok, fordi den kan kombineres med sukker.

Friske bær av viburnum (infusjon av bær). Hjelp til å takle kortpustethet. For å lage et brygge må du ta 2 ss. l. tørk frukt av Kalina, hell dem med kokende vann (1 spiseskje), insistere i minst 1 time.

Avkjøling fra dill. For å forberede blandingen, bruk finhakkede urt / dillfrø (1 ss). Dill er plassert i en praktisk beholder (for eksempel en krukke, jernmalm), hell et glass kokende vann, pakket inn i et håndkle. Blandingen bør infunderes i minst 1 time, hvorpå den filtreres. Den mottatte medisinen forbrukes uavhengig av matinntaket 3 ganger om dagen for 1 ss. l.

Infusjon av hagtornefrukt. For å forberede blandingen skal blandes 2 ss. l. lys rødt hagtornefrukt med 1 ss. kokt (varmt) vann. Den resulterende blanding er innpakket, insisterer 1-1,5 timer. Etter infusjonsfiltret, bruk 3 r. per dag.

Innsamling av medisinske urter. Forbedringer vil finne sted etter 3 uker med opptak. Ta infusjon følger 9-12 måneder, ta en pause (7 dager) hver måned. For fremstilling av denne phyto-blandingen vil være nødvendig:

 • i like deler: giga (placer), blåbær (skudd), mansjett (placer), hassel (blader), gylden stang (placer) - 4 deler;
 • blad av sort currant - 3 deler;
 • i like deler: kastanje (knust frukt), søt kløver (placer) - 2 deler;
 • celandine - 1 del.

Av disse ingrediensene er det nødvendig å danne 1 ss. l. samling, som senere plasseres i en emaljert beholder, hell 1 ss. kokt vann (kaldt). Tilsett den resulterende blandingen i 8-9 timer, etterfulgt av et dampbad (15 minutter). Etter fjerning fra varme, la det stå i 30-40 minutter. Du må bruke en anstrengt kjøttkraft 3 ganger om dagen (1 mottak - 1/3 kopp). Du kan ikke kombinere mat med mottak av den angitte samlingen av urter.

Rød av sibirisk eldre, kokt på dampbad. Den resulterende blanding kan anvendes 3-4 r. en dag for 1 ss. l. For å få en slik avkok, er det nødvendig å blande den hakkede rotten (1 ss.) Med varmt vann (1 ss.). Kok på dampbadet i 15-20 minutter.

Tradisjonell medisin kan brukes i preoperativ perioden for å forbedre pasientens generelle tilstand.

Funksjoner av kirurgisk behandling

I noen tilfeller er fjerning av patologisk fremspring den eneste veien ut når pasientens liv må reddes. Medikamentsterapi vil kun virke med mindre aneurysmer.

Men med alderen øker elasticiteten til blodkarene, øker sannsynligheten for dannelsen av nye fremspring. Disse fenomenene kan ikke provosere positive transformasjoner av en allerede eksisterende aneurisme, og uten kirurgisk manipulasjon vil det være vanskelig å administrere.

Operasjonsbehandling for hjertets aneurisme bør utføres i alle fall hvis:

 • Aneurysm utvikler seg i størrelse;
 • På pasientens side er det klager av puffiness, vanlig dyspnø (manifestasjoner av hjertesvikt);
 • Medikamentterapi hjelper ikke til å takle funksjonsfeil i hjertet, noe som kan provosere en plutselig død i fremtiden;
 • En trombose ble funnet i det patologiske fremspringets hulrom;
 • Det var en aneurysmbrudd.

Noen uker før operasjonen er pasienten innlagt på sykehus og gjennomgår en omfattende undersøkelse. Under diagnosen finner doktoren nøyaktig plasseringen av aneurisme, utseende og størrelse. Utfør tester for ulike infeksjoner og virus i kroppen. Dette skyldes det faktum at denne manipulasjonen har mange kontraindikasjoner.

Det er umulig å utføre hjertekirurgi dersom en pasient har en rekke patologier

 • Infeksjon av kroppen.
 • Alvorlige feil i leveren, nyrene.
 • Intoleranse mot anestesi.
 • Diabetes mellitus (akutt form).
 • Onkologiske sykdommer.
 • Økt kroppstemperatur.

Når man tar en beslutning om å utføre en operasjon, tas også pasientens alder, hans generelle tilstand og andre faktorer i betraktning.

Kirurgisk behandling av hjertets aneurysm er fulle av en rekke komplikasjoner i fremtiden.

 • Forstyrrelser av åndedrettsegenskaper hos en organisme.
 • Myokardinfarkt.
 • Infeksjon av kroppen.
 • Alvorlige feil i hjertet: hjertesvikt, arytmi.
 • Tette blodpropper av hjernens blodkar.
 • Begrensning av mentale evner.

Postoperativ rehabilitering tar lang tid, krever betydelig anstrengelse hos pasienten (daglig pusteøvelser, massasje, legemiddelbehandling). I en rekke tilfeller kan en spesialisert terapeut være pålagt å gjennomgå kirurgi.

Behandling av en aneurysm i hjertet er en lang prosedyre, som krever konstant overvåking av kardiologen. Operasjonsbehandling, samt medisinering, er ikke en garanti for et gunstig utfall, men man bør ikke ignorere anbefalinger og råd fra leger om metoder for bekjempelse av sykdommen i spørsmålet.

Les Mer Om Fartøyene